Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Εθνική αιμορραγία: 1.000.000 λιγότεροι Έλληνες μέσα σε μια δεκαετία!



        


Ανατριχιαστικά είναι τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που δόθηκαν στην δημοσιότητα και δείχνουν μία Ελλάδα που όχι απλώς γερνάει, αλλά μία Ελλάδα που έχασε μέσα σε μόλις δέκα χρόνια περισσότερο από 1.000.000 Έλληνες (!) στην χειρότερη δεκαετία από την δεκαετία του 1940!

Ακόμα και στην δεκαετία του '40 για την ακρίβεια, δεν είχε υπάρξει τόσο μεγάλη αναλογικά πληθυσμιακή απώλεια καθώς ούτε οι περίπου 350.000 νεκροί από τον πόλεμο και την πείνα, ούτε οι 100.000 νεκροί του Εμφυλίου, ούτε η φυγή των ηττημένων κομμουνιστών στις χώρες του ανατολικού μπλοκ έφεραν πληθυσμιακή απώλεια ενός κατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.

Και τώρα από την μία πλευρά η κρίση και από την άλλη η άρνηση των Ελλήνων να κάνουν παιδιά μας έφεραν σε πληθυσμιακά επίπεδα προς 20ετίας!

Στο σύνολο της Χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%) όπως αναφέρουν τα πρώτα προσωρινά στοιχεία της επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. 

Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ υπολογίσθηκε πως ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα. Μπορεί να φαίνεται μείωση πληθυσμού σε σχέση με το 2001 μόνο 190.000 άτομα μόνο, αλλά να υπολογίσουμε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ξένους οι οποίοι δεν υπήρχαν το 2001, καθώς τότε υπολογίζονταν σε 300.000 περίπου και τώρα ξεπερνούν το 1.300.000!

Η κρίση φαίνεται μέσα στην διετία που ο πληθυσμός από τους Έλληνες που φεύγουν για να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό τους αυξημένους θανάτους και τις μειωμένες γεννήσεις ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 500.000 των ξένων συμπεριλαμβανομένων!

Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).

Με τον υπάρχοντα ρυθμό μείωσης του πληθυσμού που έχει ενταθεί κατακόρυφα την τελευταία διετία, υπολογίζεται ότι στα τέλη της δεκαετίας θα έχουμε φτάσει στα επίπεδα του 1970 με την Ελλάδα των 8 εκατομμυρίων ψυχών!


Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Financial Times:


 Στάση πληρωμών στην Ελλάδα εντός της εβδομάδας;


Ένα περίεργο δημοσίευμα έρχεται για μια ακόμα μέρα από το εξωτερικό. Αυτή τη φορά από τους Financial Times.

Δυο μέρες πριν τη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που κανείς δεν ξέρει τι γίνεται και όλα βρίσκονται σε επίπεδο σεναρίων, η βρετανική εφημερίδα σε άρθρο της μιλά για την Ελλάδα, εντάσσοντας στο κείμενο προτάσεις όπως: «επιλεκτική χρεοκοπία», «προσωρινή στάση πληρωμών».

Περίεργο; Αυτές τις προτάσεις – ορολογίες χρησιμοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ο Γ. Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, άσχετα αν μετά προσπάθησαν να δώσουν άλλη έκταση στις δηλώσεις τους, φέρνοντας στο προσκήνιο – μέσω των πουλημένων ΜΜΕ – άλλα θέματα!

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι οι FT κάνουν λόγο για προσωρινή στάση πληρωμών, ακόμα και εντός της εβδομάδας!

Παίρνουμε από το in.gr μεταφρασμένο το τι λέει η εφημερίδα.


Τελικά πήραμε ή όχι την 5η δόση;
Αυτό που μας προβληματίζει δεν είναι μόνο οι δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης (που αποδόθηκε σε «τεχνική παρεξήγηση»), αλλά στο γεγονός ότι η Ευρώπη δεν έχει εκταμιεύσει ακόμα την πολύκροτη 5η δόση, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει έως την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Τουλάχιστον, όποιον και να έχουμε ρωτήσει, δεν έχει επιβεβαιώσει ότι κάτι τέτοιο έχει γίνει, ενώ από την Παρασκευή έχουμε αναφέρει ότι κυβερνητικές πηγές είχαν αναφέρει ότι θα υπάρξει μια καθυστέρηση για τις αρχές αυτής της εβδομάδας. Επισήμως, πάντως δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση που να αναφέρει ότι η δόση έχει εκταμιευθεί, όπως επίσης καμία αναφορά για το αν έχει καθυστερήσει και για ποιο λόγο!

Εμάς σε αυτό κάτι δεν μας πάει καλά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί η Ευρώπη μας διέλυσε κυριολεκτικά να περάσουμε το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό για να μας δώσουν το πράσινο φως για να υπογράψουν την επόμενη δόση.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους φημολογείται ότι αρκούν μέχρι και αυτή την εβδομάδα. Μέχρι τις αρχές ή το τέλος της, παραμένει άγνωστο.

Και η κυβέρνηση, αντί να ενημερώσει τον κόσμο, ασχολείται με τα ταξί...

Η χαμογελαστή χρεοκοπία



21 Ιουλίου 2011. Η πιο μαύρη μέρα του σύγχρονου Ελληνισμού.

Εχθές ζήσαμε πραγματικά τη μεγαλύτερη υπερπαραγωγή του πολιτικού θεάτρου. Τέτοια φαρσοκωμωδία δεν έχει ξαναϋπάρξει.

Ένας χαμογελαστός Παπανδρέου προσπαθούσε να πείσει τον Ελληνικό λαό ότι σώθηκε χάρη στις προσπάθειές του. Δυστυχώς δεν μπορούσε όμως να κρύψει τη χαρά του από το αποτέλεσμα της χθεσινής συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και δεν μπορούσε να το κρύψει γιατί κατάφερε μέσα σε 21 μήνες διακυβέρνησης της Ελλάδας να σώσει το διεθνές οικονομικό καταστημένο τα χρήματά του και ταυτόχρονα τους εξασφάλισε κέρδος δις ευρώ με τις επιμηκύνσεις και τα επιτόκια για 40 χρόνια ακόμη.

Ταυτόχρονα κατάφερε να σωθούν οι Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές τράπεζες και να περάσουν όχι απλά αλώβητες αλλά και με έξτρα κέρδος από την οικονομική κρίση που δημιούργησε στην Ευρωζώνη ο Πρωθυπουργός και οι «κηπουροί» του.

Μέσα σε 21 μήνες κατάφερε ο Παπανδρέου να πτωχεύσει έναν ολόκληρο λαό, οικονομικά, κοινωνικά, ηθικά και ψυχολογικά. Κατάφερε να τον εξαθλιώσει και εχθές επιτέλους, κατάφερε και να τον...
αλυσοδέσει για μισό αιώνα τουλάχιστον.

Εχθές όμως επέτυχε και κάτι εξίσου σημαντικό. Να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία και τις στρατηγικές υποδομές της αντί πινακίου φακής και ταυτόχρονα έθεσε τη χώρα υπό ξένη κατοχή. Τρία σε ένα…

Λογικά λοιπόν τα γέλια…

Παρόλο ότι ο μέσος Έλληνας το 2011 έχει μειωθεί το εισόδημά του κατά τουλάχιστον 40% από το 2010 και 60% από το 2009, η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων συνεχίζεται και καταβάλλεται κανονικά από το δημόσιο κορβανά χωρίς καμία περικοπή. Το ίδιο ακριβώς ποσό που πήραν τα κόμματα το 2010 παίρνουν και το 2011. Πενήντα δύο εκατομμύρια ευρώ πήραν το 2010, τα ίδια συνεχίζουν και παίρνουν το 2011 σε τέσσερις δόσεις…

Εάν αυτό δεν είναι πολιτική αλητεία και διακομματική ομερτά τότε τι είναι; Εάν αυτό δε δείχνει ότι, το μόνο μέλημα των κομμάτων είναι να τα παίρνουν για πάρτι τους, από τους πολίτες τότε τι δείχνει;

Κλείνοντας να αναφέρω ότι εχθές έγινε ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση του Τριμελούς Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εισαγγελέων, που θα εξέταζε τις κατηγορίες εις βάρος των πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη, για το σκάνδαλο της Siemens. Η πρόταση απορρίφθηκε από τους βουλευτές καθώς δε συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία… αθώες περιστερές όλοι. Βλέπετε, κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει… όλοι μαζί και αγαπημένοι… Σιγά και τι έγινε με τη Siemens;

Υ.Γ. «Ανάψτε και κάνα κερί ανάψτε και καμιά λαμπάδα μπας και σωθεί η Ελλάδα» έλεγε το λαϊκό άσμα. Αμ, έλα που τις βάρεσε τις καμπάνες ο Γιώργης πένθιμα.
Πάνε τα κεριά, ώρα για κόλλυβα…

Παπανδρέου:


 Επικαλέστηκε λαό και πατρίδα ενώ ξεπουλά Ελλάδα και Έλληνες!


Στην εισαγωγή της ομιλίας του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε ως… σωτήρας (και απελευθερωτής συνάμα) των Ελλήνων. Μίλησε σαν να έλυσε όλα μας τα προβλήματα, ενώ στην πραγματικότητακαταδίκασε τη χώρα σε νέο μνημόνιο 30 ετών! Μίλησε με υπερηφάνεια για τον ελληνικό λαό, τον ίδιο λαό που θα τσακίσει με την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου! Μίλησε για την Ελλάδα, την Ελλάδα που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει! Και ενώ προσπαθεί να εμφανίσει το μαύρο ως άσπρο, με την ανεργία να έχει φτάσει στα… ουράνια, με 1.000.000 Έλληνες να μη βρίσκουν δουλειά, με θράσος τεράστιο είπε ότι όσοι τον κρίνουν κινούνται μεταξύ θεωριών συνωμοσίας και λαϊκισμού!
Αυτός ο άνθρωπος, που το μόνο που κατάφερε ήταν να σώσει τις τράπεζες και το ευρώ, που όσο ήταν στις Βρυξέλλες είχε στείλε τον Χρυσοχοΐδη στο Βερολίνο για να παρουσιάσει στους Γερμανούς τι ξεπουλάμε, που έχει βγάλει στο σφυρί όλο το δημόσιο και εθνικό πλούτο, που έχει καταλύσει το Σύνταγμα με τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε και ακύρωσε τη δημοκρατία τσακίζοντας τους πολίτες στο ξύλο, πνίγοντάς τους στα δακρυγόνα, που «ονειρεύεται» να χαρίσει τη χώρα στους ξένους και να υποδουλώσει τους Έλληνες, προσφέροντάς μας ως φτηνό εργατικό δυναμικό (μαζί με τους μετανάστες που συσσωρεύει) στο διεθνές κεφάλαιο, αυτός παριστάνει τον σωτήρα!
Το θράσος του είναι γνωστό! Με το ίδιο θράσος εξαπάτησε προεκλογικά, με το ίδιο θράσος παρουσίασε πέρσι το Μνημόνιο ως «σωτηρία» -όπως ακριβώς τώρα παρουσιάζει όσα «πέτυχε» στις Βρυξέλλες-, με το ίδιο θράσος πολιτεύεται και ψεύδεται ασυστόλως εδώ και δύο χρόνια υπηρετώντας όχι το λαό και την πατρίδα, αλλά την ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό!
Στο παραλήρημα των ψευδών, της δημαγωγίας και της πατριδοκαπηλίας που τον διακρίνει είπε: «Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας» και «τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».
Ποιο μέλλον; Ποια αισιοδοξία; Αφού το Μεσοπρόθεσμο θα εφαρμοστεί με πειθαρχία, το είπαν οι Ευρωπαίοι, το είπαν και οι δικοί του! Ποιον νομίζει ότι μπορεί ακόμα να εξαπατά; Ποια χρεοκοπία, ποιου λαού; Τα κυρίαρχα κράτη δεν χρεοκοπούν! Τα κυρίαρχα κράτη κάνουν στάση πληρωμών! Δεν το λέει αυτό, αρέσκεται στο να τρομοκρατεί το λαό με χρεοκοπίες και άλλα ασυνάρτητα!
«Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας»,υπογράμμισε και πρόσθεσε: «καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο. Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, με κριτική δυσανάλογη για τη δική μου ευθύνη».
Σιγά το κατόρθωμα! Κατόρθωμα θα ήταν να έλεγε, έχουμε ξεπληρώσει ό,τι χρωστάγαμε, από εδώ και πέρα δεν αναγνωρίζουμε το «χρέος»Ή μας το διαγράφετε, κάνουμε και ένα λογιστικό έλεγχο εάν θέλετε να δούμε ποιο χρέος είναι νόμιμο, ή αλλιώς τινάζουμε το ευρώ σας στον αέρα! Αλλά που να τα πει αυτά, τολμά; Μεταξύ ζεύγους Κλίντον, Ομπάμα και Μέρκελ μπορεί να σκεφθεί εθνικά; Τίποτα δεν πήρε από τον πατέρα του, έμοιασε προφανώς από το άλλο σόι!
Και σιγά το κατόρθωμα για έναν ακόμα λόγο. Τώρα που οι Ευρωπαίοι βλέπουν να δέχονται επίθεση από παντού και να κινδυνεύει το πολύτιμο ευρώ τους, είπαν να «μαζέψουν» τα πράγματα ξεκινώντας από τον «μεγάλο ασθενή». Με άλλα λόγια, οι Ευρωπαίοι φροντίζουν να σώσουν τα κεφάλ(α)ια τους και έτσι τον φώναξαν να του πουν τι να κάνει! Ο ίδιος δεν έχει καμιά συμμετοχή σε ό,τι έγινε εχθές, ευρωπαϊκό σχέδιο είναι και του το ανακοίνωσαν! Εκτός και αν θέλει να μας πείσει, ο δεινός διαπραγματευτής, ο αγωνιστής, ότι από το Σούνιο που έκανε τις βουτιές του, από την Κω που φιλιόταν με γριές και με τον Βενιζέλο νεοσύλλεκτο στο Υπουργείο τα πέτυχαν όλα αυτά! Ποιον κοροϊδεύουν;
Και ξαναλέμε: Τι πέτυχαν; Το χρέος θα παραμείνει πάνω στα κεφάλια μας και να αφήσει τα «σάπια» ότι το έκανε διαχειρίσιμο. Δεν θέλουμε να είναι το χρέος διαχειρίσιμο, θέλουμε να αρνηθούμε το χρέος! Τι δεν καταλαβαίνει; Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε για 30 χρόνια να έχουμε μνημόνιο και η πατρίδα να ξεπουληθεί!
Ωστόσο, η μεγαλύτερη ειρωνεία που ξεστόμισε ήταν προς το λαό. Είπε: «Όλα αυτά κατέστησαν εφικτά χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. Η χθεσινή επιτυχία είναι πρώτα από όλα επιτυχία του ελληνικού λαού. Να είστε όλοι περήφανοι για τη χώρα μας. Κάναμε θυσίες, αλλά οι θυσίες αυτές δεν πήγαν χαμένες», τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου της Ευρωζώνης αποτελούν«δικαίωση των προσπαθειών» του ελληνικού λαού. Απίθανος ο τύπος! Πραγματικά μας έχει αφήσει άφωνους… Μας είπε ότι το ξεπούλημα της πατρίδας και η μετατροπή μας σε δούλους των πολυεθνικών είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία μας, εθνική, λαϊκή, χάρη στις θυσίες μας! Δηλαδή, με άλλα λόγια, οι θυσίες μας ήταν για να γίνουμε δούλοι των ξένων που θα έρθουν να αγοράσουν την Ελλάδα!
Είναι κοντά ο Σεπτέμβριος και ο λαός θα του δώσει την απάντηση… Μια απάντηση που θα ακουστεί σε όλη την οικουμένη!

Kρητικές αντιδράσεις για ΦΠΑ στο αγροτικό νερό



ImageΔύο μόλις μέρες μετά την κατάθεση τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που επιβάλλει μέσω… των δήμων ΦΠΑ 13% στο αγροτικό νερό, οι πρώτες αντιδράσεις άρχισαν να εκδηλώνονται και, μάλιστα, από την Κρήτη.
Με επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο, ο κρητικός αγροτικός σύλλογος
Ησίοδος ζητάει να αποσυρθεί η εν λόγω διάταξη, ενώ έντονη είναι και η αντίδραση των Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Ηρακλείου οι οποίοι για το ίδιο θέμα αποστέλλουν επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη.

Η επιστολή του «Ησίοδου»
Με αγανάκτηση και απογοήτευση διαβάσαμε χθες στην εφημερίδα ελευθεροτυπία , τις τροποποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου σας . Μεταξύ άλλων προβλέπετε επιβολή ΦΠΑ σε όλες τις παροχές αγροτικού νερού . Είναι η δεύτερη φορά μετά από πολλά χρόνια (1993) που επιχειρείται κάτι τέτοιο .
Η οικονομική κατάσταση των αγροτών , όπως καλά γνωρίζετε είναι η χειρότερη των τελευταίων είκοσι χρόνων . Το κόστος παραγωγής καλπάζει ανεξέλεγκτο και τον τελευταίο χρόνο (χρόνος κρίσης) έχει ξεπεράσει το 35%  . Οι συνεχείς αυξήσεις της ΔΕΗ γίνονται εμπόδιο στην λειτουργία των σύγχρονων μονάδων και εγκαταστάσεων που διαθέτουμε. Οι τιμές των προϊόντων μας βρίσκονται στα επίπεδα του 1995 , η αγωνία μας στο ζενίθ για το πώς θα εισπράξουμε τα λιγοστά χρήματα από τους εμπόρους  και ο κίνδυνος του πως θα καλλιεργήσουμε την επόμενη χρονιά είναι μεγάλος αφού η αγορά κινείτε πλέον , μόνο με μετρητά .
Είμαστε η μεγαλύτερη παραγωγική περιοχή πρώιμων κηπευτικών της χώρας  , με τεράστια εμπορική δραστηριότητα τόσο στο εσωτερικό , όσο και στο εξωτερικό . Το κράτος εδώ και 30 χρόνια είναι απόν  από τα έργα υποδομής στην άρδευση. Το φράγμα των Μπραμιανών, από την δεκαετία του 80 δεν παραδόθηκε ποτέ επίσημα και αυτό γιατί τα προβλεπόμενα συμπληρωματικά έργα που θα το εμπλούτιζαν δεν έγιναν ποτέ . Οι αγρότες μας έχουν φτάσει πολλές φορές στην εξαθλίωση λόγω της έλλειψης νερού , και βρέθηκαν πολλές φορές χρεωμένοι γιατί έπρεπε να κατασκευάσουν υποδομές από μόνοι τους (πηγάδια ,δεξαμενές, δίκτυα μεταφοράς , φράγματα , γεωτρήσεις , ακόμα και μονάδες αφαλάτωσης) .
Είμαστε η πιο ξηροθερμική περιοχή , και όπως παραδέχονται  οι επιστήμονες το φαινόμενο της ερημοποίησης θα αρχίσει από εμάς .
Το κράτος αν θέλει να συνεχίσουμε να είμαστε παραγωγικοί , πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες , εξασφαλίζοντας μας , το πολυτιμότερο αγαθό που είναι το νερό και όχι να μας τιμωρεί για κάτι που δεν μας προσφέρει .
Κύριε υπουργέ επανειλημμένως  έχουμε ακούσει τον πρωθυπουργό τον ίδιο να αναφέρει ότι ο πρωτογενής τομέας , ο αγροτικός δηλαδή , μπορεί να γίνει η ατμομηχανή για να πάρει μπρος η οικονομία της χώρας μας . Θα πρέπει λοιπόν όχι μόνο να  αποσύρετε την συγκεκριμένη τροπολογία , αλλά και με πρωτοβουλίες σας να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων μας .  Το αίτημα για ένα πολύ χαμηλό ΦΠΑ σε  όλα τα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα ,  καθώς και πετρέλαιο χαμηλού κόστους , κρίνονται επιτακτικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και θα αποτελέσουν ελπίδα για τους ήδη ταλαιπωρημένους και χρεωμένους συνάδελφους αγρότες .    
Κύριε υπουργέ , με όλα τα παραπάνω είμαστε σίγουροι ότι , θα προβείτε σε όλες εκείνες της ενέργειες , που θα επιτρέψουν σε όλους τους παραγωγούς μας , να συνεχίσουν να ασχολούνται , με αυτό που αγαπούν και κάνουν με μεράκι , να συνεχίσουν να παράγουν ποιοτικά , πιστοποιημένα προϊόντα , μεγάλης θρεπτικής αξίας.

Αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου
Ο βουλευτής Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, καταθέτει αναφορά την επιστολή της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου, με την οποία, αφού επισημαίνει πως «οι αγρότες βουλιάζουν καθημερινά διότι ακόμα και τα προϊόντα που πουλούν σε πραγματικά εξευτελιστικές τιμές δεν μπορούν να πληρωθούν» και «το δε κόστος παραγωγής εκτοξεύεται καθημερινά χωρίς κανένα έλεγχο και καμία παρέμβαση από το υπουργείο», τονίζει πως «η επιβολή Φ.Π.Α. 13% στο νερό άρδευσης θα εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής» και ζητάει την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να αποσυρθεί «η πρόταση που οδηγεί σε βούλιαγμα το πρωτογενή τομέα».

ΦΠΑ στο αγροτικό νερό επιβάλλουν οι δήμοι!





ImageΤην επιβολή ΦΠΑ σε όλες τις παροχές νερού και αποχέτευσης από τους εκάστοτες δήμους, συμπεριλαμβανομένου και του αγροτικού νερού, προβλέπει τροπολογία στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατέθεσε την Τετάρτη 20 Ιουλίου στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός, Παντελής Οικονόμου.
Πέρα από το ΦΠΑ για το νερό, η τροπολογία περιέχει 38 τροποποιήσεις.
Μεταξύ αυτών είναι η παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για την κατάθεση χωρίς πρόστιμα όχι μόνο για τις παλαιές δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ, μεταβιβάσεων και άλλων φόρων, αλλά και για τις συγκεντρωτικές δηλώσεις πελατών-προμηθευτών, που δεν είχαν υποβληθεί μέχρι το 2010.
ΝΔ
Αμεση ήταν η αντίδραση του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτή Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδη και του αναπ. Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ, βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο του υ7πουργείου Οικονομικών.
«Η κυβέρνηση αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι πορεύεται χωρίς πυξίδα, χωρίς σαφές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα.  Μόλις λίγες μέρες μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, φέρνει νέες αλλαγές επί τα χείρω, επιβαρύνοντας επιπλέον τον Έλληνα αγρότη με Φόρο Προστιθέμενης Αξίας για την άρδευση και τις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλονται από Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Οργανισμός Κωπαΐδας ΑΕ, Ειδικοί Οργανισμοί, ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ), που μέχρι σήμερα απαλλασσόταν από τον ΦΠΑ, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Είναι προφανές -επισημαινεται -ότι η φορολόγηση των εισροών για τους αγρότες μειώνει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, την ώρα που πρέπει να ανοιχτούν στις ξένες αγορές.
Αλλά πολύ περισσότερο αυξάνουν τα βάρη για τους αγρότες και τους τελικούς καταναλωτές, που ήδη πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, καταλήγουν ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει τις αλλαγές που επιβάλλουν νέους Φόρους στην αγροτική οικονομία και εξουθενώνουν ακόμα περισσότερο τον Έλληνα παραγωγό.»

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Έπαιξαν με τον "μπαμπούλα" της χρεοκοπίας





Ως «επαναφορά της πολιτικής» στην Ε.Ε χαρακτηρίζεται η συμφωνία στην οποία κατέληξαν λίγο πριν από τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των κρατών-μελών, για το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Μετά από 7,5 ώρες εντατικών διαπραγματεύσεων εγκρίθηκε το προσχέδιο για την Ελλάδα που είχε γίνει γνωστό από το απόγευμα. Βάσει του οποίου προβλέπεται η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής στα 15 έτη από τα 7 που είναι σήμερα, μείωση του επιτοκίου στο 3,5% από 4,5% που είναι τώρα, επαναγορά ομολόγων μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ το νέο δάνειο θα αγγίξει τα 109 δις ευρώ. Επίσης 37 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και τα υπόλοιπα 12 δισ. από την εξαγορά χρέους.

Τονίζεται ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΝΤ για να αποφασίσει το ποσοστό συμμετοχής του στη νέα βοήθεια στην Ελλάδα.

Ελάχιστα λεπτά μετά την λήξη της συνόδου, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, έκανε την πρώτη δήλωση: «Το EFSF μπορεί να παρεμβαίνει στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά ομολόγων, όταν η ΕΚΤ το επιτρέπει. Οι πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας θα συνεισφέρουν σε μια νέα βοήθεια προς τη χώρα αυτή, ενώ από τη μείωση των επιτοκίων μεταξύ 3,5% και 4% η Ελλάδα θα μειώσει το χρέος της κατά 30 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία», δήλωσε.

Παρά τις πιέσεις των δημοσιογράφων τόνισε ότι δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ ο όρος «επιλεκτική χρεοκοπία» για την Ελλάδα, ότι θα ληφθούν ισχυρά μέτρα με στόχο τη βιωσιμότητα του χρέους, ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, τα οποία, όπως εκτίμησε θα αποπληρώσει.

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης εξέτασαν μια σημαντική επέκταση του ρόλου του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης EFSF, με παράλληλη εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών και άλλων ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης.

Ο μηχανισμός αυτός θα δανείζει προληπτικά τα κράτη, πριν αποκλειστούν από τις αγορές, και θα ενισχύει την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω δανείων προς τις κυβερνήσεις, ακόμη και αν δεν έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα βοήθειας της ΕΕ ή του ΔΝΤ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ακόμη και αν η Ελλάδα εισέλθει σε στάδιο επιλεκτικής χρεοκοπίας, θα αγοράζει ελληνικά ομόλογα, επισημαίνουν κύκλοι της ΕΕ.

Επίσης προβλέπεται μέσω των διαρθρωτικών ταμείων να εκπονηθεί ένα νέο σχέδιο «Μάρσαλ» όπως έχει χαρακτηριστεί, με στόχο να επιστρέψει η Ελλάδα σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

«Επιτέλους έχουμε ένα πρόγραμμα για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής

«Έχουμε, επιτέλους, ένα πρόγραμμα για να αντιμετωπίσουμε σε βάθος χρόνου το πρόβλημα του χρέους», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.



Αφού ευχαρίστησε τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για το «πακέτο» στήριξης προς την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανος λαός, λαός που δουλεύουμε σκληρά και το μόνο που ζητάμε είναι να μας δοθεί το δικαίωμα να κάνουμε αλλαγές».

«Το γεγονός της συμμετοχής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως εγγύηση ότι ΕΚΤ θα δέχεται ελληνικά ομόλογα ακόμα κι αν αυτά υποβαθμιστούν από τους οίκους αξιολόγησης ως ομόλογα επιλεκτικής χρεοκοπίας», είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Για «χρεοκοπία» έκαναν λόγο νωρίτερα τα διεθνή ΜΜΕ

Μεγάλη επιφύλαξη εξέφραζε ο διεθνής Τύπος για την λύση που προκρίθηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Το μελανό σημείο της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο διεθνής Tύπος με δημοσιεύματα που αναφέρονται στη διαφαινόμενη συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.

Οι Financial Times, υπογραμμίζουν ότι το προσχέδιο «οδηγεί πιθανότατα στην πρώτη πτώχευση χώρας της ευρωζώνης» και αναφέρουν ότι «το σχέδιο διάσωσης που συζητείται για την Ελλάδα περιλαμβάνει συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους και υπό αυτό το πρίσμα συνιστά πολιτική νίκης της γερμανίδας καγκελαρίου».

Πηγές του γαλλικού πρακτορείου AFP, κάνουν λόγο για «επιλεκτική χρεοκοπία». Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα εγγυηθεί τα ελληνικά ομόλογα για το διάστημα που το ελληνικό δημόσιο θα τελεί σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας», αναφέρουν.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει αν οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν αποφασίσουν μια γενναία ενίσχυση του μηχανισμού τότε δεν θα μπορέσουν να αποτρέψουν την επέκταση της κρίσης εκτός των συνόρων της Ελλάδας. «Είναι εύκολο να λες ότι ο μηχανισμός θα κινηθεί με περισσότερη ευελιξία όμως δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό θα είναι το τέλος της κρίσης» δηλώνει στέλεχος διεθνούς χρηματοπιστωτικού μηχανισμού.

Τα 14 σημεία του προσχεδίου

Από την αρχή της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, σημαντικά μέτρα για την σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, τον εκσυγχρονισμό των κανόνων και την ανάπτυξη νέων σταθεροποιητικών εργαλείων έχουν ήδη παρθεί.

Η ανάκαμψη της ευρωζώνης βρίσκεται στο σωστό δρόμο και το ευρώ στηρίζεται σε βασικές οικονομικές αρχές. Αλλά οι προκλήσεις που έχουμε «στα χέρια μας» δείχνουν ότι χρειάζεται να λάβουμε περισσότερα μέτρα.

Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευση μας στο ευρώ και κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για να εξασφαλίσουμε την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στο σύνολο της ευρωζώνης. Επιβεβαιώνουμε, επίσης, την αποφασιστικότητα μας να ενισχύσουμε τη σύγκλιση, την ανταγωνιστικότητα και την διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ.

Σήμερα, συμφωνήσαμε στα παρακάτω μέτρα:

1. Χαιρετίζουμε τα μέτρα που πάρθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά και να μεταρρυθμίσει την οικονομία όπως επίσης (χαιρετίζουμε) το νέο πακέτο μέτρων που πρόσφατα υιοθετήθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτές είναι πρωτοφανείς, αλλά απαραίτητες προσπάθειες, για να επαναφέρουν την ελληνική οικονομία πίσω σε βιώσιμο αναπτυξιακό «μονοπάτι».

2. Συμφωνήσαμε να στηρίξουμε την Ελλάδα με ένα νέο πακέτο και να δώσουμε στην Ελλάδα το ποσό χ ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα σχεδιαστεί με γνώμονα να χαμηλώσει τα επιτόκια και να επιμηκύνει τα ώριμα ομόλογα, προκειμένου αποτελεσματικά να βελτιώσει την βιωσιμότητα και την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους. Καλούμε το ΔΝΤ να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του νέου ελληνικού προγράμματος στην ίδια γραμμή των τωρινών πρακτικών.

3. Έχουμε αποφασίσει να επιμηκύνουμε την ωριμότητα των δανείων προς την Ελλάδα από το EFSF στο ελάχιστο πιθανό όριο, από το τωρινό των 7,5 ετών κατά ελάχιστο σε 15 έτη. Σε αυτό το πλαίσιο, θα διασφαλίσουμε επιπρόσθετο πρόγραμμα παρακολούθησης. Θα παράσχουμε δάνεια από το EFSF στο όριο του επιτρεπτού δανεισμού (που είναι περίπου 3,5%), χωρίς να κατεβαίνει κάτω από το κόστος χρηματοδότησης του EFSF. Αυτό θα συνοδεύεται από έναν μηχανισμό που θα διασφαλίσει τα απαραίτητα κίνητρα για την εφαρμογή του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων εγγυήσεων όταν χρειαστεί.

4. Καλούμε για μία περιεκτική στρατηγική για ανάπτυξη και επενδύσεις στην Ελλάδα. Οι διαρθρωτικοί πόροι πρέπει να ανακατανεμηθούν προς την κατεύθυνση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης υπό ένα ευρωπαϊκό «Σχέδιο Μάρσαλ». Τα κράτη - μέλη και η Επιτροπή θα κινητοποιήσουν όλες τις απαραίτητες πηγές, ώστε να προβάλλουν την εξαιρετική τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

5. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία «μοναδική» δυσοίωνη κατάσταση στην ευρωζώνη. Αυτός είναι ο λόγος που η περίπτωση της απαιτεί μία ειδική λύση. Ο χρηματοοικονομικός τομέας έχει επιδείξει την προθυμία του να στηρίξει την Ελλάδα σε μία εθελοντική βάση μέσω μίας ποικιλίας επιλογών (ανταλλαγή ομολόγων, μετακύλιση και επαναγορά) σε συνθήκες δανεισμού που συγκρίνονται με την στήριξη του δημόσιου τομέα για την ενίσχυση της πιστοληπτικής ικανότητας.

6. Όλες οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης επίσημα επιβεβαιώνουν την αμετακίνητη αποφασιστικότητα τους να τιμήσουν απόλυτα την υπογραφή τους και όλες τις δεσμεύσεις τους για τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών συνθηκών και των διαρθρωτικών αλλαγών. Οι αρχηγοί των κρατών ή κυβερνήσεων της ευρωζώνης στηρίζουν απόλυτα την απόφαση, καθώς η αξιοπιστία των όσων υπογράφηκαν είναι ένα αποφασιστικό στοιχείο για την εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο σύνολο της ευρωζώνης.

Σταθεροποιητικά εργαλεία

7. Προκειμένου να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα του EFSF και να διευθετήσουμε τον κίνδυνο της μετάδοσης, συμφωνούμε να αυξήσουμε την ευελιξία του EFSF, επιτρέποντας του να κάνει τα εξής:

- Να επεμβαίνει στη βάση προληπτικών προγραμμάτων, με τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

- Να χρηματοδοτεί την επαναγορά κεφαλαίων από τα χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα μέσω δανείων προς τις κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν είναι ενταγμένες σε κάποιο πρόγραμμα.

- Να επεμβαίνει στις δευτερογενείς αγορές, με βάση τις αναλύσεις της ΕΚΤ, αναγνωρίζοντας την ύπαρξη εξαιρετικών περιπτώσεων και με ομόφωνη απόφαση από τα μέλη του EFSF.

Δημοσιονομική σταθερότητα και ανάπτυξη στην ευρωζώνη

8. Χαιρετίζουμε την πρόοδο που έχει γίνει από την εφαρμογή των προγραμμάτων σε Ιρλανδία και Πορτογαλία και επαναλαμβάνουμε την απόλυτη δέσμευση μας για την επιτυχία αυτών των προγραμμάτων. Οι προϋποθέσεις δανεισμού από το EFSF για την Ελλάδα θα ισχύουν και για Πορτογαλία και Ιρλανδία. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουμε την προθυμία της Ιρλανδίας να συμμετάσχει εποικοδομητικά στις συζητήσεις για το προσχέδιο της οδηγίας για Κοινό Φόρο Σταθερότητας και στις εποικοδομητικές συζητήσεις για θέματα φορολογικής πολιτικής στο πλαίσιο του ευρώ.

9. Όλα τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης θα υιοθετήσουν άμεσα τους συμφωνηθέντες δημοσιονομικούς στόχους, για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και να διευθετήσουν τις μακρό-οικονομικές ανισορροπίες. Το δημόσιο έλλειμμα σε όλες τις χώρες, εκτός από αυτές που είναι σε ειδικό πρόγραμμα, πρέπει να είναι κάτω από το 3% το αργότερο το 2013. Σε αυτό το πλαίσιο, καλωσορίζουμε το πακέτο του προϋπολογισμού που πρόσφατα παρουσιάστηκε από την ιταλική κυβέρνηση και θα προσπαθήσει να περιορίσει το έλλειμμα κάτω από το 2012 και να πιάσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2014. Χαιρετίζουμε, επίσης, τις φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις που προχωράει η Ισπανία στον δημοσιονομικό, χρηματοοικονομικό και διαρθρωτικό τομέα.

10. Θα εφαρμόσουμε τις συστάσεις που υιοθετήθηκαν τον Ιούνιο για μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη μας. Προσκαλούμε την Επιτροπή να ενισχύσει τις συνέργιες ανάμεσα στα προγράμματα δανεισμού και τους πόρους της Ε.Ε σε όλες τις χώρες που είναι υπό την βοήθεια ΔΝΤ/Ε.Ε. Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για βελτίωση της ικανότητας της απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων με σκοπό να βοηθήσει την ανάπτυξη και την εργασία.

Οικονομική διακυβέρνηση

11. Κοιτάζουμε μπροστά για να τελειοποιήσουμε το νομοθετικό πακέτο για την ισχυροποίηση του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης και την νέα μακρό - οικονομική παρακολούθηση.

12. Δεσμευόμαστε να εισαγάγουμε νομοθετικές δεσμεύσεις για τα εθνικά δημοσιονομικά πλαίσια από το τέλος του 2012.

13. Συμφωνούμε ότι η εξάρτηση από τους ξένους οίκους αξιολόγησης πρέπει να μειωθεί και κοιτάζουμε μπροστά να προχωρήσουμε την πρόταση της Επιτροπής.

14. Καλούμε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Eurogroup να ετοιμάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ως τον Οκτώβριο πάνω στο πώς να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τη διαχείριση των κρίσεων στην ευρωζώνη και τη βελτίωση των μεθόδων εργασίας.

Καλούμε το Eurogroup να εφαρμόσει ταχέως και με προτεραιότητα τις αποφάσεις που πήραμε σήμερα.

Eurogroup-ΣΟΚ


 Και επίσημα χρεοκοπημένη η Ελλάδα σε λίγες ώρες!..



Σε μια μεσοβέζικη λύση χρεοκοπίας φαίνεται να κατέληξαν Μέρκελ και Σαρκοζί για το ελληνικό πρόβλημα.

Όπως όλα δείχνουν η χώρα μας μετά το πέρας της Συνόδου θα είναι και επίσημα χρεοκοπημένη για τις περίφημες αγορές!

Χαρακτηριστική είναι η ανάλυση του Αντ. Καρακούση που ακολουθεί>

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες (14:00 ώρα Ελλάδος) η ελληνική κρίση χρέους φαίνεται πως οδεύει προς μια δυναμική λύση μετά τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ του Γάλλου ΠροέδρουΝικολά Σαρκοζί, της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια σύνθεση διαφόρων ενεργειών η οποία περιλαμβάνει επαναγορά εθνικών ομολόγων, επιμήκυνση του χρέους (τα πρώτα «χαρτιά» μιλάνε για επιμήκυνση από 15 έως 30 χρόνια)  και επιτόκιο 3,5 % στα νέα επιμηκυνόμενα ομόλογα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συνολικό πακέτο θα υπάρχει πιθανώς  συμμετοχή ιδιωτών η οποία ωστόσο ενδέχεται να εκληφθεί από τους οίκους αξιολόγησης ως «επιλεκτική χρεοκοπία» την οποία κατά τα φαινόμενα θα χειριστεί  η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα εγγυηθεί τους νέους τίτλους διασφαλίζοντας την ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ακόμα δηλαδή και αν οι οίκοι αξιολόγησης θέσουν την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας ο κ. Τρισέ θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες. 

Αναλυτές σημειώνουν ότι το  ζητούμενο  είναι πόσο θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία και, αν θα προκαλέσει η όλη ρύθμιση λογιστικές ζημιές στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Από την έκταση των ζημιών αυτών θα εξαρτηθιεί κατά πόσον οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια. Όσο δηλαδή  μεγαλύτερες θα είναι οι ζημιές τόσο μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου θα χρειαστεί  να κάνουν οι τράπεζες. Γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αλλαγή του τραπεζικού χάρτη στην Ελλάδα.

Οικονομικό Γκουαντανάμο η Ελλάδα.


Η επίσημη χρεοκοπία κλείνει τις στρόφιγγες των τραπεζών. Συσσίτια παντού!..


Οικονομικό Γκουαντανάμο η Ελλάδα για τον επόμενο μισό αιώνα και κατά πάσα πιθανότητα ακρωτηριασμένη γεωγραφικά.
Από σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε επίσημα σε κατάσταση χρεοκοπίας, κάτι που με κόπο επιχειρούν να θάψουν επικοινωνιακά τα παραδοσιακά ΜΜΕ που ζουν από το κυβερνητικό παρακράτος.
Η παρουσία των Προβόπουλου-Ράπανου στις Βρυξέλλες δεν υπόσχεται παρά μέρες με πόνο και νύχτες με αίμα για τους πολίτες.
Οι ελληνικές τράπεζες θα πάρουν δάνεια για να επαναγοράσουν τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία θα ξεφορτωθούν οι γαλλικές και οι γερμανικές.
Και μετά θ αρχίσει το πάρτυ της κόλασης. Οι στρόφιγγες των τραπεζών θα κλείσουν, οι μικρές τράπεζες θα βαρέσουν κανόνια και σκηνές πρωτόγνωρες για ευρωπαική χώρα θα εκτυλίσσονται καθημερινά.
Οι πολίτες θα κάνουν ουρά για τα συσσίτια που θα διοργανώνει η τέως βασιλική οικογένεια σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Άνθιμο.
Εκτός από τα σεσημασμένα καθάρματα, τους διαπλεκόμενους νταβατζήδες, οι υπόλοιποι πολίτες θ αντιμετωπίζονται σαν λεπροί κάθε φορά που θα ταξιδεύουν εκτός συνόρων.
Οι λήσταρχοι τύπου Νταβέληδες, θα κάνουν την επανεμφάνισή τους και αμέτρητες συμμορίες που θ απαγάγουν πλούσια καθάρματα της διαπλοκής για λύτρα, θα κάνουν την εμφάνισή τους.
Κανείς Κάρπεντερ δεν θα μπορεί να αποδώσει στο σινεμά το μεγαλείο της βίας που θα εκτυλίσσεται με φόντο της πλατείας της Αθήνας.
Οι πολιτικοί θα κυκλοφορούν με σιδερόφραχτα αυτοκίνητα καθώς και με γερμανικές ερπύστριες.
Κάποια καθάρματα από τους εκδότες και τους καναλάρχες ελπίζουν ότι οι συγχωνεύσεις τραπεζών θα τους δώσουν την δυνατότητα να πάρουν κι άλλα δανεικά κι αγύριστα τα οποία  στη τελική καλούνται τα κορόιδα οι πολίτες ν αποπληρώσουν.
Στο κρατικό χρήμα ποντάρουν και κάτι καθάρματα μεγαλοδιαφημιστές που έχουν κολλήσει σαν βδέλλες σε διαπλεκόμενους κρατικούς Οργανισμούς τύπου ΟΠΑΠ για να συνεχίσουν το όργιο της αρπαχτής.
Η Ελλάδα που θα απομείνει θα είναι αγνώριστη.

Τα μέτρα που αποφασίσθηκαν στις Βρυξέλλες




Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες με ουσιαστική αποδοχή βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά και την επιβολή μίας πρωτότυπης λειτουργίας της χώρας μας η οποία θα κινείται με ασφυκτικό έλεγχο (οριζοντίως και καθέτως) και στην ουσία δεν θα είναι ανεξάρτητο κράτος…

Τα 7 σημεία - μέτρα που αποφασίσθηκαν:
  1. 1. 109 δισ. δάνειο (αγορά παλαιών ομολόγων) με συμμετοχή και του ΔΝΤ
  2. 2. Επιπλέον θα υπάρξει συμμετοχή ιδιωτών (τραπεζών) με 37 δισ. τα οποία μπορεί να επεκταθούν μέχρι 150 δισ. (δεν έχει αναφερθεί κανείς στους πιθανούς όρους των ιδιωτών και για το εάν θα απαιτήσουν εμπράγματες υποθήκες ή με τι επιτόκιο θα δανείσουν την Ελλάδα)
  3. 3. Επιμήκυνση αποπληρωμής του/των δανείων από 7,5 σε 15 χρόνια + περίοδος χάριτος
  4. Μείωση από του επιτοκίου από 4,5% σε 3,5% για Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία
  5. Βέτο έθεσαν η Ολλανδία και η Φιλανδία ζητήσανε εμπράγματες εγγυήσεις από Αθήνα
  6. Η επιλεκτική χρεοκοπία είναι ήδη αποφασισμένη και δεν θα γίνει τώρα, αλλά σε 6 εβδομάδες για λίγες ώρες έως λίγους μήνες, χωρίς αντίκτυπο στην κοινωνία, αφού θα καλύπτεται η Ελλάδα με ρευστότητα μέχρι το 2014 από την ΕΚΤ
  7. Θα επιβληθεί ένα σχέδιο (τύπου) Μάρσαλ για ανάπτυξη, σχέδιο βοήθειας (άγνωστο το τι εννοούν και πως θα λειτουργήσει…)
Επίσης το EFSF (Ταμείο στήριξης) θα στηρίξει την ΕΚΤ ώστε να συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα (έστω και σαν σκουπίδια) ακόμη και αν η Ελλάδα αξιολογηθεί ως χρεοκοπημένη (ήδη αποφάσισαν την χρεοκοπία μας.

Με απλά λόγια θα επιβληθεί μία πλήρης εξάρτηση από τους εταίρους μας, οι οποίοι θα μας «δανείζουν», αλλά ταυτόχρονα θα παίρνουν οτιδήποτε τους αρέσει από την Ελλάδα…

Επίσης, αποφασίσθηκε η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού άμυνας κατά των "λειτουργιών" των οίκων αξιολόγησης, προκειμένου να μην επαναληφθεί στο μέλλον παρόμοια πίεση κατά της Ευρώπης...

Δηλώσεις Σαρκοζί, Ρομπάι και Μπαρόζο

Nicolas Sarkozy
Ο ιδιωτικός κλάδος θα συμμετάσχει στο νέο πακέτο μέσω της επιμήκυνσης του χρόνου ωρίμανσης ομολόγων συνολικής αξίας 135 δισ. ευρώ για 30 έτη, σύμφωνα με το Γάλλο πρόεδρο, Nicolas Sarkozy.

"Λαμβάνουμε ισχυρά μέτρα για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος", δήλωσε ο Sarkozy. Και πρόσθεσε: "Το όφελος από τη μείωση του επιτοκίου του δανείου της Ελλάδας θα είναι 30 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας".

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ιδιωτικού κλάδου, ο Sarkozy διευκρίνισε πως τα μέτρα αυτά λαμβάνονται μόνο για την Ελλάδα και όχι για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι των διαπραγματεύσεων της Συνόδου.

To Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά ομολόγων. Δεδομένων των συνθηκών της αγοράς, το EFSF θα βοηθήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Η ελληνική κρίση αποτελεί σημείο καμπής για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο Srakozy. Η Γαλλία και η Γερμανία θα υποβάλουν από κοινού πρόταση για την οικονομική διακυβέρνηση πριν τα τέλη καλοκαιριού.

Ο Sarkozy αρνείται να χρησιμοποιήσει τη λέξη "χρεοκοπία" και δηλώνει πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα εξοφλήσει το χρέος της. Επίσης, γνωστοποίησε πως δεν έχει προγραμματιστεί σύσκεψη του συμβουλίου Eurogroup αυτή την εβδομάδα.

Herman Van Rompuy
"Βελτιώσαμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy και πρόσθεσε πως συμφωνήθηκαν και μέτρα για το περιορισμό της κρίσης, ώστε να μην εξαπλωθεί σε άλλα κράτη.

Και αυτός με τη σειρά του διευκρίνισε πως το μέτρο της συνεισφοράς του ιδιωτικού κλάδου στη στήριξη της Ελλάδας, αφορά μόνο την Ελλάδα και όχι άλλη χώρα.

Εξάλλου, ο Rompuy τόνισε την ανάγκη να μειωθεί η εξάρτηση από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Jose-Manuel Barroso
Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η συμμετοχή του ιδιωτικού κλάδου στο νέο πακέτο στήριξης ήταν η μοναδική λύση για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso. "Εχουμε στα χέρια μας ένα πολύ αξιόπιστο πακέτο".

Το πρόγραμμα απαιτεί την πιστή εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, ενώ "καμία λύση δεν είναι εφικτή χωρίς της στήριξη της ΕΚΤ, την οποία σήμερα έχουμε", είπε ο Barroso.

Η Ελλάδα είναι εδώ:



Συμβόλαια 25 εκατ. δολ. για τεχνολογίες αιχμής!                    

H Ελλάδα που ανθίσταται, η Ελλάδα που επιμένει, η Ελλάδα που νικά και μάλιστα στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας με συστήματα τεχνολογιών αιχμής: Τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιτυχίες της αμυντικής βιομηχανίας ηλεκτρο-οπτικών και μικροηλεκτρονικής τα τελευταία έτη, σημείωσε η ελληνική εταιρεία «ΘΕΩΝ Αισθητήρες» με την υπογραφή τριών εξαγωγικών συμφωνιών στον τομέα των ηλεκτρο-οπτικών και των αισθητήρων μικροηλεκτρονικής (MEMs), συνολικής αξίας 25 εκατ. δολαρίων ή 17.611.00 ευρώ!
Είναι τα μεγαλύτερα συμβόλαια που έχει πετύχει ελληνική εταιρεία και μάλιστα για τεχνολογίες αιχμής ηλεκτρο-οπτικών τα τελευταία χρόνια. Στην κατηγορία γενικά των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, αξιόλογα εξαγωγικά συμβόλαια είχε πετύχει μέχρι στιγμής μόνο η INTRACOM Defense. Για την ακρίβεια σε όλες τις κατηγορίες αμυντικών συστημάτων, με εξαίρεση την INTRACOM Defense και τώρα την «ΘΕΩΝ Αισθητήρες», σημαντικά εξαγωγικά συμβόλαια υψηλής οικονομικής αξίας, δεν έχουν ακόμα επιτευχθεί, παρά τα καλά προϊόντα που έχουν να επιδείξουν ορισμένες από αυτές...

Η επιτυχία της «ΘΕΩΝ Αισθητήρες», να πουλήσει σε ιδιαίτερα δύσκολες αγορές, όπως της Σουηδίας και της Γαλλίας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας δικής της ανάπτυξης, με συμβόλαια δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, πέρα από την εταιρική επιτυχία, δείχνει και κάτι άλλο: Υπάρχει ελληνική υψηλή τεχνολογία στο χώρο της Άμυνας (διαβάστε την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί και θα πραγματικά θα νιώσετε εθνικά υπερήφανοι από το επίπεδο ορισμένων μόνο από αυτές τις τεχνολογίες), εκτιμάται από το εξωτερικό και πάνω απ’όλα μπορεί και πουλάει.

Γιατί πέρα από κομμάτι της έρευνας/σχεδίασης/ανάπτυξης, υπάρχει το ακόμα πιο σημαντικό κομμάτι της κατάλληλης προώθησης των ελληνικών αμυντικών προϊόντων και εν τέλει της πώλησής τους σε ξένες αγορές και εκεί είναι που χωλαίνουν οι ελληνικές εταιρείες με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες τα τρία συμβόλαια που υπέγραψε η «ΘΕΩΝ Αισθητήρες» αφορούν:

-Νέο Μονόκυαλο Νυκτερινής Όρασης με την ενεργοποίηση από το Σουηδικό υπουργείο Άμυνας του πρώτου μέρους της παραγγελίας που προβλέπει η Συμφωνία-πλαίσιο που έχει ήδη υπογράψει με την «ΘΕΩΝ Αισθητήρες». Σημειώνεται ότι το καινούριο Μονόκυαλο που ανέπτυξε η ελληνική εταιρεία θεωρείται το πιο προηγμένο προϊόν στον κόσμο στην κατηγορία του, λόγω του ελαφρύτερου βάρους του, της εξαιρετικής διακριτικής ικανότητας, της δυνατότητας του χρήστη να μεταφέρεται άμεσα από το ένα μάτι στο άλλο κλπ.

−Το δεύτερο συμβόλαιο ήρθε από το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το οποίο επίσης προχώρησε στην παραγγελία σημαντικού αριθμού Μονόκυαλων καθώς και Διοπτρών Νυκτερινής Όρασης από την εταιρεία.

−Το δεύτερο ευρωπαϊκό συμβόλαιο το κέρδισε ο τομές Αισθητήρων Μικροηλεκτρονικής, της εταιρείας καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανέθεσε στη «ΘΕΩΝ Αισθητήρες» σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία Thales Alenia Space την ανάπτυξη και κατασκευή μιας οικογένειας αισθητήρων πίεσης πιστοποιημένων για εφαρμογές αεροδιαστημικής.

Η Θέων συμμετέχει σε διαγωνισμούς σε 8 διαφορετικές χώρες και στελέχη της εταιρείας θεωρούν ότι σε τουλάχιστον σε έξι από αυτές τις χώρες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αποσπάσουν συμβόλαια, έναντι εταιρειών που αναπτύσσουν ανάλογα προϊόντα από χώρες όπως ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία κλπ

Ο Θρύλος των Ελ…

Κάτι ήξερε ο Κίσσινγκερ όταν έλεγε ότι αν μάθουν οι Έλληνες τη πραγματική τους ιστορία και το πολιτισμό θα γίνουν μεγάλοι και τρανοί

  

Από τη σύγχρονη ιστορία και γεωγραφία, μάθαμε στα σχολεία ότι την Αμερική ανακάλυψε ο Λατίνος θαλασσοπόρος και εξερευνητής ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ  ΚΟΛΟΜΒΟΣ. Αυτό είναι σωστό, αλλά ισχύει μόνο για τα χρόνια του Μεσαίωνα, δηλαδή για τη μ.Χ. εποχή. Ως γνωστόν ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ  ΚΟΛΟΜΒΟΣ, έφθασε στην Αμερικανική ήπειρο στη δεκαετία του 1450 μ.Χ.
Όμως χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, σύμφωνα με τη παράδοση, και τα όσα αρχαιολογικά ευρήματα, τεκμήρια, σύμβολα, κειμήλια, βιβλία, και μνημεία διεσώθησαν και ευρέθησαν σε διάφορα μέρη της Γης, στο πλανήτη μας υπήρξε πολιτισμός υψίστης τεχνολογίας, και η υπερδύναμη των χρόνων εκείνων, ήταν οι πρόγονοί μας Έλληνες, οι γνωστοί στην τότε ανθρωπότητα σαν ΕΛ, από το ΕΛΛΗΝΕΣ & ΕΛΛΑΣ.
Οι ΕΛ είχαν ανακαλύψει…
την Αμερική, και είχαν εγκατασταθεί εκεί, με πολιτισμό και τεχνολογία υψίστης σημασίας και τελειότητος, π.χ. σε βιβλία, εικόνες, και πίνακες ζωγραφικής θα δείτε τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ να ίπταται καθήμενος επάνω σε ανάκλιντρο, επίσης θα δείτε πλοία που ίπταντο σε περίπτωση φουρτούνας και κακοκαιρίας, για να υπερκεράσουν τη μανία των κυμάτων, και άλλα πολλά.
Αυτό σημαίνει ότι οι ΕΛ κατείχαν τη τεχνολογία και τεχνογνωσία της αντιβαρύτητος.
Αποδείξεις της ύπαρξης των ΕΛ στην Αμερική έχουμε πολλές, ενδεικτικώς  αναφέρω τις κάτωθι περιπτώσεις.
1. Οι πρόγονοί μας ΕΛ έχτισαν στην Αμερική, αρχαία Ελληνικά θέατρα, που σώζονται σαν μνημεία-ερείπια μέχρι της σήμερον.
2. Πολλές πόλεις σε όλη την Αμερικανική ήπειρο έχουν Ελληνικά ονόματα. Οι Έλληνες προϋπήρχον των ιθαγενών ερυθροδέρμων, ή συνυπήρξαν, αυτό η ιστορία δεν το διευκρινίζει.
3. Ευρέθησαν κοσμοδρόμια στην οροσειρά των Άνδεων, και στο Περού, για διαστημικές πτήσεις, που φέρουν αρχαία σύμβολα των ΕΛ.
4. Στο Μεξικό ευρέθησαν Ελληνικές πυραμίδες, με σύμβολα των ΕΛ, όπως Μαίανδροι, το κεφαλαίο γράμμα του Ελληνικού αλφαβήτου Λ, το δελφικό Ε , και άλλα μνημεία. Αυτά τα σύμβολα κοσμούσαν τις πυραμίδες και τα παλάτια.
5. Στη χερσόνησο YUCATAN, (Είσοδος στο Κόλπο του Μεξικού), ευρέθησαν αρχαίες Ελληνικές πυραμίδες, με σύμβολα των ΕΛ.
6. Τα χάλκινα βιβλία που ευρέθησαν στο ΘΙΒΕΤ και ΙΝΔΙΑ είναι γεμάτα από τέτοιες αποκαλύψεις.
7. Ο Αρχαίος Έλλην Ήρωας ΗΡΑΚΛΗΣ, (ένας από τους αρχηγούς των ΕΛ, ο άλλος ήταν ο ΔΙΑΣ και ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,) διέβη  τα στενά του Γιβραλτάρ, εξ ου και οι περίφημες στήλες του ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ, μνημείο αθάνατο που σώζεται μέχρι της σήμερον. (Ο γράφων  έχει δεί τις μαρμάρινες κολώνες του ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ με ναυτικά κιάλια, όταν πέρασα τα στενά του Γιβραλτάρ προς Ατλαντικό και προς Μεσόγειο, πέρα-δώθε).
Ο  ΗΡΑΚΛΗΣ διασχίζοντας τα στενά του Γιβραλτάρ, μετέβη στην Αμερική ιπτάμενος με πλοία που ίπταντο, (αλλά πιθανόν και διά θαλάσσης), σύμφωνα με τις γραφές,(χάλκινα βιβλία, παπύρους, κλπ.) την οποία και αποίκησε με πλήθος Ελλήνων της εποχής εκείνης.
8. Πολλοί ιστορικοί και άλλοι επιστήμονες, με διάφορες πολυτελείς εκδόσεις, αλλά και διαλέξεις σε ανώτατα πνευματικά ιδρύματα, και σε τηλεοπτικά κανάλια, αναφέρουν τα γεγονότα αυτά της ανακάλυψης και αποίκισης της Αμερικανικής Ηπείρου, από τους ΕΛ, χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, πιθανολογείται στην εποχή του Δευκαλίωνα.
Οι ΕΛ είναι εκείνοι οι οποίοι έχτισαν όλα αυτά τα ωραία και θαυμαστά τα οποία ανακαλύπτονται σήμερα στην Αμερικανική ήπειρο.
Κατόπιν όλων αυτών, οι σύγχρονοι Αμερικανοί, οφείλουν χάριτας στον Ελληνισμό, και τους Έλληνες, οι οποίοι τους έδωσαν το πολιτισμό.
Διά όλα αυτά οφείλει η Ουάσινγκτον να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, ώστε να απονεμηθούν , έστω και αργά, τα του Καίσαρος των Καίσαρι…
Πρέπει οι σύγχρονοι Αμερικανοί να σέβονται τον Ελληνισμό, και όχι να πολεμούν την Ελλάδα με τέτοιο μίσος στο διεθνές διπλωματικό, οικονομικό, και πολιτικό σκηνικό, σε θέματα Γεωπολιτικής, Γεωστρατηγικής, και Γεωενέργειας.
Ίσως η Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών, να θελήσει να αποκαταστήσει την ιστορική πραγματικότητα, για τη πραγματική αλήθεια της ανακάλυψης της Αμερικής, με ότι αυτό συνεπάγεται…
Ο τέως ΥΠ.ΕΞ των ΗΠΑ Χένρυ Κίσσιγκερ, είπε, εάν οι Έλληνες εκμεταλλευθούν την Ιστορία τους, και το πολιτισμό τους, τότε θα γίνουν διεθνώς σεβαστοί, και θα κερδίσουν σε όλα τα διεθνή μέτωπα, τα εθνικά τους δίκαια.ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ Διεθνολόγος

Ο ΓΑΠ στον δρόμο του … Τρικούπη


 
Η Μεγάλη Πέμπτη της Ελλάδας θα συνοδεύεται, όπως όλα δείχνουν από τη Μεγάλη Παρασκευή αλλά η Ανάσταση δε φαίνεται από πουθενά.
Ο Γ. Παπανδρέου, μετά τον Χ. Τρικούπη είναι υποχρεωμένος να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό ότι χρεοκόπησε η χώρα. Όπως και να το πει, επιλεκτική, αναγκαστική ή γενική χρεοκοπία η ουσία είναι ότι οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί δεν… άκουσαν τις εκκλήσεις της Ελλάδας για βοήθεια που δε θα είχε όρους όπως selective default. Το τίμημα θα είναι βαρύ και για πολλά χρόνια για τον ελληνικό λαό.
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι η χώρα πήρε το μικρότερο δυνατό πακέτο με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια.
Όμως, η κυβέρνηση, αφού αφήσει από απόψε τους… πανηγυρισμούς (διότι κάτι τέτοιο ψυχανεμιζόμαστε ότι θα κάνουν) θα πρέπει να εξηγήσει ξεκάθαρα.
  • Γιατί εδώ και ένα χρόνο έπαιρνε μέτρα επώδυνα και άδικα αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει την οικονομία ώστε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο;
  • Γιατί δεν χρεοκοπούσαμε πέρυσι ώστε φέτος να έχουν μπει όλα στο δρόμο τους;
  • Τι σημαίνει για τους Έλληνες αυτή η συμφωνία; Πόσο θα επηρεαστεί επιπλέον η ζωή τους;
  • Υπάρχει κρυφή συμφωνία ώστε να δοθούν εγγυήσεις προκειμένου να γίνει η επιλεκτική χρεοκοπία; Μήπως δηλαδή εκχωρήσαμε δικαιώματα σε ακίνητα και εταιρείες του δημοσίου προκειμένου οι ιδιώτες που μπαίνουν στη διαδικασία να έχουν εγγυήσεις;

REALITY...




Description: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjKum86Du6S8L-FumLTt0CNDkiEROL1xqzyIbqUi8yrm7sHeqEli-10Wxk83QLnvSPXBe9e48p8TW7ARsvpdUI8GfRy_8aEDLSz1iKNf6t3CxY6AEKhuc6Eknz02MoVXKj6yHHVlGo3sRM/s1600/mesoprothesmsex.png