Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ !! Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ



Τραβάει στα άκρα τη σύγκρουση η Γερμανία και πάει να τινάξει στον αέρα την Ευρώπη!
ΠΟΛΥ σκληρός για να υποκύψει στις πιέσεις, στους εκβιασμούς και στις απειλές των δανειστών αποδεικνύεται ο Αλ. Τσίπρας. Δεν υποχωρώ, δεν παραδίνομαι, θα τιμήσω την ψήφο του ελληνικού λαού, είναι το μήνυμα που στέλνει προς κάθε κατεύθυνση. 

Ειδικότερα δε προς τη Γερμανία, που τραβάει τα πράγματα στα άκρα, σπρώχνει προς τη σύγκρουση και τη ρήξη, αδιαφορώντας για το αν με την αδιαλλαξία της τινάξει στον αέρα ολόκληρη την Ευρώπη. Επιμένει στη συνέχιση των καταστροφικών Μνημονίων, που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, και απειλεί την Ελλάδα ακόμη και με οικονομικό στραγγαλισμό προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της κυβέρνησης. Μη δείχνοντας ίχνος ανοχής, αρνείται στη χώρα μας τη δυνατότητα να εκδώσει έντοκα γραμμάτια (ύψους 4,5 δισ.) προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της για τον Μάρτιο. Κάτι που από πολλούς χαρακτηρίζεται «εχθρική ενέργεια» και θυμίζει τακτικές «ψυχρού πολέμου».

Το παιχνίδι που παίζεται αυτή τη στιγμή, τόσο στο προσκήνιο όσο και κυρίως στο παρασκήνιο, είναι πολύ σκληρό. Οι δύο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους, αλλά -εκτός απροόπτου- τα πάντα θα έχουν κριθεί το προσεχές δεκαήμερο. Αν, δηλαδή, θα καταλήξουμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, όπως ακριβώς ζητάει η κυβέρνηση, ή θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο λόγω της αδιαλλαξίας των δανειστών.

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στις εκβιαστικές απαιτήσεις για συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής των Μνημονίων. Κι αυτό παρά τις μαζικές απειλές και τα «σενάρια τρόμου» για διακοπή της χρηματοδότησης και πιστωτικό γεγονός, με τα οποία στόχο έχουν να τον κάνουν να «παραδώσει τα όπλα».

Εν όψει του έκτακτου Eurogroup (την ερχόμενη Τετάρτη) και της Συνόδου Κορυφής που θα ακολουθήσει (12-13 Φεβρουαρίου), στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται για «μάχη μέχρις εσχάτων»! Βασικός στόχος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι μια συμφωνία για πρόγραμμα-γέφυρα που θα διασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μέχρι οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για τα επόμενα τρία – τέσσερα χρόνια. 

Με βάση το πρόγραμμα-γέφυρα οι δύο πλευρές θα δεσμευτούν ότι δεν θα προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες προκειμένου να διευκολύνουν τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν. Η χώρα μας δεν θα ζητήσει και δεν θα πάρει καμιά από τις δόσεις που απομένουν, αλλά ζητάει το 1,9 δισ. που κέρδισαν οι Κεντρικές Τράπεζες των χωρών-μελών της Ευρωζώνης από τη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων. Ακόμη η κυβέρνηση έχει ζητήσει να της δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσει στην έκδοση έντοκων γραμματίων ύψους 15 δισ. που θα καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας για το διάστημα που θα διαρκέσει το πρόγραμμα-γέφυρα.

Οι Ευρωπαίοι, με πρώτους και… καλύτερους τους Γερμανούς, απορρίπτουν το αίτημα αυτό κι επιμένουν στην παράταση του υφιστάμενου προγράμματος. Στη συνέχιση, δηλαδή, του Μνημονίου και της πολιτικής που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών, στις επαφές που είχαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ευρώπη, κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε παράταση του Μνημονίου και στη συνέχιση μιας καταστροφικής πολιτικής που ισοπέδωσε τη χώρα, μαζί και τα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών. Με αυτά τα δεδομένα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο γνωστός οικονομολόγος Π. Κρούγκμαν παρομοίασε το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας «με δύο φορτηγά γεμάτα δυναμίτη που κατευθύνονται το ένα προς το άλλο σε έναν στενό δρόμο και κανένα από τα δύο δεν κάνει στην άκρη». Κατηγόρησε ωστόσο τους Γερμανούς πολιτικούς ότι επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της ηθικολογίας για την ανευθυνότητα των δανειζόμενων, κηρύσσοντας ότι το χρέος πρέπει να πληρωθεί, εκμεταλλευόμενοι τα στερεότυπα περί νωθρών Νοτιοευρωπαίων.

Εκτός από τους δανειστές και τους Γερμανούς, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα και προς το εσωτερικό της χώρας. Αποδέκτες διάφορα κέντρα, οικονομικά και άλλα, που στο παρασκήνιο ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση, ενδεχομένως και στον ίδιο, προς την κατεύθυνση του συμβιβασμού με τους δανειστές ή ακόμη και της υποχώρησης στις απαιτήσεις τους. «Δεν θα μπω σε καμία συμφωνία με τη διαπλοκή, με κανένα σύστημα», υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία και προσθέτει: «Δεν είμαστε ερωτευμένοι με την εξουσία, μόνη δύναμή μου είναι ο λαός, οι πολίτες που με ψήφισαν, και μόνο σε αυτούς θα απολογηθώ. Θα τιμήσω την ψήφο τους και θα υλοποιήσω ό,τι ακριβώς τους είπα»


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου