Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Καταρρέει η "Ελλάς Ελλήνων Τραπεζιτών"




Τι σημαίνει τελικά ότι οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα stress tests εκτός από την Αγροτική που βρίσκεται σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και τη Eurobank που ετοιμάζει κινήσεις ενίσχυσης της κεφαλαιακής της επάρκειας;
Και τι είναι αυτό που κάνει τον κ. Βενιζέλο να φουσκώνει σαν… παγώνι για το αποτέλεσμα;
Πράγματι είναι ενθαρρυντικό ότι το τραπεζικό σύστημα δείχνει αντοχές σ’ αυτή την κρίση και ασφαλώς θα ήταν πολύ δυσάρεστη εξέλιξη να «σκάσει» μια τράπεζα αυτή την περίοδο. Μήπως όμως, ξεχνούμε τα δισεκατομμύρια που έχουν δοθεί από το κράτος τα τελευταία τρία χρόνια σε μετρητά και εγγυήσεις;
Κάποιοι κάνουν λόγο για ένα μυθώδες ποσό που ξεπερνά τα 100 δις ευρώ. Τόσα έδωσε η πολιτεία για να στηρίξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όπως λέει.
Θέλουμε δηλαδή να ξεχάσουμε ότι οι τράπεζες αυτές ανήκουν σε επιχειρηματίες; Στον κ.Λάτση, τον κ. Σάλλα και τους εφοπλιστές, τον Κωστόπουλο και ούτω κάθε εξής. Εκτός από την Αγροτική και το ΤΤ όλες οι άλλες τράπεζες χρηματοδοτήθηκαν και εγγυοδοτήθηκαν από το κράτος για να μην καταρρεύσουν.
Επίσης, μήπως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την προηγούμενη δεκαετία οι τράπεζες αυτές που ζητούν βοήθεια από την πολιτεία είχαν την τελευταία δεκαετία κέρδη 41 δις ευρώ αν και φορολογήθηκαν με συντελεστή 17%; Το 2009 όπου ξεκίνησε η κρίση για όλους τους Έλληνες τα κέρδη των τραπεζών ήταν 6,1 δις ευρώ.
Μην ξεχνάμε ότι τα πρώτα 28 δις ευρώ τα έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ και συνέχισαν οι πασόκοι με τα υπόλοιπα τεράστια ποσά. Άλλα δόθηκαν μετρητά, άλλα με ομόλογα, άλλα με εγγυήσεις για να μπορούν να δανείζονται, σημασία έχει ότι δόθηκαν απίστευτα δις για να μπορούν οι τραπεζίτες να επαίρονται που πέρασαν τα stress tests.
Όμως, κάποια τραπεζικά πουλάκια μας λένε ότι εκτός από την Εθνική οι υπόλοιποι έκαναν κάθε μέρα το σταυρό τους για να τη βγάλουν καθαρή. Μια οι μεγαλοκαταθέτες που πήγαν Ελβετία, μια οι κακομοίρηδες με τις αποταμιεύσεις τους που τις έβαλαν στα σεντούκια, τα γκισέ των τραπεζών άδειασαν.
Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι για το σημερινό αδιέξοδο των τραπεζών φταίνε οι ίδιες κι όχι η κρίση. Για θυμηθείτε με πόση ευκολία όλοι οι τραπεζίτες έκαναν ανοίγματα στα Βαλκάνια. Για θυμηθείτε τα θαλασσοδάνεια που έδιναν και τους υπέροχους παράδεισους που υπόσχονταν στον κόσμο για να τους κάνουν πελάτες. Θυμηθείτε την περίοδο των παχιών αγελάδων που μας έπαιρναν προμήθεια ακόμη κι όταν… βήχαμε μέσα στην τράπεζα.
Και φυσικά θυμηθείτε τις τεράστιες αυξήσεις κεφαλαίων που έκαναν όλοι τους όταν το χρηματιστήριο έμοιαζε με καζίνο; Που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά;
Και γιατί οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών όταν ήρθε η ώρα της κρίσης λούφαξαν και δεν έβγαζαν ευρώ από την τσέπη τους;
Φανταστείτε ότι με πέντε – δέκα δις ευρώ θα μπορούσε το κράτος να εθνικοποιήσει όλες τις τράπεζες μαζί.
Έρχεται λοιπόν τώρα ο κ. Βενιζέλος να πανηγυρίσει γιατί πέρασαν τα τεστ οι τράπεζες Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι «τα κριτήρια ήταν ιδιαίτερα αυστηρά, ήταν ακραία. Και για τις ελληνικές τράπεζες ήταν ακόμα πιο αυστηρά, γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν την κρίση του ελληνικού δημοσίου χρέους». Τονίζει, ωστόσο, ότι «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ανταπεξέρχεται. Έχει επαρκή κύρια βασικά ίδια κεφάλαια και εκπληροί τις προϋποθέσεις του Μνημονίου, οι οποίες είναι ακόμη αυστηρότερες, γιατί τώρα πρέπει να ελεγχθούν και τα τυχόν επισφαλή δάνεια. Έχουμε, επίσης, διαμορφωμένους μηχανισμούς στήριξης. Έχουμε το Ταμείο Χρηματοδοτικής Σταθερότητας, έχουμε το Ευρωσύστημα μέσα στο οποίο βρίσκεται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με επικεφαλής την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και με τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος και των κεντρικών τραπεζών», καταλήγει.
Ξέχασε να μας πει για την ενίσχυσή τους με κρατικά χρήματα. Όπως ξέχασε να μας πει πόσο έχει φορτώσει η κυβέρνησή του με ομόλογα τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια προκειμένου να μην εκτοξευτεί το χρέος.
Έχουμε κατά καιρούς γράψει για την Ελλάς Ελλήνων Τραπεζιτών αλλά και για την ανάγκη συγχωνεύσεων. Κι αυτό θα είναι το επόμενο βήμα, είναι μονόδρομος. Πολύ σύντομα θα υπάρξουν οι κινήσεις συνενώσεων καθώς δεν μπορούν να αντέξουν άλλο οι τράπεζες. Ειδικά αν αποφασιστεί ένα κούρεμα ομολόγων 20%-30% ή και περισσότερο. Αν δεν μαζευτούν, αν δεν πουλήσουν τις θυγατρικές τους κι αν εγκαταλείψουν τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους για… διεθνή καριέρα είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσουν.

Γιώργο, ξέρεις τι είναι το Δίστομο;


  • H Xάγη μας δίνει το πράσινο φως να προχωρήσουμε για το Δίστομο και ο ΓΑΠ λέει ότι δεν είναι ώρα να ανοίξουμε το θέμα!
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να το ενημερώσει για τα έννομα συμφέροντα που έχει στην υπόθεση που αφορά την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας μετά από τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική δικαιοσύνη για την αποζημίωση των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων.
«Το Δικαστήριο δίνει την έγκριση στην Ελλάδα να παρέμβει» ως τρίτο μέρος στην υπόθεση, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Δικαστήριο, διευκρινίζοντας ότι η Αθήνα μπορεί κατά συνέπεια «να ενημερώσει το δικαστήριο για τη φύση των δικαιωμάτων και των εννόμων συμφερόντων της (…) τα οποία θα μπορούσε να θίξει η απόφαση του Δικαστηρίου».
Η Γερμανία είχε προσφύγει στο Δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2008 ζητώντας να αναγνωριστεί ότι τα ιταλικά δικαστήρια, εξετάζοντας υποθέσεις που αφορούν ναζιστικά εγκλήματα παραβιάζουν το προνόμιο της ετεροδικίας του γερμανικού δημοσίου.
Αμφισβητεί κυρίως μια απόφαση ιταλικού δικαστηρίου το οποίο έδωσε εντολή να κατασχεθούν δύο ιδιοκτησίες του γερμανικού κράτους στην Ιταλία κατόπιν αιτήματος των συγγενών των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, τον Ιούνιο του 1944, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 217 άνθρωποι.
Η Ελλάδα είχε ζητήσει τον Ιανουάριο να παρέμβει στην υπόθεση και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει λόγο για τον «ιδιαίτερο συμβολισμό» της περίπτωσης του Διστόμου. Η ελληνική παρέμβαση θα πρέπει να γίνει γραπτώς στο Δικαστήριο πριν από τις 5 Αυγούστου.
Το Βερολίνο αρνείται να αποζημιώσει του απογόνους των θυμάτων του Διστόμου υποστηρίζοντας ότι το θέμα των αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί με μια διμερή συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας το 1960.

Όλο και πιο πολλοί Ευρωπαίοι υποστηρίζουν... λύση χωρίς επιλεκτική χρεοκοπία για την Ελλάδα




Οι φωνές στην Ευρώπη για λύση στο πρόβλημα του χρέους χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτη η επιλεκτική χρεοκοπία πληθαίνουν ενόψει της σύγκλησης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης την Πέμπτη.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Γάλλος υπουργός Οικκονομκών Φρανσουά Μπαρουά επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί μια αποτελεσματική λύση που δεν θα περιλαμβάνει την επιλεκτική χρεοκοπία ως μέρος της.

Κατά της ελληνικής χρεοκοπίας τάχθηκε και ο Έντβαλντ Νοβότνι, μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ, ενω ανάλογης λογικής ήταν η παρέμβαση πέντε πρώην ηγετών, οι οποίοι με άρθρο τους στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ζητούν να υπάρξει ένα σαφές όραμα για την επόμενη μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ.

Το άρθρο συνυπογράφουν οι Ζακ Ντελόρ, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φελίπε Γκονζάλες, πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, Ρομάνο Πρόντι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ετιέν Νταβινιόν, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Αντόνιο Βιτορίνο, πρώην επίτροπος από την Πορτογαλία.

Στο άρθρο γίνεται κριτική στη γερμανική κυβέρνηση για την αδυναμία να δώσει μια πειστική απάντηση, ενώ χαρακτηριστικά τονίζεται ότι "σαφές όραμα για την Ευρώπη σήμερα σημαίνει ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας, γιατί κανείς σήμερα δεν μπορεί να μετρήσει τις επιπτώσεις. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον ελληνικό λαό που υποφέρει. Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη άλλωστε σημαίνει ότι τα κράτη και οι οικονομικοί θεσμοί συμμετέχουν για να ξαλαφρώσουν οι πολίτες της χώρας που είναι σε δύσκολη θέση, από το βάρος που φέρουν".

Η γερμανική στάση είναι ένα ερωτηματικό, υπό την έννοια ότι επισηλμως η κυβελρνης Μέρκελ εξακολουθεί να επιμένει στη συμμετοχή ιδιωτών στη λύση, παρόλο που το rollover μέσους του ιδιωτικού χρέους θα θεωρηθεί ως πιστωτικό γεγονός από τους οίκους αξιολόγησης.

Και μπορεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Βεστερβέλε να δήλωσε το Σάββατο ότι η Ευρώπη θα στείλει μήνυμα στις αγορές, ωστόσο οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες επιμένουν ότι θα πρέπει να υπάρξει μία λύση με "κούρεμα" των ομολόγων κατά 50% τουλάχιστον.

Η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να προσβλέπει σε μία λύση με επιμήκυνση του χρέους, πρόσθετη οικονομική βοήθεια και χαμηλότερο επιτόκιο.

Στρατό κομματικών μισθοφόρων στήνει το ΠΑΣΟΚ




Σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση, άμεσα θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας όσοι υπάλληλοι αορίστου χρόνουχαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό, των υπό κατάργηση και συγχώνευση Οργανισμών.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο διαχωρισμός των υπαλλήλων σε απαραίτητους και πλεονάζοντες θα γίνει αποκλειστικά απ’ το καθεστώς ΠΑΣΟΚ! Το ΑΣΕΠ εδώ δεν θα έχει κανένα λόγο.
Α. Μαζικά και χωρίς καμία αντικειμενική διαδικασία πλήθος εργαζομένων θα ριχτεί στον καιάδα της εργασιακής εφεδρείας – ανεργίας.
Οι πλεονάζοντες, όμηροι της εργασιακής εφεδρείας, θα καταταγούν σε πίνακα βάσει των ικανοτήτων τους με κριτήρια του ΑΣΕΠ.… !!!
- Όσοι λοιπόν κριθούν ως πλεονάζον προσωπικό, πέρα απ’ την φτώχια τους, θα στιγματιστούν και με δημόσια διαπόμπευση αποβολής απ’ τοΔημόσιο.
- Ως μη απαραίτητοι θα καταταγούν στον πίνακα ανικανότητας του ΑΣΕΠ και μάλιστα με βαθμό προτεραιότητας ανάλογα με τα προσόντα τους...!!!
- Οι έσχατοι του πίνακα με τι προσόντα θα αναζητήσουν εργασία...;
- Τα φασιστικά καθεστώτα ωχριούν μπροστά σ’ αυτό το μοντέλο εργασίας.
Β. Αντίθετα όσοι υπάλληλοι κριθούν αυθαίρετα απ’ το καθεστώς ΠΑΣΟΚ ως απαραίτητοι, θα διατηρήσουν την εργασία τους στις κρατικές δομές.
Το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύεται την κρίση και ενισχύει τον κομματικό του στρατό στο δημόσιο που διατηρεί, με τους δικούς του υπάλληλους απ’ τους φορείς που καταργεί.
Σήμερα μάλιστα «κλείνει το μάτι» σε καθένα υπάλληλο και του αφήνει υπόνοιες εργασιακής εξασφάλισης, για να πετύχει την σιωπηλή του στάση και την ελάχιστη αντίδρασή του στους εργασιακούς χώρους...!!!
Το ΠΑΣΟΚ αγαπά το λίπος (τις θυσίες) των Ελλήνων, άλλωστε τούτο το μαρτυρά η εικόνα των 2 αντιπροέδρων του.

Το χρήμα παράγει μόνο χρέος






Τελικά, πώς δημιουργείται το χρήμα; Ποιός το δημιουργεί; Πώς αποφασίζεται πόσα χρήματα θα δημιουργηθούν; Πόσα χρήματα υπάρχουν στον κόσμο;

Τι είναι ο πληθωρισμός, τι είναι ο ρυθμός ανάπτυξης και πώς συνδέονται αυτά μεταξύ τους; Τι είναι το εθνικό χρέος; Πώς είναι δυνατόν, όλα τα κράτη να έχουν εθνικά χρέη; Πού χρωστάνε;

Γιατί διαβάζουμε συχνά ότι η Αμερική κάνει πολέμους για να βοηθήσει την οικονομία της ξοδεύοντας χρήματα στα όπλα; Γιατί δεν βελτιώνεται και η δική μας οικονομική κατάσταση όταν ξοδεύουμε άσκοπα τα χρήματα;

Πώς είναι δυνατόν όλοι, οι απλοί άνθρωποι, οι εταιρίες και οι κυβερνήσεις που με την εργασία τους παράγουν όλο τον πραγματικό πλούτο, να είναι χρεωμένοι στις τράπεζες, δηλαδή σε αυτούς που απλά διαχειρίζονται τον πλούτο;

Γιατί δεν αρέσει στις τράπεζες να εξοφλούμε νωρίτερα το δάνειό μας και μας χρεώνουν πρόστιμα; Δεν θέλουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους για να τα ξαναδανείσουν;

Ποιά είναι η διαφορά της τράπεζας και του τοκογλύφου; Και οι δύο δανείζουν έντοκα, έτσι δεν είναι; Ο τοκογλύφος δανείζει τα δικά του χρήματα. Η τράπεζα;

Γιατί κάθε οικολογική προσπάθεια αποτελεί άσκηση ματαιότητας στην σημερινή κοινωνία; Τι είναι αυτό που καθιστά αναπόφευκτη την καταστροφή του πλανήτη; Δεν φτάνουν οι φυσικοί πόροι για όλους;

Τι σημαίνει "κραχ"; Γιατί είναι μαθηματικά αναπόφευκτος ο ερχομός μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, πιθανότατα χειρότερης από αυτήν του 1929;

Πού οφείλεται η σημερινή κρίση και πόσο φρικτά ειρωνικό είναι να δίνουν οι κυβερνήσεις τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών (σε μορφή οικονομικής βοήθειας) στις τράπεζες για να "ορθοποδήσουν";

Το σύντομο ντοκυμαντέρ "Money as Debt" του Paul Grignon έρχεται για να μας εξηγήσει με απλό τρόπο το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα και να μας βοηθήσει να απαντήσουμε σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα.

10.000 Ελληνες αγόρασαν εξοχικό στη Τουρκία



Εκατομμυριούχοι γυρνούν την πλάτη στις ελληνικές πολυτελείς βίλες καθώς η οικονομία της χώρας μας αλλά και τα δημοσιεύματα που συχνά την παρουσιάζουν ως τον τόπο της αβεβαιότητας, τους τρομάζει, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. 

Ακόμη και οι σημαντικές μειώσεις στις τιμές πώλησης, το...
ύψος των οποίων καθορίζεται συνήθως από τη βιασύνη και την ανάγκη που έχουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να τα πουλήσουν, δεν φαίνεται να τους ελκύουν.

Την ίδια ώρα, με εκρηκτικούς ρυθμούς ανεβαίνει η αγορά εξοχικών κατοικιών στη γειτονική μας Τουρκία. Όπως προκύπτει από έκθεση της τουρκικής υπηρεσίας κτηματογράφησης για τις αγοραπωλησίες που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία τετραετία στην Τουρκία από ξένους, οι Έλληνες έχουν αποκτήσει 9.954 παραθεριστικές κατοικίες, κατέχοντας την τρίτη θέση, μετά τους Βρετανούς και τους Γερμανούς.

Τα σκήπτρα των προτιμήσεων για τους έλληνες αγοραστές κρατούν η Αττάλεια και η Αλικαρνασσός, οι οποίες εκτός των άλλων διαθέτουν και καλή σύνδεση με τα ελληνικά παράλια. Όπως λένε γνώστες της αγοράς, η τιμή του τ.μ. για μία κατοικία στα τουρκικά παράλια μπορεί να κυμαίνεται από 1.000 - 1.300 ευρώ/τ.μ. όταν στα ελληνικά νησιά συνήθως ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ/τ.μ.

Πέραν των δελεαστικών τιμών στις οποίες προσφέρονται, τα εξοχικά στην Τουρκία, συνήθως, βρίσκονται σε οικιστικά συγκροτήματα που διαθέτουν πολυάριθμες παρεχόμενες υπηρεσίες μεταξύ άλλων και… ελικοδρόμια

Γερμανικό Ifo: "Να γυρίσετε στην δραχμή για να σωθείτε"


  
Υπέρ της άμεσης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ για να μπορέσει να ανορθώσει την οικονομία της, τάσσεται ο πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου του Μονάχου (το οποίο έχει συμβουλευτικό ρόλο επί της οικονομικής πολιτικής της κάθε γερμανικής κυβέρνησης), Ifο, Χανς Βέρνερ Ζιν, ο οποίος ασκεί επίσης κριτική στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την μέχρι στιγμής διαχείριση της κρίσης.
«Οι χώρες της Ευρώπης θεωρούν ότι πρόκειται για βραχύβιες επιθέσεις των αγορών, τις οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν θέτοντας στη διάθεση νέα χρηματικά μέσα», λέει ο καθηγητής Ζιν στην εφημερίδα Passauer Neue Presse. Ο ίδιος το αντικρούει σημειώνοντας ότι «υπάρχει μία τεράστια κρίση ισοζυγίου πληρωμών στην Ευρώπη, η οποία προκλήθηκε, επειδή ορισμένες χώρες μέσω των φτηνών δανείων που έφερε το ευρώ, υπερθερμάνθηκαν πληθωριστικά και έχασαν ανταγωνιστικότητά τους».

Ο ίδιος θεωρεί ότι «η επιστροφή στη δραχμή είναι ο πιο εύκολος δρόμος για την Ελλάδα», τονίζει, όμως, ότι «η χώρα θα πρέπει να το αποφασίσει μόνη της. Κανείς δεν θα πρέπει να την πιέσει».

Ειδικά, για την ελληνική κρίση χρέους υποστηρίζει ότι η κατάσταση δεν είναι συγκρίσιμη με άλλες χώρες της Ευρωζώνης. "Η Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερο συστημικό πρόβλημα, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται ούτε με χρηματοδοτήσεις, ούτε με μέτρα που αυξάνουν την ύφεση και περιορίζουν την κατανάλωση. Χρειάζεται υποτίμηση του νομίσματός της για να γίνει ανταγωνιστική και να υπάρξει και εσωτερική υποτίμηση. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν βγει από το ευρώ".

Και συνεχίζει:

«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορεί να επιλυθεί στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. Η χώρα είναι εξαιρετικά ακριβή, δεν είναι ανταγωνιστική και θα έπρεπε να προχωρήσει σε υποτίμηση κατά 20 - 30%», λέει ο καθηγητής Ζιν. Σημειώνει δε ότι «η κατάσταση θυμίζει τη Γερμανία του 1929 και του 1933».

Ε.Βασιλάκος για ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλο:



"Ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον"

Σε κατάθεση-κόλαφο στην Επιτρόπή Εξοπλισμών της Βουλής κατά του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για τα πεπραγμένα του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ότι αφορά τη νέα σύμβαση-τροποποίηση του εκυγχρονισμού των υποβρυχίων Type 209, αλλά και τις πληρωμές που έκανε στη Thyssen Marine Systems, προχώρησε ο πρώην Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Ευάγγελος Βασιλάκος στην Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο την περίοδο από το 2002 μέχρι σήμερα.
Ο πρώην Γενικός Διευθυντής εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για αποφάσεις που προκάλεσαν μεγάλη ζημία στο ελληνικό δημόσιο (417 εκατ. ευρώ), παρά τις προιδοποιήσεις που του είχε απευθύνει.
Συγκεκριμένα τον κατηγορεί ότι  κατέβαλε 300.000.000 ευρώ στους Γερμανούς μετρητά από τα υπόλοιπα των συμβάσεων "Αρχιμήδης" και "Neptune II", ενώ τον είχε προειδοποιήσει ότι οι Γερμανοί μπορούσαν να υπαναχωρήσουν και να καταγγελουν την σύμβαση για τη ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων, όπως και έινε.
Επίσης τον κατηγόρησε ότι με την σύμβαση επιβάρυνε επίσης κατά 117.000.000 ευρώ το δημόσιο αφού αυτά δεν ήταν "αννταλλακτικά για τα 214" όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, αλλά εξαρτήματα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό των Type 209 και τώρα είναι άχρηστα! Επίσης αναφορικά με την σύμβαση ναυπήγησης των δύο υποβρυχίων (αυτή που κατήγγειλαν οι Γερμανοί 7 μήνες μετά την υπογραφή της γιατί δεν τους πληρώνει ο Ι.Σάφα) είπε ότι για το φιάσκο είτε ευθύνεται η πολιτική ηγεσία είτε παρασύσρθηκε από την στρατιωτική.
Ας δούμε ολόκληρο το απ΄σοπασμα της κατάθεσής του:
"Τον Ιανουάριο 2010  η Γερμανική πλευρά ζήτησε την καταβολή ποσού 300.000.000 ευρώ για να προχωρήσει στην πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στη εταιρεία Abu Dhabi Mar. Το ποσό αυτό, κατά πάσα πιθανότητα, αφορά το τίμημα που υπολειπόταν να καταβληθεί στη Γερμανική πλευρά για την υλοποίηση της σύμβασης των υποβρυχίων τύπου 214.
Ποσό 300.000.000 ευρώ έχει εκταμιευθεί μετά την κύρωση από τη Βουλή του νόμου μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας, Τhyssen Kroup Marine Systems, Abu Dhabi Mar. Επισημαίνω ότι η συμβουλή μου προς τον τότε Υπουργό Άμυνας, κ. Βενιζέλο ήταν να καταβάλει το ποσό των 300.000.000 ευρώ σε ορίζοντα τριετίας, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα να υπαναχωρήσει η Γερμανική εταιρεία από τη συμφωνία, πρόβλεψη που δυστυχώς επαληθεύτηκε.
Επιπροσθέτως, είναι χρήσιμο να αναφερθεί ότι το ποσό των 117.000.000 ευρώ της σύμβασης του εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων τύπου 209 δεν αφορά ανταλλακτικά για τα υποβρύχια τύπου 214, όπως ανακριβώς έχει ειπωθεί, αλλά αφορά καινούργια υλικά που θα τοποθετούνταν στα εκσυγχρονισμένα υποβρύχια τύπου 209. Κατά συνέπεια, το ποσό αυτό επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αναιτιολόγητα.
Περαιτέρω, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τη δικαστική διαμάχη μεταξύ Τhyssen Kroup Marine Systems και Abu Dhabi Mar γεννάτε ένα σημαντικό, κατά την άποψη μου ζήτημα: ή τα δύο νέα υποβρύχια τύπου 214 είναι επιχειρησιακή αναγκαιότητα οπότε η μη πρόσκτηση τους παραπέμπει σε πολιτικές ευθύνες ή δεν είναι επιχειρησιακή αναγκαιότητα οπότε προκύπτουν ευθύνες για την στρατιωτική ηγεσία".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ!



ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ (εκπληκτικο βιντεο)

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Το τέλος της Γ Ελληνικής Δημοκρατίας. Barbarians ante portas.



“Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.”
Περιμένοντας τους Βαρβάρους. Καβάφης.



Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας θα περιοριστούν σε εκτεταμένο βαθμό!
Αυτά δήλωσε ό πρόεδρος του Eurogroup, ένα από τα στελέχη της ευρωπαϊκής διεθνούς ελίτ.
Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης στην πραγματικότητα αποκαλύπτουν την ουσία του ζητήματος και λειτουργούν πολύ υγιέστερα από τους ευρωπαίους τραπεζίτες, αντίθετα από τα όσα ισχυρίζονται τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Όταν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης δεν πείθονται από τα σχέδια διάσωσης της χώρας και προεξοφλούν την ελληνική χρεοκοπία, στην πραγματικότητα αξιολογούν ορθά το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Η άνοδος των Spreads και το παιχνίδι με τα vulture funds δεν έχει τελειωμό, άσχετα από την οικονομική ηθικολογία των κυβερνώντων που μιλούν για βρώμικα παιχνίδια των οίκων αξιολόγησης. Τα περί επιστροφής στις αγορές είναι κενολογίες που επιδιώκουν να καλυφθεί το ουσιαστικό πρόβλημα. Όταν κατά την πρόβλεψη του μεσοπρόθεσμου, το χρέος θα φτάσει στο 140% του ΑΕΠ, δεν υφίσταται ζήτημα επιστροφής στις αγορές, η Ελλάδα είναι τελειωμένη τουλάχιστον οικονομικά.
Οι δηλώσεις Juncker, ως εκπροσώπου του ευρωπαϊκού καρτέλ, θέτουν το ζήτημα στη σωστή του διάσταση. Σκοπός της ευρωπαϊκής χρηματιστικής ελίτ με τα προγράμματα διάσωσης, είναι κυρίως η μείωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και η λεηλασία της. Αυτό άλλωστε τόνιζε και ξανατόνιζε ο πρωθυπουργός της χώρας όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία: «Η ΝΔ μας παρέδωσε μια χώρα με μειωμένη εθνική κυριαρχία». Άρα οι δηλώσεις Juncker, έρχονται να επαληθεύσουν τον πρωθυπουργό και να αποκαλύψουν το πραγματικό σχέδιο της ευρωπαϊκής ελίτ και των καρτέλ αναφορικά με την Ελλάδα.
Από αυτή τη σκοπιά, και καθώς πολλά από τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας παραχωρήθηκαν στην ευρωπαϊκή ελίτ ήδη από τη περίοδο Σημίτη, με την είσοδο στην ΟΝΕ, είναι ευνόητο ότι η αλματώδης αύξηση του χρέους αποτέλεσε μέρος του σχεδίου για την δέσμευση της χώρας στους δανειστές και κυρίως στους σωτήρες της ΕΕ. Η υποδούλωση στις αγορές αποφεύγεται τελικά, με την υποδούλωση στους ευρωπαίους τραπεζίτες, έτσι ώστε να μετατραπεί η χώρα σε προτεκτοράτο των τραπεζών, ώστε να εφαρμοσθεί το σχέδιο ολοσχερούς λεηλασίας του πλούτου της.
Οι δηλώσεις Juncker, περί δημιουργίας ενός ταμείου ιδιωτικοποιήσεων αντίστοιχου της βρωμερής Treuhand, που κατέστρεψε πλήρως την Ανατολική Γερμανία και οδήγησε εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία και την μετανάστευση, αποκαλύπτει την φρίκη που προετοιμάζει η ντόπια και ευρωπαϊκή ελίτ για τους έλληνες.

Η απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων για την οποία κάνει λόγο ο Juncker, θα πρέπει να ειδωθεί από πολλές πλευρές. Τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι άμεσα συνυφασμένα με το κράτος, δηλαδή τα εδάφη, τον σταθερό πληθυσμό και τα συνεκτικά πολιτισμικά στοιχεία. Η κυριαρχία αφορά τον αλληλοπροσδιορισμό αυτών των στοιχείων, από τα οποία απορρέει η απαγόρευση επέμβασης στα εσωτερικά του κράτους από άλλες χώρες, η επιλογή πολιτικού συστήματος, διακυβέρνησης, αξιοποίησης του παραγόμενου πλούτου και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, του καθορισμού της εθνικής οικονομίας, της Παιδείας, πολιτικών δικαιωμάτων, Άμυνας, Υγείας κτλ.
Είναι ολοφάνερο ότι η Ελλάδα-όπως το έλεγε ο Παπανδρέου-έχει απολέσει την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτή. Ήδη η οικονομική και κοινωνική πολιτική διαμορφώνεται από τις χρηματιστικές ελίτ.
Σε τι αναφέρεται λοιπόν ο Juncker, όταν αναφέρεται σε περαιτέρω καθολική μείωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων; Προφανώς στα σχέδια της ευρωπαϊκής χρηματιστικής ελίτ είναι η δημιουργία ενός κράτους δορυφόρου με πλασματική κοινοβουλευτική κυβέρνηση που θα διοικείται από το ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Εντούτοις αυτό έχει ήδη συντελεστεί. Άρα, αναφέρεται πρώτιστα στην λεηλασία του φυσικού και παραγωγικού πλούτου και επιπρόσθετα στην επαναχάραξη των ελληνικών συνόρων, σύμφωνα με τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές ισορροπίες που επιδιώκει η ευρωπαϊκή ελίτ. Επιπρόσθετα, στην δραματική μείωση των κοινωνικών, πολιτικών, ανθρώπινων και πολιτισμικών δικαιωμάτων.
Το τέλος της Ελληνικής Δημοκρατίας, των δικαιωμάτων και του εθνικού αυτοπροσδιορισμού, είναι στα σχέδια της ευρωπαϊκής ελίτ και των ντόπιων διευθυντών τους.

Τανκς ή…αυταρχική Δημοκρατία.


Από το, η «Ελλάδα ανήκει στους έλληνες», στο, η «Ελλάδα ανήκει στους δανειστές της». Από το πατριωτικό στο μετα-εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.


Ο «αυταρχικός κρατισμός» της μεταπολιτευτικής κυβέρνησης Καραμανλή, προσπάθησε να συμφιλιώσει την μεταπρατική και ενδογενή ελληνική αστική τάξη με τις λαϊκές μάζες, μέσω μιας φιλελεύθερης πολιτικής που επέτρεπε στον ελληνικό καπιταλισμό να ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι, τα κόμματα και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Το «Καραμανλής ή τανκς», έθετε το δίλημμα: στρατιωτικό κράτος ή αυταρχικό, με φιλελεύθερο πρόσημο. Με άλλα λόγια, η Δημοκρατία έχει τα όριά της και ανήκει στην αστική τάξη.



Ανδρεϊσμός: Ο «λαός στην εξουσία» ή εξουσία με λαϊκή νομιμοποίηση.


Εντούτοις, ο αναπτυσσόμενος ριζοσπαστισμός, βάζει σε δοκιμασία τον Καραμανλικό πατερναλιστικό κρατισμό. Το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει την εξουσία αξιοποιώντας τα αντιδεξιά συνθήματα και γίνεται το ηχείο της μικροαστικής ιδεολογίας». Ο Ανδρεϊκός λαϊκισμός με την συναφή εθνικιστική ρητορική του, επέτρεψε την νομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος και κυρίως την ενσωμάτωση της κοινωνικής δυσαρέσκειας σε ένα απλό σχήμα: οι εκπρόσωποι του λαού καταλαμβάνουν το κράτος και επιτυγχάνεται η λαϊκή κυριαρχία. Αυτό που πέτυχε το Ανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, ήταν το πάγιο αίτημα του ελληνικού καπιταλισμού να αποσοβηθούν οι ταξικές συγκρούσεις μέσω της λαϊκής και εθνικιστικής ρητορείας. Κατά τη δεκαετία του 1980 είναι φανερό ότι το σχήμα δεξιά-αντιδεξιά παύει να λειτουργεί και το πολιτικό σύστημα βιώνει ισχυρή κρίση αντιπροσώπευσης. Ο ελληνικός καπιταλισμός διά του ΣΕΒ, κρούει το κώδωνα του κινδύνου, με την επισήμανση ότι οι ανακοπή της κερδοφορίας οφείλεται στην πολιτική τιμών και εισοδημάτων.



Σημιτισμός: «Εκσυγχρονισμός» ή εξουσία χωρίς λαό.

Η εκλογή του Σημίτη στα 1996 με την καταγγελία Τσοβόλα για «δεξιά στροφή» του κόμματος, σηματοδοτεί το νέο ιδεολογικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Η εκσυγχρονιστική ανασυγκρότηση της χώρας, παρά το μίγμα νεοφιλελευθερισμού και Κεϋνσιανισμού, θα προσανατολισθεί με βάση τα κριτήρια σύγκλισης του Μάαστριχ, στον δρόμο προς την ΟΝΕ. Η μονεταριστική πολιτική, μέσω της μείωσης των δαπανών, και της εισαγωγής του συστήματος ευέλικτης εργασίας, θα επιτρέψει ρυθμούς ανάπτυξης πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ των 15. Και ενώ οι μισθολογικές αυξήσεις είναι πολύ κάτω από τα ποσοστά αύξησης της παραγωγικότητας, οι επιχειρήσεις βλέπουν να αυξάνεται σημαντικά η κερδοφορία τους. Η εκροή ελληνικού επενδυτικού κεφαλαίου εντείνεται, ενώ η τραπεζική κερδοφορία φτάνει στα ύψη. Η εκσυγχρονιστική ανασυγκρότηση του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να κάνει την ελληνική αστική τάξη περήφανη. Ο ελληνικός καπιταλισμός στις μεγάλες του δόξες. Το ακροατήριο του σημιτικού ΠΑΣΟΚ άλλαξε δραματικά-σε σημείο σύγκλισης με εκείνο της ΝΔ-αφού οι συγκεκριμένα συμφέροντα βγήκαν ωφελημένα από τον οικονομικό εκσυγχρονισμό.
Ο εκσυγχρονισμός κατάφερε να αντικαταστήσει την εθνική ρητορική του ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, με το σύνθημα της «ισχυρής Ελλάδας», που έγινε το νέο εθνικό σχέδιο του διεθνοποιημένου ελληνικού καπιταλισμού. Ταυτόχρονα, το άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας στην παγκοσμιοποιημένη αγορά και την τεχνολογική εξέλιξη εμφανίστηκε ως μονόδρομος. Το μέγιστο όμως ιδεολογικό επίτευγμα του εκσυγχρονισμού είναι η αποψίλωση της πολιτικής Αυτό όμως στο οποίο διέπρεψε ο εκσυγχρονισμός είναι η δημιουργία μιας αντίληψης για την πολιτική χωρίς λαό. Η κοινωνία παύει να είναι λαός αλλά αποδέκτης των τεχνοκρατικών αποφάσεων των κομματικών ελίτ που στοχεύουν στην οικονομική αποτελεσματικότητα. Η υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, των εργασιακών κεκτημένων και η αντίσταση στην απορρύθμιση, καταγγέλλεται ως λαϊκισμός. Για τον εκσυγχρονισμό, ο λαός, οι κοινωνικές τάξεις και τα αντικρουόμενα συμφέροντα παύουν να υπάρχουν. Τη θέση τους παίρνει η κοινωνία των πολιτών, μια άχρωμη μικροαστική μάζα, που μαζί με τους διαχειριστές του κράτους ασκεί την διακυβέρνηση με σκοπό την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη. Η κοινωνία των πολιτών, το νέο υποκείμενο που αντικαθιστά τον λαό, νομιμοποιεί ταυτόχρονα τον περιορισμό του κοινωνικού, δημόσιου προνοιακού κράτους. Το νέο κράτος, δια του κόμματος και πιο συγκεκριμένα του τεχνοκρατικού επιτελείου του αρχηγού, λειτουργεί παιδευτικά και καθοδηγητικά. Το σημιτικό ΠΑΣΟΚ, απηχώντας τις εκκλήσεις του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, πρόβαλλε την αντίληψη ενός συναινετικού κράτους και μιας αποϊδεολογικοποιημένης πολιτικής, σύμφωνα με την οποία, Δημοκρατία είναι η διαδικασία ώστε οι ψηφοφόροι να επιλέγουν τους κυβερνήτες τους.



Μνημονιακό ΠΑΣΟΚ: νεοφιλελευθερισμός ή..τανκς.

Το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου είναι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο ιδεολογικός λόγος καθορίζεται κυρίως από τα αιτήματα των ντόπιων τραπεζιτών, οι οποίοι κατέχουν μερίδιο στην παγκόσμια χρηματιστική αγορά. Η πολυπολιτισμικότητα και η παγκοσμοποιημένη οικονομία ακυρώνουν κάθε έννοια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Κυρίαρχος του παιχνιδιού είναι το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο, που θα επιβάλλει την τάξη. Το κράτος ανήκει στην νέα εξουσία και όλες οι εξουσίες πηγάζουν από αυτή, την χρηματιστική εξουσία. Οι ελίτ της διακυβέρνησης αντλούν την νομιμοποίησή τους από αυτή την χρηματιστική παγκοσμιοποιημένη αγορά, η οποία δεν απαιτεί απλά, αλλά εκβιάζει την νεοφιλελεύθερη συναίνεση. Οι νέοι κοσμοκράτορες αγοράζουν και πουλούν τα πάντα κατά βούληση: πατρίδες, χώρες και λαούς.
Ιδού πως ο υπουργός Λοβέρδος εκφράζει το νέο ιδεολογικό δόγμα του μετα-εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ: «Κοιτάξτε, η ενότητα είναι βάση για να προχωρήσουμε. Για να κλείσω την προηγούμενη σκέψη αμέσως να την κλείσω και να μπω σε αυτό που μου λέτε τώρα, ολοκληρώνω ως εξής: τη χρειαζόμασταν μόνο στο εσωτερικό για την ασφάλεια των πολιτών, τώρα τη χρειαζόμαστε και εκτός συνόρων για την ασφάλεια αυτών που μας δανείζουν ότι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους με κουρέματα, ή πτωχεύσεις.» (Συνέντευξη υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδου στο ρ/σ Real fm., 30/5/11).
Ταυτόχρονα, ο υπερμεγέθης αντιπρόεδρος θέτει το ζήτημα στην ουσία του:«μεσοπτόθεσμο ή τανκς». Έτσι άλλωστε ξεκίνησε ο κύκλος της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Το μετα-εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει όχι μόνο την πιο δραματική αναδιανομή εισοδήματος σε όφελος της άρχουσας τάξης, αλλά και σε απροκάλυπτη παράδοση της εξουσίας στους τραπεζίτες, με την ακύρωση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας. Αν η χούντα του Παπαδόπουλου ήταν πιο οξυδερκής, θα είχε προτείνει το αντίστροφο: «τάνκς ή κοινοβουλευτική δικτατορία» και θα είχε αποφύγει την λεγόμενη «δημοκρατική εκτροπή».


Η κρίση αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Αντίθετα από τις τεχνοκρατικές, οικονομιστικές, ηθικές και πολιτισμικές ερμηνείες της δημοσιονομικής κρίσης που οδηγεί στην μπανανοποίηση της χώρας, μέσω της πολιτικής ξεπουλήματος των πλουτοπαραγωγικών της πηγών, η κρίση είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εισήγαγε ο Μητσοτάκης και εμπέδωσε το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, όσο και η κυβερνητική ομάδα της «επανίδρυσης του κράτους», είχαν ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών και του παραγωγικού ιστού της χώρας. Η γενικευμένη απορρύθμιση ταυτόχρονα με την ιδεολογική υπονόμευση του κοινωνικού κράτους από τις κομματικές ελίτ, κατέστησαν το κράτος σε κατάσταση πλήρους αναποτελεσματικότητας και αποδιοργάνωσης.
Επιπλέον, η νέα άρχουσα αστική τάξη των τραπεζιτών, που ελέγχει κατ’ ουσία την παλιά ενδογενή αστική τάξη και τις πολιτικές ελίτ, καταχρέωσε τη χώρα δημιουργώντας μια τεράστια φούσκα μέσω του δανεισμού, που της επέφερε τεράστια κέρδη, ενώ διεκδίκησε διαγραφή χρεών, μειωμένη φορολογία, οικονομικές εγγυήσεις και ρευστό. Πάντα βέβαια στα πλαίσια της ΕΚΤ, της ΟΝΕ και της ΕΕ.
Πάραυτα, οι υπεύθυνοι της κρίσης συνεχίζουν να κατηγορούν το κοινωνικό κράτος και τον λαό για τα χάλια της οικονομίας, απαιτώντας να πληρώσει αυτός για την κρίση που δημιούργησαν οι ίδιοι, και ταυτόχρονα αξιοποιούν την κρίση για μεγαλύτερα κέρδη, αφού η νέα καπιταλιστική τάξη προσδοκά ιδιαίτερο ρόλο στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Ο λαός άλλωστε ποτέ δεν υπήρξε. Η Γ Ελληνική Δημοκρατία ήταν ένα φιάσκο ή στην καλύτερη περίπτωση ένα μύθευμα της εγχώριας καπιταλιστικής τάξης για την απασφάλιση της κοινωνικής δυναμικής. Οι ιδιοκτήτες της «δημοκρατίας μας» είναι και παραμένουν, η άρχουσα τάξη και η πολιτική ελίτ. Ο μετεμφυλιακός πολιτικός κύκλος ποτέ δεν έκλεισε.


Συνεπώς.:
«Η χούντα δεν τελείωσε το ‘73».

ΟΙ Ρώσοι κόβουν κάθε επαφή με το καθεστώς


ΟΙ Ρώσοι κόβουν κάθε επαφή με το καθεστώς Παπανδρέου αλλά προχωρούν σε επαφές με την στρατιωτική ηγεσία!

Θυμάστε την απέχθεια με την οποία είχε αντιμετωπίσει ο Πούτιν τον “λαοπρόβλητο” Έλληνα πρωθυπουργό κατά την πρώτη (και τελευταία) επίσκεψη του στη Μόσχα.

Αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στην άνευ προηγουμένου προσβολή με την ακύρωση της επίσκεψης Λαμπρινίδη στην ΜόσχαΗ ακύρωση έγινε από την Ρωσική πλευρά με τρόπο σκληρό, τον σκληρότερο που έχουμε δει στην διεθνή διπλωματία τα τελευταία χρόνια...


Ήταν αναμενόμενο. Ο Πούτιν δεν θέλει καμμία σχέση ή συζήτηση με την κυβέρνηση Παπανδρέου αφού την θεωρεί “μαριονέτα” διεθνων συμφερόντων αλλά και απεχθή ενσάρκωση της δύναμης που μπορεί να κατέχει η “πορτοκαλι” επιβολή αντιλαϊκών καθεστώτων στην Δύση.

Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι οι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ της Ρωσικής διπλωματίας, των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με Έλληνες επιτελείς του στρατού.

Διμερείς επαφές που σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και συνεχής επικοινωνία με υψηλά ιστάμενους της στρατιωτικής ιεραρχίας. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καταδικαστέο.

Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι ένας διοικητής που βλέπει “γεωπολιτικά” και όχι πολιτικάντικα, το πρώτο πράγμα που θα επεδίωκε ήταν να αναβαθμίσει τις σχέσεις με την Ρωσία σε στρατιωτικό επίπεδο ως ανάχωμα στην Τουρκική επιθετικότητα.

Υπάρχει όμως και ένα πιο άσχημο σενάριο που προκαλεί ανησυχία και για το οποίο θα αναφερθούμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.


Αποζημιώσεις σε δικαιούχους παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ



Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές, που επήλθαν κυρίως, σε καλλιέργειες κηπευτικών, πατάτας, εσπεριδοειδών, μήλων και ελιάς, από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα, κ.λ.π.), τη χρονική περίοδο Απριλίου 2010 - Δεκεμβρίου 2010, στις ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες:
Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κιλκίς, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χαλκιδικής.

Η ατάκα της Ημέρας από τον Στ.Ψυχάρη! Μετά έλεγαν τα blogs παράφρονες!


Αρνούμεθα τα Κόμματα και ως συμμορίας και ως ενώσεις ιδιωτικών συμφερόντων. Υπό την έννοιαν αυτή διαλύουν το Κράτος και οδηγούν τους Λαούς εις την Παρακμήν.
Μόνον εκείνα τα Κόμματα, τα οποία επαγγέλονται εις τους οπαδούς των, ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά των, όχι παραβιάζοντα τους νόμους χάριν των φίλων, αλλά εξασφαλίζοντα μιαν γενικήν ευημερίαν, εντός της οποίας όλα τα άτομα θα ευρίσκουν και την ιδικήν των ευημερίαν, μόνον εκείνα τα Κόμματα είναι άξια των ελευθέρων πολιτευμάτων και της εμπιστοσύνης του Λαού μας.”
Γεώργιος “Γέρος” Παπανδρέου (o παπούς του αντιεξουσιαστή)
Μιλάει για την επικείμενη χρεωκοπία και την συμπεριφορά που πρέπει να έχουν τα κανάλια
“…Επομένως, θα ήταν χρήσιμο οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, οι εκδότες των εφημερίδων, οι αρχισυντάκτες και είναι χρήσιμο, μάλλον απαραίτητο, οι υπεύθυνοι των ΜΜΕ, όλοι οι σχολιαστές να είναι κατάλληλα ενημερωμένοι για τις πιθανές εξελίξεις και τους συναφείς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τις συζητούμενες μεθόδους χρηματοδότησης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Έχει μεγάλη σημασία η επικοινωνία σχετικά με τα θέματα αυτά, όπως η ενδεχόμενη υποβάθμιση των ελληνικών χρεογράφων στο επίπεδο «επιλεκτικής πτώχευσης», να γίνει με τρόπο που θα συμβάλει στη σταθερότητα και δεν θα καλλιεργήσει αθέλητα ανησυχίες που μπορεί να προκαλέσουν πανικό στο κοινό, με ανεπιθύμητες συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία…”
Δηλαδή όλο αυτό τον καιρό που το MEGA, η ΥΕΝΕΔ, ο ΣΚΑΙ που μας απειλούσαν με τους μονόδρομους του μνημονίου;
Μας απειλούσαν ότι αν δεν βάλουμε υποθήκη την χώρα θαχρεωκοπήσουμε!
Μας απειλούσαν ότι αν δεν πάρουμε το μεσοπρόθεσμο δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις, γιατί θα χρεωκοπήσουμε.
Μας απειλούσαν ότι αν δεν ξεπουλήσουμε τον πλούτο των παιδιών μας με το ταμείο ξεπουλήματος θα χρεωκοπήσουμε και θα χάσουμε τα λεφτά μας.
Μας απειλούσαν ότι αν δεν πάρει τα μέτρα εξαθλιωσης ο “αντιεξουσιαστής στην εξουσία” θα κλείσουν οι Τράπεζες και θα χάσουμε τις καταθέσεις μας γιατί θα χρεωκοπήσουμε!
Μας απειλούσαν ότι η απεργία στην Ακρόπολη και στα λιμάνια καταστρέφει τον Τουρισμό, τα γιαούρτια απειλούν την δημοκρατία, η ΕΘΕΛ κατέστρεψε το Κέντρο κι οι Αγανακτησμένοι στην πλατεία που αγωνίζονται για το μέλλον της χώρας, ακύρωσαν 8.000 κρατήσεις, γιατί αν δεν περνούσε το μεσοπρόθεσμο θα χρεωκοπούσαμε!
Μας απειλούσαν με δηλώσεις της Δαμανάκη για επιστροφή στην δραχμή, αν δεν περάσει το Μεσοπρόθεσμο, γιατί θα χρεωκοπήσουμε!
Εψαχναν τον φαναρτζή από την Κρήτη που διέδωσε, το ψευδές μεν, αλλά αφέλες μήνυμα περί χρεωκοπίας, λες κι ήταν ο Μπιν Λάντεν!
Τώρα που πάνε να μας την σερβίρουν, από έξω πρέπει “να γίνει με τρόπο που θα συμβάλει στη σταθερότητα και δεν θα καλλιεργήσει αθέλητα ανησυχίες “
Αφού τόσους μήνες μας έλεγαν να ανησυχούμε και να είμαστε καλά παιδιά γιατί αν χρεωκοπήσουμε θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία, τώρα που μας χτυπάει την πόρτα, δεν κουνιέται φύλλο;
ΟΤΑΝ ΟΛΑ, ΜΑ ΟΛΑ, ΤΑ BLOG ΕΓΡΑΦΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΜΗΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΡΩΝΕΣ!
Αυτοί έγκυροι, εμείς παράφρωνες!
Σήμερα στα ΝΕΑ (του ΔΝΤ) δίνει ο Ψυχάρης συμβουλές στα κανάλια του, να περάσουν την χρε ωκοπία ήρεμα και ανώδυνα! ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥΣ!
Δεν περιμένω και συγγνώμη από τον Ψυχάρη, που μας ζήτησε και τα ρέστα, όταν διέδωσε ψευδείς ειδήσεις με την ανύπαρκτη επίσκεψη Ertogan.
Αλλά όχι άλλο κουτόχορτο ρε παιδιά, δεν είμαστε στην δεκατία του ’60, υπάρχει και το διαδίκτυο, δεν μπορείτε να γράφετε λες κι ήρθαμε εχθές από τον Α’ Κενταύρου.
Το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο δεν ήταν αποτυχία! Πέτυχαν όλους τους στόχους τους στο ακέραιο, δηλαδή τον εξής ένα, ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!