Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ελληνορωσική ασπίδα στην οικονομική εισβολή των Τούρκων!

Φαίνεται ότι η επιχειρούμενη τουρκική χρηματοοικονομική εισβολή στον Ελληνικό χώρο αποκτά αντίπαλο δέος και μάλιστα σεβαστό.
Τρανταχτό παράδειγμα η ιστορική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ της ακριτικής Ξάνθης την οποία επιθυμούσαν διακαώς τουρκικές επιχειρήσεις για ευνόητους λόγους.
Η συμφωνία μάλιστα θεωρείτο κλεισμένη, γεγονός που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Την ίδια στιγμή το Ελληνικό κράτος παρέμενε αμέτοχο.
Η απάντηση ήλθε από τον ομογενή ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και στενό φίλο του Β. Πούτιν, Ιβάν Σαββίδη. Η εταιρεία του, Agrokom εκδήλωσε επίσημα την επιθυμία της για εξαγορά των μετοχών της επιχείρησης που κατέχει αυτή την στιγμή η Αγροτική Τράπεζα. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει η “Δημοκρατία”, η θεσμική κρούση έγινε μετά την ανεπίσημη επίσκεψη στα μέσα Ιανουαρίου ανθρώπων του Σαββίδη που έγιναν μάλιστα δεκτοί με ενθουσιασμό τόσο από το προσωπικό όσο και από την τοπική κοινωνία. Μέχρι εκείνη την στιγμή, η μοναδική εταιρεία που είχε καταθέσει επίσημη προσφορά ήταν η τουρκική SEBA DIS TICARET VE NAKLIYAT!
Στην επιστολή που εστάλη από τον διευθυντή του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη, ζητείται η διευκόλυνση και η συνεργασία των φορέων της ΣΕΚΑΠ προκειμένου να τελεστεί νομικός και οικονομικός έλεγχος με εκτιμώμενη διάρκεια 4 εβδομάδων. Και εδώ είναι ένα σημείο “κλειδί”: Θα υπάρξουν κάποιοι που θα προσπαθήσουν να βάλουν αναχώματα στην προσπάθεια όπως ακριβώς έγινε και με τον Ινδικό όμιλο; Υπάρχουν κάποιοι “Έλληνες” που επιθυμούν διακαώς την “κατάκτηση” μιας ιστορικής επιχείρησης από Τουρκικά συμφέροντα; Θα το δείξει το άμεσο μέλλον.

Προετοιμάζουν την έκρηξη ...




Οι παραδοχές του λάθους από τους δανειστές δεν είναι παρά ένα σπίρτο σε μπιτόνι με βενζίνη!

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, παραδέχθηκε ξανά ότι η έκθεση 
Μπλανσάρ που κάνει λόγο για λάθος στο πρόγραμμα λιτότητας της χώρας μας, ισχύει, δηλώνοντας παράλληλα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σστην Ουάσιγκτον, ότι προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η αποστολή κλιμακίου της τρόικας για την επιθεώρηση του ελληνικού προγράμματος.

Aλήθεια, τι σημαίνουν οι απανωτές παραδοχές του ΙΜF για «λάθος» στο πρόγραμμα λιτότητας. Τι άλλο εκτός από παρότρυνση στους Έλληνες πολίτες να μην δεχθούν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και να βάλουν μπουρλότο στην κυβέρνηση Σαμαρά. Το ΔΝΤ εκτός από τον εαυτό του και τους Ευρωπαίους δανειστές «δίνει» στεγνά και τις ελληνικές κυβερνήσεις που συναίνεσαν στο εγκληματικό αυτό λάθος και κατέστρεψαν τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών. Οι εναπομείναντες ζωντανοί -νεκροί επειδή δεν μπορούν να φτάσουν στα κεντρικά του ΔΝΤ θα ξεσπάσουν την οργή τους στους πολιτικούς που συμμετείχαν στο έγκλημα. Το ΔΝΤ δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να δικαιώνει ακόμη και αυτή την Ζωή Γεωργαντά. Φυσικά αυτές οι παραδοχές δεν είναι αθώες. Δεν πρόκειται για ξέσπασμα ειλικρίνειας και συμπάθειας στον ελληνικό λαό. Απλά στην χυμένη κηροζίνη ανάβουν το σπίρτο. Μείνετε συντινισμένοι....

Μήπως το νέο παγκόσμιο νόμισμα είναι ήδη εδώ;




Του Κωνσταντίνου Μαριόλη 

Μπορεί ένα “ψηφιακό”, όπως το χαρακτηρίζουν οι χρήστες του, ή “εικονικό”, όπως θέλουν να το αποκαλούν οι κεντρικές τράπεζες, μέσο συναλλαγών να αντικαταστήσει συμβατικά νομίσματα, όπως
το δολάριο και το ευρώ; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που απασχολεί όλο και περισσότερα μέσα ενημέρωσης, αναλυτές, οικονομολόγους και κεντρικές Αρχές, καθώς οι συναλλαγές με τα νομίσματα που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί μέσω διαδικτύου αυξάνονται καθημερινά.

Το BitCoin είναι το μεγαλύτερο, σε όγκο συναλλαγών, ψηφιακό νόμισμα. Επινοήθηκε το 2009 από έναν... μυστήριο προγραμματιστή, τον Satoshi Nakamoto. Αντί για τις κεντρικές τράπεζες, οι εκτυπωτικές μηχανές των BitCoin βρίσκονται σε κάθε υπολογιστή που έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. Ο υπολογιστής «κόβει» νόμισμα επιλύοντας εξαιρετικά δύσκολα μαθηματικά προβλήματα, τα οποία γίνονται όλο και πιο δύσκολα για να διασφαλίζεται η νομισματική κυκλοφορία.

Η φιλοσοφία του βασίζεται στη λειτουργία των δικτύων p2p, που επιτρέπουν στους υπολογιστές που μετέχουν στο δίκτυο να μοιράζονται πόρους ισοδύναμα, όπως γίνεται με τραγούδια και ταινίες. Οι συναλλαγές επικυρώνονται μέσω κρυπτογραφικού συστήματος. Σήμερα οι ημερήσιες συναλλαγές με BitCoins ξεπερνούν τις 50.000, όταν τον περασμένο Μάιο έφταναν τις 10.000.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προμηθευτεί τα νομίσματα αποκλειστικά από το διαδίκτυο, να τα αγοράσει ή να τα «δημιουργήσει», και να πραγματοποιήσει συναλλαγές σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αξία του Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί τους τελευταίους 12 μήνες... ξυπνώντας τα αντανακλαστικά των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών του κόσμου. Τον περασμένο Οκτώβριο, μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξέδωσε έκθεση με τίτλο “εικονικά νομισματικά συστήματα”, αναλύοντας τους κινδύνους και τις διάφορες πτυχές της νέας αυτής τάσης.

Όσο για την τιμή του, το ψηφιακό νόμισμα ενισχύθηκε αυτό τον μήνα στα 16,37 δολάρια, από 5,88 δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία του MtGox, που είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγμάτευσης του bitcoin. Το νόμισμα έχει ανακάμψει, μετά από μεγάλη πτώση στα 2,14 δολάρια το Νοέμβριο του 2011, ενώ έχει καταγράψει υψηλό στα 29,58 δολάρια πέντε μήνες νωρίτερα.

Τα BitCoin δεν έχουν υλική υπόσταση και φυλάσσονται στο ψηφιακό “πορτοφόλι” κάθε χρήστη. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ταυτόχρονα και η βασική τους διαφορά με τα συμβατικά νομίσματα: δεν έχουν κεντρικό έλεγχο και η λειτουργία τους βασίζεται στην επικοινωνία των υπολογιστών μεταξύ τους, μέσω του διαδικτύου.

Όσοι υπολογιστές συνεισφέρουν την επεξεργαστική τους ισχύ στο δίκτυο του Bitcoin, δημιουργούν νομίσματα, προφυλάσσουν το δίκτυο από επιθέσεις κι ελέγχουν την ορθότητα κι εγκυρότητα των συναλλαγών που γίνονται σε αυτό. Οι δημιουργοί του BitCoin διατείνονται ότι η δημιουργία των νομισμάτων είναι ελεγχόμενη κι έτσι αποτρέπονται φαινόμενα όπως ο πληθωρισμός. Οι “προμήθειες” για τη μεταφορά Bitcoins είναι απειροελάχιστες (μικρότερες των 0,05 ευρώ). Υπάρχουν επίσης υπηρεσίες που ανταλλάσσουν BitCoins για άλλα νομίσματα όπως ευρώ, δολάρια, κλπ.

Αρκετές είναι οι εταιρείες που ανακοινώνουν ότι δέχονται τις συναλλαγές με BitCoin, ενώ το φάσμα των “συμμετεχόντων” διευρύνεται από εταιρείες λιανικής πώλησης στο διαδίκτυο μέχρι εστιατόρια και ψηφιακά καζίνο. Πρόσφατα, η Bitpay Inc, μία εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών με BitCoin, ανακοίνωσε ότι από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της αυξήθηκαν κατά 50% σε πάνω από 2.000, ενώ ακόμη και η πολύ γνωστή εταιρεία διαχείρισης blogs WordPress, ανακοίνωσε ότι θα δέχεται πλέον και ψηφιακά νομίσματα.

Το φαινόμενο επεκτείνεται στις τέσσερις πλευρές του ορίζοντα και πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για μία νέα τρέλα τόσο “άυλη” και τόσο “ελεύθερη” που είναι πολύ δύσκολο να... διανοηθεί κανείς την ύπαρξή της. «Κανένας κρατικός έλεγχος και καμία ρυθμιστική Αρχή» θα μπορούσε να είναι το μότο του νέου αυτού μέσου συναλλαγών.

Το μεγάλο πρόβλημα με το BitCoin και με όλα τα ψηφιακά νομίσματα είναι ότι λόγω του ότι δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο δημόσιας Αρχής, «μαγνητίζουν» το ενδιαφέρον «γκρίζων» έως εντελώς παράνομων δραστηριοτήτων. Έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συγκεκριμένων ιστοτόπων που εκμεταλλεύονται την «ελευθερία κινήσεων» του BitCoin, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των εποπτικών αρχών, διαθέτοντας προς πώληση όλα... τα καλά του υπόκοσμου, από πλαστά διαβατήρια μέχρι ναρκωτικές ουσίες.

Παράλληλα, είναι η χαρά των χάκερς, καθώς για ορισμένους το να κλέψουν ένα ψηφιακό πορτοφόλι είναι πιο εύκολο από ένα συμβατικό.

Ένας ακόμη παράγοντας ενίσχυσης των ψηφιακών νομισμάτων είναι η φορολογία. Οι ολοένα αυξανόμενοι φόροι δεν αρέσουν σε κανέναν, πόσω μάλιστα όταν η διαδικτυακή «εκκαθάριση» των συναλλαγών μπορεί να γίνεται ανά πάσα στιγμή, με σχεδόν μηδενικές χρεώσεις. Βέβαια και τα BitCoins μπορούν να φορολογηθούν αφού πρόκειται για ένα μέσο συνναλαγής, ενώ μπορούν να θεωρηθούν και ως εισόδημα όταν δημιουργούνται μέσω της «εργασίας» του υπολογιστή στο διαδίκτυο. Το πλαίσιο ωστόσο που θα καθορίζει επακριβώς τον τρόπο αντιμέτωπισης των BitCoins δεν έχει ακόμη καταρτιστεί.

Όλι Ρεν: Σας κόψαμε τα αντικαρκινικά φάρμακα επειδή χρωστάτε!



Με κυνισμό, απάντησε η Κομισιόν δια στόματος Όλι Ρεν, για την διακοπή χορήγησης αντικαρκινικών φαρμάκων από γερμανική εταιρία στο ελληνικό Δημόσιο, κάνοντας λόγο για ευθύνες του ελληνικού Δημοσίου για μη έγκυρη εξόφληση των οφειλών, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του
ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Η απάντηση του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας καθώς όπως είπε, «η αποφυγή της συσσώρευσης νέων οφειλών παραμένει προτεραιότητα του προγράμματος» ενώ επέριψε ευθύνες στο Δημόσιο για την μη έγκαιρη εξόφληση των οφειλών δικαιολογώντας έτσι την γερμανική εταιρία που έκοψε την παροχή φαρμάκων στους καρκινοπαθείς.

Ο ευρωβουλευτής επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατηγόρησε τη γερμανική εταιρία ότι «αποφάσισε τη διακοπή της προμήθειας του φαρμάκου στην Ελλάδα, κι όχι και σε άλλες χώρες της ΕΕ που επίσης έχουν χρέη, επειδή είχε ήδη υποστεί ‘’κούρεμα’’ των ελληνικών ομολόγων, που είχε συμφωνήσει να λάβει από το ελληνικό Δημόσιο για την εξόφληση παλαιοτέρων οφειλών του.

Ο κ. Χουντής είχε ζητήσει να μάθει από την επιτροπή «πώς επιτρέπει την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανειστών της Ελλάδας, με αποτέλεσμα το δημόσιο σύστημα υγείας να στερείται των αναγκαίων επιχορηγήσεων για τη συνέχιση της ομαλής προμήθειας φαρμάκων για τον πληθυσμό», με αφορμή τη διακοπή της προμήθειας του αντικαρκινικού φαρμάκου Erbitux από την γερμανική εταιρία Merck, προς τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία».
 

Μπερλουσκόνι: Ελλάδα και η Ιταλία πρέπει να κερδίσουμε την Γερμανία!




«Πρέπει να κερδίσουμε την αναμέτρηση δύναμης με την Γερμανία, δίνοντας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματικές εξουσίες», δήλωσε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη.


«Διαφορετικά, όλες οι χώρες θα αναγκασθούν να βγουν από το ευρώ και να επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα, αρχίζοντας από τα κράτη της Μεσογείου», πρόσθεσε ο μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «ο κύριος μελλοντικός στόχος είναι να μπορέσει να ξεπερασθεί η ευρωπαϊκή πολιτική που βασίζεται αποκλειστικά στην λιτότητα».

«Όλη η Ευρώπη διέρχεται κρίση, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τα πενήντα εκατομμύρια και η πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε από την Γερμανία οδήγησε σε δίνη ύφεσης», υπογράμμισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

«Στην Ελλάδα και στην Ιταλία για παράδειγμα, δεν μπορούν να συνεχίζουν να επιβάλλονται επιτόκια δανεισμού τόσο υψηλότερα από εκείνα της Γερμανίας. Στην περίπτωση της Ελλάδας η διαφορά φτάνει τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς συμμαχίας επιβεβαίωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή πρόκειται να παρουσιάσει με θεαματικό τρόπο, το νέο του «συμβόλαιο με τους Ιταλούς» που θα περιέχει τις κύριες του προεκλογικές δεσμεύσεις.

Το σημείο… μηδέν ή η μέρα της πτώχευσης ! ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !




Του Δημήτρη Τσιμούρα
Σου επιβάλλουν συνεχώς φόρους και χαράτσια με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!
Σου μειώνουν μισθούς και συντάξεις με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, τη στιγμή που αυξάνουν με
ανάλογους ρυθμούς το κόστος όλων των υπηρεσιών!
Παίρνουν επίτηδες στην ουσία μέτρα για την παραπέρα αύξηση της ανεργίας, απολύουν, κλείνουν μαγαζιά και μικρές επιχειρήσεις, για να μην μπορείς να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις που σου επιβάλλουν!
Είναι έτοιμοι να σου κατασχέσουν ό,τι έχεις και δεν έχεις, επειδή, όπως αποφάσισαν, τους… χρωστάς!
Έχουν διαλύσει την παραγωγική βάση και ξεπουλούν όλες τις υποδομές της πατρίδας μας σαν να είναι δική τους περιουσία!
Σε ληστεύουν με κάθε μέσο και τρόπο, για να ενισχύσουν τους τραπεζίτες και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες!
Στην… «ανάπτυξη» που σου υπόσχονται σου δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις, για να έχεις ρόλο ραγιά!
Υποθηκεύουν στους δανειστές την ίδια την πατρίδα μας για δάνεια που δεν μας αφορούσαν και δεν μας αφορούν, στέλνοντας σε μας τον λογαριασμό!
Σου καταρρακώνουν καθημερινά την αξιοπρέπεια και σε αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδι!
Προβοκάρουν και χτυπούν ανελέητα, με κάθε μέσο καταστολής που έχουν, τον ειρηνικό αγώνα που κάνεις, για να αποκρούσεις όλα αυτά!
Σακατεύουν με τα γκλομπς της εξουσίας και οδηγούν στα δικαστήρια όσους πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια σε όλα αυτά!
Προσπαθούν να μας φέρουν σε αντιπαράθεση, να καλλιεργήσουν τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό». Έχουν μαζί τους κάθε λογής έμμισθους υπηρέτες!
Σου λένε ότι όλα αυτά γίνονται για τη δική σου σωτηρία και αυτήν της πατρίδας σου! Αυτοί που έτσι και αλλιώς… δεν έχουν πατρίδα!
Είναι αυτοί που μας λένε ότι θα μας σώσουν, αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτήν τη θέση, οι «σύμμαχοι» της ΕΕ και όχι μόνο! Προσπαθώντας έτσι να περάσουν σε εμάς τη λογική του τζογαδόρου που, όσο χάνει, τόσο επιμένει να παίζει μέχρι να του πάρουν και τα ρούχα!

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι μας γυρίζουν πενήντα και εκατό χρόνια πίσω! 
Είναι όμως έτσι;

Πριν πενήντα χρόνια δεν υπήρχε αυτός ο πλούτος, δεν υπήρχαν αυτές οι υποδομές που έχουμε σήμερα, προϊόν της σκληρής δουλειάς όλων των εργαζόμενων. Και όμως, όλοι αυτοί που πρωτοστατούν στο ξεπούλημα του πλούτου, μας ονομάζουν τεμπέληδες!
Χρησιμοποιούσαμε ξυλόσομπες, αλλά τότε υπήρχαν καλοριφέρ για ελάχιστους. Σήμερα υπάρχουν, αλλά σου στερούν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσεις!
Χρησιμοποιούσαμε φαναριέρες ή παγωνιέρες για τη συντήρηση ευπαθών προϊόντων, αλλά τότε δεν υπήρχαν ψυγεία ούτε ηλεκτρικό ρεύμα για πολλές περιοχές της χώρας μας. Σήμερα υπάρχουν, αλλά σου κόβουν το ρεύμα και δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις!
Σήμερα, που υπάρχει ηλεκτρικό, σε οδηγούν στο καθεστώς της γκαζόλαμπας!
Τότε δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε, γιατί δεν υπήρχαν δρόμοι και αυτοκίνητα. Σήμερα υπάρχουν, αλλά σου στερούν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσεις!
Πριν πενήντα χρόνια δεν είχαμε φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες. Σήμερα υπάρχουν, αλλά σου στερούν τη δυνατότητα να έχεις πρόσβαση σ’ αυτά!
Σήμερα υπάρχουν όλα αυτά, όμως με βίαιο τρόπο μας τα στερούν, για να αυξάνουν συνεχώς τα πλούτη τους!
Και να μην ξεχνάμε ότι πριν πενήντα χρόνια υπήρχε και η ελπίδα της δημιουργίας, υπήρχε το αντίπαλο δέος που, είτε το ήθελαν είτε όχι, έβαζε καθοριστικό φραγμό στα σχέδια τους!
Δεν μας γυρίζουν λοιπόν απλώς πενήντα ή εκατό χρόνια πίσω. Μας οδηγούν με ταχείς ρυθμούς στο σημείο μηδέν, στο σημείο της καθολικής εξαθλίωσης!
Είναι το σημείο που θα συμπέσει με τη μέρα της επίσημης πτώχευσης, γιατί εκεί με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε! Τότε, που θα μας πουν λακωνικά «τώρα κόψτε το λαιμό σας, δεν έχουμε τίποτα να σας δώσουμε»! Είναι η μέρα που αυτοί θα επιλέξουν, όταν οι μαυραγορίτες επίσημοι και ανεπίσημοι –με τους νόμους του πολιτικού τους προσωπικού- θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και θα μας έχουν πάρει τα πάντα! Είναι η μέρα που όλοι αυτοί μας φαντάζονται γυμνούς και εξαθλιωμένους να τους εκλιπαρούμε πλέον για ένα κομμάτι ψωμί. Θα είναι η ημέρα που θα έχουν δημιουργήσει όλοι αυτοί έναν δικό τους ασφαλή επίγειο παράδεισο!
Στο σημείο μηδέν θα μας έχουν επιβάλει την αμορφωσιά και θα στοχεύουν στο μηδενισμό της σκέψης μας. Η μόρφωση θα αποτελεί αποκλειστικά δικό τους προνόμιο. Στο σημείο μηδέν η γνώση μας για τον κόσμο θα είναι αυτή που οι ίδιοι θα μας σερβίρουν. Το σημείο που… «το σεργιάνι μας στον κόσμο θα είναι δέκα μέτρα γης», όπως λέει και ο ποιητής.


Βιάζονται πολύ να μας φτάσουν εκεί, γιατί τότε είναι σίγουροι ότι δεν θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Βιάζονται, γιατί φοβούνται. Βιάζονται, γιατί ξέρουν, γιατί βλέπουν ότι παντού δημιουργούνται εστίες αντίστασης. Εστίες αντίστασης στις συγκοινωνίες, στους καταπέλτες των πλοίων, στα μπλόκα των αγροτών, στα διόδια, στις λαϊκές επιτροπές. Βιάζονται, πριν φουντώσει η καθολική αντίσταση σε έναν κοινό και αδιάσπαστο αγώνα, με άμεσο στόχο να τους σταματήσουμε, δημιουργώντας ταυτόχρονα συνθήκες αντεπίθεσης. Συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν, να πάρουμε πίσω αυτά που οι κλεπταποδόχοι αντί πινακίου φακής έβαλαν στο χέρι.
Και ας γνωρίζει πολύ καλά το πολιτικό προσωπικό ότι ποτέ ο ελληνικός λαός δεν τους ζήτησε να ξεπουλήσουν ό,τι αυτός με τον ιδρώτα του δημιούργησε, ποτέ δεν ζήτησε προστάτες που αυτοί του επέβαλαν! Ποτέ δεν τους ζήτησε να παίξουν τον ρόλο του αυτόκλητου σωτήρα! 
Ας είναι σίγουροι ότι θα έρθει η μέρα που για όλα αυτά θα τους ζητηθεί ο λόγος!
Και ας μην νομίζουν ότι η σιωπή πολλών από εμάς μεταφράζεται ως αποδοχή του εγκλήματος, που συντελείται από τα δικά τους χέρια. Είναι η σιωπή πριν την καταιγίδα!
«Και απά στην πέτρα της σιωπής τα νύχια του ακονίζει… »
Γιάννης Ρίτσος

Η πατρίδα φτιάχνεται με λίγα, αλλά σπουδαία, που οι πρόγονοι σου βάλαν στην ψυχή




Είπα να ρίξω μια ματιά στους δρόμους της ψυχής μου, να κλείσω τα μάτια και να ονειρευτώ, να μην βλέπω άλλο ανθρώπους να περπατούν σαν χαμένοι στο μαύρο που ήρθε κι έδιωξε το φως. Δεν αντέχει το βλέμα να κοιτάζει ανθρώπους με χαμένη την περηφάνια, που περπατούν με βήματα βαριά
κι έχουν γερμένους τους ώμους από το κρύο που τους έζωσε απ' όταν ήρθε το σκοτάδι. Κι εγώ, ένα με όλους τους άλλους, να προχωρούμε γρήγορα χωρίς να κοιταζόμαστε, χωρίς να μιλάμε, με μοναδική μας έγνοια όχι το αν θα ζήσουμε, αλλά πόσο ακόμη θα αντέξουμε σε ετούτο τον χαμό.

Σε αυτόν τον ανείπωτο αόρατο πόλεμο, που πέφτουν κορμιά δίχως να υπάρχουν βόμβες αλλά ούτε και σφαίρες, εσύ κι εγώ πρέπει επιτέλους να σηκώσουμε το βλέμμα, να κοιτάξουμε που μας πηγαίνουν κι έπειτα να πάρουμε μίαν απόφαση: θα συνεχίσουμε να περπατάμε προς το τέλος που μας ετοίμασαν ή θα αλλάξουμε πορεία αφήνοντας τους πραματευτάδες των ψυχών να βαδίσουν προς το δικό τους φρικτό τέλος;
Εμένα, θέλω να ξέρεις πως δεν μου κόφτει και πολύ. Αλλά, μέσα σε ετούτη την παραζάλη και την σιωπή που τρυπά το είναι μου, γνώμη μου είναι πως ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας, να σηκώσουμε τους ώμους μας, να σταθούμε γερά στα πόδια μας κι έπειτα ν’ αρνηθούμε όλα ετούτα τα φριχτά που μας ζητούνε τα δουλικά των δαιμόνων να πράξουμε.

Κοίτα να δεις τι ο νους μου ορίζει πως πρέπει να κάνουμε όλοι μας…
Πάρε μια αγκαλιά από τον γαλάζιο ουρανό.
Μετά, πάρε μια χούφτα από το καθάριο νερό αυτής της πατρίδας.
Τέλος, σκύψε και πάρε στα χέρια σου και μια χούφτα ματωμένης Ελληνικής γης.
Βάλτα όλα μαζί και μπορείς να κάνεις τα πάντα.
Μπορείς να σμιλέψεις τα όνειρά σου και να τους δώσεις ζωή…
Μπορείς να διώξεις το σκοτάδι με ένα σου νεύμα… και να ξαναφέρεις το φως στη ζωή σου.
Μπορείς να χτίσεις τον κόσμο ολόκληρο με όσα κρύβουνε μέσα τους τα «υλικά» αυτής της μικρής μα τόσο μεγάλης και άγιας πατρίδας…

Το ξέρουν ετούτοι και το ξέρεις κι εσύ, πως στο τέλος έτσι θα γίνει. Θα ξαναχτίσεις την γκρεμισμένη σου πατρίδα, με τις πέτρες της, με την ψυχή σου να μπαίνει στα ιερά χώματα και να την «δένει» και με την πίστη σου να στεριώνει όλα εκείνα που τα χέρια σου θα φτιάξουν. Γι αυτό, ούτε πέτρες, ούτε χώμα, ούτε αέρα και νερό έχουμε να δώσουμε σε εκείνους που τα θέλουν.
Μα, πρέπει κάνουμε γρήγορα. Όσο τώρα το αργούμε, τόσο περισσότερος θα είναι ο κόπος όταν θα έρθει η στιγμή να χτίσουμε ξανά την πατρίδα και να ορίσουμε εμείς τον τρόπο που θέλουμε να ζήσουμε και τον τόπο που θέλουμε να μας αναπαύσει...

Γι αυτό σου λέω, έλα να συνταχθούμε μαζί, σε μια γραμμή… Δίπλα και όχι αντίκρυ. Να καθίσουμε και να βρούμε όσα μας κάμουν ένα και να αφήσουμε όλα τα άλλα, τα ξένα, στην άκρη. Να καθίσουμε και να σκεφτούμε καλά και με μεγάλη προσοχή και στο τέλος μαζί ν' αποφασίσουμε τον τρόπο που θα διώξουμε ετούτους που σκοπό βάλανε να μας κάνουνε δικούς τους δούλους...
Κι εσύ, που είσαι έμπειρος σε ετούτα, σε παρακαλώ να έρθεις και να μου μάθεις εκείνα που η ζωή σου δίδαξε.
Έλα να μου μάθεις πώς να πετάω και όχι πώς να σέρνομαι…
Έλα να μου δείξεις πως να ζω και όχι πώς να πεθαίνω…
Έλα να μου θυμίσεις τι είναι η αξιοπρέπεια, τη λευτεριά και όλα τ' άλλα που μου έκλεψαν οι επιτήδειοι ελεεινοί λιμοκοντόροι.

Ευκαιρίες πολλές δεν θά 'χουμε, να το ξέρεις. Κι όσο ο χρόνος περνά, τόσο θα βαραίνει το φορτίο που πρέπει εμείς να κουβαλήσουμε. Γιατί, δικό μας είναι το φορτίο αυτό, δική μας είναι αυτή η ευθύνη. Κι είναι βαρύ, αλλά κι ευλογημένο από τους αγίους κι από τους ήρωές μας.

Άντε λοιπόν να συνταχθούμε... όπως κάποτε πράξανε οι παπούδες μας όταν το καθήκον για την λευτεριά τους κάλεσε.
Άντε λοιπόν, να αδερφωθούμε... γιατί αδέρφια δεν είναι μόνο εκείνα που η ίδια μάνα τα γεννά, μα αδέρφια γίνονται και όσοι μαζί περνούνε δύσκολα κι όσοι μαζί περνούν από πόλεμο. Και σε ετούτο τον πόλεμο που τώρα ζούμε, αδέρφια γίναμε όλοι.
Άντε λοιπόν, να γράψουμε και πάλι την ιστορία και να δείξουμε σ' όλους πως εμείς ξέρουμε να πέφτουμε, αλλά ξέρουμε και να σηκωνόμαστε. Αυτή είναι η ράτσα μας από πάντα...

Σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο, λοιπόν, μην ξεχάσεις ποτέ, πως πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, αλλά στο τέλος τους νικάς.
Έτσι είναι φτιαγμένα τα πράγματα.
Και σήμερα αυτά είναι που παίρνουν σάρκα και οστά στα όσα άσχημα μας συμβαίνουν, στα όσα εμείς επιτρέπουμε να μας κάνουν και στα όσα μέλλει να συμβούν όταν αποφασίσουμε να πάψουμε να είμαστε σκυμμένοι και σηκώσουμε το ανάστημά μας.

Κι επειδή ετούτοι οι ελεεινοί δεν είναι άξιοι ούτε να μας πούνε πως μας πολεμούν, κι επειδή είναι ανάξιοι να μας διαφεντεύουν, επειδή δεν είναι άξιοι ούτε στη σκιά από το όνομα της πατρίδας μας να ζούνε, άντε να βάλουμε μπρος να σταματήσουμε αυτό το κακό και να αρχίσουμε να φτιάχνουμε ετούτη την πατρίδα όπως την ονειρευτήκαμε. Εξάλλου, τί άλλο μεγαλύτερο χρέος έχουμε από το να την παραδώσουμε ολόκληρη σε εκείνους που έρχονται μετά από εμάς;

Αυτή είναι και η μεγάλη μας ευκαιρία να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια και την περπατησιά μας... 

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ποιος θα δικαιωθει τελικα ;




’ Κύριε Προβόπουλε, υπάρχει ακόμη αρκετή δυσπιστία απέναντι στη χώρα σας. Για ποιο λόγο πρέπει οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι να δώσουν κι άλλα χρήματα στην Ελλάδα;

Ως έλληνας πολίτης νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους ευρωπαίους φορολογούμενους – 230 
δισ. ευρώ είναι ένα τεράστιο ποσό. Στο παρελθόν εφαρμόσαμε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά δεν εφαρμόσαμε επαρκώς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Καθώς γινόταν προφανές ότι το πρόγραμμα βάδιζε εκτός στόχου, άρχισε να μειώνεται και η εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας. Επομένως, κατανοώ τις ανησυχίες των ευρωπαίων φορολογουμένων. Μπορώ όμως να τους πω ότι αυτή τη φορά η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Η χώρα αλλάζει. Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ.Προβόπουλου.( ΠΗΓΗ www.bankingnews.gr , Capital.gr)’’


99. "Θα σας ρίξουν παρά πολύ• θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν".
ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
Από το βιβλίο "Κοσμάς ο Αιτωλός" του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη, εκδ. Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας "Ο Σταυρός "

Πρέπει και εμείς με την σειρά μας ως Έλληνες Πολίτες να ευχαριστήσουμε (( την αγαθή )) τύχη που μας οδήγησε στην ιστορική συγκυρία να βρεθούνε ξαφνικά έμπροσθεν μας τόσοι ανοικτοχέρηδες φιλάνθρωποι!!!
Όμως δεν παύουμε να ανησυχούμε και γι αυτούς τους ξένους φορολογούμενους που διακινδυνεύουν τα χρήματα τους!! για να καλύψουνε τα χρηματικά κενά του διεφθαρμένου όπως λένε Ελληνικού Κράτους. Άραγε αυτοί ανησυχούν για την εξαθλίωση και την πείνα των Ευρωπαίων συμπολιτών τους που τα καλοκαίρια τους υποδεχόταν με την ζεστή Ελληνική αγκαλιά η θέλουν μόνο να διασφαλισθούν? Μήπως διάβασαν ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ και τον πίστεψαν και γι αυτό ανησυχούν? Γιατί εμείς πιστεύουμε τα αψευδή χείλη του ΑΓΙΟΥ και ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ και πραγματικού ΕΘΝΑΡΧΗ μας ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ του οποίου το μαρτύριο είχε αιτίες έναρξης στις τοκογλυφικές μπίζνες εκείνης της εποχής που φυσικά φτάνουν σημειολογικά μέχρι και τις μέρες μας. 
Δεν επιθυμούμε να μιλήσουμε για ειδεχθές η απεχθές η απαίσιο χρέος εξ αιτίας του οποίου φθάσαμε σε τέτοια(( επαιτεία)), το θέμα ήδη το εξήντλησαν διακεκριμένοι οικονομολόγοι.
Αποτελεί όμως κοινό παρονομαστή το γεγονός ότι με τα κλεμμένα πρέπει να αποζημιωθεί πρώτα ο εξαπατημένος Ελληνικός Λαός και μετά οι δανειστές και όχι ο καθημαγμένος Λαός να πληρώσει για τα κλεμμένα. Μπορεί η ψυχή της Φραγκιάς να στέκεται μόνο πάνω στα χρήματα και όχι στις παραπάνω λεπτομέρειες!! όμως η Ψυχή ΤΩΝ ΑΠ ΑΙΩΝΟΣ αδικημένων Ελλήνων στέκεται στους Θείους Λόγους ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ μας ΠΑΤΡΟ ΚΟΣΜΑ 52."Ότι σας ζητούν, να δίνετε• ψυχές μόνον να γλιτώνετε". 

Ναι λοιπόν , αν γλυτώσουμε την Λεβεντιά και το Ορθόδοξο Φρόνημα μας σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς της Βαρβαροκρατίας των τοκογλυφικών αγορών, μας λέει ο Άγιος, δεν πρόκειται να χαθεί σπιθαμή αιματοβαμμένης Ρωμαίικης Γής γιατί αυτή η ίδια η ΓΗ είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ. Και η Ψυχή αυτή δεν υποθηκεύεται έστω και αν φαινομενικά τα περισσότερα σήμερα είναι υποθηκευμένα. Αυτό εφησυχάζει και τους τοκογλύφους των διεθνών αγορών και τους δίνει το δικαίωμα να μας βάλουν σαν κοινωνία στην εντατική των βασανιστηρίων με τεχνητή μάλιστα αναπνοή και με γιατρούς ( ηγέτες ) που σε τηλεοπτικές δηλώσεις τους επιθυμούν να συνεργασθούν με τον ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ προκειμένω να μας σώσουν!!
Ο ΠΑΤΡΟ ΚΟΣΜΑΣ όλο αυτό το σκηνικό το περιέγραφε με μία πρόρρηση 61."Θάρθη πρώτα ένα ψευτορωμαίϊκο• να μη το πιστέψετε• θα φύγει πίσω".
Επειδή όμως φαίνεται να άνοιξε η όρεξη των διεθνών τοκογλύφων, σε λίγο θα πλησιάσουν με ψευτοδιλήμματα και θα θελήσουν να εξουδετερώσουν τον πυρήνα της ΛΕΒΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ.
Τους περιμένουμε λοιπόν, όπως περίμεναν οι Λεβεντογέννηδες Κρητικοί τους Γερμανούς Εισβολείς Αλεξιπτωτιστές...όχι για να τους κάνουμε κανένα κακό, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, αλλά για να σταθούμε απέναντι τους με όλη την δύναμη της ψυχής και να τους θερίσουμε με την κραυγή μας ((ΕΞΩ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ AΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ)) για να τους στείλουμε στον στενό συνεργάτη τους τον έξωαποεδω.
Συγχωρείστε τα ορθογραφικά λάθη και τις ασυνταξίες του παραπάνω κειμένου μου γιατί το έγραψα με την ψυχή μου (( πάνω στο γόνατο)).
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.

Το άγνωστο παρασκήνιο της νύχτας των Ιμίων ...στην Θράκη



Το απόρρητο τηλεγράφημα της ΕΥΠ Αλεξανδρούπολης που προέβλεπε τις εξελίξεις αλλά αγνοήθηκε από την κυβέρνηση !
Η μερική επιστράτευση που κηρύχθηκε σε μονάδες του Έβρου χωρίς να υπάρξει προηγούμενη
απόφαση του ΚΥΣΕΑ
Οι αμφισβητήσεις στην Θρακιώτικη βραχονησίδα Ζουράφα (λαδόξερα ), όπου οι τούρκοι στήνουν την επόμενη κρίση ..

Το παρασκήνιο από την δραματική νύχτα των Ιμίων, που οδήγησε στην τελευταία μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση και έφερε τις δύο χώρες στα πρόθυρα γενικευμένου πολέμου.
Πρόκειται για μια κρίσιμη περίοδο που το τελευταίο διάστημα έχει ξαναζωντανέψει: από τη μια η δημοσίευση διαφόρων βιβλίων σχετιζόμενων με τα παρασκήνια της συγκεκριμένης υπόθεσης, από την άλλη σχετικές ταινίες, κυρίως όμως οι συνεχείς διεκδικήσεις και παραβιάσεις ενόσω βρίσκεται εδώ και... χρόνια σε εξέλιξη ο περίφημος ελληνοτουρκικός διάλογος.
Βέβαια, η ιστορία της νύχτας των Ιμίων είναι πολύ πρόσφατη για να έχουμε ήδη μάθει την όλη αλήθεια (αν το μάθουμε ποτέ). Αλλά για το πέρασμα μόλις μιας δεκαετίας από εκείνα τα σημαντικά γεγονότα, γνωρίζουμε ήδη πολλά – και σε κάθε περίπτωση, περισσότερα από όσα (νομίζαμε ότι) ξέραμε τότε. Κάποια από τα οποία χρήσιμο θα ήταν να μάθετε και εσείς, αφού αφορούν σε μεγάλο βαθμό και την περιοχή μας.

Η ΠΡΟΒΟΛΗ εδαφικών διεκδικήσεων από την πλευρά της Τουρκίας ήταν για πολλούς κεραυνός εν αιθρία. Δεν θα έπρεπε να είναι. Τον Ιούνιο του 1991, λίγο πριν την επίσκεψη του τότε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους Senior σε Αθήνα και Άγκυρα, ο αρχηγός του τουρκικού στόλου ναύαρχος Ιλφάν Τινάζ είχε αμφισβητήσει ευθέως την ελληνική κυριαρχία, ισχυριζόμενος δημοσίως ότι οι βραχονησίδες του Αιγαίου δεν είναι ελληνικό έδαφος.
Αλλά ούτε και εκείνη η δήλωση ήταν κεραυνός εν αιθρία. Στα τέλη του 1989 η Τουρκία είχε χρησιμοποιήσει κατά την διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων τη βραχονησίδα Ζουράφα, στα ανατολικά της Σαμοθράκης και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Είχε μάλιστα διαρρεύσει και σχετικούς χάρτες, αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία της Ελλάδας σε μια σειρά από ακατοίκητα νησιά που δεν καταγράφονταν ονομαστικά στις σχετικές ελληνοτουρκικές αλλά και τις ελληνοϊταλικές (για τα Δωδεκάνησα) συμφωνίες.

Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ της κρίσης ήρθε στα τέλη του 1995 και η κορύφωση στις αρχές του 1996, μέσα σε κλίμα κυβερνητικής αβεβαιότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.
Από τη μία ζούσαμε ημέρες Ωνασείου, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να εγκαταλείπει την πρωθυπουργία και τον Κώστα Σημίτη να αναδεικνύεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ νέος πρωθυπουργός, στις 18 Ιανουαρίου. Από την άλλη πλευρά των συνόρων, υπήρχαν εκλογές στα τέλη Δεκεμβρίου, με κανένα κόμμα να μην κερδίζει απόλυτη πλειοψηφία και την Τανσού Τσιλέρ, αν και βλέπει τρίτο το κόμμα της, να είναι πρωθυπουργός για όλες τις ώρες της μεγάλης κρίσης.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ 29ης Ιανουαρίου ο σταθμός της ΕΥΠ στην Αλεξανδρούπολη εντοπίζει, από ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας, εντολές του τουρκικού ΓΕΝ προς δύο περιπολικά στην περιοχή των Ιμίων. Η εντολή ήταν σαφής: να πλησιάσουν και στις δύο βραχονησίδες και να ελέγξουν αν και πού υπήρχαν έλληνες κομάντος αλλά και ελληνική σημαία. Ο κυβερνήτης του ενός περιπολικού ρωτήθηκε μάλιστα επίμονα από το κέντρο κατά πόσο θα μπορούσε να διαπιστώσει την τακτική κατάσταση κατά την διάρκεια της νύχτας και με δεδομένες τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Ο τούρκος αξιωματικός απάντησε ότι αυτό θα εξαρτιόταν από τις συνθήκες που θα αντιμετώπιζε την ώρα που προσέγγιζε τις βραχονησίδες. Η σχετική συνομιλία μεταφράστηκε στην Θράκη το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου και στάλθηκε στην κεντρική υπηρεσία της ΕΥΠ το επόμενο πρωί. Από εκεί στάλθηκε από τον απόρρητο τηλέτυπο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΝ, ενώ αμέσως ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος μάλιστα ζήτησε και πήρε (στις 31 Ιανουαρίου, όταν όλα είχαν πια τελειώσει) αντίγραφο του εγγράφου από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπουλο.
Είναι προφανές ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, χάρη στον σταθμό της Αλεξανδρούπολης, είχε έγκαιρα ειδοποιήσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για την προετοιμασία των Τούρκων, ωστόσο είναι εξίσου προφανές από τις μετέπειτα εξελίξεις ότι οι αρμόδιοι δεν έδωσαν την ανάλογη σημασία στην κρίσιμη αυτή πληροφορία.

ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ λοιπόν και φτάνουμε το πρωί της 30ης Ιανουαρίου, όταν πλέον έχουν μεταφραστεί και σταλεί τα σχετικά σήμερα στην Αθήνα ώστε να είναι όλοι ενήμεροι. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Λυμπέρης καλείται στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Βουλή, όπου μετέχει σε έκτακτη σύσκεψη μαζί με τους υπουργούς Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου, Άμυνας Γεράσιμο Αρσένη, Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο, Εσωτερικών Άκη Τσοχατζόπουλο και Τύπου Δημήτρη Ρέππα. Εκεί ο ναύαρχος αναλύει επί χάρτου τα στρατιωτικά δεδομένα, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Θράκη (όπου υπήρχε αυξημένη ετοιμότητα). Μάλιστα, αργά το βράδυ, πριν τα μεσάνυχτα, χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, κηρύσσεται επιστράτευση τοπικών εφεδρειών στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Μέχρι και τότε παίζονταν ένα απίστευτο διπλωματικό πόκερ ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας, Τουρκίας αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών, αξιωματούχοι των οποίων με συνεχή τηλεφωνήματα προσπαθούσαν να κατευνάσουν την ένταση και να αποτρέψουν τον διαφαινόμενο πόλεμο.

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ και ενώ πλέον το ημερολόγιο δείχνει 31 Ιανουαρίου, γίνεται γνωστό ότι έχουν αποβιβαστεί τούρκοι κομάντος στην Μικρή (Δυτική) Ίμια. Όπως αποδεικνύεται σήμερα, το γεγονός η ελληνική κυβέρνηση το πληροφορήθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και το επιβεβαίωσε από την αμερικανική πλευρά. Προς επιβεβαίωση της ύπαρξης των τούρκων κομάντος στο νησί, απογειώθηκε ένα ελληνικό ελικόπτερο. Είναι αυτό που λίγη ώρα μετά κατέπεσε, οδηγώντας στον θάνατο τους Χρήστο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό. Οι οικογένειες των θυμάτων ακόμα και σήμερα αμφισβητούν τα αίτια της πτώσης. Αν και η ΕΥΠ Αλεξανδρούπολης είχε ενημερώσει, φαίνεται ότι κανένα σχέδιο δεν υπήρχε για αποτροπή πιθανής τουρκικής επιχείρησης κατάληψης της Μικρής Ίμια.

ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ τα ξημερώματα ξεκίνησε η περίφημη έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, στο οποίο εντύπωση προκάλεσε ότι συμμετείχαν και άλλοι (μη αρμόδιοι εκ πρώτης όψεως) υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο τότε Μακεδονία-Θράκης και αργότερα πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
Εκεί και μόλις τότε αποφασίστηκε, έπειτα και από αμερικανικές προτάσεις και πιέσεις, η ταυτόχρονη απόσυρση ελληνικών και τουρκικών στρατευμάτων από την περιοχή, με ταυτόχρονη απόσυρση και της ελληνικής σημαίας από την βραχονησίδα. Ακολούθησε, την ίδια ημέρα και μέσα σε τεταμένο κλίμα, η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στην Βουλή, όπου ο Κώστας Σημίτης έλαβε μεν ψήφο εμπιστοσύνης αλλά συγκέντρωσε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τον χειρισμό της κρίσης αλλά και τις μετέπειτα ευχαριστίες του στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΤΑ ΙΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ αποτελούν την πιο γνωστή ελληνοτουρκική γκρίζα ζώνη. Οι διεκδικήσεις της Άγκυρας, ωστόσο, δεν περιορίζονται μόνον εκεί. Τον Μάιο του 1996, τρεισίμισι μήνες μετά την κρίση δηλαδή, εκδόθηκε από τις τουρκικές Στρατιωτικές Ακαδημίες εγχειρίδιο με τίτλο «Τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου, γεωγραφική-ιστορική-νομική ανασκόπηση και εισηγήσεις πολιτικής».
Σύμφωνα με αυτό, για μια σειρά από νησιά και βραχονησίδες «συνεχίζει νομικά η κυριαρχία της Τουρκίας». Μάλιστα, υπάρχει ρητή αναφορά και για την Ζουράφα στα ανατολικά της Σαμοθράκης, που ανήκει στις αποκαλούμενες «Θρακικές Σποράδες».
Μάλιστα, συστηματικά το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι φαίνεται να επιχειρούν να επιβάλουν καθεστώς αμφισβήτησης στη βραχονησίδα αυτή, παρενοχλώντας τα ελληνικά αλιευτικά που την προσεγγίζουν.
Αποδείχθηκε αυτό άλλωστε πολύ πρόσφατα, μόλις γνωστοποιήθηκε στον τουρκικό Τύπο το απόρρητο σχέδιο του τουρκικού στρατιωτικού κατεστημένου «Suga», σύμφωνα με το οποίο προβλέπονταν να βρεθεί η αφορμή για ένα ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό επεισόδιο που θα δικαιολογούσε ακόμα και τουρκική απόβαση σε αιγαιοπελαγίτικα νησιά στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου συχνά δημιουργούνται προστριβές ανάμεσα σε έλληνες και τούρκους ψαράδες.
Μάλιστα, στο παρελθόν έχει γραφτεί (χωρίς ποτέ να διαψευστεί) ότι ενίοτε το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, εκτελώντας πολιτικές εντολές, «συνιστά» στους έλληνες ψαράδες να αποφεύγουν την προσέγγιση στην περιοχή, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν ότι πάνω στην Ζουράφα της Θράκης στήνονται σταδιακά τα δεύτερα Ίμια της πρόσφατης ελληνοτουρκικής ιστορίας...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τη νύχτα των Ιμίων, ο Σημίτης παρέπεμψε τον αρχηγό της ΕΥΠ στον …Μαντέλη!




(Φωτό: Η τουρκάλα γυναίκα του Χριστοφοράκου, χορηγού του Μαντέλη.)

Αυτός ο άνθρωπος που έχει το θράσος να αρθρογραφεί για την κρίση που ο ίδιος δημιούργησε, για την απώλεια εθνικής
κυριαρχίας που ο ίδιος επέτρεψε, για το σύστημα σήψης, διαφθοράς, εθνικής κατάπτωσης που ο ίδιος οραματίστηκε, φαίνεται ότι δεν έχει καν το ελαφρυντικό του “σφάλματος”.

Το ότι ο αρχιερέας της μειοδοσίας άφησε στο περιθώριο τον αρχηγό της ΕΥΠ τις κρίσιμες ώρες διαχείρισης της κρίσης, είναι πλέον ευρέως γνωστό. Τον είχε στο σαλονάκι, στον προθάλαμο της βουλής, όπου γινόταν η κρίσιμη σύσκεψη, απαξιώνοντας να το δεχθεί! Αυτό όμως που πέρασε στα ψιλά ενώ είναι εξέχουσας σημασίας είναι άλλο… Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος απαίτησε να δει τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει με στοιχεία – φωτιά που είχε στην κατοχή του. Αφού τον έψαχνε όπως ήταν επόμενο στο Πεντάγωνο, ενημερώθηκε ότι ο τελευταίος βρισκόταν μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη στην βουλή!

Πηγαίνει αμέσως εκεί και ενημερώνεται από την γραμματέα του κυρίου Σημίτη, κυρία Μαρία Πλευράκη, ότι “δεν μπορούσε να εισέλθει”. Επιένοντας, της ζητά να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για θέμα «μείζονος σημασίας» και εκείνη του ζήτησε να περιμένει δύο λεπτά.

Μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων, ενημέρωσε τον κ. Σημίτη και – λίγο αμήχανη – του είπε πως «ο πρόεδρος είπε να δείτε τον κ. Μαντέλη και να τον ενημερώσετε»!!
Ο ψηλός και συνήθως νευρικός απόστρατος αξιωματικός δύσκολα συγκράτησε την αγανάκτησή του και επέμεινε: «Μα, αντιλαμβάνεσθε πως είμαι ο αρχηγός της ΕΥΠ και πρέπει να μιλήσω μόνο στον πρωθυπουργό».
Αυτό δεν συνέβη και ο κ. Βασιλικόπουλος κάθησε σε έναν καναπέ για πολλή ώρα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας λοιπόν, παρέπεμψε εκείνες τις κρίσιμες ώρες τον αρχηγό της ΕΥΠ, στον επίορκο Μαντέλη! Τον άνθρωπο που όπως μάθαμε μετέπειτα, χρηματίστηκε από τον Χριστοφοράκο. Τον σύζυγο της Τουρκάλας συγγενούς του …Ντεμιρέλ!
Τον άνθρωπο που μετέπειτα πρωτοστάτησε για να περάσει η συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους, υβρίζοντας και αποκαλώντας “ακροδεξιούς” τους ίδιους τους συντρόφους του στο ΚΥΣΕΑ που αντιδρούσαν!

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΔΙΑΤΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ!

Ο Κώστας Σημίτης είναι ακόμα αμετανόητος και ελεύθερος. Το ίδιος και ο κύριος Μαντέλης.

Αντίθετα η Ελλάδα είναι υπόδουλη και έρμαιο της συμμορίας Σημίτη, ακόμα και σήμερα.

Διαβάστε: Ξεριζώστε τα καρκινώματα της πατρίδας.

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1997. Η κυβέρνηση Σημίτη παρουσιάζει την Ελληνοτουρκική συμφωνία επί της νέας δομής του ΝΑΤΟ. Το μνημείο αυτό του αίσχους που ήταν η επίσημη αποδοχή “συνδιαχείρισης” του Αιγαίου με την Τουρκία προκαλεί αντιδράσεις μέσα στην κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι ότι ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Σεζγκίν, ισχυρίστηκε ότι με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, το Αιγαίο τίθεται υπό κοινή ευθύνη.

Ο Γεράσιμος Αρσένης εκφράζει ανοιχτά την διαφωνία του όπως και άλλοι βουλευτές. Αρχίζουν λοιπόν επιθέσεις εναντίον των διαφωνούντων από τους πολύ στενούς φίλους του πρωθυπουργού, όπως ο Τάσος Μαντέλης, που κατηγόρησε τους έχοντες αντίθετη άποψη από την επίσημη “γραμμή” ότι κινούνται σε “σοβινιστική” κατεύθυνση, ενώ, έκανε λόγο για “ακροδεξιές απόψεις” μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Λίγες ημέρες μετά, πάλι τον Δεκέμβρη του 1997, ο Τάσος Μαντέλης υπογράφει την ανάθεση έργων ύψους 222,7 δισεκατομμυρίων δραχμών στην Intracom και 150 δισ. στη Siemens. Την επονομαζόμενη και ως σύμβαση της ντροπής.

Αμέσως μετά, (εάν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του ίδιου του Μαντέλη) αρχίζουν και πέφτουν οι μίζες στους λογαριασμούς του. Υπάρχει βέβαια και ο “ανώνυμος πληροφοριοδότης” που υποστήριξε ότι και το 1997 (πριν την υπογραφή) έπεφταν οι μίζες ύψους μάλιστα 10 εκατομυρίων. Αυτό όμως ο αξιότιμος κύριος Μαντέλης το διαψεύδει.

Όπως όμως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, τσάμπα φιλότουρκος δεν υπάρχει. Έχουμε αποδείξει δε ότι ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS είναι έρμαια της Τουρκικής πολιτικής αφού απλούστατα το Τουρκικό βαθύ κράτος γνωρίζει ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΗΡΑΝ έστω και ένα Ευρώ από το βρώμικο χρήμα: Πως ήταν η μέρα σου Γιαβρί μ’; Λάδωσα δυό υπουργούς και δυό διοικητές αγάπη μου.

Έτσι ο κύριος Μαντέλης, ο πολέμιος του “Ελληνικού Εθνικισμού” και του πατριωτισμού, υπηρέτησε και αυτός “συμπτωματικά” τα Τουρκικά συμφέροντα στο έπακρο. Συκοφάντησε αγνούς ανθρώπους, δαιμονοποίησε τον Πατριωτισμό κατά την προσφιλή τακτική όλων των ελεεινών υποκειμένων που ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΗ ΣΑΡΚΑ αυτής της χώρας και υποδούλωσαν τον λαό στους τοκογλύφους.

Γιατί όπως έχουμε πει, υπάρχουν δύο άκρα: Αυτός που βάζει την πατρίδα πάνω από το τομάρι του και τα λαμόγια που αρμέγουν την πατρίδα για να “σπουδάσουν τα παιδάκια τους”.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε τα παιδάκια σας κατάματα, εξηγήστε τους ότι γεννιώνται υποδουλωμένα γιατί κάποιοι κύριοι Μαντέληδες προτίμησαν την μοσχαροκεφαλή τους και την κοιλάρα τους από το να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο τους ως όφειλαν.

Και επειδή ο κύριος Μαντέλης κυκλοφορεί ελεύθερος, εάν τον συναντήσετε εξηγήστε του ότι η “χορηγία” που έλαβε από τη Siemens, ήταν πληρωμένη από το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Ήταν οι χαμένες συντάξεις. Τα αποθεματικά των ταμείων. Ήταν κομμάτι από τη σάρκα αυτής της χώρας που τα καρκινώματα τύπου Μαντέλη την ξέσκισαν για να γεμίσουν τις σαπιοκοιλιές τους. Και τώρα ήρθε ο λογαριασμός.

Οπότε κύριε Μαντέλη, εάν κάποιος σας σταματήσει στο δρόμο για να σας εξηγήσει την προέλευση των χρημάτων που καρπωθήκατε, μη δώσετε σημασία.

“Εθνικιστές” θα είναι Τάσο μου. Εθνικιστές.

Πηγές. Διαβάστε τες για να δείτε τι εστί λαμόγιο και τι Πατριώτης.

http://www.hri.org/news/greek/ant1gr/1997/97-12-05.ant1gr.html#05

http://www1.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=3707463&action=print

http://www.hri.org/news/greek/ant1gr/1997/97-12-18.ant1gr.html

ΙΜΙΑ-ΕΥΠ-CIA : Η τελευταία νύχτα …Tα φοβερά ντοκουμέντα !

Αποκάλυψη από τον Βετεράνο : Ποτέ οι Αμερικανοί δεν έθεσαν θέμα απομάκρυνσης της Ελληνικής Σημαίας από τα Ιμια !

Λίγα 24ωρα πριν από την κορύφωση της κρίσης, οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες

πήραν στα χέρια τους το περιεχόμενο μιας συνομιλίας του τότε αρχηγού του Τουρκικού ΓΕΝ ναυάρχου Ερκαγια, ο οποίος εξηγούσε ότι η ιστορία των γκρίζων ζωνών ήταν «δικό του παιδί».
Ο Ερκαγια αποκάλυπτε πως όταν ήταν ακόμη αρχηγός του Στόλου είχε δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ψάξουν όλα τα επίσημα αρχεία του τουρκικού κράτους και να προσπαθήσουν να βρουν για ποιες νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο θα μπορούσαν να εγείρουν διεκδικήσεις.
«Εστειλα τη μελέτη στο ΓΕΕΘΑ, το οποίο και την υιοθέτησε αμέσως» ανέφερε ο Ερκαγια και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος πως με τα στοιχεία που έχουμε μπορούμε να διεκδικήσουμε τους Καλογήρους, τους Φούρνους».
Σε αυτό το σημείο η συνομιλία διεκόπη γιατί γινόταν από ανοικτή γραμμή. Οι αναλυτές της ΕΥΠ ήξεραν όμως αμέσως ότι είχαν στα χέρια τους μια σημαντικότατη είδηση που έδειχνε ότι η κλιμακούμενη κρίση στα Ιμια δεν ήταν η απρόβλεπτη εξέλιξη μιας τυχαίας υπόθεσης αλλά εσκεμμένο σχέδιο του Ερκαγια.
Το σχετικό τηλεγράφημα προωθήθηκε στους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας.
* H επιδρομή των κομάντος
Ως τότε οι ελληνικές υπηρεσίες δεν είχαν άλλη ένδειξη για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. H μόνιμη αγωνία τους ήταν η διεξαγωγή μιας καταδρομικής επιχείρησης των Τούρκων στη Μυτιλήνη ή άλλο νησί κοντά στα τουρκικά παράλια.
Και αυτό γιατί από όλες τις πληροφορίες προέκυπτε ότι η Αγκυρα πίστευε ότι έλληνες πατριώτες κρύβουν τον αρχηγό του PKK Αμπντουλά Οτσαλάν σε μυστική τοποθεσία σε νησί. «Ο φόβος μας ήταν μια επιδρομή με 2-3 ελικόπτερα και κομάντος στη Μυτιλήνη ή κάπου αλλού» ανέφερε αξιωματούχος της ΕΥΠ εκείνη την περίοδο, ο οποίος πρόσθεσε πως «ξέραμε ότι ένα τέτοιο επεισόδιο, έστω και αν δεν έβρισκαν τον Οτσαλάν, θα προκαλούσε απίστευτη κρίση».
Το δεύτερο ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι κατά πόσο υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση για την τουρκική απόβαση στα Ιμια. Ο σταθμός της ΕΥΠ στην Αλεξανδρούπολη είχε εντοπίσει, από ανοικτά κανάλια επικοινωνίας (και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία), εντολές του τουρκικού ΓΕΝ προς δύο περιπολικά το απόγευμα της 29ης Ιουνίου.
H εντολή ήταν σαφής, να πλησιάσουν και στις δύο βραχονησίδες και να ελέγξουν αν και πού υπάρχουν έλληνες κομάντος αλλά και ελληνική σημαία.
Ο κυβερνήτης του ενός περιπολικού ρωτήθηκε μάλιστα επίμονα από το κέντρο κατά πόσο θα μπορούσε να διαπιστώσει την τακτική κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας και με δεδομένες τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.
Ο τούρκος αξιωματικός απάντησε πως αυτό θα εξαρτιόταν από τις συνθήκες που θα αντιμετώπιζε την ώρα που θα προσέγγιζε τις βραχονησίδες. H σχετική συνομιλία μεταφράστηκε το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου και στάλθηκε στην κεντρική υπηρεσία της ΕΥΠ το επόμενο πρωί.
Από εκεί στάλθηκε από τον απόρρητο τηλέτυπο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΝ. Είναι σαφές πως οι επιτελείς δεν έδωσαν την ανάλογη σημασία στην κρίσιμη πληροφορία, ενδεχομένως επειδή βομβαρδίζονταν εκείνη την ώρα με πληροφορίες για τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.
Το βέβαιο πάντως είναι πως η ΕΥΠ είχε δώσει έγκαιρη προειδοποίηση για την προετοιμασία των Τούρκων. Ο Κώστας Σημίτης ενημερώθηκε γι’ αυτό το έγγραφο και ζήτησε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπολο αντίγραφο, το οποίο και έλαβε στις 31 Ιανουαρίου.
Ενα από τα σοβαρά προβλήματα εκείνων των ημερών ήταν ασφαλώς η καχυποψία που υπήρχε ανάμεσα στον Σημίτη, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει την πρωθυπουργία, και ανθρώπους σαν τον Βασιλικόπουλο, τον ναύαρχο Λυμπέρη ή τον πτέραρχο Κουρή που ήταν τότε υφυπουργός Αμυνας.
Οι αξιωματικοί αυτοί είχαν μάθει να λειτουργούν με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος λάτρευε τις συσκέψεις με στρατιωτικούς, τις υπηρεσίες από κλειστές πηγές και τη διαχείριση κρίσεων όπως εκείνη του Μαρτίου του 1987. Ο Σημίτης τους θεωρούσε «ανδρεϊκούς», ξένους στη δική του κουλτούρα και ύποπτους για το στήσιμο παγίδων τις κρίσιμες εκείνες ώρες.
Ο Διοικητής της ΕΥΠ διαπίστωσε το χάσμα όταν επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό το πρωί της 30ής Ιανουαρίου. Λίγο πριν είχε συναντήσει στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Μπιλ P., ο οποίος τον ενημέρωσε ότι «σε λίγες ώρες θα μιλήσει ο πρόεδρος Κλίντον με τον έλληνα πρωθυπουργό.
Τα πράγματα είναι σοβαρά». Ο σταθμάρχης παρέδωσε επίσης μια επιστολή του ελληνοαμερικανού αρχηγού της CIA Τζορτζ Τένετ, ο ο οποίος έγραφε πως «θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να προκληθεί ένας πόλεμος λόγω της κλιμάκωσης του επεισοδίου».
Ο κ. Βασιλικόπουλος πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού, ο οποίος στεκόταν όρθιος όσο του μιλούσε, τον άκουσε και του είπε: «Δεν σας χρειάζομαι άλλο».
* H πρόταση της CIA
Αρκετές ώρες αργότερα ο σταθμάρχης επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το κτίριο της Κατεχάκη. Αυτή τη φορά δεν έκρυβε την ανησυχία του και δήλωσε στον κ. Βασιλικόπουλο πως μεταφέρει μια πρόταση του αρχηγού της CIA.
«Να αποσύρετε εσείς ένα τμήμα της φρουράς που έχετε στα Ιμια σε ένδειξη καλής θέλησης και οι Τούρκοι σε ανταπόδοση θα αποσύρουν ναυτικές δυνάμεις» πρότεινε ο Μπιλ P. και συνέχισε: «Τρέχουμε το ίδιο σενάριο με την Αγκυρα και πιστεύομε ότι είμαστε σε καλό δρόμο».
Ο κ. Βασιλικόπουλος γέλασε αρχικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δηλαδή πόσους κομάντος να αποσύρουμε, δεν έχουμε και καμιά μεραρχία;». «Δεν έχει σημασία πόσους, έστω και λίγους, για να δείξετε την καλή σας πρόθεση» ανταπάντησε ο σταθμάρχης.
Αμέσως μετά άρχισε μια συζήτηση για την ακριβή διατύπωση, αν θα αναφερόταν σε λίγους (few), κάποιους (some of them) ή κάποια άλλη φράση. Ο αρχηγός της ΕΥΠ ρώτησε τον Μπιλ P. αν στη φόρμουλα της CIA ετίθετο ζήτημα απομάκρυνσης της Ελληνικής Σημαίας από τα Ιμια. «Οχι, σε καμία περίπτωση» απάντησε εκείνος.
Καθώς έβγαινε από το γραφείο του κ. Βασιλικόπουλου, ο σταθμάρχης σταμάτησε, γύρισε προς το γραφείο του και του είπε: «Σας παρακαλώ, μη χάσετε χρόνο, δώστε μου μια απάντηση. Τα πράγματα είναι κρίσιμα».
Ο κ. Βασιλικόπουλος σήκωσε το πορτοκαλί τηλέφωνο και ζήτησε να μιλήσει με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη για να τον ενημερώσει. Οι υπασπιστές του του είπαν πως είναι «εκτός επικοινωνίας» γιατί βρισκόταν στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή.
Εν συνεχεία τηλεφώνησε στον υφυπουργό κ. Κουρή, ο οποίος βρισκόταν – μόνος του – στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στα υπόγεια του Πενταγώνου. «Δεν μου φαίνεται και τόσο κακή ιδέα, γιατί πάμε για μεγάλη κρίση» του είπε ο κ. Κουρής και τότε ο κ. Βασιλικόπουλος μπήκε στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και κατέβηκε ο ίδιος στη Βουλή.
Πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού και εκεί συνάντησε την πάντοτε ευγενέστατη ιδιαιτέρα του Μαρία Πλευράκη. Της ζήτησε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για θέμα «μείζονος σημασίας» και εκείνη του ζήτησε να περιμένει δύο λεπτά.
Μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων, ενημέρωσε τον κ. Σημίτη και – λίγο αμήχανη – του είπε πως «ο πρόεδρος είπε να δείτε τον κ. Μαντέλλη και να τον ενημερώσετε».
* Η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό
Ο ψηλός και συνήθως νευρικός απόστρατος αξιωματικός δύσκολα συγκράτησε την αγανάκτησή του και επέμεινε: «Μα, αντιλαμβάνεσθε πως είμαι ο αρχηγός της ΕΥΠ και πρέπει να μιλήσω μόνο στον πρωθυπουργό».
Αυτό δεν συνέβη και ο κ. Βασιλικόπουλος κάθησε σε έναν καναπέ για πολλή ώρα. Κάθε λίγο το γραφείο του τον ειδοποιούσε πως είχε τηλεφωνήσει ο Μπιλ P., τονίζοντας πως είναι επείγον να επικοινωνήσει μαζί του.
Επειτα από μία ώρα και κάτι η πόρτα της αίθουσας συσκέψεων άνοιξε και βγήκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος για να τηλεφωνήσει στον αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ από ένα διπλανό δωμάτιο.
Ο κ. Βασιλικόπουλος βρήκε την ευκαιρία, μπήκε στην αίθουσα και βρέθηκε δίπλα στον κ. Σημίτη. Τον ενημέρωσε και εκείνος του απάντησε πως «το θέμα το χειρίζεται ο κ. Πάγκαλος, μην κάνετε τίποτα, μην ασχοληθείτε άλλο».
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση των Αμερικανών δεν προέβλεπε απευθείας επαφή του αρχηγού της ΕΥΠ με τον διοικητή της MIT πρέσβη Οξάν, καθώς όλη η διαπραγμάτευση θα γινόταν μέσα από το κανάλι της CIA.
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝ
Λίγο πριν από τη 1 π.μ. της 31ης Ιανουαρίου, οι Τούρκοι έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο απόβασης των κομάντος τους στα Δυτικά Ιμια. Την ίδια ώρα που η φρεγάτα «Γιαβούζ» πλησίαζε πολύ κοντά στην επίμαχη βραχονησίδα, οπότε και πιστεύεται ότι άφησε τη λαστιχένια βάρκα με τους κομάντος, δύο τουρκικά ελικόπτερα «Μπλακ Χοκ» πετούσαν από πάνω. Οι επιτελείς του ΓΕΝ πίστευαν ότι τα δύο ελικόπτερα θα αποβίβαζαν εκείνα κομάντος ενώ στην πραγματικότητα επιχείρησαν να παραπλανήσουν τις ελληνικές δυνάμεις.
31 Ιανουαρίου, 00.47: Από φρεγάτα «Ναυαρίνο» (κέντρο επιχειρήσεων για τα Ιμια) προς ΓΕΝ: Ελικόπτερα κινούνται βόρεια προς βραχονησίδες.
00.55 ΓΕΝ προς Ναυαρίνο: Δεν θα πατήσει Τούρκος στα νησιά. Να βληθούν προειδοποιητικές βολές και αν συνεχίσουν να καταρριφθούν. Να προστατευθούν τα Ιμια και το Φαρμακονήσι.
01.04 ΓΕΝ προς Ναυ.: Δύο τουρκικά ελικόπτερα Μπλακ Χοκ βρίσκονται στην περιοχή, το ένα σε αιώρηση πλησίον της Γιαβούζ (φρεγάτα), 1.000 γιάρδες δυτικά από τα Ιμια. Το άλλο υπερίπταται Γιαβούζ.
01.25 ΓΕΝ προς Ναυ: Εξασφαλίσατε την ετοιμότητα ημετέρων μονάδων. Στοχοποιήσατε κάθε τουρκική μονάδα. Να ευρίσκεσθε σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.
01.37 ΓΕΝ προς Ναυ.: Εφόσον τα ελικόπτερα προσπαθήσουν να βγάλουν κόσμο, να ριφθεί μια φωτοβολίδα. Δεύτερον, να ριφθεί προειδοποιητική βολή, τρίτον να καταρριφθούν.
01.55 Ναυ. προς ΓΕΝ: Τα ελικόπτερα είναι κοντά στη φρεγάτα. H φρεγάτα είναι 500 γιάρδες από το νησί.
Τα ελικόπτερα απομακρύνονται αλλά το ελληνικό Πεντάγωνο δεν ανησυχεί μόνο για τα Ιμια, καθώς έχει να προστατεύσει μια σειρά από νησίδες στην περιοχή.
02.00 ΓΕΝ προς Ναυ.: Εφιστάται η προσοχή σας μήπως η απομάκρυνση ελικοπτέρων είναι παραπλανητική για να κάνουν ενέργεια στο Φαρμακονήσι.
Στις 03.00 αρχίζουν να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες πως οι Τούρκοι έχουν καταλάβει τα Δυτικά Ιμια. Δίνεται η εντολή να ανέβει η δεύτερη ομάδα βατραχανθρώπων αλλά η εκτέλεσή της καθυστερεί επειδή πέρασαν πρώτα από τα Ανατολικά Ιμια για να πάρουν φορτισμένες μπαταρίες ασυρμάτων. Για 45 λεπτά της ώρας Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν πολύ κοντά στο να έχουν κομάντος τους πρόσωπο με πρόσωπο στα Δυτικά Ιμια.
03.15 ΓΕΝ προς Ναυ.: Υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως κάτι γίνεται στη Δυτική Ιμια. Εξακριβώσατε και πείτε μου.
03.16 ΓΕΝ προς Ναυ.: Πρι… Διατάξτε Πολεμιστή (περιπολικό ναυτικού) να αποβιβάσει Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών στη Δυτική Ιμια και να μου πείτε έναρξη και πέρας.
03.30 ΓΕΝ προς Ναυ.: Υπάρχει πληροφορία ότι έχουν ανέβει 30 άτομα στο δυτικό νησί Ιμια. Να πάει ο Πολεμιστής να ελέγξει με προβολέα και στη συνέχεια να αποβιβάσει MYK (βατραχανθρώπους).
03.36 Ναυ. προς ΓΕΝ: Τώρα αποβιβάζονται MYK στη βάρκα και εκτιμάται ότι η κίνηση θα περατωθεί σε 30 λεπτά.
03.38 ΓΕΝ προς Ναυ.: Πείτε μου άμεσα αν υπάρχει κανένας Τούρκος κρατημένος δίπλα στο νησί. Με ενδιαφέρει άμεσα αν είναι κανένας πάνω στο νησί.
03.42 ΓΕΝ προς Ναυ.: Απογειώσατε ελικόπτερο και ελέγξατε δυτικό νησί προ αποβιβάσεως MYK.
04.08 ΓΕΝ προς Ναυ.: Τονίζεται η απαίτηση πριν βγουν οι MYK να είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στη Δυτική Ιμια.
Το ελικόπτερο απογειώνεται από το Ναυαρίνο και πετάει, σε εξαιρετικά κακές συνθήκες, πάνω από τις βραχονησίδες. H πίεση από το κέντρο είναι ασφυκτική.
04.25 Ναυ. προς ΓΕΝ: Ελικόπτερο άνωθεν Δυτικής Νήσου, Αναμένω αποτελέσματα.
04.26 Ναυ. προς ΓΕΝ: Δεν έχει εντοπίσει ακόμη τίποτα. Ορατότητα χαμηλή.
04.28 Ναυ. προς ΓΕΝ: Βρέχει στην περιοχή. Ορατότητα χαμηλή. Προσπαθεί να εντοπίσει οτιδήποτε.
04.29 ΓΕΝ προς Ναυ.: Περιμένω να μου πείτε για το ελικόπτερο και το αποτέλεσμα της έρευνας. Το αναμένει ο πρωθυπουργός.
04.47 Ναυ. προς ΓΕΝ: Εχει περάσει τέσσερις φορές πάνω από το νησί. Αποτελέσματα αρνητικά. Πετάει σε ύψος 40-50 μέτρα και προσπαθεί.
04.50 Ναυ. προς ΓΕΝ: Υπάρχουν μερικά άτομα πάνω στο νησί.
Το ελικόπτερο αναφέρει πως πρόκειται για δέκα τούρκους κομάντος πάνω στο δυτικό νησί.
05.02 ΓΕΝ προς Ναυ.: Οι δικοί μας βατραχάνθρωποι να παραμείνουν στον Πολεμιστή και να γίνει συλλογή στοιχείων.
05.04 ΓΕΝ προς Ναυ.: Το ελικόπτερο να επιστρέψει.
05.05 Ναυ. προς ΓΕΝ: Εχω απώλεια επικοινωνίας με το ελικόπτερο. H τελευταία του αναφορά EMRGENCY EMERGENCY βόρεια 1,5 μίλι από το σημείο του ενδιαφέροντος.
Στις 05.40 το ΓΕΝ διατάζει τον κυβερνήτη του Πυρπολητή να πάρει τους έλληνες βατραχανθρώπους από την περιοχή.
05.40 ΓΕΝ προς Πυρπολητή: Θα εκτελεσθεί αποχώρηση φίλιων και εχθρικών μονάδων από την περιοχή.
05.58 ΓΕΝ προς Ναυ.: Οι οδηγίες για τον Πυρπολητή είναι ότι από την περιοχή θα φύγει ένα δικό τους και ένα δικό μας. H διαταγή θα δίνεται από το ΓΕΝ. Ο Πυρπολητής θα φύγει τελευταίος αφού πάρει τους ΟΥΚ και τη σημαία. Εσείς παραμείνετε για το ελικόπτερο. Θέλω τα ονόματα του πληρώματος.
07.12 ΓΕΝ προς Πυρπολητή: Να αρχίσετε να παίρνετε τη Σημαία και τον κόσμο. Να μου πείτε αν γίνεται το ίδιο και από τους άλλους.
OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ K. ΣΗΜΙΤΗΣ Πρωθυπουργός N. ΚΟΥΡΗΣ Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας XP. ΛΥΜΠΕΡΗΣ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Λ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Αρχηγός ΕΥΠ
Εγκαιρη ή καθυστερημένη ενημέρωση;
Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν οι ελληνικές υπηρεσίες ενημέρωσαν έγκαιρα για την απόβαση των τούρκων κομάντος στα Δυτικά Ιμια. Οι αξιωματούχοι που χειρίζονταν την κρίση εκείνο το βράδυ επιμένουν πως οι αναλυτές της ΕΥΠ παρακολουθούσαν συνεχώς τα τουρκικά κανάλια για να συλλέξουν πληροφορίες.
Μόλις είδαν ότι ανακοινώθηκε η απόβαση των κομάντος, ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Θυμούνται μάλιστα πως ο υφυπουργός κ. Κουρής έδωσε αμέσως εντολή να ετοιμασθεί το σχέδιο ανακατάληψης της βραχονησίδας.
Το αν το ΓΕΕΘΑ μπόρεσε να επικοινωνήσει εγκαίρως με τον κ. Λυμπέρη, ο οποίος βρισκόταν στη Βουλή, δεν είναι σαφές.
Τα συμπεράσματα δικά σας !

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ Αγόρασε πλοίο σεισμικών ερευνών η Τουρκία - Το βγάζει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!




Την αγορά πλοίου σεισμικών ερευνών το οποίο μπορεί να διεξάγει δισδιάστατες και τρισδιάστατες έρευνες ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Taner Yıldız .

Ο Taner Yıldız ανακοίνωσε την αγορά (κατ'άλλες πηγές μακροχρόνια μίσθωση) ενός πλοίου
σεισμικών ερευνών που "έχει αποδείξει την αξία της σε διεθνές επίπεδο στις δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες", όπως ανέφερε ο ίδιος..

«Πληρώσαμε γύρω στα 130 εκατομμύρια δολάρια. Θεού θέλοντος σήμερα θα περάσει από τα Στενά του Çanakkale και θα πλεύσει προς την Κωνσταντινούπολη ».

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων είπε ότι το πλοίο θα ονομαστεί «Barbaros Hayrettin Paşa» με τη συγκατάθεση και του Πρωθυπουργού, Recep Tayyip Erdoğan.

Ο υπουργός στις δηλώσεις που προέβη είπε ότι η σημερινή μέρα αποτελεί ένα σημαντικό σημείο καμπής στις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου και πως έφτασαν στο τελευταίο στάδιο στις εργασίες που προωθούν εδώ και 6-7 μήνες σχετικά με τις σεισμικές έρευνες.

Όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr stiw 17/12, Τουρκία ακύρωσε την ναυπήγηση σκάφους σεισμικών ερευνών (για ανεύρεση υδρογονανθράκων) γιατί επρόκειτο να παραδοθεί στα ... τέλη του 2014 γιατί όπως είχαν δηλώσει οι Τούρκοι "Το χρειαζόμαστε άμεσα στις αρχές του 2013"!

Το αποτέλεσμα είναι η τουρκικός κρατικός οργανισμός πετρελαίων η γνωστή Turkish Petroleum Corp (TPAO) ενεπλάκη σε αποκλειστικές, καταληκτικές διαπραγματεύσεις (final negotiations) με τη νορβηγική ιδιοκτήτρια εταιρεία Polarcus που κατέληξαν στην μακρού χρόνου μίσθωσή του πλοίου «Polarcus Samur», ναυπήγησης 2001 το οποίο ήδη "σήκωσε" άμεςσα και την τουρκική σημαία.

«Η TPAO σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκτεταμένες τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε περιοχές της τουρκικής υφαλοκρηπίδας της» είχε αποκαλύψει ο διευθύνων σύμβουλος της Polarcus, Rolf Ronningen.

Η Τουρκία προχώρησε σε αυτή την ενέργεια καθώς για να προχωρήσει στις συνήθεις "πειρατικές" προσπάθειές της στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να αμφισβητήσει στην πράξη την ελληνική ΑΟΖ που συνιστά το σύμπλεγμα των νήσων της Μεσίστης, δεν μπορεί να υπολογίζει σε ενοικιάσεις υπηρεσιών από σκάφη τρίτων χωρών γιατί είναι εκτεθειμένα σε ελληνικές διπλωματικές πιέσεις στος διεθνείς οργανισμούς και στην χώρα προέλευσης του σκάφους. Με αποτέλεσμα την αποχώρηση των σκαφών.

Όπως είναι ευνόητο οι ελληνικές ΕΔ, αλλά και το γενικότερο κυβερνητικό σύστημα διαχείρισης κρίσεων, πολύ γρήγορα θα χρειαστεί να δοκιμάστουν τις ικανότητές τους σε όλα τα επίπεδα...

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ‏ ... Του Αντώνη Γρυπαίου




Πρόλογος

Όλοι έχουμε ακούσει για τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», αφού κυκλοφορούν σε πολλές και διάφορες εκδόσεις βιβλίων διαφόρων συγγραφέων, αλλά και στο τύπο, στο διαδίκτυο, στη T.V., στις
εγκυκλοπαίδειες, και αναφέρονται γενικά σε όλα τα ΜΜΕ.

Προς ενημέρωση των αναγνωστών μας, συλλέξαμε όσες πληροφορίες μπορούσαμε για τα «Πρωτόκολλα» αυτά, αφού παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Με βάση αυτά τα «Πρωτόκολλα», η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση, ρυθμίζει τις Γεωπολιτικές, Γεωστρατηγικές,
και Γεωοικονομικές πολιτικές της, προς εμπέδωση της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυριαρχίας στο πλανήτη Γη.

Οι πηγές μας είναι το διαδίκτυο, η Βικιπαίδεια στην ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια, τα βιβλία του Δημοσθένη Λιακόπουλου τόμοι 1&2 με τίτλο τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», και προσωπικές πηγές.


Μετά το Β! Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού ο διεθνής Σιωνισμός επέτυχε να ιδρύσει το κράτος του Ισραήλ στη γεωγραφική περιοχή της Παλαιστίνης, (εκεί που ήταν το αρχαίο Ισραήλ), δεν αρκέστηκε σε αυτό το επίτευγμα, αλλά με τη δύναμη που εν τω μεταξύ απέκτησε κατακτώντας με έξυπνο τρόπο πολιτικά & οικονομικά τις ΗΠΑ, και καθιστώντας αυτές Σιωνιστικές ΗΠΑ, εστράφη στη κατάκτηση όλου του πλανήτη, με καταστατικό χάρτη τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών». Βλέπετε ο ενισχυμένος και διευρυμένος διεθνής Σιωνισμός θέλει τη παγκόσμια κυριαρχία. Σήμερα τα πρωτόκολλα αυτά με τη διευρυμένη αυτών έννοια, τα ονομάζουμε «Πρωτόκολλα των Πλανηταρχών», επειδή προστέθηκαν και άλλα άρθρα, ανάλογα με τις ανάγκες κατακτήσεως του πλανήτη υπό των Σιωνιστών Πλανηταρχών.

Με αυτό το δεδομένο αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα «Πρωτόκολλα», αφού αυτά κατέστησαν ο καταστατικός χάρτης και το πολιτικό ιερό βιβλίο, η Βίβλος, το «Τορά» , και το «Ταλμούδ», στη πολιτική των Σιωνιστών Πλανηταρχών. Οι φανατικοί οπαδοί του Σιωνισμού είναι οι Ορθόδοξοι της Εβραϊκής θρησκείας, Ραββίνοι με τα μαύρα κοστούμια, και τα μαύρα καπέλα, με ειδικό χτένισμα τα «μπουκλάκια». Οι Σιωνιστές της διασποράς, αλλά και οι φανατικοί μέσα στο Ισραήλ, φοράνε το καπελάκι του λέγεται «Κιπά», για αναγνώριση της πίστεως. Με το «Κιπά» καπελώνουν όλους τους ξένους επισήμους-Αρχηγούς κρατών- που επισκέπτονται τους χώρους προσκυνήματος στο Ισραήλ, και τις παγκόσμιες Συναγωγές.

Επαναλαμβάνουμε άλλο Σιωνισμός, και άλλο ο απλός λαός του Ισραήλ.


Κύριο Άρθρο


Τα πρωτόκολλα αυτά αρχικά έγιναν γνωστά στο ευρύ διεθνές κοινό σαν τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών». Είναι επίσης γνωστά και σαν «Πρωτόκολλα της Νέας Τάξης Πραγμάτων». Εγράφησαν προ 100 ετών. Έλαβαν το όνομά τους από τους Σοφούς της Σιών.

Σιών ονομάζεται ένας ιερός -κατά την Εβραϊκή θρησκεία και παράδοση-, λόφος στα προάστια της Ιερουσαλήμ. Η λέξη Σιών σημαίνει «κατοικία Θεού», κατά την ιερή Εβραϊκή παράδοση.

«Χαίρε θύγατερ Σιών», και «Οι μισούντες Σιών αισχύνθητε από του Κυρίου….» ψάλλει η Αγία ημών Σιωνιστική Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι «Σοφοί» είναι οι συντάκτες αυτών των άρθρων των πρωτοκόλλων, σοφοί καθηγητές πολιτικών επιστημών, και φανατικοί εθνικιστές πρεσβύτεροι Αρχιραββίνοι του διεθνούς Σιωνισμού. Σιωνισμός είναι ένα εθνικιστικό, φανατικό, πολιτικο-θρησκευτικό κίνημα, με αρχές και θεμέλια στη βαθιά Εβραϊκή θρησκεία, που ιδρύθηκε από τον Θεόδωρο Χέρτσλ, κατά τα τέλη του περασμένου αιώνα. Με τη πάροδο των χρόνων, ο διεθνής Σιωνισμός απέκτησε τεράστιες οικονομικές δυνάμεις, και σήμερα τείνει να καταστεί παγκόσμια κυριαρχική δύναμη.

Τα ονομάσαμε «Πρωτόκολλα των Πλανηταρχών», αφού με βάση αυτά, -σαν καταστατικό χάρτη- προχωρούν βήμα-βήμα στη κατάκτηση της οικουμένης με τη παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Τους ονομάζουμε Κοσμοκράτορες, Επικυρίαρχους, Εξουσιαστές & Πλανητάρχες. Πλανητάρχης δεν είναι ο εκάστοτε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως αφελώς λέγουν και γράφουν τα ΜΜΕ, αλλά οι ηγέτες της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. & Σιωνιστικής Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Όλοι οι Αρχηγοί κρατών, είναι μαριονέτες των διεθνών Σιωνιστών.

Τα «Πρωτόκολλα» είναι το πολιτικό τους Μανιφέστο, και το Σύνταγμά τους. Είναι το πολιτικό «Ταλμούδ» της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-Δικτατορίας. Όλα όσα περιγράφει αυτό το προφητικό κείμενο, έχουν σχεδόν πραγματοποιηθεί, ή ευρίσκονται στο στάδιο της υλοποιήσεως. Τα άρθρα των Πρωτοκόλλων ήσαν αρχικά 24, όμως με τη πάροδο των χρόνων, και την επικράτηση της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας στη Δύση, επεκτάθηκαν και έγιναν περισσότερα, ανάλογα με τις ανάγκες των Πλανηταρχών.

Τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», είναι συγκλονιστικά ντοκουμέντα για την επικείμενη παγκόσμια Σιωνιστική Κυριαρχία & Δικτατορία. Τα «Πρωτόκολλα» δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά το 1902 στη Ρωσία, από το Ρώσο καθηγητή-καλόγερο Σεργκέϊ Νείλο.

Έκτοτε επανατυπώθηκαν σε πολλές γλώσσες, και κυκλοφόρησαν παγκοσμίως, και προκάλεσαν τεράστιο σάλο διεθνώς.

Έγιναν προσπάθειες απόκρυψης αυτών των Πρωτοκόλλων, από το διεθνή Σιωνισμό, τη παγκόσμια διακυβέρνηση, και τα κατά τόπους πιόνια και μαριονέτες πολιτικούς μέλη των τοπικών κυβερνήσεων, και προσπάθειες να τα υποβαθμίσουν, χαρακτηρίζοντας αυτά ως «πλαστά», και απειλώντας όσους τα εξέδιδαν και τα δημοσίευαν. Σήμερα έγιναν

Βιβλίο «Best seller». Ο λόγος της απαγόρευσης είναι ότι εκθέτουν τους Πλανητάρχες στη διεθνή κοινή γνώμη, αφού τα περισσότερα άρθρα των Πρωτοκόλλων, έχουν επαληθευτεί με ακρίβεια, ιδιαίτερα όσον αφορά τη παγκόσμια οικονομία, και τους τοπικούς πολέμους, προς κατάκτηση της παγκόσμιας κυριαρχίας.

Όσοι δημοσιεύουν τα Πρωτόκολλα, χαρακτηρίζονται ως «αντισημίτες», & «Ρατσιστές», ενώ «Εκείνοι» είναι οι μεγαλύτεροι Ρατσιστές, με το πόλεμο που έχουν εξαπολύσει στην ανθρωπότητα, με τη μέθοδο της λαθρομετανάστευσης, και με τις τρομοκρατικές πράξεις.

Οι πλανητάρχες Σιωνιστές ανήκουν στη σημιτική φυλή, και μισούν τη λευκή φυλή, όμως βρίσκουν λευκούς αχυρανθρώπους, που βοηθούν τα σχέδιά τους, σύμφωνα με το άρθρο 22 των Πρωτοκόλλων.

Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας παγκόσμιας Σιωνιστικής κυριαρχίας, αφού τα γεγονότα με την οικονομική κρίση το επιβεβαιώνουν.

Σύμφωνα με Σιωνιστικές πηγές, τα Πρωτόκολλα είναι έργο σκοτεινών παρασκηνίων που τροφοδοτούν το μίσος εναντίον των Εβραίων.

Εδώ κάνουν λάθος διότι δεν υπάρχει τέτοιο μίσος εναντίον του απλού Εβραϊκού λαού, οι Σιωνιστές επιμένουν ότι υπάρχει, για να βοηθηθούν οι σκοποί τους. Οι Σιωνιστές κρύβονται πίσω από τον απλό Εβραϊκό Λαό, ενώ άλλο είναι ο Σιωνισμός, και άλλο ο απλός Λαός του Ισραήλ.

Ο απλός Λαός του Ισραήλ είναι ο πρώτος που δέχεται την επίθεση του διεθνούς Σιωνισμού. Βλέπε τι έγινε στο Β! Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου η ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, οδήγησε το λαό του Ισραήλ της διασποράς, στα κρεματόρια του Ναζισμού σαν ολοκαύτωμα. Ο Ναζισμός ήταν δημιούργημα του Σιωνισμού,- όπως γράφουν πολλά βιβλία,- όπως ο Κομμουνισμός, Σοσιαλισμός, Καπιταλισμός, κ.λ.π. κοινωνικά συστήματα. Ο Λαός του Ισραήλ πρώτος πρέπει να αποφασίσει αν θα είναι με τους σκληροπυρηνικούς ηγέτες του Σιωνισμού, της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, ή αν θα είναι εναντίον τους, και μαζί με την υπόλοιπο ανθρωπότητα, η οποία κινδυνεύει από αυτούς τους τρελούς Σιωνιστές, τους πάσχοντες για παγκόσμια εξουσία. Οι διεθνείς Σιωνιστές μας οδηγούν σε Γ! Παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, γιαυτό τους αποκαλούμε τρελούς.

Στον απλό λαό του Ισραήλ, σε εκείνους που αντιστέκονται στη παγκόσμια Σιωνιστική λαίλαπα, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας.

Σύμφωνα με τους Σιωνιστές, τα πρωτόκολλα είναι ένα πλαστογράφημα που κατασκευάστηκε στη Τσαρική Ρωσία, από τις μυστικές υπηρεσίες, και δημοσιεύθηκε πριν 100 χρόνια από το Ρώσο καλόγερο Νείλο.

Όμως τα όσα γράφουν, τα βλέπουμε σήμερα να επαληθεύονται από τη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση, και τα παγκόσμια πιόνια της.

Όλα τα άρθρα των Πρωτοκόλλων, έχουν επαληθευθεί, ή επαληθεύονται στις ημέρες μας. Σε ένα άρθρο των Πρωτοκόλλων ομολογούν ότι έχουν στα χέρια τους τη μεγαλύτερη δύναμη της σημερινής εποχής, το χρυσό!

Η ηγεσία σήμερα της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας είναι οι οικογένειες Rothschild & Rockefelleres. Ο μεν πρώτος ελέγχει όλες τις παγκόσμιες τράπεζες και το χρυσό της οικουμένης, ο δε δεύτερος την παγκόσμια ενέργεια, πετρέλαια και φυσικό αέριο, κ.λ.π.



Τα Πρωτόκολλα:

Στο βιβλίο «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» τόμος 1ος του Δημοσθένη Λιακόπουλου, δημοσιεύονται, και είναι τα εξής.

1.-Να αποπλανήσουν τη νεολαία, και να προωθήσουν την ανηθικότητα.

2.-Να καταστρέψουν την οικογενειακή ζωή, ώστε ο καθένας να υπάρχει μόνος, χωρίς στήριξη από πουθενά.

3.-Να κυριαρχήσουν στην ανθρωπότητα απευθυνόμενοι στα πιο απάνθρωπα ένστικτα και ήθη, προωθώντας τη διαφθορά.

4.- Να γελοιοποιήσουν την έννοια της τέχνης, και να εισάγουν αίσχη στην λογοτεχνία.

5.- Να εξαλείψουν το σεβασμό προς τη θρησκεία, και να υποσκάψουν την υπόληψη και τη φήμη των εκπροσώπων του Θεού, διαδίδοντας ανύπαρκτα, φτιαχτά ή πραγματικά σκάνδαλα. (Ταινία Corpus Christi).

6.- Να εισάγουν τον εθισμό στην πολυτέλεια, τις ψεύτικες διασκεδάσεις και τον καταναλωτισμό, ώστε η πραγματική διασκέδαση και το γέλιο να χαθούν για πάντα.

7.- Να απασχολούν τους λαούς με δημόσια θεάματα, αθλήματα, παιχνίδια, κ.λ.π. ώστε να μην μένει καιρός για σκέψεις.

8.- Να θολώσουν και να «αγριέψουν» το νου του ανθρώπου, με ψεύτικες θεωρίες και να διαταράξουν το νευρικό του σύστημα, με διαρκώς νέα δηλητήρια. (Αλκοόλ, νικοτίνη, ναρκωτικά, Sex, κ.λ.π.)

9.- Να επιβάλλουν ταξικούς πολέμους ανάμεσα στους ανθρώπους.

10.- Να ρίξουν τις μοναρχίες, και τη παλιά αριστοκρατία σε όλο τον κόσμο.

11.-Να δηλητηριάσουν τις σχέσεις ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες με απεργίες, απολύσεις κτλ.

12.- Να κάνουν τις τάξεις των πλουσίων και των διανοουμένων να φαντάζουν και να είναι ανήθικες στα μάτια των λαών, ώστε να είναι μισητές, και ποτέ να μη μπορέσουν να βοηθήσουν το κοιμώμενο πλήθος.

13.- Να χρησιμοποιήσουν τη βιομηχανία για να καταστρέψουν τη γεωργία, και ακολούθως να καταστρέψουν και τη βιομηχανία.

14.- Να διαδώσουν κάθε μορφή ουτοπιστικής θεωρίας, ώστε να οδηγήσουν τους λαούς σε ένα λαβύρινθο μη πρακτικών ιδεών.

15.- Να ανεβάσουν τους μισθούς ώστε να γονατίσουν οικονομικά οι μικρές και οι μεγάλες επιχειρήσεις, και ταυτόχρονα να ανεβάσουν το κόστος διαβίωσης ώστε οι μισθωτοί να μην σηκώνουν κεφάλι.

16.- Να δημιουργήσουν διπλωματικές τριβές ώστε όλες σχεδόν οι γειτνιάζουσες χώρες να έχουν προβλήματα μεταξύ τους και οι εξοπλισμοί να αυξάνονται διαρκώς. (Βλέπε Ελλάδα-Τουρκία).

17.- Να εισάγουν παντού το δικαίωμα της καθολικής ψηφοφορίας (να ψηφίζουν όλοι) ώστε το μέλλον των εθνών να εξαρτάται από όλους εκείνους που ψηφίζουν έχοντας άγνοια των πραγματικών γεγονότων αλλά και των δυνατοτήτων και των προθέσεων των υποψήφιων κυβερνητών.

18.- Να εγκαταστήσουν παντού κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, και να προωθήσουν πρόσωπα ανίκανα σε σημαντικές θέσεις με ένα τουλάχιστον μελανό σημείο στο παρελθόν τους, που να το ξέρουν μόνο αυτοί, ώστε οι «κυβερνώντες» εκβιαζόμενοι να παραμένουν κυβερνώμενοι από τους Σιωνιστές.

19.- Σταδιακά να αποδυναμώσουν όλα τα συντάγματα για να φέρουν την παγκόσμια δικτατορία.

20.- Να δημιουργήσουν παγκόσμια μονοπώλια για να έχουν καθολικό έλεγχο του χρήματος και της Γης.

21.- Να δημιουργήσουν παγκόσμια οικονομική αστάθεια, προωθώντας χαρτιά (χαρτονομίσματα & μετοχές), στους «άπιστους», ενώ αυτοί θα συγκεντρώσουν μόνο χρυσό και Γη.

22.- Να ετοιμάσουν το θάνατο των εθνών, αφενός μεν νοθεύοντας πληθυσμιακά όλα τα κράτη με λαθρομετανάστες, αφετέρου δε παραποιώντας και παραχαράσσοντας την ιστορία.

23.- Να αυξήσουν την ανεργία, τη πείνα, τη φτώχεια, και την απελπισία των λαών, αφού τους καταχρεώσουν όλους με δάνεια.

24.- Να δημιουργήσουν ένα κράτος παγκόσμιο με τη βοήθεια ελεγχόμενων πολιτικών. (τύπου Jeffrey & Σαμαροβουβουζέλους).

25.- Να φέρουν με οικονομικά κραχ τα πάνω – κάτω, και να ρίξουν όλο το φταίξιμο στους πολιτικούς.

26.- Να γίνει παγκόσμια λαϊκή εξέγερση και να επέλθει ακυβερνησία

και χάος.

27.- Να έρθουν αυτοί σαν σωτήρες προωθώντας το Βασιλιά τους που θα είναι ο παγκόσμιος απόλυτος μονάρχης, κυρίαρχος όλου του πλανήτη, που θα είναι πλέον ο πλανήτης των δούλων.


ΑΝΑΛΥΣΗ :


Οι συγγραφείς των πρωτοκόλλων, (Σιωνιστές πολιτικοί επιστήμονες & φανατισμένοι καλόγεροι του Σιωνισμού), εμπνεύστηκαν το έργο τους από τα βιβλία του διάσημου συγγραφέα του μεσαίωνα Νικολό Μακιαβέλι, και ιδίως από το έργο του ο «Ηγεμών», και τα προσομοίωσαν προς τη σημερινή πραγματικότητα, ανάλογα με τις ανάγκες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης.

Η σημερινή ηγεσία της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. καλυπτόμενη, λέει ότι τα πρωτόκολλα ανάγονται σε σφαίρες επιστημονικής φαντασίας, και σε θεωρίες συνωμοσίας, και αυτοί που τα κυκλοφορούν είναι συνωμοσιολόγοι. Στο μεσαίωνα μερικοί Εβραίοι προφήτες της διασποράς, είχαν προφητέψει την έλευση της σημερινής Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. Ήδη από το 1775 ο Jacob Frank μιλούσε για μια επανάσταση και μια πολιτική κατάσταση που θα ανατρέψει πολλά βασίλεια, και θα χτυπούσε και την εκκλησία. Εννοούσε την Οκτωβριανή επανάσταση (έργο του διεθνούς Σιωνισμού) στη Ρωσία, αλλά και την εν συνεχεία διάδοχο κατάσταση τη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση-Δικτατορία.

Για να μπορέσουν οι Σιωνιστές διεθνείς συνωμότες να εμπεδώσουν τη δική τους κυριαρχία στο πλανήτη, και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων, χρησιμοποιούν μυστικές Σιωνιστικές οργανώσεις, τη δράση των οποίων λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε.


Αυτές οι μυστικές οργανώσεις είναι:


Η λέσχη Bilterberg του Rothschild με έδρα την Ευρώπη, η τριμερής επιτροπή (Trilateral commission) του Rockefeller, με έδρα τις ΗΠΑ.

Η οργάνωση Skull & Bones του Bush με έδρα τις ΗΠΑ.

Οι πεφωτισμένοι (Illuminati), σε Ευρώπη και Αμερική.

Οι τέκτονες-Μασόνοι με τις στοές τους, και τις στολές τους με ποδίτσες και τα σύμβολά τους, που γίνονται γραφικοί και φαιδροί, και που έχουν επεκταθεί σε όλα τα κράτη της Γης από το μεσαίωνα, και εργάζονται για το διεθνή Σιωνισμό, και τη παγκόσμιο αυτού επικράτηση.

Η οργάνωση OPUS DEI της Καθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό.

Οι Ναϊτες, Τοξότες, Ιππότες, Ροδόσταυροι, ROTARY (Ροταριανοί), Μορμόνοι, Σαϊεντολόγοι, και άλλες μυστικές Σιωνιστικές οργανώσεις, που εργάζονται για τη παγκόσμια διακυβέρνηση-Δικτατορία, τα μέλη αυτών χαίρουν κυβερνητικών αξιωμάτων διεθνώς.


Όλοι τους είναι Ανθέλληνες, και εργάζονται για το διεθνή Σιωνισμό.

Μισούν τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, και την Ελληνική ιστορία.

Οι μυστικές αυτές οργανώσεις έχουν μυήσει όλους τους Αρχηγούς Κρατών, Βασιλείς & Ηγεμόνες, Εμίρηδες & Σεϊχιδες, Προέδρους, Πρωθυπουργούς, υπουργούς, & Κοινοβούλια παγκοσμίως, και τους έχουν κάνει πιόνια & μαριονέτες, έτσι προωθούν τη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση με βάση τα πρωτόκολλα των Πλανηταρχών.

Δεν υπάρχει πολιτικός που να μην είναι μασόνος-Σιωνιστής, από εκεί έλκει την ισχύ του & εξουσία του.

Για τη κατάκτηση της παγκόσμιας Κυριαρχίας, η ηγεσία του διεθνούς διευρυμένου Σιωνισμού, στηρίζεται επάνω στα πρωτόκολλα, τα οποία συνετάχθησαν επάνω στις εξής θεωρίες πολιτικών επιστημών, και ανθρώπινες αδυναμίες για τη διαφθορά.

Δημιουργία επαναστάσεων και αναρχίας, ποτά, ναρκωτικά, SEX, ελεύθερες σχέσεις και συμβιώσεις. Τα συνθήματα Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης, που εκπέμπονται από την ηγεσία της παγκόσμιας διακυβέρνησης, δεν είναι αγνά, αλλά απατηλά.

Τα πρωτόκολλα στηρίζονται στη διασπορά αθέων θεωριών καταγωγής του ανθρώπου, κλονισμό της πίστης στο Θεό, χλευασμό της ηθικής, της αρετής, και της αγνότητος. Οι Μασώνοι και οι Σιωνιστές είναι υπεύθυνοι για τους δύο παγκοσμίους πολέμους και το αιματοκύλισμα της ανθρωπότητος, και τώρα ετοιμάζουν το Τρίτο παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο. Επιθυμούν να σκοτωθούν 6 δις εκ. άνθρωποι, και να παραμείνουν ζωντανοί μόνο 500 εκατομμύρια, με τη δικαιολογία ότι ο πλανήτης δεν μπορεί να θρέψει τόσα δις. ανθρώπων.

Το προσπαθούν με τα τρόφιμα και το νερό, και τοπικούς πολέμους προς το παρόν. Οι ίδιοι έχουν εξασφαλίσει την επιβίωση.

Πάνε κόντρα στην εντολή του Θεού «Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε».

Δια των πρωτοκόλλων οι Σιωνιστές επιθυμούν και εκφράζουν την εμφάνιση ενός νέου τύπου ανθρώπου χωρίς Εθνική συνείδηση, χωρίς ιδανικά, πρόθυμου για υποδούλωση στον ερχόμενο μελλοντικό Βασιλέα των Σιωνιστών, τον λεγόμενο Αντίχριστο, για να κυβερνήσει χωρίς αντίδραση τον διαλυμένο κόσμο.

Επιθυμούν ασύδοτες αγορές, δάνεια με το παραμικρό, συνεχή υπερχρέωση κρατών και ατόμων, (βλέπε σκάνδαλα για χρεοκοπία της Ελλάδος, που αποκαλύπτονται καθημερινώς), με αγωνιώδεις προσπάθειες εξόφλησης των δανείων, και τελική χρεοκοπία και υποδούλωση στην ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Τα γεγονότα αυτά διαδραματίζονται τώρα. Η επιχειρούμενη σήμερα

Παγκοσμιοποίηση & Ν.Τ.Π. έχει σαν τελικό στόχο μία υπέρτατη κυβέρνηση που με τον Σιωνιστή Βασιλέα επικεφαλής, θα γίνει το μεγάλο φόβητρο λαών , κρατών & Εθνών. Όπως λένε τα βιβλία, ο Βασιλεύς της Ν.Τ.Π. θα εγκατασταθεί στην Ιερουσαλήμ, η οποία θα γίνει η πρωτεύουσα του Κόσμου. Για το λόγο αυτόν ετοιμάζουν τον νέο μεγαλοπρεπή ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ.!!!

Τα πρωτόκολλα προβλέπουν ίδρυση πολυεθνικών εταιρειών, μεγάλων εμπορικών κέντρων, (βλέπε Mall, Golden Hall, κ.λ.π.), εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα ο έλεγχος της αγοράς να περάσει στους λίγους, και στα δικά τους χέρια. Η εμφάνιση των ηλεκτρονικών συστημάτων, υπολογιστών, η αριθμοποίηση της κοινωνίας με ΑΦΜ, με

ΑΜΚΑ, με νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες, με CD & DVD, με τσιπάκια, με στικάκια, με σιντάκια, με USB, και με Bar code ήταν στα σχέδια της Ν.Τ.Π. και ήδη υλοποιήθηκαν.

Θέτουν χέρι στη δικαιοσύνη, στη δημόσια διοίκηση, στη κυβέρνηση, στις εκλογές όπου νοθεύουν τα εκλογικά αποτελέσματα κατά το δοκούν, μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην εκπαίδευση, και στα ΜΜΕ. Ο τύπος, η δικαιοσύνη, η εκπαίδευση και ανατροφή της νεολαίας με ψευδείς θεωρίες που θα οδηγήσουν σε μια σταδιακή αποκτήνωση, είναι μέσα στα σχέδιά τους, ώστε να μη υπάρχει αντίδραση. Η ελευθερία του τύπου θα μπεί στο στόχαστρο, και τις μη αρεστές φωνές θα τις καταπνίξουν. Η καταστροφή κάθε θρησκεύματος θα επιχειρηθεί διά παντοίων τρόπων δυσφήμησης. Ομολογούν ότι θα δημιουργούν και θα πολλαπλασιάζουν τις Μασωνικές στοές σε κάθε χώρα της οικουμένης. Μέσω των Μασονικών Στοών, και άλλων συνεργαζομένων αδελφών οργανώσεων, στις οποίες θα μετέχουν πολιτικά πρόσωπα, θα δίδονται οδηγίες σύμφωνα με τα σκοτεινά τους συμφέροντα, και εν αγνοία πάντα του λαού. (Βλέπε μυστικές συνεδριάσεις λέσχης Bilterberg και άλλων, όπου μετέχουν προδότες πολιτικοί). Η μεταλλαγή των Πανεπιστημίων από την τότε σωστή λειτουργία τους, στη σημερινή διάλυσή τους, είναι στο πρόγραμμα.

Η κατάργηση και παραχάραξη της αρχαίας ιστορίας, και του κλασικού πολιτισμού, με τη κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία, είναι στο στάδιο υλοποίησης. (Βλέπε πολιτικές Διαμαντοπούλου, Μαριέτα Γιανάκου, Ρεπούση, Δραγώνα, Βερέμη, κ.λ.π.)

Γίνεται προσπάθεια καταστροφής της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως με διαφόρους τρόπους και μεθόδους κατασυκοφάντησης της ηθικής και των θαυμάτων του Χριστού, με θεατρικά έργα, (όπως πρόσφατα το Corpus Christi στο Γκάζι), με κινηματογραφικά έργα όπως οι ταινίες Da Vinci, χαμένα δισκοπότηρα, Μαρία Μαγδαληνή, και άλλα παραμύθια, και η διοικούσα εκκλησία της εκκλησίας της Ελλάδος κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Ο Αρχιεπίσκοπος, και οι Μητροπολίτες αναπαύονται στο θρόνο τους, αντί να κατεβάσουν το λαό στις πλατείες των πόλεων, όπως έκανε ο ηρωϊκός Χριστόδουλος, και τον «φάγανε» με καρκίνο.

Οι Μητροπολίτες αναλώνονται με τα συσσίτια, και «πέρα βρέχει….»

Τους Μητροπολίτες τους χρησιμοποιούν οι Σιωνιστές-Μασόνοι πολιτικοί, για να τους παρασημοφορούν, και να τους ευλογούν, «Ίνα φανώσι τοις ανθρώποις νηστεύοντες…..» λέει το Ευαγγέλιο.

Σχεδιάζουν να εγκαθιδρύσουν την Πανθρησκεία, η οποία θα είναι η Ιουδαϊκή θρησκεία του Μωϋσή. Λέγουν, η αύξηση των εξοπλισμών, και του προσωπικού της αστυνομίας είναι αναγκαία για τα σχέδιά μας.

Πρέπει να μην υπάρχουν πια Κράτη, εκτός από εμάς, παρά μόνο μάζες απόρων, μερικοί πλούσιοι αφοσιωμένοι σε μας, αστυνομικοί και στρατιώτες. Ότι πράττει σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, εδράζεται στα Πρωτόκολλα των Πλανηταρχών.

Ο διεθνής Σιωνισμός άλωσε καίρια τη πολιτική ζωή της Ελλάδας, εγκαθιδρύοντας το κοινοβουλευτικό σύστημα, πολλά μέλη του οποίου έλκουν τη καταγωγή από τους Σιωνιστές.

Οι Ευρωπαίοι & Αμερικανοί ηγέτες είναι όλοι τους πιόνια & μαριονέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-Δικτατορίας.

Σήμερα Σιωνιστές Αμερικανοί & Γερμανοί, έχουν πέσει επάνω στην Ελλάδα και την κατασπαράζουν. Οι φόροι που πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες, πάνε όλοι στις τσέπες του Ρότσιλντ.

Ο δημόσιος πλούτος από αποκρατικοποιήσεις και ορυκτά, πάνε όλα στις τσέπες του Ρότσιλντ, του προέδρου της Σιωνιστικής Δικτατορίας!!!

Ο χρυσός της Ελλάδος πήγε όλος στις τράπεζες του Ρότσιλντ!!!

Με αυτούς τους πολιτικούς αχυρανθρώπους του Ρότσιλντ, δεν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα μας. Δεν δέχομαι η πατρίδα μας να κυβερνάται από τα ανθρωποειδή του State Dept. των Σιωνιστικών ΗΠΑ, αποφοίτους των διαφόρων Think Tanks, στους οποίους προσφεύγουν τα δικά μας πολιτικά ανθρωπάκια, για να εξασφαλίσουν εύνοια εξουσίας.

Ελπίζουμε να δώσαμε φως στη σκέψη των Ελλήνων, ώστε με τη βοήθεια του Θεού να ψηφίζουν Έλληνες πατριώτες, και όχι δυνάστες πράκτορες των Σιωνιστών, μαριονέτες της παγκόσμιας Δικτατορίας!!!

Τελειώνοντας υπενθυμίζω στους ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, (ROTHSCHILDS & ROCKEFELLERS) ένα ποίημα, του Ιωάννη Πολέμη.



Ο χρυσός και το Μάρμαρο


Λέει ο χρυσός στο μάρμαρο:

Στα πέρατα του κόσμου ποιος ήλιος λάμπει σαν κι εμέ;

Ποιο φώς έχει το φώς μου;

Εγώ τον κόσμο κυβερνώ, την ευτυχία υφαίνω,

Ποδοπατώ την ομορφιά, την ασχημιά ομορφαίνω.

Εγώ ακονίζω του φονιά το δίκοπο μαχαίρι,

Εγώ οδηγώ στα σκοτεινά του κλέφτη μου το χέρι,

Εγώ αγοράζω την τιμή και την πουλώ στο δρόμο,

Ποδοπατώ την αρετή, καταπατώ το Νόμο.

Περίσσιες είναι οι χάρες μου κι η δύναμή μου μόνη,

Γκρεμίζει θρόνους απ’ εδώ , θρόνους εκεί στυλώνει.

Εσύ τι κάνεις μάρμαρο;

Και τ’ απεκρίθη εκείνο

«Εγώ σε τάφου σκοτεινιά, τη δύναμή σου κλείνω».

Πηγές:

1.- Τα βιβλία του Δημοσθένη Λιακόπουλου

2.- Το διαδίκτυο

3.- Η Βικιπαίδεια

4.- Blog: Defencenet &Katohika.gr

5.- Blogs: kivotoshelp.gr & aporrito.blogspot.com

6.- εφημερίς «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»


ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ

Διεθνολόγος