Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

"Αυτά είναι τα απόρρητα σχέδια που μας έκλεψε η Ελλάδα"! Τουρκική υστερία!




Λεπτομέρειες για τα δήθεν απόρρητα στρατιωτικά μυστικά της τουρκικής άμυνας που φέρεται να έπαιρνε η Ελλάδα από το δίκτυο στρατιωτικής κατασκοπείας στην Σμύρνη περιέχονται σε άρθρο γνώμης του Αμπτνουλάχ Μποζκούρτ στην αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα Today’s 
Zaman. 

Στο άρθρο - με τίτλο « Spy ring compromised security of Turkey, US and NATO allies»- γίνεται εκτενή αναφορά στο περιεχόμενο του κατηγορητηρίου για τις δραστηριότητες του δικτύου στρατιωτικής κατασκοπείας στην Σμύρνη που εξαρθρώθηκε . Ο αρθογράφος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι πολλά από τα ντοκουμέντα που κατέσχεσαν οι τουρκικές αρχές εμπλέκουν την Ελλάδα στην δραστηριότητα του δικτύου .

1).Οι απογειώσεις προς Αιγαίο
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα ντοκουμέντα δείχνουν, αναφέρει μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος, ότι το δίκτυο υπέκλεπτε τα σχέδια πτήσεων των τουρκικών αεροσκαφών που περιπολούν στο Αιγαίο και τα έστελνε εντός 7 λέπτου στις ελληνικές αρχές και ότι ο παροχέας των πληροφοριών φερεται να ήταν ο Μετίν Κουμπιλάϊ Κασλί .

2).Τα τυφλά σημεία των τουρκικών ραντάρ
Ένας άλλος παροχέας πληροφοριών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν ο Αχμέτ Γκιοκτσούλ ο οποίος φέρεται να υπέκλεπτε τις περιοχές κάλυψης του τουρκικού εναέριου χώρου από τα σταθερά και κινητά τουρκικά ραντάρ καθώς και την πιθανή κάλυψη από τα αεροσκάφη AWACS που θα αποκτήσει σύντομα η Τουρκία. Τα ντοκουμέντα με χάρτη που περιείχε τα «τυφλά σημεία» των ραντάρ προωθούνταν μέσω του Τζέμ Ερίς σε συνταγματάρχη που ήταν επικεφαλής των επιχειρήσεων της Αεροπορικής Βάσης Λάρισας.

3).Η αεροπορική διάταξη δυνάμεων
Άλλα ντοκουμέντα που φέρεται να προμήθευε ο Τζέμ Ουυγκιουνέρ περιείχαν διαβαθμισμένα έγγραφα για αριθμό προσωπικού, αεροσκαφών και στρατιωτικών πρωτοκόλλων των μονάδων της 192ης Μοίρας Αεροσκαφών του αεροδρομίου Milas-Bodrum που βρίσκεται κοντά στα ελληνικά νησιά . Τα ντοκουμέντα που περιείχαν και την προβλεπόμενη διάταξη των πολεμικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο εν καιρώ πολέμου κρίνονται υψηλής αξίας 

4) Οι υποκλοπές'' που είχε κάνει ο Τούρκος Ακόλουθος στην Αθήνα
Ένας άλλος ύποπτος ο Φατίχ Σενγκιούλ φέρεται να υπέκλεψε αντίγραφο απόρρητων εγγράφων για τις δυνατότητες του Ελληνικού Στρατού που προφανώς είχε ετοιμάσει ο Τούρκος Στρατιωτικός Ακόλουθος στην Αθήνα. Το δίκτυο κατασκοπείας ζητούσε από τους συνδέσμους του να γίνει επαφή με τον Ελληνα Στρατιωτικό Ακόλουθο στην Άγκυρα για να πουληθούν αυτά τα απόρρητα έγραφα. Το δίκτυο κατασκοπείας επισημαίνει ότι για τον σκοπό αυτό θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι τούρκοι πράκτορες Τουντς Γκιουνάλ , Ουγούρ Γκιοκσέν και Οζγκούρ Ατζάρ που είχαν προγενέστερα επαφές με τον Ελληνα Στρατιωτικό Ακόλουθο.
Όπως καταλήγει ο αρθρογράφος υπάρχουν και άλλες σοκαριστικές λεπτομέρειες των διαρροών που περιγράφονται στο κατηγορητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου