Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Γιατί ανησυχεί η Μέρκελ

Βερολίνο: Της Φαίης Καραβίτη
Αν η Αθήνα βρισκόταν ως τώρα υπό συνεχή παρακολούθηση από το Βερολίνο, από την περασμένη Τρίτη οι συνεργάτες της Άγκελα Μέρκελ που ασχολούνται με την Ελλάδα βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Η απειλή πρόωρων εκλογών και κοινωνικής αναταραχής έχουν εκνευρίσει τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις που λαμβάνει από την Αθήνα, ανησυχεί ότι χάνεται σταδιακά ο έλεγχος των κοινωνικών αντιδράσεων και ότι η κατάσταση προσλαμβάνει ήδη ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά.
Η κυρία Μέρκελ δεν δήλωσε ποτέ ότι αγάπησε ξαφνικά τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν ξεχνά άλλωστε ότι επί δύο χρόνια, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέρριπτε κάθε απόπειρα μεταρρύθμισης και δεν έδειχνε να συγκινείται ούτε με τις δικές της νουθεσίες μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η στήριξη που του παρέχει τον τελευταίο χρόνο είναι αναγκαστική και βεβαίως δεν ήλθε παρά μόνο μετά την πλήρη και έμπρακτη συμμόρφωσή του. Οι επιφυλάξεις ωστόσο ουδέποτε εξαλείφθηκαν πραγματικά, ενώ συνεργάτες της καγκελαρίου μιλούν συχνά για ανάγκη η οποία εξελίχθηκε σε... φιλοτιμία.
Η εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου εντείνει βεβαίως τις ευαισθησίες από την πλευρά του Βερολίνου, που δεν κρύβει ότι μέχρι τότε θέλει απόλυτη ησυχία σε όλα τα μέτωπα. Προκειμένου μάλιστα να διασφαλίσει αυτή την ησυχία, έχει κινητοποιήσει και τον μηχανισμό του ώστε τόσο οι Γερμανοί πολιτικοί όσο και ο Τύπος να διαπιστώνουν κάθε τόσο βήματα προόδου που σημειώνονται στην Αθήνα, αναγορεύοντας σε «επιτυχία» την πολιτική λιτότητας που επεβλήθη στον ευρωπαϊκό Νότο.
Ο αιφνιδιασμός με το κλείσιμο της ΕΡΤ ξύπνησε στη Γερμανία αντανακλαστικά που... λαγοκοιμούνταν. Ακόμη και αν τελικά η τρικομματική κυβέρνηση επιβιώσει, οι Γερμανοί θεωρούν ότι άνοιξε βίαια ένα διαφορετικό κεφάλαιο στην ελληνική κοινωνία, η οποία, παρά τα σκληρά μέτρα, επεδείκνυε ως τώρα αξιοθαύμαστη αν(τ)οχή.
Πιστεύουν μάλιστα ότι, όσο και αν η απόλυση 2.600 δημοσίων υπαλλήλων ικανοποιεί κάποια εντολή της τρόικας, μπορεί τελικά να στοιχήσει πολύ ακριβότερα, αν αποτελέσει το έναυσμα για κοινωνική αντίδραση, προκαλώντας επικίνδυνους συνειρμούς στους Έλληνες. Επισημαίνουν δε ότι δεν υπήρχε στην ουσία λόγος για όσα έγιναν και δεν δέχονται ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να εξυγιανθεί η δημόσια τηλεόραση.
Στέλεχος της καγκελαρίας μίλησε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους στο Real.gr, κάνοντας λόγο για κίνηση «υψηλού πολιτικού ρίσκου, αν όχι τυχοδιωκτισμού» και τονίζοντας ότι η κυρία Μέρκελ «στηρίζει 100% τον Έλληνα ομόλογό της, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συγχωρήσει οποιονδήποτε αντιπερισπασμό». Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε μάλιστα με βεβαιότητα - και νόημα - ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη λάβει το μήνυμα του Βερολίνου για «άμεση» και «αναίμακτη» λύση. Εξίσου αντίθετη με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα είναι πάντως και η γερμανική αντιπολίτευση.
Επισήμως, η γερμανική κυβέρνηση επιμένει ότι δεν επιθυμεί να αναμιχθεί στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας και ότι δεν βλέπει γιατί θα πρέπει το Βερολίνο να έχει άποψη για το πώς θα επιλέξει η Αθήνα να εξυγιάνει μια δημόσια επιχείρηση. Η αντίδραση ωστόσο πολλών γερμανικών μέσων, που δεν έδειξαν να ερμηνεύουν όλα την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης ως τολμηρή μεταρρυθμιστική τομή, δεν βοηθά στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης κατά ευνοϊκό τρόπο.
Και αν η οικονομική «Handelsblatt» χαιρέτισε την «πολιτική τόλμη» του Αντώνη Σαμαρά που «θα σώσει εκατομμύρια ευρώ και θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα», την ίδια ώρα η Sueddeutsche Zeitung γράφει ότι «αυτές οι γρήγορες κινήσεις με λοστό δεν είναι δείγμα μιας καλά μελετημένης πολιτικής», ενώ υποστηρίζει ότι «οι δημοσιογράφοι στο δημόσιο γίνονται θύματα διότι ο Α. Σαμαράς, όπως και οι περισσότεροι προκάτοχοί του, δεν τόλμησε να κάνει απολύσεις στον διογκωμένο δημόσιο τομέα».
Το ίδιο ανησυχητικές θεωρεί η γερμανική κυβέρνηση και τις διαστάσεις που λαμβάνει πανευρωπαϊκά η συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Μεταξύ των επικεφαλής ευρωπαϊκών δημόσιων σταθμών που ζητούν την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ βρίσκεται άλλωστε και το αφεντικό της γερμανικής τηλεόρασης.
Στην Γερμανία πάντως, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, δείχνουν να ξαφνιάζονται όταν, λόγω των τελευταίων εξελίξεων, πληροφορούνται ότι στην Ελλάδα η ΕΡΤ διαθέτει πολιτικό προϊστάμενο, ο οποίος είναι μάλιστα και κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στην Γερμανία είναι σχετικά πρόσφατο το σκάνδαλο με τον εκπρόσωπο των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών και τις παρεμβάσεις του μεταξύ άλλων στο κρατικό ZDF, η αποκάλυψη των οποίων τον υποχρέωσε σε παραίτηση.
Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει, σύμφωνα με άρθρο του Spiegel, ότι και στην Γερμανία δεν συνηθίζεται οι πολιτικοί να «διορίζουν» ευνοούμενούς τους στα δημόσια ΜΜΕ.

Αρχαία Ελληνικά και εκγέφαλος!

Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα, το αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του. Στον συνεδριακό τόμο των τετρακοσίων σελίδων «Alphabet and the Brain, έκδοση Springer του 1988» παρουσιάζονται τα συμπεράσματα πλήθους κορυφαίων επιστημόνων φιλολόγων, γλωσσολόγων και άλλων ειδικοτήτων, πλην Ελλήνων αντιστοίχων ειδικοτήτων.
Επιμελητές της έκδοσης ήταν ο Καθηγητής της Ιατρικής Charles Lumsden του Πανεπιστημίου του Τορόντο και ο Διευθυντής του Κέντρου Θεωρίας της Επικοινωνίας "Marchal McLuhan" Derrick De Kerckhove. Tα επιστημονικά αποτελέσματα τα οποία υποστηρίζουν την θεωρία του Havelock είναι τα εξής:
1. Η περιοχή Broca, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, ενεργοποιήθηκε λίγο περισσότερο, λόγω του Ελληνικού αλφαβήτου διότι χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς φωνήεντα σε γραφή για πρώτη φορά.
2. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος επαναπρογραμματίστηκε ριζικώς.
3. Η πιο πάνω αναφερθείσα συγκλονιστική μεταβολή στην λειτουργία του εγκεφάλου προκάλεσε μία ουσιώδη αλλαγή στην ψυχολογία των χρηστών του αλφαβήτου από την οποία προέκυψε η ανάγκη επικοινωνίας των πολιτών δια της λειτουργίας του θεάτρου.
Οι δημοσιευμένες έρευνες της επιστημονικής ομάδας του Ιωάννη Τσέγκου παρουσιάζονται στο βιβλίο «Η εκδίκηση των τόνων». Σε αυτές, αλλά και σε νεώτερες έρευνες 1999-2010, απέδειξαν ότι οι μετρήσιμοι δείκτες της Λεκτικής Νοημοσύνης και της Αφαιρετικής Σκέψης με αποδεκτές τεχνικές επιταχύνθηκαν σε ομάδα 25 μη-δυσλεξικών παιδιών.
Η διδασκαλία στα παιδιά αυτά καθώς και οι μετρήσεις των δεικτών άρχισαν από την ηλικία των 8 ετών και συνεχίστηκαν μέχρι και τα 12 χρόνια τους. Οι ίδιοι δείκτες επιβραδύνθηκαν στην ισάριθμη ομάδα μη-δυσλεξικών παιδιών τα οποία δεν διδάχθηκαν εβδομαδιαίως και εξωσχολικώς επί δίωρο την Αρχαία Γλώσσα. Ας σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες διδάχθηκαν τα ίδια προγραμματισμένα μαθήματα στο κανονικό ωράριο η δε στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων έγινε με γενικώς αποδεκτό πρότυπο.
Ωστόσο, η Αυστραλή Πανεπιστημιακή ερευνήτρια Kate Chanock έκανε ένα βήμα παράλληλο ως προς τον Ιωάννη Τσέγκο διότι στο έργο της «Help for a dyslexic learner from an unlikely source: the study of Ancient Greek, Literacy 2006» περιγράφει πως κατέστησε ένα αγγλομαθή δυσλεξικό σε μη-δυσλεξικό με ταΑρχαία Ελληνικά!
Εν τούτοις, από φέτος, τα μεν παιδιά της Αγγλίας του Δημοτικού στην περιοχή της Οξφόρδης, με επιστημονική πρόταση, επιπροσθέτως των μαθημάτων τους θα μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά, τα δε αντίστοιχης ηλικίας Ελληνόπουλα, μόνον με πολιτική απόφαση, δεν θα διδάσκονται την Αρχαία Γλώσσα ενώ θα έπρεπε, αλλά Αγγλικά!

Τα ψέμματα τελείωσαν θα εκπλαγείτε από τις αντιδράσεις μας - Μήνυμα στρατιωτικών στην κυβέρνηση

Τα ψέμματα τελείωσαν και όλοι οφείλουν να τεθούν προ των ευθυνών τους”. Η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τους προέδρους των “θεσμικών ενώσεων” αποστράτων άναψε φωτιές και προκάλεσε την αντίδραση -σε πρώτη φάση- της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της “με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος μεσολάβησε ώστε ο Πρωθυπουργός να συναντήσει τις «θεσμικές» Ενώσεις Αποστράτων (ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ) (Προπαγάνδα) και αυτόματα δημιουργούνται ερωτήματα όπως:
α. Ποιος επεδίωξε αυτή τη συνάντηση; Ήταν πρωτοβουλία των Ενώσεων ή της Κυβέρνησης;
β. Ποιο σκοπό εξυπηρετεί μια τέτοια συνάντηση; Είναι ενημερωτική και για ποια θέματα; Είναι μήπως διερευνητική των προθέσεων των αποστράτων εν όψει δρομολογουμένων νέων μειώσεων;”
Η ΑΚΙΣ υπενθυμίζει τι αποτελέσματα είχε η προηγούμενη συνάντηση:
“... να θυμίσουμε σε όλους τι απέφερε η «επιτυχής» συνάντηση της 11 Φεβ 13 με τον πρωθυπουργό: εντός 15 ημερών ψηφίσθηκαν από τη Βουλή νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων αποκλειστικά των Στρατιωτικών. Μήπως θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες μειώσεις γιατί τώρα που ανακαλύψαμε τους «ενόχους» για την χρεοκοπία της Ελλάδας πρέπει να τους τιμωρήσουμε ανελέητα;
Τα ψέματα τέλειωσαν και όλοι οφείλουν να τεθούν προ των ευθυνών τους. Καμμία νομιμοποίηση στη κυβέρνηση, που από ότι φαίνεται αγοράζει πολιτικό χρόνο, τον οποίο μάλιστα της τον ακριβοπληρώνουμε, παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες με μελλοντικές συναντήσεις, χαμόγελα, αναμνηστικές φωτογραφίες, επανεξέταση δήθεν του θέματος, υποβολή δήθεν νέων προτάσεων κλπ, δηλαδή έναν ατέρμονα φαύλο κύκλο υποκρισίας”.
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για το νέο κύμα περικοπών που έρχεται αλλά και για τις αντιδράσεις των στρατιωτικών που όπως γράφουν “θα εκπλήξουν πολλούς από τους τρόπους εκδήλωσής τους:
“Από την άλλη το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε εμβρόντητοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια σπίλωσης της Κίνησής μας εκ των έσω(Αγκιτάτσια). Με ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που περιέχονται σε επιστολή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, επιχειρείται η απαξίωση και η αποδόμηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Κί.Σ. και επειδή, εν όψει του νέου κύματος περικοπών, που μας επιφυλάσσει η ανάλγητη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, αναμένεται μέγιστη συσπείρωση των φορέων των αποστράτων, το σύστημα επιδιώκει την αποδυνάμωσή μας με ύπουλο τρόπο.
Η υπομονή των Στρατιωτικών εξαντλήθηκε, η οργή είναι θέμα χρόνου να εκφρασθεί και να είστε σίγουροι ότι πολλοί μα πολλοί και κυρίως οι κυβερνώντες, θα εκπλαγούν από τους τρόπους εκδήλωσής της.
Κατόπιν των ανωτέρω, καλούμε τα μέλη μας και όλους του αποστράτους σε συνεχή επαγρύπνηση για αντιμετώπιση και ανατροπή της προσπάθειας αλώσεως της Κίνησης και σε μέγιστη ετοιμότητα για άμεση αντίδραση σε νέες περικοπές”.

Πρώτη ημέρα του καλοκαιριού 2013 - Θερινό ηλιοστάσιο

Πρώτη ημέρα του καλοκαιριού 2013
Την 21η Ιούνη, έχουμε και αστρονομικά την έναρξη του καλοκαιριού. Αυτό συμβαίνει κατά την χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης είναι στραμμένος όσο περισσότερο επιτρέπει η κλίση της Γης, μακριά από τον Ήλιο, κατά την ετήσια τροχιά της γύρω από αυτόν.
Η στιγμή αυτή ονομάζεται ηλιοστάσιο του Ιούνη, ή θερινό ηλιοστάσιο. Κατά το ηλιοστάσιο του Ιούνη ο ήλιος φθάνει στο βορειότερο σημείο της Γης, με τις ακτίνες του να βρίσκουν κάθετα την επιφάνεια της Γης στον Τροπικό του Καρκίνου, όταν η Γη έχει κλίση περίπου 23,5° σε σχέση με τον κατακόρυφο άξονά της.
Κατά η διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου η μέρα, έχει τις περισσότερες ώρες για εκείνους που ζουν στα βόρεια του Τροπικού του Καρκίνου (γεωγραφικό πλάτος 23.5° βόρεια). Όσοι ζουν ή ταξιδεύουν προς τα βόρεια, προς τον Αρκτικό Κύκλο (66,5° βόρεια από τον Ισημερινό) μπορούν να δουν τον «ήλιο του μεσονυκτίου», όπου ο ήλιος παραμένει ορατός σε όλη τη νύχτα, ενώ εκείνοι που ζουν ή ταξιδεύουν νότια προς τον Ανταρκτικό κύκλο (66,5° νότια από τον Ισημερινό)δεν θα δουν τον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους .
Για εκείνους που ζουν κοντά στον Ισημερινό, ο ήλιος δεν κινείται πάνω-κάτω στον ουρανό. Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία δεν έχει μεγάλες διαφορές, ή είναι σχεδόν σταθερή.
Η 21η Ιουνίου αποτελεί το θερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτώντας την πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού για το βόρειο ημισφαίριο, και την πρώτη μέρα του Χειμώνα (χειμερινό ηλιοστάσιο) για το νότιο ημισφαίριο της Γης.
Η λέξη ηλιοστάσιο προέρχεται από το «ήλιος» και το «στέκομαι» ή «στάση» επειδή κοντά στα ηλιοστάσια (λίγες ημέρες πριν ή μετά) ο Ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει τη φαινομενική κίνησή του προς τα βόρεια ή προς τα νότια (κίνηση στην απόκλιση), μέχρι που την ημέρα του ηλιοστασίου αυτή η κίνηση μηδενίζεται και αρχίζει να αντιστρέφεται. Και στα αγγλικά η λέξη solstice προέρχεται από τη λατινική λέξη “solstitium“, που σημαίνει «ήλιος-ακινητοποίηση», γιατί το σημείο στο οποίο ο ήλιος φαίνεται σταματά και να αντιστρέφει την κατεύθυνσή του (τροπή) μετά από αυτήν την ημέρα.
Την ημέρα αυτή, ο ήλιος δεν ανατέλλει ακριβώς στα ανατολικά, αλλά ανεβαίνει στο βόρειοτερο σημείο από την ανατολή και δύει στο βορειότερο σημείο από τη δύση, παραμένοντας στον ουρανό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στο νότιο ημισφαίριο, το ηλιοστάσιο του Ιούνη είναι γνωστό ως η μικρότερη μέρα του χρόνου.
Μετά το ηλιοστάσιο του Ιούνη, ο ήλιος ακολουθεί μια ολοένα χαμηλότερη πορεία στον ουρανό κάθε μέρα, (στο βόρειο ημισφαίριο), μέχρι να φτάσει στο σημείο όπου το μήκος της ημέρας είναι περίπου 12 ώρες και οκτώ έως εννέα λεπτά σε περιοχές που είναι περίπου 30 μοίρες βόρεια ή νότια του ισημερινού, ενώ οι περιοχές που είναι 60 μοίρες βόρεια ή νότια του ισημερινού παρατηρούν φως για περίπου 12 ώρες και 16 λεπτά. Αυτό καλείται Φθινοπωρινή Ισημερία, στο βόρειο ημισφαίριο, ή Εαρινή Ισημερία στο Νότιο ημισφαίριο.
Πολλές περιοχές γύρω από τον Ισημερινό έχουν μήκος φως περίπου 12 ώρες και έξι λεπτά κατά τη διάρκεια της ισημερίας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Γη δεν κινείται με σταθερή ταχύτητα στην ελλειπτική τροχιά της. Συνεπώς, οι εποχές δεν είναι ίσου μήκους: οι χρόνοι που υπολογίζονται για τη μετακίνηση του ήλιου από την ισημερία του Μάρτη μέχρι το ηλιοστάσιο του Ιούνη, από την ισημερία του Σεπτέμβρη, μέχρι το ηλιοστάσιο του Δεκέμβρη, και ξανά πίσω στην ισημερία του Μάρτη, είναι περίπου 92,8 – 93,6 – 89,8 και 89,0 ημέρες αντίστοιχα. Η παρηγοριά μας, στο βόρειο ημισφαίριο, είναι ότι η άνοιξη και το καλοκαίρι διαρκούν περισσότερο από ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας!
Χωρίς την κλίση του άξονα της γης, δεν θα είχαμε εποχές. Οι ακτίνες του ήλιου θα ήταν κάθετα πάνω από τον ισημερινό όλο το χρόνο. Η Γη κάνει και ελαφρώς ελλειπτική τροχιά γύρω από τον ήλιο. Κατά τη διάρκεια της έλλειψης, βρίσκεται πιο μακριά από τον ήλιο για την 4η Ιούλη. Το σημείο αυτό είναι γνωστό ως το αφήλιο και η Γη είναι 94.555.000 μίλια μακριά από τον ήλιο. Το αντίθετο, το περιήλιο, λαμβάνει χώρα την 4η Γενάρη, όταν η Γη είναι μόνο 91.445.000 μίλια μακριά από τον ήλιο.
Όταν το καλοκαίρι εμφανίζεται σε ένα ημισφαίριο, αυτό οφείλεται σε ότι ημισφαίριο λαμβάνουν πιο άμεσα την επίδραση του Ήλιου, σε σχέση με το αντίθετο ημισφαίριο όπου είναι χειμώνας. Το χειμώνα, ακτίνες του ήλιου πέφτουν στη Γη σε λοξή γωνία και είναι συνεπώς λιγότερο συγκεντρωμένες. Κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο, ο άξονας της Γης βρίσκεται προς τα πλάγια, ώστε τα δύο ημισφαίρια έχουν μέτριες καιρικές συνθήκες και οι ακτίνες του ήλιου είναι ακριβώς από πάνω από τον ισημερινό.
Μεταξύ του Τροπικού του Καρκίνου και του Τροπικού του Αιγόκερου, δεν υπάρχουν εποχές που ο ήλιος να βρίσκεται πολύ χαμηλά στον ουρανό, ώστε το κλίμα να παραμένει ζεστό και υγρό («τροπικό») όλο το χρόνο.
Η μεγαλύτερη ημέρα του έτους έρχεται κατά το θερινό ηλιοστάσιο, και το πιο καυτό καιρό ακολουθεί πάντα ένα ή δύο μήνες αργότερα. Αυτό ονομάζεται “υστέρηση των εποχών”. Στο βόρειο ημισφαίριο, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τον Ιούλη ή τον Αύγουστο για το πιο καυτό καλοκαίρι. Τον Αύγουστο, το νερό των θαλασσών, θα είναι πολύ πιο ζεστό. Ο θερμότερος καιρός έρχεται μερικούς μήνες μετά την μεγαλύτερη μέρα του έτους. Η γη και οι ωκεανοί χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ζεσταθούν μετά το κρύο του χειμώνα.
Το Ηλιοστάσιο στην παράδοση.
Το θερινό ηλιοστάσιο, η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου στο βόρειο ημισφαίριο, αποτελούσε ανέκαθεν πολύ σημαντικό γεγονός για το ανθρώπινο γένος. Οι αρχαίοι πολιτισμοί διοργάνωναν πολυήμερες γιορτές για να τιμήσουν τον Ήλιο. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Ήλιος ήταν Τιτανίδης, παιδί του Υπερίωνα και της Θείας. Είχε δύο αδελφές. Την Σελήνη και την Ηώ. Από τον 5ο π.Χ. αιώνα με την πλήρη επιβολή του δωδεκάθεου δεν θεωρείται αυτοτελείς θεότητα αλλά συγχέεται με τον Απόλλωνα.
Για τον λόγο αυτό ο Απόλλων καλείται και Φοίβος που σημαίνει λάμπων Θεός. Εκτός όμως από την ελληνική μυθολογία αναφορές στον Θεό βρίσκουμε και σε άλλους λαούς. Συναντάμε λοιπόν τον Σαμάς των Βαβυλωνίων, τον Βαάλ των Ασσυρίων τον Ελ των Φοινίκων και των Χαναναίων, τον Μολώχ των Αμμωνιτών, τον Χιμώχ των Μωαβιτών, τον Άμμωνα Ρα και τον Φθά των Αιγυπτίων, τον Σούρυα των Ινδών, τον Μίθρα των Περσών, τον Σολ των Λατίνων, τον Γιαρίλα των Σλάβων, τον Μπελένος των Κελτών καθώς και τον θεό Ίντι στους Ίνκας και στους Ατζέκους.
Από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια ο άνθρωπος υποδέχεται το καλοκαίρι με φωτιές τη νύχτα του ηλιοτρόπιου, την πιο μικρή νύχτα του χρόνου για το Βόρειο Ημισφαίριο, με τον ήλιο να στρέφεται προς το καλοκαίρι. Η νύχτα της 21ης Ιούνη είναι αυτή που ανάβουν οι φωτιές, στο κατώφλι του καλοκαιριού. Οι φωτιές τη νύχτα του Ηλιοτρόπιου έχουν σκοπό να εξαγνίσουν κάθε κακή τροπή, εξασφαλίζοντας στον ήλιο τον αιώνιο δρόμο στο δώμα του ουρανού.
Στην Αρχαία Ελλάδα η νύχτα του Ηλιοτρόπιου, ήταν η γιορτή μιας ερωτικής μαγείας, με τους νέους να ανταλάσσουν ερωτικούς όρκους και να πηδούν πάνω από τις φωτιές για να εξαγνίσουν αυτούς τους όρκους αποδιώχνοντας κάθε επιβουλή. Ηταν οι φωτιές της τύχης, πηδώντας πάνω από τις φλόγες τρεις φορές. Οι Δρυίδες των αρχαίων Κελτών της Βρετανίας στο Στόουνχετζ. γιόρταζαν τις «Φωτιές της ακτής». Πρόκειται για έναν κύκλο μεγαλίθων, που κατασκευάστηκε μεταξύ του 2500 π.Χ. και του 2000 π.Χ. Στα ερείπια του Stonehenge, η ανατολή του θερινού ηλιοστασίου εμφανίζεται στον ορίζοντα σε ευθυγράμμιση με την ογκώδη κύρια πέτρα του μνημείου. Κάθε χρόνο, τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου το επισκέπτονται αυτή την ημέρα.
Στη Ρώμη γιόρταζαν τα «Βεστάλια», μια γιορτή προς τιμήν της θεάς Βεστά, που είναι η Ελληνική Εστία, και αυτές οι γιορτές της φωτιάς διαρκούσαν μια ολόκληρη εβδομάδα. Οι Γαλάτες γιόρταζαν την Επόνα, μια θηλυκή θεότητα που την απεικόνιζαν συνήθως να καβαλά μια φοράδα. Αυτή η θεότητα ήταν η προσωποποίηση της. Οι Κέλτες της Ευρώπης υποδέχονταν και εκείνοι με φωτιές το καλοκαίρι, τη νύχτα του Ηλιοτρόπιου. Νεαρά ζευγάρια πηδούσαν πάνω από τις φωτιές και πίστευαν πως όσο πιο ψηλά πηδήσουν πάνω από τις φλόγες, τόσο πιο πολύ θα μεγάλωναν τα σπαρτά.
Στην αρχαία Κίνα αυτή η νύχτα ήταν αφιερωμένη στις θηλυκές δυνάμεις της γής, τις γιν δυνάμεις. Οι ιθαγενείς φυλές της Αμερικής όπως οι Natchez έκαναν την γιορτή της πρώτης συγκομιδής. Σε κανέναν δεν ήταν επιτρεπτό να μαζέψει το καλαμπόκι του πριν την λήξη της. Στην φυλή Χόπι οι άνδρες μεταμφιεζόταν σε Kachinas, τα πνεύματα χορευτές της βροχής, που μεταφέρουν τα μηνύματα των ανθρώπων στους θεούς.
Στη σημερινή Ελλάδα, υπάρχουν ακόμη στη θέση εκείνης της γιορτής, οι Φωτιές του Αη-Γιαννιού, του Κλήδονα, που σε κάποιες περιοχές τις λένε «του Αη-Γιαννιού του ηλιοτροπιού», προσδιορίζοντας επακριβώς την καταγωγή του εορτασμού, που αντί για τις 21 Ιουνίου, γίνεται την παραμονή του Αη-Γιάννη, δηλαδή τη νύχτα της 23ης Ιουνίου.
Και σήμερα ακόμη, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, οι φωτιές ανάβουν με τη δύση του ήλιου και στις φλόγες τους ρίχνονται τα ξερά στεφάνια της πρωτομαγιάς, ενώ αυτοί που πηδούν ύστερα πάνω από τις φωτιές κάνουν κρυφές ευχές μέσα τους, ελπίζοντας να ευοδωθούν.
Φαίνεται ότι ούτε η χριστιανική θρησκεία κατάφερε τελικά να ξερριζώσει αυτές τις αρχαιότροπες δοξασίες, ακόμη και όταν οι τελετουργοί απειλήθηκαν με διωγμούς από την 6η Οικουμενική Σύνοδο, το 680 μ.Χ.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΚΑΖΑΚΗΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ - Πώς εθνική άμυνα της χώρας έχει περάσει σε ξένες δυνάμεις...


Για 10η ημέρα συνεχίζεται το μπλοκάρισμα των συχνοτήτων της ΕΡΤ προκειμένου να περάσει η διάλυση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Σκεφτήκατε τι σημαίνει αυτό από την άποψη της εθνικής άμυνας της χώρας; Η ΕΡΤ - εκτός όλων των άλλων - παρέχει και τις μοναδικές συχνότητες που έχουν

ανάγκη οι ένοπλες δυνάμεις για real time εικόνα. Δίχως αυτή την δυνατότητα οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι τυφλές, ιδίως σε περίπτωση εθνικής κρίσης.Με "κατεβασμένες" τις συχνότητες της ΕΡΤ, οι ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν real time εικόνα από οπουδήποτε τυχόν προκύψει κρίση. Κι έτσι δεν θα μπορούν να την διαχειριστούν.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετήσει ξένα και ντόπια ιδιωτικά συμφέροντα έχει αφήσει εκτεθειμένη την εθνική άμυνα της χώρας. Αν προκύψει κάποιο επεισόδιο οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να το διαχειριστούν. Χρειάζεται πολύ σκέψη για να αντιληφθεί κανείς το έγκλημα που συντελείται, ή μας αρκεί να βρίζουμε τους εγκάθετους της ΕΡΤ;

Επίσης, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, η διακοπή των οπτικών ινών που παρείχαν τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις στην ΕΡΤ έγινε πατώντας ένα κουμπί από το Βερολίνο. Η Deutsche Telecom που της ανήκει ο ΟΤΕ έχει φροντίσει να μεταφέρει όλους τους κωδικούς ασφαλείας, αλλά και τις δικλείδες του συστήματος τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας στο Βερολίνο. Το αποτέλεσμα είναι απλό. Μπορεί το Βερολίνο ανά πάσα στιγμή να νεκρώσει τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα. Και τι μας νοιάζει; Αρκεί να την πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως θα έλεγαν οι κατά συνείδηση και θέση εθνοπροδότες.

Η κατάσταση αυτή αποκαλύφθηκε όταν οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να επαναφέρουν τις συχνότητες της ΕΡΤ στον "αέρα" από το κεντρικό κτήριο του ΟΤΕ στην Κηφισίας. Ανακάλυψαν ότι αυτό ήταν αδύνατο, γιατί η μητρική εταιρεία έχει μεταφέρει όλα τα "κοντρόλ" στο Βερολίνο. Να θυμίσουμε εδώ ότι όλες οι τηλεπικοινωνίες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας εξαρτώνται αποκλειστικά από τον Γερμανικό ΟΤΕ, δηλαδή από το Βερολίνο. Με άλλα λόγια εθνική άμυνα δεν υφίσταται. Σε λίγο, άλλωστε, δεν θα υφίστανται ούτε καν ένοπλες δυνάμεις.

Κι ένα απλό ερώτημα: πόσο "πατριώτες" λέτε να είναι όλοι αυτοί που υποστήριξαν την διάλυση της ΕΡΤ; Όσο τους επιτρέπει το Βερολίνο, που ελπίζω να μην έχει κανείς καμιά αμφιβολία ότι βρίσκεται και πίσω από την ιδιωτικοποίηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Σαμαράς, συγκυβέρνηση, Χρυσή Αυγή και Καρατζαφέρης που υποστήριξαν την κατεδάφιση της ΕΡΤ και μόνο για τον κίνδυνο που έχουν θέση την εθνική άμυνα της χώρας τους αξίζει το εκτελεστικό απόσπασμα. Να είναι σίγουροι ότι θα την πληρώσουν όπως αξίζει στην εθνοπροδοτική τους στάση. Τα αστεία τελείωσαν.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - "Τραγωδία οικονομική, πολιτική και κοινωνική"



Για τον κίνδυνο της ανεργίας σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα μίλησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Χαρακτήρισε τραγωδία όχι μόνο οικονομική, αλλά κοινωνική και πολιτική την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη κατάσταση».

Σε ομιλία του στο 17ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, είπε πώς «μας προκαλούν ανησυχία τα μεγέθη της ανεργίας. Περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι μεταξύ του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Σε μεμονωμένες χώρες της Ευρώπης η ανεργία ξεπερνά το 25%, πολύ βεβαρημένη είναι η κατάσταση στη Νότια Αφρική. Αλλά και μεταξύ των νέων η ανεργία είναι ένα ιδιαίτερο ζήτημα».

Ο Ρώσος Πρόεδρος, σημείωσε ότι στην Ελλάδα η ανεργία των νέων ξεπερνά το 60%, στην Πορτογαλία και την Ιταλία το 40% και στην Ισπανία το 56%.

«Η ανησυχία των ηγετών του κόσμου από τις διαδικασίες, που αναπτύσσονται αυτήν τη στιγμή στον κόσμο είναι προφανής, διότι η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται, σε κάθε περίπτωση είναι ασταθής, είναι λίγα τα θετικά μηνύματα, ενώ αντιθέτως είναι πολλοί οι κάθε είδους κίνδυνοι. Η περασμένη χρονιά ήταν η δυσκολότερη για την παγκόσμια οικονομία μετά την κρίση του 2008-2009. Εν μέσω της αυξανόμενης επιβάρυνσης των κρατών με χρέη η αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2012 ήταν 3,2%», είπε ο κ. Πούτιν κατά τη συνάντησή του με ηγετικούς παράγοντες της Ομάδας του G20 στο πλαίσιο του Διεθνούς Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Κατά τα λεγόμενα του Β. Πούτιν, οι υποχρεώσεις των κρατών δυστυχώς συνεχίζουν να αυξάνονται με αισθητό ρυθμό, καθώς κατά μέσο όρο το κοινό χρέος των χωρών με ανεπτυγμένη οικονομία με την ολοκλήρωση της περασμένης χρονιάς ήταν 109,3 του ΑΕΠ τους, ενώ στις χώρες του G7 125% του ΑΕΠ τους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, παρατήρησε ο Β. Πούτιν η αύξηση του χρέους θα συνεχιστεί και τη φετινή χρονιά και θα φθάσει περίπου το 3,3%.

ΕΚΠΟΜΠΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ - ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ: Τα 85 λεπτά που σοκάρισαν την Ελλάδα: Ο οικονομολόγος και ιδρυτής των AegeanTimes, αποκαλύπτει και κατηγορεί ευθέως συγκεκριμένα άτομα που έριξαν τη χώρα μας στην δίνη της κρίσης! Ενα απίστευτο βίντεο, στο
οποίο σε κάθε λεπτό περιέχεται και μια συγκλονιστική αποκάλυψη!!! Ενα βίντεο στο οποίο ένας οικονομολόγος συνθέτει κομμάτι-κομμάτι το δύσκολο παζλ!!!
Μια άκρως αποκαλυπτική εκπομπή, για τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργία της τεχνητής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, προβλήθηκε πριν μερικές εβδομάδες (στις 9 Μαΐου το βράδυ) στο κανάλι “ΕΓΝΑΤΙΑ TV”. Συγκεκριμένα, στην εκπομπή του οικονομολόγου-δημοσιογράφου κ.Γιώργου Πηλήτσιου, ήταν καλεσμένος για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, ο ιδρυτής των AegeanTimes, -επίσης- οικονομολόγος, κ.Γιώργος Αδαλής!

Ετσι μετά την πρώτη εκπομπή στην οποία είχε αποκαλύψει συγκλονιστικά γεγονότα για την «δανειακή ιστορία της Ελλάδος», στην δεύτερη εκπομπή, ο κ.Αδαλής , μίλησε με ονόματα, αποκαλύπτοντας παντελώς άγνωστες πτυχές, των προσώπων καθώς και των εταιριών, που έδρασαν εναντίον της οικονομίας της χώρας!

Πρόκειται στην ουσία για μια ένα ανεπανάληπτο κρεσέντο τηλεοπτικών αποκαλύψεων, που όμοιό του δύσκολα συναντάς στην Ελληνική Τηλεόραση!!!

Επί 85 λεπτά, ο κ.Αδαλής αναφέρεται σε πρόσωπα κι εταιρίες , καθώς και στα εργαλεία και την μέθοδο που χρησιμοποίησαν μια χούφτα άνθρωποι, προκειμένου να εξοντώσουν την Ελληνική Οικονομία και την Ελληνική Οικογένεια!
Το εν λόγω βίντεο, αναρτήθηκε στο site του τηλεοπτικού καναλιού, και πρόκειται να αποτελέσει σταθμό στην σύγχρονη τηλεοπτική ιστορία, μιας και για πρώτη φορά, ένας ειδικός, μιλά σε τηλεοπτική κάμερα και σε απλά Ελληνικά, συνθέτει το παζλ της μεγαλύτερης «κομπίνας» που στήθηκε ποτέ στον πλανήτη, εναντίον μιας ολόκληρης χώρας!

Προσωπικά, ως τηλεθεατής, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο κομμάτι της εκπομπής ως καλύτερο γιατί θα αδικήσω τα υπόλοιπα!
Από το 2ο λεπτό του βίντεο όπου στην ουσία ξεκινάνε οι αποκαλύψεις,
ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!

Και συνιστώ ανεπιφύλακτα να το κατεβάσετε στον δίσκο σας, διότι υποψιάζομαι ότι πολύ σύντομα, το βίντεο αυτό θα αποσυρθεί από το διαδίκτυο!

Απ ότι συνάγεται από τα συμφραζόμενα, οι παραγωγοί της εκπομπής «Οικονομία & Αντιθέσεις» του «Εγνατία TV», σχεδιάζουν σύντομα και Τρίτη εκπομπή με καλεσμένο τον κ.Αδαλή, στην οποία μετά το μπαράζ των συγκλονιστικών αποκαλύψεων στις δύο πρώτες, πρόκειται να καταθέσει μια «πρόταση-βόμβα» , για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση!

Προς το παρόν, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο διάρκειας 85 λεπτών, μαζί με τα παιδιά σας!!!

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις, στις οποίες η τηλεόραση παίζει τον πραγματικό της ρόλο και αποκαλύπτει, ενημερώνει κι εκπαιδεύει!!!

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που βλέπεις μια εκπομπή και δεν θέλεις να φύγεις από την οθόνη!!!

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που στο τέλος λες:
«Επιτέλους… σήμερα έμαθα κάτι!!!»

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι οποίες είναι ανάλογες με την πρακτική εκβιασμών της τρόϊκας, συνεπώς προσεγγίζουν την πραγματικότητα που θα ζήσουμε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η Μέρκελ θα απαιτήσει:

1.Ένα με δύο νησιά!!! Σας ακούγεται τρελό αλλά τον πλήρη εκτροχιασμό του προϋπολογισμού και το χάος στα δημοσιονομικά της χώρας μας θα εκμεταλλευτεί η Γερμανία για ν’ απαιτήσει να της δοθεί –ουσιαστικά- η κυριαρχία σε ένα με 2 νησιά του Αιγαίου! Με το πρόσχημα της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Αιγαίου και της επίμονης πρόσκλησης Σαμαρά προς την Ευρώπη «ελάτε να συνεκμεταλλευτούμε τα κοιτάσματα του Αιγαίου τα οποία ανήκουν στην Ευρώπη» (μόνο τυχαία δεν τα ξεστόμισε αυτά ο Μεσήνιος), η Γερμανία θα απαιτήσει ένα με δύο νησιά (π.χ. Φούρνους). Θα τα ζητήσει για να τα χρησιμοποιήσει ως στρατηγεία της για την εκμετάλλευση των φυσικών κοιτασμάτων του Αιγαίου. Θα πρόκειται για επίσημη κατοχή ελληνικών νησιών, την οποία η κυβέρνηση θα επιδιώξει να δικαιολογήσει ως εγγύηση και ασπίδα της Ευρώπης προς την Ελλάδα για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του Αιγαίου!!! Θα πρόκειται όμως για την πρώτη επίσημη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ΚΑΤΟΧΗ ελληνικού εδάφους από τους Γερμανούς! 

2. Λουκέτο σε 20-30 νοσοκομεία!!! Η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, η εξοικονόμηση πόρων με την παράλληλη δρομολόγηση για την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων, θα φέρουν το θέμα του λουκέτου νοσοκομείων στην πρώτη γραμμή των απαιτήσεων της τρόϊκας-Μέρκελ. Θα πρόκειται για το χτύπημα-σοκ προς την υγεία! Παράλληλα με το λουκέτο στα νοσοκομεία, θα υπάρξουν αιφνίδια λουκέτα σε δεκάδες σχολεία σε όλη τη χώρα. Με αυτό τον τρόπο θα αποσυντεθεί πλήρως και η ελληνική παιδεία.

3. Άμεσο ξεπούλημα-χάρισμα της ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ στη Γερμανία. Όλος ο έλεγχος της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης θα περάσει στη Γερμανία. Το απόλυτο ξεβράκωμα και η παράδοση των δημόσιων αγαθών της χώρας στους Γερμανούς.

Η ισοπέδωση της Ελλάδος και η κονιορτοποίηση της ελληνικής κοινωνίας επέρχονται σε λίγους μήνες. Αυτό θα αποτελέσει το ολοκαύτωμα του ελληνισμού και την κατάργηση του ελληνικού κράτους όπως προέβλεψε και η κ. Γλύκατζη-Αρβελέρ. Αυτό που δεν λένε οι δωσίλογοι του τόπου, είναι ότι ο πραγματικός εκτροχιασμός της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στα 233 δις ευρώ που πήραν οι Τράπεζες ως εγγύηση από το ελληνικό κράτος και τα μετέτρεψαν σε ομόλογγα από την ΕΚΤ με συνέπεια οι Τράπεζες να μην τα πληρώσουν και να «σκάνε» τώρα το ένα μετά το άλλο τα ομόλογα. 44 δις ευρώ «σκάνε» μέχρι τον Οκτώβριο (ήδη πληρώσαμε 5,9 δις με το που πήραμε την δόση).
Δείτε τι γράφαμε εδώ: ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ: «ΣΚΑΝΕ» ΤΑ 44 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!

ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!



ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ: 1. ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2. ΜΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ 3. ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Αναγνώστης της «Ε.Ω.» κατήγγειλε ότι παρέλαβε το απολυτήριο του παιδιού του από το δημοτικό σχολείο, χωρίς να αναφέρεται επ' αυτού το θρήσκευμά του, παρά το ότι στο έντυπο υπήρχε το σχετικό για την αναγραφή πλαίσιο. Το γεγονός μάς έδωσε αφορμή για ρεπορτάζ το οποίο και κατέληξε στο εξής συμπέρασμα:
Ο θεσμός «Καλλικράτης» που ισχύει στην Τοπική αυτοδιοίκηση από το 2010, ώθησε τους δήμους να εντέλουν από τα σχολεία Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης νέα πιστοποιητικά γέννησης των μαθητών-μαθητριών. Ο λόγος είναι απλός: επειδή αρκετά από τα πιστοποιητικά γέννησης που είχαν καταθέσει οι γονείς των παιδιών στα σχολεία, ήταν παλαιά και άρα ανέγραφαν το θρήσκευμα, τα καινούργια πιστοποιητικά στα οποία δεν αναφέρεται καθόλου το θρήσκευμα. Οι επιταγές της νέας τάξης πραγμάτων λοιπόν, ανάγκασαν πολλούς γονείς να πάνε στα κατά τόπους ληξιαρχεία για να παραλάβουν το νέο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού τους, χωρίς να αναγράφεται επ' αυτού το θρήσκευμα!
Αυτό είχε ως άμεση συνέπεια η μεγάλη πλειοψηφία των ενδεικτικών και απολυτηρίων στα σχολεία της Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης να εκδοθεί με απαλειμμένη την αναγραφή του θρησκεύματος!
Για το σοβαρό αυτό θέμα είχαμε διάλογο με τον κ. Μπεσίρη, διευθυντή του 6ου Δημοτικού σχολείου Κέρκυρας.
Ιδού τι ενδιαφέροντα για το θέμα, μας είπε:
Για ποιο λόγο κύριε Μπεσίρη δεν συμπληρώνετε στη θέση «θρήσκευμα» το θρήσκευμα του κάθε παιδιού;
Δ/ντής Σχολείου: Δεν το αναγράφουμε στα παιδιά εκείνα που δεν έχουμε στοιχεία. Και αυτό δυστυχώς ισχύει για τους περισσότερους μαθητές μας.
Τι εννοείτε δεν έχετε στοιχεία; Δεν ξέρετε ποιο είναι το θρήσκευμα του κάθε παιδιού;
Δ/ντής Σχολείου: Εννοώ ότι δεν έχουμε στοιχεία του θρησκεύματος.
Δηλαδή επί 6 χρόνια που είχατε έναν μαθητή ή μαθήτρια στο σχολείο σας και τώρα του βγάλατε απολυτήριο Δημοτικού, δεν γνωρίζατε το θρήσκευμά του;
Δ/ντής Σχολείου: Έτσι ακριβώς. Μόνο σε μερικά παλαιότερα πιστοποιητικά υπήρχε το «χριστιανός ορθόδοξος» και σε αυτά τα παιδιά δώσαμε το απολυτήριο με την αναγραφή του θρησκεύματός τους. Πρέπει να σας πω ότι μια εγκύκλιος που έχει φτάσει στα σχολεία πριν από ένα χρόνο, λέει ότι πρέπει να διορθώσουμε όλα τα στοιχεία των μαθητών μας (αριθμούς μητρώου κ.α.) ζητώντας καινούργια πιστοποιητικά γέννησης. Αυτό, καταλαβαίνετε τι σημαίνει: όλα τα καινούργια πιστοποιητικά γέννησης έχουν απαλείψει το θρήσκευμα.
Ουσιαστικά δηλαδή, με τα νέα πιστοποιητικά έχει απαλειφθεί παντελώς η αναγραφή του θρησκεύματος και από τα ενδεικτικά-απολυτήρια όλων των σχολείων.
Δ/ντής Σχολείου: Τι να σας πω; Παρά τις προσωπικές μου πεποιθήσεις, διότι εγώ θα ήθελα να αναγράφεται το θρήσκευμα, έπρεπε να βρω κάποιο δημόσιο έγγραφο που να δηλώνεται αυτό. Και δεν υπάρχει...
Εικόνες του Χριστού έχετε στις αίθουσες του σχολείου σας;
Δ/ντής Σχολείου: Πώς δεν έχουμε; Αλλοίμονο.
Αλλοδαπούς μαθητές-μαθήτριες έχετε στο σχολείο σας;
Δ/ντής Σχολείου: Έχουμε αλλά όχι πολλά. 5-6 παιδιά σε σύνολο 210.
Πώς θα σας φαινόταν αν, οσονούπω, σας έλεγαν να αφαιρέσετε τις εικόνες του Χριστού και της Παναγίας για να μην θίγονται τα αλλόθρησκα παιδιά;
Δ/ντής Σχολείου: Όχι, όχι, δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Αν και φοβάμαι ότι θα δούμε πολλά ακόμα.



Τα πιστοποιητικά γέννησης δεν αναγράφουν το θρήσκευμα και αντίστοιχα οι εκπαιδευτικοί δίνουν απολυτήρια και ενδεικτικά χωρίς το θρήσκευμα, παρά το ότι υπάρχει το σχετικό πλαίσιο! Οι εχθροί της χώρας τα έχουν σχεδιάσει όλα στην εντέλεια και οι ντόπιοι πολιτικάντηδες εκτελούν πειθήνια το σχέδιό τους!
ΕΤΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!
Αυτοί που σχεδίασαν την εξόντωση του ελληνικού έθνους, αφού μέσα σε μια δεκαετία πέτυχαν την απάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες και –τώρα- την αφαίρεση του θρησκεύματος από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, προχωρούν στα επόμενα βήματά τους. Και αυτά είναι:
1. Η αφαίρεση των θρησκευτικών μας συμβόλων από τα σχολεία! Πριν από 2-3 χρόνια σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητούσε την απομάκρυνση του Σταυρού από τις σχολικές αίθουσες και στην Ελλάδα! Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες έφεραν την εκπαιδευτική κοινότητα των Τρικάλων όχι μόνο να τάσσεται υπέρ της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αλλά να ζητά την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία της χώρας, «για να μην προσβάλλεται η ελευθερία της θρησκευτικής επιλογής»!!! Μην αμφιβάλλει κανείς ότι αυτό είναι ένα από τα επόμενα βήματα του σχεδίου σε βάρος των Ελλήνων και της θρησκείας τους.
2. Μη αναγραφή της Ιθαγένειας στις ταυτότητες. Η απάλειψη της αναγραφής του θρησκεύματος θα φέρει και την αντίστοιχη μη αναγραφή της ιθαγένειας. Θα θεωρούνται όλοι, αλλοδαποί-λαθρομετανάστες και Έλληνες γηγενείς, ένα και το αυτό.
3. Διδασκαλία του γάμου των ομοφυλοφίλων στα σχολεία. Δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που όποιος εκπαιδευτικός διδάσκει στα παιδιά, ότι ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, θα στιγματίζεται ως «φανατικός» και μπορεί ακόμη και να χάνει τη δουλειά του!
Πάντως, δάσκαλος σε παιδικό σταθμό των ΗΠΑ είπε σε ηλικίας 3 ετών αγοράκι ότι όταν μεγαλώσει, θα είναι σε θέση να παντρευτεί ή ένα αγόρι ή ένα κορίτσι. Η ταυτότητα του αγοριού προστατεύεται, αλλά ένας από τους γονείς του, έγραψε μια επιστολή σε μια τοπική εφημερίδα για το περιστατικό.
Aν ο «γάμος» των ομοφυλόφιλων θεωρηθεί νόμιμος, τότε θα υπάρξει νομική υποχρέωση να διδάσκεται στα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι φυσιολογικές, όπως επίσης και οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων. Και το αμέσως επόμενο βήμα είναι να καταργηθούν οι όροι «μητέρα»-«πατέρας, αλλά θα επικρατήσουν οι όροι «γονέας Α» και «γονέας Β»!!! Κοινωνία Σόδομα και Γόμορρα! Αυτό τον πολιτισμό φέρνουν στην Ελλάδα!!!

ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΟ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!

Η ταυτότητα που βλέπετε αφορά σε Αφγανή Μουσουλμάνα. Όπως βλέπετε το θρήσκευμά της αναγράφεται κανονικά! Ο νόμος για την απάλειψη του θρησκεύματος, προφανώς ισχύει μόνο για τον Έλληνα Ορθόδοξο Χριστιανό πολίτη. Στον Έλληνα πολίτη τού απαγορεύθηκε να κατέχει ταυτότητα με το θρήσκευμά του ακόμα και αν το επιθυμεί ο ίδιος! Και αυτό για να μην αισθάνεται ...άβολα το 1-2% αλλόθρησκων συμπολιτών μας.
Αντιθέτως, ο αλλοδαπός πολιτικός πρόσφυγας δεν εμπίπτει στις περιοριστικές διατάξεις Φυσικά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση έκδοσης ταυτότητας του αλλοδαπού πολιτικού πρόσφυγα στον οποίο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αναγράφεται το θρήσκευμα όπως φαίνεται στην πιο κάτω φωτογραφία .
Προσέξτε , η ταυτότητα εκδόθηκε το 2008!
"Ελεύθερη Ώρα"

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Επιτρέπονται τα σκυλιά στην παραλία; Δείτε τι λέει ο νόμος

Η νομοθεσία ορίζει, ότι αρμόδια αρχή για να επιβάλλει τον νόμο, για οτιδήποτε συμβαίνει στις παραλίες είναι το Λιμενικό, ούτε η Δημοτική Αστυνομία, ούτε η άλλη Αστυνομία....

Τι πραγματικά λέει ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα
Ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα (άρθρο 230), και η εγκύκλιος Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 προβλέπουν ότι:
«Το λούσιμο οικόσιτων ζώων στις Ελληνικές θάλασσες απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 230 παρ. 1ζ του Γενικού Κανονισμού Λιμένα σε χώρους λουομένων»
«Η ύπαρξη λουομένων σε μία θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής ως χώρου λουομένων».
«Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση».
«Εάν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης οφείλει είτε να το απομακρύνει από την τοποθεσία αυτή, είτε να το διατηρήσει ασφαλισμένο σε απόσταση από τους λουόμενους τέτοια που να μην παρενοχλούνται αυτοί προκειμένου να μην διαπράττει την ανωτέρω παράβαση!».

Απολαύστε το μπάνιο σας και μην ενοχλείτε!
Επί της ουσίας κανένας εκπρόσωπος του Δήμου δεν μπορεί, να σας απαγορεύσει, να είστε στη θάλασσα με το ζώο σας (ούτε και το Λιμεναρχείο), αρκεί να βρίσκεστε σε μια πιο… ερημική παραλία.
Φυσικά πρέπει να το έχετε ασφαλισμένο (δηλαδή δεμένο) και σε κάποια λογική απόσταση από εκείνους, που δήλωσαν, ότι ενοχλούνται εντός ή εκτός νερού, αρκεί να πάτε στην παραλία πριν φτάσουν εκείνοι που δεν αγαπούν τα ζώα!
Πριν καταφθάσουν οι Νεοέλληνες, που μολύνουν θάλασσες και ακτές ανενόχλητοι. Πριν καταφθάσουν αυτοί, που ουρούν μέσα στη θάλασσα και αφοδεύουν πέριξ των παραλιών και κατά τα άλλα σιχαίνονται τα σκυλιά, τα οποία θεωρούν – λόγω άγνοιας και εγωισμού – φορείς ασθενειών!
Ας μη ξεχνάμε, ότι οι παραλίες είναι δημόσιοι χώροι. Την επόμενη φορά, που θα σας κάνουν παρατήρηση για τον σκύλο σας (δύσκολα βλέπεις γάτα να θέλει, να κάνει μπάνιο στη θάλασσα) απλά απομακρυνθείτε κατά μερικά μέτρα και να έχετε το ζώο δεμένο κοντά σας.
Κανείς δεν μπορεί να σας υποχρεώσει, να το βγάλετε από το νερό ή να φύγετε. Σύμφωνα με τη δικηγόρο και πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Βέροιας, Βάσω Τάκη, η παράβαση για το μπάνιο σκύλου βεβαιώνεται από το Λιμενικό, γιατί έγινε μέσα στη θάλασσα και η (υποτιθέμενη) παράβαση γιά παρουσία ή κυκλοφορία σκύλου στην παραλία από την Αστυνομία!
Πολύπλοκο και από νομικής απόψεως!
Κάθε φορά που έρχεται το καλοκαίρι το ερώτημα, το οποίο απασχολεί εμάς τους φιλόζωους, είναι εάν θα βρούμε κάποια κατάλληλη παραλία για να κολυμπήσουμε παρέα με τον τετράποδο φίλο μας.
Οι δύο βασικές νομοθετικές διατάξεις που ρυθμίζουν το θέμα αυτό είναι ο νόμος 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα Λαυρίου (άρθρο 230 παρ. 1 ζ της Υ.Α. 1046/1978, η οποία εξεδόθη κατ΄ εξουσιοδότηση του άρθρου 156 του ν.δ. 187/1973 του ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ).
Περαιτέρω, από άποψη νομολογίας, έχουν εκδοθεί δύο εκ διαμέτρου αντίθετες δικαστικές αποφάσεις, η εφετειακή 2130/2003 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και η 175/2005 του Αρείου Πάγου, η οποία αναίρεσε την πρώτη, με αφορμή την περίπτωση μιας γυναίκας, η οποία, εν έτει 2000, είχε υποπέσει στο μέγα ολίσθημα να βάλει τον μικρόσωμο σκύλο της στη θάλασσα σε μη οργανωμένη παραλία της περιοχής Σουνίου, αρνούμενη στη συνέχεια να τον απομακρύνει, παρά τις διαμαρτυρίες λουόμενου, ο οποίος φοβήθηκε μετάδοση ασθενειών και άσκησε εναντίον της αγωγή αποζημίωσης για προσβολή της προσωπικότητάς του.
Α) Κατ’ αρχήν είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι οι παραλίες ανήκουν στην δικαιοδοσία των αστυνομικών και όχι των λιμενικών αρχών (άρθρο 3 παρ. 1 περ. β του ν.δ. 444/1970).
Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος για τη διενέργεια προανακριτικών και αστυνομικών πράξεων (σημείωση δική μου, η επιβολή τυχόν προστίμου στον ιδιοκτήτη του σκύλου συνιστά αστυνομική πράξη) υφίσταται στους λιμένες και στις χερσαίες ζώνες αυτών, αυτή δε, επεκτείνεται και στις παραλίες, για τις οποίες γίνεται λόγος στο άρθ. 3 παρ. 1 περ. β’, στις οποίες δηλαδή διενεργούνται εργασίες οι οποίες είναι συναφείς με τη λειτουργία των λιμένων και όχι σε οποιαδήποτε άλλη παραλία.
Σε οποιαδήποτε άλλη παραλία, αρμόδια είναι η κατά τόπο αστυνομική αρχή, εξαιρουμένων βέβαια των περιπτώσεων που διενεργούνται οι εργασίες, οι οποίες προβλέπονται στην παρ. 4 του άρθρου 3, οπότε ο εν λόγω χώρος εξομοιώνεται με λιμένα και χερσαία ζώνη λιμένα, ιδρυόμενης σ’ αυτήν την περίπτωση σχετικής αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος.»
Επομένως, οι τόποι αρμοδιότητας του Λιμενικού, όπως αυτοί καθορίζονται από το νόμο, αφορούν την θαλάσσια περιοχή, τους λιμένες και τις χερσαίες ζώνες των λιμένων και ΟΧΙ τις παραλίες εν γένει και επομένως, το τυχόν πρόστιμο στις παραλίες πρέπει να το κόψει η αστυνομία (και η δημοτική), εκτός εάν σε κάποιο τόπο δεν υπάρχει αστυνομία (πχ κάποια νησιά), οπότε το κόβει η λιμενική αστυνομία.
Β) Στη συνέχεια πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στην κυκλοφορία του σκύλου σε παραλία λουομένων και στο μπάνιο του σκύλου στη θάλασσα.
Σύμφωνα με τον ν. 4039/2012 (καθώς και κατά τον προϊσχύοντα 3170/2003) επιτρέπεται ο περίπατος του σκύλου σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, αρκεί να μην κυκλοφορεί ελεύθερος και να γίνεται ο περίπατος πάντα με συνοδό (άρθρο 5 παρ. 3).
Ο σκύλος μας μπορεί να μας ακολουθεί σε κάθε υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο, άρα και στις παραλίες, οργανωμένες και μη, αρκεί να είναι πάντα συνοδευόμενος και να έχουμε μαζί το βιβλιάριο υγείας του για να αποδείξουμε ότι είναι εμβολιασμένος αν μας ζητηθεί.
Όσον αφορά την περιβόητη εγκύκλιο Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του ΥΠ.Ε.Ν., η οποία επαναλαμβάνεται και στη νεότερη υπ΄ αριθμ. πρωτ. Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 και σύμφωνα με την οποία «…Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση.
Εάν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης οφείλει, είτε να το απομακρύνει από την τοποθεσία αυτή, είτε να το διατηρήσει ασφαλισμένο σε απόσταση από τους λουόμενους τέτοια που να μην παρενοχλούνται αυτοί προκειμένου να μην διαπράττει την ανωτέρω παράβαση», αυτή δεν ισχύει κατά το μέρος που μιλαει για άμεση απομάκρυνση των σκύλων από την παραλία άμα τη εμφανίσει λουομένων, καθόσον ο νόμος υπερισχύει της εγκυκλίου.
Εάν παρ’ όλα αυτά, κάποιο αρμόδιο αστυνομικό ή λιμενικό όργανο κόψει πρόστιμο για μη απομάκρυνση του σκύλου από την παραλία, τότε μπορεί να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος, είναι δε πολύ πιθανό, εάν κάποιος προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά του προστίμου που θα του επιβληθεί, να δικαιωθεί όταν φτάσει η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επικαλούμενος αντισυνταγματικότητα, παράβαση νόμου κλπ.
Γ) Το πρόβλημα επομένως δεν είναι η κυκλοφορία και παρουσία των σκύλων στις παραλίες, αλλά το επιτρεπτό ή μη να μπαίνουν τα σκυλιά στη θάλασσα.
Η γενική άποψη που έχει επικρατήσει είναι ότι στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται το άρθρο 230 § 1 περ. ζ του αναχρονιστικού (ισχύει από το 1978) Γενικού Κανονισμού Λιμένα Λαυρίου, κατά τον οποίο απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων, καθώς και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων, άποψη που έχει δεχτεί και ο Άρειος Πάγος (πιο πάνω απόφαση).
Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο από 50 έως 150 ευρώ. Σημειωτέον ότι η ως άνω διάταξη για την απαγόρευση ζώων στις παραλίες αφορά μόνο τον Γενικό Κανονισμό Λιμένος Λαυρίου και τον χώρο ευθύνης του και μόνο κατ΄ αναλογία μπορεί να γίνει δεκτή η εφαρμογή του και στις άλλες ελληνικές παραλίες.
Από εκεί και πέρα είναι θέμα ερμηνείας του τι θεωρείται χώρος λουομένων. Σύμφωνα με τις παραπάνω εγκυκλίους, η ύπαρξη λουομένων σε μία θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής ως χώρου λουομένων και την ως εκ τούτου, εφαρμογή της απαγόρευσης της ως άνω διάταξης για τον χώρο αυτό, με άλλα λόγια όλες οι ελληνικές παραλίες είναι εν δυνάμει χώροι λουομένων.
Στο πυρ το εξώτερο δηλ. οι φιλόζωοι πολίτες που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους και τις διακοπές τους παρέα με τον πιστό τους φίλο, άντε να βρούμε καμιά έρημη βραχονησίδα που να μην πατάει το πόδι του λουόμενος!
Και πάλι όμως δεν μπορείς να είσαι ήσυχος γιατί εάν εμφανισθεί έστω και ένας υστερικός λουόμενος που φοβάται ότι θα μολυνθεί από το σκύλο, δεν επιτρέπεται να μπει ο σκύλος στη θάλασσα.
Παρά ταύτα, οι δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δικάζοντας την έφεση στην υπόθεση της ως άνω γυναίκας, έκριναν (ορθώς) ότι στις μη οργανωμένες παραλίες μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει το μπάνιο του με τον σκύλο του και προχωρώντας στη συνέχεια σε συσταλτική ερμηνεία της παραπάνω διάταξης του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Λαυρίου, έκριναν ως χώρο λουομένων όχι όλες τις περιοχές των ακτών που είναι προσιτές για θαλάσσια μπάνια, αλλά μόνον εκείνες που έχουν λουτρικές εγκαταστάσεις.
Δυστυχώς αυτή η άποψη κατέπεσε στον Άρειο Πάγο. Συνοψίζοντας, επιτρέπεται η παρουσία και ο περίπατος σκύλων στις παραλίες αρκεί να συνοδεύεται, επιτρέπεται να κάνετε μπάνιο στο σκύλο σας σε απομακρυσμένες παραλίες, εκτός εάν παραπονεθεί κάποιος λουόμενος, οπότε πρέπει να τον βγάλετε από την θάλασσα.
Σε κάθε περίπτωση αρμόδιο όργανο για την βεβαίωση της παράβασης είναι, για μεν την παρουσία και τον περίπατο του σκύλου στην παραλία η αστυνομία – εφόσον επιμένει παρά τον νόμο να βεβαιώσει παράβαση – για δε το μπάνιο του σκύλου στη θάλασσα το λιμενικό.
Η πολυνομία, που επικρατεί στο Ελληνικό Κράτος, δημιουργεί συχνά καταστάσεις σύγχυσης μεταξύ πολιτών και ελεγκτικών οργάνων, ώστε πολλές φορές δεν γνωρίζουν οι μεν τα δικαιώματά τους και οι δε τις υποχρεώσεις τους και γι αυτό πρέπει το οργανωμένο φιλοζωικό κίνημα να κινηθεί προς την κατεύθυνση πίεσης των αρμοδίων για την αλλαγή αυτού του αναχρονιστικού και θολού καθεστώτος σε σχέση με το επιτρεπτό ή μη της δυνατότητας χρήσης παραλιών και θαλασσών από φιλόζωους πολίτες με τα κατοικίδιά τους.
Βάσω Τάκη,Δικηγόρος, πρόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου Βέροιας και μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοζωικών Σωματείων.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Βαρώτσος: Τώρα πλέον ξέρουμε πότε θα γίνει σεισμός

Δύο μέρες μετά τα 4,4 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Αθήνα, με το επίκεντρο στα 22 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης, ο καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Βαρώτσος, μίλησε σε φοιτητές και συναδέλφους του καθηγητές για την εξέλιξη της μεθόδου ΒΑΝ ως προς την αποτελεσματικότητά της στην πρόβλεψη των σεισμών.
Όπως αποκάλυψε, από τις 30 Ιανουαρίου του 2013 στη βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων του πανεπιστημίου Cornell μπορεί κάποιος να βρει αν θέλει την αναφορά προσεισμικών σημάτων της ομάδας ΒΑΝ που αντιστοιχούσε στον επερχόμενο σεισμό που ξύπνησε την περασμένη Τρίτη την Αθήνα με επίκεντρο τη Λούτσα. Τα προσεισμικά σήματα κατέγραψε ο σταθμός του ΒΑΝ στη Λαμία.
Μάλιστα, όπως ανέφερε οι προβλέψεις αναρτώνται στη διεθνή βάση του πανεπιστημίου και στη συνέχεια δημοσιεύονται σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σεισμός του Αιγίου το 1995. Ο καθηγητής θυμάται: «Εμείς ξέραμε τι θα συμβεί». Την επόμενη ημέρα του σεισμού, οι «Times» δημοσίευσαν άρθρο, το οποίο έκανε αναφορά στα θύματα ενός σεισμού που είχε προβλεφθεί.
Όσο για το πώς μπορεί να προβλεφθεί η χρονική στιγμή που θα γίνει ένας σεισμός πέρα από το επίκεντρο και το μέγεθός του, ο κ. Βαρώτσος μίλησε για αυτό στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
«Το σήμα το έχουμε μήνες πριν συμβεί ένας σεισμός, αλλά προσπαθήσαμε να έρθουμε πιο κοντά στην εκδήλωσή του με τη θεωρία του Φυσικού Χρόνου, που είναι μια νέα άποψη για το χρόνο, την οποία πρότεινε η ομάδα μας». Παραπέμπει μάλιστα σε μια παράμετρο με την ονομασία Κ1.
Η παράμετρος αυτή είναι που μαρτυρά σύμφωνα με τον καθηγητή πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από ένα σεισμό. «Όταν η παράμετρος αυτή φτάσει στην τιμή 0,070 πλησιάζουμε στο κρίσιμο σημείο, που σημαίνει ότι τότε είναι θέμα ημερών να εκδηλωθεί σεισμός».

H τρόικα θέλει να αφοπλίσει τους Έλληνες μέσω ... ερωτηματολογίου - Φοβούνται ταραχές;

Με ένα πολύ ύπουλο τρόπο η τρόικα επιχειρεί να αφαιρέσει τα πάσης φύσεως όπλα (σκοπευτηρίου, κυνηγετικά κλπ) από τους Έλληνες - κυρίως: Με ερωτηματολόγιο το οποίο έχει τεθεί προς διαβούλευση εδώ και δύο μήνες, προσπαθούν να αποδείξουν ότι κάθε όπλο προορίζεται για εγκληματική χρήση! 

Πρακτικά το ερωτηματολόγιο που απευθύνεται στους πολίτες της ΕΕ, εξισώνει όλα τα όπλα, ακόμη και αυτά των κακοποιών με τα κυνηγετικά και τα σκοπευτικά των ολυμπιακών αγωνισμάτων! Απόλυτη, δηλαδή, ισοπέδωση των νόμιμων όπλων με αυτά των παρανόμων! Δεν γίνεται καμία εξαίρεση για τα κυνηγετικά όπλα.
Το πιο ανησυχητικό, που θα πρέπει να προβληματίσει αλλά και να κινητοποιήσει όλους τους νόμιμους κατόχους όπλων στην Ευρώπη, είναι ότι το ερωτηματολόγιο είναι παραπλανητικό και προσπαθεί να ωθήσει τον άσχετο αναγνώστη να αποδεχθεί την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων από την ΕΕ για τη δήθεν προστασία του.
Δεν μπορεί να συσχετιστούν τα κυνηγετικά όπλα με την εγκληματικότητα,όταν στην Ελλάδα για παράδειγμα, χρησιμοποιούν κατά κόρον οι παράνομοι, ΑΚ-47 Καλάσνικοφ, και πιστόλια.
Ουδείς χρησιμοποίησε κυνηγετικό όπλο για εγκληματική πράξη (εξαιρούνται κάποια εγκλήματα πάθους ή κτηματικών διαφορών στα χωριά, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν γίνει και με άλλο τρόπο).
Η πραγματικότητα είναι ότι η τρόικα θέλει να έχει το κεφάλι της ήσυχο. Στην αρχή αφόπλισαν τους Εθνοφρουρούς από την Μακεδονία. Τώρα, όσα περνάει ο καιρός δυσκολεύουν τις άδειες οπλοφορίες για κυνηγετικά όπλα ή δεν ανανεώνουν τις παλιές άδειες.
Όταν στην Ομόνοια με 500 ευρώ παίρνεις ολοκαίνουριο ΑΚ-47 με δύο γεμιστήρες και ένα κουτί σφαίρες!
Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από το ότι φοβούνται ταραχές.Επειδή εμείς πιστεύουμε στην αφαιρετική μέθοδο του συγγραφέα Άρθουρ Κόναν Ντόιλ (δημιουργού του Σέρλοκ Χολμς) που έλεγε "εάν αφαιρέσεις το αδύνατο, αυτό που μένει όσο απίθανο και αν είναι αποτελεί την αλήθεια", βλέπουμε ότι η η τρόικα προβλέπει ταραχές λόγω οικονομικής, και κοινωνικής εξαθλίωσης.
Όσο οι στρατοί ιδιωτικοποιούνται (δεν έχουμε ακούσει ακόμα πειστικές απαντήσεις για την Academy...) και η θητεία καταργείται (κάνοντας έτσι τους πολίτες αμαθείς στην χρήση όπλων), η εξουσία φεύγει από τουςπολίτες-οπλίτες και πηγαίνει σε αυτούς που πληρώνουν τους μισθοφόρους στρατιώτες. Εν πρώτοις οι κυβερνήσεις, αλλά με λεφτά που δανείζονται από τις περιβόητες "αγορές". Οπότε αυτοί οι στρατοί ελεγχονται από τις αόρατες, μη εκλεγμένες αγορές.
Η δημοκρατία δεν έχει καμμια σημασία για αυτούς, και θα πάψει να υπάρχει μόλις θεωρήσουν ότι οι κοινωνίες δεν θα έχουν πλέον κανένα περιθώριο αντίδρασης.
Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, άλλωστε όλα όσα έγιναν εν καιρώ μνημονίου 5 χρόνια πριν δεν θα τα πίστευε κανείς.Είναι πιθανό αυτό να εννοούσε ο Πατροκοσμάς όταν είπε "με άλλους θα κοιμηθείτε, και με άλλους θα ξυπνήσετε". Αλλά για να επιτευχθεί πρέπει να μας πιάσουν "κοιμώμενους".
Iδού και το ερωτηματολόγιο:
Για κάθε πολίτη που δεν συμφωνεί με τον αφοπλισμό των Ελλήνων, η απάντηση σε όλο το ερωτηματολόγιο είναι η πρώτη. Είναι τόσο ύπουλα στημένο που δεν σας δίνει την δυνατότητα να συμπληρώσετε για χαλαρότερα μέτρα από  αυτά που ισχύουν τώρα στην Ευρώπη σε καμία ερώτηση!
http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=ReduceFirearmsRisk
Kαι φυσικά όλα τα παραπάνω είχαν προλεχθεί πολλά χρόνια πριν από τον Πατροκοσμά που είχε πει "Θά σάς ζητήσουν τά ντουφέκια· νά έχετε διπλά· νά δώσετε τό ένα καί νά κρατήσετε τό άλλο. Ένα ντουφέκι 100 ψυχές θά γλυτώση".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρία απαγορευμένα κόλπα για να διαφύγεις την κυβερνητική κατασκοπεία

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της προηγούμενης εβδομάδας αναφορικά με την αποκάλυψη της δράσης της μυστικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) εις βάρος εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών, έχει γίνει πλέον συνείδηση πως η παρακολούθηση των πολιτικών επικοινωνιών από τις κρατικές υπηρεσίες δεν αποτελεί συνωμοσιολογική φαντασία, αλλά απτή πραγματικότητα.
Αυτό όμως που πρέπει επίσης να γνωρίζει κανείς είναι πως δεν έχει έρθει και το τέλος της ιδιωτικότητας και της ατομικής ελευθερίας: απλά καθίσταται πλέον απολύτως σαφές το γεγονός ότι οφείλουμε όλοι να αρχίσουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε να δημοσιοποιήσουμε ευαίσθητα δεδομένα και πληροφορίες στα διάφορα δίκτυα επικοινωνίας.
Μερικές απλές μέθοδοι είναι αρκετές για να μας προστατέψουν από κάθε είδους ανεπιθύμητους υποκλέπτες:
1.Όταν θέλετε να συνομιλήσετε ή να μοιραστείτε πληροφορίες διαδικτυακά, αποφύγετε τα υψηλού προφίλ chat forums και άλλους μεγάλους παρόχους και προτιμήστε τα start-ups, τα οποία δεν έχουν ακόμη καταγραφεί και αποδελτιωθεί από το Google, τη Microsoft και τη Yahoo. Έτσι θα μειώσετε τις πιθανότητες να πέσετε θύμα παρακολούθησης.
2.Θες να επικοινωνήσεις τηλεφωνικώς, αλλά έχεις λόγους να φοβάσαι να το κάνεις με το συμβατικό τρόπο; Κανένα πρόβλημα: πρώτα απ' όλα, άφησε όλες τις συσκευές σου επικοινωνίας στο σπίτι (κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ, λάπτοπ), καθότι δεν υπάρχει πλέον συσκευή που να μην επικοινωνεί αδιαλείπτως μέσω GPS με κάποιο δορυφορικό σύστημα. Επίλεξε ένα σκιερό μέρος της πόλης και συγκεκριμένα κάποιο που να παρακολουθείται από παλαιάς τεχνολογίας κάμερα παρακολούθησης.
Αγόρασε ένα κινητό τηλέφωνο με προπληρωμένη κάρτα και φρόντισε να πληρώσεις με μετρητά. Αφαίρεσε τη μπαταρία του, πήγαινε σε ένα μικρό, διακριτικό καφέ, επανατοποθέτησέ τη, ενεργοποίησε το τηλέφωνο, πραγματοποίησε την τηλεφωνική σου κλήση, εν συνεχεία απενεργοποίησε και πάλι τη συσκευή και αφαίρεσε τη μπαταρία. Κατ' αυτό τον τρόπο, η ολιγόλεπτη χρήση του τηλεφώνου δεν επιτρέπει σε κάποιον να εντοπίσει την κλήση και να καταγράψει το περιεχόμενό της.
3.Πέντε σημαντικές λέξεις που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς: τα cookies εντοπίζουν τα πάντα. Καθιστούν εντοπίσιμη την τοποθεσία σου, καθώς και τις ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι. Ωστόσο, είναι φύσει αδύνατον να αφαρέσεις όλα τα cookies από τον προσωπικό σου υπολογιστή. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσεις την ίδια προαναφερθείσα διαδικασία: αγόρασε μετρητοίς ένα φτηνό τάμπλετ ή λάπτοπ, αφαίρεσε την μπαταρία, πήγαινε σε ένα καφέ, επανατοποθέτησέ τη, φτιάξε ένα λογαριασμό μέιλ με ψευδή στοιχεία, στείλε ό,τι επιθυμείς να στείλεις, καθάρισε τα cookies, σβήσε το ιστορικό περιήγησης, απενεργοποίησε τον υπολογιστή και αφαίρεσε τη μπαταρία.
Τα παραπάνω τρία τεχνάσματα αποφυγής του εντοπισμού των συσκευών σας, αν και δεν αφαιρούν εντελώς το προσωπικό σας «αποτύπωμα», παρ' όλα αυτά μειώνουν σε σημαντικό βαθμό την πιθανότητα να σας εντοπίσουν οι λάθος άνθρωποι.

Πύλος: Ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα όλων των εποχών

Ποια αόρατα σωματίδια της ύλης που έχουν σχέση με τη δημιουργία του σύμπαντος αναζητούν οι επιστήμονες σε βάθος 5.000 μέτρων κάτω από τη θάλασσα; Στο φρέαρ των Οινουσσών κοντά στην Πύλο πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα όλων των… εποχών.
Αστρονομία και κατασκευή τηλεσκοπίου στα βάθη της θάλασσας. Ακούγεται απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Ένα από τα σημαντικότερα πειράματα στην ιστορία της Φυσικής βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο δεκαετίες, τριάντα ναυτικά μίλια έξω από την Πύλο, μέσα στη θάλασσα, σε βάθος πέντε χιλιάδων μέτρων.
Είναι το πείραμα ανίχνευσης νετρίνων, με την ονομασία Νέστωρ (λόγω του βασιλιά της περιοχής στην αρχαιότητα), που προβλέπει την τοποθέτηση ενός τεράστιου τηλεσκοπίου 12 ορόφων με διάμετρο 32 μέτρα και συνολικό ύψος 330 μέτρα, μεγαλύτερο και από τον πύργο του Άιφελ. Μέσα από αυτό αναδύεται μια νέας μορφής αστρονομία, πέρα από τον ουρανό και πέρα από την υπάρχουσα επιστημονική γνώση, από την οποία ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και επικεφαλής του προγράμματος Λεωνίδας Ρεσβάνης και η ομάδα του αναμένουν το απρόσμενο επιχειρώντας να χαρτογραφήσουν τα πιο αρχέγονα και τα πιο περίεργα σωματίδια της ύλης, τα άγνωστα νετρίνα.
Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι το ομώνυμο πρόγραμμα NESTOR (Neutrino Extended Submarine Telescope with Oceanographic Research) που συγχρηματοδοτείται από τη γενική γραμματεία έρευνας και τεχνολογίας και τον ΟΟΣΑ (Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη) έχει στόχο να φτιάξει έναν νέο χάρτη του ουρανού μελετώντας νετρίνα υψηλής ενέργειας, μια μορφή ακτινοβολίας που δεν έχει μελετηθεί καθόλου και της οποίας οι ιδιότητες μπορεί να αλλάξουν άρδην την αντίληψη για τη δημιουργία του σύμπαντος.
Όπως υποσττηρίζουν οι επιστήμονες, τα νετρίνα, τα σωματίδια-φαντάσματα που είναι ηλεκτρικά ουδέτερα και έχουν σχεδόν μηδενική μάζα, ταξιδεύουν ευθύγραμμα και αδιάκοπα στις αχανείς εκτάσεις του σύμπαντος με ταχύτητες σχεδόν όση και η ταχύτητα του φωτός, χωρίς να παρεκκλίνουν, να αντιδρούν ή να διασπώνται από τη μεσοαστρική ύλη και ταξιδεύουν από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου, το περίφημο Big Bang (Μεγάλη Έκρηξη) που έλαβε χώρα πριν από 15 δισεκατομμύρια χρόνια.
Οι αόρατοι αυτοί ταξιδιώτες του Διαστήματος κρύβουν μέσα τους πληροφορίες για τη δημιουργία του σύμπαντος και για τον λόγο αυτό το Ινστιτούτο Νέστωρ στην Πύλο εκμεταλλεύτηκε μια γεωγραφική ιδιομορφία της περιοχής προκειμένου να «εγκλωβιστούν» και να «φωτογραφηθούν» κάποιες από τις ποσότητες αυτών των σωματιδίων που φτάνουν στη Γη. Έτσι λοιπόν, σε απόσταση μόλις 7,5 ναυτικών μιλίων από το νησί Σαπιέντζα και 11 ν.μ. από τη Μεθώνη, σε βάθος 5.000 μ. εντοπίστηκε ένα τεράστιο υποθαλάσσιο πηγάδι ικανό να «παγιδεύσει» τα ίχνη αυτών των κοσμικών πληροφοριοδοτών.
Όπως μας εξηγεί ο καθηγητής Φυσικής κ. Ρεσβάνης, ο όγκος του νερού πάνω από τον πάτο του πηγαδιού φιλτράρει την κοσμική ακτινοβολία και διευκολύνει την παρατήρηση, με τον ίδιο τρόπο που το σκοτάδι διευκολύνει την παρατήρηση των άστρων. Είναι το λεγόμενο «φρέαρ των Οινουσσών» που κατεβαίνει ως τα5.200 μ., ενώ τα νερά του είναι εξαιρετικά διαυγή. Σε αυτό το βάθος στήνεται αργά αλλά σταθερά το τηλεσκόπιο του προγράμματος NESTOR που περιλαμβάνει έξι ζεύγη ευαίσθητων φωτο-πολλαπλασιαστών, συλλέγοντας δεδομένα που αποστέλλονται μέσω ενός υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών μήκους 30 χλμ. στον επιστημονικό σταθμό στην ξηρά, καταγράφονται και αξιολογούνται.
«Τώρα συλλέγουμε πληροφορίες για νετρίνα που έρχονται από την άλλη μεριά της Γης, διότι γι’ αυτά τα σωματίδια η Γη είναι διαφανής. Περνάνε από τη μια μεριά και βγαίνουν από την άλλη» λέει ο Λεωνίδας Ρεσβάνης, καθηγητής Πειραματικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Ινστιτούτου Νέστωρ και προσθέτει:
«Με τα νετρίνα μπορούμε να δούμε πιο βαθιά και πιο μακριά μέσα στο σύμπαν, επειδή ακριβώς δεν απορροφούνται από τίποτα, άρα μπορούμε -αν τα αποκωδικοποιήσουμε- να δούμε πολύ πίσω στον χρόνο – ελπίζουμε ώς τη Μεγάλη Έκρηξη. Παρά τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις το πρόγραμμα προχωρά έστω και με ρυθμούς… κάβουρα. Προσπαθούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο σε μια γειτονιά του σύμπαντος που κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει κοιτάξει. Το πιο συναρπαστικό είναι ότι δεν ξέρουμε τι θα βρούμε. Αν ξέραμε, δεν θα ήταν συναρπαστικό!»