Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ; Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ... ΣΦΑΓΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ







Με την μόνιμη επωδό, τάδε έφη Τρόϊκα –δανειστές, πολυεθνικές και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα σχεδιάζουν νέα επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα από τον Ιούνιο. Οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν:
Νέα μείωση στους κατώτατους μισθούς.
Περικοπή των δώρων – επιδομάτων, άμεσα, του 14ου μισθού.
Μείωση μέχρι ολική κατάργηση των αποζημιώσεων για απολύσεις. Ιδιαίτερη πίεση σε αυτή την κατεύθυνση ασκούν οι τραπεζίτες που θέλουν να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των τραπεζών με παράλληλη μείωση του αριθμού των τραπεζικών καταστημάτων. Προγραμματίζουν απολύσεις για περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους, ακόμα και μέσα στο 2012.  Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούν οι σχεδιασμοί για τις ΔΕΚΟ με παράλληλη εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στους ιδιώτες. Στις ΔΕΚΟ προετοιμάζουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις.
Απολύσεις στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ. Ειδικά στους τελευταίους, μετά το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι απολύτως έτοιμοι και σχεδιάζουν από τον Σεπτέμβρη του  2012 να εκχωρήσουν όλες τις δραστηριότητες των δήμων σε ιδιωτικές εταιρίες. Το αποτέλεσμα, εκτός των χιλιάδων απολύσεων εργαζομένων θα είναι και η κατακόρυφη αύξηση της διπλής φορολόγησης, των δημοτικών τελών. Με όσα έχουν ακουστεί και διακινούνται θεωρείται δεδομένη η αύξηση κατά 25% εντός του 2012.
Περιορισμός των ημερών της άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομές. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα πιέζουν για μείωση κατά 50% στην άδεια, που σημαίνει παράλληλη μείωση των ετήσιων αποδοχών.
Νέο ασφαλιστικό:
Περικοπή όλων των επιδομάτων.
Μείωση των εφάπαξ αποζημιώσεων σε ποσοστό πάνω από το 50%.
Μείωση των επικουρικών συντάξεων.
Μείωση των κύριων συντάξεων. Εδώ θα χρησιμοποιηθεί το επιχείρημα της ταμειακής ανεπάρκειας των ταμείων/ εκβιασμός δηλ. προκειμένου να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι νέα μείωση των συντάξεών τους. Σχεδιάζεται και νέα περικοπή στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις. Στην πρώτη φάση της επιχείρησης ισοπέδωσης των συντάξεων μέσα στον Ιούνιο σχεδιάζεται η παρέμβαση στα ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και ΙΚΑ.
Το «επιδόρπιο» περιλαμβάνει νέους φόρους (χαράτσια), φορολόγηση των μικρού αγροτικού κλήρου, νέα χαράτσια στα ακίνητα, νέα αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
Όλα τα παραπάνω είναι όλα όσα επίσημα έχουν ανακοινωθεί ή διακινούνται από τα ΜΜΕ προκειμένου να ανιχνευθούν οι αντιδράσεις και να προβλεφθούν οι αντιστάσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι προφανές ότι το λαϊκό κίνημα μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκε με επάρκεια στη κρισιμότητα των περιστάσεων. Από τη μία κυριάρχησε ο φόβος, που καθημερινά καλλιεργείται, μπροστά στην επερχόμενη «καταστροφή» της εξόδου από το Ευρώ, τη στάση πληρωμών κ.λ.π. Ο επίσημος κυβερνητικός συνδικαλισμός από την άλλη έστρωσε το έδαφος στην ισοπέδωση των εισοδημάτων και των εργατικών κατακτήσεων. Η εντός των τειχών αριστερά παραπέμπει το ζήτημα της συλλογικής αντίδρασης στις καλένδες, βλέπε κάλπες.
Τι θα κάνουμε;
Μοναδική ελπίδα φωτός για την σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία αποτελεί η αυτοργάνωση της από τα κάτω με παράλληλη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας: Όλα όσα σχεδιάζουν εναντίον μας θα περάσουν εάν δεν αποφασίσουμε να κατεβούμε στους δρόμους και να τους ανατρέψουμε. Είναι καιρός να ξεφύγουμε από τα διλήμματα και το φόβο που καλλιεργεί την αναμονή και προετοιμάζει την παράδοση μας στους σχεδιασμούς τους. Η εμπειρία των κινημάτων τα τελευταία δύο χρόνια ενάντια στα χαράτσια αποδεικνύει ότι η κοινωνία μπορεί να αντισταθεί, η εργαζόμενη πλειοψηφία έχει τη δύναμη, όλοι μαζί από τα κάτω μπορούμε.
Οι εκλογές που προετοιμάζουν και η νέα επισημοποίηση της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου που σχεδιάζεται είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να λύσει ζητήματα. Αντίθετα θα επιβάλλει με τη «λαϊκή νομιμοποίηση» νέα σκληρότερα και απεχθέστερα μέτρα, που θα αποδώσουν νέα απίστευτα κέρδη στις πολυεθνικές και το κεφάλαιο. Ταυτόχρονα με την αναμονή των εκλογών και τη συνακόλουθη προεκλογική περίοδο «προσφέρουν διέξοδο» στα αδιέξοδα της κοινωνικής πλειοψηφίας, επιχειρούν να κερδίσουν χρόνο, επιδιώκουν να μας ξεγελάσουν άλλη μια φορά.
Υποσχεσιολογία, τρομοκαλλιέργεια και στο βάθος εκλογές οι εμπνευστές του ΜΑΥΡΟΥ μετώπου;Στις λαϊκές συνελεύσεις εμείς, σε κάθε γειτονιά, στα σωματεία βάσης, στις εργατικές επιτροπές, στις επιτροπές αγώνα, κάθε μέρα στους δρόμους.
Για όσους «καλόπιστους» ή έστω φοβισμένους ακόμα, που θα αναρωτηθούν, εντάξει και αν τους ανατρέψουμε, μετά τι;
Απαντάμε: Μετά ΕΜΕΙΣ. Εμείς που μπορούμε να αποκτήσουμε τον έλεγχο της παραγωγής και του κοινωνικού σχεδιασμού, ΕΜΕΙΣ που παράγουμε τον πλούτο και έχουμε κάθε δικαίωνα να σχεδιάσουμε και να αποφασίσουμε τη διανομή του, ΕΜΕΙΣ που θέλουμε να ζήσουμε χωρίς «σωτήρες», που (οφείλουμε να) έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η ανάθεση και η αντιπροσώπευση που μας επέβαλλε ( κι εμείς αποδεχτήκαμε) η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία τους είναι η μεγαλύτερη παγίδα και μας οδηγεί στην απόλυτη ισοπέδωση. Τα αποτελέσματα της είναι σήμερα ορατά και ευδιάκριτα. Καλούμαστε να πληρώσουμε, άλλη μια φορά, την κρίση κερδοφορίας του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, που δεν μας αφορά.


Να οικοδομήσουμε για το αύριο που μας ανήκει νέες ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Να παράγουμε με βάση τις δυνατότητες μας και να απολαμβάνουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Ο κοινωνικός πλούτος που παράγεται από τους εργαζόμενους είναι υπερεπαρκής για μια αξιοβίωτη ζωή και για τον καθένα ξεχωριστά. Μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου