Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Αρχίζει το χτίσιμο του Κινεζικού Διαστημικού Σταθμού (VIDEO)


 



  Σήμερα θα εκτοξευθεί ένας πύραυλος από το Jiuquan στην επαρχία Gansu της Κίνας, που θα μεταφέρει στο διάστημα τις πρώτες μονάδες του κινεζικού διαστημικού σταθμού. Ο κινεζικός διαστημικός σταθμός θα φέρει το όνομα Tiangong – που σημαίνει «ουράνιο παλάτι” – και θα περιστρέφεται γύρω από τη Γη σε ύψος 350 χιλιόμέτρων.


Το Νοέμβριο η μη επανδρωμένη κάψουλα Shenzhou 8, θα αρχίσει να πραγματοποιεί δοκιμές σύνδεσης με τον Tiangong.

Οι επανδρωμένες αποστολές με Κινέζους αστροναύτες προγραμματίζονται για το 2012, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο θυμός ενός ολόκληρου λαού


Μεθαύριο στις 25 Μαρτίου αυτός ο λαός θα γιορτάσει την επέτειο της ανεξαρτησίας του πολύ θυμωμένος.
Η δοτή ψευδο-κυβέρνησή θα παρατάξει μια μεραρχία αστυνομικών δυνάμεων και ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες για να αντιμετωπίσει τον θυμό του λαού. Οι υπάλληλοι και οι υπηρέτες των τοκογλύφων και των τραπεζιτών θα διαπράξουν για άλλη μια φορά το ανόσιο έγκλημα της εφαρμογής ακήρυχτου στρατιωτικού νόμου, όπως έκαναν και στην προηγούμενη ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.
Ομως ο θυμός ενός ολόκληρου λαού δεν αντιμετωπίζεται με “μέτρα τάξεως” και με την αστυνομία σε ρόλο στρατού κατοχής. Και με ακροβολισμένους ελεύθερους σκοπευτές. Ισα ίσα το αντίθετο. Τα μέτρα αυτά θα παροξύνουν την λαϊκή οργή και τον θυμό. Οπως έγινε και στους αντίστοιχους εορτασμούς των εθνικών επετείων στην γερμανική κατοχή.
Εχει σοβαρούς λόγους αυτός ο λαός που είναι πολύ θυμωμένος. Είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων. Είναι η ανεργία. Είναι οι άδικοι και άνισοι φόροι και τα χαράτσια. Είναι η καταπάτηση του Συντάγματος και της ισονομίας. Είναι η διαφθορά των δημοσίων αρχόντων και η ασυλία τους. Είναι η λεηλασία του κοινού μας εθνικού πλούτου. Είναι το κομμένο ηλεκτρικό. Τα κλειστά μαγαζάκια και οι επιχειρήσεις. Οι κατεστραμμένοι οικονομικά. Και οινεκροί. Είναι πολλοί οι νεκροί. Είναι πάρα πολλοί οι νεκροί για “ειρηνική περίοδο”.
Εχει σοβαρούς λόγους αυτός ο λαός που είναι πολύ θυμωμένος. Και βασικώτερος είναι πως θεωρεί τους κυβερνήτες και την πολιτική του ηγεσία, υπαίτιους για την όλη καταστροφή. Και δεν κάνει καθόλου λάθος.
Και κοντά στου κυβερνήτες και την ηγεσία του βάζει και τους δικαστικούς. Και πάλι δεν κάνει λάθος. Διότι όπου δεν υπάρχει δικαιοσύνη υπάρχει θυμός και οργή. Υπάρχει αντίδραση και βία. Η δικαιοσύνη είναι η μόνη θεραπεία για την βία. Και τον θυμό του λαού. Την οργή και την βία την γεννά η αδικία και η ανισότητα.
Η εξουσία είναι σε μόνιμη διάσταση με την κοινωνία. Τώρα η διάσταση αυτή έχει εξελιχθεί σε κανονικό διαζύγιο.
Τώρα είναι ολοφάνερο υπέρ τίνος ασκούν οι κυβερνήτες και οι νομοθέτες την εξουσία και υπέρ τίνος βγάζουν αποφάσεις τα δικαστήρια. Τώρα ήρθαν όλα στο φως. Αυτή είναι η αιτία για τον θυμό ενός ολόκληρου λαού. Η εξουσία, της οποίας ο λαός είναι ο μόνος φυσικός ιδιοκτήτης, δεν ασκείται υπέρ αυτού. Αλλά ασκείται υπέρ των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Υπέρ των πλουτοκρατών και των κεφαλαιούχων.
Κι αυτό δημιουργεί φτώχεια, απελπισία, ανέχεια και εξαθλίωση. Και νεκρούς. Πολλούς νεκρούς για “ειρηνική περίοδο”.
Ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, ενόψει και της εθνικής επετείου της απελευθέρωσης, δεν γίνεται καλά από μεραρχίες αστυνομικών και ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες. Χωρίς κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, αυτός ο θυμός, ο θυμός του λαού, θα φτάσει σε σημείο τέτοιο που κανένα ανάχωμα δεν θα μπορέσει να τον συγκρατήσει.
Και ίσως νά 'ναι και καλύτερα έτσι.

Όλα για τους Γερμαναράδες


 
Μας κλέβουν τον ήλιο κι εμείς χαιρόμαστε! Όλα για τους Γερμανούς και άλλους «αλληλέγγυους» εταίρους μας στην Ευρώπη και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού! Μόνο που τώρα μπαίνει πλέον και η σφραγίδα της συγκυβέρνησης και ειδικά των ανθρώπων που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση!
  Το νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο ΠΕΚΑ για τα φωτοβολταϊκά (μέσα στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό) είναι κομμένο και ραμμένο με βάση τα συμφέροντα των Γερμανών, που επιδιώκουν να διατηρήσουν την ηγετική τους θέση στον κλάδο, σε παγκόσμιο επίπεδο…
Η «μικρή» Ελλάδα, με τους περιορισμένους χώρους εγκατάστασης των συγκεκριμένων συστημάτων, αποτελεί το «φιλέτο» για όλους τους ξένους που δραστηριοποιούνται στην ηλιακή ενέργεια, λόγω της μεγάλης ετήσιας ηλιοφάνειας, αλλά και λόγω του φθηνού (πλέον) εργατικού κόστους…
Έτσι, οι εταίροι μας έχουν δρομολογήσει τις αλλαγές που θέλουν, με τη βοήθεια των δικών μας κυβερνητικών παραγόντων, που δεν έχουν καμία αντίρρηση να στρώσουν τον δρόμο και να τους παραχωρήσουν την… αποκλειστική χρήση! Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους:
Τροπολογίες για τους πλασιέ…
Την προηγούμενη Πέμπτη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρέθηκε στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με όλους τους πλασιέ των γερμανικών συμφερόντων, προεξάρχοντος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Θεωρείται δεδομένο ότι συζήτησε μαζί τους όλες τις πτυχές των γερμανικών απαιτήσεων προς την Ελλάδα και κυρίως το θέμα του προγράμματος «Ήλιος», που περιμένουν πώς και πώς οι Γερμανοί βιομήχανοι.
Λίγο πριν πάει στη συνάντηση με τον Σόιμπλε, ο Έλληνας υπουργός ήταν σαφέστατος σε συνέντευξή του στον Βήμα FM: «Το πρόγραμμα αυτό γεννήθηκε από συζητήσεις και με τη γερμανική κυβέρνηση, όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών, για να χρησιμοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και να ξαναβάλουμε μπροστά την αναπτυξιακή διαδικασία. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, παρότι δεν έχει την καθ’ ύλην αρμοδιότητα (…), είναι κρίσιμος κρίκος, ώστε να μπορέσει η γερμανική κυβέρνηση να στηρίξει αυτό το πρόγραμμα. (…) Και σήμερα, στη συνάντηση με το κ. Σόιμπλε, θα δούμε τα ζητήματα του πώς η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να στηρίξει αυτό το μεγάλο project και να γίνει πραγματικότητα».
Μία ημέρα μετά τις συναντήσεις στο Βερολίνο, ο υπουργός καταθέτει τροπολογίες στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την «αξιοποίηση» του Ελληνικού και το πρόγραμμα «Ήλιος». Μεταξύ των αλλαγών που προωθούνται περιλαμβάνεται και η εξής… λεπτομέρεια: Για όσους επενδυτές επιλέξουν για τη φωτοβολταϊκή τους εγκατάσταση ευρωπαϊκό εξοπλισμό τουλάχιστον κατά 80%, τότε η εγγυημένη τιμή πώλησης της κιλοβατώρας (feed in tariff ) θα προσαυξάνεται κατά 10%! Κι αυτή η πρόβλεψη θα ισχύει για τις νέες συμβάσεις κι όχι για όσες έχουν γίνει μέχρι τώρα!
Βέβαια, κάποιοι θα ήθελαν αντί της λέξης «ευρωπαϊκός» να έβαζαν «γερμανικός εξοπλισμός», ωστόσο κάποιοι άλλοι πιο λογικοί σκέφτηκαν ότι δεν θα πρέπει να προκαλέσουν! Άλλωστε ακόμη και με τον όρο «ευρωπαϊκός» δίνουν τη μεγαλύτερη δυνατή αβάντα στα γερμανικά συμφέροντα, που κατέχουν ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα των φωτοβολταϊκών.
Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Σε άλλο άρθρο του ίδιου νομοσχεδίου ορίζεται ότι οι τιμές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μονάδες ανανεώσιμων πηγών εκτός από τα φωτοβολταϊκά θα αναπροσαρμόζεται με βάση τον πληθωρισμό του προηγούμενου έτους. Τα συστήματα που ενδιαφέρουν τους Γερμανούς (και άλλες «επενδυτικές» δυνάμεις) μένουν στο απυρόβλητο και οι τιμές πώλησης θα καθορίζονται όπως και σήμερα με υπουργικές αποφάσεις.
Επιπλέον, όπως διευκρίνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι διαδικασίες αδειοδότησης των έργων που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ήλιος» θα γίνονται με ειδικό καθεστώς, δηλαδή θα έχουν τον χαρακτήρα του fast track , ώστε να οι ξένοι επενδυτές να μην αντιμετωπίζουν εμπόδια, αλλά και να μην δέχονται ελέγχους…
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σόιμπλε και οι συν αυτώ έβαλαν στην ελληνική πλευρά και το θέμα της τιμής που θα αγοράζουν την ηλεκτρική ενέργεια από την Ελλάδα. Οι τιμές από τα ελληνικά φωτοβολταϊκά θα καθοριστούν με ειδική διακρατική συμφωνία, που βρίσκεται στα σκαριά.
Κλέβουν και τον ήλιο μας
Τώρα πλέον είναι απολύτως ξεκάθαρο: Οι Γερμανοί θέλουν να «κλέψουν» τον ελληνικό ήλιο, όπως γράφαμε από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, και μάλιστα η κλοπή να γίνει με κάθε νομιμότητα και με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους για εκείνους…
Άλλωστε, το πρόγραμμα «Ήλιος» είναι κομμένο και ραμμένο με βάση τα γερμανικά συμφέροντα. Μάλιστα, όπως λέγεται ανοικτά πλέον στους κύκλους των ενεργειακών στελεχών, τα μεγάλα έργα σε ΑΠΕ και κυρίως σε φωτοβολταϊκά συστήματα θα χρηματοδοτηθούν με τη βοήθεια του γερμανικού Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler-Hermes, ενός φορέα που παρέχει εγγυήσεις, αλλά και «ζεστό χρήμα» σε περιπτώσεις όπως αυτή στην Ελλάδα.
Άλλωστε, ο ίδιος Οργανισμός έχει ενεργοποιηθεί και στην περίπτωση της ΔΕΗ, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο ώστε η ελληνική επιχείρηση ηλεκτρισμού να βρεθεί στον έλεγχο των μεγάλων γερμανικών ενεργειακών ομίλων.
Ο επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός βρέθηκε στη Γερμανία συνεχίζοντας την αναζήτηση τρόπων και κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων που έχει προγραμματίσει η επιχείρηση. Πέραν των άλλων επαφών, είχε και συναντήσεις με στελέχη του γερμανικού χρηματοπιστωτικού τομέα, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση περίπου του μισού κόστους που απαιτείται για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V». Τα κεφάλαια, που υπολογίζονται σε σχεδόν 700 εκατ. ευρώ, θα τα δώσει η τράπεζα KfW.
Φυσικά, οι τραπεζίτες δεν δίνουν ούτε ελεημοσύνες, ούτε χαρίζουν χρήμα… Απλώς, μέσω της Πτολεμαΐδας, οι συμπατριώτες τους σπεύδουν να «δέσουν» ακόμη πιο σφικτά τη ΔΕΗ στο δικό τους άρμα, πριν προλάβει κάποιος άλλος (Αμερικάνος, Ρώσος, Κινέζος ή Γάλλος) να αποκτήσει μερίδια και πρόσβαση στο ελληνικό ενεργειακό σύστημα!
Βέβαια, βρίσκουν και πρόθυμους να τους απλώσουν κόκκινο χαλί για να περάσουν!

Λίγο πριν την καταστροφή


 

Toυ Άγη Βερούτη 

Οι μέρες που περνάμε έχουν ξεκάθαρο άρωμα συντέλειας. Στα προηγούμενα δυο χρόνια έκλεισε το 25% των ελληνικών επιχειρήσεων. Κάποιοι βουλευτές και μετέπειτα αξιωματούχοι της κυβερνήσεως είπαν πως αυτοί που έκλεισαν δεν θα έπρεπε να ήσαν ανοιχτοί εξαρχής, πως δεν μπορούμε να έχουμε τόσα ρουχάδικα, τόσες καφετέριες, τόσα τυροπιτάδικα.

Μετά ήρθαν τα περίπτερα με τον καθορισμό τους ως φοροεισπράκτορες του κράτους, έπειτα οι χρηματιστηριακές, κατόπιν οι τεχνικές εταιρίες και όλα τα επαγγέλματα της οικοδομής, ο κλάδος των αυτοκινητάδων και των συνεργείων, οι μάντρες αυτοκινήτων, η μίσθωση ακινήτων, η πώληση και μεσιτεία ακινήτων, και ούτω καθεξής.

Κάθε φορά η καταστροφή μονάδων παραγωγής πλούτου στην ιδιωτική οικονομία ήταν “νομοτελειακή”, αναπόφευκτη, και “απαραίτητη” δια στόματος φαρισαίων και τελώνων, για την εξυγίανση της οικονομίας μας. Αυτή όμως η “δήθεν” νομοτελειακή κατάληξη των μικρομεσαίων αυτών επιχειρήσεων (και πολλών ίσως μεγάλων που δεν πρόλαβαν να μεταναστεύσουν σε λιγότερο τοξικά για την επιχειρηματικότητα κράτη), ήταν το αντάλλαγμα για να μην γίνουν δραστικές αλλαγές στο μέγεθος, στη γραφειοκρατία και στη διαφθορά του τεράστιου κρατικού μηχανισμού που απορροφούσε και κάθε τελευταία ικμάδα ζωής από την κοινωνία.

Η ελληνική κοινωνία ολόκληρη θυσιάζεται για να μην αλλάξουν οι προνομιακές σχέσεις κάποιων πολιτικά ισχυρών και διεφθαρμένων μειοψηφιών με το κράτος. Με άλλα λόγια, η Μεταπολίτευση ολόκληρη αποδείχθηκε μια καλοστημένη μηχανή αρπαγής πλούτου από το κοινωνικό σύνολο για αναδιανομή στα “δικά μας παιδιά”, γαλαζοπρασινοκοκκινοπών αποχρώσεων. Αυτοί που έμειναν απ΄έξω να υποστηρίζουν με το μόχθο τους την σπατάλη και νεοπλουτισμό των φαύλων, έφτασαν σε ύστατο σημείο εξαθλίωσης πλέον.

Με ψεύτικα στοιχεία η μεταπολιτευτική μαφία φούσκωσε το ΑΕΠ συμπεριλαμβάνοντας τα ναρκωτικά, τους ανάπηρους επαίτες και τις ιερόδουλες στα νούμερά του, για να δικαιολογήσει αδικαιολόγητο δανεισμό, και να προφασιστεί μια “εικονική φοροδιαφυγή” εγγράφοντας απαιτήσεις 60 δισ. ευρώ από κακομοίρηδες, βοσκούς, κλεισμένες και πτωχευμένες επιχειρήσεις και μπατιρολαμόγια. Με την φορολογική λαίλαπα των τελευταίων δυόμιση ετών, η εξουσιαστική μαφία έχει στεγνώσει και την αγορά από τα τελευταία κατακάθια ρευστότητας για να συντηρεί ανέπαφο το μηχανισμό επανεκλογής του ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Αυτή η τακτική έχει καταστρέψει 1.250.000 θέσεις εργασίας στην ιδιωτική οικονομία, στέλνει τους γέρους για ύπνο νωρίς για να μη πεινάνε, κάποιους που δεν τους παίρνει εύκολα ο ύπνος στους κάδους των σκουπιδιών έξω από τα φαστφουντάδικα, τους μισούς ασθενείς να παίρνουν τα φάρμακά τους μέρα παρά μέρα λόγω ανέχειας να αγοράσουν πλέον από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, ενώ φαρμακοποιοί-γιατροί-φαρμακευτικές συζητούν για τις επιπτώσεις των γενόσημων στο 0,01% των περιπτώσεων.

Από τους εργαζόμενους που έχουν δουλειά, περισσότεροι από 400.000 μισθωτοί πληρώνονται με καθυστέρηση πάνω από 3 μήνες, και περισσότεροι από 200.000 με καθυστέρηση άνω των 6 μηνών. Η αδηφάγος κιμαδομηχανή του Σοβιετικού ελληνικού δημοσίου συνεχίζει ακάθεκτη και απαιτεί 9 υπογραφές και σφραγίδες από συμβολαιογράφο, επιμελητήριο, εφορία, ταμείο νομικών, ΤΥΠΕΔ, πάλι εφορία, πάλι επιμελητήριο, και τελικά νομαρχία και έπειτα εφημερίδα της κυβερνήσεως, για να μεταφέρει την έδρα της στο διπλανό τετράγωνο μια επιχείρηση που βρήκε φτηνότερο ενοίκιο εν μέσω κρίσεως, ή που απολύοντας το 50% του προσωπικού της ήδη, δεν χρειάζεται όλο το χώρο που ενοικιάζει. Ακόμα και αν θέλει ο μικρομεσαίος να γλυτώσει χρήματα από τα λειτουργικά του, πρέπει να πληρώσει λύτρα στο κράτος-κιμαδομηχανή.

Η λύσσα με την οποία καταστρέφει περιουσίες πλέον ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός θυμίζει την υπερφορολόγηση πριν από κάθε καταστροφή κρατικής οντότητας. Από την Περσική αυτοκρατορία, στη Ρωμαϊκή, στη Βυζαντινή, στις αποικιοκρατίες, και τις δικτατορίες του περασμένου αιώνα, ως και την με μένος απομύζηση των κατοχικών δυνάμεων στις κατακτημένες χώρες. Ίσως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει να μαζεύει πτώματα από το δρόμο ο Δήμος με τα απορριμματοφόρα του, ή αν με 40.000 άστεγους το έχει ξεκινήσει, δεν το έχουμε μάθει. Πάντως η εγκληματικότητα, πρωτόγνωρο για την Ελλάδα, δίνει μια ληστεία ανά λεπτό, και μια δολοφονία λόγω ληστείας κάθε 48 ώρες. Αυτό ενόσω το 50% της αστυνομίας, ή ίσως και παραπάνω, φρουρεί “σημαίνοντα” πρόσωπα που συμμετείχαν στη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία 30 χρόνια.

Η κοινωνία καταρρέει, και ενώ το πρώτο 25% όλων των ελληνικών επιχειρήσεων πήρε δυο χρόνια για να κλείσει, άλλο 25% αναμένεται να κλείσει στις επόμενες 90 μέρες αν δεν γίνει κάτι δραστικό που θα προσδώσει ρευστότητα στην αγορά.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να μοιράσουν ζεστό χρήμα στην αγορά σε 90 μέρες -αμφιβάλω. Μια ουσιαστική λύση που θα μπορούσε να δώσει άμεσα αποτελέσματα, θα ήταν να παγώσουν (δια νόμου) τις πληρωμές προς το κράτος των μικρομεσαίων που κινδυνεύουν να κλείσουν και έχουν πάει πίσω στους μισθούς τους για 3-6-9 μήνες, ώσπου οι μεταρρυθμίσεις να ξεκινήσουν να πιάνουν τόπο.

Όμως φοβάμαι πως κανείς τους δε νοιάζεται. Το μόνο που νοιάζονται είναι το πώς θα εξασφαλίσουν τις ψήφους της εκλογής τους στις επερχόμενες εκλογές!

Ένα καζάνι που βράζει, στα όρια της έκρηξης, αργά ή γρήγορα θα δώσει την τελειωτική κίνηση στο παιχνίδι εξουσίας και διαφθοράς. Καμιά αλαζονική εξουσία όμως δεν αναγνώρισε τα σημάδια τους τέλους της. Ούτε αυτή θα το κάνει.

Εκτός αν προλάβουμε να τους αλλάξουμε εγκαίρως.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ...!!!! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ '' ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ '' ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ....‏


 


ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ..!!!! ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ , ΠΕΣ ΜΟΥ , ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ?

Περιφερειακό πόλεμο στον Περσικό με μεγάλες απώλειες Αμερικανών βλέπουν οι ΗΠΑ


 

Περιφερειακό πόλεμο με τον θάνατο εκατοντάδων Αμερικανών προέβλεψε η απόρρητη προσομοίωση ισραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί πρόσφατα. Η άσκηση η οποία ονομάστηκε Ιnternal Look διήρκεσε δύο εβδομάδες.
Το σενάριο περιελάμβανε την εξαπόλυση επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν και τα ιρανικά πυραυλικά αντίποινα κατά αμερικανικών στόχων και πιο συγκεκριμένα αμερικανικού πολεμικού πλοίου στον Περσικό, με αποτέλεσμα τον θάνατο 200 Αμερικανών.
Στην άσκηση Ιnternal Look οι ΗΠΑ αντεπιτίθενται προχωρώντας και οι ίδιες σε βομβαρδισμούς των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης η ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα καθυστερήσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα κατά ένα χρόνο περίπου.
Στόχος της άσκησης Ιnternal Look ήταν να ελέγξει σε περίπτωση ισραηλινού πλήγματος κατά του Ιράν, τις αμερικανικές στρατιωτικές επικοινωνίες και τον συντονισμό ανάμεσα στα επιτελεία που εδρεύουν στη Φλόριντα και σε αυτά που εδρεύουν στον Περσικό.
Από την άσκηση αυτή προκύπτει ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να είναι σίγουροι για τις μελλοντικές κινήσεις των Ισραηλινών αναφορικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Με λίγα λόγια με την άσκηση αυτή οι Αμερικανοί παραδέχονται ανοικτά πως δεν μπορούν πια να ελέγξουν τους Ισραηλινούς οι οποίοι διατηρούν την δυνατότητα τους να επιτεθούν στο Ιράν όποτε αυτοί το κρίνουν.
Όπως φαίνεται όσες προσπάθειες και να έχουν καταβάλει μέχρι στιγμής οι Αμερικανοί για να καθυστερήσουν την ισραηλινή επίθεση έχουν αποτύχει και το μόνο που τους απομένει είναι να εμπεδωθεί στο αμερικανικό στράτευμα ο απρόβλεπτος και ανεξέλεγκτος χαρακτήρας ενός ισραηλινού πλήγματος και μιας ιρανικής αντεπίθεσης και φυσικά η κατάλληλη προετοιμασία του για αυτό το ενδεχόμενο.
Με τους Ισραηλινούς να λένε δημοσίως ότι τα περιθώρια για να αποφευχθεί η κατασκευή ιρανικής πυρηνικής βόμβας στενεύουν επικίνδυνα, οι Αμερικανοί θεωρούν πιθανή την ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την μελλοντική επίθεση παρά μόνο εκτιμήσεις.
Κατ’ ιδίαν πάντως Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι περιμένουν το πλήγμα να γίνει με ελάχιστη ή και
καθόλου προειδοποίηση όπως είχε συμβεί και πριν από 31 σχεδόν χρόνια το Ιούνιο του 1981 με την ισραηλινή αεροπορική επιχείρηση Opera η οποία αφορούσε την καταστροφή του υπο κατασκευή ιρακινού πυρηνικού αντιδραστήρα Οsirak.
Το αποτέλεσμα της άσκησης ενέτεινε τους φόβους των ΗΠΑ ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν έξω από τις συγκρούσεις και ενίσχυσε την πεποίθηση των αναλυτών που
προειδοποιούν για τους κινδύνους που ενέχει ενδεχόμενο ισραηλινό πλήγμα για τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την άσκηση τα επακόλουθα αμερικανικά πλήγματα μίας ιρανικής επίθεσης,  τα οποία όπως φαίνεται δεν θα είναι «εκδικητικά» αλλά θα έχουν στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, θα μπορούσαν να καθυστερήσουν το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα κατά μόλις δύο χρόνια επιπλέον.
Αναλυτές πάντως στο αμερικανικό Πεντάγωνο υποστηρίζουν ότι το αμερικανικό οπλοστάσιο θα μπορούσε να
προξενήσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά, αν ο πρόεδρος Ομπάμα έδινε το «πράσινο φως» για πλήρη αντεπίθεση. Από την άλλη πλευρά πολλοί ειδικοί αναλυτές έχουν προβλέψει ότι το Ιράν θα διαχειριστεί με προσοχή την κλιμάκωση έπειτα από ένα ισραηλινό πλήγμα, ώστε να αποφύγει να προσφέρει στις ΗΠΑ την αφορμή για να
χρησιμοποιήσουν εναντίον του το δικό τους πολύ ισχυρότερο από το ισραηλινό οπλοστάσιο.
Η κυβέρνηση του Ιράν θα μπορούσε να δώσει σε συμμάχους της και τις συνεργαζόμενες με αυτή οργανώσεις ανα τον κόσμο εντολή να ανατινάξουν παγιδευμένα αυτοκίνητα σε πρωτεύουσες χωρών ή να προμηθεύσει ισχυρά εκρηκτικά και περισσότερο εξελιγμένο οπλισμό στους αντάρτες στο Αφγανιστάν, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν σε επιθέσεις κατά Αμερικανών.
Σύμφωνα δε ομάδα αναλυτών στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ εκτιμάται ότι το τελευταίο που επιθυμεί το Ιράν με δεδομένη τον πολυφυλετικό του χαρακτήρα, τα ευάλωτα εκτεθειμένα του σύνορα και ενεργειακές υποδομές, είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στο έδαφός του.
Με βάση αυτό το σκεπτικό το τελευταίο που θα επιθυμούσε το Ιράν θα ήταν να πλήξει αμερικανικούς στρατιωτικούς στόχους στον Περσικό και να προκαλέσει την δικαιολογημένη πια αντίδραση της Ουάσινγκτον, η οποία εν μέσω προεκλογικής περιόδου δεν θα μπορεί να μείνει απαθής υπό την πίεση της λαϊκής αντίδρασης για τις αμερικανικές απώλειες.
Η συγκεκριμένη όμως ανάλυσή επισημαίνει ότι είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς τις αληθινές προθέσεις
της ιρανικής ηγεσίας υπό τον πρόεδρο Ahmadinejad, παρά την πεποίθηση ότι το ιερατείο επιδιώκει την διατήρηση του στην εξουσία και τονίζει ότι ακόμη και οι πιο λεπτομερείς στρατιωτικές ασκήσεις των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορούν να προβλέψουν την αντίδραση κρατών και ηγεσιών μετά από επίθεση εχθρικού κράτους.

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ‏


 


Παλιοί πολεμιστής 103 χρόνος Αριστείδης Κασσαρας και ο 92χρόνος Αριστοτέλης Παπαντώτης ¨¨Κοιτάζουν όπως δηλώνουν βουρκωμένοι και περήφανοι ακόμη και σήμερα τη γαλανόλευκη ¨στέλνουν μήνυμα για τον ¨ εορτασμό της εθνικής μας εορτής


Μια φωνή  εκ βαθέων, που προκαλεί ρίγος και δέος, γιατί προέρχεται από έναν αγωνιστή που έχει το δικαίωμα να μιλάει  ο103 χρόνος Αριστείδης Κασσαρας για την σημαία, την πατρίδα και τους αγώνες
103 χρόνος Αριστείδης Κασσαρας και ο 92χρόνος Αριστοτέλης Παπαντώτης απο την Αιτωλοακαρνανία Παλιοί πολεμιστής στο μέτωπο του ';40.
Σεμνοί, όπως όλοι οι πραγματικοί ήρωες, ήρεμοι και πράοι, χωρίς να κάνoυν χρήση των τίτλων τους, αναφέρονται στους  αγώνες, στο μέτωπο και την αντίσταση που τού χάρισαν μετάλλια, τραύματα.

Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το καθήκον, που φλόγιζε τα μεθυσμένα νιάτα μας  σαν ξεκινούσαν για το μέτωπο, με το όραμα της νίκης
Δεν μάς χώριζαν διαφορές, δεν μάς δηλητηρίαζαν πολιτικά μίση, δεν μάς διαιρούσαν τάξεις, ιδέες, φρονήματα.
Ήμασταν το Έθνος  ενιαίο και αδιαίρετο, που έπρεπε να πολεμήσουμε για την ελευθερία, που μάς χάρισαν με αίμα και θυσίες οι πρόγονοι και που εμείς είχαμε απαράβατο χρέος, πάλι με αίμα και θυσίες να την διαφυλάξουμε, για να την κληρονομήσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας.
Λέγαμε όταν κινούσαμε για το Μέτωπο: -Όλοι μαζί αδέλφια, για την Λευτεριά μας!
Κι αυτές οι απλές λέξεις, αυτό το «όλοι μαζί αδέλφια»,
Εμείς οι μαχητές αυτών των τελευταίων πολέμων, συνεχιστές των προγόνων μας του 1821,
Διηγούνται  τι έζησαν:  Φωτιά και θάνατος γύρω παντού.. οι εικόνες από τους νεκρούς συντρόφους τραγικές, θα συντροφεύουν για πάντα
Θέλει τούτο το Έθνος αυτές τις δραματικές μέρες που ζει να μπαίνει κάποιος μπροστά.
Κοιτάζουν  όπως δηλώνουν βουρκωμένοι και περήφανοι ακόμη και σήμερα τη γαλανόλευκη
Δείτε το Βίντεο