Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

"ARMATA": Επίσημη πρώτη για το ρωσικό υπερόπλο στην παρέλαση της "Κόκκινης Πλατείας" (vid)

ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ "ΕΧΘΡΙΚΑ" ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ




Επίσημη πρώτη εμφάνιση στην «Κόκκινη Πλατεία» για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου του 2015 θα κάνει το ρωσικό υπερόπλο και υπερσύγχρονο άρμα μάχης «ARMATA». Τα συστήματα που φέρει το καθιστούν 5ης γενιάς και δικαιολογημένα, καθ’ ότι μπορεί να εξολοθρεύσει όλα τα άρματα μάχης της αγοράς πριν ακόμη αυτά έχουν δυνατότητα να ρίξουν έστω και ένα βλήμα.
Την ανακοίνωση συμμετοχής του «ARMATA» στην παρέλαση της «Κόκκινης Πλατείας» έκανε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της «Uralvagonzavod» της κατασκευάστριας δηλαδή εταιρείας Vyacheslav Halitov. «Η εταιρεία ετοιμάζει μια πιλοτική παρτίδα των αρμάτων μάχης  “ARMATA”, για να συμμετάσχουν στην παρέλαση προς τιμήν της Ημέρας της Νίκης την 9η Μαΐου 2015.
Απόφαση του  ρωσικού υπουργείου άμυνας έκανε  λόγο αρχικά για δύο μονάδες αυτού του τύπου, aλλά ο αριθμός δεν είναι πλήρως καθορισμένος. Μάλλον, θα επρόκειτο για έξι έως οκτώ μονάδες» δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ο V.Halitov.
Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, καθώς ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε οι πρώτες παραδόσεις από την εταιρεία στο Ρωσικό Στρατό να γίνουν από τις αρχές του 2016.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της εταιρείας, ο οποίος δημοσιοποίησε κάποια επιπλέον στοιχεία για το τεχνολογικό επίτευγμα του «ARMATA» «υπάρχει ένας αναπόσπαστος δείκτης–αναλογίας στο στρατιωτικο-τεχνικό επίπεδο στην κατασκευή του νέου άρματος. Ως βάση για τον για τον δείκτη αυτό, λαμβάνουμε υπόψη το άρμα μάχης Τ-72Β. Το άρμα μάχης 5ης γενιάς ARMATA, τον ξεπερνά αυτόν τον δείκτη κατά σχεδόν τέσσερις φορές».
Ο ίδιος τόνισε ότι  με βάση την πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για το νέο άρμα μάχης, το «ARMATA» κατατάσσεται στο επίπεδο 5ης γενιάς συστημάτων. «Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του θα υπερβαίνει κατά 25-30% όλα των υφιστάμενα αναλόγου τύπου άρματα μάχης στον κόσμο»,  δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής V.Halitov.
Σχεδιάστηκε για να μπορεί να καταστρέφει όλες τις νυν και μελλοντικές εκδόσεις των Leopard-2  και M1A2 Abrams καθώς και το τουρκικό άρμα μάχης Altay, αλλά και να μάχεται μέσα στις πόλεις και τον αστικό ιστό. Αυτό είναι μία νέα δυνατότητα που προστίθεται για πρώτη φορά σε ρωσικά άρματα μάχης: Η δυνατότητα να επιχειρεί μέσα στις πόλεις και βέβαια φωτογραφίζεται η... ανατολική και δυτική Ευρώπη!

Υπολογίζεται ότι μέσα μία ίλη «ARMATA» μπορούν να καταστρέψουν τρεις ίλες Leopard-2A5 πρν καν έρθουν τα LEO2A5 σε θέση να βάλλουν.
Το νέο άρμα θα διαθέτει αντισυμβατικό σχήμα και διάταξη, υπό την προϋπόθεση της επίτευξης υψηλής προστασίας, που θα παρέχει, και του  υψηλού ποσοστού επιβίωσης του πληρώματος. «Διαχωρίσαμε πυρομαχικά, καύσιμα και πλήρωμα»,  δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής.
Σημείωσε ότι σε όλα σχεδόν τα σύγχρονα άρματα μάχης, τα καύσιμα και το πλήρωμα «είναι σχεδόν δίπλα-δίπλα». «Σε αυτό το άρμα έχουν διαχωριστεί,  ώστε περίπτωση κτυπήματος με βλήμα να μην, «εξουδετερώνεται» και το πλήρωμα», πρόσθεσε  ο V.Halitov.
Επίσης το νέο άρμα μάχης θα διαθέτει πανοραμική παρατήρηση του πεδίου μάχης. «Θέλουμε να παρατηρούμε υπό γωνία 360 μοιρών το πεδίο της μάχης», δήλωσε ο V.Halitov, ενώ όσον αφορά στο νέο πυροβόλο, έχουν ακουστεί πολλά,  άλλα σύμφωνα με το σχέδιο θα είναι  μεγάλου διαμετρήματος πάνω από 120mm, πιθανόν πάνω και από 130 mm, λείας κάνης, και πιθανόν ηλεκτρομαγνητικό.
Το «ARMATA» ένα επαναστατικό άρμα, διότι δεν θα έχει επανδρωμένο πύργο, αλλά απολύτως τηλεχειριζόμενο με την σημαντικότερη καινοτομία να είναι το «σφραγισμένο» με ειδική θωράκιση διαμέρισμα του τριμελούς πληρώματος με μορφή «κάψουλας» στο σκάφος του άρματος.
Είναι βέβαιο ότι το νέο άρμα θα φέρει επανάσταση στον τομέα του σύγχρονου πεδίου μάχης, αλλά και της γενικότερης φιλοσοφίας των στρατιωτικών χερσαίων επιχειρήσεων, αφού γίνεται λόγος για «πλατφόρμα όπλων», τα οποία θα αναβαθμίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διαθέτει πολύ μεγάλη ισχύ πυρός και ταχύτητα, κάτι πολύ σημαντικό στο διαρκώς μεταβαλλόμενο, σύγχρονο πεδίο της μάχης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος πηγαίνει κατά διαόλου;

Θερίζουμε ό,τι σπέρνουμε...

Το παρακάτω κείμενο κάνει το γύρο του διαδικτύου. Δεν είναι μια παρά μια μικρή εξομολόγηση, μια αφορμή για σκέψη και προβληματισμό. 

Λίγη λογική παρακαλώ…Η μόνη μας ελπίδα είναι να βρούμε και πάλι το Θεό πριν να είναι πολύ αργά… Η εξομολόγησή μου:

Δεν μου αρέσει να με αποπαίρνουν επειδή είμαι Εβραίος και πιστεύω ότι ούτε στους χριστιανούς αρέσει να τους αποπαίρνουν επειδή είναι χριστιανοί. Θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι που πιστεύουν στο Θεό έχουν κουραστεί να παρενοχλούνται εξαιτίας της θρησκείας τους.
Δεν έχω καμία ιδέα από που προέκυψε το ότι η Αμερική είναι ρητά μια άθεη χώρα. Δεν μπορώ να το βρω στο Σύνταγμα…

Για να το θέσω αλλιώς: ποιος είπε ότι μπορούμε να λατρεύουμε τους celebrities αλλά όχι το Θεό;
Υποθέτω ότι αυτό είναι ένα σημάδι του ότι γερνάω…
Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που αναρωτιούνται, απο πού ήρθαν όλοι οι αυτοί οι διάσημοι και πού πήγε η Αμερική που γνωρίζαμε.
Συνηθίζουμε να στέλνουμε αστεία ο ένας στον άλλο για να γελάσουμε.
Αλλά αυτό δεν είναι αστείο, δεν είναι για να γελάσετε αλλά για να σκεφτείτε:

Νομίζω ότι όλα ξεκίνησαν όταν η Madeleine Murray O’Hare (η οποία δολοφονήθηκε και το σώμα της βρέθηκε πριν από μερικά χρόνια) παραπονέθηκε ότι δεν ήθελε να γίνεται προσευχή στα σχολεία μας και εμείς είπαμε ΟΚ.

Στη συνέχεια, κάποιος είπε πως είναι καλύτερα να μην διδάσκεται η Αγία Γραφή στα σχολεία (η Αγία Γραφή που λέει ου φονεύσεις, ου κλέψεις και αγάπα τον πλησίον σου..) και πάλι είπαμε ΟΚ.

Μετά, ο Δρ Steven Benjamin Spock είπε ότι δεν πρέπει να δέρνουμε τα παιδιά μας όταν παρεκτρέπονται, γιατί κάτι τέτοιο θα έπληττε την προσωπικότητά τους και θα μπορούσε να βλάψει την αυτοεκτίμησή τους (ο γιος του Δρ Spock αυτοκτόνησε). Θεωρήσαμε ότι ένας ειδικός γνωρίζει καλύτερα και πάλι είπαμε ΟΚ.

Τώρα αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά μας δεν έχουν συνείδηση, γιατί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το σωστό από το λάθος και γιατί έχουν καταλήξει να σκοτώνουν ξένους, τους συμμαθητές τους, τους εαυτούς τους.

Πιθανότατα, αν το καλοσκεφτούμε, θα καταλάβουμε.
Νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται στην παροιμία που λέει «θερίζουμε ό,τι σπέρνουμε».

Είναι αστείο το πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να πετάνε το Θεό στα «σκουπίδια» και μετά να αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος πηγαίνει κατά διαόλου.

Είναι αστείο το πόσο εύκολα πιστεύουμε όσα λένε οι εφημερίδες αλλά αμφισβητούμε όσα λέει η Αγία Γραφή.

Είναι αστείο το πόσο εύκολα προωθούμε e-mail με αστεία, ενώ όταν το περιεχόμενο τους αφορά στο Θεό, το σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά.

Είναι αστείο το ότι άσεμνα, χυδαία και βίαια άρθρα κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, ενώ η δημόσια συζήτηση για τα θρησκευτικά πιστεύω απαγορεύεται στα σχολεία και τους χώρους εργασίας.

Γελάτε ακόμα;

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα προωθήσετε αυτό το κείμενο σε πολλούς παραλήπτες, επειδή δεν είστε σίγουροι για το τι πιστεύουν ή επειδή φοβάστε τι θα σκεφτούν για εσάς επειδή τους το στείλατε.

Είναι γελοίο το ότι ανησυχούμε περισσότερο για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς, από το τι σκέφτεται ο Θεός για εμάς.

Αν νομίζετε ότι έχει κάποια αξία, προωθήστε το.

Αν όχι, τότε απλά διαγράψτε το … κανείς δεν θα το μάθει.
Αλλά, αν απορρίπτετε την τροφή για σκέψη, μετά μη διαμαρτύρεστε για την κατάσταση του κόσμου…

Απειλή αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο

Γράφει ο Γιώργος Κακλίκης 
Πρέσβυς ε.τ. 

Η Τουρκία έχει δύσκολες σχέσεις με σχεδόν όλους τους γείτονές της. Κυρίως επειδή η ίδια εξακολουθεί ακόμα και στον εικοστό αιώνα να διαπνέεται από αντιλήψεις μεγαλείου που ανακυκλώνονται σε διάφορα επίπεδα της ηγεσίας της.

Η Τουρκία αισθάνεται να ενισχύεται στις θέσεις της αυτές από το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεών της, από την οικονομική σημασία μιάς αγοράς εβδομήντα εκατομμυρίων και από τη θέση της στον χάρτη. Θέση που εκτιμάται ιδιαίτερα από τους συμμάχους της.
Και όμως, η Τουρκία ανέτρεψε πολλούς σχεδιασμούς αυτών των συμμάχων της με τη στάση της το 2013 στον πόλεμο του Ιράκ, ενώ τη στάση της αυτή διαδέχθηκε ο εξόφθαλμος αρνητισμός της μπροστά στην σφαγή του Κομπάνι.

Η θεωρία περί μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες, που ανέπτυξε στο καλογραμμένο «Στρατηγικό Βάθος» ο κ. Νταβούτογλου, δεν υλοποιήθηκε. Με τους άμεσους γείτονες υπάρχουν προβλήματα. Αλλά και πιο πέρα, κατεδαφίστηκαν οι γέφυρες με το Ισραήλ και, όπως φαίνεται, η ανοικοδόμησή τους θα είναι αργή. Η θεατρική οργή του Νταβός μπροστά σε έναν εμβρόντητο Σιμόν Πέρες είχε ως στόχο τον βεβιασμένο εναγκαλισμό της Τουρκίας με τον μουσουλμανικό κόσμο. Ξέρουμε ποια τροπή πήρε το πείραμα.

Την Ελλάδα η Τουρκία την απειλεί με πόλεμο αν η πρώτη ασκήσει τα δικαιώματα που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο απειλεί και την ελεύθερη Κύπρο.

Άραγε, είναι πράγματι η Τουρκία ο σύμμαχος που θέλει η Δύση και ο επιθυμητός εταίρος στην Ευρωπαϊκή οικογένεια;
Με επιθετικότητα δηλώνει ότι θα εγκαταστήσει ερευνητικές εξέδρες στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ παρεμβαίνει για να ακυρώσει την ειρηνική ενεργειακή συνεργασία τεσσάρων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. Και θέτει έτσι, σε κίνδυνο την σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. 
Αυτή την πολυπόθητη ειρήνη η Τουρκία την αντιλαμβάνεται με την επιβολή των δικών της κανόνων. Όπου κρίνει ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντά της. Από το Αιγαίο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα δεν επιθυμεί την απομόνωση της Τουρκίας. Αντίθετα, πιστεύει ότι με την πάροδο του χρόνου η χώρα αυτή θα κατορθώσει να απομακρυνθεί από τις αρχέγονες μονομανίες που την κατατρύχουν και θα ακολουθήσει, στην ουσία και όχι στον τύπο, τους δυτικούς κανόνες συνύπαρξης.
Η διαιώνιση καταστάσεων ανασφάλειας και αστάθειας είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που μπορεί να έχει απρόβλεπτες εξελίξεις. Η ηγεσία της Άγκυρας έχει κάθε συμφέρον να οδηγήσει τη χώρα σε άλλο επίπεδο σκέψης, όπου θα πρυτανεύσει η αντίληψη του Διεθνούς Δικαίου και όχι εκείνη του «δικαίου» των απειλών.

* Ο Γιώργος Κακλίκης είναι πρέσβυς επί τιμή και υπεύθυνος Τουρκικών και Βαλκανικών υποθέσεων

Πηγή εφημ. «Αξία»

«Κλειδί» για την ΑΟΖ το Καστελλόριζο

Γιατί αντιδρά και που αποσκοπεί η Άγκυρα 
Το μυστικό που κρύβει ή αποκαλύπτει η τριμερής συμφωνία του Καΐρου, που δυνητικά προβλέπει τη ρύθμιση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κυπριακής Δημοκρατίας, ονομάζεται Καστελλόριζο 

Γράφει ο Χρήστος Καπούτσης 

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορεί να γίνει τμηματική ρύθμιση των θαλάσσιων ζωνών (υφαλοκρηπίδα, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) στην Ανατολική Μεσόγειο μόνο μεταξύ τριών ή τεσσάρων κρατών (π.χ. Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ισραήλ), αλλά η ρύθμιση πρέπει να είναι συνολική για να είναι λειτουργική. Η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών της Ανατολικής Μεσογείου έχει νόημα και νομική υπόσταση, εφόσον συμφωνήσουν όλες οι χώρες που εφάπτονται τα θαλάσσια σύνορά τους, δηλαδή η Τουρκία, η Κύπρος, η Συρία, ο Λίβανος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Λιβύη και η Ιταλία.

Το «κλειδί» για την Ελλάδα σε αυτή την ρύθμιση των θαλάσσιων ζωνών είναι να συμπεριληφθεί και το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλόριζου ως τμήμα της Ελληνικής ΑΟΖ. Όμως, για το θέμα αυτό, θα πρέπει να υπάρξει καταρχήν συμφωνία της Ελλάδας με την Τουρκία, που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
Το Καστελλόριζο είναι το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, που απέχει 72 ναυτικά μίλια από τη Ρόδο και 1,25 από τις τουρκικές ακτές. Στη νέα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (του 1982) αναφέρεται ρητά –στο άρθρο 12- ότι όλα τα νησιά που κατοικούνται, δηλαδή έχουν οικονομική ζωή, διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ ενός νησιού καθορίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζεται και για τις ηπειρωτικές περιοχές. Άρα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη Σύμβαση, το Καστελλόριζο έχει ΑΟΖ.

Ειδικά για την περίπτωση του Καστελλόριζου, η τουρκική διπλωματία υποστηρίζει ότι δεν είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό νησί, μπροστά από τις τουρκικές ακτές, να έχει ένα τόσο μεγάλο κομμάτι υφαλοκρηπίδας ή ΑΟΖ. Και προβάλλει το επιχείρημα ότι το σύμπλεγμα των δεκατεσσάρων νησίδων – βραχονησίδων της περιοχής του Καστελλόριζου διέπεται από ειδικό καθεστώς, των αποκομμένων νησίδων που επικάθονται επί της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Άρα, τα νησιά αυτά δεν διαθέτουν ούτε ΑΟΖ, ούτε και έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα, υποστηρίζει η Άγκυρα!
Η Τουρκία διατείνεται ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει ότι το Καστελλόριζο ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ, που ως έννοια είναι υπέρτερη της υφαλοκρηπίδας. Επισημαίνουμε ότι η ΑΟΖ είναι οικονομική και όχι γεωλογική έννοια, όπως η υφαλοκρηπίδα. Αυτός είναι ο λόγος που η τουρκική διπλωματία επιμένει να μιλάει για υφαλοκρηπίδα στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Γιατί αντιδρά η Τουρκία; Διότι, αν δεχτεί ότι η περιοχή του Καστελλόριζου ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ, τότε το Καστελλόριζο αποτελεί σημείο οριοθέτησης της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο και με την Κύπρο, και, συνεπώς, η Τουρκία δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο!
Γι αυτόν τον λόγο, η Τουρκία ζήτησε από την Αίγυπτο να μην λάβει υπόψη το Καστελλόριζο στις διαπραγματεύσεις που είχε με την Ελλάδα, ώστε να έχει και αυτή, αφενός, θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο και, αφετέρου, μεγάλο μερίδιο στον υποθαλάσσιο πλούτο της περιοχής, που εκτιμάται ότι έχει και τα μεγαλύτερα αποθέματα (λεκάνη Ηροδότου). Μάλιστα, ο κ. Ερντογάν με τον ανατραπέντα πρόεδρο της Αιγύπτου, Μ. Μόρσι, είχαν προχωρήσει σε καταρχήν συμφωνία ρύθμισης των μεταξύ τους θαλάσσιων ζωνών, αγνοώντας Ελλάδα και Κύπρο. 
Το εντυπωσιακό είναι ότι η Τουρκία, ενώ δεν έχει υπογράψει και δεν έχει επικυρώσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, έχει οριοθετήσει την ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα με τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και με τη Ρωσία1

Επιπλέον, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ένα παράκτιο κράτος αποκτάει ΑΟΖ με μονομερή δήλωση ανακήρυξης, και στη συνέχεια, συνάπτει συμφωνίες οριοθέτησης με τα γειτονικά κράτη. Εάν δεν καταστεί δυνατή η συμφωνία οριοθέτησης, τότε η διαφορά τους λύνεται με παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο.
Επομένως, η Ελλάδα μπορεί μονομερώς να ανακηρύξει την ΑΟΖ της, στην οποία θα συμπεριλάμβανε το Καστελλόριζο. Στην περίπτωση που η Τουρκία αντιδράσει με πολιτικά μέσα, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο. Αν, όμως, η Άγκυρα επιλέξει την αντίδραση με στρατιωτικά μέσα, τότε Ελλάδα και Τουρκία θα μπουν σε οδυνηρές περιπέτειες.

Πηγή εφημ. «Το Παρασκήνιο»

Περί Αμφιπόλεως απάτη. Μήπως ο ¨νεκρός¨ της Αμφίπολης, μεταφέρθηκε από αλλού;

metro4.limghandlerΤον χειμώνα του 1915 ένα στρατιωτικό τμήμα άγγλων σκαπανέων, εγκαθίσταται στην Αμφιπόλη και …







ανασκάπτει τον τύμβο Καστά, έως την άνοιξη του 1916. Έπειτα τον επιχωματώνει με ειδική άμμο, αφού πρώτα έχει αφαιρέσει ότι πολύτιμο βρήκε εκεί μέσα, πλην των αγαλμάτων.
 agglos-xwrikoi
Τον Απρίλιο του 1941 οι γερμανοί κατακτητές εγκαθιστούν παρόμοιο σώμα σκαπανέων καθ΄όλη την διάρκεια της κατοχής τους στην περιοχή της Αμφίπολης, ξανά σκάπτουν τον τύμβο και τον επιχωματώνουν πάλι. Άγνωστο τι βρέθηκε σε αυτή την δεύτερη ανασκαφή. Άλλωστε αυτοί που έψαχναν και ψάχνουν τύμβους δεν ενδιαφέρονται για αγάλματα, ούτε απαραίτητα για χρυσά κοσμήματα. Ψάχνουν για την άρρητη γνώση που είχαν οι αρχαίοι μυημένοι.
 nazi-amfipolh
Η τρίτη παρέμβαση γίνεται στο έτος 1964 όπου ο Δημήτρης Λαζαρίδης κάνει την πρώτη τομή, και το 1965 βρίσκει τμήμα του περιβόλου. Το 1978, με αφορμή τον εντοπισμό του ταφικού μνημείου στην Βεργίνα, η NASA σκάναρε όλη την περιοχή της Βεργίνας και της ευρύτερης Ελλάδος, και από τότε, η Αμερικανική σχολή Κλασικών σπουδών, μία απ’ τις 17 αρχαιολογικές σχολές που δραστηριοποιούνταν στον Ελλαδικό χώρο,  σημείωσε ασυνήθιστα πολλές επιτυχίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή της Αμφιπόλεως είχε εξεταστεί από την Αμερικανική σχολή το 1985, με άγνωστα μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα των ερευνών, κάτι το ποίο γεννά πολλά ερωτήματα. Άξιον αναφοράς είναι ότι από το 2003 το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την κ. Χάιδω Κουκούλη και την επιστημονική ομάδα του Λαζάρου Πολυμενάκου, δουλεύοντας με την μέθοδο της σεισμικής τομογραφίας, κατέγραψαν ότι πιθανόν να υπάρχει στον τύμβο.
 Amfipoli-seismo
Από τα σκίτσα που έδωσαν τον Οκτώβριο στην δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται καθαρά η ημερομηνία σχεδίασής τους, που είναι 8/2014, δηλαδή ο περασμένος Αύγουστος! Άρα γνώριζαν πολύ καλά όλα τα εσωτερικά μέρη του τύμβου, πολύ πριν δώσουν στην δημοσιότητα, όχι επειδή προηγούνταν οι ανασκαφές, αλλά γιατί είχαν ήδη τα σχέδια από τους πρώτους εισβολείς του χώρου. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και το κεφάλι της σφίγγας να μην ¨κάθεται¨ και τόσο καλά στο υπόλοιπο σώμα στης σφίγγας, λες και είναι από άλλο σώμα-μάρμαρο ¨ας πούμε¨.
 69d474b6fa94411f780333a7655dba62
        Όπως καταλαβαίνετε ο τάφος της Αμφίπολης, όχι απλά έχει συληθεί κατ΄ επανάληψη, αλλά και λεηλατηθεί από τους οπλισμένους και αόπλους κατακτητές μας. Αυτό το γνώριζαν εκ των προτέρων στο Υπουργείο ανθελληνικού Πολιτισμού, όπως γνώριζαν τι ακριβώς έχει απομείνει μέσα στον ιερό χώρο.
Το μνημείο αυτό δεν είναι τάφος, είναι κάτι παραπάνω από ένας συνηθισμένος αρχαίος ιερός χώρος και ίσως ποτέ να μην μάθουμε την αλήθεια. Το ενδιαφέρον των ξένων εισβολέων τον τελευταίο αιώνα για τον συγκεκριμένο μέρος τα μαρτυρεί την μυστική του αξία. Το θέμα της Αμφίπολης είναι καθαρά μια απάτη, που συνεχίζει εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού, με την δήθεν εύρεση του νεκρού ιδιοκτήτη του τάφου.
Πολλοί θα υποθέσουν ότι πρόκειται για ένα πολιτικό & επικοινωνιακό  παιχνίδι του Σαμαρά, για να παραταθεί ο χρόνος εξουσίας του, αλλά φοβάμαι ότι είναι κάτι πολύ χειρότερο από αυτό. Ο νεκρός που βρέθηκε εκεί, το πιθανότερο είναι να έχει μεταφερθεί από άλλου, ίσως από τις αποθήκες του Υπουργείου πολιτισμού.
Ποιες αποθήκες διερωτάστε; Αυτές που έχει σε όλη την Ελλάδα και είναι γεμάτες με ευρήματα, 10 φόρες περισσότερα, από όσα αρχαιοελληνικά ευρήματα εκτίθενται επίσημα σε όλα τα μουσεία εντός και εκτός Ελλάδος! Γι΄αυτές τις αποθήκες μιλώ. Αν ακόμη διερωτάστε που βρεθήκαν αυτά, θα σας πω μόνο: ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΓΝΑΝΤΙΑ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΙΩΝΙΑ ΟΔΟΣ. Φτάνουν αυτά. Δυο διαδοχικοί πολιτισμοί έχουν βρεθεί στο υπέδαφος μας, που μας πάει πίσω πολλές χιλιάδες χρόνια. Στα μουσεία εκτίθεται η ιστορία των τελευταίων πέντε χιλιάδων ετών, των άλλων είκοσι χιλιάδων ετών πιο πίσω στην ιστορία, τον φυλάνε κρυφά σε αποθήκες με εντολή των εβραιoσιoνιστών  και προσωπική με επίβλεψη του Μπένυ (Ευάγγελος Βενιζέλος) να μην διαρρεύσει τίποτα στην δημοσιότητα.
 metro4.limghandler
Ας γυρίσουμε στο θέμα μας τώρα. Δεν με πειράζει τόσο να μεταφέρουν έναν σκελετό από το μετρό Θεσσαλονίκης και να τον τοποθετήσουν εκεί. Κομμάτια να γίνει, χαλάλι τους.  Αυτό που φοβάμαι είναι να μην ¨βρεθεί¨ ξαφνικά κανένας σκελετός σλάβο-γύφτο-σκοπιανής σποράς, και έχουμε άλλα θέματα πολύ πιο σοβαρά. Ο σκελετός ήδη βρίσκεται προς έλεγχο dna και όλοι αναμένουν με αγωνία. Μην αγωνιάτε δεν πρόκειται να ανακοινωνόσουν ευθέως ότι υπάρχει πιθανότητα να μην είναι ελληνικός, αλλά θα κλείσει ο φάκελος και μετά από μερικά χρόνια θα ξανανοιχτεί όταν θα βρισκόμαστε κοντά στην λύση, περί του ονόματος ¨Μακεδονία¨ και τα δήθεν ευρήματα του τάφου θα δημιουργούσουν νέα ιστορίκα δεδομένα, εις βάρος μας εννοείται.
Ας όλα αυτά σας φαίνονται τραβηγμένα και υπερβολικά, τότε κοιμάστε όρθιοι. Σας λέγω λοιπόν, ότι έχουμε μαρτυρίες στις περιοχές των ναυάγιων της Κρήτης και των Κυθήρων, όπου αρχαιολογικές έρευνες ανέσυραν αγάλματα και αγγεία και έγραφαν επάνω τους εβραϊκά γράμματα και τα ξανά πετούσαν πάλι πίσω στην θάλασσα για να τα ανασύρουν στο μέλλον και να μας πείσουν ότι οι εβραίοι είχαν πλοία και ανέπτυξαν εμπόριο δια της θάλασσας πολύ πιο πριν του κρήτες. Τα οστά των μαραθωνομάχων είναι ακόμη στο Ισραήλ για μελέτες dna εδώ και 8 χρόνια και κανείς δεν σκοπεύει να τα επιστρέψει. Τα ευρήματα από τα μετρό Αθηνάς – Θεσσαλονίκης, έφυγαν εξωτερικό με τα ¨μαύρα βαν¨, και οι ανθελληνικές κυβερνήσεις δεν τολμούν να κάνουν ανασκαφές αν δεν πάρουν εντολή από την Γερμάνια. Καμιά ανασκαφή δεν γίνεται αν πρώτα δεν συνεδριάσει το αρμόδιο εβραιο-γερμανικό συμβούλιο επί των ανασκαφών στην Ελλάδα. Λέτε το 1941 οι γερμανοί να έβαλαν μέσα το σκελετό και τώρα να έδωσαν εντολή να γίνουν ανασκαφές? Θα μου πείτε, μα καλά από τόσο παλιά ετοιμάζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία; ΝΑΙ, από τόσο παλιά. Δείτε τους πρώτους χάρτες που κυκλοφόρησαν με το όνομα μακεδονικά και θα καταλάβετε από πόσο παλιά μαγειρεύουν τα ιστορικά στοιχειά. Άλλωστε ο λαός άνευ ουσιαστικής ιστορίας (Ισραήλ), πέραν από τα κατά συρροή εγκλήματα, δεν έχει τίποτα άλλο να επιδείξει, όποτε είναι κορυφαίος στην παραχάραξη της ιστορίας με τα ¨αδιάσειστα στοιχεία¨ που δημιουργεί κατά καιρούς.
Τίποτα μην σας εκπλήσσει πλέον, αυτοί που μας κυβερνούν δεν κάνουν το παραμικρό για το καλό μας. Το ότι ξαφνικά ασχολούνται με ανασκαφές στην Αμφιπόλη, Βεργίνα και λοιπή Μακεδονία, την περίοδο που τα Σκόπια έχουν τρελαθεί να φωνάζουν το όνομα Μακεδονία, με έναν πρωθυπουργό που ήταν πριν 20 χρόνια υπουργός εξωτερικών και πούλησε κάτω από το τραπέζι το όνομα Μακεδονία, μην περιμένετε ελληνοκεντρικές ιστορικές στιγμές.  Τίποτα δεν είναι τυχαίο λοιπόν. Σαμαράς ¨άνοιξε¨ την πόρτα, Σαμαράς πήρε εντολή να την ¨κλείσει¨.  Γερμανοί μας κυβερνούν, ξεχάσατε;
 
Υ.Γ.: Η στολή για τις έρευνες του ναυαγίου των Αντικυθήρων που κόστισε 1,5 εκατομύρια δολάρια για να γράφουν οι εβραίοι τα γράμματα τους επάνω στα αγγεία, την πληρώσαμε εμείς κ. Σαμαρά, ή και αυτή μας την χρέωσαν; ε ρε κρεμάλα που σας περιμένει!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΙΩΝΑ Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Φωτο (1)  

«Όταν η πατρίδα σου διατρέχει κίνδυνο η σιωπή δεν είναι χρυσός, είναι κάρβουνο που μουντζουρώνει!».

Στην Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα οι κυβερνήτες της δεν ενδιαφέρονται πως θα κυβερνήσουν αλλά ποια εικονική πραγματικότητα προβάλουν, δεν τους ενδιαφέρει αν υποφέρει ο κόσμος, αλλά ποια εντύπωση δίνουν στους τηλεθεατές των «θαυμάτων» τους, δεν τους ενδιαφέρει η υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων, αλλά πως θα δώσουν την εντύπωση πως τα υπερασπίζονται, δεν τους ενδιαφέρει να πάει η χώρα μπροστά, αλλά το πώς θα υπηρετήσουν τους ξένους αφέντες τους στους οποίους παρέδωσαν με κυνικό τρόπο την εθνική κυριαρχία.
Κάθε φορά που φτάνουν σε μια επικίνδυνη «στροφή» και το όχημα θα απειλείται να πέσει στον γκρεμό, σοφίζονται κάτι εντυπωσιακό, κάτι που θα προβληθεί με όλα τα μέσα στα προδοτικά ΜΜΕ για να κλέψει την προσοχή του κόσμου και να τον πλανέψει έτσι ώστε να μην έχει καμία αίσθηση ότι κατρακυλά στο βάραθρο. Π.χ. η Αμφίπολη ήταν γνωστή εδώ και δεκαετίες, έπρεπε όμως τώρα να βγει στην επιφάνεια και στην δεδομένη συγκυρία για να απασχολήσει το ενδιαφέρον και την επικαιρότητα την ίδια ώρα που νέα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα της στυγνής δικτατορίας που μας επιβλήθηκε από έξω, θα είναι σε διαδικασία υλοποίησης. Από την άλλη, μέσα σε ένα βράδυ για άλλη μια φορά ο τόπος αυτός «ξεγυμνώθηκε» στους ξένους ανθέλληνες τοκογλύφους που διέταξαν να αποσυρθεί αμέσως μια διάταξη για την αύξηση των δόσεων των χρεών του κόσμου προς το δημόσιο. Ο ραγιαδισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Στην Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα, τους κυβερνήτες της δεν τους ενδιαφέρει να πάει μπροστά ο τόπος αλλά… να μην ξεβιδωθούν οι βίδες που τους κρατούν σφιχτά βιδωμένους στις καρέκλες της εξουσίας. Πολλές από αυτές τις βίδες είναι μπηγμένες μέσα στους εγκεφάλους τους έτσι που πίστεψαν ότι οι καρέκλες αυτές είναι μέρος του σώματος τους, είναι μέρος της ίδιας τους της ύπαρξης, είναι ιδιοκτησία τους και τσιφλίκι τους. Στην Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα η υπεράσπιση της ελληνικής ταυτότητας, η έπαρση της σημαίας, η αναφορά σε εθνικά θέματα, η προβολή της ορθόδοξης πίστης, είναι ειδεχθές έγκλημα, είναι καταδικασμένος ρατσισμός, είναι αποτρόπαια φρικιαστική πράξη, είναι αιτία για να απομονωθείς και να καταδικαστείς σε αφανισμό.
Στην Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα όλες οι προσδοκίες, όλα τα οράματα, όλα τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή, για μια χώρα «σύγχρονη», «ευρωπαϊκή», «εξελιγμένη» και «προοδευτική», έχουν γίνει ο μεγαλύτερος δυνάστης της ίδιας της ύπαρξης της. Παντού το μικρόβιο της αλλοτρίωσης έχει μολύνει τον οργανισμό, έχει παραλύσει τα άκρα, έχει φθείρει τον εγκέφαλο, έχει αλλοτριώσει τους πολίτες, έχει καταστρέψει τις προοπτικές για καλύτερο αύριο, έχει μετατρέψει την ζωή τους σε ένα πόλεμο αριθμών που θυμίζουν τα νούμερα στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως όταν οι τρόφιμοι τους το μόνο που ήξεραν ήταν με ποιον αριθμό θα τους ρίξουν στον θάλαμο αεριών. Στην Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα, οι ποιμένες έχουν μεταλλαχτεί σε λύκους που τρώνε τα ίδια τους τα πρόβατα. Στην Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα, οι καμπάνες είναι ηχορύπανση, η πρωινή προσευχή σε αυτό που ακόμα το λένε «σχολείο», είναι φασιστική πρακτική και ο εκκλησιασμός αναχρονιστική εκτροπή.
Στην Ελλάδα το εικοστού πρώτου αιώνα η «πρόοδος» και ο «εκσυγχρονισμός» είναι τα κοράκια που κατατρώνε τα σπλάχνα της και τώρα στέκονται από πάνω με βουλιμία για να της δώσουν το τελειωτικό χτύπημα. Συνεχίζουν το παιχνίδι της προδοσίας και σαν κύνεοι λακτίζουν για τα κατορθώματα τους. Ξέχασαν όμως μια ελληνική λέξη. Η νέμεσης είναι ελληνική και η ιστορία έχει δείξει πως όποτε η χώρα αυτή έφτανε στο τέλος, μια καινούργια αρχή κατατρόπωνε τους εχθρούς και τους προδότες της.
Αλήθεια στην Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα που βρίσκεται η θεραπεία για ένα άρρωστο ετοιμοθάνατο σώμα ; Θα την ανιχνεύσουμε στην χώρα των εκπλήξεων, θα την αναζητήσουμε στην χώρα του απροσδόκητου, του θαύματος, στην Ελλάδα που τόσο μισήθηκε από τους «φίλους» και τους «συμμάχους» της. Μισήθηκε γιατί ακόμα εξακολουθεί να ζει, να αισθάνεται και να πιστεύει, γιατί εμφανίζει το «ζοφερό» φαινόμενο της αγιοσύνης, γιατί είναι η χώρα που ακόμα και μέσα σε επώδυνους σπασμούς, μπορεί και αναφωνεί την δόξα του Παντοδύναμου.
Στην Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα η τιμωρία της προδοσίας είναι η λύτρωση του Προμηθέα. Στο χάραμα το κρύο είναι πιο δυνατό αλλά και πιο ελπιδοφόρο γιατί η αυγή είναι πολύ κοντά.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά


ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ – ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ G20
bk-jb-ljb-lb-l
Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας. Διπλωματική υπάλληλος του πολιτικού τμήματος της Γερμανικής Πρεσβείας στη Μόσχα απελάθηκε μετά από αίτημα των ρωσικών αρχών.  Το Βερολίνο σχολίασε το περιστατικό ως μέτρο αντιποίνων καθώς μια ρωσίδα διπλωμάτης είχε κληθεί να εγκαταλείψει τη Ρωσική Πρεσβεία στη Γερμανία, όπως βεβαιώνει το περιοδικό Der Spiegel.
ljvmgmgmgimgik
Γερμανική πρεσβεία στη Μόσχα
Ένας υπάλληλος της γερμανικής πρεσβείας στη Μόσχα κλήθηκε να εγκαταλείψει. Πρόκειται για πράξη αντιποίνων από τις ρωσικές αρχές. Λυπούμαστε για αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια και εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας και στη Ρωσική κυβέρνηση “, ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας του Βερολίνου.
Σύμφωνα με το Spiegel, υπήρξε και μια ακόμη περίπτωση απέλασης Ρώσου διπλωμάτη που εργαζόταν στο  Γενικό Προξενείο της Βόννης και μετά από παρακολούθηση μηνών των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, χαρακτηρίσθηκε ως κατάσκοπος. To γερμανικό περιοδικό εκθειάζει την απέλαση του Ρώσου κατασκόπου η οποία έγινε μέσα σε κλίμα απόλυτης διακριτικότητας και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Για να συνεχίσει κατηγορώντας τους Ρώσους ότι μετά την αποτυχία τους στην  πολιτική του οφθαλμός αντί οφθαλμού τώρα χρησιμοποιούν  τα χτυπήματα βελόνας.
Οι ηγέτες Κίνας, Ρωσίας, Ινδίας, Βραζιλίας, Ν.Αφρκής (BRICS) G20
Οι ηγέτες Κίνας, Ρωσίας, Ινδίας, Βραζιλίας, Ν.Αφρκής (BRICS) G20
Πρόκειται για μια πολιτική χειρουργικής βελόνας. Δεν γνωρίζουμε που θα οδηγήσει αυτό”, σχολίασε παράγοντας του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
ljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljb
G20
Ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο, οι εντάσεις μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας έχουν ενταθεί. Στη σύνοδο κορυφής των G20 στο Brisbane, της Αυστραλίας, η Γερμανίδα Καγκελάριος θα συναντηθεί κατ΄ιδίαν με τον Πρόεδρο Πούτιν στις 10.00 μ.μ. τοπική ώρα για το ουκρανικό ζήτημα. Το ρεπορτάζ λέει ότι στην αίθουσα συνεδριάσεων σήμερα η Μέρκελ, έχασε την υπομονή της και κατηγόρησε τη Ρωσία  για επεκτατικές βλέψεις σε    Ουκρανία, Μολδαβία και Γεωργία.

¨ Πότε θα κάμει Ξαστεριά, πότε θα Φλεβαρίσει…¨

ξαστεριαΠότε θα κάμει ξαστεριά, πότε θα φλεβαρίσει, να πάρω το ντουφέκι μου, την έμορφη πατρόνα, να κατεβώ στον Ομαλό, στη στράτα του Μουσούρου …







http://youtu.be/SYz56HYb8nU Πότε θα κάμει
ξαστεριά – Νίκος Ξυλούρης
Λοιπόν πότε θα κάνει Ξαστεριά;
Για τους συμπολιτευόμενους νόες, Ξαστεριά= Εκλογή Προέδρου =Ανάπτυξη.
Για τους αντιπολιτευόμενους νόες, Ξαστεριά= Εκλογές =Ανάπτυξη
Για τους υποψήφιους για το προεδρικό αξίωμα, Ξαστεριά= πότε θα φλεβαρίσει;
Για τους τοκογλύφους, Ξαστεριά= νέο ¨προληπτικό¨ μνημόνιο, νέα κέρδη, νέα ανάπτυξη για τις χώρες τους.
Για τους Τούρκους, Ξαστεριά= Ανάπτυξη μέσα στην Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ
Είναι όμως τα πράγματα έτσι;
¨Όταν σου πουλάνε πολλά μέλια , έρχονται και τα ξύδια¨
Όλα λοιπόν γύρω μας ¨πανηγυρίζουν¨…
Τα δημοσιεύματα πανηγυρίζουν
H Ελλάδα έβαλε τέλος στη χειρότερη ύφεση που βίωσε τα τελευταία 50 χρόνια, αναφέρει το Bloomberg.
«Η ανάπτυξη στην Ελλάδα επανέρχεται και ξεπερνά την ανάπτυξη της Γερμανίας, της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης» αναφέρουν οι Financial Times.
«Η ανάπτυξη της Ελλάδας είναι υψηλότερη από το 1,2% της Γερμανίας και ταχύτερη από τον μεγαλύτερο αριθμό των χωρών της Ευρωζώνης, για πρώτη φορά από το 2007», προσθέτουν oι Financial Times. «Στην πραγματικότητα η ανάπτυξη κατά 0,7% στο τρίτο τρίμηνο ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, ενώ και μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. ήταν η υψηλότερη, με εξαίρεση τη Ρουμανία και τη Βρετανία που σημείωσε την ίδια επίδοση με την Ελλάδα», τονίζουν.
H Eλλάδα εξήλθε της ύφεσης, αφήνοντας πίσω της την κρίση που έθεσε σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του ευρώ, σημειώνει, από την πλευρά του, το πρακτορείο Bloomberg
«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει μετά από έξι χρόνια ύφεσης», επισημαίνει η Wall Street Journal, η οποία εκτιμά πως ο μεγαλύτερος του αναμενόμενου ρυθμός ανάπτυξης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ρεκόρ που κατέγραψε φέτος ο τομέας του τουρισμού. Υπό τον τίτλο «Η ελληνική οικονομία βγήκε από την ύφεση», το Reuters αναφέρει ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ δείχνουν ότι αυξήθηκε κατά 0,8% στο πρώτο τρίμηνο του 2014 (σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο) και ότι ήταν η πρώτη φορά που η οικονομία αναπτύχθηκε μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2009. bankingnews.gr/ 14/11/2014
Έτσι αυτή η καινοφανής ανάπτυξη στην Ελλάδα συνοδεύτηκε και με ένα άλλο πρωτόγνωρο μετακατοχικό φαινόμενο, οι κάδοι των απορριμμάτων στις μεγαλουπόλεις ¨να αδειάζουν ¨ πριν καλά-καλά γεμίσουν.
Γιατί άραγε να ευημερούν οι αριθμοί και τα κακόμοιρα αδέσποτα να πεθαίνουν της πείνας γιατί δεν έχουν να φάνε τίποτε εξ αιτίας του γεγονότος που ¨ άλλοι μη ενεργοί πολίτες¨ αδειάζουν το περιεχόμενο των κάδων;
Οι δείκτες ¨πανηγυρίζουν¨
¨ Κατά 32,000 αυξήθηκαν οι απασχολούμενοι σε σχέση με πέρυσι, αλλά την ίδια στιγμή, κατά 29,000 αυξήθηκαν οι “οικονομικά μη ενεργοί”. Στο 25,9% η ανεργία τον Αύγουστο. Στο 25,9% υποχώρησε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο του 2014, από 27,8% που ήταν τον Αύγουστο του 2013 και 26,1% τον Ιούλιο του 2014, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Οι άνεργοι διαμορφώθηκαν σε 1.242.219 άτομα, μειωμένοι κατά 112.186 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013 (-8,3%) και κατά 20.398 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2014 (-1,6%). Από την άλλη πλευρά, οι απασχολούμενοι εκτιμάται ότι ανήλθαν σε 3.551.148 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 32.636 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013 (+0,9%) και μείωση κατά 15.698 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2014 (-0,4%). Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 29.196 άτομα σε σχέση με το Αύγουστο του 2013 (+0,9%) και κατά 31.709 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2014 (+1,0%) και έφτασαν τα 3.334.759 άτομα¨. Posted by olympiada 14 Νοεμβρίου 2014
Οι Τούρκοι ¨πανηγυρίζουν¨
Στις 15 Νοεμβρίου η τουρκική φρεγάτα «TCG Gelibolu» και το υποβρύχιο «TCG Burakreis» θα επισκεφθούν το λιμάνι της Κερύνειας, ενώ η πυραυλάκατος «TCG Bora» θα βρίσκεται στην Αμμόχωστο στο εμπορικό λιμάνι και θα είναι ανοικτή για τους επισκέπτες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την 31η επέτειο της ανακήρυξης του Ψευδοκράτους, στην Κερύνεια από Τούρκους αστέρες, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 15:30 μπροστά στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ, στην οποία θα
παρακολουθήσουν, στρατιώτες και τα πληρώματα των σκαφών, σημειώνει το δημοσίευμα του Ντενίζ Χαμπέρ.
Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας, πραγματοποιείται επίσκεψη του, 62 μέτρων και 45 ανδρών, υποβρυχίου «TCG Sakarya» στο λιμάνι του Δυρραχίου, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα. http://www.echedoros-a.gr/
Πότε όμως θα πανηγυρίσει ο Έλληνας, πότε θα κάνει ξαστεριά στην ψυχή του, πότε θα δει την πραγματική ανάπτυξη;
Για τους χειμαζόμενους Έλληνες μένουν οι υπόλοιποι στίχοι του τραγουδιού¨ να πάρω το ντουφέκι μου …να κατεβώ στον Ομαλό…¨ .
Ο Έλληνας θα πάρει στρατιωτικό ντουφέκι για να υπερασπισθεί την πατρίδα του.
Όμως για να ¨κατέβει¨ στην στράτα του Ομαλού δηλ. της ομαλότητας πρέπει πρώτα να βγει από την μπόχα της δυσώδους γάγγραινας των σκανδάλων που με αυτά η πατρίδα του βρέθηκε αλυσοδεμένη δούλα στα Διεθνή σκλαβοπάζαρα των τοκογλύφων .
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αρχίζουν. Οι αντιδράσεις Αμερικανών στρατιωτικών στην σκιά της κλιμάκωσης των σχέσεων με την Ρωσία: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΩ!


Με αντιδράσεις ανάλογες αυτων του διαφαινόμενου πολέμου με την Συρία, Αμερικάνοι στρατιώτες εκφράζουν την αντίθεση τους σε οποιαδήποτε εχθροπραξία με την Ρωσία. Το αυτονόητο δηλαδη…

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ! Αποφαση – κόλαφος της ολομέλειας του ΣτΕ. Και όμως ο Στουρναρας έγινε και προεδρος της ΤτΕ…


Με την αποφαση 4003/14, η ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει ως αντισυνταγματική την επιβολή του ΕΝΦΙΑ. Το σημαντικό όμως ειναι οτι οτι το ΣτΕ μπήκε στην ουσία του θέματος και τεκμηρίωσε την αποφαση λέγοντας το αυτονόητο: Οι αντικειμενικές αξίες ειναι υψηλότερες απο τις εμπορικές. Τοσο απλά.
Δίνει μαλιστα προθεσμία 6 μηνών στον Χαρδούβελη να αναθεωρήσει την δομή.
Και εδω προκύπτει μείζον θεμα για τον Στουρναρα, ο οποίος εσκεμμένα έφερε αυτο το μόρφωμα, γνωρίζοντας οτι ειναι παράνομο. Και η κυβερνηση τον επέλεξε για προεδρο της ΤτΕ!
Πως το ήξερε; Απο το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ που είχαμε αποκαλύψει πριν την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ. Την επιστολή Προκόπη Παυλοπουλου στον Στουρναρα όπου τον προειδοποιούσε για την αντισυνταγματικότητα του μορφώματος του. 
Η επιστολή περιείχε ακριβως τα στοιχεια που χρησιμοποίησε το ΣτΕ για να τεκμηριώσει την αποφαση.
Προς τον
Υπουργό Οικονομικών
κ. Γιάννη ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2013
Κύριε Υπουργέ,
Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, που αφορά το προσχέδιο νόμου περί «Ενιαίου Φόρου Ακινήτων» (εφεξής «ΕΝ.Φ.Α.»), εκθέτω τις απόψεις μου σχετικά με πτυχές αφενός ενδεχόμενης αντισυνταγματικότητας των διατάξεών του. Και, αφετέρου, ενδεχόμενης παραβίασης διατάξεων του ευρωπαϊκού δικαίου αλλά και του δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
. Εκ προοιμίου διευκρινίζω ότι οι απόψεις μου αυτές ξεκινούν από την αφετηρία της απόφασης της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας 1972/2012. Δηλαδή της απόφασης που έκρινε και την συνταγματιοκότητα του «προγόνου» του «ΕΝ.Φ.Α.», ήτοι του «ΕΕΤΗΔΕ» (κατ’ άρθρο 53 του ν. 4021/2011).
Α. Υπενθυμίζω ότι στην ως άνω, εξαιρετικά κρίσιμη εν προκειμένω, απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε μόνο κατ’ οικονομία ως συνταγματικώς ανεκτές βασικές πτυχές του «ΕΕΤΗΔΕ». Με την έννοια ότι η συνταγματικότητα αυτή στηρίζεται, κατά βάση, στο ότι το «ΕΕΤΗΔΕ» θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο μέτρο εντελώς περιορισμένης χρονικής διάρκειας, ήτοι για τα έτη 2011 και 2012. Συγκεκριμένα, κατά το σκεπτικό no 16 της προαναφερόμενης απόφασης ΣτΕ 1972/2012: «Περαιτέρω, το ΕΕΤΗΔΕ δεν αποτελεί, κατά τα ανωτέρω γενόμενα δεκτά (βλ. σκ.8), νέο πάγιο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας, αλλά, όπως προκύπτει από τις επί μέρους ρυθμίσεις του άρθρου 53 του ν. 4021/2011 και την οικεία αιτιολογική έκθεση, έκτακτο μέτρο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το έλλειμμα του 2011 και την επίτευξη των αντιστοίχων στόχων για το 2012. Συνεπώς και εξ αυτού του λόγου, ήτοι του εκτάκτου χαρακτήρος της επίδικης φορολογικής επιβαρύνσεως, ο νομοθέτης, ο οποίος πάντως, κατά τα εκτεθέντα στην προηγουμένη σκέψη, έχει ευρεία διακριτική ευχέρεια κατά τον καθορισμό των διαφόρων μορφών φορολογικών επιβαρύνσεων, δεν ήταν υποχρεωμένος, θεσπίζοντας τον εν λόγω έκτακτο φόρο, να ακολουθήσει τις μορφές και τις αρχές που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες περιπτώσεις φορολογίας της ακίνητης περιουσίας».
Β. Εξ αντιδιαστολής, από την ίδια αυτή απόφαση συνάγεται σαφώς ότι ο «ΕΝ.Φ.Α.», ως φορολογική επιβάρυνση διαρκείας, πρέπει να υπακούει σ’ όλες εκείνες τις αρχές της φορολογίας, οι οποίες καθιερώνονται, δεσμευτικώς για το νομοθέτη, πρωτίστως από τις διατάξεις του άρθρου 78 του Συντάγματος.
. Υπό τα ως άνω δεδομένα αρκετές διατάξεις του προσχεδίου νόμου περί «ΕΝ.Φ.Α.» εμφανίζονται συνταγματικώς προβληματικές, ως μη συμβατές κυρίως με τις διατάξεις των άρθρων 4 παρ. 1, 5, 17, 20 και 78 του Συντάγματος, καθώς και με τις διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου και του άρθρου 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, όπως προκύπτει από τα εξής:
Α. Ο «ΕΝ.Φ.Α.» επιβάλλεται, κατ’ ουσία και κατ’ αποτέλεσμα, χωρίς ουσιαστική σύνδεση όχι μόνο με το συνολικό εισόδημα του ιδιοκτήτη αλλ’ ακόμη και με το παραγόμενο από την ιδιοκτησία αυτή, lato sensu, εισόδημα. Είναι όμως προφανές ότι, υπό τα δεδομένα αυτά, «αποστασιοποιημένος» και από την εν γένει φοροδοτική ικανότητα του υποκειμένου του συγκεκριμένου οικονομικού βάρους αλλά και από την έναντι αυτού οικονομική σημασία του βαρυνόμενου ακινήτου, ο «ΕΝ.Φ.Α.» οδηγεί, εν τέλει, και στην οικονομική απομείωση της πληττόμενης ακίνητης ιδιοκτησίας. Οδηγεί, δηλαδή, σ’ ένα είδος έμμεσης δήμευσης του ακινήτου -αφού ο ιδιοκτήτης του ωθείται, εμμέσως πλην σαφώς, ακόμη και στο ν’ απαλλαγεί από το ακίνητό του λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στα φορολογικά βάρη που του αναλογούν- και, κατά λογική ακολουθία, στην οικονομική «τήξη» του πυρήνα του δικαιώματος στην ιδιοκτησία. Τούτο όμως φαίνεται ν’ αντιβαίνει, μεταξύ άλλων:
1. Προς τις διατάξεις των άρθρων 17 και 18 του Συντάγματος, δεδομένου ότι ο «ΕΝ.Φ.Α.» θίγει τον ίδιο τον πυρήνα του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, μέσω της σταδιακής, νομοτελειακής, αποδυνάμωσης της οικονομικής της αξίας.
2. Προς τις διατάξεις του άρθρου 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ. Και τούτο διότι οι διατάξεις αυτές, μέσ’ από την ερμηνεία τους από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επιβάλλουν την αρχή σύμφωνα με την οποία η περιουσία, ως αμάλγαμα εμπραγμάτων και ενοχικών δικαιωμάτων, δεν επιτρέπεται να εξανεμίζεται υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» φορολογικών βαρών που από τη μια πλευρά αποδυναμώνουν την φοροδοτική ικανότητα του υποκειμένου του φόρου, παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας μεταξύ φορολογικού βάρους και φοροδοτικής διαθεσιμότητας. Και, από την άλλη πλευρά, ουσιαστικά απομειώνουν την περιουσία του υποκειμένου του φόρου σε τέτοιο βαθμό, ώστε να τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η επιβίωσή του. Συνακόλουθα, λοιπόν, η προς αυτή την κατεύθυνση ερμηνεία κι εφαρμογή της ΕΣΔΑ οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο «ΕΝ.Φ.Α.» φαίνεται να πλήττει, στο πλαίσιο της ελληνικής έννομης τάξης, και:
α) Τη γενική ρήτρα της αξίας του ανθρώπου, κατά τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος. Και τούτο διότι η αδυναμία εξασφάλισης ενός «ελάχιστου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης» συνεπάγεται την ευθεία προσβολή της αξίας του ανθρώπου.
β) Τη γενική ρήτρα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος. Και τούτο διότι δίχως τα στοιχειώδη οικονομικά εφόδια της περιουσίας καθενός καθίσταται, στην πράξη, αδύνατη η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του μέσ’ από την ελεύθερη συμμετοχή του στην οικονομική και κοινωνική ζωή.
γ) Τις βασικές αρχές που καθιερώνουν οι διατάξεις του άρθρου 25 του Συντάγματος. Συγκεκριμένα δε:
γ1) Την κατ’ άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, αφού η αρχή αυτή δεν νοείται δίχως την δυνατότητα του καθενός να επιβιώσει υπό όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.
γ2) Την κατ’ άρθρο 25 παρ. 1 αρχή της αναλογικότητας, αφού η, εντέλει, επιβάρυνση της ιδιοκτησίας και, κατ’ αποτέλεσμα, της περιουσίας καθενός δεν είναι επιτρεπτό να θυσιάζεται, με κάθε τίμημα, στο βωμό επίτευξης αμιγώς δημοσιονομικών στόχων.
γ3) Την κατ’ άρθρο 25 παρ. 2 και 4 αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης. Και τούτο διότι η, μέσ’ από τις στοιχειώδεις επιταγές της κοινωνικής αλληλεγγύης, συνεισφορά του καθενός προϋποθέτει την δυνατότητά του να έχει στη διάθεσή του περιουσιακά στοιχεία, ικανά να συμβάλουν στην επίτευξη του σκοπού αυτού, αφού όμως προηγουμένως διασφαλίζονται οι minimum όροι της προσωπικής του επιβίωσης υπό συνθήκες στοιχειώδους αξιοπρέπειας.
Β. Ο «ΕΝ.Φ.Α.» φαίνεται να έρχεται σ’ αντίθεση προς τις διατάξεις του Συντάγματος που εγγυώνται την αρχή της ισότητας. Και συγκεκριμένα:
1. Της κατ’ άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος αρχής της αναλογικής ισότητας, η οποία σημαίνει ίση μεταχείριση ουσιωδώς όμοιων καταστάσεων αλλά και άνιση μεταχείριση ουσιωδώς ανόμοιων καταστάσεων. Και τούτο π.χ. διότι ο καθορισμός ενιαίας τιμής ζώνης για τον υπολογισμό του «ΕΝ.Φ.Α.» αγνοεί, στην πράξη, τη διαφορά που υφίσταται ως προς την πραγματική οικονομική αξία ακινήτων, τα οποία εντάσσονται άνευ όρων στην ίδια ζώνη.
2. Της κατ’ άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος αρχής της συμμετοχής καθενός στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις πραγματικές οικονομικές του δυνάμεις. Και τούτο διότι, όπως εκτενώς εξηγήθηκε, η επιβολή του ουδόλως συνδέεται αφενός με την εν γένει φοροδοτική ικανότητα του βαρυνόμενου. Και, αφετέρου, με την πρόσοδο την οποία παράγει το βαρυνόμενο ακίνητο.
Γ. Ο «ΕΝ.Φ.Α.» φαίνεται να έρχεται σ’ αντίθεση προς τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 1 του Συντάγματος, οι οποίες κατοχυρώνουν το δικαίωμα αίτησης και παροχής οριστικής και προσωρινής δικαστικής προστασίας. Και τούτο διότι:
1. Η όλη δομή του «ΕΝ.Φ.Α.», οδηγεί στο συμπέρασμα πως η επιβολή του βασίζεται ουσιαστικά σε νομοθετικώς θεσπιζόμενο τεκμήριο ως προς τη βάση υπολογισμού του. Προς την κατεύθυνση αυτή συνηγορεί και το γεγονός ότι ο «ΕΝ.Φ.Α.», όπως προεκτέθηκε, ουδόλως συνδέεται τόσο με το γενικό εισόδημα του φορολογουμένου όσο και με την εκ του βαρυνόμενου ακινήτου αποκτώμενη πρόσοδο. Όμως, τέτοιου είδους τεκμήρια σχετικά με τη φορολογία αντιτίθενται, τουλάχιστον κατ’ αρχήν, όχι μόνο προς την κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 5 αρχή της ισότητας ενώπιον των δημόσιων βαρών. Αλλά και προς το κατά τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 1 δικαίωμα αίτησης και παροχής δικαστικής προστασίας, οριστικής και προσωρινής.
2. Όπως παγίως δέχεται και η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (βλ. π.χ. τις αποφάσεις 2065/1988, 2443/1989, 1192/1990, 2919/1999, 3284/2000, 1576/2002, 1340/2003 κλπ.), η θέσπιση τεκμηρίων σχετικά με τον προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης δυσχερώς συμβιβάζεται με τις απαιτήσεις των διατάξεων του άρθρου 20 παρ. 1, οι οποίες καθορίζουν το περιθώριο ελευθερίας του διαδίκου για αίτηση και παροχή δικαστικής προστασίας. Ως εκ τούτου, τέτοια τεκμήρια μόνον ως επικουρική μέθοδος προσδιορισμού της φορολογητέας ύλης είναι συνταγματικώς ανεκτά. Και μόνον εφόσον:
α) Πρώτον, αποφεύγεται πλήρως η διαμόρφωση πλασματικής φορολογητέας ύλης, ιδίως μέσ’ από τη διαμόρφωση του τεκμηρίου υπό συνθήκες που εγγυώνται τη συμφωνία του με τα δεδομένα της κοινής πείρας, λόγω της σταθερότητας της αποδεικτικής του βάσης και της αβίαστης συναγωγής των συμπερασμάτων, πάνω στα οποία στηρίζεται.
β) Δεύτερον, εν πάση περιπτώσει ο φορολογούμενος διαθέτει τη δυνατότητα αμφισβήτησης του τεκμηρίου γενικώς, ιδίως δε μ’ επίκληση των ιδιαίτερων συνθηκών που συνθέτουν τα δεδομένα της προσωπικής του κατάστασης.
3. Με βάση όμως τα όσα ήδη εκτέθηκαν ως προς τον «ΕΝ.Φ.Α.», το τεκμήριο στο οποίο ερείδεται ως προς τον προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης που επιτρέπει την επιβολή του δεν ανταποκρίνεται πλήρως στα, κατά τ’ ανωτέρω, επιβαλλόμενα από τις εγγυήσεις των διατάξεων του άρθρου 20 παρ. 1 χαρακτηριστικά αναφορικά με την ακώλυτη παροχή δικαστικής προστασίας. Πραγματικά:
α) Ο «ΕΝ.Φ.Α.» στηρίζεται στη συνεκτίμηση αντικειμενικών παραγόντων, οι οποίοι αναφέρονται περιοριστικώς. Γεγονός που σημαίνει ότι αποκλείεται ο συνυπολογισμός, ως προς τον προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης, άλλων κρίσιμων παραγόντων συνδεόμενων με την πραγματική αξία του ακινήτου, όπως είναι π.χ. η πραγματική -πέραν της αντικειμενικής- αξία του.
β) Συνακόλουθα, υπ’ αυτές τις συνθήκες, ο «ΕΝ.Φ.Α.» στηρίζεται, κατ’ ουσία, σ’ ένα οιονεί αμάχητο τεκμήριο, το οποίο αν δεν αποκλείει πλήρως, σίγουρα περιορίζει υπερμέτρως τα όρια του δικαστικού ελέγχου, κατά τρόπο που θίγει τον ίδιο τον πυρήνα του δικαιώματος αίτησης και παροχής δικαστικής προστασίας κατ’ άρθρο 20 παρ. 1 του Συντάγματος (αλλά και, περαιτέρω, κατ’ άρθρο 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ).
​Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις αναφορικά με τις απόψεις, τις οποίες σας προεξέθεσα.
Μ’ εκτίμηση
Προκόπης Παυλόπουλος

Να αναλάβει η... τρόικα και επισήμως την κυβέρνηση

Να αναλάβει η... τρόικα και επισήμως την κυβέρνηση

Για να μην διασύρεται άλλο η κυβέρνηση και η Βουλή
Διεσυραν την κυβέρνηση, εξευτέλισαν τη Βουλή και προκάλεσαν βάναυσα τον κόσμο αποδεικνύοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο το ποιος πραγματικά κυβερνάει αυτή τη χώρα.
Η τρόικα και οι ξένοι τοκογλύφοι είναι αυτοί που νομοθετούν, ακόμα και για ζητήματα τεχνικής φύσεως, όπως η περιβόητη τροπολογία για τις εκατό δόσεις, ενώ η κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή απλά ψηφίζουν τις εντολές που δίνουν τα τεχνικά κλιμάκια των χαμηλόβαθμων υπαλλήλων. Το μόνο που μένει πλέον στην ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι να παραδώσουν και επίσημα το Μαξίμου στην τρόικα και τους δανειστές για να αναλάβουν οι ξένοι τη διακυβέρνηση του τόπου, γιατί ο περαιτέρω εξευτελισμός των βουλευτών και του κοινοβουλίου εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για τη σημερινή γκρίζα δημοκρατία μας.
Αυτό που έγινε χθες στη Βουλή δεν περιγράφεται. Η πλειοψηφία των βουλευτών ακόμα και της Νέας Δημοκρατίας, έπαψε να οργίζεται και άρχισε να γελάει με την κατάντια που έχει προκαλέσει στον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό η τρόικα και οι ξένοι τοκογλύφοι. Αυτό ακριβώς είναι και το επικίνδυνο. Κανείς πλέον δεν παίρνει στα σοβαρά την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα ισοπεδώνεται το κύρος του Κοινοβουλίου με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ που εισπράττει τα μέγιστα από την ραγδαία φθορά της κυβέρνησης τα είχε χαμένα. Δεν πίστευαν ότι η τρόικα θα εξευτέλιζε σε τέτοιο βαθμό μια κυβέρνηση, την οποία η ίδια επέλεξε και η οποία έχει δείξει υποταγή σε όλες τις απαιτήσεις της, παρά τον όλεθρο που έχει προκαλέσει στο λαό και τη χώρα.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει για τη νέα τροπολογία, θα εκτεθούν οι βουλευτές εκείνοι που εμφανίζονται λάβροι στις δηλώσεις τους στα τηλεοπτικά κανάλια, ενώ στη συνέχεια ψηφίζουν με υποτέλεια όλους τους νόμους που απαιτούν οι ξένοι. Πάντως ο Απόστολος Κακλαμάνης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την τροπολογία που καταργεί στην ουσία τις εκατό δόσεις, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος ζήτησε την παραίτηση Χαρδούβελη, παρά το γεγονός ότι ο νόμος τερατούργημα που αποτελεί στην ουσία «νον πέιπερ» της τρόικας κατατέθηκε από τον Χρ. Σταϊκούρα.
Η άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης που εξευτελίζει το κύρος του Κοινοβουλίου, ήταν αποτέλεσμα του τελεσίγραφου που έστειλε η τρόικα για υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων. Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούσε να καθυστερήσει την άφιξη στην Αθήνα για τον καθιερωμένο έλεγχο. Η στάση της τρόικας έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα, προβάλλοντας εξωφρενικές απαιτήσεις και τη λήψη μιας σειράς μέτρων τα οποία θα ΄φερουν την κυβέρνηση αντιμέτωπη με ολόκληρη την κοινωνία και θα οδηγήσουν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό αφανισμό. Γι’ αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο τεχνητής σύγκρουσης με την τρόικα και την προσφυγή σε εκλογές, στην εναγώνια προσπάθεια τους να περισώσουν ένα αξιοπρεπές ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία.
Σε εκλογική τροχιά έθεσε το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας σε διακόσια στελέχη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ζήτησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να αρχίσουν περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα.
Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε δραματικά αδιέξοδα, με δεδομένη την απόφαση των Γερμανών και της τρόικας να παραπέμψουν στις καλένδες τη μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά και τους σκληρούς όρους που επιδιώκουν να επιβάλλουν για τη διετία, που συνιστούν ένα νέο μνημόνιο το οποίο δεν πρόκειται να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή. Γι’ αυτό η πιθανότητα για εκλογές  ακόμα και πριν την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας είναι μεγάλη και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων έχει τεθεί ήδη σε προεκλογική τροχιά.