Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρεσάλτο αμερικανικών δυνάμεων - Κατέλαβαν πλοίο της Βόρειας Κορέας - Με μπαράζ εκτοξεύσεων απαντά η Πιονγιάνγκ



Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ προχώρησαν σε μια πρωτοφανή ενέργεια καθώς πλοία του Ναυτικού της χώρας μαζί με δυνάμες ειδικών δυνάμεων περικύκλωσαν και κατέλαβαν πλοίο της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η Αμερικανική πλευρά, το πλοίο που κατελήφθη μετέφερε παράνομα άνθρακα και παραβίασε τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας.

Την ανακοίνωση έκανε μάλιστα επίσημα το υπουργείο Δικαιοσύνης, λέγοντας πως το πλοίο έχει τεθεί πλέον εκτός.

Το 17.601 τόνων πλοίο «Wise Honest» είναι από τα μεγαλύτερα πλοία της Βόρειας Κορέας για την μεταφορά φορτίων.

Είναι σίγουρο πως η Βόρεια Κορέα θα αντιδράσει με μια προκλητική ενέργεια.

Νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους που φαίνεται πως ήταν μικρού βεληνεκούς,.

Την ίδια στιγμή ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπίγκαν βρίσκεται στη Σεούλ, στη Νότια Κορέα, για συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Κανγκ Κιούνκ-ουά και τον ομόλογό του για τα πυρηνικά Λι Ντο-χουν.

Οι δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν περίπου στις 4.30 μ.μ. (10.30 π.μ ώρα Ελλάδας) και 4.50 μ.μ. (10.49 π.μ. ώρα Ελλάδας) από τη βορειοδυτική περιοχή Κουζόνγκ, προς ανατολική κατεύθυνση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεικτού Επιτελείου Στρατού της Νότιας Κορέας.
Κάλυψαν απόσταση 420 και 270 χλμ. και έφθασαν σε ύψος περίπου 50 χλμ. προτού πέσουν στη θάλασσα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Για την εκτόξευση αυτή ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε πως φαίνεται να ήταν μια σιωπηλή διαμαρτυρία εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών έπειτα από την αποτυχημένη συνάντηση κορυφής των ηγετών των δύο χωρών στο Ανόι τον Φεβρουάριο.

«Η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως είναι δυσαρεστημένη που δεν μπόρεσε να φθάσει σε συμφωνία στο Ανόι» δήλωσε ο Μουν σε συνέντευξή του στη νοτιοκορεατική δημόσια τηλεόραση KBS.

Μετά τη σημερινή εκτόξευση ο στρατός της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι ενέτεινε την επιτήρηση και την ασφάλεια για το ενδεχόμενο μιας νέας εκτόξευσης και πως εργάζεται από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να λάβει επιπλέον πληροφορίες για τους πυραύλους αυτούς.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο αντισυνταγματάρχης Ντέιβ Ίστμπερν, δήλωσε: «Γνωρίζουμε τις πληροφορίες και παρακολουθούμε [την κατάσταση]».

Σε ανακοίνωσή του ο Κυανός Οίκος, η νοτιοκορεατική προεδρία, χαρακτήρισε τις εκτοξεύσεις πυραύλων «πολύ ανησυχητικές» και μη βοηθητικές για τις προσπάθειες να μειωθούν οι εντάσεις στη χερσόνησο και να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Εκπρόσωπος του Κυανού Οίκου είπε πως ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τσαγνκ Έουι-γιονγκ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση μέσω βιντεοδιάσκεψης με τον στρατό.

Στη συνέντευξή του στην KBS, ο Μουν είπε πως ακόμη κι αν οι πύραυλοι είναι μικρού βεληνεκούς, η εκτόξευσή τους εξακολουθεί να αποτελεί παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ που απαγορεύουν στη Βόρεια Κορέα να αναπτύξει τη βαλλιστική πυραυλική ισχύ της.

Όμως ο Μουν είπε πως θεωρεί πως οι δοκιμές είναι μια ένδειξη ότι η Βόρεια Κορέα θέλει να διαπραγματευθεί και είπε πως σχεδιάζει να προωθήσει μια τέταρτη διακορεατική συνάντηση κορυφής με τον Κιμ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανέφερε πως δεν εντόπισε οποιονδήποτε βαλλιστικό πύραυλο στα χωρικά ύδατα ή στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της χώρας και δεν βλέπει κάποια άμεση επίδραση στην ασφάλεια.
Η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν δοκιμαστική εκτόξευση ρουκετών πάνω από ιαπωνικό έδαφος.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Κρίσιμες ώρες στη Μ.Ανατολή: Οι ΗΠΑ αποφασίζουν κτύπημα κατά Ιράν - Εκτακτη σύσκεψη σε Ουάσινγκτον - Δηλώσεις Ν.Τραμπ

Κρίσιμες ώρες στη Μ.Ανατολή: Οι ΗΠΑ αποφασίζουν κτύπημα κατά Ιράν - Εκτακτη σύσκεψη σε Ουάσινγκτον - Δηλώσεις Ν.Τραμπ

 Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή  καθώς όλα δείχνουν πως θα υπάρξει κάποιου είδους "κτύπημα" των ΗΠΑ εναντίον ιρανικών θέσεων. Μένει να δούμε αν αυτή θα συμβεί στις φιλοιρανικές δυνάμεις σε Συρία ή Υεμένη ή έχουν αποφασίσει κάτι "μεγαλύτερο". Ηδη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στις αμερικανικές βάσεις σε Κατάρ-ΗΑΕ-Ομάν.
Σε μια ασυνήθιστη και εξαιρετικής σημασίας κίνηση ο σύμβουλος ασφαλείας, Τ.Μπόλτον, έκτακτη σύσκεψη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ ενώ και ο Ν.Τραμπ προχώρησε σε βαρυσήμαντες δηλώσεις.
Ο Τ.Μπόλτον, προήδρευσε σε έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας στο αρχηγείο της CIA μαζί με τους κορυφαίους διπλωμάτες, στρατιωτικούς συμβούλους και κορυφαίους πράκτορες των ΗΠΑ με κεντρικό θέμα συζήτησης το Ιράν.
Αυτό αποκάλυψαν πριν λίγο έξι Αμερικανοί αξιωματούχοι. Η σύσκεψη έγινε την προηγούμενη εβδομάδα όπου και αποφασίστηκε η λήψη στρατιωτικών μέτρων εναντίον του Ιράν.
Η σύσκεψη έγινε στις 7:00 a.m. την Δευτέρα 29 Απριλίου και πήραν μέρος η Διευθύντρια της CIA,  Gina Haspel, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Patrick Shanahan, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, Στρατηγός Joe Dunford, ο υπουργός Εξωτερικών Μ.Πομπέο και ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Dan Coats.
Ενώ οι συσκέψεις που αφορούν θέματα εθνικής ασφαλείας γίνονται τυπικά στο Λευκό Οίκο, αυτή τη φορά η σύσκεψη έγινε στο Αρχηγείο της CIA.
Οπως είπαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, η σύσκεψη δεν αφορούσε πληροφορίες(!) γι αυτό και κρίθηκε αναγκαίο να γίνει στο Αρχηγείο της CIA.
Η σύσκεψη αφορούσε άκρως απόρρητη ενημέρωση για "μαύρη επιχείρηση που είτε ήταν σε εξέλιξη και παρουσιάζονταν τα αποτελέσματα της ή αποφάσιζαν για νέα μυστική επιχείρηση"!
"Οι ΗΠΑ είχαν πολύ συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες για το Ιράν που μπορούσαν μόνο να συζητηθούν στο Αρχηγείο της CIA" είπαν δύο ακόμη αξιωματύχοι.
Λάδι στη φωτιά πάντως ρίχνει και ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ, Tomer Bar, ο οποίος σε συνέντεξη του πριν λίγο σε ισραηλινό ΜΜΕ είπε πως οι ρωσικοί S-300 στην Συρία είναι πλέον επιχειρησιακοί και τους χειρίζονται  συριακές δυνάμεις υπό την επίβλεψη Ρώσων και Ιρανών (!). Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος που πετούν συχνά αμερικανικά αεροσκάφη  Boeing RC-135V Rivet Joint στην περιοχή.
Πάντως έγινε γνωστό πως δύο από τα βομβαρδιστικά Β-52 που μεταστάθμευσαν στην αεροπορική βάση στο Κατάρ μπορεί να φέρουν πυρηνικά όπλα.
Πριν λίγο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι Ιρανοί έχουν δείξει «πολύ απειλητική», συμπεριφορά χωρίς να επεκταθεί, δικαιολογώντας την απόφασή του να δώσει εντολή στο Πεντάγωνο να αναπτύξει βομβαρδιστικά B-52 κι ένα αεροπλανοφόρο με τη δύναμη κρούσης του στην περιοχή του Κόλπου.
«Ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί», τόνισε ο Τραμπ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.
«Έχουμε πληροφορίες.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε», πρόσθεσε, χωρίς να γίνει σαφής.
Υφίσταται κίνδυνος στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν;
«Δεν θέλω να πω όχι.
Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί», ανέφερε.
Το σίγουρο είναι πως από την στιγμή που υπάρχουν "σοβαρές πληροφορίες" και έχουν μεταφερθεί οπλικά συστήματα και πύραυλοι κρουζ σε Υεμένη-Ιράκ, τότε είναι δεδομένο πως θα υπάρξει "χειρουργικό κτύπημα" των ΗΠΑ.

Δυναμική απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία – 30 οπλισμένα ελληνικά μαχητικά κυνήγησαν τουρκικά F-16 (βίντεο)

Δυναμική απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία – 30 οπλισμένα ελληνικά μαχητικά κυνήγησαν τουρκικά F-16 (βίντεο)

Δυναμική ήταν η ελληνική απάντηση στο «πολεμικό» κλίμα που συντηρεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω των απειλών για γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στο Αιγαίο, μέσω της άσκησης έρευνας και διάσωσης που διεξάγει σε παράνομα δεσμευμένες περιοχές μεταξύ Λέσβου και Χίου και Λέσβου και Σκύρου.
Στο πλαίσιο της παράνομης άσκησης στο Αιγαίο, η Τουρκία έστειλε 14 τούρκικα F-16 εκ των οποίων τα 12 ήταν οπλισμένα να εξορμήσουν σε 7 σχηματισμούς πραγματοποιώντας 27 παραβιάσεις και προκαλώντας 4 Αερομαχίες με Ελληνικά Μαχητικά. Προς υποστήριξή τους, κατέφθασαν 2 Κατασκοπευτικά -Καταγραφικά, που κατέγραφαν τις αντιδράσεις τις Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και 4 Ελικόπτερα.
Προς απάντησή τους η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σήκωσε σχεδόν 30 μαχητικά στον αέρα σχεδόν από όλες τις μονάδες, διαθέτοντας έτσι αριθμητική υπεροχή στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Τα Ελληνικά Μαχητικά όλα ήταν οπλισμένα που κυνηγούσαν ανηλεώς τα Τούρκικα από το Βορρά μέχρι το Νότο.
Παραβιάσεις – αερομαχίες
Στην πρώτη περίπτωση τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν στις 11:13 μεταξύ Χίου και Λέσβου και όταν δεν πειθάρχησαν στις υποδείξεις των ελληνικών μαχητικών που απογειώθηκαν να τα αναχαιτίσουν, ξεκίνησε μια ιδιαίτερα σκληρή αερομαχία. Χαρακτηριστικό είναι πως τα τουρκικά μαχητικά αναγκάστηκαν τελικά να αποχωρήσουν στις 12:00. Επί 47 λεπτά, δηλαδή, σχεδόν τα ελληνικά και τουρκικά μαχητικά προσπαθούσαν να πάρουν το τακτικό πλεονέκτημα ο ένας του άλλου.
Ενώ δεν είχε τελειώσει αυτή η αερομαχία, ένα άλλο ζευγάρι μπήκε στο FIR Αθηνών μεταξύ Χίου και Σάμου στις 11:35. Η αερομαχία σε αυτήν την περίπτωση ήταν μάλλον σύντομη και τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν από το ίδιο σημείο που μπήκαν στις 11:55.
Λίγα λεπτά μετά, στις 12:10, ένα ακόμα σμήνος μπήκε από το ύψος της Χίου εδώ υπήρξαν δύο αλλά σύντομες αερομαχίες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Τα μαχητικά της Άγκυρας αποχώρησαν στις 12:35.
Η Τουρκία συνεχίζοντας την πίεση και σε επικοινωνιακό επίπεδο, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την άσκηση στο Αιγαίο στις παράνομα δεσμευμένες περιοχές.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αυτές είναι οι πιθανές κυρώσεις που θα επιβάλλει η ΕΕ κατά της Τουρκίας - Τουσκ: Είμαστε δίπλα στην Κύπρο

Αυτές είναι οι πιθανές κυρώσεις που θα επιβάλλει η ΕΕ κατά της Τουρκίας - Τουσκ: Είμαστε δίπλα στην Κύπρο  - Media

"Σήμερα θα υπάρξει ένα μήνυμα από τον Τουσκ ότι η ΕΕ θα παρακολουθήσει αυτές τις εξελίξεις και θα έχει την ευκαιρία στα επόμενα Ευρωπαϊκά Συμβούλια είτε στις 28 Μαΐου είτε στις 20 Ιουνίου να πάρει και μέτρα", δήλωσαν στο Σίμπιου της Ρουμανίας ελληνικές διπλωματικές πηγές.
Ωστόσο οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι "δεν μπήκαμε σε αυτά, στο ποια θα είναι τα μέτρα".
"Αυτό είναι το επόμενο βήμα να εξεταστούν τι είδους μέτρα μπορούν να ληφθούν", σημειώνουν.
Όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, "ένα είδος μέτρων είναι κυρώσεις απέναντι σε πρόσωπα που έχουν να κάνουν ειδικά με την εταιρία και ένα άλλο είδος έχει να κάνει με τις ευρωτουρκικές σχέσεις δηλαδή τα προενταξιακά κονδύλια, το διάλογο για την αναθεώρηση της τελωνειακής ένωσης το διάλογο για τη στρατηγική συνεργασία", επισημαίνουν.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι "έγιναν επαφές και από τον Αναστασιάδη και από τον Τσίπρα με Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία για τα επόμενα βήματα και ήταν θετικοί". Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά "το πνεύμα Γιούνκερ υπήρχε και στην αίθουσα".
"Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ψυχραιμία και τα πράγματα δεν πρέπει να εξεταστούν με προσοχή. Είναι μια πολύ λεπτή περίοδος που δεν πρέπει να δοθεί η ευκαιρία εκμετάλλευσης, δεν πρέπει, όπως λένε οι Κύπριοι, να παρασυρθούμε σε αυτή την κατεύθυνση που θέλουν οι Τούρκοι", ανέφερε ελληνική διπλωματική πηγή. "Ο Αναστασιάδης και ο Τσίπρας έκαναν συνάντηση πριν το γεύμα για 20 λεπτά οι δυο τους", συμπλήρωσε. "Ο Τσίπρας πήρε το λόγο μετά τον Αναστασιάδη τον υποστήριξε και είπε πως η συζήτηση που γίνεται για το μέλλον της Ευρώπης και τη στρατηγική της ατζέντα για τα επόμενα 5 χρονιά επικεντρώνεται στην αναβάθμιση του ρολού της στις παγκόσμιες και διεθνείς εξελίξεις".
"Η ΕΕ δεν μπορεί να έχει αξιόπιστο και διεθνή ρολό αν δεν μπορεί να προστατέψει τα κυριαρχικά δικαιώματα των λαών της και να εξασφαλίσει τη σταθερότητα στη γειτονιά της που είναι τα Δυτικά Βαλκάνια."
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, λένε οι διπλωματικές πηγές "τόνισε πολύ τη σημασία των συμπερασμάτων του Μαρτίου του 2018 και πως από τότε είχε δοθεί ξεκάθαρα το μήνυμα πως η ΕΕ θα έπρεπε να αντιδράσει άρα τώρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει αξιοπιστία της ΕΕ και να τηρήσει τα συμπέρασμα που έβγαλε".
"Για λόγους που έχουν να κάνουν με την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής νέες πήγες θα προέλθουν από την Ανατολική Μεσόγειο και αν δεν μπορεί η ΕΕ να τις προστατέψει δεν μπορεί να έχει σημαντικό και αξιόπιστο ρολό στις ενεργειακές εξελίξεις της περιοχής", είπε ο Α.Τσίπρας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
«Επιπλέον, είπε ότι τόσο η Ελλάδα όσοι και η Κύπρος έχουν καλέσει εδώ και καιρό την Τουρκία σε διάλογο και συνομιλίες για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας χωρίς ανταπόκριση από την Τουρκία», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και τονίζουν ότι ο Πρωθυπουργός «έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου πως πρέπει να υπάρξει άμεσα μήνυμα προς την Τουρκία προκείμενου να τερματίσει άμεσα την προσπάθεια της για γεώτρηση», σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται ενωμένη στο πλευρό της Κύπρου στη διαμάχη της με την Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
«Η ΕΕ στέκεται ενωμένη στο πλευρό της Κύπρου και αναμένει από την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της», τόνισε ο Τουσκ μετά τις δηλώσεις του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στους Ευρωπαίους ηγέτες για το θέμα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην Ρουμανία.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου συμπλήρωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα στενά».
 Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Διαταγή στις δυνάμεις των ΗΠΑ να αποκρούσουν κοινή επιχείρηση Τουρκίας-Ιράν -Ζήτησαν άδεια χρήσης ιρακινού ΕΕΧ

EKTAKTO: Διαταγή στις δυνάμεις των ΗΠΑ να αποκρούσουν κοινή επιχείρηση Τουρκίας-Ιράν -Ζήτησαν άδεια χρήσης ιρακινού ΕΕΧ

Στα όπλα και το Ισραήλ - Ενισχύουν και άλλο τις δυνάμεις τους οι ΗΠΑ με βομβαρδιστικά και αντιαεροπορικά συστήματα - Διάγγελμα στο Ιράν και Συμβούλιο Ασφαλείας.
Τύμπανα πολέμου στην Μέση Ανατολή καθώς ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μ.Πομπέο, έλαβε χτες κατά την αιφνιδιαστική μετάβαση του στο Ιράκ άδεια χρήσης του εναέριου χώρου της Βαγδάτης ενώ δόθηκε διαταγή στο αεροπλανοφόρο "USS Abraham Lincoln" (CVN-72) και την ομάδα μάχης του να πλεύσει "πάση δυνάμει" στον Περσικό 15 ημέρες νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Οι ΗΠΑ εξετάζουν αυτή την στιγμή την αποστολή επιπλέον βομβαρδιστικών Β-52 και B-2 στην αεροπορική βάση Al-Udeid και αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot γεγονός που δείχνει πως ίσως ετοιμάζουν προληπτικό πλήγμα σε έναν ιδιότυπο "proxy war" με αντιπάλους Τουρκία-Ιράν.
Πριν λίγο ξανά ο ΥΠΑΜ των ΗΠΑ, P.Shanahan, είπε πως "έλαβα πολύ, πολύ αξιόπιστες πληροφορίες για ιρανικές απειλές".
Οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι ΗΠΑ και ενισχύθηκαν από την ΜΟΣΑΝΤ αφορούσαν κοινή τουρκο-ιρανική επιχείρηση (αν και δεν αναφέρουν ρητά την Αγκυρα) "μέσω αντιπροσώπων" σε Β.Συρία-Ιράκ-Υεμένη εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων με σκοπό την εκπαραθύρωση τους σταδιακά από τις συγκεκριμένες χώρες και την καταστροφή των Κούρδων.
Η επιχείρηση θα ξεκινούσε πριν ανακοινωθεί η "Συμφωνία του Αιώνα".
Οι ΗΠΑ αναφέρουν πως παραδόθηκε βαρύς οπλισμός μεταξύ των οποίων βαλλιστικοί πύραυλοι, αντιπλοϊκοί, πυροβολικό κτλ στην Χεζμπολάχ σε Συρία-Ιράκ αλλά και στους Χούθι με σκοπό να πλήξουν την αμερικανική αρμάδα σε Περσικό, Ερυθρά και Κόλπο του Αντεν.
Συγκεκριμένα, οι Ιρανοί Φρουροί μετέφεραν αντιπλοϊκούς πυραύλους "Khalije-Fars" και βαλλιστικούς "Hormuz-1 και 2" στους Χούθι σε Υεμένη και σε διάφορα ιρανικά νησάκια κοντά στα Στενά του Ορμούζ και στον Περσικό με στόχο το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα μετέφεραν πυροβολικό στην Χεζμπολάχ στο Ιράκ και στην Συρία.
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, έδωσε χτες αργά τη νύχτα διαταγή στο αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Βερολίνο να αλλάξει πορεία διότι προέκυψαν "επείγουσες υποθέσεις εθνικής ασφαλείας"
Ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι έλαβε από τις ιρακινές αρχές, κατά τη διάρκεια τετράωρης(!) επίσκεψης-έκπληξης που πραγματοποίησε στη Βαγδάτη, εγγυήσεις(!) για την προστασία των συμφερόντων της χώρας του μπροστά στην «κλιμάκωση» των «δραστηριοτήτων» του Ιράν.
«Ο λόγος για τον οποίο ήρθαμε» στη Βαγδάτη, είπε, «είναι οι πληροφορίες που καταδεικνύουν κλιμάκωση των δραστηριοτήτων του Ιράν».
Ο Πομπέο έκανε τη δήλωση αυτή σε δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στο ταξίδι του στην ιρακινή πρωτεύουσα, όπου είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντελ Αμπντελ-Μάχντι και με τον πρόεδρο Μπαρχάμ Σάλεχ.
«Εχουμε μιλήσει για τη σημασία που έχει να δούμε το Ιράκ να εγγυάται ότι είναι ικανό να προστατεύσει με επαρκή τρόπο τους Αμερικανούς στη χώρα αυτή. Και οι δύο τους έδειξαν πως κατανοούν πως έχουν αυτή την ευθύνη», είπε ο αμερικανός ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στις συναντήσεις του στην ιρακινή πρωτεύουσα.
Οπως έγινε γνωστό, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έλαβε διαταγή να περάσει την Διώρυγα του Σουέζ 15 ημέρες νωρίτερα καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες για επίθεση εναντίον αμερικανικών δυνάμεων από φιλοσιιτικές δυνάμεις όπως οι Χούθι στην Υεμένη. 
Οπως αναφέραμε και χτες, Ιράν και Τουρκία λαμβάνουν θέσεις μάχης σε όλη την Μέση Ανατολή 30 ημέρες πριν ανακοινωθεί και επίσημα η "Συμφωνία του Αιώνα".
Μία από τις συμφωνίες που έχουν κάνει Τεχεράνη και Αγκυρα είναι η εκδίωξη των αμερικανικών δυνάμεων από Β.Συρία και Ιράκ και η καταστροφή των Κούρδων!
Γι αυτό και ο ΥΠΕΞ των ΗΠ έφτασε χτες άρον άρον στην Βαγδάτη και ζήτησε "προστασία" από την ιρακινή πτέρυγα της Χεζμπολάχ και τους Ιρανούς Φρουρούς ενώ ανάλογα μηνύματα έχουν σταλεί και στην Τεχεράνη λέγοντας πως πρέπει να "σταματήσει την μεταφορά αντιπλοικών πυραύλων "Khalije-Fars" στους Χούθι. Αν οι τελευταίοι εξαπολύσουν τον συγκεκριμένο πύραυλο εναντίον της αμερικανικής αρμάδας τότε θα "βρέξει φωτιά και ατσάλι" στην περιοχή.
Η "Kataeb Hezbollah" προχώρησε πρόσφατα σε ανακοίνωση ζητώντας την εκδίωξη των ΗΠΑ από το Ιράκ χαρακτηρίζοντας τους αμερικανούς στρατιώτες ως "δύναμη κατασκοπείας και πηγή κακού".
Παράλληλα, το Ισραήλ είναι στην τελική φάση εκτέλεσης νέου πλήγματος εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ και του Ιράν στην Συρία. Οπως έγινε γνωστό  F-16D από τη 'Μοίρα της Κοιλάδας" και F-35Ι από την μοίρα "Golden Eagle" θα επιχειρήσουν εντός Συρίας.
Ο Στρατηγός Ντάνφορντ είπε σχετικά:
"Αυτό που ζήτησα από τον Υπουργό Άμυνας είναι να σπεύσει το αεροπλανοφόρο μας στον Περσικό. Αυτό που πραγματικά ζήτησα ήταν να επιταχύνει το "USS Lincoln" μαζί με τα βομβαρδιστικά για να μην υπάρξει αμφιβολία για την ετοιμότητα απάντησης μας σε οποιαδήποτε απειλή.
Γι αυτό το λόγο ακύρωσε την επίσκεψη του στην Κροατία".
Ο Brett McGurk από την πλευρά του χαιρέτησε την κίνηση του Στρατηγού.
Συμβούλιο Ασφαλείας και διάγγαλμα Ρουχανί στο Ιράν
Σε διάγγελμα προς τον λαό του προχώρησε αργά χτες τη νύχτα ο πρόεδρος του Ιράν ενώ προήδρευσε σε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας. Η Τεχεράνη τόνισε πως μπορεί να ξαναρχίσει αμέσως τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου με τα ισραηλινα ΜΜΕ να προχωρούν σε μπαράζ δημοσιευμάτων λέγοντας πως "είμαστε κοντά στον πόλεμο".
"Το Ιράν είναι σε θέση να ξαναρχίσει τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου σε ποσοστό 20% σε διάστημα μόνο τεσσάρων ημερών" δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.
Ο Σαλεχί προέβη στις δηλώσεις αυτές αφού το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη θα αναστείλει υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συμφωνία του 2015, από την οποία ήδη αποχώρησαν οι ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί, ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη ενημέρωσε για την απόφασή της να αποχωρήσει από δύο σημεία της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν (Joint Comprehensive Plan of Action – JCPOA) τις πέντε από τις έξι χώρες που την έχουν υπογράψει (Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία).
Νετανιάχου: Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε για άλλη μια φορά ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. 
«Σήμερα το πρωί, καθώς ερχόμουν εδώ, άκουσα ότι το Ιράν σκοπεύει να συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα», δήλωσε ο Νετανιάχου σε ομιλία του με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης των στρατιωτών που σκοτώθηκαν την ώρα του καθήκοντος και των θυμάτων επιθέσεων.
«Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε αυτούς που θέλουν να μας σκοτώσουν», τόνισε.
Τέλος αμερικανικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών RC-135 SIGINT πετά συνεχώς στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας με αμερικαικό, βρετανικό και ισρηαλινό πλήρωμα.
Oι ΗΠΑ κατάλαβαν κάπως αργά τις κινήσεις Ιράν-Τουρκίας στην περιοχή. Κανείς δεν θα υπογράψει ή θα δεχτεί την "Συμφωνία του Αιώνα" με τους όρους που αυτή περιέχει και οι δύο χώρες προετοιμάζουν κτύπημα κατά των ΗΠΑ ώστε να μειωθεί η επιρροή τους στην περιοχή.
Πάντως ακόμη και μετά από όλα αυτά, οι ΗΠΑ δείχνουν ότι διστάζουν να κατονομάσουν ρητά την Αγκυρα δείχνοντας αδυναμία και επιλέγουν να επιτεθούν στον σχετικά "αδύναμο" της ιστορίας, το Ιράν.
Ηδη ο πόλεμος έχει ξεκινήσει από την Β.Συρία με προπαρασκευαστικές τουρκικές επιχειρήσεις κατά των συμμάχων των ΗΠΑ, των Κούρδων SDF.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Ιδρύεται Παλαιστινιακό κράτος - ΗΠΑ προς Τουρκία-Iράν: «Όποιος δεν υπογράψει την Συμφωνία του Αιώνα διαλύεται»

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ιδρύεται Παλαιστινιακό κράτος - ΗΠΑ προς Τουρκία-Iράν: «Όποιος δεν υπογράψει την Συμφωνία του Αιώνα διαλύεται»


"Βόμβα" έσκασε στην Μέση Ανατολή καθώς το Ισραήλ πριν λίγο αποκάλυψε τον λόγο της μεγάλης στρατιωτικής ανάπτυξης των ΗΠΑ στην περιοχή και αυτός είναι το Ιράν και η Τουρκία καθώς θα ανακοινωθεί η "Συμφωνία του Αιώνα" όπου η Ιερουσαλήμ περνά εξολοκλήρου στον έλεγχο των ισραηλινών!
Επιβεβαιώνονται έτσι προηγούμενες πληροφορίες και δημοσιεύματα πως "δεν υφίσταται λύση δύο κρατών γύρω από την Ιερουσαλήμ"
Το Ισραήλ πριν λίγο αποδέσμευσε σοβαρές πληροφορίες πως ο Ν.Τραμπ θα ανακοινώσει  "πολύ σύντομα" την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους και μάλιστα θα ζητηθεί η υπογραφή της "Συμφωνίας του Αιώνα" από Ισραήλ-Παλαιστίνη-Χαμάς.
Αν η Χαμάς και η "Ισλαμική Τζιχάντ" οι δύο οργανώσεις των Παλαιστινίων αρνηθούν να υπογράψουν την "Συμφωνία του Αιώνα" τότε θα ξεκινήσουν άμεσα βομβαρδισμοί και θα εξαϋλωθούν! Δηλαδή έχουμε εφαρμογή της "Συμφωνίας του Αιώνα" δια των όπλων!
Ισραήλ και ΗΠΑ γνωρίζουν πως αν οι δύο οργανώσει αρνηθούν, κάτι που είναι πολύ πιθανό, τότε θα ξεσπάσουν επιθέσεις εναντίον αμερικανικών δυνάμεων σε όλη την Μέση Ανατολή και ειδικά σε Συρία-Ιράκ όπου ήδη εμπλέκονται ενεργά ενώ και η Χεζμπολάχ με το Ιράν θα πάρουν τα όπλα.
Κάπου εκεί φοβούνται πως η Τεχεράνη για αντίποινα θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ!
Να σημειώσουμε πως η Χαμάς ελέγχεται αποκλειστικά από την Τουρκία και τον Ρ.Τ.Ερντογάν ενώ μισθοφορικές δυνάμεις δρουν στο πλευρό της.
Ολα φαίνεται πως είναι έτοιμα, το σχέδιο έχει οριστικοποιηθεί μαζί με τις λεπτομέρειες και τα αμερικανικά στρατεύματα λαμβάνουν θέσεις μάχης με πρώτο στόχο το Ιράν και δεύτερον την Τουρκία! Οι δύο αυτές χώρες έχουν διασυνδέσεις μέσα στις παλαιστινιακές οργανώσεις και η CENTCOM ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο αντιποίνων σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή!
Ας δούμε αναλυτικά τα σημεία της Συμφωνίας όπως τα ανακοίνωσαν πριν λίγοι οι Ισραηλινοί:
"Οι όροι έχουν γνωστοποιηθεί και έχουν συζητηθεί μεταξύ Jared Kushner, Jason Greenblatt, Netanyahu, Trump.
H "Συμφωνία του Αιώνα θα υπογραφεί μεταξύ 3 μερών: Του Ισραήλ, των Παλαιστινίων (PLO) και της Χαμάς που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας.
Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας θα ιδρυθεί το παλαιστινιακό κράτος που θα ονομάζεται "Νέα Παλαιστίνη"  στην Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
Επειτα θα ακολουθήσουν εκλογές μετά από ένα χρόνο και το Ισραήλ θα ξεκινήσει την απελευθέρωση των παλαιστινίων αιχμαλώτων σταδιακά. Η διαδικασία της απελευθέρωσης θα κρατήσει 3 χρόνια.
Η μοίρα της Ιερουσαλήμ
Οσον αφορά την μοίρα της Ιερουσαλήμ, την οποία η διακυβέρνηση Τραμπ αναγνώρισε ως πρωτεύουσα του Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2017 και μετακίνησε την πρεσβεία τον Μάιο του 2018, θα παραμείνει αδιαίρετη!
Οι ευθύνες θα διαιρεθούν μόνο μεταξύ Ισραήλ και του νέου κράτους της "Νέας Παλαιστίνης με το Ισραήλ να διατηρεί τον γενικό έλεγχο.
Οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ θα είναι πολίτες του νέου παλαιστινιακού κράτους αλλά ο ισραηλινός δήμος της Ιερουσαλήμ θα παραμείνει υπεύθυνος για θέματα που αφορούν τη γη. Η "Νέα Παλαιστίνη" θα καταβάλει φόρους στον δήμο του Ισραήλ και σε αντάλλαγμα θα είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση των Παλαιστινίων στην πόλη.
Ο παλαιστινιακός πληθυσμός της Ιερουσαλήμ εκτιμάται γύρω στους 435.000. Οι Παλαιστίνιοι στην Ιερουσαλήμ κατέχουν επί του παρόντος έγγραφα μόνιμης κατοικίας - τα οποία το Ισραήλ μπορεί να ανακαλέσει αν ζουν έξω από την πόλη για ορισμένο χρονικό διάστημα - και δεν έχουν τα προσόντα για δικαιώματα ιθαγένειας.
Από το 1967, οι Παλαιστίνιοι μποϊκοτάρουν τις δημοτικές εκλογές, καθώς τις θεωρούν ως τμήμα της κατοχής της πόλης από το Ισραήλ.
Η συμφωνία θα διατηρήσει το status quo των ιερών τοποθεσιών της πόλης και οι Εβραίοι Ισραηλινοί δεν θα μπορούν να αγοράσουν παλαιστινιακά σπίτια και αντίστροφα.
Εν τω μεταξύ, οι ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη - οι οποίοι θεωρούνται παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο - θα αναγνωριστούν επισήμως ως μέρος του Ισραήλ.
Λωρίδα της Γάζας
Σύμφωνα με το έγγραφο, η Αίγυπτος θα προσφέρει γη κοντά στη Λωρίδα της Γάζας για το κράτος της «νέας Παλαιστίνης» για την κατασκευή αεροδρομίου, εργοστασίων και εξυπηρέτησης του εμπορικού και γεωργικού τομέα, χωρίς να επιτρέπει στους Παλαιστίνιους να διαμένουν σε αυτές τις περιοχές.
Τα αιγυπτιακά εδάφη που θα συμπεριληφθούν στη συμφωνία θα καθοριστούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Αυτό το μέρος της συμφωνίας να εφαρμοστεί εντός πέντε ετών από την υπογραφή της.
Ένας αυτοκινητόδρομος θα κατασκευαστεί 30 μέτρα πάνω από το έδαφος κατά μήκους του Ισραήλ για να συνδεθεί η έως τώρα απομονωμένη Λωρίδα της Γάζας και η Δυτική Όχθη.
Η Κίνα θα πληρώσει το 50% του κόστους του αυτοκινητόδρομου. Η Νότια Κορέα, η Αυστραλία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα πληρώσουν από 10 τοις εκατό.
ΗΠΑ, ΕΕ και τα ανώνυμα κράτη του Κόλπου θα χρηματοδοτήσουν τη συμφωνία, δαπανώντας συνολικά 30 δισ. δολάρια - ή 6 δισ. δολάρια ετησίως - για διάστημα πέντε ετών για τη χρηματοδότηση έργων στη "Νέα Παλαιστίνη".
Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν το 20% του κόστους για τέτοια έργα, δηλαδή 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, η ΕΕ 10%, ενώ τα ανώνυμα κράτη του Κόλπου θα χρηματοδοτήσουν το μερίδιο του λέοντος, το 70%.
Συγκριτικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες χορηγούν σήμερα στο Ισραήλ 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε στρατιωτική βοήθεια, ως μέρος μιας δεκαετούς συμφωνίας που υπεγράφη το 2016.
Η «Νέα Παλαιστίνη» δεν θα μπορεί να δημιουργήσει στρατό, διατηρώντας μόνο μια αστυνομική δύναμη. Μια "συνθήκη προστασίας" θα υπογραφεί μεταξύ Ισραήλ και της "Νέας Παλαιστίνης", που θα λέει ότι το νέο κράτος θα πληρώνει το Ισραήλ για να το υπερασπιστεί από πιθανές ξένες επιθέσεις.
Τα αραβικά κράτη θα συνεισφέρουν επίσης στις πληρωμές προς το Ισραήλ σε αντάλλαγμα της προστασίας της "Νέας Παλαιστίνης", εάν αυτή χρειαστεί ποτέ.
Τιμωρίες και χρήματα
Μόλις υπογραφεί η συμφωνία, η Χαμάς - το de facto κυβερνών κόμμα στη Γάζα και το κύριο ένοπλο κίνημα παλαιστινιακής αντίστασης - θα πρέπει να παραδώσει όλα τα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών όπλων, στις αιγυπτιακές αρχές. Τα μέλη της Hamas θα λάβουν ως αντάλλαγμα μια αποζημίωση για την παράδοση των όπλων τους και θα λάβουν μισθούς από τα αραβικά κράτη.
Τα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας θα ανοίξουν εκ νέου στο εμπόριο με τον έξω κόσμο μέσω τερματικών και δυνοριακών διασταυρώσεων του Ισραήλ. Μέχρι να κατασκευαστούν λιμάνια και αεροδρόμια σε παλαιστινιακά εδάφη, οι Παλαιστίνιοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν ισραηλινά αεροδρόμια και θαλάσσια λιμάνια.
Η PLO και η Χαμάς θα βρεθούν ατιμέτωπες με σκληρές "τιμωρίες" εάν αρνηθούν να υπογράψουν τη "Συμφωνία του Αιώνα". Οι ΗΠΑ θα πάψουν να χρηματοδοτούν όλα τα έργα που ωφελούν τους Παλαιστίνιους και θα ζητήσουν το ίδιο να πράξουν και άλλες χώρες.
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη κόψει πέρυσι ολόκληρη τη χρηματοδότησή τους για την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, την UNRWA, και έχουν επίσης σταματήσει τη χρηματοδότηση παλαιστινιακών νοσοκομείων στην Ιερουσαλήμ.
Αν η PLO υπέγραψε τη συμφωνία, αλλά η Χαμάς και η "Ισλαμική Τζιχάντ" όχι, τότε θα ξεκινήσει ένας πόλεμος εναντίον των δύο οργανώσεων με έδρα τη Γάζα, με τις ΗΠΑ να υποστηρίζουν πλήρως το Ισραήλ στην προσπάθεια αυτή.
Εάν το Ισραήλ αρνηθεί να υπογράψει τη "Συμφωνία του Αιώνα" τότε οι ΗΠΑ θα σταματήσουν την οικονομική του στήριξη" καταλήγει το ισραηλινό δημοσίευμα μιας κορυφαίας εφημερίδας του Ισραήλ με πολύ στενές σχέσεις με τον Μ.Νετανιάχου.
ΜΟΣΑΝΤ προς ΗΠΑ: Ετοιμάζει εχθρική κίνηση το Ιράν
Το Ισραήλ μέσω της ΜΟΣΑΝΤ έδωσε πληροφορίες για επικείμενη εχθρική κίνηση του Ιράν εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων στην Μέση Ανατολή και γι αυτό ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τ.Μπόλτον, απείλησε με "καταστροφικές συνέπειες".
Σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Ισραήλ με επικεφαλής τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Μ.Νετανιάχου, Meir Ben Shabba, μετέβη στο Λευκό Οίκο.
Εκεί συναντήθηκε με την ομάδα εθνικής ασφαλείας του Τ.Μπόλτον όπου και "παρέδωσε στοιχεία και πληροφορέις για ιρανικό σχέδιο εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων αλλά και των συμφερόντων συμμαχικών χωρών όπως Σαουδική Αραβία ή ΗΑΕ".
Αμέσως μετά οι ΗΠΑ έλαβαν απόφαση να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή στέλνοντας στη Μέση Ανατολή αεροπλανοφόρο και βομβαρδιστικά.
Η ανακοίνωση της ανάπτυξης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln και μιας πτέρυγας βομβαρδιστικών ανακοινώθηκε την Κυριακή το βράδυ από τον Λευκό Οίκο.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον έκανε λόγο για «απάντηση στις ενδείξεις και τις ανησυχητικές προειδοποιήσεις που προκάλεσαν κλιμάκωση», προτού αναφερθεί «σε ένα ξεκάθαρο και χωρίς περιστροφές μήνυμα προς το ιρανικό καθεστώς: θα απαντήσουμε με αμείλικτο τρόπο σε οποιοδήποτε πλήγμα στα συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων μας».
«Οι ΗΠΑ δεν επιζητούν τον πόλεμο με το ιρανικό καθεστώς, αλλά είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση, είτε γίνει δι’ αντιπροσώπων, είτε από τους Φρουρούς της Επανάστασης, είτε από τις τακτικές ιρανικές δυνάμεις», υπογράμμισε ο Μπόλτον.
Ο εκτελών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν έκανε ένα βήμα παρά πέρα για «συνετή ανάπτυξη» σε «απάντηση στις ενδείξεις για αξιόπιστη απειλή από την πλευρά των δυνάμεων του ιρανικού καθεστώτος».
Ο Μαρκ Ντούμποβιτς, του Foundation for Defense of Democracies το οποίο τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης σκληρής γραμμής απέναντι στο Ιράν, μίλησε για «πολλές πληροφορίες» που συλλέχθηκαν από τις υπηρεσίες Πληροφοριών και αφορούσαν «σχέδια επιθέσεων», για παράδειγμα εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ ή τη Συρία.
Και τέσσερα βομβαρδιστικά Β-52
Η ειδική πτέρυγα βομβαρδιστικών που πρόκειται να αναπτύξουν στη Μέση Ανατολή οι Ηνωμένες Πολιτείες θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα τέσσερα βομβαρδιστικά, μαζί με το απαραίτητο προσωπικό για τη συντήρησή τους, ανέφεραν αργότερα Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, πρόκειται για αεροσκάφη Β-52Η.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

ει την Συμφωνία του Αιώνα διαλύεται»