Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ρωσική εκστρατεία οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας!


 



Ξεκίνησε στη Ρωσία υπό την αιγίδα του ρωσικού κράτους η εκστρατεία «Στήριξε την Ελλάδα!»! Σε συνέντευξη τύπου στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ο Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας για θέματα Αποδήμων Ομογενών και Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας, Γκεόργκι Μουράντοφ και πρόεδρος του συνδέσμου πολιτιστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας και φιλίας με τους λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου «Φιλία», ανακοίνωσε την εκστρατεία στήριξης της Ελλάδας από τον ρωσικό λαό με πραγματικά συγκινητικά λόγια.  
Στο πλαίσιο της εκστρατείας, στις 23 Μαρτίου, στην Κεντρική Λέσχη του Υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποιείται γιορταστική εκδήλωση φιλίας Ρωσίας, Ελλάδας και Κύπρου.
Οι εκδηλώσεις της εκστρατείας είναι αφιερωμένες στην Ημέρα της Απελευθέρωσης της Ελλάδας. Μιώντας σχετικά ο Μουράντοφ, είπε:

«Αυτή η εκστρατεία πραγματοποιείται, κυρίως, με την ευκαιρία του γιορτασμού της εθνικής γιορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σήμερα, που έχουμε πλησιάσει σ’ αυτό το ιστορικό ορόσημο -191η επέτειο της ανακήρυξης του νέου ελληνικού κράτους- η Ελλάδα έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση».Το Συμβούλιο Νεολαίας του Συλλόγου ελληνικών κοινωνικών οργανώσεων Ρωσίας, όπως είπε ο πρόεδρός του Αλεξεϊ Τσερκέζοφ, προσπαθεί να προσελκύσει στη συνεργασία και στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα όχι μόνο τις ρωσικές επιχειρήσεις, αλλά και την κοινωνία γενικά. Οι Ρώσοι, είπε ο Γκεόργκι Μουράντοφ, μπορούν επίσης να παράσχουν στην Ελλάδα βοήθεια στο μέτρο του δυνατού, π.χ., να αγοράζουν περισσότερα και συχνότερα ελληνικά προϊόντα, ελαιόλαδο, κρασί, τυριά, καλλυντικά και γουναρικά:

«Αυτό βοηθεί την ελληνική οικονομία, ενθαρρύνει την εξαγωγή προϊόντων, συμβάλλει στην άνοδο της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, αν κάθε Ρώσος στη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου ξοδέψει 3-4 χιλ. ρούβλια αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα, στην ελληνική οικονομία θα προστεθούν 15-20 δισεκ. ευρώ».
Αρκετά καλή βοήθεια για την Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει η αύξηση της ροής Ρώσων τουριστών. Η διακεκριμένη Ελληνίδα ομογενής καλλιτέχνιδα της Ρωσίας Ξένια Γεωργιάδη καλεί όλους τους Ρώσους πολίτες έστω για μια φορά να πάνε σ’ αυτήν την «ανεπανάληπτη χώρα» με τον «έξυπνο, σοφό, εύθυμο και φιλόξενο λαό». Στις 23 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί γιορταστική εκδήλωση φιλίας των λαών της Ρωσίας, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η Ξένια Γεωργιάδη ελπίζει ότι τη συναυλία θα παρακολουθήσουν άνθρωποι μη αδιάφοροι προς την τύχη της Ελλάδας: «Η συναυλία χρειάζεται, για να μαζέψουμε ανθρώπους, ώστε να εκφράσουν τις απόψεις και τις επιθυμίες τους, καθώς και τη στάση τους προς τα δρώμενα στην Ελλάδα». Στη συναυλία θα επιδείξουν την τέχνη τους χορευτικά συγκροτήματα της Ρωσίας, της Αρμενίας και της Γεωργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου