Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Τέρμα τα δάνεια και το δημόσιο χρήμα για τους νταβατζήδες των ΜΜΕ


 

«Να σταματήσει η ασυδοσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης», δήλωσε σε υψηλούς τόνους το βράδυ της Τετάρτης στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Εμφανώς ενοχλημένος από τη στάση των media απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξη του ήταν σαφής «Το πάρτι θα σταματήσει».

Εξηγώντας ότι δεν είναι δυνατόν οι μεγάλες επιχειρήσεις να μπορούν να συνεχίσουν να δανείζονται ενώ οι μικρομεσαίες οδηγούνται στο γκρεμό, δήλωσε «η Δημοκρατία έχει κανόνες. Το δημόσιο χρήμα πρέπει να υπόκειται και σε δημόσιο έλεγχο».

«Δεν μπορεί κάποιοι να έχουν τις επιχειρήσεις τους ή τα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία ελέγχουνε και να παίρνουνε δανειοδότηση επ’ άπειρον και κάποιες επιχειρήσεις μικρομεσαίες να έχουν κλείσει και να έχουν μπει στον Τειρεσία επειδή δεν μπορούν να πάρουν άλλον δανεισμό. Θα σταματήσει αυτό το πάρτι».

Ανέφερε επίσης ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η επίθεση που θα δεχτεί εντός των επόμενων ημερών θα είναι λυσσσαλέα και επανέλαβε ότι μιλάει ευθέως για την επόμενη ημέρα. «Και το ξέρω, το λέω με επίγνωση ότι η επίθεση που θα δεχτούμε ένα μήνα τώρα θα είναι λυσσαλέα. Ξέρουμε όμως ότι όσο μας επιτίθενται τόσο μας κάνουν συμπαθέστερους στον ελληνικό λαό».

Ωραίος φιλιππικός λόγος απάντησε ο Στέλιος Κούλογλου με τον Αλέξη Τσίπρα να του απαντά ότι «Όχι, δεν ήταν καθόλου φιλιππικός. Ήταν μία ειλικρινής τοποθέτηση και σας παρακαλώ να το αξιολόγησετε αυτό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε «δεν υπονοώ απαντάω ευθέως» και επανέλαβε «Η δημοκρατία έχει κανόνες. Το δημόσιο χρήμα πρέπει να υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο».
«Μιλάω ευθέως. Αυτή η ασυδοσία που υπάρχει και στα ΜΜΕ θα πρέπει να σταματήσει. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Δεν γίνεται δηλαδή ο ελληνικός λαός να χειραγωγείται διαρκώς από κάποια γενικά και αόριστα συμφέροντα. Εδώ πρέπει να μπούνε κανόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Άλλο βέβαια ότι ελληνικός λαός δεν χειραγωγείται πια διότι ευτυχώς βρισκόμαστε στην εποχή που η ενημέρωση έχει πολλούς διαφορετικούς διαδρόμους και τα social media είναι κυρίαρχα αυτή τη στιγμή».

Η Δημοκρατική Αριστερά να βγάλει ΑΜΕΣΑ από τις λίστες της τη Μαρία Ρεπούση (video)


 

Προκλητική, ασεβής και κυρίως αμετανόητη αρνητής, η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Ρεπούση – τα κατάφεραν οι εχθροί των Ποντίων, εύγε Φώτη Κουβέλη- εκπρόσωπος των αναθεωρητών της ελληνικής ιστορίας, εμφανίστηκε χθες στη βουλή!
Τι έκανε η γνωστή συγγραφέας του βιβλίου ιστορίας του ….’συνωστιμού’;
Αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα, μόλις ο πρόεδρος της βουλής ζήτησε από
τους 300 βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι και να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τα γενοκτονημένα θύματα του Τουρκικού φασισμού!
Υπάρχουν φωτογραφίες που κατέγραψαν λεπτό προς λεπτό την ιταμή πρόκληση!
Υπάρχουν μαρτυρίες δημοσιογράφων που επιβεβαιώνουν το προκλητικό γεγονός!
Εάν η κυρία αυτή έκανε το ίδιο ακριβώς στη Γαλλία ή την Ελβετία, θα έμπαινε φυλακή!
Η άρνηση της γενοκτονίας είναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ στις πολιτισμένες αυτές χώρες.
Και στην Ελλάδα τι;
Στην Ελλάδα τιμούμε …

τους αρνητές της γενοκτονίας, κάνοντάς τους υποψήφιους βουλευτές και με λίγες εκατοντάδες ψήφους τους εκλέγουμε για να τους επιβραβεύσουμε!
Και το αμείλικτο ερώτημα που βγαίνει από τις ψυχές όλων υμών των απογόνων εκείνων που επέζησαν από το μέγιστο αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, είναι αν ο πρόεδρος του κόμματος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης εγκρίνει την ασεβή αυτή στάση της!
Την εγκρίνεις ΝΑΙ ή ΟΧΙ κύριε Κουβέλη;
Γιατί αν την εγκρίνεις, ξέρουν οι Πόντιοι πώς να απαντήσουν.
Αν όμως δεν την εγκρίνεις, ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να ξεπλυθεί η προσβολή:
ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ!
Δεν υπάρχει άλλη συγνώμη για όλους τους Πόντιους απανταχού της γης που να γίνει δεκτή από εσένα, εκτός από αυτήν την ενέργεια.
Αναστάσιος Καζαντζίδης
Απόγονος Ποντίων που επιβίωσαν από το ΓΕΝΟΤΕΛΕΜΑ
Υ.Γ.
Το θέμα όμως δεν είναι η συμπεριφορά τη κυρίας Ρεπούση κύριε Κουβέλη, αλλά η δική σου ως προέδρου Ελληνικού Κόμματος που εκπροσωπείται στη βουλή.

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ --- 54% ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ....!!!!‏


 


Ακούστε ηλίθιοι μνημονιολάτρεις, το 54% των νέων είναι άνεργοι!!!! Το καταλάβατε ρε; Μιλάμε για το 54% των νέων και έχετε το θράσος να μιλάτε για Ευρώπες, ευρωζώνες, μνημόνια και δραχμές και ευρώ και σκατά στη μούρη σας! 54% άνεργοι ρε ηλίθιοι... 54%!!!

Από το «Οίκαδε» στο «Όχι στο Μνημόνιο»: Οδεύοντας προς μια νέα "Μικρασιατική Καταστροφή" Του Σάββα Καλεντερίδη


 




Αύριο είναι η μέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Γι’ αυτό το σημερινό μας άρθρο αφιερώνεται στους 353 χιλιάδες Έλληνες του Πόντου, που έπεσαν θύματα λανθασμένων επιλογών των κυβερνήσεων της Αθήνας, που δεν παρακολουθούσαν σωστά τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο και με τον τυχοδιωκτισμό, την ανευθυνότητα και το λαϊκισμό τους, τους κατέστησαν εύκολα θύματα της νεοτουρκικής και κεμαλικής βαρβαρότητας.
Το άρθρο μας σήμερα θα κινηθεί σε ιστορικό επίπεδο και θα παρουσιάσει συνοπτικά τα κυριότερα ιστορικά γεγονότα από τα Ορλωφικά μέχρι τις εκλογές του 1920, την Καταστροφή και την Ανταλλαγή των πληθυσμών, μια περίοδος που ειδικά στην τελευταία της φάση έχει πολλές ομοιότητες με αυτήν που περνά η χώρα μας στις μέρες μας.
Παρότι η παρουσία των Ελλήνων στον Πόντο και την Ανατολή ανάγεται στην αρχαιότητα, τη νεώτερη περίοδο οι ελληνικές κοινότητες παρουσιάζουν μεγάλη άνθιση περί τα τέλη του 18ου αιώνα. Κι αυτό οφείλεται στις ευνοϊκές συνθήκες που δημιουργήθηκαν για τους Έλληνες με τη Συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, που υπεγράφη μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, το 1774, μετά από οκταετή πόλεμο. Η νικήτρια του πολέμου Ρωσία επέβαλε στην Τουρκία ευεργετικούς όρους για τους Έλληνες, οι οποίοι πλέον αποκτούσανδικαίωμα ελεύθερης ναυσιπλοΐας των υπό ρωσική σημαία πλοίων τους στον Εύξεινο Πόντο, το Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο. Η συγκεκριμένη πρόνοια της συνθήκης έδωσε το δικαίωμα και τη δυνατότητα στους Έλληνες θαλασσοπόρους να αποκτήσουν εκατοντάδες εμπορικά πλοία, μέσω των οποίων οι Έλληνες μετετράπησαν σε κυρίαρχη εμπορική και οικονομική δύναμη στις παράλιες πόλεις των ως άνω θαλασσών, ενώ ο ελληνόκτητος στόλος αποτέλεσε το κυρίαρχο στοιχείο πάνω στο οποίο στηρίχτηκε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του 1821.
Επίσης, με την ίδια συνθήκη η Ρωσία ανακηρύχθηκε προστάτης όλων των Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, των οποίων τα δικαιώματα ισχυροποιήθηκαν ακόμα περισσότερο με τα διατάγματα των Ρόδων-Τανζιμάτ (1938) και του Χάτι Χουμαγιούν (1865).
Το κέρδος του Ελληνισμού από τη Συνθήκη του Κιουτσιούκ Καϊναρτζή δεν ήταν χωρίς κόστος για τους Έλληνες, οι οποίοι πλήρωσαν σκληρό τίμημα, όταν παρεσύρθησαν από τους αδελφούς Ορλώφ να επαναστατήσουν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, για να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και να ανακουφιστεί ο ρωσικός στρατός, που αντιμετώπιζε την πίεση των Τατάρων και των Οθωμανών στις όχθες του Δνείπερου. Την εξέγερση του 1770, που έμεινε γνωστή ως Ορλωφικά, που δεν είχε καμία κεντρική προετοιμασία και εθνικό σχεδιασμό, οι Οθωμανοί την έπνιξαν στο αίμα στην Κρήτη, με θύμα τον ηρωικό ηγέτη των Σφακίων, Ιωάννη Δασκαλογιάννη, ενώ στο Μοριά έφεραν πάνω από δέκα χιλιάδες μουσουλμάνους Αλβανούς, οι οποίοι κατέστρεφαν ολόκληρο το Μοριά επί εννέα χρόνια, περίοδος που ονομάστηκε αλβανοκρατία.
Εκείνο το διάστημα, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες του Μοριά εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και εγκαθίστανται σε πόλεις της Μικράς Ασίας, όπως τα Βουρλά, το Σεβντίκιοϊ, η Σμύρνη, ο Τσεσμές, το Αϊβαλί, οι Φώκιες, η Προύσα, προστατευόμενοι από τη Ρωσία, ενώ επίσης δεκάδες χιλιάδες Έλληνες των ελληνικών νησιών εγκαθίστανται στην Κριμαία και την Αζοφική, όπου δημιουργείται μια μικρή Ελλάδα.
Κάτω από τις συνθήκες και υπό την προστασία της Ρωσίας, οι ελληνικές κοινότητες της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής διάγουν περίοδο ακμής και άνθισης σε πληθυσμιακό, οικονομικό, θρησκευτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο. Η κατάσταση αυτή ενισχύεται ακόμα περισσότερο, όταν κατασκευάζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Μερσίνα, τα Άδανα, το Ικόνιο, την Καισάρεια και τη Σεβάστεια.
Έναν αιώνα μετά οι Έλληνες γίνονται η κυρίαρχη οικονομική και εκπαιδευτική δύναμη στην Ανατολή, ενώ ο ελληνικός παράγοντας δεσπόζει στις παράλιες περιοχές του Ευξείνου, του Αιγαίου, της ΝΑ Μεσογείου καθώς και στα μεγάλα πληθυσμιακά και εμπορικά κέντρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Βαλκανικής.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί φόβους στη Ρωσία και την Οθωμανική Αυτοκρατορία, που θεωρούν ότι αν δεν γίνει κάτι, οι Έλληνες θα αποτελέσουν απειλή για τα συμφέροντά τους. Αυτό το «κάτι» ήταν για τους Ρώσους η ίδρυση της Βουλγαρικής Εξαρχίας, που οδήγησε στις σφαγές και τον εκπατρισμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας, και για τους Οθωμανούς ήταν το σχέδιο της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, το οποίο εκτέλεσαν οι Νεότουρκοι το 1914-1918 και ο Μουσταφά Κεμάλ, το 1919-1924.
Το ελλαδικό κράτος, αυτές τις δυο περιόδους που σφαγιάστηκαν 353 χιλιάδες Έλληνες του Πόντου και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Έλληνες της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, επιδεικνύει χαρακτηριστική αδυναμία να αναπτύξει μια στρατηγική προστασίας του εξωελλαδικού ελληνισμού. Τουναντίον, οι κυβερνήσεις της Αθήνας, με τις επιλογές τους, αντί να προστατέψουν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αλλά και την παρουσία των Ελλήνων στα ιερά χώματα του Πόντου και της Ανατολής, των οποίων η παρουσία τερματίζεται το 1924, με την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής Ανταλλαγής των Πληθυσμών, που αποτελούσε καταστροφική πρόνοια της Συνθήκης της Λοζάνης.
Η Γενοκτονία, η Μικρασιατική Καταστροφή και ο Ξεριζωμός, που αποτελούν τη μεγαλύτερη καταστροφή που υπέστη ο Ελληνισμός από αρχής της Ιστορίας, είναι αποτέλεσμα του τυχοδιωκτισμού, της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού των Ελλήνων πολιτικών της εποχής, τους οποίους, τηρουμένων των αναλογιών, ανταγωνίζονται οι πολιτικοί της σήμερον με τις επιλογές τους την περίοδο αυτή, που κρίνεται το μέλλον της χώρας.
Τότε, αφού είχε προηγηθεί ο Εθνικός Διχασμός και η απόβαση ελληνικών στρατευμάτων στη Σμύρνη και τη Μικρά Ασία, χωρίς εγγυήσεις κάποιας διεθνούς συμφωνίας, το φιλοβασιλικό κόμμα συνασπιζόμενο με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, κέρδισε τις εκλογές, που για ακατανόητο λόγο προκήρυξε ο Βενιζέλος, το Νοέμβριο του 1920, εν μέσω πολέμου, με κεντρικό σύνθημα το «Οίκαδε», που σήμαινε άμεση επιστροφή του στρατού στην Ελλάδα.
Τα αποτελέσματα γνωστά. Οι φιλοβασιλική παράταξη κατέβηκε στις εκλογές συνασπιζόμενη με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις εναντίον των Φιλελευθέρων του Βενιζέλου, πήρε τις εκλογές και αντί για την επιστροφή του στρατού, είχαμε την επέκταση του μικρασιατικού μετώπου στην Κόκκινη Μηλιά, την κατάρρευση, τον Αύγουστο του 1922, και την Καταστροφή.
Σήμερα, ελέω Γιώργου Παπανδρέου και της κοινοβουλευτικής του ομάδας που τον καταχειροκροτούσε όρθια αλλεπάλληλες φορές για τα επιτεύγματά του (!), η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων και ο ελληνικός λαός υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες του μνημονίου. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλευόμενες την κόπωση και την έλλειψη ελπίδας του ελληνικού λαού, όπως τότε, στο αδιέξοδο της εμπλοκής μας στη Μικρά Ασία, βροντοφωνάζουν το «Οίκαδε» με σημερινούς όρους, κλίνοντας σε κάθε κλίση το «ΟΧΙ στο Μνημόνιο», υποσχόμενοι την επιστροφή της ελπίδας, που σε παραλληλισμό με την κατάρρευση του μικρασιατικού μετώπου, μπορεί να πάρει και το σχήμα της δραχμής.
Υπάρχουν και άλλες θλιβερές ομοιότητες στη συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου της χώρας σήμερα, που ανταγωνίζονται σε ανευθυνότητα, τυχοδιωκτισμό και λαϊκισμό τους πολιτικούς της Μικρασιατικής Καταστροφής. Το θέμα είναι αν θα υπάρχουν ομοιότητες στη συμπεριφορά του θύματος, του ελληνικού λαού, αφού είναι γνωστό ότι η ιστορία διδάσκει.
Οψόμεθα εις τις 17 Ιουνίου...

AΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ: Σηκώστε στον αέρα όλα τα μαχητικά ...Τώρα !


 


Εντολή άμεση εκτέλεση αστραπιαία ...όλα τα μαχητικά  απογειώνονται για  να εκτελέσουν την  αποστολή τους  ,όλα τα τα αντιαεροπορικά συστήματα κλείδωσαν στόχους, τα RADAR  αναζητούν στόχους και μεταβιβάζουν τις πληροφορίες στα κέντρα αποφάσεων !
Οι Πιλότοι μας  απογειώθηκαν άμεσα και ακολούθησαν κατά γράμμα τα όσα προέβλεπε η αποστολή τους,σε χρόνο ρεκόρ.
ΑΣΚΗΣΗ -ΑΣΚΗΣΗ-ΑΣΚΗΣΗ ! Ταχείας αντίδρασης
Σαφέστατο το μήνυμα με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ  αποδεικνύει ότι οι Ε.Δ δεν συμμετέχουν ούτε παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις αλλά είναι εδώ για να προστατεύουν τα σύνορα της Πατρίδος !
 Η κινητοποίηση δεν  ήταν προγραμματισμένη και μέσα σε χρόνους-ρεκρό (πολύ μικρότερους από τους ελάχιστους προβλεπόμενους) πάνω από 30 μαχητικά  απογειώθηκαν από διάφορα πολεμικά αεροδρόμια από την Κρήτη μέχρι την Λάρισα με κατεύθυνση τα Toουρκικά παράλια  ...
Ελπίζουμε να είναι μόνο ΑΣΚΗΣΗ αλλά και αν δεν είναι :
Ε ρε Γλέντια άντε να ξεσκουριάσουμε   και λίγο !

Ο Ελληνισμός τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου (βίντεο-αφιέρωμα)


 



Ο απανταχού Ελληνισμός, εντός και εκτός συνόρων, τιμάει σήμερα τη μνήμη 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από τους Νεότουρκους και  το κεμαλικό καθεστώς που ακολούθησε.
Ανήμερα της θλιβερής επετείου, και για 2η συνεχή χρονιά, Εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς, εμφανίστηκαν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ντυμένοι με ποντιακές στολές, έχοντας το Εθνόσημο στο χαρακτηριστικό μαύρο κεφαλόδεσμο (πασλούκ).
Στις 19 Μαΐου 1919 ο Κεμάλ  Ατατούρκ επιβιβάστηκε στην Σαμψούντα του Πόντου, όπου αυτονομήθηκε από την τότε επίσημη οθωμανική κυβέρνηση, για να οργανώσει εθνικιστικές συμμορίες που λυμαίνονταν την περιοχή και να συνεχίσει με την ίδια ένταση, το πογκρόμ κατά του ελληνικού πληθυσμού..
Τις φρικτές  ωμότητες κατά των Ελλήνων, κατήγγειλε δημόσια ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός  Λόιντ Τζορτζ."Δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων ανδρών, γυναικών και παιδιών απελαύνονταν και πέθαιναν. Ήταν καθαρή ηθελημένη εξολόθρευση. «Εξολόθρευση» δεν είναι δικιά μου λέξη. Είναι η λέξη που χρησιμοποιεί η Αμερικανική Αποστολή» είχε δηλώσει σε ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, χωρίς όμως η κυβέρνηση του και οι υπόλοιποι τότε «σύμμαχοι» της Ελλάδας, πράξουν το παραμικρό για να σταματήσουν τις βιαιότητες".
Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ξεκίνησε με το κίνημα των  Νεότουρκων (1908) και συνεχίστηκε  από το κεμαλικό καθεστώς που ακολούθησε, με βασικό στόχο τη δημιουργία ενός ομοιογενούς εθνικά τουρκικού κράτους-έθνους. Το δόγμα «Η Τουρκία στους Τούρκους», θα γινόταν εφικτό μόνο με την εθνική εκκαθάριση των χριστιανικών πληθυσμών, όπως και τελικά έγινε.
Από το 1916 έως το 1923, περισσότεροι από 353.000 Έλληνες του Πόντου, βρήκαν τραγικό θάνατο από τους Νεότουρκους  και τους Κεμαλικούς στις πόλεις και τα χωριά, στις χαράδρες και στα βουνά, στις εξορίες και στις φυλακές, στα τάγματα εργασίας και στον τουρκικό στρατό.
Στο πλαίσιο  των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται  στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της Παμποντιακής Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), το απόγευμα (18.30) θα τελεστεί  κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος , με συναυλία μνήμης από Πόντιους καλλιτέχνες και θα ακολουθήσει πορεία προς την τουρκική πρεσβεία. Σε σχετικό ψήφισμα που θα  τοιχοκολληθεί, μεταξύ άλλων θα αναφέρεται: ««Απαιτούμε την άμεση αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από κάθε χώρα που σέβεται  τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και την ποινικοποίηση της άρνησής της ως μέτρο αποτροπής παρόμοιων ιστορικών γεγονότων στο μέλλον».
Δείτε το αφιέρωμα που επιμελήθηκε η Ένωση Ποντίων Νήσων και Αττικής (ΕΠΟΝΑ).

Ποιος, πως και γιατί «σπρώχνει» τους Τούρκους για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο πριν την 17η Ιουνίου;


 


Γεωπολιτική ανισορροπία: Γιατί δεν ήθελαν οι «ξένοι» τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου;;;


Για άλλη μια φορά η Τουρκία καταφεύγει, στη γνωστή τακτική των «ανέξοδων» και χωρίς «αντίκρισμα» απειλών, αυτή τη φορά κατά των εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή ερευνών εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε, από τις χώρες και τις πετρελαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στις διαδικασίες των προσφορών, «να αποσυρθούν από κάθε δραστηριότητα σε αυτήν την θαλάσσια περιοχή», εξ αιτίας, των συνεχιζόμενων διαφωνιών οι οποίες υπάρχουν και έχουν σχέση με την επίλυση του Κυπριακού, καταλήγοντας σε “ευγενική εντολή-παρότρυνση”, να αποσύρουν τις προσφορές τους, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Το τουρκικό υπουργείο με περισσή θρασύτητα, δήλωσε λέγοντας, ότι οι εν λόγω εταιρείες (οι οποίες θα συμμετέχουν στην διαδικασία προσφορών εκδήλωσης ενδιαφέροντος διεξαγωγής ερευνών εντός της Κυπριακής ΑΟΖ), θα θεωρηθούν υπεύθυνες για τις εντάσεις οι οποίες μπορεί (!!!), να κλιμακωθούν στην περιοχή εάν συνεργαστούν με την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, «παραβιάζοντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Θυμάται κανείς άραγε, το πρωτοσέλιδο των aegeantimes της 14ης Δεκεμβρίου 2011, με τίτλο «Ποιοι κρατάνε τα τύμπανα του πολέμου;;;»
http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=39852&type=1
Το πρώτο από τα τρία άρθρα μια σειράς που αναδείκνυαν την πραγματική υπόσταση του εχθρού; H τριάδα αυτή των άρθρων, είχε απίστευτη διάδοση στο διαδίκτυο, ενώ παραλλαγές της, γέμισαν αργότερα το διαδίκτυο και μάλιστα μεταφρασμένες σε αρκετές γλώσσες. Η απάντηση σε αυτά τα τρία άρθρα, ήρθε τέσσερις μήνες μετά και μάλιστα δια στόματος Μπαρακ Ομπάμα, ο οποίος σε μια δήλωση-απάντηση στα δημοσιεύματα αυτά, είπε ξεκάθαρα προς τους λαούς της Μεσογείου : «Δεν κρατάω εγώ τα τύμπανα του πολέμου»!
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=447196

Η Τουρκία, δεν έλαβε το μήνυμα αυτό του Ομπάμα, ο οποίος διαχωρίζει την πολιτική του, από τις προσταγές της Goldman Sachs και όσων άλλων προωθούν το χάος στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή!

Προσθέτοντας, ότι αποκλείονται δια παντός και δεν θα συμπεριληφθούν οι προαναφερόμενες εταιρείες, οι οποίες συνεργάζονται με την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση, σε μελλοντικά ενεργειακά έργα στην Τουρκία».

Επίσης, σοβαρό επεισόδιο είχαμε προχθές στα ανοικτά της νήσου Ψερίμου, το οποίο, χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξαν, το Πολεμικό Ναυτικό και ομάδα Ελλήνων καταδρομέων, δεν εξελίχθηκε σε "θερμό".

Τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής, πλησίασε στην περιοχή που έκανε άσκηση μία ελληνική κανονιοφόρος και δύο ομάδες αμφίβιων καταδρομέων. 

Η άσκηση σταμάτησε αμέσως και ζητήθηκε από το τουρκικό σκάφος, το οποίο είχε περάσει εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, να αποχωρήσει άμεσα.
Αντ`αυτού το τουρκικό σκάφος άρχισε ελιγμούς ανάμεσα στα ελληνικά και τότε οι Έλληνες καταδρομείς, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο σκάφη MAGNA 960, πλησίασαν το τουρκικό σκάφος πλευρικά με “απειλητικές διαθέσεις”.

Το τουρκικό σκάφος αποχώρησε μετά από λίγα λεπτά, αλλά στην περιοχή τις επόμενες ώρες υπήρξε αυξημένη επιφυλακή.

Σε μείζονες και συνεχείς επιχειρησιακές ασκήσεις και δοκιμές προχωρούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά την προχτεσινή ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της ΠΑ, αξιόπιστες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι επίκειται δοκιμή, του βλήματος AM39 Exocet Block 2 από μαχητικό αεροσκάφος M-2000EGM.
Βέβαια ετοιμάζεται η προαναγγελθείσα βολή δοκιμής των S-300 PMU-1 που θα σημάνει μετά από 12 χρόνια την ένταξη τους στο ελληνικό σύστημα αεράμυνας.

Μόνο τυχαία φυσικά δεν είναι όλα αυτά, αφού πρόκειται, για διαδοχικές αποστολές μηνυμάτων ετοιμότητας της Ελλάδας, έναντι οποιασδήποτε απειλής.

Από την άλλη πλευρά, το ΝΑΤΟ, με την έγκριση των ελληνικών αρχών και πιο συγκεκριμένα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (των κ. Χ.Παπουτσή και Μ.Όθωνος, οι οποίοι υπέγραψαν τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις), ανέθεσε σε μία χώρα, την Τουρκία, που έχει δηλωμένους με τον πιο επίσημο τρόπο, επεκτακτικούς και αναθεωρητικούς, με λίγα λόγια, εχθρικούς σκοπούς και στόχους έναντι της Ελλάδος, την προστασία του φυσικού πλούτου της !!!

Αν σκεφθούμε ότι μόλις την παραμονή των Χριστουγέννων ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ομολόγησε ότι πράκτορες της ΜΙΤ, έκαιγαν τα ελληνικά δάση, κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του, η παραπάνω εξέλιξη θα μπορούσε να είναι και ένα κακόγουστο ανέκδοτο, όμως δυστυχώς δεν είναι.

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος γνωρίζει από «πρώτο χέρι», τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σε επικοινωνία του με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφάλειας και ζήτησε να αποκλειστεί οποιαδήποτε δυνατότητα να πετάξουν ελικόπτερα τουρκικών συμφερόντων πάνω από την Ελλάδα.
Τίς τελευταίες ημέρες, το Αιγαίο πέλαγος μοιάζει να μυρίζει «μπαρούτι», καθώς δεκάδες αεροσκάφη και από τις δύο Αεροπορίες ΕΠΑ και ΤΗΚ, διεξήγαγαν ένα πρωτοφανή αγώνα εναέριας επικράτησης. 

Φυσικά οι Τούρκοι δεν παρέλειψαν να προχωρήσουν σε μαζικές παραβάσεις και παραβιάσεις για μια ακόμη φορά.

Απέναντι στον τακτικό αιφνιδιασμό που υπέστησαν ύστερα από την απογείωση τουλάχιστον 24 μαχητικών αλλά και αεροσκάφους EMB-145 Erieye της ΠΑ, σε μια κινητοποίηση η οποία, δεν ήταν προγραμματισμένη, και είχε κατεύθυνση το Ν.Α. Αιγαίο, οι Τούρκοι αντιπαραβάλουν συνδυασμένες επιχειρήσεις, με τα τουρκικά μαχητικά να προστατεύουν τα ελικόπτερα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, που μπαινόβγαιναν στο ελληνικό FIR και στον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ).

Τί όμως συμβαίνει πράγματι, τον τελευταίο καιρό, εκτός από το ότι η Ελλάδα προχωρά σε βουλευτικές εκλογές ;;;

Γιατί αυτές οι επαναληπτικές εκλογές της 17 Ιουνίου 2012, είναι τόσο “κρίσιμες”, ούτως ώστε να προκαλούν γεωπολιτική ανισσορροπία στην ευρύτερη περιοχή μας ;;;

Γιατί αποφάσισαν να μας “πιέσουν” τόσο, και με τον πιό απροκάλυπτο τρόπο, να μάς τρομοκρατήσουν ώς λαό, χρησιμοποιώντας ξανά την παλιά καλή “συνταγή” του Τούρκου “μπαμπούλα-χωροφύλακα” της περιοχής και κατακτητή ;;;

Οι τελευταίες ημέρες είναι πράγματι κρίσιμες, διότι απεκαλύφθη ο ρόλος και οι πραγματικοί στόχοι του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, το οποίο έστησαν με τόση προσοχή και υπομονή, ξένοι “ιδιοκτήτες” και οι ντόπιοι υπάλληλοί τους.
Απεκαλύφθη ότι η λεγόμενη “αυτοδιάθεση” του Ελληνικού λαού, η δημοκρατία, (ή Τραπεζοκρατία στην πραγματικότητα), και ο σοσιαλισμός, ώς και η στοιχειώδης εφαρμογή τους απο ένα πολιτικό προσωπικό το οποίο διαχειρίσθηκε την εξουσία επί 37 χρόνια, υπήρξε κατ’επίφαση και κατ’εντολήν, πάντα όμως στοχευμένη, να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των “οικονομικών ελίτ” μέσα και έξω απο την Ελλάδα.
Οι “ιδιοκτήτες” αυτού του τόπου, προσπαθώντας να προστατέψουν την “επένδυσή τους, εκτρέπονται σε απροκάλυπτες “νουθεσίες”.

Έως πού είναι διατεθιμένοι να “φτάσουν” τίς “νουθεσίες” άραγε, μήπως έως του σημείου πρόκλησης ελεγχόμενης τοπικής σύρραξης μεταξύ ομόρων κρατών ;;;

Η ανακοίνωση της προεδρίας τα λέει όλα, "Με πρωτοβουλία της Καγκελαρίου κ. Άγγελας Μέρκελ πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, για το περιεχόμενο της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό".

Γιατί τώρα, και γιατί σε υπηρεσιακό πρωθυπουργό η ενημέρωση της “εντολής” ή “νουθεσίας” της κ. Μέρκελ ;;;

Τί είναι τόσο επείγον, το οποίο απαιτεί άμεση ενημέρωση ή επικοινωνία της κ. Μέρκελ με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της χώρας, δια μέσου του προέδρου της Δημοκρατίας, και δεν μπορούσε να περιμένει την νέα κυβέρνηση ;;; 

Κατά πολλούς η επικοινωνία της κ. Μέρκελ με τον κ. Παπούλια, ήταν μια έκφραση δυσαρέσκειας για τον εξοστρακισμό του «δικού της ανθρώπου» του Λ.Παπαδήμου, ο οποίος δεν παρέμεινε υπηρεσιακός πρωθυπουργός κατόπιν της αντίδρασης των αντιμνημονιακών κομμάτων. 
Κατά άλλους η επικοινωνία αυτή αποδίδεται στην γερμανική αλαζονεία και σε όλο της το μεγαλείο έκφρασής της.

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού είναι αναλυτική και ή δυνατόν σαφής, όχι όμως επί του κυρίως “αντικειμένου” της επικοινωνίας της κ. Μέρκελ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και η οποία λέει : «Ο πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π. Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Ανγκελα Μέρκελ».

Η κυρία Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. 

Το ζήτημα της "ανάπτυξης", είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες».

«Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη.

Είναι προφανές, ότι η κ. Μέρκελ γνωρίζει πολύ καλά, ότι κάτι τέτοιο (δημοψήφισμα) δεν μπορεί να γίνει, λόγω της απαγόρευσης του Ελληνικού συντάγματος κατά την διάρκεια προεκλογικής περιόδου και μάλιστα απο υπηρεσιακή κυβέρνηση, επομένως το τηλεφώνημα είναι “ηλίου φαεινότερον” ότι περιείχε και κάτι ακόμα, ένα επιπλέον “μήνυμα”.

Απευθύνθηκε όχι στον ομόλογό της, πρωθυπουργό της χώρας, αλλά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και έχει σημασία αυτό, διότι, ώς ο μοναδικός πολιτειακός παράγων ο οποίος δύναται εκ του συντάγματος για λόγους “Εθνικούς” να ορίσει κυβέρνηση “ Εθνικού κινδύνου” είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Στηρίζω κυβέρνηση σε περίπτωση Εθνικού κινδύνου", διαμηνύει πρός όλες τίς κατευθύνσεις, ο Πάνος Καμμένος.

Έγραφα σε προηγούμενο άρθρο μου της 17-05-2012 με τίτλο Το «δόγμα Calvo» και το «Ελληνικό πείραμα» στους Aegeantimes.gr : “Το παιχνίδι του Μνημονίου θα παίξει για άλλη μια φορά, δυστυχώς, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας, με διάφορα προσχήματα, θα θέσει θέμα "εθνικού κινδύνου", για να σχηματιστεί κυβέρνηση υλοποίησης του Μνημονίου, βασικά όμως της εφαρμογής των εισπρακτικών μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τα 50 δισ. ευρώ".

Το άρθρο 44 παρ.2 του ισχύοντος Ελληνικού συντάγματος αναφέρει “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο”.

Επομένως μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και «εν πλήρει συνειδήση» απάντων των εμπλεκομένων περί των δυνατοτήτων τις οποίες παρέχει το Ελληνικό σύνταγμα και οι νόμοι του Ελληνικού κράτους, η επικοινωνία της κ. Μέρκελ είναι πλέον του βεβαίου, ότι δεν αφορούσε μόνον το “δημοψήφισμα” περί της παραμονής της Ελλάδος στην Ευρωζώνη.

Είναι σαφές κατά την ταπεινή μου εκτίμηση, λαμβανομένου υπ’όψιν του κλίματος και των τελευταίων γεωστρατηγικών γεγονότων στην περιοχή μας, ότι το τηλεφώνημα αφορούσε και κάτι ακόμη, ίσως ένα σοβαρότερο γεωπολιτικό θέμα, το οποίο αφορά και την χώρα μας.
Επειδή διανύουμε πολιτικά ευαίσθητη περίοδο, προεκλογική, η οποία πολλαπλασιάζει τίς πιθανότητες να βρεθούμε απροετοίμαστοι σε “τυχαίο Εθνικό συμβάν”, η επικοινωνία της κ. Μέρκελ με τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας, επιβεβαιώνει κατά κάποιο τρόπο τίς εκτιμήσεις μου
.

Δέν είναι δυνατόν να "εκτίθεται" πολλαπλώς, κατ`αυτόν τον πρωτοφανή, αγενή, αντιδημοκρατικό, και έξω από κάθε διπλωματικό "πρωτόκολλο", τρόπο, μία καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Εκτός και εάν η πιθανολογούμενη "αλλαγή" του πολιτικού συστήματος, με την άνοδο της αριστεράς, επηρεάζει αρνητικά, τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα της Γερμανίας και συνολικά της ΕΕ, πράγμα το οποίο θα δικαιολογούσε την "πρόθεση" της κ. Μέρκελ, όχι την πράξης της, αυτή καθ`εαυτή, η οποία κρίνεται αντικειμενικά, επιεικώς απαράδεκτη. 

Μέχρι πού και με ποιόν τρόπο είναι διατεθειμένοι οι “ιδιοκτήτες” να παρέμβουν στην πορεία πρός την αλλαγή του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα ;;;

Οι δημοσκοπικές έρευνες είναι “καταπέλτες” σε ότι αφορά τους “υπαλλήλους” τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η πτώση τους είναι βαρύγδουπη, η αριστερά δημοσκοπικά, προελαύνει ακάθεκτη.

Στην Ελλάδα αναπτύσσεται ένα πλειοψηφικό πολιτικό κίνημα της αριστεράς, ένα κίνημα "αλήθειας", κοινωνικής δικαιοσύνης και Εθνικής κυριαρχίας, ένα κίνημα το οποίο θέλει την Ελλάδα, να είναι ένα οργανωμένο ισχυρό κράτος, το οποίο θα σέβονται άπαντες. Δεν θα αποτελούμε τον "παρία" κανενός.!!! 

Τί θα σκαρφιστούν για να ανακόψουν αυτήν την πορεία της ;;;
Η άνοδος της αριστεράς στην Ελλάδα, σημαίνει αυτόματα και αλλαγές στο γεωπολιτικό “status” της περιοχής ;;; 

Θεωρούν οι “ιδιοκτήτες” ότι ή αριστερά “ενοχλεί” τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντά τους στην περιοχή ;;;

Θα δεχτούν ή θα ανεχτούν, τυχαίες ή μή, γεωπολιτικές αλλαγές στην περιοχή, και αν όχι με ποιο τρόπο θα τις παρακάμψουν ή θα αποφύγουν ;;;

Ίδωμεν, με ψυχραιμία και λογική. !!!

Αναμένουμε με αγωνία την επόμενη σκληρότερη κίνηση των "ιδιοκτητών" !!!

Ποντιακή γενοκτονία: Φώτη Κουβέλη αποφάσισες πολιτική αυτοκτονία;


 

Σήμερα είναι η ημέρα που ο ελληνισμός τιμά τη γενοκτονία των Ποντίων. Χθες όμως, ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Βουλή. Όταν ο πρόεδρος του Σώματος Βύρων Πολύδωρας ζήτησε από την ολομέλεια να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη τιμής στη μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων των αλησμόνητων πατρίδων του Πόντου που έπεσαν θύματα της τουρκικής κτηνωδίας, μια βουλευτής, η υπεύθυνη Παιδείας της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα.
Ο λόγος φυσικά για την Ρεπούση, γνωστή από τις θέσεις της για τον διαβόητο «συνωστισμό» που σκότωσε τους Έλληνες της Σμύρνης, ερήμην του φιλάνθρωπου Κεμάλ! Νομίζουμε ότι κάποιοι οφείλουν εξηγήσεις. Έχουμε αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια στην ευπρέπεια του Φώτη Κουβέλη και επιμένουμε. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι για το οποίο φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη.
Ας θυμηθούμε λοιπόν τι συνέβη στους Έλληνες του Πόντου ώστε να συλλογιστούμε τι είδους διατεταγμένη υπηρεσία είναι αυτή που επιμένει να μας… πείσει να ξεχάσουμε την Ιστορία μας και να αποδεχτούμε μία άλλη, έτσι όπως τη γουστάρουν κάποιοι, καταγεγραμμένη σε κάποια κατάπτυστα αναθεωρητικά σκουπίδια. Αρχικά, ένα μπράβο για τη συνέχιση της παράδοσης, αφοί οι Εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς, εμφανίστηκαν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ντυμένοι με ποντιακές στολές, έχοντας το Εθνόσημο στο χαρακτηριστικό μαύρο κεφαλόδεσμο (πασλούκ).
Τιμούμε λοιπόν σήμερα τη μνήμη των 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από τους Νεότουρκους και το κεμαλικό καθεστώς που ακολούθησε. Στις 19 Μαΐου 1919 ο Κεμάλ Ατατούρκ επιβιβάστηκε στην Σαμψούντα του Πόντου, όπου αυτονομήθηκε από την τότε επίσημη οθωμανική κυβέρνηση, για να οργανώσει εθνικιστικές συμμορίες που λυμαίνονταν την περιοχή και να συνεχίσει με την ίδια ένταση, το πογκρόμ κατά του ελληνικού πληθυσμού.
Τις φρικτές ωμότητες κατά των Ελλήνων, κατήγγειλε δημόσια ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Λόιντ Τζορτζ. «Δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων ανδρών, γυναικών και παιδιών απελαύνονταν και πέθαιναν. Ήταν καθαρή ηθελημένη εξολόθρευση. ‘Εξολόθρευση’ δεν είναι δικιά μου λέξη. Είναι η λέξη που χρησιμοποιεί η Αμερικανική Αποστολή» είχε δηλώσει σε ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, χωρίς όμως η κυβέρνηση του και οι υπόλοιποι τότε «σύμμαχοι» της Ελλάδας, πράξουν το παραμικρό για να σταματήσουν τις βιαιότητες.
Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ξεκίνησε με το κίνημα των Νεότουρκων (1908) και συνεχίστηκε από το Κεμαλικό καθεστώς που ακολούθησε, με βασικό στόχο τη δημιουργία ενός ομοιογενούς εθνικά τουρκικού κράτους-έθνους, το οποίο, παρεμπιπτόντως, προκαλεί αλλεργία στην Ελλάδα σε κάποιους νεογενίτσαρους που δυστυχώς περιθάλπουν ακόμα και σοβαροί πολιτικοί στα κόμματά τους. Από το 1916 έως το 1923, περισσότεροι από 353.000 Έλληνες του Πόντου, βρήκαν τραγικό θάνατο από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές, στους τόπους καταγωγής τους, σε εξορίες και φυλακές, στα τάγματα εργασίας και στον τουρκικό στρατό.
Αγαπητέ Φώτη Κουβέλη, μάζεψε την κυρία ή κατά το ελάχιστον διαχώρισε τη θέση σου από αυτές τις αθλιότητες, όσο είναι καιρός…

Βαρέθηκε να περιμένει τους Τούρκους το ισραηλινό μαχητικό!


 

«Βάστα Τούρκο να γιομίσω»! Χιουμοριστικές λεπτομέρειες ανακύπτουν την επόμενη ημέρα του περιστατικού με το ισραηλινό μαχητικό που «παραβίασε» τον «εναέριο χώρο» των κατεχομένων στην Κύπρο. Το αστείο είναι ότι το ισραηλινό μαχητικό που πέταξε πάνω από τα κατεχόμενα αναχαιτίστηκε από τουρκικά F-16, σχεδόν δύο ώρες ΜΕΤΑ την είσοδό του στον λεγόμενο «εναέριο χώρο» του ψευδοκράτους!
Συγκεκριμένα, το ισραηλινό μαχητικό πέταξε πάνω από τα κατεχόμενα από τις 11.05 μέχρι τις 12.49, ένα γεγονός που λέει πολλά είτε για την ετοιμότητα της Τουρκικής Αεροπορίας, είτε για τον τρόμο που προκλήθηκε στο τουρκικό επιτελείο!
Η Τουρκία επέδωσε επίσημη διαμαρτυρία προς το Ισραήλ, ζητώντας εξηγήσεις για την «παραβίαση» του εναέριου χώρου του ψευδοκράτους. Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια στιγμή που οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ φαίνονταν, αν όχι να είναι καλές, τουλάχιστον να είναι «τυπικά κακές», με τα πάθη να έχουν υποχωρήσει.
Το νέο επεισόδιο όμως – κατά τους Τούρκους φυσικά, γιατί οι Ισραηλινοί είχαν άδεια από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να πετάξουν πάνω από το νησί – «αδειάζει» κυριολεκτικά την Άγκυρα, αποστερώντας από την όποια νομιμοποίηση έχει πετύχει στην Κύπρο, με το δίκαιο των όπλων. Με την κίνηση αυτή οι Ισραηλινοί τεκμηριώνουν την απόφασή τους να καλύψουν αμυντικά την Κύπρο, αδιαφορώντας για τις τουρκικές αντιδράσεις.

Τα «μαζεύει» η Κομισιόν για σχέδιο εξόδου της Ελλάδας


Διαψεύδει …μέσω twitter η Κομισιόν την ύπαρξη plan B για την Ελλάδα για το οποίο έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Επίτροπος Εμπορίου, Karel De Gucht.

Συγκεκριμένα, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Olivier Bailly, σημειώνει ότι «η Κομισιόν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι εργάζεται σε ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».
Συμπληρώνει ότι «η Επιτροπή θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη» και υπενθυμίζει ότι «ο Barroso και ο Rehn δηλώνουν εδώ και δύο χρόνια ότι η Κομισιόν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει! Δεν υπάρχει σχέδιο από την Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Karel De Gucht, με συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα De Standaard είχε δηλώσειότι Κομισιόν και ΕΚΤ επεξεργάζονται ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.