Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Κάποιος να την μαζέψει: Νομίζει ότι απευθύνεται στο Παλατινάτο & ζήτησε ευρω-δημοψήφισμα!

 Image
  Ελληνογερμανικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μετά το απίστευτο αίτημα της Α.Μέρκελ για να κάνουμε δημοψήφισμα για το ευρώ, την άρνηση του πρωθυπουργού Πάνου Πικραμμένου ακόμα και να το συζητήσει, την γερμανική διάψευση και την επιστροφή του Π.Πικραμμένου (αυτόν τον άνθρωπο από την αρχή ... τον συμπαθήσαμε!) που τονίζει ότι η ανακοίνωση του περί του "αιτήματος δημοψηφίσματος" από την Α.Μέρκελ ισχύει 100%.
Ας δούμε τις τελευταίες εξελίξεις: Μετά τις τεράστιες αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει σε όλο το μήκος και το πλάτος του ελληνικού πολιτικού φάσματος, το Βερολίνο ... διαψεύδει τα περί πρότασης δημοψηφίσματος από την Μέρκελ και εκπρόσωπος της καγκελαρίας λέει ότι δεν έγινε ποτέ!
Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, σύμφωνα με την οποία η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε ουσιαστικά από τον Κάρολο παπούλια να διεξαχθεί, παράλληλα με τις εκλογές, δημοψήφισμα για το ευρώ, το Βερολίνο προχώρησε σε διαψεύσεις!

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι "αναφορές αυτές είναι ανακριβείς"!
Βέβαια το Μέγαρο Μαξίμου και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ανέφεραν κατηγορηματικά ότι "ισχύει στο ακέραιο η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, μετά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και στην οποία ανακοίνωση έγινε ξεκάθαρη αναφορά στην πρόταση" της κ. Μέρκελ για δημοψήφισμα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Αρχικό κείμενο): Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα ζήτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια την Παρασκευή στην πιο απίστευτη και ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από την εποχή της βαυαροκρατίας! Για να εισπράξει βέβαια, όχι άρνηση, αλλά ούτε καν απάντηση από την πρόεδρο του ΣτΕ, Π.Πικραμμένο!
Είναι σαφές ότι νομίζει πως έχει να κάνει με το κρατίδιο του Παλατινάτου ή την Ρηνανία-Βεστφαλία για να ζητά τέτοια πράγματα. Έτσι δικαιώνει βέβαια και τον Γ.Παπανδρέου!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τσιόδρα η Μέρκελ «μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη».
Ο κ. Τσιόδρας στην ανακοίνωσή του ωστόσο προσθέτει: «Είναι πρόδηλο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».
Εκτός αυτού η κα Μέρκελ  επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για την υπέρβαση της κρίσης. Τέλος ανέφερε στον κ. Παπούλια πως «η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο».
Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π. Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης'"
Πραγματικά ούτε παραγγελία να είχε κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την επιστολή. Κονιορτοποιήθηκαν όλες οι μνημονιακές δυνάμεις από την αισχρή παρέμβαση της Α.Μέρκελ και εμφανίζονται τώρα σαν τσιράκια της Γερμανίδας καγκελάριου. Η πολιτική του τρόμου έφερε αντίθετα αποτελέσματα. Πάντα έτσι την πατάνε οι Γερμανοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου