Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ


Αγαπητές συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,


Σαράντα χρόνια χρειάστηκαν για να καταστρέψουν και να υποδουλώσουν την Ελλάδα.

Το σχέδιο απέβλεπε σε πρώτη φάση στην δημιουργία μηχανισμών για την διάλυση των ηθικών αξιών 
του Έθνους, στην προώθηση αχρήστων και απάτριδων Ελληνοφώνων σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού και στην καταστροφή των παραγωγικών δομών της οικονομίας.

Σε δεύτερη φάση το σχέδιο σκόπευε στην παγίωση των παραπάνω μηχανισμών, στην δημιουργία κρατικοδίαιτων Επιχειρήσεων, στον έλεγχο των ΜΜΕ, στην εμπέδωση της κομματοκρατίας και της συναλλαγής. 

Στην τρίτη φάση το σχέδιο παρασύρει τον Λαό στην απάτη του χρηματιστηρίου και στον εύκολο δανεισμό, με αποτέλεσμα να χάσει τις οικονομίες του, να ξεριζώσει τα δένδρα του και να υπερχρεωθεί..

Στην τέταρτη φάση, η Χούντα των πολιτικών σε συνεργασία με τον διεθνή σιωνισμό και τοκογλύφους, καταστρέφει τις υπάρχουσες παραγωγικές δομές, προκαλεί σοκ και δέος στον Λαό, προετοιμάζει, με την διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την λογιστική υπερχρέωση του κράτους, την παράδοση της Ελλάδος όπως τα σιωνιστικά σχέδια προβλέπουν.

Το Έθνος ξεπουλιέται και παράλληλα υφίσταται γενοκτονία, ενώ ο Έλληνας παρακολουθεί Τούρκικες τηλεοπτικές σειρές.

Το σύστημα, δηλαδή οι Τραπεζίτες, Πολιτικοί, Ανώτατοι Δικαστικοί, Μεγαλοκατασκευαστές, οι εν Ελλάδι αντιπρόσωποι των κερδοσκόπων, τα κομματόσκυλα, συνδικαλιστές, εύχονται και προσπαθούν να διαλυθεί το κράτος για να καρπωθούν τα κλοπιμαία και να αποφύγουν την τιμωρία. Για να επιτύχουν την διάλυση της Ελλάδος, τα εναλλακτικά σχέδια είναι εμφύλιος ή πόλεμος με την Τουρκία.

Στον εμφύλιο θα δράσουν και παρακρατικές δυνάμεις που ευρίσκονται σαν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

Αν γίνει τοπικός πόλεμος, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, των γειτόνων και της Ρωσίας είναι πολύ πιθανή, καθόσον όλοι διεκδικούν τις κατά ¨Καλλικράτην» περιφέρειες.

Τοπικοί άρχοντες ερωτοτροπούν επίσης με τα νέα αφεντικά. 

Διαβάζοντας το συνημμένο έχετε μία σαφή εικόνα των οικονομικών εγκλημάτων που αυτή τη στιγμή τελούνται σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

Έλληνες μη φοβάστε, εγερθείτε, ενωθείτε και πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας, ο χρόνος έφτασε.

Στέργιος Σμυρλής

Success Story : Έρχεται υγειονομική γενοκτονία! Σοκ από τα στοιχεία για τους ανασφάλιστους!


Για υγειονομική γενοκτονία που είναι προ των πυλών εξαιτιάς των εκατομμυρίων ανασφάλιστων που υπάρχουν πλέον στη χώρα μας κάνει λόγο η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ)

Την πλήρη υγειονομική κάλυψη όλων των πολιτών της χώρας ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή την αποκάλυψη του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δ.Κοντού ότι σήμερα πλέον υπάρχουν 3 εκατ. πολίτες χωρίς ασφάλιση αλλά και άλλα 3 εκατ. που εμφανίζονται να μην έχουν ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ- κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Healthworld -και προκάλεσαν έντονη ανησυχία. Άλλωστε δείχνουν τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας που οδηγεί εκατομμύρια συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Το νούμερο των περίπου 6.000.000 ανασφάλιστων συμπολιτών μας που οι ίδιοι και οι οικογένειες τους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αστρονομικό. 
Έτσι λοιπόν όσοι έχουν την ατυχία ν΄ αρρωστήσουν δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε Πρωτοβάθμια, ούτε σε νοσοκομειακή αλλά ούτε και σε φαρμακευτική περίθαλψη.Περισσότερο από ποτέ γίνεται επίκαιρη η θέση της ΟΕΝΓΕ για κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης όλου του πληθυσμού της χώρας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς διακρίσεις σε ασφαλισμένους, ανασφάλιστους, απόρους.
Μόνο έτσι θα αποφευχθεί η υγειονομική γενοκτονία, η οποία βρίσκεται επί θύραις».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ σήμερα υπάρχουν 6 εκατ. πολίτες με ασφαλιστική ικανότητα, 3 εκατ. χωρίς ασφαλιστική ικανότητα και 3 εκατ. συμπολίτες μας χωρίς ασφαλιστική ικανότητα και χωρίς ταυτοποίηση, το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι κάποιοι εξ αυτών ίσως να είναι διπλοεγγεγραμμένοι και σε άλλα Ταμεία, αν στο παρελθόν έχουν αλλάξει ασφαλιστικό φορέα. Και αυτό ωστόσο δε φαίνεται να μειώνει σημαντικά τον αριθμό όσων σήμερα δε διαθέτουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΕΜΦΥΛΙΟΣ . Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.


Το 2009 όταν ανέλαβε ο ΓΑΠ τη διακυβέρνηση της χώρας, ο πατέρας μου, που δεν είναι πια στο μάταιο αυτό κόσμο, καθώς κοιτάζαμε τα βραδινά δελτία με τα αποτελέσματα , και πριν συμβεί οτιδήποτε από όσα συνέβησαν στη συνέχεια στη πατρίδα μας, αναφώνησε..

«Ενας Γεώργιος Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας? Πόσα χρόνια πίσω με γυρίζει.. Λες και βλέπω μπροστά μου τον εμφύλιο να ξανάρχεται...»

Ολοι βέβαια αρχίσαμε να τον πειράζουμε και να του λέμε, αμαν πια αυτό το εμφυλιακό σύνδρομο, 84 χρονών κι ακόμα να το ξεχάσεις?

Τότε γύρισε μας κοίταξε και είπε,

«Στα σοβαρά, πιστεύετε πως όσοι δημιούργησαν εκείνη την εθνική συμφορά, τη πιο μεγάλη συμφορά που έχει γνωρίσει η νεώτερη ιστορία μας, όσα κέντρα έδρασαν τότε, όσοι άνθρωποι πήραν μέρος στις τακτικές που οδήγησαν στον εμφύλιο, όσοι ξένοι που έστρωναν τα σχέδιά τους με τη βοήθεια ντόπιων προδοτών, και μεθόδευσαν την σφαγή του ελληνικού λαού, είναι παρελθόν? Εξαφανίστηκαν στο πέρασμα του χρόνου? »

Η μάνα μου γελώντας του λέει «ξύπνα, το 45 τελείωσε, η Ελλάδα είναι στον 21ο αιώνα, το τείχος του Βερολίνου έπεσε, ο ΓΑΠ δεν είναι ο πατέρας της δημοκρατίας αλλά ο Γιωργάκης, κι οι νέοι ούτε ξέρουν για τι πράγμα συζητάς.

Εκείνος σκεπτικός, δεν μίλησε για λίγο και μετά είπε, «αυτή είναι η συμφορά,πως οι νέοι δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάω... και το χειρότερο υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν είναι νέοι, αλλά είναι τόσο ηλίθιοι, ή αποβλακωμένοι που ούτε αυτοί θυμούνται για τι πράγμα μιλάω..»

Η μόνη σταθερή που έχει ο έλληνας από εκείνα τα τραγικά χρόνια της εθνικής συμφοράς ήταν μία «ο Μελιγαλάς είναι εδώ». Δεν έφυγε ποτέ. Η πηγάδα δεν σφραγίστηκε οριστικά και αμετάκλητα. Η μη αναμόχλευση των παθών δεν έγινε delete. Πρόγραμμα που έπαιζε και παίζει συνέχεια στο παρασκήνιο της δημοκρατικής επιφάνειας ήταν.

Σε ένα λαό, όσοι θέλουν να χειρίζονται τις καταστάσεις προς το συμφέρον των εντολέων τους, το βασικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν είναι το εθνικό ελάττωμα.

Και το εθνικό ελάττωμα είναι πως είμαστε όντως «έθνος ανάδελφον».

Και κάποιος πολύ παλιός πρόγονος είχε πει κάτι, που άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται και δυστυχώς θα μας οδηγήσει σε νέες συμφορές, για να κλαιγόμαστε μετά πως δεν γνωρίζαμε τη σοβαρότητα της κατάστασης...

«Για τους ανόητους, δάσκαλος δεν είναι η λογική, αλλά η συμφορά»..

Από τον εμφύλιο δεν βγήκαμε ποτέ. Κι αυτό δεν το λέω έτσι για πλάκα. Σκεφθείτε το καλύτερα. Σε κάθε σπίτι, σε όλη την επικράτεια υπάρχουν μνημόσυνα και μνήμες των θυμάτων εκείνου του αίσχους. Οι οικογένειες που είχαν θύματα από τη κάθε πλευρά δεν ήταν άκληροι. Υπήρξαν παιδιά και εγγόνια που μεγάλωσαν με τις ιστορίες από τους παππούδες, το κερί να καίει στα σπίτια κάτω από τις φωτογραφίες των νεκρών.

Μια φορά ο πατέρας μου μετά από χρόνια , από τη λήξη του πολέμου, καθόταν στο καφενείο του χωριού και κουβέντιαζε μ΄ενα συγχωριανό που ήταν δεξιός και ήξερε πως είχε υπηρετήσει στα τάγματα ασφαλείας και ο οποίος δεν ήθελε να θυμάται τίποτα από όλα αυτά. Τον ρώτησε ένα πράγμα μόνο. Για πες μου βρε αδερφέ γιατί έκανες ότι έκανες. Και ξέρετε τι είπε?

«Ημουν τρομοκρατημένος μ΄αυτά που μάθαινα. Εγώ ήθελα να έχω το μικρό εκκλησάκι που είχα κτίσει με τα χέρια μου στην αυλή του σπιτιού για να φυλάω τα κόκκαλα της μάνας μου. Κι είχα ακούσει πως αν ερχόντουσαν οι συμμορίτες θα μου έκαιγαν την εκκλησία και τα κόκκαλα μαζί και μπορεί να με κρεμάγανε που θα βλεπαν πως έχω σχέση με τη θρησκεία»

Εχετε την εντύπωση πως δεν έχει ακριβώς το ίδιο βάρος για έναν εγγονό, ο παππούς που έσωσε τη χώρα από τους ναζιστές κατακτητές , και ο παππούς του έσωσε τη χώρα από το κίνδυνο των κουμουνιστών συμμοριτών όπως τους αποκαλούσαν?

Ολα τα θύματα του εμφυλίου, δεν πήραν ποτέ απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη . Γιατί οι ηθικοί αυτουργοί του εμφύλιου σπαραγμού δεν δικάστηκαν ποτέ. Οσοι μηχανογράφησαν και κατέστρωσαν τα σχέδια της συμφοράς για προσωπικός τους όφελος, για κομματικά συμφέροντα, για οικονομικά συμφέροντα ή πολύ απλά γιατί ήταν υπάλληλοι ξένων κέντρων εξουσίας, δεν πέρασαν σ΄αυτήν εδώ τη πατρίδα από καμία Νυρεμβέργη.

Εγινε της μόδας να λέμε «καταδικάζουμε τη βία από όποια μεριά κι αν προέρχεται» Τι σημαίνει αυτό? Ποιος από τη μία ή την άλλη μεριά καταδικάζει τον εααυτό του και τη βία του? Είμαστε σοβαροί ή κάνουμε πως δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Οταν άνθρωποι φωνάζουν πως με το Παπαδόπουλο ήταν καλύτερα νομίζετε πως δεν το πιστεύουν? Οταν άνθρωποι λένε πως ονειρεύονται τη σοσιαλιστική ανατροπή νομίζετε πως δεν το πιστεύουν?

Οταν νέοι λένε πως μισούν τους κουμουνιστές ή από την άλλη μεριά μισούν τους φασίστες έχετε την εντύπωση πως το λένε έτσι? Δεν έχουν καταβολές από τα σπίτια τους που έχουν μυηθεί σ΄αυτήν την αντίληψη, δεν νοιώθουν πως ταιριάζουν τα χνώτα τους με τη μια πλευρά ή την άλλη? Δεν μισούν με πάθος αυτόν που θεωρούν αντίπαλο και δεν αγαπούν με πάθος αυτό που πιστεύουν σαν δίκιο?

Τι νομίζετε πως είναι video game που μετά θα το κλείσουμε και θα πάμε για μπύρες?

Οσοι γνωρίζουν το διαίρει και βασίλευε νομίζετε πως δεν είναι πλέον άριστοι χειριστές αυτής της διαχρονικής τεχνικής που έχει χρησιμοποιηθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη ανά τους αιώνες όπου έχει πέσει ακόμα και μια σταγόνα αίμα?

Μέσα από ένα αιώνιο μαρτύριο αλληλοσφαγής ο άνθρωπος έχει προχωρήσει σε όλη τη παμπάλαια ιστορία του. Με αίμα κατακτήθηκαν τα πλούτη των πιο δυνατών, με αίμα κερδήθηκαν και τα δικαιώματα που μπορεί να απολαμβάνει κάθε άνθρωπος. Με αίμα έχουν οριστεί τα σύνορα στις πατρίδες του κόσμου. Με αίμα έχουν οριστεί και τα όρια ανάμεσα στους ίδιους τους ανθρώπους.

Οι φιλήσυχοι πολίτες , που κοιτάνε τη δουλειά τους, και τριγυρίζουν σαν παιδιά των λουλουδιών, νομίζουν πως και η δημοκρατία (η όποια δημοκρατία) τους έχει προσφερθεί από καλωσύνη κι όχι γιατί πολλοί πάρα πολλοί θυσιάστηκαν για να την απολαμβάνουν ακόμα κι εκείνοι που δεν κούνησαν δαχτυλάκι για να τη κατακτήσουν. Εχουν την εντύπωση πως η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη είναι δώρα που τους έκανε κάποιος όταν γεννήθηκαν και θα τα έχουν πάντα να τα χειρίζονται σαν τη παιδική τους χαρά με όποιο κόστος .

Τώρα φιλήσυχε τι θα κάνεις? Οι γνωρίζοντες, έχοντες και κατέχοντες ανάβουν τα φυτιλάκια. Και να δούμε πόσοι θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχα.

Αυτή τη στιγμή αυτό που μας τσακίζει είναι ένα απάνθρωπο σχέδιο οικονομικής εξόντωσης του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού. Αυτό που θα πεθάνει το κόσμο θα είναι η έλλειψη φαγητού, φαρμάκων, πόρων για να επιβιώσει. Αυτό που θα σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους θα είναι το σχέδιο ισοπέδωσης κάθε λογικής. Κι ίσως στο βάθος κήπος να είναι κι άλλα σχέδια φρίκης που τώρα δεν φαίνονται. Και όλα αυτά ποιοι τα ρυθμίζουν? Ποιοι είναι για άλλη μια φορά ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ?

Μια ολόκληρη κοινωνία αποκοιμισμένη, αδιάφορη, με μόνη ενασχόληση το εγώ κι εσύ και όλοι οι γνωστοί, πέφτει ξαφνικά από τα σύνεφα γιατί ανακαλύπτει πως υπάρχει μια πηγάδα ακόμα που δεν έχει κλείσει. Λες και δεν γινόταν κάθε χρόνο το μνημόσυνο.

Η διαίρεση των ανθρώπων σε στρατόπεδα είναι θλιβερή. Αλλά η υποκριτική κοινωνία είναι αποκρουστική..

Που βρίσκεται η αντικειμενική αλήθεια? Τι έχει συμβεί σ΄αυτόν εδώ το τόπο επί τέλους? Εχει συμβεί από ότι φαίνεται ένα συγκεκριμένο πράγμα..

Κατοικείται η χώρα από πολίτες που έχουν καταντήσει τόσο προβλέψιμοι ώστε να χρειάζεται κανείς για να τους κουρδίσει ο ελάχιστος κόπος.

Σε λίγο γίνομαι 53, κι από τότε που θυμάμαια τον εαυτό μου έχω ακούσει τις λέξεις ταγματαλήτες και κουμουνιστοσυμμορίτες αμέτρητες φορές. Εχω δει ξανά και ξανά σαν τα σκυλιά να τσακωνόμαστε κάτω από σημαιάκια μπλε, πράσινα, κόκκινα, μαύρα...
Ναι κι οι άλλοι λαοί έτσι έκαναν,σωστά, αλλά εμείς βρε παιδί μου λες και δεν βρίσκουμε τίποτα άλλο να μας ενώσει για να ξεκολήσουμε από το καναπέ, εκτός από αυτά που μας χωρίζουν.

Τρία χρόνια τόσοι άνθρωποι φώναζαν, να βρούμε ένα τρόπο ενωμένοι ν΄αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν, και να βρούμε μια κοινή συνισταμένη γιατί χανόμαστε. Πέρα βρέχει. Ο καθένας κολλημένος στο μαγαζάκι του. Δεν κουνιόταν ρούπι κανένας.

Μόλις μας έδωσαν το σύνθημα και τον αόρατο εχθρό, μόλις ανέστησαν την εθνική μας αρρώστια, λες και μας κούρδισαν.

Καλά πάμε. Μη κλείσετε τη τηλεόραση ο πρώτος κύκλος είναι. Εχει πέντε έξι ακόμα η σειρά μέχρι να φτάσει στη κορύφωση. Υπομονή. 

Το μέγεθος της προδοσίας τους ! Προετοιμασίες βίαιης καταστολής εξεγέρσεων;


Χωρίς καμία αμφιβολία η Ελλάδα, μετά από έξι σχεδόν χρόνια τρομακτικής ύφεσης, τα οποία έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία των Πολιτών της στα όρια της απόγνωσης, στη συλλογική κατάθλιψη και σε μαζικές αυτοκτονίες, βυθίζεται ξανά στο βαθύ σκοτάδι – γεγονός που δυστυχώς οφείλουμε να
επισημάνουμε, παρά το ότι γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι Έλληνες «διψούν» για κάποιες καλές ειδήσεις.

Η κατάσταση αυτή είναι φυσικά γνωστή καλύτερα από εμάς, τόσο στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας, όσο και στους ξένους εισβολείς – αφού διακρίνονται ολοκάθαρα οι προετοιμασίες βίαιης καταστολής τυχόν μεγάλων κοινωνικών αναταραχών και εξεγέρσεων, εν όψει των νέων μέτρων λεηλασίας της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων.

Στα πλαίσια αυτά, με αφορμή την εγκληματική οργάνωση της άκρας δεξιάς (όπως την περιέγραψαν τα ΜΜΕ, «κατακλύζοντας» μας κυριολεκτικά με αναφορές, με πιθανό στόχο τον ολοκληρωτικό αποπροσανατολισμό μας), πληροφορούμαστε για σοβαρές παρεμβάσεις στην αστυνομία – τις οποίες πιθανότατα θα ακολουθήσουν ανάλογες στο στρατό, αλλά και στα υπόλοιπα σώματα καταστολής.

Περαιτέρω, ακόμη και μετά την ενδοτική παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στα χέρια του ΔΝΤ (με την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων, καθώς επίσης των μνημονίων από έναν μεγάλο αριθμό εκπροσώπων των Ελλήνων, οι οποίοι διέπραξαν αναμφίβολα ποινικό και όχι απλά πολιτικό αδίκημα), είχαμε αρκετές φορές την ευκαιρία να ξεφύγουμε από την ύπουλη παγίδα, στην οποία οδηγηθήκαμε.

Το αργότερο όμως μετά την υπογραφή του εγκληματικού PSI στα τέλη του 2011, οι ελπίδες μίας φυσιολογικής εξόδου μας από την κρίση εξανεμίσθηκαν.

Ειδικότερα, για εκείνο το χρονικό διάστημα που οι οφειλές του ελληνικού δημοσίου ήταν απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους, είχαμε τη δυνατότητα να απαιτήσουμε μία ευρεία διαγραφή τους – χωρίς την παροχή κανενός είδους ανταλλάγματος.

Απλούστατα, οι κερδοσκόποι γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν υψηλό ρίσκο, όταν αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές ομόλογα υπερχρεωμένων κρατών. Επομένως, μπορεί κανείς να «εκβιάσει» τη διαγραφή μέρους τους, «επισείοντας» τον κίνδυνο να χάσουν εντελώς την επένδυση τους – ενώ ουσιαστικά δεν τους ζημιώνει ιδιαίτερα, αφενός μεν επειδή αγοράζουν τα ομόλογα σε χαμηλές τιμές, αφετέρου λόγω του ότι είναι φυσιολογικό κάπου να κερδίζουν και κάπου να χάνουν, όταν επενδύουν με ρίσκο.

Μετά το PSI όμως, όπου το συντριπτικό μέρος του δημοσίου χρέους μας μεταφέρθηκε στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης, τα οποία μας χρεώνουν με ένα επιτόκιο της τάξης του 2%, καθώς επίσης με ρίσκο πλέον των φορολογουμένων πολιτών τους, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αναφερόμαστε σε τοκογλυφικά δάνεια – όπως δυστυχώς «δημαγωγούν» ορισμένα πολιτικά κόμματα.

Εκτός αυτού, ενώ προηγουμένως το 90% του δημοσίου χρέους μας είχε συναφθεί με ελληνικό δίκαιο, οπότε θα μπορούσε να μετατραπεί σε δραχμές, εάν τυχόν αποφασίζαμε την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα, μετά το PSI είναι σε αγγλικό δίκαιο – ενυπόθηκο δυστυχώς (από άνευ εγγυήσεων πριν) και μη μετατρέψιμο σε εθνικό νόμισμα (οπότε τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα μας οδηγούσε στη χρεοκοπία, αμέσως μετά την προβλεπόμενη υποτίμηση της).

Στην περίπτωση τώρα που θα επιχειρήσουμε να αρνηθούμε την εξυπηρέτηση του χρέους ή να απαιτήσουμε τη διαγραφή μέρους του, η ζημία θα επιβαρύνει κυρίως τους υπόλοιπους πολίτες της Ευρωζώνης – για παράδειγμα την Ισπανία η οποία, παρά το ότι κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, δανείζεται με 4-5% και μας δανείζει με 2%.

Επομένως, εάν μας επιτραπεί η διαγραφή μέρους του χρέους, για να αποφευχθούν οι κοινωνικές αναταραχές, πιθανότατα θα εξεγερθούν οι Πολίτες των άλλων χωρών – οι οποίοι θα τοποθετηθούν εναντίον μας, με καθόλου θετικές συνέπειες για τις εξαγωγές μας, για τον τουρισμό μας κοκ.

Όπως φαίνεται λοιπόν, μας «έχουν στριμώξει πια στη γωνία», από κάθε πλευρά – έχοντας συμπεριλάβει στις σκέψεις τους την εκδίωξη μας από την Ευρωζώνη, παράλληλα με την παραδειγματική τιμωρία μας. Τι θα συνέβαινε όμως στην κοινωνία σε μία τέτοια περίπτωση; Ποιό θα ήταν το μέγεθος των αντιδράσεων; Θα μπορούσαν να ελεγχθούν από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής;

Συνεχίζοντας, όλα όσα λέγονται για την επιστροφή μας στις αγορές, εάν αποκτήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα και ξεφύγουμε από την ύφεση, αποτελούν κατά τη γνώμη μας ανεύθυνη διασπορά ψεύτικων ελπίδων (μακάρι να κάνουμε λάθος).

Ειδικότερα, η Πορτογαλία εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 1,5% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους – υψηλότερο από όλες τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της βελτιώθηκε σημαντικά, οι μισθοί των εργαζομένων της περιορίσθηκαν, έγιναν οι περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές, το δημόσιο χρέος της δεν ξεπέρασε το 124% του ΑΕΠ, μηδενίσθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της και η ανεργία δεν υπερέβη το 17%.

Εν τούτοις, το επιτόκιο δανεισμού της ξεπέρασε ξανά το 7%, από 5,23% το Μάιο, ενώ η S&P την απειλεί με υποτίμηση της πιστοληπτικής της ικανότητας – γεγονότα πολύ σημαντικά, αφού το πρόγραμμα διάσωσης της τελειώνει σύντομα, ενώ το επόμενο έτος θα πρέπει να αναζητήσει από τις αγορές 14 δις €, για την πληρωμή ομολόγων που λήγουν.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν η Ελλάδα, η οποία πανηγυρίζει τη μείωση της ύφεσης από 4,6% στο 3,8%, με ανεργία που ξεπερνάει το 27%, με «δολοφονημένο» τον παραγωγικό της ιστό, με μηδενικές ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές (γραφειοκρατία, φορολογικό και επιχειρηματικό πλαίσιο, διαφθορά κλπ.), να βγει στις αγορές και να δανεισθεί με βιώσιμα επιτόκια, για να εξοφλεί τα χρέη της, όταν η Πορτογαλία αδυνατεί να τα καταφέρει;

Με την ύφεση πάντως στο -3,8% το βιώσιμο επιτόκιο θα ήταν γύρω στο -4%. Ποιός όμως δανείζει τα χρήματα του με αρνητικό επιτόκιο, πληρώνει δηλαδή και από πάνω, για να βοηθήσει κάποιον που το έχει ανάγκη;

Βέβαια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, η χώρα μας είναι πολύ πιο πλούσια, ενώ έχει ασύγκριτα μεγαλύτερες δυνατότητες από την Πορτογαλία. Όμως, με την πολιτική της εξουσία να είναι πιστός υπηρέτης των ξένων συμφερόντων, με την παραγωγική της βάση να χρεοκοπεί ή να εξαναγκάζεται να μεταναστεύσει στο εξωτερικό, με τα παιδιά της να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, με αρκετά ΜΜΕ πλήρως υποταγμένα στους ξένους εισβολείς, με την απίστευτη χειραγώγηση που βιώνει, με τη συλλογικότητα στο ναδίρ, με την εγωκεντρική ιδιοτέλεια στο ζενίθ, καθώς επίσης με ένα μεγάλο μέρος της πνευματικής της ηγεσίας εντελώς αλλοτριωμένο, είναι ποτέ δυνατόν να τα καταφέρει η πατρίδα μας;

Εάν όμως δεν τα καταφέρει, δεν θα ακολουθήσουν μεγάλες κοινωνικές αναταραχές, εμφύλιοι πόλεμοι ενδεχομένως, καθώς επίσης αιματηρές εξεγέρσεις, εναντίον όλων αυτών που υπέγραψαν τη θανατική της καταδίκη;

Δεν θα ξεσηκωθούν οι Έλληνες εναντίον αυτών που έχουν αναλάβει σιωπηρά την εκτέλεση της συγκεκριμένης ποινής; Θα είναι αλήθεια αρκετά για να διατηρήσουν την κοινωνική ειρήνη τα μέτρα καταστολής που ενδεχομένως προετοιμάζονται, με αφορμή την άκρα δεξιά και με μέσα, στα οποία είναι καλύτερα να μην αναφέρεται κανείς;

Ελπίζω φυσικά να κάνω εντελώς λανθασμένες υποθέσεις και εκτιμήσεις – αφού το ζητούμενο είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, η ηρεμία και η τάξη στην Ελλάδα, χωρίς τη «βοήθεια» σωμάτων καταστολής ή άλλων μεθοδεύσεων.

Εάν δε είμαστε τυχεροί και μας εγκριθεί η διαγραφή ενός μέρους του χρέους, χωρίς φυσικά να το απαιτήσουμε, πόσο μάλλον αφού δεν έχουμε πια κανέναν διαπραγματευτικό χαρτί, ίσως τελικά τα καταφέρουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ιάκωβος Ιωάννου

Μην στενοχωρείσαι κ. Ομπάμα, υπάρχει κάτι που θα καλύψει το κενό της Αμερικανικής Φούσκας!!


Εμείς μεγαλώσαμε με το Αμερικανικό όνειρο και εσύ μας μιλάς για αμερικανική φούσκα... Είσαι με τα καλά σου? Εδώ μιλάς για την ίδια την παγκόσμια οικονομία!! 
Και τι φταίω εγώ όταν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι με επίσημες ανακοινώσεις αποκαλύπτουν αλήθειες?

Το παραμύθι ξεκινάει πάντα ¨μια φορά και ένα καιρό στον κόσμο της Άγριας Δύσης....¨ και κοντεύει να τελειώσει ¨και έζησαν αυτοί άσχημα και ο υπόλοιπος κόσμος χειρότερα¨.

Έκκληση στο Κογκρέσο να μην κλείσει το διακόπτη της οικονομίας απηύθυνε το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα ΗΠΑ) ο Μπαράκ Ομπάμα λίγη ώρα μετά την υπερψήφιση από τη Γερουσία ενός νομοσχεδίου για την έκτακτη χρηματοδότηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ έως τις 15 Νοεμβρίου.
Κι αυτό γιατί θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες έως την 1η Οκτωβρίου το ίδιο νομοσχέδιο να περάσει και από το Κογκρέσο με τους Ρεπουμπλικανούς να απειλούν ότι θα το καταψηφίσουν, όπως έκαναν εξάλλου και στην ψηφοφορία στη Γερουσία.

Ο Ομπάμα προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που συμβεί το μη προσδοκώμενο, τότε η αμερικανική αλλά και η παγκόσμια οικονομία θα βρεθούν μπροστά σε ένα πρωτοφανές αποσταθεροποιητικό φαινόμενο.

Το εμπορικό επιμελητήριο των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλοι φορείς κάλεσαν το Κογκρέσο να περάσει το συντομότερο δυνατό ένα νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους και να αυξήσει το όριο του δανεισμού του Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 28/09/13 - 00:11
Αφού έτσι κατάντησαν την παγκόσμια οικονομία, να την ανοίγουν και να την κλείνουν με ένα διακόπτη, όλα είναι πιθανά και φαίνεται ότι από εδώ και πέρα θα βλέπουμε τα πιο απίθανα πράγματα.
Blackstone: Μια επικών διαστάσεων πιστωτική φούσκα απειλεί την παγκόσμια οικονομία - Έχει ήδη ξεκινήσει - Υπερβολικά υψηλή η μόχλευση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σύμφωνα με τη Βlackstoneμια επικών διαστάσεων πιστωτική φούσκα απειλεί την παγκόσμια οικονομία, αφού, όπως εκτιμά, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από τα υπερβολικά επίπεδα μόχλευσης.

Βρισκόμαστε στο μέσον μιας επικής πιστωτικής φούσκας. Παρόμοιά της δεν έχω συναντήσει άλλη φορά όσο δραστηριοποιούμαι στον κλάδο του private equity?, δηλώνει ο Joseph Baratta, κορυφαίο στέλεχος της Blackstone. www.bankingnews.gr 27/09/13 - 19:51

Αυτά όσα αναφορά τις φούσκες τις οποίες αφού τις έκαναν περισπούδαστα οικονομικά εργαλεία καταδυνάστευσης λαών αποφάσισαν οι ίδιοι να τις σπάσουν για να ακούσει όλος ο πλανήτης το ¨κλατάρισμα¨ .

Είπαμε θα ακούσουμε απίθανα πράγματα και ήδη μετεωριζόμασθε μπροστά στην κρίση αυτογνωσίας που έπιασε την Αμερική!!

¨Η ιδέα μιας αμερικανικής αυτοκρατορίας είναι ίσως μια χρήσιμη προπαγάνδα αλλά δεν ανταποκρίνεται πλέον στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα, είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όπως είπε, οι ΗΠΑ έμαθαν την ταπεινότητα μέσα από μεγάλες δυσκολίες σε ότι αφορά την ικανότητά μας να καθορίζουμε την πορεία των γεγονότων σε άλλες χώρες¨. http://www.voria.gr/index.php 27 Σεπ 2013 - 21:44

Αυτό και αν είναι ταπεινότητα σε όλο το μεγαλείο της!!
Και για αυτό θα τους περιλάβουν οι πνευματικοί νόμοι για να τους δώσουν την αντίστοιχη ένδικο μισθαποδοσία που τους αξίζει.

Όμως μία διπλωματική κίνηση και μία δήλωση της ίδιας ημέρας σχεδόν μας προβληματίζουν για το μεγάλο παιχνίδι που ξεκινάει.

Η πρώτη έχει ως εξής¨¨ Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί είχε το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ προέδρων των δύο χωρών εδώ και τριάντα τέσσερα χρόνια, από το 1979¨¨

Η δεύτερη σαν δήλωση του κ. Ομπάμα ¨Δεν υπάρχει "μεγάλο παιχνίδι" για να κερδίσει κανείς, ούτε η Αμερική έχει κανένα συμφέρον στη Συρία, πέρα από την ευημερία του λαού της, τη σταθερότητα των γειτόνων της, την κατάργηση των χημικών όπλων, και την διασφάλιση ότι η χώρα δεν θα γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες¨

Καλά και εμείς που σας συνηθίσαμε να κάνετε πολέμους θα μείνουμε παραπονεμένοι? Τι θα κάνουμε δίχως βαρβάρους? Όπως έλεγε ο Καβάφης μας. Μήπως βρέ μας ετοιμάζεται στο ρόλο αυτόν κανένα γείτονα μας? Όμως εσείς πάντοτε επιδιώκατε την παγκόσμια ειρήνη φυσικά με δικές σας προδιαγραφές.

Την απάντηση μας την δίνει ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ταυτόχρονα διατυπώνει ένα καίριο ερώτημα.

Η πρόσφατη συζήτηση που έγινε στις ΗΠΑ για το θέμα της Συρίας απέδειξε ξεκάθαρα ότι ο κίνδυνος για τον κόσμο δεν είναι μια Αμερική που σπεύδει να ανακατευθεί στις υποθέσεις άλλων χωρών ή στα προβλήματα μιας περιοχής σαν να ήταν δική της. Ο κίνδυνος για τον κόσμο είναι ότι οι ΗΠΑ, μετά από μια δεκαετία πολέμου -ανήσυχες για τα προβλήματα στο δικό τους έδαφος, έχοντας πλήρη συνείδηση της εχθρότητας που προκάλεσε η πιθανότητα επέμβασής τους σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο- μπορούν να αποδεσμευθούν, αφήνοντας ένα κενό ηγεσίας που καμία άλλη χώρα δεν δείχνει διατεθειμένη να αναπληρώσει http://www.voria.gr/index.php 27 Σεπ 2013 - 21:44
Τι διακρίνεται από τα παραπάνω?

ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΥΨΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ οι ηγέτες της Αμερικής.
Οι ίδιοι μιλούνε για παιχνίδι γιατί πάντα με αυτούς και στα χέρια τους η ανθρώπινη ζωή ήταν ένα παιχνίδι.

Αφού φτιάχνουν φούσκες, διατείνουν ευήκοον ους στους πρώην αντιπάλους τους και τους λένε ελάτε να τα βρούμε γιατί εμείς κουρασθήκαμε να είμασθε η χωροφυλακή του πλανήτη.
Και τώρα αρχίζει το παραμύθι της παγκοσμιοποίησης...

Αποσύρεται η στρατοχωροφυλακή των ΗΠΑ και αντικαθίσταται από μία παγκόσμια δύναμη αστυνόμευσης με διεθνή επιδότηση και όλα ωραία και καλά και ζήσανε οι νεοποχίτες καλά και εμείς μη χειρότερα.

Όμως ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΛΑΕΙ!!!
Ο Πατρο- Κοσμάς που κάποιοι δήλωσαν την ηθική αυτουργία τους στην μαρτυρική δολοφονία του, σας βοά πριν 250 και χρόνια...

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ
Όμως καλά κάνετε και αναρωτιέσθε ¨αν υπάρχει κάποια άλλη χώρα που μπορεί να αναπληρώσει το κενό ηγεσίας?¨
Ναι υπάρχει και δεν είναι χώρα, ούτε καν κρατική η εθνική υπόσταση.
Είναι μια ΙΔΕΑ, ένα ΣΥΣΤΗΜΑ, μια ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ζύμη.
Ένας χιλιόχρονος πολιτισμός που μαρμαρώσατε και σήμερα μέσα από τις στάχτες ζωντανεύει...

Και είναι ο ΕΛΛΗΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ και ο ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΜΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ο οποίος σας ξεστράβωσε και πάλι θα σας ξεστραβώσει από την δαιμονική ζάλη που σας ταλαιπωρεί και έτσι ταλαιπωρείται και την αθώα ανθρωπότητα.
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.

ΙΣΟΤΗΤΑ ΖΗΤΑΜΕ: Να συλληφθούν οι κατηγορούμενοι βουλευτές για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!


Να είστε σίγουροι πως η εντολή των συλλήψεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ήρθε από την Τρόικα και δεν ήταν απόφαση του Σαμαρά....Είναι η νέα αποχαύνωση και ο εξαγνισμός των φασιστών που μας κυβερνούν !

Mην ξεχνάμε ότι κατηγορούμενοι για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ είναι και πάρα πολλοί βουλευτές της Βουλής από το 2012, κακούργημα που είναι επίσης διαρκές και συνεπώς έπρεπε να είχαν κι αυτοί συλληφθεί προ πολλού.

Πριν έναν χρόνο σας είχαμε γράψει ότι η υπόθεση της μήνυσης του ιατρού κ. Αντωνίου, δεν είναι μια «χαμένη υπόθεση» όπως έσπευσαν αρκετοί να προεξοφλήσουν!

Είναι αλήθεια ότι, μιλώντας με πολλούς παράγοντες όταν κατατέθηκε η μήνυση για «ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ» κατά του συνόλου των βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο, μας «βομβάρδιζαν» με πληροφορίες του τύπου ότι δεν έχει καμία απολύτως τύχη.

Και μέχρι σε ένα βαθμό δεν είχε μιας και στα δικαστήρια είχε απορριφθεί.

Η επιμονή όμως του γιατρού, τον ώθησε να προωθήσει την μηνυτήρια αναφορά ακόμα και στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας στον Άρειο Πάγο.

Εκεί φαίνεται ότι οι όροι αντεστράφησαν!

Η μήνυση όχι απλά δεν κατέπεσε, όχι απλά δεν θεωρήθηκε αβάσιμη αλλά αντίθετα:

Κρίθηκε ως βάσιμη με δεδομένα που στοιχειοθετούν κατηγορητήριο.

Κι έτσι, ο αρμόδιος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που την εξέτασε, Αθανάσιος Κατσηρώδης, την παρέπεμψε στη Βουλή, διότι κάποιοι από τους «κατηγορούμενους» είχαν διατελέσει και υπουργοί. Θεώρησε δηλαδή, ότι πρέπει να δικαστούν με το νόμο περί ευθύνης υπουργών ο οποίος «συμπαρασύρει» και τους λοιπούς βουλευτές που δεν είχαν διατελέσει υπουργοί!
Το γεγονός αυτό ίσως δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Κράτους και είναι εξόχως σοβαρό. Ανεξάρτητα της έκβασης που θα έχει η υπόθεση και ανεξάρτητα πόσο συντεχνιακά θα λειτουργήσουν οι βουλευτές, τώρα, πρέπει να βρεθεί ένας αριθμός εν ενεργεία βουλευτών, που δεν τους «αγγίζει» το κατηγορητήριο, και να συγκροτήσουν επιτροπή που θα διερευνήσει το όλο ζήτημα!

Θα διερευνήσει δηλαδή κατά πόσο οι «κατηγορούμενοι» διέπραξαν το υπέρτατο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας!

Κι εδώ προκύπτουν μια σειρά από σοβαρότατα ερωτήματα. Ερωτήματα που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας μας και ειδικότερα προς τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης!

1) Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, είδατε εσείς πουθενά έστω ένα σχόλιο στα λεγόμενα “επίσημα” ή παραδοσιακά MME;

2) Ένα μονόστηλο σε εφημερίδα ή ένα ρεπορτάζ 30 δευτερολέπτων σε κάποιο από αυτά τα ΜΜΕ;

Ολοι έχουν μείνει στο μεγάλο ντόρο της υπόθεσης, ότι κατέπεσε ως κατηγορία στο εφετείο και τελείωσε!!

Η βουλή, δεν έκανε τον κόπο να εκδώσει ούτε καν ένα δελτίο τύπου. Την στιγμή που όταν ο πρόεδρος συναντά το Σωματείο προσκόπων της Αυστραλίας, εκδίδεται δελτίο τύπου συνοδευόμενο από φωτογραφίες!

Για την σοβαρότατη αυτή υπόθεση … τίποτα! Ακρα του τάφου σιγή!

Σας παραθέτουμε λοιπόν σήμερα ένα βίντεο, από μια τετράωρη σύσκεψη της βουλής, στην οποία ήλθε το ζήτημα και η βουλή έπρεπε να ενημερώσει τους βουλευτές! Διότι δεν γινόταν αλλιώς!

Η διαδικασία ενημέρωσης κράτησε … 28 δευτερόλεπτα!!!
Μάλιστα! Τόσο χρειάστηκε το προεδρείο της Βουλής για να ενημερώσει το Σώμα ότι πάνω από τους μισούς βουλευτές κατηγορούνται για … εσχάτη προδοσία!




Στο βίντεο που βλέπετε, ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο ενημερώνεται η βουλή και συνεπώς οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι, είναι … συντεχνιακός και καλυμμένος, μιας και η αναφορά γίνεται με έναν τρόπο που σε κάνει να πιστεύεις ότι το θέμα αφορά σε … παράβαση του ΚΟΚ !!!

Η μήνυση της Ντόρας Κρητικοπούλου κατά Γ.Παπανδρεου και Γ.Παπακωνσταντίνου

Η μήνυση της Ντόρας Κρητικοπούλου κατά Γ.Παπανδρεου και Γ.Παπακωνσταντίνου για τα εγκλήματα της εσχάτης προδοσιας και εξαπάτησης εκλογέων, και την οποία συνυπέγραψαν 283 Ελληνες και Ελληνίδες, διαβιβάστηκε με επιτυχία από τον Αρειο Πάγο στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Παράλληλα ζητείται και η άρση της βουλευτικής ασυλίας του ΓΑΠ προκειμένου να δικασθεί από τα Ποινικά Δικαστήρια για το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων.





Η μήνυση του δικηγόρου Γ. ΝΟΥΛΑ εναντίων όσων χειραγώγησαν το δημόσιο χρέος

Ο δικηγόρος Γ. ΝΟΥΛΑΣ προσέφυγε στην εισαγγελία εναντίον όσων χειραγώγησαν το δημόσιο χρέος και παίζουν με την χρεοκοπία της Ελλάδας

Στην εν λόγω μηνυτήρια αναφορά, η οποία είναι εκτενέστατη (84 σελίδες κυρίως κείμενο και πάνω από 200 σελίδες επικαλούμενα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς των μηνυτών)», όπως λέει ο κ. Νούλας, «επισημαίνεται πως οι κερδοσκόποι έστησαν το παιχνίδι και ζημίωσαν την Ελλάδα μέσα σε ελάχιστους μήνες πάνω από 13 δισ. ευρώ».
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει κατατεθεί η με αριθμό 2744 μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Γεώργιου Ι. Νούλα, καθώς και του ασφαλιστή Κυριάκου Τόμπρα κατά των κερδοσκόπων, οι οποίοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους χειραγώγησαν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος και ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο, τους Έλληνες πολίτες και γενικότερα τα φορολογούμενα στην Ελλάδα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Ανάμεσα στα άλλα, οι μηνυτές επισημαίνουν ότι «σε καμία περίπτωση δεν αρκεί το ύψος του ελλείμματος για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία, αφού οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία είχαν και συνεχίζουν να έχουν μεγάλα ελλείμματα και παρ’ όλα αυτά καμία από αυτές δεν οδηγήθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Οι 5 παρανομίες:
Στην αγορά των CDS, στην οποία δημιουργήθηκε και εκτελέστηκε όλο το παιχνίδι της παράνομης κερδοσκοπίας εις βάρος της Ελλάδος, δεν συντρέχουν οι στοιχειώδεις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας της, δηλαδή, όπως εξηγεί ο δικηγόρος:

Πρώτον, απαγορεύεται να στοιχηματίζεις στην πτώχευση ενός κράτους.

Δεύτερον, για να έχεις το δικαίωμα να αντασφαλίσεις σε κάποιο επενδυτικό κίνδυνο πρέπει να λειτουργείς ως ασφαλιστική ή αντασφαλιστική εταιρεία με βάση την εθνική νομοθεσία (ν.2496/1997), την Ευρωπαϊκή Ένωση (Οδηγία 2009/138/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) και το Διεθνές Δίκαιο. Όλες οι εταιρείες όμως που εκδίδουν αντασφάλιστρα επενδυτικού κινδύνου δεν έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους ως αντασφαλιστικές εταιρείες.

Τρίτον, ακόμα και αν είχαν την ιδιότητα της αντασφαλιστικής εταιρείας, δεν έχουν την ικανότητα πληρωμής των αντασφαλίστρων σε περίπτωση που επέλθει ασφαλιστικός κίνδυνος, όπως στην προκειμένη περίπτωση παύση πληρωμών μιας χώρας Έτσι, στην ουσία λειτουργούν ως χρηματοοικονομικές πυραμίδες εκμεταλλευόμενες την ηθελημένη έλλειψη ρυθμιστικών αρχών λειτουργίας και θεσμικού πλαισίου διαφάνειας, εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό τη διεθνή παραοικονομία.

Τέταρτον, δεν διαπραγματεύονται σε αναγνωρισμένα χρηματιστήρια. 

Πέμπτον, δημιουργούν και υποβάλλουν σε εναρμονισμένες πρακτικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας. Να σημειωθεί ότι πάνω από το 80% της παγκόσμιας αγοράς CDS (με τζίρους πάνω από 100 τρισ. δολάρια) ελέγχουν η εταιρεία Goldman Sachs, η G.P. Morgan και η Deutsche Bank.

Εκείνο το οποίο δεν γνωρίζουμε είναι εάν έγινε συζήτηση και ζητήθηκαν ή αξιολογήθηκαν στοιχεία για μια σειρά θεμάτων που εξέθεσε και ανέλυσε εκτενώς και με νομική αρτιότητα η μηνυτήρια αναφορά, όπως:

I. Το αποτέλεσμα της έρευνας της ΕΥΠ που έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2010 επί συγκεκριμένων κυβερνητικών κεφαλαίων.
II. Υπήρξε συνεργασία για το αποτέλεσμα των ερευνών της αμερικανικής και αγγλικής Δικαιοσύνης για τις αλλοιώσεις του Προϋπολογισμού από την Goldman Sachs;
III. Συζητήθηκε το θέμα της μήνυσης κατά Τρισέ για τα swaps της Goldman Sachs επί κυβέρνησης Σημίτη;
IV. Έχουν συνεργαστεί ο Αθανάσιος Κατσιρώβης, αντεισαγγελέας, με την κυρία Ελένη Ράικου, προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών, για πιθανή ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών;
V. Ερευνήθηκε αν ο όμιλος αξιολόγησης Moody’s αποτελείται κατά 90% από μέλη της Goldman Sachs;
VI. Θα κληθεί ο κ. Φιλιππίδης να εξηγήσει γιατί επένδυσε στη χρεoκοπία της Ελλάδας όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;
VII. Θα κληθεί ο κ. Χριστοδούλου (πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους - ΟΔΗΧ) να καταθέσει ποια ήταν η συμμετοχή του σαν Goldman Sachs, της οποίας υπήρξε στέλεχος, στην παραποίηση του δημοσίου χρέους επί Κ. Σημίτη, αλλά και αργότερα σε άλλες χώρες;
VIII. Θα ερευνηθεί για ποιο λόγο δαπανήθηκαν 400.000.000€ μόνο για τη σύνταξη του μνημονίου;

Να σημειωθεί ότι η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε πολύ πριν την υπογραφή του μνημονίου, ενώ στην ουσία την είχε προβλέψει!

Μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία ΚΑΤΑ Α.ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ απο την Ολγα Γ. Γεριτσίδου


Τετάρτη 10-10-2012 κατετέθη στην εισαγγελία Αθηνών μήνυση της Όλγας Γεριτσίδου, ειδικής εκπαιδευτικής ψυχολόγου, επί ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, καθώς και κατά παντός ετέρου υπευθύνου με την αιτιολογία ότι εν γνώσει τους και με πρόδηλο δόλο και ανυπολόγιστη και ίσως ανεπανόρθωτη ζημία και καταστροφή, οικονομική, διπλωματική, κοινωνική και Ανθρωπιστική, στην Χώρα και τον Ελληνικό Λαό, συγκάλυψαν, δέχθηκαν και καρπώθηκαν ωφελήματα παρανόμως από εκλογές που βασίστηκαν σε νοθευμένα στατιστικά και εκλογικά στοιχεία που de factoχαρακτηρίζουν τις εκλογές άκυρες και αυτούς χωρίς δικαίωμα να ασκούν εκτελεστική εξουσία ( κυβέρνηση ) και νομοθετική και ελεγκτική εξουσία ( Βουλή ).

Εντός της μηνύσεως αποδεικνύεται πασιφανώς ότι οι εκλογικοί κατάλογοι ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΗΛΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ, ΕΣΤΩ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κάτι που επίσης υποστηρίζεται/τεκμηριώνεται και από δηλώσεις δημόσιες και επίσημες αρμοδίων ατόμων.

Διαβάστε όλη την μήνυση Εδώ

Συνολικά έχουν κατατεθεί πάνω απο 60+ μυνήσεις (μπορείτε να τις δείτε εδώ) εναντίον των προδοτικών κυβερνήσεων και των φερεφώνων τους απο το 2009 μέχρι σήμερα

Ένοχοι, μπορούν να δικάσουν Ενόχους;

Ζούμε αναμφισβήτητα το απόλυτο πολιτικό θέατρο του παραλόγου.

Όσο και να έψαξα με επιμονή και υπομονή, ΟΛΟ το διαδίκτυο, πουθενά στον κόσμο, σε καμμία άλλη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των χωρών του λεγόμενου "τρίτου κόσμου", δεν έχει συμβεί Εφέτης Εισαγγελέας να έχει καταθέσει φάκελλο για διαφθορά και προδοσία πολιτικών προσώπων σε Βουλή και η ...Βουλή να αρνείται κάθε είδους συζήτηση για σύσταση σχετικής επιτροπής που θα αποδώσει τις ανάλογες ευθύνες.

Αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα και ΜΟΝΟ απο αυτό το πολιτικό σύστημα, που έχει τόση διαφθορά, που αγγίζει και ίσως ξεπερνάει σε ορισμένες περιπτώσεις, τη περίφημη ιταλική Μαφία και τον Νόμο της Σιωπής, την περίφημη επίσης "Ομερτά" που την διέπει.

Η Νέα Δημοκρατία με συνεπίκουρο το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και εσχάτως και το ΚΚΕ, αρνούνται την όποια σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα, προβάλλωντας ως δικαιολογία το άσχημο χρονικό τάιμινγκ για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, εκτιμώντας οτι μια τέτοια ενέργεια αυτή τη στιγμή ενδεχομένως να πυροδοτήσει κοινωνικές αντιδράσεις μεταξύ των...ψηφοφόρων!

Η υποκρισία και το όνειδος σε όλο τους το μεγαλείο, από ένα απολύτως διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα, το οποίο, όντας στριμωγμένο άσχημα στη γωνία, παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Αντωνης Σαμαράς, ξεπερνώντας σε υποκρισία και θεατρινισμό ακόμη και αυτόν τον φίλο και συμφοιτητή του Γ.Α.Παναδρέου, δεν δίστασε να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, άλλη μια προεκλογική του δέσμευση και υπόσχεση στην ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2011 (δείτε το βίντεο εδώ), η οποία φυσικά και δεν επρόκειτο να ισχύσει ποτέ, μιας και το είχε θέσει ως όρο προηγουμένως ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις διαπραγματεύσεις για μελλοντική κυβερνητική συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων.



Και καλά αυτοί οι δύο, ας πούμε πως ήταν οι δύο μεγάλοι διαχειριστές της εξουσίας τα τελευταία 36 χρόνια. Ας πούμε πως μέσα απο όλη αυτή τη διαχείρηση, υπάρχουν πολλοί σκελετοί στις ντουλάπες τους που θέλουν πάση θυσία να παραμείνουν εκεί για πάντα.

Η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη; Τι άραγε θέλει να κρύψει το μικρό αυτό και - στην ουσία του - ανύπαρκτο - κόμμα; Και ο ίδιος ασφαλώς ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος και κάποτε ήταν και ...δημόσιος κατήγορος ως συμμετέχων στην κυβέρνηση Ν.Δ. - Συνασπισμού Αριστεράς με επικεφαλής τον Τζαννή Τζαννετάκη το 1989 για τη διερεύνηση του σκανδάλου Κοσκωτά;

Το ΚΚΕ; Ο ...υπέρμαχος της ...Αριστεράς και του ...δικαίου του λαού και του ...εργάτη; Τι λόγο έχει το ΚΚΕ να ΜΗ ΘΕΛΕΙ κι αυτό τη σύσταση της επιτροπής, επικαλούμενο κι αυτό επίσης το ...ρημαδιασμένο τάιμινγκ;

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σχεδόν "ομοιδεάτης" με Κουβέλη και Παπαρρήγα γιατί την επιδιώκει και την υποστηρίζει, συνεπικουρούμενος και απο τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου; Γι αυτούς τους δύο τελευταίους, δεν ...ισχύει το ...κακό τάιμινγκ; Δηλαδή μόνο οι Νεοδημοκράτες, ΠΑΣΟΚοι, ΔΗΜΑΡίστες και ΚΚΕδες είναι οι ...λογικοί, που βάζουν πάνω απ όλα το ...συμφέρον της πατρίδας και οι άλλοι δύο όχι; Ή μήπως πράγματι όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι δεν είναι τίποτε άλλο παρά άλλο ένα πολιτικό θέατρο του παραλόγου, όπως είπαμε και στην αρχή;

Έίναι πλέον προφανές, ότι το ΟΛΟ το Κοινοβούλιό, λειτουργεί συντεχνιακά!

Τελικά, μας δουλεύουν ψιλό γαζί ΟΛΟΙ! Συμπεριλαμβανομένων και των ΣΥΡΙΖΑίων και ΑΝ.ΕΛ. Δηλαδή, θέλω να πώ οτι μήπως το παιχνίδι ήταν ΣΤΗΜΕΝΟ απο πρίν και οτι ούτε αυτοί οι δύο τελευταίοι ήθελαν ποτέ στ' αλήθεια τη σύσταση μιας τέτοιας επιτροπής, αλλα επειδή τους βολεύει το γεγονός οτι το αρνούνται όλοι οι υπόλοιποι, απλά αυτοί οι δύο παίζουν το παιχνίδι της "άρνησης" για να δείξουν το ..."πατριωτικό τους προσωπείο";

Και γιατί το λέω αυτό;

Μα για τον απλούστατο λόγο, οτι έχουν ήδη στα χέρια τους ένα ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ όπλο, την ήδη κατατεθειμένη ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ αναφορά του γιατρού Δημήτρη Αντωνίου εναντίον των Γ.Α. Παπανδρέου και όλων όσων υπέγραψαν και ψήφισαν το Μνημόνιο ως Εσχάτη Προδοσία κατά της Ελλάδας. Υπενθυμίζουμε οτι η μηνυτήρια αυτή αναφορά, έχει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ, οτι δηλαδή μέχρις να ...βγεί απ το συρτάρι όπου την έχουν χώσει οι πρώην και νύν κυβερνητικοί και βουλευτάδες, αυτή η αναφορά θα εξακολουθεί να υπάρχει είς το...διηνεκές! Και χρειάζεται ΜΟΝΟ 30 υπογραφές απο τους 300σίους βουλευτές, δήλαδή μόνο ένα φτωχό και μίζερο...10% των πολιτικών, ενώ η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, και πιο μεγάλη φασαρία έχει και απαιτεί ένα σημαντικό αριθμό βουλευτών για να συσταθεί. Οπότε κύριοι ΣΥΡΙΖΑαίοι και "Αν.Ελληνες", τι περιμένετε; Αφού λοιπόν, οι...παλαιοκομματιστές σας αρνούνται αυτό που εσείς επιδιώκετε, τι σας εμποδίζει να ...αλώσετε το άντρο της διαφθοράς απο τη Κερκόπορτα που σας έχει ήδη ανοίξει ο Αντωνίου;

Σε αυτή τη βρωμερή ιστορία, υπάρχουν παράμετροι που ενοχοποιούν ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα. Και επειδή κάθε πολιτικός που έδρασε απο το 1981 και μετά, συμμετέχοντας είτε ως κυβερνητικός είτε ως απλός βουλευτής κρύβει πολλούς σκελετούς στη ντουλάπα του, υπάρχει η λεγόμενη Ομερτά ή αλλιώς ο Νόμος της Σιωπής. Το "Δε με πειράζεις, δε σε αγγίζω". Κανείς απο αυτούς δεν επιθυμεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την κάθαρση του δημοσίου βίου και την απονομή της δικαιοσύνης, γιατί αν στ΄αλήθεια το επιθυμούσε, θα ξεκίναγε τη κάθαρση πρώτα από τα του οίκου του. Κι αυτό όχι μόνο δεν έχει γίνει, αλλά αντίθετα, η διαφθορά μέσα στα κόμματα εξακολουθεί να ΖΕΙ και να ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ.

Κανένας σημερινός πολιτικός που ανήκει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στον παλαιοκομματισμό, δε πρόκειται να τα ...βάλει στα ίσα με ...ομόλογό του. Γιατί οι ...σκελετοί στις ντουλάπες καραδοκούν. Και κανείς δε ξέρει πώς και με ποιόν τρόπο μπορεί να ξεπηδήσουν απο μέσα.

Γι αυτό αγαπητοί μου κύριοι Εισαγγελείς, ό,τι είναι να κάνετε, κάντε το μόνοι σας.

Το ξέρω οτι σας δένει τα χέρια ο επαίσχυντος νόμος περι ευθύνης Υπουργών, αλλά ...όλο και κάποιο παραθυράκι μπορείτε να βρείτε για να τον παρακάμψετε. Στην ανάγκη, απευθυνθείτε στο λαό.

Όπου να 'ναι θα επαναστατήσει.

Μιλήστε, βγάλτε τα στη φόρα όλα.

Υποδείξτε τη συνενοχή ΟΛΟΥ του πολιτικού συστήματος.

Γιατί σας το ξαναλέω: "Ενοχοι δεν μπορούν να δικάσουν Ενόχους".

ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ .... ΑΞΙΖΕΙ !


Οχι δεν είναι σωστό το λιγότερο κακό. Μεταλασσόμαστε σε κάτι πολύ μίζερο. Απίστευτα μίζερο. Κοντά στο κόλπο του διαίρει και βασίλευε, στους συγχισμένους και τρομοκρατημένους ανθρώπους παίζει το άλλο φάντασμα. Ο μπαμπούλας του πάτου. Των ανθρώπων που προσπαθούν να κρατηθούν
λίγο πιο πάνω από το πάτο και να ευχαριστούν το θεό που δεν πέσανε. Ακόμα και με τα χέρια κρεμασμένα να πονάνε, με το φως να είναι κάτι που δε φτάνει πια στις ζωές τους, υπάρχει ένα δόξασοι που δεν είναι ακόμα, ο πάτος.

Κοντά στους ανέργους, στις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, νοιώθουν ευγνωσμοσύνη όσοι κατοθρώσουν και εξασφαλίσουν τον μισθούλι. Εκείνα τα ευλογημένα τρία, πέντε, έξι ή εφτά κατοστάρικα. Κοντά στους ανίατους ασθενείς υπάρχουν εκείνοι που οραματίζονται μια γιατρειά έστω κι αν περάσουν ολόκληρη με βάσανα στην αναμονή της...

Χιλιάδες συμπολίτες αυτή τη στιγμή δουλεύουν πραγματικά σαν ΣΚΛΑΒΟΙ. Με μεροκάματα της πλάκας, ωρομίσθιοι, ιδρωμένοι τρέχουν με τα φυλλάδια στο χέρι να πάρουν ένα δεκάρικο, παρακαλάνε για μερικές ώρες δουλείας κι ένα χαρτζηλίκι. Μπλεγμένοι στα μαφίοζικα εργοδοτικά κυκλώματα, απροστάτευτοι από οποιοδήποτε κράτος δικαίου που είναι ανύπαρκτο. Οσες ώρες θέλει το αφεντικό. Οπως θέλει. Με ότι τρόπο θέλει.

Κοντά στην απόγνωση του άνεργου, υπάρχει ο εξευτελισμός του δήθεν εργαζόμενου. Με εκβιασμούς, προσβολές, τσαλάκωμα της όποιας ελάχιστης αξιοπρέπειας έχει απομείνει. Ανθρωποι που είναι έτοιμοι να ανεχτούν το μπαμπούλα της ντροπής, της συνεχούς αίσθησης εξευτελισμού σκεπτόμενοι πως αυτό το τέρας είναι λιγότερο οδυνηρό από το άλλο. Το τίποτα. Το ελάχιστο γίνεται πηγή χαράς μπροστά στο τίποτα.

Για να πληρώνουν τα χαράτσια, το νοίκι, το δάνειο, για να πληρώνουν όλα τα γ@μησιάτικα όσων περάσανε έφαγαν, ήπιαν, γ@μισαν και τ΄αφησαν όλα ρημαδιό. Οποιος είναι έξω από αυτή τη ζούγκλα, δεν μπορεί να καταλάβει. Οποιος για οποιοδήποτε λόγο έκανε το κομπόδεμα, είχε κρατήματα από την οικογένεια, ή δεν έχει υποχρεώσεις, ή χαρτζιλικώνεται από τους γονείς του, ή έχει γεννηθεί γενικότερα με το κ@λο στη κανονική του θέση κι όχι μπροστά, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ αυτό που νοιώθουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή, που έχουν χάσει το μπούσουλα στη κυριολεξία.

Αν θέλετε να νοιώσετε λίγο στο πετσί , τι σημαίνει οικονομική χούντα, τι σημαίνει βία, κάντε τη βόλτα σας από τον ιδιωτικό τομέα της περίφημης Ελλάδας του sucess story... Μιλήστε με τα κοριτσάκια στα πολυκαταστήματα και στα σουπερ μάρκετ, μιλήστε με τους εργάτες, μιλήστε με τα παιδιά που στήνονται στις σκάλες του μετρό και σας χαμογελάνε για να πάρετε ένα κ@λοφυλλάδιο. Μιλείστε με ανθρώπους που έχουν φάνει τα πνευμόνια τους και τα συκώτια τους στη κάθε λογής βρωμοδουλειά και που πάνω στους ώμους τους χτυπάει αλύπητα το χειρότερο μαστίγμωμα των εθισμένων , τυφλωμένων, τζογαδόρων που το ονομάζουν πολιτική λιτότητας, αναδιάρθρωση, διάσωση ή ότι άλλο διάολο το λένε...

Βία είναι να σου λένε είσαι μ@λάκας, άχρηστος και δεν σε γουστάρω και να σε πετάνε έξω γιατί έτσι γουστάρουν. Βία είναι να φτύνεις κάρβουνο από τα πνευμόνια και να σε κυνηγάει ένας χαρτογιακάς γιατί δεν πλήρωσες το ρεύμα, το νερό ή το χαράτσι στο σπιτάκι που το έφτιαξες φτυνοντας αυτό το κάρβουνο, το αίμα. Βία είναι να είσαι κοριτσάκι και να σου βάζει χέρι ο κάθε ανώμαλος για να κρατήσεις τη δουλειά σου και να μην μπορείς να φύγεις γιατί δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Βία είναι να είσαι μεσήλικας και να σε πετάνε στο δρόμο μετά από 30 χρόνια δουλειάς και όλες οι πόρτες να γράφουν ¨"μας είσαι άχρηστος, περίσσευμα πλέον, πέθανε" Βία είναι να έχεις σπουδάσει να έχεις φάει όλα τα νιάτα σου στο θρανίο και να υπομένεις έναν υπάνθρωπο που σε βάζει να δουλεύεις για ψίχουλα, σαδιστικά, με όλα τα δικαιώματα στα χέρια του να σε ταπεινώνει και να σε εξευτελίζει. Βία είναι να δουλεύεις δώδεκα ώρες και να μην φτάνει να πάρεις στα παιδιά σου ούτε τα απαραίτητα.

Βία είναι να καταλαβαίνεις πως στη ζωή σου είσαι έρμαιο κι όχι αφέντης. Δούλος κι όχι κύριος.... Η χειρότερη μορφή βίας είναι ο σκλάβος που αισθάνεται υποχρέωση. Ο κακοπληρωμένος που λέει δόξασοι. Ο άνθρωπος που εξευτελίζεται καθημερινά, σε κάθε επίπεδο στη ζωή του, που τρώει ένα κομμάτι ψωμί, και νομίζει ή πείθεται σιγά σιγά πως αυτό είναι το μεριδίιο του σ΄αυτό το κόσμο. Πως είναι ΜΟΙΡΑ αυτό που το συμβαίνει κι όχι η ασυδοσία και η στυγνότητα ενός ολόκληρου συστήματος που τον πετάει σαν τη τρίχα από το προζύμι γιατί έτσι γουστάρει απλά.

Οχι, τίποτα απ΄ολα αυτά δεν έχει τη παραμικρή δικαιολογία. Οχι , αυτοί που τσακίζονται κάτω αυτή τη στιγμή δεν τα φάγανε μαζί με τους άλλους. Οσοι τα φάγανε έχουν ακόμα και τρώνε. Οσοι λαμογιάσανε λαμόγια με γνωριμίες είναι ακόμα. Οσοι ήταν τεμπελόσκυλα του κερατά, κανένας δεν τους έχει πειράξει ακόμα. Οσοι κλέψανε, εξαπάτησαν, κορόϊδεψαν φρόντισαν το τομάρι τους, το τομάρι τους κρατάει ακόμα γερά. Κανένας δεν τιμωρήθηκε. Κανένας δεν οδηγήθηκε εκεί που θα έπρεπε να είναι από όλους τους εγκληματίες που πέρασαν από αυτό το τόπο. Οι ίδιοι είναι που τρώνε πάλι. Οι ίδιοι περνάνε καλά. Οι ίδιοι έχουν εξασφαλισμένα τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Δεν ξέρουν τι σημαίνει δυστυχία. Δεν ξέρουν τι σημαίνει πείνα. Δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει ανεργία η κακοπληρωμένη δουλειά. Δεν έχουν ιδέα πως είναι να επιβιωνεις με ΤΙΠΟΤΑ.

Κι αν η δυστυχία μπορεί πλέον να συλαμβάνεται από τα τηλεοπτικά συνεργεία, γιατί έχουμε εξελιχθεί, γιατί υπάρχουν κάμερες και μικρόφωνα, τα κλείνουν και τα απαγορεύουν γιατί χαλάνε το πάρτυ.. Οι σκηνές της αληθινής τραγωδίας καλύπτονται όπως οι ζητιάνοι που διώχνει ο σερβιτόρος από ένα καλό εστιατόριο για να μην χαλάνε την όρεξη στους θαμώνες. Οπως οι άστεγοι που τους μαζεύει ο μπόγιας όταν είναι γιορτές για να μην χαλάνε το κέφι τους οι καλοί νοικοκυραίοι που ετοιμάζουν τα δώρα τους. Οπως οι φυλακισμένοι που κανείς δεν θα μάθει ποτέ τι απέγιναν όταν πέρασαν εκείνα τα κάγκελα...

Η χειρότερη βία αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας είναι πως ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ εκτός από αυτά που είναι η αληθινή αθλιότητα. Ολοι ασχολούνται με κάθε είδους παπαριά που καρφώνεται στους αποχαυνωμένους εγκεφάλους, αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ, για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που πεθαίνουν. Πεθαίνει το κορμί τους ή πεθαίνει η ψυχή τους χωρίς ελπίδα. Με το δράμα να κλείνετε στους τοίχους του σπιτιού τους. Με το κλάμα τους να μην το ακούει κανείς. Με τη ντροπή τους, τη μιζέρια τους, να έχει γίνει δεύτερο δέρμα...

Και ναι, ξέρω, γιατί όλοι αυτοί που λέω δεν ξεσηκώνονται. Γιατί δεν βγαίνουν έξω να φωνάξουν, να απαιτήσουν, να δείξουν την οργή τους, με κάθε τρόπο. Γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Γιατί νοιώθουν πως είναι εγκαταλειμένοι από κάθε πολιτική δύναμη. Κάθε παράταξη είτε λέει πως είναι μ΄αυτούς είτε λέει πως είναι με τους άλλους. Νοιώθουν τη ψευτιά, την υποκρισία, σε κάθε χώρο, δεν πιστέυουν σε κανέναν πιά.

Κι όμως αυτό όλο το άθλιο σκηνικό δεν θα πάει μακριά έτσι ήσυχα. Δεν θα κρατήσει για πάντα. Οσο αυτή η μερίδα αυξάνεται, τόσο είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον μεσαίωνα που ξημερώνει ακμαιότατος μπροστά μας. Οσο αυτή η μερίδα συνεχίζει να αγνοείται , ή να κοροϊδεύεται με ψεύτικα λόγια, ψεύτικες υποσχέσεις, τόσο πιο γρήγορα η τραγωδία θα φτάσει στη τελική πράξη.

Το πλήθος μπορεί να είναι φοβισμένο, άβουλο, υποταγμένο, εξωτερικά, αλλά μετατρέπεται μέσα του σε πολίτη τελευταίας κατηγορίας. Σε απόβλητο. Σε παριά. Σε ένα χαμένο που δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει. Υπάρχει μια βουβή οργή που είναι πολύ επικίνδυνη, να μετατραπεί σε κάθε μορφή μανίας. Μην το υποτιμάται. Ενα αγανακτισμένο πλήθος δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Αλλά ένα πλήθος από μανιασμένους ανθρώπους είναι τελείως διαφορετικό πράγμα....

Κατάλαβες τώρα γιατί όλη μέρα τα κανάλια παιζουν χρυσή αυγή ; Βόμβα τρόικας: "Ανοίξτε ασφαλιστικό και μειώστε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα"


Θέμα ασφαλιστικού «ανοίγει» η τρόικα και στρώνει το χαλί για να ζητήσει νέα μέτρα δις ευρώ για την περίοδο 2015-2016 που ανακύπτει χρηματοδοτικό κενό. Η απαίτηση-βόμβα των δανειστών διατυπώνεται εν μέσω μίας επικοινωνιακής καταιγίδας σε βάρος της Χρυσής Αυγής 
και του «πραξικοπήματος» που θα έκαναν οι Έφεδροι Καταδρομείς.

Τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων και η προπαγάνδα που γίνεται για να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα και να πληγεί ο Λαικός Σύνδεσμος εν’ όψει και των δημοτικών εκλογών αποτελούν ένα προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν οι νέες αξιώσεις της τρόικας και να «θαφτεί» η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση του μνημονίου.

Στα ψιλά πέρασε το ότι η τρόικα ανέτρεψε τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την ύφεση και την πήγε από το 3,8% που ήθελε το οικονομικό επιτελείο στο 4% για το 2013, όπως και το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα. Η κυβέρνηση έλεγε πώς θα φτάσει στα τέλη του έτους στα 2-2,5 δις ευρώ, αλλά οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν εντελώς άλλη άποψη.

Το πολύ να φτάσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,3%, που ισούται με 300-500 εκατ. ευρώ.

Η μη αποδοχή των θέσεων της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο συνιστά αποτέλεσμα «μαγειρέματος» στοιχείων αφού έβγαλαν έξω τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και των ΟΤΑ, είναι αυτό που οδηγεί σε «άνοιγμα» του ασφαλιστικού και νέα μέτρα από την τρόικα. Αυτό πρακτικά σημαίνει νέες μειώσεις σε συντάξεις -επικουρικές και κύριες-, εφάπαξ και κοινωνικές παροχές.

Οι δανειστές ζητούν μετ’ επιτάσεως να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τη διετία 2015-2016 βάζοντας στην ατζέντα τη «μαύρη τρύπα» 1 δις ευρώ που υπάρχει στα ασφαλιστικά ταμεία. «Φέρτε μας λίστα με τα μέτρα που θα πρέπει να πάρετε», λένε.

Η αξίωση των δανειστών προκάλεσε πανικό στην κυβέρνηση, η οποία συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και επι τέσσερις ώρες Σαμαράς, Στουρνάρας και Βρούτσης επιχειρούσαν να χαράξουν «γραμμή άμυνας», εν’ όψει της συνάντησης αύριο του πρωθυπουργού με την τρόικα.

Κυβερνητικές πηγές πάντως λένε ότι η τρόικα κάνει ότι μπορεί για να «δεσμεύει» την κυβέρνηση στη λήψη νέων μέτρων και δεν χαμπαριάζει από κοινωνικές αναταραχές ως αποτέλεσμα της φτώχιας και της ανεργίας.

Η σημερινή συνάντηση που είχε προγραμματισθεί με τον υπουργό Εργασίας και στόχευε σε αυτή ο κ. Βρούτσης να τους αναπτύξει τα επιχειρήματα του για την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων από το «σαφάρι» της αδήλωτης εργασίας, ακυρώθηκε με πρωτοβουλία της ομάδας του κ. Τόμσεν.

Προφανώς δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα και δίνουν περιθώριο δύο εβδομάδων στην κυβέρνηση. Όταν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, στα μέσα Οκτωβρίου, θα πρέπει να δούν τη λίστα με τα νέα μέτρα, αλλιώς η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δει τη δόση του 1 δις ευρώ του Οκτωβρίου.

Η δόση αυτή έχει και άλλα προαπαιτούμενα. Όπως, το λουκέτο των αμυντικών βιομηχανιών στο οποίο επιμένουν οι δανειστές.

Η αλλαγή της ατζέντας στην επικαιρότητα με τη μονοπώληση του θέματος της Χρυσής Αυγής και των «παρανομιών» που έχει διαπράξει είναι οφθαλμοφανές πώς αποτελεί ένα πρώτης τάξεως προκάλυμμα για να περάσει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα.

ΠΗΓΗ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μετά τις 20 Οκτωβρίου η προκαταβολή του τσεκ, λέει ο Μελάς

Περί τις 20 Οκτωβρίου θα δοθεί προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μελάς, στα πλαίσια της ημερίδας της ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θεσσαλονίκη για τη νέα ΚΑΠ.
O Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Μελάς.O Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Μελάς.
Ο κ. Μελάς εκτίμησε ότι η καταβολή προϋποθέτει να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι, κάτι το οποίο θα συμβεί. Μάλιστα, προβλέπεται ο έλεγχος βοσκοτόπων, στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της Κομισιόν.
Άλλωστε, από της 16 Οκτωβρίου μπορούν να λάβουν οι Ευρωπαίοι αγρότες το 50% της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, όπως αποφασίστηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την απόφαση, όπως έχει ήδη γράψει και η Agrenda, η δυνατότητα για πληρωμή από τις 16 Οκτωβρίου, την πρώτη ημέρα δηλαδή του νέου οικονομικού έτους της ΕΕ,  θα παρέχεται  στους αιτούντες δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης υπό την προϋπόθεση ότι οι δηλώσεις ΟΣΔΕ δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του συστήματος.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κάτοικοι από ολόκληρη την Ελλάδα καταγγέλουν αεροψεκασμούς!




Αποκάλυψη-βόμβα!




Από νωρίς τα ξημερώματα σήμερα ειδικά αεροπλάνα επιδίδονται σε αεροψεκασμούς ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα!
Δεν έχετε παρά να σηκώσετε το κεφάλι σας στουν ουρανό.

Ακόμη και πάνω από την Αθήνα  ένας τεράστιος αριθμός από χημικές ουρές χαράζει τον ουρανό την στιγμή που ο καρκίνος χτυπάει κόκκινο. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα ούτε γιαδήθεν σενάρια συνομωσίας, ούτε το άλλοθι ότι γίνονται για τις γεωργικές καλλιέργειες.
Στο Κολωνάκι- εκτός από τα δίποδα φυτά που κυκλοφορούν- δεν υπάρχουν καλλιεργίσιμες εκτάσεις οπότε κανένα επιχείρημα δεν στέκει. Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούςΕθνικής Άμυνας και Γεωργίας να δώσουν πειστικές εξηγήσεις στους πολίτες που ανησυχούν και οι οποίοι πιστεύουν ότι οι αεροψεκασμοί γίνονται για να διαχέεται φόβος και πανικόςμπροστά στον φόβο για Πραξικόπημα από τα λαμόγια επιχειρηματίες του βαθέως κράτους που χάνουν τις ιερές κρατικές αγελάδες του Δημοσίου και χρησιμοποιούν τα ακροδεξιά τάγματα ασφαλείας για να ανατινάξουν την κολοβή Δημοκρατία μας.
Η υπεύθυνη Πολιτεία όμως δεν έχει δικαίωμα να μετέρχεται παρόμοιων μέσων.
Το φαινόμενο ανέδειξε η ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος έπειτα από καταγγελίες πολιτών οι οποίες συνοδεύονται από φωτογραφικά ντοκουμέντα.
Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στους πολίτες που παρακολουθούν, ανήμποροι να αντιδράσουν, τον ουρανό να γεμίζει με chemtrails. Το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες έχει επιδεινωθεί απ' άκρου εις άκρον στην Ελλάδα, καθώς τα νεφελώματα που δημιουργούνται από τους αεροψεκασμούς είναι έντονα.
Το αποκορύφωμα είναι σήμερα, Πέμπτη, όταν από το πρωί πολίτες από όλη την Ελλάδα καταγγέλλουν συνεχείς ψεκασμούς. 
Δείτε φωτογραφίες και video από τους σημερινούς αεροψεκασμούς
Aπό το Μεταφυσικό η συγκλονιστική συνέντευξη για το τι προκαλούν οι αεροψεκασμοί από τα υπεύθυνα χείλη του πρώην Προέδρου του ΕΦΕΤ
109
Παράξενοι σχηματισμοί νεφών, επικίνδυνες χημικές ουσίες, εξωτικά όπλα βιολογικού πολέμου, άγνωστες μέθοδοι αλλαγής του κλίματος. Με τι από όλα αυτά συνδέονται τελικά τα περιβόητα chemtrails, οι χημικές ουρές που εμφανίζονται στους ουρανούς του πλανήτη μας τις τελευταίες δεκατίες;
Η συνέντευξη του Μηνά Παπαγεωργίου  με τον Νίκο Κατσαρό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 1 του εβδομαιδαίου περιοδικού “Φαινόμενα” (25/9/2010).
Αγαπητέ κ. Κατσαρέ, ξεκινώ αυτή τη συνέντευξη ζητώντας σας να μας εξηγήσετε με λίγα λόγια τι ακριβώς είναι τα chemtrails ή αλλιώς οι χημικές ουρές που παρατηρούνται στον ουρανό.
Πέρα από τις συμβατικές ουρές που βλέπουμε από τα αεροπλάνα των αερογραμμών (contrails), οι οποίες και εξαφανίζονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά και αποτελούνται από κρυστάλλους υδρατμών που ελευθερώνονται από τις ουρές των αεροπλάνων, υπάρχουν και τα chemtrails, χημικές ουρές που ελευθερώνονται από αεροπλάνα τα οποία πετούν σε σχετικά χαμηλό ύψος. Αυτά τα αεροσκάφη συνήθως πετούν χωρίς διακριτικά και είναι τύπου KC10 ή KC135. Οι ουρές που ελευθερώνονται από τα αεροπλάνα αυτά είναι μεν λευκές, αλλά διαρκούν για αρκετές ώρες και πολλές φορές απλώνονται σε ολόκληρο τον ουρανό. Επιπλέον, τα αεροπλάνα αυτά πολλές φορές πετούν σε χιαστί διαδρομές, κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο. Έτσι αυτές οι χημικές αυτές ουρές καλύπτουν ολόκληρο τον ουρανό για αρκετές ώρες.
Θα μπορούσατε να μας πείτε από πότε ξεκίνησε να παρατηρείται και να καταγράφεται το φαινόμενο των chemtrails;
Ξεκίνησε να παρατηρείται και να καταγράφεται σαν φαινόμενο, από τις αρχές του 2000 σε ολόκληρο το πλανήτη. Μιλάω για καταγραφές με κοινά χαρακτηριστικά, δηλαδή την παρατήρηση εκπομπών των ουρών αυτών από τα αεροπλάνα του τύπου που ανέφερα προηγουμένως, την πτήση τους σε χαμηλό ύψος και το κυριότερο από όλα την παραμονή τους (σ.σ των χημικών ουρών) στην ατμόσφαιρα για αρκετές ώρες.
Τις τελευταίες δεκαετίες τα chemtrails έχουν συνδεθεί με θεωρίες συνομωσίας, που μιλούν για ψεκασμούς με σκοπό τον επηρεασμό της ανθρώπινης σκέψης και διάθεσης, του κλίματος κλπ. Ποια η άποψή σας για όλα αυτά; Εσείς θα αποκλείατε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
Μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν έχει επίσημα παραδεχτεί την ύπαρξη των αεροπλάνων αυτών που εκπέμπουν τις χημικές ουρές. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους διεθνείς οργανισμούς είτε είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε είναι ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών. Παρ’ όλα αυτά, έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι γίνονται πειράματα με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Να αναφέρουμε εδώ ότι οι ουρές αυτές περιέχουν σωματίδια από αλουμίνιο και βάριο. Η ηλιακή ακτινοβολία «χτυπά» πάνω σε αυτά τα σωματίδια και ανακλάται. Κατά συνέπεια εισέρχεται στην ατμόσφαιρα λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία, γεγονός που προκαλεί μείωση της θερμοκρασίας. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Οπότε κάποιος μπορεί να υποστηρίξει δικαιολογημένα ότι όλα αυτά γίνονται ανεπίσημα για το καλό της ανθρωπότητας, με σκοπό να περιοριστεί η κλιματική αλλαγή και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Εδώ όμως υπάρχουν δύο βασικές αντιρρήσεις. Η μία είναι: Γιατί δεν το δημοσιοποιούν σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα, έτσι ώστε ο κάθε επιστήμονας και η κάθε ερευνητική ομάδα να βοηθήσουν ή να συμμετέχουν με όποιον τρόπο μπορούν; Και η δεύτερη: Γιατί δεν γνωστοποιούν τις προθέσεις τους και σε ολόκληρο τον κόσμο, δεδομένου ότι πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό γίνεται για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου, ενώ παράλληλα θα καταφέρουν να περιορίσουν και τα σενάρια συνομωσίας που κυκλοφορούν για αυτή την υπόθεση;
Το θέμα έφτασε στο παρελθόν και στην Ευρωβουλή, μέσω ερώτησης που κατέθεσε Ολλανδός ευρωβουλευτής στον επίτροπο περιβάλλοντος, που ήταν τότε ο κύριος Δήμας. Ο κ. Δήμας απάντησε τότε ότι υπάρχουν καταγραφές του φαινομένου, παρ’ όλα αυτά δεν γνωρίζουμε ακριβώς από πού προέρχεται. Ερωτήσεις υπέβαλαν επίσης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο ελληνικό κοινοβούλιο πριν μερικά χρόνια. Οι ερωτήσεις απευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι απαντήσεις τους ήταν του τύπου «δεν γνωρίζουμε», «δεν συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα», αλλά χωρίς να τεκμηριώνουν τίποτα περισσότερο. Εδώ όμως υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Τέλος να αναφέρω ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πως το θέμα αυτό συζητείται, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο, ακόμα και μέσα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα σε πολλά μέρη του κόσμου.

Προηγουμένως κάνατε λόγο για κάποια στοιχεία με τα οποία βομβαρδίζεται η ατμόσφαιρα. Ακόμα και αν όντως οι συγκεκριμένοι ψεκασμοί γίνονται με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν ο «ψεκασμός» με αυτού του είδους τα στοιχεία, μπορεί να επηρεάσει τον ανθρώπινο ψυχισμό. Και αν ναι με ποιο τρόπο;

Οπωσδήποτε επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Δεδομένου ότι τόσο το αλουμίνιο και ιδιαίτερα το βάριο είναι ισχυρά νεκροτοξικά. Επομένως, κάποια στιγμή, τα σωματίδια αυτά θα φτάσουν από την ατμόσφαιρα και στο έδαφος. Θα περάσουν στην τροφική αλυσίδα, στον υδροφόρο ορίζοντα και από εκεί θα προκαλέσουν βλάβες στο περιβάλλον, θα επηρεάσουν το οικοσύστημα, αλλά κυρίως και την ανθρώπινη υγεία. Γι’ αυτό ίσως έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι μαζί με το αλουμίνιο και το βάριο, υπάρχει και μια συνθετική ύλη, η οποία διατηρεί στην ατμόσφαιρα τα στοιχεία αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στην πρώτη σας απάντηση αναφερθήκατε σε κάποιους συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν έχουν φωτογραφηθεί τα συγκεκριμένα αεροσκάφη και αν ναι, τι ακριβώς φημολογείται σχετικά με την προέλευσή τους.
Σαφέστατα και έχουν φωτογραφηθεί. Στο διαδίκτυο, τόσο σε ιστοσελίδες όσο και σε blogs, μπορεί κανείς να βρει εκατοντάδες φωτογραφίες από αυτά τα αεροσκάφη, καθώς και από τις ουρές τις οποίες αφήνουν. Τα αεροπλάνα αυτά πετούν χωρίς διακριτικά, έχουν λευκό χρώμα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει εξακριβωθεί από που απογειώνονται και πού προσγειώνονται. Πριν από μερικούς μήνες, κάποιοι ανέφεραν ότι απογειώνονται από στρατιωτικά αεροδρόμια και προσγειώνονται σε στρατιωτικά αεροδρόμια, οπότε δεν είναι και απαραίτητο να δημοσιοποιούν τις διαδρομές πτήσεών τους.
Τον Μάρτιο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε παρουσία σας μια ημερίδα με διεθνή συμμετοχή για τα chemtrails στο νησί τη Αίγινας. Το θέμα αυτό συζητήθηκε πρόσφατα και σε ένα διεθνές συνέδριο στην Καλιφόρνια. Θα μπορούσατε να μας μεταφέρετε το κλίμα από όλες αυτές τις συζητήσεις;
Θα έλεγα ότι το κύριο θέμα συζήτησης όλων αυτών των συναντήσεων (αλλά και της διεθνούς διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη), ήταν η γεωμηχανική.
Η γεωμηχανική είναι ένας καινούργιος τομέας της τεχνολογίας και της επιστήμης, που προτείνει προγράμματα σε παγκόσμια κλίμακα για την αντιμετώπιση φαινομένων που απασχολούν ολόκληρο τον πλανήτη. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα: Ένα αντικείμενο της γεωμηχανικής, είναι να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η γεωμηχανική έχει ως πατέρα της τον Edward Teller, ο οποίος είναι ο πατέρας της υδρογονοβόμβας. Από τις αρχές της δεκαετίας του 60-70, αλλά και πολύ πρόσφατα, στην δεκαετία του 90’, πρότεινε σε Αμερικανούς Προέδρους ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, βομβαρδίζοντας την ατμόσφαιρα με σωματίδια τα οποία θα ανακλούσαν την ηλιακή ακτινοβολία. Έκτοτε άρχισε να αναπτύσσεται αυτός ο κλάδος της επιστήμης της γεωμηχανικής, που προσπαθεί με διάφορους τρόπους να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και όχι μόνο.
Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Paul Crutzen (είχε πάρει το Νόμπελ Χημείας το 1986, ανακαλύπτοντας την τρύπα του όζοντος), πρότεινε κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει με τα chemtails. Είπε δηλαδή ότι αν εκπέμψουμε σωματίδια στην ατμόσφαιρα, σε αρκετά μεγάλο ύψος, πάνω στα οποία θα πέσει η ηλιακή ακτινοβολία, τότε θα εισέλθει λιγότερη ακτινοβολία στην ατμόσφαιρα και θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έκανε μάλιστα και έναν ενδιαφέρον παραλληλισμό με ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε στην έκρηξη του ηφαιστείου Pinatubo στις αρχές της δεκαετίας του 90’.
Μια ακόμα ενδιαφέρουσα άποψη ανήκει στον υπουργό ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Steven Chu (επίσης Νομπελίστας), ο οποίος και πρότεινε να βαφτούν οι στέγες των σπιτιών λευκές ιδιαίτερα στις περιοχές της Μεσογείου και στις περιοχές που είναι κοντινότερα στον Ισημερινό, ώστε να ανακλάται μεγαλύτερο ποσοστό ηλιακής ενέργειας και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Υπάρχουν λοιπόν διάφορες λύσεις που έχουν προταθεί από τον κλάδο της επιστήμης που ονομάζεται γεωμηχανική. Αυτές οι λύσεις όμως δεν αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της αύξησης της θερμοκρασίας, της αύξησης των εκπομπών λόγω του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά μας δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε προσωρινά τα προβλήματά μας, δίχως να λύνουμε το θέμα. Διότι κανείς από αυτούς δεν στέκεται στο ότι η αύξηση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, κάποια στιγμή θα επηρεάσει οπωσδήποτε και το περιβάλλον και την υγεία και ολόκληρα τα οικοσυστήματα.
Γι’ αυτό και είμαι ριζικά αντίθετος με τις μεθοδεύσεις αυτές της γεωμηχανικής. Πιστεύω ότι η επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα και παγκοσμίως, πρέπει να πάρει μια πολύ αυστηρή και σοβαρή θέση ενάντια στις λύσεις που προτείνει η γεωμηχανική, διότι αυτές οι λύσεις είναι προσωρινές και επηρεάζουν αρνητικά τόσο το περιβάλλον όσο και την ανθρώπινη υγεία και τα οικοσυστήματα.
Ξαναγυρίζουμε λίγο στην Ελλάδα και στο θέμα των chemtrails. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχουν επικοινωνήσει μαζί σας πολίτες ή συγκεκριμένοι φορείς μεταφέροντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για το συγκεκριμένο θέμα.
Έχουν επικοινωνήσει και συνεχίζουν να επικοινωνούν μαζί μου πάρα πολλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, σχεδόν από κάθε περιοχή της χώρας. Οι άνθρωποι αυτοί αναφέρουν πως παρατηρούν αεροψεκασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τους ψεκασμούς που γίνονται πάνω από γεωργικές εκτάσεις. Κάνουν λόγο για πτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές και μάλιστα πριν από μερικούς μήνες πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση στο Βόλο για αυτό ακριβώς το ζήτημα, με τη συμμετοχή άνω των 300 ατόμων.
Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες αναφέρουν ότι μετά την παρατήρηση αυτών των αεροψεκασμών, εμφανίζουν πόνους στις κλειδώσεις, έχουν πονοκεφάλους, ζαλάδες, αδιαθεσίες, κλπ. Θα ήθελα να αναφέρω ένα επίσημα καταγεγραμμένο γεγονός, το οποίο και έλαβε χώρα στις αρχές του 2000 σε μια μικρή πόλη του Καναδά 3.500 κατοίκων που ονομάζεται Espanola. Μετά από κάποιους αεροψεκασμούς που πραγματοποιήθηκαν πάνω από την πόλη, το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού εμφάνισε συμπτώματα από μια παράξενη ίωση-γρίπη. Αμέσως κλήθηκαν οι αρχές υγείας του Καναδά. Οι ειδικοί εξέτασαν τους κατοίκους και πράγματι διαπίστωσαν και κατέγραψαν στην έκθεσή τους, ότι το 90% των κατοίκων της μικρής αυτής πόλης είχε εμφανίσει συμπτώματα κάποιας παράξενης ίωσης. Ουδέποτε δεν είπαν από πού προήλθε και τι ακριβώς συνέβη.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν εσείς προσωπικά ή κάποιος φορέας που συνδέεται ίσως με την ένωση Ελλήνων χημικών, σκοπεύει ή έχει τα περιθώρια να προχωρήσει στη δημοσίευση κάποιας επίσημης έκθεσης πάνω σε αυτό το θέμα. Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο;

Για να κατατεθεί μια τέτοια έκθεση πρέπει να πραγματοποιηθεί από κρατικό φορέα έτσι ώστε να θεωρηθεί αξιόπιστη. Δεν μπορεί ένας οποιοσδήποτε ερευνητής ή ερευνητική ομάδα (όσο αξιόλογοι και αν θεωρούνται) να κάνουν τέτοιου είδους πειράματα κι αυτά να αποκτήσουν αυτόματα τον χαρακτήρα του έγκυρου. Πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει η συμμετοχή και του κρατικού φορέα.
Εάν και εφ’ όσων λοιπόν κάτι τέτοιο επιτευχθεί, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί από κει και πέρα;
Η ερευνητική ομάδα πρέπει να συλλέξει δείγματα, κατά προτίμηση από την ατμόσφαιρα, αμέσως μετά την πτήση τέτοιου είδους αεροσκαφών ψεκασμού. Το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνει και ο κρατικός φορέας. Στη συνέχεια τα δείγματα πρέπει να αναλυθούν εκατέρωθεν και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα. Τότε μόνο η συμμετοχή της ερευνητικής ομάδας θα θεωρηθεί αξιόπιστη. Γιατί εάν πάρω π.χ «εγώ», ανεξάρτητα, δείγματα από το έδαφος, θα πουν ότι αυτός «έβαλε λίγο παραπάνω αλουμίνιο», κάποιος άλλος θα πει «έβαλε λίγο βάριο», κ.ο.κ.
Στις Η.Π.Α διενεργήθηκαν τέτοιες έρευνες από σοβαρά Πανεπιστήμια. Πραγματοποίησαν πτήσεις αμέσως μετά την παρατήρηση αεροψεκασμών, συνέλεξαν σε φίλτρα τον αέρα και την σκόνη και διαπίστωσαν αυξημένη συγκέντρωση αλουμινίου και βαρίου.
Κύριε Κατσαρέ. μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου πολέμου απαγορεύτηκαν τα χημικά και βιολογικά όπλα που στρέφονταν κατά του ανθρώπου. Θεωρείτε ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου ο κανόνας αυτός επανεξετάζεται, έστω και με αυτόν τον αθόρυβο και σιωπηλό τρόπο;
Είμαι βέβαιος ότι ο κανόνας αυτός επανεξετάζεται αθόρυβα και σιωπηλά. Ας μη ξεχνάμε τι έγινε κατά την διάρκεια και του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, όπου και είδαμε τα αποτελέσματα της χρήσης της ατομικής βόμβας. Επίσης, στην περίοδο του ψυχρού πολέμου τη χρήση των χημικών και βιολογικών όπλων… Είμαι σίγουρος ότι και τώρα ετοιμάζουν τα όπλα της μαζικής καταστροφής της επόμενης γενιάς, τα οποία δεν πρόκειται να είναι ούτε πυρηνικά, ούτε χημικά ή βιολογικά. Πιστεύω ότι πρόκειται να δούμε όπλα που θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν το κλίμα.
Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος: Σκεφτείτε να διεξάγαμε ως χώρα πόλεμο με την Βουλγαρία και να κατορθώναμε επί ένα μήνα να πέφτουν καταρρακτώδεις βροχές εκεί. Θα είχε πλημμυρίσει ολόκληρη η χώρα τους και θα είχαν παραδοθεί χωρίς να υπάρχει ανάγκη να μεταβούν δικά μας στρατεύματα εκεί. Το ίδιο θα συνέβαινε εάν η μεταβολή του κλίματος αφορούσε μια ξηρασία. Τέτοιου είδους πειράματα αποβλέπουν στην αλλαγή του κλίματος. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται και τα chemtrails, διότι κατά κάποιο τρόπο σε αυτό αποβλέπουν, δηλαδή στην αλλαγή του κλίματος.
Αξίζει να υπενθυμίσω στους αναγνώστες σας, ότι στις Η.Π.Α και πιο συγκεκριμένα. στην Αλάσκα, έχουν εγκαταστήσει κεραίες που μεταφέρουν μικροκύματα υψηλής και χαμηλής συχνότητας. Αυτά τα μικροκύματα διασχίζουν την ατμόσφαιρα, ανοίγουν την ιονόσφαιρα, με αποτέλεσμα φορτισμένα σωματίδια να εισέρχονται στη Γη και έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν βραχυκυκλώματα σε αυτοκίνητα, σε αεροπλάνα, σε τρένα, σε πλοία κτλ. Έτσι μια ολόκληρη πόλη ή και χώρα αδρανοποιείται, από την στιγμή που τα φορτισμένα σωματίδια από την ιονόσφαιρα μπαίνουν εισέρχονται στη Γη. Αυτού του είδους τα πειράματα γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος HAARP.
Παρ’ όλο που επίσημα αναφέρεται ότι τα πειράματα αυτά γίνονται για να βελτιωθούν οι επικοινωνίες μεταξύ των υποβρυχίων σε μεγάλο βάθος ή οι επικοινωνίες μέσα στην γη σε βαθιά ορύγματα, κανείς δεν αποκλείει ότι γίνονται και πειράματα έστω για την μερική μεταβολή του κλίματος. Όμως το άρθρο 6 των Ηνωμένων Εθνών, απαγορεύει να γίνονται πειράματα τα οποία αποβλέπουν στην αλλαγή του κλίματος κι αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται με κάποια μυστικότητα αυτού του είδους οι προσπάθειες.
Έτσι λοιπόν τα καινούρια όπλα μαζικής καταστροφής που θα δούμε τα επόμενα χρόνια, θα είναι όπλα μεταβολής του κλίματος. Ας μη ξεχνάμε ότι κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί επίσημες εκθέσεις συμβούλων των Αμερικανών προέδρων (όπως του Μπρεζίνσκι), σύμφωνα με τις οποίες προσπαθούν να επηρεάσουν όχι μόνο το κλίμα αλλά ακόμα και την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Θεσσαλονίκη




Σούνιο




Δυτική Θεσσαλία



Πάτρα




Ηλεία




Δείτε φωτογραφίες και video