Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ !! Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ



Τραβάει στα άκρα τη σύγκρουση η Γερμανία και πάει να τινάξει στον αέρα την Ευρώπη!
ΠΟΛΥ σκληρός για να υποκύψει στις πιέσεις, στους εκβιασμούς και στις απειλές των δανειστών αποδεικνύεται ο Αλ. Τσίπρας. Δεν υποχωρώ, δεν παραδίνομαι, θα τιμήσω την ψήφο του ελληνικού λαού, είναι το μήνυμα που στέλνει προς κάθε κατεύθυνση. 

Ειδικότερα δε προς τη Γερμανία, που τραβάει τα πράγματα στα άκρα, σπρώχνει προς τη σύγκρουση και τη ρήξη, αδιαφορώντας για το αν με την αδιαλλαξία της τινάξει στον αέρα ολόκληρη την Ευρώπη. Επιμένει στη συνέχιση των καταστροφικών Μνημονίων, που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, και απειλεί την Ελλάδα ακόμη και με οικονομικό στραγγαλισμό προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της κυβέρνησης. Μη δείχνοντας ίχνος ανοχής, αρνείται στη χώρα μας τη δυνατότητα να εκδώσει έντοκα γραμμάτια (ύψους 4,5 δισ.) προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της για τον Μάρτιο. Κάτι που από πολλούς χαρακτηρίζεται «εχθρική ενέργεια» και θυμίζει τακτικές «ψυχρού πολέμου».

Το παιχνίδι που παίζεται αυτή τη στιγμή, τόσο στο προσκήνιο όσο και κυρίως στο παρασκήνιο, είναι πολύ σκληρό. Οι δύο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους, αλλά -εκτός απροόπτου- τα πάντα θα έχουν κριθεί το προσεχές δεκαήμερο. Αν, δηλαδή, θα καταλήξουμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, όπως ακριβώς ζητάει η κυβέρνηση, ή θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο λόγω της αδιαλλαξίας των δανειστών.

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στις εκβιαστικές απαιτήσεις για συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής των Μνημονίων. Κι αυτό παρά τις μαζικές απειλές και τα «σενάρια τρόμου» για διακοπή της χρηματοδότησης και πιστωτικό γεγονός, με τα οποία στόχο έχουν να τον κάνουν να «παραδώσει τα όπλα».

Εν όψει του έκτακτου Eurogroup (την ερχόμενη Τετάρτη) και της Συνόδου Κορυφής που θα ακολουθήσει (12-13 Φεβρουαρίου), στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται για «μάχη μέχρις εσχάτων»! Βασικός στόχος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι μια συμφωνία για πρόγραμμα-γέφυρα που θα διασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μέχρι οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για τα επόμενα τρία – τέσσερα χρόνια. 

Με βάση το πρόγραμμα-γέφυρα οι δύο πλευρές θα δεσμευτούν ότι δεν θα προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες προκειμένου να διευκολύνουν τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν. Η χώρα μας δεν θα ζητήσει και δεν θα πάρει καμιά από τις δόσεις που απομένουν, αλλά ζητάει το 1,9 δισ. που κέρδισαν οι Κεντρικές Τράπεζες των χωρών-μελών της Ευρωζώνης από τη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων. Ακόμη η κυβέρνηση έχει ζητήσει να της δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσει στην έκδοση έντοκων γραμματίων ύψους 15 δισ. που θα καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας για το διάστημα που θα διαρκέσει το πρόγραμμα-γέφυρα.

Οι Ευρωπαίοι, με πρώτους και… καλύτερους τους Γερμανούς, απορρίπτουν το αίτημα αυτό κι επιμένουν στην παράταση του υφιστάμενου προγράμματος. Στη συνέχιση, δηλαδή, του Μνημονίου και της πολιτικής που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών, στις επαφές που είχαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ευρώπη, κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε παράταση του Μνημονίου και στη συνέχιση μιας καταστροφικής πολιτικής που ισοπέδωσε τη χώρα, μαζί και τα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών. Με αυτά τα δεδομένα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο γνωστός οικονομολόγος Π. Κρούγκμαν παρομοίασε το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας «με δύο φορτηγά γεμάτα δυναμίτη που κατευθύνονται το ένα προς το άλλο σε έναν στενό δρόμο και κανένα από τα δύο δεν κάνει στην άκρη». Κατηγόρησε ωστόσο τους Γερμανούς πολιτικούς ότι επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της ηθικολογίας για την ανευθυνότητα των δανειζόμενων, κηρύσσοντας ότι το χρέος πρέπει να πληρωθεί, εκμεταλλευόμενοι τα στερεότυπα περί νωθρών Νοτιοευρωπαίων.

Εκτός από τους δανειστές και τους Γερμανούς, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα και προς το εσωτερικό της χώρας. Αποδέκτες διάφορα κέντρα, οικονομικά και άλλα, που στο παρασκήνιο ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση, ενδεχομένως και στον ίδιο, προς την κατεύθυνση του συμβιβασμού με τους δανειστές ή ακόμη και της υποχώρησης στις απαιτήσεις τους. «Δεν θα μπω σε καμία συμφωνία με τη διαπλοκή, με κανένα σύστημα», υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία και προσθέτει: «Δεν είμαστε ερωτευμένοι με την εξουσία, μόνη δύναμή μου είναι ο λαός, οι πολίτες που με ψήφισαν, και μόνο σε αυτούς θα απολογηθώ. Θα τιμήσω την ψήφο τους και θα υλοποιήσω ό,τι ακριβώς τους είπα»


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε

Τα ξέρατε; Δείτε τα κόλπα του πληκτρολογίου σας...



Μειώστε την ώρα που κάνετε δουλειές στον υπολογιστή με τα παρακάτω κολπάκια... 

Κάποια ίσως να τα ξέρετε ήδη, κάποια ίσως να τα δείτε για πρώτη φορά, έιναι όμως όλα πέρα για πέρα χρήσιμα!

Alt+Tab: Πηγαίνει από το ένα ανοικτό πρόγραμμα στο άλλο 

Ctrl+T: Ανοίγετε μια νέα καρτέλα 

Ctr+S: Αποθήκευση 

Ctr+W: Κλείνει το ενεργό παράθυρο ή την ενεργή καρτέλα του browser που χρησιμοποιείτε. Το ίδιο κάνει και το Alt+F4 Ctr+C και Ctr+V:

Copy/Paste Ctr+Z: Αναίρεση της ενέργειας που κάνατε, στο Word π.χ. 

Ctrl+: Μεγεθύνετε τη σελίδα που βλέπετε στο Ίντερνετ και με το Ctr– γίνεται το αντίθετο F5: Γίνεται ανανέωση του ενεργού φακέλου ή της τρέχουσας ιστοσελίδας

Alt+D: Επιλέγει την μπάρα διευθύνσεων στον browser σας. Δεν θα χρειάζεται να κάνετε κλικ κάθε φορά που θέλετε να επισκεφτείτε κάποια ιστοσελίδα, απλά πατάτε αυτόν το συνδυασμό και αμέσως πληκτρολογείτε τη διεύθυνση 

Ctrl+X: Αποκοπή του επιλεγμένου κειμένου 

Ctrl+B: Κάνει bold τις επιλεγμένες λέξεις ενός κειμένου 

Ctrl+U και Ctrl+I: Ο πρώτος συνδυασμός υπογραμμίζει τις λέξεις της επιλογής σας, ο δεύτερος μετατρέπει τη γραφή σε πλάγια 

F1: Βοήθεια (Help) Ctrl+Esc: Άνοιγμα του μενού Έναρξη (Start) 

Alt+F4: Τερματισμός προγράμματος



Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
 

Ν.Γκολεμά για Σ.Θεοδωράκη: "3 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ... σιγανό μου ποταμάκι"



Η γνωστή δημοσιογράφος και τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά αποκαθήλωσε από το Facebook τον Σταύρο Θεοδωράκη - Μετά τον Καμμένο τον περιέλαβε και η Γκολεμά τον πρόεδρο του Ποτασμιού με δύο πολύ καυστικά σχόλια... Μετά τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, τον πρόεδρο του Ποταμιού περιέλαβε και η γνωστή δημοσιογράφος και τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά η οποία με ένα ιδιαιτέρως καυστικό σχόλιο σημειώνοντας ότι μόνο από την ΕΡΤ πρέπει να έβγαλε σε 4 χρόνια κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ για τις περίφημες πολιτικές εκπομπές του στην κρατική τηλεόραση της οποίας το «μαύρο» που επέβαλε η ΝΔ, επικρότησε ο κ. Θεοδωράκης. 

 
Έγραψε λοιπόν η κυρία Γκολεμά: 
«Βρε τον Σταύρο, βρε το Σταύρο που ταβγαλε με τον ιδρώτα του.....Δούλεψε μας είπε στα μεγάλα μαγαζιά! Βρε μπαγασάκο για την ΕΡΤ πες μας! για εκείνα τα συμβόλαια επι Σημίτη με τις καθημερινές εκπομπές που έφταναν τις 30.000 ευρω την βραδιά, βγάλε τις συμβάσεις αν μπορείς, γιατί θα τις βγάλουμε εμείς.....4 χρονια στην ΕΡΤ θέλεις να σου πω πόσα???θέλεις????Κοντά ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ σιγανο μου ποταμάκι...». 
 
Και η κυρία Γκολεμά δεν σταμάτησε εκεί. Σε άλλη της ανάρτηση έγραψε: 
«Μιλησε ο Σταυρος στη Βουλη! Εκλαψα για αυτο,την κατανοηση σας παρακαλώ....»


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

 

Υποχωρούν οι Γερμανοί γλιτώνει η Ευρώπη από τη λιτότητα



Ο πρoεδρος Ομπάμα έβαλε τις φωνές στην Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιώντας την αυστηρά για τις συνέπειες που θα έχει μια μετωπική σύγκρουση του Βερολίνου με την Ελλάδα.
Παράλληλα την προειδοποίησε για τις συνέπειες των πολιτικών λιτότητας και αποπληθωρισμού για την παγκόσμια οικονομία.
Στην ουσία ο Αμερικανός πρόεδρος, με αφορμή το ελληνικό ζήτημα, κήρυξε τον πόλεμο κατά της λιτότητας στην Ευρώπη, διασώζοντας όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Έτσι η Ελλάδα φαίνεται πώς για άλλη μια φορά πρωτοστατεί για να σωθούν οι λαοί της Ευρώπης από τη λιτότητα, αλλά και η ίδια η Ευρώπη από τη διάλυση και την καταστροφή.

Η εντολή του προέδρου Ομπάμα είναι σαφέστατη και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, διαφορετικά θα κινδυνεύσει σοβαρά η παγκόσμια οικονομία.

Αποδέκτης της απόφασης του προέδρου Ομπάμα ήταν η πρόεδρος της… «αμερικανικής αποικίας» στην Ευρώπη, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα πρέπει να προετοιμάσει τώρα μια συμβιβαστική λύση που να πλησιάζει στις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται τόσο ο Αυστριακός Καγκελάριος, που συναντήθηκε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος συνηθίζει να κάνει πράξη και μάλιστα χωρίς χρονοτριβή τις αποφάσεις της παγκόσμιας υπερδύναμης που λέγεται Αμερική, η οποία φαίνεται ότι από κάπου τον… κρατάει. Αν όπως είναι γνωστό, όταν ήταν πρωθυπουργός στο Λουξεμβούργο, είχε μεταβάλλει τη χώρα του σε φορολογικό παράδεισο και τεράστιο πλυντήριο μαύρου χρήματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι κερδίζει μια σκληρή παρτίδα πολιτικού πόκερ, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος.
Αντίθετα οι Γερμανοί αρχίζουν να υποχωρούν, γιατί το βάρος της διάλυσης της Ευρωζώνης και η δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, φαίνεται ότι δεν μπορούν να το σηκώσουν στους ώμους τους.

Εντολή Ομπάμα
Με μια σαφή αναφορά στο ζήτημα της Ελλάδας, παρά την εμφανή προσπάθεια της Γερμανίδας καγκελαρίου να προσπεράσει το θέμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε με ξεκάθαρο τρόπο στη διάρκεια της συνάντησής τους στον Λευκό Οίκο, από την Άνγκελα Μέρκελ, να «φροντίσει», να παραμείνει οπωσδήποτε στην Ευρωζώνη η Ελλάδα.

«Οι ΗΠΑ αναμένουν από το Βερολίνο να καταθέσει τις προτάσεις του για το πώς η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης», ήταν η αποστροφή του Αμερικανού προέδρου». Μπορεί να ενόχλησε την Μέρκελ η «εντολή» Ομπάμα, όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ γνωρίζει πολύ καλά γιατί προέβη σε αυτή την επιτακτική παραίνεση. Για πολλές ημέρες τώρα, η αμερικανική Κοινή Γνώμη, «βομβαρδίζεται» από αρθρογραφία που έχει σχέση με το ζήτημα της Ελλάδας και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Αρκετές γνωστές γραφίδες, έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, για την ίδια την αμερικανική οικονομία και τα ευρύτερα συμφέροντα των ΗΠΑ σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Δεν λείπουν ούτε και οι διεθνούς εμβέλειας οικονομολόγοι, Κρούγκμαν κλπ, οι οποίοι ζητούν έμμεσα και άμεσα την αλλαγή πολιτικής της Ευρωζώνης και απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις προς το σκληρό δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε για να εγκαταλείψουν την απάνθρωπη πολιτική της ευρωπαϊκής λιτότητας, που απειλεί με διάλυση ολόκληρη την Ευρώπη, την οποία φαίνεται πως θα σταματήσει η ανένδοτη και φιλολαϊκή πολιτική του Αλέξη Τσίπρα.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στις ΗΠΑ στο στρατιωτικό και οικονομικό κατεστημένο, είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα και γερουσιαστές και από τα δύο μεγάλα κόμματα, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μια περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, θα προκαλέσει με τη διαδικασία ντόμινο και άλλες ανάλογες «εξόδους».
Τα γεράκια δε του Πενταγώνου, προχωρούν ακόμη πιο βαθιά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ίσως αρνητικό αντίκτυπο και στο ΝΑΤΟ! Και αυτό γιατί; Όπως είπε πρώην στέλεχος της Συμμαχίας , η συνεχής πίεση που ασκεί το Βερολίνο στην Ελλάδα, αδιαφορώντας ακόμη και για την τελευταία λαϊκή ετυμηγορία, μπορεί να προκαλέσει τη μεγάλη έκρηξη με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα εκτός Ευρωζώνης. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ακόμη και στην Ιρλανδία, η οποία περιμένει με αγωνία την έκβαση της υπόθεσης που λέγεται «Ελλάδα».
Η Μέρκελ
Η Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου σκληρή και ανέκφραστη όπως πάντοτε προσπάθησε να αποφύγει να μιλήσει για την Ελλάδα και μόνο όταν ρωτήθηκε πιεστικά από τους δημοσιογράφους αναγκάστηκε να απαντήσερι λέγοντας ότι, «την Τετάρτη θα υπάρχει ένα Εurogoup και εκείνο που μετράει είναι το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στο τραπέζι η Ελλάδα ή και λίγες μέρες αργότερα», αφήνοντας μια χαραμάδα αισιοδοξίας. Όμως ξεκαθάρισε πάλι ότι «Πάγια πολιτική της Γερμανίας από το 2010 είναι να υπάρχουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, οι απαιτούμενες επιδόσεις, αλλά και η αλληλεγγύη των χωρών». Και πρόσθεσε: «Περιμένω από την Ελλάδα να κάνει μια πρόταση και μετά θα μιλήσουμε για την πρόταση αυτή».

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην αρχική τοποθέτηση του προέδρου των ΗΠΑ, ότι «η Ευρώπη και το ΔΝΤ μπορούν να συνεργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να βρουν μια λύση …», η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι: « Οι χώρες της Ευρωζώνης επιστρέφουν στην ανάπτυξη μετά από μια περίοδο λιτότητας», υποστηρίζοντας πως αυτό συμβαίνει με την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες όμως στην ουσία παραμένουν σε τραγική κατάσταση.


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


 

Λες και είναι ΕΧΘΡΟΣ! Πώς ακριβώς υποδέχτηκαν τον Βαρουφάκη στο Eurogroup;

Λες και είναι ΕΧΘΡΟΣ! Πώς ακριβώς υποδέχτηκαν τον Βαρουφάκη στο Eurogroup;

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μπήκε στη συνεδρίαση του Eurogroup χωρίς να κάνει δηλώσεις. Λίγο νωρίτερα είχε συναντηθεί με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πολ Τόμσεν. Ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times σχολίασε στο Twitter «Ξέρεις ότι τα πράγματα σοβαρεύουν όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν λέει τίποτα στους δημοσιογράφους»
Ωστόσο, σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους ο Γιάνης Βαρουφάκης ρωτήθηκε εισερχόμενος στο eurogroup αν υπάρχει περίπτωση να βγει η Ελλάδα και ο Ελληνας υπουργός απάντησε:         «Absolutely not» (Απολύτως όχι). Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση απόψε»
 Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

«Τους πήρε τα σώβρακα» ο Καμμένος! Τι ανακοίνωσε και οι Τούρκοι τέντωναν τα αυτιά τους;

«Τους πήρε τα σώβρακα» ο Καμμένος! Τι ανακοίνωσε και οι Τούρκοι τέντωναν τα αυτιά τους;«Κοινές ασκήσεις Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και Αιγύπτου, ανακοίνωσε ο Π.Καμμένος» με το που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο…
Τέντωσαν τα αυτιά τους οι Τούρκοι
Λευκωσία: Τη διαβεβαίωση προς τον κυπριακό ελληνισμό ότι «η Ελλάδα είναι εδώ» έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά».
Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαΐδη, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, όπου έτυχε θερμής  υποδοχής  του στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, ο  ΥΕΘΑ Καμμένος είπε ότι το Κυπριακό παραμένει για την ελληνική κυβέρνηση πρόβλημα εισβολής και κατοχής.
Χαρακτήρισε εξάλλου την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ μια «ξεκάθαρη πρόκληση».
Ανακοίνωσε επίσης ότι η Ελλάδα σχεδιάζει τους επόμενους μήνες κοινές ασκήσεις με την Κύπρο, το Ισραήλ και πιθανότατα με την Αίγυπτο.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ανασύστασης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα υπάρξουν σχεδιασμοί εντός των επομένων μηνών.
Καλωσορίζοντας από την πλευρά του στην Κύπρο τον  Έλληνα ΥΕΘΑ Καμμένο, ο ΥΠΑΜ της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης ευχαρίστησε για την αδιάλειπτη στήριξη της Αθήνας προς τη Λευκωσία.
Είπε επίσης ότι Κύπρος και Ελλάδα αποτελούν τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας, ασφάλειας και δημοκρατίας στην περιοχή.
Για τις τουρκικές προκλήσεις, ο ΥΠΑΜ κ.Φωκαΐδης είπε ότι η Κύπρος είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι οποιασδήποτε απειλής.
Παράλληλα ανακοίνωσε την τοποθέτηση για πρώτη φορά Αξιωματικού της Ε.Φ. στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στην Αθήνα, που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος των δύο πλευρών.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Ο Ομπάμα ξεκινάει ΠΟΛΕΜΟ! Το απόγευμα θα κάνει διάγγελμα

Ο Ομπάμα ξεκινάει ΠΟΛΕΜΟ! Το απόγευμα θα κάνει διάγγελμα

Ετοιμος για πόλεμο με τους τζιχαντιστές είναι ο Μπαράκ Ομπαμα ο οποίος ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον θέσεων του Ισλαμικού κράτους, ενώ σήμερα το απόγευμα θα κάνει σχετικό διάγγελμα.
Στις τρισέλιδη πρόταση που έστειλε και την οποία διαθέτει το Associated Press αναφέρει πως το Ισλαμικό Κράτος «αποτελεί απειλεί για τους λαούς και τη σταθερότητα σε Ιράκ,  Συρία και  την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς και για  την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ». Ειδική αναφορά κάνει στο προσωπικό των ΗΠΑ σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή και αναφέρεται στην ευθύνη που φέρουν οι τζιχαντιστές για το θάνατο των Τζέιμς Φόλεϊ, Στίβεν Σότλοφ, Αμπντούλ-Ραχμάν Πίτερ Κάσιγκ και Κάιλα Μούλερ.
Ο Μπαράκ Ομπάμα προσδιορίζει τη διάρκεια της δράσης σε τρία χρόνια χωρίς να αποκλείει και χερσαία δράση, κυρίως όμως για τη διάσωση Αμερικανών ή ανάλογες περιπτώσεις.

Πηγή: Iefimerida.gr
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Θυσιαστήκαμε για να γλιτώσουν οι τράπεζες και οι ευρωπαϊκοί λαοί

Ήρθε η ώρα να δοθεί τέλος στις ανθρωποθυσίες και την καταστροφή της Ελλάδας. Δεν πάει άλλο...!

O ελληνικός λαός θυσιάστηκε και το ελληνικό κράτος έγινε αποικία χρέους των ευρωπαϊκών κρατών, προκειμένου να διασωθούν οι ιδιωτικές τράπεζες των κρατών αυτών. Εφόσον φυσικά υποθέσουμε ότι η Ελλάδα πράγματι χρεοκόπησε στα τέλη το 2009 με χρέος 125% του ΑΕΠ και ότι δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα πλην της τρόϊκας και των μνημονίων και μόνο με αυτή την προϋπόθεση. Η εξεταστική επιτροπή που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας, θα μας λύσει αυτή την απορία.

Αν αυτό δεν γινόταν (και πάντα με την πιο πάνω προϋπόθεση) τότε θα έπρεπε οι αντίστοιχοι λαοί των ευρωπαϊκών κρατών να διασώσουν μόνοι τους τις τράπεζές τους, προκειμένου να μην χρεοκοπήσουν τα κράτη τους, έπειτα από την αδυναμία της χώρας μας να εξοφλήσει τα χρέη της.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πίεσαν το ψοφοδεές ελληνικό πολιτικό σύστημα να φορτωθεί ο ελληνικός λαός αυτό το βάρος όλων των άλλων λαών. Υποχρέωσαν τον ελληνικό λαό να σηκώσει στις πλάτες του όλες τις ζημιές των ευρωπαϊκών τραπεζών, με τη μορφή χρέους πλέον προς τα ευρωπαϊκά κράτη, τα κοινοβούλια των οποίων σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα και μας κουνούν το δάκτυλο.

Προσπαθήσαμε φιλότιμα όσο μπορούσαμε, εξαθλιωθήκαμε, ταπεινωθήκαμε, αλλά αποτέλεσμα δεν βγαίνει. Ο δρόμος αυτός έγινε αδιέξοδο. Τιμωρούνται οι τίμιοι πολίτες ενώ την έχουν γλιτώσει τα λαμόγια.

Ζητάμε λοιπόν από τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς να καλύψουμε από κοινού τις ζημιές των ιδιωτικών ευρωπαϊκών τραπεζών (οι οποίες δεν είναι άμοιρες του επιχειρηματικού τους κινδύνου) και όχι μόνοι μας. Δεν μπορούμε άλλο.

Ζητάμε επιπλέον από τους άλλους λαούς να μας συνδράμουν να πιάσουμε τα λαμόγια που διασπάθισαν το ελληνικό χρήμα, το οποίο όμως τώρα είναι παρκαρισμένο στις δικές τους τράπεζες.

Ζητάμε πολλά;

ΥΓ1. Ναι τα χρήματα αυτά τα δανείστηκε το ελληνικό κράτος και έπρεπε να τα επιστρέψει. Μιλάμε φυσικά για το 125% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 και όχι για τα μετέπειτα "λάθη" της τρόϊκας που έφτασαν το χρέος σήμερα στο 180% του ΑΕΠ. Όμως όσοι Έλληνες αισθάνονται ότι είναι λαμόγια, ότι δηλαδή έφαγαν από τα δάνεια της χώρας μας, χωρίς τα χρήματα αυτά να τα αποκτήσουν με την εργασία τους, αυτοί μόνο «δικαιούνται» να διαφωνήσουν με το πιο πάνω αίτημα. Όσοι όμως ό,τι απέκτησαν ήταν νόμιμη αμοιβή τους, αυτοί έχουν καθαρή τη συνείδηση για να στηρίξουν το πιο πάνω αίτημα.
Το μόνο για το οποίο ευθυνόμαστε όλοι μας και για το οποίο έχουν δίκιο εδώ οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι ότι ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε ανίκανοι να πετάξουμε από πάνω μας ένα κλεπτοκρατικό σύστημα, το οποίο ακόμα και σήμερα συνεχίζει να κερδίζει σε βάρος της ζωής μας.

ΥΓ2. Τα δάνεια που μας έδωσαν, όπως και κάθε δάνειο, είναι αέρας κοπανιστός. Είναι μια φούσκα η οποία με το δάνειο αποκτά υλική διάσταση και μπαίνει στην αγορά. Όλοι, Έλληνες και λοιποί Ευρωπαίοι είμαστε πάνω σ΄ αυτή τη φούσκα, την οποία αν τη σκάσουμε θα σκάσουν όλοι μαζί. Φρόντισαν βέβαια, με τη συνεργασία των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, να την περιορίσουν τις συνέπειες του σκασίματος μόνο σε μας, αλλά όλα είναι ανοικτά και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Έτσι και μεταδοθεί το πρόβλημα και σκάσει στη συνέχεια και μια δεύτερη φούσκα, όλα θα καταρρεύσουν. 

Πηγή
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Εμείς δεν ρωτάμε, απλά πολεμάμε!!!



Ένα τεράστιο απειλητικό "αν"  κάνει το γύρο των ερτζιανών, του διαδικτύου, των τηλεοπτικών συχνοτήτων, φτάνει! 
Ένα τεράστιο "αν αποτύχουν " που εύκολα μεταφράζεται ως ευσεβής πόθος  για παταγώδη αποτυχία.
Ενα τρομο-ερώτημα αθώο τάχα μου που πάντα τελειώνει με συμβουλή για στροφή στο ρεαλισμό!!!

Ας κλείσουμε για άλλη μια φορά τα αυτιά στα πληρωμένα από τους γερμανούς φίλους μας δημοσιεύματα (financial times kai liberation), αλλά και των δικών μας τρομολάγνων αναλυτών, να υποστηρίξουμε την κυβέρνηση σε αυτόν τον εθνικό αγώνα και να απαιτήσουμε το τέλος των γερμανικών δεσμών.

Βαρέθηκα να ακούω για την σκληρή στάση της Γερμανίας, έχουμε και εμείς σκληρή στάση και απαιτούμε.

Απαιτούμε την είσπραξη των κατοχικών-ναζιστικών δανείων, απαιτούμε την καταβολή του ΦΠΑ από την γερμανική εταιρεία που εκμεταλλευόταν τον κρατικό αερολιμένα, απαιτούμε αποζημίωση για όλα τα σκάνδαλα που πίσω τους κρύβεται ένας γερμανός, απαιτούμε να πάνε στα τσακίδια όσοι υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια -δικοί μας εννοώ-που πήραν μίζες, που είναι στις λίστες, που φοβούνται τη φυλακή.

Απαιτούμε να το βουλώσετε όλοι και αν δεν στηρίζετε τουλάχιστον μην υπονομεύετε.

Ο λαός επέλεξε -δεχτείτε το- αξιοπρέπεια, αν χάσουμε θα χάσουμε μαχόμενοι.

Αν όλα πάνε κατά διαόλου, τουλάχιστον θα πάρουμε και κάποιους μαζί μας!!!

Αν οι μερκελιστές μας δείξουν την έξοδο από το ευρώ, θα τους δείξουμε περήφανα το δρόμο για τη δική τους πτώση, και κάτι άλλο που η ευπρέπεια δεν μου επιτρέπει να το γράψω, αλλά το αφήνω στη φαντασία σας.

Ερωτήσεις σε όλους του λάτρεις του "αν":
Αν σας κόψουν τα εξτραδάκια θα συνεχίσετε να αναλύετε τα "αν" των αφεντάδων;
Αν απολυθείτε, θα μιλήσετε για την ανεργία;
Αν η τράπεζα σας πάρει τη μεζονέτα, θα καταδεχτείτε να αναφερθείτε στους άστεγους;
Αν γίνετε φτωχοί, μήπως στραφείτε πρώτη φορά αριστερά;

Πηγή ΛΟΓΙΑ και ΣΚΕΨΕΙΣ
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Ώρα Ελλάδος: Τώρα!..



Για την ώρα τούτη που αυτός ο λαός βρίσκεται ταπεινωμένος και ταλαιπωρημένος, από μνημόνια και κακές, ανθελληνικές πολιτικές μοχθηρών και ανθελλήνων πολιτικών, φαίνεται σαν πρόκληση ή σαν κακεντρέχεια να ισχυριστεί κανείς πως ήταν ευτύχημα (και κατάρα μαζί) που τον Ιούνιο του 2012 προέκυψε στις εκλογές εκείνο το αποτέλεσμα που μας έφερε μέχρι εδώ!

Όμως, γιά να σκεφτούμε.
Αν έβγαινε τότε μία κυβέρνηση λαϊκή, Εθνικής σωτηρίας όπως η σημερινή, με το ίδιο πρόγραμμα και τις ίδιες προθέσεις με την σημερινή και προσέκρουε νομοτελειακά (όπως και η σημερινή) σε ένα τείχος απειλών και εκβιασμών των εγχώριων δωσιλόγων, των τοκογλύφων-δανειστών και της γερμανικής-ευρωπαϊκής τάχα ''ένωσης'', θα είχε ο λαός την ωριμότητα, το σθένος και την κακή εμπειρία που έχει σήμερα, ώστε να αντέξει στην φρικαλεώδη προπαγάνδα τρόμου και να σταθεί στο πλάϊ της κυβέρνησής του, αρωγός καιφύλακας, όπως θα κάνει σήμερα και συνέχεια από δω και μπρός;
Ή ήταν τότε ευνουχισμένος από τις φρούδες ελπίδες των ''Ζαππείων'' 1, 2, και πάει λέγοντας, του ανδρείκελου εκ Καλαμάτας και ανυποψίαστος ακόμη τότε (ο λαός)για το τί τον περιμένει στην συνέχεια των μνημονίων, για την άγρια λιτότητα, την φτωχοποίηση, τηνκλοπή της ιδιοκτησίας του, την μετατροπή της χώρας σε αποικία ή καλύτερα σε γερμανικό φέουδο, και τον ίδιο σε σύγχρονο δουλοπάροικο, έρμαιο κάθε νεοφασίστα Σόϊμπλε και κάθε λελέ Ντάϊσενμπλουμ;\

Θα  είχε την αντοχή να σταθεί τότε στο ύψος των περιστάσεων, ή εύκολα θα τον πισωγύριζαν οι κάθε λογής προδότες και υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης, ένα πισωγύρισμα που θα σήμαινε την οριστική ταφόπλακα του ελληνισμού και της χώρας, όπως άλλωστε θα σημάνει και τώρα, αν διανοηθούμε οποιοδήποτε πισωπάτημα και δειλία;

Έπρεπε όμως να προηγηθεί η καταστροφή για να ωριμάσουμε και να ανδρωθούμε ως λαός;
Δυστυχώς όπως φαίνεται, έπρεπε!
Δεν είναι λίγες οι φορές στην Ιστορία που έχει συμβεί κάτι ανάλογο με άλλους λαούς σε άλλες συγκυρίες.
Καλύτερα αργά παρά ποτέ λοιπόν!

Ο χάρτης της φωτογραφίας απεικονίζει τις πόλεις όπου σήμερα θα γίνουν συγκεντρώσεις-συλλαλητήρια συμπαράστασης της ελληνικής κυβέρνησης, εδώ και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κάτι ξεκινάει. Κάτι κινείται.  

Ζούμε την πιό ενδιαφέρουσα στιγμή της ευρωπαϊκής ιστορίας εδώ και πολλά, πάρα πολλά χρόνια.

Και ξεκινάει από εδώ. Από εμάς!
Ας το ζήσουμε!
Ας συμμετέχουμε.
Τούτος και τώρα είναι ο πραγματικός μονόδρομος!...


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον" 



«Θερμό» επεισόδιο στην Κύπρο για τις βάσεις που δίνει στην Ρωσία η Λευκωσία

«Θερμό» επεισόδιο στην Κύπρο για τις βάσεις που δίνει στην Ρωσία η Λευκωσία

«Θερμό» επεισόδιο σε διπλωματικό επίπεδο είχαν Κύπρος και Βρετανία, όταν η δεύτερη φερόμενη ως γνήσια αοιιοκρατική δύναμη αρνήθηκε εμμέσως πλην σαφώς το δικαίωμα στην Κύπρο να παραχωρήσει στρατιωτικές διευκολύνσεις στην Ρωσία στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η παραχώρηση ναυτικών και αεροπορικών βάσεων στην Μεγαλόνησο.
Εφτασε στο σημείο ο Βρετανός «Υπατος Αρμοστής», αξίωμα που έχει μείνει από την εποχή που η Κϋπρος ήταν αποικία της πάλαι ποτέ «Μεγάλης Βρετανίας» (ο τίτλος κααργήθηκε όταν η Βρετανία μπήκε στην ΕΕ κατ’απαίτηση του Γάλλου προέδρου Σαρλ Ντε Γκολ και αντικαταστάθηκε από τον τίτλο «Ηνωμένο Βασίλειο»), να προβεί σε σειρά προειδοποιήσεων (!) προς την Λευκωσία σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Καθημερινή” της Κύπρου.
Η τοποθέτησή του είχε τα αντίθετα αποτελέσματα και ο πρόεδρος της Κύπρoυ Ν.Αναστασιάδης όχι απλώς διακήρυξε το δικαίωμα της Κύπρου ως ανεξάρτητου κράτους να συνάπττει διακρατικές συμφωνίες, αλλά επιβεβαίωσε ότι όντως έχει συμφωνηθεί με την Ρωσία η παροχή διευκολύνσεων.
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αντέδρασε στις προειδοποιήσεις του Βρετανού Υπατου Αρμοστή αναφέροντας ότι «Καλό θα ήταν ο κ. Τοντ να αποφεύγει την χρήση αβάσιμων λέξεων». Υφίσταται ήδη μια αμυντική συμφωνία (Κύπρου – Ρωσίας), η οποία πρόκειται να ανανεωθεί ως έχει. Παράλληλα, θα υπάρξουν κάποιες επιπλέον παροχές διευκολύνσεων, στο πλαίσιο όμως των καθιερωμένων διευκολύνσεων που παρέχουμε και σε άλλες τρίτες χώρες, όπως π.χ. με την Γαλλία και την Γερμανία. “Κύπρος και Ρωσία έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις και αυτό δεν υπόκειται σε αλλαγές.”
Και μάλιστα τονίστηκε στον «Υπατο Αρμοστή» ότι «Οι παρατηρήσεις του εκλαμβάνονται από την κυπριακή Προεδρία ως ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα ενός κυρίαρχου κράτους»…
Προς τι η αλλαγή της στάσης του Ν.Αναστασιάδη έναντι της Βρετανίας, αλλά και άλλων χωρών της ΕΕ; Αισθάνεται προδομένος. Πριν από δύο χρόνια, «τα έδωσε» όλα στην ΕΕ και στην Γερμανία, χάλασε τις σχέσεις του με την Ρωσία και το αποτέλεσμα ήταννα εισπράξει πριν δύο εβδομάδες μια έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, με δυσμενείς αναφορές για την Κυπριακή δημοκρατία, κάτι που θεωρεί ότι οφείλεται σε βρετανική και αμερικανική παρέμβαση για να πιεστεί η Κύπρος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
. Μάλιστα, σε συνέντευξή του τότε ο Κύπριος Πρόεδρος είχε πει χαρακτηριστικά ότι«Οι φίλοι και σύμμαχοί του τον εξαπάτησαν».
Τώρα οι Βρετανοί και σίγουρα υπογείως και οι Αμερικανοί θέτουν θέμα παραχώρηση χρήσης στις ρωσικές δυνάμεις της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου»  η οποία είχε κατασκευασθεί στα μέσα της δεκαετίας του 1990 από κοινού από την ελληνική και κυπριακή κυβέρνηση, για εξυπηρέτηση ελληνικών αεροσκαφών που θα μεταστάθμευαν στην Μεγαλόνησο στο πλαίσιο του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου.
Μια αεροπορική βάση της Ρωσίας στην περιοχή αποτελεί κρίσιμη εξέλιξη για τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή. Εστω χωρίς μαχητικά (αν και σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης θα αποπροσγειώνονται και μαχητικά, ακόμα και με αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού ή μεταγωγικά, ενίοτε και αεροσκάφη ηλεκτρονικής παρακολούθησης, η βάση θα αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα υποστήριξης του ρωσικού Στόλου Μεσογείου, ενώ και οι ρωσικές δυνάμεις στην Συρία αποκτούν «στρατηγικό βάθος»..
Την βάση την έχουν χρησιμοποιήσει εκ περιτροπής η Γαλλία, για τον πόλεμο κατά του «Ισλαμικού Κράτους», όσο και το Ισραήλ σε κοινές ασκήσεις που διεξήγαγε με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου.
Ηδη αναβαθμίστηκε σε νομοθετικό επίπεδο η προηγούμενη αμυντική συμφωνία Ρωσίας – Κύπρου και η κυπριακή Βουλή ενέκρινε το προσχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο θα επιτρέπεται η χρήση της αεροπορικής βάσης από ρωσικά αεροσκάφη.
Η υπογραφή της συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα κατά την επίσημη επίσκεψη Ν.Αναστασιάδη στην Μόσχα.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Αποκάλυψη βόμβα με αποδείξεις που τινάζει τα πάντα στον αέρα σε Ελλάδα και Γερμανία! (PHOTO)

Αποκάλυψη βόμβα με αποδείξεις που τινάζει τα πάντα στον αέρα σε Ελλάδα και Γερμανία! (PHOTO)Την ώρα που… τα λαμόγια και τα κάθε λογής φερέφωνα διέδιδαν ότι το ποσόν των Ελληνικών απαιτήσεων από τη Γερμανία ανέρχεται σε 11 δις…
Η κυριακάτικη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» αποκαλύπτει πως ή νόμιμη διακδίκηση της Ελλάδας ανέρχεται στο ποσόν των 311 δις.
Μετά από αυτή την εξέλιξη τα δεδομένα διαμορφώνονται ως εξής:…
 
Το ποσόν πρέπει να εγγραφεί άμεσα στον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι να μηδενιστεί και λογιστικά η συνολική οφειλή της Ελλάδας έναντι παντός τρίτου…
Οι κυβερνήσεις των «εταίρων και δανειστών» οφείλουν να προστρέξουν στην μανδάμ Μέρκελ γι ανα πάρου τα ρέστα.
Το ίδιο το δημόσιο χρέος της χώρας ως προϊόν συμμοριακών και μαφιόζικων συναλλαγών πρωτίστως με τις γερμανικές εταιρείες αμφισβητείται μονομερώς από τη χώρα μας.
 Η απαίτηση των 311 δις ωστόσο παραμένει ισχυρή λόγω και του χαρακτήρα των αιτιών που τη διαμόρφωσαν.
Οι πρωταγωνιστές του προδοτικού PSI συλλαμβάνονται και οδηγούνται σε δίκη παραδειγματική.
Την ίδια στιγμή η μαφιόζικου τύπου συμφωνία με την οποία διεσώθησαν οι Γερμανικές τράπεζες και φορτώθηκαν οι λαοί της Ευρώπης με χρέη έναντι αλλήλων αποκαλύπτεται,
καταγγέλεται και ταυτόχρονα οργανώνεται διεθνής εκστρατεία που αποκαλύπτει το μέγεθος και το χαρακτήρα αυτής της πρωτοφανούς διακρατικής απάτης…
Και φυσικά η συνέχεια… στα πεζοδρόμια για την υπεράσπιση της πατρίδας, της αξιοπρέπειάς μας,
και την καθολική αποδόμηση του κατοχικού κεκτημένου, με την κοινωνια εγγυητή και καταλύτη των εξελίξεων.


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Άρχισαν τα όργανα…και οι απειλές! “Αν η Ελλάδα στραφεί στη Ρωσία θα έχει σοβαρές συνέπειες”!!



Οι απειλές εναντίον της Ελλάδας για την διαφαινόμενη αλλά σε μεγάλο βαθμό αναγκαστική στροφή προς την Μόσχα άρχισαν… από την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας. Και συνεχίζονται με άρθρο που δημοσιεύει το περιοδικό Newsweek . “Ειδικοί” μιλούν για “σοβαρές συνέπειες” αν η Ελλάδα στραφεί προς τη Ρωσία. 

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο Mega σύμφωνα με τις οποίες αν δεν υπάξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους η Ελλάδα θα επιδιώξει την εφαρμογή ενός εναλλακτικού σχεδίου με άλλες χώρες.Αναφέροντας τις ΗΠΑ ,την Ρωσία και την Κίνα. 

Ο συντάκτης του άρθρου θεωρεί περίπου…αμάρτημα το γεγονός ότι την ίδια ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της ευωζώνης θα συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς θα είναι στην Μόσχα για επαφές! 

Και το δημοσίευμα συνεχίζει με πιο …τρομακτικές διαπιστώσεις. “Ανάρμοστη απειλή από ένα κράτος μέλος του NATO”, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Καμμένου ο Δρ. Τζόναθαν Έιαλ, του ινστιτούτου μελετών Royal United Services Institute (RUSI). Και συνεχίζοντας ακόμη πιο προκλητικά ο …Δρ λέει ότι οι δηλώσεις αυτές είναι “ακόμη μια υπενθύμιση του γεγονότος ότι οι Έλληνες ποτέ δεν έδειξαν στην Ευρώπη το είδος της αλληλεγγύης που η Ευρώπη έχει δείξει στην Ελλάδα». 

Το ενδεχόμενο να “πέσει” η Ελλάδα στην αγκαλιά της Ρωσίας είναι προφανές ότι ενοχλεί πάρα πολύ τους Ευρωπαίους όπως και η νέα αμυντική συμφωνία Ρωσίας-Κύπρου. 

Μόνο που προκαλεί εύλογα ερωτήματα γιατί οι Ευρωπαίοι δεν κάνουν κάτι για να αποτρέψουν το “τρομακτικό σενάριο” της ελληνικής στροφής προς τη Μόσχα. Ειδικά τώρα που το “αγαπημένο παιδί” της Συμμαχίας για δεκαετίες ,η Τουρκία, δείχνει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη Δύση. Αν χάσουν ,όπως λένε και την Ελλάδα , η περίφημη “νοτιοανατολική πτέρυγα του NATO” θα γίνει μια “μαύρη τρύπα” . Και υποθέτουμε ότι κανείς δεν το θέλει. 

Ας αφήσουν τις απειλές και τα ανόητα σενάρια που φαντάζονται οι …Δόκτορες κι ας σκεφτούν πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να “ανήκει εις την Δύση”,όπως έτσι κι αλλιώς επιθυμεί. Όχι όμως ως “αποπαίδι” που όλοι το μαλώνουν και πειραματίζονται μαζί του,αλλά ως ισότιμο μέλος της Συμμαχίας. Μιας Συμμαχίας που ουδέποτε το προστάτευσε και το στήριξε και πάντα ζητούσε την “τυφλή του υπακοή”.


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ζητείται λαός



Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 


Οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ήταν να τις πιεις στο ποτήρι. Ο κύριος Τσίπρας μάς απέδειξε με την ομιλία του ότι η Ελλάδα δεν είχε ποτέ δημοσιονομικό πρόβλημα αλλά είχε έλλειψη Δικαιοσύνης. Όμως η υλοποίηση των εξαγγελιών χρειάζεται και κάποια εργαλεία για το ποθητό αποτέλεσμα. Τρία ερωτήματα που έμειναν μετέωρα μέσα στα παλαμάκια της συγκυβερνητικής πτέρυγας ψάχνουν απαντήσεις.

Πρώτον, η αναμενόμενη διόγκωση του δημόσιου τομέα πώς θα λειτουργήσει; Με την υπάρχουσα νοοτροπία του υπαλληλικού δυναμικού του Δημοσίου και του συνδικαλιστικού κινήματός του; Θεωρεί ο πρωθυπουργός ότι με το να ισχυροποιήσει με νέες υπουργικές αποφάσεις τα δικαιώματα των υπαλλήλων του Κράτους χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη σκληρή τιμωρία των υπαλλήλων που δρουν ιδιοτελώς και όχι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, θα κοπεί το σαπισμένο κομμάτι της χώρας που έφερε την Ελλάδα στον πάτο της ξεφτίλας; Είναι δυνατόν να ανοίγεις την πόρτα των δικαιωμάτων από την στιγμή που δεν ανοίγεις συγχρόνως και την πόρτα των υποχρεώσεων απέναντι στο σύνολο;

Είναι αυτονόητο ότι ένα κράτος δικαίου πρέπει να στηρίζεται σε ένα ισχυρό Δημόσιο, δεν νοείται χώρα ισχυρή και ανεξάρτητη όταν δεν έχεις στρατιώτες που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα της. Ποιος είναι όμως αυτός ο στρατιώτης του δημοσίου που θα υποστεί προσωπική οικονομική βλάβη για το κοινό καλό; Θέλει να μάς κάνει να πιστέψουμε ο κύριος Τσίπρας, ότι θα έρθει η στιγμή που στα γραφεία των υπηρεσιών δεν θα διανοηθεί υπάλληλος να εισπράξει φακελάκι για να κάνει το καθήκον του; Αλήθεια πιστεύει ο πρωθυπουργός ότι τα 5 χρόνια οικονομικής κρίσης έκαναν τον λαό πιο σοφό και υπεύθυνο; Τότε ζει σε άλλη χώρα ο κύριος Τσίπρας, εφόσον δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η κρίση έβγαλε τα πιο άγρια ένστικτα στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Το "σώζων εαυτόν σωθήτω" έγινε η γραμμή επιβίωσης που έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτούς που θεωρούν ότι η απώλεια μισθού συνάδει με την εθνική αξιοπρέπεια, αν τους δώσεις απότομα τα ίδια δικαιώματα που είχαν προ ετών χωρίς την Δικαιοσύνη να είναι δύο φορές πιο ισχυροποιημένη και ανελέητη, θα δεις την αξιοπρέπεια να πηγαίνει παρέα με την δικαιοσύνη στον κάλαθο των αχρήστων του πιο ξεπεσμένου δημόσιου γραφείου της επικράτειας.

Δεύτερον, η επαναφορά των μεγάλων δημοσίων οργανισμών στα χέρια του Δημοσίου. Ο κύριος Τσίπρας αναφερόμενος σε μια ουτοπική αριστερή διακυβέρνηση πιστεύει ότι η κρατική περιουσία πρέπει να μείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου. Πολύ σωστός ο πρωθυπουργός, διότι δεν υφίσταται εθνικός πλούτος από την στιγμή που τον διαχειρίζεται ο οποιοσδήποτε ιδιώτης. Όμως, με ποιους κανόνες θα μπουν πάλι προς εκμετάλλευση από το Δημόσιο αυτοί οι οργανισμοί; Με το καθεστώς των συντεχνιών που λειτουργούσαν επί τρεις δεκαετίες ως κράτος εν κράτη; Με μισθούς για άυλα έργα που ξεπερνούσαν τους μισθούς του προέδρου των ΗΠΑ; Με επιδόματα που στον προϋπολογισμό της χώρας ξεπερνούσαν το μισό του ΑΕΠ; 

Όταν εξαγγέλεις επαναφορά των δικαιωμάτων και της εθνικής περιουσίας στα χέρια του Κράτους ταυτόχρονα πρέπει να βάζεις στις εξαγγελίες ότι όποιος τολμήσει να βάλει ως ασπίδα την περιουσία και το συμφέρον του λαού για τις προσωπικές του ή συντεχνιακές του απολαβές θα του παίρνεις το κεφάλι χωρίς δικαίωμα απολογίας. Διότι τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ είναι έτοιμα να βγουν στην δημοσιότητα προς τέρψιν εκδίκησης του λαού, αλλά η λίστα Κατάχρησης Δημοσίου Χρήματος μέσω Συντεχνιών δεν πρόκειται να βγει ποτέ. Βέβαια, η λίστα Λαγκάρντ δεν καθόρισε το εκλογικό αποτέλεσμα, αντιθέτως το ποσοστό πήρε πάνω του από τους «αδικημένους» επιδοματίες που αναμένουν τα παλαιότερα «δικαίωματά τους», να έχουν δικαίωμα ψήφου. Φυσικά και υπήρχαν πάντοτε άξιοι Έλληνες να διαχειριστούν δημόσιους Οργανισμούς. Αλλά ήταν πεταμένοι στον κάλαθο των αχρήστων διότι δεν έγιναν ποτέ κομματόσκυλα. Η βίαιη μετάλλαξη της Δικαιοσύνης σε συντεχνιακό δικαίωμα και η πάταξη της Αξιοκρατίας υπέρ της Δημοσιοκρατίας έχει περάσει στο DNA του λαού στον οποίο αναφέρεται ο κύριος Τσίπρας.

Τρίτον, η εξαγγελία για την πάταξη της διαφθοράς και της φοροαποχής δείχνει ότι ο πρωθυπουργός ως άνθρωπος καλών προθέσεων πίστεψε ότι όλοι αυτοί που τον έκαναν κυβέρνηση συμφωνούν μαζί του. Όμως η καθημερινή πρακτική τόσο στο παρελθόν, στο παρόν όσο και στο μέλλον, δείχνει και θα δείχνει ότι ήρθαν κοντά του για την διατήρηση των κεκτημένων της εύπεπτης ζωής. Αν υπήρχε περίπτωση να γίνει έστω και μια προσπάθεια εξάλειψης διαφθοράς στην χώρα θα έπρεπε να καλέσει την Δικαιοσύνη να ανοίξει πρώτα τους λογαριασμούς και να διεξάγει άμεσα έρευνα πόθεν έσχες σε όλους αυτούς που συγκρότησαν τα ψηφοδέλτιά του και μέχρι τρίτο βαθμό συγγένειας αυτών. Καλό είναι να πουλάς τα πολυτελή αυτοκίνητα πρώην βουλευτών και υπουργών αλλά πρώτα θα έπρεπε να περάσουν από ανάκριση όλοι οι επιφανείς ψηφισμένοι της κυβέρνησής σου και μετά όλων των κομμάτων για το πού βρήκαν λεφτά για το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο, για πληρωμή των φόρων και πού για τα έξοδα προεκλογικής καμπάνιας. Πώς όλοι αυτοί ως πολίτες μιας επί πέντε χρόνια πτωχευμένης χώρας κατάφεραν να ανέβουν στο υψηλότερο βάθρο της εξουσίας;

Φθάσαμε στο οξύμωρο σχήμα, υποθετικά να βρεθεί πολιτικό προσωπικό για να υλοποιήσει τις προγραμματικές δηλώσεις αλλά ουσιαστικά να μην υπάρχει ο λαός που να λειτουργήσει ως εργαλείο για την υλοποίηση τους. Αν πιστεύει ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνησή του είναι σαρξ εκ της σαρκός του ίδιου λαού, ότι η κάθε ψήφος που πήρε είχε ως θεμέλιο την απαίτηση δικαιοσύνης, της συνολικής αξιοπρέπειας και όχι ιδιοτελών συμφερόντων (μεγάλων ή μικρών) τότε θα ρίξει δάκρυα όχι λόγω συγκινησιακής φόρτισης αλλά δάκρυα για την σκληρή πραγματικότητα που σύντομα θα αντιμετωπίσει.


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Πηγή "Στον Τοίχο"

Την Τετάρτη όλοι στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες της χώρας


Την ημέρα του έκτακτου Eurοgroup να στείλουμε το δικό μας μήνυμα, του μήνυμα του ελληνικού λαού στην Ευρώπη


“Τότε θυμάσαι που μου λες: Ετελείωσεν ο πόλεμος!
Όμως ο Πόλεμος δεν τελείωσεν ακόμα
Γιατί κανένας πόλεμος δεν τελείωσε ποτέ!”
Mανώλης Αναγνωστάκης
Ζούμε ιστορικές στιγμές.
Στις συνταρακτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, την τελευταία λέξη και σφραγίδα, την έβαλε ο ελληνικός λαός.
Δεν έκανε ανάθεση ευθύνης.
Έκανε κατάθεση ψυχής.

Δεν εξουσιοδότησε κανέναν.
Πήρε την τύχη στα χέρια του.


Δεν καταψήφισε.
Τίμησε τις προηγούμενες γενιές που αντιστάθηκαν και αναστήσανε αυτόν τον τόπο και αποταμίευσε ελπίδα για τις γενιές που έρχονται.

Δεν αψήφησε απλά τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα.
Όρθωσε το ανάστημά του.
Σε αυτόν τον λαό αξίζει μόνο σεβασμός.
Του αξίζει να περπατά περήφανος, του αξίζει να ζει με αξιοπρέπεια.

Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί απλά να είναι η φωνή αυτού του λαού.

Στην τιμή, στην ιστορία και το πολιτισμό που κουβαλά αυτός ο λαός στις αποσκευές του, εμείς μόνο η θέλησή του μπορούμε να είμαστε.
Για αυτό και δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας.
Για αυτό και δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την αξιοπρέπεια του λαού.
Αυτά είναι ιερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες.

Είμαστε σάρκα από την σάρκα αυτού του λαού, ερχόμαστε μέσα από τις σελίδες της ιστορίας αυτού του λαού, αυτόν τον λαό θα υπηρετήσουμε.














Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.