Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Bloomberg: «Πλησιάζει συμφωνία και γι΄αυτό πέφτει το δολάριο»



 Bloomberg: «Πλησιάζει συμφωνία και γι΄αυτό πέφτει το δολάριο» - Media

Το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και άλλων βασικών νομισμάτων, λόγω των ενδείξεων ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της κινούνται πιο κοντά σε μια συμφωνία, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Το δολάριο υποτιμήθηκε 0,5% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 1,0793 ευρώ. Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι 10 βασικών νομισμάτων, τον οποίο καταρτίζει το Bloomberg, υποχώρησε επίσης 0,5% και είναι 3% χαμηλότερα από τις 13 Μαρτίου, όταν έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2004.
Το Bloomberg σημειώνει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη χθες το βράδυ ότι μειώνονται οι διαφορές μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των αξιωματούχων της Ευρωζώνης και ότι καμία πλευρά δεν θα χάσει την ευκαιρία να επιτευχθεί μία συμφωνία. «Υπάρχει εφησυχασμός στην αγορά, καθώς ο κόσμος θεωρεί ότι θα υπάρξει μία λύση σχετικά με την Ελλάδα στα μέσα του επόμενου μήνα», δήλωσε ο υπεύθυνος της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole για τη στρατηγική στην αγορά συναλλάγματος.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ: Ένα Grexit θα προκαλούσε παγκόσμιο οικονομικό Αρμαγεδδώνα

Προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ: Ένα Grexit θα προκαλούσε παγκόσμιο οικονομικό Αρμαγεδδώνα - Media

Ανώτατα στελέχη της Wall Street και υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη στην Washington προειδοποιούν τους Ευρωπαίους να μην αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να φύγει από την ευρωζώνη, ανησυχώντας πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιβράδυνε την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και θα προκαλούσε αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία.
Όπως αναφέρει το περιοδικό politico, κάποιοι ότι η κατάσταση σήμερα δεν είναι τόσο τρομακτική όσο το 2012 σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της –πάντα σε κρίση Ελλάδας- αλλά μπορεί να συμβεί εάν δεν υπάρξει μία συμφωνία γρήγορα.
Κάποιοι θα ήθελαν να αφήσουν την Ελλάδα στην τύχη της, αλλά στη συνέχεια στη συζήτηση μπαίνει η Lehman Brothers, η ρωσική χρεοκοπία, ακόμη και η δολοφονία στο Σαράγιεβο το 1914 (αφορμή για την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου). Η θεωρητική συζήτηση για το πόσο έτοιμος είναι ο πλανήτης για την αντιμετώπιση ενός Grexit σύντομα η εξελίσσεται σε μία συζήτηση και φόβο κατά πόσο ακόμα και τώρα μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο οικονομικό Αρμαγεδδώνα.
Η κατάληξη είναι ότι η Wall Street και η Washington θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί σε αντίθετη περίπτωση.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.