Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η Ολλανδία με 594 δισ. δολάρια χρέος γιατί δεν έχει μνημόνιο;

XREOS-629x400

Σύμφωνα με τον Economist το χρέος της Ολλανδίας ανέρχεται στα 594,3 δισ. δολάρια
Ο κάθε Ολλανδός χρωστάει 35,195.17 δολάρια.
Ο κάθε Έλληνας χρωστάει 25,116.02 δολάρια.
Η σύγκριση για το αν είναι διαχειρίσιμο ένα χρέος πρέπει να γίνεται με βάση τα φορολογικά έσοδα και όχι με το ΑΕΠ.
Είναι γνωστό ότι το χρέος της Ολλανδίας ανά κάτοικο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας.
Η Ολλανδία ελπίζει στην πολιτική της Μέρκελ που πιστεύει ότι θα κάνει τα ελλείμματα του νότου, πλεονάσματα του βορρά.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

aerodromia

«ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ»

Στον έλεγχο του δημοσίου παραμένουν ή επανέρχονται κρίσιμα «φιλέτα» της ελληνικής οικονομίας, στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και του ορυκτού πλούτου, καθώς ματαιώνονται οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησής τους, από τη νέα κυβέρνηση.
«Κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν οι περιπτώσεις ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες είχαν προχωρήσει μέσω ΤΑΙΠΕΔ –ή περίμεναν να πάρουν σειρά- και έφεραν έντονη την οσμή «ξεπουλήματος» της δημόσιας περιουσίας.
Έτσι, τις πρώτες ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων των νέων υπουργών στα αρμόδια υπουργεία, ήδη γνωρίζουμε ότι:
«Σταματά η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αποτρέπουμε την καταστροφική επιλογή της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ και του ΟΛΘ», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου. Ο κ. Δρίτσας είχε ήδη προαναγγείλει την πώληση του ΟΛΠ την ημέρα ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης. Αναφορικά με την Cosco, σήμερα διευκρίνισε ότι «δεν προτίθεται η νέα κυβέρνηση να αμφισβητήσει συμβάσεις που έχουν υπογραφεί κι έχουν λειτουργήσει. Στο πλαίσιο της γενικής μας εξαγγελίας, δεν αιφνιδιάζουμε κανέναν, είναι ανοικτός ο διάλογος. Από κει και πέρα, επιβεβαιώσαμε και χτες, τις αναπτυξιακές προοπτικές στη συνεργασία Ελλάδας – Κίνας, υπάρχει ένα πεδίο εξαιρετικά ελπιδοφόρο και σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται κι οι υπάρχουσες συμβάσεις».
Και τα αεροδρόμια της χώρας, όμως, παραμένουν στο δημόσιο. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιώργος Σταθάκης, την Τετάρτη (28/1/2015) δεν θα συνεχιστεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησής τους. Όσο για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», πρόθεση της κυβέρνησης φέρεται να είναι η επιστροφή στο δημόσιο του 30% που είχε μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, το 2011. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκκινήσει διαδικασίες ανάκτησης του συγκεκριμένου ποσοστού, με στόχο να επιστρέψει στην προ του 2011 κατάσταση, όταν το κράτος διατηρούσε το 55% της παραχωρησιούχου εταιρίας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών».
Στον τομέα της ενέργειας, τώρα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επανέλαβε τη ματαίωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ομίλου της ΔΕΗ, κατά τη συνάντησή του (30/1/2015) με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Αρθούρο Ζερβό.
Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης με δηλώσεις του στο Reuters έκανε σαφή την πρόθεση της κυβέρνησης να ακυρώσει το σχέδιο για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΔΕΠΑ. «Δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε επ” ουδενί τη ΔΕΠΑ, δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξάρτητα του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος» τόνισε.
Όσο για την πώληση του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ΑΕ) στην κρατική επιχείρηση ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν SOCAR, έναντι 400 εκατ. ευρώ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις για το έργο μόνον αφού αποφανθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Κομισιόν ερευνά κατά πόσον η συμφωνία για την εξαγορά συμμορφώνεται προς τους κανόνες του ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του 2015.
Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση της κυβέρνησης στην εκμετάλλευση από την Eldorado Gold του μεταλλείου χρυσού στις Σκουριές, συμφωνία η οποία πυροδότησε οργισμένες κινητοποιήσεις κατοίκων της περιοχής.
Βέβαια, πολύ πιο ξεκάθαρο θα είναι το τοπίο μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τόσο για τη ματαίωση των προγραμματισμένων από την προηγούμενη κυβέρνηση ιδιωτικοποιήσεων όσο και αυτών που θα ακολουθούσαν, όπως οι δημόσιες επιχειρήσεις ύδρευσης.

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

σάρωση000111

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η θριαμβευτική εκλογική νίκη του Σύριζα και η εντυπωσιακή ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία της Ελλάδας, έχει προκαλείσαι ένα κυριολεκτικά ντελίριο δημοσιευμάτων στις τουρκικές εφημερίδες. Πολλά από αυτά  είναι κολακευτικά για τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό, άλλα προσπαθούν να προβλέψουν τις γενικότερες επιπτώσεις από αυτή την νίκη, τις συνέπειες στην τουρκική οικονομία, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στις διεθνείς εξελίξεις, ενώ άλλα δημοσιεύματα προσχωρούν ακόμα και σε… παρομοιώσεις του Σύριζα και του Τσίπρα με τον Ταΐπ Ερντογάν και το κόμμα του, AKP.
Ένα τέτοιο δημοσίευμα όμως προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του μειονοτικού βουλευτή Ροδόπης του Σύριζα, Ayhan Karayusuf, ο οποίος είναι ένας από τους τρεις μειονοτικούς μουσουλμάνους βουλευτές του νέου ελληνικού κοινοβουλίου και οι οποίοι εκλέχτηκαν υπό την σημαία του Σύριζα.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Taraf, ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής, Ayhan Karayusuf, αναφερόμενος σε ορισμένα δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων που έκαναν παρομοιώσεις τους Σύριζα και του αρχηγού του Αλέξη Τσίπρα με τον Ερντογάν και ισλαμικό του κόμμα, διαμαρτυρήθηκε έντονα απορρίπτοντας κάθε ομοιότητα των δυο κομμάτων. Ο Ayhan Karayusuf επέκρινε έντονα τα τουρκικά δημοσιεύματα που έκαναν αυτές τις παρομοιώσεις και τόνισε πως ο Σύριζα δεν έχει καμία ομοιότητα με τον Ερντογάν και το κόμμα του και μάλιστα τόνισε πως όταν είχαν ξεσπάσει οι διαδηλώσεις του Γκεζίπαρκ στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο του 2012  εναντίον της δεσποτικής, όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Ερντογάν, ο Σύριζα ήταν στο πλευρό των διαδηλωτών της Κωνσταντινούπολης. Ο μειονοτικός βουλευτής αναρωτήθηκε πως μπορεί να μοιάζει ο Σύριζα με ένα αυταρχικό κόμμα της Τουρκίας όπως είναι αυτό του Ερντογάν, ο οποίος αποφάσισε να… κάνει και «μαθήματα» περί λαϊκισμού στον κ Τσίπρα. Μάλιστα προχώρησε ακόμα περισσότερο παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Τουρκίας προτείνοντας για τις προσεχείς εκλογές της Τουρκίας που θα γίνουν μέσα στο 2015 να σχηματιστεί ένας ευρύς πολιτικός σχηματισμός εναντίον της πολιτικής κυριαρχίας του Ερντογάν και του κόμματος του.
Τέλος ο Ayhan Karayusuf αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υποστήριξε ότι μεταξύ των δυο λαών δεν υπάρχει καμία διαφορά και ότι θα εργαστεί για την βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών χωρίς φυσικά να προχωρήσει στην αναφορά των ελληνοτουρκικών προβλημάτων και να κάνει κάποια νύξη για την τουρκική προκλητικότητα του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας τον οποίο  επέκρινε έντονα αλλά μόνο για την εσωτερική τουρκική πολιτική κατάσταση.
Εντωμεταξύ σύμφωνα  με δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet, (31/1),  αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου του Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, θα έρθει στην Αθήνα στις 9 Φεβρουαρίου για να συζητήσει με την νέα ελληνική κυβέρνηση την στενότερη συνεργασία  εν όψει και των πολύ κρίσιμων τουρκικών εκλογών τον ερχόμενο Ιούνιο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

«Πολεμικό κλίμα» στήνει η Τουρκία γύρω από τα Ίμια..Επιμέλεια : ΛΟΥΚΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

www.onalert

»Πολεμικό κλίμα» και στην θάλασσα γύρω από Ίμια με ναυτικά »επεισόδια» από τις 11 το πρωί επιχειρεί να διανθίσει τουρκικό πρακτορείο την αεροπορική πρόκληση με την παρουσία τουρκικών F -16 στην ευρύτερη περιοχή και την προκλητική υπέρπτηση των Ιμίων και Καλολήμνου την ώρα που το ελικόπτερο με τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμένο, προσέγγιζε για να ρίξει το στεφάνι στην μνήμη των νεκρών στελεχών του Π.Ν.

»Καρτέρι»
Πρόκληση που ενισχύεται από το ότι τα τουρκικά F-16 ήταν από νωρίτερα  σε »καρτέρι» στον τουρκικό εναέριο χώρο – ανατολικά των Ιμιων-  και περίμενε να φτάσει το ελικόπτερο για να κάνουν την πρόκληση. Βεβαίως και η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν είχε κάτσει με σταυρωμένα χέρια: όταν »είδε» με τα ραντάρ το τουρκικό »καρτέρι» έστειλε αμέσως τα αεροσκάφη επιφυλακής σε διπλανή περιοχή , στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο και παρενέβησαν στο κατάλληλο, χρονικά,  σημείο.
Το κλίμα στην θάλασσα διαμορφώνει είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dogan με τον τίτλο «Κρίση στεφάνου του Έλληνα Υπουργού στα Ίμια» όπου γράφει ότι στα Ίμια, που είχαν γίνει αιτία για εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας το 1996,βιώθηκαν και πάλι »στιγμές έντασης».
 Από τις 11 π.μ. τα περιπολικά 
Συγκεκριμένα γράφει, ότι μετά την ανακοίνωση ότι ο Αρχηγός του μικρού εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ελλάδα, (τον οποίου ο Πρωθυπουργός Τσίπρας διόρισε Υπουργό Άμυνας, όπως αναφέρει), κ. Παναγιώτης Καμένος θα μεταβεί με ελικόπτερο στα Ίμια και θα ρίξει στεφάνι στη θάλασσα για τους Έλληνες αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους πριν από 19 χρόνια, προέκυψε ένταση στην περιοχή.
Η μεγάλη κινητικότητα στα Ίμια ξεκίνησε- γράφει – από τις 11.00 το πρωί. Η ένταση ξεκίνησε όταν κατά το τουρκικό πρακτορειο έφθασαν στην περιοχή από την Κάλυμνο, την Κω και τη Λέρο έξι ελληνικά σκάφη του Λιμενικού (σ.σ.σε άλλο σημείο αναφέρει 7) και εισερχόμενα, όπως υποστηρίζει, στα τουρκικά χωρικά ύδατα, …παρενόχλησαν τους Τούρκους ψαράδες.
Μισή ώρα αργότερα,συνεχίζει, ήρθαν στην περιοχή από το Μπόντρουμ, το Τουργκούτρεις και το Γιαλίκαβακ τρία σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και ….έβγαλαν τα ελληνικά σκάφη από τα …τουρκικά χωρικά ύδατα. Έτσι, προσθέτει μελοδραματικά, »πήραν ανάσα» οι Τούρκοι ψαράδες.
»Αερομαχίες πολεμικών αεροσκαφών»
Στην συνέχεια μιλάει »για αερομαχίες πολεμικών αεροσκαφών»: Όταν το ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο έφτασε στα Ίμια στις 13.00 η ένταση αυξήθηκε περισσότερο, αναφέρει το πρακτορείο και επικαλείται ελληνικές ιστοσελίδες που ανέφεραν ότι στο ελικόπτερο αυτό βρισκόταν ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδος, κ. Καμένος και ότι έριξε στεφάνι στη θάλασσα. Όπως αναφέρει η αερομαχία που σημειώθηκε στην περιοχή των Ιμίων καταγράφηκε και από τις κάμερες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dogan.
Στην συνέχεια παρουσιάζει και …ηχητικές περιγραφές :Στις 13.00 πάνω από τη Λέρο και την Κάλυμνο άρχισε να ακούγεται ο ήχος τουρκικών και ελληνικών F-16. Στα ανοιχτά του Γκιουμουσλούκ ακούστηκε ο θόρυβος των πολεμικών αεροσκαφών και παρακολουθήθηκε η »αερομαχία». Μετά από 10 λεπτά, το ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο ήρθε πάνω από τα Ίμια και στάθηκε για λίγη ώρα στον αέρα.
Το σενάριο του τουρκικού πρακτορείου έχει την ίδια ώρα και »ναυτικό επεισόδιο» :Εκείνη τη στιγμή, γράφει, σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από τα Ίμια ήρθαν αντιμέτωπα τα πλοία της τουρκικής και της ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής δεν …επέστρεψαν να πλησιάσει στα Ίμια το ελληνικό σκάφος.
Άκουσαν …στρατιώτες να φωνάζουν και είδαν …υποβρύχιο
Επιχειρεί να δώσει και άλλο μελοδραματικό τόνο η περιγραφή:Προσέλκυσε την προσοχή – αναφέρει το πρακτορείο – το γεγονός ότι …στρατιώτες και των δύο χωρών βγαίνοντας στο πίσω μέρος των σκαφών, φώναξαν αμοιβαία.
Το ελληνικό ελικόπτερο, αφού έμεινε για λίγο ακίνητο πάνω από το νησί, στράφηκε προς την πλευρά της Καλύμνου και απομακρύνθηκε. Από την άλλη, ολοκληρώνεται το »σκηνικό»- ένα τουρκικό υποβρύχιο που βρισκόταν, λέει, στα ανοιχτά του νησιού Τσαβούς και παρακολούθησε το συμβάν από απόσταση …τεσσάρων μιλίων.
Και το ρεπορτάζ καταλήγει ότι ενώ συνεχιζόταν ακόμα η παραμονή πέντε ελληνικών ( σ.σ. από 6 και 7 που ανέφερε πιο πριν) και τριών τουρκικών σκαφών του λιμενικού, τα πολεμικά αεροσκάφη απομακρύνθηκαν.
Τι »ξεχνούν» να πουν οι Τούρκοι
Βέβαια το ρεπορτάζ »ξεχνάει» να αναφερθεί στις προκλητικές υπερπτήσεις των Τουρκικών F-16 πάνω από τα Ίμια και την Καλόλημνο και την εν γένει προκλητική τους παρουσία στην τελετή. Διότι την ώρα που τα ζεύγη των ελληνικών και τουρκικών F-16 διασταυρώνονταν μεταξύ Καλολήμνου και Ιμίων, σε ύψος περίπου 1.700 ποδών, λίγο πιο κάτω ( καθ ύψος) στα 350 πόδια, πετούσε το ελικόπτερο NH-90 με τον Ελληνα Υπουργό Αμυνας κ. Καμένο, τους Αρχηγούς ΓΕΝ αντιναύαρχο Αποστολάκη και ΓΕΑ αντιπτέραρχος Τουρνάς την ακολουθία τους και εκπροσώπους του Τύπου.
Η κρίσιμη »διασταύρωση» 
Σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας δεν υπήρξε αερομαχία καθώς η προκλητική κίνηση των τουρκικών F-16 εντός του FIR Aθήνας και του ΕΕΧ διήρκεσε ένα λεπτό. Τα ελληνικά  F-16 ήταν »καρτέρι» και αμέσως παρενέβησαν και διασταυρώθηκαν με τα αποχωρούντα τουρκικά.
Το σημαντικότερο, όπως προείπαμε, είναι το ότι οι Τούρκοι είχαν στήσει »καρτέρι» προκειμενου να παρενοχλήσουν και να κάνουν τις υπερπτήσεις.
[www.onalert.gr]

Συναγερμός…ραγδαίες εξελίξεις…κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα…

krisimes-ores-gia-tin-ellada-620x412Οι επόμενες ώρες και μέρες για την Ελλάδα μας είναι κρίσιμες. Η ρήξη με την ΕΕ και τους τοκογλύφους της ΕΚΤ είναι δεδομένη.









Στους εκβιαστές τύπου Σόιμπλε, Σουλτς και Ντάϊσελμπλουμ πρέπει να τους πει η ελληνική κυβέρνηση να κάνουν…μπλουμ! Δεν πάει άλλο. Οι προδότες Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος και το τσιράκι τους ο Παπαδήμος σταύρωσαν τον ελληνικό λαό τα τελευταία 5 χρόνια. Οι οικονομικοί δολοφόνοι της Ευρώπης θέλουν να αρμέξουν εντελώς τους Έλληνες, να εξαθλιώσουν ολοκληρωτικά τον λαό, να προκαλέσουν μεγαλύτερη γενοκτονία. Η νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση υπό τον Τσίπρα δείχνει να τηρεί τις…δεσμεύσεις της. Να κρατήσει γερά αντιστάσεις και να μην υποκύψει ούτε στιγμή στις αθλιότητες των ΕΧΘΡΩΝ της χώρας. Αν υποκύψει, θα είναι και αυτή υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό.
Να πει λοιπόν αυτό το ΟΧΙ που περιμένουμε όλοι. Να πορευθούμε μόνοι μας. Να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να γίνει στάση πληρωμών προς τους δανειστές.
Οι εχθροί μας της ΕΕ θα προβούν σε δόλιες ενέργειες και ενδεχομένως να κάνουν προβοκάτσια κατά της χώρας μας, με μοχλό τον Ερντογάν.
Ο Τσίπρας οφείλει να ζητήσει τη συνεργασία-βοήθεια του Πούτιν της Ρωσίας. Να γίνει άμεσα αυτό και να ανοίξει όλο το Αιγαίο στον Ρωσικό στόλο.
Οι Έλληνες πρέπει να ενωθούμε σαν γροθιά για να αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες προκλήσεις-επιθέσεις που θα δεχτούμε.
Προέχει η σύμπνοια και η συνεργασία με τη Ρωσία!
sfairika.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πρόταση-βόμβα Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα: «Θα γίνουμε ασπίδα της Ελλάδας εάν…»

 

Η Μόσχα έδωσε το πράσινο φως και την εσπευσμένη πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα, στην σκιά των σοβαρότατων εξελίξεων στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή. Μέχρι πρόσφατα και μετά
την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, η Ρωσία είχε χαλαρώσει το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα, αφού και στην Ουκρανία είχε κυβέρνηση φίλα προσκείμενη ειδικά στο ενεργειακό παιχνίδι. Σήμερα, το HellasForce αποκαλύπτει την πρόταση βόμβα της Ρωσικής πλευράς που πιθανά να σοκάρει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι Ρώσοι γνωρίζουν πιο πολλά από όσα πιστεύει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.

Γιατί τον Τσίπρα.
Οι Ρώσοι προσέγγισαν τον Τσίπρα ως εν δυνάμει πρωθυπουργό γιατί πιστεύουν ότι έχει τις λιγότερες δεσμέυσεις με την Δύση (ΗΠΑ – Γερμανία). Οι όποιες «υποχρεώσεις» έχει αναλάβει δεν είναι προσωπικές, αλλά προϊόν συνεννόησης στελεχών του που δεν μπορούν να δεσμεύσουν σε καμμιά περίπτωση τον ίδιο. Σε αυτά οι Ρώσοι δίνουν μεγάλη σημασία καθώς ένας πολιτικός που ελέγχεται π.χ. για ευνοϊκή συμπεριφορά στην Siemens, θα είναι πάντα υπόδουλος και εκβιάσιμος από την Δύση.

Το άγνωστο φιάσκο με Τουρκία και η απειλή Ρωσοτουρκικού πολέμου.
Ελάχιστοι γνωρίζουν τις μυστικές συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας που ολοκληρώθηκαν πριν από 48 ώρες. Η Ρωσική πλευρά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ερντογάν παραμένει πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ παρ” όλους τους λεονταρισμούς και θα αποτελέσει βασικό βραχίονα σε κλιμάκωση της κρίσης.

Η Ρωσία απείλησε ανοιχτά την Τουρκική πλευρά για την τουρκική εμπλοκή στην Συρία και διεμήνυσε πως εάν επαναληφθούν γεγονότα όπως αυτά στην πόλη Κεσάμπ, η Ρωσική αντίδραση θα είναι σκληρή. Αυτή η παράμετρος ήταν που έκανε τον Κέρι να μιλήσει για το αδιαπραγμάτευτο της εδαφικής ακεραιότητας του ΝΑΤΟ, εννοώντας βέβαια την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας ως χώρας μέλους του ΝΑΤΟ για να καθησυχάσει τον Ερντογάν ως προς τις Ρωσικές απειλές.

Γιατί την Ελλάδα.
Οι προφανείς λόγοι είναι οικονομικοί. Οι αφανείς είναι γεωπολιτική και θέλουν την Ελλάδα αντίβαρο στην Τουρκία. Μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η ασφυξία ως προς την εξαγωγή των φυσικών πόρων της Ρωσίας είναι εμφανής. Οι αγωγοί της Ουκρανίας δεν μπορούν πλέον να υπολογίζονται ως αξιόπιστη λύση, ακόμα και αν οι Ρώσοι υποκύπτουν στον εκβιασμό και στην ουσία δίνουν δωρεάν το Ρωσικό αέριο στην Ουκρανία, ώστε να μην διακοπεί η ροή προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό καθιστά την πολιτική των αγωγών που είχε εγκαινιάσει ο Πούτιν με τον Κώστα Καραμανλή ως μονόδρομο. Για την ακρίβεια, είναι θέμα ζωής και θανάτου η ολοκλήρωση του Southstream αλλά και του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, όχι όμως με τα λάθη που έγιναν την προηγούμενη φορά. Τώρα δεν υπάρχει περιθώριο λαθών και χαλαρότητας αφού η Ουκρανία θεωρείται χαμένη υπόθεση.

Γεωπολιτικά, η Ρωσία δείχνει να σώζει την Συρία, η αστάθεια όμως που επικρατεί την έκανε να κάνει το μεγάλο άνοιγμα στην Αίγυπτο και να ξεκαθαρίσει στο Ισραήλ ότι δεν θα ανεχθεί πλέον οποιαδήποτε ενέργεια κατά της Συρίας ή της Αιγύπτου. Σε αντίθεση με τον Ερντογάν, το Ισραήλ υπάκουσε στις Ρώσικες εντολές και σταμάτησε κάθε εμπλοκή στην Συριακή κρίση παρά τις πιέσεις που δέχεται από την Σαουδική Αραβία. Φαίνεται πως ο Πούτιν είχε πιο ισχυρά επιχειρήματα απέναντι στην Ισραηλινή ηγεσία από τις βαλίτσες που έχουν προσφέρει οι Σαουδάραβες.

Στην Αίγυπτο τα πράγματα ήταν πιο εύκολα αφού ο στρατηγός Σισι έχει εβραϊκή καταγωγή, ενώ η Χαμάς τάχθηκε με το μέρος του Μόρσι και των ΗΠΑ στην πρόσφατη κρίση. Εάν ο Πούτιν εξασφαλίσει μία παρουσία στον Ελληνικό ζωτικό χώρο, τότε ελέγχει απόλυτα την Τουρκία, κυκλώνοντας στην ουσία τον βασικότερο Νατοϊκή απειλή για την χώρα του.

Το «πακέτο» Πούτιν στον Τσίπρα.
Άμεση επανέναρξη της πολιτικής των αγωγών, με την ευρύτερη δυνατή πολιτική αποδοχή σε περίπτωση εκλογής του Τσίπρα. Τα ανταλλάγματα θα είναι οικονομικά και πολιτικά σε επίπεδο εντός και εκτός Ελλάδος. Ο Πούτιν θεωρεί πως με μία γενναία είσοδο, θα βάλει φωτιά σε όλον τον Ευρωπαϊκό νότο που μαστίζεται, προσβλέποντας στην φιλική στάση της Ιταλίας και σε ενδεχόμενη επικράτηση της Λεπέν στην Γαλλία, έστω ως ρυθμιστή. Μία γενναία μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, θα είναι αρκετή για να επανεκκινήσει ολόκληρη την Ελληνική οικονομία, δίδοντας παράλληλα ανοιχτές πιστώσεις για αγορά πετρελαίου με ρώσικη εγγυοδοσία.

Σε πρώτη φάση δεν τίθεται θέμα εξόδου από το Ευρώ, εκτός εάν η ΕΕ εκβιάσει για την απόρριψη τέτοιας συνεργασίας, οπότε η Ρωσία θα εγγυηθεί το κλείδωμα της «νέας δραχμής» για να εμποδίσει την Αργεντινοποίηση σε μία τέτοια εξέλιξη. Ήδη η Βουλγαρία έχει ξεκαθαρίσει στην ΕΕ ότι θα προχωρήσει τον Southstream πασει θυσία. Το ίδιο θα γίνει και με τον Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη όταν υπάρξει κατάλληλο κυβερνητικό σχήμα.

Οι Ρώσοι προσφέρουν την δυνατότητα «γεωπολιτικής προσέγγισης» (έτσι θα τεθεί), που θα περιλαμβάνει προσφορά στρατιωτικού υλικού στα πρότυπα της Αιγύπτου «για την ανασύσταση των ενόπλων δυνάμεων που έχουν βληθεί από το μνημόνιο» εως και την δυνατότητα στρατιωτικής παρουσίας (αποκλειστικά στο Αιγαίο) με κοινοποιήσιμο αντάλλαγμα την Ρωσική εγγύηση στην ακεραιότητα της χώρας, γεωπολιτικά και οικονομικά! Κοινώς οι Ρώσοι προσφέρουν την δυνατότητα ανακήρυξης ΑΟΖ με στρατιωτική προστασία που όμως θα προβληθεί ως «πλαίσιο οικονομικού ανταλλάγματος» για την δημιουργία στρατιωτικής βάσης. Το διπλωματικό σημείο; Οι Ρώσοι θα εγγυηθούν την ύπαρξη και δυτικών εταιρειών στην Ελληνική ΑΟΖ, όπως ακριβώς έγινε με την Κύπρο.

Εξαιρετικά σημαντικό: Οι Ρώσοι γνωρίζουν τις τουρκικές βλέψεις στην Θράκη και με την συμφωνία Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, θα εγγυηθούν την αποτροπή οποιασδήποτε απειλής ή αλλαγής του status της περιοχής.

Τέλος, γνωρίζοντας την ανασφάλεια που θα αντιμετωπίσει ο Τσίπρας αυτές τις προτάσεις ή μέρος τους, οι Ρώσοι έχουν ετοιμάσει ένα πακέτο εσωτερικής διασφάλισης το οποίο όπως πιστεύουν θα δώσει την αίσθηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως η όποια μορφή απειλής ενδέχεται να προκύψει, θα είναι διαχειρίσιμη, σε αντίθεση με τα γεγονότα 2007 – 2009. Οι Ρώσοι δεν θα θέσουν θέμα για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ καθώς έχουν ετοιμάσει και λύση που θα καλύπτει την στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, στα πλαίσια συμμετοχής της Ελλάδας στην Ε/Α συμμαχία…

Αναμένονται όπως όλοι καταλαβαίνουμε, σημαντικές εξελίξεις για την χώρα μας.


 

ΔΥΟ ΤΟΛΜΗΡΑ ΒΗΜΑΤΑ – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ



Κανένα έλεος… Κανένας οίκτος… Κανένας πολιτικός πολιτισμός για μια χώρα που μετρά 7.000 δολοφονημένους…. Κανένα ελαφρυντικό…


Και για κανένα κάθαρμα από αυτά που σφετερίστηκαν για λογαριασμό της ξένης κατοχής την πολιτική εξουσία…
Είναι τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης, και η πολιτική ζωή της χώρας κινείται ακόμη στο επίπεδο των συμβολισμών, έξω από τη μάχιμη πολιτική πραγματικότητα, αφού ακόμη δεν έχουν αναγνωσθεί ούτε καν οι προγραμματικές δηλώσεις .
Κινείται επίσης στο επίπεδο των διερευνητικών βολιδοσκοπήσεων από τη μεριά πρωτίστως των ξένων – που το αποτέλεσμά τους εκ των πραγμάτων θα αποτελέσει μέρος του οπλοστασίου τους στην καθολική πολιτική τους αντεπίθεση, που όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται να καθυστερήσει.
Μέσα σ αυτήν ωστόσο τη σύντομη διαδρομή, όπου απλά καταγράφονται τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης σε επίπεδο τουλάχιστον πολιτικής επικοινωνίας, υπάρχουν ορισμένες κρίσιμες διαπιστώσεις, που σε πρώτη φάση οφείλουμε τουλάχιστον να τις καταγράψουμε.
  • Η πρώτη διαπίστωση, είναι πως το ενωμένο συμμοριακό ιερατείο, δε δείχνει διατεθειμένο να εκχωρήσει τα κατοχικά κεκτημένα του, διότι αντιλαμβάνεται πλήρωςτο ντόμινο που πρόκειται να ακολουθήσει, και αυτό εκ των πραγμάτων το καθιστά απρόβλεπτο στις πολιτικές του αντιδράσεις, που θα πρέπει να αναμένονται σφοδρές.
  • Η δεύτερη διαπίστωση είναι, πως η φυλακή του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου, είναι μια φυλακή υψίστης ασφαλείας για την αξιοπρέπεια των λαών, και ως τέτοια,το δίλημμα ανάμεσα στην ενσωμάτωση  ή στη ρήξη, αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνιση του με τρόπο καταλυτικό.
  • Η τρίτη διαπίστωση είναι ίσως και η πλέον θλιβερή, αφού τα κατοχικά ανδρείκελα που μόλις αποκαθηλώθηκαν από την κυβερνητική εξουσία, δε διστάζουν πλέον να βγάλουν εντελώς την κουκούλα του δωσίλογου, πλειοδοτώντας σε δουλοπρέπεια με… το βρωμερό τους πρόσωπο πλέον να είναι απολύτως εμφανές και υπό το φως του Ηλίου, παίζοντας έτσι  το τελευταίο τους χαρτί, σε μια επίθεση ντροπής σε βάρος της ίδιας τους της χώρας.
  • Μαζί τους αποκαλύπτεται και ο τρισάθλιος ρόλος του «ποταμίσιου» σουργελιστάν που επίσης πλειοδοτεί σε δουλοπρέπεια, επιχειρώντας να διασφαλίσει την απόλυτη εύνοια του κατοχικού σουλτανάτου στις εξελίξεις που πρόκειται να ακολουθήσουν.
Τι είναι αλήθεια αυτό που επιχειρεί αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και τι είναι αυτό που εξοργίζει την προσκυνημένη τσογλαναρία που οδήγησε τον τόπο στην ταπείνωση και την κοινωνία στον κατοχικό εφιάλτη???
  • Όχι δεν επιχειρεί τη γενικευμένη σύγκρουση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ,των οποίων άλλωστε έχει δηλώσει ένθερμος θιασώτης και φιλόδοξος μεταρρυθμιστής.
  • Αυτό που επιχειρεί - έστω και αν έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, κοιτώντας κατάματα τις ίδιες της τις αυταπάτες – είναι να λειτουργήσει στη βάση του αυτονόητου.
  • Επιχειρεί να θυμίσει (σε ώτα μη ακουόντων) πως το ευρωενωσιακό ανοσιούργημα, είναι συνεταιρισμός ισότιμων σε αξιοπρέπεια χωρών, κι αυτό δε δείχνει διατεθειμένο να το αποδεχτεί το κατοχικό ιερατείο, και το αντιπαλεύει θανατερά ο Δούρειος ίππος της πολιτικής συμμορίας των ταπεινωμένων ελληνόφωνων δωσίλογων.
  • Επιχειρεί να θυμίσει (σε ώτα μη ακουόντων) πως στο Ευρωπαϊκό ανοσιούργημα, θα πρέπει τουλάχιστον τυπικά να ερωτώνται οι πάντες για οτιδήποτε επιχειρείται να εμφανιστεί ως «ευρωπαϊκή» απόφαση,  κι αυτό είναι κάτι με το οποίο αρνείται να συμβιβαστεί το κατοχικό ιερατείο, και το αντιπαλεύουν λυσσαλέα μια χούφτα προσκυνημένοι δωσίλογοι της Αθήνας που ταπεινώθηκαν κατ επανάληψη στον αστερισμό της αφωνίας, της αναξιοπρέπειας και του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ».
  • Επιχειρεί να θυμίσει (σε ώτα αποφασισμένων και αδίστακτων) πως τα Ίμια είναι μέρος της Ελληνικής επικράτειας και πως η Τουρκική αλητεία, πρέπει να γκρεμοτσακιστεί από τα Κυπριακά οικόπεδα, κι αυτό είναι κάτι που εξοργίζει την ελληνόφωνη σαβούρα των απογόνων του Σημιτιστάν, του Παπανδρεϊστάν και της Σαμαροβενιζελικής ενδοτικότητας.
Συνιστούν άραγε όλα τα παραπάνω καθολικότερες κοινωνικοπολιτικές ανατροπές ικανές να αμφισβητήσουν τις κυρίαρχες λογικές του κυρίαρχου κοινωνικοπολιτικού συστήματος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη???
Συνιστούν άραγε όλα τα παραπάνω αριστερή πολιτική με ταυτότητα, που να νομιμοποιεί τη νεκρανάσταση του νέο-δωσιλογισμού των Βορίδηδογεωργιάδηδων που αναβιώνουν αδίστακτα την εμφυλιοπολεμική φιλολογία και τη ρητορική της γερμανόδουλης ταγματαλητείας???
Όχι… Δε συνιστούν αριστερή πολιτική με ταυτότητα. 
  • Συνιστούν μια αυτονόητη στάση εθνικής αξιοπρέπειας, που φυσικά δεν απειλεί και δεν υπερβαίνει τα όρια του συστήματος, είναι όμως απόλυτα επιβεβλημένη για κάθε πολιτικό που θέλει να λειτουργεί σεβόμενος στοιχειωδώς την εθνική ταυτότητα που επικαλείται ότι υπηρετεί.
  • Συνιστούν το στοιχειώδες που δεν τόλμησαν να κάνουν οι ταπεινωμένοι του δωσιλογισμού, γι αυτό και σήμερα το αντιπαλεύουν λυσσασμένα. Γιατί τρέμουν ακόμη και στην ιδέα να αποδειχτούν συγκριτικά το πόσο ξεφτιλισμένη υπήρξαν στο δουλοπρεπή τους κατήφορο.
Θα επιμείνει μέχρι τέλους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη ρότα που δείχνουν τα πρώτα της βήματα???
Αυτό είναι κάτι που μένει να αποδειχτεί και θα αποδειχτεί σύντομα, όταν μετά την πρώτη επίδειξη «κατσαρόλας» με ενορχηστρωτή το χρηματιστήριο, θα εξαπολύσουν τη γενικευμένη τους επίθεση σε βάρος της Ελλάδας.
Αυτή τη στιγμή όμως, δεν κρίνουμε πεπραγμένα αλλά τη δυναμική συγκεκριμένων πολιτικών και εθνικών συμβολισμών, και επιχειρούμε να το κάνουμε χωρίς την ελάχιστη κομματική ή πολιτική ιδιοτέλεια, αλλά και αρνούμενοι να παραδοθούμε στην επικίνδυνη λαγνεία της αυταπάτης.
Για μας το δίλημμα είναι σαφές, και η κυβέρνηση την αμέσως επόμενη περίοδο θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πιο καραμπινάτη του εκδοχή:  
ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ και ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ή ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ και ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ???
Το παράδειγμα του Σαλβαδόρ Αλιέντε, είναι εκεί και υπάρχει για να θυμίζει σε όλους τι δεν πρέπει να κάνουμε σε μια Ελλάδα που ο νεοναζισμός έχει αναβιώσει επικίνδυνα…
Και η Ελληνική κοινωνία είναι εδώ, για να αποτελέσει με την έμπνευση, τη μαχητικότητα, αλλά και την οργή της, τον αποφασιστικό καταλύτη για τα αυτονόητα και τα στοιχειώδη, στη μάχη για την εθνική αξιοπρέπεια και την οριστική αποκαθήλωση της δουλοπρέπειας και του δωσιλογισμού.
Δυο τολμηρά βήματα που εν πολλοίς θα κρίνουν τη μάχη για την οριστική ανακοπή του κατοχικού σχεδιασμού, και που ταυτόχρονα θα εμπνεύσουν και θα πυροδοτήσουν γενικότερες πολιτικές ανατροπές στην Ευρώπη είναι τα ακόλουθα:
  • Πρώτον: Η νέα κυβέρνηση, θα πρέπει να εγγράψει άμεσα στον κρατικό προϋπολογισμό το κατοχικό δάνειο και της Γερμανικές αποζημιώσεις, μηδενίζοντας έτσι και λογιστικά το σύνολο του εμφανιζόμενου ως δημοσίου χρέους, και να παραπέμψει έτσι ολόκληρη την Ευρωζώνη, να πάρει τα ρέστα από τη μανδάμ Μέρκελ και το χιτλερίσκο Σόιμπλε.
  • Δεύτερον: Να παραπέμψει άμεσα σε δική για εσχάτη προδοσία τους πρωταγωνιστές του προδοτικού PSI, αναδεικνύοντας παράλληλα το βρώμικο ρόλο σε βάρος των λαών και το ύπουλο παιχνίδι που παίχτηκε με την κρατικοποίηση του χρέους που πραγματοποιήθηκε για να ξεφορτωθούν οι τραπεζίτες την απασφαλισμένη βόμβα του τοξικού χρέους και να τη φορτωθούν οι λαοί, διευκολύνοντας έτσι το ντόμινο για να καθίσει σε όλη την Ευρώπη στο σκαμνί η συμμορία των αχυρανθρώπων του ευρωπαϊκού ιερατείου.
Ιδού λοιπόν η Ρόδος… 
Όσο για το πήδημα… αυτή τη φορά θα έχει αίμα. Ας φροντίσουμε να μη ματώσει άλλο ο λαός, αλλά μονάχα τα καθάρματα που έσυραν τον τόπο σ αυτή την απερίγραπτη εθνική τραγωδία.
Κανένα έλεος… Κανένας οίκτος… Κανένα ελαφρυντικό… Και για κανένα κάθαρμα από αυτά που σφετερίστηκαν για λογαριασμό της ξένης κατοχής την πολιτική εξουσία…
 


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ : ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Καθόμαστε πάνω στο χρυσό βουνό και ψάχνουμε για μισθούς και συντάξεις...

Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα όσα γράφονται παρακάτω. Δεν είμαι ειδικός στην εξόρυξη πετρελαίου. Ούτε γνωρίζω πως γίνονται αυτές οι δουλειές.
Ομως, κάποιος μας λέει ψέμματα. Είτε ο πρωθυπουργός, είτε όλοι οι επιστήμονες εδαφοτεχνικοί του ΙΓΜΕ και των Ελληνικών πανεπιστημίων. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν ζητά τη δίωξη όλων αυτών (δεν είναι δυνατόν αυτός να ζητά από τον Ελληνικό λαό να κάνει τέτοιες θυσίες και να βγαίνει ο καθένας να λέει ότι η Ελλάδα είναι η πιο πλούσια χώρα του κόσμου) απαντά στο ερώτημα ποιος είναι ο ψεύτης.

Διαβάστε λοιπόν και κρίνετε μόνοι σας…

Γράφει η Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!

Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια
Χημικός, Γεωπόνος
ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας
Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρύπανση Εδαφών
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΦΠ&ΑΠ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Τηλ. 242109 3290, email: egol@uth.gr


 


ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ! Μη με ξυπνάτε!

ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ! Μη με ξυπνάτε!

Ναι, υπάρχει πρωθυπουργός που δεν λέει σε όλα... γιαβόλ. Ναι, υπάρχουν υπουργοί που ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ στο κεφάλι τους.
Ο ένας πετάει πάνω από τα Ίμια για να τιμήσει τους νεκρούς. Ο άλλος επαναπροσλαμβάνει τους αντισυνταγματικά απολυμένους. Ο τρίτος σταματά το ξεπούλημα των λιμανιών. Η πρώτη αντιμνημονιακή κυβέρνηση της χώρας βγήκε από ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου. Ο Τσίπρας ξεκαθαρίζει στον πρόεδρο της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, ότι η Ελλάδα θα πορευθεί πλέον με γνώμονα την εθνική της κυριαρχία.
 Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου. Την ίδια μέρα, ο Κοτζιάς - στις Βρυξέλλες - απέναντι στον Γερμανό ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ - αλλάζει το ευρωπαϊκό κείμενο και αποτρέπει τη διεύρυνση του εμπάργκο κατά της Ρωσίας.
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου. O Βαρουφάκης "σκοτώνει" την τρόικα μπροστά στα έκπληκτα μάτια του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ!

ΟΝΕΙΡΟ!

Στους δρόμους: Συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ηράκλειο στις 16 Φεβρουαρίου για τη δημοκρατία και το χρέος



Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ηράκλειο για να στηριχθεί η ελληνική αντιπροσωπεία που θα βρίσκεται στη Βρυξέλλες για να διαπραγματευθεί για το χρέος. Η πιο πιθανή ημερομηνία είναι κάπου μέσα στον Φεβρουάριο, πιθανότατα στις 16 ή 17 του μήνα, ενώ διαρκώς νέες πόλεις ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από χρήστες του διαδικτύου και ήδη πολλές χιλιάδες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν.
Να σημειώσουμε ότι όπως σημειώνουν πολλοί πολίτες, μετά απο αρκετά χρόνια οι διαδηλώσεις θα γίνουν δίχως ΜΑΤ να κυνηγούν τον κόσμο, χωρίς δακρυγόνα, χωρίς κάγκελα.
Στο σχετικό κείμενο σημειώνονται τα εξής:
Την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του Ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος και Λευκού πύργου, ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί.
Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες στην “πολιτισμένη” Ευρώπη.
Η ημερομηνία του συλλαλητηρίου είναι ενδεικτική και θα οριστικοποιηθεί όταν γίνει γνωστή η ημερομηνία της συνδιάσκεψης.
10855013_10206184591313269_1313813080504431816_o
Πατήστε ΕΔΩ για το συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Πατήστε ΕΔΩ για το συλλαλητήριο στο Ηράκλειο.
Πατήστε ΕΔΩ  και ΕΔΩ για το συλλαλητήριο στα Χανιά.

Game is over – Ο πόλεμος ξεκινά…



Υποχρέωση όλων των ελληνικών κομμάτων να σταθούν δίπλα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 
Ο πόλεμος ξεκίνησε. Μένει και η τυπική επίθεση του ευρω-ιερατείου κατά της Ελλάδας, κατά του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων και 2,5 εκατομμυρίων φτωχών που δημιούργησε η «βοήθεια» του μνημονίου

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

Μετά την στάση αναμονής ολίγων ημερών (με ταυτόχρονα χτυπήματα στον τραπεζικό και χρηματιστηριακό τομέα, αλλά και στα spreads μέσω των εργαλείων που ονομάζονται funds) και έπειτα από τις πρώτες «αψιμαχίες» σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής (Κοτζιάς), ήρθαν οι επισκέψεις των ευρωπαίων αξιωματούχων (Σουλτς και Ντάισελμπλουμ) που «καθόρισαν» την απαίτηση του Βερολίνου για πλήρη υποταγή της Ελλάδας στις εντολές της (μη ελέγξιμης από το Ευρωκοινοβούλιο) τρόικας, εισπράττοντας «εκκωφαντικές» απαντήσεις μη διάθεσης για περαιτέρω εξάρτηση της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή «βοήθεια» τόσο από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη (ο οποίος έδειξε την πόρτα στον κ. Ντάινσελμπλουμ) όσο και από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, ο οποίος διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αγνοήσει την εντολή του ελληνικού λαού κι έτσι δεν προτίθεται να λάβει περαιτέρω βοήθεια από τους «εταίρους και φίλους διασώστες» της Ελλάδας.

Αυτή η στάση της ελληνικής κυβέρνησης έχει ανατάξει το ηθικό, την ψυχολογία και κυρίως την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ένιωθαν πως βίωναν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο, εγκαταλειμμένοι από τους πολιτικούς της χώρας. Και αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο είναι πάρα πολύ σημαντικό για τις εξελίξεις και συγκεκριμένα για την επικείμενη σκληρή επίθεση του ευρω-ιερατείου του Βερολίνου.
Στα λόγια (που δεν ακούσθηκαν, αλλά φάνηκαν στα χείλη) του κ. Ντάισελμπλουμ προς τον κ. Βαρουφάκη, την ώρα της συνέντευξης Τύπου, βρίσκονταν όλες οι προθέσεις της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης». «Game is over» φάνηκε να ψιθυρίζει ο ευρωπαίος αξιωματούχος, όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν δέχεται να συζητήσει με την τρόικα (την ύπαρξη και τον ρόλο της οποίας πρώτο το Ευρωκοινοβούλιο αμφισβήτησε), ενώ στη συνέχεια επέστρεψε για να συμπληρώσει απειλητικά «μόλις σκότωσες την τρόικα».

 

Ο πόλεμος, λοιπόν, ξεκίνησε. Το τοπίο ξεκαθάρισε. Οι εχθροί πήραν τις θέσεις τους, αφού τις προηγούμενες ημέρες (προβλέποντας την στάση της κυβέρνησης Τσίπρα) κατόρθωσαν να «πείσουν» τα πολιτικά (και απολύτως εξαρτώμενα από το Βερολίνο) ανδρείκελα των χωρών του ευρωπαϊκού νότου. 
Ζούμε μία ιστορική επανάληψη. Η σημερινή ημέρα θυμίζει το ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου 1940, με το μεγάλο «Όχι» του Μεταξά κατά της Ιταλίας και του «ευρωπαϊκού άξονα». Στις πρώτες αντιδράσεις των πολιτών (που βιάζονται να μεταβάλλουν με ισχυρές δόσεις τρόμου τα ΜΜΕ της Ελλάδας που στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν –για τους δικούς τους οικονομικούς λόγους- τις μνημονιακές πολιτικές) διαβλέπουμε την επανάκαμψη της περηφάνειας, την απομάκρυνση του φόβου (αν και γνωρίζουν πως το «χτύπημα» των «εταίρων» επίκειται) και κυρίως την επαναφορά της αξιοπρέπειας. Της αξιοπρέπειας που χτυπήθηκε ανελέητα και συστηματικά από «εργαλεία» των μνημονιακών μηχανισμών και των εντός της Ελλάδας (πολιτικών και οικονομικών) εργαλείων της.

Η αυριανή ημέρα θα είναι μεστότατη μηνυμάτων κινδύνου, φόβου και τρόμου, τα οποία θα πηγάζουν από όλα τα μήκη της γης και θα έχουν ως επίκεντρο – στόχο την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες. Ίσως είναι ζήτημα μερικών ημερών (ή και ωρών) για να εκδηλωθεί το μέγεθος της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» και η εξώθηση της Ελλάδας σε οικονομική καταστροφή. 
Τα λόγια του γερμανού υπουργού οικονομικών Σόιμπλε, ήταν χαρακτηριστικά της γερμανικής οργής, «Η Γερμανία δεν εκβιάζεται», αλλά προφανώς ο ίδιος και η γερμανίδα καγκελάριος θεωρούν ότι η Ελλάδα μπορεί να εκβιάζεται…
Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται δίνοντας την ευκαιρία «επιδιόρθωσής» της, κι επειδή οι γερμανικές ηγεσίες (συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής) δεν δείχνουν να γνωρίζουν επαρκώς ή να έχουν κατανοήσει τα διδάγματα της ιστορίας και της σχέσης της χώρας τους με αυτήν, θεωρούμε δεδομένο πως η επικείμενη (γερμανική) επίθεση θα αποκαλύψει τόσο τους απάνθρωπους σχεδιασμούς του ευρω-ιερατείου, όσο και το σχεδιασμένο έγκλημα που έγινε τόσο εις βάρος της Ελλάδας όσο και εις βάρος όλων των ευρωπαϊκών λαών. Μόνο που, η επανάληψη εγκλημάτων (τρίτη φορά), αποστερεί οποιαδήποτε δικαιολογία από την Γερμανία που έχει αιματοκυλήσει μέχρι τώρα δύο φορές τον πλανήτη.

Αυτή τη χρονική στιγμή που ήδη βιώνουμε θα ξεκαθαρίσουν πολλά και για τις πολιτικές δυνάμεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Πόσοι πολιτικοί θα συνταχθούν στο πλευρό της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και πόσοι θα προτιμήσουν την "σιγουριά" του Βερολίνου; Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα γνωρίζουμε ποιοί ήταν "οικονομικοί και εθνικοί δολοφόνοι" και ποιοί προτάσσουν το συμφέρον και την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ελλάδας... 

Ίσως, οι εξελίξεις δίνουν την δυνατότητα σε όλους μας να αναδείξουμε και πάλι την Ελλάδα και να διδάξουμε στους λαούς την σπουδαιότητα του «όχι».
Ας ετοιμαζόμαστε, λοιπόν, για να δεχθούμε την οργή του Βερολίνου, τα χτυπήματα των «εταίρων» και την μήνη των «φίλων». Κι επειδή αυτοί που μας κήρυξαν τον πόλεμο είναι δειλοί (γνωρίζουν ότι είναι εγκληματίες), ας προσέχουμε από τα ανατολικά μας, το μαντρόσκυλο που γαυγίζει και θα προσπαθήσει να «δαγκώσει». Άλλωστε, τελευταία μας δείχνει πολύ έντονα τα «δόντια» και τις «ειδικές» προθέσεις του…

ΥΓ: Τόσο οι προθέσεις όσο και η "βίαιη" προετοιμασία μέσω σκληρής (γερμανικής) προπαγάνδας ήδη αποτυπώνονται στο αυριανό Spiegel, το οποίο "προειδοποιεί" για τα όσα έρχονται.
Για άλλη μια φορά η Ελλάδα αποτελεί το κεντρικό θέμα του γερμανικού οικονομικού περιοδικού Spiegel.
Αυτή τη φορά στο εξώφυλλο του Spiegel βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο τίτλος είναι χαρακτηριστικός των διαθέσεων: «Αλέξης Τσίπρας, ο εφιάλτης της Ευρώπης: Οδηγός που πηγαίνει ανάποδα».
Στην φωτογραφία, ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει βλοσυρός, με βλέμμα επιθετικό και αγέλαστος, ενώ τα χέρια του είναι σταυρωμένα στο στήθος του. Το περιοδικό κυκλοφορεί αύριο, 31 Ιανουαρίου.
Εν τω μεταξύ, στην ιστοσελίδα του το περιοδικό αναφέρει, μετά την συνάντηση Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ: «Σκάνδαλο στην Αθήνα: Η νέα ελληνική κυβέρνηση επέλεξε τη σκληρή αντιπαράθεση. Δεν πρόκειται να συνεργαστεί πλέον με τους ελεγκτές των διεθνών πιστωτών, επειδή απορρίπτουν τη λιτότητα». Και συμπληρώνει πως «μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Eurogroup επήλθε αναστάτωση».
Όλως τυχαίως, τα στατιστικά στοιχεία (που βασίζονται σε μετρήσεις της Eurostat) και τα οποία καταδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε η "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη" στην Ελλάδα και στους Έλληνες, δεν απασχολούν το γερμανικό περιοδικό, το οποίο ασκείται (μονίμως) σε τακτικές σκληρής γερμανικής προπαγάνδας. 

ΗΠΑ: Θα συνεργαστούμε για την επίλυση των διαφορών Ελλάδας – Ε.Ε.
Στη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες για την επίλυση των διαφορών που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την οικονομία της Ελλάδας προέβη σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη νέα πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιλυθούν οι διαφορές και να φέρουν την Ελλάδα, την Ε.Ε. και την παγκόσμια οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.



Η χώρα παλεύει (και η Ν.Δ. χαροπαλεύει)



Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δύσκολη, μεγάλη πλην όμως απολύτως απαραίτητη, μονόδρομη μάχη της Ελλάδας, στην οποία θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να είναι αφιερωμένες και συγκεντρωμένες όλες μας οι δυνάμεις. Το μέτωπο με τη Γερμανία έχει ήδη ανοίξει και έχει καταστεί κορυφαίο διεθνές ζήτημα προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Η νέα κυβέρνηση μπήκε πάρα πολύ δυνατά στις εξελίξεις και ξάφνιασε τους πάντες εντός και εκτός Ελλάδος.

Κάθε Ελληνας και κάθε Ελληνίδα θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να εύχεται η μάχη αυτή να πάει καλά. Αυτό επέλεξε ο λαός και αυτό γίνεται. Όμως, είναι και κάποιοι οι οποίοι προτιμούν τη δήθεν «δικαίωσή» τους, αντί να σιωπούν – «δικαίωση», που, φυσικά, περνάει κι εκείνη από τον δικό της μονόδρομο, την καταστροφή της χώρας. Είναι κρίμα.

Λοιπόν: κακά τα ψέματα: η εποχή Σαμαρά στη Ν.Δ. φτάνει πλέον στο τέλος της. Γιατί; Όχι επειδή κάποιοι παράγοντες θέλουν να ρίξουν τον πρόεδρο της Ν.Δ., αλλά επειδή, αν δεν γίνει αυτό, θα γίνει κάτι άλλο: θα φτάσει η ίδια η Ν.Δ. στο τέλος της – και μάλιστα σύντομα: ας μην ξεχνά κανείς που κατάντησε το πάλαι ποτέ κραταιό ΠαΣοΚ. Η Ν.Δ. δεν πρέπει να έχει την ίδια τύχη, είναι απαραίτητο να μείνει όρθια κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με την διατήρηση της υφιστάμενης ηγεσίας της. 

Η σημερινή Ν.Δ. δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί ούτε στο μελλοντικό πολιτικό της ρόλο αλλά ούτε και στις απαιτήσεις της ιστορίας της. Είναι αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο όχι μόνον μετά τη βαριά εκλογική ήττα, αλλά, κυρίως, επειδή το κόμμα έχει μετατοπιστεί πολιτικά, λειτουργικά και ιδεολογικά σε κατευθύνσεις ξένες προς τη φύση και την ιστορία του.

Η ακροδεξιά στροφή της Ν.Δ. που εκφράστηκε από το πρωθυπουργικό περιβάλλον των τελευταίων ετών (λ.χ. Μπαλτάκος) αλλά και από ορισμένες γραφικές πολιτικές μεταγραφές που προκάλεσε η «αριθμητική» της κρίσης (λ.χ. Γεωργιάδης), πρέπει πλέον να τελειώσει εδώ. Όπως εδώ πρέπει να τελειώσει και η πολιτική της πλήρους υποτέλειας η οποία δεν ταιριάζει με αυτό το πάλαι ποτέ υπερήφανο κόμμα των σπουδαίων εθνικών επιτευγμάτων. 

Όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα πια, πρόσωπα, τρόποι, απόψεις, συμπεριφορές, ουδεμία σχέση έχουν με το μεγάλο ιστορικό ελληνικό κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που αποκατέστησε τη δημοκρατία στη χώρα και έκανε την Ελλάδα τμήμα της ενωμένης Ευρώπης.

Πέρα από αυτό όμως, στη Ν.Δ. υπήρχε πάντοτε μια ευγενής παράδοση των αρχηγών που έκαναν αμέσως στην άκρη όταν πλέον είχε αντικειμενικά κλείσει ο κύκλος της δυνατότητάς τους να οδηγήσουν το κόμμα σε νικηφόρα πορεία στην ελληνική κοινωνία.

Αυτό έγινε με όλους ουσιαστικά τους αρχηγούς της Ν.Δ. Και αυτό θα πρέπει με θάρρος να κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς.

Να το κάνει ο ίδιος τώρα. Πριν αποφασίσουν να το κάνουν – και μάλιστα ίσως αρκετά σύντομα όπως φαίνεται - κάποιοι άλλοι γι αυτόν… 

Πηγή

Το στραπάτσο των ευρω - αποικιοκρατών…



Και μόνο το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση στραπατσάρισε την στραταρχική αυθάδεια των αξιωματούχων της ευρω-χούντας είναι ιστορικός σταθμός και μέγιστη εθνική κατάκτηση…

Ο Σουλτς και ο Ντάισελμπλουμ ήρθαν στην Ελλάδα με την αλαζονεία του αποικιοκράτη και με την πεποίθηση ότι και η νέα κυβέρνηση, παρά τη συντριβή των δωσίλογων ανδρεικέλων, θα συνεχίσει στα ίδια βήματα του ραγιαδισμού…

Τα έχασαν οι αλαζόνες από την υποδοχή. Πίστευαν ότι θα εποπτεύσουν στο προτεκτοράτο τους και ότι θα δηλώσουν υποταγή και οι νέοι κυβερνητικοί διαχειριστές, αλλά αυτοί στασίασαν: Τους πέταξαν στα μούτρα ότι δεν αναγνωρίζουν τρόικες και Μνημόνια…

Και ακόμα ότι τα «προγράμματά τους τα απέρριψε ο ελληνικός λαός»!!!

Ο δε Ντάισελμπλουμ δεν άντεξε το θράσος μας: Από τα πολλά, ηχηρά και υστερικά «ΝΑΙ» των Σαμαρά-Βανιζέλου, ξαφνικά του πέταξε κατάμουτρα ο Βαρουφάκης ένα βροντερό «ΟΧΙ»…

Ήταν καιρός να πούμε και κανένα ΟΧΙ στους ληστές και δημίους μας…

Το πρόβλημα και τον ΤΡΟΜΟ τον έχουν αυτοί και όχι εμείς.

Τα ΟΧΙ των λαών είναι αυτά που γεμίζουν τρόμο τους δυνάστες και τους νέους αποικιοκράτες, ιδιαίτερα σε εποχές μεγάλων καπιταλιστικών κρίσεων: Κρίσεων αποσύνθεσης και κατάρρευσης του συστήματός τους…

Πηγή Ρεσάλτο

Τελεσίγραφο Τσίπρα σε Σόιμπλε...


Τσίπρας: Ξέρουμε τις θέσεις του Σόιμπλε και αυτός την απάντηση των Ελλήνων








Ανεβαίνει το "θερμόμετρο", σε καθημερινή βάση, μεταξύ Ελλάδας και ευρω-ιερατείου. Την πιό πρόσφατη "πινελιά" στο συγκρουσιακό περιβάλλον την έβαλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπενθύμισε στον κ. Σόιμπλε την απόφαση του Ελληνικού λαού, όπως αυτή καταγράφηκε μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Με το δικό του τελεσίγραφο απαντάει ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός μίλησε και επέλεξε την κυβέρνησή του.

Ειδικότερα το σχόλιο της κυβέρνησης στο τελεσίγραφο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας είναι ότι «είναι γνωστές οι απόψεις του. Πλέον έχει γίνει γνωστή και ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

«Η πραγματική διαπραγμάτευση έχει αρχίσει και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αφορά την ΕΕ στο σύνολό της» τονίζεται στο σχόλιο της κυβέρνησης.

Αναλυτικά:

«Οι θέσεις του Σόιμπλε και του επιτελείου του είναι γνωστές. Πλέον έχει γίνει διεθνώς γνωστή και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού για διέξοδο από το τέλμα της τοξικής λιτότητας.

Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς λύσης. Η πραγματική διαπραγμάτευση έχει αρχίσει και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αφορά την ΕΕ στο σύνολό της».