Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Οι αγροτικές σοδειές που χάνονται και οι επιδοτήσεις που δεν έρχονται

Σε δύσκολη θέση περιέρχονται οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις ως αποτέλεσμα των δυσμενών καιρικών συνθηκών που δεν επέτρεψαν την έγκαιρη συγκομιδή προϊόντων κρίσιμης μάζας όπως το βαμβάκι και το καλαμπόκι.






Την ίδια στιγμή, δυσκολίες καταγράφονται στην εξόφληση των παραγωγών ηλίανθου (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ), ενώ η επιδείνωση της εικόνας αγοράς για το σκληρό σιτάρι δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα σε αγροτικές επιχειρήσεις με αροτραίες καλλιέργειες που υπάγονται ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία. Επί πλέον στη Μακεδονία αμάζευτα έχουν μείνει μέχρι στιγμής τα περισσότερα ρύζια, κάνοντας ακόμα πιο ασφυκτική την κατάσταση στην αγορά, τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη περιοχή.
Παράλληλα με την αγωνία που εκφράζουν αυτές τις μέρες οι καλλιεργητές, μεγάλη ανησυχία επικρατεί και στις τάξεις των γεωπόνων με καταστήματα αγροτικών εφοδίων που βλέπουν τους πελάτες τους να μην είναι σε θέση να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους για τη χρονιά που κλείνει, έτσι ώστε να ανοίξουν πίστωση και για τη νέα χρονιά. Οι παραγγελίες για σπόρια και λιπάσματα που αφορούν στις φθινοπωρινές καλλιέργειες είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, κι αυτό όχι μόνο εξ αιτίας της εικόνας που παρουσιάζει ο καιρός αλλά και της οικονομικής θέσης των καλλιεργητών.
Η επίσπευση καταβολής των κοινοτικών ενισχύσεων με προεξάρχουσα την πίστωση της προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης, θα μπορούσε να αμβλύνει κατά κάποιο τρόπο το πρόβλημα, αν και όλοι γνωρίζουν ότι τα χρήματα αυτά σε μεγάλο βαθμό έχουν «προεξοφληθεί» και έχουν προγραμματισθεί να καλύψουν προηγούμενες ανάγκες και δανειακές υποχρεώσεις των παραγωγών. Ως μεγάλο πρόβλημα, ειδικά για τις εκμεταλλεύσεις με εκτατικές καλλιέργειες αναφέρεται και η δραματική καθυστέρηση στην επιστροφή του φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο. Ανεξάρτητα από τις αλλαγές που έχουν αποφασισθεί για τη φορολογική επιβάρυνση στο αγροτικό πετρέλαιο από δω και μπρος, οι αγρότες εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι η σφυρίζει αδιάφορα για τα υπόλοιπα επιστροφής φόρου (πετρελαίου) του 2013, όπως και για ολόκληρη την επιστροφή φόρου για το 2014, με τη συνολική υποχρέωση να προσεγγίζει τα 130 εκατ. ευρώ.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα προκαλεί τουλάχιστον αλγεινή εντύπωση στον αγροτικό κόσμο η δήλωση του νεόφερτου γενικού γραμματέα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στουπή, στενού συνεργάτη του υπουργού, ο οποίος μιλώντας στο τοπικό κανάλι Star της Λαμίας άφησε να εννοηθεί πως «η αντίδραση των αγροτών στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα θα καταλαγιάσει μόλις πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης».   
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε

Πότε θα πληρωθεί το τσεκ ρωτούν 20 βουλευτές ΝΔ



Για πρωτοφανή καθυστέρηση καταβολής του τσεκ κάνουν λόγο βουλευτές της ΝΔ.

Η Σερραία Βουλευτής Φωτεινή Αραμπατζή και οι 20 συνυπογράφοντες συνάδελφοί της ζητούν να μάθουν πότε επιτέλους σκοπεύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πληρώσει την προκαταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων στους Έλληνες παραγωγούς καθώς και το ύψος αυτών, αλλά και πότε τελικά αυτές θα εξοφληθούν, όταν παραδοσιακά και απαρέγκλιτα  εξοφλούνταν κάθε χρόνο μέσα στον Δεκέμβριο.
Η κα Αραμπατζή τονίζει πως το Υπουργείο αδυνατεί εδώ και οκτώ μήνες να βγάλει μια στοιχειώδη απόφαση για τα σχέδια βόσκησης της χώρας, απαραίτητη για την πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού τόσο στις προγραμματικές δηλώσεις όσο και στην συνάντηση, που είχε με τους επικεφαλής των αγροτικών κινητοποιήσεων την προηγούμενη Τετάρτη στις 14/10, σύμφωνα με τις οποίες τα δικαιώματα της νέας ΚΑΠ θα ενεργοποιηθούν χωρίς πρόβλημα και ότι μέσα στον Νοέμβριο θα καταβληθούν προκαταβολές ύψους έως 70%.
Αντιθέτως, όπως επισημαίνει η ίδια, ο Υπουργός εκτίθεται ανεπανόρθωτα, αφού μέχρι σήμερα τίποτα δυστυχώς δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί για τα προσωρινά δικαιώματα, αφού δεν έχουν καν ανακοινωθεί ούτε οι επιλέξιμες βοσκοτοπικές εκτάσεις, πολλώ δε μάλλον τα οριστικά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεσμευόταν ότι θα ήταν έτοιμα μέχρι τις 15 Αυγούστου, σε απάντησή του σε σχετική επίκαιρή ερώτηση της κ. Αραμπατζή στις 12 Ιουνίου 2015.
Όσον δε αφορά το ύψος της προκαταβολής στο 70%, που υποσχέθηκε ο Υπουργός, η Βουλευτής Σερρών σημειώνει ότι δεν αποτελεί επ’ ουδενί «γαλαντόμα» παροχή της Κυβέρνησης, αλλά συμβατικό δικαίωμα της χώρας μας προς τους παραγωγούς για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης, το οποίο και παρέχεται από τον Εκτελεστικό Κανονισμό (ΕΕ) 2015/1748 της Επιτροπής της 30ής Σεπτεμβρίου 2015.
Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Θέμα: «Στον αέρα» η έγκαιρη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους Έλληνες παραγωγούς
Κύριε Υπουργέ,
Για πρώτη φορά στα χρονικά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) οι 700.000 περίπου Έλληνες παραγωγοί, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, δεν πληρώνονται μέσα στον Οκτώβριο την προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης, λόγω της αδυναμίας και αβελτηρίας της Κυβέρνησης εδώ και οκτώ μήνες να βγάλει μια στοιχειώδη απόφαση για τα σχέδια βόσκησης της χώρας, απαραίτητη για την πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων. Όπως επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της ΚΑΠ για τα ελληνικά δεδομένα φαίνεται ότι δεν θα ανακοινωθούν τα οριστικά δικαιώματα στην ώρα τους, μέχρι το τέλος του έτους.
Εσείς ο ίδιος, κ. Υπουργέ τόσο στις προγραμματικές δηλώσεις όσο και στην συνάντηση, που είχατε με τους επικεφαλής των αγροτικών κινητοποιήσεων την προηγούμενη Τετάρτη στις 14/10, ανακοινώσατε επί λέξει ότι "Τα δικαιώματα της νέας ΚΑΠ θα ενεργοποιηθούν χωρίς πρόβλημα, ενώ στόχος μας είναι, η ολοκλήρωση των διοικητικών ελέγχων για καταβολή μέσα στον Νοέμβριο προκαταβολής ύψους έως 70%.", κάτι που βεβαίως δεν αποτελεί επ’ ουδενί δική σας «γαλαντόμα» παροχή, αλλά συμβατικό δικαίωμα της χώρας μας προς τους παραγωγούς για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης, το οποίο και παρέχεται από τον Εκτελεστικό Κανονισμό (ΕΕ) 2015/1748 της Επιτροπής της 30ής Σεπτεμβρίου 2015.
Βρισκόμαστε ήδη στις 23 Οκτωβρίου και δυστυχώς τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί για τα προσωρινά δικαιώματα αφού δεν έχουν καν ανακοινωθεί ούτε οι επιλέξιμες βοσκοτοπικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται μετέωροι και να στερούνται - άδικα και παράλογα - εισοδήματα, άκρως απαραίτητα για την επιβίωση των οικογενειών και τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους.
Ως εκ τούτου, και επειδή όπως ήδη διαφαίνεται, το Υπουργείο δεν θα προλάβει να έχει έτοιμα τα διαχειριστικά σχέδια και έτσι ούτε να ανακοινωθούν τα προσωρινά δικαιώματα μέσα στο 2015, παρά το γεγονός ότι εσείς ο ίδιος δεσμευόσασταν ότι τα οριστικά σχέδια βόσκησης - αναγκαία για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης - θα ήταν έτοιμα μέχρι τις 15 Αυγούστου σε απάντησή σας σε σχετική επίκαιρή μου ερώτηση στη Βουλή στις 12 Ιουνίου 2015,
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Πότε επιτέλους σκοπεύει το Υπουργείο να πληρώσει την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους Έλληνες παραγωγούς και πόση θα είναι αυτή τελικά, 50% ή 70%;
  2. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διοικητικοί και οι επιτόπιοι έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ; Θα προλάβει τελικά το στελεχιακό δυναμικό του ΟΠΕΚΕΠΕ να τους ολοκληρώσει ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι παραγωγοί την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης μέσα στο Νοέμβριο του 2015, όπως εσείς ανακοινώσατε;
  3. Πότε θα εξοφληθεί η ενιαία ενίσχυση καθώς παραδοσιακά και απαρέγκλιτα  εξοφλείτο κάθε χρόνο μέσα στον Δεκέμβριο??
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε

Το απλήρωτο αγροτικό πετρέλαιο πρόσθετης υψηλής φορολογίας



Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι αγρότες για τη σοβαρή πολύμηνη καθυστέρηση αναφορικά με την επιστροφή του αγροτικού πετρελαίου, την ώρα που έχουν ήδη αποφασιστεί αλλαγές για τη φορολογική επιβάρυνση στους παραγωγούς, ενώ και το τελευταίο διάστημα δεν γίνεται καμία νύξη από τους αρμόδιους για την πληρωμή των δικαιούχων.

Να σηµειωθεί ότι εκκρεµούν περίπου 30 εκατ. ευρώ από την τελευταία δόση του 2013, άλλα 108 εκατ. ευρώ για το 2014 και ένα αντίστοιχο ποσό (108 εκατ. ευρώ) και για το 2015.
Μάλιστα, έχει ήδη εκδοθεί σχετική εγκύκλιος της Γενικής Γραµµατείας, με την οποία επιβεβαιώνεται η κατάργηση της εν λόγω επιδότησης προς τους αγρότες, μιλώντας ταυτόχρονα για «κανονική» πληρωµή των παραγωγών για το 2014, «σπάζοντας» όµως στα δύο εκείνο που αντιστοιχεί στο 2015. 
Πιο συγκεκριµένα, η «λογική» της πληρωµής είχε ως εξής:
-H επιστροφή  του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο ύψους 108 εκατ. ευρώ για το 2014 την οποία οι αγρότες δεν έχουν ακόµα λάβει θα δοθεί -εκτός απροόπτου- κανονικά φέτος. Σηµειωτέον ότι το ποσό είναι ήδη µειωµένο κατά 30% σε σχέση µε τα προηγούµενα χρόνια µε βάση το προηγούµενο µνηµόνιο.

 -Η επιστροφή φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2015, µε ποσό αντίστοιχο µε τα 108 εκατ. ευρώ του 2014, σχεδιάζεται να δοθεί σε δύο δόσεις: το 50% (κάπου 54 εκατ. ευρώ) το 2016 και άλλα τόσα το 2017. 
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Σήμερα 27 Οκτωβρίου τιμάται η σημαία της πατρίδας μας, μία ημέρα πριν την επέτειο του ΟΧΙ



Τα χρώματά της, το άσπρο και το μπλε.
Το απέραντο  μπλε του ουρανού και της θάλασσας που την αγκαλιάζει… Ο συμβολισμός της μεγάλος. Η υπερηφάνεια του λαού της…ακόμα μεγαλύτερη,  όταν την βλέπει να ανεμίζει. Είναι η σημαία της πατρίδας μας, που τιμάται σήμερα, 27 Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν την επέτειο του ΟΧΙ.
Στα γαλονόλευκα είναι σήμερα και αύριο «ντυμένη» όλη η Ελλάδα, από άκρη σε άκρη. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας, οι μαθητές θα παρελάσουν κρατώντας την εθνική μας σημαία.
Στο φως της ημέρας φαντάζουν οι εννέα οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και κυανές παράλληλες λωρίδες, που δεν επιλέχθηκαν τυχαία.
Η μία εκδοχή για την επιλογή των χρωμάτων αναφέρει ότι έγινε για να συμβολίζει το γαλάζιο της θάλασσας του Αιγαίου και το λευκό των κυμάτων. Η πιο διαδεδομένη θεωρία για το πλήθος των λωρίδων, είναι ότι συμβολίζουν τις συλλαβές της φράσης «ελευθερία ή θάνατος», οι πέντε κυανές τις συλλαβές «Ε-λευ-θε-ρί-α» και οι τέσσερις λευκές «ή θά-να-τος».
Οι θεωρίες για την επιλογή των χρωμάτων και το συμβολισμό των λωρίδων κρίνονται συχνά ως λαϊκοί θρύλοι. Ωστόσο, πολλές από τις σημαίες της επανάστασης έφεραν μία από τις φράσεις «Ελευθερία ή Θάνατος», «Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ», ή «ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ».
Μέσα σε ένα κυανό τετράγωνο στο πάνω προΐστιο μέρος, υπάρχει ένας λευκός σταυρός, που συμβολίζει τον σταυρό του χριστιανισμού και της ορθόδοξης πίστης, όπως και ο σταυρός στον ιστό, το επίσημο θρήσκευμα της χώρας, τον χριστιανισμό.
Σύμφωνα με άλλη εκδοχή  θέλησαν να αποφύγουν το κόκκινο και το πράσινο, χρώματα δηλαδή που συνδέονταν με την ισλαμική Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία μέχρι σήμερα 
Σημαίες και λάβαρα με το σύμβολο του σταυρού χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία κατά την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Στη μεταβυζαντινή εποχή σημαίες με το σύμβολο του σταυρού είχαν χρησιμοποιηθεί από τους Έλληνες σε διάφορες εποχές σε περιπτώσεις εξεγέρσεων.
Δημοτικά τραγούδια των αρματολών του 17ου και 18ου αιώνα αναφέρουν ότι αυτοί είχαν φλάμπουρα με τον σταυρό και άλλα θρησκευτικά σύμβολα. Για παράδειγμα, δημοτικό του μικρού Χορμόπουλου (1683) αναφέρει:
Είν” ο Σουμήλας πώρχεται μαζί με τον Μεϊντάνη.
Και το μικρό Χορμόπουλο το χιλιοπαινεμένο
Πού’νε καμάρι των Κλεφτών καμάρι των Αγράφων,
Φέρουν τα φλάμπουρα ανοιχτά με το Σταυρό στη μέση.
Επίσης το δημοτικό του Νικολού Τζουβάρα (1770), αρματολού της Λάμαρης:
Ρωτάτε για το Νικολό, τον καπετάν Τζιουβάρα,
Πού’ταν στο Λούρο αρματωλός, στο Καρπενήσι κλέφτης
Είχε φλάμπουρο όμορφο, κόκκινο και γαλάζιο,
Με το Χριστό, με το Σταυρό και με την Παναγία.
Η σημαία του λευκού σταυρού σε μπλε φόντο χρησιμοποιήθηκε στην εξέγερση της Μακεδονίας υπό τους Νικοτσάρα και Σταθά το 1807.
Αυτή ευλογήθηκε και υψώθηκε το 1807 στη Μονή Ευαγγελιστρίας στη Σκιάθο. Σε αυτή ο ηγούμενος Νήφων όρκισε τους οπλαρχηγούς Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Ανδρέα Μιαούλη, Παπαθύμιο Βλαχάβα, Γιάννη Σταθά, Νικοτσάρα, τον Σκιαθίτη διδάσκαλο του Γένους Επιφάνιο-Στέφανο Δημητριάδη, τους Λαζαίους, τον Αναστάσιο Καρατάσο, τον Λιόλιο Ξηρολειβαδίτη, τον Νικόλαο Τσάμη και πολλούς άλλους. Οι καπεταναίοι είχαν συγκεντρωθεί στο Μοναστήρι για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους για την Επανάσταση. Παραλλαγή της ήταν η σημαία του Παπαφλέσσα, φτιαγμένη από το μπλε εσωτερικό του ράσου του και την φουστανέλα ενός συμπολεμιστή του.
Σημαίες με σταυρό χρησιμοποιήθηκαν από τις πρώτες μέρες της Επανάστασης του 1821, και μάλιστα κατά την κήρυξη της Επανάστασης την 25η Μαρτίου από τον Επίσκοπο Γερμανό.
Το 1822, μόλις ένα έτος από την διακήρυξη της ανεξαρτησίας και το ξεκίνημα του αγώνα των Ελλήνων, λαμβάνει χώρα η Α´ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο. Το Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος που προέκυψε από αυτή την συνέλευση, είναι ουσιαστικά το πρώτο ελληνικό σύνταγμα. Στις παραγράφους ρδ” και ρε” υπάρχει η πρώτη απόφαση για τη μορφή της ελληνικής σημαίας. Το Πολίτευμα καθιέρωσε τα χρώματα κυανό και λευκό και ανέθεσε στο Εκτελεστικό Σώμα να προσδιορίσει τη μορφή της.
Η σημαία των επαναστατών της Κεντρικής Μακεδονίας κατά το 1807 και το 1821.
Στις 15 Μαρτίου 1822 εκδόθηκε η απόφαση 540 του εκτελεστικού, υπογεγραμμένη από τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, πρόεδρο του.
Το διάταγμα όριζε για τις σημαίες ότι:
α) των μεν κατά γην δυνάμεων η σημαία, σχήματος τετραγώνου, θα είχεν εμβαδόν κυανούν, το οποίο θα διηρείτο εις τέσσαρα ίσα τμήματα από άκρων έως άκρων του εμβαδού
β) η δε κατά θάλασσαν σημαία θα ήτο διττή” μία διά τα πολεμικά και άλλη διά τα εμπορικά πλοία. Και της μεν διά τα πολεμικά πλοία το εμβαδόν θα διηρείτο ες εννέα οριζόντια παραλληλόγραμμα, παραμειβομένων εις αυτά των χρωμάτων λευκού και κυανού” εις την άνω δε προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο τετράγωνον κυανόχρουν, διηρημένον εν τω μέσω δι” ενός σταυρού λευκοχρόου. Της δε διά τα εμπορικά πλοία διωρισμένης το εμβαδό θα ήτο κυανούν” εις την άνω προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο ωσαύτως τετράγωνον λευκόχρουν και διηρημένον εν τω μέσω δι” ενός σταυρού κυανοχρόου.
Σύμφωνα με κείμενο στο ιστορικό αρχείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αθηνών υπ” αριθμόν 8711, η πρώτη σημαία που υψώθηκε στα Καλάβρυτα:
…έφερεν άνωθεν σταυρόν, με γραμμάς κάτωθεν αυτού 16, κατά το σύνθημα της Εταιρείας των Φιλικών, και με την επιγραφήν ή ελευθερία ή θάνατος. Κατόπιν δε ο Ν. Σολιώτης έλαβε προσφερθείσαν αυτώ παρά της μονής Αγίας Λαύρας την χρυσοκέντητων επί των Χριστιανών αυτοκρατόρων σημαίαν της μονής, φέρουσα εξ ενός την Ανάστασιν και ετέρωθεν τον άγιον Γεώργιον. Σώζονται δε ως παρακαταθήκαι μετά τον Αγώνα παρά του Σολιώτου εις τη ρηθείσαν μονήν αμφότεραι αυταί αι σημαίαι.
H πρώτη ελληνική σημαία (1822-1978)
Επί Όθωνα προστέθηκαν στη σημαία του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού τα βασιλικά παράσημα. Η εμπορική σημαία ορίστηκε να είναι σαν την σημαία του πολεμικού ναυτικού, χωρίς τα παράσημα.
Το κυανό χρώμα της σημαίας σκούρυνε προκειμένου να ταυτίζεται τα χρώματα της Βαυαρίας, από τον βασιλικό οίκο της οποίας προερχόταν ο Όθωνας.
Το 1862 με την κατάλυση της βασιλείας του Όθωνα, αφαιρέθηκαν απ” τις σημαίες τα βασιλικά παράσημα. Επί Γεωργίου Α΄ προστέθηκε στις σημαίες στρατού και πολεμικού ναυτικού το βασιλικό στέμμα.
Το 1864, ορίστηκε η σημαία του πεζικού να φέρει στο κέντρο της εικόνα του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του πεζικού.
Στις 31 Μαΐου 1914 εκδόθηκε βασιλικό διάταγμα που όριζε με ακρίβεια τη μορφή των σημαιών, χωρίς να μεταβάλλει τα βασικά χαρακτηριστικά που ήδη είχαν. Ορίστηκε επίσης σημαία που θα χρησιμοποιείται από υπουργεία, πρεσβείες, δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες και φρούρια.
Ακόμη όρισε οτι η σημαία του εμπορικού ναυτικού είναι και η εθνική σημαία, αυτή δηλαδή που επιτρεπόταν να υψώνουν και οι ιδιώτες. Στις 25 Μαρτίου 1924 τα Υπουργεία Στρατιωτικών και Ναυτικών αφαίρεσαν τα στέμματα από τις σημαίες, εκτελώντας το ψήφισμα της Δ΄ Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης στην Αθήνα «Περί ανακηρύξεως τής Δημοκρατίας».
Στις 20 Φεβρουαρίου 1930 νέο διάταγμα για τη μορφή της Σημαίας, όριζε ότι η κλίμακα της εθνικής σημαίας είναι 2:3. Η επίσημη σημαία είναι «κυανούν ορθογώνιο, με αναλογίες διαστάσεων επίσης 2:3, το οποίο διαιρείται σε τέσσερα ίσα ορθογώνια δι” ορθίου λευκού σταυρού, του οποίου αι κεραίαι έχουσι πλάτος ίσον προς το 1/5 του πλάτους της σημαίας». Η επίσημη σημαία ορίστηκε να χρησιμοποιείται από υπουργεία πρεσβείες, δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες και φρούρια και η εθνική σημαία από πολεμικά και εμπορικά πλοία, ναυτικά και λιμενικά καταστήματα και ιδρύματα, από τα προξενεία και από τους ιδιώτες. Το διάταγμα όριζε ακόμη η σημαία του πεζικού να χρησιμοποιείται από τα συντάγματα πεζικού και ευζώνων, και στον ιστό της να φέρει υπερκείμενη σταυροφόρο χρυσή σφαίρα με εμπρός τον αριθμό του συντάγματος και πίσω το γράμμα Π.
Στις 10 Οκτωβρίου του 1935 επαναφέρθηκαν τα στέμματα στις σημαίες με το ψήφισμα της Ε΄ Εθνικής Συνέλευσης στην Αθήνα «Περί καταργήσεως τής αβασιλεύτου Δημοκρατίας». Το 1967, η Χούντα των Συνταγματαρχών αφαίρεσε το στέμμα από τις σημαίες, και το 1969 με νέο ψήφισμα καταργήθηκε η σημαία του πεζικού και καθιερώθηκε ως επίσημη σημαία εκείνη του ναυτικού. Στις 18 Αυγούστου του 1970, η αναλογία της σημαίας μετατράπηκε από 2:3 σε 7:12. Μετά τη Μεταπολίτευση, ο Νόμος 48/1975[6] και το Προεδρικό Διάταγμα 515/1975 ρύθμιζαν με λεπτομέρειες τη μορφή και τις διαστάσεις της σημαίας.
Σχεδιάγραμμα αναλογιών της σημαίας.
Διακριτικό Σήμα (Σημαία) του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναλογίες διαστάσεων 1:1
Ο Νόμος 851/21-12-1978 (ΦΕΚ 233 τ. Α΄) «Περί εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών καί του Διακριτικού Σήματος τού Προέδρου τής Δημοκρατίας» καθόριζε την επίσημη εθνική σημαία που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, καθώς και τις τεχνικές και τυπικές προδιαγραφές της. Η κλίμακα της σημαίας άλλαξε πάλι σε 2:3, όπως φαίνεται από τις διαστάσεις που προβλέπονται (π.χ. 432:648 ή 90:135). Στα πλαίσια του άρθρου 9, καταργήθηκαν οι διατάξεις των προηγούμενων ετών (1967, 1969, 1971, 1973, 1975). Η επίσημη σημαία, ίδια με τη σημαία του στρατού ξηράς, καταργήθηκε με αυτόν το νόμο και αντικαταστάθηκε πλήρως από την εθνική σημαία, η ανάρτηση της οποίας γίνεται πάνω σε λευκό κοντό, στην κορυφή του οποίου υπάρχει (σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) λευκός σταυρός.
Το 1980, το Προεδρικό Διάταγμα 348/17-4-1980 (ΦΕΚ 98 τ. Α΄), καθόριζε με λεπτομέρειες τις προδιαγραφές για τις πολεμικές σημαίες. Η σημαία της Πολεμικής Αεροπορίας φέρει στο κέντρο του σταυρού την εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.
Η ελληνική σημαία γιορτάζει και τιμάται στις 27 Οκτωβρίου, παραμονή της επετείου του Όχι. Δίπλα στην κρατική σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας συχνά συναντάται και η εθνική ελληνική σημαία. Σε μερικούς θεσμούς όπως η εκπαίδευση και ο στρατός η παρουσία της ελληνικής σημαίας είναι επίσημη και θεσμοθετημένη.
 Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα έπρεπε να γνωρίζει όλη η Ελλάδα – Κι όμως δεν τον ξέρει κανένας Read



Δείτε αυτό το πρόσωπο στη φωτογραφία. Είναι ένας άνθρωπος που αντίστοιχό του δεν υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία. Το όνομά του Έιζα Τζένιγκζ.
Γεννήθηκε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και τον Αύγουστο του 1922, λίγες μέρες πριν την καταστροφή της Σμύρνης, βρέθηκε στην πόλη, να εργάζεται ως γραμματέας της YMCA.
Όταν η μοιραία πόλη πυρπολήθηκε και μισό εκατομμύριο περίπου πρόσφυγες Ελληνικής και Αρμενικής καταγωγής ήταν αποκλεισμένοι στην παραλία, χωρίς ελπίδα σωτηρίας, αυτός ήταν ο μόνος δυτικός που είχε παραμείνει εκεί. Αρνήθηκε να φύγει, έτσι ώστε να μπορέσει να σώσει ζωές. Ναι. Κι΄ αν έσωσε λέει. 350 χιλιάδες! Φαντάσου το! Έσωσε 350 χιλιάδες ανθρώπους! Πως;
Συναντήθηκε με τον Κεμάλ και εκμαίευσε από αυτόν προθεσμία 7 και μετά επιπλέον 4 ημερών, για να φύγουν οι πρόσφυγες. Ύστερα θα ξεκινούσαν οι Τούρκοι τις εκτοπίσεις στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας όσων προσφύγων δεν είχαν μπορέσει να φύγουν.
Πως όμως θα έφευγαν, με τι μέσα θα διασώζονταν;
Ο Έιζα, αυτός ο σύγχρονος άγιος, έπεισε καταρχήν τον πλοίαρχο ενός πλοίου να μεταφέρει όσους μπορούσε. Έναν άλλο, τον πλήρωσε με δικά του χρήματα. Και μετά βρέθηκε στη Μυτιλήνη όπου εξεβίασε (ναι, εξεβίασε) την Ελληνική κυβέρνηση αναγκάζοντάς την να δεχτεί να σώσει τους Έλληνες που παρέμεναν αποκλεισμένοι στην κατεστραμμένη Σμύρνη.
Μόνο μετά από την δική του παρέμβαση στάλθηκαν Ελληνικά πλοία στην χαμένη πόλη και μάζεψαν σταδιακά όλους τους πρόσφυγες. Μάλιστα Ο θρύλος λέει πως το τελευταίο πλοίο με μικρασιάτες πρόσφυγες απέπλευσε από την Σμύρνη 6 ώρες πριν λήξει η προθεσμία που ο Έιζα είχε πάρει από τον Κεμάλ.
Πως ζεις όταν ξέρεις ότι έσωσες 350 χιλιάδες ανθρώπους; Γιατί δεν ξέραμε αυτόν τον άνθρωπο, γιατί δεν υπάρχει στα βιβλία ιστορίας μας; Γιατί δεν έχει το όνομά του η πιο κεντρική πλατεία στην Αθήνα;
Ο Asa K. Jennings πέθανε το 1933, σε ηλικία 56 ετών. Στα 22 είχε περάσει μια ασθένεια που τον είχε αφήσει φρικτά καμπούρη, τον είχε συρρυκνώσει σε ύψος 1,60 και τον είχε αφήσει ευάλωτο και φιλάσθενο. Και όμως δεν πτοήθηκε. Και όμως προχώρησε. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της μοίρας, και σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι, οι απόγονοι όσων έσωσε, ζουν χάρη σε αυτόν.
Στο πρόσωπο του Έιζα Τζένιγκζ, το γλυκό πρόσωπο ενός ασθενικού άντρα, βλέπουμε το υπέροχο της ανθρώπινης φύσης που μας εμπνέει.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


 

Παγκόσμια διάκριση για τον 15χρονο Έλληνα κατασκευαστή ρομποτικού ανθρωποειδούς



dimitrisΧρειάστηκε ένας χρόνος συστηματικής και καθημερινής ενασχόλησης, 475 εκτυπωμένα κομμάτια, περισσότερο από ένα χιλιόμετρο πλαστικού ABS (πρώτη ύλη) και πάνω από 1.400 ώρες εκτύπωσης, συναρμολόγησης, προγραμματισμού και πειραματισμού για να συμπεριλάβουν τον 15χρονο μαθητή της Α” Λυκείου Δημήτρη Χατζή, στον μικρότερο κατασκευαστή ρομποτικού ανθρωποειδούς ανοικτού κώδικα, με ανθρώπινες διαστάσεις και εξ ολοκλήρου εκτυπωμένο από αυτοσχέδιο τρισδιάστατο εκτυπωτή ή αλλιώς σε έναν κατασκευαστή «InMoov», όπως είναι η επίσημη επιστημονική ονομασία του ρομπότ.
Η κατασκευή όμως του «InMoov» με την κωδική ονομασία «Troopy», όπως το βάφτισε ο Δημήτρη Χατζής, συμπεριέλαβε αυτόματα τον 15χρονο μαθητή σε μια ξεχωριστή κοινότητα αποτελούμενη από έξι makers (κατασκευαστές), όσοι δηλαδή και οι δημιουργοί του συγκεκριμένου τύπου ρομπότ στον κόσμο.
Ο Δημήτρης Χατζής με την κατασκευή του κατάφερε να συμπεριλάβει όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και την Ελλάδα σε μια διεθνή κοινότητα δημιουργών τεχνολογικής εξέλιξης, αποδεικνύοντας ότι όταν βάζεις στόχους στη ζωή σου μπορεί να τους επιτύχεις με υπομονή, επίμονη, πίστη και μεθοδικότητα.
Στην ομάδα των κατασκευών «InMoov» συμμετέχουν μέχρι σήμερα ένας Γάλλος γλύπτης και designer ο Gael Langevin (που το 2012) ημιούργησε το πρώτο ρομποτικό ανθρωποειδές δίνοντας το έναυσμα για μια σειρά από ποικίλα projects), δυο Ρώσοι, ένας Ιταλός, ένας Γερμανός και πλέον ένας Έλληνας, ο Δημήτρης Χατζής. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτή την ομάδα κανένας από τις ΗΠΑ ή την Ασία.
Με όλους αυτούς, ο 15χρονος Καβαλιώτης μαθητής έχει συνομιλήσει έχει ανταλλάξει ιδέες, γνώσεις και εμπειρίες και νιώθει ισότιμος συμμέτοχος μιας νέας τεχνολογικής οικογένειας από την οποία μόνο κέρδος και όφελος μπορεί ν” αποκομίσει.
Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάθε ένας από τους makers ενσωματώνει πολλές και διαφορετικές βελτιωτικές παρεμβάσεις στην αρχική μορφή του «InMoov» ανάλογα με το τι θα ήθελε να παρουσιάσει. Άρα, γίνεται αντιληπτό, ότι κάθε ένα από τα ρομποτικά ανθρωποειδή αποτελεί και ένα εξελιγμένο μοντέλο του αρχικού. Για τον λόγο αυτό, δεν έχει λάβει ακόμα την τελική του μορφή, μιας και εξελίσσεται συνεχώς με μοναδικά όρια την ικανότητα και την φαντασία των makers.
Η ταυτότητα του «InMoov»
Το «InMoov» είναι ένα project που έχοντας σαν κεντρική ιδέα τις έννοιες του sharing και community, έδωσε και δίνει τη δυνατότητα να αναπαραχθούν με βάση αυτό, αμέτρητα έργα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, έχει οδηγήσει στην δημιουργία του συγκεκριμένου ρομπότ με ύψος 1,85μ. αποτελούμενο από 28 servo κινητήρες, ηχεία, κάμερα, xbox kinect και φτιαγμένο με πάνω από 10 κιλά φυσικού ABS.
Μπορεί να μιμηθεί άψογα σχεδόν όλες τις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος, λόγω των ανεξάρτητων κινήσεων που υποστηρίζει και να επικοινωνήσει στην αγγλική γλώσσα με τον κατασκευαστή του ανάλογα με τον προγραμματισμό που του έχει γίνει.
Όντας λοιπόν ένας από τους λιγοστούς κατασκευαστές «InMoov» στον κόσμο και ταυτόχρονα ο μικρότερος από αυτούς επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση Maker Faire Berlin 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις αρχές του μήνα ύστερα από πρόσκληση του κατασκευαστή «InMoov» Gael Langevin και την οικονομική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Καβάλας.
Με αυτή τη μεγάλη διάκριση και εμπειρία στις βαλίτσες του, ο μαθητής της Α” τάξης του 5ου Γενικού Λυκείου Καβάλας συμμετείχε στο 6ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που διοργανώθηκε στο Καβάλα και στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» κερδίζοντας επάξια το πρώτο βραβείο του Κέντρου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που μαζί με το ΤΕΙ Α.Μ.Θ., την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και το Δήμο Καβάλας ήταν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.
Η καταξίωση, όμως, του Δημήτρη Χατζή δεν ήρθε τόσο ξαφνικά και για την μικρή κοινωνία της Καβάλας το όνομά του σχεδόν διαδόθηκε σαν αστραπή, όταν για πρώτη φορά πέρυσι, στη λήξη των εκδηλώσεων του 5ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής όταν κλήθηκε να παραλάβει το 2ο βραβείο.
Η αμηχανία των παριστάμενων και ή έκπληξη του ιδίου έδωσαν τη θέση τους στο θαυμασμό και το παρατεταμένο χειροκρότημα. Και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, αφού ο Δημήτρης ήταν μόλις 14 ετών, φοιτούσε τότε στην τρίτη τάξη του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, ασχολήθηκε με τη ρομποτική για πρώτη φορά όταν ήταν έντεκα χρονών και πριν από έναν χρόνο είχε καταφέρει να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μόνος του έναν οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, άνοιξε τα φτερά του για να ακόμα μεγαλύτερες κατακτήσεις στον απαιτητικό κόσμο της τεχνολογικής εξέλιξης και δεν κρύβει τη χαρά και την περηφάνια του που κατάφερε να συμμετάσχει στο 6ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής με τον αγαπημένο του «Τρούπι».
Από μικρός στη ρομποτική
«Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκα με τους μικροελεγκτές ARDUINO» θυμάται ο Δημήτρης Χατζης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συνεχίζει: «Ήμουν στην Ε” τάξη του Δημοτικού Σχολείου όταν έφτιαξα τα πρώτα μου project, όπως να ανάβω ένα led, όταν σκοτεινιάζει το δωμάτιό μου, να ελέγχω την κίνηση ενός μοτέρ κ.ά. Μόλις στην έκτη τάξη του Δημοτικού, ένιωθα πως ήμουν ένας περήφανος κατασκευαστής ρομποτικού βραχίονα. Στα τέλη του 2013 όμως, εμπνευσμένος από την ταινία «Real Steal» (όπου γιγάντια ρομπότ πάλευαν με την βοήθεια ανθρώπινων χειρισμών), αποφάσισα να ασχοληθώ με την κατασκευή ενός λειτουργικού ρομπότ. Το κυριότερο εργαλείο για να επιτύχει το εγχείρημα αυτό ήταν να αποκτήσω τον δικό μου 3D εκτυπωτή, μια συσκευή που έφτιαχνε πλαστικά κομμάτια από το μηδέν και είχε κάνει την εμφάνισή της μόλις μερικούς μήνες νωρίτερα.
«Πράγματι, τον Μάρτιο του 2014, ένα τεράστιο κουτί από την Ολλανδία, με χιλιάδες κομμάτια και βίδες, έφτασε στο σπίτι μου και μέσα σε λίγες μέρες η λειτουργία του 3D εκτυπωτή μου ήταν πραγματικότητα. Επειδή, όμως, η ποιότητα εκτύπωσης δεν ήταν αυτή που ήθελα για τις εργασίες μου, αποφάσισα σαν πρώτο στόχο να πετύχω την βελτίωση αυτής της τόσο χρήσιμης συσκευής. Μετά από επίμονες προσπάθειες και πολλές ώρες εργασίας κατάφερα τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου να φτιάξω τον προσωπικό τρισδιάστατο εκτυπωτή μου (φτιαγμένο κομμάτι – κομμάτι από μένα και τον αρχικό 3D εκτυπωτή), με όλες τις βελτιώσεις που ήθελα, για να πετύχω ένα άψογο αποτέλεσμα. Με αυτόν τον 3D εκτυπωτή έλαβα μέρος στο 5ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής 2014 και κέρδισα τις διακρίσεις του μικρότερου εκθέτη και το 2ο βραβείο του καλύτερου εκθέματος για το 2014».
Στήριγμα οι γονείς του
Η επαγγελματική ιδιότητα του πατέρα του Γιώργου που εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στην ΔΕΥΑ Καβάλας, τον βοήθησε να κατανοήσει πολλά σημεία της επιστημονικής αναζήτησης. Ο Γιώργος Χατζής είναι σήμερα ο άνθρωπος που βρίσκεται πάντα δίπλα στον Δημήτρη, τον στηρίζει οικονομικά και ηθικά σε κάθε βήμα του, τον εμψυχώνει και τον βοηθάει με τις δικές του γνώσεις στην άρτια παρουσίαση κάθε project που δημιουργεί ο Δημήτρης.
Η συνεχής παρότρυνση της μητέρας του, που εργάζεται ως καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τον οδήγησε να παρακολουθεί σεμινάρια ρομποτικής και να συμμετάσχει σε εκθέσεις όπως το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής. Και οι δυο γονείς του, έδωσαν στον 15χρονο Δημήτρη εκείνα τα εφόδια ώστε να μην εγκαταλείψει την προσπάθειά του, να ζήσει το όνειρό του και μέρα με την ημέρα να το δει να γίνεται πραγματικότητα.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ρομποτική είναι μάλλον ένα ασυνήθιστο χόμπι για τα παιδιά της ηλικίας του αλλά ο ίδιος επιμένει σε αυτό. Οι γνώσεις που απέκτησε από με τη μέχρι σήμερα ενασχόλησή του τον βοήθησαν να αναζητάει μέσω του facebook άτομα μεγαλύτερα απ” αυτόν, όπως φοιτητές και επαγγελματίες, που έχουν τις ίδιες ανησυχίες και να ανταλλάσσουν σκέψεις και ιδέες. Αντιλαμβάνεται, ωστόσο, ότι σε αυτό το στάδιο της ζωής του η ρομποτική είναι ένα πολύ όμορφο και δημιουργικό χόμπι που όμως δεν του αρκεί να μείνει εκεί.
Σκοπεύει μόλις τελειώσει το λύκειο να φύγει για σπουδές, πιθανότατα στη Γερμανία, σε κάποιο μεγάλο πανεπιστήμιο με εξειδικευμένα τμήματα νανοτεχνολογίας και ρομποτικής. Οι συγγενικοί δεσμοί που έχει από τη μεριά της μητέρας του στη Γερμανία και η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας που ξεκίνησε από καιρό είναι τα πρώτα εφόδιά του.
Στην εποχή της κρίσης και της έλλειψης ευκαιριών, ο Δημήτρης νιώθει πως είναι μάλλον προνομιούχος, αφού μπορεί να θέτει στόχους για επαγγελματική σταδιοδρομία κάπου στο εξωτερικό και δυστυχώς όχι στην Ελλάδα. Δεν χαίρεται που θα αναγκαστεί να την εγκαταλείψει αλλά το παράπονό του είναι πως «στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και αυτό που υπάρχει σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χρίζει ακόμα μεγάλης βελτίωσης».
Βλέπει το μέλλον του κάπου εκτός της χώρας μας να εργάζεται πάνω στο αντικείμενο που αγαπάει και οι δημιουργίες του να στοχεύουν στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των σύγχρονων ανθρώπων.
To Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής
Περισσότεροι από 3.500 μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και από σχολεία των Σερρών, του Κιλκίς και περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν φέτος το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στο οποίο συμμετείχαν συνολικά σαράντα σχολεία με συνολικά σαράντα δυο εκθέματα. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Α.Μ.Θ., το ΤΕΙ Α.Μ.Θ. με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Καβάλας, της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και του Δήμου Καβάλας.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Κέντρου καθηγητής Δημήτρης Πογαρίδης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που στοχεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανικής πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεών της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή. «Η ανάπτυξη μιας τέτοιας δράσης», συνεχίζει ο κ. Πογαρίδης, «δίνει τη δυνατότητα σε όλους να αντιληφθούν το ψηφιακό χάσμα, να γνωρίσουν νέες πρακτικές και λειτουργικές εφαρμογές των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας ώστε να αμβλυνθεί η τεχνοφοβία».
Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ διαθέτει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές γυμνασίων και λυκείων, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και στους ανθρώπους της παραγωγής να δουν καινοτόμες προτάσεις και όλα αυτά σε συνδυασμό με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.



  

Έγγραφα – Ντοκουμέντα «μιλούν» για τροποποίηση του καιρού από το 1966



Τα πειράματα ξεκίνησαν από το 1946 πριν 69 χρόνια
Το έγγραφο ντοκουμέντο έχει ημερομηνία Νοέμβριο του 1966. Αναφέρει ότι τα πειράματα τροποποίησης καιρού έχουν ξεκινήσει… 20 πριν δηλαδή το 1946!
Είναι ένα προτεινόμενο εθνικό πρόγραμμα για την τροποποίηση του καιρού. Αναφέρει εκτενώς τα δυνητικά οφέλη της εφαρμογής αυτών των πειραμάτων σε τομείς όπως η γεωργία, ο έλεγχος των καιρικών φαινομένων κ.α.
Προτείνει… υποεπιτροπές οι οποίες θα μελετήσουν τις επιμέρους πτυχές του «προγράμματος» όπως βιολογικές, σωματικές, οικολογικές, κοινωνικοοικονομικές, νομικές και νομοθετικές, διοικητικές αλλά και τις πηγές χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος.
Δείτε εδώ από το 1946 έχουν ξεκινήσει να διεξάγονται τα πειράματα!
modification1
Μέσα στο έγγραφο επίσης αναφέρεται η επέκταση του «επιτυχημένου» προγράμματος σε διεθνή κλίμακα προτείνοντας επιχειρήματα καθώς επίσης και τρόπους συνέναισης των κρατών στα εδάφη των οποίων θα πραγματοποιείται.
modification2_1
Χρηματοδότης του προγράματος και το υπουργείο Άμυνας!
defence
Τώρα θα μου πείτε.. μα για καλό σκοπό γίνονται.. ή τουλάχιστον για καλό σκοπό ξεκίνησαν.
Κι εγώ θα σας απαντήσω.. και η πυρηνική ενέργεια για καλό σκοπό ξεκίνησε και απειλεί με καταστροφή τον πλανήτη.
Επίσης αναλογιστείτε αν έκαναν αυτά πριν από 67 χρόνια τι θα κάνουν σήμερα! Για να γίνει πιο κατανοητή η πρόοδος των τεχνολογιών φανταστείτε ότι πριν 30 χρόνια δεν είχαμε καν υπολογιστή, internet και κινητό τηλέφωνο. Σημειωτέον ότι την τεχνολογία που υπάρχει στα εργαστήρια δε μπορούμε να τη φανταστούμε καν!
Κράτησα και μια απορία για το τέλος…
Η κλιματική αλλαγή εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια. Τα πρόσφατα τελευταία χρόνια για την ακρίβεια. Είναι μήπως το αποτέλεσμα των πειραμάτων που γίνονται τα τελευταία 67 χρόνια ή μια απάτη που στήθηκε ώστε να πωλούνται «υπηρεσίες τροποποίησης καιρού;
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

 

«Κούρεμα» βλέπει η Deutsche Bank παρά την εγχώρια δυστοκία



Αναπόφευκτο θεωρεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους έως το τέλος του έτους η Deutsche Bank, όπως γράφει η γερμανική λαϊκή εφημερίδα Bild. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που -κατά την Bild- στηρίζεται σε εσωτερικό απόρρητο έγγραφο της Deutsche Bank, το κούρεμα του χρέους πρέπει να είναι της τάξεως των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Το κούρεμα χρέους για την Αθήνα θα έρθει και θα είναι ακριβό», αναφέρει η Bild σε μεταμεσονύκτια δημοσίευση στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις αναλυτών της Deutsche Bank, που η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της.
Το έγγραφο της γερμανικής τράπεζας, όπως γράφει η Bild, αναφέρει ότι «βάσει εσωτερικών υπολογισμών της τράπεζας, οι οικονομολόγοι της DB εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους». Το ποσό αυτό επιμερίζεται σε περίπου 700 ευρώ για κάθε κάτοικο της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο της τράπεζας, αναφέρει το δημοσίευμα της Bild.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιταχύνει την εφαρμογή των «συμφωνημένων» προαπαιτούμενων σχεδιάζοντας σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικές συσκέψεις για την οριστικοποίηση του νέου εφαρμοστικού νόμου και την αποτύπωση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση.
Με ορατό όμως πλέον το ενδεχόμενο να υπάρξει χρονοκαθυστέρηση, κάνει και το ταμειακό της «κουμάντο» για να διασφαλίσει τις πληρωμές των μισθών, των συντάξεων και των δόσεων προς το ΔΝΤ του Δεκεμβρίου χωρίς την έλευση των δόσεων που έχουν θεωρητικά προβλεφθεί για φέτος από την σύμβαση με τον ESM (σ.σ 2 συν 1 δισ. ευρώ υπόλοιπο του Αυγούστου και 5,7 δισ. ευρώ επιπλέον μετά την πρώτη αξιολόγηση).
Τις ασφυκτικές προθεσμίες που δημιουργεί η χρονοκαθυστέρηση στα προαπαιτούμενα, αλλά και τις «κόκκινες γραμμές» των θεσμών αποτύπωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα που συνεχίζεται σήμερα.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Η Ελλάδα, ως «τάφρος» προστασίας του «κάστρου» της Γερμανίας



 

Του Γιώργου Πετράκη 

Στον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στο ελληνικό έδαφος και στα Δυτικά Βαλκάνια, νομιμοποιώντας το «τείχος Ασφάλειας» που ορθώνει το Βερολίνο στην ζώνη επιρροής του, στοχεύει μακροπρόθεσμα η πρωτοβουλία της Κομισιόν να συγκαλέσει την άτυπη και ιδιότυπη Σύνοδο με την συμμετοχή της Γερμανίας, των χώρων μελών της Κεντρικής Ευρώπης, των Δυτικών Βαλκανίων και την Ελλάδα. Και αυτό άσχετα από τις ανακοινώσεις που έγιναν το βράδι στις Βρυξέλλες.

Η Αθήνα, εάν φυσικά μπορεί να γίνει πιστευτός ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, πληροφορήθηκε από τα ξένα ΜΜΕ και συγκεκριμένα από το Σπίγκελ ότι η Κομισιόν στην συνάντηση που έγινε χθες στις Βρυξέλλες είχε ένα “δωράκι» για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: Την δημιουργία ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης (hot spot το λέμε πιο ευγενικά) 50.000 προσφύγων στην Αθήνα.

Μια ολόκληρη πόλη, δηλαδή, που θα έμπαινε έτσι στην λίστα της όγδοης ή ενάτης σε μέγεθος πόλης της Ελλάδας.

Ο τρόπος με τον οποίο τέθηκε στην ατζέντα το ζήτημα αυτό, όπως είχε τεθεί και προηγουμένως το θέμα των κοινών περιπολιών του Λιμενικού της Τουρκίας και της Ελλάδας στο Αιγαίο, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει συνθηκολογήσει μόνο στην οικονομία με την πλήρη αποδοχή του τρίτου Μνημονίου, αλλά πλέον αφήνει την Ελλάδα να μετατραπεί σε «τάφρο» που θα προστατεύει το κάστρο της Γερμανίας και των κρατών της Κεντρικής Ευρώπης και της βόρειας Βαλκανικής που αποτελούν δορυφόρους της. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γερμανικό σχέδιο δυστυχώς θα υλοποιηθεί…

Η κυβέρνηση, σε απολυτή σύγχυση, δεν μπόρεσε από πέρυσι τον Ιανουάριο να δώσει ένα σαφές στίγμα για το πώς θα αντιμετωπίσει την καταιγίδα που φαινόταν να έρχεται.

Η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, και ο ίδιος ο κ. Τσιπρας έδωσαν το μήνυμα των ανοικτών συνόρων, χωρίς συνεννόηση με τις Βρυξέλλες, χωρίς να σκεφθούν τι θα συμβεί εάν στο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκριθούν τελικά όλοι της «γης οι κολασμένοι».

Και έτσι πιάστηκαν απροετοίμαστοι στην μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει όλη η Ε.Ε., που απειλεί τις ίδιες τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές αρχές της, τις ίδιες τις βάσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Και δυστυχώς η επίσημη Ελλάδα έπαιξε αρνητικό ρόλο σε αυτήν την τραγωδία, με τον ελληνικό λαό να την ξεπερνά και να δείχνει αυτή την πρωτοφανή αλληλεγγύη και συμπόνια για τα θύματα των δουλεμπόρων.

Όμως η συγκινητική αυτή αλληλεγγύη του ελληνικού λαού δεν αρκεί.

Η Αθήνα αντί να πελαγοδρομεί και απλώς να δέχεται τα φιρμάνια των Βρυξελλών και του Βερολίνου, όφειλε να είχε διαμορφώσει ρεαλιστική μεταναστευτική πολιτική. Και να μην είναι σήμερα στην άμυνα απέναντι στο Βερολίνο, στα Σκόπια, στην Αγκυρα…

Και αν ακούσετε κι άλλα καλά λόγια, από την κ. Ανγκελα Μερκελ, από τον κ. Φρανσουά Ολαντ, από τον Ούγγρο, τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, να αρχίσετε να ανησυχείτε.

Το στρατόπεδο στην Αθήνα δεν θα είναι πια για 50.000, αλλά για 100.000, για 200.000 πρόσφυγες.

Γιατί η συμπάθεια πιά για τους πρόσφυγες γίνεται όλο και πιο συμβολική στην Ευρώπη. Συγκινεί περισσότερο η φωτογραφία του πρόσφυγα με το σωσίβιο στην θάλασσα ανοικτά της Λέσβου, παρά τα αντίσκηνα στην Αλεξαντερπλατς ή στην Γραν Πλας των Βρυξελλών…

Απλώς να θυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι εάν κάποτε μια χώρα πληρώνονταν ακριβά για να μετατραπεί σε αποθήκη πυρηνικών και τοξικών αποβλήτων, δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να μετατρέψει την Ελλάδα σε νεκροταφείο ψυχών. Απλώς για μια καλή κουβέντα του κ. Ολαντ, και ένα φιλικό νεύμα της κ. Μέρκελ.

Η Ελλάδα μπορεί να έχει και το αξίζει πιο ισχυρό λόγο στην Ε.Ε. απ’ ότι τα Σκόπια και η Ποντγκόριτσα.

Εξάλλου απ’ οσο γνωρίζουμε προς το παρόν η Ελλάδα παραμένει πλήρες και ισότιμο μέλος της Ε.Ε.. Εκτός κι αν άλλαξε κι αυτό και περιμένουμε απλώς να μας το ανακοινώσει το …Σπίγκελ.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Η κρυφή ατζέντα του Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας

schaeuble1

ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ – ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Από την πρώτη στιγμή των διαπραγματεύσεων ο Σόιμπλε και το Βερολίνο είχαν ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένουκαι ήξεραν πολύ καλά ότι το πρόγραμμα του τρίτου μνημονίου δεν πρόκειται να «βγει» ποτέ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. απλά τους επιβεβαιώνει.
Οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και η υποχωρητικότητα των κυβερνώντων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε: να οδηγηθεί η χώρα γονυπετής στην έξοδο από το ευρώ.
Είναι προφανές ότι αργά ή γρήγορα, ενδεχομένως μέσα στους πρώτους μήνες του 2016 οΑλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να ομολογήσει στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα του τρίτου μνημονίου δεν βγαίνει. Η απάντηση των δανειστών είναι κάτι παραπάνω από προδιαγεγραμμένη. Θα μας δείξουν την έξοδο όπως την επιθυμούσε από την αρχή της διαπραγμάτευσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Το σενάριο της απόλυτης επικυριαρχίας των δανειστών το είχαμε επισημάνει εγκαίρως από το Newsbomb.gr. Παρόλα αυτά οι κυβερνώντες αρνούνται να δουν κατάματα την αλήθεια και εξακολουθούν ακόμα και τώρα να ελπίζουν ότι οι δανειστές θα δείξουν κάποια στιγμή επιείκεια. Μάταια.
Η κρυφή ατζέντα του Σόιμπλε είναι σε εξέλιξη και δεν μπορεί κανείς πλέον να την ανακόψει, όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει σε άρθρο της η κυρία Κατερίνα Αλεξανδράτου – Χατζηθεοδώρου, συγγραφέας και εκπαιδευτικός.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο και θα καταλάβετε που οδηγούμαστε:
Της Κατερίνας Αλεξανδράτου-Χατζηθεοδώρου*
Είναι μια πρόσφατη στιχομυθία μεταξύ του κ. Βαρουφάκη και του “κυρίου” Σόιμπλε. “Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμοστεί, θα αποτύχει” του επισημαίνει ο Βαρουφάκης. Και ο Σόιμπλε απαντάει: “Γι’ αυτό σχεδιάστηκε, για να αποτύχει”. Αυτή η απάντηση υποδηλώνει ότι υπάρχει ένας κρυφός σχεδιασμός, μια “κρυφή ατζέντα” εκ μέρους της Γερμανίας, την οποία η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης όχι μόνον γνωρίζει, αλλά και την έχει αποδεχτεί. Όλη η τακτική που ακολουθεί καθιστά ολοφάνερο το γεγονός αυτό. Στις 13.7.2015, ο οιονεί πρωθυπουργός της Ελλάδος αποδέχτηκε και υπέγραψε ένα βαρύτατο πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας, το Τρίτο Μνημόνιο.
Όλοι όσοι το συναποφάσισαν γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα αυτό “δεν βγαίνει”, δηλαδή δε θα μπορέσει να εφαρμοστεί. Τότε ποια η σκοπιμότητά του και ποιο το επόμενο βήμα -η κρυφή ατζέντα – που έχουν σχεδιάσει για μας, χωρίς εμάς.
Στόχος η μεγάλη, γρήγορη Αρπαχτή
Το Τρίτο Μνημόνιο σχεδιάστηκε για να αποτελέσει, στην πρώτη του φάση η οποία και θα εκτελεστεί τάχιστα, τη μεγάλη γρήγορη Αρπαχτή:
Επί της κοινής μας περιουσίας, που δημιουργήθηκε από το περίσσευμα του κόπου και του μόχθου των πατεράδων μας ­λιμάνια, αεροδρόμια, φιλέτα γης, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια, τα πάντα!
Επί μισθών, συντάξεων, άμεσων και έμμεσων (Φ.Π.Α.) φόρων
Επί της τρύπιας πλέον τσέπης τού Έλληνα πολίτη για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ελληνικές Τράπεζες! Και, κάτι πιο τραγικό για τον μεροκαματιάρη Έλληνα που κατάφερε να έχει ένα μικρό τραπεζικό κομπόδεμα, ίσως μια αρπαχτή σ’ αυτό το κομπόδεμα κατά 20­30­40%, όπου τους κάτσει. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτελεί μια γιγαντιαία κλοπή με τη βούλα του Νόμου, όπως εξ’ άλλου όλες οι άλλες “κλοπές” με θύματα εμάς, μέχρι τώρα.
Επί των δημοσίων αγαθών και παροχών (πρώτα περικοπές και μετά ιδιωτικοποίηση) που το λεγόμενο “Κράτος” προσφέρει στους πολίτες του, λόγω των φόρων που εισπράττει: υγείας, παιδείας, πολιτισμού, άμυνας, πρόνοιας για πολίτες με ιδιαίτερες ανάγκες κ.α.
Όπως με περίσσευμα κυνισμού δήλωσε πριν λίγες μέρες η “κυρία” Μέρκελ, σχεδιάζουν αρπαχτή του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος ­από τα πετρέλαια ως τα σπάνια στοιχεία όπως το όσμιο. Επί πλέον σχεδιάζουν διχοτόμηση του Αιγαίου, απώλεια της Θράκης και ποιος ξέρει τι άλλο. Τελευταίος απροκάλυπτος εκβιασμός, γι’ αυτό και ο πλέον κυνικός: αν θέλετε ελάφρυνση του χρέους, κρατήστε στην Ελλάδα όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Έτσι είναι… όποιος έμαθε να “σκύβει” για να σηκώσει από κατάχαμα “ένα Ευρώ”, (το γυαλιστερό καθρεφτάκι, χωρίς κανένα αντίκρυσμα σε χρυσό, που αύριο ίσως ραγίσει έως διαλύσεως), πουλώντας το άγιο χώμα της πατρίδας του, οι επικυρίαρχοι τον λιώνουν χωρίς κανένα δισταγμό ή έλεος.
Μετάβαση στη “δραχμή”, σχεδιασμένη σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα
Αφού προχωρήσει για ένα εύλογο διάστημα η μεγάλη Αρπαχτή, τότε το Ευρω­διευθυντήριο με τα εδώ συνεταιράκια του θα εμφανίσουν το επόμενο τελειωτικό χτύπημα κατά της Ελλάδος: τη μετάβαση σε δραχμή (ή όπως αλλιώς ονομάσουν αυτό το δήθεν “εθνικό νόμισμα”), υπό το καθεστώς της απόλυτης επικυριαρχίας τους επί της πατρίδος μας.
Ακροθιγώς αναφέρω, επειδή το θέμα είναι πολύ μεγάλο και πολύ σοβαρό, ότι σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε την υποχρέωση να αποπληρώνουμε (ες αεί!) ένα μη βιώσιμο, απεχθές, παράνομο και ψευδές χρέος (παρά την τυχόν προσχηματική μείωση των δόσεων ­αλλά αύξηση του χρόνου αποπληρωμής του!) σε ένα ακριβό νόμισμα, το Ευρώ. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορεί ένα άλλο “ευτελές” νόμισμα, ίσως σε πλαστική μορφή, με συνοδευτικούς Νόμους και αρχική υποτίμηση έναντι του Ευρώ που οι επικυρίαρχοι θα έχουν αποφασίσει, κατά τα συμφέροντα τους.
Ακυρώνεται έτσι η στάση πληρωμών του χρέους, ώστε οι δανειστές να υποχρεωθούν να το ελαχιστοποιήσουν. Ακυρώνεται η ελπιδοφόρα Σεισάχθεια, ­ο μηδενισμός των χρεών όλων των Ελλήνων. Ακυρώνεται η ανάπτυξη των παραγωγικών δομών της Ελλάδος σύμφωνα με εθνικό σχεδιασμό και προς όφελος όλου του λαού της. Ακυρώνεται το πέρασμα των Τραπεζών σε Δημόσιο έλεγχο. Όλα αυτά είναι επιβεβλημένο να συμβούν, αν μεταβούμε σε δικό μας νόμισμα με δική μας Εθνική πρωτοβουλία, όπως μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα, ώστε η πατρίδα μας να ευημερήσει και όχι να δυστυχήσει ακόμα περισσότερο.
Η λογική στην οποία βασίζεται το συμπέρασμα περί κρυφού σχεδιασμού είναι η “κοινή” και απλή. Το τρίτο μνημόνιο, εφ’ όσον δεν βγαίνει, θα χρειαστεί να ακολουθηθεί από ένα τέταρτο. Και δε θα υπάρχει κόμμα, ούτε καν ο συνασπισμός όλων των κομμάτων της τωρινής Βουλής, που θα μπορεί να φέρει ένα τέταρτο μνημόνιο, χωρίς να εξεγερθούν οι Έλληνες. Εκεί συνεπώς τα πράγματα κολλάνε. Ακριβώς τότε, θα έρθουν οι επικυρίαρχοι δήθεν ως σωτήρες, αλλά στην πραγματικότητα ως άλλοι Δαναοί, να μας φέρουν “δώρο” το εθνικό νόμισμα, ώστε να ανακουφιστούν οι Έλληνες, τουλάχιστον στις στοιχειώδεις εσωτερικές ανάγκες τους και οι επικυρίαρχοι να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη λεηλασία της Ελλάδος.
Η λυσσαλέα -τότε- προπαγάνδα
Επί πλέον η λυσσαλέα προπαγάνδα των επικυρίαρχων θα κραυγάζει προς όσους θέλαμε εθνικό νόμισμα: “Σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσατε…Έγινε αυτό που θέλατε, συνεπώς δεν έχετε κανένα λόγο να αντιτίθεστε…” Και άντε να πείσουμε τότε -αργά πια- το λαό ότι δεν είμαστε ελέφαντες, αλλά είμαστε εκείνοι που γνωρίζαμε -αλλά δεν είχαμε την πρό-νοια και τον κατάλληλο “λόγο” να πείσουμε έγκαιρα όλους τους συμπολίτες μας- ότι για να πετύχει το εθνικό νόμισμα πρέπει να σχεδιαστεί και να συνοδευτεί από πολλές άλλες αποφάσεις. Τέτοιες, που μόνον γνήσιοι Έλληνες, οι οποίοι αγαπούν την πατρίδα τους και το λαό της, μπορούν να πάρουν και όχι “κατακτητές” ανθέλληνες και ντόπιοι προδότες.
Και “εκεί που μας χρωστάνε θα μας πάρουνε και το βόδι”, αν δεν αφ-υπνιστούμε άμεσα όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί σχηματισμοί που αντιπαλεύουμε το Σύστημα και όλος ο ελληνικός λαός. Διαφορετικά θα τρέχουμε ασθμαίνοντας -ως συνήθως- να νικήσουμε τις εξελίξεις, αφού έχουν συμβεί. Και χωρίς καθόλου να τις έχουμε προβλέψει, ώστε να προετοιμαστούμε για νικηφόρο πόλεμο.
Έλληνες, όλοι στον αγώνα με το όπλο της γνώσης “παρά πόδας”
Ας μη μας πιάσουν, λοιπόν, στον ύπνο και κατά την τελευταία, αποφασιστική επιδρομή που ετοιμάζουν εναντίον του παρόντος μας και του μέλλοντος πολλών γενεών Ελλήνων, συνεπώς εναντίον της ύπαρξής μας ως Έθνους Ελλήνων. Και ποια είναι η καλύτερη προετοιμασία για ένα νικηφόρο πόλεμο; Είναι η πλήρης και βαθιά (προ)γνώση όλων των πιθανών εκδοχών της επίθεσης και η μετάδοσή της στο λαό, ώστε να αναπτύξει πνεύμα έγκαιρης και τελεσφόρου αντίστασης.
Πού είναι το συμφέρον μας να πάμε και πού θέλουν να μας οδηγήσουν -και ήδη μας οδηγούν- προς το συμφέρον τους. Αυτά τα δύο πρέπει συνεχώς να αντιπαρατίθενται, πλήρως στοιχειοθετημένα, από τους γνώστες. Χωρίς ψηφοθηρικές επιδιώξεις, επειδή σε αυτήν την περίπτωση ο πολίτης δυσπιστεί -πάντα δυσπιστούσε, αλλά τώρα η δυσπιστία χτύπησε κόκκινο- κι ας του λέγονται οι πιο μεγάλες αλήθειες. Μόνον έτσι ο λαός, όλοι εμείς, θα αναπτύξουμε αγωνιστικό και ενωτικό Πνεύμα, που τόσο μας λείπουν!
Έχω πειστεί πως, αν πρόκειται να διασωθεί η Ελλάδα, θα διασωθεί από τον ίδιο το λαό της και όχι από κόμματα. Σε λίγο θα τα μεταβάλλει όλα σε ξέφτια και “αποκόμματα”. Μέλλον θα έχουν μόνο όσοι πολιτικοί σχηματισμοί το κατανοήσουν αυτό και δράσουν “υπό” τον λαό, μην επιχειρώντας ούτε να ψηφοθηρήσουν ούτε, πολύ περισσότερο, να τον ποδηγετήσουν σύμφωνα με τα “ψιλά γράμματα” της ιδεολογία τους. Οι τελευταίες εκλογές έδειξαν ότι η εποχή των κομμάτων τείνει προς τη δύση της, με τελευταία αναλαμπή τον ΣΥΡΙΖΑ -και το 20 % που κατάφερε να ξεγελάσει επί του συνόλου των Ελλήνων.
Εμπρός, όλοι οι αληθινοί Έλληνες “μια γροθιά”, όλοι “Ένα Μέτωπο”, να σώσουμε την πατρίδα μας. Και θα βρούμε τον τρόπο!
 Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.