Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Αυτοί θα κερδίσουν τους Ρώσους; Αποχώρηση στρατιωτών από νατοϊκή άσκηση επειδή δεν…Γερμανοί στρατιώτες σε πρόσφατες ασκήσεις του ΝΑΤΟ, εγκατέλειψαν την περιοχή της άσκησης, που ήταν δίπλα από τα ρωσικά σύνορα, επειδή δεν τους είχαν καταβληθεί οι υπερωρίες.
Σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας, οι Γερμανοί στρατιώτες απασχολούνται και αμείβονται για 41 ώρες την εβδομάδα και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερβούν το συγκεκριμένο όριο. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να λάβουν υπερωριακή αποζημίωση.
Οι Αμερικανοί αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, οι οποίοι οργάνωσαν τις ασκήσεις στη Νορβηγία, δεν είχαν προβλέψει αυτό το ενδεχόμενο. Έτσι οι Γερμανοί στρατιωτικοί αποχώρησαν από την νατοϊκή άσκηση!
Και σας ρωτάμε: Αυτοί θα νικήσουν τους Ρώσους που μασάνε σίδερα, όντες άριστα εκπαιδευμένοι στον ανορθόδοξο πόλεμο; Οι μισθοφόροι-υπάλληλοι του ΝΑΤΟ που θέλουν τα πάντα οργανωμένα και το στομάχι γεμάτο;
 Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ «ΚΡΑΧ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! – Δεν αντέχουν το πακέτο μέτρων που τους προτείνουν
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σηματοδοτεί η αδυναμία της κυβέρνησης να φέρει σε πέρας τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση, προκειμένου να έλθει η πολυπόθητη… ανάσταση για την οποία μας προϊδεάζουν πριν από το τριώδιο.
Στην πολιτική στάση και επιλογή των Ευρωπαίων να δώσουν μία λύση στο ελληνικό πρόβλημα και να παράσχουν στην Αθήνα μία λύση, η οποία μπορεί να είναι διαχειρίσιμη επικοινωνιακά, αλλά και να δίδει δυνατότητες στην οικονομία για ανάπτυξη, εναποθέτει όλες τις ελπίδες του το Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση μίας ακόμη φάσης διαπραγματεύσεων χωρίς οριστικό αποτέλεσμα.
Το πακέτο που συζητούν υπουργοί και Τρόικα αυτές τις ημέρες αποδεικνύεται πολύ «βαρύ» για την κυβέρνηση, η οποία διαπιστώνει επιπλέον με ιδιαίτερη ανησυχία ότι δεν είναι διόλου βέβαιο ότι μία συμφωνία θα σηματοδοτήσει και την άμεση έναρξη της συζήτησης για το χρέος.
Κι αν η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί και αποδεχθεί ότι τα μέτρα της συμφωνίας θα είναι σκληρά – ιδίως τα φορολογικά -, εκείνο στο οποίο δεν μπορεί να υποχωρήσει και το ταυτίζει σχεδόν με «άδειασμα» από την Ευρώπη είναι να καθυστερήσει η ελάφρυνση του χρέους.
Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για την ευρωπαϊκή πλευρά των δανειστών, στις δηλώσεις του την Δευτέρα, μετά τη συνάντησή του με τον πορτογάλο ομόλογό του Κόστα.
«Υπάρχει μια συμφωνία την οποία εμείς τηρούμε απαρέγκλιτα και δεν ζητάμε τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο να την τηρήσουν και οι δανειστές μας. Αυτή η συμφωνία είναι πολύ σαφής και λέει ότι αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, και δεν θέτει ούτε όρους ούτε προϋποθέσεις για να ανοίξει αυτή η συζήτηση» ήταν η χαρακτηριστική υπενθύμιση – μήνυμα του κ. Τσίπρα προς τους ευρωπαίους, οι οποίοι δεν συμμερίζονται την σπουδή της Αθήνας για ουσιαστική παρέμβαση στο χρέος – σε αντίθεση με το ΔΝΤ, που πιέζει, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα στο μέτωπο αυτό υπέρ των ελληνικών θέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός είναι πιθανόν να επιχειρήσει νέες επαφές με ευρωπαίους ηγέτες και παράγοντες, κατά τη διάρκεια αυτής της ανάπαυλας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, προκειμένου να ανιχνεύσει διαθέσεις και να διασφαλίσει ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η υλοποίηση από την πλευρά της Αθήνας των συμφωνηθέντων του καλοκαιριού θα συνοδευτεί με ουσιαστικές και γρήγορες κινήσεις στο θέμα του Χρέους.
Στο κυβερνητικό επιτελείο αρχίζουν και φοβούνται ότι μία επώδυνη συμφωνία, χωρίς το σκέλος του χρέους να είναι σε προτεραιότητα αμέσως μετά την επίτευξή της και άρα χωρίς συγκεκριμένες και ρητές δεσμεύσεις από τους δανειστές άμεσα, είναι πιθανόν να κάνει το πακέτο των μέτρων μη διαχειρίσιμο πολιτικά. Μπορεί δηλαδή να υπάρξουν ακόμη και προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! ΕΛΛΑΔΑ!! Κατάλυση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διαπιστώνει Εκπρόσωπος Αρχής του ΟΗΕΕισηγείται συνέχιση της έρευνας για το χρέος, που διέκοψε η κυβέρνηση.
Του Μιχαήλ Στυλιανού

Έκθεση του ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. για την Ελλάδα, η οποία δεν είδε το φως της δημοσιότητας- καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει την έρευνα για τα 

γενεσιουργά αίτια της κρίσεως χρέους, αξιοποιώντας το έργο που άρχισε η «Επιτροπή της Αλήθειας για το Χρέος», προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δικαστική και διοικητική λογοδοσία των κυβερνητικών αξιωματούχων και ηγετικών στελεχών του ιδιωτικού τομέα.

Στις εισηγήσεις της προς τους δανειστές, τους καλεί να ελαφρύνουν το χρέος, για την ώθηση κοινωνικά επωφελούς ανάπτυξης με πρόγραμμα επενδύσεων και να βοηθήσουν την Ελλάδα να κλείσει το κενό στο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας. Τονίζει ότι οι καταστροφικές συνέπειες των μέτρων λιτότητας για τα ανθρώπινα δικαιώματα « δεν είναι το έργο κάποιου αόρατου χεριού, για το οποίο δεν ευθύνονται ούτε κράτη ούτε διεθνείς, δημόσιοι, ή ιδιωτικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, εντός και εκτός της Ελλάδος .»

Αποφαίνεται πως η ανευθυνότητα δανειζομένων και δανειστών συνέβαλε σημαντικά στην ελληνική οικονομική κρίση, ότι τα μέτρα λιτότητας εμβάθυναν την κρίση και με την μείωση των δαπανών δημόσιας υγείας και κοινωνικής προστασίας υπέσκαψαν τα αντίστοιχα ανθρώπινα δικαιώματα.

(Για την παραίνεση προώθησης της έρευνας για το χρέος, υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση, δια του κ. Βούτση, έχει ως γνωστόν καταργήσει την Διεθνή Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος. Την σημαντική πρώτη έκθεσή της Επιτροπής, που είναι συντριπτική και για το ΔΝΤ, η κυβέρνηση Τσίπρα-ΑΝΕΛ όχι μόνο άφησε αναξιοποίητη στις αιματηρές διαπραγματεύσεις της («ματώσαμε») με τους «εταίρους», αλλά -δια του ριζοσπάστη νέου προέδρου της Βουλής- την εξαφάνισε…)

Η διατύπωση της σχετικής υπόδειξης για συνέχιση του έργου διερεύνησης των ευθυνών, υπολαμβάνει ως δεδομένη την ύπαρξη ευθυνών κυβερνητικών και χρηματοπιστωτικών παραγόντων για την κρίση του χρέους της χώρας. Και η κυβερνητική προσπάθεια εξαφάνισης της Επιτροπής της Αλήθειας αποκαλύπτει ενδιαφέρον συγκάλυψης αυτών των ευθυνών, από την παρούσα κυβέρνηση της «αριστεράς και της προόδου». Η οποία συνέστησε –με δεκαπεντάμηνη καθυστέρηση- εξεταστική για σκάνδαλα οπωσδήποτε ελαφρότερα από την εξαθλίωση και υποδούλωση του έθνους.

Η έκθεση του εμπειρογνώμονα καλεί επίσης την κυβέρνηση να επικυρώσει τις Βασικές Αρχές της Διαδικασίας Αναδιάρθρωσης Κρατικού Χρέους, του Ο.Η.Ε. και της Αρχές Κρατικού Δανεισμού, της UNCTAD.

Βαρυσήμαντο κείμενο – ΄Οπλο διαπραγμάτευσης

Η έκθεση είναι ένα κείμενο 45 σελίδων και 11.000 λέξεων, αναπτύσσει τις διαπιστώσεις του απεσταλμένου (τον περασμένο Δεκέμβριο) από το Συμβούλιο του ΟΗΕ εμπειρογνώμονα, από ενημερωτικές συναντήσεις του με υπουργούς, κρατικούς παράγοντες, ανεξάρτητες αρχές, και εκπροσώπους συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων και καταλήγει με συμπεράσματα και εισηγήσεις «προς την κυβέρνηση της Ελλάδος και τους Διεθνείς Δανειστές της».

Αναφέρεται σε ανθρώπινα δικαιώματα, κατοχυρωμένα στο χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, για τα οποία κάτι αορίστως ακούουν κάποτε οι ακροατές του Συνταγματολόγου καθηγητή κ. Κασιμάτη, (όταν σπανίως και αργά τη νύχτα καλείται σε κάποιο «γυαλί»), αλλά οι λεηλατούμενοι και δυναστευόμενοι ΄Ελληνες ούτε υποπτεύονται ότι τους αφορούν, τους ανήκουν και μπορούν να τα διεκδικήσουν.

‘Ίσως αυτό εξηγεί ότι γι’ αυτή την έκθεση δεν βρέθηκε χώρος σε ανταποκρίσεις και σε δελτία ειδήσεων, που μας πληροφορούν και για την αλλαγή πάμπερς στον νέο βλαστό της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Στα συμπεράσματα, (μετά την «έκφραση λύπης» γιατί δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμιά εκ προοιμίου μελέτη των συνεπειών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των τριών οικονομικών προγραμμάτων), προχωρεί σε μια λιτή αλλά συντριπτική καταγραφή των δεδομένων εξαθλίωσης του πληθυσμού, το ένα δέκατο του οποίου έχει περιέλθει σε κατάσταση «έσχατης φτώχιας» και στέρησης των «απολύτως ουσιωδών ελάχιστων επιπέδων κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων, τα οποία τα Κράτη οφείλουν να προστατεύουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.»

Επισημαίνει τις βαρύτατες συνέπειες των δραστικών «μεταρρυθμίσεων» για την οικονομία, και σημειώνει ότι οι διαδεδομένες ελπίδες για ιδιωτικές επενδύσεις και οικονομική ανάπτυξη φαίνονται ελάχιστες και πιθανόν ν’ αποδειχθούν ουτοπικές.

Στις εισηγήσεις προς τους δανειστές, η έκθεση: Εκτός της ελάφρυνσης του χρέους, που αναφέρθηκε παρά πάνω, τους καλεί: -Να διατυπώσουν οδηγίες για πλήρη εκτίμηση των κοινωνικών επιπτώσεων και συνεπειών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των προγραμμάτων προσαρμογής που χρηματοδοτούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και το ESM. Και τον υπολογισμό των απαιτούμενων πόρων για κοινωνική προστασία και της βιωσιμότητας του χρέους.

-Να εξασφαλίσουν την συνοχή στις πολιτικές της Ε.Ε. απέναντι στην κρίση, ώστε να περιλαμβάνουν τη μείωση της ανεργίας, της φτώχιας και της προσβασιμότητας στη δημόσια υγεία, ως μετρήσιμους στόχους του προγράμματος προσαρμογής και να αναφέρουν περιοδικά την πρόοδο. – Να αυξήσουν περισσότερο τα ευρωπαϊκά προγράμματα υποστήριξης στην Ελλάδα για την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού και για κοινωνικά και μέτρα απασχόλησης εντός της χώρας. -Να χαλαρώσουν τις περικοπές δαπανών του ελληνικού προϋπολογισμού, βοηθώντας την χώρα να ανταποκριθεί στην προσφυγική κρίση και να της παράσχουν ανθρώπινη, τεχνική και οικονομική ενίσχυση για την εξασφάλιση επαρκούς ιατρικής περίθαλψης, διατροφής και στέγασης των προσφύγων.

Στις εισηγήσεις του προς την κυβέρνηση και τους Δανειστές, συνιστά, μεταξύ άλλων: -Μια διεξοδική εκτίμηση των συνεπειών για τα ανθρώπινα δικαιώματα του προγράμματος διαρθρωτικής προσαρμογής, σε συνεργασία με όλους τους θιγομένους, συμπεριλαμβανομένων της εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Ανεξάρτητης Αρχής και εκπροσώπων της κοινωνίας.

-Την αναβολή της περικοπής δαπανών κοινωνικής περίθαλψης που προβλέπει το τελευταίο Μνημόνιο, μέχρις ότου μείωση της ανεργίας, της φτώχειας και της σοβαρής στέρησης υλικών αγαθών καταστήσουν δυνατή την εφαρμογή μέτρων οικονομίας, χωρίς να υποσκάψουν βασικά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά δικαιώματα. Στην ελληνική κυβέρνηση, ξεχωριστά, εισηγείται: -Να εξασφαλίσει την ελληνική ιδιοκτησία των μεταρρυθμιστικών μέτρων, με ακρόαση του κοινού, κοινωνικό διάλογο και με την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με πλήρη σεβασμό στο δικαίωμα της συμμετοχής. -Μεταρρύθμιση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που να προστατεύει τα βασικά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά δικαιώματα κατά την Σύσταση 2012 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. -Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, που να το καθιστά οικονομικά βιώσιμο και να εξασφαλίζει τους ηλικιωμένους από την φτώχια. Να μελετήσει την εισαγωγή βασικής σύνταξης για όλους, ανώτερης του κατωτέρου μισθού και χρηματοδοτούμενης από φόρο, στην οποία θα προστίθεται η αναλογική προς τις μισθοδοτικές κρατήσεις σύνταξη. Εισηγείται ακόμη άμεσο κλείσιμο του κενού προστασίας για τους σκληρότερα πληγέντες (περιθωριοποιημένους) πολίτες, την επέκταση σε 24μηνο το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας, την εισαγωγή επιδόματος ενοικίου για οικογένειες ανεπαρκούς εισοδήματος, τον μη αποκλεισμό υπερχρεωμένων πολιτών από την βασική κοινωνική ασφάλιση και άλλα.

* * * * *

Το κείμενο αυτής της έκθεσης εξόφθαλμα επιβάλλεται σε ανάγνωση και μελέτη όχι στο πνευματικά νεκρό πολιτικό πλήρωμα, αλλά στις ευρύτερες ζωντανές δυνάμεις του έθνους, ως αφετηρία σωτήριου ίσως προβληματισμού.
hellasforce.com.....Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Οι Ρώσοι μας προειδοποιούν: Πράκτορες ξεσηκώνουν τους μουσουλμάνους για εξέγερση κατά των ΕλλήνωνΤο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ria Novosti» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Ελλάδα, προειδοποιώντας για εξέγερση των απελπισμένων μουσουλμάνων στην χώρα μας, τους οποίους καθοδηγούν πράκτορες που δρουν υπό τον μανδύα ΜΚΟ.
Όπως αναφέρει το ρωσικό μέσο οι «μετανάστες και πρόσφυγες» στην Ελλάδα αρχίζουν και αντιλαμβάνονται ότι τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά και απελπίζονται. Η κατάσταση αυτή ενδεχόμενα τους οδηγήσει σε «άκρως ανεξέλεγκτες ενέργειες», σημειώνουν οι Ρώσοι.
 Εν συνεχεία το δημοσίευμα αναφέρεται στο πόσο εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Ειδομένη, τον Πειραιά αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, όπου βγήκαν μέχρι και μαχαίρια.
Ταυτόχρονα, παρατηρεί το Ria Novosti, υπάρχει ανεξέλεγκτη δραστηριότητα κυρίως από ξένες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες καθοδηγούν τις κινήσεις των μουσουλμάνων, όπως μεταδίδεται άλλωστε και από ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Βλέπουμε λοιπόν πως οι Ρώσοι έχουν αντιληφθεί πως στην Ελλάδα ελλοχεύει ο κίνδυνος γενικού ξεσηκωμού των οπαδών του Ισλάμ, τους οποίους η κυβέρνηση επιδιώκει να μοιράσει σε ολόκληρη την ελλαδική επικράτεια.
Έτσι, πράκτορες που έχουν εισχωρήσει σε ΜΚΟ αλλά και έχουν παρεισφρήσει στις τάξεις των μουσουλμάνων, παριστάνοντας τους «πρόσφυγες» μαζί με τζιχαντιστές, θα μπορέσουν, εφόσον πάρουν εντολές, να προκαλέσουν ταυτόχρονα χτυπήματα κατά των Ελλήνων.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.