Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Γερμανοί: Κάτω το ευρωομόλογο, ζήτω η Μέρκελ


  Στον δικό τους κόσμο φαίνεται πως εξακολουθούν να ζουν οι Γερμανοί πολίτες, επιμένοντας να πιστεύουν τη θεωρία ότι όλα όσα συμβαίνουν στους άλλους οφείλονται στο ότι δεν είναι «νοικοκύρηδες» όπως αυτοί. Πρόκειται για τεράστια πλάνη η οποία οδηγεί ολοταχώς σε επικίνδυνα αδιέξοδα, από τα οποία η Γερμανία, εξήλθε… ματωμένη.

Όχι στα ευρωομόλογα λένε λοιπόν οι Γερμανοί σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, ενώ αυξάνεται η στήριξη τους στην πολιτική που ακολουθεί η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στη διαχείριση της κρίσης χρέους και του ευρώ. Η Μέρκελ εξέφρασε την αντίθεσή της στην πρόταση της Κομισιόν για ένα κοινό ευρωομόλογο των 17 κρατών – μελών της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του δεύτερου δημόσιου καναλιού ZDF, το 79% των Γερμανών δηλώνουν αντίθετοι στα ευρωομόλογα, ενώ μόλις το 15% στηρίζει την πρόταση. Μάλιστα, το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Γερμανίδα καγκελάριος κάνει καλή δουλειά στην αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ το 29% διαφωνεί μαζί της. Το ποσοστό αυτό έχει βελτιωθεί σε σχέση με τις αρχές Οκτωβρίου, όταν μόλις το 45% συμφωνούσε με την Μέρκελ, ενώ το 46% ήταν αντίθετο με την πολιτική της.
Προφανώς για τους αγαπητούς Γερμανούς, όταν πλημμύριζαν τον ευρωπαϊκό νότο με τα αγαθά που παράγονταν στις βιομηχανίες τους ήταν καλά, ενώ τότε ουδείς ανησυχούσε για τα χρέη που συσσωρεύονταν. Οι προειδοποιητικές βολές πάντως από τις διεθνείς αγορές έπεσαν και είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα πλήγματα, διότι εν μέσω της αφασίας που διακρίνει τελευταία αυτόν τον λαό, δεν αντιλαμβάνονται ότι ο αντίπαλος δεν βρίσκεται στη Γηραιά Ήπειρο αλλά… αλλού, άσε που έχει ενοχληθεί σφόδρα τα τελευταία χρόνια από κάτι χαρακτηρισμένες – αντιληπτές ως «μη φιλικές» πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου