Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ


Ογκώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Μαζική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στα απεργιακά συλλαλητήρια τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη κάτω υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας. Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για περίπου εξήντα χιλιάδες διαδηλωτές.

REUTERS/Yannis Behrakis
REUTERS/Yannis Behrakis
Από τις 3 το μεσημέρι και έως τη λήξη της βάρδιας λειτουργούν κανονικά ΗΣΑΠ και Μετρό, καθώς και το Τραμ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει τους εργαζομένους να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την.
5.10: Η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια κατευθύνεται μέσω της οδού Ερμού προς το Σύνταγμα.
5.30: Η πλατεία Συντάγματος είχε αρκετό κόσμο κυρίως από εκπαιδευτικούς και συνδικάτα. Η προσέλευση του κόσμου είναι συνεχής δίνοντας ενδείξεις για μεγάλη συγκέντρωση.
- Στα Προπύλαια είναι συγκεντρωμένοι αντιεξουσιαστές.
5.40: Ενα μπλοκ από συνέλευεση γειτονιάς ανέβηκε στο Σύνταγμα και διμοιρίες των ΜΑΤ έκελισαν το δρόμο στο ύψος της Σίνα. Απειλήθηκε ένταση αλλά η παρουσάι πολλών ηλικιωμένων και γυναικών βοήθησε στην εκτόνωσή της.
Ογκώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
6.00: Μέχρι και λίγο πριν από τις έξι, η πορεία εξελίσσονταν στο... μισοσκόταδο καθώς ο δημοτικός φωτισμός δεν είχε ανάψει.
6.05: Η ροή των οργανωμένων μπλοκ του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην Ομόνοια, σταδιακά ολοκληρώνεται και συγκεντρώνεται στην πλατεία Συντάγματος.
REUTERS/Yannis Behrakis
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου