Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡ: Aπ΄ όπου πέρασε άφησε στάχτες!! ... Τα παραδείγματα πέντε χωρών που κυριολεκτικά έκαψε το ΔΝΤ


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), είναι ένας διεθνής οργανισμός ο οποίος επιβλέπει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα παρακολουθώντας τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα ισοζύγια πληρωμών και προσφέροντας οικονομική και τεχνική βοήθεια όταν του ζητηθεί.

Η βασική αποστολή του ΔΝΤ είναι να παρέχει τεχνική και οικονομική βοήθεια σε χώρες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Μέλη του ΔΝΤ γίνονται δεκτά μόνο ελεύθερες και κυρίαρχες χώρες. Το 2000 τα μέλη του ΔΝΤ αριθμούσαν 182 (χώρες).

Στα συστήματα παρακολούθησης των οικονομιών, συνεισφέρουν στατιστικά δεδομένα χωρίς να είναι μέλη του ΔΝΤ, οι Παλαιστινιακές Αρχές, το Χονγκ Κονγκ όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την Ευρωζώνη και η Eurostat για όλη την ΕΕ.

Βάσει άγραφου νόμου, ο Διοικητής του ΔΝΤ είναι πάντοτε από την Ευρώπη και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Αντίθετα με ό,τι δηλώνει, το ΔΝΤ, δεν δίνει καμία προτεραιότητα στην πλήρη απασχόληση, είτε πρόκειται για τις αναπτυγμένες χώρες είτε για τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Το ΔΝΤ και οι οδηγίες των εμπειρογνωμόνων του, δεν προέβλεψαν καμία από τις μεγαλύτερες κρίσεις των τελευταίων χρόνων .

Η λίστα των συνεργασιών του ΔΝΤ : 

Η χούντα του Βιντέλα στην Αργεντινή
, τις στρατιωτικές δικτατορίες στη Βραζιλία, τη Βολιβία, το Σαλβαδόρ, τον δικτάτορα Πινοσέτ στη Χιλή, τον Σουχάρτο στην Ινδονησία, τον Ζαν-Κλοντ Ντιβαλιέ ή αλλιώς Μπέιμπι Ντοκ στην Αϊτή, τον Μομπούτου στο Ζαΐρ, τον δικτάτορα Μάρκος στις Φιλιππίνες, τον Τσαουσέσκου στη Ρουμανία.

Το 1970-1971, το ρατσιστικό καθεστώς του «απαρτχάιντ», στηΝότια Αφρική πούλησε στο ΔΝΤ τεράστιες ποσότητες χρυσού, ενισχύοντας τα αποθέματα του θησαυροφυλακίου σε χρυσό, που σήμερα ξεπερνάνε τους 3.200 τόνους - το μεγαλύτερο απόθεμα σε χρυσό μετά τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Η Λετονία δέχθηκε οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ τον Δεκέμβριο του 2008. Μέσα σ` αυτό το διάστημα το ΑΕΠ κατέρρευσε κατά 18%, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 22,6% (το `07 ήταν μόλις 5,6%), ενώ είναι τέτοια η οργή του κόσμου, που στις σφυγμομετρήσεις για τις επερχόμενες εκλογές κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει το 5% για να μπει στη Βουλή!

«Πουλήσατε την ψυχή μας στο διάβολο!» φώναζαν τα Χριστούγεννα οι λετονοί διαδηλωτές, όπου το ΔΝΤ έχει επιβάλει περικοπές στους δημόσιους υπαλλήλους έως και 60%, σε μισθούς που ήταν ήδη κάτω από 300 ευρώ

Στις Ουκρανία, Ρουμανία και Ουγγαρία με τα γνωστά αποτελέσματα .

Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι ένα διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το οποίο παρέχει οικονομική και τεχνική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες για αναπτυξιακά έργα (π.χ. δρόμοι, γέφυρες, σχολεία) με δεδηλωμένο στόχο τη μείωση της φτώχειας. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι ο Αμερικανός Ρόμπερτ Ζέλικ από την 1η Ιουλίου του 2007.

Αποτελείται από δύο θεσμούς:

. Παγκόσμια Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (IBRD)
.. Διεθνής Αναπτυξιακός Οργανισμός (IDA)
Η IBRD έχει σήμερα 185 κράτη μέλη ενώ ο IDA απαρτίζεται από 168 μέλη .

Κάθε μέλος της IBRD μπορεί να είναι και μέλος ταυτόχρονα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF) .

ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ !!!


ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Στην αποκάλυψη ότι θα σταματήσει η οικονομική στήριξη της Ουγγαρίας από το ΔΝΤ, προέβη ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Gyorgy Matolcsy, με δηλώσεις του σε ραδιόφωνο της Βουδαπέστης.
Ο ισχυρός άνδρας της οικονομίας της Ουγγαρίας μίλησε με βαριές εκφράσεις για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. “Συμπεριφέρονται σαν να κυβερνούν τη χώρα”, τόνισε ο Matolcsy.
17/09/10 - 13:45
«Ούτε το ΔΝΤ ούτε τα χρηματοπιστωτικά όργανα της ΕΕ είναι αφεντικά μας!Δεν είμαστε υποτελείς τους!».

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ


Η ισχυρή μεσαία τάξη της Αργεντινής, που αποτελούσε τη «ραχοκοκαλιά» της κοινωνίας και της οικονομίας της, σταδιακά διαλύθηκε προς όφελος μίας ολιγάριθμης διεφθαρμένης οικονομικής και πολιτικής ελίτ.
Το 60% του πληθυσμού σε μία δεκαετία βρέθηκε κάτω από το όριο της φτώχειας με το 55% των εργαζομένων να είναι ανασφάλιστοι.
Ο νέος πρόεδρος, Νέστορ Κίρτσνερ, έκανε στάση πληρωμών και δεν αναγνώρισε το χρέος.
Δεν συμπεριέλαβε ούτε ένα νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο στο επιτελείο του και απαίτησε από τους δανειστές και το ΔΝΤ τη διαγραφή του ΧΡΕΟΥΣ .
Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δανειστές και το ΔΝΤ διέγραψαν το 75% της οφειλής ( χρέους) και δέχθηκαν την αποπληρωμή των υπολοίπων με προνομιακούς όρους.
Πάλαιψαν και κέρδισαν.

ΜΕΞΙΚΟΗ κρίση του Μεξικού το 1982 υπήρξε καταστρεπτική για ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Σήμερα οι συνθήκες ευνοούν πολύ περισσότερο την εξάπλωση των κρίσεων από τη στιγμή που αυτές θα ξεσπάσουν.
H Μεξικάνικη οικονομία αρχικά συρρικνώθηκε βλέποντας το ΑΕΠ να μειώνεται κατά 6.2 % το 1995 .

ΤΟΥΡΚΙΑ
Η οικονομική κρίση της Τουρκίας
Το 2001, η Τουρκία ήταν στα πρόθυρα οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης.
Για να αντιμετωπίσει την κρίση, η τότε κυβέρνηση Έτσεβιτ μετακάλεσε τον επιφανή οικονομολόγο Κεμάλ Ντερβίς από την Παγκόσμια Τράπεζα και του ανέθεσε το υπουργείο οικονομικών της Τουρκίας .
Η «ανάσταση» της Τουρκικής οικονομίας, επετεύχθη κυρίως, των βαθύτατων δομικών αλλαγών που ξεκίνησε ο Κεμάλ Ντερβίς και συνέχισαν οι δύο κυβερνήσεις του ΑΚΡ.
Στο κέντρο του πακέτου σταθεροποίησης ήταν η περικοπή των κρατικών δαπανών, το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, η μείωση των εταιρικών φόρων και αύξηση μιας σειράς άλλων, η αναμόρφωση της γραφειοκρατίας προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των ξένων επενδύσεων και η ιδιωτικοποίηση των σημαντικότερων κρατικών επιχειρήσεων.
Η Τουρκία, που είχε λάβει οικονομική βοήθεια στην κρίση του 2000, διαπραγματεύεται νέο δάνειο από το ΔΝΤ - αν και, παρόλο που ακολούθησε τις οδηγίες του, δεν έχει ανακάμψει από την οικονομική κρίση..."

Ωστόσο η ουσία είναι ότι μια χώρα σαν την Τουρκία, με τη γεωπολιτική θέση και τον ρόλο που έχει, δεν την αφήνεις να καταρρεύσει τόσο εύκολα, δηλώνουν αμερικανοί παράγοντες .

Καθοριστική για αυτό ήταν η παρουσία στη θέση του υπουργού Οικονομίας ενός πρώην στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας («αδελφού» οργανισμού του ΔΝΤ), του κ. Κεμάλ Ντερβίς.

Ο πρωθυπουργός Έρντογάν δηλώνει πως η Τουρκία «μπορεί πια να προχωρήσει μόνη της και δε χρειάζεται δάνεια – δεκανίκια»
Η Τουρκία εμφανίζεται αποφασισμένη να διεκδικήσει την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στηριζόμενη στην ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία της και στην επιθυμία της να διαδραματίσει αυξημένο ρόλο στη διεθνή σκηνή.2011

Ο τούρκος υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ δήλωσε
«ήρθε ο καιρός για αλλαγή. Το οικονομικό κέντρο βάρους έχει μετατοπιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, προς τα ανατολικά.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν σήμερα μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας οικονομίας και πρέπει να προωθηθεί η εκπροσώπησή τους στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα». 17/05/2011

ΕΛΛΑΣΟ γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι ο μόνιμος μηχανισμός διάσωσης που θα διαδεχθεί το ΕFSF το 2013, θα έχει λιγότερους πόρους.

«Θα πρόκειται συνολικά για 190 δισεκατομμύρια ευρώ, για τα οποία θα πρέπει να εγγυηθούμε», διευκρίνισε ο κ. Σόιμπλε.

Η καγκελάριος προειδοποίησε για συζητήσεις που αφορούν ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας, επειδή – όπως είπε - υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ Βάλτερ Σταϊμάιερ τάσσεται υπέρ της δημιουργίας μιας διαχειριστικής εταιρείας για την ιδιωτικοποίηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας .
Ο κ. Σταϊνμάιερ εξηγώντας ότι δεν είναι αρκετό να εγκρίνονται διαρκώς νέα πακέτα στήριξης.
«Ένα πρόβλημα είναι ότι οι Έλληνες έχουν δημόσια περιουσία, όμως στην παρούσα φάση μπορούν να την πουλήσουν μόνο σε πολύ χαμηλές τιμές.
Επομένως μια Treuhand (ανεξάρτητη εταιρεία ιδιωτικοποιήσεων ) θα μπορούσε να ιδιωτικοποιήσει την δημόσια περιουσία της Ελλάδος σε διάστημα 10 έως 15 ετών»

Ζαν Κόντ Γιούνκερ: μια “Treuhand” θα σας σώσει !!!

Η Treuhand λοιπόν ήταν αυτή που ανέλαβε την ευθύνη (με το αζημίωτο), να διαχειριστεί πάνω από 8500 κρατικές επιχειρήσεις ,πάνω από 2,5 εκατομμύρια εκτάρια δασών και γεωργικών εκτάσεων , το σύνολο της περιουσίας της Στάζι , του λαϊκού στρατού, χιλιάδες δημόσια κτίρια και πολλά άλλα “ασημικά” της ανατολικής Γερμανίας.

Τα αποτελέσματα αυτής της διαχείρισης εξακολουθούν έως σήμερα να είναι ορατά, η φτώχεια στο μεγαλείο της .
Στήνεται ένα μεγάλο φαγοπότι είς βάρος της περιουσίας του Ελληνικού λαού, χωρίς κάποιος υπεύθυνος ( πρωθυπουργός, υπουργός τών οικονομικών, κτλ ) να μπορεί να μάς απαντήσει. Εμείς δέν μπορούμε να διαχειριστούμε την περιουσία μας ? και ποιός πληρώνει ? Μία χώρα υπό τριπλή κατοχή ( τρόικα ), με την πολιτική της ηγεσία (κυβέρνηση ) να προσπαθεί, ενώ γνώριζε τα πάντα , να εξαπατήσει, να παραπλανήσει τον Ελληνικό λαό και να τον εξαναγκάσει να πληρώσει, ένας θεός ξέρει πόσα, από αυτά που οι ίδιοι κατασπατάλησαν, πλιατσικολογώντας την δημόσια περιουσία του Ελληνικού «κράτους».

Με περίσσιο θράσος δηλώνουν ότι όλα αυτά τα κάνουν για να σώσουν την χώρα και την ίδια στιγμή διορίζουν τους «ημέτερους», κρατούν της πάσης φύσεως απολαβές τους ανέγγιχτες, αθωώνουν τούς υπαίτιους, λες και δεν αποτελούν μέρος αυτού του προβλήματος το οποίο αυτοί δημιούργησαν .

Ποιος εκχώρησε, το δικαίωμα σε ξένους να κυβερνούν τον τόπο;

Ποιος υπέγραψε συμφωνία υποταγής και εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας , σε ξένους;

Ποιος είναι υπεράνω του Συντάγματος και των νόμων του «κράτους»;

Ποιος κατέστησε μια χώρα από κράτος, προτεκτοράτο ;

Ποιος ατιμώρητα δικαιώνει απατεώνες και παράσιτα εις βάρος του Έλληνα πολίτη;

Ποιος αναγόρευσε ξένους, διαχειριστές της περιουσίας των παιδιών μας;

aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου