Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

"Κλειδώνουν οι εκλογές" - Κουβέλης: "Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση"

"Κλειδώνουν οι εκλογές" - Κουβέλης: "Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση"
Ούτε 10 λεπτά δεν κράτησε η ομιλία του Φώτη Κουβέλη στην Κ.Ο του κόμματός του. Όμως αυτά τα λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να δείξουν τι θα ακολουθήσει.
Ο μόνος δρόμος εκτός εντυπωσιακού απροόπτου φαίνεται να είναι οι εκλογές. Κι αυτό γιατί, ενώ μέχρι χθες το βράδυ ο Φώτης Κουβέλης εμφανιζόταν πιο διαλλακτικός στο ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση ΜΟΝΟ με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σήμερα το... άλλαξε.
Έτσι, πλέον βάζουν όλοι την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ως προϋπόθεση για την δική τους συμμετοχή στην κυβέρνηση.
Όμως αυτό φαίνεται αδύνατο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος στην παρούσα στιγμή να συμμετάσχει σε αυτό το εγχείρημα. Όχι μόνο για να ενισχύσει την δύναμή του όπως αποδεικνύεται δημοσκοπικά, αλλά και γατί οι θέσεις του είναι καταγγελία του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση. Όλοι οι υπόλοιποι μιλούν για αλλαγή κάποιων όρων ή και απαγκίστρωση.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες ώρες μόνο τυπικό χαρακτήρα δειχνουν να έχουν και ότι οι νέες κάλπες δεν είναι μακριά.
Ο κ.Κουβέλης έδωσε το σύνθημα των εκλογών εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λεγοντας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εντολή διακυβέρνησης και την μετέτρεψε σε προεκλογικό του διήμερο. Είναι φανερό ότι επείγονται για εκλογές και απλώς δεν το λένε, αλλά όλοι το καταλαβαίνουν. Αν δεν υπάρξει διαφοροποίηση στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πάμε για εκλογές."
Ο κ.Κουβέλης ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά, προσπαθώντας να κατευνάσει και τις φωνές που υπήρχαν στο κόμμα του ότι δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μόνο.
"Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετέχει", είπε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, είχε αφήσει αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: "Να τελειώνουμε με τα παραμύθια και με όλους εκεινους που νομίζουν ότι η πολιτική είναι συνώνυμο της προσωπικής φιλοδοξίας. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θελει να συμμετέχει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές."
Και όλα αυτά ενώ νωρίτερα στην ομιλία του στην Κ.Ο του κόμματός του, ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει ότι δέχεται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και δίνοντας του ψήφο ανοχής.
Είχε πει επίσης ότι εξακολουθεί να παλεύει για να υπάρξει κυβέρνηση και υπάρχουν ελπίδες γι' αυτό. "Είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο της ακυβενησίας. Τώρα βιωνουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να προκύψουν οι στοιχειώδεις συνεργασίες", τόνισε χαρακτηριστικά.
Αυτό που μένει τώρα είναι η τυπική κατά πολλούς συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις 19.00. Αμέσως μετά ο κ.Τσίπρας θα κάνει δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου