Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ελληνικη δημοκρατια .....


Από ποιον  πρωθυπουργό της Ελλάδος εγιναν τα παρακάτω ......??

1ον) Καθιερώνεται το 8ωρο και η πληρωμή των υπερωριών.

2ον) Καθιερώνεται η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.

3ον) Απαγορεύεται αυστηρά η παιδική εργασία.

4ον) Καθορίζονται κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων - το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφονται οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

5ον) Ιδρύεται το ΙΚΑ.

6ον) Ιδρύεται η Εργατική Εστία.

7ον) Καθιερώνεται η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ κεφαλαίου και εργαζομένων.

8ον) Καθιερώνεται η Πρωτομαγιά ως επίσημη εθνική εργατική εορτή.

9ον) Καθιερώνεται η άδεια μετ' αποδοχών.

10ον) Χαρίζονται τα αγροτικά δάνεια.

11ον) Ιδρύονται κρατικοί παιδικοί σταθμοί.

12ον) Η ανεργία εξαφανίζεται.

13ον) Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ο προϋπολογισμός γίνεται πλεονασματικός.

14ον) Γίνεται ευρεία διανομή της γης, πλήθος αποξηράνσεων και αρδευτικών έργων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της γεωργικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών.

15ον) Ξεκινούν, οι πρώτες γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου στο Κατάκολο Ηλείας.

Και όλα αυτά   έγιναν μέσα σε μια τετραετια ...... Επί δικτατορίας  Ι. Μεταξά ! ! !

Τελικα ,  ειναι να λυπαται κανεις για την Δημοκρατια μας εν ετει 2012 ,  και για την καταντια του πολιτικου μας συστηματος και αυτων που το υπηρετουν ..........

Ο  Ι. Μεταξας αναφερεται στην ιστορια σαν δικτατορας ...Τελικα ....??   Το ταμπελακι εχει σημασια  η το αποτελεσμα.... ??

Οι 18 ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις του Α.Σαμαρά και οι προδότες κατά Θουκυδίδη! inShare


Το άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα με τίτλο “Εξαπάτηση Εκλογέων” αναφέρει επ΄ ακριβώς τα εξής:
«Όποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου ή με άλλο τρόπο εξαπατά εκλογέα είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είτε για να μεταβάλλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές που αναφέρονται στο άρθρο 161 τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή».
Το παραπάνω άρθρο του Ποινικού Κώδικα, έδωσε την αφορμή στον πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Β. Κόκκινο να γράψει άρθρο στην εφημερίδα “Αξία” στις αρχές του Οκτωβρίου 2011, με τίτλο 

“Η εξαπάτηση του λαού είναι τιμωρητέα”. Στο συγκεκριμένο άρθρο στον πρόλογό του αναφέρει o κ. Κόκκινος, όσα προβλέπει το άρθρο 162 και συνεχίζει: 

«Ο Πρωθυπουργός μας (Γεώργιος Παπανδρέου) υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού». 

Στη συνέχεια του άρθρου αναφέρεται μια σειρά αποφάσεων του τότε Πρωθυπουργού, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε υποσχεθεί πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και εν τη πράξη στοιχειοθετούν το αδίκημα που ρητά αναφέρεται στο άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα, σημειώνοντας ιδιαιτέρως:
«Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαιτίου».
http://greeknation.blogspot.gr/2011/10/162.html
Δυστυχώς, σ΄αυτή τη χώρα, η ατιμωρησία δημιουργεί πάντα κακά προηγούμενα για όλους τους μελλοντικούς Πρωθυπουργούς, οι οποίοι προεκλογικά «παραμυθιάζουν» με ασύστολα και ανεφάρμοστα ψεύδη τον Ελληνικό λαό, σε μια προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου του. Βεβαίως, την τακτική αυτή δεν ήταν δυνατόν να αποφύγει και ο νυν Πρωθυπουργός της πατρίδας μας, ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Κατά το παρελθόν σε άρθρα μου, όπως «ο σύγχρονος Μαυρογιαλούρος», http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/260-o-syhronos-mavrogialouros πολλές φορές επεσήμανε ανεφάρμοστα ψεύδη που απηύθυνε στους Έλληνες ψηφοφόρους ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να εκλεγεί Πρωθυπουργός.

Σήμερα, λοιπόν, θα σας παραθέσω επιπλέον, τις «18 προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία», όπως τις εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς, δυο εβδομάδες πριν από τις τελευταίες εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, από του βήματος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Και δεν είναι τυχαίο το χρονικό διάστημα που επέλεξε για να ανακοινώσει το νέο πακτωλό ψεμάτων του προς τον Ελληνικό λαό.

Ήταν αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, όταν το κόμμα του κατέγραψε τα χαμηλότερα εκλογικά αποτελέσματα (18,85% επί του εκλογικού σώματος) από ιδρύσεως της ΝΔ. Έτσι, εκτός της κατατρομοκράτησης του λαού, μέσω του διλήμματος, για την παραμονή της χώρας ή όχι στην ευρωζώνη και στο ευρώ, έπρεπε να εξαγγείλει και νέες ανεφάρμοστες υποσχέσεις, του τύπου «λεφτά υπάρχουν», προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του.

Θα θυμηθούμε, λοιπόν, τις υποσχέσεις του, και θα συμφωνήσουμε πιστεύω, πως αυτές οι υποσχέσεις, στο σύνολό τους έμειναν ανεκπλήρωτες παρ΄ ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά διάγει τον τέταρτο μήνα ύπαρξής της:

«1) Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, των πολυτεχνικών επιδομάτων, καθώς και των εποχικών επιδομάτων στα επίπεδα που ήταν το 2009. Επίσης, αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.

2) Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια.

3) Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς.

4) Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.

5) Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

6) Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000.

7) Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, υποφερτό για όλους.

8) Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.

9) Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια, ως το 2016 τουλάχιστον.

10) Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται, αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον.

11) Μέτρα για τους δανειολήπτες.

12) Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.

13) Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

14) Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.

15) Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

16) Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.

17) Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη με ανακοπή της λαθρομετανάστευσης.

18) Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ».

Για όλα τα παραπάνω, θα επικαλεσθώ τον αρχαίο Έλληνα στρατηγό και ιστορικό, Θουκυδίδη (460-398 π.Χ) ο οποίος είχε πει:

«Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…»

Παράλληλα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και τα παρακάτω:

O κ. Σαμαράς, από το Ζάππειο Μέγαρο διατύπωνε και εξακολουθεί να διατυπώνει πως έχει δεσμευτεί για έλεγχο των «πόθεν έσχες», όλων των προσώπων που διετέλεσαν σε κυβερνητικές θέσεις από το 1974 και μετά. Πιο συγκεκριμένα είχε πει:

«Το πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών θα ελέγχεται συνταγματικά από ειδικό σώμα. Αυτά που προτείνω συνιστούν αληθινή ανατροπή! Επανάσταση! Όχι βίαιη, αλλά αληθινή επανάσταση. Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το χθες (όπου εννοούσε το ΠΑΣΟΚ). Θέλω η πατρίδα μας να φύγει μπροστά. Στο αύριο»!

Πραγματικά, συμφωνώ με τις αγαθές προθέσεις του κ. Πρωθυπουργού, να ζητά δηλαδή, επιτακτικά τη διενέργεια ελέγχου για το «πόθεν έσχες», όλων των προσώπων που διετέλεσαν σε κυβερνητικές θέσεις από το 1974 και μετά, αλλά θα του θυμίσω πως «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται».

Έτσι, θα του προτείνω, ο έλεγχος του «πόθεν έσχες», να ξεκινήσει από όλους εκείνους τους πολιτικούς που στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, προέβησαν στην ίδρυση πολιτικού κόμματος, προκειμένου να αποδειχτεί ο τρόπος ίδρυσης των κομμάτων αυτών, η χρηματοδότηση και η λειτουργία των. Και αναφέρομαι στον κ. Στεφανόπουλο (Δημοκρατική Ανανέωση), στον κ. Αβραμόπουλο (Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών), στον κ. Τσοβόλα (Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα), στον κ. Μάνο (Ταύροι και στη συνέχεια Δράση), στον κ. Καρατζαφέρη (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός), στην κ. Μπακογιάννη (Δημοκρατική Συμμαχία) και βεβαίως, στον ίδιο τον κ. Σαμαρά (Πολιτική Άνοιξη).

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα αποδειχτεί, ποιο μικρό κόμμα χρηματίστηκε από την πολυεθνική γερμανική εταιρεία Siemens, σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Χριστοφοράκου στην γερμανική δικαιοσύνη και ακολούθως την καταγγελία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Καρατζαφέρη.

http://www.youtube.com/watch?v=YXn1dlz-lWg

Επιπλέον, από το φύλο της Κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», προέκυψε μέγα πολιτικό ζήτημα με το απολεσθέν CD που περιέχει ονόματα χιλιάδων Eλλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες. Ο ηλεκτρονικός δίσκος, τον οποίο παρέδωσε στον τότε Υπουργό Οικονομικών, στα τέλη του 2010, κ. Παπακωνσταντίνου, η τότε γαλλίδα ομόλογός του και νυν Πρόεδρος του ΔΝΤ, κ. Lagarde, περιέχει 1.991 καταθέτες. Από τότε μέχρι σήμερα αυτό το φοβερό πειστήριο, βρίσκεται μεταξύ του κ. Παπακωνσταντίνου, του κ. Διώτη, ο οποίος τον αντικατέστησε, και του ΣΔΟΕ.

Σε πολύ δύσκολες εποχές για την πατρίδα μας, όπου ο Ελληνικός λαός οδηγείται στην απόλυτη οικονομική εξαθλίωση και δεκάδες εκατοντάδες συμπολίτες μας μετατρέπονται καθημερινά σε νεόπτωχους, η τρικομματική Κυβέρνηση Σαμαρά, έχει καθήκον και ιερή υποχρέωση να ασχοληθεί άμεσα με το φλέγον αυτό ζήτημα προκειμένου δια μέσω των ερευνών, να αποδειχτεί εάν αυτά τα ποσά δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους και εάν έχουν φορολογηθεί, ώστε να αποδοθούν αστικές και ποινικές ευθύνες σε αυτούς που παρανόμησαν εις βάρος της πολιτείας και των συμφερόντων του λαού.

Επίσης, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί εάν στον ηλεκτρονικό δίσκο, συμπεριλαμβάνονται και πολιτικά πρόσωπα. Εάν ναι, τότε θα πρέπει να ελεγχθούν εκείνα, καθώς επίσης και τα συγγενικά τους πρόσωπα, για ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που πιθανώς να έχουν στην Ελβετία.

Συνεπώς, κύριοι συγκυβερνώντες, «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Ολοι οι εργαζόμενοι στα 586 ευρώ σε βάθος τριετίας !


Αμετακίνητη εμφανίζεται η τρόικα στην απαίτησή της να καταργηθούν οι σημαντικές αυξήσεις που καθορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μέσω της συμπλήρωσης τριετίας απασχόλησης.


Oι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν τη συμπίεση των κατώτατων μισθολογικών κλιμακίων εντός των επόμενων 6 μηνών με στόχο αυτό να συμπαρασύρει όλο το φάσμα των αμοιβών προς τα κάτω, ώστε σε βάθος τριετίας το 70%-80% του εργατικού δυναμικού να αμείβεται έχοντας ως αφετηρία τα 586 ευρώ της ΕΓΣΕΕ.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όλο το φάσμα των αμοιβών να συμπαρασυρθεί προς τα κάτω, αφού πλέον κλαδικές συμβάσεις δεν υπογράφονται, αυξήσεις δεν δίνονται με τη συμπλήρωση κλιμακίων, ενώ η υπογραφή ατομικών συμβάσεων περιλαμβάνει χαμηλότερες μισθολογικές αμοιβές. 

Τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα, καθώς αναμένεται να οριστικοποιηθούν και εγγράφως τα εδάφια με τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα πλαισιώνουν το πακέτο των μέτρων για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του υπουργείου Εργασίας, λόγω της εμμονής της τρόικας για την κατάργηση των τριετιών, κατέθεσαν πρόταση για περιορισμό της αύξησης που προβλέπεται στη συμπλήρωση τριετίας. Κάθε τριετία σήμερα αυξάνει το μισθό γύρω στο 9%. Το βασικό σενάριο που εξετάζεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η αύξηση αυτή να μην ξεπερνάει το 5%. Ωστόσο, ο αντίλογος του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας είναι ότι πρέπει να γίνει πρώτα η κατάργηση και στη συνέχεια να δίνεται η δυνατότητα στους κοινωνικούς εταίρους να υπογράψουν εκ νέου ΕΓΣΣΕ, όπως έγινε με τις κλαδικές συμβάσεις.

Όπως όλα δείχνουν, τον τελικό λόγο ό,τι κι αν νομοθετήσει η κυβέρνηση θα τον έχουν οι κοινωνικοί εταίροι, οι οποίοι καλούνται να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να υπογράψουν νέα ΕΓΣΣΕ με αμοιβές που θα συμβαδίζουν με την παρούσα οικονομική συγκυρία.

Παράλληλα φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η μείωση των αποζημιώσεων κατά 30% χωρίς προειδοποίηση και περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης αλλά και του ποσού στην περίπτωση προειδοποίησης.
Η τρόικα επιμένει στην εφαρμογή εδώ και τώρα περικοπής κατά 30% των αποζημιώσεων στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει προειδοποίηση, ενώ η μείωση αυτή αναμένεται να συμπαρασύρει και το ποσό των αποζημιώσεων με προειδοποίηση κατά 16% περίπου αφού επικρατεί το σενάριο υπολογισμού με 12 και όχι 14 μισθούς.

Σήμερα, ανεξάρτητα από το αν προηγείται προειδοποίηση ή όχι απόλυσης, η αποζημίωση υπολογίζεται μισθός Χ 14/12. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, η αποζημίωση θα υπολογίζεται σε δωδεκάμηνη βάση, δηλαδή μισθός Χ 12/12. Ακόμη φαίνεται ότι «κλειδώνει» η περαιτέρω σύντμηση κατά 50% του χρόνου προειδοποίησης που ισχύει σήμερα.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο ωράριο απασχόλησης εργαζομένων, κάτι που θα συνδυαστεί με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων για να ενισχυθεί η ευελιξία, με αύξηση των ημερών απασχόλησης στις έξι ημέρες (αντί του πενθημέρου), με το να αποσυνδεθεί ο χρόνος απασχόλησης του εργαζομένου από το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης και να καταργηθούν οι περιορισμοί που υπάρχουν για την εναλλαγή της απασχόλησης μεταξύ της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας με απόφαση του εργοδότη.

Πώς προτείνει η κυβέρνηση να διαμορφωθούν οι μισθοί:

Κατώτατα όρια μισθών 2012

Υπάλληλοι Αγαμοι
Μισθός σήμερα Μισθός με αλλαγή τριετιών
Χωρίς προϋπηρεσία 586,08 ευρώ 586,08 ευρώ
Με 1 τριετία 634,91 ευρώ 615,38 ευρώ
Με 2 τριετίες 692,63 ευρώ 646,14 ευρώ
Με 3 τριετίες 750,35 ευρώ 678,44 ευρώ

Υπάλληλοι Εγγαμοι
Μισθός σήμερα Μισθός με αλλαγή τριετιών
Χωρίς προϋπηρεσία 644,70 ευρώ 644,70 ευρώ
Με 1 τριετία 693,52 ευρώ 676,93 ευρώ
Με 2 τριετίες 751,24 ευρώ 710,77 ευρώ
Με 3 τριετίες 808,96 ευρώ 746,30 ευρώ

Ήρθε το Codex Alimentarius στην Ελλάδα;

 

Μια φωτογραφία 1000 λέξεις... το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνισή του και στην Ελλάδα...ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο  προσεχές μέλλον!!!

Απαγορεύεται η φύτευση ,εξαιτίας του ότι η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο "Codex Alimentarius",βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή "τέτοιου τύπου" με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.

Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο , ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες,γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος.Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ: ΤΟ CODEX ALIMENTARIUS ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ S.MARKETS  

Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί.! Ποτέ μην αφήσεις αμαθείς ανθρώπους να κρίνουν.

Και να προσθέσω:
 Ένας και μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτή η πρακτική: Σαμποτάζ στα σούπερ μάρκετ, τα μπακάλικα και τους παραγωγούς που εμπορεύονται τέτοια είδη! Διαβάζετε τα καρτελάκια! Αφήστε αυτά τα προϊόντα στα ράφια τους να τα φάνε μόνοι τους!!!! Η οικονομική ζημιά είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν!!!!

Ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε, με όποιον τρόπο μπορείτε!!!

Είναι ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια!!! Το θέμα είναι ίσως από τα σοβαρότερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τώρα και στο εξής, Πχ να φανταστείτε ότι τις πατάτες Νάξου τις έχει κατοχυρώσει Ολλανδική εταιρεία, οπότε για να σπείρει κάποιος πατάτες Νάξου θα πρέπει να αγοράσει σπόρο από τους Ολλανδούς!!! Και τι άλλο θα δούμε..

Το έχουμε βροντοφωνάξει πολλές φορές δεν ενδιαφέρουν την Νέα Τάξη τα λεφτά, γιατί απλούστατα έχουν όλα τα λεφτά, και αν θέλουν και άλλα φτιάχνουν από τον αέρα στον υπολογιστή. Αυτό που τους νοιάζει είναι ο πλήρης έλεγχος υπαρκτών πραγμάτων όπως η τροφή, η ενέργεια , το μυαλό μας, η σκέψη μας, και ο αέρας που αναπνέουμε.ΠΗΓΗ




Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ο “Αστάθμητος Παράγοντας”. Ξεκινάμε, Όσοι Ζωντανοί, Όσοι καθαροί.


 

Τους τελευταίους μήνες είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε πραγματικά σπουδαίους ανθρώπους. Όλοι μας προσέγγισαν με την ίδια αιτία: Την ανησυχία για αυτά που έρχονται (όταν εμείς εδώ τυρβάζαμε για προγράμματα 100 ημερών και Ασεμπίγιο).
Μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους, ήταν κάποια πρόσωπα – έκπληξη που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι…
  • Ήταν Έλληνες! (Ελληνικής καταγωγής)
  • Κατείχαν τέτοιες θέσεις κλειδιά, ώστε να μας παρέχουν την εκ των έσω ενημέρωση που εντέλει επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας.
  • Ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν την πατρίδα τους, άλλοι ορμώμενοι από συναισθηματισμό, συγκεκριμένοι όμως από καθαρό αίσθημα δικαίου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την πρώτη επικοινωνία μας με έναν άνθρωπο – κλειδί της παγκόσμιας οικονομίας που μας προσέγγισε λέγοντας “Θεέ μου, τι πάνε να σας κάνουν”. Με έκδηλη την απορία του “Γιατί το κάνουν αυτό”.
  • Ετερόκλητοι άνθρωποι με ένα κοινό χαρακτηριστικό: Το πραγματικό ενδιαφέρον για την Πατρίδα, για το μέλλον του Ελληνικού λαού, έστω και αν κάποιοι είχαν έρθει στην Ελλάδα μόνο για διακοπές.
Παράλληλα, έχουμε γύρω στα 1,500 ΕΠΩΝΥΜΑ μηνύματα συμπολιτών που μας προσέγγισαν με το σκεπτικό της συμβολής στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει. Όπως κάθε αγώνας όμως, έχει τεράστιες ευθύνες και δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο για γελοιότητες, ιδιοτέλεια και υστεροβουλία.
Άλλωστε στις ημέρες μας το ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ αγαθό είναι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Αυτό δεν εξαγοράζεται μα κυρίως ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ.
Έτσι, βάσει της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν αυτοί οι άνθρωποι – κλειδιά, είμαστε σε θέση (από νωρίς δηλαδή), να γνωρίζουμε όλες τις μεθοδεύσεις στο θέμα της οικονομίας. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς τις επόμενες σκοπιμότητες, αλλά ΤΕΡΜΑ Η “ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ”.
Είναι ώρα για Δημιουργική Δράση. Βλέπετε ότι κάθε στιγμή που περνάει το μαχαίρι μπαίνει βαθύτερα στο κόκκαλο. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι, δεν φοβούνται, νιώθουν ότι η εξουσία τους δεν κινδυνεύει. Συνεχίζουν λοιπόν τον βιασμό σε ένα κουφάρι που μοιάζει νεκρό, όμως δεν είναι.
Είμαστε όλοι εμείς. Εμείς λοιπόν θα υψώσουμε κεφάλι, θα γίνουμε ο αστάθμητος παράγοντας που θα τους σταματήσει. Και θα τους παλέψουμε με τα ίδια τους τα όπλα. Διότι έκαναν το λάθος να μπουν στο γήπεδο θεωρώντας ότι δεν υπάρχει αντίπαλος.
Ε λοιπόν και αντίπαλος υπάρχει και μάλιστα το γήπεδο είναι δικό μας. Τόσο καιρό το μελετάγαμε και συγκεντρώναμε στοιχεία φωτιά. Τα διασταυρώναμε. με την βοήθεια των “ειδικών”. Θυσιάσαμε τα πάντα για να μάθουμε το παιχνίδι και τις λεπτομέρειες. Και τώρα…
  • Γνωρίζουμε ΠΩΣ κινήθηκαν και πως κινούνται
  • Γνωρίζουμε ενόχους “υπεράνω υποψίας” με διαβάθμιση ενοχής.
  • Γνωρίζουμε πραγματικά ΠΟΥ υπάρχουν τα λεφτά και ΠΩΣ θα έρθουν πίσω
  • Γνωρίζουμε τις επόμενες κινήσεις τους, τις offshore τους, τις κινήσεις των “μυστικών” λογαριασμών τους.
Από το μικρολαμόγιο του δημοσίου μέχρι τον κάτοχο εξουσίας, τον εργολάβο, τον ευυπόληπτο επιχειρηματία. Γνωρίζουμε το νομικό σύστημα και τα πλαίσια που πρέπει να κινηθούμε ως Έθνος μέσα στα πλαίσια του κράτους.
Αυτό δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι θεωρούμε το “χθες” ιδανικό. Όχι βέβαια, αυτό το χθες μας οδήγησε εδώ που φτάσαμε. Και η αιτία σε όλες τις περιπτώσεις είναι απλή:
Αυτοί που έβαζαν το τομάρι τους πάνω από την Πατρίδα, πάνω από το σύνολο.
Η νοοτροπία του “εγώ να ‘μαι καλά και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν”.
Ο δημόσιος υπάλληλος που φίλαγε τον πουλημένο πολιτικό για να διοριστεί και αντί να εκτιμήσει την πατρίδα που τον ταΐζει, τον σκληρά εργαζόμενο που τον πληρώνει, κοίταζε να συνεχίσει την ασέλγεια.
Ο πολιτικός, που εξέθρεφε αυτό το σάπιο σύστημα για να μπορεί να ληστεύει ανενόχλητος, βάζοντας ΠΑΛΙ το τομάρι του πάνω από το σύνολο. Τελευταία μάλιστα είχαμε φτάσει σε επίπεδα ποινικοποίησης του πατριωτισμού, αφού στην ουσία ο μόνος λόγος αντίστασης στην εξουσιαστική λαίλαπα ήταν η αγάπη για την πατρίδα, για τον συνάνθρωπο και τίποτε άλλο.
Ο Κρατικοδίαιτος Επιχειρηματίας. Αυτά τα παχύδερμα που όσο και αν φαίνεται υπερβολικό, είναι η κύρια αιτία αυτών καθαυτών των ελλειμάτων. Ασέλγεια κατά συρροή. Στη Φύση, στον Άνθρωπο, στο Γένος. Για να πουλήσει τα αεροπλανάκια του και να χτίσει τις γέφυρες του γέμιζε με εξαθλιωμένους δούλους την κοινωνία και με πνευματική μόλυνση την παιδεία. Πως νομίζετε ότι έγιναν οι Δραγώνες; Με παρθενογέννεση;
Τώρα λοιπόν γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε ότι με τις σωστές ενέργειες μπορούμε να:
  • Επαναπατρίσουμε 145 δις Ευρώ από τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Λεφτά που ανήκουν στην Πατρίδα. Γνωρίζουμε Που βρίσκονται και πως θα έρθουν πίσω.
  • Γνωρίζουμε ΠΩΣ θα διαπραγματευθούμε το εξωτερικό χρέος αναίμακτα, ώστε να το μειώσουμε ρεαλιστικά και ραγδαία.
  • Γνωρίζουμε ΠΩΣ θα διώξουμε δικαστικά τους επίορκους, τους πολλούς επίορκους, έστω και αν καλύπτονται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
  • Γνωρίζουμε πως θα εφαρμόσουμε στην Ελλάδα τους νόμους περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε όλη την αλυσίδα των εμπλεκομένων, ακόμα και στη “μαρίδα”, με τις ανάλογες μετατροπές ώστε να μην κρίνονται “αντισυνταγματικά”.
Όχι, δεν θέλουμε να δούμε “αίμα”. Τη λέξη HORCA τη λέμε σχηματικά. Θέλουμε να δούμε κάθε έναν καταχραστή ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ, σύμφωνα με το Αμερικανικο δίκαιο. Να ζήσει εως το τέλος της ζωής του με τα πάντα ελεγχόμενα , αφού θα έχει κατασχεθεί κάθε ακίνητη – κινητή περιουσία αυτού και περί αυτού.
Πληροφοριακά, στην Αμερική (που το ΔΝΤ φυσικά δεν ήρθε εδω΄για “δικαιοσύνη”) παρέχεται ένα βασικό ποσό επιβίωσης στον καταχραστή, ανάλογα με τον βαθμό συνεργασίας του και ελέγχονται ακόμα και τα ψώνια του στο Super Market. Πήρες Σολωμό; ΠΟΙΝΗ. Θα ζήσεις όπως οι ΜΗ προνομιούχοι τους οποίους λήστεψες.
Αυτό ως ένα μικρό παράδειγμα αφού σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμο ολόκληρο το σχέδιο διάσωσης.
Τι θα το κάνουμε;
Όχι, δεν θα δοθεί ούτε στις “αρχές” ούτε σε κόμματα ούτε στη δικαιοσύνη. Θα επιβληθεί. Εδώ είναι ο αστάθμητος παράγοντας.
Θα το επιβάλλουμε ως ένα Ευρύτατο Πατριωτικό Μέτωπο χωρίς κομματική ταυτότητα.
Και τότε θα δείτε για πότε ο κύριος και η κυρία της UBS στη Μεγάλη Βρετάνια θα “πατήσουν” τις συμφωνίες τους. Τότε θα δείτε πως η Credit Suisse δίνει τα στοιχεία των “μαυροφορεμένων” Ελληναράδων.
Και άλλα πολλά που ούτε τα φαντάζονται. Ακόμα και η κοπελίτσα στο δήμο Αμαρουσίου λ.χ. που πέρνει τον παχυλό μισθό της χωρίς να πατά ποτέ στη δουλειά.
Πάμε λοιπόν, όσοι Ζωντανοί, όσοι Καθαροί. Και είμαστε πολλοί και άξιοι.

H Μόσχα προειδοποιεί: Αιφνιδιαστική εκτόξευση ρωσικού ICBM με κεφαλή 800 Κt!



 

Διηπειρωτικό πύραυλο εκτόξευσε RC-12M Topol εκτόξευσε πριν λίγο η Ρωσία σήμερα προκαλώντας πανικό στο δυτικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς δεν είχε υπάρξει καμία προγενέστερη ειδοποίηση, όπω συνηθίζεται στις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού Γενικού Επιτελείου συνταγματάρχη Vadim Koval η μονάδα πυραύλων της στρατηγικής διοίκησης διηπειρωτικών πυραύλων ( RVSN) (η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρόεδρο της Ρωσίας) πραγματοποίησε επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου τύπου RC-12M Topol από το πεδίο εκτόξευσης Plesetsk στις 13:12 μμ σήμερα ώρα Μόσχας.

Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις του Ρώσου εκπροσώπου ο πύραυλος κατευθύνθηκε επιτυχώς και κατέστρεψε εικονικά στόχο στην περιοχή Kura της επαρχίας Kamchatka. Το βλήμα μεταφέρει μία μοναδική κεφαλή, αλλά τι κεφαλή: 800 Κt, 50 φορές ισχυρότερη από αυτή που έπληξε την Χιροσίμα!

Το γεγονός ότι η διοίκηση RVSN είναι υπό τις διαταγές του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν καταδεικνύει τον κρίσιμο χαρακτήρα της συγκεκριμένης εκτόξευσης, κρίσιμος αναφορικά με το μήνυμα που θέλει να στείλει η Μόσχα προς τη Δύση και ιδιαίτερα προς τις ΗΠΑ αυτές τις ώρες.

Μόλις εχθές ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της Μόσχας στην αντι-πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ προς τους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, δήλωσε θέλοντας να τους θέσει προ των ευθυνών τους:

«Η απάντηση της Ρωσίας στην αντιπυραυλική άμυνα έχει πλέον σε μεγάλο βαθμό εικονικό πολιτικό και διπλωματικό χαρακτήρα, αλλά, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα αναγκαστεί να κινηθεί προς την τεχνική απάντηση και δεν νομίζω θα σας αρέσει μια τέτοια απάντηση», δήλωσε σε συνάντηση με τους

Είναι άγνωστο εάν η σημερινή δοκιμή του βαλλιστικού Topol αφορά την «τεχνική απάντηση» που υποσχέθηκε ο Ρογκόζιν αλλά η εμπλοκή και του Ρώσου προέδρου στην υπόθεση, μέσω της διοίκησης RVSN καταδεικνύει την σοβαρότητα της υπόθεσης.

Μόλις χθες ένας βουλευτής της Δούμας ο Yevgeny Fyodorov του στενού περιβάλλοντος του Β.Πούτιν, δήλωσε ότι "Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για την έναρξη του Γ 'Παγκόσμιου Πολέμου. Το σχέδιό τους είναι να συνδέσουν όλες τις τοπικές συγκρούσεις μεταξύ τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όταν μιλάνε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην πραγματικότητα βασίζονται οι ίδιοι στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία".

Ο Σαμαράς εκτελεί… συμβόλαια θανάτου .Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ



 

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη συμπεριφέρεται από κοινού με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ σαν κοπάδι λύκων που έχει πέσει πάνω στον ελληνικό λαό για να τον κατασπαράξει
Ανατριχιαστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Η «εθεολοδουλεία» προς την Ευρωπαϊκή
Ένωση και η ακραία αντεργατική επιθετικότητα της αχρείας συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, έχουν αποχαλινώσει τους υπαλλήλους των ξένων επικυρίαρχων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Κυβέρνηση και τρόικα διαγωνίζονται πλέον ποια από τις δύο θα προωθήσει τα πιο σκληρά μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού και της χώρας. Παράλληλα, η επίσκεψη στην κατεχόμενη Αθήνα της γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, οδήγησε στην έκλειψη οποιασδήποτε αυταπάτης περί αλλαγής της ολέθριας γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα.

Έχει υψηλή συμβολική σημασία ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προωθεί… συμβόλαια θανάτου για όλους τους Έλληνες τόσο με την κυριολεκτική όσο και με τη μεταφορική σημασία!

Προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία η ανακοίνωση της πρόθεσης του πρωθυπουργού να μένουν… άταφοι(!) οι περίπου 110.000 Έλληνες που πεθαίνουν κάθε χρόνο, αν προηγουμένως οι συγγενείς τους δεν «σκάσουν» 50-60 ευρώ σε συμβολαιογράφο για να πάρουν συμβολαιογραφική πράξη θανάτου, που μόνο με αυτή θα εκδίδει ο Δήμος άδεια ταφής! Πρόκειται για κατάπτυστη πράξη πολιτικής αλητείας της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Ούτε γάμος θα γίνεται, ούτε διαζύγιο θα εκδίδεται πλέον στη χώρα, αν οι ενδιαφερόμενοι δεν πληρώσουν τους συμβολαιογράφους, τους οποίους τα κυβερνητικά λαμόγια αποφάσισαν να χαρτζιλικώνουν με 10-11 εκατ. ευρώ το χρόνο –φυσικά με λεφτά των Ελλήνων και των ασφαλιστικών τους ταμείων, από τα οποία οι συγγενείς του τεθνεώτος θα προσπαθούν να πάρουν πίσω μετά από μήνες τα έξοδα του συμβολαίου θανάτου.

«Αδειάστε μας τα νησιά»!
Βλέποντας ότι έχουν να κάνουν με μία κυβέρνηση μαινόμενων φορο-εισπρακτόρων, οι ξένοι επικυρίαρχοι της τρόικα αποθρασύνονται όλο και περισσότερο. Σοκαρίστηκαν ακόμη και οι… εφοπλιστές(!), όταν ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, τους αποκάλυψε κατά τη διάρκεια γεύματος ότι οι τροϊκανοί απαίτησαν να… εκκενώσει η κυβέρνηση Σαμαρά όλα τα ελληνικά νησιά που έχουν λιγότερους από εκατόν πενήντα κατοίκους, γιατί δεν συμφέρει τον προϋπολογισμό να παραμένουν αυτά τα νησιά κατοικημένα!

Προφανώς, τα νησιά αυτά, που έχουν και έτοιμες υποδομές, τα έχουν βάλει στο μάτι κάποιοι μεγιστάνες. Αλλά και καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. Γαύδος ή νήσος Στρογγύλη του Καστελλόριζου) παίζουν σοβαρότατο ρόλο στον καθορισμό της έκτασης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), οι υπάλληλοι της τρόικας θα παρείχαν –με το αζημίωτο άραγε;- σοβαρότατες υπηρεσίες σε ξένα συμφέροντα.

Το εξοργιστικό είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς, μόλις έμαθε την δημοσιοποίηση της απαίτησης της τρόικας, έγινε έξω φρενών και ήθελε να αποκεφαλίσει όχι τον αλητήριο τροϊκανό που τόλμησε να θέσει τέτοιο θέμα, αλλά τον… υπουργό Ναυτιλίας που «ξέρασε» την αλήθεια στους εφοπλιστές! Την ύστατη των στιγμών δεν απέλυσε τον υπουργό, τον οποίο, φυσικά θα καρατομήσει στον πρώτο ανασχηματισμό.

Πληρώστε για τις τράπεζες
Η αποθράσυνση των τροϊκανών έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που δεν κρατούν πλέον κανένα πρόσχημα ώστε να δίνουν τουλάχιστον την εικόνα ότι δήθεν φροντίζουν για την διόρθωση των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας και όχι ότι είναι στυγνοί υπηρέτες των συμφερόντων του τραπεζικού κεφαλαίου.

Μέχρι και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έμεινε άναυδος όταν άκουσε τους τροϊκανούς να λένε ότι οι Ελληνικές τράπεζες δεν πρέπει να… πληρώσουν φέτος τα 550 εκ. ευρώ που οφείλουν, στο δημόσιο εξαιτίας του δανείου σωτηρίας τους ύψους 5 δισ. ευρώ που τους χορήγησε σε πρώτη φάση το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή με την μορφή της αγοράς προνομιούχων μετοχών και για το οποίο έχουν συμφωνήσει να πληρώνουν το 10% της αξίας του κάθε χρόνο με τη μορφή δήθεν «μερισμάτων».

Επειδή όμως αυτά τα 500 εκατ. ευρώ είναι γραμμένα ως έσοδα στον προϋπολογισμό του 2012 και οι τράπεζες δεν πληρώνουν, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο μισό δισεκατομμύριο ευρώ για να κλείσει έτσι η νέα τρύπα του προϋπολογισμού. Οι τροϊκανοί, είχαν μάλιστα, έτοιμη και τη λύση: Να μην πληρώσουν οι τράπεζες για να μην χρειαστούν κι άλλα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίησή τους και, αντί γι αυτές, να πληρώσει… ολόκληρος ο ελληνικός λαός με νέα έκτακτη εισφορά ή να πληρώσουν το μισό δισεκατομμύριο οι… συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι, των οποίων και να κοπεί από φέτος και όχι από του χρόνου το δώρο των Χριστουγέννων – το τελευταίο που θα πάρουν!

Θα τρώμε… ληγμένα τρόφιμα!
Σε συμβολικό επίπεδο, πάντως, τίποτε ίσως δεν αποτυπώνει πιο ανάγλυφα τη ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων από την πρόταση των ιδιοκτητών των σούπερ μάρκετ να τους επιτραπεί να πουλάνε και τα… ληγμένα τρόφιμα!
Η απίστευτη -μέχρι πρότινος αδιανόητη- αυτή η συζήτηση δείχνει πλέον ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως τριτοκοσμική χώρα ακόμη και στο επίπεδο της διατροφής και στο άρρηκτα συνδεόμενο με αυτή θέμα της υγείας του ελληνικού πληθυσμού.

«Στη διάρκεια της κατοχής ο κόσμος έτρωγε λεμονόκουπες και χαρούπια και τώρα θα του πειράζουν τα ληγμένα ζυμαρικά και το ληγμένο ρύζι;» είναι η νοοτροπία που κρύβεται πίσω από αυτή τη συζήτηση.

Κοπάδι λύκων
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη συμπεριφέρεται από κοινού με την ΕΕ και το ΔΝΤ σαν κοπάδι λύκων που έχει πέσει πάνω στον ελληνικό λαό για να τον κατασπαράξει. Η δραματική περικοπή μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, που προωθεί με απόλυτη επιτυχία, σημαίνει ουσιαστικά μια τεράστιας έκτασης αναδιανομή του υφιστάμενου κοινωνικού πλούτου υπέρ των εργοδοτών, καθώς αφαιρεί ποσά πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από τους εργαζόμενους και τα δίνει στους επιχειρηματίες που τους απασχολούν. Η μεθοδευμένη κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, που επίσης προωθούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αποσκοπεί στο να επιβάλει στο διηνεκές έναν εφιαλτικό εργασιακό Μεσαίωνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος άρχισαν να μιλούν για μέτρα 9,5 δις. ευρώ για τη διετία 2013-2014. Στη συνέχεια τα έκαναν 11,5 δις. και την Κυριακή μας «ξεφούρνισαν» ότι μιλούν πλέον για περικοπές από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και δαπάνες ύψους… 18 δις. ευρώ για την τετραετία 2013-2016!

Είναι αδίστακτοι ψεύτες. Το κόστος της διετούς επιμήκυνσης για το 2015 και το 2016 δεν ανέρχεται μόνο σε 7 δις. ευρώ, όπως εμφανίζουν οι πολιτικοί απατεώνες της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, αλλά σε τουλάχιστον 15 δις. ευρώ, σύμφωνα με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς και πιθανότατα να απαιτούνται γύρω στα 30 δις.!

Οι άθλιοι κυβερνώντες, λοιπόν, επιδιώκουν να εγκλωβίσουν τη χώρα στο πλαίσιο της επιμήκυνσης, ώστε να παγιδεύσουν και την επόμενη κυβέρνηση, που θα τους αντικαταστήσει, στη συνέχεια της ίδιας πολιτικής που υποδουλώνει τη χώρα στο Δ’ Ράιχ και εξανδραποδίζει τον λαό μας.

Παραμύθι η ρευστότητα
Οι ολετήρες της Ελλάδας που μας κυβερνούν εν ονόματι των ξένων επικυρίαρχων έχουν θέσει σε κυκλοφορία ένα παραμύθι για να διευκολυνθούν στο πέρασμα του νέου πακέτου μέτρων που αποσκοπεί στην οικονομική εξόντωση του πληθυσμού – ότι δήθεν μόλις δοθεί η δόση των 31,5 δις. ευρώ (που οι απατεώνες Ευρωπαίοι παρακρατούν από τις 28 Ιουνίου για να εκβιάζουν τους γηγενείς Κουίσλινγκ) θα επανεκκινήσει η Ελληνική οικονομία. Πρόκειται για ασύστολο ψέμα.

Από τα 31,5 δις. τα 25 θα πάνε για ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών και τα υπόλοιπα για να πληρωθούν τοκοχρεολύσια. Ούτε ένα δις. ευρώ δεν θα πέσει στην πραγματική οικονομία – για να μην πούμε ότι δεν θα δοθεί απολύτως τίποτα!

Αναφορικά με τα 25 δις. που θα χρεωθεί ο ελληνικός λαός για να τα πάρουν οι τραπεζίτες, κυριολεκτικά ούτε 1 ευρώ (!) δεν θα δοθεί για δάνειο σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Καμία απολύτως ρευστότητα δεν πρόκειται να υπάρξει και ο στραγγαλισμός της αγοράς θα συνεχιστεί, με ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να κλείνουν, πέφτοντας θύματα της οικονομικής ασφυξίας και των «κανονιών» που σκάνε από παντού.

Βέβαιη χρεοκοπία
Μέσα σε όλο αυτό τον πανικό, επιβεβαιώνεται από παντού ότι, αν συνεχιστεί η ίδια γερμανική πολιτική, η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι βέβαιη, γιατί το δημόσιο χρέος της είναι μη βιώσιμο βάσει του προγράμματος που ακολουθεί. Η συνταγή της Ε.Ε. και του ΔΝΤ εξαθλιώνει, δηλαδή, τους Έλληνες, μετατρέπει την χώρα μας σε αποικία και ταυτόχρονα την οδηγεί στην χρεοκοπία!

Τελευταίος οργανισμός που θεωρεί μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας είναι το ΔΝΤ, το οποίο την περασμένη εβδομάδα αναθεώρησε προς τα… πάνω το χρέος της χώρας μας: Εκτιμά ότι θα ξεπεράσει το… 180% το 2013 και το 2014 και στην καλύτερη περίπτωση θα πέσει στο 152% το 2017.

Δεύτε τελευταίον ασπασμόν…

Με «αόρατα» μη επανδρωμένα αεροσκάφη προειδοποιεί το Ιράν το Ισραήλ



 


Εκατοντάδες νέα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προειδοποίησε πως θα εξαπολύσει εναντίον του Ισραήλ, εάν προκληθεί, ο διοικητής των ιρανικών δυνάμεων πολιτοφυλακής Mohammad Reza.

«Οι σιωνιστές θα πρέπει να περιμένουν εκατοντάδες νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη 25 διαφορετικών μοντέλων με νέα τεχνικά συστήματα, τα οποία δεν ξέρουν πως να τα αντιμετωπίσουν», είπε ο ταξίαρχος. Στις 18 Οκτωβρίου έγινε γνωστό, πως οι μεγαλύτερες κοινές ασκήσεις των δυνάμεων της αντιπυραυλικής άμυνας και αεράμυνας των ΗΠΑ και του Ισραήλ θα διεξαχθούν τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου. Οι ασκήσεις με την κωδική ονομασία «Σκληρή πρόκληση – 12» θα κρατήσουν περίπου τρεις εβδομάδες με την συμμετοχή των 3500 αμερικανών στρατιωτικών και 1000 ισραηλινών στρατιωτών.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλή Χαμενέι δήλωσε σήμερα, ότι αν το Ισραήλ τολμήσει να εξαπολύσει χτύπημα στο Ιράν, το εβραϊκό κράτος θα δεχτεί «κεραυνοβόλα απάντηση». Ο Χαμενέι πρόσθεσε ότι η πεποίθηση της διεθνούς κοινότητας ότι το Ιράν προωθηθεί την κατασκευή πυρηνικού όπλου, βασίζεται στο ψέμα. Επίσης είπε ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες μ΄αυτό τον τρόπο επιδιώκουν να «αποσπάσουν την προσοχή της κοινωνίας από τα οικονομικά προβλήματα».

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ “ΓΔΑΡΑΤΕ” ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!» αναφέρουν οι Ούγγροι και αψηφούν Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε.


 

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

 Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να
συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.


«Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.

«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να…
θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!

Με ιερή αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.».

Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον… τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου!

«Η αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στην Ουάσιγκτον με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η «Μοντ», προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της Ε.Ε. ή των διεθνών οργανισμών!».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο.

«Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση… αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα».

Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησης Όρμπεν απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές:

«Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές.

«Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» και προσθέτει: «Η ομάδα του Όρμπεν θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την “εθνική συνοχή”».

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Το χειρότερο από όλα όμως για την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα… «Άγια των Αγίων» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.: τις τράπεζες!

Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε… 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή.

Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων.

Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ για να μπορέσετε να μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στους Ούγγρους.

Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν.

«Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».

ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αμ’ έπος αμ’ έργον! Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων!

Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές εταιρίες και σε όλες τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες!

Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί – η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα «λαμόγια» του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη – με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει.

Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια – να ‘τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως – αμέσως μόνο για φέτος!

«Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Γκιέργκι Μάτολσι, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών.

Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε στο μισό – δηλαδή στο 10% – τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα τρία τέταρτα του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων.

Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες, θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%, καλύπτοντας τις απώλειες φορολογικών εσόδων με ένα τμήμα των χρημάτων των τραπεζών!

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ “ΓΔΑΡΑΤΕ” ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»

Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι… δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία «ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη» και να «αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές».

Ανοησίες και προσχήματα. Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών – μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.

«Η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» την παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη εβδομάδα.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό» όπου καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης.

Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από… ξένες τράπεζες – πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές!

Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι… Ευρωπαίοι!

Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν!

Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης…ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

Η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., πέρα από τις φραστικές διαμαρτυρίες, προσπάθησαν να υπονομεύσουν και στην πράξη την πολιτική της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης. Κύριο όργανό τους ο διοικητής της Τράπεζας της Ουγγαρίας.

Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει τα επιτόκια χορηγήσεων, ώστε να διοχετευθούν χρήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους χρεωμένους καταναλωτές και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθεί η οικονομία. Αυτός όμως αρνείται πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο… πληθωρισμού. Αρνείται επίσης να σηκωθεί να φύγει, παρόλο που η κυβέρνηση ακόμη και με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού εκφράζει την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό του και τον καλεί δημοσίως να παραιτηθεί.

Η κυβέρνηση Όρμπαν αποφάσισε λοιπόν να τον χτυπήσει εκεί που πονούν όλα τα «λαμόγια» του φυράματος αυτού: στην τσέπη! Του περιέκοψε τον μισθό κατά… 75% από 30.000 ευρώ το μήνα (ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία) του τον έκανε 7.500 ευρώ. Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η… Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται τέτοια «μαρτύρια» και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για «καταχρηστικά μέτρα».

Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η κυβέρνηση Όρμπαν ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των «Κουίσλινγκ» που υπηρετούν την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της Ε.Ε., της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης…

Παράλληλα, μέχρι σήμερα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του ο Λάσλο Πάπτσακ στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τη ζημιά που προξένησε στο δημόσιο συμφέρον η διακυβέρνηση των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων του Φέρεντς Γκιούρτσαν και του Γκόρντον Μπάιναϊ προκειμένου να αποφασίσει…

Τουρκική ανησυχία για την ενίσχυση της ρωσικής αεράμυνας με S-400



Ανύψωση του τετραπλού εκτοξευτή του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 Triumf σε θέση εκτόξευσης

Εκπρόσωπος της νεοσύστατης Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής της Ρωσίας ανακοίνωσε τονεξοπλισμό με προηγμένα αντιαεροπορικά/αντιβαλλιστικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς S-400, τα οποία θα είναι πλήρως επιχειρησιακά μέχρι τα τέλη του 2012. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Συνταγματάρχη Igor Gorbul στο RΙΑ Novosti, τα συστήματα S-400 θα αντικαταστήσουν προγενέστερες συστοιχίες S-300PM ενώ για την προστασία τους έχουν ήδη παραληφθεί 16 αντιαεροπορικά συστήματα βραχέως βεληνεκούς, μεταξύ των οποίων και Pantsir-S (κατά ΝΑΤΟ: SA-22 Greyhound). 
Τουρκικά δημοσιεύματα συνδέουν αυτή την εξέλιξη αυτή με την εγκατάσταση μέρους της αντιβαλλιστικής ασπίδας του ΝΑΤΟ σε τουρκικό έδαφος και αναφέρονται στην ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών με αφορμή την Συρία. 

Μέχρι στιγμής, η Ρωσία έχει εξοπλίσει τέσσερα Συντάγματα Αεράμυνας με συστήματα S-400: δύο στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Μόσχας, ένα στο θύλακα του Καλίνινγκραντ και ένα στην Άπω Ανατολή.

Το δόγμα της «περιφερειακής κυριότητας» ανάβει φωτιά στη Μεσόγειο




Σε αλλαγή πολιτικού δόγματος προχωρά η Άγκυρα διευρύνοντας παράλληλα τις αξιώσεις της στο Αιγαίο, όπως τουλάχιστον προκύπτει μέσα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. 
Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική των «γκρίζων ζωνών», που εγκαινίασε η Τουρκία κατά την κρίση των Ιμίων το 1996, δείχνει πλέον να περνά σε δεύτερη μοίρα και να αντικαθίσταται από το δόγμα της «περιφερειακής κυριότητας». 
Δύο από τα βασικά στοιχεία του νέου δόγματος είναι η, με κάθε τρόπο και μέσο, εμπέδωση του ρόλου της Τουρκίας ως περιφερειακής υπερδύναμης, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Α Μεσογείου και η αναβάθμιση των διεκδικήσεών της στο Αιγαίο όχι μόνο σε θέματα κυριαρχίας, αλλά και σε ζητήματα που άπτονται της αξιοποίησης των ενεργειακών πόρων που έχουν εντοπιστεί τόσο εντός της ελληνικής όσο και της κυπριακής ΑΟΖ. 
Η πρόσφατη επίσκεψη εξάλλου του κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα και οι δηλώσεις του αναφορικά με το πώς αντιλαμβάνεται το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων ανταποκρίνονται πλήρως στην νέα προσέγγιση της «περιφερειακής κυριότητας», το θεωρητικό υπόβαθρο της οποίας βασίζεται στο ακαδημαϊκό ερευνητικό έργο του ιδίου περί «νεο-οθωμανισμού».

Ήδη, τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών όσο και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει γίνει αντιληπτό ότι τους τελευταίους μήνες κάτι έχει αλλάξει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Άγκυρα εκμεταλλευόμενη την ελληνική οικονομική κρίση, αλλά και τις εξελίξεις στη Συρία, εμφανίζεται επιρρεπείς στους «λεονταρισμούς», όχι μόνο σε λεκτικό, αλλά ακόμη και σε επιχειρησιακό επίπεδο. 
Χαρακτηριστική προς αυτή την κατεύθυνση είναι η προκλητικότητα που επέδειξε κατά την περασμένη εβδομάδα ο Αχμέτ Νταβούτογλου και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους, υποστηρίζοντας πως από τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για την υφαλοκρηπίδα και τον καθορισμό της ΑΟΖ στο Αιγαίο, η Τουρκία δεν περιλαμβάνει το Καστελόριζο. 
Να σημειώσουμε πως για το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο της γείτονας χώρας το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά στο θαλάσσιο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και ως εκ’ τούτου εξαιρείται από τις σχετικές συζητήσεις, καθώς αξιολογείται ως διαφορετικό ζήτημα. Το θέμα του Καστελόριζου άλλωστε αποτελεί για την Τουρκία βασική προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της, λόγω της σπουδαιότητάς του στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ. 
Σε προχθεσινές του μάλιστα δηλώσεις ο κ. Νταβούτογλου επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προειδοποιώντας ευθέως την ελληνική πλευρά πως«μονομερής ανακήρυξη ΑΟΖ σε αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές, δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος καμιάς πλευράς».

Απειλές Νταβούτογλου κατά Κύπρου
Το δόγμα της «περιφερειακής κυριότητας» όμως δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, δεδομένου ότι στρέφεται εξίσου και κατά της Κύπρου. Στη περίπτωση της Μεγαλονήσου μάλιστα η συγκεκριμένη προσέγγιση εξαντλείται σχεδόν στην προσπάθεια που καταβάλει η κυπριακή δημοκρατία να αδειοδοτήσει ξένες εταιρείες για την πραγματοποίηση εξόρυξης υδρογονανθράκων εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Η Άγκυρα το τελευταίο χρονικό διάστημα ασκεί ασφυκτική πίεση στη Λευκωσία κάνοντας λόγο για άκαιρες και αρνητικές μονομερείς ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς σε βάρος του κατεχόμενου τμήματος του νησιού.

«Είναι αποδεκτό από όλες τις πλευρές ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα και εγγενή δικαιώματα, στον υπεράκτιο πλούτο ολόκληρου του νησιού. Το θέμα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία ή ένα πρόβλημα για την Κύπρο, ανάλογα με το πώς θα το διαχειριστούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νταβούτογλου. Μέσα στους στόχους της Άγκυρας είναι, έχοντας ως προκάλυμμα τους Τουρκοκύπριους, να βάλει χέρι στα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί νότια της Κύπρου, επιβάλλοντας τους όρους της και σε άλλα θέματα όπως η χρηματοδότηση και η διανομή των εσόδων. 
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών μάλιστα δεν δίστασε να ισχυριστεί πως ορισμένα τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ «υπερκαλύπτουν την τουρκική υφαλοκρηπίδα προς δυσμάς του νησιού», προειδοποιώντας ταυτόχρονα την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι η Τουρκία δεν θα «φεισθεί καμίας προσπάθειας, προκειμένου να διατηρήσει τα ipso facto ab initio δικαιώματά της». 
Μαζί με το «μαστίγιο» ωστόσο ο Νταβούτογλου δεν παρέλειψε κατά τις ίδιες δηλώσεις του, να κουνήσει στη Λευκωσία και λίγο από «καρότο», προβάλλοντας τα… κέρδη που θα είχαν οι ελληνοκύπριοι εάν μοιράζονταν με την Τουρκία του ενεργειακούς πόρους της κυπριακής ΑΟΖ.  «Η Τουρκία, εκτός του ότι είναι μια μεγάλη αγορά, είναι η ασφαλέστερη, η πιο πρακτική και πιο επικερδής διέξοδος προς τις ευρωπαϊκές αγορές πετρελαίου/αερίου, αφού ήδη έχει έτοιμη την απαιτούμενη υποδομή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Πρόβα στη Συρία
Αναμφισβήτητα πάντως, επί του παρόντος, η ισχυρότερη προβολή ισχύος του νέου τουρκικού δόγματος της «περιφερειακής κυριότητας», γίνεται στην περίπτωση της Συρίας. 
Αναζητώντας συνεχώς αφορμές ώστε να κλιμακώσει την αντιπαράθεσή της με τη Δαμασκό και σε στρατιωτικό επίπεδο, η Άγκυρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα ενισχύει συνεχώς τις στρατιωτικές της δυνάμεις- μετακινώντας στρατεύματα από τις δυτικές στις ανατολικές περιοχές της χώρας- στη μεθόριο με τη Συρία, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο μέρος του πολεμικού της στόλου για ελλιμενισμό στις ναυτικές βάσεις της Ν.Α Μεσογείου, ιδιαίτερα στο Άκσαζ και στην Αλεξανδρέττα. Ήδη ένας μεγάλος αριθμός από πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μεταξύ των οποίων φρεγάτες και πυραυλάκατοι, πλέουν προς νότο προκειμένου να ενωθούν με τις εκεί ναυτικές δυνάμεις.

Αιγαίο: Φουρτούνα τριών διαστάσεων!



  • Μεγάλωσε η όρεξη της Τουρκίας 
  • Συνεχίζει την απειλή του Casus Belli προς την Ελλάδα, για τυχόν επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια 
  • Στην πονηρή εποχή που διανύουμε, με τρόικα και μνημόνια, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε

Γράφει ο Παπανικολόπουλος Νικόλαος,
Υποναύαρχος Λ.Σ. (εα)


Το διήμερο 10 και 11 Οκτώβριου 2012, το Αιγαίο ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα.

Την μια μέρα, η δήλωση του τούρκου ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής:

«Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως ...

θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντοτε ελεύθερο» ή σε διαφορετική μετάφραση: 

«Επιθυμούμε το Αιγαίο, ως μία θάλασσα ειρήνης και φιλίας, να είναι ανοικτό σε κάθε είδους συνεργασία».

Την άλλη, η παρά τις διαψεύσεις τόσο της Τρόικας, όσο και των υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας, είδηση ότι η Τρόικα έθεσε θέμα εκκένωσης νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους ώστε να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας.

***

Με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης (1923), οι Μεγάλες Δυνάμεις, πίστευαν ότι δίνοντας στην Τουρκία την Ανατολική Θράκη με τα Στενά και στην Ελλάδα το Αιγαίο, θα εξασφάλιζαν μια βιώσιμη ισορροπία δυνάμεων.

Η ισορροπία αυτή, φαινόταν εφικτή και διατηρήθηκε 50 χρόνια.

Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν από το 1973 όταν στην εφημερίδα κυβερνήσεως της Τουρκίας δημοσιεύτηκε χάρτης του ΒΑ Αιγαίου όπου περιοχές των τουρκικών χωρικών υδάτων αλλά  και διεθνών, παραχωρούντο για διενέργεια ερευνών.

Το «παιχνίδι» της Τουρκίας στο Αιγαίο είχε αρχίσει.

Συνεχίστηκε το 1974 με το υδρογραφικό «Τσανταρλί», το 1976 με το ερευνητικό «Χόρα», το 1987 με το ίδιο σκάφος – μετονομασμένο σε «Σισμίκ».


Επαναλήφθηκε το καλοκαίρι του 2010 με το ερευνητικό «Πίρι Ρέις» στο Καστελλόριζο και το «Τσεσμέ» μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Μαρώνειας.

Αν αναρωτηθεί κανείς γιατί όλα αυτά, μάλλον η απάντηση βρίσκεται στη Μαδρίτη, 8 Ιουλίου του1997, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος υπέγραψαν κοινή δήλωση, γνωστή ως«Συμφωνία της Μαδρίτης», στην οποία, για πρώτη φορά, γινόταν αναφορά σε ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ίσως, αυτή η Συμφωνία δίνει στη γείτονα χώρα, το δικαίωμα να θεμελιώνει αυθαίρετες αξιώσεις σε τρία επίπεδα:

Α) Εθνικής κυριαρχίας

Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο, για τα χωρικά τους ύδατα, όπου ασκούν πλήρη εθνική κυριαρχία, διατηρούν τα έξι (6) ναυτικά μίλια.

Με αυτό το καθεστώς, η Ελλάδα ασκεί κυριαρχία στο 35%, η Τουρκία στο 9% ενώ το 56% είναι διεθνή ύδατα.

Η Ελλάδα με την επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (Ν. 2321/1995), απέκτησε και μέσω αυτής το δικαίωμα επέκτασής μέχρι τα 12 ν.μ, αλλάδεν το έπραξε.

Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα θα ασκούσε κυριαρχία στο 64%, η Τουρκία στο 10%, και το 26% θα ήσαν διεθνή ύδατα.

Η Τουρκία αμφισβητεί το δικαίωμα επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ν.μ.

Στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευσή της το 1995, όταν η Ελλάδα επικύρωσε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε ότι ενδεχόμενη επέκταση τους θα αποτελούσε αιτία πολέμου (casus belli)

Οι θέσεις αυτές – χωρίς νομικό έρεισμα - μετά την ισχύ (1994) της ΔΣ για το Δίκαιο της Θάλασσας,οδήγησαν την Τουρκία στην «κατασκευή» της «θεωρίας των γκρίζων ζωνών» για εκατοντάδες ελληνικά νησάκια και βραχονησίδες στο Αιγαίο, αρχίζοντας από τις βραχονησίδες Ίμια (1996). Η Τουρκία δηλαδή ισχυρίζεται ότι στο Αιγαίο υπάρχουν 150 ακατοίκητα νησάκια και βραχονησίδες υπό αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Β) Οικονομικής εκμετάλλευσης

Η Οικονομική εκμετάλλευση του Αιγαίου έχει άμεση σχέση με τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας και τηςΑποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, το κράτος ναι μεν δεν ασκεί πλήρη κυριαρχία αλλά έχει δικαιώματα, για την εξερεύνηση και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.

Μετά το 1974, όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, δέχονται ως μοναδικό πρόβλημα στο Αιγαίο, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Ένα θέμα νομικής φύσης καθόσον η Τουρκία δέχεται τη γεωλογική έννοια της υφαλοκρηπίδας,ισχυριζόμενη ότι τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα γιατί αυτά καθαυτά είναι η φυσική προέκταση της υφαλοκρηπίδας της Ανατολίας.

Στην πρώτη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την «Ηπειρωτική Υφαλοκρηπίδα», η οποία υπογράφτηκε το 1958, και ίσχυε από το 1964 μέχρι το 1994 εφίστατο η γεωλογική έννοια της υφαλοκρηπίδας.

Από το 1994, όμως ισχύει η νέα Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το «Δίκαιο της Θάλασσας», στην οποία υιοθετείται πλέον η νομική και όχι η γεωλογική έννοια της υφαλοκρηπίδας. Επίσης η έννοιά της υφαλοκρηπίδας υπερκαλύπτεται πλέον από αυτή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) για την οποία, στη νέα Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών, υπάρχει εκτενής αναφορά.

Βλέποντας η Τουρκία το θέμα της ΑΟΖ, αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που της δημιουργεί το Καστελλόριζο, και επινοείται τη «θεωρίας της μειωμένης επήρειας» για την ΑΟΖ. Τι ακριβώς συμβαίνει.

Το Καστελλόριζο, αναμφισβήτητα κατοικούμενο ελληνικό νησίδιαθέτει δική του ΑΟΖ και αποτελεί σημείο οριοθέτησης της Ελληνικής ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Κύπρο.

Η γεωγραφική του θέση δημιουργεί πρόβλημα στην Τουρκία η οποία χάνει τα θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο και κατά συνέπεια την ΑΟΖ.

Με τη «θεωρία της μειωμένης επήρειας», η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το Καστελλόριζο και όλο το νησιωτικό του σύμπλεγμα (συνολικά 13 νησάκια) δεν βρίσκονται στο Αιγαίο, αλλά στη Θάλασσα της Λεβαντίνης και ως εκ τούτου δεν έχει εκεί συνέχεια η ελληνική ΑΟΖ. 

Έτσι, προετοιμάζουν νέο casus belli και για την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ.

(Γ) Έρευνας - διάσωσης


Λέγοντας Έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο αναφερόμαστε στην παροχή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος, τόσο σε αεροπλάνα όσο και σε πλοία.

Το Αιγαίο καλύπτεται από το FIR (Flight Information Region) Αθηνών. το οποίο έχει οριοθετηθεί στο πλαίσιο συνδιασκέψεων αεροναυτιλίας το 1950, 1952 και 1958.

Το FIR Αθηνών καλύπτει ολόκληρο τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο και επιπλέον διάσπαρτα τμήματα του διεθνούς εναερίου χώρου.

Η Τουρκία τότε αποδέχθηκε τον καθορισμό του FIR Αθηνών για τον οποίο η Ελλάδα ορίστηκε υπεύθυνη Έρευνας και διάσωσης, Search and Rescue (SΑR).

Η διεθνής πρακτική αλλά και οι συστάσεις των ΙΜΟ (International Maritime Organization).και ICAΟ (International Civil Aviation Organization)  που περιλαμβάνονται στο κοινό Διεθνές Εγχειρίδιο Αεροναυτιλιακής και Θαλάσσιας Έρευνας και Διάσωσης (International Aeronautical and Maritime Search and Rescue Manual), προκρίνουν την υιοθέτηση ταυτόσημων περιοχών για τη ναυτική και την αεροπορική έρευνα και διάσωση, κατά τρόπο που να συμπίπτουν με τα όρια των FIR.

Από τον Αύγουστο του 1974, η Τουρκία αυθαίρετα επέκτεινε τον χώρο της δικαιοδοσίας της μέχρι το μέσο του Αιγαίου εντός του FIR Αθηνών.

Το 1980, πάλι μονομερώς, σταμάτησε να υποβάλει σχέδια πτήσεως για τις εισόδους των πολεμικών της αεροσκαφών στο FIR Αθηνών με το επιχείρημα ότι η Σύμβαση του Σικάγου δεν αφορά τα πολεμικά αλλά τα πολιτικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τη «Διεθνή Σύμβαση για τη θαλάσσια έρευνα και διάσωση -International Convention on Marine Search and Rescue», η Ελλάδα έχει δηλώσει στον ΙΜΟ ότι θα ασκεί θαλάσσια έρευνα και διάσωση σε όλο το χώρο του FIR Αθηνών.

H Τουρκία αντιτίθεται στην ελληνική δήλωση, ισχυριζόμενη ότι οι περιοχές ευθύνης για ναυτική έρευνα και διάσωση στην ανοιχτή θάλασσα πρέπει να οριοθετούνται με συμφωνία των ενδιαφερομένων παράκτιων κρατών και κατέθεσε χάρτη με το Αιγαίο διχοτομημένο.

Το Δεκέμβριο του 2001δημοσίευσε στο 24611 τεύχος της εφημερίδας της κυβέρνησής της,χάρτη του Αιγαίου όπου το τμήμα ανατολικά του 25ου μεσημβρινού (διέρχεται από το μέσο του Αιγαίου) το θεωρεί ως περιοχή εθνικής ευθύνης της για θέματα έρευνας και διάσωσης.

Για την Τουρκία, μέσα από το «αθώο» θέμα της έρευνας και διάσωσης, το Αιγαίο είναι ήδη διχοτομημένο.

***

Στη «δίσεκτη» και «πονηρή» εποχή μας, με την οικονομική κρίση, την τρόικα και τα μνημόνια, όσο ελλιπή κι αν φαίνονται τα επιχειρήματα των Τούρκων, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Τα δυο περιστατικά στις 10 και 11 Οκτωβρίου, που είχαν επίκεντρο το Αιγαίο από τη μια μεριά με τις εσφαλμένες μεταφράσεις, ερμηνείες και διερμηνείες στη Βουλή και από την άλλη, τις εσπευσμένες διαψεύσεις επί διαψεύσεων τριών υπουργών για τις δήθεν απαιτήσεις της τρόικα, δείχνουν ότι υπεύθυνα κυβερνητικά πρόσωπα ‘‘παίζουν εν ου παικτοίς’’ που στην καθομιλουμένη σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν χωρίς σοβαρότητα κάτι που απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση.

Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.