Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί δεν τυπώθηκαν τα σχολικά βιβλία!




ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Ελεγκτικό Συνέδριο: απέρριψε την προμήθεια σχολικών βιβλίων γιατί ήταν υπογεγραμμένη από συνταξιούχους υπαλλήλους!


Μέλη της Επιτροπής προμηθειών του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), τα οποία είχαν υπογράψει και εγκρίνει το διαγωνισμό προμήθειας σχολικών βιβλίων είχαν συνταξιοδοτηθεί!

Για το λόγο αυτό, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε το διαγωνισμό προμήθειας σχολικών βιβλίων που του υποβλήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή αξιολόγησης του ΟΕΔΒ.

Το στοιχείο αυτό, το οποίο άγνωστο για ποιο λόγο έχει αποσιωπηθεί, εξηγεί πλήρως το πώς και το γιατί φτάσαμε στο χρονικό της ντροπής των σχολικών βιβλίων, τα οποία στην καλύτερη περίπτωση αναμένεται να φτάσουν στους μαθητές τον Δεκέμβριο.

Άγνωστο γιατί οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων δεν φρόντισαν να αντικαταστήσουν τα μέλη της γνωμοδοτικής επιτροπής που συνταξιοδοτήθηκαν.

Όλα άρχισαν στις 26 Ιανουαρίου 2011, όταν το Δ.Σ του ΟΕΔΒ κάνει δεκτή την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Δυο μήνες αργότερα στις 9 Μαρτίου 2011 ο ΟΕΔΒ απέστειλε έγγραφο προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, με το οποίο ζητούσε να γίνει ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος.

Με την υπ’ αριθμόν 22/2011 Πράξη του το Ελεγκτικό Συνέδριο στις 13 Απριλίου 2011 απάντησε αρνητικά στο σχετικό αίτημα του ΟΕΔΒ, σημειώνοντας ότι κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων συμβάσεων που είχαν αποσταλεί και απαγορεύει στον Οργανισμό να προχωρήσει στην υπογραφή τους.

Έξι ημέρες αργότερα, στις 19 Μαρτίου 2011 ο ΟΕΔΒ επανέρχεται ζητώντας με ένα αίτηση του από το Ελεγκτικό Συνέδριο την ανάκληση της προαναφερόμενης Πράξεως.

Στις 6 Μαίου 2011 το Ελεγκτικό Συνέδριο δέχεται να εξετάσει την αίτηση ανάκλησης που υποβλήθηκε εκ νέου από τον ΟΕΔΒ.

Στις 19 Ιουλίου το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου απαντά αρνητικά στο αίτημα έγκριση των σχετικών κονδυλίων τουτ ΟΕΔΒ.

Παρ’ ότι λοιπόν η απρονοησία του ΟΕΔΒ καθιστούσε απαγορευτική την προέγκριση του σχετικού διαγωνισμού, λόγω του γεγονότος ότι ήταν υπογεγραμμένο από συνταξιούχους δημόσιους λειτουργούς, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επέρριψε την ευθύνη στο Ελεγκτικό Συνέδριο!

«Το γιατί και ποιος φταίει έχει μικρή σημασία αλλά κανένας δεν μπορεί να μην απολογείται για τις ευθύνες του, όταν υπονομεύει την κοινωνία», είχε επισημάνει η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και ζήτησε τον καταλογισμό ευθυνών: «Ζήτησα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αναλάβει πρωτοβουλία».

Τώρα όμως όλοι γνωρίζουμε ποιοι ευθύνονται για την παγκόσμια πρωτοτυπία να ανοίξουν τα σχολεία, να προσέλθουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, αλλά όχι τα βιβλία.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου