Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο νέος παγκόσμιος ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας



Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το περιοδικό thetrumpet αναφέρει άρθρο του για τον νέο ρόλο της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής και της επιθυμίας της ηγεσίας της χώρας να διαδραματίσει ρόλο στα παγκόσμια πράγματα.
«Ήρθε η ώρα για τη Γερμανία να κυβερνήσει; «Μην κρυβόμαστε πίσω από την ιστορία. Η Εξωτερική πολιτική της Γερμανίας έχει δραματικά και ιστορικά μεταμορφωθεί», αναφέρει ο αρθρογράφος του περιοδικού.

Η «μετάλλαξη» της Γερμανικής πολιτικής πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, και έγινε πρωτοσέλιδο σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι πραγματικά «κατενόησαν» το μέγεθος αυτού που μόλις είχαν διαβάσει, και το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες μελλοντικά για την Ευρώπη και ίσως ολόκληρο τον κόσμο. Πολλοί, ειδικά στην Αμερική όμως, στην πραγματικότητα «αγκάλιασαν» την είδηση.
Πριν εξετάσουμε τι συνέβη στη Γερμανία, πρέπει να εξετάσουμε το πλαίσιο των παγκόσμιων γεγονότων.

Όλοι βλέπουν τις τελευταίες ημέρες την πολιτική και κοινωνική αναταραχή που εκτυλίσσετε στην Ουκρανία. Ακόμα και τώρα, η χώρα παραπαίει στο χείλος της πολιτικής και οικονομικής κατάρρευσης, και, ενδεχομένως, σε εμφύλιο πόλεμο. Γιατί; Στην ουσία, αυτό συμβαίνει γιατί η χώρα κρατείται όμηρος από τη Ρωσία.

Πολλοί Ουκρανοί θέλουν η χώρα τους να αναπτύξει ισχυρότερους δεσμούς με την Ευρώπη. Μέχρι πρόσφατα, η κυβέρνηση της Ουκρανίας κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση και εργάζονταν με σκοπό την υπογραφή επίσημης εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αλλά τον περασμένο Νοέμβριο, η συμφωνία αυτή ακυρώθηκε υπέρ της Ρωσίας, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να καθιστά σαφές στο Κίεβο ότι «δεν πρέπει να πλησιάσει» πιο κοντά στην Ευρώπη. Υπακούοντας στην απειλή του Β. Πούτιν, η κυβέρνηση της Ουκρανίας ενέδωσε στο εκβιασμό αυτό. Αυτό εξαγρίωσε εκατομμύρια Ουκρανών. Πολλοί από αυτούς βγήκαν στους δρόμους, στέλνοντας το έθνος τους στον «καιάδα».

Η Γερμανία παρακολουθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τα γεγονότα στην Ουκρανία εκ του σύνεγγυς. Ιστορικά έχει χυθεί «πολύ αίμα» μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσίας. Με δεδομένο ότι τα δύο αυτά κράτη υπήρξαν ανελέητοι εχθροί κατά την διάρκεια του Β ' Παγκοσμίου πολέμου, το Βερολίνο παρακολουθεί με δέος την σθεναρή προσπάθεια της Ρωσίας να θέσει υπό τον έλεγχο της την Ουκρανία.

Όπως εξηγείται και στο περιοδικό thetrumpet στο τεύχος Φεβρουαρίου, 
«υπάρχει ένας συγκρουσιακός και ιμπεριαλιστικός Βλαντιμίρ Πούτιν που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τη Γερμανία να αναλάβει δράση».
Όσο για το τι συνέβη στη Γερμανία τον Ιανουάριο του 2014, αυτό αφορά αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία της, η οποία «άλλαξε ρότα» στην εξωτερική πολιτική της ως ένα άμεσο αποτέλεσμα της πρόσφατης συμπεριφοράς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ιδίως στην Ουκρανία.
Εάν παρατηρήσουμε μέσα από το φακό της γνωστής βιβλικής προφητείας, «ο πρίγκιπας των Ρως ξυπνά το Θηρίο»! (αναφέρεται η σχετική προφητεία στο τεύχος του περιοδικού thetrumpet του Φεβρουαρίου).

Οι προφητείες αυτές, ομιλούν για το τέλος του χρόνου αναμονής και προειδοποιήσεων και την «ανάδυση» μιας γερμανικής ηγεμονίας. Ενός καθολικού, εμπνευσμένου δύναμης, «θηρίου» που εκκολάπτεται για περισσότερα από 70 χρόνια! Υφίσταται αυτή η προειδοποίηση, από το τέλος ακόμη του 1945, όταν σε Γερμανία και Ευρώπη σιγόκαιγαν ακόμη οι στάχτες του Β’ παγκοσμίου πολέμου, συνεχίζει το άρθρο.
«Εμείς το προφητεύαμε αυτό, δεκαετίες πριν ακόμη και από την ενοποίηση της Γερμανίας το 1989. Σήμερα, αυτή η προφητεία εκπληρώνεται μπροστά στα μάτια σας. Είναι προφανές ότι η Γερμανία σήμερα κυριαρχεί πολιτικά και οικονομικά Ευρώπη. Τώρα η Γερμανία πραγματοποιεί την επανάσταση της εξωτερικής πολιτικής της. Υπενθυμίζεται ότι πολύ σύντομα, η Γερμανία θα μετατραπεί σε μια υπερδύναμη, ακόμη μεγαλύτερη από την Αμερική και τη Ρωσία», 
αναφέρει το περιοδικό thetrumpet του Φεβρουαρίου.
«Θα πρέπει να σκεφτούμε τι σημαίνει για τον καθένα από εμάς ατομικά αυτό το γεγονός. Μας απασχολεί; Θα πρέπει να είναι έτσι. Η Αγία Γραφή ομιλεί για την εμφάνιση μιας γερμανικής υπερδύναμης που πρόκειται να μας επηρεάσει άμεσα την Ευρώπη. Λοιπόν, τι ακριβώς διαθέτει η Γερμανία που την κάνει να είναι τόσο ανησυχητική; Προφανώς μια πιο κατηγορηματική Εξωτερική Πολιτική» συνεχίζει το περιοδικό thetrumpet.

Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε τι ακριβώς συντελέσθη όταν η Γερμανία πραγματοποίησε αυτήν την αλλαγή στην πολιτική της, αλλά φαίνεται ότι μια συνάντηση στις 15 Ιανουαρίου 2014 αποτέλεσε το κομβικό σημείο της όλης προσπάθειας. 
Όπως ανέφερε και το περιοδικό Spiegel, αυτή ήταν η ημέρα που η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τους νέους υπασπιστές της, τον νέο υπουργό Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier και την νέα υπουργό Άμυνας Ursula von der Leyen, με επίσημο θέμα προς συζήτηση στην ατζέντα τους, την πιθανή συμμετοχή γερμανικών στρατευμάτων από κοινού με την γαλλική στρατιωτική δύναμη, και το εάν η Γερμανία θα πρέπει να παράσχει περισσότερη βοήθεια στην Αφρική, καθώς και το πλαίσιο της νέας γερμανικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.

Από τότε, «τα μηνύματα» που αποστέλλονται συνεχώς από τη Γερμανία μέσω του Steinmeier και της von der Leyen, αλλά και από πιο χαμηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, από τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας αλλά και από τα πολυάριθμους γερμανούς αναλυτές και think tanks, είναι συνεπή: «Έχει έρθει η ώρα να ακολουθηθεί μια πολύ πιο ισχυρότερη εξωτερική πολιτική, τόσο στρατιωτικά όσο και πολιτικά» υπογραμμίζει το περιοδικό.

Πολλοί άνθρωποι μένουν ανεπηρέαστοι από την ιδέα μιας νέας ηγεμονικής Γερμανίας. Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι αυτό το έθνος είναι πρόθυμο να συμβάλει με την οικονομική ευρωστία του στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως, παρά να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη το ιστορικό πλαίσιο που διέπει την χώρα αυτή.

Σύμφωνα με το Stratfor και τους George Friedman και Marc Lanthemann σε άρθρα τους τον Φεβρουάριο αναφέρεται σαφέστατα ότι: 
«από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία επιδιώκει μια σχετικά ήρεμη ενάσκηση της εξωτερικής πολιτικής της. Αλλά από την περασμένη εβδομάδα, στο Βερολίνο φαίνεται να έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη για μια δραματική αλλαγή. Οι Γερμανοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου της καγκελαρίου, του πρόεδρου, του υπουργού Εξωτερικών και της υπουργού άμυνας, έχουν απευθύνει έκκληση για ένα νέο πλαίσιο, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το σύστημα συγκρατημένης πολιτικής στον εξωτερικό τομέα το οποίο ασκούνταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Θέλουν η Γερμανία να αναλάβει μεγαλύτερο διεθνή ρόλο συμμετέχοντας περισσότερο εκτός των συνόρων της, πολιτικά και στρατιωτικά...".
Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, (ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή περιοδικά της Γερμανίας): 
«η νέα γερμανική κυβέρνηση, εγκαινιάστηκε μόλις πριν από ένα μήνα, και οφείλει να χαράξει μια νέα πορεία στην εξωτερική πολιτική. Ο Steinmeier και η Υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen, πιστεύουν ότι μια οικονομική δύναμη σαν την Γερμανία δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται στο περιθώριο των εξελίξεων. Θέλουν να δείξουν στους συμμάχους της Γερμανίας ότι η χώρα μπορεί να γίνει «παγκόσμιος παίκτης».
Οι New York Times έγραψαν σε πρόσφατο άρθρο τους ότι: 
«οι Γερμανοί ηγέτες πιέζουν για την εφαρμογή μιας νέας δυναμικής πολιτικής θέσης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, θέλοντας έτσι το έθνος τους να διαθέτει μια πιο δυναμική φωνή στην εξωτερική πολιτική του».
Οι Times σημείωσαν πως, σε απάντηση του πολλαπλασιασμού των παγκόσμιων κρίσεων και της διεθνούς στρατηγικής υποχώρησης των ΗΠΑ ως υπερδύναμη, «οι ανώτεροι (Γερμανοί) αξιωματούχοι καλούνται να επανεξετάσουν τον διπλωματικό και στρατιωτικό ρόλο της χώρας τους».

«Και πάλι, όλες αυτές οι παρατηρήσεις γράφτηκαν στο τέλος του Ιανουαρίου, ήρθαν σε απάντηση της αλλαγής της εξωτερικής πολιτικής της Γερμανίας που άρχισε γύρω στις 15-16 Ιανουαρίου 2014, τονίζει το περιοδικό thetrumpet.

Ο διορισμός του Norbert Röttgen ως επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου και μέλος του συντηρητικού κόμματος της Μέρκελ, σημαίνει την επιστροφή ενός ακόμη οικείου προσώπου που είναι αφοσιωμένο στο ευρωπαϊκό σχέδιο, σε ένα αξίωμα περιωπής.

Οι New York Times τονίζουν ότι η αλλαγή του «τόνου» της Γερμανικής πολιτικής προέρχεται από «μια σύμπτωση λόγω των πολλών παγκόσμιων εκρήξεων που μας κρατούν ξύπνιους».
Οι ηγέτες της Γερμανίας παρακολουθούν, για παράδειγμα, τι έχει πράξει η Ρωσία στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία αλλά και σε άλλα μέρη και κινητοποιείται αναλόγως και η ίδια σε δράση.

Αυτοί οι γερμανοί πολιτικοί αρχίζουν να «κινούνται» στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό, ακριβώς επειδή τα έθνη συνταράσσονται. Η αστάθεια αυξάνεται και η ανάγκη για ισχυρή ηγεσία ολοένα και μεγαλώνει. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι και κράτη «βλέπουν» τη Γερμανία ως το καταλληλότερο έθνος να αναλάβει τα ηνία της ηγεμονικής θέσης της στην Ευρώπη, αυτή αναφέρει το περιοδικό.

Σύμφωνα τον George Friedman και σχετικά με το γιατί η Γερμανία πραγματοποιεί αυτές τις αλλαγές στην εξωτερική της πολιτική, ο ίδιος δηλώνει ότι «η (Γερμανία) πρέπει να προσαρμοστεί στην πολιτική της παγκόσμιας απεμπλοκής των ΗΠΑ και πρέπει να διαχειριστεί μια σύνθετη, αναγκαία, αλλά και συνάμα επικίνδυνη σχέση με τη Ρωσία. Αυτός ακριβώς είναι το διακύβευμα».

Η γερμανική πολιτική ελίτ παραδέχθηκε ότι το γερμανικό έθνος, πρέπει να «επεκταθεί εκτός συνόρων του ακόμη και εκτός Ευρώπης» ακριβώς επειδή η Αμερικανική ηγεμονία αποσύρεται παγκοσμίως. Η στρατηγική υποχώρηση της Αμερικής έχει αφήσει ένα τεράστιο κενό σε όλον τον πλανήτη, και οι Γερμανοί, Ρώσοι και άλλοι, καλούνται να το «γεμίσουν» ! Θα δείτε σύντομα ότι αυτό πρόκειται να πραγματοποιηθεί παγκοσμίως, πράγμα που περιπλέκει την παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση, καθιστώντας την πιο επικίνδυνη και ασταθή από ποτέ.

Σύμφωνα με το German-Foreign-Policy.com στις 27 Ιανουαρίου οι "προσδοκίες του κόσμου" οδηγούν σε μια πιο τολμηρή ηγεσία της Γερμανίας. «Η Γερμανία πρέπει να ηγηθεί», αναφέρει ο πρώην υπουργός Άμυνας Volker RUHE σε άρθρο του σε στήλη γερμανικής εφημερίδας. Ο Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, ο οποίος πρόσφατα υπηρέτησε ως επικεφαλής ασφαλείας στην Διάσκεψη του Μονάχου, δήλωσε ότι η Γερμανία «θα πρέπει μαζικά να ασκήσει την εξωτερική της πολιτική στην Ευρώπη», καταλήγει το άρθρο.

Σχόλιο: Σύμφωνα λοιπόν με το μεγάλης κυκλοφορίας αμυντικο-πολιτικού χαρακτήρα περιοδικό thetrumpet, η Γερμανία ετοιμάζεται να «διαδραματίσει» τον δικό της ηγεμονικό ρόλο στον πλανήτη. Το κακό είναι ότι η «στροφή» της γερμανικής πολιτικής, ξυπνά έντονες και άσχημες μνήμες, σε όλους τους λαούς της Ευρώπης επί το πλείστον αλλά και τους υπόλοιπους, οι οποίοι υπέστησαν τα πάνδεινα στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μέσα σε αυτά τα κράτη ήταν και η Ελλάδα, που πλήρωσε ακριβά όλες αυτές τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις της εποχής εκείνης. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί το ίδιο άσχημο σενάριο και σήμερα εν έτη 2014, διότι επικρατούν παρόμοιες συνθήκες και δυστυχώς με τους ίδιους πρωταγωνιστές.


Σας παίρνει το Ποτάμι...



Ας μην αναρωτιόμαστε γιατί πρέπει να ασχοληθούμε με το νέο πολιτικό "Ποτάμι", ενός εντελώς συστημικού, δήθεν λαϊκού, αλλά πλήρως μνημονιακού δημοσιογράφου, ο οποίος ποτέ μέσα από τα τόσα "ευαίσθητα" ρεπορτάζ και εκπομπές του δεν έθιξε το αίτιο της κοινωνικής καιανθρωπιστικής  κρίσης στην χώρα μας, που είναι βέβαια τα μνημόνια και η πολιτική της τρόϊκας. 
Ασχολούμαστε γιατί αυτή η καινούργια κατευθυνόμενη γελοιότητα αποδεικνύει τον πανικό του συστήματος και όσων με νύχια και με δόντια αγωνίζονται να διατηρήσουν στην εξουσία αυτήν ή παρόμοια κυβέρνηση Εφιαλτών.
 
Μία και μόνον μέρα μετά την "αποξήρανση" της Ελιάς, εμφανίζεται το Ποτάμι! 
Μεγκάλα κανάλια, "μονταζιέρες" της ΝΔ, καρκινικά υπολείμματα του ΠαΣοΚ, δίνουν των υπέρ πάντων αγώνα τους για την επιβίωση του ίσως πιό διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος παγκοσμίως, τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Έχουν (φαντάζονται) ατέλειωτα αποθέματα εφεδρειών για να ξεγελάσουν και νααποπροσανατολίσουν το πόπολο.

Σε λίγο όμως από τον πανικό της πανωλεθρίας τους που πλησιάζει, θα ρίξουν στην μάχη και τίποτα τσιρλήντερς, μοντέλα και" γλάστρες" (οι οποίες όλες, είναι καθ' όλα πιό αξιοπρεπείς από τα αποβράσματα που κυβερνούν)!
 
Τα πολιτικά (αλλά και ανθρώπινα) σκουπίδια που είναι στην εξουσία βλέπουν ξεκάθαρα το πραγματικό ποτάμι της οργής που είναι φουσκωμένο και έτοιμο να τους πάρει μαζί του, και αντιδρούν σπασμωδικά, δίνοντας έναν ακόμα μεγαλύτερο τόνο γελοιότητας σε οποιαδήποτε κίνησης σωτηρίας τους κι αν επιχειρούν.
 
Πριν συντριβούν απ' τους πολίτες, θα έχουν προλάβει να συντριβούν αυτογελοιοποιούμενοι,δικαιολογώντας απόλυτα το είδος του θεάτρου που παίζουν:
 Ιλαροτραγωδία!...

Κομματοκηλίδες


Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Το να διατυμπανίζεις πόσο άχρηστος είσαι είναι σημείο των καιρών και το ασφαλές διαβατήριο για πολιτική καριέρα σωτήρα. Η απόδειξη του ότι ο λαός των ψηφοκουβαλητών έχει κουφαθεί πλήρως είναι οι παράτες του πρωθυπουργεύοντος για τις θάλασσες πετρελαίου στις οποίες θα κολυμπάει το δισέγγονο του ψηφοκουβαλητή. Δεν ντρέπονται να ανοίγουν σαμπάνιες γιατί σε 30 χρόνια η Ελλάδα θα έχει 150 δις έσοδα από τα πετρέλαια της. Τον ανώτερο προγραμματισμό που μπορούν να κάνουν οι πολίτες της χώρας είναι μόνο για την επόμενη ώρα και η κυβέρνηση σου λέει ότι σε 30 χρόνια θα έχει έσοδα το Κράτος.

Και τι έγινε κι αν θα έχει έσοδα το Κράτος; Λες να υπάρχει ελληνικό Κράτος σε 30 χρόνια; Αφού εδώ και 3 χρόνια που υποθήκευσαν οι σωτήρες την χώρα ό,τι βγάζει ως έσοδο στο διαχειρίζεται η Γερμανία και οι εταίροι αποδεικνύοντας ότι ελληνικό Κράτος δεν υφίσταται. Σε 30 χρόνια ποιος θα το διαχειρίζεται; Ο Έλληνας; Ποιος Έλληνας, ο απόγονος του Σαμαρά που θα μετέχει στην ελληνική Γερουσία που σχεδιάζεται για να είναι μέλος μιας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδιακής κυβέρνησης; Αν τους κάτσει το σχέδιο, σε 30 χρόνια δεν θα υπάρχει Ελληνικό Κράτος αλλά Ελληνική Πολιτεία με Γερουσιαστή εκπρόσωπο. Ποιανού λοιπόν θα είναι τα 150 δις από το πετρέλαιο;

Από την άλλη πλευρά χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει, ο Βαρβιτσιώτης παρακαλάει οικονομικούς δολοφόνους να αγοράσουν όλο τον ΟΛΠ με την δικαιολογία ότι όταν θα πουλήσει η χώρα την περιουσία της θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Στο λέει ξεκάθαρα το δίποδο. Ήταν και είναι ανίκανοι να εκμεταλλευτούν τους πόρους της Ελλάδας και ζητάνε αγοραστεί για να δώσει εργασία. Ο ρόλος τους δεν είναι κυβέρνηση αλλά μεσιτικό γραφείο που περιμένει την μίζα για τις υπηρεσίες του πουλώντας τον θησαυρό των Ελλήνων και από πάνω σε εξουσιάζουν κιόλας. Καραφλιάζει μέχρι και ο Αϊνστάιν από το βαθμό νοημοσύνης (IQ) των εκπροσώπων σου υπαλλήλων της ΕΕ.


Και να ήταν μόνο αυτό; Έρχεται ένας πολιτικός ανήρ τεραστίου ύψους κυριολεκτικά και παρακαλάει τα κινέζικα κοράκια της διεθνούς τοκογλυφίας να αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια πολιτών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μόνο ένας πολιτικός ανήρ του ύψους ενός Μηταράκη μπορούσε να σκεφτεί και να υλοποιήσει κάτι τέτοιο. Ο ψηφισμένος μεσίτης Μηταράκης πουλάει μπιρ παρά το σπίτι και την επιχείρησή σου ενώ εσύ κόβεις από παντού για να πληρώνεις το χαράτσι που καλύπτει τα ταξίδια στο Πεκίνο του υπουργού και τις βόλτες του στο Σινικό Τείχος.

Μην ανησυχείς όμως αυτά όλα θα ανατραπούν γιατί στην γωνία παραμονεύει η ευρύτερη αριστερά. Σαν ποτάμι θα παρασύρει τις πολιτικές αυτές και θα σε σώσει από βέβαιο πνιγμό, πνίγοντάς σε με φιλιά στην ακροποταμιά που θα ανάψετε φωτιά και θα παίζετε κιθάρα τραγουδώντας επαναστατικά τραγούδια του Πλιάτσικα (ρε τι κάνει ο άνθρωπος για να ρίξει γκόμενα). Μαδώντας την μαργαρίτα, σκουπίζοντας τον ιδρώτα των αγώνων με την παλαιστινιακή μαντήλα ο Megaδόρος Θεοδωράκης θα σε κάνει Πρωταγωνιστή στην Ε.Ε αλλά “αριστερό” και μάλιστα ευρύτερο.

Του τό 'πανε οι πέρδικες κι όλες οι μαυρομάτες όταν έκανε τουριστικό ρεπορτάζ να κάνει κόμμα. Κι αυτός ως άλλος Μωυσής ακούγοντας την φωνή του θεού Ψυχάρη πήρε την βάρκα κι έκανε το δικό του Ποτάμι. Η μαγκιά του ευρύτερου “αριστερού” είναι να δημιουργεί ποτάμι-φράγμα. Μη και ξεφύγει κανένα οργισμένο ρυάκι και τους πάρει όλους ο διάολος όταν η βάρκα τους θα αρμενίζει πλέοντας σε δισεκατομμύρια που θα μαζέψουν από τα μέλη τα οποία θα συνεισφέρουν από 1 έως 10 ευρώ.

Έλληνα, αν δεν το κατάλαβες δεν είσαι απλά ηλίθιος αλλά πανηλίθιος. Είναι η πολλοστή φορά που σου το τονίζει ο αρχηγός μιας άλλης “αριστεράς”, της ριζοσπαστικής. Μεταφράζοντας τις ναζιστικές δηλώσεις του “αριστερού” οικονομικού εγκεφάλου Σταθάκη, ο Αλεξάκης μάς είπε ότι τον παρερμηνεύσαμε. Δεν καταλαβαίνεις τις εκφράσεις των ριζοσπαστών αριστερών γι' αυτό και παρεξηγούσες τις διαφορετικές δηλώσεις του Αλέξη όταν μίλαγε σε συνέδρια διανοουμενίστικης ελίτ, όπως παρεξήγησες ότι μόνο το 5% του χρέους της χώρας είναι επαχθές. Με λίγα λόγια είσαι απόλυτος βλάκας, σου το λέει ο Αλέξης.

Ο Αλέξης και η ευρωπαϊκή παρέα του θα βρεθεί σε νέο διανοουμενίστικο παρτάκι για την Ενωμένη Αριστερά της Ευρώπης στην Λιουμπλιάνα παλεύοντας για την προεδρία της Κονομισιόν και για το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης. Ούτε ο ίδιος, ούτε οι Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν έχουν βγάλει άχνα για την νέα ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας που θα την οδηγήσει στην Ε.Ε. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν είσαι “αριστερός” ή ναζιστής αρκεί όλοι οι δρόμοι να οδηγούν στο Βερολίνο. Έτσι έχουμε μια καινούργια κοσμοθεωρία, τον αριστερό ναζιστή. Είναι το πρώτο και τελευταίο επίτευγμα του “ριζοσπάστη” Έλληνα(;) υπαλλήλου της ΕΕ.

Αν όλα αυτά συμβαίνουν εν ονόματι του λαού, τότε γεννάται το ερώτημα ποιο είναι το εναντίον του λαού;

Γεώργιος Γκιόλβας: «Ευτυχώς... που δεν θα ζήσω αυτά που θα γίνουν το 2018»!



Είχαμε την τιμή να επισκεφθούμε την οικία του Γεωργίου Γκιόλβα, ο οποίος έφυγε από το μάταιο τούτο κόσμο στις 14 Νοεμβρίου του 2003!!! Του μεγάλου Έλληνος εφευρέτη, με τις θρυλικές δημιουργίες του, παγκοσμίου φήμης, ο οποίος προσέλαβε από πολλούς την τιμητική ονομασία: «ο Έλληνας Τέσλα»! Εκεί μας υπεδέχθη η σύζυγός του, η Αικατερίνη Αξάρη-Γκιόλβα. Ήταν ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση τόσο για μας που ανταποκριθήκαμε στην πρόσκλησή της και την επισκεφθήκαμε, όσο και σε εκείνη η οποία μας υποδέχθηκε με μεγάλη αγάπη και χαρά!
 
Πράγματι η συνομιλία μαζί της ήταν αποκαλυπτική... Μας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα και των ευρύτερων δραστηριοτήτων της ουσιαστικά κορυφαίας ηγετικής φυσιογνωμίας, του θρυλούμενου ως αρχηγού της «Ομάδας Ε»! Της ομάδας εκείνης, δηλαδή, στην οποία μετείχε κατά πολλούς -και γιατί όχι και για μας- ο ουσιαστικός ηγέτης της: ο Γεώργιος Γκιόλβας!... Και η οποία ομάδα έχει σαν σκοπό της την ανάδειξη του Πανελληνισμού και των Πανελλήνων, ειδικά μέσα στη δίνη των τελευταίων δεκαετιών που βάλλονται όλες οι εθνικές αξίες, όλα τα εθνικά ιδανικά και όλες οι κοινωνίες (όπως η Ελληνική), οι οποίες ακόμα θέλουν να στηρίζονται στο γνωστό τρίπτυχο: Θρησκεία, Πατρίδα, Οικογένεια!
 
Έτσι λοιπόν κάναμε αυτή την σημαντικότατη επίσκεψη η οποία θα μας μείνει αξέχαστη. Και είχαμε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνομιλία με την κυρία Αικατερίνη Αξάρη-Γκιόλβα, η οποία μας είπε πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα...
 
Ακούστηκαν πολλά και διάφορα. Εκεί όμως ακριβώς που εστιάσαμε και ομολογώ ότι εντυπωσιαστήκαμε ήταν με τη φράση της αυτή, που ακολουθεί, και η οποία θα μας μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μας. Είχε πει λοιπόν ο Γεώργιος Γκιόλβας στην σύζυγό του, κάπου το έτος 2001, τα εξής δραματικά λόγια: «Ευτυχώς που πεθαίνω και δεν θα ζήσω όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά που θα γίνουν το 2018»!!!
 
Τότε, δηλαδή το 2001, οι γιατροί είχαν δώσει το πολύ δύο μήνες ζωή στον Γεώργιο Γκιόλβα. Αλλά αυτός προέβλεψε με ακρίβεια ότι θα ζήσει ακόμα δύο χρόνια ακριβώς! Όπως και συνέβη, αφού απεβίωσε το φθινόπωρο του 2003. Για να επιστρέψουμε τώρα στην ως άνω δραματική φράση και προειδοποίησή του. Αυτή η σημαντική φράση της τεράστιας αυτής κορυφαίας φυσιογνωμίας του σύγχρονου Ελληνισμού και των «Ε», του Γεωργίου Γκιόλβα, προς τη σύζυγό του, πραγματικά αποτελεί μία αρκετά βαρυσήμαντη ενέργεια και αποτελεί επίσης για μας μία τεράστια διάσταση! Και τούτο διότι ήδη η χώρα μας από το 2009 και μετά έχει περάσει πλέον στην κατάρρευση της Μεταπολίτευσης μέσα από τα Μνημόνια, την τεράστια οικονομική κρίση και το Δ.Ν.Τ.! Και με όλα αυτά γίνεται προσπάθεια για την εξόντωση και εξαθλίωση του λαού μας, όχι μόνο οικονομικά και πολιτιστικά, αλλά και βιολογικά...
 
Το σχέδιο που εκπόνησαν τα ξένα κέντρα αποφάσεων είναι ακριβώς αυτό, να εκκενωθεί δηλαδή η Ελλάδα και ναι μεν να υπάρχει μία «Ελλάδα», αλλά χωρίς τους Έλληνες κατοίκους της!!! Αλλά και σχετικά με το 2018, έχουν ακουστεί πολλά, πάρα πολλά, σε Ελλάδα και σε εξωτερικό, ότι δηλαδή αυτό θα είναι ένα... «μοιραίο» έτος! Γιατί άραγε; Τι θα συμβεί στην διάρκεια του δραματικού έτους 2018;...
 
Αυτή λοιπόν η φράση του Γεώργιου Γκιόλβα, την οποία μας αποκάλυψε με αγωνία για το μέλλον η κυρία Αξάρη-Γκιόλβα, πραγματικά δικαιολογεί γιατί κατά την γνώμη μας τον αναδεικνύει στον πάνθεον των κορυφαίων προσωπικοτήτων του σύγχρονου Ελληνισμού! Και αυτό, διότι ο ίδιος είχε τη διορατικότητα, αλλά ας τολμήσω να πω την ενόραση, να βλέπει πολύ πιο μακριά από την εποχή του!!! Να προβλέπει ο ίδιος πολλά χρόνια πριν, δεκαετίες μπροστά από την εποχή του, να έχει επίγνωση ο ίδιος για το τι θα συμβεί και ποιες συμφορές επρόκειτο να συμβούν, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο αυτή η φράση του αποκτά τεράστια ιστορική σημασία σήμερα για μας.
 
Ήδη αυτή την στιγμή βιώνουμε ο καθένας μας την καταστροφή και την εξαθλίωση που περνάει η χώρα μας και ο λαός μας... Από την άλλη πλευρά το 2018 είναι κομβικό έτος, όπως προείπαμε και όπως πολλοί ισχυρίζονται. Μήπως τότε λοιπόν θα έρθει η τελική συμφορά; Μήπως τότε θα φτάσουμε σ’ αυτό που λέμε με περισσή αγωνία, δηλαδή στην πλήρη καταστροφή; Μήπως τότε ουσιαστικά θα εμπεδωθεί η Νέα Εποχή στον πλανήτη, αλλά και στην χώρα μας την ίδια, με φοβερές και ανυπολόγιστες συνέπειες;...
 
Οψόμεθα! Πάντως ο Γιώργος ο Γκιόλβας μέχρι στιγμής -υπενθυμίζουμε- ότι έχει δικαιωθεί για όλα όσα έχει πει και προβλέψει... Περιμένουμε λοιπόν το 2018! Οψόμεθα και ας ελπίσουμε βέβαια αυτή η «προφητεία» του Γιώργου Γκιόλβα να μην εκπληρωθεί! Αν και -όπως προείπα- ό,τι έχει πει ως τώρα έχει επαληθευτεί πανηγυρικά... Ο αείμνηστος Γκιόλβας δεν πρόλαβε να ζήσει το 2018. Όσοι όμως το ζήσουμε, μήπως... θα είμαστε εμείς τελικά η «γενιά της συντέλειας»;...
 
Φώτιος Μπαμπάνης 
 

Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα - Μπουκάλια ρίχνουν οι πολίτες στα αυτοκίνητα της τρόικα



Eικόνες από την πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου έξω από το υπουργείο ΟΙκονομικών, όπου οι διαδηλωτές εκτοξεύουν ξύλα και μπουκάλια κατά των αυτοκινήτων των λαομίσητων τροϊκανών με το αυτοκίνητο του Τόμσεν να δέχεται τα περισσότερα από αυτά καθώς αυτός και οι συνεργάτες τους με ιλλιγγιώδη ταχύτητα επιχείρησαν να διαφύγουν από το υπουργείο Οικονομικών μετά την συνάντησή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί σε εκτέλεση των αντολών της τρόικα ("Αν δεν απομακρυνθεί και ο τελευταίος διαδηλωτής από το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να βγουν από το υπουργείο") απωθούν με ξυλοδαρμό τους Έλληνες πολίτες που διαδηλώνουν κατά της εξαθλίωσης.
Μέχρι στιγμής υπάρχουν τουλάχιστον δέκα τραυματίες, ενώ ο κόσμος πληθαίνει μπροστά από το ΥΠΟΙΚ. Μια γυναίκα έπεσε στον δρόμο τραυματισμένη μπροστά σε ρεπόρτερ του defencenet.gr στην οδό Φιλελλήνων, ενώ γίνεται  και χρήση χημικών.
Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Τουλάχιστον οι τροικανοί έχουν συνειδητοποιήσει ότι η διαμονή τους στην Ελλάδα δεν θα είναι πλέον ευχάριστη.

Η εικόνα που εξηγεί το ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !


























ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,


4 χρονια δεν επεσα εξω σε τπτ απολυτως….μιλω τη γλωσσα της ΩΜΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΕ….

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ με την -ΙΔΙΑ- ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ….. ΟΤΑΝ ΕΧΟΥ ΜΠΕΙ ΤΑ ΤΡΥΠΑΝΙΑ…..!

ΜΑΣ ΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΜΑ ΤΟΤΕ η ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ !

Αυτα…

Πατροκοσμάς: Γενικός Πόλεμος μετά από διπλή Πασχαλιά και διπλό καλοκαίρι


Ο πατροκοσμάς ο Αιτωλός, ο μέγας αυτός Άγιος της πίστης μας, ο γίγαντας εθνομάρτυρας του νεότερου ελληνισμού, μίλησε στους υπόδουλους τότε Ρωμηούς τη γλώσσα την προορατική.
«Είδε» βαθιά μέσα στον μέλλοντα χρόνο όχι μόνο τα επερχόμενα για την εποχή του γεγονότα που θα
οδηγούσαν στην απελευθέρωση του γένους, αλλά και τα συμβάντα που χαρακτηρίζουν την δική μας εποχή! 

Περίπου 250 χρόνια από τον καιρό που έζησε και έδρασε ο πατροκοσμάς,, τα περισσότερα από όσα προείδε τα έχουμε ήδη ζήσει ή… κοντεύουμε να τα ζήσουμε…! (σημ.: Για τα όσα εκπληκτικά είπε και έκανε ο Άγιος Κοσμάς, βλέπε και το έργο του Ησαΐα Κωνσταντινίδη «Ο Πατροκοσμάς για τους έσχατους καιρούς», εκδόσεις «Ελεύθερη Ώρα», Αθήνα 2012). 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι οι καιροί που ζούμε είναι αποκαλυπτικοί και, ίσως, εσχατολογικοί. Ο Πατροκοσμάς είπε: «Στην Πόλη θα χυθεί αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλεύσει»! Επίσης είπε: «Θα συμβεί όταν θα πέσουν δύο Πασχαλιές και δύο καλοκαίρια μαζί»…! Και, τέλος, είπε ακόμη: «Μετά τον γενικό πόλεμο θα ζήσει ο λύκος με το αρνί»… 
Αυτές οι τρεις προφητείες είναι άμεσα συνδεόμενες μεταξύ τους. Ιδιαίτερα δε, κατά μερικούς ερευνητές, αρμόζουν πάρα πολύ στα όσα δραματικά βιώνει τις ώρες αυτές η ανθρωπότητα και, κυρίως, η περιοχή μας. Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί σε άρθρα μας για το πώς ολόκληρη η ενδιάμεση περιοχή της Ευρασίας «φλέγεται» απ’ άκρο σ’ άκρο: «Αραβική άνοιξη», «κρίση χρέους», της νότιας Ευρώπης, εμφύλιος σπαραγμός στην Τουρκία και στη μέση… Ελλάδα και Κύπρος στο «μάτι του κυκλώνα»! 

Κάποτε ο Πατροκοσμάς τριγυρνούσε στα χωριά της Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο μιας εκ των θρυλικών περιοδειών του. Εκεί μόρφωνε τα πλήθη, αλλά και ξεσήκωνε τον ελληνισμό για εθνική λευτεριά και πίστη. Σε ένα χωριό λοιπόν της ορεινής Φωκίδας, το χωριό Δάφνος, στάθηκε μπροστά στους Έλληνες και είπε τη γνωστή «κωδική» του φράση (με την οποία αφύπνιζε το υποσυνείδητο των σκλαβωμένων ραγιάδων): «Το ποθούμενο θα γίνει όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί»! 

Φράση ιδιαίτερα βαθύτατου συμβολισμού και σημασίας, που ιστορικά δικαιώθηκε. 
Κάποιος όμως χωρικός τον ρώτησε να εξηγήσει περαιτέρω, τι εννοεί ο Πατροκοσμάς με αυτά του τα αινιγματικά λεγόμενα. Και συμπλήρωσε τότε ο Άγιος: «Θα έρθουν δύο χρονιές, η μία πίσω από την άλλη, που τα ξεροπάλουκα του Μάρτη θα μείνουν στη θέση τους και το γιόμα του φεγγαριού θα κάνει τους παπικούς να γιορτάσουν το Πάσχα αντάμα με το δικό μας! Γράψτε το, για να το βάλουν σημάδι τα τρισεγγόνια σας και να ξεύρουν πότε σιμώνουν τούτα που σας λέγω»… 

Ήδη,. Πριν από μερικά χρόνια, σε σχετικό κείμενό μας, γράψαμε ότι η χρονιά εκείνη με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συμπέσουν δύο Πασχαλιές και δύο καλοκαίρια, είναι το… έτος 2014! Δηλαδή φέτος!!! 

Στο βιβλίο μας «Ο Πατροκοσμάς για τους έσχατους καιρούς» (σ.69) διαβάζουμε και τα εξής ενδιαφέροντα: «Η περιβόητη προφητεία του, ότι δηλαδή «το ποθούμενο θα έρθει όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί», πέφτει το έτος 2014! Γιατί, Διότι τη χρονιά εκείνη συμπίπτει το Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών (20 Απριλίου), ενώ ήδη από τώρα εδικοί επιστήμονες (μετεωρολόγοι) κάνουν αναφορές ότι την ίδια χρονιά θα έχουμε γενική λειψυδρία και φοβερή ζέστη, με υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίας, άρα δεν θα γνωρίσουμε καθόλου χειμώνα (θα συμπέσουν δηλαδή δύο καλοκαίρια μαζί…)». 

Αυτά γράφαμε πριν από λίγα χρόνια. Ιδού τώρα τι λένε οι επιστήμονες. Ως γνωστόν, πριν από μερικές μόνο ημέρες, είχαμε τα γνωστά φοβερά φαινόμενα με την κακοκαιρία σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, που προκάλεσαν απίστευτες καταστροφές. Ερευνητές μακροχρόνιων προβλέψεων θεωρούν ότι αμέσως μετά από ανάλογα καιρικά φαινόμενα ακολουθεί απίστευτος καύσωνας! Έτσι, δεν αποκλείεται να έχουμε το περίφημο «διπλό καλοκαίρι» από τα μέσα του μήνα Μαρτίου, εφόσον για τότε προσδιορίζουν οι μετεωρολόγοι την εμφάνιση αυτών των πολύ υψηλών θερμοκρασιών… 
Θα έχουμε, λοιπόν, σύμφωνα με αυτές τις ενδείξεις, εντός του 2014 (σε μερικές μόνο εβδομάδες από σήμερα) τόσο τη «διπλή Πασχαλιά» όσο και το «διπλό καλοκαίρι»… 

Μετά όμως τι; Θα ακολουθήσει άραγε ο γενικός πόλεμος, για τον οποίο κάνει λόγο ο Πατροκοσμάς; 
Ως γνωστόν, αυτός ο πόλεμος ταυτίζεται ήδη από τους περισσότερους μελετητές με τον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο, που θα είναι μετά βεβαιότητας (λόγω των υπερσύγχρονων προηγμένων οπλικών τεχνολογιών) ο πλέον καταστροφικός όλων των εποχών για την ανθρωπότητα! Μάλιστα, εάν όντως «πιαστεί από πάνω» (ρήση κι αυτή του Πατροκοσμά…), δηλαδή από την Ουκρανία, τότε… πολλά είναι τα δεινά που μας περιμένουν! 

Ο Πατροκοσμάς είπε επίσης: «Θα έρθει ξεφνικά»! Και, πράγματι, όλα θα γίνουν ξαφνικά!... Είναι θέμα χρόνου πια το αποκορύφωμα της έντασης και της τραγωδίας που μαστίζει σήμερα τον πλανήτη, με όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά που διαδραματίζονται στη χώρα μας και στον κόσμο όλο… 
Πολλοί αναμένουν με αγωνία τον ψηφιακό αντίχριστο, το θηρίο της Νέας Εποχής, που θα στήσει την ηλεκτρονική του δικτατορία επί του κόσμου τούτου. Οι άθλιοι πολιτικάντηδες που βλέπουμε, όπως είναι π.χ. στην Ελλάδα το δίδυμο «χοντρού» (Βουβουζέλου) και «λιγνού» (Σαμαρά), δεν είναι παρά άβουλα όργανα στα χέρια σκοτεινών δυνάμεων, βρωμερές μαριονέτες που κουνούν εκ του παρασκηνίου άδηλα αφεντικά, με σκοπό την υποδούλωση των ανθρώπων και την απώλεια των ψυχών μας!... 

Όχι μόνο σε «λύση» δεν θα οδηγήσουν ποτέ την Ελλάδα οι σαμαρο-βουβουζέλοι, αλλά συνειδητά αποκοιμίζουν τα «πρόβατα» (Ελληνικό λαό), προκειμένου να τα οδηγήσουν σύντομα σε απίστευτη σφαγή – γενοκτονία! 

Οι μεγάλες εξελίξεις ήδη γίνονται γύρω μας. Συμβαίνουν πραγματικά «σημεία και τέρατα»! Κα οι Έλληνες αντί να αφυπνισθούν και να σηκώσουν ανάστημα έναντι των διεθνών τοκογλύφων και των εδώ υπηρετών τους (όπως π.χ. ο Άδωνης Γεωργιάδης), αναρωτιούνται ακόμα εάν… υπάρχει «πρωτογενές πλεόνασμα»(!) ή εάν μέχρι το 2016,που θα γίνουν οι εκλογές(!), θα έχουμε δει το «φως» στην άκρη του «τούνελ»…! 

«Πρωτογενές πλεόνασμα» υπάρχει σίγουρα, αλλά μόνο στην βλακεία όλων εκείνων που ανέχονται ακόμη τον Αντώνη Σαμαρά! Και όσο για το «φως» στην άκρη του «τούνελ», δεν είναι παρά η «λάμψη» που κάνουν οι φωτιές της κόλασης, την οποία ετοιμάζουν για τον ελληνισμό οι προδότες σαμαρο-βουβουζέλοι!!!
Γράφει ο δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

O ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΙ, Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟ «ΣΚΑΚΙ» ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο γνωστός Αμερικανός διπλωμάτης και ινστρούχτορας της Νέας Τάξης, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, είχε πει πριν από χρόνια ότι το μεγάλο γεωστρατηγικό παιχνίδι του εικοστού πρώτου αιώνα, που το
είχε παρομοιάσει σαν μια πατρίδα σκάκι, θα παιχτεί στην περιοχή της Ευρασίας. Όποιος ελέγχει την περιοχή αυτή, θα ελέγξει και τις παγκόσμιες εξελίξεις. Την Ουκρανία, την οποία ο Μπρεζίνσκυ θεωρούσε σαν περιοχή κλειδί για την Ευρασία, την είχε αποκαλέσει χαρακτηριστικά «τσάκρα», δηλαδή κομβικό σημείο για τον έλεγχο της Ευρασίας. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι επίγονοι και θιασώτες της θεωρίας του Μπρεζίνσκι, ακολουθώντας τις προτροπές του μεγάλου πατέρα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αργά ή γρήγορα θα έκαναν την απόπειρα να υποτάξουν την χώρα αυτή, μια στην ουσία τεχνητή χώρα καθώς ποτέ δεν ήταν ανεξάρτητη ούτε έχει μια εθνική ιστορική διαδρομή που θα την καταξίωνε σαν ανεξάρτητη εθνική οντότητα. Στην πραγματικότητα ήταν μια ρώσικη επαρχία και μάλιστα ιστορικά θεωρείται σαν η μήτρα της ρωσικής ορθοδοξίας και στο παρελθόν αποτέλεσε ένα από τα βασικά κομμάτια του ρωσικού εθνικισμού.

Ο Μπρεζίνσκι και οι συνοδοιπόροι του της Νέας Τάξης, πλάσαραν ένα αμερικανικό μοντέλο που είχε σαν σύμβολα το Matrix, χρήμα, Λας Βέγκας με αστραφτερά φώτα, Μαϊάμι και γυμνά καλλίγραμμα κορμιά και Χόλυγουντ με την κινηματογραφική τηλεοπτική «θύελλα» των προτύπων της Νέας Εποχής. Τα δέλεαρ αυτά παρέσυραν λαϊκές μάζες και ήταν οι ρωγμές που διέλυσαν το πρώην ανατολικό Μπλοκ. Η αλήθεια είναι ότι το τείχος του Βερολίνου δεν έπεσε από ιδεολογικούς λόγους, αλλά από τα καταναλωτικά προϊόντα των δυτικών υπερφορτωμένων σουπερ μάρκετ. Όλα αυτά όμως είχαν και κάποιο τέλος και αυτό το κατάλαβαν γρήγορα στις χώρες του πρώην «παραπετάσματος». Η αρχική ευδαιμονία της «απελευθέρωσης» τους αντικαταστάθηκε από ένα καθεστώς αβεβαιότητας, διάλυσης της κοινωνικής πρόνοιας, επιχειρηματοποίηση της παιδείας που έγινε ακριβό αγαθό μόνο για τους νεόπλουτους, κυριαρχία μιας εγκληματικής μαφίας που ειδικά στην Ουκρανία ήταν το ίδιο το πολιτικό της σύστημα, είτε του Γιανούκοβιτς, είτε της υπερφίαλης Τιμοσένκο. Η εγκληματικότητα και η νόθευση της πληθυσμιακής δομής με εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, κυριάρχησαν στην καθημερινή τους, σκληρή πλέον πραγματικότητα.

Παράλληλα με την επιβολή, συχνά με ολοκληρωτικές μεθόδους του αμερικανικού μοντέλου, ήρθε και η ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση για την επικράτηση των «αξιών» της Νέας Τάξης, σε μια σειρά χώρες. Το σχέδιο αυτό της στρατιωτικής περικύκλωσης της Ευρασίας, είχε εισέλθει στην τελική του φάση με την «Αραβική Άνοιξη». Τυνήσια, Λιβύη, Αιγύπτιος, Συρία, και έπονταν συνέχεια με την διαφορά όμως ότι στην Ρωσία είχε αρχίσει να ανατέλλει ένα νέο «άστρο», ο Βλαδιμήρ Πούτιν. Ο Πούτιν στην αρχή παρακολούθησε υπομονετικά όλη αυτή την νεοταξική επέλαση γιατί δεν είχε την δύναμη να αντιδράσει. Σταδιακά όμως ανασυντάχτηκε, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Αμερικανό-ευρωπαίων νεοταξικών, ειδικά στο ζήτημα του ενεργειακού πολέμου και κατάφερε να ανορθώσει την παραπαίουσα ρωσική οικονομία μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Έτσι άρχισε να αντιστέκεται στην επέλαση της Νέας Ταξης, ενώ και στον στρατιωτικό τομέα άρχισε να κινείται όλο και με πιο έντονη αποφασιστικότητα. Ο δεύτερος πόλεμος στην Τσετσενία και ο πόλεμος στην Γεωργία το 2008, ήταν τα πρώτα δείγματα της νέας ρώσικης δύναμης, μια αρκούδα που ξαναβρήκε την δύναμη να βρυχάται. Σε αυτό συνέβαλλε και η κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας από τους δαπανηρούς, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, πόλεμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Σαν αντίδραση όμως από τους θεωρητικούς της Νέας Τάξης κατασκευαστήκαν καινούργια ιδεολογικά όπλα κατά της Ρωσίας του Πούτιν. Είναι χαρακτηριστικό πως σε πολλές δυτικές χώρες, όπως στην Γαλλία, αλλά και στις αμερικανικές προτεσταντικές σέχτες, ο Πούτιν παρουσιάζεται από τα κανάλια τους ούτε λίγο ούτε πολύ σαν ο… αντίχριστος που θέλει να καταστρέψει τον «πολιτισμένο κόσμο».

Όλα αυτά δείχνουν μια καινούργια και πιο ξεκάθαρη εικόνα για να κατανοήσουμε ότι έγινε και στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, αποτελούσαν πάντα στρατηγικά «πιόνια» της παρτίδας σκάκι για την περικύκλωση της Ευρασίας. Παράλληλα τα ενεργειακά κοιτάσματα του ελληνισμού ήταν το μεγάλο δέλεαρ για τη Νέα Τάξη να επιβάλει ολοκληρωτικά κατοχικά καθεστώτα σε όλο το ελληνισμό, με παράπλευρο στόχο να εξοντώσουν και το ορθόδοξο θρησκευτικό συναίσθημα που συνδέει τον ελληνισμό με την Ρωσία του Πούτιν. Σε αυτό συνέβαλλε τα μέγιστα η προδοτική κλίκα που κυβέρνησε την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες και που συμπεριφέρθηκε σαν εντεταλμένα όργανα της ανθελληνικής και αντιορθόδοξης Νέας Τάξης.
Το μεγάλο «παιχνίδι» όμως της Ευρασίας, ή καλύτερα η παρτίδα σκάκι, όπως την χαρακτήρισε ο «πολύς» ΖμπίγκνιουΜπρεζίνσκι, όχι μόνο δεν τέλειωσε αλλά τώρα αρχίζει πραγματικά. Σε εμάς εναπόκειται αν θέλουμε να «παίξουμε» για να σωθούμε, ή όχι. Προϋπόθεση όμως πάντα είναι να απαλλαχτεί η Ελλάδα από το «μίασμα» της μνημονιακής κατοχής. Ειδεμή, θα δούμε πολύ πιο χειρότερες μέρες από αυτές της προδοσίας που ζούμε σήμερα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ: Προδομένες Πολιτείες ... Καταστροφή ενός έθνους


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Οι ιδέες καθυστερούν εν σχέσει με το είναι, έγραφε ο Μαρξ πριν από 150 χρόνια. Καθυστερούν λόγω διανοητικής «αδράνειας», αυτοπροστασίας του ψυχισμού, όταν είναι να αφομοιώσει
δυσάρεστες, καταστροφικές ειδήσεις, ιδιοτέλειας. ‘Όταν η πραγματικότητα είναι πολύ άσχημη, η καταστροφή μοιάζει πλήρης, η προοπτική μαύρη, δεν θέλουμε να την παραδεχτούμε, «ελίτ» και κοινωνία. Ζούμε μια εποχή καταστροφής του ελληνισμού, που μπορεί να οδηγήσει στο τέλος της ύπαρξής μας ως συγκροτημένου έθνους, της ελευθερίας μας, των δύο κρατών μας (Ελλάδας και Κύπρου), ούτε θέλουμε όμως, ούτε μπορούμε να το πιστέψουμε.

Κυττάω τον ηλικιωμένο κύριο που μαζεύει μεταλλικά κουτιά από τους κάδους στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και τον άλλο που με κυττάει βουρκωμένος από ένα παγκάκι, σαν παιδί που ζητάει αποκούμπι και βοήθεια. Θυμάμαι την εποχή που παρακολουθούσα την κατάρρευση της Σοβιετικής ‘Ενωσης και το «κοινωνικό ολοκαύτωμα» που τη συνόδευσε. Και τότε κανείς δεν πίστευε ότι μια τόσο ισχυρή, παρά τα όποια προβλήματά της, υπερδύναμη, διαλυόταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας. Το γεγονός ότι κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε όντως να διαλυθεί η ΕΣΣΔ, ήταν ένας βασικός λόγος που τελικά διαλύθηκε. Από την άποψη αυτή είναι προτιμότερος ο «καταστροφισμός» από μια ανόητη και αβάσιμη αισιοδοξία, υπό τον όρο βέβαια ότι καταλήγει σε δράση για να αποφύγει κανείς το κακό.

Θυμάμαι το ραντεβού πούχα με έναν πολιτικό της αριστεράς, το καλοκαίρι του ‘12. Περίμενα μαζί με έναν συνεργάτη του για να του μιλήσω. Αυτός σιγοσφύριζε ένα τραγουδάκι. Γύρισα και τούπα: «Καλά, τι είναι αυτό με τις αυτοκτονίες; Πάλι βούτηξε ένας δικηγόρος από την Απόλλωνος, στην Πλάκα». Με κύτταξε, σταμάτησε προς στιγμήν να σφυρίζει, δεν είπε τίποτα. Μισό λεπτό αργότερα ξανάρχισε το σιγοσφύριγμα. Στον κόσμο της, η πολιτική μας τάξη διαλέγει να ζει στην πραγματικότητα που την βολεύει, δεν «θέλει να διαχειρισθεί μια καταστροφή», αλλά το τι διαχειρίζεται κανείς δεν μπορεί να το διαλέξει.

Να δείτε τον έξοχο «Ομάρ» από την Παλαιστίνη στους κινηματογράφους. Είναι ένα καταπληκτικό μάθημα για το πώς υπάρχει πάντα, και στις δυσκολότερες καταστάσεις, τουλάχιστον μία αξιοπρεπής διέξοδος. Λαοί που διατηρούν την αξιοπρέπειά τους δεν χάνουν, και στις δυσκολότερες συνθήκες, το δικαίωμα να αποκτήσουν κράτος. Λαοί με κράτος, αλλά χωρίς αξιοπρέπεια, χάνουν στο τέλος και το κράτος τους, στη χειρότερη περίπτωση το παραδίδουν μόνοι τους.

Παγκοσμιοποίηση και «υποβοηθούμενη αυτοκτονία» των Ελλήνων

Πλησιάζουμε τώρα, ο ελληνικός λαός, το ελληνικό έθνος, σε Ελλάδα και Κύπρο, ένα από τα κρισιμότερα σημεία της εθνικής μας ύπαρξης στα νεώτερα χρόνια. Η «παγκοσμιοποίηση», δικτατορία του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου και των εθνών που κυριαρχούν επ’ αυτού, μας ζητάει να αυτοκτονήσουμε. Να αυτοκτονήσουμε οικονομικά και κοινωνικά, συνεχίζοντας την πορεία των Μνημονίων και των Δανειακών που ακολουθούμε στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στην οποία μπήκε ήδη και η Κύπρος. Να αυτοκτονήσουμε γεωπολιτικά, υπογράφοντας οι ίδιοι την αυτοκατάλυση του κράτους μας στην Κύπρο, παραιτούμενοι δηλαδή οικειοθελώς και τυπικά από το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, στην αυτοκυβέρνηση, από το θεμελιώδες δικαίωμα που διακήρυξε η νεώτερη εποχή μετά την αγγλική, την αμερικανική, τη γαλλική, την ελληνική επανάσταση και μετά τη νίκη επί του Χίτλερ, το 1945, και τις επαναστάσεις των αποικιών που ακολούθησαν. Να αυτοκτονήσουμε τέλος ηθικά και «ιδεολογικά», γιατί όλα αυτά καλούμεθα να τα αποδεχθούμε οικειοθελώς, να μετατραπούμε μόνοι μας σε δούλους.

Δεν είναι του παρόντος η αναζήτηση των αιτίων που μας έβαλαν σε αυτή τη θέση. Τα όσα συμβαίνουν με τον ελληνικό λαό υπερβαίνουν κατά πολύ τη σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου καθ’ εαυτών. Σχετίζονται με παγκόσμιας σημασίας διακυβεύματα, όπως το μέλλον του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, ο έλεγχος της Μεσογείου, της Νότιας Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής από τις «ναυτικές δυνάμεις», όπως επίσης και η επιδίωξη μιας μείζονος, «πολιτιστικής» νίκης του Χρήματος επί του Ανθρώπου, προάγγελου ενός νέου ολοκληρωτικού «τεχνομεσαίωνα», μπροστά στον οποίο θα ωχριούν οι μυστικές αστυνομίες του Χίτλερ ή του Στάλιν. Συνιστούν ένα δεύτερο κύμα «παγκόσμιας αντεπανάστασης», μετά τη διάλυση της Σοβιετικής ‘Ενωσης και του γραφειοκρατικού «σοσιαλισμού» της, προς όφελος όχι κάποιας «δημοκρατίας», αλλά της κυριαρχίας μιας μαφιόζικης μετακομμουνιστικής Ολιγαρχίας.

Μια κατάσταση όπως αυτή που ζει σήμερα ο ελληνικός λαός σε Ελλάδα και Κύπρο επιβάλλει μια εθνική παλιγγενεσία για να αντιμετωπισθεί, αλλά χρειάζεται ταυτόχρονα και ισχυρές διεθνείς συμμαχίες, που προϋποθέτουν βαθειά κατανόηση της σημασίας όσων συμβαίνουν. Γεγονός είναι πάντως ότι τα ψέμματα τελείωσαν. ‘Η ο ελληνικός λαός θα αγωνιστεί σοβαρά, και με ότι απαιτεί αυτός ο αγώνας, εναντίον της προοπτικής του «θανάτου» του, ως συγκροτημένου έθνους με κρατικές υποστάσεις, ή θα γνωρίσει το τέλος του νεώτερου εθνικού παραδείγματος, όπως κάποτε τέλειωσαν η αρχαία και η μεσαιωνική Ελλάδα ή ο μικρασιατικός ελληνισμός, θα γίνει ο «πιλότος» της εισόδου σε ένα μετανεωτερικό, ολοκληρωτικό «τεχνο-Μεσαίωνα». Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Το γράψαμε αρκετές φορές από τις στήλες των «Επικαίρων». Το διακύβευμα στην Κύπρο δεν είναι καν η σωτηρία του κυπριακού κράτους, είναι η επιβίωση των Ελλήνων στο νησί, γιατί οι ‘Ελληνες δεν θα επιβιώσουν χωρίς στοιχειώδη κρατική προστασία, σε συνθήκες μεταμοντέρνου προτεκτοράτου όπως αυτό που προέβλεπε το σχέδιο Ανάν. Είναι επίσης το μέλλον της μητροπολιτικής Ελλάδας, που πλήττεται ήδη άγρια από Μνημόνια και Δανειακές, την άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική καταστροφή που σημειώθηκε τα περασμένα τέσσερα χρόνια, χωρίς καν σαφή και άμεση προοπτική ανόρθωσης και δύσκολα θα αντέξει επιπλέον και την αφομοίωση των γεωπολιτικών, διεθνοπολιτικών και ηθικοπολιτικών συνεπειών μιας καταστροφής του κυπριακού ελληνισμού.

Κοινό ανακοινωθέν: ένας κυπριακός ζουρλομανδύας!

Να τονίσουμε ακόμα μια φορά, στο σημείο αυτό, ότι, προβλέποντας την απόλυτη ισότητα Ελληνοκυπρίων και

Τουρκοκυπρίων και των δύο συνιστώντων κρατών τους και απαγορεύοντας τον σχηματισμό οποιασδήποτε πλειοψηφίας, το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη-‘Ερογλου αναγκαστικά οδηγεί είτε σε μη κυβερνήσιμο «ζουρλομανδύα», όπως αυτόν που προέβλεπαν οι συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ (προϋπόθεση βοσνιοποίησης ή κοσοβαροποίης`ς), είτε σε ξένους επιδιαιτητές, που θα ασκούν την έμμεση, αλλά πραγματική εξουσία στο νησί. Οδηγούμεθα δηλαδή, σε κάθε περίπτωση, σε απώλεια του διεθνώς αναγνωρισμένου, ανεξάρτητου, κυρίαρχου και δημοκρατικού χαρακτήρα της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό την οποία διαβιούν σήμερα οι Ελληνοκύπριοι (82% του νόμιμου κυπριακού πληθυσμού). Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν θα «κλείσουμε», θα ξανανοίξουμε το κυπριακό υπό πολύ χειρότερες όρους και στη χειρότερη – και για οικονομικούς λόγους – δυνατή συγκυρία.

Σε μια ομοσπονδία υπάρχει ο κανόνας της ισοτιμίας μεταξύ των ομοσπόνδων υποκειμένων, υπάρχει όμως και ο κανόνας της ισότητας όλων των πολιτών, όπως στις ΗΠΑ, όπου με τη μία μέθοδο συγκροτείται η Βουλή των Αντιπροσώπων και με την άλλη η Γερουσία. Αντίστοιχα εφαρμόζονταν στην ΕΣΣΔ με το Σοβιέτ των Εθνοτήτων. Το ανακοινωθέν δεν εκφράζει άλλωστε παρά την πραγματικότητα δύο εθνοτήτων, τα αμοιβαία αισθήματα των οποίων κυμαίνονται από την πιο απόλυτη δυσπιστία, στην καλύτερη περίπτωση, έως την αβυσσαλέα εχθρότητα, στη χειρότερη, εθνοτήτων που δίνουν ψεύτικους δημόσιους όρκους πίστης η μία στην άλλη. Υπό παρόμοιες συνθήκες συνιστά επικίνδυνη διαστρέβλωση της πραγματικότητας να μιλάμε για προωθούμενη ενοποίηση του νησιού και μάλιστα με τόσο προβληματικές νομικές ακροβασίες. Ακόμα και η καλύτερη συμφωνία, θέλει σημαντικά αποθέματα καλής πίστης και διάθεσης για να εφαρμοστεί. ‘Όχι η πιθανώς χειρότερη στον κόσμο!

Στο παρελθόν, η κατάλυση της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας ενός κράτους γινόταν με τη μέθοδο της εισβολής, των πραξικοπημάτων κλπ. Στην ιστορία της Κύπρου καθόλου δεν έλειψαν και εισβολές, και πραξικοπήματα και εθνοκαθάρσεις. Το κυπριακό προκάλεσε την επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα το 1967 και την πτώση της το 1974. Τώρα όμως δοκιμάζεται μια καινούρια μέθοδος, όπως και στην Ελλάδα, η «υποβοηθούμενη αυτοκτονία» δηλαδή, με την κεντρικής σημασίας συνδρομή της εγχώριας ελίτ, εν προκειμένω εκπροσωπούμενης από τον Νίκο Αναστασιάδη, που παίζει τώρα στη Μεγαλόνησο τον ίδιο καταστροφικό της «πατρίδας του» και των «συμπατριωτών» του ρόλο που έπαιξε στην Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου. Για το θέμα αυτό, των ιδιοτήτων της κυπριακής ελίτ, όπως και του ψυχολογικού πολέμου κατά των Κυπρίων πολιτών, θα επανέλθουμε σε επόμενο άρθρο, γιατί είναι πολύ ουσιώδεις παράμετροι της κατάστασης.