Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ντοκιμαντέρ


Subject: Ο Έλληνας Γιατρός !


Αυξέντιος Καλαγκός

Εάν δεv πιστεύετε μπείτε στο Google βάλτε το όνομα του και σε 6'' θα κατέβουν 72500 καταχωρήσεις με το όνομα του...




O γιατρός των φτωχών παιδιών
Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.


Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους.
Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.
Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη σωτηρία πολλών καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία και στην Μποτσουάνα.
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός δεν απέκτησε τυχαία τον τίτλο του «γιατρού των φτωχών παιδιών».
Στα 23 του αποφοίτησε από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης και στα 40 του έγινε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Αργότερα ήταν ο καλύτερος μαθητής του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Μαγκντί Γιακούμπ.
Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους», ο Έλληνας γιατρός από την Πόλη μαζί με την ομάδα του δεν κάνει τίποτα άλλο από το να χειρουργεί καθημερινά δωρεάν όλα τα παιδιά στις φτωχές συνοικίες του κόσμου, μόνο και μόνο για να ξαναδεί το χαμόγελο στα χείλη τους.
«Μπορεί να ακουστεί κοινότυπο, αλλά είναι αλήθεια: η μόνη μου ανταμοιβή είναι το χαμόγελο των παιδιών που έχω σώσει και η χαρά που νιώθουν οι οικογένειές τους. Αυτά μου αρκούν» λέει περήφανος μιλώντας στην «Espresso».
Οπουδήποτε στο κόσμο κι αν τον χρειαστούν, δηλώνει παρών. Δουλεύει δεκαοχτώ ώρες τη μέρα, όμως όπως λέει δεν κοιτάει ποτέ το ρολόι του.
Οταν ταξιδεύω για φιλανθρωπικό σκοπό, είμαι ικανός να χειρουργήσω περίπου πενήντα περιστατικά μέσα σσε δέκα μέρες, για να αυξήσω τον αριθμό των παιδιών που περιμένουν μήνες και χρόνια να υποβληθούν σε επέμβαση.
Υπερβαίνω τις δυνάμεις μου. Δουλεύω περίπου δεκαοχτώ ώρες την ημέρα και τα Σαββατοκύριακα».
«Πιστεύω στον Θεό»
Ο πρώτος άνθρωπος που του έδειξε το δρόμο της φιλανθρωπίας ήταν -όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος- ο πατέρας του, κορυφαίος παθολόγος στην Κωνσταντινούπολη: «Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι ότι ο πατέρας μου μου έλεγε να αφουγκράζομαι τον πόνο των ανθρώπων και ειδικά αυτών που ζούνε στη φτώχεια».
Τον ρωτάμε αν πιστεύει στον Θεό. Αν έχει κάποια βάση αυτό που λέμε όταν κινδυνεύει κάποιος δικός μας άνθρωπος: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του».
Η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Πρέπει να ξέρετε πως κάθε φορά που χειρουργώ πάνω από το χειρουργικό τραπέζι δεν κάνω τίποτα άλλο από το να επικαλούμαι τον Θεό». Και συνεχίζει συγκινημένος: «Αμέσως μετά, όταν όλα πάνε καλά, σε κάθε ευκαιρία θαυμάζω το έργο του Θεού πάνω σε μας τους ανθρώπους. Ναι, λοιπόν, πιστεύω στον Θεό. Άλλωστε, ο παππούς μου ήταν ιερέας».
Ερχεται όμως κάποια στιγμή στη ζωή, όπως μας λέει ο κ. Καλανγκός, που όλοι οι άνθρωποι νιώθουν πως κάποια πράγματα είναι υπεράνω των δυνάμεών τους: «Θυμάμαι πριν από εννιά χρόνια είχα χειρουργήσει ένα δύσκολο περιστατικό στη Μοζαμβίκη.
Ενα παιδί 3 ετών με καρδιακή ανεπάρκεια, το οποίο όμως απεβίωσε τρεις ημέρες μετά την επέμβαση και ενώ νοσηλευόταν στην εντατική μονaάδα. Οταν πήγα να συζητήσω τις αιτίες του θανάτου με τη μητέρα του, έμαθα έκπληκτος ότι αυτή η γυναίκα ήταν έγκυος 7 μηνών και μόλις πριν από δύο μήνες είχε χάσει και τον σύζυγό της.
Είχε, λοιπόν, πουλήσει τα πάντα για να μπορέσει να μεταφέρει το άρρωστο παιδί της από το χωριό στην πρωτεύουσα, στο ιατρικό μας κέντρο, ενώ ταυτόχρονα την είχαν εγκαταλείψει φίλοι και συγγενείς. Το κλάμα και ο πόνος αυτής της γυναίκας που δεν είχε χρήματα ούτε για να θάψει το παιδί της με έκαναν να καταλάβω, με τον πιο σκληρό τρόπο, τι σημαίνει ζωή.
Της έδωσα αμέσως όλα μου τα χρήματα, όλο μου το μισθό και ζήτησα από τον διευθυντή του ιατρικού κέντρου να της δώσει δουλειά στο μαγειρείο της μονάδας, όπως και έγινε. Σήμερα είναι ευτυχισμένη. Γέννησε τελικά δύο παιδάκια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να δουλεύει στο ίδιο κέντρο.
Είναι αυτές οι συνθήκες στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που μου δίνουν την εντύπωση πως ορισμένα πράγματα εξακολουθούν να είναι "υπεράνω των δυνάμεών μου", όμως ποτέ δεν λυγίζω.
Βέβαια, για να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής και το βιοτικό επίπεδο σε αυτές τις χώρες πρέπει οι μεγάλες δυνάμεις να δουν διαφορετικά τις αιτίες της φτώχειας».
Η ευτυχία της προσφοράς
Παρά το γεγονός ότι έχει βραβευτεί δεκάδες φορές από διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα, όπως ο ίδιος λέει, δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο τις συνήθειές του και το χαρακτήρα του: «Σας λέω μετά λόγου γνώσεως πως όλα αυτά τα χρόνια όσο ακριβώς προχώρησα σε επιστημονικό και σε φιλανθρωπικό επίπεδο, άλλο τόσο προσπαθώ να είμαι ταπεινός, και αυτό είναι το μεγαλύτερο ιδανικό στη ζωή».
Τι κι αν έχει θυσιάσει το χρόνο του και την οικογενειακή του ζωή; Εκείνο που έχει σημασία -όπως λέει- είναι να είσαι χρήσιμος για τον διπλανό σου. Αυτό προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει και στα δύο παιδιά του - τις ελάχιστες ώρες που είναι κοντά τους.
Ομως, ο Αυξέντιος Καλαγκός δεν έχει μόνο τον Κωνσταντίνο και τον Αλέξανδρο.
Εχει σαν παιδιά του 9.000 φτωχά αγγελούδια που δεν είχαν πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν υγεία των χωρών που ζούσαν, στα οποία χάρισε αφιλοκερδώς το δικαίωμα να αναπνέουν και να μπορεί η καρδούλα τους να χτυπάει κανονικά.
Συνεχιστές του φιλανθρωπικού και του επιστημονικού έργου του ευτυχώς -όπως λέει- υπάρχουν, κι είναι όλοι

ΑΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ  1000 ΑΤΟΜΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ ΕΝΩ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΓΙΑΤΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ MAΣ..
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

Παρακαλώ προωθείστε αυτό το μήνυμα!


Τρίτη 5 Απριλίου 2011

τι ειναι το H.A.A.R.P.???



H.A.A.R.P., είναι τα αρχικά που παραπέμπουν στο High-frequency Active Aural Research Programme ή επί το ελληνικότερον, Ερευνητικό Πρόγραμμα Υψηλής Συχνότητας Δραστικής Ακτινοβολίας. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα τρομακτικό οπλικό σύστημα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας το οποίο αναπτύσσουν οι Η.Π.Α. συστηματικά από το 1987. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο όταν «τελειοποιηθεί» θα είναι σε θέση να προκαλέσει αλλαγές στο κλίμα μιας επιλεγμένης περιοχής, διακοπή λειτουργίας και καταστροφή κάθε ηλεκτρικής και ηλεκτρονικής συσκευής σε συγκεκριμένο τόπο, πρωτοφανούς μεγέθους σεισμούς, τρύπες στην ιονόσφαιρα, απίστευτης έντασης κεραυνούς, έως και έλεγχο του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσω εκπομπής χαμηλών συχνοτήτων παρόμοιες με τις ανθρώπινες!

Η ιδέα αυτή ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα από το γνωστό φυσικό Tesla. Το H.A.A.R.P. αποτελείται από ένα σύστημα κεραιών, μέσω των οποίων ηλεκτρικά κύματα παραγόμενα από ειδικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού διοχετεύονται σε μία υπερ-κεραία. Τα κύματα μέσω της αντανάκλασής τους στην ιονόσφαιρα πολλαπλασιάζουν την ισχύ της ραδιομαγνητικής συχνότητας (σε προχωρημένο στάδιο του σχεδιασμού θα φτάνει τα 10 δισ. Watt) και κατευθύνονται σε επιθυμητά σημεία. Τα πειράματα σε πρώτη φάση έλαβαν χώρα στην Αλάσκα, όπου έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο σύστημα κεραιών, ενώ οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μιλούν για άλλα δύο σημεία στον κόσμο, στην παγωμένη Νορβηγία και στο Ακρωτήρι της Κύπρου.

Τι μπορεί να προκαλέσει το H.A.A.R.P.
Στα σημεία όπου καταλήγουν αυτά τα τεράστιας ισχύος ηλεκτρομαγνητικά κύματα συντελούνται δραματικές και ανεπανόρθωτες αλλαγές.
Καταρχήν δημιουργούνται τεράστιες ζημιές στο περιβάλλον μέσω της δημιουργίας τρυπών στην ιονόσφαιρα στη χειρότερη εκδοχή και υπερβολική αραίωση της ατμόσφαιρας στο πιο αισιόδοξο σενάριο, με αποτέλεσμα την έκθεση της Γης και των ζωντανών οργανισμών στο έλεος της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας (βέβαια οι υπεύθυνοι του προγράμματος ισχυρίζονται απλοϊκά ότι αυτό είναι όπως όταν βάλεις το χέρι σου στο νερό που δημιουργείται τρύπα, αλλά όταν το βγάλεις ξανακλείνει).
Επίσης στην αραιωμένη περιοχή της ατμόσφαιρας πάνω από μία περιοχή δεν θα έχουμε την εκτόνωση των κεραυνών, με αποτέλεσμα αυτοί να φθάνουν με απίστευτη ένταση στο έδαφος. Η Γη θα φορτίζεται ηλεκτρικά και θα ανεβαίνει η θερμοκρασία της, εντείνοντας έτσι το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Με την πρόσκρουση της ραδιομαγνητικής ακτινοβολίας στην ιονόσφαιρα τμήματά της θα ωθούνται ψηλότερα και το κενό που θα δημιουργείται θα σπεύδουν να καλύψουν άλλες μάζες αέρα από παρακείμενες περιοχές, οι οποίες με τη σειρά τους θα αφήσουν κενό το οποίο θα καλυφθεί από άλλες και πάει λέγοντας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία στη Γήινη ατμόσφαιρα φαινομένου «ντόμινο». Θα έχουμε αλλαγή του κλίματος σε ολόκληρες επιλεγμένες περιοχές με τεράστιες πλημμύρες, παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας κ.λπ.
Το H.A.A.R.P. θα έχει τη δυνατότητα να παραλύει κάθε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή σε επιλεγμένες περιοχές, με ότι αυτό συνεπάγεται (σταμάτημα μηχανημάτων στις εντατικές μονάδες νοσοκομείων, αδρανοποίηση κάθε ραδιοσυχνότητας, διακοπή επικοινωνίας αεροσκαφών με πύργο ελέγχου, καταστροφή δορυφόρων κ.λπ.). Επίσης εάν τα ραδιομαγνητικά κύματα διοχετευθούν προς το υπέδαφος, είναι πολύ πιθανή η πρόκληση βιβλικών σεισμών. Και φθάνουμε στην επίδραση της χρήσης του H.A.A.R.P. στα ζωντανά όντα, που αποτελεί και το τρομακτικότερο σενάριο. Σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές έρευνες και πειράματα είναι δυνατόν, μέσω της εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων σε συγκεκριμένες συχνότητες και του συντονισμού τους με τις αντίστοιχες ανθρώπινες, να επηρεαστεί η λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Πειράματα έχουν δείξει ότι συγκεκριμένες χαμηλές συχνότητες επηρρεάζουν τη λειτουργία του ανθρώπινου (όλων των ζώων) εγκεφάλου, φθάνοντας έως και το σημείο του ελέγχου του. Η έκθεση δε σε τέτοιες συχνότητες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει φοβερές βλάβες στον οργανισμό που ξεκινούν από ημικρανίες, ανεξήγητη νευρικότητα, μελαγχολία, κατάθλιψη και φθάνουν στον καρκίνο και την αλλοίωση του DNA με φρικιαστικές συνέπειες όχι μόνο τους παθόντες, αλλά και τις μελλοντικές γενιές.

H επίδραση στον άνθρωπο
Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι στην ουσία ηλεκτρόνια που πάλλονται αδιάκοπα και συναισθήματα τα οποία τροφοδοτούνται από χημικές αντιδράσεις και μεταφέρονται μέσα στο σώμα και τον εγκέφαλο μέσω ηλεκτρικών σημάτων διαμέσου των νεύρων. Αντίστοιχα λειτουργούν και οι άλλοι οργανισμοί. Φορτίζοντας έτσι τον πλανήτη με ασύλληπτες ποσότητες ηλεκτρικού φορτίου ποιος στ’ αλήθεια επιστήμονας ξέρει τεκμηριωμένα τι επίδραση αυτό θα έχει στον άνθρωπο και στο περιβάλλον; Βέβαια οι υπεύθυνοι του προγράμματος είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους. Συνεχώς λένε ότι «κάνουμε πειράματα ακόμη», «όποιος επιστήμονας έχει κάποιους ενδοιασμούς τον περιμένουνε να μας τους παρουσιάσει», «το Ναυτικό και η Αεροπορία μας εμπιστεύθηκαν τα χρήματα του Αμερικάνικου λαού και άρα κάτι ξέρουν», «το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί στην έρευνα για υπόγεια κοιτάσματα μεταλλευμάτων, πετρελαίου κ.λπ. και για την επικοινωνία του Πενταγώνου με τα Αμερικανικά υποβρύχια» και άλλα τέτοια κοινότυπα. Ωστόσο η «υγιής» επιστημονική κοινότητα αντιδράει έντονα (ακόμη και στις Η.Π.Α.) και το μόνο θετικό της ιστορίας είναι ότι ενώ στο παρελθόν μαθαίναμε τα πειράματα και τα αποτελέσματα «καινοτόμων» οπλικών συστημάτων 10 ή 20 χρόνια αργότερα, σ’ αυτήν την περίπτωση αντιληφθήκαμε σχετικά νωρίς τα ανατριχιαστικά σενάρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει σχετικά καλή ενημέρωση, εγρήγορση και δυνατότητα αντίδρασης.

ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - It will happen to Greece


ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΕΙΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟ HAARP(!)


Aποκαλυπτικά στοιχεία των Ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών για το HAARP!!!

Μετά τα πρώτα στοιχεία που αποκαλύπτουν τον συσχετισμό του HAARP με τον φονικό σεισμό στην Ιαπωνία...την σειρά πέρνουν νέα στοιχεία ακόμη πιο συνταρακτικά...

Για αρκετά χρόνια, τέσσερις τουλάχιστον Υπηρεσίες Πληροφοριών της Ρωσίας παρακολουθούν από κοντά τις δραστηριότητες και εξελίξεις των οπλικών συστημάτων του HAARP, υποβάλλοντας τις αναφορές τους στον πρωθυπουργό Πούτιν. Πρόκειται για την Υπηρεσία Πληροφοριών του Στρατού (GRU), το Ομοσπονδιακό Γραφείο Κρατικής Ασφάλειας (FSB), την Υπηρεσία Πληροφοριών των Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας (VKS) και την Υπηρεσία Πληροφοριών του Βορείου Στόλου. Τα στοιχεία των αναφορών που έχουν γίνει γνωστά είναι αποκαλυπτικά και άκρως ανησυχητικά.

Τις ανησυχίες αυτές φαίνεται να συμμερίζεται απόλυτα τόσο ο πολιτικός κόσμος της χώρας, όσο και ο δρ. Areshev, ο οποίος γράφει: "Το Ρωσικό Κοινοβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του για το πρόγραμμα των ΗΠΑ να εξελίξουν εντελώς νέους ποιοτικά τύπους όπλων. Στα πλαίσια του προγράμματος HAARP δημιουργήθηκαν νέα, συνθετικά γεωφυσικά όπλα που μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα στη Γη μέσω υψηλών συχνοτήτων ραδιοκυμάτων. Η σημασία αυτού του νέου, ποιοτικού άλματος μπορεί να συγκριθεί με τη μετάβαση από το ψυχρό ατσάλι στα πυροβόλα όπλα και από τα συμβατικά όπλα στα πυρηνικά. Αυτός ο νέος τύπος όπλων διαφέρει από τους προηγούμενους στο ότι ολόκληρη η Γη, το περιβάλλον της και το εσωτερικό της έγινε μονομιάς αντικείμενο άμεσων επιρροών και παρεμβάσεων."

Πέρα από το κλίμα, τα οπλικά συστήματα που εξέλιξαν οι ΗΠΑ (μέσω του HAARP) έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν σεισμούς σε επιλεγμένες περιοχές, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές, πολιτική και κοινωνική αστάθεια, και διάλυση των κρατικών υποδομών. Για την τελευταία αυτή δυνατότητα του HAARP, οι αναφορές της GRU και της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Βόρειου Στόλου είναι κατηγορηματικές: θεωρούν δεδομένη τη χρήση των οπλικών συστημάτων του προγράμματος για την πρόκληση των μεγάλων σεισμών της Αϊτής και της Χιλής στις αρχές του χρόνου!

Το έγγραφο της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Βόρειου Στόλου προς τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν λέει καθαρά ότι ο σεισμός της Αϊτής, στις 12 Ιανουαρίου 2010, ήταν δοκιμή του σεισμικού όπλου, στα πλαίσια της προετοιμασίας των ΗΠΑ να χτυπήσουν με αυτό το Ιράν! Από την αναφορά φαίνεται, επίσης, ότι οι Αμερικανοί είχαν προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση του χάους που θα δημιουργούσαν, αλλά και για την -υπό μορφή παροχής "ανθρωπιστικής βοήθειας"- εισβολής τους και, ουσιαστικά, κατάληψη της Αϊτής.


Αυτό φαίνεται καθαρά από δύο περιστατικά που δείχνουν ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ είχε πλήρη επίγνωση των καταστροφικών αποτελεσμάτων που θα προκαλούσε η δοκιμή του σεισμικού όπλου στην Αϊτή. Συγκεκριμένα επρόκειτο για την πραγματοποίηση στην Αμερικανική Νότια Διοίκηση (SOUTHCOM), τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου (μια μέρα πριν τον σεισμό), μεγάλης άσκησης με θέμα την παροχή "ανθρωπιστικής βοήθειας" στην Αϊτή που, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, είχε χτυπηθεί από τυφώνα! Η "συμπτωματική" αυτή άσκηση περιελάμβανε προσομοιώσεις όλης της επιχείρησης που ακολούθησε! Η SOUTHCOM, μια μέρα πριν το σεισμό, είχε "τοποθετήσει" στην Αϊτή τον υποδιοικητή της, στρατηγό P. K. Keen, με αποστολή τον συντονισμό και την επίβλεψη της αποστολής "ανθρωπιστικής βοήθειας". Ο στρατηγός Keen ήταν ο άνθρωπος που, μια μέρα μετά, συντόνιζε τις κινήσεις των αμερικανικών στρατευμάτων στο νησί.

Το δεύτερο περιστατικό είναι η "τυχαία" παρουσία στο αρχηγείο της SOUTHCOM του Jean Demay, τεχνικού διευθυντή της Υπηρεσίας Συστημάτων Πληροφορικής του Υπουργείου Άμυνας και άμεσα υπεύθυνου για τη λειτουργία του Προγράμματος Διακρατικής Πληροφοριακής Συμμετοχής και Συνεργασίας, που ρόλος του είναι ο συντονισμός των εκατοντάδων κυβερνητικών και μη οργανώσεων παροχής βοήθειας από όλο τον κόσμο, σε περίπτωση έκτακτων αναγκών. Το σύστημα δοκιμάστηκε σε προσομοίωση στα πλαίσια της άσκησης και, την επόμενη μέρα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010, αμέσως μετά τον σεισμό, ο Demay ανακοίνωσε ότι πήρε εντολή από τη SOUTHCOM να το ενεργοποιήσει κανονικά.

Μια ιδιαιτερότητα του σεισμού της Αϊτής, που σημειώνεται και στην αναφορά του Βόρειου Στόλους της Ρωσίας, είναι ότι, ενώ κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά το κράτος της Αϊτής που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού της Ισπανιόλα, στα ανατολικά 2/3 του νησιού, που αποτελούν τη Δομινικανική Δημοκρατία, δεν υπήρξαν καθόλου ζημιές, τα ξενοδοχεία συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά, οι επιχειρήσεις συνέχισαν τις δραστηριότητές τους και οι πτήσεις πραγματοποιούνταν χωρίς προβλήματα! Και αν αυτό δεν είναι "στόχευση ακριβείας" του σεισμού, πρόκειται για ένα φαινόμενο που είναι μάλλον απίθανο να λύσουν ποτέ οι ειδικοί!

Σύμφωνα με την αναφορά του Ρωσικού Ναυτικού, το σεισμικό όπλο που κατέστρεψε την Αϊτή "...πιθανότατα βασίζεται στην ίδια τεχνολογία Tesla, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τον καταστροφικό σεισμό, μεγέθους 6,8R, που ισοπέδωσε κυριολεκτικά την ιαπωνική πόλη Κόμπε, στις 17 Ιανουαρίου 1995". Σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο, η μυστηριώδης θρησκευτική αίρεση "Aum Shrinrikyo" είχε προειδοποιήσει εννέα μέρες πριν!

Η FSB, εξάλλου, είχε υποβάλει σχετική αναφορά για το πώς η "Aum Shrinrikyo" απέκτησε τις πληροφορίες μέσω Αμερικανών χάκερς που ανήκαν στην αίρεση Branch Davidian και είχαν καταφέρει να "εισχωρήσουν" σε μυστικούς φακέλους των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών. Για την ιστορία, η αίρεση Branch Davidian διαλύθηκε ολοκληρωτικά μετά την επιχείρηση των Αρχών Ασφαλείας, που έμεινε γνωστή ως "Πολιορκία του Wako".

Στις 28 Φεβρουαρίου 2010, η VKS υπέβαλε αναφορά προς τον Πούτιν, η οποία έλεγε: "...όπως ήταν αναμενόμενο, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μία ακόμα δοκιμή του σεισμικού τους όπλου στην Αμερικανική Ήπειρο, προκαλώντας καταστροφικό σεισμό 8,8R στη Χιλή." Σε προηγούμενη αναφορά της, τον Ιανουάριο, η VKS είχε προειδοποιήσει για το ότι οι ΗΠΑ, μετά τον σεισμό της Αϊτής, προετοιμάζονταν για μία ακόμα δοκιμή του όπλου αυτού!

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτόπτες μάρτυρες στη Χιλή ανέφεραν αλλαγές των χρωμάτων στον ουρανό και στα σύννεφα πριν τον σεισμό. Το φαινόμενο αυτό θεωρείται άμεσα συνδεόμενο με τη λειτουργία του HAARP (βλ. π.χ. αυτή την περιγραφή). Μετά τους σεισμούς της Αϊτής και της Χιλής, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για τις καταστροφές και ζήτησε από την κυβέρνηση Ομπάμα "να σταματήσει να παίζει τον Θεό". Ο Τσάβες προειδοποίησε ότι σκοπός των δοκιμών αυτών είναι η προετοιμασία των ΗΠΑ για επίθεση στο Ιράν, με το σεισμικό αυτό όπλο, στο άμεσο μέλλον.

Για το θέμα αυτό υπάρχει μία ακόμα αναφορά της GRU προς τον Πούτιν. Πρόκειται για μια συνάντηση του Προέδρου του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Robert Gates. Σύμφωνα με το έγγραφο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 8ης Μαρτίου 2010 στο γραφείο του Προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίτ Καρζάι, στην Καμπούλ. Εκεί, ο Gates προειδοποίησε ευθέως τον Αχμαντινετζάντ για το ότι το Ιράν θα είναι ο επόμενος στόχος του σεισμικού όπλου του προγράμματος HAARP. Η συνάντηση αυτή έγινε με πρόταση των ΗΠΑ, ενώ ο Ιρανός Πρόεδρος βρισκόταν σε επίσημη, προγραμματισμένη επίσκεψη στο Αφγανιστάν και ο Αμερικανός υπουργός επισκέφθηκε την Καμπούλ απροειδοποίητα, δήθεν για επιθεώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ στη χώρα.

Ο Ιρανός Πρόεδρος, θέλοντας να πειράξει τον Αμερικανό υπουργό και αναφερόμενος στον καταστροφικό σεισμό που είχε πλήξει την ανατολική Τουρκία λίγο καιρό πριν, φέρεται να του είπε "...μα, ήδη αστοχήσατε". Τότε, ο Gates του απάντησε κατηγορηματικά "Ποτέ δεν αστοχούμε", ένα σχόλιο που οι αναλυτές της GRU ερμηνεύουν ως παραδοχή ότι η Τουρκία, όπως η Αϊτή και η Χιλή, είχε στοχοποιηθεί από τους Αμερικανούς.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ταξιδεύουν ο Παπανδρέου, η Μπιρμπίλη και ο Παπακωνσταντίνου με το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες. Κάπου πάνω απο την Αττική, κάνει μια το βλέμμα της κάτω στο δάπεδο του αεροπλάνου η Μπιρμπίλη και βλέπει ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ. Το μαζεύει και με ύφος γυρίζει στον Παπακωνσταντίνου και του λέει: " Να μπορούσα να άνοιγα τωρα το παράθυρο, να το πέταγα κάτω και να έκανα έναν Έλληνα που θα το έβρισκε ευτυχισμένο..." . Απαντάει και ο Παπακωνσταντίνου: "Γι' αυτό Τίνα μου είσαι εσύ στο ΥΠΕΧΩΔΕ και εγώ στο οικονομίας, γιατί αυτό που θα έκανα εγώ, ήταν να χαλάσω τα 200 ευρώ σε 2 κατοστάρικα, που θα πέταγα απο το παράθυρο και έτσι θα έκανα 2 Έλληνες ευτυχισμένους". Ακούει και ο Παπανδρεου αυτά που λέγανε, παρατάει το PSP του και λέει και στους δυο. "Τρίχες...γι' αυτό κανείς απο τους δυο σας δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, γιατί αυτό που θα έκανα εγώ είναι να το χαλάσω σε (4) 50άρικα και έτσι θα έκανα 4 Έλληνες ευτυχισμένους!!!" Ακούνε και οι κακομοίρηδες οι πιλότοι την όλη κουβέντα των τριών και λέει ο ένας στον άλλο: "Να το καρφώσω τώρα στην Πάρνηθα και να κάνω 10 εκατομμύρια Έλληνες ευτυχισμένους;;

ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Πάνω σ' ένα πανέμορφο και απομακρυσμένο νησί έχουν ναυαγήσει, 2 Ιταλοί και 1 Ιταλίδα, 2 Γερμανοί και 1 Γερμανίδα, 2 Άγγλοι και 1 Αγγλίδα, 2 Aλβανοί και 1 Αλβανή, 2 Σουηδοί και 1 Σουηδέζα, 2 Ρώσοι και 1 Ρωσίδα, 2 Έλληνες και 1 Ελληνίδα, 2 Αμερικανοί και 1 Αμερικανίδα. Ένα χρόνο μετά, πάνω σ' αυτό το πανέμορφο και απομακρυσμένο νησί, ο ένας Iταλός καθάρισε τον άλλον Iταλό για την Iταλίδα. Οι δύο Γερμανοί έφτιαξαν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα το οποίο ακολουθούν αυστηρώς, για να εναλλάσσονται με την Γερμανίδα. Οι δύο Άγγλοι περιμένουν κάποιον να τους συστήσει στην Αγγλίδα και έως τότε βολεύονται μεταξύ τους. Οι δύο Αλβανοί έριξαν μια ματιά στον ωκεανό, έφτιαξαν μια σχεδία, παράτησαν την Αλβανή και εξαφανίσθηκαν. Οι δύο Σουηδοί μελετούν το ενδεχόμενο αυτοκτονίας την στιγμή που η Σουηδέζα γκρινιάζει ασταμάτητα για τις αναλογίες του κορμιού της και την αληθινή φύση του φεμινισμού. Η Ρωσίδα αμέσως μετά το ναυάγιο παντρεύτηκε τον ένα Ρώσο και μετά τον παράτησε.. Μετά παντρεύτηκε τον άλλο και μετά από λίγο διάστημα τον χώρισε. Οι δύο Έλληνες κοιμούνται την Δευτέρα με την Aγγλίδα, την Τρίτη με την Σουηδέζα, την Τετάρτη με την Αλβανή, την Πέμπτη με την Αμερικάνα, την Παρασκευή με την Ρωσίδα και το Σαββατοκύριακο πηγαίνουν για ψάρεμα καθώς η Ελληνίδα ασχολείται ευτυχισμένη με την καθαριότητα και το μαγείρεμα. Στο μεταξύ οι Αμερικανοί ακόμα σκέφτονται τα αίτια του ναυαγίου και πώς ξέμειναν μόνοι στο νησί..

Λεμόνι Το Θαυματουργό

Το Λεμόνι προσφέρει τον πλούσιο χυμό και το αιθέριο του άρωμα για γαστρονομικές δημιουργίες. Με άφθονη βιταμίνη C, είναι ιδανικό φάρμακο για την αντιμετώπιση των χειμωνιάτικων λοιμώξεων και άλλων προβλημάτων υγείας. Με άρωμα αιθέριο και γεύση μοναδική, το λεμόνι έχει γράψει ιστορία, κατακτώντας την υφήλιο. Άρτυμα, βότανο και καλλυντικό, με εφαρμογές καθημερινής πρακτικής, από το ξέβγαλμα του μεταξιού ως το γυάλισμα του χαλκού... Στην κουζίνα, άλλωστε, χρησιμοποιείται ακόμη για να μη μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα και λαχανικά ή για να ξεμυρίσουν τα χέρια από τα ψάρια. Και φυσικά το λεμόνι προστίθεται σε σαλάτες, ψητά, βραστά ή τηγανητά φαγητά. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τις ιδιότητες του λεμονιού.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Ο χυμός του λεμονιού συστήνεται σε όλες τις προληπτικές και θεραπευτικές αγωγές των λοιμώξεων του αναπνευστικού, αλλά και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας την αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων. Εάν οι συνέπειες ενός βραδινού ξεφαντώματος αργούν να... αποχωρήσουν, ένας πικρός καφές με το χυμό μισού λεμονιού είναι πραγματική πανάκεια για το στομάχι. Όσο για το ταλαιπωρημένο από διατροφικές καταχρήσεις στομάχι, αρκεί να στύψετε μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό, στο οποίο θα έχετε διαλύσει και λίγη σόδα, πίνοντας το ενώ αφρίζει.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΠΕΨΙΑΣ
Αν αντιμετωπίζετε δυσπεψία πιείτε ένα ποτήρι νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει μερικές σταγόνες λεμόνι: θα νιώσετε αμέσως ανακούφιση... Ο οργανισμός για να αφομοιώσει τις τροφές εκκρίνει διάφορα γαστρικά υγρά, με πιο δυνατό από όλα το υδροχλωρικό οξύ, του οποίου η υπερέκκριση προκαλεί την καούρα. Αν έχετε υπερέκκριση και πιείτε λίγο χυμό λεμονιού (δηλαδή φυσικό κιτρικό οξύ), το στομάχι σας θα πάψει να παρασκευάζει υδροχλωρικό οξύ. Έτσι, η πέψη γίνεται καλύτερα και χωρίς καούρες. Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγετε να συνδυάζετε λεμόνι με αμυλούχες τροφές (πατάτες, μακαρόνια), γιατί ο συνδυασμός στα ευαίσθητα στομάχια προκαλεί συνήθως δυσπεψία.

ΣΑΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ
* Εντριβές με λεμόνι στο τριχωτό του κεφαλιού δυναμώνουν τα μαλλιά, ενώ ο χυμός μισού λεμονιού στο ξέβγαλμα τους δίνει ξεχωριστή λάμψη.

* Το σκληρό δέρμα (σε αγκώνες, γόνατα και φτέρνες! θα γίνει πιο απαλό αν το τρίβετε καθημερινά με λεμόνι.

* Μερικές ροδέλες λεμονιού στο νερό της μπανιέρας, εξουδετερώνουν το ασβέστιο και χαρίζουν στην επιδερμίδα υπέροχη λάμψη.

* Λίγες σταγόνες λεμόνι σε ένα βαμβάκι, σφίγγουν τους πόρους του λιπαρού δέρματος. Βοηθούν επίσης στην εξάλειψη των φακίδων.

* Αλείψτε τα σκασμένα χέρια με ένα μείγμα από 1 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού και λίγες σταγόνες γλυκερίνης.

* Εάν τα νύχια σας είναι εύθραυστα, να τους κάνετε μασάζ κάθε βράδυ με μείγμα λεμονιού και ελαιόλαδου (μισό, μισό).

* Μετά τη χαλάουα, απλώστε στις γάμπες μερικές σταγόνες λεμόνι. Η επιδερμίδα σας θα γίνει απαλή.

ΦΥΣ1ΚΟ ΑΙΜΟΣΤΑΤIΚΟ
Το λεμόνι, επειδή ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα (αυξάνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια) θεωρείται και άριστο αιμοστατικό. Για παράδειγμα, μετά την εξαγωγή κάποιου δοντιού, μερικές σταγόνες λεμόνι επάνω στο σημείο της πληγής βοηθούν στην επούλωση. Ακόμα, το ίδιο θετικό αποτέλεσμα έχει ο χυμός του λεμονιού και σε ρινορραγίες: ποτίζετε με μερικές σταγόνες λεμονιού ένα βαμβάκι, το οποίο τοποθετείτε μέσα στο ρουθούνι. Επίσης, οι γαργάρες με χυμό λεμονιού κάνουν πολύ καλό σε ευαίσθητα ούλα, αλλά και στις άφθες του στόματος.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ
Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (50 ml ανά 100 γρ.) κάνει το λεμόνι ιδανικό για την αντιμετώπιση των βλαβερών αποτελεσμάτων του καπνίσματος. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι η ποσότητα αυτή θα λαμβάνεται, καθημερινά ακόμα και σε μικρές δόσεις. Ο χυμός δυο φρέσκων λεμονιών αντιστοιχεί σε 60 mlg βιταμίνης.

ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ
Πολύ αποτελεσματικό είναι το λεμόνι για το κυκλοφορικό σύστημα και κυρίως για την καταπολέμηση της υψηλής πίεσης, συνιστάται επίσης σε δίαιτες κατά της χοληστερίνης και της αρτηριοσκλήρυνσης. Τέλος, σύμφωνα με τη γεμμοβεραπεία , (εναλλακτική μέθοδος που βασίζεται στη βοτανική θεραπευτική), το citrus limonum (γλυκερινούχο βάμμα σε δυναμοποίηση) είναι ένα πολύ καλό αντιπηκτικό αίματος, που μειώνει τις θρομβώσεις. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία , των κιρσών καθώς και για την πρόληψη και τη θεραπεία

ΧΥΜΟΣ-ΑΝΤΙΔΟΤΟ
Το λεμόνι είναι ισχυρό βακτηριοκτόνο. Χρησιμοποιείτε λοιπόν το χυμό του στα ωμά θαλασσινά (καταστρέφει το 92%των βακτηριδίων που περιέχουν). Επίσης, καλό είναι να ρίχνετε αρκετό λεμόνι στις κονσέρβες, καθώς και στο σιτεμένο κρέας. Ακόμα, μην ξεχνάτε ότι ο χυμός του λεμονιού θεωρείται το καλύτερο αντίδοτο στις τροφικές δηλητηριάσεις.

Τυφλοπόντικες στο περιβόλι

Πρόκειται για ένα από τα πιο χρήσιμα τρωκτικά για έναν λαχανόκηπο, θα ξεκινήσω με τα πλεονεκτήματα το να έχεις στον λαχανόκηπο σου τυφλοπόντικες.
Πρώτον.
Σκάβουνε και αναδεύονται το χώμα βγάζοντας στην επιφάνια οργανικές ουσίες
Δεύτερον.
Τρώνε κολλά τα βλαβερά έντομα κρεμιδοφάγους σιδιροσκόλικες και προνύμφες βλαβερών εντομών ενώ αντίθετος δεν ενοχλούνε τους χρησίμους γεοσκολικες
Τρίτον.
Τυφλοπόντικας στο λαχανόκηπο μας σημαίνει ότι αυτός έχει γόνιμο έδαφος απαλλαγμένο από λιπάσματα και φυτοφάρμακα συνεπώς και τα προϊόντα που παράγουμε είναι υψηλής διατροφικής αξίας.
Τώρα όσον αφορά τα μειονεκτήματα του θα πω τα εξής.
Πρώτον.
Με τα λαγούμια που σκάβει μας δημιουργεί πρόβλημα στο πότισμα των φυτών γιατί τα ρίχνουμε νερό και εκείνο φεύγει αλλού, είναι ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα που το έχω και εγώ μερικές φορές και το αντιμετωπίζω ρίχνοντας χώμα στο σημείο που βλέπω ότι το νερό φεύγει μέχρι να βουλώσει η τρυπά
Δεύτερον.
Στα σημεία οπού κάνει τους αεραγωγούς για να αναπνέει η φωλιά του η για να βγαίνει της νύχτες έξω, αν έχουμε βάλει φυτά μας τα ξεθάβει
αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζω με να τους κρατώ μακριά όσο τα φυτά είναι νεαρά και ευαίσθητα, γιατί αν μεγαλώσουνε και μετά δεν έχουνε ανάγκη και αναφέρομε για της ντομάτες, της μελιτζάνες, τα πιπεριά, τα κολοκυθιά, κ.λπ.
Σε φυτά ωμός όπως μαρούλι, μαϊντανό, άνηθο, σπανάκι, καρώτα, σέλινα, ραπανάκια κ.λπ. το πρόβλημα μπορεί να είναι καταστροφικό, ειδικά αν είναι μεγάλη οικογένεια από τυφλοπόντικες, τέτοιο πρόβλημα είχα πόλη λίγες φορές, και εγώ το αντιμετώπισα ως εξής
α/ Πρώτον βρίσκω τους αεραγωγούς τους, και τους ανοίγω με τα χεριά για να αποκαλύψω της τρύπες, στην συνεχεία παίρνω ένα μπουκάλι με σπασμένο τον πάτο, το βάζω ανάμεσα στης τρύπες με τον λαιμό του μπουκαλιού προς τα επάνω, και το σπασμένο μέρος ανάμεσα στης δύο τρύπες φροντίζοντας να έχει μια απόσταση από το χώμα γύρο στα δύο δάχτυλα, αυτό για να μπορεί να κυκλοφορεί αέρας από της τρύπες και μέσα από το μπουκάλι προς την επιφάνια, στην συνεχεία βάλε από επάνω ένα χαρτόνι και σκεπάσετε με χώμα, το αποτέλεσμα θα είναι να βλέπουμε έξω μόνο το μισό μπουκάλι με τον λαιμό.
Τι συμβαίνει τώρα, όπως κυκλοφορεί ο αέρας από το λαγούμι και βγαίνει έξω μέσω του μπουκαλιού, δημιουργεί ένα θόρυβο που κανένας τυφλοπόντικας δεν αντέχει, καθότι είναι τρωκτικά πολύ φοβητσιάρικα και με οξύτατη ακοή, για καλυτέρα αποτελέσματα τέτοια μπουκάλια βάζουμε τρία τέσσερα, γιατί όλα τα λαγούμια έχουνε μεταξύ τους επικοινωνία
β/ Πηγαίνω στον λαχανόκηπο τα χαράματα πριν να ανατολή ο ήλιος, βρίσκω τον πιο φρεσκοσκαμμένο αεραγωγό, αυτός διακρίνεται από το υγρό το χώμα, παίρνω μαζί μου και το πατόφτιαρο και το έχω έτοιμο ακουμπισμένο στο χώμα και περιμένω σε απόλυτη ησυχία μέχρι αυτό να ηρεμίσει τον τυφλοπόντικα (γιατί στο μεταξύ με είχε ακούσει που πλησίαζα και σταμάτησε) και να αρχίσει πάλι το σκάψιμο, τότε με μια γρήγορη κίνηση μπήγω το πατόφτιαρο στο χώμα και το αναποδογυρίζω, της εννέα στης δέκα φορές βγάζεις μαζί και τον τυφλοπόντικα, καλό είναι να έχεις και έναν κουβά για να τον βάλεις μέσα γιατί μπορεί πολύ γρήγορα να σκάψει και να κρυφτεί, μην τον πιάσεις με τα χεριά για τη δαγκώνει
θα το θεωρούσα πολύ σωστό, πολύ χριστιανικό, πολύ οικολογικό, να μην τον σκοτώσεις αλλά να τον πας κάπου πολύ μακριά οπού δεν θα ενοχλεί κανέναν και να τον ελευθερώσεις.
Με αυτόν τον τρόπο μέσα σε πέντε πρόπινα έβγαλα τέσσερις τυφλοπόντικες.
γ/ πάρε τρία, τέσσερα τούλια από μπομπονιέρες, βάλε μέσα τέσσερις πέντε μπάλες
ναφθαλίνη, δέσε τες καλά να μην μπορούνε να σκορπίσουνε.
Κάνε από αυτά τρία τέσσερα πουγκιά και βάλε τα στης τρύπες από τους αεραγωγούς, η βαριά μυρωδιά θα τους διώξει από τον λαχανόκηπο, πρέπει ώμος να προσέξεις τα εξής, όσο θα τα έχεις μέσα δεν πρέπει να ποτίσεις, μπορείς να ποτίσεις μόνο αφού τα βγάλεις
δ/ Ένας άλλος τρόπος για τον όπιο έχω ακούσει αλλά δεν εφάρμοσα, είναι κάτι ηλεκτρονικά πασαλάκια τα οποία μπήγεις στο χώμα, αυτά λένε ότι βγάζουνε υπερήχους τους οποίους δεν αντέχουν η τυφλοπόντικες και φεύγουνε, και είναι και σχετικά φθηνά, και δεν είναι μιας χρίσεως τα αλλάζεις μπαταρία και είναι πάλι έτοιμα.
ε/ Λένε επίσης ότι αν έχουμε μια γάτα στο περιβόλι μας ότι και αυτή τους κυνηγά
δεν έχω όμως προσωπική άποψη για αυτόν τον τρόπο.
ζ/ Μπορείς να αγοράσεις από μαγαζί με φυτοφάρμακα δολώματα με δηλητήριο, θα σου έλεγα ώμος να μην το κάνεις, επειδή να είσαι σίγουρη ότι αυτό το δηλητήριο με ποικίλους τρόπους θα κατάληξη πάλι μέσα στο δικό σου στόμα, χώρια που η συνέπιες για το περιβάλλον αλλά και για τα ωφέλιμα είναι καταστροφικές

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΛΩΝΩΝ ΥΨΗΛΗΣ-ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι πυλώνες υψηλής - υπερυψηλής τάσης σε κατοικημένες περιοχές.

"Μετασχηματιστές υψηλού κινδύνου.
Ο διευθυντής του Τομέα Βιολογίας Κυττάρου και Βιοφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λ. Μαργαρίτης και ο διδάκτωρ Βιοφυσικής Δ. Παναγόπουλος έχουν μελετήσει με πειράματα τους κινδύνους για την υγεία από τη λειτουργία Κέντρων και Γραμμών Μεταφοράς Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ. Τι λένε;
Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία με συχνότητες κοντά στα 50 Hz όπως είναι αυτές του δικτύου της ΔΕΗ, έχει βρεθεί μεταξύ άλλων να προκαλούν:
▬ Μεταβολή στη συγκέντρωση ιόντων ασβεστίου στα κύτταρα, τα οποία είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιτέλεση των διαφόρων λειτουργιών του κυττάρου.
▬ Αλλοιώσεις στις κυτταροπλασματικές μεμβράνες των κυττάρων του ανθρώπου.
▬ Αλλαγές στο ρυθμό σύνθεσης των DNA και RNA.
▬ Αλλαγές στους ρυθμούς σύνθεσης των πρωτεϊνών και στις ενεργότητες διαφόρων ενζύμων απαραίτητων για την λειτουργία των κυττάρων.
▬ Μεταβολές στην έκκριση και στη φυσιολογική δράση ορμονών όπως η μελατονίνη.
▬ Χρωμοσωμικές βλάβες σε μεμονωμένα πειράματα.
▬ Μεταβολές του ρυθμού πολλαπλασιασμού των κυττάρων.
Ο καθηγητής Λ. Μαργαρίτης προσθέτει ότι «έγκριτες επιδημιολογικές μελέτες συσχετίζουν τη μόνιμη έκθεση παιδιών σε τέτοιου είδους μαγνητικά πεδία, με την αύξηση των ποσοστών παιδικής λευχαιμίας. Η ανησυχία εκφράζεται ολοένα και πιο έντονα σε πολλές χώρες, από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία».
Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι οι εντάσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (ειδικά των ηλεκτρικών) που χρησιμοποιήθηκαν στα πειράματα, όπου διαπιστώθηκαν οι βιολογικές αλλοιώσεις που προαναφέραμε, ήταν χιλιάδες φορές μικρότερες έως και λίγο μεγαλύτερες (!) από τα θεσπισμένα όρια επιτρεπόμενης έκθεσης του γενικού πληθυσμού. Και η διάρκεια έκθεσης ήταν σχετικά μικρή, από λίγα λεπτά έως λίγα 24ωρα.
Σπεύδουν, βέβαια, να διευκρινίσουν ότι τα αποτελέσματα προέκυψαν από έκθεση μεμονωμένων κυττάρων και τέτοια φαινόμενα εμφανίζονται δυσκολότερα σε οργανισμούς: «Όταν, όμως, ένας οργανισμός βρίσκεται σε μη καλή κατάσταση υγείας, η έκθεσή του στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι δυνατόν να έχει βλαπτικές συνέπειες σε κυτταρικό επίπεδο».
Όσοι ζουνε κοντά σε πυλώνες της ΔΕΗ διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν από ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ..!!!Συγκεκριμένα ερευνητές στη ΒΕΡΝΗ διαπίστωσαν ότι άνθρωποι που κατοικούν σε απόσταση 50 μέτρων από πυλώνα ρεύματος διατρέχουν 24% περισσότερο κίνδυνο να πεθάνουν από ασθένεια που εκφυλίζει τον εγκέφαλο,σε σχέση με τους ανθρώπους που ζουν σε απόσταση 600 μέτρων από την ίδια πηγή ακτινοβολίας.
Ρόλο διαπιστώθηκε ότι παίζει και ο χρόνος της έκθεσής τους σε αυτή. Όσοι ζουν κοντά σε πυλώνα της ΔΕΗ για περισσότερο από 10 χρόνια εμφανίζουν 78% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από κάποια μορφή άνοιας σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν εκτεθεί καθόλου στην ακτινοβολία του, ενώ ο κίνδυνος υπερδιπλασιάζεται αν κάποιος ζει κοντά σε πυλώνα πάνω από δεκαπέντε χρόνια!
Καλώδια υπερυψηλής τάσης πάνω από παιδικές χαρές, σχολεία και κέντρα βρεφών
«Κατηγορούμενοι» ακόμη και για εμφάνιση λευχαιμίας σε παιδιά που ζουν σε απόσταση 200 μέτρων, είναι- σύμφωνα με τελευταίες επιστημονικές μελέτες - οι πυλώνες υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ.
Oι ειδικοί από την πλευρά τους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι τα ισχύοντα όρια είναι 250 φορές μεγαλύτερα από εκείνα που προτείνουν- ορισμένες τουλάχιστον- επιστημονικές ερευνες.
Δεκάδες πυλώνες της ΔΕΗ βρίσκονται πάνω από τα κεφάλια χιλιάδων κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Κολυμβητήρια, παιδικές χαρές, σχολεία ακόμη και κέντρα βρεφών είναι ορισμένοι μόνο από τους δημόσιους χώρους, σε περιοχές όπως το Ίλιον, οι Άγιοι Ανάργυροι και η Νέα Φιλαδέλφεια, οι οποίοι απέχουν ελάχιστα μέτρα από πυλώνες.…
Μαγνητικά πεδία
Η Διεθνής Επιτροπή Προστασίας από τη Μη Ιοντίζουσα Ακτινοβολία (ΙΝCΙRΡ), σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WΗΟ) και τη Διεθνή Επιτροπή Προστασίας από την Ακτινοβολία (ΙRΡΑ), έχουν προτείνει από το 1998 ως όριο αποδεκτής έκθεσης του πληθυσμού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα 1.000 mGauss (μιλιγκάους). Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Λουκάς Μαργαρίτης, καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας και Ραδιοβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, «πρόσφατες έρευνες ενοχοποιούν μαγνητικά πεδία ακόμα και στο επίπεδο των 4 mG».
Δηλαδή η τιμή που προτείνει η επιστημονική κοινότητα είναι 250 φορές κάτω από τα ισχύοντα όρια. «Οι μετρήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει ξεπερνούν κατά πολύ τα προτεινόμενα νέα όρια αποδεκτής έκθεσης στην ακτινοβολία», συμπληρώνει η κ. Αγγελική Κατσαρού βιολόγος- ερευνήτρια.
Σε μετρήσεις της έντασης του μαγνητικού πεδίου που πραγματοποίησε ερευνητική ομάδα του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε κατοικίες και σχολικά συγκροτήματα που βρίσκονται κοντά σε πυλώνες υψηλής και υπερυψηλής τάσης, καθώς και σε υποσταθμούς της ΔΕΗ, καταγράφηκαν τιμές 10- 20 mG, μέσα σε σχολικά συγκροτήματα και κοντά στα 50 mG σε αυλές πολυκατοικιών.
Να υπογειοποιηθούν τα καλώδια
«ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ σε κουνέλια έχει φανεί ότι η έκθεσή τους σε πεδία υψηλής έντασης και συχνότητας 60 Ηz πριν και μετά τη γέννησή τους προκάλεσε ανωμαλίες στον εγκέφαλο. Οι ίδιες συνθήκες διπλασίασαν τον αριθμό ανώμαλων εμβρύων σε ινδικά χοιρίδια.
Όσον αφορά τον άνθρωπο, φαίνεται να υπάρχει συσχέτιση με την εμφάνιση καρκίνου (λευχαιμίας) και σε παιδιά που ζουν κοντά σε πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος υπερυψηλής τάσης», σημειώνει ο Λουκάς Μαργαρίτης, καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας και Ραδιοβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία έδειξε ότι ο- μόνο στατιστικά αποδεδειγμένος- κίνδυνος υφίσταται ακόμη και σε απόσταση ως 600 μέτρα από τον πυλώνα, σε απόσταση δηλαδή όπου τα μαγνητικά πεδία είναι τελείως εξασθενημένα. «Η έρευνα δείχνει, παράλληλα, ότι τα παιδιά που ζουν σε απόσταση 200 μέτρων από πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν λευχαιμία σε σχέση με παιδιά που ζουν αλλού. Επίσης, τα παιδιά που ζουν σε απόσταση από 200 έως 600 μέτρα από τους πυλώνες έχουν 23% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν την ασθένεια» λέει ο κ. Μαργαρίτης.
Δεν είναι όμως μόνο τα παιδιά που επηρεάζονται.
Πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι ενήλικοι που ζούσαν τα πρώτα 5 χρόνια της ζωής τους σε απόσταση μέχρι 300 μέτρων από αγωγούς μεταφοράς υπερυψηλής τάσης είχαν κατά1,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο σε σχέση με αυτούς που ζούσαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων.
Το γενικό συμπέρασμα, όπως σημειώνουν ο κ. Μαργαρίτης και η κ. Κατσαρού, είναι ότι κάτω από γραμμές υψηλής τάσης της ΔΕΗ και δίπλα τους, μέχρι την απόσταση των περίπου 30 μέτρων, η έκθεση υπερβαίνει ή πλησιάζει πολύ τα όρια επικινδυνότητας, ενώ ασφαλής μπορεί να θεωρηθεί απόσταση 200 μέτρων.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, «τη λύση μπορεί να δώσει η Πολιτεία με εκ νέου διαμόρφωση του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και μέριμνα ώστε να μην περνούν καλώδια πάνω από κατοικίες και σχολεία. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι ουτοπικό, καθώς θα απαιτούνταν πολύ μεγάλα οικονομικά ποσά. Μια καλή λύση θα ήταν η υπογειοποίηση των καλωδίων, αλλά με πολύ προσεκτικό σχεδιασμό».