Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ 4,2 ΔΙΣ: ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ Η ΕΚΤ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ 900 ΕΚ!!


ΠΟΙΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

Για Ελληνικό ομόλογο που κατέχει η ΕΚΤ πηγαίνουν τα 3,3 Δις, το οποίο όπως αποκαλύπτει η Le Monde ΔΕΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΘΗΚΕ! Πανηγυρίζουν όμως για το PSI το οποίο εξόντωσε μικροομολογιούχους, ασφαλιστικά ταμεία, ΝΠΔΔ όπως Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια κλπ.

Τα υπόλοιπα 900 εκ. πηγαίνουν για αποπληρωμή …τόκων! Δηλαδή οι ξένοι δανειστές δεν χάνουν ούτε τους τόκους τους, ενώ οι Έλληνες έχασαν τις αποταμιεύσεις τους, τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τα διαθέσιμα κοινωνικής πολιτικής.

Καταλάβατε τώρα; Όλοι δούλεψαν για να υποθηκεύσουν τον δημόσιο πλούτο, να εξασφαλίσουν τους κερδοσκόπους  δανειστές και όχι τους καθαρούς επενδυτές ή αποταμιευτές.

Ο κύριος Παπαδήμος λοιπόν, εξυπηρέτησε θαυμάσια αυτούς που τον εξέλεξαν για πρωθυπουργό. Οι επιπτώσεις ενδεχόμενης στάσης πληρωμών για τους κολοσσούς μειώνονται και τώρα το ΔΝΤ ακονίζει τα μαχαιροπήρουνα για το πλιάτσικο των εγγυήσεων που πρόθυμα τις προσέφεραν οι εντολοδόχοι του πολιτικού συστήματος με κορωνίδα την παρέα του Γιώργου Παπανδρέου.

Τη Δευτέρα, η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει τα 450 εκατομμύρια ευρώ ομολόγων που δεν εντάχθηκαν στην μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της που έκανε το Μάρτιο. Επίσης, η Αθήνα πρέπει να αποπληρώσει 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ έως τις 18 του μηνός στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 Την Πέμπτη 10 Μαΐου, η Ελλάδα θα λάβει 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 5,2 δισεκατομμύρια που έπρεπε να λάβει κανονικά, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το EFSF ( Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας) .

Οι υπεύθυνοι της ευρωζώνης, που συναντήθηκαν την Τετάρτη βράδυ, «αποφάσισαν να αφήσουν να αποφασίσει για την καταβολή του υπόλοιπου δισεκατομμυρίου το Eurogroup που συνέρχεται τη Δευτέρα» κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης συνάντησης στις Βρυξέλλες, όπως διευκρίνησε ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πρώτη φάση είχε επιβεβαιώσει ότι τα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ θα καταβληθούν την Πέμπτη παρά την πολιτική αβεβαιότητα που βαραίνει τη χώρα. Αλλά η αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην Ελλάδα εξώθησε ορισμένες χώρες που ονομάζονται «χώρες με τριπλό ΑΑΑ», δηλαδή εκείνες με την υψηλότερη βαθμολογία του χρέους τους, να ζητήσουν διαβεβαιώσεις, όπως επεσήμανε μία άλλη κυβερνητική πηγή, αναγνωρίζοντας επίσης ότι το πολιτικό αδιέξοδο των Αθηνών «ανησυχεί όλο τον κόσμο».

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πολλοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Αθήνα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των πιστωτών της εάν ήθελε να συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια. «Αν η Ελλάδα θέλει να μείνει, δεν υπάρχει καλύτερος δρόμος από αυτόν που έχουμε υιοθετήσει, το ένα προϋποθέτει το άλλο» (δηλαδή τη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις), δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στις Βρυξέλλες.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε εκτίμησε επίσης ότι η Αθήνα δεν θα λαμβάνει πλέον χρήματα εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πιστωτές της. Και ο ομόλογος του από το Λουξεμβούργο, Ζαν Άσελμπορν, βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος. «Οφείλουμε πλέον να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ότι δηλαδή η κατάσταση είναι σοβαρή, ότι καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα μπορεί να διαθέσει ούτε ένα μέρος από τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ που θέσαμε στη διάθεση των Ελλήνων εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση που επιτελεί τα καθήκοντα της.», είπε κατά τη διάρκεια του ίδιου συνεδρίου, στις Βρυξέλλες.

Τη Δευτέρα, η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει τα 450 εκατομμύρια ευρώ ομολόγων που δεν εντάχθηκαν στην μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της που έκανε το Μάρτιο. Επίσης, η Αθήνα πρέπει να αποπληρώσει 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ έως τις 18 του μηνός στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η καταβολή της επόμενης δόσης θεωρητικά θα αποφασιστεί μετά από τις διαβουλεύσεις που επρόκειτο να διεξαχθούν στις αρχές Ιουνίου ανάμεσα στους πιστωτές και στις ελληνικές αρχές, αλλά τώρα αυτό είναι πλέον ένα υποθετικό σενάριο. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Credit Suisse, από το πράσινο φως για τη δεύτερη δόση θα εξαρτηθεί η καταβολή του ποσού των 23 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, και των 8 επιπλέον δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθηθεί η Αθήνα να αποπληρώσει το δάνειο έγκαιρα, να μειώσει το έλλειμμα της και να πληρώσει τις καθυστερημένες δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου