Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Μια φοβερή ανάλυση για το μέλλον της Αμερικής



http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1322828



Αναδημοσιεύουμε, μεταφρασμένη στα ελληνικά, μια φοβερή ανάλυση που αξίζει να διαβάσετε, από τοCulture of Life News για το μέλλον της Αμερικής. Μην τη χάσετε, πραγματικά είναι καταπληκτική:
---

Ο «χορός του θανάτου» για το χρέος των ΗΠΑ συνεχίζεται με το σύνολο του πληθυσμού να κάθεται, βλέποντας με τρόμο και με ένα όπλο στο μέτωπο, κάτι που είναι ενδιαφέρον, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Οξύναμε τον πόλεμο μας κατά της Λιβύης, με το Λονδίνο να πετάει έξω την Λιβυκή κυβέρνηση και εγκαθιστώντας τους αντάρτες σε ένα πραξικόπημα. Η γκρίνια για τον προϋπολογισμό είναι εντελώς εκπληκτική, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ο Μπους ξεκίνησε τους πολέμους του χαμηλώνοντας τη φορολογία, και τώρα αυτό το τρελό καθεστώς μείωσης των φόρων συνεχίζεται, καθώς οι πλούσιοι αποφεύγουν να πληρώνουν για τους πολέμους τους, τους οποίους θέλουν σαν τρελοί. Έχουν βασικά κηρύξει τον πόλεμο σε όλους σχεδόν τους Μουσουλμάνους, και σχεδιάζουν έναν τεράστιο παγκόσμιο πόλεμο κατά της Κίνας, την ίδια ώρα που κάνουν μπίζνες στην Κίνα. 

Αυτά τα εντελώς παρανοϊκά πράγματα γίνονται παράλληλα με τις ΗΠΑ να διασώζουν ολόκληρο το τραπεζικό συστήματος των χωρών του ΝΑΤΟ, με το να αφήνουν την FED, χωρίς καμία εποπτεία από κανέναν, να δανείζει πάνω από 16 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτικές επενδυτικές τράπεζες και διεθνείς κεντρικές τράπεζες! Με μηδενικά επιτόκια, δηλαδή δωρεάν. Αυτό εξαπέλυσε έναν παγκόσμιο κύμα πληθωρισμού στα εμπορεύματα (σ.σ. για παράδειγμα πετρέλαιο, χρυσός, κτλ που «ανεβαίνουν», διότι βασικά τα νομίσματα πληθωρίζονται) και στα χρηματιστήρια (σ.σ. διότι το φρέσκο χρήμα που τυπώνεται καταλήγει στις τσέπες τους, και άρα ότι και να γίνονται, δε «διασωθούν»), και αυτό με τη σειρά του προκαλεί τώρα επαναστάσεις, εξεγέρσεις και χρεωκοπίες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επιστρέφοντας στο «αυτουργό» όλων αυτών, τις ΗΠΑ, βλέπουμε ότι έχουν εμπορικά ελλείμματα ασταμάτητα κατά τη διάρκεια σχεδόν ολόκληρου του Ψυχρού Πολέμου και τώρα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, και οι πολύ πλούσιοι έχουν «εξαιρεθεί» από το να πληρώνουν, ειδικά από το 1980 με την άνοδο του Ρέιγκαν στην προεδρία. 

Η Ρωσία ζητά τον«άμεσο τερματισμό» της σύγκρουσης στη Λιβύη, και έτσι η Ρωσία δεν θα αναγνωρίσει τους Λιβύους αντάρτες - Λαβρόφ . Ο πρώην αξιωματικοί της KGB γνωρίζουν την ήττα, όταν τη βλέπουν, μιας και έχουν την δει να συμβαίνει και στο παρελθόν, στη Ρωσία, έτσι όταν λένε, "Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην κατάσταση της Λιβύης", πρέπει να τους λάβουμε σοβαρά υπόψη. (σ.σ. παρεμπιπτόντως, αν ανοίξετε το λινκ, θα δείτε ότι τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο Μεντβέντεφ μαζί με τη Μέρκελ...)

Στο Κογκρέσο, […] δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δουν τη διαφαινόμενη ήττα διότι οι πόλεμοι έχουν πληρωθεί μέσω φθηνής πίστωσης. Έτσι, ποτέ μα ποτέ δεν έχει ακουστεί η παραμικρή πρόταση για την παραμικρή θυσία από τους πλούσιους. Οι πλούσιοι, παρεμπιπτόντως, ελέγχουν το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα μας, βγάζουν τεράστια κέρδη από αυτό και δε φαίνονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να δώσουν πίσω όλον αυτό τον πλούτο προς το κράτος, ώστε να πληρώσει για τους πολέμους που τροφοδοτούν την αύξηση των εισοδημάτων τους.Κυριολεκτικά θέλουν και την πίτα ολόκληρη και να τη βομβαρδίσουν επίσης. Αυτή η μονόδρομη ροή, όπου συσσωρεύονται χρέη ενώ την ίδια ώρα μαίνονται συνεχώς οι πόλεμοι, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πτωχεύσει μια χώρα. Πολλές αυτοκρατορίες στο παρελθόν το έχουν δοκιμάσει αυτό και όλες είχαν το ίδιο τραγικό τέλος: χρεωκοπία. 

Οι πλούσιοι έχουν προπαγανδίσει όσο περισσότερο γίνεται την ιδέα ότι το φτωχότερο μισό της χώρας που κατέχει περίπου το 2% του πλούτου, σε σύγκριση με το ανώτερο 10% του πληθυσμού που κατέχει πάνω από το 50% του πλούτου, θα πρέπει να φορολογείται βαριά για αυτούς τους παράφρονες πολέμους.

Το να προσπαθούν απεγνωσμένα να προκαλέσουν αισθήματα ενοχής στις κατώτερες τάξεις των εργατών που έχουν δει τις θέσεις εργασίας να εξαφανίζονται και τους μισθούς να εξατμίζονται, για να πληρώσουν για τους πολέμους που πλουτίζουν τους πλούσιους ακόμα περισσότερο, και πέρα από κάθε φαντασία, είναι καθαρή τρέλα.

Ωστόσο, αυτή η προπαγάνδα προωθείται αδίστακτα από πλούσιους εκδότες, και άλλους αλήτες που δεν ενδιαφέρονται αν η χώρα χρεοκοπήσει, απλά δεν θέλουν να χάσουν καθόλου από τον δικό τους πλούτο, άσχετα με το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό στο μέλλον. 

Και η ιστορία είναι πολύ σαφής σχετικά με αυτό: Οι αυτοκρατορίες που πηγαίνουν στον πόλεμο και στη συνέχεια δε φέρνουν πίσω κανένα λάφυρο και ξοδεύουν μέσω δανείων για περιπέτειες που φέρνουν πίσω λίγα ή τίποτα, και το κάνουν αυτό αφήνοντας τις ελίτ χωρίς καμία συνέπεια, οι χώρες που φορολογούν τους φτωχούς για να πληρώσουν για άσκοπους πολέμους, καταλήγουν να πεθαίνουν. Δηλαδή, οι δική τους λαοί εξεγείρονται και οι εκστρατείες στο εξωτερικό καταρρέουν, ενώ η κυβέρνηση στο εσωτερικό επίσης καταρρέει. 

Έχουμε έναν όλο κι όλο σοσιαλδημοκράτη στη Γερουσία. Εδώ είναι η τελευταία δημόσια δήλωσή του για το χάος στην Ουάσινγκτον:
Στις 2 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την αύξηση του ορίου χρέους των 14.3 δις δολαρίων 14.300.000, και μια ακόμα μεγάλη εθνική δημοσκόπηση έδειξε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει καμία επαφή με τη μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών που θέλουν να δουν ένα συνδυασμό περικοπών των δημοσίων δαπανών και αυξήσεων στους φόρους, ως μέρος μιας συμφωνίας για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ. […] Η ιδέα είναι δημοφιλής παντού στην Αμερική, φαίνεται, εκτός από το Καπιτώλιο, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν αποκλείσει το να καταργηθούν οι φορολογικές ελαφρύνσεις και το κλείσιμο στα παραθυράκια για τους πλουσιότερους Αμερικανούς και τις πιο επικερδείς εταιρείες. 
Από την αυγή των θρησκειών που δημιουργήθηκε από το φόβο των ανθρώπων, όταν κάτι πάει δεν πάει καλά ή οι θεοί έπρεπε να τραφούν με ανθρώπινο αίμα, η ελίτ συνήθως δε θυσιαζόταν για να σώσει τους οπαδούς της, θυσίασαν κάποιον που ήταν πολύ πιο ανίσχυρος.Φυλακισμένους, παιδιά, παρθένες, οποιονδήποτε άλλον: Είχαν την τάση να πετούν αυτούς στα σαγόνια των νευριασμένων θεών. Έτσι είναι και στη σύγχρονη εποχή: Όταν υπάρχει ανάγκη για θυσίες, οι πλούσιοι και οι ελίτ όλοι δείχνουν προς εμάς και να λένε να πάμε να πηδηχτούμε εμείς σε μια πύρινη λίμνη, όχι οι ίδιοι.

Στην τελευταία δεκαετία, οι πολύ πλούσιοι, οι οποίοι παρεμπιπτόντως ελέγχουν το στρατιωτικό σύμπλεγμα μας, έχουν ξοδέψει πολλά εκατομμύρια δολάρια για τα δέκατα όγδοα γενέθλια των παιδιών τους, ενώ την ίδια στιγμή στέλνουν τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών στους πολέμους που φέρνουν αυτά τα τεράστια κέρδη. Το να γιορτάζουν την ενηλικίωση των κακομαθημένων τους παιδιών τους την ίδια ώρα που τα παιδιά [των φτωχών] έρχονται σπίτι ακρωτηριασμένα, ψυχωτικά ή νεκρά, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του χάσματος μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών που είναι τελικά η αιτία για τη μελλοντική εξέγερση που θα συμβεί τελικά εδώ. 

Εδώ είναι μια καλή ομιλία του σοσιαλδημοκράτη γερουσιαστή μας Bernie Sanders:
Αν οι επιχειρήσεις και οι οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα 1 εκατομμύριο δολάρια ή παραπάνω πλήρωναν φόρους στο ίδιο επίπεδο με το 1961, οι ερευνητές της εφορίας βρήκαν ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα εισέπραττε επιπλέον 716 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Με άλλα λόγια, αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άρχιζε να φορολογεί τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις τους με τους ίδιους συντελεστές που ίσχυαν μισό αιώνα πριν, το δημόσιο χρέος θα είχε σχεδόν εξαφανιστεί μέσα στην επόμενη δεκαετία.(σ.σ. στην πραγματικότητα βέβαια, αυτό δεν ισχύει, διότι αν η φορολογία ανέβαινε, οι καπιταλιστές θα έβγαζαν τα λεφτά τους εκτός των ΗΠΑ. Γι’ αυτό και δεν πολυλειτουργεί πλέον η «επιστροφή στο παρελθόν» που προτείνει, και πλέον με τη συμπεριφορά τους δεν αφήνουν άλλη επιλογή από το να τους ανατρέψουμε πλήρως)
[…]

Γιατί λοιπόν δεν φορολογούμε τους πλούσιους; Γιατί οι πολιτικάντηδες μας είναι τόσο αποφασισμένοι να προωθήσουν την «δημοσιονομική πειθαρχία» απολύσεων και περικοπών και λιτότητας στο «μέσο Αμερικανό»;

Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο. Το πολιτικό μας σύστημα αδυνατεί να φορολογήσει τους πλούσιους, επειδή οι πλούσιοι έχουν αρκετά μεγάλη περιουσία για να εξαγοράσουν το πολιτικό σύστημα.
Οι πόλεμοι χωρίς να πληρώνουν τελειώνουν σύντομα για τους πλούσιους. Παλιότερα, οι Ρεπουμπλικάνοι πρόεδροι, ξεκινώντας με το Ρέιγκαν, αντιλήφθηκαν ότι το κοινό θα συναινούσε σε τρελούς πολέμους αν δεν χρειαζόταν να πληρώσει γι αυτούς. Έτσι, η ιδέα της χρησιμοποίησης δανεικών για να πληρώσουν για τους πολέμους έγινε το Άγιο Δισκοπότηρο του στρατιωτικού/βιομηχανού συμπλέγματος που υπολόγισε ότι οι στρατιωτικές δαπάνες για το Πεντάγωνο θα μπορούσε να διπλασιάζονται κάθε 4-6 χρόνια και κανένας δεν θα παρατηρούσε το σχετικό γράφημα όπου η γραμμή ανεβαίνει μέχρι το άπειρο.

Τώρα που οι πλούσιοι προωθούν την περικοπή της κοινωνικής ασφάλισης και του Medicare, και ενδεχομένως όλων των άλλων υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται από τους Αμερικανούς πολίτες, αυξάνοντας παράλληλα τις στρατιωτικές δαπάνες, η λαική υποστήριξη επιτέλους αρχίζει να γίνεται ολοένα και μικρότερη για τις αμυντικές δαπάνες. Η πλειοψηφία των Αμερικανών θέλουν το τρένο του πολέμου να σταματήσει. Αν είναι να λιμοκτονήσουμε στο σπίτι μας ή να πεθάνουμε από ασθένειες χάρη στους πολέμους μας, τότε είναι πολύ πιο εύκολο απλά να σταματήσουμε τους πολέμους, έτσι δεν είναι; 
[…]
Οι τράπεζες πήραν ένα σωρό κεφάλαια («πακέτα σωτηρίας») από την Fed, μόλις 2 χρόνια πριν και τώρα ετοιμάζονται να σωθούν από το ναυάγιο που οι ίδιοι και οι φίλοι τους δημιούργησαν. Όταν η ιδεολογία των Ρεπουμπλικάνων για μηδενική ρύθμιση των πιστωτικών αγορών, κανέναν νόμο για τις τοκογλυφικές πρακτικές τους, μηδέν φόρους επί των πλουσίων είχαν πρωτοπροταθεί από την συμμορία του Ρίγκαν, οι τραπεζίτες επευφημούσαν. Τώρα που το χάος που ενέκριναν και προώθησαν ρίχνει την αυτοκρατορία μας «στα βράχια», φοβούνται.Λοιπόν, όλα τα αποθέματα ρευστότητας που έχουν επισκιάζονται από τα μετρητά που κατέχουν οι ξένες δυνάμεις, που είχαν τεράστια κέρδη εμπορικού πλεονάσματος έναντι των ΗΠΑ από την εποχή του Ρέιγκαν. (σ.σ. πχ η Κίνα, που εξάγει στις ΗΠΑ πολύ περισσότερα από αυτά που εισάγει, και έτσι έχει συσσωρεύσει τεράστια ποσά σε δολάρια)
Αρχίζουν να φοβούνται και οι κινεζικές προειδοποιήσεις έχουν αγνοηθεί. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να γλιτώσουν από αυτό το χάος με την εκτύπωση χρήματος, χωρίς να καταλήξουν στο να καταστρέψουν την αξία του δολαρίου έως ότου δεν μπορεί να αγοράσει κανείς ακόμη και ένα καρβέλι ψωμί χωρίς ένα κάρο μετρητά, σαν την Γερμανία του Μεσοπολέμου (υπερπληθωρισμός). Ξένες δυνάμεις κατέχουν ένα τεράστιο μέρος του χρέους των ΗΠΑ, και αν ξαφνικά φτάσει στην τιμή άνω του 3% ετησίως, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνησή μας θα αναγκαστεί να δαπανήσει το 100% των εσόδων για τους τόκους, και αυτά θα είναι χρήματα που φεύγουν από τις ΗΠΑ για να πληρώσουν για το χρέος μας , όχι χρήματα που καταλήγουν στη χώρα.
[…]
Οι πειρατές και οι αλιτήριοι που κυβερνούν τη Goldman Sachs, την οντότητα που θα έπρεπε να είχε αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση, ένα τέρας που διασώθηκε με μεγάλο κόστος από τη δική μας κεντρική τράπεζα, τρελαίνεταιμε όλα αυτά [τα περί περικοπών στις στρατιωτικές δαπάνες]:
Οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία έχουν ετοιμάσει ένα νέο σχέδιο «περικοπών» που θα υποθέτει ότι το προβλεπόμενο έλλειμμα θα μειώνεται πάνω από 1 τρισεκατομμύρια δολάρια απλώς και μόνο με την παραδοχή ότι το κόστος των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν θα εξαφανιστεί διότι αυτοί οι πόλεμοι θα λήξουν. Αυτό έχει ξεσηκώσει πολλές επικρίσεις, συμπεριλαμβανομένου ένα προειδοποιητικό σημείωμα της Goldman Sachs που διέρρευσε και προειδοποιεί ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πιστοληπτική υποβάθμιση, εάν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτού του είδους το «τέχνασμα» στα λογιστικά βιβλία αντί για πραγματική μείωση των δαπανών.
Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει αν πραγματικά σταματούσαμε, αντί να επεκτείνουμε, τους πολέμους μας κατά των Μουσουλμάνων. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτές οι «μειώσεις», είναι τόσο μικρές, που είναι χωρίς νόημα. Σκοπεύουμε να είμαστε στο ακριβό Αφγανιστάν για πάντα. Το ίδιο για το Ιράκ. Το Αφγανιστάν έχει γίνει πολύ πιο ακριβό από τη στιγμή που διαλύσαμε τη συμμαχία μας με το Πακιστάν με την παράνομη δολοφονία μας του Μπιν Λάντεν. Ως συνήθως, ακόμα και στο θάνατο, αυτός γελάει τελευταίος.

Η Goldman Sachs θέλει ουσιαστικές περικοπές; ΧΑΧΑΧΑ. Κόψτε ΑΥΤΟΥΣ! Φυσικά, αυτοί ελέγχουν την κυβέρνησή μας μέσω μίζες σε πολιτικούς, κλπ. Και αυτά τα καθάρματα πληρώνουν λίγους ή καθόλου φόρους. Οργανώνονται για να πλουτίσουν αυτοί να να φτωχύνουμε εμείς.
[…]
Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου οι ενήλικες εργάζονταν ακούραστα για τη δημιουργία πυρηνικών πυραύλων. Μου έλεγαν, "Αυτό θα μας προστατεύσει" ακόμα και όταν συζητούσαμε για το πώς θα μα οδηγούσαν στο θάνατο. «Δεν υπάρχει πρόβλημα, ο Ιησούς θα μας σώσει», ήταν η απάντηση τους, για την οποία πάντοτε είχα αμφιβολίες. Φοβόμουν. Η τρέλα αυτού του είδους μολύνει τους «πιστούς», και αυτό είναι η αιτία των πολλών θρησκευτικών πολέμων που μαίνονται στον πλανήτη.

Πριν από χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος επινόησε τη θρησκεία λόγω του φόβου του θανάτου. Για να σώσουν τον εαυτό τους, δημιούργησαν τότε την έννοια της ανθρώπινης θυσία για να σωθούν από τους θυμωμένος θεούς. Αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να δολοφονήσουν κάποιον, φυσικά. Έτσι, για να σώσουν τον εαυτό τους, οι πρόγονοί μας σκότωσαν άλλους! Που δεν τους άξιζε να σωθούν, φυσικά. Αυτό είναι ένα θεμελιώδες πρόβλημα με όλες τις θρησκείες, ακόμα και αν σταματήσουν να θυσιάζουν ανθρώπους και ζώα σε αιματηρούς θεούς. Η ιδέα αυτή είναι ακόμα εκεί. Είναι μέρος της σκέψης μας. 
Ένας ηλίθιος γερουσιαστής από τη Γιούτα θεωρεί ότι είναι αστείο, αν καταστρέφει το έθνος προκειμένου να σταματήσουν οι υπερβολικές δαπάνες. Είπε ναι στην ψηφοφορία για το στρατιωτικό προϋπολογισμό; Ναι, και με ενθουσιασμό! Είπε ναι στην ψηφοφορία να αυξήσουν τους φόρους κάθε φορά που διπλασιάζεται η δαπάνη του Πενταγώνου; Όχι, ποτέ. Ίσως το να γίνει αδύνατον να μαζευτούν οι φόροι να λύσει τα στρατιωτικά προβλήματά μας με την παύση όλων των πολέμων. Βέβαια αυτό δε θα συμβεί. Θα το χρησιμοποιήσουν αυτό ως τρόπο μείωσης των κοινωνικών υπηρεσιών στο μηδέν. Γιατί οι πλούσιοι τα θέλουν όλα και δε θέλουν να μοιραστούν τίποτα. 
[...]
Λόγω κάποιων παραφρόνων θρησκευτικών ηγετών, όπως ο γερουσιαστής Λι, οι ελίτ έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα νόμιμο αλλά αντισυνταγματικό πραξικόπημα «Σούπερ Κογκρέσου»: Οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους έχουν ως στόχο τη δημιουργία νέου νομοθετικού σώματος. Χα, τι άλλο θα δούμε; Τη γκιλοτίνα; French Directory - Wikipedia:
Σύμφωνα με το γαλλικό Σύνταγμα του 1795, οι ειδικοί κάτοχοι ακινήτων εκλέγουν 750 νομοθέτες, οι οποίοι χωρίζονται στο Συμβούλιο των Πεντακοσίων και το Συμβούλιο των γερόντων. Αυτό το νομοθετικό σώμα δύο νομοθετικών σωμάτων είχε μια θητεία τριών ετών, με το ένα τρίτο των μελών του να ανανεώνεται κάθε χρόνο. Οι γέροντες κατείχαν ανασταλτικό βέτο, αλλά δε διέθεταν καμία πρωτοβουλία στη νομοθεσία.
[…]
Το σύστημα προέβλεπε τον αυστηρό έλεγχο όλων των τοπικών αρχών από την κεντρική κυβέρνηση. Δεδομένου ότι το νέο σύνταγμα προσπάθησε να δημιουργήσει ένα διαχωρισμό των εξουσιών, οι διευθυντές δεν είχαν αρμοδιότητα στη νομοθεσία ή τη φορολογία, ούτε θα μπορούσαν διευθυντές ή οι υπουργοί να είναι και στα δύο σώματα. Ο νόμος εγγυάται την ελευθερία της θρησκείας, την ελευθερία του Τύπου, και την ελευθερία της εργασίας, αλλά απαγόρευσε τις ένοπλες συνελεύσεις, ακόμα και τις δημόσιες συνεδριάσεις των πολιτικών κοινωνιών. Μόνο τα άτομα ή οι δημόσιες αρχές θα μπορούσαν να δεχτούν τέτοιες αιτήσεις ... Η οικονομία ήταν τόσο διαλυμένη που η κυβέρνηση δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τις δαπάνες της, χωρίς τη λεηλασία των ξένων χωρών. Αν γινόταν ειρήνη, οι στρατοί θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους και οι διευθυντές θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν την οργή των στρατιωτών που είχαν χάσει τα προς το ζην, καθώς και τη φιλοδοξία των στρατηγών, οι οποίοι θα μπορούσαν, σε μια στιγμή, να τους παραγκωνίσουν.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο Ναπολέων. Όταν η κυβέρνηση τηε Βαϊμάρης κατέρρευσε (Μεσοπόλεμος), το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο Χίτλερ, όταν η Γερμανία τελικά χρεοκόπησε. Δεδομένου ότι ο στρατός απορροφά ένα τεράστια μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού μας, αν αυτό είναι σε κίνδυνο και οι μισθοί των στρατιωτικών δεν πληρώνονται στην ώρα τους, θα αναλάβουν την κυβέρνηση όπως ακριβώς είδαμε στην Αίγυπτο. Αυτό δε θα επιλύσει τίποτα, καθώς η στρατιωτική ηγεσία θέλει περισσότερους πολέμους - και αυτό είναι που συνέβη όταν ο Χίτλερ και ο Ναπολέων ανέλαβαν την εξουσία σε χρεωκοπημένες αυτοκρατορίες που είχαν ακόμα τα στρατιωτικά συστήματα τους σχεδόν άθικτα. 

Τόσο ο Χίτλερ, όσο και ο Ναπολέων υποσχέθηκαν «όπλα και βούτυρο» και τα έφεραν με πολλά λάφυρα για ένα διάστημα, οι μέχρι στρατιωτικές ήττες να το αντιστρέψουν αυτό […]. Στις ΗΠΑ, έχουμε μια πολύ επικίνδυνη στρατιωτική μηχανή που βρίσκεται κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό. Αν το Κογκρέσο δεν τους πληρώσει, ή εάν το χρέος των ΗΠΑ υποβαθμιστεί και ως εκ τούτου, γίνει λιγότερο επιθυμητό, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για ένα πραξικόπημα παρά για εκλογές. Ο στρατός επίσης δεν θα ανεχθεί να ανεβαίνουν οι κοινωνικές δαπάνες αν μειωθούν οι στρατιωτικές. Ο τερματισμός των πολλών πολέμων πηγαίνει ενάντια στα συμφέροντα τους, γιατί οι στρατιωτικοί θέλουν περισσότερους από αυτούς τους πολέμους για να αυξάνουν τη δύναμή τους.

Ακόμα κι αν οι στρατιώτες δεν θέλουν περισσότερο πολέμους, τους θέλουν οι στρατηγοί στην κορυφή. Και μέχρι να εξεγερθούν οι στρατιώτες (και σίγουρα εξεγέρθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ!), οι στρατηγοί θα επεκτείνουν με χαρά τους πολέμους στο άπειρο. Αυτό είναι ένα μεγάλο μπέρδεμα που οι ΗΠΑ πρέπει να συζητήσουν. Θέλουμε αιώνιους, και όλο και πιο ακριβούς πολέμους φθοράς που διευθύνονται από δολοφόνους; Ή μήπως θέλουμε «ειρήνη και αφθονία»; Οι πλούσιοι θέλουν το πρώτο, το μεγαλύτερο μέρος των Αμερικανών το δεύτερο.

Αλλά αρκετοί Αμερικανοί θέλουν να γείρουν τη ζυγαριά υπέρ της ελίτ που θέλουν τους πολέμους για να πλουτίσουν (σ.σ. εννοεί πχ το «Tea Party», κτλ, με μεγάλο μέρος του αμερικανικού λαού να υποστηρίζει λόγω ψευδαισθήσεων την άρχουσα τάξη, έχοντας καταπιεί αμάσητη την προπαγάνδα της)Αυτή είναι μια τραγωδία που συναντούμε συχνά στην ιστορία, και γίνεται κουραστικό να αναφέρουμε τα πολλά παραδείγματα αυτής της κατάστασης και πόσο ανόητη είναι, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουμε την τελικά αποτελέσματα. Η ιστορία είναι εντελώς σαφής σχετικά με το θέμα. Θανάσιμα σαφής. 

Αποφασισμένη να γαμήσει το διαπλεκόμενο σύστημα που μας κυβερνά, είναι η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"




Aποφασισμένη να γαμήσει τα διαπλεκόμενο σύμπαν που μας κυβερνά και στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τραπεζίτες, νταβατζήδες, κρατικοδίαιτοι μεγαλοεπιχειρηματίες, βρώμικοι εκδότες και Οργανισμοί βουτηγμένοι στη διαπλοκή, όπως ο ΟΠΑΠ, είναι η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ».
Η Μάνια Τεγοπούλου η οποία συναντά κλειστές πόρτες τραπεζιτών –οι οποίοι έδωσαν ένα σκασμό δάνεια στον υπόκοσμο των ΜΜΕ-είναι αποφασισμένη να πάρει μαζί της στη κόλαση αν χρειασθεί  όλο το σαθρό οικοδόμημα της μεταπολίτευσης.
Κι όλα αυτά με φόντο τη κινούμενη άμμο στην οποία βαδίζει η Παγκόσμια Οικονομία-δες τι γίνεται στις ΗΠΑ- και την άρνηση των Ευρωπαίων να διασώσουν την Ελλάδα, κάτι που πασχίζει να κρύψει με κάθε τρόπο η αστεία κυβέρνησή μας.
Είμαστε στην αυγή ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει κανέναν.
Πόσο μάλλον η ανυπόληπτη, διαπλεκόμενη και αστεία κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου.
Η ώρα της Κρίσεως και των Αποκαλύψεων πλησιάζει.
Θα είστε τυχεροί εάν βρείτε καύσιμα για τα ελικόπτερά σας…

Απίστευτο ξεπούλημα και των αρχαίων!


          

Nαι, η νυν ελληνική κυβέρνηση έχει φτάσει μέχρις αυτού του σημείου: Να δέχεται εμμέσως ότι ο ελληνισμός των μικρασιατικών παραλίων δεν υπήρξε ποτέ, αλλά το κυριότερο είναι ότι δέχεται ότι οι οεριοχές αυτές την ελληνιστική εποχή κατοικούνταν από ... Τούρκους:  Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία», η έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων που θα γίνει στο τουρκικό μουσείο Σαμπαντζί, στην Κωνσταντινούπολη, μέχρι της 28 Αυγούστου έχει τίτλο «Απέναντι. Οι Κυκλάδες και η δυτική Ανατολία κατά την 3η χιλιετία π.Χ.».

Όποιος δε γνωρίζει την ιστορική διαδρομή του ελληνισμού, θεωρεί πως η έκθεση αφορά την σχέση μεταξύ των δύο λαών. Η αλήθεια είναι ότι στην απώτατη αρχαιότητα δεν είχε αναπτυχθεί κανένας δεσμός μεταξύ των δύο λαών.

Αξιοσημείωτο είναι πως το θέμα έχει φτάσει μέχρι και στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα σε άρθρο των «New York Times» για το θέμα αυτό, ο τίτλος είναι «Αρχαίοι σύνδεσμοι φέρνουν μια σύγχρονη προσέγγιση».

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι «η έκθεση παρουσιάζει αρχαιότητες από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, στις οποίες περιλαμβάνονται αρχαία ειδώλια, όπλα, σκεύη μαγειρικής και κοσμήματα. Η διαδικασία της συγκέντρωσης των αντικειμένων από τις δύο χώρες, όπως λένε οι επιμελητές της έκθεσης, βοήθησε τους ερευνητές να φωτίσουν περαιτέρω την υπόθεση της ανταλλαγής αγαθών και ιδεών μεταξύ των πολιτισμών της Δυτικής Ανατολίας και των ελληνικών νησιών που είναι γνωστά ως Κυκλάδες».

Ποιων πολιτισμών; Της "Δυτικής Ανατολίας"! Ζητείται τσίπα!

Αρχίζει το μοίρασμα της ενέργειας στις πολυεθνικές




Πόσες φορές γράψαμε τον τελευταίο καιρό για την διαδικασία …εκτοπισμού των εγχώριων μεγάλων συμφερόντων από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας που άρχισαν από καιρό ο ΓΑΠ με το ΔΝΤ και την Τροϊκα; Διαβάστε σήμερα κι αυτό:
Στη Shell περνάει το 49% και το μάνατζμεντ της EΠA Aττικής
Στη Shell θα περιέλθει τελικά το ποσοστό της αμερικανικής εταιρείας Duke Energy στην EΠA Aττικής. H συμφωνία με την Aγροτική Tράπεζα στην οποία περιήλθαν οι μετοχές της Duke Energy μετά την αποχώρησή της, έναντι μη εξυπηρέτησης αρχικού δανείου 62 εκατ. ευρώ, έχει -σύμφωνα με πληροφορίες- κλείσει και αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, αφού προηγηθεί η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της EΠA Aττικής για την επικύρωσή της. Mε την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Shell, η οποία κατέχει σήμερα το 24,5% της EΠA Aττικής, θα ελέγχει το 49% και θα έχει τον πλήρη έλεγχο του μάνατζμεντ που μέχρι τώρα είχε από κοινού με τον συνεταίρο της Duke Energy.
Oι συζητήσεις με την Aγροτική Tράπεζα και τη Shell ξεκίνησαν αμέσως μετά την αποτυχημένη προσπάθεια για τη διάθεση του ποσοστού της Duke μέσω διεθνούς διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή και της Deutsche Bank. Mέσω μάλιστα της διαδικασίας αυτής, η Shell προετίθετο να διαθέσει και η ίδια τις μετοχές της, αποχωρώντας από την EΠA Aττικής στην περίπτωση που βρισκόταν ενδιαφερόμενος στρατηγικός επενδυτής. Oι σχεδιασμοί της εταιρείας άλλαξαν, αφού κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού κατατέθηκαν μόνο δύο προσφορές, από την εταιρεία M+M (όμιλοι Bαρδινογιάννη και Mυτιληναίου) και τη γερμανική εταιρεία Goldgas, οι οποίες κρίθηκαν ασύμφορες.
Tο τίμημα που θα καταβάλει η Shell για την εξαγορά του ποσοστού της Duke δεν έχει γίνει γνωστό, αρμόδιες πηγές πάντως διαβεβαιώνουν ότι είναι σημαντικά υψηλότερο από το τίμημα που προέβλεπαν οι δύο προσφορές που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό. Ο έλεγχος στο 49% της ΕΠΑ Αττικής γίνεται μέσω της εταιρείας Attiki Denmark, στην οποία το 51% κατέχει η Duke και το 49% η Shell Gas & Power. Βάσει της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο, το μάνατζμεντ της εταιρείας θα ασκείται από το 49%, ενώ μέτοχος του 51% παραμένει η ΔΕΠΑ, η οποία εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της εταιρείας, χωρίς να συμμετέχει στη καθημερινή διοίκηση. H εξέλιξη κρίνεται ιδιαίτερα θετική τόσο για την ανάπτυξη της εταιρείας που μονοπωλιακά ελέγχει τη λιανική αγορά φυσικού αερίου της Aττικής όσο και για τη ΔEΠA, για την οποία το όλο θέμα αποτελούσε μεγάλη εκκρεμότητα ενόψει της ιδιωτικοποίησής της, αλλά και για την Aγροτική Tράπεζα που θα απεμπλακεί από τη συμμετοχή της σε ένα χαρτοφυλάκιο που δεν συνάδει με τις βασικές της δραστηριότητες.
Σήμερα η ΕΠΑ Αττικής εξυπηρετεί 230.000 οικιακούς καταναλωτές, 5.300 επαγγελματικούς, 400 μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς, μέσω ενός δικτύου 3.000 χιλιομέτρων, το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 800.000 καταναλωτές. H εταιρεία ανακοίνωσε προσφάτως την αποδέσμευση της τιμολογιακής της πολιτικής από το πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω της αύξησης της φορολογίας στο συγκεκριμένο καύσιμο αλλά και της επιβολής για πρώτη φορά ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.
H εταιρεία από 1ης Oκτωβρίου καταργεί την έκπτωση 18% επί του πετρελαίου θέρμανσης που παρείχε στους πελάτες της και καθιερώνει για πρώτη φορά μια κοστοβαρή τιμολογιακή πολιτική. Oπως επεξηγήθηκε, εάν η εταιρεία διατηρούσε τη σημερινή της πολιτική, να ακολουθεί δηλαδή με τιμή μικρότερη κατά 18% την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, τότε οι οικιακοί καταναλωτές θα επιβαρύνονταν με μεγάλες αυξήσεις στην επόμενη 2ετία, καθώς το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει σταδιακή αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, από τα 60 ευρώ/χιλιόλιτρο φέτος τον Οκτώβριο στα 330 ευρώ/χιλιόλιτρο το 2013. Για τους επαγγελματίες μάλιστα, οι αυξήσεις θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες, θα ανέρχονταν σε 58%, και θα ίσχυαν άμεσα από φέτος τον Οκτώβριο, καθώς ο νόμος προβλέπει την εξίσωση των φόρων στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης για επαγγελματική χρήση, από τον φετινό χειμώνα.
H διοίκηση της EΠA Aττικής έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για τις επιπτώσεις της επιβολής ειδικού φόρου στο φυσικό αέριο στη ζήτηση του καυσίμου, καθώς η δυστοκία των καταναλωτών στην αποπληρωμή λογαριασμών διευρύνεται. Mέσα σε έναν χρόνο οι διακανονισμοί για την αποπληρωμή των λογαριασμών σε δόσεις, που αναγκάζεται να κάνει η EΠA Aττικής, έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 200%. Ενώ πέρυσι τέτοια εποχή οι περιπτώσεις που ζητούσαν ρύθμιση της οφειλής τους σε δόσεις από 6 έως 12 μήνες ανέρχονταν σε 100-200, έχουν φτάσει πλέον στις 500 με 600.

Παράξενες και επικίνδυνες βόλτες του Τούρκου Προξένου στην Ξάνθη




  • Γιατί άραγε δεν εφαρμόζουμε και εδώ, το παράδειγμα της Αυστρίας;
Μπορεί η Αυστρία να μην είναι Ελλάδα και αυτό το απέδειξε με τις πράξεις της, αφού έστειλε στον αγύριστο τον Τούρκο Πρέσβη πρόσφατα, επειδή είχε σηκώσει μπαϊράκι και ήθελε να συμπεριφέρεται εκεί όπως του γούσταρε.
Στην χώρα που δυστυχώς όμως δεν μαθαίνουμε τίποτε, γιατί τα ξέρουμε όλα, αυτό δεν μπόρεσε να ληφθεί ως παράδειγμα προς μίμησην και αφήνουμε τα «καλά παιδιά» και τους εντεταλμένους της Άγκυρας, να αλωνίζουν στην περιοχή μας, όποτε γουστάρουν και όποτε θέλουν ανενόχλητοι.
Είπαμε η Δημοκρατία είναι καλή, αλλά στην χώρα μας έχει παρερμηνευτεί η έννοια της και αυτό δυστυχώς είναι που μας καταστρέφει.
Έτσι λοιπόν, προχθές το πρωί, ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή, είπε να περάσει μια βόλτα από την πόλη μας, την οποία στην κυριολεξία αλώνισε, αφού μετά την επίσκεψη του στην παλιά πόλη και στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του ΥΠΕΞ, έκανε την βόλτα του στην κεντρική πλατεία και μπήκε μέσα στο Astron Center, όπου και κάθισε για μισή ώρα περίπου.
Στην συνέχεια επιβιβάστηκε στο πολυτελέστατο τζιπ του Διπλωματικού Σώματος και έφυγε για την Κομοτηνή.
Πηγή Εφημ. "Φωνή της Ξάνθης"
Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς θα θυμίσουμε πως οποιαδήποτε μετακίνηση του τούρκου προξένου της Κομοτηνής απαγορεύεται ρητά από τους διπλωματικούς κανόνες που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ του επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο σε εθνικές οδούς. Και αυτό γίνεται, κυρίως, για λόγους ασφαλείας του ίδιου του προξένου. Οι κανόνες ασφάλειας έγκεινται για την οποιαδήποτε περίπτωση ατυχήματος που μπορεί να υπάρξει, ενώ η φρούρηση του προξένου είναι υψηλότατη τόσο από την προσωπική του φρουρά (υπάλληλοι των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας - τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής), όσο και από άνδρες της Ελληνικής Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας.

Η αφελής ερώτηση (που δεν υποβάλλουμε πρώτη φορά) ως προς την στάση έκθεσης σε κίνδυνο που τηρεί ο κύριος Σαρνίτς, είναι η εξής:

Τί θα συμβεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εάν σε μία από τις βόλτες στη Θράκη του τούρκου προξένου, υπάρξει κάποιο ατύχημα ή ακόμη χειρότερα, κάποια τουρκική προβοκάτσια; 

Εάν ο κύριος Σαρνίτς γνωρίζει την πιθανότητα, γιατί εμμένει στο να εκθέτει την Ελλάδα και την Τουρκία σε μία πιθανή κρίση μεταξύ των δύο χωρών; Αναλαμβάνει ο ίδιος (προσωπικά) ο κύριος Σαρνίτς την ευθύνη στην περίπτωση που του συμβεί κάποιο τροχαίο ή υπάρξει θύμα κάποιας προσωπικής επίθεσης εναντίον του;

Πώς είναι δυνατόν η Ελληνική κυβέρνηση να ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες είναι ικανές να οδηγήσουν ακόμη και σε εκτεταμένο θερμό επεισόδιο την Ελλάδα και την Τουρκία;

Πώς ανέχεται το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών την στάση του τούρκου προξένου και δεν προχωρά σε ρητή απαγόρευση εναντίον του;

Θυμούνται οι Έλληνες κυβερνώντες πως Έλληνας πρόξενος της Κωνσταντινούπολης διώχθηκε από την Τουρκία, επειδή τόλμησε να επισκεφθεί την Ίμβρο;

Γνωρίζουν οι ολίγιστοι που διαχειρίζονται τα Ελληνοτουρκικά, ότι ένας ακόμη έλληνας πρέσβης διώκεται επειδή τόλμησε να αναπτύξει πολιτιστική δράση στην Κωνσταντινούπολη;

Η συμπεριφορά των ελληνικών αρχών, πέρα από την απάθεια, μήπως θέλει να στείλει σαφή μηνύματα στους πολίτες της Θράκης; Μήπως κάποιοι θέλουν έμμεσα να μεταφέρουν το μήνυμα πως "στη Θράκη αυτός πλέον κάνει κουμάντο";

Επειδή υπάρχουν νόμοι (ακόμη) στην Ελλάδα, μήπως θα ήταν σωστό και φρόνιμο να αρχίσουν να εφαρμόζονται προκειμένου να αποτραπούν άσχημες εξελίξεις ή να αποδειχθεί πως το Ελληνικό Κράτος συνεχίζει να παραμένει στην περιοχή;

Τουρκία:


 Η ρήξη κυβέρνησης- στρατιωτικού κατεστημένου, δημιουργεί ένα νέο τοπίο στη χώρα


Λύση, τουλάχιστον ως προς το ποιος θα είναι νέος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, βρέθηκε αργά χτες το βράδυ στην Τουρκία, αλλά η πρωτοφανής στα χρονικά της Τουρκίας κρίση στις σχέσεις μεταξύ της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, εκτός από την παραίτηση τεσσάρων στρατηγών στην πενταμελή κορυφή, συνδυάστηκε και με την καταγγελία του παραιτηθέντα γενικού επιτελάρχη σχετικά με τη δικαστική περιπέτεια πολλών αξιωματικών.

Λίγο μετά τις έξι χτες το απόγευμα ξέσπασε η κρίση στην Άγκυρα. Αρχικά έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Ισίκ Κοσάνερ. Λίγη ώρα αργότερα ήταν γνωστή και η παραίτηση των αρχηγών του στρατού, στρατηγού Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, του πολεμικού ναυτικού ναύαρχου Εσρέφ Ουγούρ και της πολεμικής αεροπορίας πτέραρχου Χασάν Ακσάϊ.

Δεν παραιτήθηκε όμως ο αρχηγός της στρατοχωροφυλακής στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ.
Μετά τις παραιτήσεις, πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό Μέγαρο σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του στρατηγού Οζέλ.

Σε χτεσινοβραδινή ανακοίνωσή του το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού ανέφερε ότι ο μέχρι χτες αρχηγός της στρατοχωροφυλακής στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ ανέλαβε αρχηγός ΓΕΣ και αναπληρωτής αρχηγός ενόπλων δυνάμεων. Στην ανακοίνωση υπογραμμίστηκε ότι η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί, δηλαδή στις 1-4 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα αναμένεται ο Οζέλ να οριστεί αρχηγός γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων.

Οι στρατηγοί επέλεξαν τη ρήξη μέσω παραίτησης, αλλά έδωσαν ένα περιθώριο για να υπάρξει διέξοδος. Εάν είχε παραιτηθεί και ο στρατηγός Οζέλ, η κατάσταση θα ήταν χαοτική. Η διαδικασία διορισμού γενικού επιτελάρχη από την αμέσως κατώτερη βαθμίδα που είναι οι αρχηγοί των τεσσάρων στρατιών δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.

Από τους τέσσερις παραιτηθέντες, οι αρχηγοί του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν κατά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα. Ωστόσο ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Ισίκ Κοσάνερ είχε αναλάβει πέρσι και απέμεναν δύο χρόνια για τη συνταξιοδότησή του.
Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα που εξέδωσε προς τις ένοπλες δυνάμεις, ο μέχρι χτες αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Κοσάνερ άφησε να εννοηθεί ότι ο λόγος της ρήξης είναι η υπόθεση των αξιωματικών που κατηγορούνται σε διάφορες υποθέσεις.

"Αυτή τη στιγμή είναι προφυλακισμένοι και στερούνται την ελευθερία τους συνολικά 250 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί εκ των οποίων οι 173 είναι εν ενεργεία", ανέφερε ο Κοσάνερ και τόνισε ότι "όπως αναφέρουν και πολλοί νομικοί, δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κανείς ότι οι προφυλακίσεις είναι σύμφωνες προς τις οικουμενικές αξίες περί δικαίου, τη δικαιοσύνη και τις αξίες της συνείδησης. Παρότι γνωστοποιήθηκε αλλεπάλληλες φορές η κατάσταση αυτή στους αρμόδιους, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί μία λύση στο πλαίσιο των νόμων".

Σύμφωνα με τον στρατηγό, "παρότι δεν υπάρχει κάποια καταδικαστική απόφαση, 14 ανώτατοι αξιωματικοί και 58 αξιωματικοί με το βαθμό του συνταγματάρχη, εκτός του ότι απειλείται η ελευθερία τους, έχουν ταυτόχρονα χάσει και τη δυνατότητα να πάρουν προαγωγή κατά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν τιμωρηθεί προκαταβολικά".

Ο Κοσάνερ έκανε λόγο για "προσπάθεια δημιουργίας της εντύπωσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι ένας οργανισμός εγκλήματος" και επεσήμανε: "Το γεγονός ότι δεν έχει εμποδιστεί η κατάσταση αυτή, καθώς επίσης και το ότι οι αρμόδιες αρχές δεν έλαβαν υπόψη τις σχετικές ενέργειες, έχουν καταστήσει αδύνατον να συνεχίσω να υπηρετώ από την υπέρτατη αυτή θέση, αφού η κατάσταση αυτή με εμποδίζει να υπερασπιστώ ως αρχηγός του γενικού επιτελείου, τα δικαιώματα του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων".

Λύση μπορεί να βρέθηκε αργά χτες τη νύχτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Από τη μια είναι πλέον δεδομένη η εκφρασμένη αντίδραση των ενόπλων δυνάμεων στην προφυλάκιση αξιωματικών κι από την άλλη είναι ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρήξη επήλθε όταν η κυβέρνηση επέμεινε στην άποψή της ότι πρέπει να συνταξιοδοτηθούν όλοι οι κατηγορούμενοι αξιωματικοί. Όποια λύση κι αν βρεθεί τις επόμενες μέρες, μέσω κρίσεων στο στράτευμα, η ιστορία έχει καταγράψει την ομαδική παραίτηση των στρατηγών.

Έντονη ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Γκιουρσέλ Τεκίν υποστήριξε ότι "η πολιτική εξουσία επιθυμεί να σχηματοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις με βάση τα δικά της πιστεύω. Οι στρατηγοί παραιτήθηκαν αντιδρώντας σε αυτό".

Σύμφωνα με τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί "είναι ολοφάνερο ότι η ανώμαλη αυτή εξέλιξη έχει ανοίξει το δρόμο για σοβαρή κρίση στο κράτος. Στην πραγματικότητα η πολιτική εξουσία αφού άλωσε το χώρο της δικαιοσύνης είχε στρέψει την προσοχή της στις ένοπλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα οι εντάσεις που προκαλούνται εξαιτίας της κατάστασης αυτής να έχουν φτάσει σε σημείο που δεν μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο".

Ως προς τις διεθνείς αντιδράσεις, η πρώτη δήλωση προήλθε από την εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρία Όμεν Ρουιτέν, η οποία ανέφερε ότι "η Τουρκία εξελίσσεται σε δημοκρατικότερη χώρα όπου οι δημοκρατικοί θεσμοί ελέγχουν τις στρατιωτικές αποφάσεις".

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών Μαρκ Τόνερ, ερωτηθείς σχετικά είπε ότι πρόκειται "για εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας", και εξέφρασε την "πλήρη εμπιστοσύνη των ΗΠΑ προς την ισχύ των Τουρκικών θεσμών".

Περιπτώσεις παραίτησης αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων υπήρξαν δύο φορές στην πρόσφατη ιστορία της Τουρκίας. Στις 15 Ιουνίου 1987, είχε παραιτηθεί ο στρατηγός Νετζντέτ Ουρούγ για να αναλάβει ο στρατηγός Νετζίπ Τορουμτάϊ, ο οποίος όμως παραιτήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 1990 αντιδρώντας στους χειρισμούς του τότε προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ ως προς τον Πόλεμο στον Κόλπο. Ο τύπος έγραφε την εποχή εκείνη ότι ο Τορουμτάϊ παραιτήθηκε επειδή διαφωνούσε με την απόφαση του Οζάλ να μετάσχει και η Τουρκία στον πόλεμο και στη διευθέτηση του ζητήματος της Μοσούλης και του Κιρκούκ. Ο στρατηγός στην επιστολή της παραίτησής του είχε υπογραμμίσει ότι παραιτείται "επειδή δεν υπάρχουν περιθώρια να υπηρετήσω με βάση τις αρχές μου και την αντίληψή μου περί κράτους".

Είναι όμως η πρώτη φορά που παραιτούνται ταυτόχρονα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και οι αρχηγοί των τριών όπλων και μάλιστα με τρόπο που δείχνει τη δυσαρέσκεια τουλάχιστον της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και τρόικα αφοπλίζουν το στρατό



  • Μονάδες χωρίς καύσιμα και ανταλλακτικά (και μάλιστα σε περίοδο πυρκαγιών)
  • Άδειες αποθήκες και διοικητικό χάος
  • Πολλά στελέχη αναζητούν πρόωρη συνταξιοδότηση
Η λέξη αναβρασμός, στην κυριολεξία της, αποδίδει την κατάσταση που επικρατεί στις Ενοπλες Δυνάμεις σε όλο το φάσμα των βαθμών, αν και οι ανώτατοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν ζωντανά τα τελευταία ψήγματα αισιοδοξίας.
Σημαντικά έχει υποχωρήσει και η εκπαίδευση, καθώς έχει μειωθεί η διαθεσιμότητα των μέσων αλλά και τα χρήματα
Σημαντικά έχει υποχωρήσει και η εκπαίδευση, καθώς έχει μειωθεί η διαθεσιμότητα των μέσων αλλά και τα χρήματα Το τελευταίο οχυρό των ένστολων, αυτό που μέχρι και πρόσφατα έφραζε την είσοδο του «άι σιχτίρ» στην καθημερινή πρακτική τους, σύμφωνα με μεγάλη μερίδα αξιωματικών, καταρρέει καθημερινά. Η απαξίωση του έργου τους πρακτικά γκρεμίζει το μοναδικό εναπομείναντα λόγο παραμονής τους στο στράτευμα.
Η κατάσταση που επικρατεί σε πολλές μονάδες χαρακτηρίζεται από τους αξιωματικούς απελπιστική σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Η έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, ακόμα και καυσίμων ή λαδιών για τα αυτοκίνητα, έχει χτυπήσει κόκκινο, κυρίως σε μονάδες που καλούνται καθημερινά να είναι ενεργές, δηλαδή να έχουν κινήσεις και να χρησιμοποιούν μέσα τα οποία θέλουν καύσιμα, ανταλλακτικά και συντήρηση.
«Κουπί σε δεμένη βάρκα»
Δεκάδες τα περιστατικά στα οποία κάνουν αναφορά για να τεκμηριώσουν τα λεγόμενά τους οι αξιωματικοί, αλλά, όπως μας είπαν οι ίδιοι, δεν έχει καμία σημασία να περιπτωσιολογούμε, καθώς όλες μαζί δείχνουν την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ότι «δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα διοίκησης». «Πώς να διοικήσεις, πώς να διατάξεις και πώς να τιμωρήσεις όταν η μόνιμη επωδός είναι ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν έχουμε ανταλλακτικά ή καύσιμα ή.... Είναι σαν να τραβάμε κουπί σε δεμένη βάρκα».
Δεκάδες τα περιστατικά που διοικητές και υποδιοικητές κάνουν ότι δεν βλέπουν, όπως και δεκάδες τα περιστατικά που εφευρίσκουν τρόπους να εξοικονομήσουν μερικά χρήματα από τα ΚΨΜ για να βάψουν τους τοίχους ή να επισκευάσουν προβλήματα.
Αδεια ράφια
Εντονο το πρόβλημα και στις αποθήκες ανταλλακτικών, καθώς τα ράφια έχουν αδειάσει και κάθε ανταλλακτικό παραγγέλλεται όταν υπάρξει βλάβη. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι το όχημα, πλοίο, αεροσκάφος και άλλα πολλά, παραμένει εκτός χρήσης μέχρι να παραληφθεί. Αδεια όμως και τα ράφια των μονάδων από καθημερινά υλικά, όπως χαρτί τουαλέτας, χαρτί για τους εκτυπωτές και άλλα αναλώσιμα. Ελλείψεις υπάρχουν ακόμα και στα διακριτικά σήματα των μονάδων, με αποτέλεσμα για 350 ευρώ να μη φορούν κάποιοι τα διακριτικά τους.
Αρκετοί ήταν οι αξιωματικοί που, ενώ επιβεβαίωσαν όλα τα παραπάνω, εξέφρασαν την άποψη ότι δεν πρέπει να δημοσιοποιείται η κατάσταση ώστε να μη μεταφέρονται πληροφορίες από ανοιχτές πηγές. Στον αντίλογο άλλοι, που θεωρούν ότι τα πάντα είναι γνωστά, δεν υπάρχει τίποτα κρυφό και το κουκούλωμα δεν οδηγεί πουθενά αλλού πέρα από την απαξίωση του έργου και του κύρους του.
Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά, σε όλες τις μονάδες υπηρετούν στρατιώτες, παιδιά σπουδαγμένα, έξυπνα, που μπορούν να καταλάβουν και βλέπουν την κατάσταση όπως πραγματικά είναι και όχι όπως εμείς θέλουμε να τους την παρουσιάζουμε. Τα παιδιά αυτά μιλάνε στις οικογένειές τους, στους φίλους τους για όσα βιώνουν. Είναι σαν αυτό που λέμε «ο κόσμος το 'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι».
Αξιο προς καταγραφή είναι και το γεγονός ότι οι «καταγγελίες» για αδυναμία εκτέλεσης του έργου τους δεν γίνονται από συγκεκριμένες ομάδες αξιωματικών ή υπαξιωματικών, ούτε αφορούν ένα σώμα, για παράδειγμα τα τεθωρακισμένα, ούτε ένα όπλο. Γίνονται σχεδόν από όλους τους αξιωματικούς που ρωτήσαμε και αφορούν και το Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό. Οπως μας έλεγαν οι ίδιοι, «βεβαίως υπάρχει διαφορά, καθώς άλλο είναι σήμερα να μην υπάρχουν ρόδες ανταλλακτικές για τα πυροσβεστικά αεροπλάνα από το να μην υπάρχουν ρόδες ανταλλακτικές για τα άρματα. Οχι ότι είναι λιγότερο σοβαρό αλλά ευτυχώς σήμερα δεν έχουμε πόλεμο, ενώ έχουμε φωτιές».
Ελλιπής εκπαίδευση
Ακόμα ένα στοιχείο στο οποίο αναφέρονται οι αξιωματικοί είναι το θέμα της εκπαίδευσης η οποία έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς έχει μειωθεί η διαθεσιμότητα των μέσων αλλά και τα χρήματα. Η διαθεσιμότητα των μέσων για εκπαίδευση έχει περιοριστεί αρκετά, καθώς οι επιχειρησιακές ανάγκες παραμένουν μεγάλες, ιδιαίτερα στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία για να αντιμετωπιστούν οι σχεδόν καθημερινές τουρκικές προκλήσεις. Κατόπιν αυτού πρέπει τα διαθέσιμα αεροσκάφη πρώτα να καλύψουν τις ανάγκες αναχαίτισης και στη συνέχεια να βάλουν ώρες για εκπαίδευση. Το ίδιο ισχύει και για το Πολεμικό Ναυτικό που έχει μεταφέρει τα πεδία ασκήσεων κάτω από την Υδρα για να μη χρειάζονται μεγάλες μετακινήσεις των πλοίων. Οσο για τα νέα άρματα ούτε λόγος για ασκήσεις, καθώς ακόμα δεν έχουν πυρομαχικά.
Εστιάζοντας σε αυτόν τον τομέα, έλεγαν ότι το πρόβλημα αυτό είναι σοβαρότατο, καθώς οι επιπτώσεις του δεν φαίνονται σήμερα αλλά θα φανούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Οπως μας είπαν χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή ξεζουμίζουμε τους παλιούς και έμπειρους όπου και όταν χρειάζεται. Οταν αυτοί θα φύγουν σε ένα ή δυο χρόνια με ποια εκπαίδευση και ποια εμπειρία θα αντιμετωπίσουν οι σημερινοί νέοι την κατάσταση. *

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Δεν μπορώ πια να σωπαίνω... Ντρέπομαι!




Ντρέπομαι, γιατί τὴν Πατρίδα μου, τὴν κυβερνοῦν ἐδῶ καὶ δεκαετίες τὰ γνωστὰ «τζάκια», τὰ ὁποῖα ἐναλλάσσονται στὴν ἐξουσία. Καραμανλῆδες-Μητσοτάκηδες-Παπανδρέηδες! Γιατί; Τί συμβαίνει;

Ντρέπομαι γιὰ τὴν κατάντια τοῦ πολιτικοῦ μας συστήματος, γιατί ἀπέκρυψε, καὶ συνεχίζει νὰ ἀποκρύπτει, τὴν ἀλήθεια ἀπὸ τὸ λαό μας. Ἡ δικτατορία στὴν πληροφόρηση συνιστᾶ ἔγκλημα κατὰ τῆς Δημοκρατίας καὶ τοῦ λαοῦ μας. Ὅλα γίνονται στὸ ἡμίφως ἢ στὸ σκοτάδι. Ὅλοι τους συνειδητὰ ἔφεραν τὴν Πατρίδα σὲ τέτοιο χάλι. Ναί, συνειδητά!

Ντρέπομαι, γιατί τὰ κόμματα κατάντησαν «μαγαζάκια» διορισμένων «ἀνθυπάτων»!

Ντρέπομαι γιὰ τὰ κανάλια ἐκεῖνα καὶ τοὺς δημοσιογράφους ἐκείνους ποὺ χρόνια τώρα παίζουν τὸν ρόλο το νταβατζ κα το προαγωγο… Τ λένε λα,κτς π τν λήθεια. Ἔτσι κάποιοι ἄλλοι χειραγωγοῦν τὸν ἀνενημέρωτο λαό μας σὲ «δρόμους», ποὺ ἄλλοι τοὺς ἔχουν ὑποδείξει καὶ ἐπιβάλει.

Ντρέπομαι γιὰ τοὺς βουλευτὲς ἐκείνους ποὺ ψήφισαν τὸ Μνημόνιο 1 χωρὶς νὰ τὸ ἔχουν μελετήσει. Οἱ βουλετὲς αὐτοὶ ἀπεδείχθησαν «μολυβένια στρατιωτάκια», ποὺ ἐκτελοῦν διαταγὲς «ἀνθυπάτων»… Θὰ τὰ βροῦν μπροστά τους… Τὸ Μνημόνιο 1 περιέχει ὅρους ντροπῆς. Οἱ δανειστές μας μᾶς ἀπαγορεύουν νὰ κάνουμε μὲ ἄλλους σχέδια ἀνάπτυξης χωρὶς τὴν ἄδειά τους! Στὸ ἄρθρο 14 παράγρ. 5, ἡ Ἑλλάδα παραιτεῖται ἀμετακλήτως καὶ ἄνευ ὅρων ἀπὸ τὶς ἀσυλίες προστασίας τῆς ἐθνικῆς κυριαρχίας. Τέτοιος πρωτόγνωρος ὅρος δὲν συναντᾶται οὔτε σὲ ἀποικιοκρατικὲς συμβάσεις! Καὶ τὸ χειρότερο εἶναι ὅτι οἱ δανειστές μας μποροῦν νὰ μεταβιβάσουν σὲ τρίτη χώρα τὰ δικαιώματά τους ἀπὸ τὴν Σύμβαση!

Ντρέπομαι, γιατί αὐτοὶ οἱ ἀνίκανοι μᾶς κατέστησαν ὁμήρους τῶν Τραπεζῶν τοῦ Ἐξωτερικοῦ καὶ τῆς ντόπιας οἰκονομικῆς ὀλιγαρχίας. Μὲ τοὺς κατοχικοὺς (Γερμανοὺς καὶ Ἰταλοὺς) πολεμούσαμε, γιατί εἴχαμε τὴν ἐλπίδα τῆς ἀπελευθέρωσης. Τώρα δὲν ὑπάρχει ἐλπίδα, οὔτε λύση στὴν τραγωδία τῆς Χώρας. Τὸ Μνημόνιο ἀποδομεῖ τὸ Κοινωνικὸ Κράτος καὶ δὲν εἶναι συμβατὸ μὲ τὴν Ἑλληνικὴ Συνταγματικὴ νομιμότητα. Εἴμαστε ὑπὸ κατοχὴ καὶ παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα τῶν Ἑλλήνων πολιτῶν. Ἡ Τρόϊκα εἶναι παράνομη, δὲν ἔχει νόμιμη βάση. Τὸ Μνημόνιο ἀπέτυχε. Θὰ ἔχουμε συνεχῆ ἀναπαραγωγὴ ἐλλειμμάτων. Ἡ Κυβέρνηση καὶ τὸ ἁμαρτωλὸ καὶ σάπιο σύστημα, διὰ στόματος πρωθυπουργοῦ, μᾶς εἶπε χοντρὰ ψέματα, ὅπως: «λεφτὰ ὑπάρχουν», «φόροι δὲν θὰ μποῦν» καὶ ὅτι «δὲν θὰ μποῦμε στὸ ΔNT». μως, γιναν κριβς τ ντίθετα.

Ντρέπομαι γι’ αὐτὰ καὶ γιὰ ἄλλα πολλά. Καὶ ἐνῶ ὑπῆρχαν τρόποι νὰ ξεφύγουμε ἀπὸ τὴ μέγγενη (Ρωσία, Κίνα μὲ 1 1/2 τοῖς ἑκατὸ ἐπιτόκιο καθὼς καὶ τὸ Οὐγγρικὸ πρότυπο), μᾶς ἔρριξαν στὰ χέρια ἀναίσχυντων τοκογλύφων καὶ πληρώνουμε τόκους 5,50% ἕως 6,50%!! Ἡ Τρόϊκα δν πιθυμε τν νάπτυξη τς λλάδας. Ατλλωστε εναι ξώφθαλμο. κενο πο πιδιώκει εναι  καθολικ δέσμευση τς δημόσιας περιουσίας. Θέλουν τς πλουτοπαραγωγικς μονάδες το λληνικοκράτους. Ο Τράπεζες τς Τρόικας εναι «πιράνχας», εναι «λιγάτορες», εναι «βδέλλες»! Πίνουν τ αμα τν λαν…
Ντρέπομαι καὶ γιὰ τὴν Εὐρώπη τῶν πολιτῶν καὶ τῶν ἐθνῶν ποὺ μετεξελίχθηκε σὲ Εὐρώπη τῶν συμφερόντων!!

Ντρέπομαι καὶ γιὰ τὴν Γερμανία, ποὺ ἐνῶ μᾶς χρωστάει τὰ μαλλιὰ τῆς κεφαλῆς της γιὰ ὅσα ἔπραξαν ἐδῶ οἱ Χιτλερικοί, ἀρνεῖται νὰ πληρώσει. Γιατί; Σὲ ἄλλους τὰ πλήρωσε… Γιατί τὸ ἀρνεῖται σὲ μᾶς; Ἂν εἴχαμε πραγματικοὺς ἡγέτες, ἡγέτες πατριῶτες, θὰ μποροῦσαν νὰ σταματήσουν τὶς εἰσαγωγὲς πολεμικοῦ ὑλικοῦ ἀπὸ τὴν Γερμανία καὶ τὴν Γαλλία. Ὑπάρχουν κι ἀλλοῦ «πορτοκαλιές»…

Ντρέπομαι καὶ γιὰ τὰ δύο νομικὰ ἐκτρώματα ποὺ σχεδιάστηκαν καὶ γράφτηκαν στὸ ἴδιο γραφεῖο στὸ Λονδίνο, τὸ ἔκτρωμα «Σχέδιο Ἀνά ν» καὶ τὸ τωρινὸ Μνημόνιο. Πόσα χρήματα πῆραν; Γιὰ τὸ Μνημόνιο ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας ἔπρεπε νὰ ἔχει παρέμβει. Τί περιμένει; Ἴσως πάρει κι αὐτὸν τὸ «ποτάμι»!!… Τὸ Μνημόνιο εἶναι ἕνα κοινωνικὸ μακελειό, εἶναι ἕνας ἐργασιακὸς μεσαίωνας. Τὸ ΠAΣOK, ποὺ κάποτε ὑπέσχετο κοινωνικὴ δικαιοσύνη, τώρα ἐνεργώντας ὑπὲρ τῆς οἰκονομικῆς ὀλιγαρχίας ὅρισε μισθοὺς 550 εὐρώ!! Ἐρωτῶ τοὺς πολιτικούς μας· μποροῦν αὐτοὶ νὰ περάσουν τὸ μήνα μὲ τόσο ὀλίγα χρήματα; Δὲν αἰσχύνονται; Δὲν ντρέπονται;

Ντρέπομαι, γιατί τ σάπιο σύστημα κρατάει ξω τοὺς κλέφτες, τ λαμόγια κα τ κομματοκοπρόσκυλα κα π τν λλη χει γδάρει τὸνμισθωτ κατὸν συνταξιοχο στὴν φορολογία. Τὰ οἰκονομικὰ μέτρα δείχνουν ἀνθρώπους πολιτικῶς ἠλιθίους. Μὲ ποιό δικαίωμα περικόπτουν μισθοὺς καὶ συντάξεις; Δὲν ἔχουν τὸν ἀνδρισμὸ νὰ βάλουν τὸ χέρι στὸ μεγάλο κεφάλαιο καὶ στὶς Τράπεζες, ἐπειδὴ εἶναι «χωροφύλακες» τς οκονομικς λιγαρχίας.

Ντρέπομαι, γιατί τὸ ΠAΣOK ἀπὸ κόμμα κοινωνικῆς δικαιοσύνης μετεξελίχθηκε σὲ «σοσιαλιστικὸ περιτύλιγμα»(!)

Ντρέπομαι, γιατί ἡ Κυβέρνηση αὐτὴ καὶ ὅλο τὸ σάπιο πολιτικὸ σύστημα θεωροῦν τὸ κράτος τσιφλίκι τους καὶ ἐμᾶς, μᾶς περνοῦν γιὰ ὑπηκόους καὶ ὄχι γιὰ πολίτες. Ἐξοργίζομαι, γιατί αὐτὸ τὸ ἄθλιο σύστημα ἐργάζεται καὶ συνεργάζεται γιὰ τὴν οἰκονομικὴ χιτλεροποίηση τῆς Εὐρώπης. Γιατί δὲν ζητᾶνε ἀπὸ τὴν Γερμανία νὰ μᾶς δώσει ὅσα μᾶς χρωστάει; Δὲν γνωρίζουν ὅτι  Γερμανία,  χώρα τολαδώματος, μόνο ἀπὸ τὸ ἀεροδρόμιο «Ἐλευθέριος Βενιζέλος» μᾶς ὀφείλει τεράστια ποσά; Ἀπὸ τὴν ἄλλη ὅμως ξέρουν νὰ ρημάζουν τὸν ἀστικὸ ἱστὸ τῆς Χώρας(!).

Ντρέπομαι, ἀκόμα, γιατί στὸν τελευταῖο ἀνασχηματισμὸ «χρησιμοποίησαν» ἀναίσχυντα καὶ τὸν Πρόεδρο τῆς Χώρας. Ὁ Πρόεδρος ἔπρεπε νὰ ἔχει παρέμβει, γιὰ νὰ σταματήσει τὰ κομματικά τους τερτίπια. Γιατί δὲν τὸ πράττει; Τί περιμένει;

Ντρέπομαι γιατί κυβερνοῦν τὴ Χώρα κομματικὲς παρέες, οἱ ὁποῖες εἶναι ξεκομμένες ἀπὸ τὸν λαὸ καὶ οἱ ὁποῖες στὸ ὄνομα τοῦ πατριωτισμοῦ ἀπεργάζονται τὸν ὄλεθρο τῆς Ἑλλάδας.

Ντρέπομαι ἀκόμη πολύ, γιατί ἀρκετοὶ πολιτικοὶ ἀπὸ ὅλο τὸ σάπιο σύστημα εἶναι μέλη Μασονικῶν Στοῶν καὶ Λεσχῶν, ξένων καὶ δικῶν μας, ἀπὸ τὶς ὁποῖες παίρνουν ἐντολές. Στὴν Στοὰ τῆς Λέσχης Μίλντεμπεργκ, ποὺ πραγματοποίησε σύσκεψη στὸ Σαὶν Μόριτς τῆς Ἐλβετίας, ἔλαβε μέρος ὁ Γ. Παπακωνσταντίνου. Τί πῆγε νὰ κάνει ἐκεῖ; Στὶς μυστικὲς συνεδριάσεις αὐτῆς τῆς Λέσχης ἔχουν κατὰ καιροὺς παρευρεθεῖ οἱ Γεώργιος Παπανδρέου, Θ. Πάγκαλος, Ἀλογοσκούφης, Καραμανλῆς, Σαμαρᾶς, Διαμαντοπούλου καὶ οἰκονομικοὶ παράγοντες, τραπεζίτες κι ἄλλοι. Ἔχει λάβει μέρος καὶ ἡ Ντόρα Μπακογιάννη, αὐτὸ τὸ καρκινικὸ ἀπόστημα τῆς N.Δ. Εἶναι δὲ γεγονὸς ὅτι γιὰ τὴν στρεβλὴ πορεία τῆς Ἑλλάδας τὰ τελευταῖα χρόνια, μεγάλο μέρος εὐθύνης ἔχει καὶ ὁ Μασονισμός, ὁ ὁποῖος ἀποτελεῖ «πρακτορεῖο» τοῦ Διεθνοῦς Σιωνισμοῦ καὶ ἐργάζεται μὲ ἀφοσίωση σκύλου γιὰ τὴν πραγματοποίηση τῶν σχεδίων του.

Ντρέπομαι, γιατί ἐνῶ ἡ ντόπια οἰκονομικὴ ὀλιγαρχία εἰσφοροδιαφεύγει καὶ φοροδιαφεύγει, τὸ ἄθλιο πολιτικὸ σύστημα περικόπτει ἀπὸ τὸ πολυτεκνικὸ ἐπίδομα 10 εὐρὼ καὶ ἑνάμισυ εὐρώ!!! σοι ψήφισαν τ Μεσοπρόθεσμο πρέπει νὰ δηγηθον σ Εδικ Δικαστήριο… Θά ’ρθει ἡ ὥρα… Χίλιες φορὲς ντροπή… Δὲν ὑπάρχει τσίπα… Τί πρέπει νὰ γίνει; Τὸ πολιτικὸ σύστημα ποὺ κυβερνᾶ τὴν Χώρα μας ἐδῶ καὶ δεκαετίες, ἔχει σαπίσει πιὰ καὶ εἶναι γι’ αὐτὸ ἄκρως ἐπικίνδυνο. Πρέπει γι’ αὐτὸ νὰ πάρει «πόδι». Εἶναι σὰν τὰ ληγμένα τρόφιμα… Ἡ θέση του εἶναι στὰ σκουπίδια… Καὶ ὁ ἀνασχηματισμός, ποὺ ἔγινε, εἶναι ἁπλῶς ἕνα ἀνακάτωμα τῆς «τράπουλας». Πρέπει νὰ φύγουν ὅλοι. Ατο πο δημιούργησαν τ πρόβλημα εναι νίκανοι ν τ λύσουν.

Εἶναι γι’ αὐτὸ ἀνάγκη μιᾶς Κυβερνήσεως Ἐθνικῆς Σωτηρίας, ποὺ θὰ ἔχει μέσα τῆς πατριῶτες. Εἶναι ἀνάγκη ἑνὸς νέου Συντάγματος μέσα ἀπὸ τὸ ὁποῖο θὰ χτυπηθεῖ ἡ οἰκογενειοκρατία στὴν πολιτικὴ ζωὴ καὶ νὰ γίνεται ἀνανέωση τῆς Βουλῆς. Ἐπιπλέον, νὰ περικοπεῖ ὁ ἀριθμὸς τῶν βουλευτῶν. Ἑκατὸ (100) μᾶς φθάνουν. O δὲ βουλευτὴς νὰ λαμβάνει μόνο μία σύνταξη καὶ ὄχι δύο ἢ τρεῖς, ὅπως τώρα. Ὅσο διαρκεῖ ἡ κρίση, ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας, οἱ ὑπουργοὶ καὶ οἱ βουλευτὲς νὰ λαμβάνουν μισὴ σύνταξη ἀπὸ αὐτὴ ποὺ παίρνουν τώρα. Ἐὰν ὁ πολιτικὸς κόσμος δὲν κάνει θυσίες, δίνοντας ἔτσι τὸ παράδειγμα, δὲν ἔχει τὸ δικαίωμα νὰ ἀπαιτεῖ θυσίες ἀπὸ τοὺς πολίτες. Πρέπει νὰ χτυπηθεῖ ἡ χλιδὴ τῶν κυβερνώντων καὶ τῶν παρατρεχάμενων… Πρέπει νὰ μπεῖ γερὴ φορολογία στὶς Τράπεζες καὶ στὴν οἰκονομικὴ ὀλιγαρχία. Ἂς δώσουν καὶ αὐτοὶ κάτι. Νὰ γίνουν βαθειὲς καὶ ριζικὲς ἀλλαγὲς στὸ Τραπεζικὸ Σύστημα, ὥστε νὰ πάψει αὐτὸ νὰ εἶναι «βδέλλα»… Ὑπάρχει ἐκεῖ μέσα πολὺ «σκοτάδι»… Νὰ πεταχτοῦν ἔξω ἀπὸ τὰ ὑπουργεῖα καὶ τὶς ὑπηρεσίες οἱ κομματικοὶ στρατοὶ καὶ οἱ στρατιὲς τῶν «εἰδικῶν» συμβούλων. Νὰ ἀπαγορευτεῖ, ὅταν ἔλθει ἡ ὥρα, ἡ ἔξοδος ἀπὸ τὴν Χώρα ὅλων τῶν ὑπουργῶν τῶν Οἰκονομικῶν ἀπὸ τὸ 1974 καὶ ἐντεῦθεν. Τὸ ἴδιο πρέπει νὰ γίνει καὶ γιὰ τοὺς Κων. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου, Ἄννα Διαμαντοπούλου, Θ. Πάγκαλο, Δρούτσα, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ἰω. Ραγκούση, Παπουτςῆ καὶ ἄλλους…

Οἱ πολίτες νὰ ἐγκαταλείψουν ὁριστικὰ τὶς κομματικὲς στροῦγκες. Τὸ σύστημα τὸ σάπιο ἔχει κάψει τὰ ὄνειρα τῶν παιδιῶν μας καὶ πρέπει νὰ γκρεμιστεῖ AMEΣΩΣ. Νὰ περάσουμε τώρα σὲ εἰρηνικοὺς μὰ ἀνυποχώρητους τρόπους ἀντιστάσεως… Σὲ καθιστικὴ ἄμυνα… Σὲ τέλεια ρήξη μὲ τὴ σαπίλα… Μία Ἐπ-Ανάσταση πρέπει νὰ γίνει… Στὴν Βαλκανικὴ καὶ τὴν Μέση Ἀνατολὴ δὲν ἔχει τελειώσει τὸ ντόμινο τῆς φωτιᾶς καὶ τῶν ἐδαφικῶν καὶ συνοριακῶν ἀνακατατάξεων… Νὰ ἔχουμε τὸ νοῦ μας… Καὶ πάνω ἀπ’ ὅλα ἡ ἀγάπη γιὰ τὴν Πατρίδα… Καὶ νὰ ἔχουμε τὸ νοῦ μας καὶ στὸ ἐσωτερικὸ τῆς Χώρας. Τὸ κύμα τῶν μεταναστῶν ποὺ εἶναι ἐδῶ μόνον τυχαῖο δὲν εἶναι… Μπορεῖ νὰ κάνει μεγάλη ζημιά… Ἀπὸ τοὺς τάφους τῶν προγόνων μας, τοῦ Ἀγησιλάου, τοῦ Φιλοποίμενος, τοῦ Μιλτιάδου, τοῦ Λεωνίδου, τοῦ Ἐπαμεινώνδα, τοῦ Μεγαλέξανδρου, τοῦ Παλαιολόγου, τοῦ Σαμουήλ, τοῦ Καρτάλη, τοῦ Παύλου Μελᾶ, τοῦ Αὐξεντίου σηκώνεται βουή…

Τώρα AMEΣΩΣ πρέπει νὰ ἀποφασίσουμε τί ἔχουμε χρέος νὰ πράξουμε. Νὰ σαρωθεῖ ἡ σαπίλα… Ν ξεβρωμίσει  τόπος… Τὸ σύστημα τῆς πολιτικῆς ἀναξιοπιστίας τελειώνει… Ἔρχονται πολιτικὲς καὶ κοινωνικὲς ἀνακατατάξεις… Οἱ νεοσουλτάνοι τοῦ Δ.N.T., τῆς E.E. καὶ τῶν Ἑβραϊκῶν Τραπεζῶν μὲ τοὺς διορισμένους ἐδῶ «ἀνθυπάτους» θὰ μᾶς βροῦν μπροστά τους… Καὶ ἐὰν εἶναι νὰ χυθεῖ αἷμα, αὐτὸ πρέπει νὰ εἶναι δικό μας καὶ ὄχι ξένο. Δικό μας… Τελειώνοντας θέλω ν πισημάνω τ «σιωπητήριο», πο χει χτυπήσει  κκλησία. Ὁ λαὸς τὴν ἄφησε πίσω του… Θλιβερὸ τὸ γεγονός. Ὁ λαὸς ὑποφέρει… H σιωπὴ δὲν εἶναι πάντοτε χρυσός…

Καὶ ν  Δημοκρατία στν τόπο μας καταρρέει, κα ν συντελεταιργασιακ κα σφαλιστικ ΠPAΞIKOΠHMA, τ σάπιο σύστημα πιμένει νμς «δουλεύει», λέγοντάς μας τι τσι θ γίνουμε… νταγωνιστικοί(!) Καὶ ἐνῶ κανένας κλέφτης δὲν ἔχει μπεῖ φυλακή, τὸ ἐκφυλισμένο σύστημα ψαλιδίζει τὰ πάντα, σπρώχνοντας τὸν λαό μας στὴν ἀπελπισία. Συνέλληνες, ψηλὰ τὸ κεφάλι!!! Πίσω ἀπὸ κάθε κρίση ἀκολουθεῖ τὸ γλυκὸ φῶς τῆς Θείας Ἀγάπης!!!

…Ἰσχύσατε καὶ μὴ φοβεῖσθε! Περάσαμε τόσα βάσανα σὰν φυλή. Διωγμούς, παιδομαζώματα, πείνα, ἐμφυλίους σπαραγμούς, κατατρεγμούς, κατοχές… Γιὰ τὴν πατρίδα, ποὺ εἶναι ὅ,τι πιὸ γλυκὸ ἔχει ὁ ἄνθρωπος, ἀξίζει καὶ θυσία… Μὴ φοβεῖσθε. «Μείζων ὁ ἐν ἡμῖν ἢ ὁ ἐν τῷ κόσμῳ»!!! Θὰ περάσουμε μονοιασμένοι καὶ αὐτὴ τὴν ὀδύνη, ποὺ ἄλλοι ἑτοίμασαν γιά μᾶς.

Τ λουλούδι τς λευτερις δν εναι π τόπο μακρυνό.

χει ρίζες στν αλή μας κα κλαδι στν ορανό!!!

Γι ν μς ξανδραποδίσουν, θ πρέπει ν ξεριζώσουν τς καρδιές μας…

Θ πεθάνουμε ρθιοι, χι γονατισμένοι.

Δν μπορ πι ν σωπαίνω…

Η "Νέα Ελλάδα", η νέα πολιτική δύναμη, η δύναμη των πολιτών




Μέσα σ' αυτά τα χρόνια της περίφημης «μεταπολίτευσης», πολλές, πάρα πολλές φορές αναρωτηθήκαμε: «Ετσι άραγε πρέπει να είναι η πολιτική ζωή; Ο πολιτικός βίος; Ενας πολιτικός βίος γεμάτος απο αλισβερίσια και πάρε-δώσε;»
Το φαινόμενο δεν είναι ούτε ελληνικό - καθαρά - ούτε τυχαίο. Συμβαίνει σε πολλές χώρες του κόσμου, με διαφορετικές παραλλαγές. Απλά στην Ελλάδα, απο καταβολής ελληνικού κράτους και πολιτείας, η συνδιαλλαγή και η διαπλοκή υπήρξε πολιτικό status. Κι αυτό ξεκίνησε τόσο ωμά και τόσο βίαια, προτού ακόμη καλά-καλά δεν είχε εδραιωθεί η απελευθέρωση, δηλαδή μεσούσης της επανάστασης! Απο κεί άλλωστε, ξεκίνησε κι ο ντροπιαστικός εμφύλιος πόλεμος, μεταξύ των διαφόρων φατριών, των κοτσαμπάσηδων και των Φαναριωτών που στην ουσία είχαν καταλάβει τις περισσότερες θέσεις στην επαναστατική κυβέρνηση.Ελληνας σήκωνε το όπλο εναντίον Ελληνα, μπροστά στα εμβρόνητα μάτια του Τούρκου κατακτητή, εξυπηρετώντας αλλότρια προς το έθνος συμφέροντα. Συμφέροντα κυρίως των ξένων, που υποτίθεται πως είχαν εμπλακεί ενεργά στο ελληνικό ζήτημα δήθεν απο φιλελληνισμό. Στην ουσία, ήταν μια μάχη μέχρις εσχάτων, για την επικράτηση του δυνατότερου και με τη μεγαλύτερη επιρροή, ξένου παράγοντα. Ο πολιτικός βίος στην επαναστατημένη Ελλάδα, δε ξεκινούσε με τις καλύτερες των προυποθέσεων. Απο τότε και μέχρι σήμερα, δεν άλλαξε και πολύ η κατάσταση. Μόνο τα πρόσωπα εναλλάσσονταν στους θώκους της εξουσίας. Αλλοτε με τις καλύτερες προθέσεις, άλλοτε - τις περισσότερες φορές - με τις χειρότερες. Ο κοτσάμπασης, ο γεοκτήμονας, ο άρχοντας κλπ ήταν πάντα φίλος και υποστηρικτής του πολιτικού. Απλά συνδιαλλαγόταν πάντα με αυτόν που θα του παρείχε τα περισσότερα και θα τον στήριζε, δεσμεύοντας τον εαυτό του στη θέληση του προύχοντα. Απο την άλλη μεριά, ο προύχοντας, που κατα τεκμήριο είχε και τον έλεγχο του πλήθους, των ακτημόνων δηλαδή, έδινε τη «γραμμή» να ψηφιστεί ο τάδε ή ο δείνα. Και το κακό συνεχιζόταν, με αμείωτους ρυθμούς. Υπήρχαν φορές που κάθε εκλογική αναμέτρηση, συνοδευόταν με απίστευτης ορμής επεισόδια, τα οποία προκαλούνταν απο τους λεγόμενους «τραμπούκους», αυτούς δηλαδή που ήταν στη δούλεψη του ενός ή του άλλου άρχοντα ή πολιτικού παράγοντα. Ετσι ο λαός φοβόταν, έτρεμε, υπέκυπτε στα θελήματα των ισχυρών και η δημοκρατία απλά ήταν ψευδεπίγραφη. Τρανό παράδειγμα, ο τρομερός και εθνικά επιζήμιος «Εθνικός Διχασμός» (1914-1917), μία σειρά γεγονότων που επικεντρώνονταν στη διένεξη μεταξύ του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας Ελευθερίου Βενιζέλου και του βασιλιά Κωνσταντίνου Α΄, σχετικά με την είσοδο ή μη της Ελλάδας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Και συνεχίστηκε για πολλά χρόνια ακόμη, φτάνοντας κυριολεκτικά μέχρι τις μέρες μας, με διαφορετικές αιτίες και αφορμές, που αφορούσαν κυρίως φρονήματα και ψευτο-διλήμματα. Οι πολιτικοί και οι άρχοντες, δε δίσταζαν καθόλου να βάζουν το λαό να σφάζεται για λογαριασμό τους, παρακολουθώντας με απάθεια τα γεγονότα και για το μόνο που νοιαζόταν ήταν το κατά πόσον θα επικρατούσε η μία ή η άλλη πλευρά. Δηλαδή τα συμφέροντά τους. Κι ας ματοκυλίζονταν η πατρίδα. Και με αυτά και με τούτα, φτάσαμε στη σημερινή εποχή, όπου τα αδιέξοδα, κοινωνικά και οικονομικά, έγιναν θηλιά στο λαιμό μας. Και μας πνίγουν, μέρα με τη μέρα.
Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ως κίνημα, γεννήθηκε κάτω απο αυτές τις συνθήκες. Δεν είναι ένα κίνημα που εκφράζει κάποια πολιτική πτέρυγα. Δεξιά, ακροδεξιά, κεντρώα, αριστερή, ακροαριστερή. Δεν έχει πολιτική ταμπέλα γιατί ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ πλέον σε πολιτικές ταμπέλες και κοινωνικοπολιτικές θεωρίες του παρελθόντος. Οι θεωρίες αυτές ανεπτύχθησαν απο φωτεινές ή σκοτεινές - όπως θέλετε πάρτε το - προσωπικότητες (Μαρξ, Εγκελς, Σχάουμπερ, Νίτσε κλπ) ως κοινωνικοπολιτικές θεωρίες, που για να εφαρμοστούν έπρεπε πρώτα να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες με τη διαμόρφωση της ανθρώπινης διανόησης και παιδείας αλλά κυρίως με τη δημιουργία προυποθέσεων που θα καθιστούσαν την άρχουσα τάξη συμπορευτή και αρωγό. Αντ' αυτού, οι θεωρίες αυτές έγιναν στην ουσία τους όπλο στα χέρια των δυναστών, με σκοπό τη χαλιναγώγιση του απλού λαού και τη μεθόδευση νέων γεωπολιτικών συνθηκών. Πολλές φορές μάλιστα, έγιναν η αιτία για παγκόσμιες πολεμικές συρράξεις ή αναταραχές, που συνήθως κατέληγαν στο απόλυτο αιματοκύλισμα της ίδιας της Ανθρωπότητος. Και φυσικά, ως τρόποι κοινονικοπολιτικής έκφρασης απέτυχαν παταγωδώς, σε παγκόσμια κλίμακα, διότι στηρίχθηκαν κυρίως στην απουσία της ουσιαστικής λαικής συμμετοχής, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη φαινομένων διαφθοράς και απόλυτης διαπλοκής συμφερόντων και τάσεων.
Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι αποτέλεσμα καμμιάς τέτοιας ζύμωσης. Δεν είναι μια ευκαιριακή πολιτική πράξη, που στηρίζεται στον καιροσκοπισμό και τη ματαιοδοξία. Είναι ένα κίνημα που δημιουργήθηκε μέσα απο την ανησυχία απλών πολιτών απέναντι στα τεκταινόμενα και στην ανάγκη να δημιουργηθούν επιτέλους οι συνθήκες μιας Αληθινής Δημοκρατίας, που σκοπό θα έχει την πλήρη αποκατάσταση των θεσμών της Πολιτείας και της σωστής λειτουργίας της. Μια πολιτεία που θα υπάρχει με βάση το συμφέρον του πολίτη και του Εθνους. Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ δε φιλοδοξεί απλά να παρέμβει στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ φιλοδοξεί να στήσει ΕΚ ΝΕΟΥ την Ελληνική Πολιτεία, έχοντας το λαό σαν κινητήριο δύναμη γιατί απο αυτόν προέρχεται, εφαρμόζοντας στην πράξη της έννοιας της Λαικής Κυριαρχίας. Είναι στην ουσία ένα ανοιχτό κίνημα πρός όλους τους πολίτες. Δεν εκφράζει καμμιά ολιγαρχία, δεν έχει στις τάξεις της καμμιά προσωπικότητα που να εκροσωπεί ή να εκφράζει παλαιοκομματικά δόγματα. Ο πολιτικός της λόγος δεν είναι ούτε «ξύλινος», ούτε αγκυλωμένος. Είναι λαικός. Γιατί εκράζεται μέσα απο την ίδια τη λαική τάξη.
Είναι στην ουσία της μια ειρηνική δυναμική, που αναπτύσσεται μέσα απο τη θέληση των πολιτών για ουσιαστική συμμετοχή και παρέμβαση, μακρυά απο συντεχνιακές αγκυλώσεις και προνομιακά συμφέροντα. Και γι' αυτό αποτελεί και το νέο, το καινούργιο, το άφθαρτο, έχοντας ως αρωγό και σύμμαχό της το Ελληνικό Πνεύμα που φώτισε την Ανθρωπότητα σε όλες τις εποχές και τις ιστορικές της φάσεις. Αυτό το πνεύμα, που γεννήθηκε μέσα απο την αέναη ελληνική γλώσσα και παιδεία, διότι «τα αρχαία ελληνικά ακονίζουν το δημοκρατικό φρόνημα και την πολιτική συνείδηση των νέων, σε μια κοινωνία καταναλωτική που την χαρακτηρίζει η πνευματική νωθρότητα». Αυτή η φράση δεν ειπώθηκε απο κάποιο ελληνικό στόμα, αλλα απο το στόμα και την πέννα του Γερμανού φιλόσοφου, δημοσιογράφου και αρχαιογνώστη Κόνραντ Ανταμ, σε σχετικό του άρθρο στη μεγάλη γερμανική εφήμερίδα Frankfurter Allgemeine. Και συνεχίσει καταλήγοντας: «Η αρχαία ελληνική γραμματεία είναι γεμάτη από παραδείγματα που βοηθούν το σύγχρονο άνθρωπο να κατανοήσει ότι η διατύπωση μιας θέσης, οδηγεί στην αντίθεση και ότι στη συνέχεια και τα δυο μαζί οδηγούν στη σύνθεση. Ή ότι ο λόγος οδηγεί στον αντίλογο με κατάληξη το διάλογο, που είναι και το μόνο μέσο να βρεθεί συναινετική λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα».
Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, οι λεγόμενες και «κεντροαριστερές», υποβάθμισαν αυτό το πνεύμα, μέσα απο τη συνολική υποβάθμιση της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας και διδασκαλίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ακριβώς για να ελαττωθεί και να ξεθωριάσει στην ελληνική ψυχή κάθε έννοια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ δημοκρατίας και ουσιαστικής συμμετοχής. Στην ουσία δολοφόνησαν τις αξίες του Ελληνα πολίτη, για να τον μετατρέψουν σε ένα άβουλο όν, που θα κινείται στα πλαίσια των δικών τους ψευδεπίγραφων οραμάτων και μόνο.
Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ως κίνημα, πιστεύει στον Ελληνα και στις άπειρες δυνατότητές του. Και σκοπεύει, ως πολιτικός φορέας πλέον, να τις αξιοποιήσει στο έπακρο, δίνοντά του τη δυνατότητα της έκφρασης και της ουσιαστικής συμμετοχής, καθιστώντας τον αρωγό σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια της παλινόρθωσης της Δημοκρατίας και της πραγματικής αναγέννησης της πατρίδας. Με αρωγούς τη λαική συμμετοχή σε όλες τις βαθμίδες, την εκκλησία ως φορέα θρησκευτικής και κοινωνικής δράσης και πάνω απ' όλα τη Γνώση ως όπλο και συνειδησιακή διαμόρφωση, η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ αποτελεί την νέα έκφραση και ως εκ τούτου, τη Νέα Δύναμη που θα ενώσει όλους τους Ελληνες για μια Ελλάδα σύγχρονη, δυνατή και αναγεννημένη.
Γιάννης Βούρος
Απο τη "ΧΑΡΤΑ της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"