Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Σημαντικά μέτρα προστασίας απορρήτου περιέχει ο Chrome


 

Αρκετές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο συλλέγουν δεδομένα για εσάς κατά την περιήγηση σας, τα οποία χρησιμοποιούνται για να ανακαλύψουν τις προτιμήσεις σας για την παροχή διαφημίσεων που σας ενδιαφέρουν, ή απλά για να γνωρίζουν για παράδειγμα ποιες σελίδες επισκέπτεστε για δημογραφικούς λόγους.
Αυτό μπορεί να ακούγεται «αθώο», ακόμα και να είναι, στην πραγματικότητα όμως κανείς από εμάς δεν θα ένοιωθε άνετα αν ήξερε πως οι ιστοσελίδες που επισκέπτεται ενδέχεται να τον «παρακολουθούν».
Σε μια προσπάθεια να σας βοηθήσει να προστατευτείτε στο διαδίκτυο, η νέα έκδοση του Chrome ενσωματώνει το χαρακτηριστικό «Do Not Track» το οποίο στέλνει αίτημα στις ιστοσελίδες αυτές για να σας εξαιρέσουν από την συλλογή των παραπάνω δεδομένων.
Δείτε πως μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή αυτή στον Chrome:
Αρχικά πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του προγράμματος, κάνοντας κλικ επάνω δεξιά (στο κουμπί με τις τρεις γραμμές) και να επιλέξετε τις ρυθμίσεις (1). Στην σελίδα που θα ανοίξει πηγαίνετε στο κάτω μέρος της λίστας και επιλέξτε «Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων.» (2).
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1140.jpeg
Ακριβώς από κάτω θα εμφανιστούν πρόσθετες ρυθμίσεις. Στην κατηγορία «Απόρρητο» που είναι και η πρώτη που εμφανίζεται, επιλέξτε το τελευταίο checkbox «Αποστολή αιτήματος “Να μην γίνεται εντοπισμός” με την επισκεψιμότητα περιήγησής σας» (3).
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1222.jpeg
Πατήστε το «ΟΚ» στο παράθυρο που θα εμφανιστεί και είστε έτοιμοι.
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_139.jpeg
Το σημαντικό είναι να θυμάστε ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν θα σας προστατέψει από ιστοσελίδες που αγνοούν τις αιτήσεις «Do Not Track». Είναι όμως ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων στο διαδίκτυο

Νέος Ε.Κ.Κ.Ζ.Σ.


 Η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι μετά από προσπάθειες 6 μηνών αναθεωρήθηκε o Εθνικός Κανονισμός Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων (Ε.Κ.Κ.Ζ.Σ.).
 Οι βασικές αλλαγές είναι:
1. Νέα μπάντα διαθέσιμη στους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες: 472-479 KHz με EIRP 1W
2. Διεύρυνση της περιοχής των 4Μ από 70.200 – 70.250 σε 70.000 – 70.250
3. Οι μπάντες των 4 και 6 Μ γίνονται ραδιοερασιτεχνικές σε δευτερεύουσα βάση και όχι σε προσωρινή.
Ευχαριστούμε τα μέλη της Ένωσης και τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνιών του Υπουργείου που βοήθησαν έτσι ώστε να υλοποιηθούν οι πιο πάνω αλλαγές.  
Δείτε το ΦΕΚ εδώ









Και γιατί οι δανειστές να δώσουν την δόση;



Από που και εως που είναι υποχρεωμένοι οι Δανειστές να δώσουν τη δόση...;

Τίτλος που από το θέμα προκαλεί αντιδράσεις...
Όμως ας κάνουμε μια προσεκτική προσέγγιση...

Ενώ οι 3 της συγκυβέρνησης, έδωσαν τα πάντα-ακόμη και να υπογράψουν τους έβαλαν, ενώ κάποιοι έλεγαν ότι έχουν λόγο τιμής, οι ίδιοι ακριβώς που κατηγορούσαν τους προηγούμενους ότι δολοφονούν τη χώρα, δεν πήραν καμία μα καμία εξασφάλιση ότι θα δοθούν τα χρήματα.
Μόνο κάποιες σκόρπιες δηλώσεις δήθεν πολιτικής στήριξης.
Αυτές για ψηφοθηρικούς λόγους τις εκμεταλλεύτηκαν για να μας "πείσουν" ότι το κλίμα αλλάζει...
Όμως, όπως αποδείχτηκε, ήταν πολύ το λάδι και από τηγανίτα τίποτε.

Με την αποδοχή της δανειακής σύμβασης και των μέτρων που τη συνοδεύουν, το 2010 έδωσαν όλο το χρόνο να ξεφορτωθούν τα ομόλογα οι ξένοι και να τα φορτωθούν οι εγχώριοι από τη δευτερογενή Αγορά.
Μετά αφού τα φόρτωσαν αυτά στις Τράπεζες μας, τα ασφαλιστικά μας ταμεία τα κούρεψαν.

Μας απήλλαξαν, λέει, από 100 δις χρέους...
Ψευδέστατο και ανυπόστατο...
Απλά κούρεψαν τα ομόλογα των εγχώριων τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και μικροομολογιούχων. 
Κι ενώ τις Τράπεζες θα τις ανακεφαλαιοποιήσουν οι υπόλοιποι θα μείνουν με τα ομόλογα κουρεμένα και με λήξεις ετεροχρονισμένες.

Έτσι με τον ένα ή άλλο τρόπο φρόντισαν να ικανοποιήσουν πλήρως τους δανειστές απεμπολώντας κάθε δικαίωμα πίεσης για να ζητήσουν έστω τα συμφωνηθέντα.

Οι "υπεύθυνοι" της τρικολόρε Κυβέρνησης, έκαναν και ένα ακόμη μοιραίο λάθος.
Ξεχάσανε όταν έκαναν το PSI ότι το καταστατικό του Δ.Ν.Τ. προβλέπει ένα βιώσιμο χρέος για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση...
Με αυτά που κούρεψαν όμως, μόνο βιώσιμο δεν έγινε το χρέος και κανείς δεν το επεσήμανε.

Άρα, απόλυτα υπεύθυνοι είναι οι δικοί μας που με πράξεις και παραλείψεις φρόντισαν για το χειρότερο...
Οποιαδήποτε εξέλιξη είναι απλά αναμενόμενη και οφείλεται στα ανθρωπάρια που επιμένουν να κυβερνούν.

Στην πατρίδα σουρουπώνει σιγά-σιγά...





Η κρύα νύχτα πλησιάζει.
Εκείνη που θα κρατήσει μερικές μέρες, μπορεί κάποιες βδομάδες.


Τότε που ο δικός μας Νόμος δεν θα βρει στο ραντεβού του ούτε τη μάνα του τη Δικαιοσύνη.


Αγήτευτη η Επιείκεια.


Χωρίς παραγραφές κι αποδείξεις, δίχως δικονομίες και… καταστατικά.

Μόνο τα μάτια της συνείδησης θα τρεμοπαίζουν στο αχνό συννεφιασμένο φεγγαρόφωτο, κι η Θέμιδα θα λούζεται με την Αστραία μακριά.


Κανένα καταφύγιο για όποιους αδίκησαν, δεν θα φαίνονται τα χρώματα των ιδεολόγων που μας λήστεψαν.

Θα στραφταλίζουν μόνον οι χρυσές μασέλες τους, κι οι γερασμένες τους πλισέ κοιλιές μπρος από τα «γιατί» των κοπτήρων μας, τα λευκότατα μάρμαρα της δημόσιας ηθικής αναστηλώνονται αρχαιοπρεπώς.

Κείνο το βράδυ οι παπάδες που ξόκειλαν και πόρνεψαν θα συρθούν στο κουρείο. Όσοι κατσαπλιάδες κούρσεψαν το βιος των παιδιών μας θα νιώσουν ασήκωτα τα τσουβάλια με τις λίρες στην τρεχάλα τους.


Οι δάσκαλοι που αστόχησαν να φυσήσουν τη γνώση, θα χαθούν στου ανέμου την αμορφωσιά.

Το πρησμένο κηφηναριό στο να μετρά αργίες κι επιδόματα, βλέπει το τέλος τ΄ ουρανού, μελίσσι δεν τους γνωρίζει πιά.

Πολιτικοί που ψεμμάτισαν θα σμίξουν αλαφιασμένοι με τη Σειρήνα να τους δείξει το μονοπάτι για τη συκιά με το έτοιμο θηλιασμένο σκοινί.

Οι δικαστές που ψευδόρκησαν θα στέκουν κατουρημένοι για το έλεος που δεν είχαν στέρξει στους ταπεινούς.


Δεν αργεί να σηκωθεί ο πεινασμένος.
Λιανίζει το βρόγχο του φόβου που του έδεσαν στο λαρύγγι.


Θα είναι οι νύχτες των Αγίων Ναμάτων, δίχως να σταλάξει ούτε μια δίκαιη σταγόνα αίμα.
Μόνο φυγόκεντρος κι η λέμφος απ΄ τα καρκινώματα διαχωρισμένη.


Μόνο καταρρακτώδεις ροές αγανάκτησης κι η δειλή σαπίλα του κορμιού τους που θα σπαρθεί χιλιόσταλτη στα πέρατα.


Η σκοτεινή βάπτιση θα μας βρει γαλήνιους στο ξημέρωμα της Ηούς, κουρασμένοι στο μπλε γιορτάσι τ΄ ουρανού, το σεφερικό μεσογειακό μας ακρωτήρι να αναφυσάται από πνοές ειρήνης, ανάσα αθανασίας.

Το μαβί αγιάζι του δειλινού, ψυχρό, περονιάζει για τα καλά.

Σκοτείνιασε ήδη.
Κλείσ’ το παράθυρο γυναίκα, το νου σου στα παιδιά.

Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου



Τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου βρίσκεται λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα της Θάσου και αδιαμφισβήτητα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με άκρως απόρρητα αμερικανικά έγγραφα, τα οποία ήρθαν στα χέρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) το διάστημα 1991-1993 και παρουσιάζονται αυτούσια και για πρώτη φορά στο βιβλίο «H απόρρητη ιστορία του Αιγαίου». Το τεράστιο αυτό κοίτασμα δεν αξιοποιείται από την Ελλάδα, καθώς η Τουρκία αμφισβητεί με απειλές πολέμου την κυριότητα του οικοπέδου ενώ οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν να προωθήσουν ένα σχέδιο συνεκμετάλλευσης θέτοντας, τελικά, ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου υπό τον έλεγχό τους. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η ιστορία των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας – ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με τα εμπιστευτικά, απόρρητα και άκρως απόρρητα έγγραφα του State Department που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Το βασικό υλικό και ο σκελετός της ιστορίας που αναπτύσσεται στο βιβλίο του Δημήτρη Μηλάκα είναι το προϊόν μιας επιτυχημένης ελληνικής κατασκοπευτικής επιχείρησης εις βάρος των ΗΠΑ, την οποία μάλιστα ο κατάσκοπος Στίβεν Λάλας πλήρωσε με δεκαπέντε χρόνια εγκλεισμού σε αμερικανικές φυλακές. 

Ο Λάλας, τεχνικός επικοινωνιών του State Department, υπήρξε για περισσότερο από δέκα χρόνια ένας άκρως αποδοτικός πληροφοριοδότης των ελληνικών κυβερνήσεων για τις διαθέσεις και τις κινήσεις της Ουάσιγκτον. Τον Δεκέμβριο του 1990 ο Λάλας τοποθετήθηκε στη Μονάδα Επικοινωνίας Προγραμμάτων (ΜΕΠ) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και άρχισε να παραδίδει στην ΕΥΠ άκρως απόρρητα αμερικανικά έγγραφα. Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αμερικανών, την τριετία 1991-1993 ο Λάλας έδωσε συνολικά 240 απόρρητα έγγραφα στην ελληνική πλευρά. Τα σημαντικότερα από αυτά, μεταφρασμένα από την ΕΥΠ, μαζί με κάποια ακόμη «άκρως απόρρητα» έγγραφα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών «διατρέχουν» ως σκελετός τα κεφάλαια (και την ιστορία) αυτού του βιβλίου.
Ο αριθμημένος κατάλογος που ακολουθεί παρουσιάζει – με τη σειρά που εμφανίζονται στις σελίδες του βιβλίου – το πρωτογενές υλικό, το οποίο προέρχεται από:
1. Αριθ. 1931/7.5.91: Εκτεταμένη έκθεση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα (Williams) «επί των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο». Στην έκθεση προβάλλεται ως κίνητρο για μία ελληνοτουρκική συμφωνία για πετρελαϊκές έρευνες στο Αιγαίο η ύπαρξη ενός κοιτάσματος στη Θάσο της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου βαρελιών. Παρουσιάζονται επίσης οι εκτιμήσεις της πρεσβείας για τις δυνατότητες / πιθανότητες να προχωρήσει ένα σχέδιο διευθέτησης.
2. Αριθ. 3163/21.2.92: Οδηγίες του State Department (Eagleburger) στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα να διαβεβαιώσει την τουρκική κυβέρνηση ότι η Ουάσιγκτον δεν επιθυμεί την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων.
3. Αριθ. 1835/3.4.91: Τηλεγράφημα του State Department (Kimmitt R., Under Secretary of State for Political Affairs – 1989-1991) προς τις πρεσβείες Αθήνας και Άγκυρας με στόχο την πυροδότηση ελληνοτουρκικού διαλόγου. Στόχος, οι έρευνες και η εκμετάλλευση πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.
4. Αριθ. 1839/3.4.91: Τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα (Sotirhos), με το οποίο επιδοκιμάζεται η έναρξη της πρωτοβουλίας που αναφέρεται στο πιο πάνω (1835/3.4.91) τηλεγράφημα.
5. Αριθ. 1850/4.4.91: Τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα (Abramowitz M.), στο οποίο η πρωτοβουλία του State Department (1835/3.4.91) χαρακτηρίζεται «λογικό έναυσμα για την πυροδότηση διμερών ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων».
6. Αριθ. 1890/21.4.91: Τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα (Sotirhos), στο οποίο περιγράφεται η συζήτηση με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και το πώς αυτός αποδέχεται την αμερικανική πρωτοβουλία για τις γεωτρήσεις στο Αιγαίο.
7. Αριθ. 1904/28.4.91: Τηλεγράφημα του επιτετραμμένου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα (Williams) για την αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη – Σωτήρχου και τα επόμενα βήματα της πρωτοβουλίας.
8. Αριθ. 1362/20.1.91: Τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα για την προετοιμασία της επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον.
9. Αριθ. 2820/5.12.91: Τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα για την προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον Δεκέμβριο του 1991 στην Ουάσιγκτον.
10. Αριθ. 2741/19.11.91: Τηλεγράφημα – ανάλυση του State Department (Eagleburger) για τις δυνατότητες και τη θέση της Τουρκίας στον κόσμο μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης. Το τηλεγράφημα αποτυπώνει συνομιλία των υφυπουργών ΗΠΑ – Τουρκίας στην Ουάσιγκτον.
11. Αριθ. 3154/20.2.92: Τηλεγράφημα του State Department , το οποίο περιγράφει τη συζήτηση του εκτελούντος χρέη ΥΠ ΕΞ των ΗΠΑ (Kanter) με τον Τούρκο ΥΠΕΞ (Cetin) για τον τουρκικό ρόλο στην περιοχή.
12. Αριθ. 3094/10.2.92: Τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα (Barkley), το οποίο καταγράφει τις τουρκικές φιλοδοξίες και κινήσεις για διεκδίκηση του ρόλου της τοπικής υπερδύναμης.
13. Αριθ. 3020/28.1.92: Τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα (Barkley) για τα όρια της προσέγγισης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και τις δυσκολίες στις γερμανοτουρκικές σχέσεις.
14. Αριθ. 1892/23.4.91:Ανάλυση για τις αδυναμίες του τουρκικού στρατού από την DIA (Defence Intelligent Agency).
15. Αριθ. 3015/28.1.92: Τηλεγράφημα – ακτινογραφία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον ΑΚΑΜ (Ακόλουθο Άμυνας) στην αμερικανική πρεσβεία της Άγκυρας.
16. Αριθ. 1705/9.2.91: Τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας της Άγκυρας για τις συνομιλίες πρεσβευτή (Αμπράμοβιτς) με παράγοντες του τουρκικού ΥΠΕΞ και στρατού για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
17. Αριθ. 3029/30.1.92: Τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα (Σωτήρχος) με εκτιμήσεις για την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ντεμιρέλ στο Νταβός.
18. (Πρωτότυπο: Responding to streamer project in Aegean ): Τηλεγράφημα από το State Department (Baker) προς την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα με οδηγίες για τον τρόπο αντίδρασης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ερευνών στο Αιγαίο (streamer project in Aegean).
19. Αριθ. 3251/16.3.92: Τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο περιγράφει το πάγωμα της αμερικανικής πρωτοβουλίας για γεωτρήσεις στο Αιγαίο και του ελληνοτουρκικού διαλόγου.
20. Αριθ. 3244/13.3.92: Τηλεγράφημα από το State Department (Eagleburger) προς την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για τον υπολογισμό των αντιδράσεων – συνεπειών στην περίπτωση που η Ουάσιγκτον αναγνωρίσει τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
21. Αριθ. 3237/12.3.92: Τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες, το οποίο περιγράφει την ελληνική απομόνωση από τους Ευρω¬παίους εταίρους για το θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
22. Αριθ. 3111/12.2.92: Τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ανεπίσημη ενημέρωση του πρεσβευτή Σωτήρχου από τον ευρισκόμενο (στις 11.2.92) στις ΗΠΑ επιτετραμμένο της πρεσβείας Williams για την πιθανή στάση της αμερικανικής κυβέρνησης στο θέμα αναγνώρισης της «Μακεδονίας».
23. Αριθ. 1905/28.4.91: Τηλεγράφημα – διάβημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την αμερικανική πρεσβεία στο Βελιγράδι για την προβολή θέματος ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.
24. Αριθ. 2619/17.10.91: Τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα (Σωτήρχος), στο οποίο γίνεται ανάλυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας και η πρόβλεψη για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια!
25. Το «έγγραφο Ατές»: Έγγραφο -βιβλίο 150 σελίδων, το οποίο προετοιμάστηκε από την Τουρκική Ακαδημία του Πολεμικού Ναυτικού ακριβώς μετά την κρίση των Ιμίων με στόχο «οι εργασίες που θα γίνουν σχετικά με τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου στο άμεσο μέλλον να θεμελιωθούν πάνω σε επιστημονικές βάσεις και αλήθειες». Το εν λόγω «βιβλίο – έγγραφο» μεταφράστηκε από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας.
26. «Το θεμελιώδες πρόβλημα στο Αιγαίο – τα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας»: Βιβλίο που εκδόθηκε από το Ανώτατο Ίδρυμα Κουλτούρας και Ιστορίας «Κεμάλ Ατατούρκ» το 1998. Έχει μεταφραστεί από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας για «εσωτερική χρήση» αποκλειστικά.
27. Α4 Διεύθυνση – Τμήμα Αεροναυτιλιακό: Άκρως Απόρρητο σημείωμα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την κατάργηση του θαλάσσιου συνόρου από τους νέους (2002) αμερικανικούς χάρτες.
28. Α7 Διεύθυνση: Τηλεγράφημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς τις ελληνικές πρεσβείες σε Λευκωσία και Ουάσιγκτον για την αμερικανική φιλική «υπόδειξη» περί της κατάργησης των ελληνοκυπριακών ασκήσεων.
29. Α4 Δ/νση Τουρκίας: Ανάλυση του αρμόδιου για τα ελληνοτουρκικά τμήματος του ελληνικού ΥΠΕΞ για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και την ελληνική βοήθεια για να λάβει η Τουρκία ημερομηνία διαπραγματεύσεων ένταξης στην Ε.Ε.
30. Α4 Δ/νση. Σημείωμα: Σημείωμα της αρμόδιας Διεύθυνσης του ελληνικού ΥΠΕΞ, στο οποίο επισημαίνεται ότι, παρά το κλίμα προσέγγισης, η Τουρκία εμφανίζεται αμετακίνητη στις θέσεις της στο Αιγαίο.

Γιατί ψηφίζουν αυτά τα μέτρα;




Η ερώτηση είναι σαφής και βρίσκεται στο μυαλό και στα χείλη όλων των ψύχραιμων και σοβαρά σκεπτόμενων για το μέλλον αυτής της πολύπαθης πατρίδας. «Γιατί οι βουλευτές συντάσσονται υπέρ της ψήφισης μέτρων που θα ισοπεδώσουν την Ελλάδα και θα την καταστήσουν χώρα υποτελή ενώ θα ισοσκελίσουν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων με αυτό των υπολοίπων Βαλκανικών χωρών;»

Δυστυχώς, οι εκπρόσωποι του έθνους, σε αυτό το τραγικό κοινοβούλιο, το οποίο άγεται και φέρεται από προσωπικές επικύψεις και υποκλίσεις των ηγετών της χώρας προς τις «δάνειες δυνάμεις» και τη Νέα Τάξη, υποτάσσονται στην ανάγκη επιβίωσης του κομματικού μηχανισμού που τους «ανέδειξε» και μέσω αυτού επιλέγουν και την προσωπική τους επιβίωση μπροστά στον επικείμενο όλεθρο.

Ποιος είναι ο όλεθρος όμως; Είναι άραγε η (ουσιαστική) πτώχευση της χώρας; Αν και ο πραγματικός όλεθρος είναι ακριβώς αυτό, οι «ταγοί» ποσώς ενδιαφέρονται για το τι θα συμβεί στους πολίτες. Οι ίδιοι γνωρίζουν πως ο δικός τους όλεθρος θα επέλθει εάν τολμήσουν να αντιταχθούν στην επερχόμενη οικονομική (και πολιτική) δικτατορία της Ευρώπης. Αυτό ακριβώς φοβούνται, αυτό ακριβώς τρέμουν, και τρέχουν να συνταχθούν με τις δυνάμεις κατοχής, τρέχουν να εξασφαλίσουν εαυτούς, διαγράφοντας το χρέος τους προς την χώρα.

Εξάλλου, οι «ταγοί» και οι «κυβερνήτες», γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι συμμέτοχοι της δημιουργίας του χρέους. Δικές τους επιλογές ήταν εκείνες που δημιούργησαν δημοσιονομικό πρόβλημα, δική τους επιλογή ήταν η ασυδοσία της λειτουργίας των τραπεζών, δική τους επιλογή ήταν η μεταφορά του δημοσίου χρέους στις τσέπες των πολιτών… Γνωρίζουν τις ευθύνες τους, γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό εάν γίνουν γνωστές οι αδιαφανείς σχέσεις πολιτικών με τραπεζίτες και επιχειρηματίες εντός και εκτός Ελλάδας. Γι αυτό τρέχουν να διασωθούν κάτω από την «ομπρέλα» προστασίας που τους προσφέρουν εκείνοι που γνωρίζουν πολύ καλά τα έργα και τις πράξεις τους.

Και παραδίδουν την χώρα στις διαθέσεις και τις ορέξεις των «ισχυρών» που έχουν σχεδιάσει μία ευρωπαϊκή δικτατορία. Σε τίποτε δεν διαφέρουν οι ημέρες αυτές από εκείνες του Οκτώβρη του 1940. Μόνο που τότε, η κυβέρνηση (με φασίστα πρωθυπουργό, αξίζει να τονισθεί) προτίμησε να αφουγκραστεί την ιστορική της ευθύνη και αρνήθηκε στους ισχυρούς μέσα από ένα μεγάλο και ιστορικό όχι. Οι σημερινοί τραγελαφικοί ανεπιτήδευτοι πολιτικοί επαγγελματίες διασώστες, επέλεξαν να καταστρέψουν την χώρα για να διασωθούν οι ίδιοι. Επέλεξαν να συνταχθούν με τους ισχυρούς, να διασφαλίσουν την προσωπική τους ατιμωρησία, την προσωπική τους ατιμωρησία, την προσωπική τους πλούσια διαβίωση, ρίχνοντας την χώρα σε κατάσταση δουλείας και επιτρέποντας στους πολίτες να βιώσουν πρωτοφανή αισθήματα ανασφάλειας και αγώνα για την καθημερινή επιβίωση…

Ανάξιοι όντες, αυτοί οι πολιτικοί, παρεχώρησαν εθνική κυριαρχία, παρεχώρησαν την εθνική ανεξαρτησία, και κατέστησαν ξένους ως αρμόδιους να διαχειριστούν θέματα της πατρίδας μας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως οι ξένοι θα προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα εις βάρος των δικών μας… Γνωρίζουν πολύ καλά οι «εκπρόσωποί» μας και έχουν επιλέξει να είναι όργανα της ευρωπαϊκής δικτατορίας, το πείραμα της οποίας ξεκίνησε από την Ελλάδα (την πιο «έτοιμη» χώρα) για να απλωθεί στη συνέχεια σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτόν τον αγώνα δίνουν οι «ταγοί»… Υπέρ της νομιμοποίησης κατοχής της χώρας θα ψηφίσουν, υπέρ της παύσης κάθε δημοκρατικής διαδικασίας λειτουργούν… ακόμη και μέσα στο Κοινοβούλιο, το οποίο για τον Ελληνικό λαό έχει μετατραπεί σε κυνοβούλιο…

Δυστυχώς και προκειμένου να μην συμβούν όλα αυτά, η λύση βρίσκεται στα χέρια του Ελληνικού λαού, ο οποίος βομβαρδίζεται και τρομοκρατείται καθημερινά ποικιλοτρόπως και ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ, χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια, δεν μπορεί να διανοηθεί πως το πρόβλημα δεν είναι το έλλειμμα χρήματος και η αύξηση του χρέους, αλλά το έλλειμμα ήθους και η αύξηση του πολιτικού ενδοτισμού… Αυτός ο λαός, σήμερα, βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, απολύτως αποπροσανατολισμένος, απολύτως παραπληροφορημένος και έτοιμος να διαιρεθεί για να διευκολύνει τους σχεδιασμούς των νεοταξικών υπαλλήλων που προφασίζονται πως κυβερνούν, ενώ στην πραγματικότητα… αυτοδιασώζονται. Και η απόδειξη περί αυτού είναι πως ψηφίζουν ένα πολυνομοσχέδιο χωρίς καν να το έχουν διαβάσει… Και, τέλος, πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές πως οι «διασώστες» μας δεν ψηφίζουν δια ανατάσεως ή δια ανεγέρσεως… αλλά δια επικύψεως…

Η μόνη λύση, για να μην «νομιμοποιηθεί» (όσο μπορεί να νομιμοποιηθεί η παραβίαση της λαϊκής βούλησης) το επικείμενο αίσχος παράδοσης της χώρας και της μεταβολής των πολιτών της σε εργαλεία υπερπλουτισμού ολίγων, είναι η έναρξη μίας συνεχόμενης γενικής απεργίας, η οποία θα τερματιστεί με την σύλληψη και απομάκρυνση από την εξουσία των σημερινών (δια)κυβερνώντων. Είναι προτιμότερο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα να κυβερνηθεί η χώρα από τους επικεφαλείς των θεσμικών φορέων, παρά να συνεχίσει να διοικείται από εκείνους που δημιούργησαν το αδιέξοδο για να προσφέρουν (ως λύση μονόδρομου) στη συνέχεια την χώρα ως λάφυρο στους νεοταξίτες εργοδότες τους… Όταν απομακρυνθούν και τιμωρηθούν οι εφιάλτες, θα μπορέσουμε να βρούμε τον δρόμο μας. Για όσο θα συνεχίσουν να διοικούν, θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς την ίδια μας την καταστροφή… επιτρέποντας την εκκίνηση μίας ευρωπαϊκής δικτατορίας, μέσα από την χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία…


ΥΓ: Η Χούντα της Ευρώπης γεννιέται και οι εδώ υποτακτικοί της, ετοιμάζουν το έδαφος μετατρέποντας μία χώρα σε χώρο και τους κατοίκους της σε σκλάβους. Μην παραξενευτείτε εάν μετά από λίγο καιρό τους ακούτε να ισχυρίζονται πως "το έκαναν για το παιδί τους..." Όσο για όλους εκείνους που θα τρέξουν να χαρακτηρίσουν ως "συνωμοσιολογικά" τα παραπάνω, ας θυμηθούν πως το μεγαλύτερο επίτευγμα του διαβόλου ήταν πως έπεισε για την ανυπαρξία του...

Πώς παραδίδουν το μέλλον της χώρας




Ανυπολόγιστης αξίας οι δημόσιες επιχειρήσεις που βγαίνουν μέσω ΤΑΙΠΕΔ στο σφυρί. 

Γράφει η Μαίρη Ευθυμιάτου


Mε ισχνή πλειοψηφία πέρασε τελικά την προηγούμενη Τετάρτη, το άρθρο 2 του νομοσχεδίου που αφορούσε την ιδιωτικοποίηση στρατηγικών επιχειρήσεωνμέσω της ένταξής τους στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο ασθμαίνων τρικομματικός θίασος έφερε εις πέρας την εντολή της Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να ξεπουλήσει άνευ όρων όλους τους επικερδείς δημόσιους Οργανισμούς.

Τι προβλέπει το περιβόητο Άρθρο 2; Σύμφωνα και με το επίσημο κείμενο, την «Κύρωση της κατάργησης του ελάχιστου ποσοστού του δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας».

Το ελληνικό κράτος ξεπουλιέται άνευ όρων με πρώτο σταθμό το τέλος του έτους (και έπεται συνέχεια). Αυτό απαιτούν οι δανειστές, αυτό ορίζουν οι συμφωνίες -φανερές και κρυφές- μεταξύ των… αφεντικών και της ελληνικής κυβέρνησης. Ο στόχος σαφής και οι οδηγίες αυστηρές: η Ελλάδα θα πρέπει να αντλήσει 8,8 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις έως τα τέλη του 2015 και συνολικά 50 δισ. ευρώ έως το 2020.

Παραδίδουν τα μελλοντικά δημόσια έσοδα

Τι βγάζουν, όμως, στο σφυρί; Τις προβληματικές επιχειρήσεις που «πνίγουν» το Ελληνικό Δημόσιο και θα ήταν καλύτερα -κατά τα καθεστωτικά ΜΜΕ- να ξεφορτωθούμε; Η αλήθεια είναι πως εκχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι συμμετοχές τους, δηλαδή όλες οι επικαρπίες -ουσιαστικά- του Δημοσίου. Υπάρχει, δε, ρητός όρος στο καταστατικό λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στόχος του είναι «η διαμόρφωση νέων εθνικών πολιτικών καθώς και η δημιουργία νέων ρυθμιστικών αρχών, για τη μεταφορά μονοπωλιακών δραστηριοτήτων από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα»(!).

Μέγιστη ειρωνεία 
αποτελεί το γεγονός ότι μία μόλις ημέρα πριν από τις επίμαχες ονομαστικές ψηφοφορίες που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή την Τρίτη) είδε το φως της δημοσιότητας η πιο πρόσφατη μελέτη της ICAP, αναφορικά με τις 10 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μερικές από τις οποίες είναι ΔΕΚΟ, που η κυβέρνηση θέλει να πουλήσει!

Αυτό ήταν και η καλύτερη απάντηση στον υπ. Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, που προσπαθεί να πείσει το λαό ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι απαραίτητες γιατί θα φέρουν «ζεστό δημόσιο χρήμα» που θα χρησιμεύσει βέβαια για να «μαγειρευτεί» λογιστικά η μείωση του χρέους. Το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό, καθώς πρακτικά χαρίζονται σε εξευτελιστικά ποσά τα φιλέτα του Δημοσίου, με το τελευταίο να απεμπολεί τα έσοδά του από κερδοφόρες επιχειρήσεις και να χάνει κάθε δικαίωμα μελλοντικής διαχείρισής τους.

 Στο σφυρί υποδομές εθνικής σημασίας

Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας και αυτάρκειας του ελληνικού λαού. Τι πωλείται; Ο βασικός πυλώνας ενέργειας της χώρας -ΔΕΗ- με όλη την περιουσία της (ακόμη και ο ορυκτός πλούτος), και στο επόμενο «πακέτο» οι ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Οι δύο βασικές δημόσιες (και λογικά μονοπωλιακές) επιχειρήσεις διαχείρισης υδάτων (ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ). Τα Ελληνικά Πετρέλαια με όλες τις επενδύσεις τους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και όλα τα βασικά λιμάνια της χώρας! Οι υποδομές της χώρας, που διασφαλίζουν την εθνική της κυριαρχία βγαίνουν στο σφυρί.
Η πιο απλή μελέτη αναφορικά με τα «φιλέτα» που σχεδιάζεται να δοθούν πραγματικά έναντι πινακίου φακής, δείχνει ξεκάθαρα ότι παραδίδονται άνευ όρων όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.

Σταχυολογούμε μερικά από τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα των υπό ιδιωτικοποίηση:

• Πάγια στοιχεία ΔΕΗ, μαζί με ορυχεία και δίκτυα και γραμμές μεταφοράς, περίπου 14 δισ. ευρώ. Αντιστοίχως, στο σύνολο του τομέα ενέργειας, η ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ την τελευταία 5ετία έχει δώσει 500 εκατ. ευρώ για φόρους, χωρίς να χρηματοδοτείται από το κράτος. Με συνολικό δίκτυο αξίας 900 εκατ. ευρώ, θέλουν να τις πουλήσουν για λιγότερο από 600 εκατ. ευρώ (όταν ο ετήσιος τζίρος του ’11 της ΔΕΣΦΑ μόνο ξεπέρασε τα 125 εκατ. ευρώ).

• ΕΛΠΕΦόρος 11,5 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο στο κράτος. Θέλουν να τα πουλήσουν για 700 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο η πιο πρόσφατη επένδυση, στο διυλιστήριο Diesel στην Ελευσίνα, κόστισε 2 δισ. ευρώ και η αξία των παγίων του αγγίζει τα 2,4 δισ. ευρώ. Η ίδια η εταιρία δηλώνει ότι το κράτος θα ζημιωθεί από την ιδιωτικοποίηση.

• ΟΠΑΠ: Τι να πει κανείς για μια εταιρεία που ανήκει στην 25άδα των πιο κερδοφόρων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και που μόλις πριν από μερικούς μήνες έβγαλε από τα Ταμεία του«ζεστά» 849 εκατ. ευρώ και τα έδωσε στο Ελληνικό Δημόσιο, με αντάλλαγμα την επέκταση της άδειας εκμετάλλευσης των 11 τυχερών παιχνιδιών του για 10 επιπλέον έτη έως το 2030 σε μια μονοπωλιακή αγορά; Με ποια λογική πωλείται ο ΟΠΑΠ από τον οποίο το Δημόσιο έχει σταθερό και σίγουρο έσοδο (από φορολογία, μερίσματα κ.λπ.);

 ΕΥΔΑΠ / ΕΥΑΘ: Το απόλυτο μονοπώλιο στην Ελλάδα, με τεράστια χρέη του Δημοσίου και των ΟΤΑ από απλήρωτα τιμολόγια, που ωστόσο επιμένουν να δηλώνουν αύξηση κερδών που αγγίζει (και ξεπερνά)  το 100% τα τελευταία χρόνια. Με ένα δίκτυο ανυπολόγιστης αξίας και βεβαίως αντιστοίχως ανομολόγητης σημασίας για το λαό, καθώς το νερό δεν μπορεί να αποτελεί παρά μόνον δημόσιο αγαθό. Η κερδοφορία της ΕΥΑΘ μόνο, ανέρχεται για την τελευταία πενταετία στα 77,5 δισ. ευρώ μετά φόρους και οι εμπορικές απαιτήσεις (ανείσπρακτες οφειλές από τρίτους) στα 55,329 δισ. ευρώ!

• Ελληνικά Ταχυδρομεία: Κερδοφόρα έως και σήμερα. Τζίρος 485 εκατ. ευρώ και 3 εκατ. ετήσιο κέρδος. Ακίνητη περιουσία στα 130 εκατ. ευρώ. Έχει υποστεί μειώσεις προσωπικού έως και 30% και 100 καταστημάτων πανελλαδικά. Τα ξεπουλάνε για 80 εκατ. ευρώ, παραδίδοντας σε ιδιώτες ακόμη και τις τραπεζικές πράξεις ταμιευτηρίου που εξυπηρετούσε το δίκτυο σε συνεργασία με το ΤΤ.

Τα παραπάνω παραδείγματα, είναι ελάχιστα σε σχέση με τον τεράστιο κατάλογο των προς ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων ή ΝΠΙΔ. Έως σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο έχει περίπου 60 Α.Ε. και 300 ΝΠΙΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει σκοπό να έχει ενσωματώσει τα πάντα (και να τα έχει ξεπουλήσει) έως το 2020. 

Η συμμετοχή των εμπλεκομένων κυβερνήσεων στο έγκλημα αυτό είναι ενσυνείδητη,καθώς το Δημόσιο δεν χάνει μόνο έσοδα αλλά παραδίδει σε ιδιώτες ζωτικούς τομείς όπως ενέργεια, ύδρευση, ταχυδρομεία, πόροι, χάνοντας το δικαίωμα να ελέγχει και να επιβάλλει πρακτικές σε όσους θα μπορούσαν να ενεργήσουν βλαπτικά για το δημόσιο συμφέρον. 

Το ζήτημα είναι, ο λαός θα τους αφήσει;

Αναπόφευκτες ιστορικές συγκρίσεις




Υπάρχει μια μορφή στην Ελληνική Ιστορία που ο καθένας διαχειρίζεται την παρακαταθήκη της κατά πως τον βολεύει, αν και δεν είναι η μόνη περίπτωση στην Ελληνική πραγματικότητα που βοηθάει να υπάρχουν και άλλες πέραν της μοναδικής ανάγνωσης της Ιστορίας, λιγότερο ή περισσότερο σωστές…!

Αν και ακούγεται περίεργο και πολλοί θα το παρεξηγήσουν, καλό θα είναι να το δούμε διεξοδικά και αν διαφωνήσουμε… και πάλι φίλοι θα είμαστε…!
Αυτή λοιπόν η μορφή η αμφιλεγόμενη διέπραξε ή συνέβαλε στα παρακάτω ΜΟΝΑΔΙΚΑ για το σημερινό Ελληνικό Κράτος:

1) Έκανε την πρώτη ανασκαφή ή προσπάθεια εξόρυξης υδρογονανθράκων στην επικράτεια, στην περιοχή του Πρίνου, ενέργεια πρόδρομος για την αξιοποίηση της περιοχής του Αιγαίου γενικότερα…!
2) Έκανε την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ του Εθνικού μας νομίσματος, της τότε Δραχμής το 1973, πράγμα που για τα επόμενα 20 χρόνια ούτε που πέρασε από το μυαλό των ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΣΙΩΝ…!
3) Διέγραψε ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΟΛΑ τα χρέη των αγροτών χωρίς ΚΑΜΙΑ άλλη υποχρέωση από αυτούς, εκτός του να εγγυηθούν αύξηση της παραγωγής τους κατά 10% (χαρακτηρίζεται ως εύκολο)
4) Δημιούργησε τις πρώτες στα Βαλκάνια αποκλειστικά ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, όπως τα Οινόφυτα ας πούμε, με σκοπό να δώσει και άλλη ώθηση στην Βιομηχανία της εποχής
5) Δημιούργησε τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος στους Φιλίππους και στην Πτολεμαΐδα, με σκοπό να 10πλασιασει το δίκτυο ηλεκτροδότησης ανά την επικράτεια (οι σύμβουλοι του έργου ήταν από κοινού οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, οι μεν παρέχοντας τεχνογνωσία ως προς την παραγωγή και οι δε ως προς τα του δικτύου).
6) Κατέστησε την χώρα (και με τις Διεθνείς ζυμώσεις να βοηθούν) νούμερο ΕΝΑ παραγωγό και διανομέα τσιμέντου της περιοχής και αποκλειστικό προμηθευτή για το χτίσιμο της τότε Σαουδικής Αραβίας.
7) Αντικατέστησε σε μια νύχτα μέσα, τους Εργολάβους Δημοσίων Έργων με την στρατιωτική ΜΟΜΑ για την προώθηση των δημόσιων κατασκευών και έδωσε ΑΤΟΚΟ 20ΕΤΕΣ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΣΠΙΤΙ. Ας ακούω ακόμη και σήμερα ότι αυτά που χτίστηκαν τότε είναι… άσχημα στη αισθητική… Ήταν κεραμίδα για να βάλει από κάτω το κεφάλι του ο κόσμος και να μην πληρώνει ενοίκιο!

Παρ’ όλο που θα ακούσω από διάφορους τα εξ αμάξης, εντούτοις περιμένω ΕΝΑΝ από αυτούς που θα με βρίσει να μου υποδείξει ΕΝΑΝ από ΟΛΟΥΣ τους άλλους που ασχολήθηκαν με τα κοινά μετά από αυτόν… ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…! Μόνο έναν…

Από την άλλη, στη συνέχεια και μέχρι και σήμερα, στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ καπιταλισμός. Υπήρχε ένα μοναδικό πολιτικό σύστημα. Ο Δημοσιο-συνδικαλιστικός Εθνικοσοσιαλισμός.
Ιδρυτής και πατέρας αυτού του συστήματος είναι ο μεγαλύτερος λαοπλάνος - απατεώνας όλων των εποχών. Ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ο άνθρωπος που κατέστρεψε μια χώρα και έκανε σύνθημα του και αγαπημένη του ατάκα το Τσοβόλα δώστα όλα (μάλλον όταν το έλεγε σκεφτόταν «θα τους τα πάρει όλα ο γιόκας μου το 2010…»).
Δημιούργησε τη φάρα του νεοέλληνα που όνειρο του είχε να τα κονομήσει εύκολα χωρίς να κουραστεί και πολύ. Ο άνθρωπος που έκανε το δημόσιο να είναι το Greek dream. Λίγη δουλειά (το ανέκδοτο με τον Έλληνα που σχολάει από τη δουλειά του στις 14:30 και βρίσκεται στο σπίτι του από τις 11:00 είναι γνωστό), καλά λεφτά, (διπλασιασμός των μισθών των ΔΥ το ‘80 σε μια μέρα χωρίς διπλασιασμό της παραγωγικότητας τους και βέβαια με δανεικά λεφτά) για μια ζωή (ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ).
Ο άνθρωπος που έκανε κωλοτούμπες πολιτικές καλύτερα και από τον Μελισσανιδη, του στιλ… έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ…(μέσα στο ευρώ και το ΝΑΤΟ όταν έγινε πρωθυπουργός), …φεύγουν οι αμερικάνικες βάσεις που μένουν… (που έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν).
Επί των ημερών του πρωτοεμφανίστηκαν λέξεις στα ελληνικά λεξικά όπως, νεόπλουτος, λαμόγιο, λοβιτούρα, κτλ.

Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι ήταν εξουσιολάγνος. Για να παραμένει στην εξουσία διέλυσε όχι μόνο την οικονομία αλλά και την φυσιογνωμία του Έλληνα.
Αυτός διέλυσε την αριστερά με τα παραμύθια του στιλ… μαζί θα κυβερνήσουμε…
Αυτός αλλοτρίωσε τη δεξιά που για να κυβερνήσει και αυτή έπρεπε να ακολουθήσει τις ίδιες τακτικές (γαλάζια παιδιά, προσλήψεις, υπέρογκες αυξήσεις στο δημόσιο, χαδάκια στους συνδικαλιστές) και έκανε τους Έλληνες τελικά να πιστεύουν ότι θα ευημερούσαν για πάντα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ατάκα Πασόκου σε καυγά με νεοδημοκράτη τη δεκαετία του ‘80 που του είπε «…άντε ρε παλιοδεξιέ που θα μιλήσεις εσύ για τον ΑΝΤΡΕΑ (και όχι για τον Ανδρέα) που σου έδωσε ψωμί να φας…» και λυπάμαι που δεν τον βλέπω πια για να του πω και εγώ ότι «…και θα σου πάρει και το βρακί που φοράς…». Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πράσινα και τα μπλε καφενεία, όπως δεν θα ξεχάσω ποτέ και τους καλοταΐσμένους πρασινοφρουρούς που απειλούσαν θεούς και δαίμονες, φτάνοντας στο σημείο να πούνε πως θα πάρουνε και τα όπλα!!!!- εάν καταδικασθεί ο «μεγάλος Αντρέας» στη γνωστή δίκη – παρωδία του Ειδικού Δικαστηρίου…

Συγκρίσεις απαραίτητες που συνεχίζονται με το γνωστό σε όλους μας σήμερα, με όσα οι συνεργαζόμενοι στην κυβέρνηση συνευθύνης διασώστες μας επιβάλουν στην χώρα. Το ψέμα παγιώθηκε, η απάτη αθωώνεται, τα λαμόγια κερδίζουν ακόμη περισσότερα και η ζωή συνεχίζεται, με το γνωστό υποζύγιο (τον Έλληνα πολίτη) να καλείται να σηκώσει στους ώμους του και πληρώνοντας με τη ζωή του ίδιου, των παιδιών, των εγγονών και των δισέγγονών του, το λίπος που απέκτησαν οι επαγγελματίες ανεπάγγελτοι και ελλιποβαρείς πολιτικά ψεύτες.

Μέσα στον πίνακα αυτής της φρίκης παρατηρώ και τον «εντοιχιζόμενο» Άκη και απορώ: παίρνει την σύνταξή του ως πολιτικός και ως μηχανικός; Εισπράττει τα ενοίκια από την περιουσία του; Εισπράττει από τα ξενοδοχεία του; Του τα βρήκαν όλα ή μήπως σταμάτησε η έρευνα και το μέτρημα, λόγω «φόρτου εργασίας»; Αχ ρε Άκη, εσύ τα φταις όλα… εσύ και ο Καραμανλής! Όλοι οι άλλοι είναι λουλούδια του μπαξέ και λουκάνικα του Βερολίνου… τρομάρα μας.

Ο κοινοβουλευτισμός ως κέλυφος




Tου Σταύρου Λυγερού

Το πακέτο των μέτρων που αλλάζει τους όρους ζωής εκατομμυρίων Ελλήνων είναι πια νόμος. Τώρα που η ψηφοφορία είναι παρελθόν, έχει σημασία να στοχαστούμε για την όλη διαδικασία. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με αυτό το πακέτο θα σωθεί η χώρα. Αντιθέτως, οι βουλευτές που δεν το ψήφισαν και η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο.

Οι θεσμοί υπάρχουν ακριβώς για να επιτυγχάνεται η δημοκρατική υπέρβαση τέτοιου είδους αντιθέσεων. Η δημοκρατία, όμως, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στην αρχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες για να διασφαλίσει ότι αυτή η αρχή θα λειτουργήσει δημιουργικά και όχι μηχανιστικά. Με άλλα λόγια, οι βουλευτές πρέπει να ψηφίζουν με γνώση των διατάξεων και αφού το νομοσχέδιο τεθεί στη δοκιμασία μιας ενδελεχούς κριτικής. Μόνο έτσι η ψήφος τους είναι άξια της λαϊκής εντολής. Τα αυτονόητα δεν ίσχυσαν στην ψηφοφορία της Τετάρτης. Οι βουλευτές είχαν μία γενική εντύπωση από δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά το νομοσχέδιο τους παραδόθηκε την προηγούμενη ημέρα και ψηφίστηκε με την ακραία διαδικασία του κατεπείγοντος. Ηταν πρακτικά αδύνατο και ο πιο επιμελής να μελετήσει εκατοντάδες σελίδες σε μερικές ώρες, ώστε να ξέρει τι ψηφίζει. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες από το πρώτο Μνημόνιο μέχρι τώρα.

Αυτή η κυβέρνηση, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο στον ευτελισμό των θεσμών. Κατέθεσε το επίμαχο πολυνομοσχέδιο των εκατοντάδων σελίδων ως ένα άρθρο! Με το τερτίπι αυτό παρέκαμψε το γράμμα και παραβίασε το πνεύμα του Συντάγματος, για να αποτρέψει διαφοροποιήσεις βουλευτών σε επιμέρους διατάξεις. Υπενθυμίζουμε ότι για κάθε νομοσχέδιο, με μοναδική εξαίρεση τους κώδικες, το Σύνταγμα προβλέπει ψηφοφορίες επί της αρχής, για κάθε άρθρο και για το σύνολο. Ολα έγιναν στο όνομα της σωτηρίας του τόπου. Στη δημοκρατία, όμως, κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ειδικά όταν η κατά τη συμπολίτευση σωτηρία κατά την αντιπολίτευση οδηγεί στην καταστροφή. Στη δημοκρατία το πολιτικό σύστημα ενοποιείται μέσω των θεσμών. Και σ’ αυτό το πεδίο η κυβέρνηση έσπασε νέο αρνητικό ρεκόρ. Το γεγονός ότι όλες οι κρίσιμες ψηφοφορίες της τριετίας έγιναν την τελευταία στιγμή, υπό το βάρος εκβιαστικών διλημμάτων και ασφυκτικών πιέσεων, με διαδικασίες που παραβιάζουν τους θεσμούς, καταδεικνύει ότι πρόκειται για μεθόδευση. Στην πραγματικότητα, τόσο η τρόικα όσο και οι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν την κοινοβουλευτική διαδικασία όχι ως αναγκαία δημοκρατική λειτουργία, αλλά ως πολιτικό εμπόδιο. Γι’ αυτό και την αφυδατώνουν, τη μετατρέπουν σε κέλυφος. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι με κάθε μέσο να αποσπάσουν την κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και όχι να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση στην κοινωνία.

Όσοι σπεύσουν να υποβαθμίσουν τα παραπάνω σαν θεσμολάγνες λεπτομέρειες, ας αναλογισθούν ότι σ’ αυτό το γήπεδο θα κριθεί η μάχη για τη δημοκρατία. Ειδικά τώρα που ολοένα και περισσότεροι πολίτες στρέφουν την πλάτη στο δημοκρατικό πολίτευμα, θεωρώντας ότι πρόδωσε την κοινωνία.

FT: «Μόνον οι Έλληνες μπορούν να ξαναχτίσουν την Ελλάδα»

 FT: «Μόνον οι Έλληνες μπορούν να ξαναχτίσουν την Ελλάδα»«Ψηφίζοντας ακόμα τέσσερα χρόνια λιτότητας, η ελληνική Βουλή έχει κάνει ένα παραπάνω βήμα προς τον επίπονο δρόμο, ο οποίος, σύμφωνα με την ευρωζώνη, υπόσχεται τη σωτηρία».
Με αυτά τα λόγια ανοίγει σχετικό άρθρο των Financial Times που αφορά στην ελληνική κρίση, την ανύπαρκτη υπομονή των δανειστών και τον………
πιεσμένο από τα συνεχώς αυξανόμενα οικονομικά βάρη λαό της χώρας.
Το θέμα κάνει αναφορά σε πολλά από όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, ένα από αυτά και η αποχή της ΔΗΜ.ΑΡ. κατά την ψήφιση του πακέτου.
Παρόλη την παραπάνω θέση του ενός εκ των τριών κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση, τονίζεται πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να το περάσει αν και με μία «ξεφτισμένη», όπως χαρακτηριστικά γράφουν, πλειοψηφία.
Αν τα θεμέλια «στήριξής του είναι σαθρά εντός Βουλής» λέει το άρθρο «τότε στους δρόμους θεωρούνται ανύπαρκτα», σχόλιο το οποίο αναφέρεται στο πώς βλέπει και αντιμετωπίζει ο απλός κόσμος τα όσα συμβαίνουν τελευταία.
«Η διολίσθηση προς τη φτώχεια μεγάλου μέρους του πληθυσμού κάνει τον κοινωνικό ιστό να βρίσκεται κοντά στο σημείο να σπάσει».
Ωστόσο, η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποφύγει τις μεταρρυθμίσεις, κυρίως επειδή άνευ δανείων από την ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Αθήνα θα έπρεπε να προβεί σε πολύ πιο επώδυνες περικοπές.
Στα όσα γράφτηκαν, ιδιαίτερη σημασία είχε το σημείο στο οποίο υπογραμμίζεται πως οι Έλληνες πολιτικοί έχουν αποτύχει παταγωδώς στο έργο τους να πείσουν τον λαό για τη σημαντικότητα και ανάγκη των μέτρων, χρήσιμων στην ανοικοδόμηση του κοινωνικού και οικονομικού τοπίου της χώρας. Όμως, «αν δεν γίνουν αυτά τα βήματα, οι Έλληνες δεν θα ζουν σε μία προηγμένη ευρωπαϊκή κοινωνία, αλλά σε έναν τόπο-εξορία των Βαλκανίων» αναφέρεται στο κείμενο.
«Κανένα κόμμα δεν έχει παρουσιάσει στους Έλληνες την εικόνα μιας βελτιωμένης κοινωνίας» υπογραμμίζουν οι FT για να συνεχίσουν λέγοντας πως οι εκ βάθρων αλλαγές δεν είναι απαραίτητο να σημαίνουν ή να ισούνται με πολιτικό μηδενισμό».
Τέλος, αναφέρεται ξεκάθαρα πως «υπάρχει ακόμα περιθώριο περισωθεί η κατάσταση και αυτό θα γίνει μόνον εάν η Αθήνα περάσει τον προϋπολογισμό την Κυριακή και τα ευρωπαϊκά κεφάλαια εγκρίνουν περικοπή των επιτοκίων όπως και μία νέα σειρά πακέτων διάσωσης».
Οι παραπάνω κινήσεις θα επέτρεπαν ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και θα έβαζαν τέλος στις φήμες περί (καινούργιας) πιστωτικής κρίσης. Αν, τελικά, οι πολιτικοί της Ελλάδας καταφέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ο κόσμος της χώρας θα πεισθεί πως μπορεί να έχει ένα μέλλον με δικούς του όρους. Έτσι, οι πολιτικοί θα πάψουν προσποιούνται ότι υπερασπίζονται τους πολίτες που βάλλονται από τους ανάλγητους ξένους.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

"Το θαύμα των Ελλήνων". Ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει γιατί όλοι μας χρωστάνε


Επειδή πολλά μας τα λένε οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί κι επειδή η ψυχολογία μας είναι στα τάρταρα ,καιρός να ξαναθυμηθούμε ορισμένα πράγματα από την ιστορία μας. Και να τα υπενθυμίσουμε και σ΄ όλους αυτούς που σήμερα μας αντιμετωπίζου απαξιωτικά, έχοντας να αντιπαρατάξουν μόνο τις γνώσεις τους στην τοκογλυφία.
Το ντοκιμαντέρ είναι από μια γαλλικη σειρα που θα σας θυμισει το ποσο περηφανοι πρεπει να ειστε που γεννηθηκατε ελληνες .
Ο Θρυλος των Επιστημων ειναι μια σειρα βραβευμενων γαλλικων ταινιων τεκμηριωσης (ντοκυμαντερ) του γαλλου φιλοσοφου και συγγραφεως Michel Serres και αναφερεται στο θαυμα των Ελληνων.
Στην εκρηξη των γνωσεων και των επιστημων απο τον 6 αιωνα εως και τον 4 αιωνα σε ενα ενα μικρο ηλιολουστο κομματι γης , την Ελλαδα, γεννηθηκαν οι επιστημες που εξακολουθουν να μας οδηγουν εως και σημερα 

Η ιδια η επιστημη , η οποια ειναι το καμαρι του συγχρονου δυτικου ανθρωπου, και που η γεννηση της οφειλεται στους ελληνες με την καθαροτητα του πνευματος τους.

Ο Ομηρος, Θαλης ο Μιλησιος,ο Ιπποκρατης , ο Πυθαγορας, ο Ηρακλειτος, ο Πυθεας ο Μασσαλιωτης , ο Ευδοξος, ο Διοσκουριδης και αλλοι πολλοι Ελληνες πατερες των επιστημων της ποιητικης της χαρτογραφιας της ιατρικης των μαθηματικων ,της γεωμετρια μας ταξιδευουν στον κοσμο των ελληνων.
Αυτη η ταινια συνδυαζει, αφηγηση, τοπια, ιστορικες και ποιητικες αναφορες, και επιχειρει να αναβιωσει τις θρυλικες μορφες της ιστοριας των Ελληνων.




Συντριπτική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ η παράσταση νίκης!


  

Προβάδισμα στην τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έναντι μίας δυνητικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δίνει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, όπου για άλλη μία φορά αποτυπώνεται πλήρως το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος για την πρωθυπουργία από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ συντριπτική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράσταση νίκης.
Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 1 - 5 Νοεμβρίου, πριν τη χθεσινή ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο.
Καταλληλότερος ο Σαμαράς, πλησιάζει ο Τσίπρας
Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κρίθηκε καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 37% των ελλήνων πολιτών, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε καταλληλότερος από το 31%. Πάντως, το ποσοστό του Α. Σαμαρά έχει υποχωρήσει σημαντικά σε σχέση με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου, με τον κ. Τσίπρα να βελτιώνει τη θέση του κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες (ήταν 28%) ενώ την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ υπέστη απώλεια 4 μονάδων (ήταν 41%).
Το 27% απάντησε πως κανένας από τους δύο αρχηγούς δεν είναι ο καταλληλότερος για το πρωθυπουργικό αξίωμα, έναντι 25% τον Οκτώβριο.
Καλύτερη κυβέρνηση θεωρείται σταθερά ο συνδυασμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σχηματισμός που απολαμβάνει την υποστήριξη του 32% των Ελλήνων (στα επίπεδα του Οκτωβρίου). Οκτώ μονάδες πίσω βρίσκεται το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (24%), πετυχαίνοντας ωστόσο άνοδο 2 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Αντίθετα, το 39% των ελλήνων πολιτών αισθάνεται πως καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν αποτελεί την καλύτερη λύση για τη χώρα, έναντι 40% τον Οκτώβριο.
Παρά ταύτα, στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την ανοδική πορεία του τελευταίου τριμήνου και εμφανίζεται ως ο αδιαφιλονίκητος νικητής, καθώς το 59% πιστεύει πως εάν γίνονταν αύριο εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικρατούσε. Αντίθετα, τη δική της καθοδική τροχιά ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, καθώς μόλις το 26% εκτιμά πως νικητής θα αναδεικνυόταν το κόμμα της Συγγρού.
Σημειώνεται ότι μόλις το Σεπτέμβριο η στην παράσταση νίκης η ΝΔ στεκόταν στο 43%, απολαμβάνοντας μάλιστα προβάδισμα 2 μονάδων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ (41%).
Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζει βεβαιότητα για το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών, καθώς το 76% δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετή θητεία της, ποσοστό αυξημένο κατά έξι μονάδες σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιολογήθηκε από τους ερωτηθέντες, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις, ως το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης (33%), ακολουθούμενο από τους ΑΝΕΛ (16%) και τη «πτωτική» Χρυσή Αυγή (10 από 14% τον Οκτώβριο).
Έλλειμμα εμπιστοσύνης
Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ένα από τα επτά κοινοβουλευτικά κόμματα δεν απολαμβάνει τη θετική γνώμη άνω του 41% των πολιτών, με τη ΔΗΜΑΡ να είναι το συμπαθέστερο κόμμα (41% θετική, 58% αρνητική άποψη), ακολουθούμενη από το ΣΥΡΙΖΑ (39 έναντι 60%), τους ΑΝΕΛ (35 έναντι 62%), τη Νέα Δημοκρατία (31 έναντι 68%), το ΚΚΕ (20 έναντι 79%), τη Χρυσή Αυγή (16 έναντι 82%) και ουραγό το ΠΑΣΟΚ (13 έναντι 86%).
Η άποψη των πολιτών για τέσσερα από τα επτά κόμματα επιδεινώθηκε σε σχέση με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου, με το ΠΑΣΟΚ να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση υποχωρώντας κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, τη Χρυσή Αυγή να πέφτει κατά 5 μονάδες, τη ΝΔ κατά 4 μονάδες, τους ΑΝΕΛ κατά 3 μονάδες και τέλος το ΣΥΡΙΖΑ κατά 1 μονάδα. Αντίθετα, κανένα κόμμα δεν βελτίωσε τη θέση του, με τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ να παραμένουν στάσιμα.
Ούτε ένας αρχηγός δεν χαίρει της θετικής αντίληψης άνω του 49% των Ελλήνων. Τη θετικότερη γνώμη των περισσότερων συγκεντρώνει ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης (49% θετική, 48% αρνητική γνώμη), όντας ο μοναδικός αρχηγός που απολαμβάνει περισσότερες θετικές παρά αρνητικές «ψήφους».
Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (42% θετική έναντι 56% αρνητική), ο Αντώνης Σαμαράς (38, έναντι 60%), ο Πάνος Καμμένος (37 έναντι 59%), η Αλέκα Παπαρήγα (23 έναντι 74%), ο Ευάγγελος Βενιζέλος (20 έναντι 78%) και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος (15 έναντι 78%).
Επιπλέον, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής εμφανίζει τη μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου, πέφτοντας κατά 5 μονάδες, ενώ πτώση υπέστησαν και οι Πάνος Καμμένος (-3) και Αντώνης Σαμαράς (-1). Στην αντίπερα όχθη, άνοδο πέτυχαν οι Αλέκα Παπαρήγα (+2), Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης (αμφότεροι +1), ενώ στάσιμος παρέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ρωσική ταινία για τον Παίσιο - Απίστευτη ανταπόκριση (Vid)


Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Μόσχα η πρεμιέρα της ρωσικής ταινίας του Γέροντος Παϊσίου.
Η επιτυχία της ταινίας ήταν τόση που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να την προβάλουν τρεις φορές και ο κόσμος περίμενε υπομονετικά τη σειρά του να τη δει.
Eίναι μια τρανή απόδειξη της αποδοχής της τεράστιας αυτής προσωπικότητας, από τους ομόδοξους λαούς, αλλά και το πόσο συνδεδεμένος είναι μαζί μας ο ρωσικός λαός.
Από αυτό καταλαβαίνουμε ότι η Ορθοδοξία είναι ένα "πυρηνικό" όπλο στα χέρια μας το οποίο κάποιοι φροντίζουν να το κρατούν ανεκμετάλευτο και ταυτόχρονα προσπαθούν να το αφανίσουν.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα το καταφέρουν.


Ch. McGrath: "Φοβάμαι ότι κάποιοι σπρώχνουν την Eλλάδα σε εμφύλιο"



"Η Ελλάδα κινδυνεύει να διολισθήσει σε εμφύλιο πόλεμο εάν οι αξιωματούχοι της Αθήνας δεν ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ισλανδίας και δεν δώσουν ένα τέλος στη δανειοδότηση της χώρας από πηγές που την λυμαίνονται".

Ο δημοσιογράφος Charlie McGrath, πολιτικός αναλυτής και ιδρυτής του ανεξάρτητου αμερικανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Wide Awake News, σε συνέντευξή του στο Russia Today Newsδήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί ότι είναι ήδη χρεοκοπημένη και να ξεκινήσει από την αρχή, σε ορθές βάσεις.

"Η κατάσταση της υγείας της οικονομίας αυτής της χώρας δεν πρόκειται να αλλάξει εάν δεν συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί της ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη και εάν δεν πουν στις μεν τράπεζες ότι κρατούν το χρέος τους, στην δε Ε.Ε. και την ΕΚΤ, ότι πρόκειται να κηρύξουν χρεοκοπία", δήλωσε στο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο ο McGrath.

Όλο το κείμενο της συνέντευξης:

Russia Today NewsΠιστεύετε ότι το νέο δάνειο με τα νέα μέτρα λιτότητας που συνεπάγεται θα συμβάλει στην αποφυγή της οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας; 

Charlie McGrath: Όχι, δεν το πιστεύω. Χρόνια το συζητάμε αυτό και συνεχώς παρακολουθούμε την Ελλάδα να προχωράει ασθμαίνοντας για λίγα ακόμα μέτρα, μέχρι την επόμενη δόση, και μετά από λίγους μήνες είναι σε χειρότερη κατάσταση από πριν και χρειάζεται νέα δόση δανείου. Παράλληλα βλέπουμε την αγανάκτηση αυτού του λαού να αυξάνεται με κάθε νέα δόση και δέσμη μέτρων. Και την επόμενη φορά θα συσσωρευτεί ακόμα περισσότερη οργή μέχρι να κλιμακωθεί. Αυτό είναι το φυσικό επακόλουθο μιας ανοιχτής επίθεσης σε μια εκλεγμένη αντιπροσωπευτική κυβέρνηση και μιας επίσης ανοιχτής επίθεσης εναντίον της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας. 

Βλέπουμε μια Τρόικα να έχει καταλάβει την Ευρώπη. Βλέπουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προσπαθούν να αυτοανακηρυχθούν σε κυβέρνηση όλης της Ευρώπης, εν προκειμένω της Ευρωζώνης.

Russia Today News: Tι είναι χειρότερο, επομένως, για τον ελληνικό λαό; Να βγει από το ευρώ και να κηρύξει χρεοκοπία ή να εξακολουθήσει να δανείζεται και να εφαρμόζει μέτρα λιτότητας;

Charlie McGrath: Σίγουρα το δεύτερο. Είναι δυνατόν να συνεχίζονται τα δάνεια και να εξακολουθούν να πληρώνουν οι απλοί Έλληνες ενώ θα διογκώνεται το χρέος της χώρας; Είναι εντελώς παράλογη η όλη διαδικασία. 

Κατά τη γνώμη μου, η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας. Να βγει και να πει στις τράπεζες: "Μας συγχωρείτε πολύ, αλλά μας δανείσατε χρήματα, προκαλέσατε το χρέος μας και τώρα χάνετε". Αυτό είναι που κανονικά συμβαίνει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες που διέπονται από τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε κάτι διαφορετικό και πρωτοφανές. Έχουμε κάποιους δανειστές που φορτώνουν το χρέος στις πλάτες του ελληνικού λαού. 

Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, αυτό δεν θα σταματήσει στην Ελλάδα. Όλη η Ευρώπη θα οδηγηθεί στην ίδια μαρτυρική οδό. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε ένα υπερβάλλοντα ζήλο από πλευράς του προγράμματος αγοράς ομολόγων να εκχωρεί όλο και περισσότερη εξουσία στις Βρυξέλλες. Κατανοούν πλήρως ότι η κρίση δημόσιου χρέους, αν και ξεκίνησε από την Ελλάδα, δεν θα σταματήσει εκεί.

Russia Today News: Κατά την άποψή σας, πού οδηγείται η Ελλάδα με όλη αυτή την αγανάκτηση και τις διαμαρτυρίες που βλέπουμε με κάθε νέα εξαγγελία μέτρων; 

Charlie McGrath: Έχουμε ήδη δει πολίτες να αυτοκτονούν μπροστά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Βλέπουμε Έλληνες πολίτες που έχουν χάσει τα πάντα, έχουν χάσει τις ελπίδες τους και δημιουργείται πλέον η γενική αίσθηση ότι δεν υπάρχει μέσα στο κτίριο αυτό κανείς που να τους αντιπροσωπεύει. Βλέπουμε μια μορφή σύγχρονης τυραννίας που ασκείται από μια μερίδα τεχνοκρατών μέσα στην Ελλάδα και επιβάλλεται στην πλειοψηφία. Και η μειοψηφική αυτή μερίδα εκφράζεται μέσα στο κοινοβούλιο ως πλειοψηφία των 153 ψήφων από τις συνολικές 300, με αποτέλεσμα να επιβάλλει περισσότερη λιτότητα σε αυτό τον λαό. Αποτέλεσμα είναι οι Έλληνες να χάνουν ολοένα και περισσότερο τις ελπίδες τους, βλέποντας ότι δεν έχουν πια κανένα έλεγχο πάνω στο οικονομικό μέλλον της χώρας τους. 

Είναι δυνατόν, επομένως, η κατάσταση αυτή να μην οδηγήσει σε κάτι ακραίο, όπως είναι ένας εμφύλιος; Και αυτό ακριβώς φοβάμαι ότι θα συμβεί. Κινδυνεύει η χώρα αυτή να διολισθήσει σε εμφύλιο πόλεμο εάν οι αξιωματούχοι της Αθήνας δεν ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ισλανδίας και δεν δώσουν ένα τέλος στη δανειοδότηση της χώρας από πηγές που την λυμαίνονται.

Russia Today NewsΤην ερχόμενη Κυριακή, η Βουλή των Ελλήνων πρόκειται να εγκρίνει τον νέο προϋπολογισμό της χώρας. Τι θα πρέπει να αναμένουμε; 

Charlie McGrath: Η κατάσταση της υγείας της οικονομίας αυτής της χώρας δεν πρόκειται να αλλάξει, εάν δεν συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί της ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη και εάν δεν πουν στις μεν τράπεζες ότι κρατούν το χρέος τους, στην δε Ε.Ε. και την ΕΚΤ, ότι πρόκειται να κηρύξουν χρεοκοπία. Αυτό θα συνέβαινε σε μια οποιαδήποτε καπιταλιστική χώρα. Η Ελλάδα θα επανέλθει σε μια οικονομική κατάσταση που θα την χαρακτηρίζαμε υγιή, μόνο εάν συνειδητοποιήσει και αναγνωρίσει δημοσίως ότι έχει χρεοκοπήσει τελείως και στη συνέχεια ξεκινήσει από την αρχή.