Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Γέρων Παΐσιος:”Ο ηγέτης που θα λυτρώσει τους Έλληνες δεν είναι πολιτικός” ..

paisiosΟ ηγέτης που θα λυτρώσει τους Έλληνες και την Ελλάδα υπάρχει…
Και δεν είναι πολιτικός! Οι συνθήκες θα επιτρέψουν στον κόσμο να τον αναδείξει πού γρήγορα.
Γέρων Παΐσιος Κρητικός ο Αγιορείτης
“Οποιος εχει την ευλογια να τον συναντησει θα καταλαβει πως προκειται για εναν πεφωτισμενο Γεροντα.
Μεσα απο 24ωρες παρακλησεις για κοσμικους αλλα κυριως για την Ελλαδα προσφερει υψιστο πνευματικο εργο,και μιλα για πρωτη φορα ,για την Ελλαδα,την κατασταση στην Χωρα και για το τι πρεπει να κανει ο Ελληνας για να λυτρωθει:

Η Ελλαδα καταντησε σκισμενο πουκαμισο και αυτη την στιγμη κυβερναται απο τον διαβολο.
Ειμαστε ενας οχλος πια …..προβατα διχως ποιμενα ….δεν ξερουμε που να παμε
Δεν γνωριζουμε που ειναι το φως και που το σκοταδι.
Ζουμε τους εσχατους καιρους, την εποχη του αντιχριστου οπου η εμφανιση του θα γινει αμεσως μετα το τελικο χαραγμα που ερχεται συντομα.
Οι υπηρετες του διαβολου δεν ειναι μονον οι Ελληνες και Ευρωπαιοι πολιτικοι που με τα εργα τους εξαθλιωσαν τους Ελληνες ,αλλα και ανθρωποι καθημερινοι που δεν μετανοουν και δεν εχουν μεσα τους Θεο.
Οι Ελληνες επεσαν θυματα του καταναλωτισμου αγαπωντας την σαρκα τα χρηματα το σεξ και την ματαιη χωρις νοημα ζωη.
Ο Ελληνας ,ο καθενας μας ξεχωριστα θα πρεπει να μετανοησουμε για οτι εχουμε πραξει και δεν ειναι αρεστο στον Θεο,να πολεμησουμε τον εγωισμο μας και την αμαρτια, που μας καθηλωσε σαν Εθνος και που μας οδηγει στην καταστροφη ,να μεταλαβουμε σωμα και αιμα Κυριου ,ζωντας κατοπιν την κατα Θεω Ζωη.
Μετανοια χρειαζεται και για τις επιλογες που καναμε στα πολιτικα προσωπα ,διοτι αυτες οι επιλογες ολων των περασμενων ετων οδηγησαν την Χωρα στην σημερινη της καταντια…
Ο καθρεπτης της κοινωνιας ειναι η Ελληνικη βουλη κι αν δεν μετανοησει ο Ελληνας και δεν το αλλαξει αυτο, οι Ελληνες θα χαθουν.
Ειναι εσκεμενη η στηριξη των μεταναστων για να εξαφανισουν το Ελληνικο Εθνος απο προσωπου γης αφου οι διωξεις των μεταναστων, ειναι πλεον πολυ λιγοτερες απο τις διωξεις των ιδιων των Ελληνων πολιτων ,απο το Ελληνικο κρατος.
Μεγαλο ρολο στην συνεχιση της πτωσης του Ελληνα, εχει παιξει το σατανοκουτι που εχουν ολοι στα σπιτια τους και που πρεπει να σταματησουν να το κοιτουν…ολοι …ακομα και τα παιδια μας γιατι απο αυτο παιρνουν ολα τα μυνηματα που ο αντιχριστος θελει να μεταφερει σε εσας και τα παιδια σας.
η ειδωλολατρια του χρηματος και της σαρκας περνουν μεσα απο το σατανοκουτι στα παιδια μας, που απο μικρα γινονται λατρεις αυτου του τροπου ζωης
Ο πολεμος θα γινει
Και οι Ελληνες δεν θα πρεπει να τον φοβουνται γιατι θα ειναι απο Θεω…
Υπαρχουν αξιωματικοι που εχουν καλεσμα απο τον Θεο και ειναι ευλογημενοι να πολεμησουν σαν Ηρωες
Η τουρκια θα αφανιστει και οι τουρκοι μαζι της
το 1/3 της χωρας θα σκοτωθει το 1/3 θα βαφτιστουν χριστιανοι και οι υπολοιποι θα χαθουν στα βαθη της χωρας.
Ο Ηγετης που θα λυτρωσει τους Ελληνες και την Χωρα υπαρχει …ειναι ευλογημενος απο τον Θεο ,καθαρος στην ψυχη Χριστιανος Ορθοδοξος και δεν ειναι πολιτικος…
Οι συνθηκες θα επιτρεψουν στον κοσμο να τον αναδειξει πολυ γρηγορα…
και επειδη θα θεσει σαν κορωνα της πολιτικης του τον Χριστιανικο πολιτισμο θα ενωσει ολους τους Ελληνες και θα αναδειξει με τις πραξεις του τη αναγγεννηση του Ορθοδοξου Χριστιανισμου σε ολο τον κοσμο.
Αν ο Ελληνας μετανοησει και ανακοψει την αποστασια απο τον Θεο που εχει ξεκινησει σαν εργο του αντιχριστου ,ζησει ενωμενος κατω απο τον χριστιανικο πολιτισμο , και διωξει μακρια την λατρεια του χρηματος και της σαρκας τοτε ο Θεος θα δειξει αμερηστο ελεος και θα σηκωθουμε ορθιοι.”
(Ευχαριστω τον γεροντα για την αδεια και την ευλογια του να μεταφερω στον κοσμο την φωνη του …)

Ποιος λέει αλήθεια; Η Αθήνα ή οι δανειστές;

Ποιος λέει αλήθεια; Η Αθήνα ή οι δανειστές;Μείζον θέμα για την αξιοπιστία της κυβέρνησης προκαλεί η αποκάλυψη από την εφημερίδα «ΑΥΓΗ» της αλληλογραφίαςΕυρωπαϊκής Επιτροπής και Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά την υπόθεση «Μνημόνια»Και αυτό γιατί η Κομισιόν επί της ουσίας «διαψεύδει» ένα βασικό πολιτικό-επικοινωνιακό προεκλογικό χαρτί της κυβέρνησης Σαμαρά, την καλλιέργεια δηλαδή της προσδοκίας και της αισιοδοξίας του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου περί εξόδου της Ελλάδας στις αγορές το 2014.
Σύμφωνα την Κομισιόν λοιπόν, η Ελλάδα ενδεχομένως θα βγει μερικώς στις διεθνείς αγορές από το 2015 και μετά, άποψη την οποία συμμερίζεται κι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος, ενώ την ίδια ώρα Σαμαράς και Στουρνάρας μη θέλοντας να χαλάσουν το θεώρημα του success story αρνούνται να απαντήσουν επί της ουσίας στην Επιτροπή του Κοινοβουλίου, η οποία μάλιστα καταφθάνει την Αθήνα στις 8 και 9 Ιανουαρίου συνεχίζοντας την έρευνα της.
Το διήμερο αυτό 5 ευρωβουλευτές-μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φθάσαμε στα μνημόνια θα συναντηθούν πάντως με τον Πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, τους Προέδρους των Επιτροπών της Βουλής, τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Ι. Παπαδάκη, την ΕΕΤ, την ΓΣΕΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ, το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ κ.α.
"Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015"
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την 17σέλιδη επίσημη απάντηση της Κομισιόν στο ερωτηματολόγιο της Επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου, ενώ το ΔΝΤ αρνήθηκε να απαντήσει, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά «Η επιστροφή στις διεθνείς αγορές για δανεισμό με λελογισμένα επιτόκια, έχει επιτευχθεί όσον αφορά την Ιρλανδία, ενώ σημειώθηκε πρόοδος όσον αφορά την Πορτογαλία. Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015».
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εκτιμά ότι ο κίνδυνος του GREXIT είναι ορατός
Σαν μην έφθανε η απάντηση της Κομισιόν, επενδυτικοί οίκοι όπως PIMCO, το ΔΝΤ, διεθνή ινστιτούτα οικονομικών ερευνών θεωρούν απίθανη την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2014, αμφισβητώντας ευθέως το αφήγημα της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εκτιμά ότι ο κίνδυνος του GREXIT είναι ορατός, αν δεν υπάρξει αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Τι μέλει γενέσθαι ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή με την προοπτική μάλιστα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το δημοσιονομικό-χρηματοδοτικό κενό, την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και το ύψος αυτού από την EUROSTAT, την έναρξη της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και όλα αυτά με φόντο τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο 2014 (δημοτικές-περιφερειακές-ευρωεκλογές), ενδεχομένως και εθνικές εκλογές.
Γιατί ή η Αθήνα ή οι δανειστές ή και οι δύο μαζί μας λένε ψέματα!

Σε ισχύ η απόφαση για φθηνότερο εως 70% ρεύμα όταν η αιθαλομίχλη ξεπερνά τα όρια - Διαβάστε ποιοί το δικαιούνται

Σε ισχύ η απόφαση για φθηνότερο εως 70% ρεύμα όταν η αιθαλομίχλη ξεπερνά τα όρια - Διαβάστε ποιοί το δικαιούνται

- Η έκπτωση αφορά καταναλώσεις έως 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο
- Σε 40 εκ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος που θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό
- Μηδενική χρέωση για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την έκπτωση επί του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.

Την απόφαση υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, όταν η αιθαλομίχλη χτυπάει “κόκκινο”, θα παρέχεται έκπτωση στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας ίση με το 70% του οικιακού τιμολογίου για την αντίστοιχη περιοχή, σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων. Το κόστος που προκύπτει από την έκπτωση αυτή θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 40 εκ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με άλλη Κοινή Υπουργική Απόφαση που ήδη ισχύει, για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, που κατοικούν στην περιοχή εφαρμογής των μέτρων και για διπλάσιο αριθμό ημερών, η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας είναι μηδενική. Εξάλλου, ήδη παρέχεται αντίστοιχη έκπτωση 70% στις προνοιακές δομές των Δήμων, των Περιφερειών, της Εκκλησίας και της Κοινωνίας των Πολιτών. 

''Οι Έλληνες πιστεύουν πως βρίσκονται στο έλεος Γερμανών και τραπεζιτών''

''Οι Έλληνες πιστεύουν πως βρίσκονται στο έλεος Γερμανών και τραπεζιτών''''Δεν ευθύνεται η Γερμανία που η ποτισμένη από διαφθορά Ελληνική Δημοκρατία μπήκε στην Ευρωζώνη'' γράφουν σε κύριο άρθρο τους οι Financial Times.
H βαριά πολιτική ατζέντα στην Ε.Ε. το 2014 -Ρίσκα για τη συνοχή
Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, πως θα μπορούμε να κρίνουμε εάν η χρονιά ήταν επιτυχής για την Ευρώπη; Μία ευρεία οικονομική ανάκαμψη και το γιάτρεμα των πληγών από τις κρίσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου και του δημοσίου χρέους αδιαμφισβήτητα θα ήταν καλοδεχούμενες εξελίξεις – ίσως ακόμη και ένα σημαντικό διεθνές επίτευγμα όπως μία ευρω-αμερικανική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Το καλύτερο από όλα όμως, θα ήταν η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς θεσμούς, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο αλλά και το πιο δύσκολο έπαθλο.
Ένας χρόνος είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να κρίνει κανείς εάν αλλάζει το κλίμα. Η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στις κυβερνήσεις και την ΕΕ συρρικνώνεται εδώ και έξι χρόνια. Οι αιτίες πηγαίνουν ακόμη πιο πίσω στο χρόνο. Παρόλα αυτά, ορισμένα γεγονότα που έχουν προγραμματιστεί για το 2014 θα αποτυπώσουν την πρόοδο που καταγράφεται ή τις ευκαιρίες που έχουν χαθεί.
Το κυριότερο είναι οι εκλογές του Μαΐου για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η μεγάλη άνοδος στην στήριξη των λαϊκιστικών, αντικαθεστωτικών, αντιευρωπαϊκών πολιτικών κινημάτων, σε συνδυασμό με μία ακόμη μείωση της συμμετοχής των ψηφοφόρων, θα ήταν κακό σημάδι. Θετικό όμως, είναι το γεγονός ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα προσπαθήσουν να αποφύγουν μία αντιπαράθεση ανάμεσα στο νεοεκλεγμένο σώμα και τις εθνικές κυβερνήσεις για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – μία διαμάχη που, για πολλούς Ευρωπαίους, συνοψίζει όλα όσα είναι σκοτεινά και άσκοπα στην ΕΕ.
Ακόμη, οι αντοχές δύο εκ των παλαιότερων κρατών-μελών της ΕΕ, της Βρετανίας και της Ισπανίας, θα δοκιμαστούν με αντίστοιχα δημοψηφίσματα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας το Σεπτέμβριο και – εάν το επιτρέψουν οι αρχές της Μαδρίτης – δύο μήνες αργότερα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η σημασία αυτών των δημοψηφισμάτων είναι πως σημαντικός αριθμός Σκωτσέζων και Καταλανών θα ακουστούν επισήμως υποστηρίζοντας πως οι πολιτικοί θεσμοί που εδρεύουν σε Λονδίνο και Μαδρίτη δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Ακόμη και εάν οι δυνάμεις υπέρ της ανεξαρτησίας χάσουν, οι κεντρικές κυβερνήσεις σε Βρετανία και Ισπανία θα πρέπει να απαντήσουν στη μεγάλη φασαρία που θα έχει δημιουργηθεί.
Η μείωση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης στις κυβερνητικές τάξεις της Ευρώπης είναι ευρύτερη και αφορά τόσο τους τεχνοκράτες όσο και τους πολιτικούς. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, η εμπιστοσύνη στην ΕΕ έχει βουλιάξει από 57% το 2007 σε 31% τον προηγούμενο Μάιο. Σχεδόν το 29% των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητικά συναισθήματα για την ΕΕ – που είναι ιστορικό υψηλό και ποσοστό διπλάσιο από το επίπεδο που ίσχυε προ έξι ετών. Η εμπιστοσύνη στις εθνικές κυβερνήσεις εν τω μεταξύ, υποχώρησε στο 25% από 41%.
Η ύφεση, η ανεργία και η στασιμότητα ή ακόμη και επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου είναι εν μέρει οι αιτίες για αυτές τις τάσεις. Το ίδιο ισχύει όμως και για την αναδιοργάνωση του συστήματος πρόνοιας που κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα ήταν ουσιώδες τμήμα του ευρωπαϊκού κοινωνικού συμβολαίου που είχε αντιμετωπίσει τον πολιτικό εξτρεμισμό και είχε εδραιώσει την στήριξη προς τον καπιταλισμό και τη δημοκρατία. Θα ήταν λάθος όμως, να παραγνωρίσουμε τους μη οικονομικούς παράγοντες όπως η διαφθορά, τα σκάνδαλα, η μετανάστευση και η βουτιά της πάλαι ποτέ πανίσχυρης πίστης των ψηφοφόρων στα πολιτικά κόμματα. Κάτω από όλα βρίσκεται η απογοήτευση των Ευρωπαίων καθώς επηρεάζουν λιγότερο από ποτέ τις αποφάσεις των ελίτ, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στις Βρυξέλλες.
Στις χώρες οφειλέτες, όπως η Ελλάδα εδραιώνεται η αντίληψη ότι η κοινωνία βρίσκεται στο έλεος αδίστακτων εξωτερικών δυνάμεων – της Γερμανίας, της παγκοσμιοποίησης, των τραπεζών ή των Βρυξελλών
Στην ευρωζώνη – η οποία πλέον απαριθμεί 18 μέλη με την ένταξη της Λετονίας – πολλοί πολιτικοί και πολίτες παλεύουν ακόμη να συνειδητοποιήσουν ότι σε μία νομισματική ένωση οι πολιτικές επιλογές δεν μπορούν να είναι αποκλειστικά εθνικό ζήτημα. Στις χώρες οφειλέτες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, αλλά ακόμη και σε κράτη όπως η Γαλλία και η Ιταλία που χρονοτριβούν για τις μεταρρυθμίσεις, εδραιώνεται η αντίληψη ότι η κοινωνία βρίσκεται στο έλεος αδίστακτων εξωτερικών δυνάμεων – της Γερμανίας, της παγκοσμιοποίησης, των τραπεζών ή των Βρυξελλών – και πως τιμωρείται για τις εσφαλμένες συνταγές που χορηγούν παρείσακτοι.
Ο Λάζλο Άντορ, επίτροπος της ΕΕ για θέματα απασχόλησης, χαρακτηρίζει αυτές τις συνταγές «ορθοδοξία του Μάαστριχτ». Αναφέρεται στη συμφωνία του Μάαστριχτ του 1993, η οποία έθεσε το χάρτη για τη νομισματική ένωση της Ευρώπης, χωρίς όμως να κάνει ουδεμία πρόβλεψη για δημοσιονομικές μεταφορές ή για βαθιά πολιτική ολοκλήρωση. Σε άρθρο του στο Vox, ο κ. Άντορ έγραψε το Δεκέμβριο: «Η εμμονή με την ορθοδοξία του Μάαστριχτ θα οδηγήσει σε σταθερή αποδυνάμωση της φιλοευρωπαϊκής τάσης στις χώρες της νοτίου Ευρώπης και σε ορισμένες χώρες μπορεί να μην απέχουμε πολύ από την καταστροφική κατάσταση όπου η ένταξη στην ευρωζώνη και η δημοκρατία να μην είναι πλέον συμβατές».
Στην Ελλάδα αυτό που αποδείχθηκε ασύμβατο ήταν η ένταξη στην ευρωζώνη με μία δημοκρατία που είχε διαποτιστεί από τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά
Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, τέτοιου τύπου προειδοποιήσεις είναι όλο και πιο συχνές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατάσταση δεν είναι τόσο τρομακτική, καθώς θα μπορούσε να παρατηρήσει κάποιος ότι στην Ελλάδα, για παράδειγμα, αυτό που αποδείχθηκε ασύμβατο δεν ήταν η ένταξη στην ευρωζώνη με τη δημοκρατία, αλλά η ένταξη στην ευρωζώνη με μία δημοκρατία που είχε διαποτιστεί από τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά. Αυτά τα ελαττώματα προϋπήρχαν της ευρωζώνης. Δεν μπορούμε να επιρρίπτουμε για αυτά ευθύνες στη Γερμανία και τις άλλες πιστώτριες χώρες.
Παρόλα αυτά, ο διχασμός Βορά – Νότου στην Ευρώπη είναι απίθανο να εξαφανιστεί το 2014. Οι ευάλωτες χώρες της ευρωζώνης θα προσέξουν ότι ενώ σε εκείνες επιβάλλονται και άλλες οδηγίες για συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και μείωση των μισθών, ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βερολίνο θα ετοιμάζεται για αύξηση των συνταξιοδοτικών επιδομάτων για τους Γερμανούς και για χαλάρωση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας που είχαν εφαρμοστεί προ του 2005. Αυτό το αίσθημα αδικίας θα αυξηθεί περισσότερο με την πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για «συμβόλαια» βάσει των οποίων οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα δεσμεύονται για συγκεκριμένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Ακόμη κι αν επιτευχθεί ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας – που ούτως ή άλλως είναι δύσκολοι στόχοι - δεν θα αρκούν για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή πολιτική το 2014 ή έστω και αργότερα. Οι ηγέτες πρέπει να εκπαιδεύσουν τους πολίτες καλύτερα ως προς τα πλεονεκτήματα και τις υπευθυνότητες που περιλαμβάνει η ένταξη στην ευρωζώνη. Στην ΕΕ συνολικά, θα ήταν χρήσιμο εάν η φωνή των εθνικών κοινοβουλίων ακουγόταν περισσότερο. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Η εμπέδωση της δημοκρατίας όμως, θα ήταν μία καλή αρχή.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Βόμβα της Σερβίας στο τραπεζικό σύστημα – Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού!



Της Μαργαρίτας Ισιδώρου
Νέο τραπεζικό σύστημα στη Σερβία, με νόμο που ορίζει πως οι τράπεζες θα εργάζονται αποκλειστικά και μόνο για το όφελος της χώρας και των πολιτών!....

Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016! Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που ψήφισε η Σερβική Βουλή!
Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.
Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!
Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»!
Τώρα ένα τεράστιο αγκάθι, η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία. Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δωσίλογων!
Η απόφαση της Σερβίας δείχνει πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι κι αυτοί στην Περιφέρεια του συστήματος, που τολμούν να εναντιωθούν στην Αυτού Μεγαλειότητα της κερδοσκοπίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!

 

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

«Τύμπανα πολέμου» από Τουρκία με το καλημέρα του 2014...

«Τύμπανα πολέμου» από Τουρκία με το καλημέρα του 2014


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης: Φαίνεται πως γρήγορα άρχισαν να επιβεβαιώνονται οι φόβοι που εκφραστήκαν εδώ και λίγο καιρό ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να εκτονώσει την μεγάλη εσωτερική της κρίση με την εξαγωγής της στο εξωτερικό και στην περίπτωση αυτή ο καλύτερος αποδεκτής της οργής του Ερντογάν είναι η Ελλάδα.

Έτσι με το έμπα του 2014, ένα από τα πιο κρίσιμα έτη για την Τουρκία, πριν καλά καλά αναλάβει η Ελλάδα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Τουρκία άρχισε τις απειλές της προς την ελληνική πλευρά δείχνοντας τα «δόντια» της με προκλητικό τρόπο.
Μόλις μια μέρα μετά την πρωτοχρονιά και συγκεκριμένα στις 2 Ιανουαρίου του 2014, η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Sular ısınacak», δηλαδή, «Θα ανάψουν τα νερά» δηλαδή έρχεται μεγάλη κρίση στο Αιγαίο και στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Όπως υποστηρίζει το τουρκικό δημοσίευμα, με την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η ελληνική πλευρά να αδράξει την ευκαιρία για να προχωρήσει στην επίσημη αναγνώριση της ΑΟΖ, δηλαδή της ελληνικής «Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» που σχετίζεται με την ύπαρξη και εκμετάλλευση των τεραστίων ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου.

Η Τουρκία, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική Yeni Şafak, δεν θα επιτρέψει με κανένα τρόπο την όποια σε αυτό το εξάμηνο ακόμα και αναφορά της ελληνικής κυβέρνησης στο μεγάλο αυτό θέμα που έχει άμεση σχέση με την ενεργητική πολιτική της Τουρκίας.
Η Yeni Şafak συνεχίζοντας τις απειλές της διατυπώνει την θέση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει απτόητη τις έρευνες για την ανακάλυψη με την προοπτική άμεσης εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο και σε δεύτερη φάση και στο Αιγαίο, όπου σύμφωνα με τους Τούρκους υπάρχουν τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην λύση του μεγάλου ενεργειακού προβλήματος της Τουρκίας.

Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει την ελληνική πλευρά ότι παρά τις έντονες τουρκικές αντιρρήσεις ακόμα δεν... έχει εγκαταλείψει τα σχέδια της για να προχωρήσει στην αποκλειστική έρευνα και εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Δηλαδή με λίγα λόγια η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί αυτά που της ανήκουν δικαιωματικά και με διεθνείς συνθήκες. Δηλαδή φωνάζει ο κλέφτης για...να φύγει ο νοικοκύρης.
Δεν είναι άσχετο με όλη αυτή την κατάσταση που δείχνει τις προθέσεις της Άγκυρας να εξάγει την μεγάλη εσωτερική της κρίση προς τα δυτικά και οι πρόσφατες πληροφορίες που έρχονται από το τουρκικό Επιτελείο Ναυτικού, (Haberler.com 1/1/2014), που αναφέρουν ότι η Τουρκιά θα αναπτύξει δύναμη από δέκα ολοκαίνουργια μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου, GİHA, παραγωγής της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, Aselsan, τα οποία θα κάνουν περιπολίες σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου. Με λίγα λόγια η Τουρκία προχωρεί στην μόνιμη εγκατάσταση δέκα κατασκοπευτικών αεροσκαφών που θα παρακολουθούν και θα κάνουν συνεχείς αναφορές στο τουρκικό Επιτελείο Ναυτικού όλων των ελληνικών κινήσεων στο ελληνικό Αιγαίο.
Εμείς είχαμε προειδοποιήσει ότι όσο συνεχίζεται μια ανεξέλεγκτη κρίση στην Τουρκία αυτό μπορεί να οδηγήσει το τουρκικό καθεστώς για εκτόνωση της κρίσης σε μεγαλύτερη προκλητικότητα προς εξωτερικές κατευθύνσεις. Μια Ελλάδα πλήρως αποδυναμωμένη, μια Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κατοχή και μια ελληνική κοινωνία καταπονημένη και εξαντλημένη από την οικονομική κρίση, φαντάζει να είναι προκλητικό δέλεαρ για κάποιους ανεγκέφαλους στην Άγκυρα, (τον τελευταίο καιρό συνεχώς πληθαίνουν τα ειρωνικά δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο για την κατάσταση στην χώρα μας).

Ας αντιληφτούν οι κυβερνώντες, (όποιοι κι αν είναι αυτοί), ότι κάποτε τα ψέματα τελειώνουν και ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα χωρίς επικοινωνίες ηλιθιότητες γιατί εδώ κρίνονται τα πιο ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας και δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε όποια απαράδεκτη τουρκική πρόκληση.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
- See more at: http://www.toxwni.gr/xoni-apopsi/nikos-xeiladakis/item/10129-timpana-polemou-apo-tourkia-me-to-kalimera-tou-2014#.UsWF2NJdWi5

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ἡ ἱστορία τοῦ βυζαντινοῦ δικέφαλου ἀετοῦ


Ὁ δικέφαλος ἀετός, στίς διάφορες ἐκδοχές του, ἔχει, ὡς ἔμβλημα, συνδεθεῖ ἀναπόσπαστα μέ τήν ἱστορία τῆς Βυζαντινῆς Αὐτοκρατορίας. Ἡ ἐξέλιξη τοῦ συγκεκριμένου συμβόλου στό χρόνο εἶναι πολύ ἐνδιαφέρουσα καί ἀποκαλύπτει τίς πολυσύνθετες ὄψεις μετασχηματισμοῦ τοῦ βυζαντινοῦ κράτους.
Ἡ μορφή τοῦ ἀετοῦ, συνήθης ἀπεικόνιση τῆς Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας, ἀποτελοῦσε ἔμβλημα καί στή Νέα Ρώμη τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου. Σύμφωνα μέ….
ἕνα θρῦλο, ἀετοί πετοῦσαν πάνω ἀπό τήν περιοχή τοῦ Βυζαντίου, προκειμένου νά ὑποδείξουν στόν Κωνσταντῖνο τό χτίσιμο τῆς νέας πρωτεύουσας στό συγκεκριμένο σημεῖο. Ἐκτός ἀπό τήν ἀνάκληση τῆς ἔνδοξης ρωμαϊκῆς παράδοσης, ἡ μορφή τοῦ ἀετοῦ χρησιμοποιοῦνταν καί ἀπό τήν ἀνερχόμενη θρησκεία, τό χριστιανισμό, γιά νά ἐκφράσει τή θεία ἔμπνευση τοῦ εὐαγγελιστῆ Ἰωάννη. Ὅλα αὐτά συνέτειναν στή σταθερή παρουσία τοῦ ἀετοῦ στή Βυζαντινή Αὐτοκρατορία ὡς κυρίαρχης παράστασης τῆς βασιλικῆς ἐξουσίας. Ἡ ἐπίσημη σημαία τοῦ στρατοῦ – καί ὡς ἐκ τούτου τοῦ κράτους – ἦταν ἀπεικόνιση ἀετοῦ μέ τήν κεφαλή γερμένη πρός τά δεξιά, σέ χρῶμα κόκκινο.
Ἡ συγκεκριμένη σημαία διατηρήθηκε ἔτσι ὡς τήν ἐποχή τοῦ αὐτοκράτορα Ἰσαάκιου Κομνηνοῦ. Ὁ αὐτοκράτορας, πού εἶχε καταγωγή ἀπό τήν Παφλαγονία, θέλησε νά μεταβάλει τήν ἐπίσημη σημαία τοῦ κράτους, ἐπιβάλλοντας ὡς κυρίαρχη παράσταση μία μυθική ὀντότητα τῆς πατρίδας του, τό ἀετόμορφο δικέφαλο θηρίο μέ τήν ὀνομασία Χάγκα. Τό συγκεκριμένο ὄν θεωρεῖτο ἀπό τόν τοπικό πληθυσμό προικισμένο μέ ὑπερφυσικές ἱκανότητες καί ἡ παράστασή του κοσμοῦσε τό οἰκόσημο τῶν Κομνηνῶν. Ἡ ἀντικατάσταση τοῦπροηγούμενου συμβόλου κρίθηκε ἀπαραίτητη, καθώς ὁ νέος αὐτοκράτορας θεωροῦσε ὅτι ὁ δικέφαλος ἀετός συμβόλιζε τή διάδοχη κατάσταση καί ἐκπροσωποῦσε τήν πολεμική ἀνδρεία καί ἀποφασιστικότητα πού ἀπαιτοῦσαν οἴ καιροί.
Τό ἔμβλημα αὐτό καθιερώθηκε καί ἀπό τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο, πού τό χρησιμοποιοῦσε ὡς σύμβολο τῆς θρησκευτικῆς ἐξουσίας τῆς Μεγάλης Ἐκκλησίας. Ἡ Ἅλωση τῆς Κωνσταντινούπολης ἀπό τούς σταυροφόρους, τό 1204, ἐπέφερε καί τή διάχυση τοῦ συμβόλου σέ πολυάριθμους διεκδικητές τῆς συνέχειας τῆς Αὐτοκρατορίας. Οἴ μεταμορφώσεις τοῦ συμβόλου εἶναι ἐνδεικτικές τῶν τοµῶν πού συνοδεύουν τήν περίοδο αὐτή, κατά τήν ὁποία οὐσιαστικά γεννᾶται ὁ νεότερος Ἑλληνισµός.
Ὁ Θεόδωρος Λάσκαρις, πρῶτος ἠγεµόνας τῆς Αὐτοκρατορίας τῆς Νίκαιας, παρέλαβε τό ἔµβληµα καί τό χρησιµοποίησε µέ µία τροποποίηση, στεφάνωσε τό διάµεσο τῶν κεφαλῶν, γιά νά ἐνισχύσει περαιτέρω τήν ἐγκυρότητα τοῦ νέου κράτους. Τό ἴδιο ἔµβληµα χρησιµοποίησε καί τό Δεσποτάτο τῆς Ἠπείρου. Τά δύο κράτη ἐπρόκειτο νά συγκρουσθοῦν γιά τή διαδοχή τῆς Αὐτοκρατορίας. Τό γεγονός αὐτό ὁδήγησε σέ νέα τροποποίηση τοῦ συµβόλου ἀπό τόν Ἰωάννη Βατατζή. Ὁ δικέφαλος πλέον ἔφερε στό δεξί πόδι ροµφαία καί στό ἀριστερό τήν ὑδρόγειο µἐ σταυρό στήν κορυφή.
Ἡ τελική ἐπικράτηση τῆς Αὐτοκρατορίας τῆς Νίκαιας στόν ἀγῶνα διαδοχῆς, τό 1261, ἐπισφράγισε καί τήν ὁριστική ἀλλαγή τῆς ἐπίσηµης σηµαίας, µέχρι τήν Ἅλωση τῆς Πόλης, στίς 29 Μαΐου 1453. Ἡ τελευταία µορφή τοῦ δικέφαλου ἀετοῦ ἐγκαινιάσθηκε ἀπό τόν Μιχαήλ Παλαιολόγο, ἱδρυτή τῆς τελευταίας δυναστείας, πού εἶχε τήν τιµή νά ἀνακαταλάβει τήν Κωνσταντινούπολη ἀπό τούς Φράγκους. Συγκεκριµένα, στεφανώθηκαν καί οἴ δύο κεφαλές τοῦ ἀετοῦ, προκειµένου νά τιµηθοῦν οἴ δύο πρωτεύουσες τῆς δυναστείας: ἡ Νίκαια καί ἡ Κωνσταντινούπολη. Ἡ σηµαία µἐ τόν δικέφαλο ἀετό κυµάτιζε στή Βασιλεύουσα µέχρι τήν ἠµέρα τῆς Ἅλωσης.
Ἔκτοτε παρέμεινε ὡς σύμβολο τοῦ Πατριαρχείου, πού ἀνέλαβε οὐσιαστικά τή διαχείριση τῶν χριστιανικῶν πληθυσμῶν στό ἐσωτερικό τῆς Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας. Ἡ πολλαπλή διαχείριση τοῦ συμβόλου ἀuτου στούς κόλπους τοῦ τουρκοκρατούμενου ἑλληνισμοῦ ἐκφράζει τή συλλoγικῆ πεποίθηση περί ἀναβίωσης τοῦ Βυζαντίου καί τήν ἀπάντηση στό ἱστορικό γεγονός τῆς Ἅλωσης.
Ἐπίσης, μέσῳ τοῦ γάμου τῆς ἀνιψιᾶς τοῦ τελευταίου αὐτοκράτορα, τῆς Σοφίας, καί τοῦ Ρώσου Τσάpoυ Ἰβᾶν Γ’ Βασιλίεβιτς, τό ἔμβλημα τοῦ δικέφαλου ἀετοῦ πέρασε στό ρωσικό χῶρο, τροφοδοτώντας μία παράδοση κληρονομικῆς συνέχειας τῆς Βυζαντινῆς Αὐτοκρατορίας. Οἴ ἐπιπτώσεις τοῦ γεγονότος αὐτοῦ ἦταν ἐξαιρετικά σημαντικές καί ἀποτυπώνονται, μεταξύ ἄλλων, στόν περίφημο θρῦλο τοῦ «ξαvθοῦ γέvους», πού ἦταν εὐρύτατα διαδεδομένος ἀνάμεσα στούς ὑπόδουλους χριστιανούς.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ-ΑΙΦΝΙΔΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ -«ΚΙΝΗΣΗ» ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ «ΜΑΜΑ ΡΩΣΙΑ»-«ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΜΑΔΑ»

aigaio-rosia 

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ:
 -ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η «ΥΨΗΛΗ ΠΥΛΗ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ
 -ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ GLONASS.
ΤΑ «ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ» ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Εάν δίναμε τη μέγιστη σημασία σε συγκεκριμένες προφητείες για την κατακρήμνιση και τη διάλυση της αυτοκρατορίας των «Οθωμανών» και από την άλλη πλευρά διαβλέπαμε με διορατικότητα τη θωράκιση της «πολικής αρκούδας» του Βορρά στο διάστημα, πιθανόν να είχαμε αντιληφθεί το τεράστιας σημασίας -για την Ελλάδα- στρατιωτικο-πολιτικό παιχνίδι που παίζεται αυτές τις ώρες στα βαθιά ανατολικά της Ρωμυλίας. Οι εξελίξεις στην Τουρκία τρέχουν με το θρόνο του Αφέντη Ερντογάν να υφίσταται θεαματικούς κλυδωνισμούς. Ο ίδιος ευάλωτος όσο ποτέ με την επιστράτευση των εσωτερικών υπηρεσιών ασφαλείας(ΜΙΤ) προσπαθεί να αμυνθεί στην μαζική επίθεση που δέχεται από ένα ιδιότυπο «παρακράτος» που επιδιώκει να τον κατακερματίσει. Πολλοί λένε ότι οι προηγμένες τεχνολογικές ασπίδες των ρωσικών οπλικών συστημάτων, γνώριζαν τα πάντα για την κρίση στην Τουρκία. Κάποιοι πάνε ακόμα πιο μακριά αφού -όπως ισχυρίζονται- είναι σε θέση να μαθαίνουν ότι τα δορυφορικά «μάτια του ουρανού» κατοπτεύουν όλες τις εξελίξεις πάνω από το θέατρο των «πολεμικών επιχειρήσεων»: Την Κωνσταντινούπολη που ταράσσεται από μια περίεργη λαίλαπα διαφθοράς.
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα παρατηρούνται συνεχείς δραματικές διεργασίες με τη δημιουργία ισχυρών «Ελληνορθόδοξων fund» με προσανατολισμό προς  Βορρά αναζητώντας «ζωτικό χώρο» ύπαρξης. Γνήσιοι έλληνες πατριώτες πασίγνωστων επιχειρηματικών τζακιών που δεν διαπλέκονται με το «σύστημα των Κολεγιόπαιδων» Ψυχικού και Εκάλης οι οποίοι έχουν ξεπουληθεί στα συμφέροντα υπηρετώντας το άρμα της Μέρκελ, τείνουν χείραν συζητήσεων και επαφών προς τη Ρωσία και τους συμμάχους της. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι όλο το Σαββατοκύριακο σε κινητά τηλέφωνα δημοσιογράφων αλλά και επιχειρηματιών φθάνουν SMS τα οποία αναλυτικά λένε: «Κόμμα Ελλήνων Επιχειρηματιών-Ελληνική Ελλάδα. Bρίσκουμε έναν επιχειρηματία από κάθε αναγκαίο κλάδο και βασιζόμαστε στην εγχώρια παραγωγή. Βγαίνουμε όχι μόνον από το Ευρώ αλλά και από την Ε.Ε και κλείνουμε τα σύνορα.  Ζητάμε από την μαμά Ρωσία να αξιοποιήσουμε από κοινού τα όσα υπάρχουν στο Αιγαίο. Και ξανά προς τη δόξα τραβάμε». Η σημειολογία των ηλεκτρονικών μηνυμάτων συμβαδίζει με άλλους παράγοντες της αγοράς οι οποίοι έχουν αντιληφθεί ότι από μέρα σε μέρα το σύστημα θα τιναχθεί στον αέρα ειδικά μετά την τελική απαξίωση που υφίσταται το πολιτικό status των νταβατζήδων και των συνεργών τους.
H κρίση στην Τουρκία και τα «μάτια του ουρανού»
Εν τω μεταξύ προάγγελος εξελίξεων στην Ευρασία είναι τα γεγονότα στην Τουρκία αλλά και τα βιονικά μάτια των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που κατοπτεύουν τα πάντα.
Οι αρχές της Τουρκίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα προχώρησαν σε ομαδικές συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας στους κόλπους των κρατικών λειτουργών. Όπως έχει γίνει γνωστό, μεταξύ των συλληφθέντων είναι άλλοι δύο γιοι δύο υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν καθώς και ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Halkbank. Όπως μετέδωσαν το NTV και το CNN Turk, οι γιοι των υπουργών Εσωτερικών Μουαμάρ Γκιουλέρ και Οικονομίας Γιαφέρ Καγκλαγιάν τέθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου υπό κράτηση, αφού προηγουμένως τούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Τα ίδια μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι εις βάρος του γενικού διευθυντή της κρατικής Halkbank απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «διαφθορά, απάτη, διακίνηση χρυσού και υπεξαίρεση». Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει να απαγγέλλουν κατηγορίες εις βάρος συνολικά 89 υπόπτων. Η ξαφνική αποκάλυψη της υπόθεσης και οι συλλήψεις, χωρίς να έχει ενημερωθεί η κυβέρνηση, προκάλεσαν την οργή του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απέπεμψε τον αρχηγό της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Τσαπκίν.
Από την άλλη πλευρά του «παραπετάσματος» επικρατεί ψύχραιμη αντιμετώπιση αλλά και εγρήγορση.
Τον τελευταίο μήνα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζητούσε στο Σότσι με ανώτερους στρατιωτικούς και την ηγεσία των κορυφαίων αμυντικών βιομηχανιών της χώρας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, αποφάσισε να κλείσει το επόμενο ραντεβού με τους υπευθύνους – στρατιωτικούς και πολιτικούς – των κρατικών αμυντικών προμηθειών μετά από σε έξι μήνες, με την ατζέντα της συνάντηση να είναι γνωστή ήδη από σήμερα: Έλεγχος και αξιολόγηση του βαθμού υλοποίησης των εντολών του
Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Η Ρωσία τώρα», με την ολοκλήρωση του κύκλου των συναντήσεων, ο Πούτιν, προσκάλεσε όλους τους συμμετέχοντες σε γεύμα εργασίας για να συνοψίσουν τα αποτελέσματα των συζητήσεων, μαζί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τα θέματα της αμυντικής βιομηχανίας στη Ρωσική κυβέρνηση, Ντμίτρι Ρογκόζιν και τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Τα όπλα ακριβείας, εναλλακτική λύση στα πυρηνικά
 Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Παρασκευής, την πέμπτη στη σειρά, ο επικεφαλής του κράτους επικεντρώθηκε στα όπλα ακριβείας. «Είναι γνωστό, όχι μόνο ανάμεσα στους επαγγελματίες, αλλά και στο ευρύ κοινό, ότι τα όπλα ακριβείας γίνονται ολοένα και περισσότερο ένας σημαντικός παράγοντας της μη πυρηνικής αποτροπής, ίσως ένας από τους πιο ουσιαστικούς», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
«Τα σύγχρονα όπλα υψηλής ακριβείας, έχουν ενσωματωμένα συστήματα πληροφοριών, συστήματα διοίκησης, καθώς και συστήματα μεταφοράς και καταστροφής στόχων. Όλα αυτά μαζί, καθιστούν τα αυτά τα οπλικά συστήματα ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Ουσιαστικά, με την υψηλή ακρίβεια και τη σύγχρονη ισχύ, τα όπλα ακριβείας, καθίστανται σήμερα η εναλλακτική λύση στα πυρηνικά όπλα. Σε μια σειρά από παραμέτρους, η αποτελεσματικότητα των χάϊ-τεκ όπλων, δεν είναι κατώτερη από τα πυρηνικά», δήλωσε ο Πούτιν.
Οι επικεφαλής των αμυντικών επιχειρήσεων ήταν ικανοποιημένοι και δεν το έκρυβαν. «Φέτος, κλείσαμε και υπογράψαμε όλες τις συμβάσεις για την κατασκευή όπλων υψηλής ακρίβειας και ήδη έχουμε αρχίσει τις παραδόσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Ράντουγκα», Βλαντίμιρ Τρουσόφ.
 Ο ρόλος της διαστημικής τεχνολογίας
 Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, την έκτη, τελευταία συνεδρίαση του «ράλι» των συζητήσεων για τους αμυντικούς εξοπλισμούς, ο πρόεδρος Πούτιν την αφιέρωσε στην ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας των δορυφόρων, που χρησιμοποιείται τόσο για στρατιωτικούς, όσο και για διπλούς (αμυντικούς – πολιτικούς) σκοπούς. «Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να είναι ένα στράτευμα υψηλής τεχνολογίας. Θα πρέπει να πληρούν όλες τις απαιτήσεις των σύγχρονων πολεμικών συγκρούσεων, αλλά και να ανταποκρίνονται στις μεθόδους των μελλοντικών συρράξεων», υπογράμμισε ο Πούτιν, αναφερόμενος στα καθήκοντα των αρμοδίων του αεροδιαστημικού αμυντικού τομέα. «Είναι προφανές, ότι οποιαδήποτε δράση των σύγχρονων Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι αναποτελεσματική χωρίς υποστήριξη από το διάστημα. Αυτό, αφορά κυρίως στις διαβιβάσεις, στην πλοήγηση, στην αναγνώριση και στην καθοδήγηση των οπλικών συστημάτων προς το στόχο».
Ο Πούτιν υπενθύμισε, ότι για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και για την εφαρμογή μιας ανεξάρτητης πολιτικής στα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης, δημιουργήθηκε το δορυφορικό σύστημα GLONASS. Σήμερα, βρίσκονται σε τροχιά 28 δορυφόροι, τέσσερις περισσότεροι από όσους είχαν προγραμματιστεί για τη λειτουργία του συστήματος.
 Το ρεπορταζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”