Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Νέο Λύκειο: Όσα αλλάζουν από τον Σεπτέμβριο



Το τελικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Τι θα ισχύσει για τις Πανελλαδικές

Από τη νέα σχολική χρονιά θα ισχύσουν οι αλλαγές για το νέο Λύκειο. 

Στόχος είναι οι αλλαγές να ψηφιστούν μέσα στο καλοκαίρι ώστε να αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Σεπτέμβριο για τους μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στην πρώτη τάξη του Λυκείου. Το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί με τις αλλαγές να σταματήσει να είναι το Λύκειο ένα τεράστιο φροντιστήριο και να παρέχει τη γενική παιδεία που χρειάζονται οι μαθητές. Για αυτό το λόγο οι ώρες διδασκαλίας στα μαθήματα Κατεύθυνσης θα είναι περισσότερες μόνο στη Γ΄τάξη. 

Σύμφωνα με τα «Νέα» δίνεται βάρος στα μαθήματα Γενικής Παιδείας στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου σε μία προσπάθεια του υπ. Παιδείας να προσφέρει στους μαθητές τις απαιτούμενες γνώσεις και να αποσυνδέσει το Λύκειο από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο το οποίο παρουσιάζει η εφημερίδα, επιφέρει σημαντικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα των τριών τάξεων αλλά και σημαντικές τροποποιήσεις στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων και στον υπολογισμό της βαθμολογίας.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του Γενικού Λυκείου, στην Α' Λυκείου οι μαθητές θα διδάσκονται 34 ώρες, θα έχουν 9 υποχρεωτικά μαθήματα και ένα μάθημα επιλογής. Στη Β' Λυκείου 30 ώρες Γενικής Παιδείας, 5 ώρες μαθήματα προσανατολισμού και στην Γ' Λυκείου 12 ώρες γενικής παιδείας και 20 ώρες μαθήματα προσανατολισμού.

Παράλληλα, το σχέδιο νόμου προβλέπει 4 από 5 επιστημονικά πεδία: 1ο Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες, 2ο Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες, 3ο Επιστήμες Υγείας και 4ο Επιστήμες Οικονομίας, Διοίκησης και Πολιτικές Επιστήμες.

Οι μαθητές της Γ' τάξης με την έναρξη του σχολικού έτους και όχι αργότερα από τη 10η Οκτωβρίου επιλέγουν μέχρι δύο πεδία. Επίσης, μια από τις βασικές αλλαγές είναι ότι για την πρόσβαση των μαθητών στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα μετράει και ο βαθμός  απολυτηρίου όλων των τάξεων λυκείου. Ο γενικός βαθμός προαγωγής της Α' τάξης θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,5, της Β' τάξης με 0,7 και της Γ' τάξης με 0,9. Το άθροισμα θα διαιρείται δια τρία και το πηλίκο θα αποτελεί τον βαθμό προαγωγής και απόλυσης.

Οι βαθμοί
Το σχέδιο νόμου προβλέπει δύο σενάρια για την προσμέτρηση του βαθμού προαγωγής και απόλυσης. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, βαθμός προαγωγής και απόλυσης μεγαλύτερος του μέσου όρου βαθμολογίας των 4 πανελλαδικών εξεταζομένων μαθημάτων: όταν συμβαίνει αυτό τότε ο μέσος όρος των μαθημάτων πολλαπλασιάζεται με συντελεστές 0,5 και 0,7 και 0,9 και τα γινόμενα αυτών αθροίζονται και διαιρούνται δια τρία. Έπειτα το πηλίκο θα λογίζεται ως 5ος βαθμός για την εισαγωγή των μαθητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, βαθμός προαγωγής και απόλυσης μικρότερο του με΄σου όρου βαθμολογίας των 4 πανελλαδικών εξεταζομένων μαθημάτων: σε αυτήν την περίπτωση ο γενικός βαθμός προαγωγής της Α' Λυκείου προσαυξημένος κατά μία μονάδα και πολλαπλασιαζόμενος με συντελεστή 0,5, ο γενικός βαθμός προαγωγής της Β΄τάξης προσαυξανόμενος κατά μία μονάδα και πολλαπλασιαζόμενος με 0,7 και ο γενικός βαθμός απόλυσης της Γ΄τάξης  προσαυξανόμενος κατά μία μονάδα και πολλαπλασιαζόμενος με 0,9 αθροίζονται και διαιρούνται δια του τρία. Το πηλίκο λογίζεται ως 5ος βαθμός για την εισαγωγή των μαθητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Το Top 5 των αλλαγών
-Μειώνονται σε 4 από 6 τα μαθήματα στις Πανελλαδικές εξετάσεις

-Ο απολυτήριος βαθμός κάθε τάξης θα προσμετράται για την πρόσβαση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

-Μόνο μαθήματα Γενικής Παιδείας θα διδάσκονται στην Α' Λυκείου. Αντίθετα στην Γ' τάξη οι ώρες των μαθημάτων Κατεύθυνσης θα είναι περισσότερες

-Προαιρετική τάξη μαθητείας ενός επιπλέον έτους στα ΕΠΑΛ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ. Οι μαθητές θα εργάζονται 28 ώρες την εβδομάδα σε επιχειρήσεις αμειβόμενοι

-Οι αλλαγές θα αρχίσουν να ισχύουν από τη νέα σχολική χρονιά (2013-2014).
Τα εξεταζόμενα μαθήματα

1ο επιστημονικό πεδίο
Νεοελληνική Γλώσσα

Αρχαία

Ιστορία

Λατινικά ή Αρχές Φυσικών Επιστημών

2ο επιστημονικό πεδίο


Νεοελληνική γλώσσα

Μαθηματικά

Φυσική

Χημεία

3ο επιστημονικό πεδίο
Νεοελληνική γλώσσα

Φυσική

Χημεία

Βιολογία ή Μαθηματικά

4ο επιστημονικό πεδίο


Νεοελληνική γλώσσα

Μαθηματικά και Στοιχεία στατιστικής

Οικονομία ή Ιστορία

Οργάνωση και λειτουργία της Πολιτείας ή Οργάνωση και Διοίκηση η Λατινικά

Όσοι επιλέγουν παιδαγωγικά τμήματα θα εξετάζονται στα εξής μαθήματα:
 Νεοελληνική γλώσσα, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία και Αρχές Φυσικών Επιστημών

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Ζειά: Το Δημητριακό που Απαγορευτηκε σκόπιμα στην Ελλάδα… Δείτε γιατί!


Ποιό ήταν αυτό το δημητριακό, που τάισε και μεγάλωσε για χιλιάδες χρόνια λαούς, γερούς και δυνατούς; ...
Γιατί αυτό το δημητριακό,ο ”εθνάρχης” Ελ.Βενιζέλος,το απαγόρευσε δια νόμου ; 
Από ποιούς και για ποιόν λόγο,πήρε εντολές; Ποιούς ενοχλούσε, η χιλιάδων ετών καλλίεργειά του;;
Αυτή είναι η ζειά,που χαρίζει ζωή και που για κάποιο λόγο,δεν έπρεπε οι Ελληνες να συνεχίσουν να τρώγουν!
Ζειά = “αλεύρι ντινκελ”‏…”φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”
Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσεκτικά και έδημοσίευσε τό 1922 τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οί Έλληνες είναι κατά πλειοψηφία “0″ ομάδος και οί υπόλοιποι “Α” ομάδος, οί Χάζαροι είναι “Β” ομάδος κ.λπ.
Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά νά εξετάσει τήν διατροφήν τών Ελλήνων, επηρεασμένη άπό τόν Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς ”φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”.
Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώσει εις τόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή;
Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι. Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν γρήγορα αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι:Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν “Αμυγδαλή” ή “Αμύγδαλα”. Αυτός ό άδήν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα).
Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν, μίαν κόλλα, διά νά κολλήσουν (λεπτομέρειες περί μνήμης είς τό “Αφύπνισις”).
Αυτήν τήν κόλλα τήν προσφέρουν οί τροφές μας καί τήν ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως, πού σημαίνει συγκόλλησις καί σταθεροποίησις τής μνήμης.
Τό ψωμί πού τρώμε άπό τό Σιτάρι έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως άπό τό ψωμί άπό τη Ζειά. Εδώ ακριβώς έγκειται καί ή διαφορά τους.Είς τό Σιτάρι υπάρχει άφθονη ή γλουτένη. Ή γλουτένη είναι μία ισχυρή κόλλα καί χρησιμοποιείται ώς φυσική κόλλα ύπό τών ανθρώπων στην καθημερινή ζωή των. Ή γλουτένη όμως ώς πρωτείνη – στηρίξεως- (συγκόλλησις) τών πρωτεϊνών του εγκεφάλου διά τήν δημιουργίαν τής μνήμης είναι καλή μέν, διότι δημιουργεί ίσχυράν μνήμην, αλλά περιορισμένην, διότι συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες των απαιτουμένων και περιορίζει τό απόθεμα αυτών. Αποτέλεσμα είναι να περιορίζει την μνήμην εις πολύ λίγες εικόνες.
Έτσι καταστρέφει τήν φαντασίαν και τό δημιουργικό πνεύμα. Είναι δε εγκληματική, διότι έμμεσα καταστρέφει τήν ύγείαν και τό πνεύμα, τήν πρόοδον και τον πολιτισμόν του ανθρώπου.Ή γλουτένη του σιταριού καταστρέφει τήν ύγείαν, τό πνεύμα, τήν μεγαλοφυίαν, τον πολιτισμόν της άνθρωπότητος, διότι ώς ισχυρή κόλλα έπικολλάται εις τά τοιχώματα όλων τών αγγείων πού διέρχεται, πεπτικούς σωλήνες, έντερα, φλέβες, αρτηρίες κ.λπ. Ένεκα τούτου παρακωλύει τήν σωστήν πέψιν, κενώσεις και κυκλοφοριαν του αίματος, μέ τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις είς τήν ύγείαν.
Είς τόν εγκέφαλον ώς πρωτεΐνη στηρίξεως κολλά ισχυρά τις πρωτεΐνες τής μνήμης μέ αποτέλεσμα, ό,τι παραστάσεις και ιδέες έβίωσεν τό παιδί είς τήν ήλικίαν 3-7 ετών, όσο λανθασμένες καί άν είναι, όσο πιό δυνατές και ξεκάθαρες αποδείξεις περί πλάνης του και άν του παρουσιάσεις αργότερα, δεν πρόκειται ώς ενήλικας νά άπορρίψη τις αποθηκευμένες μνήμες και δοξασίες του περί θεού, πολιτικής, κ.λπ.Δι’ αυτό ακριβώς οί θρησκείες, οι Δικτάτορες, οι έξουσιασταί μας μέ διάφορα τεχνάσματα καί ωραία λόγια προσπαθούν νά ποδηγετήσουν τά παιδιά άπό μικρή ηλικία και έσοφίστηκαν τά κατηχητικά, τις πολιτικές νεολαίες.
Οί Δικτάτορες καί οί Τραπεζίτες είσήγαγον τήν πολιτικήν είς τά σχολεία μέ πρόφασιν, δήθεν, τήν προπαρασκευήν ενήμερων πολιτών, ενώ στην ουσία εκπαιδεύουν τυφλούς δούλους του τραπεζικού συστήματος.Όποιος από εσάς πιστεύει είς τήν ανεξάρτητον σκέψιν τών ανθρώπων, ας άγωνισθή διά τήν κατάργησιν του συνδικαλισμού είς όλα τά σχολεία, πλην πανεπιστημίων.Επομένως ή γλουτένη του σιταριού είναι καί ή τροχοπέδη τής εξελίξεως καί του πολιτισμού.
Ταυτοχρόνως, τροχοπεδεί και τήν έλευθέραν σκέψιν καί πνευματικήν άνοδον του άνθρωπου και τόν καθιστά δούλον του ιερατείου, του κατεστημένου, διότι αγωνίζεται και θυσιάζεται δια αξίες πού του ενέπνευσαν τά οργανωμένα συμφέροντα και όχι ή φύσις. Είναι όλοι οι αγώνες του εναντίον των φυσικών νόμων.
Αντίθετα ή πρωτεΐνη στηρίξεως της Ζειά (πληθυντικός Ζειαΐ) διασπάται από τά ένζυμα και αφομοιώνεται σάν καλή τροφή άπό τόν οργανισμό.Αυτό τό χαρακτηριστικό της την κάνει πολύτιμη εις τόν ανθρώπινο οργανισμό. Διότι ενώ χρησιμεύει ώς πρωτεΐνη “στηρίξεως” (συγκόλλησις – σταθεροποίησις) εις τις πρωτείνες μνήμης του εγκεφάλου, δεν μπλοκάρει αυτόν, δέν δημιουργεί σταθερές και άναλοίωτες ενώσεις σάν βαρύδια στον έγκέφαλον, ώς ή γλουτένη του σιταριού, και αφήνει τόν εγκέφαλο νά λειτουργή ελεύθερα νά συλλαμβάνη, νά σκέπτεται νέες ιδέες, δοξασίες, νά δημιουργεί όνειρα, φαντασία, επιστήμη, κ.λπ.
Οί αρχαίοι Έλληνες τό εγνώριζαν πολύ καλά αυτό, δι’ αυτό εκτρέφοντο μόνο μέ Ζειά εγνώριζαν ότι ή Ζειά τρέφει τό πνεύμα.
Αυτό μας τό λέει ό Αισχύλος εις τό ύμνον του προς τήν Δήμητρα:
“Δήμητερ ή θρέψασα τήν έμήν φρένα είναι με άξιον τών σων μυστηρίων”(Αισχύλος)
Επίσης δέν φράσσει τά αγγεία πού διέρχεται, φλέβες, αρτηρίες, κ.λπ. Δέν παρουσιάζει τις πολλές ασθένειες πού παρουσιάζει ή γλουτένη.Έπί πλέον ή Ζειά περιέχει άφθονα βιταμίνη Ο και πολλά ιχνοστοιχεία πού χρειάζεται ό οργανισμός μας, συν τό άμινοξύ “Λυσίνη” τό πολυτιμωτατο συστατικον δια τόν οργανισμό μας, πού σήμερα οί άνθρωποι τό αγοράζουμε πανάκριβα ώς συμπλήρωμα τής διατροφής μας, ένώ θά τό είχαμε άπό τό ψωμί της Ζειάς δωρεάν.
Η Ζειά:
1.- Βοηθάει στην άπορρόφησιν τών θρεπτικών συστατικών (ca, mg) κ.ά
2.- Καταστέλλει τις φλεγμονές πού χρονίζουν στον οργανισμό καίκαταστρέφουν τα υγιή κύτταρα.
3.- Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει τήν ανάπτυξιν και μετάστασιν του καρκίνου).
4.- Περιέχει τό βασικό αμινοξύ Λυσίνη (Lycin) πού ενισχύει τόανοσοποιητικό σύστημα και είναι τό βασικό στοιχείο στηνβιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.
Έκτος των ανωτέρω τά άρτοπαρασκευάσματα άπό αλεύρι Ζειάς είναι εύγεστα καί άσυγκρίτως νοστιμότερα άπό τά αντίστοιχα μέ αλεύρι σιταριού.
Έάν δέ φάτε ψωμί ή μακαρόνια άπό Ζειά θά ερωτήσετε, τον κρέμασαν οι Έλληνες αυτόν που τους έστέρησε αυτήν τήν ασύγκριτη άπόλαυσιν; Θά πάρετε τήν άπάντησιν ότι, του στήνουν συνεχώς ανδριάντες σέ πλατείες, στην Βουλή, και δίδουν τό όνομα του στις λεωφόρους γιά νά μην τό ξεχάσουν ποτέ.Καί τότε θά διερωτηθήτε, τί φταίει; Νά φταίει άραγε ή μεγάλη πανουργία καί εμπειρία των κοσμοκρατόρων μόνον, ή μήπως ή δουλικότης των μωροφιλόδοξων και λοιπών οργανωμένων στις μυστικές εταιρείες των;
Νομίζω πώς όλα αυτά δέν θά ήσαν αρκετά νά τυφλώσουν τον λαό μας καί δέν θά έπετύγχανον, έάν δέν υπήρχε τό ακαλλιέργητο, τό πρωτόγονο ΕΓΩ του, τό όποιο αντιδρά σκληρά καί δέν δέχεται τό αντίθετο, όσο καθαρά καί άν απόδειξης τήν πλάνην του.Μέ τό ακαλλιέργητο ΕΓΩ δέν δύναται νά παραδεχθή ότι οί γονείς του έπλανήθησαν, διότι τότε αισθάνεται ότι μειώνεται ή προσωπικότης του καί τό κύρος του, ένώ τό καλλιεργημένο ΕΓΩ, όταν πεισθή ότι έπλανήθη τό παραδέχεται αμέσως μέ ψηλά τό κεφάλι καί υπερήφανα, διότι έτσι νοιώθει ότι είναι ισχυρό, επειδή επεβλήθη τών ενστίκτων καί τής μικροπρέπειας.Ερευνώντας ή επιτροπή, πού αναφέραμε πιό πάνω, τό διαιτολόγιο τών αρχαίων Ελλήνων έμεινε έκπληκτος.
Οί αρχαίοι δέν έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι
. Τό σιτάρι τό είχαν ώς τροφή τών ζώων καί τό (ονόμαζαν πυρρό. Έτρωγαν μόνον ψωμί άπό Ζειά ή Κριθάρι καί έν ανάγκη μόνον από κριθάρι ανάμεικτο με Σιτάρι. Ό Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε την στρατιάν του μόνο μέ Ζειά, διά νά είναι οι άνδρες του υγιείς και πνευματικά ανεπτυγμένοι. Αν οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι δέν θά είχαν τόσο ύψηλήν πνευματικήν άνάπτυξιν.Μόλις οι κοσμοκράτορες έδιάβασαν αυτήν τήν έκθεσιν τής επιτροπής, δίδουν εντολή το 1928 νά αναιρεθή αμέσως ή καλλιέργεια Ζειά στην Ελλάδα, και μόνον στην Ελλάδα.
Διά νά μειώσουν μέ το σιτάρι τήν πνευματικήν άνάπτυξιν των Ελλήνων, μειώνοντας τήν άντίληψίν τους και οργανώνοντας ταπεινήν έκπαίδευσιν των παιδιών τους καί διδάσκοντας τις πολιτικές τους εις τά σχολεία και πολιτικοποιούντες τα εις τά κόμματα που αυτοί ελέγχουν απόλυτα, για νά ποδηγετήσουν πλήρως εις πρώτον χρόνον τους Έλληνας. Ενώ τώρα αναμειγνύοντας τους μέ αλλοδαπούς, θέλουν νά τους εξαφανίσουν τελείως. Ναι άλλα πώς θά τό επιτύχουν αυτό;Αμέσως δίδουν έντολήν είς τόν τέκνον των τον Βενιζέλο νά έπιστρέψη στην Ελλάδα καί νά εξαφάνιση τήν Ζειά. Οπότε βλέπουμε τόν Βενιζέλο νά έπιστρέφη στην Ελλάδα μετά άπό 8 χρόνια αυτοε­ξορίας του, νά άνασκουμπώνεται και νά ορμά σάν λέων κατά τής Ζειάς.
Μέσα σέ 60 χρόνια μόνον ήλλοίωσαν τήν πνευματικήν ύπεροχήν του σκέπτεσθαι τών Ελλήνων, τους έκαναν αδιάφορους, άβουλους, μέ μετρίαν αντίληψιν και φιλάσθενους καί τώρα μέ τους αλλοδαπούς επιδιώκουν τόν πλήρη εξαφανισμό τής φυλής των, ένώ συγχρόνως ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολλάρια οι φιλεύσπλαχνοι διά νά μην εξαφανισθούν οί οχιές, κόμπρες, πάντα καί άλλα ζώα καί ερπετά.
Όλα τά ανωτέρω περί Ζειά, γλουτένης καί σωστής διατροφής μέ λεπτομέρειες καί τάς παραμέτρους όλων αυτών καί τήν ύγιεινήν θά τά βρήτε είς τά εμπνευσμένα καί καλομελετημένα βιβλία “Τό Όλον” καί τό «ΌΛ-ΟΝ» Ένα βιβλίο γιά τήν “ΊΑΣΗ”, του πρωτοποριακού μελετητή Μιχάλη Γρηγορίου..
Προς τό τέλος του 1928 ό “Εθνάρχης” μας Βενιζέλος, προφανώς μετά άπό κάποια εντολή, μέ της Αμύνης τά Παιδιά, τυφλά εις τον νουν καί την κρίσιν, και διψασμένα τό πώς νά ευχαριστήσουν καλλίτερα τόν άρχηγόν των έκήρυξαν τόν πόλεμον κατά της Ζειάς καί, έφορμήσαντες ακαταμάχητοι, ένίκησαν νίκην λαμπράν και εις βραχύτατον χρόνον 4 ετών δεν υπήρχε εις την Ελλάδα ούτε ένα σπυρί Ζειάς γιά σπόρο.
Είπαν εις τόν λαό ότι ή Ζειά είναι ζωοτροφή, δι’ αυτό τά λεξικά την γράφουν έκτοτε ζωοτροφή και ότι είναι βλαβερή στην υγεία. Αυτό τό πρόβαλαν έντονα τά ΜΜΕ καί σέ 4 χρόνια έξηφανίσθη η Ζειά.
Όλοι οί Έλληνες εγκατέλειψαν τήν Ζειά μόνον ένας άπό όλους κράτησε σπόρο Ζειάς. Καί σήμερα 2010 καλλιεργεί Ζειά μόνον ένας ό Γ.Α. είς ένα χωριό καί κατασκευάζει μακαρόνια άπό αλεύρι Ζειάς, τά όποια είναι υπερβολικά νοστιμώτερα άπό τά μακαρόνια του σίτου.Τήν έπιθεσίν του κατά τής Ζειάς ό “εθνάρχης” μας τήν ήρχισε μέ τήν αθρόα εισαγωγήν αλεύρων σίτου ύπό τών φίλων του.
Οί φίλοι του έγιναν πάμπλουτοι καί έξέσπασε τότε τό μέγα διά τήν έποχήν και γνωστό ώς “Σκάνδαλο τών αλεύρων”.
Μέσα είς 4 χρόνια οί Έλληνες είχαν ξεχάσει τήν Ζειά τελείως καί οί φίλοι του Βενιζέλου έγιναν δισεκατομμυριούχοι άπό τήν εισαγωγή τών αλεύρων του σίτου.”Αν σήμερα θελήσετε νά επαναλάβετε αυτό γιά τό σιτάρι ή κριθάρι ή κάτι άλλο, δέν θά τό πετύχετε ούτε σέ 50 χρόνια. Τόσο πολύ είχε τυφλώσει καί πειθαρχήσει ό Βενιζέλος τους οπαδούς του. Αυτό βέβαια είναι εχθρική ψυχολογία.
Θέλουν τους οπαδούς τους τελείως τυφλούς στην σκέψιν καί δούλους. Καί δέν ήρκέσθη μόνον είς τήν έξαφάνισιν του σπόρου ό “εθνάρχης” μας, επέτυχε νά σβήση τήν Ζειά από τήν μνήμην καί τήν γλώσσαν τών Ελλήνων. Αυτό θά πή τέλειον έγκλημα. Αποδείξεις:Εσείς έγνωρίζατε τήν λέξιν Ζειά πριν λίγα χρόνια, όταν ήρχισε νά προβάλεται άπό εμάς στά κανάλια; Εύρήκατε τήν λέξιν σέ λεξικό πού συντάχθηκε μετά τό 1930; Δεν θά τήν εύρητε, μήν ψάχνετε
. Άλλα και αν κάπου τήν εύρητε, θά τήν έξηγεί ώς ζωοτροφή… Μόνον εις τυχόν ανατυπωθέντα παλαιά λεξικά θά τήν εύρητε, ή εις τό των Άγγλων “LINDELL & SCΟΤΤ”, τό όποιον δέν τήν εξηγεί σωστά.Εις τό “ΗΛΙΟΣ” πού είναι πιο ενήμερο και σοβαρό λεξικό γράφει: Ζειά ή Ζέα… τήν Ζέαν τήν μάϊδα πού είναι ό γνωστός αραβόσιτος και κοινώς αραποσίτι”. Αραβόσιτος όμως είναι κοινώς τό Καλαμπόκι.
Ή Ζειά όμως ώς φυτό είναι κάτι σάν σιτάρι και κριθάρι, δέν έχει καμμία σχέσιν στην όψιν μέ τό καλαμπόκι, άλλα και τό σπυρί του είναι ώς του σιταριού πιό πεπλατυσμένο καί χονδρό.Ή Ζειά μέ τον Σΐτον είναι όπως ή Νερατζιά μέ τήν πορτοκαλιά.
Αν άπό άπόστασιν 50-1ΟΟμ. κοιτάζεις τήν Νερατζιά είναι όμοια μέ τήν πορτοκαλιά. Καί τό νεράτζι μέ τό πορτοκάλι, ένώ έξωτερικώς είναι όμοια, εις τήν πραγματικότητα έχουν μεγάλες διαφορές εις τά συστατικά των. Αυτό ακριβώς συμβαίνει καί μέ τους σπόρους της Ζειας και του Σιταριού.
Δέν θά έκανε ό Ι. Πασσάς αυτό τό λάθος, έάν δέν έξηφάνιζε και τήν βιβλιογραφία περί Ζειά ό “εθνάρχης” μας, όπως ό Σαούλ – Παύλος τήν βιβλιογραφία των αρχαίων Ελλήνων. Εκεί όμως πού έμεινα εμβρόντητος είναι όταν διάβασα τήν “Οδύσσεια” ραψωδία δ (4)-603-604, τό αρχαίο: “Ω έν μέν λωτός πολύς, έν δέ κύπειρον πυροί τε ζειαί τε ίδ’ εύρυφυές κρίλευκον”. Ό Κ. Δούκας ερμηνεύει: “όπου υπάρχει τριφύλλι πολύ, καί κύπερι, καί σιτάρια καί ζωοτροφές κι εύρύφυτο κριθάρι λευκό”. Πώ! Πω!… Ό κ. Δούκας ό έκλεκτώτερος ερμηνευτής έκανε λάθος;
Ένώ οί “Ελληνες χρησιμοποιούσαν πυρούς (σιτάρια) γιά ζωοτροφές καί τήν ζειά γιά ψωμί, ερμήνευσε τήν ζειά ώς ζωοτροφές, διότι ό Βενιζέλος είχε εξαφανίσει από τήν βιβλιογραφίαν καί άπό τήν μνήμην τών Ελλήνων τήν ζειά ή ζέα.Τό δημητριακό Ζειά η φύσις τό έδώρισε είς τους λαούς του Αιγαίου. Αργότερα οί Έλληνες μετανάστες τό μετέφεραν καί είς άλλες χώρες.
Τό σιτάρι ήτο φυσικό δημητριακό τών βορείων περιοχών. Οί Έλληνες τό έφεραν είς τήν Ελλάδα καί τό έκαλλιέργησαν ώς ζωοτροφή, αρκετά χρόνια πρό του Τρωικού Πολέμου, όταν ήρχισαν τό εμπόριο μέ τις βορείως του Ευξείνου Πόντου χώρες.Οι Βόρειοι λαοί αντί χρημάτων, που δέν είχαν, έπλήρωναν τα είδη πού ήγόραζαν άπό τους Έλληνας έμπορους μέ σιτάρι και έτσι ήλθε εις την Ελλάδα τό σιτάρι.
Εις τό διαδίκτυο, έάν γράψετε τήν λέξιν “Ζειά”, θά εκπλαγείτε. Θά διαβάσετε πάρα πολλά, εις τήν παράγραφο”ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ” (ύμνοι Όρφέως, Ομηρικά έπη, Μύθοι), διαβάζουμε: «Ή πόλη τών Αθηνών ονομα­ζόταν και Ζείδωρος, διότι έπί του εδάφους της έκαλλιεργειτο έκτος άπό τήν έλαία και τό δημητριακό ζειά. Τό ζειά μέ τό ζήτα δηλώνει ζωή, μέ τό εψιλον γιώτα τήν μακρά πορεία και μέ τό άλφα που είναι τό πρώτο στοιχείο τό άριστον, τήν παρουσία του Αιθέρα (τό στοιχείο πού βρίσκεται παντού και δομεί τά πάντα είναι ό Αιθέρας), άρα ζειά σημαίνει μακροζωία».
Τήν Ζειά φορτοεκφόρτωναν άπό ένα λιμάνι του Πειραιώς που έξ αυτής έλαβε τό όνομα Ζέα, και μέχρι σήμερα τό λιμάνι ονομάζεται Ζέα.Και τώρα πώς επεβλήθη ή ζειά νά ερμηνεύεται εις ορισμένα λεξικά ώς ζωοτροφή. Εις τό διαδίκτυο χειριζόμενοι τήν λέξιν “Ζειά” εις τήν ΙΛΙΑΔΑ – ραψωδία Ε, στίχοι 121-240 διαβάζουμε: «…παρά δέ σφίν έκάστω δίζυγες ίπποι έστάσι κρί λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας» (195). Πιό κάτω ό μεταφραστής, ελαφρά τή συνειδήσει, ή καλοπληρωμένος μεταφράζει: «…εις κάθε αμάξι είναι σιμά ζευγαρωτά πουλάρια, στέκουν και τρώγουν τήν ζειά και τό λευκό κριθάρι».
Έδώ δολοφονείται ή Ζειά, διότι ό μεταφραστής, μεταφράζει τήν ζωοτροφή “όλύρας” εις “ζειά”. Οι μεταγενέστεροι αντιγράφουν από αυτό ζειά = όλύρας = ζωοτροφή, ένώ ό Όμηρος εγνώριζε και τά δύο, ζειά και όλύρας, και έγραφε πάντα τό ορθόν, αυτό που ήθελε και έπρεπε νά διδάξη. Έδώ γράφει σαφώς: «κρι λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας».
Όχι ζειά, όπως ελαφρά τήν συνείδησιν και βαρυτάτην άγνοια γράφουν οι μεταφρασταί.Από τις έρευνες που έκανα, κατέληξα ότι όλύρα ώνόμαζαν τόν σημερινόν “Οροβον κοινώς ρόβην ή τό ρόβι. Πρόκειται διά τήν πιό δυνατή και αγαπητή εις τά ζώα τροφή. Ομοιάζει μέ τό βίκο (άγριαρακά). Είναι ή πιό θρεπτική τροφή τών ζώων, άλλα είναι βλαβερή διά τόν άνθρωπον.Ή όλύρα εκαλλιεργείτο από αρχαιοτάτων χρόνων εις την Ελλάδα ως ζωοτροφή. Ήτο μεσογειακό φυτό (Λεξικό “ΗΛΙΟΣ”, λήμμα Όροβος).
Είναι λογικόν νά κατάληξη μέ τόν χρόνο ή όλύρα εις όροβο. Εις τό λεξικό “LINDELL & SCΟΤΤ” θά τήν βρήτε ώς Σίκαλιν η Αγριοσίκαλιν, αυτήν τήν σύγχυσιν έκαλλιέργησαν οι φιλέλληνες… διά νά ξεχάσουμε τήν Ζειά.
Ή Ζειά καλλιεργείται σήμερα εις πολλές χώρες τής Ευρώπης και εις τόν Καναδά εις μεγάλην εκτασιν, φέρει δέ όνομα ανάλογο τής γλώσσης έκαστης χώρας. Οι Ιταλοί τήν ονομάζουν Faro, οί Γερμανοί Dingel, κ.τ.λ.
Οί Έλληνες εισάγουμε σήμερα αλεύρι Ζειά άπό τήν Γερμανία μέ τό όνομα Ντίνγκελ, ώς μή περιέχον γλουτένη, αντί 6,45 Εύρώ, ήτοι τό αγοράζουμε Δέκα φορές άκριβώτερα άπό τό σιταρένιο.  

«Καμπανάκι» από το ΔΝΤ στη Γερμανία

«ΟΧΙ ΑΚΡΑΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ»

Η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης έχει και αυτή τις... αδυναμίες της και το Διεθνές νομισματικό Ταμείο φρόντισε να τις εκθέσει.

Η καγκελάριος Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Το Ταμείο προειδοποιεί ότι η ύφεση στην Ευρώπη πλήττει τον εξαγωγικό χαρακτήρα της γερμανικής οικονομίας και εγκυμονεί κινδύνους για το
Η καγκελάριος Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Το Ταμείο προειδοποιεί ότι η ύφεση στην Ευρώπη πλήττει τον εξαγωγικό χαρακτήρα της γερμανικής οικονομίας και εγκυμονεί κινδύνους για το Βερολίνο
Με ήπιους τόνους αλλά επισημαίνοντας ταυτόχρονα την κρισιμότητα της κατάστασης, το ΔΝΤ απηύθυνε συστάσεις στη Γερμανία, προειδοποιώντας την κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ ότι η ακραία λιτότητα στην οποία επιμένει δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Κίνδυνοι
Αντιθέτως, στην ετήσια συνάντησή τους με τις γερμανικές Αρχές, τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του Ταμείου εξήγησαν ότι η γερμανική οικονομία είναι εκτεθειμένη σε εξωτερικές επιρροές, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάκαμψη της Ευρωζώνης και άρα το Βερολίνο πρέπει να φροντίσει να αρθεί η οικονομική ανασφάλεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το ΔΝΤ επαίνεσε τις επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας και της πολιτικής της, ωστόσο περιέγραψε ένα μέλλον λιγότερο ρόδινο εάν επιμείνει στη «σκληρή» γραμμή λιτότητας. Ορισμένα μέλη του συμβουλίου πρότειναν ακόμη το Βερολίνο να καταφύγει και σε πιο «ενεργά κίνητρα» για να βελτιωθούν οι προοπτικές, υπονοώντας ότι η γερμανική οικονομία θα πρέπει να «ποντάρει» πιο δυναμικά στην ανάπτυξη. Η φράση ανάπτυξη αντί λιτότητας, βέβαια, δεν αναφέρεται πουθενά με σαφήνεια, αλλά κρύβεται πίσω από τις λέξεις στις παρατηρήσεις του Ταμείου. Για παράδειγμα, όταν «χαιρετίζουν τη μικρή χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής που θα βοηθήσει την ανάπτυξη και την εσωτερική ζήτηση».
Η οικονομία της Γερμανίας είναι προσανατολισμένη στις εξαγωγές, και όπως σημειώνει το ΔΝΤ «η μείωση των εξαγωγών στις χώρες της Ευρωζώνης συνεχίστηκε, εξαιτίας της ύφεσης στην περιοχή». Με δεδομένο αυτόν τον προσανατολισμό, το Βερολίνο είναι ευάλωτο στις εξωτερικές συνθήκες και μπορεί πολύ εύκολα να οδηγηθεί σε μια στασιμότητα, οπότε το ΔΝΤ συνιστά να χαλαρώσει λίγο... τα γκέμια.
«Η προοπτική για το υπόλοιπο 2013 και τον επόμενο χρόνο εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη σταδιακή ανάκαμψη στην υπόλοιπη Ευρωζώνη και στη συνεχιζόμενη μείωση της αβεβαιότητας» τονίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που σχολιάζει ότι «σε περιφερειακό επίπεδο, τα σοκ από την Ευρωζώνη μπορούν να μεταφερθούν μέσω εμπορικών και οικονομικών καναλιών».
«Αγκυρα σταθερότητας»
Αντιστρόφως χαρακτηρίζει τη γερμανική οικονομία «άγκυρα σταθερότητας» για τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος, καλώντας την να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη βελτίωση της κατάστασης για τις επενδύσεις. Στη μείωση των επενδύσεων λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί γενικότερα στην Ευρωζώνη αποδίδει, εξάλλου, το ΔΝΤ τον πολύ μικρό ρυθμό ανάπτυξης, της τάξης του 0,3% που προβλέπεται για τη Γερμανία για το τρέχον έτος.
Επιπλέον, προειδοποιεί ότι προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη στο μέλλον, το Βερολίνο θα πρέπει να προχωρήσει σε δομικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να διατηρήσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της.
Στην περίπτωση, δε, που η ανάπτυξη δεν φτάσει τα επιθυμητά επίπεδα, η Γερμανία θα πρέπει να αναθεωρήσει την οικονομική της πολιτική και να δώσει μεγαλύτερα κίνητρα στην εσωτερική αγορά με στόχο την τόνωση της κατανάλωσης.
Αδυναμίες διακρίνει το ΔΝΤ και στον τραπεζικό τομέα της Γερμανίας αναφέροντας ότι έχει μόνο μια συστημική τράπεζα παγκοσμίου επιπέδου, την Deutsche Bank, και ότι υπάρχουν μεν βελτιώσεις «αλλά τα τρωτά σημεία παραμένουν».
Μαρία Αδαμίδου

Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Με βιβλία και συντελεστή 13% η φορολόγηση από το 2014

 Στη δημοσιότητα δόθηκε προς διαβούλευση ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος ο οποίος προβλέπει, μεταξύ άλλων, φορολόγηση με συντελεστή 13% για αγρότες ("εισόδημα από ατομική αγροτική επιχείρηση", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά), συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών από το 2014.

Ο ίδιος συντελεστής 13% θα ισχύσει και για τα κέρδη αγροτικών συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.
Ο ίδιος συντελεστής 13% θα ισχύσει και για τα κέρδη αγροτικών συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Άρθρο 29, "τα κέρδη από ατομική αγροτική επιχείρηση φορολογούνται με συντελεστή 13%".

Να σημειωθεί ότι στο Σχέδιο Νόμου δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για εξαίρεση των μικρών παραγωγών με κάποια κριτήρια από τα λογιστικά βιβλία.

Επιπλέον, στο άρθρο 58 αναφέρεται ότι "τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών φορολογούνται με συντελεστή δεκατρία τοις εκατό (13%).

Το ΄Σχέδιο Νόμου θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουλίου.  
Διαβάστε εδώ αναλυτικά ολόκληρο το Σχέδιο Νόμου για Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.pdf


O νέος Κώδικας
Κατά τα άλλα, ο νέος κώδικας φέρνει, επίσης, κατάργηση του μέτρου των αποδείξεων, μείωση του φόρου στα εισοδήματα από ενοίκια αλλά και παράθυρο για αύξηση της παρακράτησης σε μισθούς και συντάξεις.
Ο νέος Κώδικας ξεκαθαρίζει ότι για τη φορολογική έκπτωση των 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ δεν θα απαιτείται από το 2014 η συγκέντρωση αποδείξεων. Σημειώνεται ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συνεχίσουν και φέτος να συλλέγουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους με ανώτατο όριο ποσού συλλογής αποδείξεων τις 10.500 ευρώ, διαφορετικά θα επιβάλλεται πέναλτι φόρου με συντελεστή 22%.
Ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - οι διατάξεις του οποίου θα ισχύσουν για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν και για τις δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά - δεν επιφέρει αλλαγές στις κλίμακες φορολόγησης φυσικών και νομικών προσώπων, όπως αυτές προσδιορίστηκαν με τον Ν. 4110/2013. Ωστόσο δεν κάνει καμία αναφορά στην έκπτωση 1,5% που γίνεται σήμερα επί του ετήσιου φόρου προτού γίνει η μηναία παρακράτηση. Αυτό, σε συνδυασμό με την πρόβλεψη ότι ο υπουργός με αποφάσεις του δύναται να καθορίσει τον τρόπο της μηνιαίας παρακράτησης, ανοίγει παράθυρο για αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης από μισθούς και συντάξεις που αν πραγματοποιηθεί θα σημαίνει μείωση του μηνιαίου διαθέσιμου εισοδήματος.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα ο ετήσιος φόρος εισοδήματος που προκύπτει με βάση την κλίμακα και την έκπτωση φόρου μειώνεται κατά 1,5% και το υπόλοιπο παρακρατείται ισομερώς από τις 14 μισθοδοσίες των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα ή τις 12 μισθοδοσίες των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και των συνταξιούχων.
Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα, όσοι αμείβονται με μπλοκάκι βάσει εγγράφων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή συμβάσεων έργου θεωρούνται μισθωτοί εφόσον εργάζονται μέχρι και σε τρεις εργοδότες. Εάν εργάζονται σε περισσότερους από τρεις εργοδότες και ποσοστό 75% του ακαθάριστου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα προέρχεται από έναν εργοδότη εξακολουθούν να θεωρούνται μισθωτοί. Προϋπόθεση και στις δύο περιπτώσεις είναι οι ετήσιες επιχειρηματικές δαπάνες που εκπίπτουν του φόρου να μην υπερβαίνουν το ποσό των 9.250 ευρώ.
Ο νέος ΚΦΕ αναφέρεται αναλυτικά στις περιπτώσεις που τα εξαρτώμενα μέλη, οι ιατρικές δαπάνες και οι δωρεές μειώνουν τον φόρο και προσδιορίζει τις εκπιπτόμενες και μη επιχειρηματικές δαπάνες. Σύμφωνα με τον Κώδικα, δεν θα αναγνωρίζεται καμία επαγγελματική δαπάνη άνω των 500 ευρώ αν η πληρωμή της δεν έχει γίνει μέσω τραπέζης ή με τραπεζική επιταγή, ενώ κάθε παροχή σε είδος που και υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος θα συνυπολογίζεται στο φορολογητέο εισόδημα.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης ορισμένες από τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής όπως είναι οι εξωχώριες εταιρείες με την εισαγωγή του κριτηρίου της χώρας πραγματικής διοίκησης αλλά και άλλων διατάξεων. Πιο απλά, όταν οι οφσόρ προκύπτει ότι διοικούνται από την Ελλάδα θα φορολογούνται ως εγχώριες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εάν έχουν έδρα π.χ. στα Νησιά Καϊμάν ή στο Μονακό.

Αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα ζητάει μέσω του νέου Μνημονίου η τρόικα στο νέο «μνημόνιο» που δημοσιεύτηκε

Βραχυκύκλωμα με τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την απόφαση του ΥΠΕΚΑ με την οποία,  αυξάνεται έως 25% το τέλος ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ) για τα τιμολόγια του αγροτικού ρεύματος και η τρόικα ανοίγει… διάπλατα το παράθυρο για νέες επιβαρύνσεις.
Στο νέο «Μνημόνιο» που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα γίνεται λόγος για «πολιτική αντίσταση στην αύξηση των τιμών του ρεύματος για τους καταναλωτές στη χαμηλή τάση, τη στιγμή που πρέπει να διαμορφωθούν τιμολόγια με βάση την ανάκτηση του κόστους του ηλεκτρισμού, προκειμένου να ενισχυθεί η είσοδος νέων εταιριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, να αμβλυνθούν οι πιέσεις ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ και να μειωθεί το κόστος ηλεκτρισμού για τη βιομηχανία».
Στην πράξη οι δανειστές ζητούν  από την κυβέρνηση να καταργηθεί η «σταυροειδής επιδότηση» μεταξύ των τιμολογίων ρεύματος της ΔΕΗ υπέρ των αγροτών και των νοικοκυριών με χαμηλή κατανάλωση και εις βάρος της βιομηχανίας. Το επιχείρημα είναι ότι οι τιμές ηλεκτρισμού θα πρέπει να αντανακλούν πλήρως το οριακό κόστος στη χονδρική αγορά, καθώς και το κόστος στη λιανική συν ένα περιθώριο που θα επιτρέψει τον ανταγωνισμό για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών. Με δύο λόγια, η τρόικα αναγνωρίζει ότι το κόστος του ρεύματος για τις βιομηχανίες είναι υψηλό και μη ανταγωνιστικό, ωστόσο προτείνει το «μάρμαρο» της μείωσής του να το πληρώσουν οι… αγρότες, τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις! 
Την ίδια στιγμή, μέσω της έκθεσης των δανειστών ζητείται η αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ (τέλος ΑΠΕ) σε εξαμηνιαία βάση (Ιούλιος 2013, Ιανουάριος 2014 και Ιούλιος 2014). Δηλαδή, δεν αποκλείεται μετά την τελευταία αύξηση, να ακολουθήσει άλλη μια τον ερχόμενο Ιανουάριο και ενδεχομένως μία ακόμα τον Ιούλιο του 2014.

Προετοιμασία για το νέο «κούρεμα» στα φωτοβολταϊκάΠαράλληλα, το Μνημόνιο προετοιμάζει το έδαφος για το νέο «κούρεμα» στις ταρίφες των φωτοβολταϊκών (θέμα στο οποίο επίσης αναφέρθηκε στο προηγούμενο φύλλο η Agrenda).
Συγκεκριμένα, ζητά το Σεπτέμβριο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους παραγωγούς πράσινης ενέργειας και κυρίως ττων φωτοβολταϊκών για τη μείωση των εγγυημένων τιμών αγοράς της ενέργειας.
Προτείνεται, πάντως, αυτό να υλοποιηθεί με τρόπο που δεν θα απειλείται η βιωσιμότητα των μονάδων και οι περικοπές να γίνουν εκεί που οι ταρίφες δεν είχαν προσαρμοστεί σε «ανταγωνιστικά» επίπεδα με προηγούμενες πράξεις.

Aποκτούν γρήγορο ίντερνετ οι αγροτικές περιοχές

«Πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το σχετικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 161,7 εκατ. ευρώ.
Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση ενός εκ των σημαντικότερων έργων υποδομής για τις τηλεπικοινωνίες στη χώρα μας χάρη στην έγκριση της αρμόδιας επιτροπής των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης του rural broadband (αγροτικό ίντερνετ) και αναμένεται το προσεχές διάστημα η έγκριση της χρηματοδότησής του και η προκήρυξή του.

Το έργο, η αξία του οποίου ξεπερνά τα 161 εκατ. ευρώ, είχε «σκαλώσει», στις Βρυξέλλες, οι οποίες δεν είχαν εγκρίνει τον αρχικό σχεδιασμό του. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στις αγροτικές περιοχές της χώρας και την κάλυψη όλων των κενών σημείων στον ευρυζωνικό χάρτη της χώρας μας.

Μόλις δοθεί και το τελικό «πράσινο φως» από την Κομισιόν για το θέμα της χρηματοδότηση, τότε θα είναι απλά θέμα ημερών για την προκήρυξή του από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.

Το έργο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), προκειμένου να καλυφθούν οι αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές χωρίς υφιστάμενο δίκτυο, με διαδικτυακή υποδομή υψηλών ταχυτήτων ταχύτητας και η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση των υποδομών για χρονική περίοδο 10 ετών.

Το έργο ΣΔΙΤ θα έχει την μορφή του «ΒΟΤ» («Build, Operate, Transfer») και την κατεύθυνση της παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών χονδρικής στους παρόχους για την αξιοποίηση της τηλεπικοινωνιακής υποδομής. Ιδιωτικοί φορείς θα αναλάβουν την ανάπτυξη και τη διαχείριση των Αγροτικών Ευρυζωνικών Δικτύων σε τρεις γεωγραφικές ενότητες.

  • Η πρώτη αποτελείται από τις περιφέρειες της Δυτικής, Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καθώς και τμήμα της Ηπείρου.
  • Στη δεύτερη εντάσσονται οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς (πλην Βοιωτίας), Κυκλάδων και κομμάτι των Ιονίων.
  • Στην τρίτη ανήκουν τα Ιόνια Νησιά, η Βοιωτία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Πώς να το καθαρίσετε ...


Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο έλεγε ο Ιπποκράτης, γι αυτό πρέπει να είναι καθαρό και πλήρως λειτουργικό. Δείτε με ποιό τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε το έντερό σας....

Ο καθαρισμός του εντέρου πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά στους 6 μήνες, με νηστεία, με φυσικά συμπληρώματα διατροφής και με βότανα


Τα παθογόνα βακτήρια υπάρχουν σε αφθονία στο περιβάλλον και η είσοδός τους στο σώμα είναι αναπόφευκτη. Εισέρχονται μέσα σε αυτό με τις τροφές, τον αέρα, το νερό και την επαφή με διάφορα αντικείμενα, προκαλώντας σημαντικές επιπλοκές και ασθένειες εξαιτίας των τοξικών, αλλεργιογόνων και καρκινογόνων ουσιών που εκκρίνουν. Η εγκατάσταση και η ανάπτυξη τους εξαρτάται από την αντίσταση των φιλικών βακτηρίων και του αμυντικού συστήματος.

Λόγω του εξαιρετικά τοξικού περιβάλλοντος που ζούμε είναι αναγκαία η καθημερινή κατανάλωση τροφών που έχουν υποστεί φυσική ζύμωση (πχ λάχανο τουρσί, γιαούρτι,κεφίρ) και περιέχουν προβιοτικά, καθώς και η λήψη φυσικών συμπληρωμάτων που έχουν υψηλές συγκεντρώσεις ζωντανών μικρο-οργανισμών (προβιοτικά σε υγρή μορφή, όχι σε χάπια ή σκόνες είναι νεκρά).

Υπάρχουν διάφορα βότανα που είναι πολύ αποτελεσματικά για τον καθαρισμό του παχέος εντέρου.   Μπορείτε να έχετε αυτά τα βότανα σε μορφή σκόνης, σε  τσάι ή να τα λάβετε  ως συμπληρώματα.

Βότανα που καθαρίζουν το έντερο

Λιναρόσπορος: Μουσκεύετε 2 κουταλιές της σούπας σε 1,5 λίτρο νερό και το αφήνετε για όλη τη νύχτα. Το πρωί, το σουρώνετε και το πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προσοχή: Ο λιναρόσπορος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα από άτομα που υποφέρουν από διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα.
Αντένδειξη: Ο λιναρόσπορος είναι απαγορευτικός στα εγκολπώματα και στις φλεγμονώδεις κολίτιδες.

Ψύλλιο: Οι σπόροι του φυτού αυτού, προστατεύουν το γαστρεντερικό σύστημα λόγω της ποσότητας των φυτικών ινών και το θεραπευτικών στοιχείων που περιέχουν. Οι σπόροι του ψύλλιου απορροφούν το νερό και σχηματίζουν μία μεγάλη μάζα. Η μάζα αυτή (σε άτομα με δυσκοιλιότητα) διεγείρει το έντερο και το αναγκάζει να κινηθεί. Το ψύλλιο πρέπει να συνοδεύεται από μεγάλη ποσότητα νερού.

Ιβίσκος: Ο ιβίσκος συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. O ιβίσκος ενδείκνυται για τους υπέρβαρους με πρόβλημα δυσκοιλιότητας και αυξημένων λιπιδίων. Ετοιμάζετε έγχυμα με 1 κουταλάκι ιβίσκου σε 1 φλιτζάνι νερό.

Πασιφλόρα, Ρολογιά: Είναι ένα πολύ καλό ηρεμιστικό φυτό που καταπολεμά τη σπαστικότητα του εντέρου.

Δυόσμος: Το έγχυμά του φέρνει ανακούφιση σε όσους πάσχουν από σπαστική κολίτιδα...

Θυμάρι: Το έγχυμά του είναι για δυσεντερίες. Ανακούφιση στο πεπτικό. Είναι αντιδιαρροϊκό. Ανακουφίζει από κολικούς.

Αχίλλεα: Το έγχυμά της είναι για κολίτιδα, αντιφυσητικό δηλ αποβάλλει τα αέρια.

Δενδρολίβανο: Το έγχυμά του είναι αντιφυσητικό και αντισυπτικό.

Μάραθος: Το έγχυμά του είναι γαστροκινητικό και για τυμπανισμό.

Κορίανδρος: Το έγχυμά του είναι γαστροκινητικό και βοηθάει στη δυσπεψία.

Αγριοκύμινο: Το έγχυμά του είναι γαστροκινητικό και για τυμπανισμό. Μειώνει τη σήψη των τροφών, στο τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου.

Γλυκάνισο: Το έγχυμά του ρυθμίζει τη λειτουργία των εντέρων. Για τυμπανισμό μαζί με δυόσμο.

Κρεμμύδι: Για τις αιμορροΐδες πίνουμε το χυμό από 1 κουταλάκι γλυκού πριν το φαγητό (λαϊκή συνταγή).

Αλόη: Ενισχύει τον περισταλτισμό του εντέρου. Χορηγείται συνήθως μαζί με σπασμολυτικά και άφυσσα βότανα, γιατί μπορεί να γίνουν επίπονες οι κενώσεις. Αντένδειξη: Σε κολίτιδα, Νόσο του CROHN, Εγκολπώματα.

Ροδιά (φλοιός): Είναι στυπτικό ρόφημα και βοηθά στις διάρροιες και στις δυσεντερίες. Καθαρίζει το έντερο ως αποτοξινωτικό ρόφημα.

Ερχόμαστε τώρα στα ισχυρά «Υπακτικά» τα οποία είναι:

Η Σέννα (τα γνωστά μας φύλλα Αιγύπτου) και η Συναμική. Είναι από τα βότανα που φημίζονται για την υπακτική τους δράση, αλλά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για διάστημα μεγαλύτερο των 10 ημερών, καθώς προκαλούν εθισμό.
Διατροφή

Βέβαια μέσα σε όλα αυτά δεν ξεχνάμε το Λάδι και το Μέλι, τα οποία πρέπει να βρίσκονται παρόντα στην καθημερινή μας διατροφή. Επίσης Ακτινίδια και αποξηραμένα Δαμάσκηνα και Σύκα. Τα μήλα και τα αχλάδια περιέχουν πηκτίνη, μία διαλυτή φυτική ίνα που καθαρίζει το έντερο, ενώνεται με τα κόπρανα και βοηθάει στην αποβολή τους από το σώμα.

Το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και ενισχύει την υγεία του εντέρου και τις περισταλτικές του κινήσεις. Για να «δουλέψουν» οι φυτικές ίνες μην ξεχνάτε να πίνετε νερό, διαφορετικά οι φυτικές ίνες μπορεί να επιβαρύνουν την δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα.

Σημείωση: Το άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, για οποιοδήποτε πρόβλημα συμβουλεύεστε το γιατρό σας.
- See more at: http://www.gkourou.com/2013/07/blog-post_3080.html#sthash.CgDgWsFQ.dpuf

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Φτιάξε Σπαθόλαδο

Ας δούμε πως φτιάχνεται το πολύ χρήσιμο σπαθόλαδο το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων

ι αφού είδαμε κάποια βασικά πράγματα για το σπαθόχορτο (ή βάλσαμο) και τις θεραπευτικές επουλωτικές του ιδιότητες του σε προηγούμενη δημοσίευση, ας δούμε πως φτιάχνεται το πολύ χρήσιμο σπαθόλαδο το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων.
Πρώτο βήμα φυσικά είναι ο εντοπισμός του φυτού και η συλλογή λουλουδιών. Όπως είπα είναι ένα φυτό που μπορείτε να ξεχωρίσετε εύκολα όταν είναι ανθισμένο.
spathoxorto2 Φτιάξε Σπαθόλαδο
Προσέξτε σε λεπτομερεια μιας φωτογραφίας μου τις μικροσκοπικές σκουρόχρωμες κουκίδες.
spathoxorto3 Φτιάξε Σπαθόλαδο
Αυτές οι κουκίδες περιέχουν αιθέρια έλαια και χρώμα που θα βάψουν τα χέρια σας καθώς συλλέγετε τα άνθη. Αναρωτιέμαι αν σε κάποια άλλη εποχή τα χρησιμοποιούσαν και ως φυσική βαφή υφασμάτων. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι προσφέρουν ένα βαθύ κόκκινο χρώμα στο ελαιόλαδο.
spathoxorto xroma Φτιάξε Σπαθόλαδο
Αφού ξεχωρίσουμε τα λουλούδια του σπαθόχορτου τα βάζουμε μέσα σε ένα γυάλινο βάζο.
spathoxorto louloudia Φτιάξε Σπαθόλαδο
Στη συνέχεια γεμίζουμε το βάζο μας με ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύψει τα λουλούδια μας.
spathoxorto kai ladi Φτιάξε Σπαθόλαδο
Κλείνουμε το βάζο μας με ένα καπάκι και το τοποθετούμε στον ήλιο για 30-40 μέρες.  Το ελαιόλαδο στο βάζο μας θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα μέσα στις πρώτες 48 ώρες και να μεταμορφώνεται από πράσινο σε βαθύ κόκκινο.
Όταν περάσουν οι μέρες σουρώνετε το περιεχόμενο του βάζου ώστε να απομακρύνετε τα λουλούδια από το βαθυκόκκινο σπαθόλαδο.
spatholado Φτιάξε Σπαθόλαδο
Μπορείτε να βάλετε το σπαθόλαδο σε μικρά μπουκαλάκια και να το χαρίσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα για μια ώρα ανάγκης. Να είστε σίγουροι πως θα το εκτιμήσουν όταν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουν.

Σπαθόχορτο ή Βαλσαμόχορτο

 

σπαθόχορτο βαλσαμόχορτο Hypericum perforatum L. Υπερικόν το Διάτρητον
Λίγα λόγια για το φυτό Σπαθόχορτο ή Βαλσαμόχορτο
Το σπαθόχορτο ή βάλσαμο  η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι Hypericum perforatum L. (Υπερικόν το Διάτρητον) ήταν γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι Πατέρες της Ιατρικής Επιστήμης, ο Ιπποκράτης κι ο Διοσκουρίδης, το παρασκεύαζαν και το χρησιμοποιούσαν για την αποθεραπεία των  ασθενών τους. Μία από τις ιδιότητες του βάλσαμου ήταν  η χρήση του για την ταρίχευση των νεκρών. Από την ιδιότητά του αυτή, πήρε και το όνομαΒάλσαμο.
Τα  κίτρινα ακτινόμορφα άνθη, του βάλσαμου ή σπαθόχορτου, έχουν την μέγιστη συγκέντρωση των πιο ωφέλιμων συστατικών με κυριότερα από αυτά την υπερικίνη και την υπερφορίνη, οι οποίες συνεργάζονται στην αύξηση των επιπέδων των διαβιβαστών του εγκεφάλου, όπως η σεροτονίνη και η νοραδρεναλίνη. Αυτοί οι νευροδιαβιβαστές διατηρούν την κανονική διάθεση και τη συναισθηματική σταθερότητα Η ουσία υπερικίνη έχει αντισηπτική επίδραση κατά των ιών και των βακτηρίων, με αποτέλεσμα την επούλωση των πληγών και την καταπολέμηση των μολύνσεων. Ητανίνη, η οποία υπάρχει σε ολόκληρο το φυτό, έχει στυπτικές ιδιότητες, ενώ οι φλαβονόλεςμειώνουν τις φλεγμονές.
Ονόματα του φυτού:
Βάλσαμο, Βαλσαμόχορτο, Λειχηνόχορτο, Περίκη, Χελωνόχορτο, Κοψοβότανο, Ψειροβότανο, Σπαθόχορτο, Βότανο του Άη’Γιάννη του Προδρόμου St.John’s wort oil
Συνταγή σπαθόλαδου
Το σπαθόλαδο ή βαλσαμέλαιο είναι προιόν που παράγεται από το φυτό σπαθόχορτο ή υπερικόν και από ελαιόλαδο.
σπαθόλαδο βαλσαμέλαιο 250mlΑφού κόψουμε το φυτό κοντά στο άνθος του, χωρίς να το ξεριζώσουμε και μάλιστα στην εποχή που βρίσκεται σε ανθοφορία (Μάης – Ιούνης), ρίχνουμε τις κορφές με τα άνθη σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Θάσου, οξύτητας 0,3 - 0,8 βαθμούς, το οποίο βρίσκεται μέσα σε γυάλινη φιάλη, σε ποσότητα 40% σπαθόχορτο και το υπόλοιπο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Θάσου και το αφήνουμε στον ήλιο για 2-3 ημέρες ούτως ώστε  να κοκκινήσει. ΔΕΝ πρέπει να αφήνουμε το σπαθόλαδο περισσότερες ημέρες στον ήλιο, γιατί το ελαιόλαδο που περιέχει, αν είναι εκτεθειμένο για αρκετές ημέρες στον ήλιο ταγκιάζει και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πόσιμο, παρά μόνο για εξωτερική χρήση.
Μετά από 30 έως 40 ημέρες το σπαθόλαδο είναι έτοιμο για χρήση.
Πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Το σπαθόλαδο δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.
Το Σπαθόλαδο μπορείτε να το βρείτε έτοιμο χειροποίητο παραδοσιακά παρασκευασμένο στη Θάσο, σε γιάλινη συσκευασία των 250 ml σε συμφέρουσα χαμηλή τιμή σπαθόλαδου, και να το παραγγείλετε online.
Φαρμακευτικές ιδιότητες του σπαθόλαδου
Πρόκειται για το περίφημο Βάλσαμο των αρχαίων Σπαρτιατών, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι πολεμιστές για την επούλωση των πληγών από τα σπαθιά των αντιπάλων.
Είναι αναλγητικό, αντιφλεγμονώδες, επουλωτικό, είναι ιδανικό για κάθε πόνο 
ρευματικό και για τους πόνους των αρθρώσεων. Για κάθε είδους πληγές, κακώσεις, μώλωπες, εγκαύματα, φλεγμονές, έλκη, οιδήματα.
Για κράμπες, πιασίματα και ψύξεις, νευραλγίες και πονοκεφάλους. Κάνουμε επαλείψεις ή ελαφρές εντριβές στο μέρος που πονά. Μπορούμε ακόμη να εφαρμόσουμε τοπικά επιθέματα με μια διαποτισμένη γάζα.
Εφαρμογή του σπαθόλαδου:
Στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα, αφού την καθαρίσουμε, επάλειψη με αρκετή ποσότηταΣπαθόλαδου ούτως ώστε αυτή «να λαδίσει». Στη συνεχεία αφήνουμε το Σπαθόλαδο για λίγη ώρα (30'-60') μέχρι να απορροφηθεί.
Το Σπαθόλαδο ή Βαλσαμέλαιο είναι επίσης πόσιμο. Συνιστάται ιδιαίτερα για το έλκος, τις κολίτιδες, την επώδυνη πέψη και τις ξινίλες του στομάχου. Τελευταία χρησιμοποιείται και ως αντικαταθλιπτικό, πάντα βέβαια με την συμβουλή του γιατρού και όχι σε μεγάλες δόσεις, όταν παίρνουμε και χάπια.
Πίνουμε μισό κουταλάκι του γλυκού, το πρωί, νηστικοί, και το βράδυ πριν την κατάκλιση, και όποτε παρουσιάζεται πρόβλημα. Συνιστάται η συχνή λήψη σε μικρές δόσεις. Ως πόσιμο δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα με υπέρταση.
Ιδανικό για κάθε θεραπευτικό ή χαλαρωτικό μασάζ, μπορεί να εμπλουτισθεί με αιθέρια έλαια, ανάλογα με την περίπτωση, ή να συνδυαστεί με άλλα έλαια (π.χ. αμυγδαλέλαιο, έλαιο αβοκάντο κ.λ.π.).Επίσης με μελισσοκέρι και πρόπολη δημιουργεί κεραλοιφή που βοηθά στα σκασμένα χείλη, τα χέρια και αναπλάθει τα κύτταρα.
Επισημάνσεις :
Επειδή η Υπερικίνη (Hypericin), που εμπεριέχεται στο φυτό είναι φωτοευαίσθητη ουσία συνίσταται η χρήση του Σπαθόλαδου ή Βαλσαμέλαιου. κυρίως τις βραδινές ώρες.
Το Σπαθόλαδο ή Βαλσαμέλαιο παρασκευάζεται στην Θάσο από άγριο σπαθόχορτο το οποίο συλλέγεται από τις ορεινές πλαγιές των βουνών (όχι καλλιεργημένο) της Θάσου και βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, από την γνωστή ποικιλία ελιάς Θρούμπα Θάσου, η οποία περιέχει την μεγαλύτερη ποσότητα 1237 μg/g καρπού, της αντιοξειδωτικής, αντικαρκινικής ουσίας, με την επιστημονική ονομασία Ελαιοευροπαΐνη.
Προσοχή..!! 
Το αποξηραμένο σπαθόχορτο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως αφέψημα σε συνδυασμό με άλλα αρωματικά φυτά και να το πίνουμε σαν τσάι ή ως σκόνη για την παρασκευή διαφόρων αλοιφών, γιατί έχει χάσει το 50% από τις ιδιότητές που έχει, όταν είναι φρεσκοκομμένο.