Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Καβγάς Μαριά-Ντράγκι στο Ευρωκοινοβούλιο για τα ελληνικά ομόλογα και τις πολιτικές της ΕΚΤ (Video)



«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν Ντράγκι και Μαριάς στην επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου χθες με αφορμή την χρηματοδοτική πίεση που άσκησε η Κεντρική Τράπεζα στην Ελλάδα αλλά και τα κέρδη της απ' τα ελληνικά ομόλογα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μαριάς επιτέθηκε κατά του κ. Ντράγκι για τις πολιτικές που ασκεί η ΕΚΤ εναντίον της Ελλάδας και ιδιαίτερα στο θέμα των ομολόγων. Όπως τόνισε, η απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα στις πράξεις του Ευρωσυστήματος ήταν παράνομη αφού η χώρα εξακολουθούσε να είναι σε πρόγραμμα στήριξης. «Δεν είστε ανθύπατος της Ευρώπης. Πάψτε να κερδοσκοπείτε εις βάρος του ελληνικού λαού και επιστρέψτε τα κέρδη 1,9 δισ ευρώ που απεκόμισε η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα το 2014», κατέληξε ο κ. Μαριάς.

Απαντώντας ο Μάριο Ντράγκι έκανε λόγο «για ένα μεγάλο λάθος που γίνεται από πολλούς. Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι τα κέρδη τα κρατάει η ΕΚΤ. Λάθος. Τα κέρδη διανέμονται στις εθνικές Κεντρικές Τράπεζες που τα πιστώνουν στους εθνικούς λογαριασμούς. Και από εκεί μεταφέρονται στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Όπως έγινε και στην περίπτωση της Ελλάδας. Άρα τα κεφάλαια βρίσκονται εκεί προς χρηματοδότηση».

Αμέσως υπήρξε αντίδραση εκ μέρους του κ. Μαριά διακόπτοντας τον Πρόεδρο της ΕΚΤ και ξεκινά μία αντιπαράθεση σε έντονο ύφος προκαλώντας τον κ. Ντράγκι να τονίσει ότι τα χρήματα θα τα λάβει η Ελλάδα «εφόσον τηρήσει το πρόγραμμα».

Στο μεταξύ η πρόεδρος της έδρας προσπαθούσε (μάταια) να σταματήσει την αντιπαράθεση των δύο αντρών και απευθυνόμενη προς τον κ. Μαριά του ζήτησε να σταματήσει και να σεβαστεί τον ομιλούντα και το προεδρείο. Τελικώς πείστηκε και ο Ντράγκι συνέχισε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας πως τα κέρδη διανέμονται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες και ότι είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα εφόσον «τηρεί το πρόγραμμα. Αυτό είναι μία προϋπόθεση η οποία αποτελεί πολιτική επιλογή και όχι της ΕΚΤ. Δεν υπάρχει παρέμβαση της ΕΚΤ ως προς αυτό».


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

ΒΟΜΒΑ: ΜΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ! ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

2[

Χοντραίνει το παιχνίδι το Βερολίνο με μπαράζ προειδοποιήσεων να φτάνουν εκ νέου στην Αθήνα λίγες μέρες πριν η παράταση της δανειακής σύμβασης κυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών -μελών της ευρωζώνης. Νέο σκληρό μήνυμα Σόιμπλε:Αν δεν τηρήσετε τις δεσμεύσεις θα ανακληθεί η συμφωνία 4μηνης παράτασης.
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το μπαράζ προειδοποιήσεων από το Βερολίνο εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Μπούντεσταγκ, με τον Β. Σόιμπλε να υπογραμμίζει με νόημα ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης ακόμα και αν κυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια μπορεί να ανακληθεί σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις.
Την ίδια ώρα η συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους, που είχε επιτευχθεί το Νοέμβριο του 2012 στο Eurogroup, έχει χάσει την ισχύ της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του in.gr που επικαλείται κυβερνητική πηγή του Βερολίνου.
«Αυτή η συμφωνία ήταν χειρότερη από την προηγούμενη»
«Αυτό που ισχύει πλέον είναι η συμφωνία της προηγούμενης Παρασκευής» έλεγε την Τετάρτη στο Βερολίνο κυβερνητική πηγή. «Και σε αυτήν αναφέρεται ρητά, ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της εμπρόθεσμα και εξ ολοκλήρου σε όλους τους δανειστές».
Η άρση της συμφωνίας του 2012 δεν έχει εξαγγελθεί επίσημα, πρόσθεσε η πηγή, αυτή έχει όμως αρθεί εκ των πραγμάτων ύστερα από την υπογραφή της συμφωνίας για παράταση από τον Γιάνη Βαρουφάκη στις 21 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.
Στο Βερολίνο, οι εκτιμήσεις για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών γίνονται όλο και πιο συγκεκριμένες. Ο κοινός παρονομαστής τους είναι, ότι η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε πολύ ριψοκίνδυνα και έχασε. «Αν συγκρίνετε το ντοκουμέντο της Τετάρτης (σ.σ.: 19 Φεβρουαρίου), που περιείχε πολλές παραχωρήσεις, με εκείνο της Παρασκευής, που παίρνει πίσω όχι μόνο τις νέες παραχωρήσεις, αλλά και παλιές, όπως εκείνη για ελάφρυνση του χρέους, θα καταλάβετε το μέγεθος των απωλειών. Με αποτέλεσμα, το παρατεταμένο πρόγραμμα να φαίνεται σκληρότερο από το αρχικό» συνόψιζε η πηγή.
Οι απώλειες αυτές οφείλονται στην απειρία και «αφροσύνη» των ελλήνων διαπραγματευτών, που προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των 18 άλλων υπουργών οικονομικών στο Eurogroup. Ο κ.Βαρουφάκης προσπάθησε μεν με πολύ ευγλωττία και δεξιότητα να κάνει τα αδύνατα δυνατά στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, όμως ο Γιάννης Δραγασάκης, που παρευρισκόταν επίσης εκεί, τον «άδειασε» τελικά, σε συνεργία με τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο Δραγασάκης δεν είπε σχεδόν κουβέντα στη συνεδρίαση» θυμάται η πηγή. «Το μόνο που έκανε ήταν κάτι που δεν κάνει κανείς άλλος στο Eurogroup: Να τηλεφωνεί ακατάπαυστα – προφανώς με τον Τσίπρα». Το αποτέλεσμα ήταν ένας απογοητευμένος Βαρουφάκης, που στην αποφασιστική συνεδρίαση της Παρασκευής αποδέχθηκε σχεδόν άφωνος το «μοιραίο».
«Το ραντεβού της ελληνικής κυβέρνησης με την πραγματικότητα» που είχε προβλέψει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – συνέχισε η πηγή – έγινε λοιπόν υπό τους χειρότερους δυνατούς όρους.
Νέο σκληρό μήνυμα Σόιμπλε: Αν δεν τηρήσετε τις δεσμεύσεις θα ανακληθεί η συμφωνία 4μηνης παράτασης.
Νέο σκληρό μήνυμα για την Ελλάδα φέρεται να έστειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε συγκέντρωση των συντηρητικών βουλευτών των CDU/CSU, εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Μπούντεσταγκ για την έγκριση της παράτασης της δανειακής σύμβασης.
Βουλευτές που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας είπαν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης «θέτει σε δοκιμασία την αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων» με συνεντεύξεις στις οποίες επαναφέρει τη συζήτηση για κούρεμα χρέους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σόιμπλε διεμήνυσε ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης μπορεί να ανακληθεί, εάν η χώρα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών των CDU/CSU) ψήφισαν σήμερα, σε μία προκαταρκτική ψηφοφορία, υπέρ της παράτασης της δανειακής σύμβασης, με εξαίρεση 22 βουλευτές που αντιτάχθηκαν και τρεις που απείχαν. Την Κ.Ο. των συντηρητικών της Μέρκελ απαρτίζουν συνολικά 311 βουλευτές.
Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της παράτασης.
Ανταρσία στο κόμμα της Μέρκελ για το ελληνικό πρόγραμμα
Σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας τηρούν οι σκληροπυρηνικοί των Χριστιανοδημοκρατών της Ανγκελα Μέρκελ πριν από τη ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για την συμφωνία της Αθήνας με τους πιστωτές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), ομάδα στελεχών του CDU ζητούν από τους βουλευτές του κόμματος να τηρήσουν σκληρή στάση. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο συναντήσεων προκειμένου να πείσει τους βουλευτές της συντηρητικής παράταξης να υπερψηφίσουν την Παρασκευή την παράταση του ελληνικού προγράμματος.
Πριν λίγες ώρες συναντήθηκε με τους βουλευτές της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης στις τάξεις της οποίας υπάρχουν και οι πιο πολλοί αντιρρησίες.
Κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι πολύ δύσκολη ήταν για τον κ. Σόιμπλε και η χθεσινοβραδινή συνάντηση με τους βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών, όπου ο Γερμανός υπουργός δέχθηκε πολλές επιθέσεις από βουλευτές που εκφράζουν έντονες αντιδράσεις, αν και εκτιμάται ότι θα υπερψηφίσουν την παράταση.
«Δίνοντας απλά παράταση του προγράμματος βοήθειας χωρίς όρους θα ρίξουμε νέο χρήμα» προειδοποίησε ο επικεφαλής της επιτροπής του CDU Κουρτ Λάουκ καθώς και ο γενικός γραμματέας Βόλφγκανγκ Στάιγκερ.
Στην ίδια γραμμή, ο βαυαρός πολιτικός Νταβίντ Μπέντελς που ζήτησε από την Βουλή να καταψηφίσει την συμφωνία. Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε με συνέντευξή του στην Handelsblatt την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Πάντως δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα κατά την ψηφοφορία για την συμφωνία. Το CDU και το SPD διαθέτουν άνετη πλειοψηφία 504 εδρών στην Κάτω Βουλή.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Τελεσίγραφο από Ρωσία! Ξέσπασε η οργή του Πούτιν…

Τελεσίγραφο από Ρωσία! Ξέσπασε η οργή του Πούτιν…

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Την έντονη οργή της Ρωσίας προς…
την Τουρκία για την συναίνεση της Άγκυρας να συμμετάσχει στον υπό ίδρυση στρατιωτικό σώμα του ΝΑΤΟ με κύριο σκοπό την πιθανή επέμβαση στην Ουκρανία, εξέφρασε η Μόσχα σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aydınlık.
Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, η απόφαση της Τουρκίας που εκδηλώθηκε με την υπογραφή της να συμμετάσχει στο νέο στρατιωτικό σώμα του ΝΑΤΟ από 5.000 άντρες, έχει εξοργίσει την Ρωσία και ο οργή αυτή έχει πολλές προεκτάσεις ακόμα και στις πρόσφατες συμφωνίες για τους ελεγειακούς αγωγούς μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας συνεργάστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και στην οποία πάρθηκε η απόφαση, καθαρά αντιρωσικού χαρακτήρα, για την δημιουργία ενός νέου στρατιωτικού σώματος από χώρες του ΝΑΤΟ δύναμης 5.000 αντρών που θα έχει αποστολή την άμεση επέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί στην Ουκρανία, ή αλλού, όπου θα εκδηλωθεί η ρωσική «επεκτατικότητα».Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την έκδοση αυστηρής προειδοποιητικής νότας της Ρωσίας προς την τουρκική κυβέρνηση και το ενδιαφέρων είναι πως, όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, στην προειδοποίηση αυτή της Ρωσίας γίνεται λόγος ότι με αυτή την κίνηση της η Τουρκία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών για τον ενεργειακό αγωγό «Νότιο Κύμα», που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία και από εκεί στην Δύση παρακάμπτοντας την αμερικανόφιλη Βουλγαρία.
Υπενθυμίζεται ότι η νέα αυτή δύναμη του ΝΑΤΟ που έχει εξοργίσει την Μόσχα, θα αποτελείται από στρατιωτικές δυνάμεις των χωρών Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία και τώρα όπως φαίνεται θα συμμετάσχει και η Τουρκία προκαλώντας την οργή των Ρώσων.
Σίγουρα όλες αυτές οι εξελίξεις θα έχουν σημαντικές γεωπολιτικές συνέπειες. Το διαφαινόμενο είναι ότι αυξάνουν ακόμα περισσότερο την γεωπολιτικά αξία της δικής μας χώρας, ένα πολύ σημαντικό διπλωματικό χαρτί το οποίο μέχρι σήμερα με εγκληματικό αν όχι προδοτικό τρόπο το είχαν αγνοήσει οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Κορυφαίος Οικονομολόγος Προειδοποιεί: Έρχεται Πλήρης Οικονομική Κατάρρευση και Μαζική Πτώχευση…



Με την είδηση για λεγόμενη επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει τον …. 

γύρο του κόσμου, ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους στον κόσμο προειδοποιεί μέσω του KingWorldNews, πως ο κόσμος οδεύει προς πλήρη οικονομική κατάρρευση. 

Η εκτύπωση χρημάτων καταστρέφει τον κόσμο 

Michael Pento: «Το μηδενικό ενδιαφέρον για πολιτική επιτοκίων και ποσοτική χαλάρωση σε όλο τον κόσμο δεν έσωσε τον κόσμο από τη Μεγάλη Ύφεση. Η πρωταρχική λειτουργία της λήψης επιτοκίων στο μηδέν τοις εκατό και η εκτύπωση τρισεκατομμυρίων δολαρίων – τι γίνεται με αυτά τα δύο: Πρώτον Επαναδιογκώνονται παλιές φούσκες – καθιστώντας έτσι τους πλούσιους ακόμη πλουσιότερους και καταστρέφοντας τη μεσαία τάξη και τις κατώτερες τάξεις. Και δεύτερο να ενθαρρυνθεί μια μαζική αύξηση στην ποσότητα του συνολικού χρέους. 

 

Το Παγκόσμιο Χρέος Τώρα έχει φτάσει στο εντυπωσιακό 290 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ 

«Το Παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε κατά 60 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ονομαστικούς όρους από το 2008. Επιτρέψτε μου να πω και πάλι αυτό τον αριθμό – 60000000000000 δολάρια. Έτσι, όταν δημιουργούν δωρεάν χρήματα και να κάνουν αυτό το φανταστικό ποσό των χρημάτων να διατίθεται για απεριόριστο δανεισμό, ξέρετε τι κάνουν; Παίρνουν ακόμα περισσότερο χρέος. Το Παγκόσμιο χρέος βρίσκεται τώρα κοντά στο (εντυπωσιακό) 290 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ». 

 

Η εκτύπωση χρήματος απέτυχε… 

«Εδώ είναι ένα βασικό σημείο που θέλω να θίξω: Όλη αυτή η εκτύπωση χρήματος δεν διέσωσε την οικονομική δραστηριότητα. Το ΑΕΠ της Ιαπωνίας είναι σήμερα μικρότερο από το 2012, μετά το ναυάγιο της αξίας του νομίσματος κατά 40 τοις εκατό. Όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, είχαμε μία αύξηση του ΑΕΠ 5 τοις εκατό κατά το 3ο τρίμηνο. Αυτό μειώθηκε στο μισό το 4ο τρίμηνο. Και αν πάρετε το άθροισμα της αύξησης του ΑΕΠ το 2014 από 2,4 τοις εκατό, είναι χαμηλότερο από ό, τι ήταν το 2010″. 

 

«Πτώχευση Περιουσίας σε Παγκόσμια Βάση» 

«Εάν στρέψετε την προσοχή στην Κίνα, στην Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο, θα δείτε πως δεν είμαστε σε θέση να προκαλέσουμε αύξηση των επιτοκίων από μηδέν τοις εκατό και ποσοτική χαλάρωση. Αυτό που έχουμε κάνει είναι η ανύψωση και η επαναδιόγκωση στις φούσκες. Και έχουμε μεταβιβάσει στον κόσμο ένα τέτοιο τεράστιο ποσό του χρέους που όταν κάποτε τα επιτόκια ομαλοποιηθούν, θα έχουμε μαζική πτώχευση σε παγκόσμια βάση». 



Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τον καπιταλισμό βλέπει πίσω από την πείνα και τη φτώχεια ένας στους τρεις Γερμανούς



Τον καπιταλισμό αναγνωρίζει ως αιτία της φτώχειας και της πείνας σχεδόν ένας στους τρεις Γερμανούς, ενώ η πλειονότητά τους θεωρεί ότι η αληθινή δημοκρατία δεν είναι δυνατή υπό αυτό το οικονομικό σύστημα, σύμφωνα με μια έρευνα την οποία διεξήγαγε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Emnid για λογαριασμό του Freie Universitat του Βερολίνου.

Η δημοσκόπηση σε δείγμα 1.400 ανθρώπων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 59% των Γερμανών στο ανατολικό τμήμα της χώρας θεωρεί πως τα κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά ιδεώδη είναι ωφέλιμα για την κοινωνία. Το αντίστοιχο ποσοστό στη δυτική Γερμανία ανέρχεται στο 37%.

Το κόμμα της αριστεράς Die Linke παραμένει ισχυρό στα κρατίδια που ανήκαν στο παρελθόν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, 25 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την επανένωση της Γερμανίας το 1990.

Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το 60% των Γερμανών πιστεύει ότι δεν υπάρχει αληθινή δημοκρατία στη χώρα τους διότι η βιομηχανία έχει πολύ μεγάλη πολιτική επιρροή και η φωνή των ψηφοφόρων έχει πολύ υποδεέστερο ρόλο.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Εγκρίθηκαν από το Eurogroup οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης



 «Πράσινο φως» στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η κυβέρνηση, έδωσε το Eurogroup που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το μεσημέρι της Τρίτης.

«Oι εθνικές διαδικασίες για την επέκταση του ελληνικού προγράμματος μπορούν να ξεκινήσουν» ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο αντιπρόεδρος της Kομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σε σχετική του ανακοίνωση το Eurogroup αναφέρει ότι συζήτησε σήμερα τον πρώτο κατάλογο μεταρρυθμίσεων, που παρουσίασαν οι ελληνικές Aρχές στη βάση της τρέχουσας συμφωνίας, η οποία θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς το αργότερο έως το τέλος του Απριλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι θεσμοί μάς έδωσαν την πρώτη τους εκτίμηση με την οποία θεωρούν ότι ο κατάλογος των μέτρων είναι επαρκώς περιεκτικός, ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε με τις εθνικές διαδικασίες με στόχο την επίτευξη τελικής απόφασης της παράτασης έως και τέσσερις μήνες της Κύριας Συμφωνίας Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της Ελλάδας» αναφέρει το  Εurogroup.

To Εurogroup σημείωσε ακόμη ότι «καλούμε τις ελληνικές Αρχές να αναπτύξουν και να διευρύνουν περαιτέρω τον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων με βάση την υπάρχουσα συμφωνία σε στενό συντονισμό με τους θεσμούς, προκειμένου να καταστεί εφικτή η ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης». 

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Ιταλός οικονομολόγος: «Χάρη στην Ελλάδα η Ευρώπη εγκαταλείπει τον μυθολογικό μονόκερο της λιτότητας»



Χάρη στην Ελλάδα, η Ευρώπη εγκαταλείπει τον μυθολογικό μονόκερο της λιτότητας, όπως γράφει σε σημερινή του ανάλυση στην εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, ο Ιταλός οικονομολόγος Τζούλιο Σαπέλι.

«Οι Γερμανοί, και στη διαπραγμάτευση αυτή, δεν δίστασαν να φορέσουν αμέσως το προσωπείο του μονόκερου και να στείλουν αμέσως το τελεσίγραφο: ισχύουν οι συμφωνίες με την τρόικα» προσθέτει ο Τζ. Σαπέλι, σύμφωνα με τον οποίο «το παλιό αυτό προσωπείο αποσυντίθεται, ο κύκλος ζωής του έχει τελειώσει».

Σύμφωνα με τον Ιταλό οικονομολόγο και κοινωνιολόγο αυτό αποδεικνύεται από το ότι «παρά την εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες η Ευρώπη, το ΔΝΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγκάσθηκαν να δώσουν στην Ελλάδα τέσσερις επιπλέον μήνες για να επεξεργασθεί ένα σχέδιο διάσωσης. Η δε ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που δεν είναι εκείνες που ευχόταν ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Η ελληνική κυβέρνηση έχει στο νου της «κάθε άλλο παρά ένα σχέδιο αιματηρών θυσιών και περικοπών, όπως θα ήθελε ο μονόκερος» σημειώνει ο Τζ. Σαπέλι.

Τέλος, σημειώνει ότι έχει σημασία το πολιτικό περιεχόμενο της δράσης αυτής, που φέρνει μια «ουσιαστική αλλαγή στις σχέσεις ανάμεσα σε οικονομικό και πολιτικό κύκλο στην Ευρώπη» διότι «μέχρι την ελληνική εξέγερση, γιατί γι’ αυτό πρόκειται, ο πολιτικός κύκλος δεν υπήρχε, είχε παγώσει από τον οικονομικό και από τη στήριξη της γερμανικής τεχνοκρατικής ολιγαρχίας».

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Έκτακτο: Ο Πέλεκυς των Ελληνικών Δυνάμεων «χτύπησε» απο το πρωί τη 06:00 Σε Μακεδονία ,Έβρο και Νησιά του Αιγαίου!

2

Εχθές το βράδυ Δόθηκε Γενική κοινοποίησες της Δύναμης  «ΔΕΛΤΑ» σε μια άσκηση πρωτοφανή για τα Ελληνικά Δεδομένα ! ..Η Μεταφορά τόσο μεγάλων  Δυνάμεων γίνεται για πρώτη φορά και σε τόσο μεγάλο εύρος Μετώπου δείχνει ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο για οποιαδήποτε  απειλή !
Στην Άσκηση που περιλαμβάνει  όλα τα αντικείμενα των» ΠΥΡΠΟΛΗΤΩΝ» που εκτελέστηκαν τον περασμένο χρόνο από τη Δύναμη ΔΕΛΤΑ σε όλη την Ελληνική Επικράτεια δείχνει με την Άσκηση αυτή οτι εκτελούνται όλες μαζί !!!!!!!
askhsh3010145Σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2015) ενεργοποιήθηκε το σύνολο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») με σκοπό την διεξαγωγή επιχειρήσεων:
- Προβολής ισχύος (Εμείς είμαστε εδώ ότι  και αν πιστεύουν κάποιοι άλλοι)0002
-Αποτροπής ανακατάληψης Μικρονήσου ή/και Βραχονησίδος περιοχής Α. Αγαίου
-Εξασφάλισης ζωτικών χώρων/υποδομών
-Εξασφάλισης εδαφικής ακεραιότητας
-Αντιμετώπισης ασύμμετρων ενεργειών
-Προσβολής ναυτικής δύναμης
 Οι ανωτέρω επιχειρήσεις θα διεξαχθούν μέσω:
-Αεροκίνητων ενεργειών
-Θαλασσίων μεταφορών
-Ανάπτυξης τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των ΕΔ
-Μετακίνηση ναυτικών μονάδων
-Ενεργοποίηση αεροπορικών δυνάμεωνkarpathos
Στην άσκηση μετέχουν Φ/Γ, ΤΠΚ, Κ/Φ, ΠΤΜ του ΠΝ, μεταφορικά και επιθετικά Ε/Π του ΣΞ, Ε/Π έρευνας-διάσωσης της ΠΑ, Α/Φ ΑΝΧ και ΔΒ της ΠΑ και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των ΕΔ.
Η άσκηση λαμβάνει χώρα σε περιοχές της Δ. Μακεδονίας, Έβρου και Α. Αγαίου.
Επισημαίνεται ότι για την ενεργοποίηση της άσκησης την 06:00 της σήμερον, η εντολή/διαταγή για την προπαρασκευή/προετοιμασία των μονάδων δόθηκε νυκτερινές ώρες της 23 Φεβρουαρίου 2015.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ετοιμάζεται το νέο Κανάλι της Κωνσταντινούπολης. Θα αποτελέσει αφορμή για το μεγάλο πόλεμο;

Ετοιμάζεται το νέο Κανάλι της Κωνσταντινούπολης. Θα αποτελέσει αφορμή για το μεγάλο πόλεμο;

Λεπτομέρειες παρουσιάστηκαν πρόσφατα από την κατασκευή και την οριοθέτηση των σχεδίων για το έργο του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει η ηλεκτρονική διεύθυνση της τουρκικής εφημερίδας dailysabah.com. Όλες οι μελέτες πραγματοποιούνται από ομάδα εμπειρογνωμόνων, που έχουν ως στόχο την κατασκευή ενός έργου φιλικού στο περιβάλλον και συνάμα σύγχρονου.
Η κατασκευή και η οριοθέτηση των σχεδίων για το έργο αυτό, απαιτεί την δημιουργία ενός τεχνητού επιπέδου σε σχέση με τα ύδατα της θάλασσας , καθώς και την κατασκευή μιας νέας πόλης σε έκταση 95 στρεμμάτων, που θα δοθούν από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης .
Οι οικοδομικές άδειες έχουν εκδοθεί μετά την έγκριση από το Τουρκικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας. Το υπουργείο «επιφυλάσσεται» για μια περιοχή που περιλαμβάνεται εντός των συνόρων των περιοχών Avcilar, Bağcılar, Bakırköy, Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Εγιούπ και Küçükçekmece. Ο πληθυσμός της νέας πόλης αναμένεται να είναι περίπου 500.000. κάτοικοι.
Το έργο του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης πρόκειται να κατασκευαστεί στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, που συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με την Θάλασσα του Μαρμαρά, και οδηγεί στο Αιγαίο και την Μεσόγειο θάλασσα.
Το έργο σχεδιάζει να διχοτομήσει την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, σχηματίζοντας ένα νησί μεταξύ των ηπείρων της Ασίας και της Ευρώπης. Το νησί θα έχει μια ακτογραμμή στην Μαύρη Θάλασσα, την Θάλασσα του Μαρμαρά, και το Βόσπορο. Το νέο κανάλι ναυσιπλοΐας θα παρακάμπτει εντελώς τον Βόσπορο. Το νέο έργο στοχεύει στην ελαχιστοποίηση κίνησης των πλοίων στο Βόσπορο. Προορίζεται να είναι έτοιμο για την 100ή επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2023.
Ο κύριος σκοπός του έργου είναι η μείωση της κίνησης των πλοίων από τον Βόσπορο, και η ελαχιστοποίηση των κινδύνων που συνδέονται κυρίως με τα δεξαμενόπλοια. Περίπου 56.000 πλοία περνούν ετησίως μέσω του Βοσπόρου, μεταξύ των οποίων 10.000 δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν 145 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου. Η Διεθνής πίεση αυξάνεται με την αύξηση της χωρητικότητας των θαλάσσιων μεταφορών, μέσω των τουρκικών στενών, που φέρνει κινδύνους για την ασφάλεια της θαλάσσιας διέλευσης. Το κανάλι θα βοηθήσει περαιτέρω στην πρόληψη της ρύπανσης, που προκαλείται από μεγάλα πλοία που διέρχονται ή αγκυροβολούν στην Θάλασσα του Μαρμαρά , πριν από την νότια είσοδο του Βοσπόρου, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα .
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostgam.gr, η κατασκευή αυτού του Καναλιού αυτού δύναται να προκαλέσει ακόμα και πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, και εξηγούμεθα . Ο εκνευρισμός της Μόσχας σχετικά με το έργο αυτό είναι μεγάλος, από τότε που ανακοινώθηκε , καθώς σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει, πράγμα που ήδη υλοποιείται, στην κατασκευή της διώρυγας, τότε ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ρωσίας θα δεχθεί ένα σοβαρό πλήγμα.
Σήμερα ένα μεγάλο μέρος του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταφέρεται μέσω δεξαμενόπλοιων, που διέρχονται τα Στενά των Δαρδανελλίων και του Βοσπόρου. Αν λοιπόν κατασκευαστεί η εν λόγω διώρυγα, η Μόσχα φοβάται πως θα εκτιναχθούν τα τέλη διέλευσης, προκειμένου να αποσβεστούν τα έξοδα από αυτό το μεγάλο έργο.
Ο δεύτερος και μεγαλύτερος φόβος του Κρεμλίνου αφορά την μέγγενη στην οποία αναγκαστικά θα μπει ο ρωσικός στόλος, που βρίσκεται στον ναύσταθμο της Σεβαστούπολης, καθώς με την κατασκευή της διώρυγας αφενός ο χρόνος αντίδρασις του, και εξόδου του από τα Στενά, θα μειωθεί αισθητά, ενώ αφετέρου το ΝΑΤΟ μέσω της Τουρκίας, θα ελέγχει τις κινήσεις όλων των ρωσικών πολεμικών πλοίων, ακόμα και των υποβρυχίων.Το σχέδιο προβλέπει επίσης και την κατασκευή ενός αεροδρομίου, του τρίτου της Κωνστνατινούπολης και του μεγαλύτερου της Τουρκίας- και ενός λιμανιού κοντά στη διώρυγα, δήλωσε ο Ερντογάν, παράλληλα, όρισε το 2023 ως έτος ολοκλήρωσης των εργασιών.
Επισημαίνουμε επίσης ότι η νέα διώρυγα δεν θα την διέπει η συνθήκη του Μοντρέ , η οποία διέπει τον Βόσπορο. Έτσι σε περίπτωση που « μπλοκάρει», λέμε τώρα ο Βόσπορος, να μην επιτραπεί η διέλευση Ρωσικού πολεμικού πλοίου στην Μεσόγειο.
Για αυτό η Ρωσία αναζητά απεγνωσμένα λιμένα στην Μεσόγειο. Καθώς επίσης για αυτό παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχει η Πατρίδας , θα προστρέξουν πολλοί να την δανείσουν . Ότι και να λέει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, η χώρα μας είναι « μαγαζί γωνία», μόνο αυτός δεν το ξέρει, όλοι οι άλλοι το ξέρουν και καλά μάλιστα.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Τζάμπα λόγια...



Η συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών που επετεύχθη την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, έχει ως βάση τον συμβιβασμό και των δυο πλευρών.

Ο συμβιβασμός αυτός, είναι προφανώς πιο επώδυνος για εμας, αφού αφ' ενός εμείς είμαστε στην δύσκολη οικονομικά θέση εξ αιτίας μιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόστηκε εδώ και πέντε χρόνια και αφ´ ετέρου είμαστε ο αδύνατος κρίκος σε αυτή την διαπραγμάτευση.

Ο Ελληνικός λαός δεν ψήφισε τον Τσίπρα, ούτε για να τα σπάσει με τους Ευρωπαίους, ούτε για να κάνει crash test  στο τραπεζικό σύστημα, ούτε φυσικά για να μας οδηγήσει στην δραχμή. Τον ψήφισε και τον στηρίζει, με μεγάλη πλειοψηφία που διαπερνά όλα τα κόμματα, για να βρει λύση στο πρόβλημα και να αναζητήσει τρόπους προκειμένου να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική υπέρ όσων έχουν πληγεί βάναυσα από την κρίση.

Αν Γλέζος, ο Λαφαζάνης, ο Μητρόπουλος, ο Κατρούγκαλος η Σακοράφα και όποιοι άλλοι, έχουν διαφορετική άποψη και καμιά πιο εύκολη λύση στο τσεπάκι τους, να μας την πουν, και να πάνε μαζί με τον Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες και να τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί τον Σόιμπλε!

Γιατί, με λόγια, κτίζεις ανώγια και κατώγια....

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Le Monde: Τα επικοινωνιακά λάθη του Γιάνη Βαρουφάκη



«Δεν έχουν τους ίδιους κώδικες, ούτε τις ίδιες αναφορές, ούτε τον ίδιο τρόπο συμπεριφοράς. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι υπάρχει ένα "σοκ Βαρουφάκη" στη δύστροπη σκηνή των μεγάλων υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης», γράφει η Le Monde.
Γράφει η Le Monde:
«Αν είχε μια συμπεριφορά πιο συγκαταβατική, λιγότερο αλαζονική, θα είχε ήδη πετύχει αυτό που ήθελε, δηλαδή το "πράσινο φως" στην παράταση του προγράμματος», δήλωνε ανώτατη ευρωπαϊκή πηγή για τον υπουργό Οικονομικών του Αλέξη Τσίπρα.
Στις Βρυξέλλες, η συμπεριφορά αυτού του Ελληνοαυστραλού γνωστού οικονομολόγου, με υπερβολική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θεωρείται επιθετική. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η συμπεριφορά δεν βοήθησε, όλο το τελευταίο διάστημα, να επιλυθεί το πρόβλημα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Σε κάθε περίπτωση, αυτή η συμπεριφορά απωθεί ιδιαίτερα τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Ελληνα ομόλογό του και το έκανε σαφές με βίαιο τρόπο την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, όταν απέρριψε το αίτημα της Αθήνας να παραταθεί το πρόγραμμα βοήθειας των Ευρωπαίων.
Ενας επικοινωνιακός μαραθώνιος και ηχηρά λάθος βήματα
Το πρώτο λάθος βήμα που έκανε ο κ. Βαρουφάκης ήταν η υποδοχή του Ολλανδού Γερούν Ντάισελμπλουμ, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την ορκωμοσία του ως υπουργός Οικονομικών της Αθήνας. Ο πρόεδρος του Eurogroup είχε ωστόσο κάνει το πρώτο βήμα και έτρεξε στην ελληνική πρωτεύουσα για να κάνει την πρώτη επαφή με τον νέο υπουργό, που δήλωνε ότι θέλει «να οριοθετήσει εκ νέου τη σχέση Ελλάδας - δανειστών».
Η συνομιλία ήταν «εποικοδομητική», σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Ντάισελμπλουμ. Αλλά η συνέντευξη Τύπου πήρε διαστάσεις σκανδάλου. Μπροστά στις ελληνικές κάμερες, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε, χωρίς να έχει προειδοποιήσει κανέναν, το «τέλος της Τρόικα». Σχεδόν κορόιδευε τον Ολλανδο σε απευθείας σύνδεση. Αυτή η σύγκρουση αποτέλεσε ένα πολύ κακό προηγούμενο στις Βρυξέλλες αλλά και στην Ολλανδία.
Επιπλέον, ο μαραθώνιος που ξεκίνησε ο κ. Βαρουφάκης στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ξεκινώντας από το Λονδίνο, δεν είχε καλό αντίκτυπο. Ηταν στημένη μόνο για το σόου και έκανε πολύ άχρηστο θόρυβο. Περιελάμβανε μάλιστα υπερβολικά πολλά tweets και υπερβολικά πολλές κάμερες. Οι προτάσεις ήταν ανακατωμένες, μιλούσαν για κούρεμα χρέους, αλλά δεν υπήρχε τίποτα συγκεκριμένο πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως παρατηρούν πηγές των Βρυξελλών.
Το γεγονός ότι αυτή η τρελή περιοδεία του Βαρουφάκη τελείωσε στο Βερολίνο, ενώ έπρεπε να είχε ξεκινήσει από εκεί, αφού η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος δανειστής της Ελλάδας, έκανε τα δόντια να τρίζουν. Σε εκείνη τη συνέντευξη ο Σόιμπλε είχε πει μπροστά στις κάμερες: «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνήσαμε». Και ο Ελληνας απάντησε πολύ άνετος: «Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνήσαμε»...
Ενα look που κάνει ζημιά
Αυτό το πολύ ροκ look του κ. Βαρουφάκη (κεφάλι ξυρισμένο αλά Μπρους Γουίλις, αθλητικό στυλ, ανοιχτό πουκάμισο και σηκωμένος γιακάς στα σακάκια) και ένα ύφος σαν να ανεβαίνει στο ρινγκ πυγμαχίας με το που πατούσε το πόδι στις συνεδριάσεις του Eurogroup δεν τον βοηθούν.
Οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του, μαθημένοι σε ένα στυλ πολύ κωδικοποιημένο των υπουργικών συνεδριάσεων, δέχονται πολύ άσχημα τον «ξένο» και τις δηλώσεις του, που χαρακτηρίζονται πολύ «καθηγητικές». «Κάνει μάθημα στους ομολόγους του αντί να δίνει νούμερα και συγκεκριμένα στοιχεία» καταγγέλλουν πολλές ευρωπαϊκές πηγές. Οι Ευρωπαίοι πραγματικά δεν καταλαβαίνουν αυτή τη στάση, «την ώρα που οι Ελληνες μας έχουν ανάγκη και όχι εμείς».
Η εμπιστοσύνη άρχισε να χάνεται στην πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία συμμετείχε ο κ. Βαρουφάκης, στις 11 Φεβρουαρίου. Συζητούσαν επί έξι ώρες. Για το τίποτα. Ο υπουργός αρνήθηκε τελικά τη συμφωνία, αφού πρώτα έκανε ένα τηλεφώνημα στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ενώ ο κ. Σόιμπλε είχε αποχωρήσει για το Βερολίνο, πιστεύοντας ότι η συμφωνία είχε κλείσει.
Αλλά και οι διαρροές από την ελληνική αντιπροσωπεία μέσα από το γραφείο Τύπου, στο δεύτερο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, είχαν πολύ αρνητικό αντίκτυπο. Ενα σχέδιο συμφωνίας μοιράστηκε αμέσως στους δημοσιογράφους και οι Ελληνες εξηγούσαν ότι πρόκειται για ένα κείμενο του Μοσκοβισί το οποίο θα μπορούσαν να υπογράψουν, ενώ ο Ντάισελμπλουμ το απέσυρε και τους έφερε να υπογράψουν ένα πιο σκληρό.
Αυτή η ερμηνεία των πραγμάτων έκανε έξαλλο το Eurogroup, αλλά και την Κομισιόν. «Κανένα κείμενο δεν συζητήθηκε επίσημα, δεν είναι αυτός τρόπος διαπραγμάτευσης» δήλωναν πολλές ευρωπαϊκές πηγές μετά το συμβάν. «Οι Γερμανοί είναι σε απόγνωση» έλεγε από την πλευρά του ένας διπλωμάτης.
Το κλου είναι ότι ο κ. Βαρουφάκης την προηγούμενη ημέρα από το κρίσιμο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου ανέβασε στο Twitter του ότι πήγε στο θέατρο να δει τις «Ευτυχισμένες μέρες» του Σάμουελ Μπέκετ, στο Εθνικό Θέατρο Αθηνών.
πηγή: iefimerida

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

ΑΣΥΛΙΑ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Ασυλία τέλος για τους καναλάρχες όσο και αν απειλούν τον Τσίπρα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Το θράσος του μιντιακού συστήματος και των καναλαρχών στην Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως όριο. Αφού επί σειρά ετών απολάμβαναν «οικονομική ασυλία» για τις τηλεοπτικές και τις ραδιοφωνικές άδειες τις οποίες κατείχαν παράνομα και χαριστικά επί 20ετίας, χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ στα δημόσια ταμεία, τώρα απειλούν τη νέα κυβέρνηση που τους ζητάει να πληρώσουν τα προβλεπόμενα, με το «βρώμικο» όπλο των ομαδικών απολύσεων. Μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει την καταβολή του διαρκώς αναβαλλόμενου ειδικού φόρου διαφημίσεων στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ισχυρίζονται (αν είναι δυνατόν) ότι δεν τα φέρνουν βόλτα και θα αναγκαστούν να πάνε σε ομαδικές απολύσεις και να στείλουν στην ανεργία ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, στους οποίους ούτως ή άλλως έχουν επιβάλλει μνημονιακές περικοπές άνω του 40%. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να «εκβιάσουν» τη νέα κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της νομιμότητας. Δεν έχουν καταλάβει όμως, πως αυτή τη φορά ό,τι και να κάνουν, όσα και να σκαρφιστούν, όπως και να απειλήσουν, οι νόμοι αυτού του κράτους θα εφαρμοστούν και οι ολιγάρχες θα πληρώσουν για να συνεχίσουν να διατηρούν τον έλεγχο των κρατικών συχνοτήτων. Και το ιδανικό θα είναι να πληρώσουν και αναδρομικά, για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στα δημόσια έσοδα από τις... χάρες που έκαναν στους καναλάρχες οι προηγούμενες κυβερνήσειςΑς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η δράση των γνωστών μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών που διαμορφώνουν επί δεκαετίες την πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα κατά πώς θα διασφαλίζονται καλύτερα τα συμφέροντά τους και μόνο είναι γνωστή, όπως επίσης και οι σχέσεις διαπλοκής που είχαν με μια μεγάλη μερίδα του πολιτικού προσωπικού, κυρίως από τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ). Σε μια προσπάθεια να σπάσει το απόστημα και το τρίγωνο της διαπλοκής (ΜΜΕ – Επιχειρηματίες – Πολιτικοί) που ταλαιπωρεί την ενημέρωση του ελληνικού λαού ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πρώτος το χέρι στη φωτιά και υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα διαλύσει όλο αυτό το θολό τοπίο. Οι επιθέσεις που δέχθηκαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο Τσίπρας από τους μεγαλοεργολάβους της ενημέρωσης ήταν σφοδρότατες. Κυρίως για δύο εξαγγελίες τους που μετεκλογικά είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν άμεσα: 1ον Ότι θα ζητήσουν χρήματα για τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές άδειες, τις οποίες θα ξαναμοιράσουν από την αρχή με διαφανείς διαδικασίες και διαγωνισμούς και 2ον- Ότι θα σταματήσουν τη χορήγηση «θαλασσοδανείων» χωρίς όρους και εγγυήσεις, τα οποία είχαν συνηθίσει να λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Για τους παραπάνω λόγους, κατά την προεκλογική περίοδο,  άσκησαν σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα φτάνοντας στο σημείο να προπαγανδίζουν αθλιότητες περί… δραχμής, περί διάλυσης της χώρας, περί ενδεχόμενου bank run και διάφορα άλλα τρομοκρατικά σενάρια. Ενέσπειραν το φόβο στην ελληνική κοινωνία επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είπε το αυτονόητο: να πληρώνουν τους νόμιμους φόρους όσοι έχουν κανάλια και ραδιόφωνα και να παίρνουν δάνεια με τις διαδικασίες που παίρνουν όλοι οι επιχειρηματίες. Ένα ακόμα σημείο που αποθράσυνε τους μεγαλοεκδότες - που επί σειρά ετών «σάρωναν» όλα τα δημόσια έργα με υπερτιμολογήσεις και όχι μόνο – είναι ο ειδικός φόρος επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων που έπρεπε τα κανάλια να καταβάλουν στο κράτος από το 2010!!! Κι όμως με το μνημονιακό νόμο 3845/10 έπρεπε εδώ και 5 χρόνια τα κανάλια να καταβάλλουν φόρο επί των διαφημίσεων και δεν το έκαναν, ενώ δεν τους ασκήθηκε έλεγχος και δεν πιέστηκαν από καμία υπηρεσία προς αυτή την κατεύθυνση. Ενώ, δηλαδή, όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις κυνηγούσαν και έστελναν στη φυλακή όσους μισθωτούς ή συνταξιούχους χρωστούσαν στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία δεν έκαναν το ίδιο για τους εργολάβους της ενημέρωσης. Πώς στα αλήθεια μπορεί να εξηγηθεί η «υπερβολική ευαισθησία» των προηγούμενων κυβερνήσεων στην απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, κυρίως αυτών που αφορούσαν την κατάργηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και τη μείωση μισθών και συντάξεων, παραβιάζοντας ακόμα το νομικό πλαίσιο της ΕΕ; Γιατί κανείς δεν απαντά πόσα χρήματα έχει χάσει το κράτος από αυτούς τους φόρους που δεν καταβάλλονται; Σήμερα λοιπόν, η νέα κυβέρνηση, λέει και είναι έτοιμη να πράξει το αυτονόητο: να εφαρμόσει τους νόμους... Και το «σύστημα» βγήκε ήδη από τα «ρούχα» του. Η δικαιολογία των γνωστών «τζαμπατζήδων» της ενημέρωσης είναι έτοιμη: «Ο φόρος αυτός μειώνει τα έσοδα από τις διαφημίσεις και άρα θα πάμε σε περικοπές προσωπικού για να ζήσουμε» είναι το εκβιαστικό μήνυμα που στέλνουν προς την κυβέρνηση. Εχουν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια σε ένα κούνημα και μόνο του δακτύλου τους, Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος να χτυπούν προσοχές και ελπίζουν ότι το ίδιο θα κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας... Άραγε τι ακριβώς προσπαθούν να μας πουν οι μεγαλοσχήμονες της ενημέρωσης; Ότι τα προηγούμενα χρόνια συντηρούσαν τους ομίλους τους από τις διαφημίσεις; Αυτά ήταν τα έσοδα που τους επέτρεπαν να έχουν κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα για να καθορίζουν την κοινή γνώμη και να ισχυροποιούν τη θέση τους με στόχο να κυριαρχούν σε όλες τις μεγάλες μπίζνες; Η κατάντια των επιχειρημάτων τους προκαλεί θλίψη. Δυστυχώς για αυτούς η κυβέρνηση διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω… Αλλωστε, για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προέχει η νομιμότητα. Και η δέσμευση ενώπιον του λαού, των 2.5 εκατομμυρίων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και του 1.2 εκατομμυρίου ανέργων πολιτών. Ας κλείσουν όλοι οι παράνομοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και ας ανοίξουν ξανά με το καθεστώς της απόλυτης διαφάνειας και της νομιμότητας, έχοντας λάβει πληρώνοντας και όχι χαριστικά τις προβλεπόμενες άδειες. Ασυλία για τους ολιγάρχες της διαπλοκής και των Media, τέλος... Πηγη

 
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Καθόμαστε πάνω στο χρυσό βουνό και ψάχνουμε χρήματα για μισθούς και συντάξεις;



Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα όσα γράφονται παρακάτω. Δεν είμαστε ειδικοί στην εξόρυξη πετρελαίου. Ούτε γνωρίζουμε πως γίνονται αυτές οι δουλειές.
Όμως, κάποιος μας λέει ψέμματα. Είτε οι κυβερνήσεις μας, είτε όλοι οι επιστήμονες εδαφοτεχνικοί του ΙΓΜΕ και των Ελληνικών πανεπιστημίων.
Το γεγονός ότι καμιά κυβέρνηση δεν ζητά τη δίωξη όλων αυτών (δεν είναι να ζητά από τον Ελληνικό λαό να κάνει τέτοιες θυσίες και να βγαίνει ο καθένας να λέει ότι η Ελλάδα είναι η πιο πλούσια χώρα του κόσμου) απαντά στο ερώτημα ποιος είναι ο ψεύτης; Πιθανόν.
Διαβάστε λοιπόν και κρίνετε μόνοι σας…
Γράφει η Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια
Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.
Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.
Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.
Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.
Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.
Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.
Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.
Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.
Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.
Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια
Χημικός, Γεωπόνος, ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας, Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρύπανση Εδαφών
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΓΦΠ&ΑΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.