Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Το τέλος της Γ Ελληνικής Δημοκρατίας. Barbarians ante portas.



“Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.”
Περιμένοντας τους Βαρβάρους. Καβάφης.



Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας θα περιοριστούν σε εκτεταμένο βαθμό!
Αυτά δήλωσε ό πρόεδρος του Eurogroup, ένα από τα στελέχη της ευρωπαϊκής διεθνούς ελίτ.
Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης στην πραγματικότητα αποκαλύπτουν την ουσία του ζητήματος και λειτουργούν πολύ υγιέστερα από τους ευρωπαίους τραπεζίτες, αντίθετα από τα όσα ισχυρίζονται τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Όταν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης δεν πείθονται από τα σχέδια διάσωσης της χώρας και προεξοφλούν την ελληνική χρεοκοπία, στην πραγματικότητα αξιολογούν ορθά το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Η άνοδος των Spreads και το παιχνίδι με τα vulture funds δεν έχει τελειωμό, άσχετα από την οικονομική ηθικολογία των κυβερνώντων που μιλούν για βρώμικα παιχνίδια των οίκων αξιολόγησης. Τα περί επιστροφής στις αγορές είναι κενολογίες που επιδιώκουν να καλυφθεί το ουσιαστικό πρόβλημα. Όταν κατά την πρόβλεψη του μεσοπρόθεσμου, το χρέος θα φτάσει στο 140% του ΑΕΠ, δεν υφίσταται ζήτημα επιστροφής στις αγορές, η Ελλάδα είναι τελειωμένη τουλάχιστον οικονομικά.
Οι δηλώσεις Juncker, ως εκπροσώπου του ευρωπαϊκού καρτέλ, θέτουν το ζήτημα στη σωστή του διάσταση. Σκοπός της ευρωπαϊκής χρηματιστικής ελίτ με τα προγράμματα διάσωσης, είναι κυρίως η μείωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και η λεηλασία της. Αυτό άλλωστε τόνιζε και ξανατόνιζε ο πρωθυπουργός της χώρας όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία: «Η ΝΔ μας παρέδωσε μια χώρα με μειωμένη εθνική κυριαρχία». Άρα οι δηλώσεις Juncker, έρχονται να επαληθεύσουν τον πρωθυπουργό και να αποκαλύψουν το πραγματικό σχέδιο της ευρωπαϊκής ελίτ και των καρτέλ αναφορικά με την Ελλάδα.
Από αυτή τη σκοπιά, και καθώς πολλά από τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας παραχωρήθηκαν στην ευρωπαϊκή ελίτ ήδη από τη περίοδο Σημίτη, με την είσοδο στην ΟΝΕ, είναι ευνόητο ότι η αλματώδης αύξηση του χρέους αποτέλεσε μέρος του σχεδίου για την δέσμευση της χώρας στους δανειστές και κυρίως στους σωτήρες της ΕΕ. Η υποδούλωση στις αγορές αποφεύγεται τελικά, με την υποδούλωση στους ευρωπαίους τραπεζίτες, έτσι ώστε να μετατραπεί η χώρα σε προτεκτοράτο των τραπεζών, ώστε να εφαρμοσθεί το σχέδιο ολοσχερούς λεηλασίας του πλούτου της.
Οι δηλώσεις Juncker, περί δημιουργίας ενός ταμείου ιδιωτικοποιήσεων αντίστοιχου της βρωμερής Treuhand, που κατέστρεψε πλήρως την Ανατολική Γερμανία και οδήγησε εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία και την μετανάστευση, αποκαλύπτει την φρίκη που προετοιμάζει η ντόπια και ευρωπαϊκή ελίτ για τους έλληνες.

Η απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων για την οποία κάνει λόγο ο Juncker, θα πρέπει να ειδωθεί από πολλές πλευρές. Τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι άμεσα συνυφασμένα με το κράτος, δηλαδή τα εδάφη, τον σταθερό πληθυσμό και τα συνεκτικά πολιτισμικά στοιχεία. Η κυριαρχία αφορά τον αλληλοπροσδιορισμό αυτών των στοιχείων, από τα οποία απορρέει η απαγόρευση επέμβασης στα εσωτερικά του κράτους από άλλες χώρες, η επιλογή πολιτικού συστήματος, διακυβέρνησης, αξιοποίησης του παραγόμενου πλούτου και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, του καθορισμού της εθνικής οικονομίας, της Παιδείας, πολιτικών δικαιωμάτων, Άμυνας, Υγείας κτλ.
Είναι ολοφάνερο ότι η Ελλάδα-όπως το έλεγε ο Παπανδρέου-έχει απολέσει την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτή. Ήδη η οικονομική και κοινωνική πολιτική διαμορφώνεται από τις χρηματιστικές ελίτ.
Σε τι αναφέρεται λοιπόν ο Juncker, όταν αναφέρεται σε περαιτέρω καθολική μείωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων; Προφανώς στα σχέδια της ευρωπαϊκής χρηματιστικής ελίτ είναι η δημιουργία ενός κράτους δορυφόρου με πλασματική κοινοβουλευτική κυβέρνηση που θα διοικείται από το ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Εντούτοις αυτό έχει ήδη συντελεστεί. Άρα, αναφέρεται πρώτιστα στην λεηλασία του φυσικού και παραγωγικού πλούτου και επιπρόσθετα στην επαναχάραξη των ελληνικών συνόρων, σύμφωνα με τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές ισορροπίες που επιδιώκει η ευρωπαϊκή ελίτ. Επιπρόσθετα, στην δραματική μείωση των κοινωνικών, πολιτικών, ανθρώπινων και πολιτισμικών δικαιωμάτων.
Το τέλος της Ελληνικής Δημοκρατίας, των δικαιωμάτων και του εθνικού αυτοπροσδιορισμού, είναι στα σχέδια της ευρωπαϊκής ελίτ και των ντόπιων διευθυντών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου