Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΑ



Οι έλληνες κατεβαίνουν στις εκλογές με ένα μοναδικό ερώτημα.


Η καταγγελία του μνημονίου και η ακύρωσή του θα μας πετάξει έξω από την Ευρώπη? Αντίθετα από ότι φαντασιώνονται οι απολιθωμένοι δεινόσαυροι του πολιτικού μας σκηνικού,  κανέναν δεν απασχολεί πλέον η πρώην παράταξή του και η πρώην χρόνια προσκόλληση που είχε σ΄αυτήν είτε για ιδιοτελείς σκοπούς είτε γιατί λόγω θρησκευτικού τύπου κολλήματος.

Οι Έλληνες βλέπουν πως το κράτος χρεοκόπησε και δεν περιμένουν να τους το πουν τα ΜΜΕ. Ζουν στο πετσί τους το περίφημο πείραμα.  Ελάχιστοι ξυπνάνε πλέον περιμένοντας το άγιο Βασίλη να κατέβει από το τζάκι. Οι περισσότεροι φοβούνται να ανοίξουν τη ντουλάπα τους γιατί δεν ξέρουν πιο μπαμπούλα θα αντικρίσουν.  Και θέλουν να τιμωρήσουν παραδειγματικά όλους αυτούς που τζόγαραν και τζογάρουν επάνω τους και να βρουν τη  τόλμη να πειραματιστούν με τη σειρά τους να δούνε «είναι αληθινές αυτές οι απειλές που εκτοξεύουν κάθε μέρα μέσα στη μούρη τους όλοι αυτοί?»

Το πρόβλημα είναι πως ο απλός πολίτης δεν είναι οικονομολόγος, ούτε συνταγματολόγος, ούτε νομικός. Υποτίθεται πως υπάρχουν στη θέση του εκπρόσωποι που πρέπει να κάνουν αυτή τη δουλειά και να τον πληροφορούν με τρόπο έντιμο για το τι ακριβώς συμβαίνει. Πράγμα το οποίο  όπως όλοι βλέπουμε έχει γίνει ανέκδοτο. Κανείς δεν πιστεύει κανέναν. Ψάχνουμε απεγνωσμένα ανάμεσα σε γνωστούς, τριγυρίζοντας το διαδίκτυο, πηγαίνοντας σε κάποια ομιλία στη γειτονιά μας, μεταφράζουμε όσοι μπορούμε κείμενα που μας αφορούν από το εξωτερικό, ξεφυλλίζουμε το τύπο, εναλλακτικές φωνές στο ραδιόφωνο ή σε μικρότερα κανάλια μπας και βγάλουμε ένα συμπέρασμα τι στο διάολο γίνεται.

Γιατί φυσικά το καθήκον αυτό ανήκε στους ανθρώπους της ενημέρωσης. Οι οποίοι είχαν υποχρέωση να στέκονται ανάμεσα στους ανθρώπους της εξουσίας και το λαό και να σκαλίζουν να βρουν που είναι η αλήθεια, να ξεσκεπάζουν τα ψεύδη, να προωθούν νέες φωνές, νέες ιδέες, να στιγματίζουν την απάτη και να αναδεικνύουν τη σοβαρότητα. Κι αυτό βέβαια είναι ένα άλλο ανέκδοτο καθότι μέχρι και το αλ τζαζίρα έφτασε να κάνει αφιέρωμα για το πόσο ξεπουλημένα είναι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Οπότε  προχωράμε στο σκοτάδι με απλές ενδείξεις φωτός.  Προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα γεγονότα και τις ειδήσεις ο καθένας με το δικό του τρόπο.  Το ότι το μνημόνιο ήταν ένα καταστροφικό και αισχρό πείραμα πάνω στις πλάτες μας το ξέρουμε όλοι. Το βιώνουμε. Δεν υπάρχει ούτε ένα καλό που να έφερε αυτό το μνημόνιο. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος μιας ελάχιστης θετικής εξελίξεις στο πρόβλημα μιας χώρας που καταρρέει. Κάθε μέτρο που υπέγραψαν και που έχουν προγραμματίσει γι α το μέλλον, στέλνει κι άλλα κομμάτια του πληθυσμού στην ανεργία και τη φτωχοποίηση. Κλείνουν κι άλλες εκατοντάδες επιχειρήσεις. Το σκάνε με ελαφρά πηδηματάκια επενδυτές και δυνατοί όμιλοι. Καταρρέουν τα συστήματα ένα ένα και δεν υπάρχει στον μακρινό ορίζοντα ούτε μια μικρή αχτίδα από φως.

Το πρόβλημα μας λοιπόν είναι οι απίστευτες απειλές, ο ωμός εκβιασμός που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας ξένοι και ντόπιοι μνημονιάκηδες (κοινώς υπάλληλοι των χοντρών αόρατων τζογαδόρων της υφηλίου)  Βλέπουμε καταστάσεις όχι τραγελαφικές αλλά ξεκάθαρα τραγικές. Βλέπουμε να πανηγυρίζουν για τα κουρέματά τους και χιλιάδες ομολογιούχους Έλληνες να έχουν χάσει τα λεφτά τους την ίδια στιγμή που κάποιος παίκτης από τα νησιά Κέυμαν (τα ξέρετε αυτά που βλέπουμε σε όλες τις γκανγκστερικές ταινίες) πληρώνεται τετρακόσια και εκατομμύρια ευρώ το ομόλογό του γιατί είναι εκτός κουρέματος.

Βλέπουμε να καταρρέουν τα ταμεία μας που ήταν φτιαγμένα από τον ιδρώτα και τους κόπους του κάθε Έλληνα εργαζόμενου, από τους παππούδες μας του πατεράδες μας εμάς τους ίδιους, τα είχαμε πληρώσει αυτά τα λεφτά μέχρι τελευταία δεκάρα, και μας ταφάγανε, και την ίδια στιγμή να υπάρχει μια και μοναδική ανησυχία , να είναι ροδαλές και καλοζωισμένες οι τράπεζες.
Βλέπουμε να δημιουργείται ένα ταμείο βοήθειας στο οποίο στην ουσία παίρνουμε τα δανεικά και χωρίς να τα μυρίζουμε καν με απόλυτη προτεραιότητα την εξόφληση των τόκων και αν περισσέψει ένα σεντ να ρίξουμε και στα πεινασμένα σκυλάκια (δηλαδή εμάς)
Και η τρομοκρατία συνεχίζεται. Αν τολμήσουμε να καταγγείλουμε όλο αυτό το αίσχος για να κάνουμε επιτέλους έλεγχο του τι έχει συμβεί, του τι πραγματικά χρωστάμε σε ποιους και ποιος τζόγαρε με τη κρατική περιουσία και το μέλλον ενός ολόκληρου λαού, μας απειλούν ξεδιάντροπα πως θα μας πετάξουν έξω.

Το πιστεύετε στ΄αλήθεια πως θα συμβεί κάτι τέτοιο?  Επιτρέπεται να είμαστε ακόμα τόσο αφελείς? Είναι δυνατόν να έχεις ποντάρει πάνω στη τσόχα διάφορα ποσά , να τζογάρεις μανιωδώς, και να πετάξεις το τραπέζι με τις τράπουλες έξω?

Μιλάνε όλοι για τη καταστροφική επιστροφή στη δραχμή. Μα γιατί επιστροφή στη δραχμή. Ποιος θα μας διώξει από την ευρωζώνη αν δεν το κάνουμε από μόνοι μας? Με ποιο τρόπο. Θα γίνει ένα συμβούλιο ευρωπαϊκό και θα βγάλουν ένα φιρμάνι καταργούμε το Μάαστριχ και από σήμερα η Ελλάδα παίρνει τις βαλίτσες τις και το πούλο? Ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα και με ποια λογική?

Θέλετε να κάνουμε ένα πείραμα? Ας ανακοινώσει κάποιος πως αν πάρει τις εκλογές δεν θα παραμείνει στην ευρωζώνη αλλά δεν θα επιστρέψει στη δραχμή, ούτε θα μείνει στο ευρώ, θα επιστρέψει στο.... δολάριο!!!! Το φαντάζεστε τι έχει να γίνει?

Δεν είμαι οικονομολόγος και μπορεί να λέω μπούρδες,  είμαι όμως Ελληνίδα κι όπως χιλιάδες άλλοι σ΄αυτό το τόπο ότι και να είμαστε, όπως και να έχουμε μεταλλαχθεί, όσο βαθιά και να είμαστε παραπλανημένοι και φοβισμένοι, έχουμε μια μοναδικότητα όταν το βάζουμε πείσμα να βλέπουμε με δέκα μάτια και δέκα αυτιά.... Η τρέλα μας της συνωμοσιολογίας τα παραμύθια δηλαδή που γουστάρουμε κι εκτονώνουμε την αχαλίνωτη φαντασία μας όταν συναντιούνται με την απόλυτη επιβολή ελέγχου σκέψης της άλλης μεριάς μπορούν στη σύγκρουση να βγάζουν ένα μέσο όρο, απρόβλεπτο, που μας δείχνει το δρόμο.  Ετσι επιβιώναμε πάντα.  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΣ,  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΚΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ. Δεν άλλαξε ποτέ αυτό ούτε θα αλλάξει.
Κι αυτά τα τρία είναι το πιο σημαντικό τους στοίχημα.  Περισσότερο από μισθούς, συντάξεις και μαγαζάκια, θέλουν να τσακίσουν αυτά τα τρία.  ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΜΒΑΤΗ με το νέο κόσμο που φτιάχνουν.  Το  παράδειγμα των Ελλήνων είναι καταστροφικό για τη νέα τάξη πραγμάτων. Δεν είναι τυχαίο που τα επόμενα θύματα είναι οι γείτονες μας μεσογειακοί λαοί.  Και οι συγγενείς μας οι ιρλανδοί από πάνω. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Με ταπεινωμένη την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Πορτογαλία και την Ιρλανδία το τοπίο της ιδιαιτερότητας της γηραιάς ηπείρου αλλάζει καταστροφικά. Όλη η ομορφιά, η αγάπη, η μαγεία της ζωής που κρύβεται μέσα σ΄αυτές τις παλιές νεράιδες που λάμπουν από τον ήλιο τους και τη μυρουδιά από τις θάλασσές τους, τη περήφανη ιστορία τους και τους περήφανους λαούς τους θα χαθούν σε φυλακισμένες σε μια απρόσωπη, σιδερένια άχαρη βαρβαρική πανοπλία .
Δεν υπερασπιζόμαστε πλέον μόνο τη τσέπη μας, δεν υπερασπιζόμαστε μόνο τη πατρίδα μας, υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη και την ιστορία της. Κι αυτό είναι η ηρωική πράξη που καλούμαστε άλλη μια φορά να εκτελέσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου