Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

»Θα χάσουμε την πατρίδα μας χωρίς καν να πέσει μια ντουφεκιά» »μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας»

PATRIDA_-Savas-Kalenderidis


Σάββας ΚαλεντερίδηςΣτο Μεταναστευτικό, με άλλα λόγια, έγινε αυτό που λέει ο λαός «μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας»
Ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις ως τις 25 Ιανουαρίου 2015, με εξαίρεση την πρώτη του Γιώργου Παπανδρέου, ακολούθησαν ένα συγκεκριμένο δόγμα στη διαχείριση του Προσφυγικού, σε λεπτομέρειες του οποίου δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε σαφή αναφορά δι” ευνόητους λόγους – και ο νοών νοείτω.

Οσο ήταν στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του ότι γκρέμιζε κάθε μέρα τον φράχτη του Εβρου, που κατασκεύασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και περιόρισαν τις ροές κατά 98% από τη συγκεκριμένη περιοχή, διά της αρμοδίου τομεάρχου, της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, με δημόσιες δηλώσεις της, κάρφωνε εν ψυχρώ την Ελλάδα και το λιμενικό στους ξένους γιατί ακολουθούσε παράνομες πρακτικές στο ζήτημα της αναχαίτισης και επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών και των προσφύγων που επιχειρούσαν να μπουν στην Ελλάδα διά θαλάσσης.

Οταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα λέγαμε ότι ο μόνος τομέας στον οποίον εφάρμοσε την πολιτική που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ήταν αυτός που σχετίζεται με το Μεταναστευτικό.

Η τομεάρχης, η οποία έγινε πλέον υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, προτού καν ορκιστεί η ίδια και αναλάβει νόμιμα τα καθήκοντά της, άρχισε να κάνει δηλώσεις περί πολιτικής ανοικτών συνόρων. Από τις πρώτες μέρες οι συνεργάτες -ιδές της, προτού καν διοριστούν με ΦΕΚ, διαπράττοντας εν ψυχρώ το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, μπούκαραν στην κυριολεξία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και απαίτησαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες το άμεσο κλείσιμο των κέντρων κράτησης μεταναστών, που ήταν ένα μέσο διαχείρισης του θέματος και ταυτόχρονα αποτροπής.

Ακολούθησε η δημοσίευση της διαταγής με την οποία έκλειναν τα κέντρα κράτησης και το ανήθικο και άνανδρο «άδειασμα» του αξιωματικού που το συνέταξε.

Μετά ακολούθησαν το άδειασμα των κέντρων κράτησης και οι περίφημες δηλώσεις για τους μετανάστες που «λιάζονται» και άλλες γελοιότητες, για τις οποίες καλείται τώρα να πληρώσει τεράστιο τίμημα η πατρίδα μας.

Μετά αδρανοποιήθηκαν το Λιμενικό και η Frontex, για να ακολουθήσει η ψήφιση του νόμου περί χορήγησης ιθαγένειας σε μετανάστες, ενέργειες που κατέστησαν τη χώρα μας ελκυστική για πρόσφυγες και επίδοξους λαθρομετανάστες.

Μετά ακολούθησαν οι δηλώσεις Καμμένου, Κοτζιά, ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα γεμίσουμε την Ευρώπη με πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους θα υπάρχουν φυσικά και τζιχαντιστές.

Αν καθίσει κανείς και κάνει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των δηλώσεων και των ενεργειών της κυβέρνησης Τσίπρα στο Μεταναστευτικό και το Προσφυγικό, και δίπλα από κάθε δήλωση και ενέργεια βάλει τον ρυθμό εισόδου προσφύγων και λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, θα διαπιστώσει ότι ο ρυθμός αυξάνεται σε απόλυτη αρμονία με τις δηλώσεις.

Με άλλα λόγια, έγινε αυτό που λέει ο λαός μας «μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας».

Και το χειρότερο, επειδή δεν έχουν μάθει να κάνουν αυτοκριτική, όχι μόνο ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους -κλασική μέθοδος των ανεύθυνων ιδεοληπτικών αριστεριστών-, όχι μόνο δεν αναλογίζονται την τεράστια εθνική ζημιά που έχει υποστεί και την ακόμα μεγαλύτερη που κινδυνεύει να υποστεί η χώρα, ακόμα και σήμερα, που κινδυνεύει να διαλυθεί η Ελλάδα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν στον Εβρο και θέλουν να γκρεμίσουν τον φράχτη.

Επειδή στην κυριολεξία έχει χαθεί η μπάλα στον τομέα του στρατηγικού σχεδιασμού και της άσκησης πολιτικής και επειδή οι ζημιές που πρόκειται να υποστεί η πατρίδα μας από το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό μπορεί να πάρουν τον χαρακτήρα εθνικής καταστροφής, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όλα ανεξαιρέτως, πρέπει να πάρουν πρωτοβουλία και να προκαλέσουν μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα.

Να μιλήσουν όλοι υπεύθυνα, να κρατηθούν πρακτικά και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στην Ιστορία.

Είναι κρίμα να έχει χυθεί τόσο αίμα για να απελευθερωθεί τούτος ο τόπος, είναι κρίμα να έχουν αφιερώσει τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες για να υπάρχει η Ελλάδα, έστω στην κατάσταση που είναι σήμερα, και να χάσουμε την πατρίδα μας χωρίς καν να πέσει μια ντουφεκιά.

Θα πρέπει δε να έχουμε βαθιά χωμένο μέσα στο μυαλό μας, πολίτες και πολιτικοί, ότι οι ιδεοληψίες και η αφέλεια δεν συγχωρούνται στο σκληρό περιβάλλον της διεθνούς πολιτικής και ότι νομοτελειακά οδηγούν σε εθνικές συμφορές.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα χθες, για να παρακολουθήσουμε οι πολίτες τις θέσεις όλων και να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Σάββας Καλεντερίδης

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.



Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Απευθείας ενισχύσεις για τους ‘Ελληνες αγρότες από την ΕΕ

lefta-xwrafi-ccfree

Την απευθείας χρηματοδότηση των Ελλήνων αγροτών προωθεί η Κομισιόν και χωρίς τη μεσολάβηση της ελληνικής Πολιτείας, οι Ελληνες παραγωγοί θα έχουν πλέον τη δυνατότητα συμμετοχής σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα προϋπολογισμού 111 εκατομμυρίων ευρώ για το 2016, με σκοπό την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε νέες αγορές εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η Κομισιόν επιτρέπει για πρώτη φορά την απευθείας χρηματοδότηση των Ελλήνων αγροτών από τις Βρυξέλλες.
Χωρίς τη μεσολάβηση της ελληνικής Πολιτείας, οι Ελληνες παραγωγοί έχουν πλέον τη δυνατότητα συμμετοχής σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα προϋπολογισμού 111 εκατομμυρίων ευρώ για το 2016, με σκοπό την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε νέες αγορές εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Πότε θα γίνει η πληρωμή – εκκαθάριση της Βασικής ενίσχυσης

money-1005476_960_720

Η εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί εφόσον οριστικοποιηθούν τα δικαιώματα.
Μέχρι τις 10 Μαρτίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλει να έχει εξετάσει το σύνολο των ενστάσεων που έχουν γίνει από τους παραγωγούς που είχαν προβλήματα με την πληρωμή της βασικής ενίσχυσης και με την κατανομή των προσωρινών δικαιωμάτων.
Η καταληκτική ημερομηνία επισήμως, είναι 1 Απριλίου. Εάν όλα πάνε καλά και με τις ενστάσεις και με την οριστικοποίηση των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης θα γίνει και η πληρωμή του λεγόμενου «πρασινίσματος της ΚΑΠ», που τόσος ντόρος έγινε τον Δεκέμβριο που μας πέρασε.
Οι τελευταίες πληροφορίες που μας έρχονται από το  Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, κάνουν λόγο για πληρωμή των υπολοίπων για τα μέσα Απρίλιου και πριν το Πάσχα. 
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Πότε θα γίνει οι πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων

lefta-atm

Δειλά – δειλά ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωράει σε 
πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων στους 
παραγωγόυς. Σύμφωνα με τον κ. Στουπή, γενικό 
γραμματέα του Υπουργείου αγροτικής 
ανάπτυξης και τροφίμων μέχρι το τέλος 
Φεβρουαρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβάλει στους 
παραγωγούς, τις  συνδεδεμένες ενισχύσεις 
ύψους 30 εκ. ευρώ. Οι πληρωμή αυτή αφορά 
τους καλλιεργητές σιταριού, κτηνοτροφικών 
φυτών και σπαραγγιού.

Όσον αφορά τους παραγωγούς βαμβακιού η 
πληρωμή της συνδεμένης για αυτούς 
δρομολογείται έως τις 20 Μαρτίου και θα φτάσει 
το ποσό των 180 εκ. ευρώ.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ PC ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΨΕ ΣΒΗΣΕ



Πατάτε κλικ ή Enter και το PC σας κάνει άπειρη ώρα να ανταποκριθεί; Πριν κάνετε format δοκιμάστε τους παρακάτω 5+1 τρόπους βελτίωσης της ταχύτητάς του…
Σε προηγούμενο οδηγό μας, περιγράψαμε τι μπορείτε να κάνετε για ένα Android κινητό που… σέρνεται. Όσοι χρησιμοποιούν Windows PC, τα κολλήματα και οι καθυστερήσεις δεν θα τους είναι καθόλου άγνωστα.
Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, σε ένα PC δεν είναι φυσιολογικό να επιβραδύνει με την πάροδο του χρόνου, να παρουσιάζει κολλήματα και να μην μπορείτε να εκτελέσετε ούτε τις πιο απλές εφαρμογές και εργασίες. Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε ότι έχει να κάνει με το λογισμικό, μια επανεκκίνηση, μπορεί ενδεχομένως να ανακουφίσει ή κρύψει τα προβλήματα για να συνεχίσετε τις εργασίες σας. Παρόλα αυτά, το reboot δεν είναι μόνιμη αλλά προσωρινή λύση και φυσικά δεν μπορείτε κάθε λίγο και λιγάκι να επανεκκινείτε το μηχάνημά σας. Πρέπει να προβείτε σε πιο δραστικές λύσεις. Παρακάτω προτείνουμε έξι εξαιρετικούς τρόπους για να κάνετε το PC σας να μην σέρνεται.

Ανακαλύψτε τα προγράμματα που τρέχουν ”βαριές” εργασίες

Πολλά προγράμματα λειτουργούν στο παρασκήνιο του υπολογιστή σας, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πολλαπλά προβλήματα ταχύτητας. Επίσης, θα έχετε σίγουρα αντιμετωπίσει ανεπανόρθωτα κολλήματα που σας υποχρεώνουν να κάνετε επανεκκίνηση το PC αρκετές φορές. Αυτό μπορεί να συμβαίνει διότι ένα πρόγραμμα χρησιμοποίησε πάνω από το 95% των διαθέσιμων πόρων του συστήματος, ή μια εφαρμογή να έχει διαρροή μνήμης, η οποία προκαλεί στον σκληρό δίσκο προβλήματα στην εκτέλεση εργασιών.
Μια άλλη περίπτωση είναι η εφαρμογή να χρησιμοποιεί τα δεδομένα του δίσκου πολύ περισσότερο από κάποιες άλλες που τρέχουν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες να επιβραδύνουν στην προσπάθεια τους να ανακτήσουν δεδομένα από τον σκληρό δίσκο.
Για να εντοπίσετε το πρόβλημα, πηγαίνετε στη γραμμή εργασιών, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Διαχείριση Εργασιών. Στην καρτέλα Διεργασίες επιλέξτε το πρόγραμμα που θέλετε να τερματίσετε και με δεξί κλικ πατήστε την ένδειξη Τέλος εργασίας.

Απενεργοποίηση εφαρμογών που εκκινούν αυτόματα

Μπορείτε να εμποδίσετε κάποια προγράμματα να ξεκινούν με την έναρξη των Windows. Για να το πετύχετε πρέπει να κάνετε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών, να επιλέξετε την ένδειξη Διαχείριση εργασιών και κατόπιν να πάτε στην καρτέλα Εκκίνηση. Εκεί κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή που θέλετε να καταργηθεί από τη λίστα αυτόματης εκκίνησης και επιλέξτε Απενεργοποίηση. Εννοείται ότι δεν θα πρέπει να απενεργοποιήσετε σημαντικές εφαρμογές, όπως antivirus. Απενεργοποιείστε μόνο ότι σας φαίνεται περίεργο και δεν το χρειάζεστε. Εξάλλου με τη μέθοδο αυτή δεν απεγκαθιστάτε το πρόγραμμα, απλά το εμποδίζετε από το να εκκινεί μαζί με τα Windows. Εάν θέλετε να το τρέξετε, το βρίσκετε κανονικά στο μενού Έναρξης των Windows.


Καταργήστε add -ons και extensions στους browsers

Τα πρόσθετα αυτά καταλαμβάνουν μνήμη και δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν εάν δεν τα χρησιμοποιείτε. Κάθε browser έχει τις δικές του ρυθμίσεις. Στον Google Chrome, ανοίξτε το μενού που βρίσκεται στα δεξιά, πατήστε το Settings και εκεί πατήστε το Extensions (εναλλακτικά μπορείτε να γράψετε chrome://extensions/ στη γραμμή διευθύνσεων). Εάν δείτε μια ατελείωτη λίστα με πρόσθετα και επεκτάσεις που δεν ξέρετε πως βρέθηκε εκεί, απλά δείτε όλα τα στοιχεία ένα προς ένα και διαγράψτε όσα δεν χρειάζεστε.
 Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

ΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

smartphone_tv01

Όσοι δεν έχετε συνδέσει ακόμα το smartphone ή το tablet σας στην Full HD τηλεόρασή σας δεν ξέρετε τι χάνετε. Στο παρόν άρθρο θα δούμε το πώς και το γιατί, είτε έχετε Android συσκευή είτε iPhone/iPad.
Ας ξεκινήσουμε από το «και γιατί να συνδέσω το κινητό στην τηλεόραση;», ένα ερώτημα που είμαστε σίγουροι ότι πολλοί σκέφθηκαν μόλις είδαν τον τίτλο του άρθρου.
Πραγματικά δεν ξέρουμε από πού να αρχίσουμε. Σκεφτείτε μόνο πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε. Το πιο απλό είναι να προβάλετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβάτε με το κινητό σας στην τεράστια οθόνη της τηλεόρασής σας. Αντί να μαζεύεστε όλοι γύρω από τη μικροσκοπική οθόνη του κινητού σας (ή το χειρότερο να αντιγράφετε τις εικόνες σε κάποιο USB flash), καθήστε αναπαυτικά στον καναπέ και δείξτε τα αριστουργήματά σας σε όλους.
smartphone_tv2
Επίσης, είμαστε σίγουροι ότι βλέπετε ανελλιπώς YouTube στο κινητό σας (μάθετε για το ειδικό YouTube μόνο για παιδιά εδώ). Σας  βολεύει η μικρή οθόνη του; Εάν όχι, τότε γιατί να μην «στείλετε» το YouTube στην τηλεόρασή σας; Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα μπορείτε να το κάνετε. Συνεχίζουμε: παίζετε παιχνίδια στο κινητό σας; Εννοείται. Εάν παίζετε στο μετρό για να περνά η ώρα συνεχίστε να το κάνετε. Εάν όμως βρίσκεστε στο σπίτι δεν έχετε καμία δικαιολογία. Το smartphone σας είναι ήδη η καλύτερη φορητή παιχνιδομηχανή έτσι κι αλλιώς. Γιατί να μην την κάνετε κανονική παιχνιδομηχανή απολαμβάνοντας τα mobile games σας στην τηλεόραση;
smartphone_tv1
Και δεν είναι μόνο αυτά. Ουσιαστικά κάθε app που τρέχει στο κινητό μπορεί να προβάλλεται στην τηλεόραση, ενώ μπορείτε να στείλετε και την οθόνη του κινητού όπως τη βλέπετε στην τηλεόρασή σας. Η λειτουργία αυτή ονομάζεται mirroring.
Το ερώτημα είναι πως μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά;
Σημειώνουμε ότι η αποστολή εικόνας (μάλιστα μπορεί να γίνει είτε ασύρματα, είτε με καλώδιο) από το smartphone/tablet στην Full HD (και 4K εννοείται) τηλεόρασή σας υποστηρίζεται σε όλες τις πλατφόρμες, τόσο στο Android και το iOS όσο και το Windows Phone/Windows 10 Mobile. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.