Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Προφητεία του 1053 μ.χ σε βιβλιοθήκη Μονής Αγίου Όρους – Τι έγινε και τι θα γίνει

Προφητεία του 1053 μ.χ σε βιβλιοθήκη Μονής Αγίου Όρους - Τι  έγινε και τι θα γίνει

Μια προφητεία που λέγεται πως βρίσκεται στην βιβλιοθήκη της Ιεράς μονής Κουτλουμουσίου στο Άγιον Όρος και γράφτηκε το 1053 μ.χ. επιβεβαιώνει, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, τα σημερινά γεγονότα.

Κάποιοι αμφισβητούν την χρονολογία αυτή. Κατά την άποψη ειδικού γλωσσολόγου του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι είναι μάλλον αμφίβολο να γράφτηκε τον 11ον αιώνα. Ίσως θα πρέπει να είναι του 16ου (1503)ή του 17ου (1609).
Ιδού η προφητεία:
1. Μέγας Ευρωπαϊκός πόλεμος
2. Ήττα της Γερμανίας,καταστροφή της Ρωσίας και Αυστρίας.
3. Ήττα Άγαρ υπό των Ελλήνων.(Άγαρ=Τουρκία).
4. Ενίσχυσις Άγαρ υπό Δυτικών λαών και ήττα των Ελλήνων υπό Άγαρ.
5. Σφαγή ορθοδόξων λαών.
6. Και μεγάλη ανησυχία ορθοδόξων λαών.
7. Εισβολή ξένων στρατευμάτων έξ Αδριατικού πελάγους. Ουαί εις τους κατοικούντας επί της γής,ο Άδης έτοιμος.
8. Προς στιγμήν Μέγας Άγαρ.
9. Νέος Ευρωπαϊκός πόλεμος
10. Ένωσις ορθοδόξων λαών μετά της Γερμανίας.
11. Ήττα Γάλλων υπό Γερμανών.
12. Επανάστασις των Ινδιών και χωρισμός αυτών από της Αγγλίας.
13. Αγγλίας είς μόνους Σάξωνας.
14. Νίκη ορθοδόξων λαών. Ήττα Άγαρ και γενική σφαγή Άγαρ υπό ορθοδόξων λαών.
15. Ανησυχία κόσμου.
16. Γενική απελπισία επί της γής.
17. Μάχη επτά κρατών εις Κωνσταντινούπολι. Τρία ημερονύκτια σφαγή. Νίκη ενός μεγαλυτέρου κράτους κατά έξ κρατών.
18. Συμμαχία έξ κρατών κατά του εβδόμου κράτους και τρία ημερονύκτια σφαγή.
19. Παύσις πολέμου υπό Αγγέλου του Θεού και παράδοσις πόλεως τοίς Έλλησι.
20. Υπόκυψις Λατίνων εις την αλάνθασυτον πίστιν Ορθοδόξων.
21. Εξωθήσεται Ορθόδοξος Πίστις από Ανατολών μέχρι Δυσμών.
22. Φόβος και τρόμος βαρβάρων υπ’αυτής.
23. Πτώσις του Πάπα και ανακήρυξης ενός Πατριάρχου δι’όλην την Ευρώπην.
24. Έν πέντε και πεντήκοντα έτη το τέλος των θλίψεων ,την δε εβδόμην ούκ έστι ταλαίπωρος,ούκ έστι εξόριστος,επανερχόμενος είς τας αγκάλας της μητρός αγαλλομένης. Ούτως έσται και ούτω γένοιτο. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Εγώ είμαι το Α και το Ω, πρώτος και έσχατος. Τέλος μία ποίμνη και είς ποιμήν,ο δε ποιμήν έσται εκ τής αληθούς Ορθοδόξου πίστεως. Αυτό γένοιτο.Αμήν. (Δούλος Χριστού Αληθινού Θεού) (Έκ της βιβλιοθήκης της Ι.Μονής Κουτλουμουσίου,Άγιον Όρος).
Από τα ανωτέρω, λένε πως έχουε επαληθευθεί οι πρώτες 12 (πλην της 7ης):
1. Ο μέγας Ευρωπαϊκός πόλεμος έγινε, ως γνωστόν το 1914—1918.
2. Κατά τον Ευρωπαϊκό πόλεμο του 1914—1918 ενικήθηκαν τόσο η Γερμανία,όσο και η Αυστρία και η Ρωσία.
3. Άγαρ εδώ νοείται η Τουρκία,ηττήθη κατά κράτος κατά τον Βαλκανικό πόλεμο του 1912—1914 υπό των Ελλήνων. Κατά τον πόλεμο αυτόν η Ελλάδα ανέκτησε την Ήπειρο,την Μακεδονία κλπ. Σχεδόν εδιπλασιάσθη το Ελληνικό Κράτος. Η Τουρκία έχασε όλα τα εδάφη της στην Ευρώπη.
4. Αναφέρεται στην Μικρασιατική καταστροφή του 1922.Ενώ η Ελλάδα ενικούσε και ο Ελληνικός στρατός έφθασε σχεδόν απ’έξω από την Άγκυρα, χάρη στην ενίσχυση της Τουρκίας από τους Γερμανούς και Αγγλογάλλους,ηττήθηκε και υπέστη εθνική καταστροφή.
5. Σφαγή και μεγάλη ανησυχία ορθοδόξων λαών.
6. Θα πρόκειται για την κομμουνιστική επανάσταση του 1917,όπου χιλιάδες ορθόδοξοι χριστιανοί δολοφονήθηκαν χωρίς οίκτο. Ίσως να πρόκειται ακόμη και για την σφαγή των ορθοδόξων Ελλήνων από τους Τούρκους κατά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922.
7. (Δεν έχει πραγματοποιηθεί. Το θέτουμε στα αναμενόμενα).Εισβολή ξένων στρατευμάτων εξ’Αδριατικού Πελάγους.
8. Προς στιγμήν Μέγας Άγαρ. Δεν αποκλείεται ν’αναφέρεται στην Κεμαλική περίοδο που πράγματι παρουσίασε η Τουρκία μια άνοδο και πρόοδο σ’όλους τους τομείς της εθνικής ζωής της. Πολύ πιθανόν όμως ίσως και το πιο βέβαιο να αναφέρεται στην σημερινή μας εποχή,που Αμερική και ΝΑΤΟ στοχεύουν με εκπληκτικό ζήλο να κάνουν την Τουρκία υπερδύναμη της Ανατολής εφοδιάζοντας την συνεχώς με απίστευτες ποσότητες σύγχρονου πολεμικού υλικού παντός είδους.
9. Νέος Ευρωπαϊκός πόλεμος. Ασφαλώς θα πρόκειται για τον δεύτερο Ευρωπαϊκό Πόλεμο του 1939—1944.
10. Ένωσις Ορθοδόξων λαών μετά της Γερμανίας. Μήπως εννοεί την Ε.Ε;
11. Ήττα Γάλλων υπό Γερμανών. Μήπως δεν συνέβη κατά τον κεραυνοβόλο Πόλεμο της Γερμανίας το 1940;
12. Λίγο μετά τον Πόλεμο το 1939—1944,η Αγγλία παραχώρησε την αυτοδιάθεση στις

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΒΕΑ: Αδυναμία πληρωμής φόρων δηλώνουν σχεδόν 6 στους 10



«Είναι προφανές ότι η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όρια της αντοχής της, καθώς περισσότεροι από τους μισούς πολίτες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.»

Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, δίνοντας στη δημοσιότητα σήμερα, τη δεύτερη για το 2014ποσοτική έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται κατ' εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρία ALCO, ενώ τα ευρήματά της επεξεργάζονται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ.

«Την ίδια στιγμή», πρόσθεσε, «οι πολίτες δείχνουν να αμφιβάλλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία για τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ελάφρυνση των δαπανών των νοικοκυριών, ενώ ταυτόχρονα αμφιβάλλουν για την εφαρμοσιμότητα των μέτρων του οικονομικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ωστόσο, όλο και περισσότεροι δείχνουν να ελπίζουν για βελτίωση τόσο στα οικονομικά των νοικοκυριών τους, όσο και γενικότερα στην οικονομία».

Η έρευνα διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ενήλικων ατόμων από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 16- 18 Σεπτεμβρίου 2014.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, παρουσιάζουν τους συμμετέχοντες επιφυλακτικούς, τόσο σχετικά με το κοινωνικό όφελος των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με μόλις 29% να εκτιμούν ότι θα μειωθούν οι δαπάνες τους, όσο και με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με μόλις 26% των ερωτηθένων να το θεωρούν εφαρμόσιμο.

Επιπλέον, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες, συγκεκριμένα 55%, θεωρούν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές και στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, γεγονός που αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών.

Αναλυτικότερα:
Στο πρώτο από τα τρία ερωτήματα που κατά περίπτωση θέτει το ΕΒΕΑ σε κάθε Οικονομικό Βαρόμετρο, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκτιμήσουν τη συμβολή των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, για τη μείωση των δαπανών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. 
Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε ποσοστό 55% θεωρούν πως τα οικονομικά μέτρα αυτά δεν θα συμβάλουν στη μείωση των δαπανών, ενώ μόλις 29% διατηρούν αντίθετη άποψη. 

Σημαντικό είναι το ποσοστό αβεβαιότητας ανάμεσα στους συμμετέχοντες, όπου σχεδόν δύο στους δέκα δεν ήταν σε θέση να εκφέρουν γνώμη στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Το δεύτερο ερώτημα κατά περίπτωση, εξετάζει τη δυνατότητα εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων και συγκεκριμένα 59%, θεωρούν ότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος, με μόλις 26% να το κρίνουν ως εφαρμόσιμο. Και εδώ το ποσοστό αβεβαιότητας στο 15% είναι αρκετά σημαντικό.

Στο τρίτο και τελευταίο κατά περίπτωση ερώτημα του ΕΒΕΑ για το οικονομικό του βαρόμετρο, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκτιμήσουν τη δυνατότητα ανταπόκρισής τους στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. 

Σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων, συγκεκριμένα 55% αυτών, θεωρούν ότι πλέον είναι αδύνατη η εκπλήρωση υποχρεώσεων ασφαλιστικής και φορολογικής φύσεως, ενώ μόλις 41% αυτών εκτιμούν ότι θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτές. Το ποσοστό αβεβαιότητας σε αυτό το ερώτημα διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, μόλις στο 4% του συνόλου.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα ποσοστά φανερώνουν αισθητή μεταβολή. Περισσότεροι από δύο στους δέκα, και συγκεκριμένα ποσοστό 22% των συμμετεχόντων, δηλώνουν αισιόδοξοι για την μελλοντική εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, σε σύγκριση με το προηγούμενο ποσοστό του 18%. 

Εντούτοις, το ποσοστό απαισιοδοξίας παρουσίασε σημαντικότερη βελτίωση, μειωμένο από 65% σε 57%, γεγονός που δηλώνει ότι υπάρχει σημαντικά μεγάλη μερίδα των πολιτών που πλέον διατηρούν θετικότερη στάση σχετικά με τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις. Επιπλέον και εξίσου σημαντική είναι η αύξηση του ποσοστού αβεβαιότητας των συμμετεχόντων, το οποίο κατέληξε στο 21%.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, μόλις 20% των συμμετεχόντων δήλωσαν αισιόδοξοι, σημειώνοντας πάραυτα μια βελτίωση 5 ποσοστιαίων μονάδων από τα αποτελέσματα της προηγούμενης έρευνας. 

Το ποσοστό απαισιοδοξίας των συμμετεχόντων, όμως, διατηρείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα ξεπερνώντας το 60%, γεγονός που πιθανώς να υποδηλώνει τη δυσκολία μεταστροφής του αρνητικού κλίματος, ενώ και το ποσοστό αβεβαιότητας είναι αρκετά υψηλό στο 19%.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Απόλυτος άρχοντας ο Πούτιν… Μετέτρεψε την Κριμαία σε παλατάκι και ξεφτίλισε για μια ακόμα φορά ΗΠΑ και Δυτικούς

20140923_5421a6dd8c34dΗ προπαγάνδα της Δύσης και των ΗΠΑ για την κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Κριμαία μετά την απόφαση των πολιτών της για προσάρτηση στη Ρωσία καταρρέει κάθε ημέρα…





Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει μετατρέψει την περιοχή σε ένα μαγευτικό παραθαλάσσιο θέρετρο το οποίο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες και ανθεί πλέον οικονομικά… Σε αντίθεση με την προηγούμενη κατάσταση, την οποία ήθελαν να διατηρήσουν Αμερική και Ευρωπαϊκή Ένωση αφού έπρεπε να πάει και εκεί το ΔΝΤ.
Ο Πούτιν όμως βρίσκεται πάντα μπροστά για να τους χαλάει τα σχέδια… Από τις αρχές του καλοκαιριού έχουν επισκεφθεί την Δημοκρατία της Κριμαίας 850.000 τουρίστες, ανεβάζοντας τον αριθμό των επισκεπτών στα 2.780.000 από την αρχή του έτους. Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού της Κριμαίας, η συντριπτική πλειοψηφία, το 70% είναι ρώσοι πολίτες και το 28% είναι ουκρανοί, ενώ το υπόλοιπο 2% είναι πολίτες άλλων χωρών.
Απόλυτος άρχοντας ο Πούτιν… Μετέτρεψε την Κριμαία σε παλατάκι και ξεφτίλισε για μια ακόμα φορά ΗΠΑ και Δυτικούς
Οπως δήλωσε η υπουργός Οικονομικής και Τουριστικής Ανάπτυξης της Κριμαίας Σβετλάνα Βέρμπα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar Tass, οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες προέρχονται από την Ολλανδία, το Ισραήλ, την Τουρκία και την Τσεχία. Επίσης πρόσθεσε πως παρατηρείται κινητικότητα και στην δραστηριοποίηση ξένων επενδυτών και επιχειρήσεων στην Κριμαία, παρά τις επιβαλλόμενες κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας.

Εταιρείες κινητής και επιδοτήσεις συσκευής: Πλήρωνε κορόιδο Έλληνα! Διαβάστε τί ισχύει για το iPhone εδώ και στο εξωτερικό!

Εταιρείες κινητής και επιδοτήσεις συσκευής: Πλήρωνε κορόιδο Έλληνα! Διαβάστε τί ισχύει για το iPhone εδώ και στο εξωτερικό!

Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο κυρίως για να διαφωτίσω πολλούς από τους αναγνώστες όχι για το τι γίνεται στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό, με τις επιδοτήσεις συσκευής και πιο συγκεκριμένα με τα iPhone.
Μιας και κυκλοφόρησε το iPhone 6 πολλοί περίμεναν να έχουν πέσει οι τιμές των παλαιότερων iPhone ή να κάνουν κάποιες προσφορές οι εταιρίες κινητής.
Αλλά και σε ένα γενικότερο πλαίσιο, να δούμε μαζί πως κινούνται οι εταιρίες και γιατί οι Έλληνες συνδρομητές απολαμβάνουν απίστευτα λιγότερες παροχές αλλά και επιδοτήσεις από τους Ευρωπαίους αδερφούς μας.
Ας ξεκινήσουμε από την αρχή, το κινητό που επιλέξαμε να «αγοράσουμε» είναι το iPhone 5s 16GB με συγκεκριμένο πρόγραμμα  (στην Ελλάδα)
Στην Ελληνική αγορά και στην εν λόγω εταιρεία λοιπόν το iPhone 5s 16GB κοστίζει €542,20 με μηνιαίο πάγιο €65,00  με χρόνο ομιλίας 1500′, sms 1500, 2 GB Mobile Data και διάρκεια συμβολαίου 24 μήνες.
Πάμε τώρα να δούμε τι κάνουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Ιταλία
Σε χαμηλότερο πρόγραμμα με μηνιαίο πάγιο 45€ αλλά με παρόμοιες παροχές το iPhone 5s κοστίζει 99.99€, στο ακριβώς επόμενο πρόγραμμα με μηνιαίο πάγιο 75€ παίρνετε το iPhone με μόλις 5,99€. (Διάρκεια συμβολαίου 30 μήνες)
 Γερμανία
Στο αντίστοιχο πρόγραμμα με μηνιαίο πάγιο 54,99€ και αντίστοιχες παροχές με το δικό μας , το iPhone 5s θα σας κοστίσει 30,99€. (Διάρκεια συμβολαίου 24 μήνες)
Αντίστοιχη προσφορά έχει και η T-Mobile για την Γερμανία.
 Αγγλία
Το ίδιο πρόγραμμα μπορείτε να προμηθευτείτε από την αγγλική εταιρεία με £39 .50 το μήνα πάγιο και φυσικά το iPhone 5s δωρεάν. (Διάρκεια συμβολαίου 24 μήνες)
 Επιλέξαμε τυχαία μια από τις τρεις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να υπάρχει μία αντιστοιχία στα πάγια και τις παροχές όμως δεν υπήρξε ποτέ αντιστοιχία στις παροχές και στην επιδότηση. Αντίστοιχα και οι άλλες δύο έχουν τις ίδιες τιμές στην Ελλάδα.
Ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει την αμετροέπεια των εταιριών στο παρελθόν. Τότε που έταζαν λαγούς με πετραχήλια για να πας στο δίκτυο τους και έδιναν αβέρτα επιδοτήσεις συσκευής, τώρα φυσικά έχουν ρίξει στο ελάχιστο τις επιδοτήσεις ωστόσο το κερασάκι στην τούρτα είναι η συμφωνία μεταξύ των εταιριών.
Τόσο τα πάγια όσο και οι επιδοτήσεις συμφωνούνται μεταξύ των παρόχων ώστε να μην ξεφεύγουν στα πλαίσια ενός υγιούς ανταγωνισμού. Υγιή για τις τσέπες τους, «άρρωστο» για την τσέπη του καταναλωτή.
Μπορείτε να επεκτείνετε την έρευνα και σε άλλες χώρες και τα ευρήματα θα είναι τα ίδια, είμαστε τα θύματα τις Ευρώπης.
Όσοι σκοπεύετε να αγοράσετε το iPhone 6 με πάγιο, έχετε στο μυαλό σας αυτό το άρθρο.

Αμφίπολη: Έτσι ήταν ο τύμβος Καστά στην αρχαιότητα - Δείτε το βίντεο που κάνει θραύση στο youtube!

Αμφίπολη: Έτσι ήταν ο τύμβος Καστά στην αρχαιότητα - Δείτε το βίντεο που κάνει θραύση στο youtube!

Το βίντεο με την εικονική αναπαράσταση της αρχαίας Αμφίπολης, είναι ένα μόνο από τα όσα τραβούν το ενδιαφέρον των χρηστών του youtube...





Την ώρα που οι νέες φωτογραφίες με τις ολόσωμες Καρυάτιδες κάνουν το γύρο του κόσμου, η φρενίτιδα για τα ευρήματα στην Αμφίπολη, επαναφέρει στο προσκήνιο ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube, τα μέσα του περασμένου Αυγούστου.

Σε αυτό οι χρήστες μπορούν να δουν την εικονική αναπαράσταση της πόλης σε σχέση με το πώς ήταν στην αρχαιότητα. Το βίντεο, που έχει διάρκεια 4 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα έχουν δει πάνω από 50.000 χρήστες.



Πλέον οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν τις ανασκαφές, με μοναδικό στόχο να αποκαλύψουν όλα όσα κρύβει ο αρχαίος τάφος, αλλά και ποιος ήταν ο ''ένοικός'' του. Η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», τόνισε ότι τα ευρήματα του μνημείου «θα απασχολήσουν για πολλά χρόνια τη διεθνή αρχαιολογική κοινότητα».

Αποκάλυψη για τον τάφο της Αμφίπολης! Ο επόμενος θάλαμος είναι υπόγειος – Τι υποστήριξε η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού

Αποκάλυψη για τον τάφο της Αμφίπολης! Ο επόμενος θάλαμος είναι υπόγειος – Τι υποστήριξε η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού


- Οι αρχαιολόγοι πρέπει πρώτα να απομακρύνουν τα χώματα για να είναι βέβαιοι
- Πρωτοφανής η ανακάλυψη για μακεδονικό τάφο εάν επιβεβαιωθεί
- Μοναδικά τα στοιχεία του τάφου της Αμφίπολης 







Η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αποκάλυψε μιλώντας στον Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο πως όντως ο τάφος της Αμφίπολης έχει ακόμη ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.

Όπως υποπτεύθηκαν οι αρχαιολόγοι φτάνοντας στον τέταρτο τοίχο του τάφου υπάρχει κάτι που δεν μοιάζει να ακολουθεί τις... συνήθειες του υπόλοιπου οικοδομήματος.
Η πύλη, τέταρτη κατά σειρά μετά από εκείνη των Σφιγγών, των Καρυατίδων και την τρίτη πίσω από τις Καρυάτιδες δεν βρίσκεται στο κέντρο, είναι κάπως πιο αριστερά και είναι σχεδόν η μισή σε μέγεθος από τις προηγούμενες.
Το σημείο του 4ου τοίχου όπου εντοπίστηκε η "περίεργη" πύληΤο σημείο του 4ου τοίχου όπου εντοπίστηκε η "περίεργη" πύλη
Σε αυτό το θάλαμο και η επιχωμάτωση είναι κατά πολύ λιγότερη, έχει βάθος σχεδόν 3 μέτρα ενώ στους προηγούμενους τα χώματα έφταναν πολύ πιο ψηλά.
Η κ. Μενδώνη δεν θέλησε να πει πολλά “αυτό το οποίο μπορούμε να πούμε με τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι υπάρχει ένα μαρμάρινο θύρωμα” είπε αρχικά, ωστόσο όταν ο Ν. Ευαγγελάτος επέμεινε στις ενδείξεις η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού είπε:
“Πρέπει να προηγηθεί η αποχωμάτωση του τρίτου θαλάμου για να πούμε περισσότερα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι κατεβαίνει προς τα κάτω. Αυτό φαίνεται”

Η λέξη ... κλειδί είναι το προς τα κάτω.
Μπορεί λοιπόν να είναι υπόσκαφος απλό εκείνο το σημείο και πίσω ο τάφος;

Μπορεί να οδηγεί η πύλη σε ακόμη μια στοά με μια κλίμακα προς τα κάτω και στη συνέχεια να υπάρχει ο νεκρικός θάλαμος;
“Δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι φαίνεται πως πάει προς τα κάτω. Φαίνεται ότι είναι σε χαμηλότερο επίπεδο”, είπε η κ. Μενδώνη, που τόνισε ότι πριν προχωρήσει η ανασκαφή
“οτιδήποτε άλλο σας πω είναι σκέψεις και σενάρια που γίνονται από το ανασκαφικό επιτελείο. Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει.”

Η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για το τι μπορεί να κρύβει η συνέχιση της ανασκαφής συστήνοντας για ακόμη μια φορά υπομονή.

“Ο θησαυρός της Αμφίπολης είναι ασύλητος” - Υπόγειο και σε μεγάλο βάθος το κυρίως τμήμα του τάφου

“Ο θησαυρός της Αμφίπολης είναι ασύλητος” - Υπόγειο και σε μεγάλο βάθος το κυρίως τμήμα του τάφου

-Αδύνατο να φτάσουν τυμβωρύχοι στο νεκρικό θάλαμο” λένε οιαρχαιολόγοι
- Άφωνοι οι ειδικοί από τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάστηκε ο τάφος της Αμφίπολης
- Οι... Αιγύπτιοι και το μεγάλο μυστικό του τάφου, τι υποπτεύονται οι αρχαιολόγοιΟ τάφος της Αμφίπολης πρώτα εξέπληξε με το μέγεθος, ύστερα με τον πλούσιο διάκοσμό του και τώρα εκπλήσσει και με τον τρόπο κατασκευής του.
Μπορεί τα χρώματα, οι Σφίγγες και τα αγάλματα να έχουν αφήσει τους πάντες άφωνους, όμως οι αρχαιολόγοι έχουν μείνει το εξίσου άφωνοι από το γεγονός ότι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι και με μια νέα έκπληξη σε ό,τι αφορά το ίδιο το κτήριο.
Πρόκειται με βεβαιότητα για τον μεγαλύτερο μακεδονικού τύπου τάφο που έχει εντοπιστεί. Όμως ενός μέχρις ενός σημείου το μνημείο ακολουθεί τα πρότυπα των μακεδονικών τάφων, ενώ φυσικά βρίσκεται στο έδαφος της Μακεδονίας και υπολογίζεται ως έργο της περιόδου αμέσως μετά την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου με την μεγάλη ανάπτυξη της περιοχής, κατασκευαστικές (και όχι μόνο) λεπτομέρειες του δίνουν μια πολύ ιδιαίτερη μορφή.
“Ο τάφος είναι ασύλητος”
Αρχικά υπήρξε απογοήτευση. Ένα μεγάλο άνοιγμα στον τοίχο έδειχνε πως ανθρώπινο χέρι είχε αφαιρέσει λίθους και πιθανότατα κάποιοι είχαν επιχειρήσει να μπουν.
Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και στον επόμενο τοίχο αμέσως μετά τις “Καρυάτιδες”. Υπήρχαν και πάλι ενδείξεις ότι είχαν μπει τυμβωρύχοι. Πιθανότατα μάλιστα στα αρχαία χρόνια, όταν ακόμη το μνημείο ήταν σχετικά νέο. Όταν ήταν ακόμη γνωστό ποιος είχε ταφεί και πιθανότατα είχε επιχειρηθεί να γίνει αρπαγή των πλούσιων κτερισμάτων (συνήθως χρυσών) που συνόδευαν τον νεκρό στον τάφο.
Ξαφνικά όμως τα δεδομένα άλλαξαν. Οι αρχαιολόγοι έφτασαν και στον επόμενο τοίχο και κυριολεκτικά έπεσαν σε ... αδιέξοδο.
Βρήκαν μια ακόμη οπή, αυτή τη φορά μικρότερη. Φαίνεται ότι οι αρχαίοι τυμβωρύχοι βρέθηκαν και εκείνοι αντιμέτωποι με τον γρίφο του τάφου που δεν συνεχίζεται σε ευθεία, όπως οι υπόλοι Μακεδονικοί. Βρέθηκαν σε ανάχωμα που δεν βγάζει πουθενά και φαίνεται ότι εγκατέλειψαν. Μάλιστα η τρύπα σε αυτόν τον χώρο είναι μικρή, δείχνει ότι μάλλον οι τυμβωρύχοι είδαν το αδιέξοδο και αποφάσισαν να μην συνεχίσουν.
Παράλληλα η μικρή είσοδος που βρέθηκε αρκετά πιο αριστερά από τις άλλες δείχνει ότι ο τάφος συνεχίζει προς τα κάτω. Είναι πιθανότατα υπόσκαφος και σε επίπεδο πολύ πιο κάτω από τους προηγούμενους θαλάμους.
Αυτό και μόνο το γεγονός κάνει τους αρχαιολόγους να ελπίζουν και σε κάτι άλλο. Ο νεκρικός θάλαμος έτσι όπως είναι υπόγειος προσθέτει αρκετά μέτρα προσπάθειας σε εκείνους που επιχείρησαν να μπουν με την “κλασική” μέθοδο των τυμβωρύχων.
Ακόμη δηλαδή και εάν κάποιοι έσκαψαν το λεγόμενο πηγάδι από το κέντρο του τύμβου και προς τα κάτω θεωρείται αδύνατο να έφτασαν σε τέτοιο βάθος, ενώ πιθανότατα εάν ο τάφος είναι υπόσκαφος δεν κατάφεραν να βρουν ούτε την οροφή η οποία είναι πολύ πιθανό να είναι φυσική, αποτελούμενη από βράχο και όχι από λίθους που απαρτίζουν θόλο όπως στους υπόλοιπους μακεδονικούς τάφους.
Έτσι οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη εδώ και λίγες ημέρες χαμογελούν. Είναι πολύ πιθανό πλέον οι θησαυροί του τάφου να είναι στη θέση τους. Είναι πολύ πιθανό πλέον οι κατασκευαστές να κέρδισαν το στοίχημα και να προστάτεψαν τον νεκρό και τα πολύτιμα κτερίσματά του. Όμως ποιοι ήταν αυτοί που έκτισαν και έκρυψαν το μνημείο...
“Το ... τρικ των Αιγυπτίων”
Ο όγκος του μνημείου είναι δεδομένο ότι δεν θα επέτρεπε να μείνει κρυφό το σημείο. Αντίθετα ήταν κατασκευασμένο για να επιδεικνύεται. Έπρεπε όμως παράλληλα να μείνει ασύλητο. Να μην μπορέσει κανείς να βεβηλώσει τον νεκρό.
Η περίοδος που κατασκευάστηκε ο τάφος αφήνει κάποιες υπόνοιες. Όλα δείχνουν ότι έχει ακολουθηθεί το ... τρικ των Αιγυπτίων. Η μέθοδος που ακολουθήθηκε για την προστασία των τάφων των Φαραώ.
Οι Αιγύπτιοι συνήθιζαν να κατασκευάζουν υπόγειους άλλα πολύ πλούσιους τάφους τους οποίους στη συνέχεια “παραγέμιζαν” με άμμο για να εξαφανίσουν τα ίχνη της εισόδου.
Στον τάφο της Αμφίπολης το... τρικ των Αιγυπτίων φάνηκε αρχικά στο χώμα που τοποθετήθηκε σε συνδυασμό με τους αλλεπάλληλους διαφραγματικούς τοίχους που εμπόδιζαν την πρόσβαση. Τώρα αποκαλύπτεται ότι ο τάφος είναι από ένα σημείο και πέρα και υπόγειος, ένα δεύτερο στοιχείο που παραπέμπει στα κόλπα των Αιγυπτίων.
Πολλοί αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι πλέον είχε γίνει γνωστό και στους Έλληνες το αιγυπτιακό κόλπο, πιθανότατα μάλιστα στην ελληνιστική περίοδο όπου πλέον η ανατολικά άκρη της λεκάνης της Μεσογείου είχε ενοποιηθεί ήταν πιο εύκολη η μεταφορά τεχνογνωσίας και έτσι ίσως επιλέχθηκε ο “μεγάλος νεκρός” να προστατευθεί με όλα τα γνωστά μέσα της εποχής.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Το Ελληνικό μαχητικό που έκανε την Ευρώπη να παραμιλά στον Αττικό Ουρανό! (video)



Το Ελληνικό μαχητικό που έκανε την Ευρώπη να παραμιλά … Θα πετάξει και στον Αττικό Ουρανό! 

Την μεγάλη ευκαιρία θα έχουν οι Αθηναίοι και όχι μόνο να δουν και να καμαρώσουν από κοντά την Ομάδα του Ελληνικού Μαχητικού «ΖΕΥΣ» που θα δείξει τις το τι ακριβώς κάνουν καθημερινά οι Πιλότοι μας στο Αιγαίο! 

Ίσως αφού δείτε αυτούς τους καθημερινούς κατά κάποιους να πετούν και να φτάνουν στα όρια τους άνθρωποι και μηχανές …Μπορεί να αναθεωρήσουν τις απόψεις όταν κατηγορούν και λοιδορούν το έργο τους από την ασφάλεια του «Καναπέως» 

Εκτός του «ΖΕΥΣ» θα μπορούν οι επισκέπτες να δούνε απο κοντά και τα Ελληνικά Ιπτάμενα μέσα όπως το Παντός Τόπου και Χρόνου τα Επιθετικά Ελικόπτερα Aπάτσι! 

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό για τρεις μόνο ημέρες για να προσφέρει θέαμα και μοναδικές αεροπορικές επιδείξεις, καθώς και μια σειρά από επιμέρους δρώμενα. 

 



 

Η Ελλάδα πρέπει να προσαρτήσει τα Σκόπια!



Φύλλο και φτερό κάνει τους Σκοπιανούς ο Αμερικανός καθηγητής της Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ Στέφεν Μίλλερ. 

Με επιστολή του προς το περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaeology Magazine» ο καθηγητής υποστηρίζει ότι η περιοχή των Σκοπίων είναι η αρχαία Παιονία και ότι οι κάτοικοι της περιοχής «δεν έχουν δικαίωμα να αποκαλούν ούτε το κράτος τους Μακεδονία, ούτε και τους εαυτούς τους Μακεδόνες». 

Ο κ. Μίλλερ αναφέρει στην επιστολή του ότι η Παιονία βρισκόταν βόρεια της Μακεδονίας και η μόνη δίοδος από τη μια στην άλλη περιοχή ήταν και εξακολουθεί να είναι η διάβαση από το πέρασμα του Αξιού ποταμού. 

«Αν και οι Παίονες-τονίζει ο καθηγητής- είχαν υποταχτεί στον Φίλιππο τον Β´, τον πατέρα του Αλέξανδρου, το 359 π.Χ., δεν ήταν ποτέ Μακεδόνες και δεν έζησαν ποτέ στη Μακεδονία. Ήταν απλά σκλάβοι των Μακεδόνων και όχι Μακεδόνες. Όπως π.χ. οι Αιγύπτιοι που είχαν υποταχτεί στον Αλέξανδρο και βρίσκονταν υπό μακεδονική διοίκηση (συμπεριλαμβανομένης της Κλεοπάτρας) ποτέ δεν υπήρξαν Μακεδόνες, το κράτος τους δεν ήταν ποτέ Μακεδονία και οι ίδιοι ουδέποτε ισχυρίστηκαν το αντίθετο, όπως δεν το ισχυρίστηκαν όλες οι περιοχές της Ασίας μέχρι το Αφγανιστάν, τις οποίες κατέλαβε ο Αλέξανδρος στη μεγάλη εκστρατεία του. 

Η περιοχή της αρχαίας Παιονίας-συνεχίζει ο κ. Μίλλερ-ήταν μέρος της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας, όπως ήταν η Έφεσος, η Τύρος, η Παλαιστίνη, η Μέμφις, η Βαβυλώνα, τα Τάξιλα και άλλες πολλές πόλεις. Όλες αυτές οι πόλεις βρίσκονταν για ένα διάστημα υπό μακεδονική κατοχή αλλά καμιά από αυτές δεν ήταν ποτέ Μακεδονία. 

Ο καθηγητής τελειώνει την επιστολή του με μια ενδιαφέρουσα πρόταση: 

«Η Ελλάδα πρέπει να προσαρτήσει την Παιονία, όπως έκανε ο Φίλιππος ο Β´ το 359 π.Χ. Αυτό θα φαινόταν αποδεκτό από τους σύγχρονους κατοίκους της εν λόγω περιοχής δεδομένου ότι ισχυρίζονται πως είναι ελληνική περιοχή ενστερνιζόμενοι το όνομα της Μακεδονίας και το πλέον διάσημο τέκνο της. Τότε οι σύγχρονοι κάτοικοι αυτής της νέας ελληνικής περιοχής θα μπορούσαν να ασχοληθούν, να μάθουν να μιλούν και να γράφουν τα ελληνικά ας ελπίσουμε τόσο καλά όσο τα ήξερε και ο Μέγας Αλέξανδρος»!

Σχέδιο "Ελληνική Κρίση": Ένας Oύγγρος Εβραίος μασόνος αποκαλύπτει γιατί επιλέχθηκε η Ελλάδα για το "πείραμα"

ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ









Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πτώχευση, προκειμένου να «δημιουργήσει» το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να «βρει» τη «λύση» σύντομα; Αυτό υποστηρίζει ο γνωστός σχολιαστής-δημοσιολόγος Jean d’Eau στην ιστοσελίδα Henrymakow.com και μας μεταφέρει μια συζήτηση με ένα "υψηλόβαθμο μέλος της Εβραϊκής Μασονίας στη Βουδαπέστη" όπως περιγράφει την πηγή του
 
Από τον Jean d’Eau, Βουδαπέστη (Henrymakow.com)
 
"Ένας φίλος μου που είναι τώρα ένα απογοητευμένο υψηλόβαθμο μέλος της Εβραϊκής Μασονίας στη Βουδαπέστη μου είπε τι έρχεται όσον αφορά την ελληνική κρίση και γιατί η χώρα επιλέχθηκε για να παίξει αυτό το ρόλο.
 
Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους σε πτώχευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να «δημιουργήσει» το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο αυτοί που διαφεντεύουν την Ευρωπαϊκή Ενωση πρόκειται να «βρει» τη «λύση» σύντομα.
 
Η Ελλάδα επιλέχθηκε επειδή συμβολίζει την Ευρώπη (κανείς στην Ευρώπη δεν νοιάζεται για χώρες όπως η Ουγγαρία ή η Εσθονία) και επειδή η οικονομία της ήταν σχετικά εύκολο να καταστραφεί, γιατί ήταν εξαιρετικά ευάλωτη και οικονομικά και κοινωνικά.
 
Οι Ευρωπαίοι της οικονομικής και πολιτικής ελίτ χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πείσουν τις χειραγωγούμενες μάζες, (‘sheeple’ = άνθρωποι – πρόβατα) ότι αν το ελληνικό πρόβλημα δεν λυθεί, η Νότια Ευρώπη θα χρεοκοπήσει, κάτι που θα προκαλέσει την κατάρρευση ολόκληρου του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και κατά συνέπεια την πτώχευση του συνόλου της ευρωπαϊκής οικονομίας.
 
Το «πρόβλημα» είναι ότι η λεγόμενη Ευρωζώνη (όπου το νόμισμα του ευρώ αντικατέστησε τα εθνικά νομίσματα) είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει από τότε που τα ευρωπαϊκά κράτη του Νότου (καθώς και αυτά της Ανατολικής Ευρώπης) δεν μπορούν να στηρίξουν την οικονομία τους, εφόσον δεν μπορούν να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, προκειμένου να ενισχύσουν τις εξαγωγές και τον τουρισμό (που τώρα καταπίνονται από το ευρώ.)
 
Εδώ είναι που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της παγκοσμιοποίησης έπαιξαν τον ρόλο τους στην αποδυνάμωση της δικής τους οικονομίας με κάθε τρόπο, αλλά η σημερινή «παγκόσμια ύφεση» που προκλήθηκε από τους Χαζάρους διεθνείς τραπεζίτες ήταν το κύριο μέρος του σχεδίου να φέρει τις νότιες και τις ανατολικές ευρωπαϊκές οικονομίες σε ένα οριακό σημείο, όπως και να εξασθενήσει την αμερικανική οικονομία και να φέρει την κατάρρευση της κινεζικής, της ινδικής και της ρωσικής οικονομίας.
 
Η «μόνη λύση» σύντομα πρόκειται να προταθεί σύντομα από την ΕΕ είναι να καταστείλει τις εθνικές φορολογικές και δημοσιονομικές πολιτικές στην Ευρώπη και να τεθεί ένας κεντρικός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να στείλουν το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα των φορολογουμένων τους σε μια κεντρική ευρωπαϊκή κυβέρνηση ενώ και οι εθνικοί προϋπολογισμοί θα πρέπει να καθορίζονται από αυτήν την κεντρική κυβέρνηση.
 
Πρόκειται να είναι λίγο πιο περίπλοκο, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές εθνικές κυβερνήσεις θα πάψουν να υπάρχουν. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη ανακοινώσει την «απαραίτητη» δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού Στρατού για να ταιριάζει με την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.
 
Όπως ήδη γνωρίζετε, οι διεθνείς τραπεζίτες είναι πράγματι κυρίως ευρωπαίοι τραπεζίτες (Rothschild και λοιποί.), οι πραγματικοί εγκέφαλοι πίσω από την ανθρωπογενή παγκόσμια ύφεση (όπως ακριβώς είναι πίσω από την απάτη της «υπερθέρμανσης του πλανήτη».)
 
Έτσι, η ευρωπαϊκή «ελίτ» είναι τώρα στο δρόμο για να γίνει πιο ισχυρή από τη παραδοσιακή αμερικάνικη ελίτ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα πραγματικό υπερκράτος (κεντρική φορολογία και δημοσιονομική πολιτική)"

Τέλος από την Κομισιόν η έρευνα για την GAZPROM - Ο χειμώνας και τα ρωσικά αντίποινα φοβίζουν την ΕΕ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα ανταγωνιστικότητας Χοακίν Αλμούνια επιβεβαίωσε -στο περιθώριο ενός συνεδρίου στη Φλωρεντία- την αναβολή της διαμάχης μεταξύ της ρωσικής Gazprom και της Επιτροπής όσον αφορά στις μακροπρόθεσμες συμβάσεις παροχής αερίου στην ΕΕ.
 
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι η υπόθεση έχει κλείσει», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η έρευνα για τους όρους λειτουργίας της ρωσικής εταιρίας στην ΕΕ ενδέχεται να συνεχιστεί. Έτσι ήθελ να μην δείξει στα διεθνή ΜΜΕ ότι η ΕΕ υποχωρεί στη Ρωσία αλλά η αλήθεια είναι ότι πλησιάζει ο χειμώνας.
 
Όπως επισημαίνει σε σημερινό δημοσίευμά του το έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitique οι εξελίξεις στην Ουκρανία έχουν καταστήσει αδύνατη τη συνέχιση των συνομιλιών.
 
Κατά την Europolitique η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βρεθεί σε «εξαιρετικά λεπτή θέση» γιατί αν προχωρήσει σε κοινοποίηση των αιτιάσεών της κατά της Gazprom, η Μόσχα θα ερμηνεύσει αμέσως την εξέλιξη αυτή ως επιβολή κυρώσεων και ως εκμετάλλευση της εν λόγω διαμάχης (περί δεσπόζουσας θέσης) μεταξύ Gazprom και Επιτροπής για πολιτικούς σκοπούς.
 
«Το πλαίσιο λοιπόν είναι εξαιρετικά ασταθές για να μπορέσουν να κινηθούν οι υπηρεσίες του κ. Almunia», εξηγεί στην Europolitique ειδικός που παρακολουθεί στενά την υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕ δεν έχει αναφερθεί ευθέως στη Gazprom στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά ρωσικών εταιρειών. Η Gazprom έχει μεν επηρεαστεί όσον αφορά τους τομείς του πετρελαίου και των τραπεζών, αλλά έχει ληφθεί πρόνοια ώστε να μην επηρεαστεί το ευαίσθητο θέμα της κύριας δραστηριότητάς της, της παροχής φυσικού αερίου.
 

Θα είναι αρχηγός της ΝΔ ο Σαμαράς όταν επιστρέψει από το Βερολίνο;

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ «ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΧΑΙΡΩΣΩ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ»
k26

Πολιτικό θρίλερ σε εξέλιξη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας!
Η κατάσταση είναι τέτοια ώστε κάποιοι αναρωτιούνται αν ο Σαμαράς θα βρίσκεται στην ηγεσία της ΝΔ όταν θα επιστρέψει από το Βερολίνο!
Οι μυστικές δημοσκοπήσεις-κόλαφος επιτείνουν το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της παράταξης την ώρα που μεγάλος αριθμός βουλευτών αμφισβητεί ανοιχτά τον ΕΝΦΙΑ!
Σύμφωνα με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή βρίσκεται ανάμεσα στο 42-45% και η ΝΔ στο 12-14%.
Εχουν δηλαδή μια διαφορά τουλάχιστον 30 ποσοστιαίων μονάδων!
Μιλάμε για την διάλυση του ιστορικού κόμματους που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και την επέλαση του Αλέξη Τσίπραπρος την εξουσία.
Την ίδια στιγμή στελέχοι και οπαδοί της ΝΔ συναντούν γεμάτα απόγνωση τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Ο πρώην πρωθυπουργός αποτελεί την τελευταία ελπίδα για μια ολόκληρη ιστορική παράταξη η οποία έγινε πλέον ένα μικρό ΠΑΣΟΚ με την οργή των ψηφοφόρων της να ξεχειλίζει.
Τις τελευταίες μέρες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρώην πρωθυπουργού με τους Νικολά Σαρκοζί, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Καραμανλής που είναι γνώστης των πραγματικών δημοσκοπήσεων αλλά και των διαθέσεων του κόσμου ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη μέρα.
Ο πρώην πρωθυπουεγός εκτιμά πως σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον ακόμη και οι βουλευτές της ΝΔ δεν θα τολμήσουν να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Ο ιδιος πιστεύει ότι έρχεται ένας χειμώνας-κόλαση με την κυβέρνηση να ποντάρει την επιβίωσή της για μια ακόμη φορά στα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία και στις έκτακτες-μόνιμες εισφορές.
Ο ίδιος κάνει λόγο για φορολογική καταιγίδα ενώ βλέπει στο πρόσωπο του Χαρδούβελη ένα κακέκτυπο του Στουρνάρα.
Οπως όλα δείχνουν πλησιάζει η (ιστορική) στιγμή που ένας ακόμη Καραμανλής θα επιστρέψει ως σωτήρας του τόπου…
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην ΝΔ είναι το ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα στο  Νewpost  o ιδρυτής της ηλεκτρονικής εφημερίδας και  δημοσιογράφος Τάκης Χατζής.
-Εγώ δεν θα μαχαιρώσω τον Αντώνη Σαμαρά και την παράταξη, ας το συνειδητοποιήσουν αυτό καλά ορισμένοι κύκλοι. Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει η μόνη πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από την κρίση…
Aυτό εξομολογείται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάκη Χατζή ο πρώην πρωθυπουργός. Μέσα από την συγκεκριμένη διάψευση κατ΄αρχήν ο ίδιος ο Καραμανλής επιβεβαιώνει την ισχύ που διαθέτει-όπως είναι φυσικό- μέσα στο κόμμα που ίδρυσε ο Εθνάρχης θείος του.
Οταν λέει ότι δεν θα μαχαιρώσω τον Σαμαρά, παραδέχεται ότι έχει την δύναμη να το κάνει. Και η δύναμη αυτή του πρώην πρωθυπουργού απορρέει από τον συνωστισμό στελεχών και βουλευτών στο γραφείο του καθώς και τα επίμονα τηλεφωνήματα που δέχεται όλο αυτό το διάστημα για να βγει μπροστά.
Οσο για την Προεδρία της Δημοκρατίας στην οποία κάποιοι θα επιθυμούσαν να τον «παρκάρουν» ο ίδιος θα πει xωρίς περιστροφές:
-Δεν καταλαβαίνω ποιοι και γιατί προωθούν τέτοιου είδους σενάρια. Το ξεκαθάρισα από την αρχή. Δεν με ενδιαφέρει η προεδρία της Δημοκρατίας
Σχετικά με τα σενάρια τα οποία τον θέλουν αποστασιοποιημένο από το κόμμα αλλά και για το αν θα είναι ή όχι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές τόνισε
-Φυσικά και θα είμαι υποψήφιος εφ’ όσον το κόμμα μου με θέλει…
Aυτό έρχεται σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Καραμανλή να αποχωρεί από την πολιτική και να ιδιωτεύει.
Ο πρώην πρωθυπουργός όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των απεγνωσμένων οπαδών του κόμματος.
Την ίδια στιγμή βράζει και η Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας. Μόλις χθες Κυριακή στον Ελεύθερο Τύπο-την κάποτε ναυαρχίδα της ΝΔ-φιλοξενείται ολοσέλιδο ρεπορτάζ για τον αγώνα του Προκόπη Παυλόπουλου κατά του ΕΝΦΙΑ!
Ο Παυλόπουλος πολύ πριν ψηφισθεί το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο είχει αποστείλει επιστολή στον Στουρνάρα με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό με την οποία τούς ανέλυε γιατί ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός. Αντίστοιχη επιστολή απέστειλε και στον Γκίκα Χαρδούβελη πριν ο σημερινός υπ. Οικονομικών ανέβει στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ.
«Πρόκειται για έμμεση δήμευση περιουσίας», τονίζει ο κ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ.
-Ο ΕΝΦΙΑ πάσχει από συνταγματικότητα καθώς κρίθηκε συνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την επιφύλαξη πως πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο η επιβολή του οποίου υπαγορεύεται από τις ειδικές συνθήκες. Ο φόρος, όπως είναι σήμερα, έχει τα ίδια ελαττώματα που είχε το ΕΕΤΗΔΕ. Είμαστε αιχμάλωτοι αυτού του συστήματος», σημειώνει ο πρώην υπουργός.
Ταυτόχρονα αυξάνονται οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας που θα υποδείξει η κυβέρνηση.
Ο δε καλπασμός του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία λειτουργεί σχεδόν διαλυτικά για το κόμμα.
Ο Καραμανλής όταν επιστρέψει θα παραλάβει στην κυριολεξία καμμένη γη.

ΜΜΕ των ΗΠΑ: Η Τουρκία δεν είναι πια σύμμαχος μας

Στο editorial της η WSJ, το περασμένο Σάββατο, ανέφερε ξεκάθαρα, πως είναι αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναζητήσουν άλλο σύμμαχο στην περιοχή, μετά την άρνηση του Ερντογάν να συμπαραταχθεί μαζί τους κατά του ISIS

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης 

Η κατεδάφιση της συμμαχίας ΗΠΑ – Τουρκίας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Το ξεβράκωμα του επίδοξου σουλτάνου γίνεται πλέον στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που αποτελούν την κύρια έκφραση του αμερικανικού κατεστημένου. Στο editorial της η WSJ, το περασμένο Σάββατο, ανέφερε ξεκάθαρα, πως είναι αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναζητήσουν άλλο σύμμαχο στην περιοχή, μετά την άρνηση του Ερντογάν να συμπαραταχθεί μαζί τους κατά του ISIS και πως θα πρέπει η αμερικανική αεροπορική βάση στην Τουρκία να μεταφερθεί αλλού. Προτείνει μάλιστα η βάση, που τώρα βρίσκεται στο Ιντσιρλίκ, να μεταφερθεί στο Κουρδιστάν!

Που να φανταζόταν, ο ελάχιστος και μαρτυριάρης Σημίτης, αυτή την εξέλιξη των αμερικανοκουρδικών σχέσεων. Η ιστορική και γεωπολιτική γνώση δεν είναι το φόρτε των ψευδοεκσυγχρονιστών, που επιτάχυναν την παρακμή μας και σήμερα με θρασύτητα επιτίθενται στον Κώστα Καραμανλή. Πόσο διαφορετικός θα μπορούσε να είναι σήμερα ο ρόλος της Ελλάδας, με τι ηθικό πλεονέκτημα στο όλο Κουρδιστάν, εάν η τότε κυβέρνηση είχε συμπεριφερθεί με σθένος υπέρ των εθνικών συμφερόντων και της νομιμότητας κι όχι ως διεθνής ρουφιάνος.

Η WSJ αναφέρει επίσης πως η «τουρκική κυβέρνηση, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να ενεργεί σαν σύμμαχος των ΗΠΑ και φίλος της Δύσης». Το δημοσίευμα τελείωνε με την φράση «μπορεί η Αμερική να μην έχει πια φίλους στην Άγκυρα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει προοπτικές στην Μέση Ανατολή».

Ο Φράνσις Ρικιαρντόνε ως πριν λίγους μήνες πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, σε δηλώσεις του, που έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ και του διαδικτύου, ονομάζει ξεκάθαρα την Τουρκία, ως συνεργάτη της Ταξιαρχίας Αλ Νούσρα, παρακλαδιού της Αλ Κάϊντα στη Συρία αλλά και άλλων ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων.

Μόλις προχθές οι New York Times σε πρωτοσέλιδο άρθρο του Ceylan Yeginsu, με τίτλο «Το ISIS αντλεί σταθερό ρεύμα εθελοντών από την Τουρκία», ξεσκέπασαν αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία. Δεν είναι μόνο το «φρουραρχείο» του ISIS στην Κωνσταντινούπολη, υπό την κάλυψη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο προπύργιο του Ερντογάν, στο Φατίχ. Το ίδιο συμβαίνει στην συνοικία Χατζημπαϊράμ της Άγκυρας, που έχει έξι τζαμιά αλλά κανένα σχολείο. 100 εθελοντές από την γειτονιά αυτοί πολεμούν με το ISIS. Όταν είναι στην πρώτη γραμμή η αμοιβή των ισλαμοφασιστών φονιάδων είναι 150 δολάρια ημερησίως, χώρια την δωρεάν παροχή οτιδήποτε άλλου χρειάζονται. Τα ΜΜΕ στην Τουρκία υπολογίζουν περίπου σε 1000 τους Τούρκους εθελοντές στο ISIS. Δεν είναι όμως μόνο στο Χατζημπαϊράμ ή στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι αρχές συγκαλύπτουν κι υποστηρίζουν την φονική οργάνωση. Δεκάδες τα κέντρα δραστηριότητας του ISIS σε όλη την Τουρκία. Πολλοί είναι οι Τούρκοι φανατικοί μουσουλμάνοι που θεωρούν το χαλιφάτο του ISIS ως ευλογία και την ζωή σε αυτό, ως ζωή σύμφωνα με τις αληθινές επιταγές του Κορανίου, θεωρώντας το Ισλάμ στην σύγχρονη Τουρκία, ως διεφθαρμένο, παρέκκλιση, αν όχι αίρεση, από τις επιταγές του προφήτη.

Σωστά μου έλεγε προ ημερών, ανώτατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων μας, πως όταν εμπλέκεσαι με δίκτυα τρομοκρατών ή ναρκεμπόρων, διατρέχεις τον κίνδυνο τα δίκτυα αυτά να σε απορροφήσουν, να γίνεις μέρος του προβλήματος. Η Τουρκία του Ερντογάν παθαίνει ακριβώς αυτό, γίνεται πλέον μέρος του προβλήματος, όχι όμως γιατί την απορροφά το τρομοκρατικό δίκτυο αλλά γιατί το πραγματικό δίκτυο, η μήτρα του κακού, είναι το ίδιο το τουρκικό κράτος. Το ISIS δεν είναι παρά προέκταση του δικτύου των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, του τουρκικού ΥΠΕΞ και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το ISIS υπηρετεί τις επιδιώξεις του αφανούς χαλίφη του Χαλιφάτου. Μπροστά είναι ο Aλ Μπαγκντάτι, πίσω όμως από την ματωμένη κουρτίνα είναι ο ίδιος ο Ερντογάν. Στόχος της Τουρκίας δια του ISIS η ανατροπή του Μπασάρ Αλ Άσσαντ, μόνου υπερασπιστή των Χριστιανών, ως απεδείχθη, και μόνου φυσικού συμμάχου της τυφλής Δύσης. Η δε Άγκυρα δεν θέλει την ανατροπή απλά για να επιστρέψει με επιρροή σε μια παλιά της επαρχία αλλά και για να πιέσει το Ισραήλ, με το οποίο πλέον το ρήγμα είναι χαώδες. Ο Ερντογάν μπορεί να μην αισθάνεται ότι απειλείται από το παράδειγμα «αυθεντικού ισλάμ» του ISIS και από τους τούρκους εθελοντές που διευκολύνει, χρηματοδοτεί κι εκπαιδεύει για να σφάζουν χριστιανούς, γιεζίντι και σιίτες στη Συρία και το Ιράκ. Και ίσως δεν αισθάνεται ότι απειλείται, διότι την περαιτέρω ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση της Τουρκίας την επιδιώκει πρωτίστως ο ίδιος. Είναι στις επόμενες σελίδες της κάποτε κρυφής ισλαμικής αντζέντας του, η οποία πια δεν είναι καθόλου κρυφή.

Η επερχόμενη διάρρηξη της αμερικανοτουρκικής συμμαχίας, μαζί με την τετελεσμένη ρήξη της Άγκυρας με το Ισραήλ, συνιστούν μια μοναδική στην Ιστορία ευκαιρία για την Ελλάδα. Τι θα μας πείραζε άραγε μια μεγάλη αμερικανική αεροπορική βάση στην Κύπρο, με την προϋπόθεση να φύγει ο ισλαμικός στρατός κατοχής και να ανατραπούν τα δεδομένα της εισβολής; Τον άξονα Ουάσιγκντον, Αθήνα, Λευκωσία, Τελ Αβίβ και την απομόνωση της εχθρικής Τουρκίας, τον συζητούν ήδη στα σοβαρά κύκλοι του αμερικανικού κατεστημένου, όπως το Hudson Institute. Το ζήτημα είναι πως ο Βενιζέλος είναι ανίκανος να χειριστεί τέτοιο ζήτημα και πρέπει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να επιδιώξει την ελληνική παρέμβαση για αξιοποίηση μιας ευκαιρίας που δεν θα μας ξαναδοθεί…