Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Άρχισαν οι εκβιασμοί για την... 7η δόση!



 

Μήπως διαφωνούσε κανείς πως αυτό θα συνέβαινε;
Μήπως υπήρχε ή εξακολουθεί να υπάρχει κάποιος σε αυτή τη χώρα που να μην έχει κατανοήσει πως ο εκβιασμός είναι μία "πολιτική" που πιέζει πολιτικούς για να πάρουν καταδικαστικές αποφάσεις για τους πολίτες και την χώρα;
Πώς μπορεί άραγε να υφίσταται κυβέρνηση η οποία υποκύπτει μονίμως σε εκβιασμούς εις βάρος των πολιτών που η κυβέρνηση οφείλει εκ του Συντάγματος να προστατεύει;

Και η "είδηση" (που ήταν βέβαιο πως θα ερχόταν...) έγινε στο Reuters kai ήρθε από αξιωματούχο της τρόικας "Η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη την εκταμίευση της επόμενης δόσης"...

Δεν πέρασαν δηλαδή, λίγα 24ωρα από την εκταμίευση της 6ης δόσης που καθυστέρησε μισό χρόνο και συνοδεύτηκε από τη διάλυση της ελληνικής οικονομίας.

Μας προετοιμάζουν για αυτά που θα μας ζητήσουν για την επόμενη δόση;

Αν περάσαμε τα πάνδεινα για την 6η, τι θα γίνει στην επόμενη;

Εμείς, πάντως, θυμίζουμε πως υπάρχει μία βασική αρχή απέναντι στους εκβιασμούς: Αν υποκύψεις μία φορά σε έναν εκβιασμό, υποκύπτεις πάντα... Και η πρώτη φορά που υπέκυψαν οι "άρχοντες" αυτής της χώρας, της Ελλάδας, ήταν πριν από πολύ καιρό... τότε που δέχτηκαν το μνημόνιο (για το καλό μας...!) και ακολούθησαν πλήθος υποχωρήσεων, φυσικά πάντα για το... καλό μας!

Κι επειδή οι άρχοντές μας είναι πολύ ελαστικοί σε εκβιαστικές πιέσεις, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε εμείς οι πολίτες την ανικανότητά τους να αντιμετωπίσουν κοινούς εκβιαστές, μήπως θα έπρεπε ΑΜΕΣΑ να καταργήσουμε όλους εκείνους που προσφέρουν τις ζωές μας, χωρίς δεύτερη σκέψη, σε στυγνούς τοκογλύφους και οικονομικούς τρομοκράτες;


ΥΓ: Για να το θέσω ποιό... "λαϊκά", η όλη κατάσταση μου θυμίζει μία σοφή παροιμία: "Τώρα που βρήκαμε παπά..., να θάψουμε πέντ' - έξι"... 

Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση, όχι ανδρείκελα


 


Τι χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα ή καλύτερα αύριο; Κατ’ αρχήν χρειάζεται κυβέρνηση. Δηλαδή χρειάζεται το αυτονόητο. Αφού λοιπόν αποκτήσουμε κυβέρνηση, θα χρειασθούμε ηγέτη που θα «ξεχάσει» το κόμμα του και θα ασχοληθεί σοβαρά με το ξαναχτίσιμο της ελπίδας.

Διότι πριν ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, θα πρέπει η κοινωνία να πιστέψει ότι οι θυσίες και οι κόποι της, έχουν συγκεριμένο και σαφές χρονοδιάγραμμα. Σκληρή δουλειά, αλλά και ηγεσία να εμπνεύσει όραμα και να ξαναδώσει προοπτική.

Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που θα τολμήσει και ηγέτη που θα μιλήσει στις καρδιές και στο φιλότιμο του Έλληνα. Με ειλικρίνεια και θάρρος, με αποφασιστικότητα και επίγνωση ότι το εθνικό συμφέρον είναι ταυτόσημο με την ευημερία του λαού.


Η ακεραιότητα της Ελλάδας βρίσκεται σε κίνδυνο



 


Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Δεν μας έκαναν πειραματόζωο μόνον για το οικονομικό αλλά και για την στα πλαίσια της Νέας Τάξης κατάργηση των εθνών.

Τι μπορούμε συνεπώς να προβλέψουμε, έστω και αν μας πουν συνωμοσιολόγους για τα επόμενα σχέδια της Μέρκελ και των «ημετέρων» που υποδούλωσαν την Ελλάδα μας;;

Για να προβλέψουμε, πρέπει να θυμηθούμε παλαιές ενέργειες της τελευταίας διετίας και όχι μόνο και να τις αναλύσουμε που ίσως απέβλεπαν.

Έτσι υπενθυμίζω τα εξής:

1. Άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του ο εφιάλτης κατήργησε το Υπουρφείο Μακεδονίας Θράκης. Ο σκοπός ύποπτος και σχεδόν προφανής, στόχευε εναντίον της Μακεδονίας μας και της Θράκης μας.

2. Το υπουργείο που κατήργησε ο εφιάλτης το επανιδρύει τώρα ως Γερμανικό η Μέρκελ με υφυπουργό Γερμανό τον 2ο Γκαουλάϊτερ Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη μας.

3. Είναι γνωστή η στάση του τέταρτου Ράϊχ στο θέμα της τέως Γιουγκοσλαβίας. Επίσης είναι γνωστή η στάση του ναζιστικού τρίτου Ράϊχ για το θέμα της Μακεδονίας μας. Είναι επισης γνωστή η διαχρονική στάση του Γερμανικού κράτους έναντι των τούρκων.

4. Στα πλαίσια αυτά και με ένα ανύπαρκτο Ελληνικό κράτος ο κίνδυνος σε πρώτο βήμα Κοσσοβοποίησης της Θράκης μας είναι άμεσος. Ήδη ο γκάουλάιτερ Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ ετοιμάζει στη Θράκη «Ειδική Οικονομική Ζώνη» που φαίνεται ότι αφαιρεί τη Θράκη μας ουσιαστικά από το Ελληνικό κράτος υπό την απαθή στάση των ημετέρων πολτικών (ακόμα και του κ. Τσίπρα που μόνον το οικονομικό δείχνει να τον ενδιαφέρει. Ούτε, Θράκη, ούτε Μακεδονία, ούτε Αιγαίο, ούτε Αννάν, ούτε Κύπρος).

5. Μέσα στα πλαίσια αυτά πρέπει να ιδωθεί και η προσπάθεια του πλέον έμπιστου του εφιάλτη, του Γιουνάν Αννανιακού κ. Μπεγλίτη, να διαλύσει τις ένοπλες δυνάμεις στην Βόρεια Ελλάδα.

6. Όλα δείχνουν ότι τόσον η Μακεδονία μας όσον και η Θράκη μας βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο αν δεν απελευθερωθεί γρήγορα η Ελλάδα από το νέο αντίστοιχο του ναζιστικού και συνέχεια του σημερινό Γερμανικό καθεστώς.

7. Μέσα στα πλαίσια αυτά της προσπάθειας της πλήρους διάλυσης του κράτους μας, θα πρέπει να ιδωθεί και η προσπάθεια απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων (του στενού δημόσιου Τομέα, της αυτοδιοίκησης, του στρατού, της Παιδείας κτλ). Στόχος είναι η πλήρης υποδούλωση και διάλυση του Ελληνικού κράτους μας για να αποδυναμωθέι κάθε αντίδραση.

Όσοι πολιτικοί δεν βάζουν υπεράνω όλων το στενό κομματικό τους συμφέρον αλλά το συμφέρον του Ελληνισμού απαιτείται, σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν, να αντιδράσουν άμεσα βάζοντας φρένο στα θρασύτατα σχέδια της Μέρκελ μέσω του Φούχτελ της.

Επίσης κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν πρέπει να απολυθεί. Κανένας δεν περισσεύει και το ξέρετε καλά. Μπορεί να χρειάζονται συμπτύξεις και καταργήσεις οργανισμών κτλ, αλλά όπως γνωρίζετε οι συνολικές ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες. Στόχος είναι η μέσω της απόλυσης των υπαλλήλων η διάλυση του Ελληνικού κράτους.

Απεταξάμην τις εκλογές...


 


Δεν έχουν τον Θεό τους ορισμένοι από τους υποψήφιους... πρωθυπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία, απερίφραστα και χωρίς πολιτική ντροπή, ότι πρέπει να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου και πέραν των συμφωνηθέντων στη σύσκεψη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Γιατί το κάνουν;

Μα είναι προφανής ο στόχος τους:

- Θέλουν να αγοράσουν χρόνο για να κερδίσουν πόντους στη μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

- Να περάσει καιρός από τότε που συμφωνούσαν σε ό,τι μπούρδα έλεγε ο Παπανδρέου περί του «λεφτά υπάρχουν», «το μνημόνιο θα μας σώσει», «έχω το πιστόλι στο τραπέζι», «δημοψήφισμα για τη δραχμή», «με ρίχνουν τα συμφέροντα» κ.λπ., κ.λπ.

- Να οργανώσουν τα συστήματά τους στις εκλογικές τους περιφέρειες, μπας και δεν εκλεγούν, αφού στην περίπτωση συντριβής του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν να μην εκλεγούν 100 νυν βουλευτές!

- Να προωθήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου τα συμφέροντα των διαπλεκόμενων, όταν μπει σε τροχιά τα ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Από κοντά σε αυτήν την προσπάθεια και οι διάφοροι υποστηρικτές και απολογητές της τρόικας στα ΜΜΕ, οι οποίοι ξεσπαθώνουν ανερυθρίαστα, λες και μισούν την κοινωνία.

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν στην ώρα τους – άντε έναν μήνα μετά –προκειμένου να καταγραφούν οι προτιμήσεις των πολιτών απέναντι σε κόμματα, πρόσωπα.

Άσε που μέσα από την εκλογική διαδικασία θα μπει και ο καθένας από εμάς μπροστά στην ευθύνη του για το με ποιούς και με ποιες πολιτικές θα προχωρήσει η χώρα.

Όλα τα άλλα είναι πολιτικάντικες μπαγαποντιές...


Ο κ. Παπαδήμος να ετοιμάζεται να επιστρέψει σπίτι του



  • Του Γιώργου Χαρβαλιά 
Την περασμένη Τετάρτη, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της χώρας, με μια λιτή ανακοίνωση λίγων γραμμών, που αναρτήθηκε στο προσωπικό του ιστολόγιο, επιχείρησε απολογισμό των 30 πρώτων ημερών της κυβέρνησης του. Σε τρείς παραγράφους, εξήγησε ότι επί πρωθυπουργίας του, συνεστήθη κυβέρνηση διακομματικής στήριξης, που εξασφάλισε την 6ηδόση δανειοδότησης, οδήγησε στην έγκριση του προυπολογισμού «με μεγάλη πλειοψηφία» και…προχωρά στην εφαρμογή των μέτρων που περιέχονται στο πρόγραμμα της!
Αν αυτά συνιστούν κυβερνητικό έργο, θα μπορούσαμε να φωνάξουμε πίσω τον Γιώργο Παπανδρέου. Αλλά ας αφήσουμε το πικρό χιούμορ. Από την αρχή φάνηκε δυστυχώς, ότι ο κ. Παπαδήμος δεν κατέχει το άθλημα. Με το που πήρε την εντολή θα μπορούσε να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Απαιτώντας την δημιουργία ενός μικρού και ευέλικτου τεχνοκρατικού σχήματος με συμβολική συμμετοχή, των κομμάτων.
Είναι βέβαιον ότι αν ο κ. Παπαδήμος είχε αποφασίσει την συγκρότηση μίας κυβέρνησης 15 προσωπικοτήτων, ανάλογης με αυτή του Ιταλού ομολόγου του, Μάριο Μόντι, θα είχε βρεί απόλυτα σύμφωνη τη Νέα Δημοκρατία(που άλλωστε πρώτη μίλησε για κυβέρνηση τεχνοκρατών)και θα είχε εγγράψει εχέγγυα σοβαρότητας στην ελληνική κοινή γνώμη.
Αντ αυτού, ο κ. Παπαδήμος επέλεξε, προφανώς κάτω από το βάρος πιέσεων του απερχόμενου πρωθυπουργου, να διατηρήσει στο κυβερνητικό σχήμα ένα λόχο αποτυχημένων υπουργών του ΠΑΣΟΚ, τους περισσότερους μάλιστα, χωρίς να τους μετακινήσει από τα γραφεία τους!
Ανέχτηκε ο κ. Παπαδήμος και κραυγαλέα προκλητικές περιπτώσεις, όπως του Γιώργου Παπακωσταντίνου και του Θεόδωρου Πάγκαλου. Με το «καλημέρα» δηλαδή, ο μεταβατικός πρωθυπουργός, αποδείχτηκε πολιτικά αδύναμος.
Θα μπορούσαμε ίσως, να συγχωρήσουμε την αδυναμία του αυτή, αν ενέπνεε ελπίδες ότι μπορεί να διαχειριστεί με αξιώσεις την τεχνοκρατικής φύσης αποστολή που του έχει ανατεθεί.
Η αλήθεια είναι όμως ότι την 6η δόση την πήρε ο Σαμαράς. Επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Και μια δεύτερη αλήθεια είναι ότι ο κ. Παπαδήμος, άκουσε αμίλητος τους Γερμανούς να καθορίζουν τους κανόνες της ευρωπαικής…premier league που ονειρεύονται, χωρίς να ορθώσει την παραμικρή ένσταση για λογαριασμό της πατρίδας του που οι ίδιοι άφρονες δανειστές έχουν οδηγήσει στην…τέταρτη ερασιτεχνική.
Σήμερα το μόνο που έχει απομείνει στην κυβέρνηση Παπαδήμου για να ολοκληρώσει το «έργο» της είναι η υλοποίηση της κατ’ αρχήν συμφωνίας για το PSI και η σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.
Δυστυχώς και πάλι, το μέλλον των δύο αυτών εγχειρημάτων παραμένει σκοτεινό. Το PSI, υπό την πεφωτισμένη καθοδήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και διαφόρων «πονηρούληδων» στον ΟΔΔΗΧ, που νομίζουν ότι παίζουν πόκερ με τους ξένους γκάγκστερς των αγορών, οδηγείται στα βράχια, φλερτάροντας με την επιβολή τετελεσμένων από μέρους της Αθήνας.
Η νέα δανειακή σύμβαση, με την σειρά της, προσλαμβάνει διαστάσεις επαχθέστατου συμβολαίου δουλείας, ακριβώς γιατί οι αριθμοί έχουν εκτροχιαστεί οι πιστωτές θα ζητήσουν «γή και ουρανό» προκειμένου να…διασώσουν και πάλι την Ελλάδα.
Ο κ. Παπαδήμος είναι διακεκριμένος οικονομολόγος. Αποκλείεται να μην γνωρίζει από τα μέχρι τώρα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού ότι το πείραμα δεν βγαίνει. Και ασφαλώς δεν δικαιούται να κάνει τα στραβά μάτια.
Η εντολή της κυβέρνησης του είναι σαφής. Να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα της 26ης Οκτωβρίου. Αν το PSI χάσει τον εθελοντικό του χαρακτήρα, (κάτι που θα γνωρίζουμε ως το τέλος Ιανουαρίου), ή αν απαιτηθούν μέτρα για το 2012, ανεξαρτήτως, όπως διαφαίνεται, με την νέα δανειακή σύμβαση, η κυβέρνηση έχει νομοτελειακά απωλέσει λόγο ύπαρξης. Καλό θα είναι να πάει σπίτι της και να αφήσει την εξουσία σε ένα σχήμα με ουσιαστική λαϊκή νομιμοποίηση που θα διαχειριστεί τις αποφάσεις για το μέλλον του τόπου.
(Δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)

Μέρες και ώρες ευθύνης ηγεσίας και λαού


 


  • Γράφει ο Μακεδών
Περπατούσα με ένα νέο άνθρωπο που συνόδευε το παιδί του σε χώρο που συγκεντρώνονται μικρά παιδιά για να αποκτήσουν κοινωνική επαφή και να ξεφύγουν από τους τέσσερις τοίχους των σύγχρονων άθλιων διαμερισμάτων και που διαμορφώνουν ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης.

Αναπόφευκτα τον ρώτησα για τον τρόπο που βλέπει τις καταστάσεις που βιώνει με το μνημόνιο δύο χρόνια τώρα και όλες αυτές τις αλυσίδες που προσθέτουν στον λαό μας.

Τι πιστεύεις, τον ρώτησα, ότι θα επακολουθήσει με τις χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα;

Γύρισε και με κοίταξε και χωρίς να διστάσει καθόλου μου απαντά ότι το επόμενο βήμα είναι τα όπλα, αφού άλλη προοπτική για ανάκαμψη ή αλλαγή δεν διαφαίνεται.

Ας σημειωθεί ότι ο νέος αυτός άνδρας έχει πανεπιστημιακή μόρφωση με δύο μεταπτυχιακά και πολύγλωσσος και κατέχει υψηλή θέση σε πολυεθνική μεγάλη εταιρεία.

Αναρωτήθηκα αν αυτή η άποψη που απαντήθηκε αβίαστα από άνθρωπο καλού επιπέδου και που είναι αποδεκτός από την πλειοψηφία των γνωστών και φίλων, δηλαδή η προσφυγή στην ένοπλη βία, τι πρέπει να υποθέσω για τους νέους που έχουν στοιχειώδη ή λυκειακή μόρφωση και οι θέσεις εργασίας είναι τόσο επισφαλείς;

Ασφαλώς θα μου πείτε ότι δεν αποτελεί την αντιπροσωπευτική άποψη όλων των νέων για ότι μου είπε ο συνομιλητής μου. Κάνετε λάθος και μάλιστα εκτιμάτε λάθος τα δεδομένα στην σύγχρονη Ελλάδα. Μια μικρή έρευνα στο περιβάλλον σας θα επιβεβαίωνε τον προβληματισμό μου.

Την βία που εκδηλώνεται στα γήπεδα είναι δείγμα της εύκολης προσφυγής σε αυτή. Αυτά που λένε όλοι οι κοινωνιολόγοι, ότι η έλλειψη σταθερών αξιών όπως περιβάλλον οικογενειακό, και εργασιακή ειρήνη, μεταξύ των άλλων, δημιουργούν εστίες που εύκολα εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι πολιτικοί χώροι για να προωθήσουν τα άνομα και αντεθνικά τους συμφέροντα.

Τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω μας, ανεργία σε πρωτοφανή μέχρι στιγμής, ύψη και διαφθορά ασυγχώρητη και εγκληματική σε όλα τα επίπεδα της διαπλοκής του πολιτικού και οικονομικού δυναμικού του νεοελληνικού κράτους δεν είναι γνωστά;

Φυσικά και είναι, και το ερώτημα που τίθεται είναι, σε ποιο βαθμό εξάρτησης είναι προσδεμένες οι ηγεσίες των κομμάτων και ποια είναι η αντίληψή τους για το μέλλον και την προκοπή αυτού του τόπου; Τα άσχημα παραδείγματα είναι πολλά και προκαλούν αγανάκτηση και θυμό στον λαό που ούτε τον ρωτάνε και μάλλον δείχνουν μια πρωτοφανή αδιαφορία για ότι συμβαίνει κάθε μέρα.

Αν η αποδοχή για την βρώμικη διαπλοκή είναι πλέον σε τεράστια έκταση αυτό σημαίνει πλέον ότι η χώρα είναι σε πορεία μη αναστρέψιμη και όποιοι σοβαροί απέμειναν από όλα τα κόμματα ας αναλάβουν πρωτοβουλίες για την σωτηρία της χώρας.

Οι μέρες που περνάμε δεν είναι από τις καλύτερες και μια διάχυτη οργή διαπερνά τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Ευθύνη που επωμίστηκαν τα τρία κόμματα κατά παράβαση του Συντάγματος να διαχειριστούν τις εγκληματικές αστοχίες των διαπλεκομένων υπευθύνων που οδήγησαν την χώρα σε τραγικό αδιέξοδο, είναι να τηρήσουν τα δεδομένα. Εκλογές 19 Φεβρουαρίου είναι η λύση.

Σίγουρα δεν πρόκειται μαγικά να αλλάξει η χώρα σε ένα βράδυ, αλλά είναι ευκαιρία για κάποιες ώρες, πριν ψηφίσει, να αναλογισθεί ο Έλληνας που και πως πρέπει να προχωρήσει η χώρα. Δικαιολογίες μετά δεν υπάρχουν γιατί θα έχει κάνει την επιλογή του και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό για μια τετραετία τουλάχιστον.

Οι ώρες ευθύνης είναι μεγάλες και επιτέλους ας μιλήσουμε σαν ώριμος λαός.

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΕΝΓΚΕΛΕ‏ ! Πολύ καλό δείτε το !!!


 


Νοσφεράτου! Η πολιτική του Τρόμου...αντανάκλαση στα άδεια μάτια των παιδιών μας που λιποθυμούν από την ασιτία

Η Τέχνη η οποία βρίσκεται σε άρρηκτη σχέση με την ζωή πολλές φορές προσπάθησε να την ερμηνεύσει και να την αποτυπώσει.
Γράφει η Τελέσιλλα στο ListonPlace
Το 1922  ο ιδιοφυής Μουρνάου ανέπτυξε με τρόπο ανεπανάληπτο το Εξπρεσιονιστικό του αριστούργημα Νοσφεράτου – ο Βρικόλακας.
Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται στην Βρέμη της Γερμανίας ως εξής:
« Ο κτηματομεσίτης Κνοκ αναθέτει στο νεαρό υπάλληλό του Χούτερ να ταξιδέψει στα Καρπάθια όρη, για να παραδώσει κάποια συμβόλαια στο μυστηριώδη κόμη Ορλόκ, ο οποίος ψάχνει για σπίτι στην γερμανική πόλη. 
Πριν ακόμη φτάσει στο κάστρο του κόμη, ο Χούτερ αντιλαμβάνεται τον τρόμο των κατοίκων του κοντινού χωριού. Κρυφά του δίνουν ένα βιβλίο σχετικά με βρικόλακες, που αρχικά βρίσκει διασκεδαστικό.

Σύντομα ο Χούτερ ανακαλύπτει
 ότι με το συμβόλαιο αυτό άνοιξε τον δρόμο στον ίδιο τον τρόμο να έρθει στην πόλη του.
Ο βρικόλακας  ξεκινά το ταξίδι του για τη Βρέμη. Ένας ένας οι ναύτες του πλοίου που μεταφέρει τον Ορλόκ αρρωσταίνουν και πεθαίνουν. 
Αφού  το βαμπίρ φτάνει στη Βρέμη, η επιδημία εξαπλώνεται ταχύτατα στην πόλη. Αξιοπρόσεκτο χαρακτηριστικό όλων των θυμάτων: πληγές στο λαιμό. »

Ο Νοσφεράτου τρέφεται με το αίμα, το οποίο είναι απαραίτητο για την ύπαρξή του.  
Πριν κάνει την εμφάνισή του, τα ποντίκια αναβλύζουν σαν ποτάμι από το φέρετρό του και πλημμυρίζουν την πόλη . 
Σε λίγο καιρό σε ολόκληρη την πόλη θα απλωθεί μια επιδημία που το χαρακτηριστικό της θα είναι τα σημάδια στον λαιμό. Οι νοσούντες σιγά σιγά αδειάζουν από ζωή καθώς στραγγίζει το αίμα από μέσα τους μέχρι που πεθαίνουν.
Στην ταινία του Μουρνάου, ο Βρικόλακας, το μυθοποιημένο Κακό, δεν είναι παρά η κρίση του 1922, η οποία αρχίζει να κυοφορείται στην Γερμανία και που δέκα περίπου χρόνια αργότερα θα οδηγήσει στην Ναζιστική Φρίκη.
  

Ο Νοσφεράτου γεννήθηκε σε μια καθοριστική ιστορική περίοδο για τη Γερμανία. Μετά την ήττα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η χώρα μαστίζονταν από πολιτική αστάθεια, οικονομικά προβλήματα, ανεργία και μια βαθιά αίσθηση ηθικής και πνευματικής κατάπτωσης.
Ο γερμανικός εξπρεσιονισμός με τη σκοτεινή,  παραμορφωτική σκηνογραφία,   έρχεται να αποτυπώσει μοναδικά στο κινηματογραφικό πανί την αγωνία και τους φόβους της παραδοσιακά "σκοτεινής" γερμανικής ψυχής, προφητεύοντας τη μετέπειτα άνοδο του ναζισμού.
Παρά το φανταστικό περιεχόμενο όλη η ταινία είναι ένας συμβολισμός για το κακό που θα ξεκινήσει από την Γερμανία και θα απλωθεί, σαν πανώλη πάνω από την Ευρώπη σκορπώντας παντού ερείπια και τον Τρόμο.

 Ο εκτρωματικός βρικόλακας, είναι η ενσάρκωση του καθαρού εφιάλτη. Όλη η ταινία ένα απαράμιλλο παιχνίδι σκότους και φωτός  όπως και η ανθρώπινη μοίρα.

Νοσφεράτου κατά μία ερμηνεία σημαίνει  ‘’ο  φερόμενος την Νόσον‘’  και συμβολίζει το αρχετυπικό κακό που παραμονεύει να καταστρέψει  την ανθρώπινη ύπαρξη.

Εκφράζει τον τρόμο και την φρίκη για τον πόλεμο που έρχεται. Ο βρικόλακας είναι η προσωποποίηση της αρρώστιας και του θανάτου.

Ο Μουρνάου ήταν ένας τραγικός «προφήτης» για την πατρίδα του και ο Δράκουλας του, ο Χίτλερ που κυοφορούταν.
Πολλοί κάνουν λόγο για τις αναλογίες της σημερινής εποχής με την κρίση που γέννησε τον β παγκόσμιο πόλεμο.Tότε, ήταν η οικονομική κρίση  του 1929 , το αβγό του φιδιού που γέννησε  η άνοδος του Ναζισμού στην Γερμανία και η φρίκη που σάρωσε τη γηραιά ήπειρο.
Σήμερα μια νέα δεκαετία του ‘ 30 γεννιέται με τους ίδιους πρωταγωνιστές .
Η ίδια απειλητική ατμόσφαιρα, σαν την σκιά του Νοσφεράτου πλανιέται πάνω από όλο τον κόσμο.
Οι ανησυχητικές ειδήσεις  όλο και πληθαίνουν…
Πριν ένα περίπου μήνα δόθηκε εντολή να καεί από την αστυνομία της Νέας Υόρκης η υπαίθρια βιβλιοθήκη που είχαν δημιουργήσει οι ακτιβιστές του κινήματος  “καταλάβετε την Wall Street “.  
 Χιλιάδες βιβλία καταστράφηκαν κατόπιν διαταγής της ηγεσίας.
Κυβερνήσεις εγκαθίστανται χωρίς εκλογές καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και Συντάγματος .
Η παγκόσμια οικονομική κρίση θυμίζει έντονα το κραχ του 1929 . Και σήμερα όπως και τότε ζωές και περιουσίες καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Απειλές εκτοξεύονται κατά λαών ότι θα υποστούν κυρώσεις αν δεν συνετιστούν.
Τότε ενοχοποιήθηκαν οι εβραίοι ως υπαίτιοι της κρίσης με την αιτιολογία ότι είχαν συγκεντρώσει όλο τον πλούτο στα χέρια τους, γι αυτό και έπρεπε να καταδιωχθούν ως επικίνδυνοι.
 Σήμερα από τους ίδιους πάλι θήτες  της ιστορίας, ενοχοποιείται ένας άλλος λαός ,σαν  τεμπέλης, διεφθαρμένος και άρα κατώτερος και για αυτό Πρέπει να τιμωρηθεί προς παραδειγματισμό....
Ο 20ος αιώνας σφραγίστηκε από την αγριότητα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και η ανθρωπότητα πλήρωσε ανυπολόγιστο τίμημα.
Οι εβραίοι τότε αιχμάλωτοι αφού διώκονταν, συλλαμβάνονταν και κατόπιν  χρησιμοποιούνταν ως πειραματόζωα μέσα στα εργαστήρια του Μένγκελε όπου πραγματοποιήθηκαν  μερικά  από τα πιο ανατριχιαστικά  εγκλήματα που συνέλαβε ποτέ ο ανθρώπινος νους.
Σήμερα στην αυγή του 21ου αιώνα η Ελλάδα είναι το πρώτο θύμα ενός νέου, ιδιότυπου πολέμου και ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε διεστραμμένα πειράματα των σύγχρονων Μένγκελε της Ευρώπης.
Χρησιμοποιείται ως το Πειραματόζωο της νέας τάξης πραγμάτων. Η Ελλάδα υποβάλλεται σε φριχτές δοκιμασίες των ίδιων νοσηρών εγκεφάλων, που την μεταμορφώνουν μέρα με την μέρα σε ένα τάφο.
Όπως τότε ο Μένγκελε ήθελε να φτιάξει την Αρεία φυλή,  έτσι και τώρα θέλουν να φτιάξουν την Αρεία οικονομία!
Σήμερα χώρο στον κόσμο έχουν μόνο όσοι είναι πειθαρχημένοι, δεν γελούν , δουλεύουν σαν καλοκουρδισμένα ρομπότ,  είναι «παραγωγικοί, ανταγωνιστικοί , πλεονασματικοί».
  Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υποβάλλονται σε «εξαγνιστικά πειράματα » , προκειμένου να συνετιστούν και να «καθαρθούν από τις ασωτίες τους» . Επιλογές δεν υπάρχουν, πρέπει όλοι ρυθμικά και συντονισμένα να βαδίζουν με «το βήμα της χήνας ».  
 Όσοι δεν συμμορφωθούν θα καούν για να παραδειγματίσουν τους υπόλοιπους.
Οι ίδιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι ικανοποιούν τα σαδιστικά ένστικτά τους πάνω στον ελληνικό λαό δοκιμάζοντας διάφορες «πειραματικές» τεχνικές για να δουν μέχρι πόσο μπορεί να αντέξει σωματικά και ψυχικά το « πειραματόζωο ».
Του κόβουν ένα ένα τα μέλη, του κάνουν ενέσεις με φάρμακα, του αλλάζουν προοδευτικά όλα τα χαρακτηριστικά και καταγράφουν τα αποτελέσματα , προκειμένου να τα εφαρμόσουν στην τελειοποιημένη μορφή μετά και στους άλλους.
Τότε μάζευαν τους νεκρούς με το κάρο του δήμου, σήμερα ήδη μετράμε 1500 αυτοκτονίες συνανθρώπων μας λόγω κρίσης, οι υπόλοιποι , ζωντανοί –νεκροί περιφέρονται στους δρόμους μη ξέροντας για πόσο ακόμα θα μπορούν να επιβιώσουν.
Η χώρα μας αργοπεθαίνει στο οικονομικό κάτεργο.
Η σύγχρονη γενοκτονία που συντελείται, καταγράφεται στις ουρές των συσσιτίων, όπου στοιβάζονται άνθρωποι με τα κεσεδάκια στο χέρι, περιμένοντας μια μερίδα φαγητό.
 Στους καταλόγους των ανέργων που κάθε μέρα προστίθενται νέα ονόματα απελπισμένων .
Στα άδεια μάτια των παιδιών που λιποθυμούν από την ασιτία.
Το καταραμένο πλοίο έχει ανοίξει εδώ και καιρό πάλι πανιά, με αφετηρία την Γερμανία προς την γηραιά Ήπειρο. 
 Στην ταινία του Μουρνάου ο την Νόσον φέρων Αγγελος του σκότους,  έρχεται στην  Ευρώπη αφού τον  προσκαλέσει πρώτα ο Γερμανός κτηματομεσίτης, μεταφέροντας στα χέρια το φέρετρό του , σύμβολο του θανάτου που προοιωνίζεται από τον ερχομό του. 
Ο σκηνοθέτης αριστοτεχνικά υπαινίσσεται ότι οι πολιτικές που έβλεπε να εφαρμόζονται , άνοιγαν επικίνδυνες πόρτες απ όπου θα εισέλθει ο τρόμος και η πατρίδα του , η Γερμανία είναι αυτή που τις ανοίγει διάπλατα.
Στην αυγή του 21ου αιώνα με όχημα και πάλι την γερμανική αλαζονεία, η ανόσια μορφή ξαναζωντάνεψε από τον αιώνιο ύπνο και προσκλήθηκε στην Ευρώπη   φέρνοντας μαζί του την παλιά αρρώστια. 
Τα ποντίκια που εξαπολύονται λίγο πριν την εμφάνισή του, είναι τα σημάδια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την δύση εδώ και λίγα χρόνια. Η πανώλη έχει απλωθεί παντού . Η θανατηφόρος επιδημία  έχει μολύνει τους πάντες.
Ο εκτρωματικός Βρικόλακας έχει εγερθεί από το φέρετρό του, και καμπουριαστός σκύβει με τα γαμψά του νύχια να γραπώσει την ψυχή της Ευρώπης σκορπώντας αδιακρίτως τον θάνατο στο πέρασμα του .
Τα θύματα του είναι πια εμφανή , νεκροί, πεινασμένοι , άστεγοι . Το παλιό μίσος ανάμεσα στους λαούς έχει αναζωπυρωθεί .
Ανθρωποι φοβισμένοι, παραλυμένοι από τον τρόμο περιμένουν  πότε θα έρθει και η δική τους η σειρά  ,μη ξέροντας πώς να γλυτώσουν από το κακό που βλέπουν να τους πλησιάζει.
Πάνω από την Ευρώπη απλώθηκε μια ατέλειωτη νύχτα και το βλάσφημο πλάσμα   παραμονεύει σκυφτό με τεντωμένα τα χέρια και χιμώντας σαν άγριο ζώο ξανά στους λαούς,  μπήγει τα κοφτερά του δόντια στο λαιμό τους στραγγίζοντας το αίμα που ρέει στον οργανισμό τους σταγόνα σταγόνα .    
Η ταινία αυτή, όχι τυχαία,  έχει χαρακτηριστεί ως

ως " η πιο πιστή αντανάκλαση του γερμανικού πνεύματος".
Ο σκηνοθέτης σκόπιμα βάζει τον μαύρο βαμπίρ, με το φέρετρό του στον ώμο, να διασχίζει τους δρόμους των ίδιων των σπιτιών μας για να μας θυμίζει πόσο αμφίβολη είναι η ησυχία μας . Το απόκοσμο εμφανίζεται με το πρόσχημα του φανταστικού για να μας φωτίσει  στα μάτια μας την τρομαχτική πλευρά της αληθινής ζωής . 
Η ταινία έγινε προπομπός μιας επερχόμενης καταστροφής, θέλοντας να σοκάρει για να αποτρέψει το κακό .
Σήμερα βλέποντας κανείς την ταινία του Μουρνάου , αν και έχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας από τότε, νιώθει τoν ίδιο αρχετυπικό τρόμο ίσως γιατί υποσυνείδητα συνειδητοποιεί τις ομοιότητες της εποχής που διανύουμε με αυτής που γράφτηκε η ταινία. 
Και τώρα όπως και τότε ζούμε την ίδια χρεοκοπία της λογικής  σε έναν κόσμο το ίδιο σκοτεινό , βίαιο και επικίνδυνο….