Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ME 1/2 ΕΥΡΩ.....

Μαϊντανός (Petroselium sativum)

Τμήμα που χρησιμοποιείται: Όλο το φυτό.
Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε μέταλλα και περιέχει περισσότερο σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο πράσινο λαχανικό. Περιέχει πολλή βιταμίνη Α και Β και τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C απ' ό,τι τα εσπεριδοειδή. Ο μαϊντανός είναι διουρητικός και άρα καλός για τα νεφρά και την πέτρα στην ουροδόχο κύστη. Καλός και για τον τράχηλο της μήτρας και για τα αγγεία του αίματος. Είναι πολύ καλό εμμηναγωγό. Τέλος, προλαμβάνει τη ρευματοπάθεια, βοηθά στην αντιμετώπιση πρησμένων αδένων.
Οι ρίζες και οι σπόροι χρησιμοποιούνται ως αφέψημα. Αν σου είναι δύσκολο να φας μεγάλη ποσότητα φρέσκου μαϊντανού σε μια δόση, μπορείς να φτιάξεις τσάι. Αν έχεις πρησμένα νεφρά μπορείς καλύτερα να πάρεις λίγο τζίντζερ γιατί έχει αντιοιδηματική δράση.
Τσάι: Πιες τέσσερις φορές τη μέρα 2 με 6 κουταλιές της σούπας.



Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας
άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο , που μπαίνει στο σώμα μας.

Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα συσσωρεύονται και αυτό απαιτεί
θεραπευτική αγωγή καθαρισμού.

Πως γίνεται αυτό ;

Είναι πολύ εύκολο. Πρώτα πάρε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνε το  για να καθαρίσει.

 Ύστερα ψιλόκοψέ το και βάλτο σε μια κατσαρόλα, ρίξε καθαρό νερό,
βράσε το για ένα δεκάλεπτο, άφησέ το να κρυώσει , κατόπιν φιλτράρισέ
το ,  άδειασέ το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλε το μέσα στο ψυγείο να
κρυώσει.

Πίνε ένα ποτήρι την ημέρα και θα διαπιστώσεις πως όλα τα άλατα και
άλλα δηλητήρια να φεύγουν από τα νεφρά σου.

Επίσης θα νοιώσεις την διαφορά που ποτέ πριν δεν είχες νοιώσει.

Ο μαϊντανός είναι γνωστός σαν το καλύτερο καθαρτικό για τα νεφρά και
είναι φυσικό.

Βρείτε τα χρέη σας στην εφορία με ένα… κλικ!


Έχετε βεβαιωμένες όφειλες στην εφορία και (παρόλα αυτά) θέλετε να τις δείτε; Το υπουργείο Οικονομικών έφτιαξε για… χάρη σας την κατάλληλη εφαρμογή!
Βρείτε τα χρέη σας στην εφορία με ένα… κλικ!Όλα αυτά γίνονται μήπως και καταφέρει ο κρατικός μηχανισμός να βάλει κανένα… ευρώ στα ταμεία του. Οι ληξιπρόθεσμες όφειλες προς τις ΔΟΥ άλλωστε ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων & Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δημιούργησαν τη συγκεκριμένη εφαρμογή.
Με αυτή, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις να "βλέπουν" με ένα κλικ τις βεβαιωμένες σε Δ.Ο.Υ. οφειλές τους με υπόλοιπο. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οφειλές Τελωνείων.
Που μπορεί κανείς να μάθει τι χρωστάει; Στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) και στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες - Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Ειδοποιήσεις» καθώς και στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες - Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Ειδοποιήσεις».
Οι φορολογούμενοι έχουν την δυνατότητα χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς να "βλέπουν" μόνο τις ατομικές οφειλές τους (δηλαδή δεν περιλαμβάνονται οφειλές από εταιρείες στις οποίες μπορεί να συμμετέχουν ή οφειλές λόγω συνυποχρέωσης), ενώ στα χρέη που εμφανίζονται συμπεριλαμβάνονται και αυτά που βρίσκονται σε αναστολή Είσπραξης/Εκτέλεσης καθώς και αυτά που έχουν υπαχθεί σε Ρύθμιση ή Διευκόλυνση τμηματικής καταβολής.
Συγκεκριμένα στην εικόνα των οφειλών με υπόλοιπο εμφανίζονται (πλέον των τρεχουσών προσαυξήσεων, τελών εκπρόθεσμης υποβολής):
• Προσωπικά στοιχεία του φορολογούμενου ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο, Επωνυμία.
• Συγκεντρωτικά στοιχεία ατομικών οφειλών από όλες τις Δ.Ο.Υ. της Επικράτειας.
• Αναλυτικά στοιχεία ατομικών οφειλών ανά Δ.Ο.Υ. και ανά είδος οφειλής.
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσής τους και σε περίπτωση που ένας φορολογούμενος δεν έχει ατομικά χρέη, εμφανίζεται το μήνυμα: «Δεν υπάρχουν ατομικά χρέη με υπόλοιπο».
Σε τι χρησιμεύει η νέα εφαρμογή; Τουλάχιστον θα ξέρουμε τι χρωστάμε αλλά δε θα χρειάζεται να «καθόμαστε» στην ουρά της κάθε ΔΟΥ!

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

...για να γελάσουμε λίγο...!!!...


1.             Μια ξανθιά μπαίνει σε ένα κατάστημα καλλυντικών και ρωτάει: «Έχετε μια κρέμα για αποτρίχωση;»

Πωλήτρια: «Για ποια περιοχή;»
Ξανθιά: «Για το Χαλάνδρι».
 
2.             Συγχαρητήρια κύριε, είναι αγόρι... μπορείτε να μιλήσετε με την γυναίκα σας...
«Μωρό μου να μας ζήσει... ποιανού μοιάζει;»
«Και να σου πω δεν τον γνωρίζεις...»
 
3.             «Ναι γεια σας... την Αντωνία θέλω...»
«Λάθος κάνετε κύριε...»
«Όχι είμαι σίγουρος την Αντωνία θέλω.»
 
4.             «Μήπως έχετε καρτούλες που γράφουν "ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ";»
«Ναι φυσικά και έχω...»
« Ωραία!!!... Δώσε μου 8 ρε φιλαράκι!»
 
5.             Γιωργάκης (ίσως ο GAP): «Μπαμπά ο Τάκης στο σχολείο με φωνάζει "GAY"»
Μπαμπάς (ίσως ο Ανδρέας): «Βάρα τον τότε παιδί μου».
Γιωργάκης: «Μα είναι τόσο γλυκούλης!»
 
6.             Συζητούν 2 φίλοι....
«Πω πω, δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα τις τελευταίες μέρες με την κρίση και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης...»
«Εγώ πάλι κοιμάμαι σαν μωρό...»
«Πλάκα κάνεις!!!»
«Όχι, καθόλου, κάθε 2 ώρες ξυπνάω και κλαίω...»
 
7.             Είναι μία κατσαρίδα ανάποδα και κουνάει τα πόδια της συνέχεια. Μια άλλη κατσαρίδα απορώντας την πλησιάζει και την ρωτάει:
«Αερόμπικ, αερόμπικ;;;.»
Και της απαντάει η άλλη... «Όχι ΑΕΡΟ-ΖΟΛ».
 
8.             Είναι ο πατέρας ο κομμουνιστής με το παιδάκι του στο σαλόνι. Σε κάποια στιγμή τον ρωτάει ο πιτσιρικάς:
«Μπαμπά ο ελέφαντας πετάει;»
Και αυτός απαντάει: «Όχι παιδί μου δεν πετάει»
Ύστερα από 5 λεπτά πάλι το παιδί: «Ο ελέφαντας σίγουρα δεν πετάει;»
Και απαντάει πάλι: «Ναι παιδί μου σίγουρα»
10 λεπτά πιο μετά: «Ρε πατέρα είσαι σίγουρος ότι δεν πετάει ο ελέφαντας;»
Αγανακτισμένος ο πατέρας: «Ναι ρε παιδί μου λέμε. Ποιος σου είπε ότι πετάει; Που το είδες;»
Και ο μικρός αφελέστατα: «Να, το έγραφε ο Ριζοσπάστης»
Οπότε ο πατέρας: «Πετάει, Ε κουταμάρες. 10 μέτρα πάει και μετά πέφτει!»
 
9.             «Κύριε Μπάμπη μου, ζητώ το χέρι της κόρης σας».
«Γιατί, δεν κατάλαβα, εσύ δεν έχεις χέρι;»
«Έχω, κύριε Μπάμπη μου, αλλά έχω "βαρεθεί" πια με το δικό μου χέρι!»
 
10.      Πέφτει ένα αυτοκίνητο πίσω από ένα άλλο.
«Καλά, ρε στραβός είσαι;;;»
«Γιατί ρε δεν σε πέτυχα;;;»
 
11.      Ένας κατάδικος δραπετεύει από μια φυλακή στην οποία ήταν κλεισμένος για 15 ολόκληρα χρόνια. Μπαίνει σε ένα σπίτι ψάχνοντας για λεφτά και όπλα. Εκεί βρίσκει ένα νεαρό ζευγάρι στο κρεββάτι. Αμέσως διατάζει τον άντρα να βγει από το κρεββάτι και τον δένει σε μια καρέκλα. Ενώ δένει την κοπέλα στο κρεββάτι, ανεβαίνει πάνω της και της φιλά τον λαιμό και στη συνέχεια σηκώνεται και πάει στο μπάνιο. Ενώ βρίσκεται στο μπάνιο, ο άντρας ψιθυρίζει στη γυναίκα του:
«Άκου, αυτός ο τύπος είναι κατάδικος δραπέτης. Δες τα ρούχα του! Κατά πάσα πιθανότητα πέρασε πολύ καιρό στη φυλακή και δεν έχει δει γυναίκα για χρόνια. Τον είδα πως φιλούσε τον λαιμό σου. Αν θέλει σεξ, μην αντισταθείς, μην παραπονεθείς... κάνε ότι σου πει. Ικανοποίησε τον όσο και αν τον σιχαίνεσαι. Προφανώς, αυτός ο τύπος είναι πολύ επικίνδυνος. Αν τσαντιστεί θα μας σκοτώσει και τους δύο. Να είσαι δυνατή γλυκιά μου. Σ' αγαπώ!»
Οπότε, η γυναίκα του απαντά: «Δεν φιλούσε τον λαιμό μου. Ψιθύριζε στο αυτί μου. Μου είπε ότι σε βρίσκει πολύ χαριτωμένο και με ρώτησε αν έχουμε καθόλου βαζελίνη. Του είπα πως είναι στο μπάνιο. Να είσαι δυνατός γλυκέ μου. Και εγώ σ' αγαπώ!»

"Η ευρωζώνη διαλύεται",γράφουν οι Αμερικανοί με βεβαιότητα.Η Ελλάδα έχει σχέδιο γι΄αυτό;



Το “καυτό ερώτημα” που όλο και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες τίθεται δεν είναι η παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.Είναι αν θα υπάρχει σε λίγο Ευρωζώνη!
Και αυτό το σενάριο στην Ελλάδα δεν έχει απασχολήσει κανένα.

Κυκλοφορεί και ως …ανέκδοτο.Ότι μπορεί η Ευρωζώνη να διαλυθεί κι εμείς ακόμη εδώ να συζητάμε ότι ο στόχος μας θα είναι η παραμονή μας στο ευρώ.

Δεν πρόκειται πια για σενάριο.Πολλοί το συζητούν ως κάτι αναπόφευκτο.

Οι New York Times έχουν αφιερώσει ολόκληρο άρθρο στη πρώτη τους σελίδα σύμφωνα με το οποίο η “ώρα μηδέν” για την Ευρωζώνη είναι πια πολύ κοντά.

“Καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει στην Ισπανία και η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, η εύθραυστη ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι κοντά στη στιγμή της αλήθειας: μπορούν οι ηγέτες της ΕΕ να επιστρατεύσουν την απαραίτητη βούληση και τουςυς πόροι για να κρατήσουν τη ζώνη του ευρώ ;” αναφέρει η εφημερίδα.

Το άρθρο αναφέρει ακόμη:

“Το ερώτημα έγινε ακόμη πιο έντονο, από την δημοσιοποίηση των στοιχείων που δείχνουν ένα ρεκόρ στα ποσοστά ανεργίας στη ζώνη του ευρώ, τη μείωση των θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και μια επιβράδυνση στον τομέα της μεταποίησης στην Κίνα. Συνδυασμένα, τα σήματα αυτά έχουν πυροδοτήσει φόβους για μια δεύτερη παγκόσμια ύφεση”.

Επιπλέον την περασμένη εβδομάδα, δύο από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στην Ευρώπη - ο Mario Draghi, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και Olli Rehn, ο ανώτερος - προειδοποίησαν ότι το μέλλον της ζώνης του ευρώ είναι υπό αμφισβήτηση.

Σύμφωνα με το άρθρο των New York Times “κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ηγέτες των δύο πιο ευάλωτων χωρών της Ευρώπης συσπειρώθηκαν υπέρ της ενότητας. Ο Mario Monti της Ιταλίας ζήτησε τη χρήση του ευρωομολόγου και ο Mariano Rajoy της Ισπανίας πρότεινε την ιδέα μιας κοινής δημοσιονομικής αρχής στην Ευρώπη για να συγχρονίσει τους προϋπολογισμούς και να διαχειριστεί τα χρέη”.

Το πρόβλημα σ΄ όλα αυτά εξακολουθεί να είναι η Γερμανία και οι απόψεις της που ακόμη κι αν είχαν ελπίδες επιτυχίας,χρειάζονται πολύ χρόνο.Και χρόνος πια δεν υπάρχει.


"Η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε αποσύνθεση και αυτό έχει αρχίσει ήδη να τροφοδοτεί φυγή κεφαλαίων από τη ζώνη του ευρώ," δήλωσε ο Jens Nordvig, ένας ανώτερος ειδικός ομολόγων και νομισμάτων της Nomura στη Νέα Υόρκη. "Η κρίση έχει φτάσει σε ένα νέο επίπεδο. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν μόνο δύο επιλογές. Η περαιτέρω ενοποίηση ή η διάλυση."

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μια “επιχείρηση” διάσωσης για την Ισπανία θα κοστίσει € 350 δισεκατομμύρια, και μία για την Ιταλία, ακόμη περισσότερο. Και πάντως σίγουρα δεν φθάνουν ούτε για αστείο τα € 500 δισεκατομμύρια που διαθέτει το νέο ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Γιατί οι τρεις «ισχυροί» του πλανήτη τρέμουν μια ελληνική πτώχευση


 

 

Γιατί οι τρεις «ισχυροί» του πλανήτη τρέμουν μια ελληνική πτώχευση


Γιατί οι τρεις «ισχυροί» του πλανήτη τρέμουν μια ελληνική πτώχευση
Αν για την ευρωζώνη και την υπόλοιπη Ευρώπη μιαέξοδος της χώρας μας από ευρώ και η συνεπακολουθούμενη πτώχευση έχει προκαλέσει την αναταραχή, για τις τρεις ισχυρότερες οικονομίες είναι ένα κακό όνειρο που αν πραγματοποιηθεί θα τους παρασύρει σε ατραπούς που δεν θέλουν ούτε σε θεωρητικό επίπεδο να σκέφτονται. ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις εντός της ευρωζώνης, καθώς η Ελλάδα αποτελεί αυτή τη στιγμή την αχίλλειο πτέρνα της παγκόσμιας οικονομίας.
Η κρίση στους κόλπους του ευρώ όσο πάει και εξαπλώνεται. Μετά την Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, ηΠορτογαλία και η Ιρλανδία βρίσκονται μια ανάσα πριν την κατάρρευση, και η υπόλοιπη Ευρώπη το μόνο που μπορεί να κάνει είναι… την προσευχή της.
Το ντόμινο αυτό είναι που τρομάζει τις τρεις υπερδυνάμεις, καθώς οι ΗΠΑ ακόμα βρίσκεται στην «ανάρρωση» από την κρίση του 2008, οι Κινέζοι βλέπουν την οικονομία τους να επιβραδύνεται, ενώ η Ρωσία στερεύει από καύσιμα.
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, το moneypost.gr συγκέντρωσε όλες εκείνες τις πληροφορίες για να εξετάσει τι θα σημαίνει για κάθε έναν από τους ισχυρούς, ένα Grexit με default… 
ΗΠΑ 
Η χειρότερη εκδοχή που μπορεί να σκεφτεί ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα για την κατάληξη της Ελλάδας, οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται δέκτες ενός ευρωπαϊκού οικονομικού κραχ που επηρεάζει με τον πιο άσχημο τρόπο τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ελλάδα λοιπόν φεύγει όπως όπως από το ευρώ. Τα spreads των ισπανικών και ιταλικών ομολόγωνεκτοξεύονται στα ύψη και οι δύο χώρες αποκλείονται από τις διεθνείς αγορές. Οι Ισπανοί και Ιταλοί καταθέτες αποσύρουν πανικόβλητοι τα λεφτα τους από τις τράπεζες, υπό τον φόβο μιας δικής τους εξόδου από την ευρωζώνη. Η παγκόσμια αγορά βυθίζεται, οι επενδυτές στην προσπάθεια τους να βρουν καταφύγιο στρέφονται στις ΗΠΑ. Το αμερικανικό δολάριο γίνεται όλο και πιο ακριβό, ενώ οι ευρωπαϊκές τράπεζες καταρρέουν από την απουσία επενδυτών. Επικρατεί χάος.
Κανονικός εφιάλτης για τον Ομπάμα που θα δει το εμπόριο, τις οικονομικές διασυνδέσεις, την επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ να αλλάζουν δραματικά. Στο πιο αισιόδοξο σενάριο, το σοκ των αγορών θα προκαλέσει μια ελεύθερη πτώση της αμερικανικής οικονομίας, αφού αμέσως μέσα ένα τρίμηνο από το Grexit, η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα πέσει τουλάχιστον κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.
Αν καταρρεύσει και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, οι βίαιες ανατάραξεις που βίωσαν οι ΗΠΑ το 2008 με τηνLehman Brothers, θα είναι ακόμα χειρότερες. Και μπορει οι αμερικανικές τράπεζες να είναι πιο οργανωμένες τώρα, όμως με επιτόκια κοντά στο μηδέν και με ήδη αυξημένους φόρους, οι ΗΠΑ θα έχουν λιγότερα  εργαλεία στη διάθεση τους να αντιμετωπίσουν το πλήγμα στην ανάπτυξη.
Έτσι, η ύφεση θα χτυπήσει ξανά τους Αμερικανούς και οικονομόλόγοι πιστεύουν ότι θα είναι πολύ πιο επώδυνη από αυτή της διετίας 2007-2009.
ΚΙΝΑ 
Ο Χου Τζιντάο είναι ψυχρός υπολογιστής και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ.
Ήταν μεγάλη η έκπληξη μας όταν στην έρευνα που προηγήθηκε για το θέμα που εξετάζουμε, βρήκαμε πως το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων είχε δημοσιεύσει αναλυτικούς πίνακες και σημεία πολιτικών πρωτοβουλιώνπου προτίθεται να λάβει η κινεζική κυβέρνηση στην πιθανότητα ενός Grexit.
Περισσότερο από όλα θα πληγούν οι εξαγωγές της Κίνας αλλά και οι εγχώριες νομισματικές συνθήκες. Μπορεί να μην επηρεαστεί τόσο πολύ όσο κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης της διετίας 2007 - 2009, ωστόσο οι κρίση της Ευρώπης έχει ήδη αρχίσει να έχει αντίκτυπο στην αγορά της Κίνας, αφού ήδη η οικονομία της έχει επιβραδυνθεί.
Δεδομένης μιας ελληνικής εξόδου, εάν υποτεθεί ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα πληγεί στα μισά επίπεδα της προηγούμενης παγκόσμιας κρίσης, η ανάπτυξη της χώρας θα περιοριστεί στο 6,4%, χωρίς τα φορολογικά κίνητρα, πράγμα που σημαίνει θα βρεθεί κατά 1,7% μείον.
Σε αυτήν την περίπτωση, ο Τζιντάο θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αύξηση των δημόσιων επενδύσεων, και μάλιστα, η αύξηση αυτή υπολογίζεται ότι θα πρέπει να αντιστοιχεί στο +18% επί του συνόλου των επενδύσεων του έτους.
Βέβαια, το κατά πόσο η εκτίμηση αυτή είναι σωστή ή όχι είναι θέμα συζητήσιμο, καθώς συνήθως οι κυβερνητικές ανακοινώσεις, πόσο μάλλον όταν αφορούν την Κίνα είναι λίγο πιο… «καθυσηχαστικές» σε σχέση με την πραγματικότητα…
ΡΩΣΙΑ 
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει τεράστιο πρόβλημα με τα αποθεματικά των ενεργειακών πόρων. Βλέπει ότι τα κουκιά δεν του βγαίνουν και μια Ελλάδα εκτός ευρώ θα σημάνει μια ενεργειακή κρίση άνευ προηγούμενου.
Αρχικά, η οικονομία της Ρωσίας θα συρρικνωθεί κατά 2,1%, η οικονομική παραγωγή θα χάσει αμέσως 1 ποσοστιαία μονάδα, ενώ το έλλειμμα της χώρας θα εκτοξευτεί και θα ανεβεί κατά 5,5%.
Και όλα αυτά, γιατί η Ρωσία εξαρτάται κυρίως από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι οποίες τροφοδοτούν τα μισά έσοδα του ετήσιου προϋπολογισμού της! Και επειδή ο μεγαλύτερος «πελάτης» της είναι η Ευρώπη, μια απώλεια της τάξης του 50% στις εξαγωγές θα σήμαινε την εξαθλίωση της χώρας.
Το μπρεντ, ο βαθμός που στηρίζει τις τιμές για το μίγμα πετρελαίου στα Ουράλια, μπορεί να πέσει κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι σε περίπτωση που το Grexit δεν επηρεάσει τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, ενώ σε περίπτωση ντόμινο εντός ευρώ - που είναι και το πιο πιθανό - η τιμή θα πέσει κατω από τα 60 δολάρια…
Και η ύφεση της Ρωσίας θα φέρει την απόλυτη κοινωνική καταστροφή… 

Ενημερωθείτε και ενημερώστε: Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (European Stability Mechanism – ESM)


 

Τι είναι και πως έφτασε η Ευρώπη σε αυτό ..
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (European Stability Mechanism – ESM) είναι ένα μόνιμο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα 17 μέλη της Ευρωζώνης, το οποίο θα διαδεχτεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης  (EFSM, τα οποία μαζί με το ΔΝΤ, χρηματοδοτούν μέχρι τον Ιούνιο του 2013 κράτη που απειλούν την σταθερότητα της ευρωζώνης. Κυρίως λόγω της έλλειψης νομικής βάσης στις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , αυτός ο μηχανισμός έχει προσωρινό χαρακτήρα. Για να λυθεί το νομικό πρόβλημα και για να φτιαχτεί ο μόνιμος μηχανισμός το οποίο συνεχίζει και αυτός την στενή συνεργασία με το ΔΝΤ, η Γερμανία πρότεινε και πέτυχε την τροποποίηση της Σύμβασης της Λισσαβόνας χωρίς δημοψήφισμα. Ο καινούργιος μηχανισμός (ESM), θα συμπληρώνει το νέο πλαίσιο ενισχυμένης οικονομικής διακυβέρνησης, που έχει ως στόχο αποτελεσματική και αυστηρή οικονομική εποπτεία και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούλιο του 2012. Η χρηματοδότηση κράτους μέλος της ευρωζώνης θα βασίζεται σε αυστηρό πρόγραμμα οικονομικής και δημοσιονομικής προσαρμογής και σε λεπτομερή ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, η οποία θα πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, σε σύνδεση με την ΕΚΤ.
TREATY ESTABLISHING THE EUROPEAN STABILITY MECHANISM (ESM) Συνθήκη περί ιδρύσεως του  Ευρωπαϊκού  Μηχανισμόυ Σταθερότητας (ESM) Κείμενο στα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=DOC/12/3&type=HTML
Απορία: Η Ελλάδα έχει υποχρέωση να συμμετέχει στο ESM με 19,716,900,000 ευρώ τα οποία πρέπει να καταβάλει εντός 7 ημερών από την στιγμή που θα της ζητηθούν. Και η ερώτηση είναι: Που θα τα βρει ;;; Θα δανειστεί ή τι ;
ΙΣΤΟΡΙΚΟ: 
Στις 9 Μαΐου 2010, για την στήριξη της Ελλάδας και μετά από σχετικό αίτημα του κ Παπανδρέου, στήθηκε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stability Facility – EFSF). Αυτό το ταμείο είναι ένα προσωρινό όργανο ειδικού σκοπού (special purpose vehicle – όχημα ειδικού σκοπού) που συμφωνήθηκε από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Η επίσημη ημερομηνία ίδρυσής του EFSF ήταν η 7η Ιουνίου 2010 ενώ σε πλήρη δράση ξεκίνησε από τις 4 Αυγούστου 2010. Με βάση τον σχεδιασμό, το ταμείο θα κλείσει στις 30 Ιουνίου 2013 και από τον Ιούλιο του 2012 θα λειτουργήσει παράλληλα με το καινούργιο, μόνιμο μηχανισμό .
Πως έφτασε όμως η Ελλάδα να “χρειαστεί” στήριξη και το ΔΝΤ να πατήσει πόδι στην Ευρωζώνη ; Μα είπαμε : με την ευγενή συμμετοχή του κυρίου Παπανδρέου για την οποία ολόκληρη Ευρώπη πρέπει να τον ευγνωμονεί 
Ας θυμηθούμε λίγο, μερικά μόνο από τα γεγονότα που σχετίζονται με αυτό το θέμα :
Το καλοκαίρι του 2008, άρχισαν στην Ελλάδα δημόσιες συζητήσεις περί οικονομικής κρίσης. Παγκόσμια και με ξένες αιτίες, έλεγε η τότε κυβέρνηση Καραμανλή, ντόπια και εξαιτίας της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, έλεγε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Παπανδρέου. Σύντομα, ο δεύτερος, ζήτησε κιόλας πρόωρες εκλογές με αφορμή την οικονομία, ισχυριζόμενος ότι η κυβερνητική οικονομική πολιτική που βασιζόταν σε ιδιωτικοποιήσεις και μέτρα λιτότητας ήταν λανθασμένη και οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια την χώρα, σε ύφεση και στη κατάρρευση.
Τελικά, το 2009, με αφορμή την επερχόμενη εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας δήλωσε ότι επιθυμεί μεν την ανανέωση της θητείας του κ. Κάρολου Παπούλια, όμως θα την καταψηφίσει κατά την προεδρική εκλογή  ώστε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές και εν συνεχεία να την υπερψηφίσει στη Βουλή που θα προκύψει. Η σύνδεση της επιδίωξης πρόωρων εκλογών με την ευκαιρία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως την είχε εξαγγείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , συνιστά τριπλή παραβίαση του Συντάγματος και σφετερισμό αρμοδιότητας της Βουλής, απεφάνθη τότε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιος Κασιμάτης σε συνέντευξή του στο «Παρόν». Έντονα απορριπτικός υπήρξε και ο επίσης συνταγματολόγος καθηγητής Δημήτριος Τσάτσος, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», χαρακτηρίζοντας έναν τέτοιο χειρισμό ως συνταγματικό περίγελο. Οι σκληρές αυτές απορριπτικές θέσεις στις σχετικές προθέσεις του κ. Παπανδρέου έχουν  ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι και οι δύο υπήρξαν κορυφαίες προσωπικότητες του ΠΑΣΟΚ. Οι τόσο έντονες αρνητικές τοποθετήσεις των δύο ανδρών όμως δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Αυτό που ήταν να γίνει έγινε. Η Βουλή έκλεισε στις 2 Σεπτεμβρίου 2009, μόλις δυο χρόνια μετά την ανάδειξή της και οι εκλογές διεξάχθηκαν στις 4 Οκτωβρίου.
Η οικονομική κρίση παρέμεινε το κεντρικό θέμα και κατά την προεκλογική περίοδο και γι΄αυτό, οι περισσότερες ομιλίες, δηλώσεις και δεσμεύσεις των υποψηφίων, αφορούσαν τις προτεινόμενες λύσεις εξόδου απ’ αυτήν. Μέτρα συγκρατημένης λιτότητας έλεγε ο κ. Καραμανλής, ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και βελτίωση της λειτουργίας του κράτους των θεσμών έλεγε ο κ. Παπανδρέου. Κέρδισε ο δεύτερος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, η υλοποίηση της διακηρυττόμενης πολιτικής, βασιζόταν στην αξιοποίηση των αστείρευτων δυνατοτήτων της χώρας και του ανθρώπινου δυναμικού της και, θα εξασφάλιζε την έξοδο από την οικονομική κρίση, την μείωση του κυβερνητικού δανεισμού, την ευημερία και την προστασία του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό. Δέσμευση του; Η πιστή εφαρμογή της πολιτικής πλατφόρμας ασχέτως συνθηκών. Επανεκκίνηση της οικονομίας, δημιουργία νέου πλούτου, δίκαιη αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος  και κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, για να μην μειωθεί η αγοραστική της δύναμη, να μη βαθύνει η ύφεση και να μην επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης. Αυτή η δήλωση έγινε πολλές φορές όχι μόνο ως δέσμευση, αλλά και ως απάντηση στους πολιτικούς του αντιπάλους.
Σε γενικές γραμμές, η τότε κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ήταν περίπου αυτή : το συνολικό εξωτερικό μας χρέος συγκρινόμενο με το ΑΕΠ ήταν 167% και η  Ελλάδα βρισκόταν πολύ πίσω στην παγκόσμια αλλά και στην Ευρωπαϊκή κατάταξη -όπου προηγούνταν η Ιρλανδία με περίπου 1000%, Ολλανδία με περίπου 470%, Βρετανία με 416% και Πορτογαλία με 223%.  Τα Spread των ελληνικών ομολόγων ήταν στο χαμηλότερο η κοντά στο χαμηλότερο της χρονιάς στις 130 μονάδες περίπου, η ανεργία στο 5.3%  και σύμφωνα με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης βρισκόταν στο 8% .
Αμέσως μετά τις εκλογές όμως, ο κ Παπανδρέου αγνόησε τα πάντα (τις δεσμεύσεις του, τα πλεονεκτήματα της χώρας, τα καθήκοντα του κλπ) και όπως αργότερα φάνηκε, έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο καταστροφής της χώρας, το οποίο στηρίχτηκε κυρίως σε ένα επαναλαμβανόμενο μοντέλο: πλήγμα της αξιοπιστίας και του κύρους της Ελλάδας, παράλυση του κράτους και εξοντωτικά μέτρα λιτότητας. Βάσει του μοντέλου αυτού, ο κ Παπανδρέου και η κυβέρνησή του κατάφεραν να διαλύσουν την οικονομία, το κράτος δικαίου και τον κοινωνικό ιστό. Κατάφεραν δηλαδή να μας αποδείξουν εμπράκτως, ότι τα μέτρα λιτότητας οδηγούν όντως “στο φαύλο κύκλο της κατάρρευσης” και ότι προεκλογικά, ήξεραν πολύ καλά τι έλεγαν: μόνο η ανάπτυξη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η καλή λειτουργία των θεσμών λύνουν προβλήματα και φέρνουν την ευημερία.
Σε πολύ γενικές γραμμές, οι φάσεις του βασικού σχεδίου Παπανδρέου ήταν :
1. Κατάκτηση της εξουσίας
2. Δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για τη λήψη τεράστιων διακρατικών δανείων υψηλού κινδύνου
3. Εξασφάλιση των συνθηκών αδυναμίας πληρωμής των δανείων αυτών
Σήμερα, όλες οι φάσεις έχουν ολοκληρωθεί και η χώρα έχει παραδοθεί άνευ όρων στα χέρια των δανειστών, οι οποίοι ανέλαβαν την διοίκησή της και ξεκίνησαν έτσι ουσιαστικά την διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης των απαιτήσεων τους. 
Πως υλοποιήθηκε το σχέδιο;
Μεταξύ άλλων, μόλις ανέλαβε την εξουσία, αντί να ασκήσει τα αυτονόητα καθήκοντα του πρωθυπουργού, να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να λύσει τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζε η χώρα, όπως είχε υποχρέωση, ο κ Παπανδρέου έκανε τα εξής:
- τη πρώτη μέρα (5.10.2009), έδωσε εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδας να επιμηκύνει τη χρονική περίοδο του διακανονισμού των συναλλαγών στα ελληνικά ομόλογα, δημιουργώντας έτσι μεγάλα περιθώρια υποτιμητικής κερδοσκοπίας και χειραγώγησης σε βάρος των ελληνικών ομολόγων (αλλαγή του Τ3 σε Τ10).
- την δέκατη μέρα δήλωσε στους Reuters ότι η χώρα έχει περιέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι εκρηκτική και τα δημοσιονομικά βρίσκονται σε εκτροχιασμό. Ξεκίνησε έτσι μια πρωτοφανής και απίστευτη δυσφημιστική εκστρατεία, κατά την οποία δήλωνε προς πάσα κατεύθυνση και με κάθε ευκαιρία ότι, η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη, αναξιόπιστη και διεφθαρμένη χώρα, με διαλυμένους εισπρακτικούς μηχανισμούς και παρασιτική οικονομία.
- άρχισε να μιλάει για χρεοκοπία
- άφησε για περίπου ένα χρόνο ακέφαλες τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς ενώ στη συνέχεια, έκανε τον ένα κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά τον άλλο, ιδρύοντας και καταργώντας υπουργεία σε κάθε ανασχηματισμό.
- κατάθεσε έναν εκτός τόπου και χρόνου προϋπολογισμό για το 2010, ο οποίος προέβλεπε αυξήσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις δαπανών για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων υγείας και παιδείας, επίδομα αλληλεγγύης και δεσμεύσεις για τη μη επιβολή νέων φόρων ή έκτακτων εισφορών, χωρίς να ανακοινώνει τα απαραίτητα αντισταθμιστικά μέτρα που να του παρέχουν τα  αναγκαία  κονδύλια.
- παρουσίασε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας χειρότερη από ότι ήταν στην πραγματικότητα, αναθεωρώντας μεταξύ άλλων το έλλειμμα του 2008 κατά 2 % και αυξάνοντας με λογιστικές αλχημείες το έλλειμμα του 2009 τουλάχιστον κατά 3,7%, αναθεωρώντας το κιόλας συνεχώς μέχρι που το έφτασε στο 13, 6% του ΑΕΠ.
Συνέπεια όλων αυτών ήταν μεταξύ άλλων η ξέφρενη ανοδική πορεία των Spreads, η ραγδαία αύξηση του κόστους δανεισμού, των κρατικών εξόδων και του κυβερνητικού χρέους και η μείωση των δημοσίων εσόδων.   Ταυτόχρονα όμως, όλα αυτά επηρεάσαν αρνητικά και το ευρώ. Έπειτα, αφού δηλαδή  πρώτα με τη δυσφημιστική εκστρατεία και τις υπόλοιπες κινήσεις ανέβασε τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και προκάλεσε την κατρακύλα του ευρώ, ισχυρίστηκε ότι έχει πρόβλημά εξυπηρέτησης του χρέους το οποίο πρέπει να λύσει η ΕΕ, γιατί αλλιώς θα απευθυνθεί στο ΔΝΤ. Η δήλωση του αυτή χαρακτηρίστηκε ως  «εκβιαστική» από την Ευρωζώνη, με τη Γερμανία να διαχωρίζει τη θέση της, εμφανίζοντας για πρώτη φορά τις ηγετικές της φιλοδοξίες. Τελικά στις 25 Μαρτίου, με τη Δήλωση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ, αποφασίστηκε για την οικονομική και τη δημοσιονομική σταθερότητα της ευρωζώνης, η δημιουργία μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας και στις 11 Απριλίου αποφασίσθηκε η ενεργοποίησή του με την κατάρτιση κοινού προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις ελληνικές αρχές. Το ύψος του πακέτου στήριξης συγκεκριμενοποιήθηκε σε 30 δις €, τα οποία όμως η χώρα μας θα έλαβε από τα άλλα κράτη και το ΔΝΤ μόνο σε περίπτωση ανάγκης, δηλαδή μόνο εάν υπήρχε φόβος χρεοκοπίας της Ελλάδας λόγω αδυναμίας δανεισμού από τις διεθνείς αγορές για την εκπλήρωση των υποχρώσεών της.
Τον Απρίλιο του 2010, ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής και μια μέρα μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος στο 13, 6%,  χωρίς να υπάρχει πραγματική ανάγκη, χωρίς να εξετάσει άλλο ενδεχόμενο, χωρίς να βγει καν στις αγορές και αρνούμενος  χαμηλότοκα δάνεια τα οποία προσέφεραν η Κίνα και η Ρωσία, επικαλέστηκε αδυναμία δανεισμού και άμεσο κίνδυνο “χρεοκοπίας” της χώρας. Κατόπιν τούτου και για να λύσει το πρόβλημα που ο ίδιος προκάλεσε τεχνητά, προσέφυγε αυτοβούλως στο μηχανισμό στήριξης, στη γνωστή τρόικα δηλαδή (ΕΕ, ΚΤΕ και ΔΝΤ), από την οποία  ζήτησε ένα υψηλότοκο δάνειο 110 δις ευρώ.  Λίγους μήνες αργότερα, ζήτησε και άλλα 130 δις. Αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ, σημαίνει ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο πρωθυπουργίας, ζήτησε περισσότερα χρήματα από όσα είχε δανειστεί η Ελλάδα σε 35 χρόνια! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα πρώτα 110 δις ζητήθηκαν με αντάλλαγμα την ασυλία της χώρας και της περιουσίας της, υπάρχουσα και μελλοντική, ενώ τα υπόλοιπα 130 δις με αντάλλαγμα την διοίκησή της από τους δανειστές και προτεραιότητα την πληρωμή των δανείων αντί μισθών, συντάξεων και λοιπών κοινωνικών δαπανών. Τέλος, αυτό το δάνειο μαμούθ, η Ελλάδα δεν το χρειαζόταν, δεν έλαβε ακόμα παρά μόνο ένα μικρό μέρος του που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για την πληρωμή των κυβερνητικών χρεών και δεν είναι σίγουρο ότι θα λάβει το υπόλοιπο, αλλά εξαιτίας του, βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα, έχασε την ασυλία και την εθνική κυριαρχία της και τώρα κινδυνεύει να χάσει τη δημόσια περιουσία και τα πλούτη της.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 15 Νοεμβρίου 2010, με την βοήθεια της  διοίκησης του ΕΛΣΤΑΤ,  το έλλειμμα του 2009 έκλεισε στο 15,4% και ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ Σαχινίδη, το ΔΝΤ ήταν η επιλογή του ΠΑΣΟΚ  από την αρχή της διακυβέρνησης.
Τέλος, για να είναι εφικτή η εφαρμογή και η ολοκλήρωση του προαναφερόμενου σχεδίου και για να μην γίνουν αντιληπτά τα εγκλήματά του, περιέλαβε στο βασικό μοντέλο, το δόγμα του σοκ και όλες τις άλλες τεχνικές χειραγώγησης των μαζών και ψυχολογικού πολέμου, που αποσκοπούν και μπορούν να εξασφαλίζουν τον εξαναγκασμό της κοινωνίας να δεχτεί αλλαγές, οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα φάνταζαν αδιανόητες. Ενδεικτικά, μερικά από τα “όπλα” που χρησιμοποίησε ήταν:
- οι απειλές, οι εκβιασμοί και τα ψευτοδιλήμματα. Τα συχνότερα αφορούσαν την χρεοκοπία και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ.
- η αποποίηση ευθυνών, τεχνική μέσω της οποίας προσπαθούσε συνεχώς να μεταθέσει τις αποκλειστικά δικές του ευθύνες σε άλλους. Πιο συγκεκριμένα και κατά περίπτωση, υπέδειξε ως “ενόχους”, τη προηγούμενη κυβέρνηση, τους πολίτες που είναι διεφθαρμένοι και φοροφυγάδες (κλέφτες και απατεώνες δηλαδή), τις αγορές που δεν του έδωσαν πίστωση χρόνου για να αναστηλώσει την οικονομία (!), την ΕΕ η οποία δε χειρίστηκε σωστά την ελληνική κρίση (!), τους ξένους ηγέτες και προπαντός τη τρόικα, σαν να ήταν αυτή που τον υποχρέωσε να δανειστεί αλόγιστα και άσκοπα και μάλιστα από αυτήν. Με τους ισχυρισμούς αυτούς όμως, κατάφερε και να σπείρει διχόνοια στην κοινωνία, να βλάψει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και να ζημιώσει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις μας με άλλους λαούς.
- η «χρεο-τρομοκρατία» αφενός για να εξασφαλίσει τη συναίνεση του κόσμου, κάνοντάς τον να αναπτύξει την ψυχολογία του «συνενόχου» και του «συνυπεύθυνου» για τα χρέη που άλλοι δημιούργησαν, αλλά που εκείνος  (ο ” διεφθαρμένος”, το “παράσιτο”, και ο “φοροφυγάς “) έπρεπε να πληρώνει και αφετέρου για να αφοπλίσει τις λαϊκές αντιστάσεις απέναντι στην εφαρμογή της προαποφασισμένης καταστροφικής πολιτικής. ( διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στη μήνυση Σαλεμή κατά Παπανδρέου και θα καταλάβετε πολλά)
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι – με την βοήθεια των ΜΜΕ -  η προεκλογική του δήλωση “  λεφτά υπάρχουν αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο” μετατράπηκε από καλοθελητές των ΜΜΕ σε σκέτο  “λεφτά υπάρχουν”,  έτσι ώστε να μπορεί αυτός να ισχυριστεί ότι με άδεια ταμεία δεν μπορεί να κάνει τίποτα και να πάρει άφεση αμαρτιών, ενώ η προεκλογική δήλωση του   “λεφτά υπάρχουν  όταν υπάρχει η πολιτική βούληση” δεν αναφέρθηκε ξανά ποτέ. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στην μήνυση Σαλεμή κατά Παπανδρέουhttp://embedit.in/GDZYY4U6Ez.swf Συμπληρωματικά διαβάστε το ιστορικό του αιτήματος συλλογής υπογραφών για την τιμωρία των ενοχών http://justiceforgreece.wordpress.com/petitions/ελληνικά/ Αν και εσείς θέλετε να τιμωρηθούν, υπογράψτε το αίτημα http://www.gopetition.com/petitions/save-democracy-in-greece-save-the-cradle-of-western-c/sign.html και διαδώστε το.
Εδώ δείτε σε χρονολογική σειρά μόνο λίγα από τα γεγονότα
05.10.2009  η Τράπεζα της Ελλάδος  άλλαξε τις διαδικασίες διακανονισμού των συναλλαγών στα ελληνικά ομόλογα, αυξάνοντας σε 10 από το 3 που ήταν, τις ημέρες για να γίνει η εκκαθάριση των συναλλαγών. Η επιμήκυνση της χρονικής περιόδου του διακανονισμού δημιουργείσε μεγάλα περιθώρια υποτιμητικής κερδοσκοπίας και χειραγώγησης .  http://www.antinews.gr/2010/05/25/47217/
18.10.2009 Συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή – Ομιλία του υπουργού οικονομικών το έλλειμμα του 2009 θα φτάσει ή  θα ξεπεράσει τα 30 δις ευρώ http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/blog-post_861.html) http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8059049
21.10.2009 Απεστάλη γνωστοποίηση στη EUROSTAT ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2009 εκτιμάτο σε 30.102 δις. ευρώ ή 12,5 %του ΑΕΠ (ένα μήνα μετά, με το προϋπολογισμό που κατατέθηκε στην ΕΕ διορθώνεται αυτή η πρόβλεψη από 12,5% στο 12,7% )  http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/blog-post_861.html  Γίνετε ταυτόχρονα  αναθεώρηση του ελλείμματος του 2008 κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, όπως αναλύεται στην έκθεση της Eurostat του Ιανουαρίου 2010 http://www.papathanassiou.gr/portal/media/glossa.pdf σελ 44-47
21.10.2009   Υπερκαλύφθηκε κατά 4,7 φορές η δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίουhttp://www.express.gr/news/finance/223537oz_20091021223537.php3
20.11.2009 Κατατέθηκε στη Βουλή ο Προϋπολογισμός του 2010. Προέβλεπε ότι το έλλειμμα, που το 2009 θα ήταν 12,7% του ΑΕΠ θα πέσει στο 9,1% στο τέλος του 2010 και για να γίνει αυτό θα πρέπει να κερδιθεί ένα στοίχημα 8,4 δις ευρώ, που θα προκύψει από πρόσθετους φόρους 3,6 δις ευρώ και περικοπές δαπανών 2,2 δις ευρώ. Σε αυτά θα προστεθεί ένα χαράτσι στα ακίνητα μέχρι τη συμπλήρωση των ευρώ που λείπουν για το στρογγύλεμα το 8,4 δις, που πρέπει να εξοικονομηθούν. Μετά από τα ανωτέρω, είναι βέβαιο ότι με το τέλος του 2010 το χρέος θα εκτοξευθεί στα 294,950 δις ευρώ, που αποτελεί νέο χρέος ρεκόρ – 120%  έλεγε ο τύπος τότε.  http://pnyka21os.wordpress.com/2009/11/21/ο-προϋπολογισμός-2010-και-η-κατάθεσή-του-μ/ (Τελικά, το χρέος ήταν 298,6  δισ. ευρώ και 126,8% του ΑΕΠ )
26.11.2009 “Eκρηξη” spread και CDS στα ελληνικά ομόλογα Πηγή: http://www.capital.gr/News.asp?id=861060 Συνεχίζεται η αύξηση του κόστους δανεισμού για την χώρα μας μέσω ισχυρών πιέσεων στα ελληνικά ομόλογα. Τα spreads των δεκαετών ομολόγων εκτινάχθηκαν σήμερα πάνω από τις 204 μονάδες βάσεις. Στα ύψη βρίσκεται και το ασφάλιστρο του ελληνικού δημόσιου χρέους με τα CDS να έχουν ξεπεράσει και τις 200 μονάδες βάσεις κινούμενα στις 222 μονάδες βάσεις.
14.01.2010 ”Δεν είναι ανάγκη να προσφύγουμε σε βοήθεια από το ΔΝΤ ούτε να φύγουμε από το ευρώ,” δήλωνει ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο για τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, http://news.pathfinder.gr/greece/politics/605040.html
02.03.2010 “Οι αποφάσεις  μας  δεν ήταν επιλογή. Ήταν  ανάγκη για  την επιβίωση της χώρας για να φύγει η Ελλάδα  από τη  δίνη των κερδοσκόπων. Η  Ελλάδα  ενδεχομένως  θα  προσφύγει στο ΔΝΤ αν  δεν  υπάρξει  στήριξη  από την Ε.Ε.”
02.03.2010 Παπανδρέου: “Πάω στο ΔΝΤ, αν δε στηρίξει η Ε.Ε.”3/3/2010 ”Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να προσφύγει στο ΔΝΤ, εάν δεν λάβει τη στήριξη της ΕΕ” http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=26031152
15.03.2010: Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης φαίνεται ότι αρχίζουν να κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος. Ανακοινώνουν λοιπόν την πρόθεση τους να βοηθήσουν την Ελλάδα, χωρίς όμως να αποφασίζουν συγκεκριμένα μέτρα.
25.03.2010: Ενώ το Ευρώ αγγίζει το χαμηλότερο σημείο της ισοτιμίας του από το Μάιο του 2009, λαμβάνει χώρα η σύνοδος κορυφής της ΕΕ. Η Ευρωζώνη, η Γερμανία καλύτερα, αποφασίζει ένα πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αποτελούμενο από διακρατικά δάνεια, καθώς επίσης βοήθεια εκ μέρους του ΔΝΤ. Το «πακέτο» οφείλει να ληφθεί, μόνο εάν υπάρξει φόβος χρεοκοπίας της Ελλάδας – δηλαδή, εάν δεν μπορέσει να δανεισθεί από τις διεθνείς αγορές, για να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. http://www.paspaase.gr/
11.04.2010 Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης συγκεκριμενοποιούν την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 30 δις €, την οποία όμως η χώρα μας θα λάβει μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Οι συζητήσεις συνεχίζουν να διενεργούνται τα Σαββατοκύριακα, με στόχο να προλάβουν το άνοιγμα των αγορών. Στον αντίποδα, οι αμερικανικές εταιρείες αξιολόγησης ή τα οικονομικά ΜΜΕ «εκφράζονται» τις Παρασκευές, μετά το «κλείσιμο» της εβδομάδας.
22.04. 2010 EUROSTAT  2009 – the largest government deficits in percentage of GDP were recorded byIreland (-14.3%), Greece (-13.6%) the United Kingdom (-11.5%), Spain (-11.2%), Portugal (-9.4%), Latvia (-9.0%)
27.04.2010  Standard & Poor’s downgrades Greek government debt to junk status. http://money.cnn.com/2010/04/27/news/international/Greece_debt_downgraded/index.htm
27.04.2010: Υποβιβασμός της Ελλάδας από την Standard & Poor’s στο ΒΒ+, (σκουπίδια) ο οποίος ουσιαστικά επισφραγίζει την ανάμιξη των Η.Π.Α. στα εσωτερικά της ΕΕ, δια μέσου του ΔΝΤ. http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2177.aspx
02.05.2010:  Οι εκπρόσωποι των Κρατών Μελών της Ευρωζώνης, αποφασίζουν να παρέχουν στήριξη σταθερότητας στην Ελλάδα -  ύψους 110 δις € έως το 2012, σε διακυβερνητικό πλαίσιο, μέσω κοινά οργανωμένων διμερών δανείων σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (το «Δ.Ν.Τ.») βάσει ενός διακανονισμού χρηματοδότησης άμεσης ετοιμότητας Η διαθεσιμότητα του πρώτου Δανείου εξαρτάται από την υπογραφή Μνημονίου Συνεννόησης http://ezs3e74ccfa59beb80e60e505853484c0156.s3.amazonaws.com/Greece-IMF.pdf
03.05.2010 Η Ελλάδα υπογραφεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Μνημόνιο Συνεννόησης με σκοπό την χρηματοδότηση ενός προγράμματος διόρθωσης των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Το Μνημόνιο αυτό περιέχει τρία μέρη : (a) Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής (b) Μνημόνιο στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής (c) Τεχνικό Μνημόνιο Συνεννόησης
03.05.2010 Η Ελλάδα υποβάλει αίτηση για παροχή Διακανονισμού Χρηματοδότησης Άμεσης Ετοιμότηταςαίτηση προς το ΔΝΤ με την οποία ζητάει τη  συμμετοχή του στο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας με 30 δισεκατομμύρια Ευρω για το χρονικό διάστημα 9 Μαΐου 2010 έως και 8 Μαΐου 2013. Παράλληλο αίτημα για οικονομική βοήθεια συνολικού ύψους 80 δισεκατομμυρίων Ευρώ έχει αποσταλεί στις χώρες της ζώνης του Ευρώ.
08.05.2010 Σύναψη της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης για 80 δις εύρωhttp://ezs3e74ccfa59beb80e60e505853484c0156.s3.amazonaws.com/Greece-IMF.pdf
09.05.2010 Το ΔΝΤ εγκρίνει την παροχή Διακανονισμού Χρηματοδότησης Άμεσης Ετοιμότητας, και αποφασίζει ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν εκταμιεύσεις σύμφωνα με το Διακανονισμό, υπό την προϋπόθεση ότι, η ενημέρωση που παρέχεται από την Ελλάδα για την εφαρμογή των μέτρων που προσδιορίζονται ως προηγούμενες δράσεις στον Πίνακα 3 του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής,  είναι ακριβής.
12.05.2010 ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΔΝΤ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ www.e-typos.com/entheta/20/dailyNewspaper20100512pp.pd
29.06.2010 Σε επίπεδα χρεοκοπίας τα spreads 820 μ.β. και CDS 1000 μ.β. στην Ελλάδα!!  Το spread έχει εκτοξευθεί στις 820 μονάδες βάσης και το CDS το παράγωγο του ομολόγου στις 1000 μονάδες βάσης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας η Ελλάδα με συνολικό χρέος 532 δισ. δολαρίων κατατασσόταν στο δεύτερο τρίμηνο του 2010   στην 16η Θέση παγκοσμίως μετά την ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ολλανδία Ιταλία, Ισπανία Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ελβετία, Αυστραλία, Καναδάς, Σουηδία Αυστρία, Χονγκ Κονγκ και  Δανία .http://citypress-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_3337.html
15.11.2010  – Στο 15,4% του ΑΕΠ, αναθεώρησε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009  η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, ενώ αναπροσάρμοσε το περυσινό δημόσιο χρέος στο 126,8 % του ΑΕΠ. http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=367252 ( σχόλιο: αυτή η αναθεώρηση οφείλεται στην αλλαγή τρόπου υπολογισμού του ελλείμματος από την ΕΕ. Περιττό να πω ότι οι άλλες χώρες δεν υπολογίσαν έτσι το έλλειμμα τους )
19.11.2010  “21.260 αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα σε ένα χρόνο” λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργο Πεταλωτή (Από Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Νοέμβριο του 2010.) http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=24420&catId=14 (δεν μας είπε σε ποια γλώσσα..)
20.12.2010, Μία από τις σημαντικότερες πρόσφατες ειδήσεις ήταν αναμφίβολα η «δήλωση» της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) σχετικά με το ότι, η Ελλάδα έχει ένα από τα μικρότερα συνολικά χρέη (δημόσιο και ιδιωτικό), συγκριτικά με την πλειοψηφία των «δυτικών» χωρών.  Εκτός αυτού η ίδια τράπεζα συμπλήρωσε ότι, η κρίση δανεισμού της Ελλάδας, είναι απόλυτα «διαχειρίσιμη» – ακριβώς λόγω των χαμηλών συνολικών χρεών της … γιατί αλήθεια «υποβαθμίζονται» τα πλεονεκτήματα της χώρας μας, σε σχέση με τους λοιπούς «εταίρους» της, οι οποίοι είναι πολύ περισσότερο χρεωμένοι; Μήπως επειδή εξυπηρετούνται κάποιοι άλλοι σκοποί, οι οποίοι ταιριάζουν, ταυτίζονται καλύτερα, με τους αντίστοιχους των επιδόξων κατακτητών της, όπως αυτοί εκπροσωπούνται από τους συνδίκους του διαβόλου; Ή μήπως απλά προγραμματίζεται η έξοδος της από την Ευρωζώνη η οποία, συνοδευόμενη με μία μεγάλη υποτίμηση του νέου νομίσματος της (30-50%), θα εκτίνασσε σε δυσθεώρητα επίπεδα τόσο το δημόσιο, όσο και το ιδιωτικό χρέος της;http://viliardos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=28587&blid=363 (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2246.aspx)

Το Βιντεο που ΠΡΕΠΕΙ να δουν ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ!


Τα οκτώ μυστήρια του σύμπαντος που δεν μπορεί να λύσει η Επιστήμη


Δείτε ποια είναι τα οκτώ μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το σύμπαν που ταλανίζουν τους επιστήμονες
Οι επιστήμονες αποκάλυψαν τα οκτώ μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα του σύμπαντος. Σύμφωνα με το περιοδικό Science αυτά ποικίλουν από το μυστήριο της σκοτεινής ύλης, η οποία αποτελεί το 73% των πάντων αλλά ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι τον Ήλιο και γιατί είναι τόσο καυτός.
Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και οι επιστήμονες παραδέχονται πως κάποια από αυτά τα ερωτήματα δεν πρόκειται ίσως να απαντηθούν ποτέ και να παραμείνουν μυστήρια.
Εάν λυθεί κάποιο από τα οκτώ μεγάλα μυστήρια θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό μέσα από τις αστρονομικές παρατηρήσεις, εξηγεί ο Robert Coontz.
Το μεγαλύτερο μυστήριο που απασχολεί τους επιστήμονες είναι αυτό της σκοτεινής ύλης. "Μέρος του μυστηρίου είναι ότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο, καμία ένδειξη για το κατά πόσο θα μπορέσουμε κάποτε να βρούμε μια απάντηση για αυτό", τονίζει ο αστροφυσικός του Ινστιτούτου Max Planck στο Garching της Γερμανίας, Simon White.
Αναλυτικά τα οκτώ μυστήρια που ταλανίζουν τους επιστήμονες
*Η σκοτεινή ενέργεια, η οποία ναι μεν υπάρχει αλλά δεν μπορεί ακόμα να μετρηθεί, να την ανιχνεύσουν.
*Η σκοτεινή ύλη, η οποία συνδέεται στενά με την σκοτεινή ενέργεια. Με αυτόν τον όρο χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την "κόλλα" που κρατά τα πάντα στο σύμπαν ενωμένα. Ωστόσο, ο Adrian Cho, ο οποίος έγραψε το δοκίμιο για το περιοδικό, πιστεύει πως σε αντίθεση με τη σκοτεινή ενέργεια, οι επιστήμονες έχουν πιθανότητες να ανιχνεύσουν ένα σωματίδιό της.
*Που είναι τα αγνοούμενα βαρυόνια; Σύμφωνα με την κοσμολογία, το σύμπαν αποτελείται από 5% συνηθισμένη ύλη (βαρυόνια), 23% σκοτεινή ύλη και 72% σκοτεινή ενέργεια.
Τα βαρυόνια είναι υποατομικά σωματίδια τα οποία δημιουργούνται με συνδυασμούς τριών κουάρκ. Μαζί με τα μεσόνια απαρτίζουν την οικογένεια των αδρονίων, δηλαδή σωματίδια που κατασκευάζονται από κουάρκ. Τα βαρυόνια είναι φερμιόνια, σε αντίθεση με τα μεσόνια που είναι μποζόνια. Υπακούουν δηλαδή στη στατιστική Φέρμι-Ντιράκ, ενώ μπορούν να συμμετέχουν και σε ισχυρές αλληλεπιδράσεις.
Τα βαρυόνια διαθέτουν έναν κβαντικό αριθμό, τον βαρυονικό, ο οποίος διατηρείται σε κάθε είδους αλληλεπιδράσεις. Η ονομασία τους προέρχεται από την ελληνική λέξη βαρύς, καθώς την εποχή που δόθηκε, πιστευόταν ότι τα σωματίδια αυτά είχαν πολύ μεγάλη μάζα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Τα πιο συνηθισμένα βαρυόνια είναι τα γνωστά πρωτόνια και νετρόνια, τα οποία αποτελούν τους δομικούς λίθους του ατομικού πυρήνα. Άλλα σωματίδια που ανήκουν στην οικογένεια των βαρυονίων είναι τα σωμάτια Δ, Σ, Λ, Ξ και Ω.
*Γιατί εκρήγνυνται τα αστέρια; Πολλές από τις διαδικασίες σχηματισμού των άστρων και ο σχηματισμός του ηλιακού συστήματος είναι γνωστά από τους επιστήμονες αλλά όπως παραδέχονται ακόμα δεν κατανοούν πραγματικά τι συμβαίνει σε ένα αστέρι, όταν εκρήγνυται, διαμορφώνοντας αυτό που είναι γνωστό ως σουπερνόβα.
*Τι ιόνισε εκ νέου το σύμπαν; Για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια μετά το Big Bang, τα ηλεκτρόνια απογυμνώθηκαν από τα άτομα, κάτι για το οποίο δεν έχουμε ιδέα γιατί έγινε.
*Ποια είναι η πηγή των πιο ενεργητικών κοσμικών ακτίνων; Βομβαρδιζόμαστε από αυτές κάθε μέρα, αλλά ακόμα οι ερευνητές δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το από που έρχονται.
*Γιατί το ηλιακό μας σύστημα είναι τόσο "περίεργο"; Υπάρχει λογική στο ηλιακό μας σύστημα ή κυριαρχεί το χάος και η τύχη; Κανείς δε ξέρει πραγματικά.
*Γιατί το στέμμα του Ήλιου είναι τόσο καυτή; Όσοι μελετούν τον Ήλιο ακόμα δεν ξέρουν. Το στέμμα είναι το απώτατο στρώμα από τον πυρήνα του Ήλιου, αλλά είναι απίστευτα ζεστό και οι λόγοι για αυτή τη παράξενη "διαστρωμάτωση" αποτελεί μυστήριο.

Σόρος: Η ελληνική κρίση θα κορυφωθεί το φθινόπωρο

 

Η Ευρώπη έχει τρεις μήνες για να σώσει το ευρώ, υποστήριξε ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, σύμφωνα με κείμενο ομιλίας του που έγινε το Σάββατο και δημοσιεύθηκε χθες στον επίσημο ιστότοπό του.
«Κατά την γνώμη μου, οι αρχές έχουν ένα παράθυρο τριών μηνών στην διάρκεια των οποίων θα μπορούσαν ακόμη να διορθώσουν τα σφάλματά τους και να αναστρέψουν τις τωρινές τάσεις. Λέγοντας αρχές, εννοώ κυρίως τη γερμανική κυβέρνηση και την Μπούντεσμπανκ, διότι σε μια κρίση οι πιστωτές έχουν την ισχύ και τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υποστήριξη της Γερμανίας», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος, άλλοτε ειδικός στις επιθέσεις εναντίον νομισμάτων.
«Αναμένω ότι η ελληνική κοινή γνώμη θα φοβηθεί αρκετά από την προοπτική της εκδίωξής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να δώσει μια μικρή πλειοψηφία των εδρών σε συνασπισμό που είναι έτοιμος να εφαρμόσει τη σημερινή συμφωνία» με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και τις τράπεζες - πιστωτές της χώρας, πρόσθεσε ο Σόρος.
Αλλά «ουδεμία κυβέρνηση μπορεί να εκπληρώσει τους όρους αυτούς και η ελληνική κρίση είναι πιθανό να κορυφωθεί το φθινόπωρο. Ως τότε και η γερμανική οικονομία θα εξασθενεί, και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τη Γερμανίδα καγκελάριο να πείσει την κοινή γνώμη στη Γερμανία να αναλάβει πρόσθετες ευρωπαϊκές ευθύνες. Αυτό δημιουργεί το παράθυρο των τριών μηνών», εξήγησε

Οι ελληνικές επιχειρήσεις μεταναστεύουν στη Βουλγαρία


Όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν ένα πιο σταθερό περιβάλλον εκτός των τειχών, ενώ παρατηρούνται 3 δις επενδύσεις τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις μεταναστεύουν στη ΒουλγαρίαΤο δημοσίευμα της Deutsche Welle φιλοξενεί δηλώσεις του Διονύση Παπαδάτου, Έλληνα επιχειρηματία που διατηρεί εστιατόριο στην πόλη Πέτριτς που βρίσκεται κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Ο ίδιος λέει: "Οι Έλληνες δεν έχουν πια εμπιστοσύνη στο κράτος. Κάθε μέρα έρχεται και κάτι καινούργιο: καινούργιοι φόροι, καινούργιοι φόροι, καινούργιοι φόροι. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. Δεν έχουν εμπιστοσύνη πολύ απλά".
Η Βουλγαρία φαίνεται ελκυστική στους επιχειρηματίες διότι έχει μικρότερη φορολογία, χαμηλότερους μισθούς και κυρίως πιο σταθερό οικονομικό περιβάλλον.
Οι επιχειρήσεις μεταναστεύουν
Μέσα και γύρω από το Πέτριτς υπάρχουν δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις: μαγαζιά, εστιατόρια, καφέ. "Περίπου 100 ελληνικές επιχειρήσεις το χρόνο "μεταναστεύουν" στο γειτονικό Πέτριτς" δηλώνει ο Κρίστο Μπάτεβ, αντιδήμαρχος της πόλης των 31.000 κατοίκων.
Και δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις αλλά όλο και περισσότεροι Έλληνες τουρίστες πάνε στη Βουλγαρία για ψώνια. Για τους Έλληνες είναι πολύ πιο φθηνά εκεί. Γύρω στις 40.000 με 50.000 θέσεις εργασίας εξαρτώνται από τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία σύμφωνα με στοιχεία του ελληνοβουλγαρικού επιμελητηρίου. Τα προηγούμενα τρία χρόνια επενδύθηκαν γύρω στα 3 δις ευρώ και εξαιτίας της κρίσης όλα και περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια μεταφέρονται στη γειτονική χώρα.
Τα αιτήματα των ελληνικών επιχειρήσεων να μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία πολλαπλασιάζονται. Σύμφωνα με στοιχεία του βουλγαρικού υπουργείου οικονομικών έχουν δεκαπλασιαστεί μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Έτσι γινόταν το μεγάλο φαγοπότι - Κάνουν πράξη το "φέρτε πίσω τα κλεμμένα" για δημοσίους υπαλλήλους που έτρωγαν με χρυσές μασέλες

Έτσι γινόταν το μεγάλο φαγοπότι - Κάνουν πράξη το "φέρτε πίσω τα κλεμμένα" για δημοσίους υπαλλήλους που έτρωγαν με χρυσές μασέλες
- Από τα 140 δις για δαπάνες απέρριπταν μόνο το 1 δις για τα ματια του κόσμου
- Υπερωρίες και εκτός έδρας με τα οποία χτίζεις σπίτι!
- Οι υπάλληλοι ακόμα και αφού τους ανακάλυπταν αρνούνταν να επιστρέψουν τα χρήματα!
Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν πάρει παράνομα με τη μορφή επιδομάτων και αποζημιώσεων είτε για συμμετοχή σε επιτροπές, είτε ως υπερωρίες και εκτός έδρας από χιλιάδες υπαλλήλους στο δημόσιο.
Αυτά, θα κληθούν να τα επιστρέψουν αναδρομικά.
Από εδώ και πέρα, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, με έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ενεργοποιείται η διάταξη της παραγράφου 11 του άρθρου 45 του νόμου 4071/2012 που είναι ένας νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου και σύμφωνα με αυτόν δεν υπάρχει διαφυγή για εκείνους που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια εις βάρος των υπολοίπων.
Μέχρι σήμερα το Ελεγκτικό Συνέδριο αποτελούσε ανάχωμα για όλους αυτούς. Υπήρχε νόμος που έλεγε ότι όταν ο Πάρεδρος ή Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει προεγκρίνει τις συγκεκριμένες δαπάνες, αυτές έχουν a priori το τεκμήριο της νομιμότητας και δεν μπορούν να υποστούν κατασταλτικό έλεγχο.
Μόνο ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, είχε στείλει τουλάχιστον 1.000 υποθέσεις παράνομων πληρωμώνστη Δικαιοσύνη. Τα χρήματα όμως δεν επέστρεφαν πίσω λόγω του νόμου που προστάτευε τους... παρανομούντες.
Τώρα όμως γίνεται δεκτό ότι η κατ΄ αρχήν έγκριση νομιμότητος της δαπάνης που γίνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί να ανατραπεί ύστερα από αίτηση του υπουργού Οικονομικών.
Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο το Ελεγκτικό Συνέδριο προεγκρίνει εντάλματα πληρωμής του δημοσίου ύψους 140 δισ. ευρώ (διάφορες πληρωμές για μισθούς, συμβάσεις κλπ). Πρόκειται για συναλλαγές και πληρωμές υπουργείων, ΟΤΑ, ασφαλιστικών ταμείων, ΝΠΙΔ κ.λπ.
Από αυτά ετησίως απορρίπτονται δαπάνες περίπου 1 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 139 δις προεγκρίνονται.
Ακόμα και εκείνοι που είχαν προειδοποιηθεί από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στήλωναν τα πόδια και πολύ απλά αρνούνταν να επιστρέψουν τα χρήματα, υποστηρίζοντας πως οι αμοιβές τους ήταν τυπικά νόμιμες, εφόσον εξοφλήθηκαν με χρηματικό ένταλμα που θεωρήθηκε από τον αρμόδιο επίτροπο ή πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Παρακάτω ακολουθούν υποθέσεις που οδήγησαν στην αλλαγή του νόμου:
- Στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του υπουργείου Παιδείας μοιράστηκαν τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις σε υπαλλήλους.
- Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας περίπου 12 υπάλληλοι αποσπασμένοι στο εξωτερικό (σε Καναδά και Βρυξέλλες), εισέπρατταν το αυξημένο ποσό της αποζημίωσης EUROCONTROL (ανέρχεται και στα 1.500 ευρώ μηνιαίως) ενώ παράλληλα ορισμένοι υπέγραφαν «παρών» στις μονάδες τους στην Ελλάδα για να εισπράττουν το επίδομα, ενώ πολλοί υπάλληλοι πληρώνονταν για «μαϊμού» υπερωρίες.
- Στο ΝΑΤ ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και η γενική διευθύντρια είχαν εισπράξει «πάγια γραφικά έξοδα» χιλιάδων ευρώ, χωρίς να τα δικαιούνται.
- Στο υπουργείο Υγείας μοιράστηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε πλασματικές υπερωρίες και επιτροπές «μαϊμού».