Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Bloomberg: Αποφεύγουν την Ελλάδα οι Γερμανοί τουρίστες


Με το πλήγμα που δέχεται ο τουρισμός στην Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής αστάθειας, ασχολείται το Bloomberg, αφιερώνοντας βίντεο στο γεγονός ότι οι τουρίστες και δη οι Γερμανοί, αρχίζουν να στρέφονται προς άλλους προορισμούς.
Bloomberg: Αποφεύγουν την Ελλάδα οι Γερμανοί τουρίστεςΟι τουρίστες έρχονται γιατί θαυμάζουν την ελληνική ιστορία, ωστόσο είναι η πιο πρόσφατη ιστορία της χώρας που τους αποτρέπει από το να την επισκεφθούν, σχολιάζει το Bloomberg.
Σημειώνει μάλιστα πως αυτοί που γυρνούν πλάτη στην χώρα μας φέτος είναι κυρίως οι Γερμανοί, καθώς πιστεύουν ότι δεν θα νιώσουν ευπρόσδεκτοι, εφόσον οι Έλληνες τους θεωρούν υπεύθυνους για την επιβολή μέτρων λιτότητας.
Οι καλοκαιρινές κρατήσεις από Γερμανούς έχουν μειωθεί κατά 1/3 φέτος ,αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές όπως η Air Berlin και η Tui, αλλά προσθέτει πως πτώση δεν παρατηρείται μόνο στις κρατήσεις από Γερμανία, αλλά και στις συνολικές αφίξεις τουριστών: το πρώτο τετράμηνο του 2012 ο συνολικός αριθμός επισκεπτών μειώθηκε κατά 11,7% σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που επικαλείται το πρακτορείο.
Το συμπέρασμα στο βίντεο είναι ότι ο τουρισμός αποτελεί την μεγαλύτερη «βιομηχανία» της Ελλάδας και συνεπώς η χώρα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα δίχως τους ταξιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου