Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Θα κατεβούμε μόνοι μας από τον Σταυρό ή θα μας κατεβάσουν;


Ο σκοπός της επικεφαλίδας δεν είναι για να εντυπωσιάσει αλλά για να φτάσει τον αναγνώστη πιο γρήγορα στην ουσία του προβλήματος που πραγματεύεται το παρακάτω κείμενο.
Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποιος είναι σήμερα πάνω σε Σταυρό;

Ο Έλληνας και ο Ελληνικός Λαός.
Ποιοι τον ανέβασαν πάνω στο Σταυρικό Ικρίωμα;
Και αυτό είναι εύκολο, όταν καθημερινά και με πόνο ψυχής παρακολουθούμε από το ύψος του Σταυρού μας τους Σταυρωτές τοκογλύφους να ξεδιψούν την αγωνία και τα αδιέξοδα μας με όξο και χολή.
Πώς μας ανέβασαν;
Αφού πρώτα μας παραπλάνησαν με ψεύτικες υποσχέσεις και λόγια μεγάλα , ξαφνικά από την ¨¨παραδεισένια ζωή ¨¨ του Ευρώ βρεθήκαμε αναρτημένοι στο Σταυρό των μνημονίων.

¨¨Ω του πλανεμένου θαύματος της ψεύτικης και απατηλής ζωής¨¨ θα μπορούσε κάποιος νᨨ ψάλλει ¨¨ κάτω από αυτόν τον Σταυρό της καθημερινότητας μας

Ήταν άραγε ένα στιγμιαίο ατύχημα στην Εθνική ζωή μας το οποίο προσπαθεί σήμερα να το διαχειρισθεί η κυβερνητική εξουσία;
Μην γελιόμαστε η δυστυχία δεν διαχειρίζεται και μάλιστα όπως την βιώνει η παιδική ψυχή που καθημερινά την ψηλαφά μέσα στην άνεργη οικογένεια με πείνα και ανέχεια.

Και τώρα Κύριε δάσκαλε…
Οι τόσες διεθνείς οικονομοτεχνικές μελέτες και αναλύσεις που μας προειδοποιούσαν ότι κατεβαίνουμε στην σκάλα του κακού, μήπως ήταν για τα παιδιά του νηπιαγωγείου που δεν ξέρουν¨¨ να διαβάζουν¨¨ μνημόνια; ερώτησαν τα παιδιά της Γ΄ Δημοτικού τον δασκαλάκο.
Και αυτός με την σειρά του θυμήθηκε τους βουλευτές που δεν πρόλαβαν να το διαβάσουν και την επόμενη ημέρα ψήφισαν ΝΑΙ σε όλες τις σημερινές δυστυχίες.

Ο ΣΤΑΥΡΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ έχει μία ιδιαιτερότητα. Ο Εσταυρωμένος Ελληνισμός των ημερών μας από το ύψος του ικριώματος βλέπει τους σταυρωτές του τοκογλύφους από ΨΗΛΑ , ενώ αυτοί ατενίζουν την σταυρωμένη αδικία τους από τα ΧΑΜΗΛΑ.

Έστω και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία αυτή είναι η θέση του ΕΛΛΗΝΑ εκεί ψηλά με όλη την ιστορική σημειολογία της.
Αλλά και η πνευματική σημειολογία του γεγονότος αυτού είναι ανώτερη γιατί προσεγγίζουμε Θεολογικά ΑΥΤΟΝ τον ΙΔΙΟΝ τον ΕΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΚΥΡΙΟ μας που έκανε την Αρχή και αποτελείωσε το κέντρο του θανάτου και την αδικία των διαχρονικών τοκογλύφων όλων των εποχών.
Έτσι πλέον η επώδυνη αυτή γνώση του στημένου Εθνικού μας Σταυρού είναι και το πνευματικό νίκος και το κλειδί των επερχομένων εξελίξεων.

Ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε αυτό το γεγονός με την Πνευματική και την οικονομική διάσταση του ανάμεσα στις οποίες μπορεί να τοποθετηθεί και η κοινωνική συνέπεια .

Πως μας βάλανε στην διαφημιζόμενη ζώνη του Ευρώ:
Κάποιοι ισχυρίζονται με νοθευμένα και παραποιημένα στοιχεία.
Να λοιπόν βρέθηκαν γρήγορα-γρήγορα τα καρφιά της μελλοντικής σταύρωσης μας και ήταν δυστυχώς το ίδιο το Ευρώ που στην εικονική Ελληνική πραγματικότητα δεν έδωσε κανένα στοιχείο ανάπτυξης ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να δώσει.
Πάμε παρακάτω. Ο Σταυρικός θάνατος ήταν πριν το ΧΡΙΣΤΟ , θάνατος αισχύνης και με αυτόν θανατώνανε τους κακούργους και τους απατεώνες.
Έτσι και οι σύγχρονοι τοκογλύφοι δανειστές μας βρήκαν τις αμέτρητες περιπτώσεις διαφθοράς, διαπλοκής και κακουργηματικής απάτης του νέο-ελληνικού μορφώματος σαν την καταλληλότερη περίπτωση για να μας αναρτήσουν πάνω στο ξύλο της αισχύνης του Σταυρού. Με την μόνη διαφορά δεν σταύρωσαν τον υπεύθυνο κακούργο Βαραββά αλλά το αθώο Λαό της Ελλάδας.
Συγχωρείστε με για τον παραλληλισμό αυτό αλλά νομίζω εκφράζει την τραγική καθημερινότητα μας.
Και τώρα τι γίνεται;
Κάποιοι λένε να βγάλουμε τα καρφιά δηλ. να βγούμε από το Ευρώ και να κατεβούμε από τον Σταυρό μόνοι μας.
Άλλοι αντιδιαλέγουν ότι αν βγάλουμε τα καρφιά δηλ. το Ευρώ θα πεθάνουμε από αιμορραγία οικονομική.
Ποιος μπορεί να βγάλει άκρη όταν κάποιοι εδώ και χρόνια δούλεψαν για να μας φέρουν σε αυτό το προμελετημένο αδιέξοδο.

Αν κατορθώσουμε σε αυτή την συγκυρία να πιάσουμε την άκρη του νήματος από το μπερδεμένο κουβάρι της ζωής μας και να αρχίσουμε να ξεπλέκουμε τους κόμπους μπορεί να συλλάβουμε την πραγματικότητα που μας στέρησαν.

Ψήγματα πραγματικότητας μπορεί να είναι το γεγονός ότι η ψεύτικη Ελλάδα της διαφθοράς και της λαμογιάς ήδη πέθανε. Αυτή σταυρώσαν娨 και επί τον ιματισμό της έβαλαν κλήρον¨¨. Δηλαδή από αυτήν την ψεύτικη χώρα μοιράσανε τα ενεργειακά πλούτη της που ήταν άλλωστε και η αιτία αυτού του θανάτου της.

Τότε θα μου πείτε γιατί πονάμε εμείς;
Ακριβώς γιατί μέσα στην ψεύτικη αυτή Ελλάδα γίναμε και εμείς ψεύτικοι, πρώτα σαν άνθρωποι και μετά σαν Έλληνες.

Δηλ. μήπως η Σταύρωση μας είναι εικονική;
ΝΑΙ είναι ΕΙΚΟΝΙΚΗ αλλά μόνο στην οικονομική διάσταση της.
Γιατί θέλουν με την άγρια δυστυχία να μας φοβίσουν και έτσι να μας καθυποτάξουν όλα τα νούμερα της νέας εποχής.

Με αυτό το σκεπτικό μπορεί και να τολμήσουν να μας ξεκαρφώσουν από το Ευρώ, άσχετα αν οι δηλώσεις τους δεν συμβαδίζουν με τις προθέσεις τους και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά . Έτσι το κουφάρι της ¨¨ ψεύτικης Ελλάδας¨¨ θα πέσει κατευθείαν από το σταυρικό ικρίωμα στο κενοτάφιο της οικονομικής λήθης .Και μπορεί πάνω σε αυτό να βάλουν και ένα δυσθεώρατο λίθο χρεωστασίου για να μην μπορέσουν να αναπνεύσουν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων. Έτσι θα ησυχάσουν μια και καλή μαζί μας.

Θα ησυχάσουν άραγε ή τότε πρέπει να ανησυχούν;
Γιατί η δομή της παγκόσμιας οικονομίας και των άπληστων παραγώγων της αν μολυνθεί στο ελάχιστο η γάγγραινα δεν σταματάει με τίποτε την στιγμή μάλιστα που και οι ισχυρές οικονομίες δηλώνουν από τώρα μολυσματική προσβολή. Πιθανώς την ώρα που άλλοι νοσούν χειρότερα από εμάς να θέλουν να μας χρησιμοποιήσουν φαινομενικά σαν την αιτία έναρξης μιας παγκόσμιας κρίσης.

Εν κατακλείδι μόνοι μας Σταυρωθήκαμε γιατί απεμπολήσαμε τις αξίες και τα ιδανικά της ράτσας μας και δώσαμε το δικαίωμα σε υπάνθρωπους να χειραγωγήσουν τις ζωές των οικογενειών μας .Δηλ η Σταύρωση μας είναι κατεξοχήν πνευματική-κοινωνική και όχι τόσο οικονομική όπως θέλει να φαίνεται. 
Άρα μπορούμε μόνοι μας να πάρουμε την απόφαση να κατεβούμε από τους Σταυρούς μας και έχοντας τους σαν πνευματικά όπλα να τροπώσουμε τις φάλαγγες των δαιμόνων τοκογλύφων.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ...ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!


Ο ΛΩΝΤΕΡ Ο ΑΡΧΙΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΥ
ΑΠΑΊΤΗΣΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ... ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ

Δείτε τι γράφει ο ίδιος και τι απάντηση παίρνει από τον Αλέξανδρο Τσούμπα
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!

Μπορώ να σας ρωτήσω κ. Λώντερ: υπό ποίαν εξουσιαστική ιδιότητα απαιτήσατε από την Ελληνική Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας, οποιεσδήποτε και εάν ήσαν αυτές; Είσθε ο ιδιοκτήτης της Ελληνικής Κυβερνήσεως; Είναι η Ελληνική Κυβέρνηση υπάλληλός σας; Αντικαθιστάτε την πλειοψηφία των Ελλήνων; Είσθε ο κρυφός πρωθυπουργός μου;

Την 9ην Οκτωβρίου στον ιστότοπο του Παγκόσμιου Ιουδαϊκού Συμβουλίου εδημοσιεύθη άρθρο του προέδρου του, κ. Ρόναλντ Λώντερ, με τίτλο: «Διαλύστε τους Νέο-ναζί στην Ευρώπη».

Στο άρθρο αυτό ο κ. Λώντερ μεταξύ των άλλων αναφέρει: «Ως πρόεδρος του Παγκοσμίου Ιουδαϊκού Συμβουλίου, ταξίδεψα στην Ελλάδα τον Μάρτιο και στην Ουγγαρία τον Μάιο να απαιτήσω* από τα έθνη αυτά να διαλύσουν τα εξτρεμιστικά κόμματα μέσω ισχυρών μέσων, συμπεριλαμβανομένων νομοθετημάτων τα οποία θα τιμωρούν την γλώσσα του μίσους»**.

Είναι ταυτόχρονα αξία μνημονεύσεως η αρχή του άρθρου του, γράφει λοιπόν ο εν λόγω πρόεδρος: «Δύο γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, χαροποίησαν όλους εμάς οι οποίοι πολεμούμε να νικήσουμε τον αυξανόμενο Νέο-Ναζισμό εκεί. Πρώτα, οι Ελληνικές αρχές συνέλαβαν τους αρχηγούς του εξτρεμιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, χρεώνοντάς τους με εγκληματικές ενέργειες. Μετά, ένας κορυφαίος Ούγγρος επίσημος ανεκοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα χρησιμοποιήσει όλα τα εις χείρας της μέσα να διαλύσει τον αναπτυσσόμενο στην χώρα ανόητο αντισημιτισμό».***

Ο γράφων απέστειλε, την 10ην Οκτωβρίου επιστολή (εις την Αγγλική γλώσσα προφανώς) της οποίας μετάφραση δημοσιοποιώ κατωτέρω, αφού μέχρι και σήμερον (25/10/2013) δεν έλαβα απάντηση.

Αξιότιμε κ. Λώντερ,

Θέμα: Το άρθρο σας υπό τον τίτλο «Διαλύστε τους Νέο-ναζί στην Ευρώπη».****

Εν αρχή επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω κάτι. Πέραν του γεγονότος της δολοφονίας δύο μελών της οικογενείας μου από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια της κατοχής της Ελλάδος στον λεγόμενο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ανήκω σε ένα έθνος και μίαν φυλή η οποία παρήγαγε όλα τα συστήματα διακυβερνήσεως, όπως την Δημοκρατία (την πραγματική), την Τυραννία, την Ολιγαρχία, την Αριστοκρατία, την Βασιλεία ή άλλες μορφές αυτοκυβερνήσεως όπως αυτές των Αμπελακίων, του Σουλίου ή της Μάνης και ως εκ τούτου δεν αισθάνομαι την ανάγκην στροφής μου προς άλλες μορφές διακυβερνήσεως όπως ο κομμουνισμός, ο φασισμός ή ο ναζισμός, τις οποίες θεωρώ ανάξιες σημειώσεως, καθ’ ό,τι οι παραγωγοί αυτών (ο Μαρξ, ο Έγκελς και οι άλλοι) θεώρησαν τους ανθρώπους ως κατώτερα όντα και ως εκ τούτου δεν σχετίζονται με τον άνθρωπο.

Πέραν τούτου ο φασισμός και ο ναζισμός παρήχθησαν ως αντίδοτα στον κομμουνισμό. Ούτω, σύμφωνα με την ρήση του Ηρακλείτου «Ενάντια ταυτά», υπάρχει μία ομοιότης μεταξύ των τριών αυτών συστημάτων διακυβερνήσεως, τουλάχιστον στην βάση των.

Ως Έλλην αντιλαμβάνομαι την μάχη των Ιουδαίων εναντίον του Ναζισμού, αν και έχω μερικές αμφιβολίες ως προς το εάν το «Ιουδαϊκό ολοκαύτωμα» το έφεραν εις πέρας μονομερώς οι ναζιστές, ή υποβοηθήθηκαν και από μερικούς ασκούντας επιρροή Ιουδαίους. Στο σημείο αυτό σημειώνω ότι εις την ζωή μου απέκτησα μερικούς πολύ καλούς μου φίλους εβραϊκής καταγωγής.

Έχοντας σημειώσει τα ανωτέρω, ας υπενθυμίσω εδώ την γραπτή δήλωσή σας την περιλαμβανομένη στο εν θέματι άρθρο σας. Λέτε: «Ως πρόεδρος τους Παγκοσμίου Ιουδαϊκού Συμβουλίου, ταξίδεψα στην Ελλάδα τον Μάρτιο και στην Ουγγαρία τον Μάιο να απαιτήσω* από τα έθνη αυτά να διαλύσουν τα εξτρεμιστικά κόμματα μέσω ισχυρών μέσων, συμπεριλαμβανομένων νομοθετημάτων τα οποία θα τιμωρούν την γλώσσα του μίσους».

Μπορώ να σας ρωτήσω: υπό ποίαν εξουσιαστική ιδιότητα απαιτήσατε από την Ελληνική Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας, οποιεσδήποτε και εάν ήσαν αυτές; Είσθε ο ιδιοκτήτης της Ελληνικής Κυβερνήσεως; Είναι η Ελληνική Κυβέρνηση υπάλληλός σας; Αντικαθιστάτε την πλειοψηφία των Ελλήνων; Είσθε ο κρυφός πρωθυπουργός μου;

Αναμφίβολα, ούτω ποιώντας συμπεριφερθήκατε ως εάν εγώ και οι υπόλοιποι Έλληνες ανήκουμε σε εσάς χωρίς να ερωτηθούμε. Είναι έτσι; Ποίος πρέπει να απαντήσει σ’ αυτήν την ερώτηση, εσείς ή εμείς; Ασφαλώς μία απάντησή σας σε όλα αυτά θα μπορούσε να είναι: Τα παράπονά σας στον Αντώνη Σαμαρά. Θα την δεχθώ εάν συμφωνείτε. Άλλως επιτρέψτε μου να σκεφθώ ότι έχετε ήδη δημιουργήσει την Παγκόσμια Κυβέρνηση της οποίας εσείς είσθε η κεφαλή;

Πέραν τούτου επιτρέψτε μου να πω ότι, όπως ευκόλως μπορούμε να αποδείξουμε, δεν επιθυμείτε την διάλυση της Χρυσής Αυγής, αφού, εάν αυτό επιδιώκατε, τότε η λύσις είναι και απλή και ορατή δια γυμνού οφθαλμού.

Η Χρυσή Αυγή συμμετέσχε στις ελληνικές εκλογές λαμβάνοντας τα κατωτέρω ποσοστά:

1996 0,07%

2000, 2004, 2007 δεν συμμετείχε στις εκλογές προφανώς λόγω του ποσοστού που πήραν το 1996.

2009 0.27%

Είναι άξιον σημειώσεως εδώ το γεγονός ότι στις εκλογές της Ευρωπαϊκής Βουλής, στις οποίες η ψήφος είναι χαλαρή, τουλάχιστον στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα έχουν (για την Χρυσή Αυγή) ως κάτωθι:

1999 και 2004 δεν συμμετείχε.

2009 0.46%.

Τον Μάιο 2010 η Ελλάς έχασε την οικονομική της ανεξαρτησία(;) και ετέθη υπό την εξουσία της ούτω καλουμένης Τρόικα, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ). Από αυτό το σημείο και εντεύθεν οι Έλληνες άρχισαν να υποφέρουν. Όχι μόνον οικονομικά.

Ο κόσμος, μέσω μιας πολύ καλά ενορχηστρωμένης προπαγάνδας, θεώρησε τους Έλληνες ως τεμπέληδες και απατεώνες, πέραν άλλων, τα οποία, όλα, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Αναμφίβολα την εξ’ ολοκλήρου ευθύνη δι’ αυτήν την κατάσταση την φέρουν οι αποφάσεις οι ληφθείσες από οι Ελληνικές Κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι και σήμερον. Αποτέλεσμα: η Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012 έλαβε τον μεν Μάιο 6.97% τον δε Ιούνιο 6.92%.

Συγκρίνατε τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής: 2009: 0.27%, 2012: 6.92 ή 6.97%.

Κατόπιν των ανωτέρω, μπορούμε ευκόλως να συμπεράνουμε ότι η Χρυσή Αυγή, είναι το προϊόν της λιτότητας εκ της οποίας υποφέρουν οι Έλληνες και η οποία έχει οδηγήσει σε περισσότερες από 4000 αυτοκτονίες και έχει ανεβάσει τον αριθμόν των ανέργων σε περισσότερους από 1.400.000 κ.λπ.

Αυτή η λιτότης έχει επιβληθεί από την Τρόικα και δεν έχει τέλος. Θα σταματήσει μόνον εάν όλοι οι Έλληνες αυτοκτονήσουν, ή πεθάνουν από την πείνα, ή βρουν άλλους τρόπους να δραπετεύσουν από την φυλακή την οποίαν έκτισε η Τρόικα σε συνεργασία με τις Ελληνικές Κυβερνήσεις. Δεν αστειεύομαι. Ανεξαρτήτως των προπαγανδιστικών αγγελιών, τα οικονομικά στοιχεία είναι εκεί και ομιλούν αφ’ εαυτών.

Για παράδειγμα, το 2012, προ του κουρέματος το χρέος της Ελλάδος ήτο περίπου 309 δις ευρώ. Αφαιρέθησαν μέσω του κουρέματος 100 περίπου δις ευρώ και έτσι το χρέος περιορίσθει στα 209 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου. Σήμερα, 15 περίπου μήνες αργότερα το χρέος της Ελλάδος ανέρχεται σε περίπου 326 δις ευρώ. Όθεν είναι αυταπόδεικτο ότι η επιβαλλομένη από την Τρόικα λιτότητα είναι άχρηστη. Συγνώμη, λάθος, όχι άχρηστη, είναι πολύ χρήσιμη δια να καταστρέψει τον αρχαιότερο λαό του κόσμου, ο οποίος προσέφερε στην ανθρωπότητα όλες τις δραστηριότητες τις συνδεδεμένες με ή τις παραγόμενες από τον ΛΟΓΟΝ.

Ούτω, αντί να προσπαθείτε να σταματήσετε την Χρυσή Αυγή μέσω ανεπιτυχών μέσων. «…μέσω ισχυρών μέσων, συμπεριλαμβανομένων νομοθετημάτων τα οποία θα τιμωρούν την γλώσσα του μίσους», όπως λέτε, σας καλώ να προσγειωθείτε εις την πραγματικότητα και να αντιληφθείτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες.

Ο εντός ευλόγου χρόνου εκμηδενισμός της λιτότητας μέσω των αλλαγών της οικονομικής πολιτικής την οποίαν επέβαλλαν στην Ελλάδα, είναι ο μόνος τρόπος να εξαφανισθεί η Χρυσή Αυγή και τα παρεμφερή κόμματα. Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, η οικονομία του κόσμου βρίσκεται στα χέρια προσώπων ιουδαϊκής καταγωγής. Τι θα λέγατε να πάτε σ’ αυτούς και να απαιτήσετε από αυτούς να αλλάξουν την πολιτική προς την Ελλάδα. Λέγοντας αυτό αντιλαμβάνομαι ότι θα με θεωρήσετε ως ένα ανόητο Έλληνα. Κάτι που δεν θα το αρνηθώ αφού η χώρα μου κυβερνάται από πρόσωπα τα οποία υπακούουν στις απαιτήσεις άλλων, αντί να τους εκδιώξουν κλοτσηδόν.

Ελπίζω να αντιληφθείτε την χρήση του Λόγου στις προαναφερθείσες σκέψεις. Βλέπετε, γεννήθηκα με αυτό και θα πεθάνω για αυτό.

Αναμένοντας την απάντησή σας, σας στέλνω τους κάλλιστους χαιρετισμούς μου,

Αλέξανδρος Αν. Τσούμπας

Υγ. Παρακαλώ επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι ο Λόγος είναι η μόνη ανθρώπινη δραστηριότητα η οποία μας διαφοροποιεί από τα ζώα. Ασφαλώς, λόγω αυτού, ο Λόγος είναι ο υπ’ αριθμόν 1 εχθρός των κατασκευαστών της Νέας Εποχής.

*, **, Η υπογράμμιση και ο τονισμός με μαύρα γράμματα είναι του συντάκτου του παρόντος κειμένου

***Ο τονισμός με μαύρα γράμματα είναι του κ. Λώντερ.
****Πηγή: worldjewishcongress

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πολλά ερωτήματα γεννά μια νέα μεγάλη επένδυση της εθνικής τράπεζας μέσω της θυγατρικής της Finansbank στην Τουρκία, την ίδια περίοδο που οι «κρουνοί» της χρηματοδότησης της ελληνικής
οικονομίας από τις τράπεζες έχουν κλείσει και εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις ασφυκτιούν από ρευστότητα οδηγούμενες στην πλήρη χρεοκοπία με άμεσο επακόλουθο την αύξηση της ανεργίας και την μείωση των κρατικών εσόδων. Τα ερωτήματα αυτά μάλιστα γίνονται ακόμα μεγαλύτερα, καθώς η επένδυση αυτή γίνεται την ίδια περίοδο που η «φούσκα» της τουρκικής οικονομίας αρχίζει να ραγίζει, ενώ οι εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία έχουν αρχίσει να έχουν τα πρώτα άκρως δυσμενή αποτελέσματα στην τουρκική οικονομία.

Συγκριμένα σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, η θυγατρική Finansbank της ελληνικής Εθνικής τράπεζας προχώρησε στην αγορά ενός τεράστιου οικοπέδου 100 χιλιάδων τετραγωνικών στην περιοχή Levent της Κωνσταντινούπολης, για τη ανέγερση ενός ουρανοξύστη ο οποίος θα στεγάσει γραφεία. Τα κόστος αυτής της αγοράς, που είναι η αρχή της μεγάλης αυτής επένδυσης οικοδόμησης του ουρανοξύστη, ανέρχεται σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού τύπου σε 600-700 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, δηλαδή περίπου 330 εκατομμύρια ευρώ. Η πώληση αυτού του οικοπέδου έγινε από την τουρκική ιδιοκτήτρια, Soyak και είναι χαρακτηριστικό πως ο τουρκικός τύπος την σχολίασε με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «οι Έλληνες αγόρασαν γιγάντιο ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη». Το οικόπεδο αυτό είχε βγει προς πώληση από το 2005 επειδή όμως το τίμημα που ζητούσε η Soyak ήταν πολύ υψηλό, ενώ στην αρχή ενδιαφέρθηκε ένας άλλος τουρκικός όμιλος, ο Novartis, τελικά δεν τα βρήκαν και έτσι το οικόπεδο έμεινε απούλητο μέχρι που βρέθηκαν οι «πρόθυμοι» Έλληνες, (που μαστίζονται από την οικονομική κρίση), όπως αναφέρεται, για να το αγοράσουν. Ο γυάλινος ουρανοξύστη θα έχει 40 ορόφους και θα έχει ύψος 170 μέτρα, ενώ θα ξεχωρίζει στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, στις περιοχές Levent, Esentepe, Etiler και Ümraniye.

Να σημειωθεί ότι όταν είχε γίνει η αγορά της τουρκικής Finansbank από την ελληνική Εθνική τράπεζα, το 2006, δηλαδή πριν ξεσπάσει η μεγάλη οικονομική κρίση, είχε χαρακτηριστεί σαν σκάνδαλο και σαν μία τεράστια οικονομική χορηγία στον ισλαμιστή Ερντογάν, με στόχο την ενίσχυσή του απέναντι στο στρατό ιδιαίτερα ενόψει των εκλογών που θα γίνονταν στην Τουρκία το 2007. Η εξαγορά είχε γίνει με ένα τίμημα δυσβάσταχτο για την Εθνική Τράπεζα αφού ήταν συνολικά μεγαλύτερο από τα ίδια κεφάλαιά της με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να αναζητήσει χρηματοδότηση από τους μετόχους της με μία αύξηση-μαμούθ του κεφαλαίου της ύψους 3 δις ευρώ. Το ενδιαφέρων είναι ότι η νέα αυτή ελληνική επένδυση γίνεται σε μια κρίσιμη φάση για την τουρκική οικονομία. Συγκεκριμένα το τουρκικό χρέος έχει αυξηθεί στα 127 δισεκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας το τελευταίο χρόνο αύξηση ρεκόρ 26,2%, ενώ η μεγάλη ζημιά από τον εμφύλιο στην Συρία υπολογίζεται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα το άνοιγμα εισαγωγών-εξαγωγών αυξήθηκε το τελευταίο χρόνο κατά 20,8% και το έλλειμμα ήταν της τάξης των 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επί πλέον πολλοί οικονομικοί παράγοντες στην Τουρκία φοβούνται ότι η φούσκα στην αμερικανική οικονομία θα σκάσει και στην Τουρκία, με σοβαρές συνέπειες ακόμα και για την πολιτική σταθερότητα.

Για άλλη μια φορά δηλαδή η τεράστια αυτή ελληνική επένδυση έρχεται «λουκούμι» για τον Ερντογάν, ο οποίος εξακολουθεί να προκαλεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην Θράκη και να ονειρεύεται την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ BBC: Η Ελλάδα είχε 2 δις πρωτογενές πλεόνασμα από το β’ εξάμηνο του 2011! ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΕ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!


ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΔΟΛΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ…

Ιδού λοιπόν πως θα “πληρωνόντουσαν μισθοί και συντάξεις” και που θα “βρίσκονταν τα λεφτά”. Είχαν ήδη βρεθεί από την αφαίμαξη των Ελλήνων. Στόχος όμως ήταν η ολοκληρωτική παράδοση της
χώρας στους απατεώνες τοκογλύφους που γέμισαν με δισεκατομμύρια τα ταμεία τους. Και ακόμα γεμίζουν…

Αυτό είναι το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο επικαλείται σήμερα η κυβέρνηση… Είχε επιτευχθεί από το 2011, με την μαζική αφαίμαξη του Ελληνικου λαού. Τα λεφτά όμως φορτώθηκαν σε βαλίτσες και έφευγαν έξω για την πληρωμή των τοκογλύφων, ενώ στο εσωτερικό υπήρχε η καραμέλα “που θα βρείτε τα λεφτά” και “αν βγούμε από το μνημόνιο θα πτωχεύσουμε”!

BBC Μια ειδηση που αποσιωπήθηκε παντελώς! Το δεύτερο εξάμηνο του 2011, η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι ήταν σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το… χρέος της!

Την ύπαρξη όμως αυτού του πλεονάσματος είχε παραδεχθεί ακόμα και η Λούκα Κατσέλη, στην διημερίδα του Interpost όπου είπε επί λέξη: “Έχουμε καταφέρει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011, να έχουμε όχι έλλειμμα αλλά πρωτογενές πλεόνασμα στον τακτικό προϋπολογισμό, ύψους 831 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι εσωτερικοί πόροι αρκούν, με πρόσθετες θυσίες, να καλύψουν τις δαπάνες μας για μισθούς και συντάξεις και για άλλες βασικές υπηρεσίες του δημοσίου!!!”

Αυτό δικαιώνει απόλυτα και όλους εμάς στο Ολυμπία που από την πρώτη στιγμή αποδείξαμε πως η Ελληνική οικονομία μπορούσε να σωθεί με απλά μέτρα, εσωτερικές αλλαγές και εντός των αγορών! Η συμμορία του μνημονίου όμως, με τους Τιτανικούς, τα Τ3 – Τ10 και την τρομολαγνεία εξόδου από το Ευρώ (μέγα ψέμμα), είχε ως μοναδικό σκοπό την εκποίηση του δημοσίου πλούτου που γέμισε τα ταμεία συγκεκριμένων συμφερόντων. Τα καθάρματα των CDS, το ΔΝΤ το οποίο παρέπεε πριν το μνημόνιο, της “πράσινης ανάπτυξης” και των Vulture Funds που ακόμα “πανε ταμείο” αποκομίζοντας δις από το αίμα του Ελληνικού λαού.

(ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η περιβόητη δόση, δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις αλλά τα κοράκια του ΔΝΤ! ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!)

Το ότι αυτή η αναφορά του BBC αποκρύφθηκε παντελώς για να επικρατήσει το ψεύδος και η ληστεία του PSI, ενώ σήμερα το πρωτογενές πλεόνασμα εμφανίζεται ως “μεγάλη επιτυχία”, αποκαλύπτει ότι η συμμορία που πέταξε την Ελλάδα έξω από τις αγορές είναι συνεργός σε ένα έγκλημα, που δεν έχει γίνει στη νεώτερη ιστορία σε άλλη χώρα της Δύσης.

Γι’ αυτό και η εισαγγελική παραγγελία Πεπόνη με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη, είναι ακόμα στα συρτάρια της βουλής…

Διαβάστε:

http://www.bbc.co.uk/news/business-16746455

Μεταβολή στην ισορροπία δυνάμεων γύρω από το διαπραγματευτικό τραπέζι για το Ελληνικό χρέος διαπιστώνει η οικονομική συντάκτης του BBC, Στέφανι Φλάντερς σε ανάλυσή της για την ιστοσελίδα του Βρετανικού δικτύου.Στην ανάλυσή της συντάκτριας του BBC τονίζεται ότι η χώρα πλήρωσε το 2011 περισσότερο τόκο κατά 23% περισσότερο σε σχέση με το 2010, παρά τα «φθηνά» δάνεια από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (σ.σ. ειρωνικά τα εισαγωγικά της συντάκτριας).
Η Στέφανι Φλάντερς σημειώνει ότι αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2011 θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το… χρέος της!!!Υπενθυμίζεται ότι το κεφάλαιο το έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω 5-6 φορές και τώρα μας “φεσώνουν” με τους τόκους. Σημειώνεται επίσης, ότι το καθεστώς θέλει να εξομοιώσει την Ιταλία με την Ελλάδα επιβάλλοντας τη λογική ότι και οι άλλες Χώρες της Ευρώπης τα ίδια υφίστανται, επειδή δανείσθηκε πρόσφατα με επιτόκιο 1,9%…

26 January 2012 Last updated at 14:23 GMT
Tables are turning on Greek debt deal
The time for reaching a Greek debt deal is fast running out. That’s one thing everyone can agree on here in Davos.
But what’s less often noticed is that the balance of power around the negotiating table has also shifted lately; against the Eurozone institutions and politicians who most want to see a deal, and in favour of the Greeks themselves.

There are three reasons for this shift.
First, the need for more debt relief for Greece has become even more blindingly apparent.
Second, it has become clear that the official sector has to contribute if it’s going to happen politely.
Finally, and more quietly, the Greek government has slashed its way to a primary budget surplus: as of now it is only borrowing money to pay off the debt. That could change things quite a bit.

Skyrocketing cost
Let me say a bit more about all of this. To see the need for greater debt relief, you need only look at the skyrocketing cost of servicing Greek debt. For all the “cheap” loans flowing to Greece from the Europeans and the IMF, the Greek government had to pay 23% more in debt interest in 2011 than in 2010.

Forecasts for its total debt relative to GDP get revised up almost every week and look less and less plausible.

The second new reality follows directly from the first. To put it bluntly, the truth is slowly dawning that no “voluntary” arrangement to cut the value of debt held by the private sector is going to provide Greece with enough relief.

Either the haircut for the private sector has to be a lot more than 50%, in which case it is very unlikely to be classed as “voluntary” by any stretch of the meaning of that word, or the stock of debt that’s part of the deal needs to grow to include bonds held by public sector institutions like the ECB, which has bought around €40bn (£34bn; $53bn) of them.

As we have seen this week, Germany and the ECB are still dead set against this.
They say it might not be legal under the Treaty. They also think, reasonably enough, that there’s an important principle at stake. If the official sector runs into a burning building when the private sector are all running out, the rescuers shouldn’t be the ones to get burned.

But, you might say, that is why firemen have trouble getting insurance. It’s a dangerous line of work no matter how much protective clothing you have.

Maybe it’s not fair, but if the Germans want their first – and supposedly last – foray into “private sector involvement” to happen in an orderly way, it’s looking as though they’re going to have to swallow some losses for the ECB, or find some other way for the public sector to be involved.

Ambitious debt reduction
You might ask why any of this strengthened the hands of the Greeks, as I suggested at the start.
One reason is that the IMF is now firmly behind a more ambitious debt reduction. As we have seen this week, the IMF’s managing director is also on Greece’s side pushing for public sector involvement in the deal.

But another key factor, which few seem to have tumbled to, is that the costs to Greece of the government walking away from the table and suffering a disorderly default have fallen noticeably since last summer, at least when compared to any plausible (orderly) alternative.
The key to this is to look at the Greek government’s budget outturns for the second half of 2011, published earlier this month.

As Graham Turner of GFC Economics has noted, these show a real step-change in the effort to cut spending and actually collect more Greek taxes.

You’ll remember it was the Greeks’ inability to get a grip on spending or taxes in the first half of 2011 that caused the big overshoot in their deficit, and such paroxysms in Berlin and Brussels (not to mention the markets).

The primary budget – excluding debt interest payments – for the first 6 months of the year had a deficit of €5.1bn, which was almost exactly the same as the year before.
Tax revenues had fallen by more than 5%, year-on-year, and non-interest spending had risen by more than 8%.

That was when the fiscal equivalent of Eurozone special forces parachuted into Athens as part of the second rescue package, with EU tax officials seconded to the Greek finance ministry. If the numbers are to be believed, they have made a massive difference.

In the second half of 2011 the latest figures show tax revenues up 1.4% year on year and non-interest spending falling by an impressive 7.4%. As a result, the Greeks seem to have managed a 1.8bn euro primary surplus in that period: the overall deficit was still massive, but all that borrowing was going toward debt interest, not domestic spending.
Less terrifying Here’s why this matters: traditionally, countries that need a massive write-down of debt will try very hard to avoid a disorderly default when they are still borrowing from the markets to fund basic government services.

However, the balance of arguments shifts a bit, when they “only” need to raise money in the markets to service their debt. Further budget cuts, simply to pay investors their interest, are harder to defend politically. And the immediate fallout for basic services of losing access to the markets gets slightly less terrifying.

Don’t get me wrong. If it happens, as so many people now expect, a full-blown Greek default would still be horrendous for its financial system, and its domestic economy – at least in the short run. (That’s quite apart from the impact on its eurozone neighbours. I’m only thinking here about the implications for Greece.)

For all that, the balance of costs and benefits to Greece relative to the current path is not what it was years ago, when it’s primary deficit was 5% or 6% of GDP.
And, let’s face it, the stick-with-it scenario is not looking so hot either.
Earlier this week, the IMF’s chief economist, Olivier Blanchard, spoke eloquently about the dangers of the crisis.

He noted that one of the more pernicious things about the current situation was that countries under pressure were doing the “right thing” in terms of budget cuts, but were not getting rewarded for it, either by the markets or by their supposed eurozone allies. That’s more than unfair; it’s dangerous.
The irony is that Germany’s very emphasis on putting fiscal tightening before everything else has actually now put Greece in a stronger position to default.

If that is not what Angela Merkel intended to happen, she will almost certainly need to give some ground in these debt negotiations to prevent it. Assuming it is not already too late.

Stephanie Flanders
Economics editor

Πηγη: BBC 

Τα Σημεία των Καιρών:Ο Νασράλα επικαλείται τον Χριστό Κριτή και Σωτήρα - ΒΙΝΤΕΟ


O Eρχόμενος Μεσσίας
Βρυξέλλες Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Απ’ότι φαίνεται την κρισιμότητα των καιρών την αντιλήφθηκε πριν από τους ευκαιριακούς πνευματικούς ηγέτες του χριστιανισμού,ένας μουσουλμάνος ο Νασράλα.Επικαλούμενος το « 
ευαγγέλιο της Κρίσης » όπου ο Μεσσίας Χριστός θα επιστρέψει μετά δόξης να κρίνει τον κόσμο,ο ηγέτης της προσφάτως ανακηρυχθείσας τρομοκρατικής Χεζμπολά αναρωτιέται εύστοχα περί των εκ δεξιών και δικαίων δούλων του Κυρίου.Αναρωτιέται αν αυτοί θα είναι οι ηγέτες που αιματοκυλίζουν την ανθρωπότητα για το πετρέλαιο, τα δολλάρια και τις αγορές ή αν θα είναι οι πεινασμένοι,οι καταπιεσμένοι και αναξιοπαθούντες αυτού του κόσμου. 

Αναρωτιέται αν Αυτός ο Χριστός Μεσσίας που γνωρίζει ο ίδιος και οι χριστιανοί ως Σωτήρα θα θέσει εκ δεξιών του τους δολοφόνους, τους αμαρτωλούς και τους εγκληματίες. 

Αν θα είναι ο Σωτήρας των πολιτικών γιγάντων του κόσμου τούτου που καταδικάζουν σε θάνατο από πείνα 10 000 000 ανθρώπους ετησίως διατηρώντας υψηλό το κόστος όλων των υλικών.

Ο Νασράλα, αναλαμβάνει την ευθύνη σαν θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της υπεράσπισης της Συρίας κατά μιας διεθνούς συνομωσίας.Κάθε μέρα, μαχητές του πεθαίνουν αφήνοντας την τελευταία τους πνοή σε μια ξένη γη.Αυτός ο πόλεμος είναι πολύ σκληρός ακόμα και για τους μπαρουτοκαπνισμένους χεζμπολάδες.Ο Νασράλα ζώντας αυτόν τον πόλεμο και γνωρίζοντας και τις πολιτικές του διαστάσεις πολύ καλύτερα από τον καθένα, φθάνει στο σημείο να μιλάει εσχατολογικά αφυπνίζοντας τις συνειδήσεις των « εν ύπνω » χριστιανών.Καταδεικνύει την ισχυρή αυτοαντίφαση των « χριστιανικών ηγεσιών » της Δύσης που κατακρεουργούν την ανθρωπότητα υφαρπάζοντας τον πλούτο επιβάλλοντας εγκληματικές τακτικές.Αντιπαραθέτει το βίο, το ήθος και τις αξίες του Ιησού Χριστού.Η ένταση του πόνου,η βαναυσότητα των βασανιστηρίων,η υπερσυσώρευση του θανάτου, προκαλούν το χριστολογικό ξέσπασμα ακόμα και αυτού του φανατικού και ακραίου μουσουλμάνου ηγέτη.

Μέμφεται τους « άκαρδους γίγαντες» του κόσμου.Δεν απευθύνεται στους επίγειους δικαιοκρίτες στα κέντρα λήψης μεροληπτικών και προειλημμένων αποφάσεων,στις σκοτεινές υπερ-δυνάμεις,στους άρχοντες του κόσμου τούτου για να εισακουσθεί.Αδιαφορεί για την προκατειλημένη καιροσκοπική κρίση τους.Απευθύνεται στον Σωτήρα Ιησού που επανειλημμένα αποκαλεί Μεσσία, στον γιο της Μαρίας όπως τον αποκαλεί.Σ΄αυτόν που ξέρει από αίμα και πόνο. 

Η κινηματογραφική έκδοση της μορφής του Σωτήρα Μεσσία του Κόσμου εναλλάσεται με την αγωνιώδη έκκληση του ηγέτη της Χεζμπολά για δικαιοσύνη, υπενθυμίζοντας καταληκτικά στο Ισραήλ ότι ο Μεσσίας ήρθε στη γη και θα επανέλθει για να κρίνει τον κόσμο.Επαναλαμβάνει βασανιστικά: «Τίνος Σωτήρας θα είναι;»

Το μαγνητοσκοπημένο υλικό,επαναφέρει αυθόρμητα το συνειρμό :Στους εσχάτους καιρούς, οι πρώτοι έσχατοι, και οι έσχατοι πρώτοι.

Ο τρομοκράτης;o ληστής;την ώρα του προσωπικού του μαρτυρίου oμολογεί το Χριστό εκεί στο μετέωρο της ανατολής καταμεσής της αντάρας την ίδια ώρα που οι χρισμένοι « απόστολοι » ένας ένας τον αρνούνται από τον φόβο του μαρτυρίου,της κατάδοσης,της αναγνώρισης ότι είναι δικοί του.
Ως και η καρδιά των σκληροπυρηνικών ακραίων μουσουλμάνων κραυγάζει « ναι έρχου ταχύ Kύριε Ιησού » επαναλαμβάνοντας επιτακτικά τα της Αποκάλυψης καταληκτικά λόγια του Ιωάννη ως συναίνεση συγκατάθεση της απόλυτης αναγκαιότητας της επίσπευσης του ερχομού Του.
Ένας πόλεμος δεν έχει μόνο διασπαστική διαλυτική δύναμη.Προφανώς δεν υπάρχει τέλειος πόλεμος όπως δεν υπάρχει και τέλειο έγκλημα.

Ένωσε τα ετερόκλητα,συνέκλιναν τα διεστώτα.Μουσουλμάνοι με χριστιανούς,ακροαριστεροί γκεβαριστές με ακροδεξιούς,αναρχοαυτόνομοι με συντηρητικούς.Ανέδειξε ένα ευρύ ενοποιητικό φάσμα αντιπαγκοσμηποιητικών τάσεων,αντιφρονούντων της νέας τάξης,αγανακτισμένων και μη, αρχαιολληνιστές με χριστιανούς, στρατός με πολίτες,μαρξιστές με εθνικιστές, πολιτικοποιημένους και μη,αφρικανούς με ευρωπαίους,άραβες με κινέζους, ρώσους με αμερίκανους σε επίπεδο βάσης,ανθρωπιστές με ρατσιστές, διανοουμένους και μη,φανατικούς και μη.Σουννίτες,αλεβίτες,σιήτες,χριστιανοί ορθόδοξοι,καθολικοί,αμερικανοί προτεστάντες,άθεοι σχηματίζουν μια ατέλειωτη ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια στην επιβαλόμενη βαρβαρότητα.
Η ανθρωπότητα συσπειρώνει τις εφεδρείες της σε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης κατά των μονοπωλίων της φαλκιδευμένης ενημέρωσης,κατά των μεγάλων στρατιωτικών συνασπισμών.Είναι το συλλογικό ένστικτο αυτοσυντήρησης που υπαγορεύει αυτήν την τάση ;Οι διαφορές παραμένουν διακριτές αλλά δεν προτάσονται.Δεν πρόκειται για ένα συνοθύλευμα τάσεων ούτε για ένα ακόμη πολυτασικό κίνημα.Είναι ένα κίνημα χωρίς ηγέτες χωρίς μπροσούρες και μανιφέστα χωρίς καπηλευτές της αγωνίας και του αίματος.Είναι η έσχατη γραμμή άμυνας ως κατάλυση των διαχωριστικών γραμμών αυτοπεριχαράκωσης που μόνο αίμα και πόνο προκαλούν.

Την ώρα της πραγματικής μάχης συντρίβονται τα κοσμοείδωλα.......
Η Συρία κατάφερε το ακατόρθωτο να συστρατεύσει και να ενώσει τόσες αντίροπες δυνάμεις σε όλον τον κόσμο.Είναι αδύνατο να διασπαστεί.Είναι αδύνατο να πέσει.
Αυτό το ενωτικό κίνημα ήδη πέτυχε να συμβάλει σε μια πρώτη μεγάλη νίκη που κανένας φυσικά δεν του απέδωσε.Πέτυχε να μπλοκάρει,ν΄ανακόψει την εκστρατεία των δυτικών κατά ενός ακόμη κυρίαρχου κράτους.

Για τον Adorno μετά το Άουσβιτς δεν μπορεί να υπάρξει ποίηση.Κατ΄αντιστοιχία μετά την Συρία δεν μπορούμε να είμαστε ποιά οι ίδιοι.
Το Βίντεο με την επίκληση του Νασράλ στον Μεσσία Χριστό 



Φωτο απο διαρτυρια στις βρυξελλες με όλα τα πολιτικά και θρησκευτικά ρεύματα υπέρ ΑΣΣΑΝΤ

OI ANAΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΣΣΑΝΤ 09 13

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΥΠΕΡ ΑΣΣΑΝΤ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 080913

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 09013


«Η τρομοκρατική οργάνωση με τα περισσότερα θύματα στην Ελλάδα είναι εδώ»


Του Πασχάλη Τσολάκη

Αυτό ήταν προχθεσινό σχόλιο του Ν. Χατζηνικολάου από το ραδιόφωνο του Real fm. Αποκάλεσε ευθαρσώς και δημόσια τρομοκρατική οργάνωση την τρόικα!

Δεν κουράστηκα να επαναλαμβάνω εδώ και χρόνια, πως η βία προκαλεί βία κι ύστερα υπακοή στην επικρατέστερη βία.

Η βία όταν εμφανίζεται, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι εξυπηρετεί μόνο την εκάστοτε εξουσία. Καμία βία δεν μπορεί να ανδρωθεί και να δράσει αν η εξουσία δεν λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα σε πρόωρο τοκετό.

Σε μια υγιή δημοκρατία η βία δεν μπορεί να υπάρξει γιατί η δημοκρατία, έχει όλα εκείνα τα αντισώματα που μόλις εμφανιστεί η βία, θα πέσουν πάνω της και θα την εξαφανίσουν.

Εδώ υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά. Η τρόικα δεν δολοφονεί με τα δικά της χέρια. Αναγκάζει να το κάνουν τα θύματά της. Δεν εκφοβίζει και δεν χρησιμοποιεί συμβατικά όπλα για να εκτελέσει. Χρησιμοποιεί συμβάσεις και νομοσχέδια που δέχτηκαν να περάσουν οι άνθρωποι που συναίνεσαν και τους έφεραν στην εξουσία με τις κατάλληλες συνθήκες που δημιούργησαν.

Είναι αποδεδειγμένο πως η βία όχι μόνο δεν μπορεί να καταστείλει την βία αλλά λειτουργεί και ως λάδι στην φωτιά. Κανείς νοήμων άνθρωπος που είναι ενάντια στην τρόικα και στα μνημόνια δεν πιστεύει πως αν δολοφονήσουν κάποιους από την τρόικα θα σταματήσουν τα μνημόνια. Κανείς δεν πιστεύει πως αν δολοφονήσουν ένα έμπορο ναρκωτικών θα σταματήσουν τα ναρκωτικά. Κανείς δεν πιστεύει πως αν σκοτώσουν έναν τρομοκράτη θα σταματήσει η τρομοκρατία.

Το αίμα θρέφει τους βρικόλακες και τον άνομο πλούτο. Το αποδεικνύουν οι παραδόσεις όλων των λαών και η ίδια η ιστορία.

Η βία που παράγει το αίμα, το αίμα που παράγει τον φόβο και ο φόβος που παράγει την απόλυτη υπακοή και υποταγή μπορεί να τεθεί σε καταστολή και ύπνωση μόνο όταν μια κοινωνία κράτος έχει στο οπλοστάσιό της ισχυρά αντισώματα, που θα κρατούν την βία στην προαναφερόμενη κατάσταση. Κι αυτά τα αντισώματα τα γεννά μόνο η απόλυτη δημοκρατία. Η δημοκρατία της ισονομίας, της ισοπολιτείας και του δικαίου.

Αυτοί που επενδύουν στην βία και στο αίμα, με στόχο να υποτάξουν κοινωνίες για να καρπωθούν τον πλούτο που κατέχουν και παράγουν, το πρώτο που σχεδιάζουν είναι το χτύπημα της δημοκρατίας, ώστε να πληγώσουν και να καταστρέψουν τα αντισώματα εκείνα που εμποδίζουν την εφαρμογή των σχεδίων τους.

Συνεπώς η κοινωνία για να αντιταχθεί στην βία, εκείνο που επιβάλλεται να κάνει είναι να προστατεύει και να θωρακίζει την δημοκρατία, τον δυσκολότερο δηλαδή αντίπαλο της βίας.

Σε όσες χώρες γίνεται εκμετάλλευση του πλούτου τους, από τους ισχυρούς, δεν υπάρχει δημοκρατία. Σε άλλες δημιούργησαν εμφυλιακές συγκρούσεις.

Σε όσες χώρες έθεσαν στόχο να εκμεταλλευτούν τον πλούτο τους και υπήρχαν αυτά τα ενοχλητικά «διαβολικά» και επικίνδυνα για αυτούς αντισώματα, είχαν την δύσκολη και μοναδική επιλογή του πολέμου, όπου το τραυματικό σοκ αδρανοποιούσε αυτά τα αντισώματα. Σήμερα ο πόλεμος αυτός αντικαταστάθηκε από ανώδυνο πλέον για αυτούς πόλεμο κρίσης η οποία δημιουργεί το ίδιο σοκ με τα ίδια αποτελέσματα.

Έτσι χτύπησαν την δημοκρατία. Την τραυματίζουν με μνημόνια με προεδρικά διατάγματα και ότι άλλο σοφίζονται που θα φέρει καίρια χτυπήματα.

Τα τραυματικά σοκ συνεχίζονται μέχρι να καταρρεύσουν πλήρως τα δραστικά αντισώματα της κοινωνίας, η οποία δυστυχώς παρακολουθεί απαθής την υποδούλωσή της, με όσα δεινά έπονται αυτής.

Υ.Γ

Μη φοβάσαι, δεν ήταν δικός σου άνθρωπος, αυτός που πέθανε γιατί δεν είχε να πάρει τα φάρμακά του, ενός γνωστού σου ήτανε!

Μη φοβάσαι, δεν ήταν δικό σου παιδί αυτό που ξενιτεύτηκε για να ζήσει, ενός συμπολίτη σου ήτανε!

Μη φοβάσαι, δεν ήταν δικό σου παιδί αυτό που απολύθηκε, του φίλου σου ήτανε!

Μη φοβάσαι, δεν κατάσχεσαν το δικό σου σπίτι, του γείτονα ήτανε!

Μη φοβάσαι, δεν βάλανε χειροπέδες στα χέρια σου, στα χέρια της δημοκρατίας βάλανε.

Μη φοβάσαι που η πολιτεία δεν μπορεί να παρέχει υγεία σε όλους. Εσύ δεν είσαι μέσα σ’ αυτούς.

Μη φοβάσαι που η πολιτεία δεν μπορεί να παρέχει δωρεάν παιδεία σε όλους, εσύ δεν είσαι μέσα σε αυτούς.

Μη φοβάσαι που η πολιτεία επιβάλει να δουλεύουν άνθρωποι σε ειδικές οικονομικές ζώνες. Εσύ δεν είσαι μέσα σε αυτούς.

Μη φοβάσαι που η πολιτεία δημεύει την περιουσία σου. Εσύ δεν είσαι μέσα σε αυτούς.

Μη φοβάσαι που η πολιτεία αποφάσισε να ευνουχίσει τα όνειρα των νέων, εσύ δεν είσαι μέσα σε αυτούς.

Μη φοβάσαι που υποθηκεύτηκε η εθνική κυριαρχία της χώρας σου. Εσύ νιώθεις ελεύθερος ακόμα!

Μη φοβάσαι αυτό που λέει ο ποιητής «όταν ακούς την καμπάνα να χτυπάει πένθιμα, χτυπάει και για σένα» γιατί τότε εσύ μόνο δεν θα την ακούς!

Μην φοβάσαι που σε λένε δειλέ και υπάκουε. Τους δειλούς δεν τους σκοτώνουν. Τους χρησιμοποιούν κι ύστερα τους πετάνε σαν στυμμένα λεμόνια στα αζήτητα.

Μη φοβάσαι, τους δειλούς δεν τους ψάχνουν. Μπορεί να μην έχουν τίποτα, ή να έχουν τα πάντα. Δεν έχουν όμως ταυτότητα. Κρύβονται πίσω από ψευδώνυμο, πίσω από offshore, πίσω από τράπεζες, πίσω από δανειστές, πίσω από τρόικες!

Μη φοβάσαι. Η τρόικα είναι εδώ για να ρυθμίζει, να εποπτεύει και να κηδεμονεύει την ζωή σου!

Μη φοβάσαι. Και ο Τσολάκογλου συνεργάστηκε με τους Γερμανούς για να σώσει την χώρα και τους Έλληνες. Για αυτό δεν έπεσε πείνα, για αυτό δεν έγιναν εκτελέσεις για αυτό επέστρεψαν το κατοχικό δάνειο και έδωσαν και τις πολεμικές αποζημιώσεις!

Μη φοβάσαι. Το δικό σου το τζάκι για να ζεστάνεις τα παιδιά σου δεν θα μπει στον δακτύλιο.

Τον δακτύλιο τον βάλανε στον λαιμό σου…

ΞΟΑΝΑ ΑΓΡΙΕΜΕΝΑ ......... ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ‏ ! Αξίζει


Οι κινησεις, οι σιωπες οι φωτισμοι,αυτα τα κερινα προσωπα που κουβαλα το νυχτερινο τραμ, τα φωτισμενα παραθυρα που πισω τους κρυβουν αρρωστημενες ζωες, αυτοι οι παραξενοι ηχοι του δρομου αραγε τι να σημαινουν για εμας.Και εμεις; Αυριο μεθαυριο,θα ειμαστε ακομη εδω η θα
βρισκομαστε αραγε καπου μακρυα; Ολοι στεκουν μεσα σ' αυτην την συγχιση των ημερων.Χαροποιοι στεκουν διπλα μας, μονο οι λεοντες και οι υαινες των καιρων.Οσμιζονται ζεστη σαρκα αυτες αυτες οι συγγενικες αγελες του κοσμου που ενωθηκαν για να μας γονατισουν ξανα, μεσα σ' αυτα τα ρημαγμενα χρονια.
Ο Εφιαλτης δουλευει υπομονετικα εδω και γυριζει παντα πισω πρωτος.Και τουτη την ωρα ο καθενας απο εμας νιωθει πως ειναι ο ιδιος και μια αντιφαση ζωης.
Μιλησαν τοσο πολυ οι ανθρωποι τα τελευταια χρονια.Πατηθηκαν.Μισηθηκαν.Δολοφονηθηκαν.Τιποτε πια εδω δεν απεμεινε Και τωρα οι επιτηδειοι καταφεραν και ερριξαν την ελληνικη αμηχανια, οχι μονο μεσα στην εποχη αλλα και μεσα στις συνειδησεις που...τρεμουν.Μεσα σε μια κοινωνια που αλληλοσφαζετε εν πεποιθησει.

Δυναμεις παρα φυση προσπαθοιυν εδω να βεβηλωσουν την ζωη.
Αν ειναι ποτε δυνατον αυτο Θεε μου.

Αυτοι οι Αυνανες της ζωης προσπαθουν να ξεριζωσουν απ' εδω την σπορα του τοπου.
Να καταργησουν τον Ερωτα.Να χωρισουν τον Δαμωνα απο τον Φειδια.Να αφαιρεσουν απο τον ανθρωπινο εγκεφαλο τον...χυμο του. Την ομορφη φαντασια.

Αυτα τα τερατα της πλασης μετεβαλαν τον ανθρωπο σε αναπηρο της πραγματικοτητας.
Ο απολυτος ορισμος του τραγικου επανηλθε στην χωρα που γεννησε την Τραγωδια
Η χωρα...εαλω.Και γυρω επικρατει μια εικονικη πραγματικοτητα.Πονος και θανατος μυριζει μονο εδω.

Ματωμενοι ημιθεοι εμεις, κυνηγημενοι μες την χωρα μας με τα κορμια μας πληγωμενα...γονατισαμε και πεσαμε στο χωμα.Κραταμε ακομη στα χερια μας τα πατρωα πιστοποιητικα που μας τα βεβηλωσαν κι αυτα και φτασαμε τωρα να ζητιανευουμε δανεια απο τα διεθνη παζαρια αυτων που θελουν την εξοντωση μας.

Και η Υφηλιος ολη αναρωτιεται.[Αυτη ειναι η ρατσα που αποδεικνυει πως αγαπαει παραφορα τη ζωη;]

Κι αυτοι οι πολιτικοι που στεκουν αναμεσα μας και χασκολογουν;Αυτοι οι εμποροι των ψυχων δεν ειναι μονο πως μας ληστεψαν.Δεν ειναι που μας προδωσαν στα ξενα συμφεροντα.
Αυτο που μας ποναει περισσοτερο απ' ολα ειναι που μας εκλεψαν...τα ονειρα που καναμε για το μελλον.
Αυτα που ανηκαν μονο στα παιδια μας.

Πολιτικοι εμποροι των ψυχων κερδισατε την υστεροφημια σας.Μπραβο.
Με την Ιερη αγανακτηση που με κατεχει σας ορκιζομαι στον Θεο μου οτι γρηγορα θα σας εξοντωσουμε με τον τροπο αυτο που σας αξιζει΄
Ανοητοι.Εδω το Απολλωνειο φως ποτε δεν πεθαινει.
Κι ευτυχως που η αγνοια του θυτη δεν γνωριζει οτι στα μερη τα δικλα μας ,ναι εδω ο καιρος γυριζει και αλλαζει παντα πορεια.Απο το σημειο παντα του Βορρια ερχεται η κοσμοχαλασσια.Κι απο τα ακρογιαλια αυτα του Ομηρου.

Εδω εσας μονο ο θανατος σας καρτερα.

Γιατι αυριο που θα ξημερωσει εδω θα δειτε πως εμεις για λιγο μονο γονατισαμε και πεσαμε στο χωμα.

Γιατι ευτυχως παντα στις δικες μας παραξενες σελιδες της Ιστοριας, οι πεισματαρικες ψυχες μας γνωριζουν στη ζωη να κανουν νυχθημερον περιπολια.

Εσεις κολλεγιοπαιδα του Χαρβαντ δεν γνωριζετε πως καθε φορα που μνας ματωνουν εμας στην Ιστορια, μας τραυματιζουν και μας ριχνουν στο χωμα μονο ...για λιγο.Εμεις εκει ξεκουραζομαστε κι απο εκει μεσα ακουμε ακομα να μας μιλουν οι φωνες των προγονων.
Μυριζουμε το χωμα και το αρωμα της μνημης αναβει τα κυτταρα μας.

Και στον τοπο αυτο μεχρι το τελος του κοσμου μαθαμε να σηκωνουμε μονοι μας τον Σταυρο της Αναγκης μας και της Αληθειας μας.

Αυτην ειναι η αληθεια που θα στραγγαλιζει καθε φορα την προδοσια που θα στηνετε.
Καθε φορα εδω κι ενας εθελοντης του Ναζωραιου και του Πλατωνα θα σηκωνεται αργα απο το χωμα.

Κι υστερα απ' αυτον θα ακολουθει και ο επομενος.Μεχρι να γινουμε ολοι μυριαδες.
Ειμαστε ο ιδιος λαος που δεν τουρκεψε.Δεν Φραγεψε.Και στην Ιστορια του αντιμετωπισε συνολικα 250 βαρβαρους.

Μεσα σ' ενα Ζαλλογγο χορεψε για να..πεθανει.

Μεσα απο ενα Κουγκι αυτοπυρποληθηκε και απεδειξε στους αλλους λαους οτι ειμαστε οι μονοι που γνωριζουμε και αξιωνομαστε να πεθαινουμε ορθιοι ακομα και μεσα απο ενα τετοιον θανατο που μας σκορπισατε.

Με υψωμενη γροθια θα περασουμε μακρυα και περα απο τον εφιαλτη μεσα στον οποιο εσεις μας κλεισατε.

Γιατι Ελληνας σημαινει να αισθανεσαι και να αντιδρας κατ' ορισμενο τροπο.Τιποτε αλλο.

ΞΟΑΝΑ ΑΓΡΙΕΜΕΝΑ.Σας ορκιζομαι στον Θεο μου πως για εσας θα ερθουν νυχτες που θα βελαζετε ετσι ασκοπα και θα πινετε μονο αμετρητο σκοταδι.

Ομοιο με την καταρα του λαου μου θ'αναι

Να μας καρτερατε...........

Xara Koutra

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ τον πολίτη αφού κατάσχουν τα χρήματα του! Πώς μπορούμε να επιβιώσουμε;


Γράφει: Χρήστος Παπαπαναγιώτου Frik
Οι τράπεζες κατάσχουν από το πρώτο ευρώ ότι κατάθεση υπάρχει….
Όταν ένας πολίτης έχει δυο και πλέων λογαριασμούς σε τράπεζες…

εφόσον έχει οφειλές προς την εφορία, δάνεια, κλήσεις τροχαίας, οφειλές προς δήμους… τότε η τράπεζα χωρίς το όριο τον 1.000 ευρώ κατάσχει από το πρώτο ευρώ κάθε ποσό!

Σε ερώτηση μου στον υφυπουργό ανάπτυξης ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ, σε περίπτωση που κάποιος δικός μου άνθρωπος καταθέσει στον λογαριασμό μου 20 ευρώ γιατί εγώ πεινάω και δεν έχω να φάω, αν η τράπεζα θα μου πάρει αυτά τα χρήματα αν έχω οφειλές προς την εφορία ή άλλο δημόσιο τομέα ή ακόμα και σε δάνεια…. Απέφυγε να μου απαντήσει κατεβάζοντας το κεφάλι του!

Ε ναι είναι αλήθεια λοιπόν….
Αν στην ΚΥΠΡΟ έπαιρναν κάποια χρήματα πάνω από 100.000 ευρώ… τώρα αν αυτό που κάνουν στην Ελλάδα δεν είναι κλεψιά.. τι να πω;
Τώρα για να μπορεί κάποιος να επιβιώσει… για να του στείλει κάποιος χρήματα, μπορεί να το κάνει μέσω του ταχυδρομείου!!!!

Από εδώ και πέρα μη βάζετε χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς! Να έχετε μόνο ένα τραπεζικό λογαριασμό που θα είναι μόνο για τη μισθοδοσία σας.
Όσο για την κάρτα που πριν την ονόμαζαν «κάρτα του πολίτη» και τώρα την εμφανίζουν σαν «κάρτα αποδείξεων»… είναι μόνο και μόνο για να ακυρώσουν το ρευστό από την αγορά και να στείλουν στον τάφο κάθε πολίτη που δεν έχει δυνατότητα να έχει παροχές από εργασία – δουλεία ώστε να είμαστε πια σωστά ρομπότ με ολοκληρωτικό έλεγχο.

Όσο για το ζήτημα των χαμένων παιδιών και το εμπόριο βρεφών.. αφού τώρα πια κάθε βρέφος που γεννιέται έχει άμεσα το ΑΡΙΘΜΟ ΑΜΚΑ ΤΟΥ σε λίγο για την - και καλά - προστασία του θα ζητούν στην αρχή το τσιπάρισμα και πιο μετά την υποχρεωτική στάμπα με τσιπ στα παιδιά μας!

Με λίγα λογία ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ & Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! 



Κάντε υπομονή μέχρι τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, 2013!... Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Κατατέθηκε και συζητείται ήδη μέσα στη Βουλή των Ελλήνων η «πρόταση μομφής» που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Δικομματικής Κυβέρνησης των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου αμέσως μετά την επιστροφή από το Austin του Τέξας Των Ηνωμένων Πολιτειών της 
Αμερικής …

ΟΛΑ όσα ήδη άρχισαν να λέγονται και όσα θα ειπωθούν ΕΝΤΟΣ Βουλής ΔΕΝ είναι και δεν πρόκειται να είναι παρά μια υποσημείωση στα όσα ήδη σε υψηλούς τόνους με έντονη συναισθηματική φόρτιση και με κοσμητικά επίθετα και ρήματα που ΔΕΝ μπορεί να γραφτούν εδώ συζητούνται ΕΚΤΟΣ Βουλής!...

Οι θεωρίες για το «γιατί» αυτής της πράξης του κ Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που πολλοί λένε και πιστεύουν, άλλοι δεν λένε αλλά φοβούνται ότι θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση, καλύπτουν ΟΛΟ το φάσμα της τρέχουσας «κοινής λογικής», του αποκαλούμενου υψηλού επιπέδου «πολιτικής ανάλυσης» και, ώ του Θαύματος (στην Ελλάδα ζούμε φίλες και φίλοι) της ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ σε όλο της το μεγαλείο…

Δεν έχω δυνατά επιχειρήματα ΣΗΜΕΡΑ που θα μπορούσα να στηρίξω σε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω 3 θεωρίες για να μορφοποιήσω μια, όπως κάνω πάντα στο blog, προσωπική μου εκτίμηση για τα κίνητρα του κ Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και τα πιθανά αποτελέσματα.

Προτάσεις μομφής ζήσαμε αρκετές τα τελευταία 40 χρόνια της μεταπολίτευσης και τη χρησιμότητα αυτής της έξοχης Δημοκρατικής διαδικασίας την έχουμε βιώσει οι Έλληνες διαπιστώνοντας ότι ΤΕΛΙΚΑ όλα εξαντλούνται σε «ρητορικές και κούφιες κορώνες που ενώ αναμασούν τα δεδομένα ΔΕΝ προσφέρουν καμία λύση» και, κατά κανόνα, αποβαίνουν εις όφελος των Κυβερνήσεων!...

Προτείνω, λοιπόν, να περιμένουμε μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής και τη καταμέτρηση των ψήφων των 300 (πλην απόντων για διάφορους λόγους) εκπροσώπων μας στην Ελληνική Βουλή.
Φρονώ ότι μπορούμε να περιμένουμε τις ώρες που θα μεσολαβήσουν ανάμεσα σε πύρινους λόγους, μύδρους, μαστιγώματα και «κενές» ρητορείες ένθεν-κακείθεν!...

Το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, 11ης Νοεμβρίου του «Τροϊκανού Σωτηρίου έτους 2013» θα έχουμε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στο ερώτημα «γιατί τώρα, έτσι…ξαφνικά».
Μετά θα είναι, όπως προβλέπω, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να αποφασίσουμε τι θα πρέπει να κάνουμε όταν έρθει η ώρα των επόμενων Εκλογών…

Τσαμπουκάς Π.Τόμσεν: Χτύπησε το χέρι στο τραπέζι (video)

ΕΚΑΝΕ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΕΝΩΠΙΟΝ Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ 40 ΣΤΕΛΕΧΩΝ
Κατά την τελευταία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, ο κύριος Τόμσεν με εντελώς απαξιωτικό ύφος χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι ενώπιον 40 υπηρεσιακών και πολιτικών στελεχών και του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα ενώ όπως λένε οι πληροφορίες έκανε και κάποιες άλλες χειρονομίες!!
Αργότερα έγιναν προσπάθειες και από τις δυο πλευρές να μαζευτεί η κατάσταση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επιζητεί ένα ακόμη πιο σκληρό πακέτο μέτρων με οριζόντιες παρεμβάσεις!

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

EΛΛΑΔΑ - Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ


Ελλάδα. Αυτή η λωρίδα γης ήταν πάντα το ανάχωμα απέναντι στην τυραννία, στη βαρβαρότητα, στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Σε αυτό το ανθρώπινο τείχος από ελληνική σάρκα, συνθλίβονταν οι ορδές της ανομίας, της ασυδοσίας, της κτηνώδους δύναμης ενάντια 
στον πολιτισμό.

Όταν τελικώς η Ελλάδα έπεσε, ενσαρκωμένη στο κορμί του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, όλη η ανθρωπότητα βυθίστηκε στον σκοτεινό μεσαίωνα. Στην λήθη, στον σκοταδισμό, στην Ιερά Εξέταση, στο δουλεμπόριο, τη δεισιδαιμονία και τον φανατισμό του Καθολικισμού και των αιρέσεων.

Έπρεπε πάλι να ανάψει η σπίθα η ελληνική για να φέρει την αναγέννηση, το φως και το δικαίωμα στην ζωή. Η αρχή της αρετής ξεκίνησε από την Ελλάδα από την αντίσταση στη βαρβαρότητα και τη διαφθορά.

Μη γελιέστε. Ότι όμορφο υπάρχει στον πλανήτη, είναι ελληνικό. Από την δημοκρατία μέχρι την ευνομία. Από την τέχνη μέχρι την καλλιτεχνία. Από την μόρφωση μέχρι την επιστήμη. Από την άθληση μέχρι τους ανθρώπινους άθλους δια μέσου των αιώνων.

Τώρα το σκοτάδι επανέρχεται με τη μορφή του «χρηματοπιστωτικού συστήματος». Ο παγκόσμιος αχταρμάς βασισμένος σε χρηματιστηριακές τιμές και όχι αξίες, ως άλλος Ξέρξης επιτίθεται στο δίκαιο των λαών. Το δίκαιο - λέξη ελληνική, που φιλά στοργικά τον αδύναμο από το κτήνος, κινδυνεύει από τα σύγχρονα αργύρια υπό μορφή «άυλων τίτλων»,

άυλων τόκων και χρεών, άυλης κρίσης και τρομοκρατίας, που όμως θα οδηγήσουν σε μια αληθινή, οδυνηρή και καθ’ όλα «υλική» τυραννία. Σε έναν νέο μεσαίωνα.

Η επίθεση άρχισε πάλι στο αιώνιο μετερίζι της λευτεριάς, την Ελλάδα. Όπως τότε, όπως πάντα. Γιατί έστω και μυστηριακά, υποσυνείδητα, η Ελλάδα είναι η πατρίδα της Λευτεριάς και η κοιτίδα της. Ο Ύμνος της τραγουδά την λευτεριά (Ύμνος εις την Ελευθερίαν). Η σημαία της συμβολίζει την λευτεριά. (Ελευθερία ή Θάνατος).

Το άδικο λοιπόν, ήξερε πολύ καλά πού να χτυπήσει. Αυτό που δεν ήξερε είναι πως ακόμα η φλόγα καίει. Και θα τους κάψει όπως ο Ηρακλής τη Λερναία Ύδρα, όπως η Πυθία τους βέβηλους, όπως η Υπερμάχω τους εισβολείς.

Γιατί ο αγώνας δεν είναι ενάντια στην κρίση ή το όποιο χρέος. Είναι ο αγώνας για την επιβίωση, για την ίδια τη ζωή.

Και για μια ακόμη φορά η Ελλάδα καλείται να υπερασπίσει τις πανανθρώπινες αξίες, όχι τα αξιώματα των πολιτικών. Ελλάδα δεν είναι ούτε ο Παπανδρέου, ούτε το τραπεζικό σύστημα.

Ελλάδα είναι η πύρινη πνοή που πηγάζει από καρδιές ηρώων και διδάσκει την ελευθερία.

Ελευθερία για όλους!

Πρόγευση των προκλήσεων που θα βιώνει ο ελληνισμός και οι κοινωνίες σε κάθε σημείο του πλανήτη, βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Ίσως είναι συμπτωματικό, ίσως όμως είναι μήνυμα που δεν πρέπει να παρανοήσουμε.

Για όλα αυτά τα σημεία των καιρών έχει μιλήσει έγκαιρα ο Γέρνοντας Παΐσιος, πολλά χρόνια πριν διαμορφωθούν αυτές οι συνθήκες που αποκαλύπτουν ένα καλά μελετημένο σχέδιο δουλείας του ελληνισμού από την ελίτ των παγκόσμιων ολιγοπωλίων που θέλουν να μετατρέψουν τις πολιτισμένες κοινωνίες, σε αγέλες άβουλων καταναλωτών.
Ο Γέροντας Παΐσιος είχε προβλέψει την κρίση και την αιχμαλωσία του ελληνικού λαού μέσω δανείων. Έγκαιρα διαπίστωσε την παρακμή που επιβάλλει στην κοινωνία ο άκρατος καταναλωτισμός, η ξετσιπωσιά, η υποδήλωση στην ύλη, η οκνηρία και η ματαιοδοξία. Μόνοι σας μπορείτε να δείτε και να κρίνετε τα ντοκουμέντα.

Κανείς, εκτός από το νου και την καρδιά, δεν μπορεί να επιβάλλει την αλήθεια, και η αλήθεια είναι η σοφία. Είναι η γνώση, η οποία γίνεται δύναμη με την εγκράτεια και τον αγώνα. Αυτή είναι η ελευθερία και η ειδοποιός διαφορά του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ως μαρτυρία αγάπης, όπου ο άνθρωπος αποτελεί το μέτρο και το επίκεντρο.

Έχω όμως μια αίσθηση ότι από την Ελλάδα θα ξεκινήσει μια επανάσταση ενάντια ενός συστήματος που διοικεί την ανθρωπότητα τα τελευταία 350 χρόνια. Όλοι οι λαοί έχουν φτάσει στην άκρη του νήματος και όλοι περιμένουν τη σπίθα.

Πιστεύω ότι σαν χώρα θα ξαναγράψουμε ιστορία, και μελλοντικές γενεές θα θυμούνται τους έλληνες σαν τον λαό που ξαναέδωσε τα φώτα στον κόσμο.

Του Ανάργυρου Ξεπαπαδάκη