Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΣΟΚ: Έρχονται μαγνητικές καταιγίδες σε λίγες ημέρες

Ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες που μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες αναταραχές στον πλανήτη έρχονται σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε  το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής της Ρωσικής Υπηρεσίας Υδρομετεωρολογίας.

 ΣΟΚ: Έρχονται μαγνητικές καταιγίδες σε λίγες ημέρεςΗ εξήγηση είναι ότι η  γιγάντια ενεργή ζώνη, που σχηματίστηκε στον Ήλιο πριν μερικές εβδομάδες, τις επόμενες ημέρες θα ευθυγραμμιστεί με τη Γη, πράγμα, που όπως λένε οι ειδικοί, μπορεί να προκαλέσει ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες στον πλανήτη μας.
Οι μαγνητικές καταιγίδες στη Γη αρχίζουν, όταν στη μαγνητική σφαίρα του πλανήτη «χτυπούν» οι δέσμες πλάσματος, που εκτοξεύονται από τον Ήλιο. Τα φορτισμένα σωματίδια προκαλούν γεωμαγνητικές διαταραχές και αν αποκτήσουν μεγάλη δύναμη, αυτό μπορεί να προκαλέσει διακοπές στους ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς, διακυμάνσεις στις ραδιοεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκττα! Όλα τα είχαμε ήρθαν και οι μαγνητικές καταιγίδες !

Τεράστιο όγκο στρατευμάτων μετακινούν οι Τούρκοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα

 Τεράστιο όγκο στρατευμάτων μετακινούν οι Τούρκοι στα ελληνοτουρκικά σύνοραΜια τεράστια πολεμική μηχανή έχει τεθεί σε κίνηση στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου, αλλά και μέσα στο Αιγαίο από το βορρά μέχρι το νότο εκτελώντας αποβατικές ασκήσεις, αποστολές αεροπορικής υποστήριξης, ανθυποβρυχιακές αποστολές, αποστολές καταστροφής στόχων επιφανείας κλπ. Οι ασκήσεις ξεκίνησαν την επομένη των ελληνικών εκλογών στις 7 Μαΐου και η μεν πρώτη ολοκληρώνεται στις 17/05 ενώ η δεύτερη στις 24/05.
Οι δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί είναι τεράστιες και ουσιαστικά πρόκειται για επίδειξη ισχύος ή καλύτερα για επιχείρηση τρομοκράτησης της Ελλάδας, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση διεξαγωγής ερευνών από την Τουρκία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Πριν δύο εβδομάδες, πραγματοποίησαν τεράστια άσκηση ζεύξης του ποταμού Έβρου στο κέντρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων, στην Πόζνα, απέναντι από το προγεφύρωμα της Αδριανούπολης, εκεί που επρόκειτο να εξαπολυθεί η τουρκική επίθεση κατά το τουρκικό σχέδιο «Βαριοπούλα», στη ζώνη ευθύνης της ελληνικής Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού . Στο Ελληνικό Πεντάγωνο παρακολουθούνται στενά οι κινήσεις των Τούρκων, ώστε να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, που τυχόν θελήσουν αυτές τις κρίσιμες ημέρες οι Τούρκοι να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Τα δάκρυα της μικρής μαθήτριας για το μέλλον της

 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Τα δάκρυα της μικρής μαθήτριας για το μέλλον της

Μπορεί η να βραβεύτηκε για την καλύτερη μαθητική εφημερίδα αλλά όταν ήρθε η ώρα να παραλάβει το βραβείο της και να μιλήσει για το μέλλον των νέων ανθρώπων ξέσπασε σε λυγμούς.
Η Δανάη Φιλλίδου μια μαθήτρια από την Καβάλα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. Η καθηγήτρια η οποία ενέπνευσε τους μαθητές της να προχωρήσουν σε αυτό το εγχείρημα δεν ήταν εκεί για οικονομικούς λόγους, γράφει το real.gr.
Δείτε το συγκλονιστικό ξέσπασμα της μαθήτριας:

FLEX - XCVRs - FX-pad


ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ: ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΤΟ SWAP ΤΗΣ GOLDMAN SACHS! Ποιούς εξυπηρετείτε κύριοι δήθεν “τεχνοκράτες”;


Η εταιρεία που διώκεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του πλανήτη φαίνεται ότι κυβερνά την Ελλάδα.

ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, Τ

 ΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ SWAP ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕΝΕΙ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟ! Δίνουν την χαριστική βολή στην εικόνα της χώρας που ενώ καταστρέφει όσους την εμπιστεύθηκαν, αποθεώνει αυτούς που εξαπάτησαν την ΕΕ και υπερχρεωσαν την Ελλάδα!

Το “τοξικό δάνειο¨που σήμερα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ στην ΕΕ, προστατεύθηκε ως κόρην οφθαλμού από τον Παπαδήμο, τον Παπακωνσταντίνου, το Βενιζέλο και όλη την κυβερνητική κουστωδία. Δεν είναι τυχαίο που οι ίδιοι το είχαν συνάψει κατά την διάρκεια του καθεστώτος Σημίτη. Οι δήθεν “τεχνοκράτες” στην ουσία αποδεικνύονται υπάλληλοι των διεθνών τοκογλύφων, κατηγορία που τους πρόσαψαν τα διεθνή μέσα.

Η Ελλάδα ληστεύεται για ακόμα μία φορά από την συμμορία της Goldman Sachs. Τα περί σωτηρίας είναι απλώς μία απάτη, αφού είναι πλέον ξεκάθαρη η εκποίηση της χώρας ώστε να ληστεύεται ανενόχλητη από την λεόντειο συμφωνία της συμμορίας Σημίτη.

Διαβάστε τι αποκαλύπταμε από τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 για την συμμορία της Goldman Sachs στην Ελλάδα: Ο κύριος Παπακωνσταντίνου αποκάλεσε “περιθωριακό Blog” το Ολυμπία. Τώρα που τον ρόλο της Goldman Sachs τον αποκαλύπτει η Le Monde, είναι και αυτή περιθωριακή;

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ από το ΠΑΡΟΝ:

Tην ώρα που… σύρονται στο «κουρείο» του ελληνικού χρέους μικροί αποταμιευτές που εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους στο αδηφάγο κράτος, το πιο ακριβό και «τοξικό» δάνειο που έχει πάρει αυτόν τον αιώνα η Ελλάδα, μέσω του πολυσυζητημένου swap της Goldman Sachs, έχει οριστικά εξαιρεθεί από το PSI και θα μείνει… ακούρευτο, για να το πληρώνουμε ακριβά μέχρι το 2037!
Λίγες ημέρες πριν από την εκπνοή της περιόδου ανταλλαγής ομολόγων για το PSI, που λήγει την Παρασκευή, επιβεβαιώνεται από αρμόδιες πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και τα επίσημα έγγραφα του PSI που έχουν δημοσιοποιηθεί ότι το «τοξικό» swap, που συμφώνησε το 2001 με την Goldman Sachs η κυβέρνηση Σημίτη (με διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τον σημερινό πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο…) δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις του Δημοσίου που θα «κουρευτούν» και θα αποπληρωθεί μέχρι κεραίας στην Εθνική Τράπεζα, η οποία αγόρασε το «τοξικό» προϊόν από την Goldman το 2005, επί διοίκησης Τάκη Αράπογλου (αρμοδιότητα για τη συναλλαγή τότε, ως κορυφαίο στέλεχος της Εθνικής, είχε ο σημερινός επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Π. Χριστοδούλου, που είναι και ο βασικός «ενορχηστρωτής» της διαδικασίας του PSI από κυβερνητικής πλευράς).

Στη «φαρμακερή» αναθεώρηση στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος, που ανακοινώθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2010, οι συμβάσεις swap του 2001 και οι διαδοχικές αναθεωρήσεις τους τα επόμενα χρόνια, που περιλάμβαναν και επιμήκυνση της διάρκειας ως το 2037, χαρακτηρίσθηκαν οριστικά ως μια μορφή δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης, με συνέπεια να «φουσκώσει» το δημόσιο χρέος περισσότερο από 5 δισ. ευρώ.
Παρότι, όμως, τα swap αυτά έχουν αξιολογηθεί οριστικά από την Eurostat ως χρέη της Ελλάδας και παρότι αποτελούν μια οφειλή προς ιδιώτη επενδυτή, δεν περιλαμβάνονται στο PSI (Private Sector Involvement – Εμπλοκή του Ιδιωτικού Τομέα στη χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους). Σύμφωνα με την εξήγηση που δίνεται από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές στο «Π», αυτό έγινε επειδή πρόκειται για μια ιδιαίτερη κατηγορία χρέους, που δεν είναι διαπραγματεύσιμο στην αγορά, όπως τα άλλα ομόλογα του Δημοσίου. Νομικές και τραπεζικές πηγές, με γνώση αυτών των θεμάτων, λένε ότι πρόκειται για έναν απλό τυπικό ελιγμό: αν υπήρχε βούληση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης να ενταχθεί και αυτό το χρέος στη διαδικασία «κουρέματος», θα μπορούσε θαυμάσια να «κουρευτεί» με το PSI, παρά τη νομική του «ιδιαιτερότητα».

«Τοξικό» δάνειο

Μάλιστα, λένε ότι από ηθικής πλευράς το χρέος από τα swap της Goldman είναι κατ’ εξοχήν ένα χρέος δυσβάστακτο, που θα έπρεπε να πάρει προτεραιότητα για «κούρεμα», αν στόχος είναι η ουσιαστική ελάφρυνση των φορολογουμένων από τα υπέρογκα χρέη. Ο άγγλος δημοσιογράφος και συγγραφέας Νικ Ντάνμπαρ, που αποκάλυψε την ύπαρξη του swap από το 2003, έχει υπολογίσει ότι με τους αρχικούς όρους του swap το Δημόσιο δανειζόταν από την Goldman με ετήσιο κόστος πάνω από 16%, σε μια περίοδο που εξέδιδε ομόλογα με απόδοση γύρω στο 5%. Και έχει τονίσει ότι πρόκειται για ένα πανάκριβο δάνειο, που γινόταν όλο και ακριβότερο για το Δημόσιο με το πέρασμα του χρόνου, θυμίζοντας έντονα τα «τοξικά» στεγαστικά δάνεια των φτωχών, που δόθηκαν κατά κόρον στις ΗΠΑ και βρέθηκαν στο επίκεντρο του πρώτου κύκλου της διεθνούς κρίσης.

Παρ’ όλα αυτά, η πολιτική απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση ήταν να εξαιρεθεί αυτό το δάνειο από το «κούρεμα» και θα το πληρώνουμε για άλλα 25 χρόνια. Εξάλλου, εκτός από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες, έγινε γνωστό αυτήν την εβδομάδα ότι το «κούρεμα» θα αποφύγει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για ομόλογα μικρής αξίας που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, παρότι δεν τα έχει αγοράσει για σκοπούς άσκησης νομισματικής πολιτικής. Εξαίρεση φαίνεται ότι θα εξασφαλίσουν και κάποιοι ιάπωνες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, που είχαν εκδοθεί στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης Σημίτη.
Οι έλληνες αποταμιευτές, που εμπιστεύθηκαν στο κράτος τις οικονομίες τους, δεν θα μπουν, ως γνωστόν, στον κύκλο των προνομιούχων πιστωτών που θα αποφύγουν το «κούρεμα». Θα υποστούν τεράστιες ζημίες, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει διάφορα σενάρια αποζημίωσής τους: το τελευταίο έλεγε ότι θα αποζημιωθούν μέσω ειδικών εκδόσεων εντόκων γραμματίων μικρής διάρκειας, για ποσά ζημιών μέχρι 100.000 ευρώ.
Όμως, οι νομικοί σύμβουλοι του Δημοσίου εξακολουθούν να προβληματίζονται για τον κίνδυνο να εγερθούν ενστάσεις και αξιώσεις από άλλους επενδυτές, αν προβλεφθεί αποζημίωση μόνο ελλήνων μικροεπενδυτών. Έτσι, όλα τα σενάρια αποζημίωσης παραμένουν προς το παρόν νομικά μετέωρα.
Ν.Χ.

Αν μας βγάλουν από το ευρώ μπαίνουν στην... κόλασή τους! Δείτε τι λένε οι αριθμοί!



Οι απειλές εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είναι πρακτικά κενές περιεχομένου. Οι επιπτώσεις θα ήταν τόσο τρομακτικές που ολόκληρος ο πλανήτης θα έκανε για να συνέλθει αρκετά χρόνια. 

Κατ'αρχήν μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσαν άμεσα μαζική απόσυρση καταθέσεων, τουλάχιστον από Πορτογαλία και Ισπανία, ίσως και από Ιταλία, κάτι που θα σήμαινε ταυτόχρονη χρεοκοπία, ενώ θα γκρέμιζαν τις αγορές ομολόγων και τη διατραπεζική αγορά στην Ευρώπη, θέτοντας σε κίνδυνο το ίδιο το ευρώ…

Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ένα τρομακτικό ευρωπαϊκό αλλά και ευρύτερα διεθνές "ντόμινο χρεοκοπιών".

Τα ακόλουθα νούμερα που φέρνει στην δημοσιότητα το defencenet.gr, "ζαλίζουν":

Μόνον από δάνεια–ρέπος σε ελληνικές τράπεζες, η ΕΚΤ μπορεί να έχει απώλειες 140 δισ. ευρώ δηλαδή μεγάλο μέρος του ξοδευμένου ισολογισμού της.

Αυτό, χωρίς να υπολογιστεί το αυξανόμενο το κόστος του ντόμινο από αυτό, που σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών της ΕΚΤ, υπερβαίνει το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ (!) ΜΟΝΟΝ για το ευρωσύστημα της κίνησης κεφαλαίων...

Αυτά τονίζουν διεθνείς  αναλυτές για την Ελλάδα και εντοπίζουν εμμέσως πλην σαφώς, την ανάγκη των Ευρωπαίων και της γερμανικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα και να δημιουργήσει τη δημοσιονομική Ένωση που θα περιλαμβάνει και την κοινή έκδοση ομολόγων, για να πληρωθούν τα χρέη και να σώσει το ευρώ…

Παράλληλα γίνεται ξεκάθαρα η παραδοχή, ότι η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο για χάρη της κας Μέρκελ, ώστε να αποτελέσει "το παράδειγμα προς αποφυγήν", για τους άλλους. Το πρόγραμμα λιτότητας και φτώχειας δηλαδή ήταν σχεδιασμένο για να πονέσει, παρά για να επιτύχει, όπως ομολόγησε η ίδια η Α.Μέρκελ σήμερα. Όλοι γνώριζαν ότι θα αποτύγχανε.

Τα παραπάνω σενάρια και εκτιμήσεις περιλαμβάνονται σε δημοσιεύματα των πλέον έγκυρων εντύπων του διεθνούς οικονομικού τύπου.

Όμως το πιο συγκλονιστικό από όλα είναι το εκτενέστατο αφιέρωμα της αμερικανικής Wall Street Journal, όπου αποκαλύπτεται και όλο το πολτικό παρασκήνιο της μεθόδευσης και των πιέσεων για να γίνει η Ελλαδα πειραματόζωο. Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Η Ευρώπη φοβάται ότι η ελληνική έξοδος από το ευρώ θα μπορούσε να διασπείρει τη μαζική φυγή κεφαλαίων από την Πορτογαλία, την Ισπανία ή άλλες χώρες μέλη του ευρώ, που δυσκολεύονται… Ορισμένοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  επιχειρηματολογούν σε ιδιωτικές συζητήσεις, ότι το ευρώ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μία ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη, επειδή οι αγορές κατανοούν ότι η κρίση του χρέους στην Ελλάδα είναι μοναδικά σοβαρή» (σ.σ. τι επιχείρημα).

«Άλλοι ανησυχούν ότι αυτό θα προκαλέσει πανικό και απόσυρση καταθέσεων από τις  ευρωπαϊκές τράπεζες και ξεπούλημα κρατικών ομολόγων το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το ίδιο το νόμισμα. Αυτό θα παρουσιάσει τη Γερμανία και τη βόρεια Ευρώπη με  φοβερή επιλογή: Είτε να παρακολουθεί την κατάρρευση του  Ευρωπαϊκού κέντρου μετά από δεκαετίες πολιτικής ολοκλήρωσης ή να σπεύσει σε «βαθύτερη» δημοσιονομική ένωση, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης ευρωομολόγων , για να σώσει το ευρώ».Παρουσιάζονται αναλυτικά τις θυσίες των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν σωρευτική ύφεση (μείωση ΑΕΠ) 14% έως τώρα και επιπλέον 6,5% υπολογιζόμενη για φέτος, επίσημη ανεργία 21% και ονομαστική μείωση χρέους μόλις 29 δις ευρώ μετά από κούρεμα μεγαλύτερο από 100 δις ευρώ, το οποίο χρέος παραμένει 50% μεγαλύτερο από το θεωρητικό (περσινό προ του κουρέματος) ΑΕΠ. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το χρέος στην Ελλάδα μετά το κούρεμα «μειώθηκε»  από 356 δις ευρώ το 2011 σε προβλεπόμενο  327 δις ευρώ φέτος!!!

Το δημοσίευμα παρουσιάζει επίσης πόσο καταδικαστική ήταν το πρόγραμμα για την Ελλάδα και πόσο λανθασμένο αν και αναφέρει επίσης πόσο λανθασμένα εφαρμόστηκε. Ρίχνει όμως το βάρος στην επιμονή της Γερμανίας ώστε να φανεί ότι «η Ελλάδα τιμωρείται και πονάει, ώστε να μην ξανακάνει κανείς το ίδιο…»

Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα πήρε "λειψό ποσόν" και έχει κρατηθεί ένα δις ευρώ η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τον Ιούνιο, σχολιάζουν οι Finanacial Times. Γιατί; Επειδή οι επιπτώσεις από χρεοκοπία της Ελλάδας είναι πολλαπλάσιες λένε, παρουσιάζοντας σημείωμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα μπορεί άμεσα να ταρακουνήσει τις αγορές καθώς:

1.Το 70% του ελληνικού χρέους μετά το κούρεμα, έχει περάσει σε ευρωπαϊκές χώρες, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ με ομόλογα και δάνεια που υπολογίζονται σε 140 δισ. ευρώ.

 2.Οι ελληνικές τράπεζες έχουν συνάψει δάνεια ρέπος 140 δισ. ευρώ με την ΕΚΤ.

Αναφέρεται ακόμα ότι η ΕΚΤ έχει και ελληνικά ομόλογα 40-52 δισ. ευρώ, για τα οποία είναι γνωστό ότι δεν έχουν ποτέ δοθεί λεπτομέρειες αν κουρεύτηκαν, πως και πόσο… Υποτίθεται πως η ΕΚΤ, ελληνικές τράπεζες και funds ή ξένες τράπεζες όπως η ολλανδική ΑBN Amro και τα funds Vega και Elliott, έχουν και ελληνικά ομόλογα διεθνούς δικαίου.

Έτσι το δημοσίευμα αναφέρει ότι μία στάση πληρωμών, θα προκαλέσει εξαιρετικά μεγάλες απώλειες στους διεθνείς πιστωτές και τις αγορές, άμεσα, χωρίς να υπολογιστούν οι πολλαπλάσιες έμμεσες απώλειες, (ντόμινο) για το οποίο αναφέρεται ότι δεν είναι καν προετοιμασμένες οι αρχές!!!
 
Σε κάθε περίπτωση και σε όλα τα ξένα αμερικανικά και βρετανικά δημοσιεύματα, η λύση που παρουσιάζεται είναι σταθερά, η εκτύπωση χρήματος και η πληρωμή των Ευρωπαϊκών χρεών (συνολικά) με αυτά, αλλά η Γερμανία και η Ευρώπη επιμένουν σε καταστροφικές πολιτικές λιτότητας, που μεγαλώνουν και δεν λύνουν το πρόβλημα.

 Πηγή

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis


Στο 20,2% αυξάνει το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis την οποία δημοσιεύει το Σάββατο η εφημερίδα «Επενδυτής».

Στο 20,2% αυξάνει το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis την οποία δημοσιεύει το Σάββατο η εφημερίδα «Επενδυτής».
Όλα τα υπόλοιπα κόμματα σημειώνουν κάμψη και συγκεκριμένα, η ΝΔ υποχωρεί στο 17,3%, το ΠΑΣΟΚ στο 11,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,4%, το ΚΚΕ στο 4,2%, η ΔΗΜΑΡ στο 4,3% και η Χρυσή Αυγή στο 3,7%.
Το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί κυβέρνηση της κεντροαριστεράς και μόλις το 34% επιλέγει κυβέρνηση της κεντροδεξιάς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στις εκλογές της 6ης Μαΐου τα μεγάλα αστικά κέντρα ψήφισαν αριστερή διακυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενώ η ελληνική περιφέρεια έδωσε δικομματική αυτοδυναμία στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ.
Χθες παρουσιάστηκε η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 6,2 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθεί η ΝΔ με 17,4%, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 10,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 8,7%, το ΚΚΕ 6%, η Χρυσή Αυγή 4,9% και η ΔΗΜΑΡ 4,2%.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Μπράβο και πάλι στον Νιgel Farage: "Ο Τιτανικός της ΕΕ χτύπησε παγόβουνο". (βιντεο)




Μας έχουν πρήξει με την ευρωπαϊκή πορεία... και το ξένο συναλλαγματικό ευρώ...
Κύριοι πολιτικοί ούτε γι αυτά μας ρωτήσατε ποτέ....
Σταματήστε να πιπιλάτε την καραμέλα ότι είμαστε κατά 80% με την Ευρώπη και το Ευρώ....
Προσωπικά λέω ναί στην Ευρώπη των Εθνών κι όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης....
Οικονομική και μόνο ένωση όπως ήταν παλιά....
Και ΟΧΙ στο γερμανοκίνητο Ευρώ...
Θέλω εθνική ανεξαρτησία και δραχμή.




ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ BLOOMBERG: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΣΣΟ 517 ΔΙΣ στο ΧΕΡΙ! ΑΚΟΥΤΕ ΚΥΡΙΟΙ;




The BondHolder
Ο ΑΣΣΟΣ ΜΑΣ – ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ.
Με τέτοιον άσσο που έχουμε αν δεν βάλλει κάποιος τα ρέστα η
Είναι ΚΟΤΑ -να πάει σπίτι του η
δεν ξέρει να παίξει –είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ η
δεν θέλει να κερδίσει –είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ
ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ γιατί το χαρτί πάντα υπήρχε αλλά δεν το έπαιξαν
ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ας δούμε ποιος θα το παίξει. Είναι για γέρα νεύρα και για παίκτες. Ας δούμε ποιος το έχει. Αλλιώς πάρτε τα κουβαδάκια σας και πηγαίνετε να παίξετε. στην άμμο.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ BLOOMBERG
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΣΣΟ 517 ΔΙΣ στο ΧΕΡΙ
Google μετάφραση

Οι Έλληνες μπορούν να κρατήσουν $ 510 δισ. ατού σε επαναδιαπραγμάτευση

Με John Glover – May 10, 2012 1:04 PM GMT+0300
Επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα μπορεί να κατέχει ένα ατού αξίας άνω των 510 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν παίκτες σέβονται τις απαιτήσεις των ψηφοφόρων να επαναδιαπραγματευθεί διάσωσης της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το έθνος οφείλει περίπου 400 δισ. ευρώ (517 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ιδιώτες κατόχους ομολόγων, οι δημόσιοι οργανισμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , και άλλους πιστωτές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Περίπου 252 δισ. ευρώ που είναι λόγω των επίσημων οργανισμών που χρησιμοποιούνται για την κατάστασή τους να αποφύγουν τις απώλειες που υπέστησαν από τους απλούς ομολογιούχων, όταν η Ελλάδα αναδιάρθρωση του χρέους της πριν από δύο μήνες.
Η Ελλάδα έχει επίσης € 143 000 000 000 γραμματίων και ομολόγων σε κυκλοφορία, τα στοιχεία του Bloomberg δείχνουν, αφού το σύνολο των υποχρεώσεων στα 395 δισ. ευρώ. Φωτογράφος: Simon Dawson / Bloomberg
10η Μαΐου (Bloomberg) – Arnab Das, επικεφαλής παγκόσμιας έρευνας αγορών στην Roubini Global Economics, μιλά για την κρίση χρέους της Ευρώπης και τις συνέπειές της για τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Das συζητά επίσης τα στοιχεία του εμπορίου της Κίνας και της οικονομικής ανάπτυξης. Μιλάει με τη Σούζαν Λι και Zeb Eckert στο Bloomberg Television του "Edge Ασία." (Πηγή: Bloomberg)
10η Μαΐου (Bloomberg) – Έλενα ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ, πρώην μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου για το σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ, μιλά για τις προοπτικές για την κρίση χρέους της χώρας και δυνατή έξοδο από τη ζώνη του ευρώ. Μετεκλογική αναταραχή στην Αθήνα έχει θέσει την φορά-θέμα-ταμπού της εξόδου από τη χώρα 17-νομισματική ένωση στην ημερήσια διάταξη, την ανύψωση του πέπλου με πιθανό σενάριο σχεδιασμό afoot πίσω από τα παρασκήνια. ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ μιλάει από την Αθήνα με τη Σούζαν Λι στο Bloomberg Television τίτλο «Η πρώτη Up." (Πηγή: Bloomberg)
Ένας πιθανός πρωθυπουργός, ο αρχηγός του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχει δεσμευθεί να σκίσω την ηγεσία της ΕΕ συμφωνία διάσωσης. Φωτογράφος: Simon Dawson / Bloomberg
Έλληνες ψηφοφόροι ζητούν οι ηγέτες τους επαναδιαπραγματευθούν τους όρους των πακέτων διάσωσης που έχουν επιβάλει πρωτοφανή μέτρα λιτότητας στη χώρα από το 2010. Φωτογράφος: Simon Dawson / Bloomberg
Έλληνες ψηφοφόροι ζητούν οι ηγέτες τους επαναδιαπραγματευθούν τους όρους των πακέτων διάσωσης που έχουν επιβάλει πρωτοφανή μέτρα λιτότητας στη χώρα από το 2010. Ένας πιθανός πρωθυπουργός, ο αρχηγός του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχει δεσμευθεί να σκίσω την ηγεσία της ΕΕ συμφωνία διάσωσης. Με λόγω Ελλάδα ένα ποσό περίπου ίσο με την Ελβετία »της οικονομίας, το νέφος των φορολογουμένων θα μπορούσε να είναι καταστρεπτικό εάν η χώρα περπατά μακριά.
"Η Ελλάδα πήρε κάποια δυνατά χαρτιά για να τους πείσει να πάνε στο εύκολο λιτότητας", δήλωσε ο John Whittaker , οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο του Lancaster Management School στην Αγγλία . "Ο καθένας φοβάται την ελληνική αποχώρηση από το ευρώ, διότι θα χάσουν χρήματα και να χάσει τον πολιτικό της κεφάλαιο."

Ευρώ ένταξη

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ριχτεί τα χρήματα στην Ελλάδα από την πρώτη διάσωση της συμφωνήθηκε να τον Απρίλιο του 2010 σε μια προσπάθεια να κρατήσει τη χώρα στη ζώνη του ευρώ και να αποδείξει ότι η νομισματική ένωση, ένα σύμβολο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μετά τον πόλεμο, είναι αμετάκλητη.
Μετά την παραλαβή της κατά 7,5 δισ. ευρώ δόση τον Μάρτιο, Ελλάδα οφείλει τώρα άλλες χώρες, πάνω από 80 δις ευρώ σε κεφάλαια διάσωσης. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δήλωσε € 4,2 δισεκατομμύρια σε μετρητά διάσωσης θα πρέπει να καταβληθεί προς το έθνος σήμερα.
Η ΕΚΤ είναι επίσης να χάσει πολλά, εάν η Ελλάδα απομακρύνεται από τις υποχρεώσεις του. Πρώτον, η κεντρική τράπεζα αγόρασε περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τα ομόλογα της κυβέρνησης να σπρώξετε προς τα κάτω τις αποδόσεις και να βοηθήσει το έθνος να διατηρήσει την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές .
Επιπλέον, τα λεγόμενα του συστήματος της ΕΚΤ TARGET2 – η οποία συμπίπτει εμπορικές ανισορροπίες μεταξύ των 17 εθνικών κεντρικών τραπεζών που χρησιμοποιούν το ενιαίο νόμισμα – δείχνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδα οφείλει ομολόγους του 104 δισ. ευρώ, σύμφωνα με Whittaker.
Το εδρεύει στην Αθήνα κεντρική τράπεζα έχει επίσης εκδοθεί € 18 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα περισσότερο από το μέγεθος της οικονομίας της, θα αναφέρει ως Έλληνες λογαριασμούς πιέτα κάτω από το στρώμα τους ή το πνεύμα τους από τη χώρα, δήλωσε ο Whittaker. Αυτό θα φέρει συνολικά την ευθύνη στην Ελλάδα για την ΕΚΤ σε 172 δισ. ευρώ.

«Εποικοδομητική Hit"

Η ΕΚΤ «θα πρέπει να κάνει μια κλήση κεφάλαιο για το υπόλοιπο των μελών, εάν υπήρχε μια προεπιλογή," είπε ο Ντάρεν Γουίλιαμς, επικεφαλής οικονομολόγος της AllianceBernstein Holding LP στο Λονδίνο , η οποία διαχειρίζεται περίπου 420 δισεκατομμύρια δολάρια. "Θα είναι μια σημαντική επιτυχία. Έτσι, ναι, οι Έλληνες δεν έχουν κάποια επιρροή. "
Ευρωπαίοι πολιτικοί συζητούν ανοιχτά για την πιθανότητα ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ μετά ψηφοφόροι συνέρρεαν για να αντι-διάσωσης κομμάτων στις εκλογές 6 Μαΐου. Πέντε από τα επτά κόμματα στο κοινοβούλιο να απορρίψει τα πακέτα, με Τσίπρας τους καταδικάζει ως "μνημόνιο της βαρβαρότητας."
Τα πολιτικά κόμματα διαφέρουν ως προς τι ακριβώς τους όρους της συμφωνίας διάσωσης θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έχουν εξουσία εναλλάσσονται από το 1974 και τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο διάσωσης του τρέχοντος έτους, προσπαθούν να διευκολύνουν τις τρέχουσες διεθνείς βοήθειας στην Ελλάδα υποχρεώσεις.
Από την άλλη πλευρά της συζήτησης, ο ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας το κόμμα θέλει να αθετήσει σε όλα Ελλάδα τις δεσμεύσεις διάσωσης. Όπως έχουν τα πράγματα, η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης είναι καθόλου βέβαιο, πράγμα που σημαίνει νέες εκλογές μπορεί να χρειαστεί τον επόμενο μήνα.

Εκλογή Κινδύνου

«Από πολιτική άποψη, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ότι ένα αριστερός-κλίνοντας συνασπισμού διαμορφώνεται στις επόμενες εκλογές με μια πιο σαφή εντολή για την απόρριψη της ΕΕ / ΔΝΤ πρόγραμμα," Credit Suisse Group AG, συμπεριλαμβανομένων των οικονομολόγων που εδρεύει στο Λονδίνο Yiagos Alexopolous είπε ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σημείωση. Βασικό σενάριο τους είναι ότι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα σχηματιστεί ότι οι αλλαγές στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης, αλλά κρατά "γενικές γραμμές" του σε τροχιά, έγραψαν.
Η Ελλάδα έχει επίσης € 143 000 000 000 γραμματίων και ομολόγων σε κυκλοφορία, τα στοιχεία του Bloomberg δείχνουν, αφού το σύνολο των υποχρεώσεων στα 395 δισ. ευρώ.
Κανένας από τους αριθμούς περιλαμβάνει τα χρήματα που οφείλονται από ιδιωτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων οφειλέτες. Ελληνική δανειστές, οι οποίοι κλειδωθεί έξω από τις αγορές χρέους, τον Ιανουάριο του δανείστηκε € 73.400.000.000 από το ΕΚΤ να χρηματοδοτούν τις πράξεις τους, η Τράπεζα της Ελλάδα, δήλωσε ο Μάιος 3. Οι δανειστές συνήθως χρησιμοποιούν τα κρατικά ομόλογα και γραμμάτια ως ενέχυρο όταν δανείζονται από τις κεντρικές τράπεζες.
Για να επικοινωνήσετε με το δημοσιογράφο σε αυτήν την ιστορία: John Glover στο Λονδίνο johnglover