Σάββατο 26 Απριλίου 2014

''ΒΟΜΒΑ'' από Βαρουφάκη: Ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν πιο ..

Βαρουφάκης: Ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν πιο χρεοκοπημένη - Να σταματήσει να αποπληρώνει το χρέος


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ψέματα στους ανθρώπους στην Ευρώπη. ..
Ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν τόσο χρεοκοπημένη, όσο σήμερα», υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Γιάννης Βαρουφάκης, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ». «Μπορεί να γίνεται λόγος για ανάρρωση μιας οικονομίας, που βρίσκεται σε ύφεση επί έξι χρόνια, μόνον όταν επενδύσεις και απασχόληση αυξάνονται και όταν δίνονται δάνεια, αλλά τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει στην Ελλάδα» λέει.


"Η χώρα θα πρέπει να σταματήσει να αποπληρώνει το χρέος"

Απαντώντας στο ερώτημα, πώς μπορεί η Ελλάδα να εξέλθει από την κρίση, υποστηρίζει ότι η χώρα θα πρέπει να σταματήσει να αποπληρώνει το χρέος και να βρει δρόμους για το πώς θα σταθεροποιήσει και πάλι την Οικονομία της. θεωρεί πως, αφενός αυτό θα πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι «το πρόβλημα της Ελλάδας -πολύ υψηλό χρέος, ελάχιστες επενδύσεις, αφερέγγυος τραπεζικός τομέας- έχουν πολλές χώρες στην Ευρώπη και δεν έχει νόημα να γίνεται ξεχωριστή μεταχείριση του προβλήματος Ελλάδα, και αφετέρου, στην Ευρώπη υπάρχει συσσώρευση χρήματος που μετακινείται εδώ και εκεί μεταξύ τραπεζών πυροδοτώντας τις χρηματαγορές, ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για παραγωγικές επενδύσεις».

Δεν απαιτείται ούτε ένα ευρώ των φορολογουμένων

Για κάτι τέτοιο, εκτιμά πως δεν απαιτείται ούτε ένα ευρώ των φορολογουμένων, καθώς, όπως λέει, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διαθέτει πληθώρα από ενδιαφέροντα προγράμματα -για παράδειγμα τη σύνδεση της Ελλάδας με την Αυστρία με ένα τρένο υψηλής ταχύτητας- τα οποία χρηματοδοτεί με ομόλογα που θα αγόραζαν ευχαρίστως οι επενδυτές και αυτό φαίνεται από τα χαμηλά επιτόκια που πρέπει να πληρώνει.

Αναφερόμενος στην Τραπεζική Ένωση, τη χαρακτηρίζει «μοναδικό ανέκδοτο», που θα περάσει στην ιστορία της ΕΕ, καθώς, όπως λέει, τα 55 δισ ευρώ που διατίθενται για τις επανακεφαλαιοποιήσεις «δεν αρκούν ούτε για μια μεγάλη τράπεζα», ενώ, όπως προσθέτει, «δεν υπάρχει ούτε μια κοινή εγγύηση καταθέσεων και το μόνο που υπάρχει είναι ένα επιπλέον εργαλείο προπαγάνδας της ΕΕ».

Κατά την άποψή του, η ΕΚΤ θα πρέπει να βρίσκεται στο παρασκήνιο, όπως κάνει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ και «εξάλλου, βλέποντας κανείς τη διαδικασία εκκαθάρισης μιας τράπεζας, διαπιστώνει πως τελικά η αρμοδιότητα αποφάσεων επιστρέφει στα κράτη έθνη».
- See more at: http://www.gkourou.com/2014/04/blog-post_2036.html#sthash.wemz6yFt.dpuf

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

10 απλά βήματα για καλύτερο Wi-Fi στο σπίτι

10 απλά βήματα για καλύτερο Wi-Fi στο σπίτι

Το οικιακό Wi-Fi έχει εξελιχθεί ώστε να είναι σχεδόν το ίδιο σημαντικό με την παροχή νερού ή ηλεκτρικού. Εάν το δικό σας ασύρματο δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα στη λήψη ή δέχεται παρεμβολές και αναζητάτε λύσεις για...σήμα καμπάνα σε κάθε γωνιά του σπιτιού, συνεχίστε να διαβάζετε. Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα του πολυμήχανου Lifehacker, θα δείτε πως θα βελτιώσετε τη λήψη και θα ενισχύσετε το σήμα του οικιακού σας Wi-Fi.
10. Χρησιμοποιήστε τα πιο πρόσφατα μηχανήματα ασύρματης σύνδεσης
Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για ταχύ και αξιόπιστο Wi-Fi στο σπίτι είναι η χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη σύνδεση που (ακριβο)πληρώνετε. Χρησιμοποιήστε router που θα παρέχει τύπο ασύρματης σύνδεσης N.

9. Βρείτε το ιδανικό σημείο για το router σας
Οκ, μπορεί το router να μην είναι το ιδανικό διακοσμητικό για ένα σπίτι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κρύβετε πίσω από τηλεοράσεις, κάτω από το... σκρίνιο ή μέσα σε ντουλάπια. Εκθέστε το router σε κάποιο εμφανές εξωτερικό σημείο του σπιτιού. Ιδανικά στο κέντρο του, ώστε να πετύχετε ευρύτερη κάλυψη, που θα φτάνει σε κάθε γωνιά.

8. Εντοπίστε το κατάλληλο κανάλι ασύρματης σύνδεσης
Το σήμα του router σα είναι πολύ πιθανό να επηρεάζεται από τα γειτονικά ασύρματα δίκτυα, ιδιαίτερα αν μένετε σε πολυκατοικία ή πυκνοκατοικημένη περιοχή. Χρησιμοποιήστε ένα online εργαλείο, όπως το WiFi Stumbler, που παρέχει έναν εύκολο τρόπο να τσεκάρετε ποια κανάλια είναι τα πιο πολυσύχναστα από τα Wi-Fi των γειτόνων και επιλέξτε ένα κανάλι που δεν έχει ιδιαίτερο συνωστισμό (Τα περισσότερα router λειτουργούν στο κανάλι 6).

7. Εκμηδενίστε τις παρεμβολές από άλλες συσκευές
Ασύρματα τηλέφωνα, φούρνοι μικροκυμάτων και άλλες συσκευές μπορεί επίσης να δημιουργούν παρεμβολές στο Wi-Fi, οπότε εάν ψωνίζετε καινούργιο router, φροντίστε να είναι Dual Band και χρησιμοποιήστε τη ραδιοσυχνότητα των 5Ghz, αντί αυτής των 2.4Ghz, που συγκεντρώνει πολλών ειδών διαφορετικά ασύρματα σήματα (Bluetooth κλπ).

6. Προασπίστε το δίκτυό σας από τους τζαμπατζήδες γείτονες
Αλλάζετε συχνά password και φυσικά αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το password που παρέχει by default η συσκευή router, γιατί είναι εύκολο να χακευτεί. Η καλύτερη μέθοδος είναι η χρήση συνθηματικών τύπου WPA. Μια μπακαλίστικη μέθοδος για να εντοπίσετε εάν σας κλέβουν Wi-Fi είναι να κλείσετε κάθε συσκευή που το χρησιμοποιεί και να παρατηρήσετε τα φωτάκια του router. Αν αναβοσβήνουν ακόμα, αλλάξτε άμεσα password.

5. Περιορίστε εφαρμογές και προγράμματα που τρώνε bandwidth
Torrents, υπηρεσίες streaming, video chat, online βιντεοπαιχνίδια κλπ είναι ορισμένα από τα πιο πεινασμένα για bandwidth προγράμματα κι εφαρμογές. Προγράμματα όπως το Qos (Quality of Service) μπορούν να βάλουν σε τάξη τις εφαρμογές αυτές, δίνοντας προτεραιότητα στις πιο αναγκαίες.

4. Αυξήστε την ακτίνα δράσης του Wi-Fi με αυτοσχέδια τρικ
Μπορεί να μη δείτε δραματικές αλλαγές, αλλά ακόμα και μια αυτοσχέδια κατασκευή όπως αυτή με το ανοιγμένο αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού μπορεί να χαρίσει μερικά μέτρα ακόμα εμβέλεια στο παλιό (ή και το καινούργιο) router. Ένα ανοιγμένο κουτάκι μπίρας στην κεραία του router μπορεί να κάνει τη διαφορά.

3. Χακέψτε το router σας για καλύτερο σήμα
(Προχωρήστε με δική σας ευθύνη στο παρακάτω βήμα)
Αντικαθιστώντας το firmware του router σας με το DD-WRT (το link παρέχει συμβουλές για το πώς), μπορείτε να μεταμορφώσετε ένα απλό rοuter σε... πύραυλο, αφού εκτός από αυξημένες δυνατότητες ασφαλείας, μπορείτε να ενισχύσετε εσωτερικά το σήμα εκπομπής της κεραίας του router σας (με ρέγουλα – 70 mW είναι υπεραρκετά). Έτσι θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Wi-Fi του σπιτιού σας από πολύ μεγαλύτερη απόσταση!

2. Μετατρέψτε ένα παλιό router σε ενισχυτή σήματος
Κι όμως, γίνεται. Η αγορά και εγκατάσταση ενός ενισχυτή σήματος είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία. Σε περίπτωση, πάντως, που δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για την αγορά ενός ακόμα hardware, το προηγούμενο βήμα, δηλαδή η αντικατάσταση του firmware με το DD-WRT, θα σας επιτρέψει να κάνετε ένα παλιό router σε Φρανκενστάιν – ενισχυτή σήματος. Μπορεί να μην αυξήσει την ταχύτητα, αλλά σίγουρα θα επεκτείνει την ακτίνα δράσης του.

1. Προγραμματίστε το router για τακτικά reboot
Απλή κι αποτελεσματική λύση, που μπορεί να γίνει είτε χειροκίνητα (από το κουμπί on/off του router) σε τακτά χρονικά διαστήματα ή μέσω ενός απλού χρονοδιακόπτη πρίζας, σε περίπτωση που έχετε εγκαταστήσει το router σε κάποια... δύσβατη περιοχή του σπιτιού. Πολλές φορές ένα απλό restart μπορεί να λύσει τα πιο πολύπλοκα προβλήματα.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ...VIDEO...

Ευρωεκλογές: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι στο γύψο. Δεν αλλάζει τίποτα.

1

Eίθισται στην Ελληνική αποχαυνωμένη και ανορθόδοξα ανεπτυγμένη κοινωνία για να προκαλέσεις την δημοσιότητα να σε κοιτάξει, να προκαλείς τα θρησκευτικά πιστεύω των άλλων. Πρόσφατο παράδειγμα η αμφιβολία του Νίκου Δήμου στο θέμα του “κατά πόσον το Άγιο Φώς ανάβει μόνο του στον Πανάγιο Τάφο ή όχι”. Από όσα είπε στα ΜΜΕ το συμπέρασμα μου είναι ότι δεν το πιστεύει.
Αυτό που με ενοχλεί είναι γιατί μια άποψη ενός αμφιλεγόμενου συγγραφέα πρέπει να γίνει θέμα στα ΜΜΕ και το κυριότερο γιατί κάποιοι του επιτίθενται. Δεν με ενοχλεί γιατί μπορεί να έχουν δίκιο αλλά γιατί το ερώτημα του Νίκου Δήμου δεν απαντήθηκε. Αυτό δεν είναι το ουσιαστικό ερώτημα;
Υπάρχει όμως ένα άλλο σημείο στο οποίο μπορεί να υπάρξει μομφή σε όσα λέει ο Νίκος Δήμου. Αφορά την εμπορευσιμότητα της Αγίας Φλόγας, που με τον ερχομό της στην Ελλάδα με τιμές αρχηγού κράτους δίνει οικονομική βοήθεια στον εμπορικό κύκλο που την αφορά ενισχύοντας το έργο της εκκλησίας, που βοηθάει αρκετό κόσμο που δεν έχει να φάει. Αυτό πρέπει κανείς να το θυμάται πρίν μιλάει.
Ο Νίκος Δήμου έπρεπε να θέσει το θέμα της φλόγας σε άλλη χρονική περίοδο, όταν θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και η σημαντικότητα του θέματος αυτού θα υπερείχε σε σχέση με άλλα θέματα. Και εδώ λάθος λοιπόν εξελίχθηκαν τα γεγονότα.
Κατά τη γνώμη μου, ο Νίκος Δήμου ήθελε να κάνει “κακό” στο Ποτάμι και νομίζω ότι το πέτυχε με το παραπάνω. Όντας παλαιότερα Πρόεδρος όλων των Χλάπα-Χλούπα Research της Ελλάδας (διαφημιστικές εταιρείες), είμαι σίγουρος ότι ήξερε το παιγνίδι των διαφημίσεων και την επιστήμη της διαφήμισης (προπαγάνδας), έστω και αν δεν την έχει σπουδάσει όπως θα έπρεπε. Μπανανία γαρ…
Αντιπερισπασμός απο το σύστημα
  1. Χάρη σε αυτόν, χάρη στο Ποτάμι, χάρη στη κάθοδο της Μαρίας Σπυράκη του ΜΕGA και πολλών άλλων ανάλογου ή μικρότερου διαμτρήματος στις Ευρωεκλογές, ανθρώπων και ομάδων δηλαδή αξιοθρήνητων, που τίποτα δεν μπορούν να προσφέρουν απο τη θέση του Ευρωβουλευτή ή ενός κόμματος, για τον απλούστατο λόγο ότι στερούνται γνώσεων και αρχών, η προσοχή των Ελλήνων πολιτών στράφηκε σε θέματα άνευ σημασίας, αντί να ασχολείται καθημερινά με θέματα όπως
  2. τo PSI-2 των τραπεζών με χρήματα απο το ΤΧΣ και απεμπώληση α) μεγάλων πακέτων τραπεζικών μετοχών που κατέχει προς ιδιώτες σε πολύ εξευτελιστικές προσφορές και με μόχλευση των μετοχών του ΧΑΑ και β) της δύναμης των ψήφων που έχει στα ΔΣ τραπεζών,
  3. την έρευνα για υδρογονάνθρακες της Τουρκίας νότια της Χίου για την εξεύρεση ενός αεροπλάνου που είχε πέσει εκεί πρίν 18 χρόνια (βλέπετε σχετικά εδώ καιεδώ) με τη συνεργασία του υπ. Άμυνας της Ελλάδας,
  4. την απουσία ενδιαφέροντος απο τη κυβέρνηση για να γίνουν έρευνες για υδρογονάνθρακες στο κεντρικό Αιγαίο και νοτιοανατολικά της Κρήτης (βλέπετε σχετικά εδώ και εδώ),
  5. το θέμα της ΑΟΖ που έχει λησμονηθεί, παρότι ήταν ένα θέμα-σημαία για τη σημερινή κυβέρνηση,
  6. το πως θα χωρισθούν τα οικόπεδα της Ελληνικής ΑΟΖ χωρίς να έχουν εκτιμηθεί όλα τα κοιτάσματα επακριβώς, για να μη επαναληφθεί η τραγική γκάφα με την οποία χωρίσθηκαν τα οικόπεδα της ΑΟΖ στη Κύπρο,
  7. τη κακή κατάσταση και λάθος αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων,
  8. το μεταναστευτικό, το ασφαλιστικό, την υγεία, τα ΧΥΤΑ και πως θα έπρεπε αυτά να αντιμετωπισθούν ενεργειακά για το καλό της Ελλάδας και όχι των εργολάβων,
  9. το πώς έκλεισε ο υπ. Άμυνας Αβραμόπουλος το θέμα των υποβρυχίων, των οποίων η κατάσταση είναι αμφιλεγόμενη και το συνολικό κόστος πέραν κάθε λογικής,
  10. το ότι οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο,
  11. το ότι οι κάτοχοι ΜΜΕ δανείζονται απο τις τράπεζες κατά τρόπο που δημιουργεί ερωτηματικά για την αποπληρωμή τους,
  12. το ότι δεν έχει τιμωρηθεί κανένας απο το τραπεζικό σύστημα για τα άδεια ταμεία με τα οποία ευρέθηκαν οι τράπεζες,
  13. για τη μη τιμωρία πρώην Πρωθυπουργών για τη κατάσταση της χώρας,
  14. η ανάπτυξη οργανωμένης μειονότητας στη Δυτική Θράκη
  15. ο θαλάσσιος ορυκτός πλούτος της χώρας
  16. τα υπόλοιπα άγνωστα video της ΧΑ
  17. τα λεφτά του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με το ρητό “όσοι ή όταν τρώνε δεν μιλούν”
  18. η δημιουργία κτημάτων σε τεράστιες εκτάσεις της Ελληνικής γής, όπου οι οικονομικές συνθήκες θα είναι μοναδικές για τους επενδυτές (ένα είδος ΕΟΖ),
  19. η εγκληματική απουσία νόμου που να αναγκάζει τους ξένους επενδυτές να επανεπενδύουν τα κέρδη τους στην Ελλάδα
  20. τα συμβόλαια που κάνουν οι τράπεζες με τους αγρότες και η πιθανή πώληση των συμβολαίων στη δευτερογενή αγορά προιόντων του Πειραιά, κάτι που θα επηρρεάσει τις τιμές πώλησης των προιόντων
  21. η δημιουργία βενζινάδικων εντός π.χ. super markets, όπως και η στέρηση των εισοδημάτων απο φόρους των ΑΕΙ, κάτι που αναμένεται να σκάσει το καλοκαίρι,
  22. ο έλεγχος των ισολογισμών και η άμεση σύνδεση των ΑΕΙ με τις τράπεζες σε ένα πολυ ειδικό σχήμα (η ιδέα αυτή είναι δική μου και την υπογράφω),
  23. o έλεγχος στους δήμους, η συμμετοχή τους σε ευρωπαικά προγράμματα και στα δάνειά τους,
  24. τη μή λειτουργία της δικαιοσύνης (δέκα χρόνια για να βγεί μια απόφαση, ένοχοι συλλαμβάνονται και βγαίνουν, συνδικαλιστικός φορέας για γέλια και για κλάμματα),
  25. το χαμηλότατο επίπεδο της Ελληνικής δημοσιογραφίας, που εγκληματικά συνεχίζει να συνεισφέρει στη καταστροφή της χώρας, αποκρύπτοντας ανθρώπους και αλήθειες, προβάλλοντας ασχήμιες και όχι το αληθινά όμορφο, διαβάλλοντας την ελπίδα με ψεύτικες εκφράσεις από ξένα οράματα,
  26. την έλλειψη βιομηχανίας, την ανάπτυξη μόνο του τουρισμού, την καταστροφή της γεωργίας με δώρα – πληγές του Φαραώ, την εξαφάνιση της κτηνοτροφίας
  27. τη κυβέρνηση της πλάκας, της φάκας και της μειοδοσίας,
  28. τη κυβέρνηση των εγκλημάτων κατά ζωής με τις 7000 αυτοκτονίες για τις οποίες δεν έχει κατηγορηθεί επίσημα κανείς,
  29. τις πρακτικές συνεργασίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που είναι μια συμπολίτευση κρυμμένη σαν τα σκουλήκια μέσα στο χώμα,
  30. την εκποίηση της κρατικής περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές,
  31. την Ελλάδα των μονόφθαλμων, που είναι τελικά τυφλοί και απο τα δύο μάτια,
  32. την Ελλάδα του τίποτα, την Ελλάδα των συνενόχων και της αέναης διαπλοκής που ξεφτυλίζει με συνέπεια κάθετι Ελληνικό, καταστρέφοντας τις μνήμες και τη ταυτότητα των Ελλήνων,
  33. τη χώρα υπο διάλυση, τη χώρα των περιφερειών που έγιναν για να προετοιμασθεί το έδαφος για αυτονομία,
  34. το πλυντήριο των εφοπλιστών – και όχι μόνο – όλου του κόσμου, την Αργεντινή της Ευρώπης,
  35. τη βρώμα και την ασυνέπεια, τη κακή παιδεία, τη δουλεία του πνεύματος, το διεθνή ρατσισμό κατά των Ελλήνων πολιτών που συνεχώς αυξάνει,
  36. τη χώρα μπ@ρδέλο, που είναι στο δούλεμμα νύχτα-πρωί, τη χώρα που έχουν καταργηθεί οι καθρέφτες που δείχνουν την ασχήμια, τη χώρα της αιώνιας λιτότητας, τη χώρας της παράδοσης των πάντως σε εξευτελιστικές τιμές για μια χούφτα φασόλια, τη χώρα της κονόμας, της υστέρησης σε όλα,
  37. τα χιλιάδες άλλα που βγαίνουν καθημερινά στην επιφάνεια.
Μπροστά σε όσα ανέφερα είναι σημαντικό τί είπε ο Νίκος Δήμου και αν κατέβηκε η Μαρία Σπυράκη για ευρωβουλευτής; Θέλω να πιστεύω ότι κανείς σας δεν είναι τόσο κουτός που να μη αντιλαμβάνεται τί παίζεται. Δηλαδή τί δεν βλέπετε; Τους ακούτε όμως. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν πρέπει να τους επιτρέπετε να σας αντιμετωπίζουν σαν ηλίθιους και σαν δεδομένους. Είναι ένα λάθος που θα βάλει τη χώρα και εσάς σε τροχιά δουλείας και υπανάπτυξης για αιώνες. Διαβάστε την Ελληνική ιστορία. Το έργο έχει ξαναπαιχθεί. Τους πισiνούς κοιτάτε; Απο τις διαφημίσεις ζούν τα ΜΜΕ; Τελικά πού κοιτάτε;
Ευρωεκλογές με σκονάκια
2
Στα περισσότερα θέματα από όσα αναφέρθηκα, γιατί κανείς ευρωβουλευτής δεν έχει άποψη; Γιατί διαγωνίζονται με σκονάκια, που τους τα πετάνε απο το παράθυρο, οι δημοσιογράφοι και οι Ερμήδες του συστήματος. Ας μην αναφέρω και τις πρόκες που πετάνε για εξυπνάδες…
Οι περισσότεροι είναι εκτός τόπου και χρόνου, μικρής εμβέλειας και διαμετρήματος. Θα ήταν λάθος μου να αναφερθώ σε συγκεκριμένους γιατί το θέμα θα γινόταν προσωπικό. Εδώ όμως βρωμάει το κεφάλι. Το κεφάλι πρέπει να χτυπηθεί. Ακόμη και στο θέμα των Χημικών, στο οποίο πήρα θέση αποδείχτηκε ότι δημιουργήθηκε για να μπορεί να υπάρχει ένα θέμα στο οποίο το πολιτικό σύστημα να μπορεί να συμπεριφερθεί και να δράσει δημοκρατικά. Οι πλάτες του Βενιζέλου να είστε σίγουροι ότι δεν με ξεγέλασαν. Εσάς όμως μπορεί. Εγώ τους χρησιμοποίησα και με το ζόρι…
Εν κατακλείδι, τί ποσοστό απο τους ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν; Η απάντηση είναι ελάχιστοι και το γνωρίζετε. Για το λόγο αυτό εκτιμώ, ότι πίσω απο τις ευρωεκλογές είναι μια παρείτσα που αλλάζει τις φανέλλες των παιχτών σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Σας το δείχνουν και μόνοι τους. Δεν κρύβονται πιά.
Όλοι μαζί είναι και τελευταία μάλιστα σας κάνουν και πλάκα. Εσείς όμως… Ευτυχώς που είστε Έλληνες… Προσοχή μη χάσετε την Ακρόπολη και δεν έλθουν τουρίστες.
Σε κάθε εκλογή επιλέγονται και προωθούνται για την ευρωβουλή αυτοί που δεν θα μπορούν να δημιουγήσουν πρόβλημα στο σύστημα και που θα ψηφίζουν μερικές φορές ελεύθερα δήθεν και άλλες φορές πάλι αποφάσεις κατά της χώρας, που συνήθως μαθαίνετε εκ των υστέρων. Αν όσα λέω τα γνωρίζετε, τότε είστε συμμέτοχοι στις παραβιάσεις της συνταγματικής νομιμότητας.
Η χώρα και μετά τις ευρωεκλογές θα παραμείνει στο γύψο. Μερικοί αξιόλογοι που αποφάσισαν να κατέβουν στις ευρωεκλογές αποτελούν θύματα της ανάγκης τους να εμφανισθούν γρηγορότερα στη πολιτική απο ότι έπρεπε. Κάνουν όμως κακό στη χώρα, γιατί η κάθοδός τους δίνει επιπλέον διάρκεια ζωής στο πολιτικό σύστημα που δύει, γιατί είναι επιφορτισμένο να μη κάνει κάτι σωστό για τη χώρα αλλά και γιατί αποτελεί μια σπάνια συλλογή ανικάνων που επι το πλείστον δεν έχουν εργαστεί ποτέ, που δεν έχουν δουλέψει στη παραγωγή και που είναι για γέλια.
Tο τραγούδι που ακολουθεί μπορεί να μη θυμίζει τίποτα στους νεότερους αλλά σε εμάς τους παληούς θυμίζει ότι το “χτές” είναι ακόμη εδώ και οδηγεί μετά απο μια αποχή πάλι το κόσμο στα όρια της τρέλλας και την αυτοκτονία. Όλα πάλι γίνονται για το καλό του.

Καλή “Ανάσταση” με “Μαξιλαράκι” και “Proderm…”
3
Πίστευα ότι απο τις ευρωεκλογές θα έβγαινε νικητής το ΣΥΡΙΖΑ. Φοβάμαι, ότι απο τις επιλογές που έχει κάνει το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτύχει τόσο μεγάλη διαφορά όση χρειάζεται για να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές. Δεν αποκλείεται μάλιστα το ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί να παραμείνει η κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο του 2015, οπότε θα γίνει και η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλαγές στο σύνταγμα κλπ.
Ενδιαφέρον έχει και η αναμενόμενη μετάσταση της ΧΑ σε άλλο κόμμα με νέο αρχηγό, γνωστού ύψους και σπουδών στο Μεταξουργείο. Τρίχες μάντολες… Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για δοκιμές. Μόνη λύση είναι άλλη.
Μπορεί να σταθεί ένας ή όλοι μαζί απέναντί μου; Με τι εσώρουχο; Γυμνοί και βρώμικοι είναι σε όλα. Σε όλα… σαν φαντάσματα που δεν υπάρχουν, φτυσμένα απο τη φύση.
Η φωτογραφία με το μαξιλάρι αριστερά δεν αποκλείεται να γίνει πρώτο θέμα αύριο στα ΜΜΕ, γιατί τα σοβαρά θέματα πρέπει να παραμένουν εκτός ατζέντας. Δεν τους μάθατε; Μια ζωή τα ίδια κόλπα κάνουν. Επιδεικνύοντας τη, θέλω να σας δείξω το επίπεδο διανόησης που υπάρχει στη Βουλή. Ο ένας παίζει με μαξιλάρια και ο άλλος αυτοπροσδιορίζεται ως μαλάκας. Αυτούς θέλετε;
Tί θα αλλάξει σε αυτή τη χώρα όταν ψηφίζετε όποιον σας δείχνουν; Όλοι μαζί είναι. Τί σημασία έχει στη φυλακή σας, ποιός θα είναι ο δεσμοφύλακας;
4
Κατάλληλο για τη περίπτωση, είναι το τραγούδι που ακολουθεί. Το αφιερώνω στο Μαλάκα του Τραγουδιού, που τη παίζει ωραίος και μάγκας.

Τι δεν καταλάβατε; Το τραγούδι αφορά πολλούς μαλάκες, καθημένους και όρθιους. Καλή δουλειά…

Νόαμ Τσόμσκι: «Αντισταθείτε στις πολιτικές που ρημάζουν την χώρα σας»



Αποκλειστικές δηλώσεις  του κορυφαίου Αμερικανού διανοητή. Τι λέει για τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, αλλά και για το σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ.

973a552c103aee1aa08012af336e10b4_XL«Πρέπει να αντισταθείτε. Ξέρω ότι έχει κόστος, αλλά αυτό που ζούμε σήμερα μετά βίας λέγεται Δημοκρατία. Σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, και στην Ελλάδα ειδικότερα, δεν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που να μπορούν να εκφράσουν τον κόσμο» τονίζει σε δήλωσή του  ο γνωστός γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι..
Ο Νόαμ Τσόμσκι στέλνει παράλληλα μήνυμα κατά των πολιτικών λιτότητας που «τσακίζουν», όπως λέει, χώρες και Δημοκρατίες, ενώ δεν κρύβει την αγωνία του για την άνοδο του νεοναζισμού αλλά και γενικότερα των άκρων στην Ελλάδα.
Αν και ο παραλληλισμός της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας με την κατάσταση στη Γερμανία του 1920 και του 1930 είναι μάλλον υπερβολικός, ο διακεκριμένος γλωσσολόγος δεν κρύβει την αγωνία του για τα φαινόμενα απέχθειας που νιώθει ένα μεγάλο μέρος του λαού προς το πολιτικό προσωπικό.
«Η κρίση εκτρέφει τον ναζισμό και την άνοδο της άκρας δεξιάς και στην χώρα σας. Έχουν συμβεί πολλά περιστατικά και το χειρότερο παρέπεμπε στο Ναζισμό. Αν δούμε τι συνέβη στη Γερμανία, το 1928 ο Χίτλερ έλαβε κάτω από το 3% των ψήφων και μετά από λίγα χρόνια βύθισε τη χώρα στον πυθμένα της ανθρώπινης ιστορίας. Ο κόσμος είχε πληγεί από την ύφεση, δεν μπορούσαν να εξέλθουν, και αναβίωσε ο εθνικισμός επειδή υπήρχαν άδικοι νόμοι. Τα πολιτικά κόμματα δεν έκαναν τίποτα, είχαν εξευτελιστεί. Και ξαφνικά εμφανίστηκε ένας χαρισματικός ηγέτης με δύναμη. Γνωρίζετε τι έγινε μετά. Όταν ο λαός υφίσταται αφόρητη καταπίεση, «σπάει» », λέει χαρακτηριστικά ο μεγάλος διανοούμενος του 20ου αιώνα.
Ο Νόαμ Τσόμσκι απαντά και για το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σημειώνοντας ότι είναι μία επιλογή με επιβλαβείς συνέπειες για την χώρα. «Είναι μία πιθανότητα. Όμως, έχει και ένα μειονέκτημα. Η έξοδος από την Ευρωζώνη έχει επιβλαβείς συνέπειες. Γι” αυτό πρέπει να αξιολογηθεί».

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Έρχονται βροχές-Η νέα πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

ΒΙΝΤΕΟ-Έρχονται βροχές-Η νέα πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

"Πολύ νερό" αναμένεται να πέσει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας το επόμενο πενθήμερο. Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τον καιρό της Πρωτομαγιάς.
Δείτε την πρόγνωση του καιρού από την Παρασκευή έως και την Πρωτομαγιά απο τον Σάκη Αρναούτογλου.


Γερμανός οικονομολόγος: Έτσι μαγείρεψαν το πλεόνασμα στην Ελλάδα για να σας παραπλανήσουν!



Την αντίθεσή του στις δηλώσεις της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, εκφράζει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, και κάνει λόγο για «παραπλάνηση της κοινής γνώμης»...


"Στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για τέτοια πλεονάσματα προϋπολογισμού", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζιν σε ανακοίνωσή του.

"Αυτό που έβαλε η τρόικα να ανακοινώσει ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες ήταν ένας αριθμός, ο οποίος απλώς εξαιρούσε οποιαδήποτε στοιχεία δαπανών τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως μη επαναλαμβανόμενα, κυρίως το κόστος διάσωσης των τραπεζών, αν και δεν μπορεί κανείς να προβλέψει ότι στα επόμενα χρόνια δεν θα απαιτηθούν περαιτέρω κεφάλαια για τη διάσωση των τραπεζών. 

Τα δημοσιονομικά υπόλοιπα είναι πάντα θετικά, εάν αφήσεις απέξω αρκετά στοιχεία δαπανών.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τηρεί κανείς τους κανόνες της Eurostat για τον υπολογισμό του πρωτογενούς ελλείμματος και όχι να κάμπτει αυτούς τους κανόνες κατά βούληση όπως είναι κάθε φορά βολικό" τονίζει ο διάσημος γερμανός οικονομολόγος.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τους κανόνες του Μάαστριχτ και όπως ανακοίνωσε η Eurostat, το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2013 έφτασε τα 23 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε 12,7% του ελληνικού ΑΕΠ. 

Το πρωτογενές έλλειμμα που ανακοινώθηκε από την Eurostat, με άλλα λόγια το έλλειμμα χωρίς το βάρος των επιτοκίων, ήταν σαφώς αρνητικό, στο 8,7% του ΑΕΠ, συνεχίζει ο κ. Ζιν και καταλήγει: «Η ελληνική κυβέρνηση σαφώς δεν έχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της, όπως μεταδόθηκε χθες. 

Η Ελλάδα είναι στο χείλος της χρεοκοπίας και θα είχε αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση προ πολλού, εάν οι ιδιωτικές πιστώσεις δεν είχαν αντικατασταθεί από πιστώσεις με χαμηλό επιτόκιο από τα κράτη-μέλη. 

Όλες οι προβλέψεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που έχουν δημοσιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από την τρόικα και την ΕΕ βασίζονταν σε δραματικά υπερβολικές εκτιμήσεις ανάπτυξης. 

Ο μόνος λόγος που η Ελλάδα μπορεί να έχει και πάλι πρόσβαση στις χρηματαγορές είναι οι άμεσες και οι υπαινισσόμενες υποσχέσεις διάσωσης από την κοινότητα των κρατών και την ΕΚΤ, οι οποίες σημαίνουν ότι, σε περίπτωση κρίσης, την αποπληρωμή θα αναλάμβαναν οι φορολογούμενοι άλλων χωρών».