Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!!ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!!



Ένοπλη σύγκρουση με την Ελλάδα δημιουργεί η Τουρκία με την απόφασή της να εγκαταστήσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτιοανατολικά του Καστελόριζου μόνιμης εξέδρας αντλήσεως πετρελαίου.
Όπως ανακοίνωσε ήμερα ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Taner Yıldız, η Τουρκία στήνει εξέδρα περίπου 170 μίλια νότια-νοτιοδυτικά της Αττάλειας σε περιοχή βέβαια που είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας την οποία φυσικά δεν αναγνωρίζει η Τουρκία!
 
Είναι περίπου κοντά στην περιοχή όπου σημειώθηκε το επεισόδιο με το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο "Μάλεμε Όστερμπολντ" το Νοέμβριο του 1998 που έφερε στα πρόθυρα "θερμού" επεισοδίου τις δύο χώρες, προχωρώντας σε έρευνες νοτιοανατολικά της Τουρκίας.
Στην προκείμενη περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή: Δεν μιλάμε για απλές έρευνες αλλά για εγκατάσταση μόνιμης εξέδρας αντλήσεως πετρελαίου, θεωρητικά μπορούμε να πούμε για Casus Belli.
 
O εφημερίδες του τουρκικού τύπου, (Milliyet,Yeni Şafak) ασχολούνται σήμερα εκτενώς με την συνεργασία της αμερικανικής εταιρείας Shell με την Τουρκία, που προχωρεί στην μόνιμη εγκατάσταση πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου, την οποία μάλιστα έχει ονομάσει χαρακτηριστικά, «Εθνική Πλατφόρμα», (Milli platforme), ανοιχτά του λιμένα της Αττάλειας, στα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου, όπου ακόμα δεν έχει καθοριστεί (με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης η ελληνική ΑΟΖ). 
Η ανακοίνωση για την εγκατάσταση της τουρκικής πλατφόρμας στην περιοχή, έγινε από το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, και ταυτόχρονα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, Barbaros συνεχίζει ανενόχλητο τις βόλτες-έρευνες του για την ανεύρεση ενεργειακών κοιτασμάτων σε κυπριακές αλλά και σε αμφισβητούμενες περιοχές  στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο. 
 
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Taner Yıldız, η πλατφόρμα αναμένεται να εγκατασταθεί εντός του έτους καθώς οι έρευνες προχωρούν και εντοπίζονται τα ενεργειακά κοιτάσματα που θα καθορίσουν και το ακριβές στίγμα της εγκατάστασης της εν λόγω πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο.
  
Φυσικά όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Αφού οι Αμερικανοί προωθούν την "λύση" Ανάν εκ νέου για να καταλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, και να περάσουν αγωγό που θα διοχετεύει φυσικό αέριο από τα ισραηλινά και κυπριακά κοιτάσματα μέσα από την Τουρκία.
 
Την Κύπρο θα επισκεφθεί και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για να ασκήσει και νέα πίεση προς την ελληνοκυπριακή πλευρά περί επίσπευσης αποδοχής της "λύσης". Ο Μπάιντεν στο μεταξύ έχει αποκτήσει και την φήμη ανθρώπου που ακολουθεί οικογενειακή ατζέντα. 
  
Μόλις χθες πρώτο το defencenet σας γνωστοποίησε ότι ο δεύτερος γιος του Χάντερ Μπάιντεν ανέλαβε νομικός διευθυντής της μεγαλύτερης ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου (όλως τυχαίως δηλαδή).
 
Έτσι και επίσημα  τα αμερικανικά συμφέροντα έβαλαν πόδι στην αγορά υδρογονανθράκων της Ουκρανίας, με τον Χάντερ Μπάϊντεν (γιό του αντιπροέδρου των ΗΠΑ) να αναλαμβάνει διευθυντής σε Ουκρανική πετρελαϊκή εταιρεία offshore με έδρα την Κύπρο.
 
Πρόκειται για την Burisma Holdings τη μεγαλύτερη ιδιωτική παραγωγός φυσικού αερίου της Ουκρανίας. Ο Ρ. Χάντερ Μπάϊντεν θα είναι υπεύθυνος της νομικής μονάδος υποστήριξης της εταιρείας  και θα παρέχει συμβουλές και στήριξη για την Εταιρεία  στους  διεθνείς οργανισμούς.
  
"Προσωπικές" προεκτάσεις διακρίνει στην επίσκεψη Μπάϊντεν, αλλά και το αμερικανικό ενδιαφέρον ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" στο Σίγμα.
 
Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν αγάπησαν την Κύπρο έτσι ξαφνικά αλλά είπε, έχουν συμφέροντα στην Κύπρο που ακούνε στο όνομα «ενεργειακός πλούτος».
 
Ό κ. Κυπριανού, αναφέρθηκε σε πληροφορίες ότι κατά την άφιξη του ο κ. Μπάιντεν θα συζητήσει το θέμα Ουκρανίας και προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να ακολουθήσουμε τις ακραίες πολιτικές πρακτικές των ΗΠΑ σε σχέση με το ουκρανικό, καθώς όπως είπε θα προκαλούσε προβλήματα στις σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσία.
Ο κ. Κυπριανού αποκάλυψε, επικαλούμενος πληροφορίες που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο,  ότι ο γιος του κ. Μπάιντεν έχει συμφέροντα στην Κύπρο, καθώς όπως είπε είναι μέλος υπεράκτιας εταιρείας της Ουκρανίας που δραστηριοποιείται στην Λεμεσό με το όνομα Bourisma.
 
«Δεν είμαστε ενάντια στην ύπαρξη διεθνούς ενδιαφέροντος αλλά τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν τα ΗΕ και δεν πρέπει να υπάρχει μονομερές ενδιαφέρον».
Πρώτο το defencenet είχε αναφέρει και το τουρκικό ΦΕΚ τον Φεβρουάριο του 2012 που ανέφερε την έναρξη των ερευνών επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, οι οποίες έρευνες ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2012.
 
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση, δήλωση ή ενέργεια από την ελληνική κυβέρνηση.