Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ο Πανάγιος Τάφος ....τρισδιάστατα στον υπολογιστή σας


 


 Κρατήστε πατημένο το κλικ και κουνήστε το mouse (έως και 360 μοίρες) και δείτε τις τοποθεσίες σα να είσασταν εκεί...http://www.360tr.com/kudus/kiyamet_eng/index.html

Αμερικάνικη δημοσκόπηση για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!!


 
 
 
Οι Αμερικάνοι επιμένουν να επαναφέρουν συνέχεια αυτή τη δημοσκόπηση μέχρι να βγάλουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Ψηφίστε, ακόμη μία φορά, γιατί οι Σκοπιανοί κοντεύουν να μας περάσουν σε ψήφους.
 
 ΕΠEIΓΟΝ  
                         
Στείλτε το παντού!!!!!! 
Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!
 
Ψηφίστε ΟΛΟΙ! 
Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

http://www.topix.com/forum/ world/macedonia/ TAAAAFN23PMGMJ147


Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.

Τα Δωδεκάνησα ως ασπίδα της ΑΟΖ...Ν. Λυγερός




Όσοι θεωρούν ακόμα τα Δωδεκάνησα αποκλειστικά ως τουριστικό προορισμό στην καλύτερη περίπτωση ή ως ευάλωτη περιοχή της Ελλάδας στην χειρότερη, πρέπει να καταλάβουν ότι στην πραγματικότητα αποτελούν την ασπίδα της ΑΟΖ. Το σύμπλεγμα του Καστελλόριζου είναι η αιχμή του δόρατος και επιτρέπει την επαφή με την ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά από μόνο του δεν επαρκεί και χρειάζεται υποστήριξη από όλα τα Δωδεκάνησα. Αυτή η ενίσχυση είναι απαραίτητη και δεν είναι ανάγκη να γνωρίζει κανείς τις ημερομηνίες του 1480 και του 1522 για να καταλάβει την αξία του εγχειρήματος. Η τοποθεσία των Δωδεκανήσων είναι γεωστρατηγική κι αυτή η ιδιότητα αναδεικνύεται και τοποστρατηγικά μέσω των διαγραμμάτων Voronoi. Αφού λοιπόν το θεωρητικό υπόβαθρο είναι ξεκάθαρο, πρέπει να υλοποιήσουμε τις απαιτήσεις του. Δεν μπορεί να είμαστε απλώς παθητικοί και να μας αρκούν οι συμφωνίες του 1923, 1932 και 1947. Το όλο πεδίο χρειάζεται μία δυναμική που πρέπει να αναπτυχθεί, διότι η θεωρία των μηδενικών γειτονικών τριβών προϋποθέτει απλώς την εξουδετέρωση οποιασδήποτε αντίστασης στην περιοχή. Δεν υπάρχει θέση που να στέκει πλέον και να θεωρεί τα Δωδεκάνησα ως απλώς νησιά του Αιγαίου. Αυτή η παθητική στάση είναι εγκληματική για το λαό μας στην περιοχή. Και δεν αρκεί ο τουρισμός για να σώσει την κατάσταση. Όσοι από τους δικούς μας δεν έχουν ιδέα από ιπποτική ιστορία, θα πρέπει να την μελετήσουν, για να κατανοήσουν τα δομικά στοιχεία της περιοχής και ν’ αντιληφθούν ότι μερικά πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με την τύχη, όπως νομίζουν συνήθως. Το θέμα της ΑΟΖ αναδεικνύει και την πραγματικότητα που είναι εκτός οικονομικών θεμάτων. Κι αυτοί που επιμένουν και παλεύουν ενάντια στην ΑΟΖ, έχουν την υποχρέωση να το κάνουν για να δικαιολογήσουν την απραξία τους, αλλά και τον ραγιαδισμό τους, αλλιώς δεν εξηγείται μία τόσο μεγάλη αναποτελεσματικότητα. Όταν δεν πιστεύεις στην αξία των δικών σου, μεγαλώνεις την αξία του εχθρού σου, για να τον παρουσιάσεις ως αήττητο. Κατά συνέπεια, αν δεν δώσουμε την πρέπουσα σημασία στα Δωδεκάνησα και συνεχίσουμε να ακούμε τα λόγια της φοβίας, τότε όντως αυτή η περιοχή θα είναι καταδικασμένη. Γι’ αυτόν λοιπόν το λόγο πρέπει να προωθήσουμε το θέμα της ΑΟΖ, μέσω της ενίσχυσής μας στην περιοχή, για να δέσουμε την ΑΟΖ μας με την ΑΟΖ της Κύπρου και να έχουμε πια μια συνεκτική ευρωπαϊκή ΑΟΖ στη Μεσόγειο. Όλα τα άλλα είναι πολιτικάντικες και θεσμικές δικαιολογίες. Τα Δωδεκάνησα είναι η ασπίδα της ΑΟΖ, αλλά αυτή έχει νόημα μόνο όταν την κρατάμε στο χέρι μας κι όχι όταν την παρατάμε. Η ασπίδα είχε ήδη έναν συμβολισμό στη Σπάρτη, καλό θα ήταν οι δικοί μας να μην τον ξεχάσουν.

Το μαφιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών με αφορμή τη σύλληψη και κράτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου


του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα, ιδρυτικού και ηγετικού στελέχους του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ.


Κανένας φυσικά δεν μπορεί να πιστέψει, εκτός αν είναι απόλυτα ηλίθιος, ότι με την σύλληψη και κράτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου σήμερα, ημέρα Τετάρτη, 11 Απριλίου, πρόκειται για πρόθεση της κυβέρνησης και του κρατούντος πολιτικού συστήματος, επιτέλους να επικρατήσει διαφάνεια και να τιμωρηθούν παραδειγματικά κάποιοι ένοχοι για διαφθορά. Κι’ αυτό μετά από 38 έτη συνεχούς και συνεπούς διαφθοράς το οποίο εφάρμοσε και εξέθρεψε το ίδιο με πρωτεργάτη τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ποιον άλλον!!!

Θα αποτελούσε πρωταπριλιάτικο αστείο, αν ήταν πρωταπριλιά.
Πολλές ερμηνείες δόθηκαν πέραν τούτου, που άλλες μπορεί να ευσταθούν στο σύνολό τους, άλλες εν μέρει.


Όμως θα βάλω μια διάσταση της περίπτωσης Άκη, που δεν έθιξε κανείς έως τώρα και για μένα αποτελεί την ουσία του προβλήματος που σχετίζεται με τον Άκη.
Επειδή με τον Άκη ξεκινήσαμε στο Μόναχο μαζί με κάποιους άλλους συντρόφους στην ίδρυση του ΠΑΚ το 1968, αμέσως μετά την αναγγελία από τον Ανδρέα Παπανδρέου της πρώτης διακήρυξης του ΠΑΚ και επειδή επιπλέον αγωνιστήκαμε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας μαζί και έως την παραίτησή μου από το ΠΑΣΟΚ το 1977, είμαι σε θέση να ξέρω κάποια πράγματα που δεν τα γνωρίζουν άλλοι.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καθ’ όλη τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα δεν είχε περιουσιακά στοιχεία και ήταν αδιάφθορος. Αυτά που απέκτησε μετά τη μεταπολίτευση οφείλονται ...απεναντίας στη διαφθορά στην οποία εντάχτηκε και ως ο πιο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, έγινε και από τους κορυφαίους διεφθαρμένους του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι ο μόνος. Η ιεράρχηση της διαφθοράς ξεκινάει από το κορυφαία στελέχη του εκάστοτε ΠΑΣΟΚ και προχωράει προς τα κάτω, προς τη βάση, όπως λέγαμε στα «παλιά τα χρόνια»!

Πολλοί πονηροί φυσικά κατάφεραν να κρυφτούν στο γενικό κλεπτοκρατικό πολιτικό σύστημα που βασιλεύει έως σήμερα κι’ ένας «θεός» ξέρει πόσο ακόμη.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήθελε στον άμεσο περίγυρό του απατεώνες, καιροσκόπους, τυχοδιώκτες και καριερίστες. Αυτούς επέλεξε και τους άλλους κατέβασε από το «τραίνο» ή κατέβηκαν μόνοι τους, όταν διαπίστωσαν το νόημα της «αλλαγής».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν διέθετε επί πλέον δική του συγκρότηση και προσωπικότητα. Ήταν ετεροπροσδιοριζόμενος. Φυσικά από τον Ανδρέα Παπανδρέου, που τον είχε κοντά του γι’ αυτό το λόγο.

Από την εποχή του ΠΑΚ που αποδέχτηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου τον διορισμό του, με τον οποίο ο υποφαινόμενος διαφωνούσε, έως την όλη διαδρομή του που ποτέ δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση στον Ανδρέα Παπανδρέου. Γνωστό είναι το αστείο, που αποδίδει απόλυτα την πραγματικότητα: «Τι ώρα είναι Άκη;» ρωτάει ο Ανδρέας και η απάντηση του Άκη: Ό,τι πεις Ανδρέα»!


Ο Ανδρέας Παπανδρέου διέφθειρε και τον Άκη και την νεολαία του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ ολόκληρο και όλο τον ελληνικό λαό.

Γιατί τα λέω όλα αυτά. Για να πω τούτο και εδώ θέλω να καταλήξω.

Ο πανούργος Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει να δημιουργήσει τη δική του αυτοκρατορία και το δικό του πολιτικό τζάκι. Είναι υποχρεωμένος να εξαφανίσει μεθοδικά και προγραμματισμένα με ότι έχει σχέση με παπανδρεϊσμό και Σημιτισμό.
Ξεκινάει από τον Άκη και έπεται συνέχεια.


Βασικά η σύλληψη και κράτησή του αποτελεί συμβολισμό. Μέσω του Άκη αρχίζει και ξηλώνει το μύθο του Ανδρέα Παπανδρέου και της δυναστείας Παπανδρέου. Θέλει να μη τον αμφισβητεί κανένας και αυτό δεν μπορεί να γίνει, αν δεν σβήσει στα μάτια των στελεχών, μελών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ η αίγλη του παλιού καλού ΠΑΣΟΚ, που εκφράζει και προσωποποιεί ο Ανδρέας Παπανδρέου και εν μέρει και ο Γιώργος Παπανδρέου, ως γόνος της δυναστείας και ο Άκης ως παπανδρεϊκό σύμβολο.

Ας θυμηθούμε ότι ο Κώστας Σημίτης έβαλε στην πάντα σχεδόν όλους τους ανδρεοπαπανδρεϊκούς, εκτός από τα καθαρά λαμόγια, που δεν θα του πρόβαλαν αντίσταση. 
Ο Γιώργος ακολούθησε την ίδια μέθοδο για τον Σημίτη. Το ίδιο πράττει τώρα και ο Βενιζέλος. Η πρακτική είναι δοκιμασμένη, αποτελεσματική και γι’ αυτό η παραμένει η ίδια.

Θέλει να δείξει ότι γυρίζει σελίδα. Ξεκινάει μια καινούργια εποχή για το τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. το παρελθόν σβήνει μονοκονδυλιάς. Δεν υπήρξε. Μ’ ένα συγγνώμη τελείωσε.

Πονηρός και πανούργος ο δικολάβος που κάνει το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο. Θα το χάψει ο διεφθαρμένος λαός, πιστεύει. Δεν έχει και άδικο. Ο δικομματισμός θα σαρώσει πάλι, παρ’ όλα τα περί του αντιθέτου λεγόμενα. Εξάλλου υπάρχουν και τα γνωστά αναχώματα και για το ΠΑΣΟΚ και για τη Νέα Δημοκρατία. Το σύστημα τα έχει μελετήσει όλα και έχει επεξεργαστεί όλα τα σενάρια, ώστε να μη του φύγει τίποτε και όλα να είναι υπό έλεγχο.

Φυσικά αποτελεί παράλληλα και προεκλογικό τρικ για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, κυρίως των κομμάτων εξουσίας, που θέλει να δείξει ένα άλλο πρόσωπο από το βρικολακιασμένο που έχει.

Λες και τώρα ανακάλυψαν τη διαφθορά και θα την καταπολεμήσουν. Ποιοι; Αυτοί που την δημιούργησαν και την εξέθρεψαν και την γιγάντωσαν. Αυτοί που θέλουν να μας σώσουν αφού μας βάλουν στον τάφο, χωρίς ανάσταση.

Τελικά μην αμφιβάλετε θα προχωρήσουμε στο Γολγοθά, αλλά ανάσταση δε θα ζήσουμε.
Το σύστημα είναι πεπεισμένο ότι είμαστε ηλίθιοι (για να μη πω τίποτε χειρότερο) και αξίζουμε να πάθουμε περισσότερα γι’ αυτό που είμαστε!

Η απόδειξη θα έρθει στις 6 Απριλίου.
Μερικοί φυσικά, μέσα στα χαλάσματα και τον όλεθρο, θα θριαμβολογούν γιατί αύξησαν κατά τι τα εκλογικά ποσοστά τους.


Όμως το σύστημα, σύστημα!

[1] Για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Παραιτήθηκα το 1977 καταγγέλλοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου για αριστερή φρασεολογία και δεξιά πολιτική πρακτική.
 
[2] Όποιος θέλει να μάθει την αλήθεια και για τον Άκη και τον Ανδρέα Παπανδρέου, μπορεί να ανατρέξει τόσο στο ιστολόγιό μου, όσο και να διαβάσει το βιβλίου μου:  Ο μύθος του Ανδρέα ή οι θεωρητικές βάσεις της Ένωσης Κέντρου , του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ και η πρακτική του κατάληξη, εκδ. «Εναλλακτικές εκδόσεις», Αθήνα 2007.  Για το σύστημα το βιβλίο μου αυτό είναι απαγορευμένο.
Ακούω τον κ. Κατσανέβα στην τηλεόραση να επαινεί τον Ανδρέα Παπανδρέου και την περίοδο διακυβέρνησής του, τη στιγμή που ο Ανδρέας Παπανδρέου τον ίδιο δεν ήθελε να τον  βλέπει ούτε στον ύπνο του. Υπάρχουν γραπτές δηλώσεις του ίδιου του Ανδρέα.

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΤΟ ΚΑΛΕΜΑ Greek subtitles (FULL VIDEO)

 ΤΟ ΚΑΛΕΜΑ Greek subtitles (FULL VIDEO)


Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον video... Μην το χάσετε!!!!???







 

 

Στα άδυτα του εργοστασίου της Apple στην Κίνα – Βίντεο

Image






Ο Rob Schmitz του Marketplace είναι ο μόλις δεύτερος δυτικός δημοσιογράφος
 που του επετράπη να μπει στο εργοστάσιο της Foxconn τον μεγαλύτερο
 κατασκευαστή ηλεκτρονικών που βρίσκεται στην Κίνα και παράγει μια σειρά
 προϊόντων για λογαριασμό της Apple.
Όπως αναφέρεται στο βίντεο καθημερινά εκατοντάδες νέοι παρουσιάζονται
στη Foxconn για να βρουν δουλειά η οποία αμείβεται με 14 δολάρια την ώρα.
Στο βίντεο φαίνεται ακόμη πως οι κινέζοι εργάτες του εργοστασίου
κατασκευάζουν το ipad και τα διάφορα τεστ που υποβάλλεται  πριν αυτό
ξεκινήσει τη μακρά πορεία του για τους καταναλωτές της δύσης. Στη Foxconn
κατασκευάζονται εκτός του ipad τα Mac mini, το iPod, και iPhone, το Dell, το HP,
το Playstation 2 & 3, τα Wii, και το Xbox


''Έλληνες επιλέξτε τη Σκύλα ή τη Χάρυβδη''


Με αυτόν τον τόπο ο γερμανικός τύπος αναφέρεται στις ελληνικές εκλογές, τονίζοντας πως οι Έλληνες θα πουν τη γνώμη τους για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση και υπενθυμίζουν το σλόγκαν ''λεφτά υπάρχουν''.

Το βάσανο της ψήφου στην Ελλάδα.

«Το βάσανο της επιλογής για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος σχολίου της Süddeutsche Zeitung για τις επικείμενες εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα. Η εφημερίδα απαντά σε όσους ισχυρίζονται ότι το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι εκλογές που θα προκαλούσαν πολιτική αστάθεια: «Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση στο τέλος του 2009, είναι η πρώτη φορά που ζητείται η γνώμη του λαού. Την τελευταία φορά που οι εκλογείς προσέφυγαν στις κάλπες, το φθινόπωρο του 2009, έδωσαν τη νίκη σε ένα κόμμα που το σλόγκαν του ήταν «λεφτά υπάρχουν». Από τότε η ζωή των ανθρώπων έγινε πάρα πολύ δύσκολη. Το ότι μπορούν τώρα να ψηφίσουν είναι καλό. Και ακόμα καλύτερο θα ήταν αν δεν είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη».

Προετοιμάζεται ενόψει των εκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος


«Οι παχυλές επιχορηγήσεις των κομμάτων» είναι ο τίτλος ενός καταγγελτικού δημοσιεύματος στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, η οποία σημειώνει πως οι επιχορηγήσεις προκαλούν τη μήνη του αρχηγού των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο και σημειώνει: «9,39 ευρώ για κάθε ψήφο: τόσα είναι τα χρήματα που πήρε κάθε ελληνικό κόμμα το 2010 σε κρατικές επιχορηγήσεις. Το ποσό είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το μέσο όρο των κρατών της ΕΕ και δεν είναι καθόλου καλός οιωνός πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Η πολιτική τάξη της χώρας δεν φαίνεται να έχει συνείδηση του προβλήματος. Και όποιος πιστεύει ότι κυρίως οι σοσιαλιστές και οι συντηρητικοί που ευθύνονται για την οικονομική δυστυχία της χώρας τους θα προχωρήσουν τώρα αποθαρρυμένοι, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.

Οι περισσότεροι βουλευτές ψήφισαν πριν μερικές ημέρες νέες επιχορηγήσεις των κομμάτων ύψους 29 εκ ευρώ. Και όλως τυχαίως μόνο για τα κόμματα που εκπροσωπούνται ήδη στο κοινοβούλιο».

Πηγή Deutsche Welle


''Ο Έλληνας ασθενής" κείται στο κρεβάτι του πόνου και βογκάει από τους πόνους, βλέποντας την οικονομία του να συρρικνώνεται, την ανεργία να καλπάζει και τους πολίτες στους δρόμους να διαμαρτύρονται'' εκτιμά ο Γερμανός οικονομικός αναλυτής Αντρέας Μπέκερ.

Τα προγράμματα λιτότητας δε συναντούν την αντίθεση μόνο των λαών που πλήττονται από αυτά αλλά και πολλών εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κλάδου, οι οποίοι εκτιμούν ότι οι περικοπές απειλούν τη δημοκρατία.

Ο Έλληνας ασθενής κείται στο κρεβάτι του πόνου και βογκάει από τους πόνους, βλέποντας την οικονομία του να συρρικνώνεται, την ανεργία να καλπάζει και τους πολίτες στους δρόμους να διαμαρτύρονται. Οι γιατροί, που δεν είναι άλλοι από την τρόικα της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, πιάνουν κάθε τόσο τον σφυγμό του ασθενούς και ανάλογα με τις αντιδράσεις του καθορίζουν πόση λιτότητα ακόμη θα επιβάλουν. Έτσι περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα ο Γερμανός οικονομικός αναλυτής Αντρέας Μπέκερ, αποδίδοντας τις εντυπώσεις του από πρόσφατο συνέδριο επενδυτών του Bloomberg.

«Οι πολλές περικοπές μπορούν να αποβούν μοιραίες»


Εκεί ο Εντ Πάρκερ από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch προσπάθησε να εξηγήσει τη λογική της «ιατρικής ομάδας», υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα είχε ένα έλλειμμα στον προϋπολογισμό της τάξεως του 15% του ΑΕΠ της. Δεν είχε πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων και είναι σαφές ότι η χώρα χρειάζεται ένα αυστηρό πρόγραμμα περικοπών».

Οι πολλές περικοπές μπορούν να αποβούν μοιραίες, επισημαίνει ο Ουίλιαμ Γουάιτ. Ο Καναδός οικονομολόγος, που εργάζεται ως σύμβουλος στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την «φαρμακευτική αγωγή». «Εάν η αγωγή σκοτώνει τον ασθενή δεν έχουμε κανένα όφελος. Στην Ελλάδα επικρατεί ύφεση εδώ και μερικά χρόνια. Ολόκληρες επαγγελματικές ομάδες από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία εγκαταλείπουν τις χώρες τους. Εάν λοιπόν στερήσουμε από την χώρα τον παραγωγικό της πυρήνα και η ζωή του ασθενούς απειλείται, τότε δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίζουμε την χορήγηση των ίδιων φαρμάκων».

«Αυτό το είδος πολιτικής οδήγησε κατά τη δεκαετία του 30 στην καταστροφή»

Με λίγα λόγια, για να σταθούν στα πόδια τους οι υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να αναπτυχθεί η οικονομία. Προϋπόθεση για αυτό είναι να καταστούν ανταγωνιστικότερες οι εν λόγω χώρες, υπογραμμίζει η Έλγκα Μπαρτς, επικεφαλής οικονομολόγος της αμερικανικής τράπεζας Morgan Stanley. Στο παρελθόν αυτό θα μπορούσε να γίνει με την υποτίμηση των εθνικών νομισμάτων. Τι γίνεται όμως όταν οι υπερχρεωμένες χώρες ανήκουν σε μια υπερεθνική νομισματική ένωση; «Σε μια νομισματική ένωση θα πρέπει να υπάρχει ευελιξία προς τα πάνω ή προς το κάτω στις τιμές και τους μισθούς. Μόνο έτσι μπορεί να πετύχει η προσαρμογή, που στο παρελθόν διασφαλιζόταν με τη διαμόρφωση συναλλαγματικής ισοτιμίας», λέει η Έλγκα Μπαρτς.

Πράγματι, στην Ελλάδα το κόστος εργασίας συμπιέζεται, κυρίως εξαιτίας της αυξανόμενης ανεργίας. Ο ένας τους πέντε Έλληνες είναι άνεργος. Άνεργος είναι και ο ένας στους τέσσερις Ισπανούς. Στους νέους των δυο χωρών, η ανεργία υπερβαίνει το 50%. Τα ποσοστά αυτά είναι άκρως ανησυχητικά θα πει ο Σαρλ Ντιμά πρόεδρος της εταιρείας consulting Lombard Street Research. «H πολιτική αυτή είναι εσφαλμένη και συνιστά παρωδία της σύγχρονης οικονομίας. Αυτό το είδος πολιτικής οδήγησε ήδη κατά τη δεκαετία του 30 στην καταστροφή. Τότε σε πολλές χώρες κατέλαβαν δικτάτορες την εξουσία. Σας θυμίζω τον Σαλαζάρ στην Πορτογαλία και τον Φράνκο στην Ισπανία. Όταν ακολουθούνται τυφλά οικονομικοί στόχοι και αγνοείται το κοινό συμφέρον, είμαστε αντιμέτωποι με την καταστροφή. Τότε και σήμερα», υπογραμμίζει ο κ. Ντιμά.

Πηγή Deutsche Welle

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΑΡΘΡΟ "ΦΩΤΙΑ": "Αναμένοντας την Ανάσταση του Θεού μας και του Έθνους μας."


 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.
Αυτή την εβδομάδα η απανταχούΟρθοδοξία βιώνει την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου Ιησού Χριστού ο οποίος ως άνθρωπος ανέλαβε την ευθύνη για όλες τις αμαρτίες των ανθρώπων και απετέλεσε την αιτία για την σωτηρία των ανθρώπων.

 Τα γεγονότα που βιώνονται στουςΙερούς Ναούς την Μεγάλη Εβδομάδα είναι τα κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο. Στο τέλος αυτής της Μεγάλης Εβδομάδος, την Μεγάλη Παρασκευή έχουμε τηνΚορύφωση...
του Θείου δράματος όπου τελείται η «Ακολουθία των Παθών» και θυμόμαστε τα φρικτάΠάθη του Θεού μας.

Φρικτά πάθη που βιώνει σήμερα όλος ο Ελληνικός λαός από τους τυράννους της εξουσίας, εγχώριους και παγκόσμιους, όπως μαστιγώματα, φτυσίματα, κτυπήματα και εξευτελισμούς.
Στο τέλος του τοποθετούν το αγκάθινο στεφάνι και τον οδηγούν στην Σταύρωση περιμένοντας τον θάνατό του.


Αμελούν όμως, οι δυνάστες μας πως το Μεγάλο Σάββατο στην Πίστη μας συντελείται η ζωοφόρος Ανάσταση του Κυρίου μας με την ήττα του θανάτου και την αφή του Αγίου Φωτός στον κόσμο από τον Πανάγιο Τάφο.
Ξεχνούν πως η κοινωνία μας βράζει από αγανάκτηση και πολύ σύντομα θα σημάνει η Ανάσταση του πολύπαθου λαού μας.

Ξεχνούν όλοι αυτοί πως η καταπίεση, η εξαθλίωση του λαού μας και η αφαίρεση Δημοκρατικών δικαιωμάτων του καθώς η απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, θα δώσει πολύ σύντομα το έναυσμα για να ηχήσει η μεγάλη καμπάνα του ξεσηκωμού του Γένους μας.
Τούτη λοιπόν, την ώρα της αναμονής της Αναστάσεως του Κυρίου μας και του Έθνους μας θεωρώ αναγκαία την αναδημοσίευση του άρθρου μου 
«Έλληνα γεια σου».



«Απευθύνομαι σε σένα νεαρέ Έλληνα!
Εσένα, που γεννήθηκες την εποχή του μεγάλου μεταρρυθμιστή, του Χαρίλαου Τρικούπη.
Εσένα, που η δημαγωγία του Δεληγιάννη σε βρήκε μαθητή του Γυμνασίου ή του Σχολαρχείου.
Εσένα, που η εφηβεία σου σημαδεύτηκε από την ήττα του 1897.
Εσένα, που έμελλε στην καρδιά της νιότης σου να περάσεις σ΄ έναν άλλο αιώνα, τον 20ο αιώνα.

Εσύ, μεγάλωσες δύσκολα, σε αντίξοες συνθήκες, με πολλές ελλείψεις, χωρίς μέσα, χωρίς πολυτέλειες. Ο κόσμος σου ίσα που έφτανε μέχρι την Πρωτεύουσα του Νομού και αυτό ήταν ένα μακρύ ταξίδι επί ώρες με το άλογο.
Πως να πας στην Αθήνα, την Πρωτεύουσα;
Πώς να έλθεις από την Καλαμάτα, με τον μουτζούρη (τρένο της εποχής); Ήθελες μια ολάκερη μέρα. Πως να έλθεις από την Κρήτη με τα καράβια «θαλασσοπνίχτρες».
Πώς να έλθεις από την Άρτα; Πολύ πιο δύσκολα ήταν να έλθεις από τα σκλαβωμένα Δωδεκάνησα. Δυο μέρες ήθελες να έλθεις από την Κατερίνη.
Πώς να κατέβεις;


Παντού Τουρκιά. Τρέχα να περάσεις τα σύνορα. Και αν το μπορέσεις, πώς να γυρίζεις μετά να ξαναδείς τη φαμίλια σου; Σε δύσκολα χρόνια γεννήθηκες Έλληνα του 1880, του 85, του 90.΄ Τα δυσκολότερα όμως δεν έχουν έλθει ακόμα.

Τώρα που ετοιμάζεσαι να ανοίξεις σπίτι, κάποιοι ζωηροί συνομήλικοί σου, άντε ίσως καμιά δεκαριά χρόνια πιο μεγάλοι, με έναν κάποιο, Παύλο Μελά πάνε να ξεσηκώσουν τη Μακεδονία.
Είναι πράγματι άμυαλοι. Δεν κάθονται στα αυγά τους.

Πάνε να τα βάλουνε με την Αυτοκρατορία των Οθωμανών. Ο Σουλτάνος δεν τα σηκώνει αυτά. Άσε που από την εποχή του Ντισραέλι, του Άγγλου Πρωθυπουργού, εδώ και 20 χρόνια οι Τούρκοι έχουν την αβάντα της Μεγάλης Αυτοκρατορίας. Δεν θυμούνται τη ζημιά του ΄97;
 Που πάνε;
 Και έχουν ανέβει και κάποιοι κουζουλοί από την Κρήτη που φαίνεται έχουν φουσκωμένα τα μυαλά από έναν επαναστάτη, ονόματι Βενιζέλο.
Αυτόν θα τον μάθεις σύντομα .

Ώσπου να σου κάνει η κυρά το δεύτερο κουτσούβελο, θα τον φέρουν οι στρατιωτικοί Πρωθυπουργό. Και μαζί με τον Γεροβασιλιά, όταν θα πλησιάζει αυτός, μισό αιώνα Βασιλείας, θα σε καλέσουν να ελευθερώσεις την υπόλοιπη Ελλάδα. Αρχιστράτηγος θα είναι ο Διάδοχος.
 Δέκα χρόνια θα πολεμάς. Με χιόνια, χαλάζι, βροχές και λιοπύρι. 



 Εσύ, θα τρέχεις σε βουνά και σε λαγκάδια να διώξεις τον Τούρκο. Θα πάρεις φόρα. Θα φτάσεις μακριά. 
Μια ανάσα από την Αγιά Σοφιά. 
Θα μπεις στη Σμύρνη Ελευθερωτής. 
Δέκα χρόνια νεαρέ Έλληνα έχεις το όπλο, εφ΄ όπλου λόγχη. Δέκα χρόνια πόλεμος, κακουχίες. Θα τριπλασιάσεις την Ελλάδα. Θα ανταμώσεις τον Φίλιππο στη Μακεδονία, τον Αχιλλέα στην Τροία.


Ίσως εκεί κοντά στο Γρανικό να ανταμώσεις και τον Αλέξανδρο. 
Ο Γέρος του Μοριά θα σε καμαρώνει, μέχρι … μέχρι η φαγωμάρα από τον ξένο δάκτυλο που τον έκλεισε φυλακή στο Ναύπλιο να ξαναφωλιάσει στους πολιτικούς της, σχεδόν εκατό χρόνια μετά, για να ξαναπάρει ο τόπος την κάτω βόλτα. 
Θα ζήσεις τη σφαγή της Μικράς Ασίας και θα ακολουθήσει ο ξεριζωμός του γένους. Θα σηκώσεις το βαρύ φορτίο της προσφυγιάς.

Τα παιδιά σου θα είναι μεγάλα πια και εσύ θα είσαι γέρος!
 Τις προάλλες, έγραφαν θαρρώ οι εφημερίδες «Εστία» και «Ακρόπολις» για μια άμαξα που παρέσυρε γέροντα 40 ετών στην Κηφισιά. Τα βάσανα σου δεν έχουν τελειωμό. Ενός κακού μύρια έπονται. 
Ζεις, εκτελέσεις στο Γουδί, κινήματα, αντικινήματα, για να φτάσει το ΄36 ο ήρωας του ΄12-΄13, ο Μεταξάς, να κάνει με τη σειρά του το δικό του κίνημα, όπως πριν από αυτόν ο Βενιζέλος, ο Κονδύλης, ο Πάγκαλος, ο Πλαστήρας και άλλοι. 
Αν και δικτατορία, κάτι αρχίζει να ροδίζει.

 Καλύτερες συνθήκες για δουλειά, κοινωνική ασφάλιση, αλλά και οργάνωση του Στρατού.
 Μετά από δέκα χρόνια στο Μέτωπο, έχει φοβηθεί το μάτι σου. Είναι και τα παιδιά σου πλέον σε ηλικία επιστράτευσης. Δεν θα το αποφύγεις και αυτό το ποτήρι Νεαρέ Γέροντα. 
Ο φασισμός κτυπά πισώπλατα την Ελλάδα. Από το ΄12 έως το ΄22 πολεμούσες κοιτάζοντας Ανατολικά.

Τώρα το παιδί σου θα πολεμήσει κοιτάζοντας Δυτικά.
Άλλα 10 χρόνια, απέναντι σε δύο φασισμούς.
Πρώτα τον Μαύρο και μετά τον Ερυθρό.
Θα ξεκινήσει από την Πίνδο στις 28 Οκτώβρη του 40, για να ξαποστάσει το ΄49 μετά τον Γράμμο και το Βίτσι.
Είσαι πια στα εβδομήντα. Οι Βασιλιάδες θα έχουν φύγει και θα έχουν ξαναγυρίσει πολλές φορές. Είδες πολλούς, από τον Γεώργιο που δολοφονήθηκε μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας μέχρι τον Αρχιστράτηγο της Νίκης, τον Κωνσταντίνο. Τον αδικοχαμένο από δάγκωμα πιθήκου Αλέξανδρο, τον αυταρχικό Γεώργιο και τον πράο Παύλο.

 Έζησες όλους τους Βασιλιάδες εκτός από τον τελευταίο.
Έζησες Δημοκρατίες, δικτατορίες, εξορίες, πείνες, εφευρέσεις. Είδες το άλογο να παραχωρεί τη θέση του στο αυτοκίνητο.
Είδες τον άνθρωπο να πετάει. Είδες τη λάμπα πετρελαίου να παραχωρεί τη θέση της στον ηλεκτρισμό. Πολλά νέα πράγματα που το καθήκον για την Ελλάδα δεν σου επέτρεψε να τα απολαύσεις όσο ήθελες. Ίσως εκεί στα τριάντα χρόνια σου, να πρόλαβες να χορέψεις τσάρλεστον, να είδες την Παξινού ή την Κοτοπούλη σε κάποιο θέατρο.


Όμως μέχρι εκεί.
Τα χρόνια τρέχουν, νεαρέ Γέροντα.
Ο Αρχάγγελος έχει ανοίξει το παρουσιολόγιο στον παράδεισο και έχει φθάσει στο όνομά σου. Τα παιδιά σου γεννήθηκαν στην πρώτη δεκαετία του Αιώνα, τα εγγόνια σου γεννημένα στα δύσκολα χρόνια του πολέμου έχουν ήδη αναρτήσει την εικόνα σου στο διαμερισματάκι τους στην Κυψέλη ή στο Παγκράτι. Εκεί γύρω, που έναν αιώνα μετά θα γεννηθεί το δισέγγονό σου. Όλοι μέχρι τότε προσπάθησαν και κατάφεραν να μεγαλώσουν την Ελλάδα σου και εσύ το δέχθηκες με χαρά, παρότι θυσίασες νιάτα και απολαύσεις.

Φθάσαμε όμως παππού, στην εποχή του Σοσιαλισμού και του «μεγάλου επαναστάτη», του Ανδρέα Παπανδρέου που ήταν κάτι σαν τον Δεληγιάννη, την εποχή που εσύ γεννιόσουν. Κουβέντες ωραίες, παραμύθια, πολλά «θα» και στο τέλος ο ηθικός και κοινωνικός εξευτελισμός.
 Η σοσιαλιστική λαίλαπα, των πρασινοφρουρών και των «αυριανιστών», μέσα σε λίγα χρόνια μετέτρεψαν,
το καφενείο του Στρατή σε pub,
 τα λαϊκά ταβερνεία, σε disco.
Το τσιγάρο το έκαναν κοκαΐνη.
Τον ελληνικό καφέ, «φραπέ».
Οι σκελέες έγιναν σλιπάκια.
Ο θούριος έγινε hits.
Το πρόσωπο σπαθί έγινε face control.
Το φρόνημα έγινε «ωχ αδελφέ».
Η πατρίδα μας έγινε πολυπολιτισμική.
Το αίμα που έχυσες τόσα χρόνια για το καλό της έγινε Εθνικισμός.
Τα ιερά και τα όσια είναι γι΄αυτούς παλιομοδίτικα.

Ο ξένος δάκτυλος των Άγγλων και των Γάλλων έγινε τώρα Αμερικανικός, παρά την συνθηματολογία του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και του «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

 Με την μεθοδολογία της άκρατης και αλόγιστης δανειοδότησης της χώρας, υποθηκεύσαμε το μέλλον σου. Ξένος δάκτυλος υπήρχε πάντα νέε του προηγούμενου αιώνα, αλλά με μια μικρή διαφορά από τους σημερινούς. Εσένα σε ενοχλούσε, αυτοί δείχνουν να το απολαμβάνουν.

 Μετά ήλθε ο Μητσοτάκης, ο σοσιαλίσταρος εκσυγχρονιστής Σημίτης, ο νεώτερος Καραμανλής και τελευταία ο υιός Ανδρέα Παπανδρέου.
 Αυτός ήλθε για να ξαναφέρει να σύνορα της πατρίδας μας από εκεί που τα πήρες εσύ, τον προηγούμενο αιώνα με το αίμα σου και τα έφθασες εδώ που είναι σήμερα. 
Ψήφισε πριν ένα χρόνο, μια Ευρωπαϊκή συνθήκη λεγόμενη Μνημόνιο που εξαθλιώνει τους Έλληνες και υποθηκεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος, παραιτούμενος ταυτόχρονα κάθε ασυλίας που πηγάζει από νόμους ή διεθνείς συνθήκες.


Εσύ, για ότι πολέμησες σήμερα θεωρείται ταμπού.
Οι Τούρκοι ξαναβρήκαν 558 χρόνια μετά ανοιχτή την κερκόπορτα. Βολτάρουν στο Αιγαίο όποτε γουστάρουν, όπου γουστάρουν και όσο γουστάρουν. 
Βλέπεις ο «Αβέρωφ» είναι χρόνια παροπλισμένος στο Φαληρικό Όρμο. 
Μαζί του και ο «Κουντουριώτης».


 Τώρα στέλνουμε στην πόλη γιουσουφάκια που τραγουδάνε καλά, χορεύουν καλύτερα και δόξα τον Αλλάχ. Από την άλλη, αυτούς που πολέμησαν στο πλευρό των Ιταλών το ‘40 εσένα και τα παιδιά σου, τους Αλβανούς, τους μπάσανε μέσα. Τόσο μέσα, Έλληνα, που σου πήραν τις δουλειές, τα σπίτια, τα μαγαζιά, ακόμη και τις γυναίκες. Όμως δεν μας έφταναν αυτοί, βάλαμε μέσα και όλους τους Ασιάτες και δείχνουμε να το απολαμβάνουμε.

Ερωτώ, λοιπόν, την Ιστορία που τα ‘δε όλα μέσα στους αιώνες. 
Αυτή που πολλές φορές σου χάιδευε το πονεμένο μέτωπο ανταλλάσοντας τον πόνο σου με ρυτίδες. Ποιος έπραξε το σωστό;
 Εσύ, που δεν γεύτηκες τις χαρές της νιότης σου για να ανδρωθεί η Ελλάδα και τα εγγόνια σου ή αυτοί που ακολουθούν το δικό τους story.


Μέσα σε 36 χρόνια χάσαμε την Κυρήνεια, την Αμμόχωστο.
Οι Αλβανοί δημιουργούν θέμα Τσαμουριάς στη Θεσπρωτία, 
τα νησιά μας και το Αιγαίο μας αμφισβητείται, 
οι ξυπόλητοι Σκοπιανοί μας πήραν το όνομα της Μακεδονίας μας και τα Εθνικά μας Σύμβολα, 
οι Τούρκοι αλωνίζουν την Θράκη μας και το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, προετοιμάζει ανενόχλητο το έδαφος για την προσάρτησή της. 
Στην Κρήτη υποκινούνται αυτονομιστικά κινήματα ανεξαρτησίας, από την μητέρα Ελλάδα.

Άντε παιδιά κουράγιο. Λίγο δεβαριεδισμό, λίγο ακόμα παχυδερμισμό και θα φέρουμε πάλι τα σύνορα εκεί που ήταν το 1897.

Εσύ νεαρέ Έλληνα του 1904, του ΄12-΄13, του ΄19-΄22, του ΄40-΄41, του ΄74, ξύπνα και σήκω. 
Αρκετά ξαπόστασες στο μνήμα σου.  Σήκω γιατί αν αρνηθείς αυτό το νέο προσκλητήριο κάποιοι απόγονοί σου είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν ακόμη και το μνήμα σου.


Για την Ελλάδα που εσύ στερήθηκες νιάτα και ομορφιά, πολεμώντας με το καριοφίλι στο χέρι και την εικόνα του Χριστού στο στήθος.
Ξύπνα αγόρι μου, φόρεσε τα καλά σου, η Ελλάδα σε περιμένει.
 Εσένα και τη γενιά σου να σώσεις τη φαμίλια σου.
Λίγο ακόμη παλικάρι μου γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να πεθάνει.


Το ‘λεγες στα βουνά. 
Στην στρατώνα.
 Στις μάχες. 
Όλοι μαζί Λεβέντες μου. 
Αφύπνισε και συμπαρέσυρε τους σημερινούς Έλληνες και κυρίως τους νέους με το φρόνημά σου και την αγωνιστικότητά σου, σε πανεθνικό ξεσηκωμό. 
Μαζί με σένα, όλοι οι Έλληνες, όλοι μια φωνή, μια καρδιά. 
Τώρα ξανά, σαν πρώτα.


Στείλε το μήνυμά σου, σε εκείνους τους επιλήσμονες πολιτικούς-βουλευτές που καθημερινά με τις αποφάσεις τους τοποθετούν την ταφόπλακα των ονείρων σου, της επιβίωσης της οικογένειάς σου και της ακεραιότητας της πατρίδος σου.

Εδώ και τώρα βροντοφώναξέ τους πως δεν θα ξεχάσεις τα ονόματα όσων ψήφισαν τα προδοτικά μνημόνια και θύμισέ τους πως, 

έχει ο καιρός γυρίσματα και πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται και εκδικείται».

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
egerssi@otenet.gr