Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Τι προβλέπει η “Stratfor” για την Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε. και τις… εκλογές


Twitter@EmOikonomidis

Και μόνο στην… ηχώ του ονόματος της “Stratfor” κοντοστέκεται κάποιος, αν σκεφτούμε ότι το Ινστιτούτο Αναλύσεων με τη “σκοτεινή” αφετηρία ανάλυσης των διεθνών εξελίξεων, έχει καταφέρει 
να καρφιτσωθεί στη διαδρομή της ανθρωπότητας με την απόπειρα πρόγνωσης ενός μέλλοντος που προφανέστατα χτίζεται και δρομολογείται από το τρέχον παρόν.

Σήμερα, η “Stratfor” ασχολήθηκε με τα του οίκου μας. Και με μια μακροσκελή ανάλυση, επιχειρεί να προσεγγίσει την επικείμενη Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τις παράπλευρες εξελίξεις που ενδεχομένως βιώσουμε ως ζώσα καθημερινότητα τους μήνες που έρχονται. Χωρίς να εξαιρείται της ανάλυσης η παράμετρος των εκλογών.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το στρατηγικό σημείωμα της “Stratfor”: “Η Ελλάδα αναλαμβάνει για πέμπτη φορά από το 1981, όταν και έγινε μέλος της κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας, την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σκοπεύει να εστιάσει την ατζέντα της σε μια σειρά από πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, με έμφαση στα σχέδια της Ε.Ε. για τη δρομολόγηση της τραπεζικής ένωσης, και στη μεταναστευτική κρίση, η οποία απασχολεί κυρίως τις χώρες της Μεσογείου.

Εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, το διάστημα της Ελληνικής Προεδρίας δεν αναμένεται να έχει σημαντική επιρροή στην Ένωση. Οι σημαντικότερες αποφάσεις θα εξακολουθήσουν να λαμβάνονται στο Βερολίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

Η Αθήνα σχεδιάζει να προωθήσει μια σειρά από πρωτοβουλίες, δράσεις και στοχεύσεις, μια εκ των οποίων είναι η ”εμβάθυνση της Ένωσης”, σε μια εποχή αλλαγών και ιδιαιτεροτήτων.

Εκτός από το προβλήματα που απασχολούν συνολικά την ευρωζώνη, η Ελλάδα έχει και τα αμιγώς δικά της. Η χώρα βρίσκεται σε ύφεση για έξι χρόνια, με την ανεργία να αγγίζει ταβάνι, και να έχει φτάσει από το 9,5% του 2009, στο σχεδόν 27% το 2013.

Διαμορφώνοντας τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά ανακοίνωσε ότι η οικονομία θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης αυτόν τον χρόνο, ακόμη όμως κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, τα προβλήματα της Αθήνας δεν τελειώνουν.

Μελέτες αναφέρουν ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας μπορεί να φτάσει το 2020 στα επίπεδα του 157%, πολύ πάνω από τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσςη για 124%. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα η Αθήνα θα πιέσει για μια νέα απομείωση του χρέους της τους επόμενους μήνες, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στη Γερμανία, καθώς και στις σκανδιναβικές χώρες.

Επιπλέον, η τρόικα θεωρεί ότι η Αθήνα έχει ένα δημοσιονομικό κενό που φτάνει στα επίπεδα του 1, 5 δισεκατομμυρίου ευρώ για το 2014, κάτι που σημαίνει ότι για το μεγαλύτερο διάστημα του επόμενου χρόνου, η Αθήνα και οι δανειστές της θα βρίσκονται σε αντιδικία για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Η τρόικα ενδιαφέρεται να διατητήσει ”αδιάβροχη” την ευρωζώνη, γι’ αυτό και πιθανότατα η Ελλάδα θα ενισχυθεί με πρόσθετη οικονομική βοήθεια τον επόμενο χρόνο, αν χρειαστεί, η κατάσταση ωστόσο περιπλέκεται από τη στιγμή που η κρίση διαχέεται στις χώρες του Βορρά, οι οποίες μέχρι σήμερα στήριζαν οικονομικά τον Νότο.

Η αναιμική οικονομική ανάπτυξη και η υψηλή ανεργία θα έχουν διαβρωτικές πολιτικές συνέπειες το 2014, με ευρωσκεπτικιστικά και αντισυστημικά κινήματα και πολιτικά κόμματα να προσδοκούν σημαντικά κέρδη στις εκλογές του Μαϊου του 2014 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για την Αθήνα, ο προβληματισμός αφορά, εκτός από τις Ευρωεκλογές, και τις τοπικές εκλογές, που επίσης θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο. Οι εκλογές αυτές εκτιμάται ότι μπορεί να εξασθενήσουν περαιτέρω τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας.

Τα δυο μεγαλύτερα, ιστορικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα, η Κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία και το Κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ έχουν συγκροτήσει έναν κυβερνητικό Μεγάλο Συνασπισμό, που δέχεται διαρκείς πιέσεις λόγω της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα κάποιου από τα δυο αυτά κόμματα, και μια δυνατή εμφάνιση των κομμάτων της Αριστεράς, ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ, ή της άκρας Δεξιάς, όπως της Χρυσής Αυγής, θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν κι άλλο την κυβέρνηση στην Αθήνα.

Σε ευρύτερο ευρωπαϊκό επίπεδο, ευρωσκεπτικιστικά και εθνικιστικά κόμματα είναι πιθανόν να έχουν δυνατή εκλογική παρουσία, και να αυξήσουν την παρέμβασή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο θα προκύψει από τις εκλογές του Μαϊου. Μια εξέλιξη που θα δυσχεράνει την ευχέρεια των Ευρωπαίων να καταλήγουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις, και στη συνέχεια να τις εφαρμόζουν.

Εξαιτίας του συνδυασμού εθνικής κρίσης στην Ελλάδα και πολιτικής κρίσης στην Ευρώπη, το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας δεν αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στις εξελίξεις.

Οι περισσότερες σημαντικές αποφάσεις, για τους επόμενους έξι μήνες θα ληφθούν σε μέρη μακριά από την Αθήνα, όπως στο Βερολίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες”, τονίζει στο σημείωμα στρατηγικής της η “Stratfor”.

Ποια είναι στ΄αλήθεια η εταιρεία Monsanto - ΒΙΝΤΕΟ


Monsanto, ένα όνομα, μια πραγματικότητα που πολλοί από εμάς αγνοούν

Η επωνυμία της έχει καταλήξει συνώνυμη της παγκόσμιας συνωμοσίας κατά της ανθρωπότητας, η ενσάρκωση του απόλυτου «Κακού» επί γης!

Το 2011, ο περίφημος εταιρικός κολοσσός Monsanto εξελέγη από τους αναγνώστες του Natural News ως η πιο «ύποπτη» και επίβουλη εταιρεία στον κόσμο.

Πού οφείλεται όμως η τόσο κακή φήμη της;

Ο ειδησεογραφικός τόπος Truthloader αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ που ακολουθεί την ιστορία της, από τα πρώτα θανατηφόρα προϊόντα της – όπως τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια και ο Πορτοκαλί Παράγοντας – μέχρι τις σύγχρονες μεθόδους αγροτικής καλλιέργειας, τους γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους, τα εντομοκτόνα και τους ψεκασμούς.

Προς πληροφόρηση των αναγνωστών τα μεν πολυχλωρωμένα διφαινύλια – γνωστά και ως PCB – είναι μία ομάδα από 209 συνθετικά παρασκευασμένων χλωριωμένους αρωματικούς υδρογονάνθρακες.

Τα PCBs μπορεί να έχουν βραχείες ή χρόνιες επιδράσεις στον άνθρωπο: η έκθεση, λόγου χάρη σε ατμούς από πολυχλωριωμένα διφαινύλια προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια, τη μύτη, και το λαιμό, ενώ υψηλές συγκεντρώσεις των ατμών αυτών επιδρούν και στο ήπαρ. Μακροπρόθεσμα προκαλούν καρκίνο, μείωση του IQ και δυσλειτουργία διαφόρων οργάνων του σώματος.

Ο δε Πορτοκαλί Παράγοντας (Agent Orange) είναι η κωδική ονομασία για ένα από τα φυτοκτόνα και αποφυλλωτικά που χρησιμοποιήθηκαν από τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, για την απογύμνωση των δασών του Βιετνάμ. Το πρόγραμμα είχε το όνομα Επιχείρηση Ranch Hand και διήρκεσε από το 1961 μέχρι το 1971. Εκτιμάται από το Βιετνάμ πως η χημική αυτή ουσία σκότωσε ή ακρωτηρίασε 400.000 ανθρώπους και είναι υπεύθυνη για 500.000 παιδιά γεννημένα με δυσμορφίες.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και εμείς ψάλλουμε τα ..Κάλαντα


Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και εμείς ακούμε κάλαντα ! (φώτο ΓΕΑ)

Ούτε λίγο ,ούτε πολύ αλλά μισή ντουζίνα τα οπλισμένα Τούρκικα εχθές έκοβαν βόλτες στο Αιγαίο και πάνω από 15 Παραβιάσεις -παραβάσεις από μεταγωγικά έμπαιναν και έβγαιναν στο FIR Αθηνών
και εμείς δεν κάναμε καμιά μα καμιά εμπλοκή …αλλά απλά το καταγράψαμε

Βέβαια θα μας πει κάποιος ενεργοποιήσαμε τα Patriot και εγκλώβισαν τα Τούρκικα όπως έγραψε το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας και αναπαρήγαγαν αρκετά ειδικά sites!

Για κάποιον όμως που ξέρει τα σχετικά περι Α/Α γελάει πικρόχολα γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν δόθηκε συναγερμός στις Α/Α συστοιχίες των Patriot της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και δεν υπήρχε και τρόπος να εγκλωβιστούν οι στόχοι λόγω απόστασης !

Οι Πιλότοι μας κλήθηκαν να σώσουν την κατάσταση αλλά δεν είχαν τις εντολές για να πάμε σε κάποια εμπλοκή που θα νιώσουν οι Τούρκοι αυτό που λέμε το βλήμα να στοχεύει …τον κώλο τους!

Ίσως γιατί εμείς είμαστε στα Επιτελεία και ακούμε τα κάλαντα, ενώ οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο …Βαρεθήκαμε να μετράμε Τούρκικα αυτές τις ημέρες ,άντε βοήθειας μας

Η κρυμμένη καταστροφή..


Η κρίση που έχει εγκατασταθεί στην χώρα, εκτός από την οικονομική και κοινωνική καταστροφή, έχει προκαλέσει και άλλη μία, αθέατη αλλά χειρότερη και πιό επώδυνη: Την ψυχολογική καταστροφή..

Εκτός από τα ορατά σημάδια της: μελαγχολία, θλίψη, οργή, παραίτηση, κατάθλιψη, έχει δημιουργήσει ή μπορεί να δημιουργήσει βαθύτερα ψυχολογικά τραύματα, απ' αυτά που το άτομο σέρνει μέσα του για μιά ζωή, αλλοιώνοντας προσωπικότητα και συμπεριφορά.

Σε οικογένειες, σε ζευγάρια, ή ακόμα μεταξύ φίλων ή συγγενών, στις διαπροσωπικές σχέσεις γενικότερα και προκειμένου να αντιμετωπιστεί άρον-άρον το πρόβλημα επιβίωσης που αιφνίδια παρουσιάστηκε λόγω της κρίσης, πολλά άλλα προβλήματα ατομικά και διαπροσωπικά ''κλείνονται'', κουκουλώνονται χωρίς να λυθούν..
..θάβονται ασυζήτητα, μένοντας έτσι αναπάντητα, και αποτελούν πιά βαθειές χαίνουσες πληγές, ωρολογιακές βόμβες της προσωπικότητας και των σχέσεων.

Ένας ολόκληρος πληθυσμός αλλοιώνεται ψυχολογικά.
Γεμίζει οργή, πίκρα, απωθημένα, κρυφές ματαιώσεις και προβλήματα πνιγμένα, στουμπηγμένα,
..που προσπαθούν να βρούν διέξοδο και βοούν μέσα στο ήδη διαταραγμένο από το άγχος της επιβίωσης μυαλό του ανθρώπου, επηρεάζοντας κρίση, σκέψη και συμπεριφορά.

Τίποτα πιά δε συζητιέται, δε λύνεται. Όλα κρύβονται.
Όλα προσπερνιούνται στο κυνήγι της καθημερινότητας, του σημερινού φαγητού, των χρεών..
Μένουν πίσω, άγκυρες σωστές, έτοιμες να μας πισωγυρίσουν σε κάθε μελλοντική προσπάθεια ανόρθωσης και φυγής προς τα μπρος!

Γεννιέται ένας προβληματικός λαός αποτελούμενος από οργισμένα άτομα, χωρίς καλή ψυχολογική ισορροπία, εύκολος στόχος πλαστών υποσχέσεων και καταστροφικών ποδηγετήσεων..

Οι άνθρωποι,ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για μιά τόσο ΒΙΑΙΗ αλλαγή στην ζωή αλλά και στην ψυχολογία ενός ολόκληρου λαού, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.
Όχι εγκληματίες ''τρόπος του λέγειν''! Πραγματικοί εγκληματίες, φονιάδες σωμάτων ψυχών και συνειδήσεων!

Πρέπει να κριθούν για έσχατη προδοσία ενός ολόκληρου λαού.
..και να καταδικαστούν στην ''εσχάτη των ποινών''!
Και είτε εκτελεστεί η ποινή, είτε ο πάντα μεγαλόκαρδος λαός ''αποδώσει χάριν'',
..να αποτελέσουν παράδειγμα αποφυγής και βδελύγματος για τις γενιές που έρχονται..

Ο Σταϊκούρας ξεσκεπάζει την απάτη Στουρνάρα με τον φόρο στο πετρέλαιο: 584 εκ. Ευρώ οι απώλειες για το δημόσιο…


…αμύθητα κέρδη για τους λαθρέμπορους!

Αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και 3 χρόνια, αποτυπώνεται πλέον με επίσημα στοιχεία στην έκθεση του ΓΛΚ του κράτους (Σταϊκούρας), αποκαλύπτοντας τον βρώμικο ρόλο Στουρνάρα στην διαδικασία
αποδόμησης της Ελληνικής οικονομίας.

Η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, όχι μόνον δεν δημιούργησε έσοδα για το κράτος, αντίθετα επέφερε ένα ασύλληπτο χτύπημα στην οικονομία στερώντας 584 εκατομμύρια Ευρώ από τα δημόσια ταμεία!

Την ίδια στιγμή, το λαθρεμπόριο πετρελαίου έχει πολλαπλασιάσει τα έσοδα του αφού το ναυτιλιακό πετρέλαιο παραμένει φθηνό, ενώ τόσο το πετρέλαιο κίνησης όσο και το πετρέλαιο θέρμανσης έχουν μετατραπεί σε ριγκ ανομίας όπως αποκαλύπτει και ο Γιώργος Σούρλας.

Και όμως, ο κύριος Στουρνάρας αιτιολογούσε αυτό το μνημείο αίσχους με ναζιστικά επιχειρήματα συλλογικής ευθύνης, όπως αυτό με τις πισίνες. Αντί να απολογηθεί γι’ αυτή την ενέργεια που δεν θα την έκανε ούτε πρωτοετής φοιτητής …Θεολογίας!

Έχουμε βαρεθεί να γράφουμε, αλλά θα συνεχίζουμε όσο τα διεφθαρμένα ΜΜ”Ε” κρύβουν τα εγκλήματα Στουρνάρα. Από τον συνεταιρισμό με τον διεγραμμένο ξάδερφο του Παπακωνσταντίνου, από τις στενές σχέσεις με τον διεφθαρμένο Παπαντωνίου, από τις μπίζνες της γυναίκας του με το δημόσιο κλπ κλπ.

Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή ο Στουρνάρας θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου και θα πρέπει να αποδείξει ότι όσα έκανε ήταν προϊόν οικονομικού αναλφαβητισμού και όχι εγκληματικής δραστηριότητας. Αυτό ούτε ο σύντροφος Τσακαλώτος θα μπορέσει να αποτρέψει, ούτε το παρακράτος του “φίλου της Χρυσής Αυγής” Προβόπουλου.
olympia

Η κρυμμένη καταστροφή...



Η κρίση που έχει εγκατασταθεί στην χώρα, εκτός από την οικονομική και κοινωνική καταστροφή, έχει προκαλέσει και άλλη μία, αθέατη αλλά χειρότερη και πιό επώδυνη: Την ψυχολογικήκαταστροφή...

Εκτός από τα ορατά σημάδια της: μελαγχολία, θλίψη, οργή, παραίτηση, κατάθλιψη, έχει δημιουργήσει ή μπορεί να δημιουργήσει βαθύτερα ψυχολογικά τραύματα, απ' αυτά που το άτομο σέρνει μέσα του για μιά ζωή, αλλοιώνοντας προσωπικότητα και συμπεριφορά.

Σε οικογένειες, σε ζευγάρια, ή ακόμα μεταξύ φίλων ή συγγενών, στις διαπροσωπικές σχέσεις γενικότερα και προκειμένου να αντιμετωπιστεί άρον-άρον το πρόβλημα επιβίωσης που αιφνίδια παρουσιάστηκε λόγω της κρίσης, πολλά άλλα προβλήματα ατομικά και διαπροσωπικά "κλείνονται", κουκουλώνονται χωρίς να λυθούνθάβονται ασυζήτητα, μένοντας έτσιαναπάντητα, και αποτελούν πιά  βαθιές χαίνουσες πληγές, ωρολογιακές βόμβες της προσωπικότητας και των σχέσεων.

Ένας ολόκληρος πληθυσμός αλλοιώνεται ψυχολογικά.
Γεμίζει οργή, πίκρα, απωθημένα, κρυφές ματαιώσεις και προβλήματα πνιγμένα, στουμπηγμένα,που προσπαθούν να βρούν διέξοδο και βοούν μέσα στο ήδη διαταραγμένο από το άγχος της επιβίωσης μυαλό του ανθρώπου, επηρεάζοντας κρίση, σκέψη και συμπεριφορά.

Τίποτα πιά δε συζητιέται, δε λύνεται. Όλα κρύβονται.
Όλα προσπερνιούνται στο κυνήγι της καθημερινότητας, του σημερινού φαγητού, των χρεών...
Μένουν πίσω, άγκυρες σωστές, έτοιμες να μας πισωγυρίσουν σε κάθε μελλοντική προσπάθεια ανόρθωσης και φυγής προς τα μπρος!

Γεννιέται ένας προβληματικός λαός αποτελούμενος από οργισμένα άτομα, χωρίς καλή ψυχολογική ισορροπία, εύκολος στόχος πλαστών υποσχέσεων και καταστροφικών ποδηγετήσεων...

Οι άνθρωποι, ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για μιά τόσο ΒΙΑΙΗ αλλαγή στην ζωή αλλά και στην ψυχολογία ενός ολόκληρου λαού, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.
Όχι εγκληματίες "τρόπος του λέγειν"! 
Πραγματικοί εγκληματίες, φονιάδες σωμάτων ψυχών και συνειδήσεων!

Πρέπει να κριθούν για έσχατη προδοσία ενός ολόκληρου λαού.
Kαι να καταδικαστούν στην "εσχάτη των ποινών"!
Και είτε εκτελεστεί η ποινή, είτε ο πάντα μεγαλόκαρδος λαός "αποδώσει χάριν", να αποτελέσουν παράδειγμα αποφυγής και βδελύγματος για τις γενιές που έρχονται... 

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ρωσία: «Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να αποτρέψει τουρκική εισβολή στο Αιγαίο»..

Ρωσία: «Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να αποτρέψει τουρκική εισβολή στο Αιγαίο»

H Ρωσία για πρώτη φορά μέσα από το ελεγχόμενο κρατικό κανάλι Russia Today και με αφορμή την υπογραφή της ελληνορωσικής συμφωνίας στην Ελλάδα του ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοϊγκού αναφέρεται στην κρίση των Ιμίων τονίζοντας ότι τα ρωσικά οπλικά συστήματα θα βοηθήσουν για να μην γίνει πράξη «ο εφιάλτης της τουρκικής εισβολής στα ελληνικά νησιά»!

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το RT το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, «Η Ελλάδα διαθέτει περίπου δυο χιλιάδες νησιά και πάνω-κάτω τα μισά από αυτά κατοικούνται. Ωστόσο, -αν θυμηθούμε και την κρίση των Ιμίων- για τον Έλληνα μια ξένη σημαία σε έναν μοναχικό βράχο στη θάλασσα, αποτελεί εφιάλτη. Τα ρωσικά Zubr μπορούν να βοηθήσουν ώστε αυτοί οι εφιάλτες να μην γίνουν πραγματικότητα.»

Επίσης ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας ο οποίος συνόδευσε τον Σεργκέι Σοϊγκού στο ταξίδι του στην Αθήνα τόνισε για την υπογραφή της συμφωνίας «το έγγραφο αυτό ήρε όλα τα υφιστάμενα εμπόδια στη στρατιωτικοτεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, προσάρμοσε στη σημερινή πραγματικότητα τη ρυθμιστική και νομική βάση της συνεργασίας που προϋπήρχε από το 1994. Η νέα συμφωνία δεν ακυρώνει την προηγούμενη, αλλά τη συμπληρώνει.»

Ας δούμε και μερικά άλλα σημεία του ρεπορτάζ:

- «Οι Έλληνες γνωρίζουν καλά και εκτιμούν σε υψηλό βαθμό την αξιοπιστία και τα πολεμικά χαρακτηριστικά των ρωσικών ναυτικών εξοπλισμών. Πριν από μερικά χρόνια τα ρωσικά αποβατικά σκάφη με φουσκωτό στρώμα τύπου Zubr ((hovercraft) προστέθηκαν στο οπλοστάσιο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Τα σκάφη αυτά, τα οποία είναι ικανά να αναπτύσσουν ταχύτητα έως 60 μίλια/ώρα, είναι ιδανικά για την προστασία των πολυάριθμων ελληνικών νησιών.

Το καθένα από αυτά μπορεί να μεταφέρει τρία άρματα μάχης Τ-80, είτε 8 BMP, είτε 10 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με 140 στρατιώτες της αποβατικής δύναμης, ή σε τελική ανάλυση, απλώς να μεταφέρουν ταχύτατα ένα ολόκληρο τάγμα με τον πλήρη εξοπλισμό του. Το γεγονός αυτό, από μόνο του, εξηγεί γιατί οι Έλληνες ενδιαφέρονται να διατηρήσουν όσο το δυνατό περισσότερο στο δυναμικό του στόλου τους τα πλοία αυτά.

Όμως, ακόμη και το πιο εξελιγμένο οπλικό σύστημα έχει ανάγκη από συντήρηση και εκσυγχρονισμό. Η Αθήνα, ασφαλώς, θα προέβαινε μετά χαράς σε μια τέτοια ανανέωση με τη βοήθεια του ρωσικού ναυτικού οπλοστασίου. Το ταμείο της Ελλάδας όμως διαθέτει ελάχιστα χρήματα. Η ρωσική αμυντική βιομηχανία μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες -και όχι μόνο υπό αυτές- να βοηθήσει».

- «Με τη βοήθεια της Ρωσίας, η Ελλάδα δημιούργησε σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή το καλύτερο δίκτυο αντιαεροπορικής άμυνας στη Μεσόγειο.Τα αντιαεροπορικά συστήματα OSA-AKM, Tor M-1, σε συνδυασμό με την εξαγωγική έκδοση του S-300, το S-300 PMU-1, «κλείδωσαν» το αρχιπέλαγος από αεροπορικές επιθέσεις προερχόμενες από μεγάλα ύψη και αποστάσεις.

H Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να ανανεώσει ή να εκσυγχρονίσει το σύστημα της αντιαεροπορικής της άμυνας. Ενώ γενικότερα, οι ρωσο-ελληνικές σχέσεις στον αμυντικό τομέα μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό παράδειγμα για τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ όσον αφορά την καθιέρωση μιας αληθινά εταιρικής σχέσης προς όφελος της ασφάλειας στην Ευρώπη.»

- «Οι υπουργοί δεν αποκάλυψαν δημοσίως τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Έγινε όμως γνωστό, ότι η συμφωνία καλύπτει ολόκληρο των κύκλο, από τις προμήθειες όπλων στην Ελλάδα και την εκπαίδευση του προσωπικού που θα τα χειρίζεται, μέχρι την υποστήριξη του εξοπλισμού μετά τη λήξη της εγγύησής του».

Όπως το είπε και ο sir Βασίλειος Μαρκεζίνης σε πρόσφατη συνέντευξή του «δεν με βοηθούν οι Αμερικανοί, στρέφομαι στον Ρώσο».

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΨΥΞΗ - ΑΕΡΙΣΜΟ – ΜΟΝΩΣΗ

 

       
  1. Εξαερώνετε τα σώματα του καλοριφέρ τουλάχιστον μία φορά το εξάμηνο, ή όσο σύντομα χρειάζεται.
  2. Θερμομονώστε καλά τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού, και ειδικά στα σημεία που είναι τοποθετημένα τα σώματα του καλοριφέρ (αν δεν βρίσκετε ειδικό μονωτικό τοποθετήστε αλουμινόχαρτο). Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τοποθετήστε στον τοίχο πίσω από τα θερμαντικά σώματα ειδικές θερμοανακλαστικές επιφάνειες, ώστε να μην διαρρέει η θερμότητα προς τους εξωτερικούς τοίχους.
  3. Μην τοποθετείτε μπροστά από τα σώματα του καλοριφέρ έπιπλα ή καλύμματα που φράζουν τους αεραγωγούς ή εμποδίζουν την μεταφορά θερμότητας .
  4. Προτιμήστε να δροσίζεστε χρησιμοποιώντας ανεμιστήρα (ειδικά οροφής). Ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε κλιματιστικό, η χρήση του ανεμιστήρα οροφής θα σας προσφέρει την ίδια άνεση, τοποθετώντας τον θερμοστάτη του κλιματιστικού σε υψηλότερη θερμοκρασία. Ένας ανεμιστήρας οροφής έχει χαμηλό αρχικό κόστος (20-100€), ενώ μόλις που καταναλώνει την ενέργεια που χρειάζεται ένας κοινός λαμπτήρας. Ακόμα και στις περιπτώσεις που ο χώρος είναι κλιματιζόμενος, με τη χρήση ανεμιστήρων οροφής η κατανάλωση ενέργειας για την κάλυψη του ψυκτικού φορτίου ενός χώρου μειώνεται κατά 28-40%, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες όπου βρίσκεται το κτίριο.
  5. Σβήστε τον απορροφητήρα στην κουζίνα ή τον εξαεριστήρα στο μπάνιο, 20 λεπτά μετά το μαγείρεμα ή το μπάνιο, ώστε να συγκρατήσετε τον ζεστό αέρα στον χώρο.
  6. Τοποθετήστε χρόνο-χωροθερμοστάτη, ώστε το σύστημα θέρμανσης να φροντίζει απλά να μην παγώσει το σπίτι σας κατά τις εργάσιμες ώρες, αλλά όταν επιστρέφετε να έχει ήδη λειτουργήσει ώστε να το βρείτε ζεστό όταν επιστρέψετε.
  7. Τοποθετώντας σύστημα αντιστάθμισης σε εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης, εξασφαλίζετε οικονομία έως και 30%.
  8. Με κλιματιστικά τεχνολογίας inverter εξασφαλίζετε οικονομία τουλάχιστον 30% και καλύτερες συνθήκες άνεσης
  9. Εάν πρόκειται αν αλλάξετε κουφώματα (πορτοπαράθυρα), δώστε μεγάλη προσοχή στους υαλοπίνακες που θα επιλέξετε. Εκτός από το να είναι διπλοί, θα πρέπει εάν το ακίνητο βρίσκεται σε θερμό κλίμα να είναι αντιθερμικοί και εάν είναι σε ψυχρό, κανονικοί ώστε να εγκλωβίζουν την ηλιακή θερμότητα μέσα στο οίκημα.
  10. Χρησιμοποιήστε τις κουρτίνες σαν θερμομονωτική ασπίδα.  Κατά την διάρκεια τις ηλιοφάνειας τον χειμώνα ανοίξτε τις για να ζεσταθεί το δωμάτιο από τον ήλιο, αλλά το βράδυ καλείστε τις ώστε να εγκλωβίσει την θερμότητα στο εσωτερικό του δωματίου. Το καλοκαίρι πράξτε αντίθετα.
  11. Κλείνετε το διάφραγμα της καμινάδας του τζακιού όταν δεν το χρησιμοποιείτε, γιατί διαφορετικά ο θερμός αέρας του δωματίου διαρρέει στο περιβάλλον. 
  12. Φυτεύοντας κατάλληλα δένδρα και θάμνους σε μικρή απόσταση από τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού, εξασφαλίζεται καλύτερη θερμομόνωση.
  13. Φράξτε τις χαραμάδες των κουφωμάτων σε πόρτες και παράθυρα. Τα ρεύματα αέρα κάνουν το σπίτι σας να χάνει ενέργεια.
  14. Κατεβάστε το θερμοστάτη της θέρμανσης έστω κατά 1oC.
  15. Ρυθμίζετε το κλιματιστικό χρησιμοποιώντας ένα καλό θερμόμετρο τοίχου και μην επιδιώκετε θερμοκρασία χαμηλότερη από 26 °C το καλοκαίρι (δοκιμάστε και τους 28 ή 27 °C, πιθανότατα θα νιώθετε ικανοποιητική δροσιά).
  16. Φροντίστε τα παράθυρα να είναι κλειστά όταν λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού για να μη χάνεται πολύτιμη ενέργεια.
  17. Εφαρμόζετε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή για την τοποθέτηση και συντήρηση του κλιματιστικού – ο καθαρισμός των φίλτρων επιβάλλεται και για λόγους υγείας.
  18. Τοποθετήστε εξωτερικά σκίαστρα ή τέντες.
  19. Τους καλοκαιρινούς μήνες αερίστε τα δωμάτια τη νύχτα
  20.  Έλεγχος για διαρροές ή εκφύλιση της μόνωσης του δικτύου των αγωγών.
  21. Ενημερωθείτε για την ενεργειακή του κατανάλωση δεδομένου ότι θα αυξήσει το λογαριασμό σας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
  22. Βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για το χώρο σας. Συμβουλευτείτε ειδικευμένο μηχανικό και όχι απλούς πωλητές, πριν επιλέξετε. Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε κλιματισμό για ολόκληρο διαμέρισμα ή κτίριο, ζητείστε μελέτη.
  23. Κλείνετε τα πατζούρια και τις κουρτίνες τα βράδια του χειμώνα.
  24. Μη χρησιμοποιείτε άσκοπα τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα που είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα
  25. Φροντίστε για τη σωστή ρύθμιση και συντήρηση του καυστήρα και τον καθαρισμό του λέβητα κάθε καλοκαίρι από ειδικό συντηρητή
  26. Εάν ο χώρος σας είναι ιδιαίτερα ζεστός, ελέγξτε το θερμοστάτη και βεβαιωθείτε ότι το σύστημα θέρμανσης είναι κλειστό, πριν να ανοίξετε παράθυρα.
  27. Αν έχετε αυτόνομη θέρμανση, μη ρυθμίζετε το θερμοστάτη πάνω από τους 20 °C. Για κάθε επιπλέον βαθμό σπαταλάτε μέχρι και 7% περισσότερη ενέργεια.
  28. Αξιοποιείστε την ηλιακή ενέργεια για να θερμάνετε το κτίριό σας. Τις ηλιόλουστες χειμωνιάτικες μέρες να αφήνετε τον ήλιο να μπαίνει μέσα από τα νότια παράθυρα.
  29. κλείνετε τα εξώφυλλα (παντζούρια) και τις κουρτίνες τις κρύες νύχτες
  30. μην αερίζετε υπερβολικά
  31. κλείσετε τυχόν χαραμάδες σε πόρτες και παράθυρα με μονωτικό υλικό, αυτοκόλλητες ταινίες του εμπορίου ή σιλικόνη
  32. Σε παλαιά κτήρια προσθέσετε θερμομόνωση στην οροφή του κτιρίου,  αντικαταστήσετε τα παράθυρα από μονά τζάμια με νέα θερμομονωτικά, με διπλά τζάμια και προσθέσετε μόνωση στους τοίχους (εξωτερικά αποδίδει καλύτερα)
  33. Εξοικονομήστε έως και 20% της ενέργειας που χρησιμοποιείτε για την θέρμανση και ψύξη του σπιτιού σας. Πώς;;; Μονώνοντας κατάλληλα τόσο τις πόρτες, όσο και τα παράθυρα του σπιτιού σας. 
  34. Η επιπλέον μόνωση διαφόρων άλλων χώρων, όπως σοφίτες, υπόγεια, καθώς και άλλα σημεία διαρροών θερμότητας ή ψύξης, προσφέρουν τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας. 
  35. Ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα μπορούν να συμβάλλουν μέχρι και 30% στην μείωση της χρησιμοποιούμενης ενέργειας για θέρμανση ή ψύξη. Αν ένα σπίτι έχει μονά τζάμια στα παράθυρα, θα ήταν χρήσιμο να αντικατασταθούν από ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα.

Πανικός στο Μαξίμου από τις κινήσεις Πολύδωρα που διεμβολίζουν τη ΝΔ


Αρχίζουν να δικαιώνονται όσοι από τις πρώτες ώρες της διαγραφής του Βύρωνα Πολύδωρα υποστήριζαν ότι η διαφοροποίηση του βουλευτή της Β΄ Αθηνών δεν είναι κάτι που μπορεί να προσπεράσει εύκολα η ηγεσία της ΝΔ, αλλά ενδέχεται να αποτελέσει την θρυαλλίδα για ευρύτερες
ανακατατάξεις στο χώρο της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς.

Ενδεχομένως, αυτή να ήταν και η εκτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου, που μετά το «όχι» Πολύδωρα στη δήμευση των ακινήτων, φρόντισε να τον «στολίσει» αμέσως με διάφορες σκαιές δηλώσεις, πράγμα που για κανένα άλλο διαγραφέντα βουλευτή της ΝΔ δεν έχει συμβεί.

Όμως, ο Βύρων Πολύδωρας δεν είναι ο τυχαίος βουλευτής. Είναι ο αρχαιότερος εν ενεργεία βουλευτής της συντηρητικής παράταξης, εκλεγόμενος από το 1981, υπήρξε πρόεδρος Βουλής -έστω και για μικρό χρονικό διάστημα- διεκδίκησε την ηγεσία της ΝΔ, έχει διατελέσει υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και, κυρίως, με το δυνατό πολιτικό του λόγο απηχεί τις απόψεις του λαϊκού δεξιού, δηλαδή του συντηρητικού, δημοκρατικού πολίτη, που έχει απηυδήσει από την υποτελή στάση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των ξένων δανειστών.

Ο Βύρων Πολύδωρας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχοντας τα παραπάνω εχέγγυα κινείται ήδη για τη συνάθροιση των δυνάμεων της λαϊκής δεξιάς. Στο χώρο αυτό καταγράφονται μεταξύ άλλων, το κόμμα «Νέα Μέρα», με αρχηγό τον Χρήστο Ζώη, τα υπολείμματα του «ΛΑΟΣ» του Γιώργου Καρατζαφέρη και το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Αν ο Βύρων Πολύδωρας καταφέρει να συσπειρώσει τις δυνάμεις αυτές, τότε το σχήμα που θα δημιουργηθεί μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πολιτική σκηνή – εν όψει και Ευρωεκλογών, πιθανώς και εθνικών εκλογών – διεμβολίζοντας τη ΝΔ.

Η απήχηση της ομιλίας Πολύδωρα στη Βουλή αποτυπώνεται μεταξύ άλλων από το παρακάτω σχόλιο στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που εκφράζει τον χώρο της λαϊκής δεξιάς:

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ η ομιλία του Βύρωνα Πολύδωρα, αληθινό μανιφέστο! Το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. εμφανίστηκε ως συνήγορος της μεσαίας τάξης που καταστρέφεται από το «κόμμα των αστών». Δεν ασχολήθηκε με τη… λογιστική, μίλησε κατευθείαν στις καρδιές των πολιτών («λυπάμαι, κυρία τρόικα, δεν μπορώ να σε πληρώσω, θα μου πεθάνει το παιδί! Θα μου πεθάνει ο λαός…»).

ΚΑΙ καθόλου δεν μου άρεσε που βγήκαν κάποιοι και του επιτέθηκαν με σφοδρότητα και με ανοίκειους χαρακτηρισμούς (όπως η Φωτεινή Πιπιλή, ας πούμε!!!). Νομίζω ότι δείχνει τον πανικό του «καθεστώτος» απέναντι σε όσους αντιστέκονται στην ισοπέδωση της χώρας από το επικυρίαρχο Βερολίνο».

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !


ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

1.ΕΡΩΤΗΣΗ : ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ 
ΑΓΩΓΗ ;;;; 

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
Η 15/01/2014.

ΟΣΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΥΤΗ

ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ E MAIL

ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Κ.ο ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ,

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ,

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ 50 ΕΥΡΩ,

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

2.ΕΡΩΤΗΣΗ : ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ;;; 

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ

ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ

ΓΙΑ ΚΟΥΡΙΕΡ, ΧΑΡΤΙ, ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ,

ΓΡΑΦΕΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ,

ΠΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΕΣ

ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΝΑΓΟΝΤΩΝ.

3.ΕΡΩΤΗΣΗ :

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ. ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ;;; 

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ,

ΑΦΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ :

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 60.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 20.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ.

4.ΕΡΩΤΗΣΗ : ΕΙΜΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΤΗΣ. ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΑΣ :
--
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΣΑΣ
--
ΑΝΑΚΟΠΤΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
--
ΑΝΑΚΟΠΤΕΤΕ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΕΚΔΟΘΕΙΣΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
--
ΑΝΑΚΟΠΤΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
--
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
--
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
--
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ
--
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ
--
ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
--
ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ FUNDS
--
ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50%
--
ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΕΤΩΝ
--
ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60.000 ΕΥΡΩ
--
ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ KΑΙ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΣΑΣ
--
ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
--
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑ
--
ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ
--
ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΑΝ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΑΣ
--
ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΑΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙΤΕ Ή ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

5.ΕΡΩΤΗΣΗ : ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Ή ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΠΟΣΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Κ.ο ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ

ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,

ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ.

ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ

3η, 4η ΚΛΠ. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ/ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ.

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ,

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΠΙΣΤΩΤΙΚΏΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΩΜΗ 50 ΕΥΡΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ.

6.ΕΡΩΤΗΣΗ : ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ

ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΒΑΛΩ ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : 
ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 50 ΕΥΡΩ,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ

ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΣΑΣ

ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ

ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΑΓΕΤΕ

ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ
ΜΟΝΟ

ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5029-021448-849

ΙΒΑΝ : GR10 0172 0290 0050 2902 1448 849

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ :

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΑΜΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Α.Μ.Δ.Σ. Αθηνών 26001

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ :
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
-
ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ E MAIL :
kinima.ypervasi@gmail.com

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Κ.ο ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ.

7.ΕΡΩΤΗΣΗ : ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ ΤΡΙΤΟΥ, ΦΥΣΙΚΟΥ Ή ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ, ΣΥΓΓΕΝΩΝ, ΦΙΛΩΝ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΟΥ Ή ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ Ή ΦΙΛΩΝ ΜΟΥ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΩΣ ΕΝΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ;;; 

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ.

Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.

ΩΣ ΕΝΑΓΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗΣ,

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ Ή ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΓΩΝ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ,

ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Κ.ο ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ

ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ,

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Ή Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Α.Ε.

2 ΕΡΩΤΗΣΗ : ΚΑΙ ΑΝ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Ή ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΩ ΩΣ ΕΝΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ;;;
2 ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗ

ΩΣ ΕΝΑΓΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΠΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Ή ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,

ΑΠΟΚΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ

ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟ

ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΚΔΟΘΕΙΣΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Ή ΤΟΝ ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΜΕΝΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. ΣΥΜΒΟΥΛΗ :
ΣΤΙΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ.

8.ΕΡΩΤΗΣΗ : ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Κ.ο ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ ;;;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ

ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.scribd.com/doc/193321278/Κίνημα-ΥΠΕΡΒΑΣΗ-Διαδικασία-Συμμετοχής-στην-ΟμαδικήΑγωγή-κατά-των-Τραπεζών

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 3
ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 6
ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Η ΚΑΘΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ 3 ΣΕΛΙΔΩΝ.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΣ

(ΦΥΣΙΚΟ Ή ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ).

ΜΑΡΚΑΡΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ

ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ (COPY).

ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ WORD

ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ (PASTE)

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΨΑΤΕ.

ΣΤΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ WORD ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΚΑΙ ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ.

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ

ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Ή ΚΕΠ.

ΣΚΑΝΑΡΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΑΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟ Ε MAIL :
kinima.ypervasi@gmail.com
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ,
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΑΣ

ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

ΛΟΓΩ ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ.

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΤΙΝΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΕΝΤΥΠΑ

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΤΑ

ΕΝΤΥΠΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ.

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ E MAIL ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ,

https://www.facebook.com/groups/ypervasi/

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ..!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ !


Του Αθανασόπουλου Περικλή

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ...ΠΩΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ 43 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...!!!
Δείτε πως με δυο λόγια ο γνωστός καθηγητής οικονομίας και σημερινός βουλευτής εξηγεί πως
χάνονται περίπου 34 δις ευρώ, δηλαδή περίπου το 1/6 του ΑΕΠ από την χώρα μας...

Γι' αυτό ξαναλέμε ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία στη χώρα, ο αντικειμενικός σκοπός τους είναι να την φτωχύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο και να την επαναλειτουργήσουν σε νέα διάσταση με τους λαθρομετανάστες.

Μάλιστα γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει προοπτική ανασυγκρότησης .
Το σημαντικό είναι ότι οι 153 πολιτικοί που ψηφίζουν αυτή την περίοδο υποθηκεύουν το μέλλον τους για να παραμείνουν στα πράγματα αυτοί και οι επόμενες γενιές τους, ενω μερικοί από αυτούς δεν έχουν καταλάβει ακόμα οτι είναι αναλώσιμοι, εκτός και αν υποκύπτουν από φόβο...

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από κάθε Έλληνα πολίτη , ότι στο πρόγραμμά τους το οποίο άρχισε να χτίζεται από την ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΩΝΑΣ είναι ο χωρισμός της Ελλάδας σε τρείς εργασιακές οικονομικές περιοχές με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

1. Στην Α ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ θα εφαρμόζεται η εργασιακή συνθήκη ΔΟΥΒΛΙΝΟ II με προϋπολογισμό περίπου 1/3 του ΑΕΠ και στην οποία θα εξυπηρετούνται Πολυεθνικές Επιχειρήσεις Ευρωπαϊκών συμφερόντων ( ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΓΑΛΛΙΑΣ, ΟΛΑΝΔΙΑΣ, ΔΑΝΙΑΣ, ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΛΠ), που θα στηρίζονται σε εργατικά χέρια επιλεγμένων παράνομων μεταναστών με ελάχιστα στελέχη Ευρωπαϊκών χωρών και Ελλήνων. Το εργατικό κόστος σε αυτές τις επιχειρήσεις θα είναι ελάχιστο γιατί οι εργαζόμενοι θα επιδοτούνται από Ευρωπαϊκά προγράμματα και θα διαχειρίζονται από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες «ενοικίασης εργαζομένων» ( από πληροφορίες 2-3 τέτοιες εταιρείες θα απασχολούν περίπου 1.500.000 εργαζόμενους με μηνιαίες συμβάσεις και αμοιβή από 100-150 ευρώ). Όλα αυτά έχουν ψηφιστεί στην χώρα μας όχι μόνο με τον 4046/2012 που επιτρέπει την δημιουργία τέτοιων εταιρειών αλλά και με άλλους νόμους που στην ουσία καταργούν και ισοπεδώνουν τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα μας. Επίσης θα απασχολούνται με τέτοιο τρόπο που από την μία δεν θα μπορούν να συνδικαλιστούν και από την άλλη δεν θα ενσωματωθούν στο Ελληνικό οικονομικό σύστημα γιατί θα θεωρούνται εργαζόμενοι Ευρωπαϊκών συμφερόντων.

2. Στην Β ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ με προϋπολογισμό περίπου 1/3 του ΑΕΠ, θα ενταχθούν οι Επιχειρήσεις συμφερόντων τρίτων χωρών, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ( USA, ISRAEL,ΡΩΣΙΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑ κλπ, ) οι οποίες θα ασχοληθούν με την εξόρυξη των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου. Σε αυτές οι εργαζόμενοι θα υπόκεινται σε διεθνείς εργασιακούς νόμους που ορίζονται από τον ΟΗΕ και θα προστατεύονται αναλογικά από τις εμπλεκόμενες χώρες.

3. Στην Γ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ με προϋπολογισμό περίπου 1/3 του ΑΕΠ, θα είναι η υπόλοιπη Ελλάδα η οποία θα έχει συρρικνωθεί και στην ουσία θα ελέγχεται από τους δανειστές στους οποίους μέχρι να ξεχρεωθεί θα πληρώνει και θα λειτουργεί σε ένα κράτος που θα ιδιωτικοποιηθούν τα παντα.

Όλα τα παραπάνω έχουν κατά μεγάλο ποσοστό νομιμοποιηθεί τόσο από τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες του ΜΑΑΣΤΡΙΧ και της ΛΙΣΑΒΩΝΑΣ, όσο και Ελληνικούς νόμους που είναι αδύνατον να μην υλοποιηθούν.

Το σπουδαίο σε αυτή την ιστορία είναι ότι όλοι οι Έλληνες πολιτικοί η είναι ενήμεροι και τα ψηφίζουν όντως γνώστες της κατάστασης, η λειτουργούν κάτω από μια μορφή απειλής, η λειτουργούν από άγνοια.

Ό,τι από τα τρία και αν συμβαίνει το σίγουρο είναι ότι είναι συνένοχοι και συμμετέχουν στην διάλυση της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού.

Δείτε χαρακτηριστικό video του ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ που σχεδόν με δύο λόγια τα λεέι όλα.

Η πτώση του Ερντογάν θα κάνει πάταγο ... Από τον Μιχάλη Ιγαντίου


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Οταν στην Ουάσιγκτον χαρακτηρίζουν την κατάσταση σε μία χώρα «επικίνδυνη» και τον ηγέτη της
«απρόβλεπτο και αναξιόπιστο», τότε το πρόβλημα (της χώρας) είναι πολύ σοβαρό. Αυτή είναι η

κεντρική ιδέα των αναλύσεων της αμερικανικής διπλωματίας για την Τουρκία και τον πρωθυπουργό της.

Οι χώρες, λοιπόν, που αποτελούν τη γειτονιά της Ανατολικής Μεσογείου είναι λογικό να προβληματίζονται. Ιδιαίτερα η Κύπρος, όπου η Τουρκία διατηρεί παράνομα δυνάμεις κατοχής καταστρατηγώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, και η Ελλάδα, που απειλείται ακόμα και σήμερα, εν μέσω αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης που μαστίζει τη γειτονική χώρα.

Οταν μετά τη συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, στις 16 του περασμένου Μαϊου, είχα προβλέψει ότι η στενή σχέση των δύο ηγετών έχει πλέον ημερομηνία λήξης, μερικοί ξερόλες αναλυτές (στην Ελλάδα και την Κύπρο) αντιμετώπισαν την τοποθέτησή μου με σκεπτικισμό και ειρωνεία.

Αποδεχόμενοι τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Ερντογάν, υποστήριξαν ότι ως απόρροια εκείνης της συνάντησης, η Αθήνα και η Λευκωσία ήταν οι χαμένες του διπλωματικού παιγνιδιού. Ακολούθησε και το «φιάσκο» της μη επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Λευκό Οίκο τον περασμένο Ιούνιο, και το γλυκό έδεσε γι’ αυτούς τους αναλυτές.

Σε μία συζήτηση που είχα με ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Έλληνα Πρωθυπουργού αμφισβήτησαν με τη σειρά τους τις πληροφορίες μου, λέγοντας πως ο Πρόεδρος Ομπάμα πίστευε ότι ο Ερντογάν ήταν ένας ισχυρός και αξιόπιστος εταίρος του στον μουσουλμανικό κόσμο.

Και όμως. Όποιος έβλεπε τον Τούρκο πρωθυπουργό και τον Αμερικανό Πρόεδρο κάτω από τις ομπρέλες, εκείνο το πολύ ζεστό βροχερό μεσημέρι στους κήπους του Λευκού Οίκου, δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι η Αγκυρα και η Ουάσιγκτον επέλεγαν διαφορετικούς δρόμους.

Ο Ερντογάν, που ήδη έβλεπε φαντάσματα να τον …καταδιώκουν, και ο Μπάρακ Ομπάμα που ήταν αποφασισμένος να κλείσει το κεφάλαιο των πολέμων για την Αμερική, ξανασυναντήθηκαν στην Αγία Πετρούπολη και συζήτησαν όρθιοι για 2-3 λεπτά, όσο για να βγει μία φωτογραφία που θα χρησιμοποιούσαν οι προσωπικοί προπαγανδιστές του ισλαμιστή ηγέτη στην Τουρκία.

Στο μεταξύ, και χωρίς να έχουν σχέση τα τρία περιστατικά, ο κ. Ομπάμα κάλεσε τον Αύγουστο τον κ. Σαμαρά και ο αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν τον Σεπτέμβρη τον πρόεδρο της Κύπρου, στο Λευκό Οίκο. Είχαν προηγηθεί τα γεγονότα στην Πλατεία Ταξίμ και η σκληρή στάση του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, σε συνεννόηση με τον κ. Ομπάμα, που υποστήριξε ανοικτά το δικαίωμα των Τούρκων πολιτών να διαδηλώνουν ελεύθερα.

Οι Αμερικανοί γνώριζαν από πολύ παλιά ότι ο κ. Ερντογάν ήταν ένας «απρόβλεπτος και αναξιόπιστος» ηγέτης και δεν περίμεναν την απαράδεκτη στάση του έναντι του Ισραήλ για να το διαπιστώσουν. Τους πρόδωσε στον πόλεμο του Ιράκ το 2003, αν και του είχαν ετοιμάσει ειδικό πακέτο με δισεκατομμύρια δολάρια στο οποίο συμπερλαμβανόταν και η Κύπρος με τη μορφή του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν.

Ένα χρόνο μετά, είχαν λάβει και τα μηνύματα από τον πρέσβη τους στην Άγκυρα Έρικ Έντελμαν, ο οποίος είχε «αδιάψευστη πληροφόρηση» ότι η οικογένεια του πρωθυπουργού της Τουρκίας βρισκόταν στο επίκεντρο της διαφθοράς.

Στα τηλεγραφήματά του, που έχω διαβάσει ο ίδιος, ενημέρωσε τον τότε υπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ και για τους παχυλούς λογαριασμούς της οικογένειας στην Ελβετία, όπως και για τις ύποπτες σχέσεις του με συγκεκριμένους Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι πλήρωναν τα δίδακτρα και τα υπόλοιπα έξοδα των παιδιών του Ερντογάν στην Αμερική.

Τα τηλεγραφήματα βρίθουν με τις λεπτομέρειες των παρανομιών του πρωθυπουργού της Τουρκίας και του στενού πυρήνα των συνεργατών του. Παρά το γεγονός ότι η διαφθορά στην Ελλάδα άγγιζε όλους τους παράγοντες του πολιτικού κόσμου και του κράτους, μπροστά στον Ερντογάν οι δικοί μας είναι …μαθητούδια.

Γιατί, λοιπόν, ενώ γνώριζαν οι Αμερικανοί, ανέχθηκαν τόσα χρόνια τον Ερντογάν και την ψυχοπαθητική συμπεριφορά του, που ένοιωθε στο πετσί του και ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος, όποτε έρχονταν προς συζήτηση τα θέματα της Χαμάς και του Ισραήλ; Όσοι παρακολουθούμε τον κ. Ομπάμα από κοντά, γνωρίζουμε πως «σπεύδει βραδέως»… Είναι δυστυχώς ένας αναποφάσιστος άνθρωπος, που λαμβάνει αποφάσεις όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Τώρα αντιλαμβάνεται όσα του κατήγγειλαν κατά καιρούς όχι μόνο οι Ισραηλινοί, αλλά και άλλοι γνήσιοι σύμμαχοί του, όπως οι στρατιωτικοί της Αιγύπτου. Η ανοχή που επέδειξε έναντι του προκλητικού και ασεβούς Ερντογάν έφτασε στα όρια του απαράδεκτου. Και αυτό εννοούσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον «εξάψαλμο» που επεφύλαξε στον κ. Ομπάμα, όταν ο τελευταίος του τηλεφώνησε για να τον ενημερώσει για τη συμφωνία με το Ιράν. Ηταν ένα μαρτυρικό μισάωρο για τον Αμερικανό ηγέτη και η λέξη Ερντογάν ακούστηκε αρκετές φορές.

Στα αμερικανικά τηλεγραφήματα περιλαμβάνεται και το ψυχογράφημα του κ. Ερντογάν, που ετοίμασαν από κοινού Αμερικανοί διπλωμάτες με αναλυτές των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Μέσα σ’ αυτό –και δεν επιδέχεται καμίας διάψευσης η πληροφορία- γίνεται ακριβής αναφορά για τα ψυχολογικά (και όχι μόνο) προβλήματα του Τούρκου πρωθυπουργού. Δεν είναι ότι δεν συγκρατεί τα νεύρα του. Είναι ότι τα νεύρα του καθοδηγούν τη γλώσσα του, γι’ αυτό και οι συχνές εκρήξεις εναντίον πραγματικών και φανταστικών αντιπάλων…

Επιστρέφοντας από το Πακιστάν, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «όσοι εμπλέκονται σε δωροδοκίες θα λογοδοτήσουν στους πολίτες και στον νόμο». Οποία ειρωνεία… Ολοι αυτοί στους οποίους αναφέρεται είναι η ίδια του η οικογένεια, οι στενοί του συνεργάτες και οι φίλοι του. Ο κόσμος της διαφθοράς κινείται αποκλειστικά γύρω από τον ισλαμιστή ηγέτη, και ο αρχηγός του κυκλώματος είναι ο ίδιος. Πρόκειται για καταστάσεις που συναντά κανείς στις δικτατορίες και στα απολυταρχικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, της Βορείου Αφρικής και της Ασίας. Ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά, ο τρόπος με τον οποίο διάβρωσε με φανατικούς ισλαμιστές τον κρατικό μηχανισμό, θυμίζει τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Αυτός είναι ο πραγματικός Ερντογάν, και όχι αυτός που μας παρουσίασαν οι εγχώριοι αναλυτές, οι οποίοι για χρόνια τον αντιμετώπιζαν με δέος, ενώ τώρα σπεύδουν πρώτοι να προλάβουν να τον αποδομήσουν.

Παρά το γεγονός ότι τάισε μέχρι σκασμού τον σκληρό πυρήνα του κόμματός του και το φανατικό ισλάμ, το τέλος του Ερντογάν θα είναι άσχημο. Ο κυριότερος αντίπαλος του δεν είναι η κεμαλική αντιπολίτευση, που ήταν βουτηγμένη και αυτή στη διαφθορά όταν κυβερνούσε, αλλά ο ευεργέτης του κ. Ερντογάν, ο σκληροτράχηλος ιμάμης Γκιουλέν, ο άνθρωπος που τον ανέβασε και τον διατήρησε στην εξουσία.

Η πτώση του Ερντογάν, όποτε και αν γίνει, θα κάνει πάταγο και οι αντίπαλοί του θα τον στείλουν ξανά στη φυλακή, αν δεν εγκαταλείψει έγκαιρα την Τουρκία. Θα σημάνει, όμως, και την έναρξη μεγάλων αλλαγών που θα αφορούν και εμάς, καθώς ο Γκιουλέν –εάν είναι ο νικητής της σύγκρουσης- θα προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση των σχέσεων με το Ισραήλ, και θα παρουσιάσει εντελώς αδιάλλακτες θέσεις στο Κυπριακό, στο Αιγαίο και στο Κουρδικό.

Βεβαίως, ο κ. Ερντογάν δεν είχε διαφορετικές θέσεις στα θέματα που ενδιαφέρουν την Αθήνα και τη Λευκωσία. Ομως, αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ελλάδας και της Κύπρου με την απόφασή του να αναδείξει το Ισραήλ στον ύψιστο εχθρό του. Το μίσος του για το Εβραϊκό Κράτος γέννησε μία μεγάλη συμμαχία στην Ουάσιγκτον, και κάθε μέρα που περνά αλλάζουν δραματικά τα πράγματα για τα συμφέροντα του Ελληνισμού… Γι’ αυτό πρέπει να προσευχόμαστε να παραμείνει στην εξουσία…

*Follow on twitter: @mignatiou

Και επίσημα “στρατιωτικός νόμος” για την αιθαλομίχλη – Κλείνουν σχολεία, δημόσια κτίρια και απαγόρευση ακόμα και της κυκλοφορίας!

- Δε "ρίχνουν" το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά κλείνουν τα σχολεία λόγω αιθαλομίχλης
- Θα απαγορευέται ακόμη και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων
- Δείτε τα έκτακτα μέτρα για το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που "πνίγει" όλες τις μεγάλες 
πόλεις
Μετά και από την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες ανήμερα των Χριστουγέννων μεταξύ των τριών αρμόδιων υπουργών, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Μανιάτη, δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι Υπουργικές Αποφάσεις για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης καθώς και για τη δωρεάν παροχή ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες κατά τις οποίες εκδίδεται σύσταση για διακοπή της χρήσης τζακιών και θερμαστρών στερεών καυσίμων.

Επιμένουν να μη ρίχνουν τη τιμή του πετρελαίου κι ας "πνιγόμαστε" από την αιθαλομίχλη

Προβλέπονται σειρά μέτρων που ξεκινούν από συστάσεις και κλιμακώνονται, ανάλογα με το βαθμό συγκέντρωσης αιρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, μέχρι και σε διακοπή λειτουργίας εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης σε δημόσια κτίρια, κλείσιμο σχολείων, περιορισμούς στην κυκλοφορία και την παραγωγική δραστηριότητα.

Τα έκτακτα μέτρα όταν το φαινόμενο της αιθαλομίχλης είναι έντονο

Ειδικότερα, για τις περιόδους που η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων υπερβαίνει τα 150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα, λαμβάνονται τα εξής μέτρα:

-Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση − δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. 'Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

-Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

-Διακοπή λειτουργίας των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Σύσταση για διακοπή χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμωνκαι θερμαστρών βιομάζας και για χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης έναντι της χρήσης στερεών καυσίμων και καυσίμων στερεής βιομάζας,

-Σύσταση για ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18 οC σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης

-Απαγόρευση λειτουργίας αποτεφρωτικών κλιβάνων,

-Απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοικτούς χώρους,

-Διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, με εξαίρεση των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν αέρια καύσιμα. Εξαιρούνται τα κτίρια περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία, οι κλινικές, τα αγροτικά - περιφερειακά ιατρεία, οι υγειονομικοί σταθμοί, τα κέντρα υγείας, τα ψυχιατρεία, τα ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα ιδρύματα χρονίως πασχόντων, οι οίκοι ευγηρίας − γηροκομεία, τα βρεφοκομεία, τα οικοτροφεία - ορφανοτροφεία, οι ξενώνες, τα άσυλα καθώς και οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Περιορισμός κατά 30% της βιομηχανικής-βιοτεχνικής δραστηριότητας ο οποίος θα αποδεικνύεται με στοιχεία μείωσης παραγωγής ή και κατανάλωσης καυσίμου, σε σχέση με το μέσο όρο λειτουργίας των προηγούμενων επτά ημερών. Εξαιρούνται οι μονάδες συνεχούς πυράς και οι μονάδες που χρησιμοποιούν αέρια καύσιμα.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των ΙΧ επιβατικών βενζινοκίνητων μη καταλυτικών, των ΙΧ πετρελαιοκίνητων και όλων των πετρελαιοκίνητων φορτηγών ιδιωτικής χρήσης στις περιοχές που θα καθορίζονται στην ανακοίνωση κήρυξης της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων,

-Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των σχολικών λεωφορείων καθώς και όλων των φορτηγών δημόσιας χρήσης στις περιοχές που θα καθορίζονται στην ανακοίνωση κήρυξης της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων,

-Κυκλοφορία των ταξί με σύστημα μονών -ζυγών.

Οι αποφάσεις για την εφαρμογή των μέτρων λαμβάνονται για την Αττική από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και για την υπόλοιπη χώρα από τους Περιφερειάρχες. Για χαμηλότερα επίπεδα ρύπανσης προβλέπονται επίσης ηπιότερα μέτρα. Το σύνολο του σχεδίου αναγράφεται στη συνημμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου
Με δύο ακόμη αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη και του υφυπουργού Μάκη Παπαγεωργίου:

- Θεσπίζεται η δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας (εκτός από τις χρεώσεις για δίκτυα κλπ.) στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Στόχος είναι να δοθεί κίνητρο για χρήση ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης αντί για τζάκια, σόμπες κλπ.

- Επεκτείνεται η έκπτωση στο τιμολόγιο του ηλεκτρικού για οργανώσεις που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Πρόκειται αναλυτικά για φορείς ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εκκλησιαστικά ιδρύματα τα οποία παρέχουν συσσίτια και διαθέτουν μαγειρεία, εστιατόρια κλπ., νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου προνοιακού χαρακτήρα που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν δημιουργήσει πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ, οι οποίες στεγάζονται σε δημοτικά κτίρια (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία και κοινωνικά συσσίτια). Για τις δύο πρώτες περιπτώσεις το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1200 κιλοβατώρες και για τις δύο επόμενες 1000 kWh. Η έκπτωση για όλες τις κατηγορίες είναι 70 % επί του τιμολογίου του προμηθευτή.