Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Η κρυφή ατζέντα του Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας

schaeuble1

ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ – ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Από την πρώτη στιγμή των διαπραγματεύσεων ο Σόιμπλε και το Βερολίνο είχαν ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένουκαι ήξεραν πολύ καλά ότι το πρόγραμμα του τρίτου μνημονίου δεν πρόκειται να «βγει» ποτέ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. απλά τους επιβεβαιώνει.
Οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και η υποχωρητικότητα των κυβερνώντων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε: να οδηγηθεί η χώρα γονυπετής στην έξοδο από το ευρώ.
Είναι προφανές ότι αργά ή γρήγορα, ενδεχομένως μέσα στους πρώτους μήνες του 2016 οΑλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να ομολογήσει στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα του τρίτου μνημονίου δεν βγαίνει. Η απάντηση των δανειστών είναι κάτι παραπάνω από προδιαγεγραμμένη. Θα μας δείξουν την έξοδο όπως την επιθυμούσε από την αρχή της διαπραγμάτευσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Το σενάριο της απόλυτης επικυριαρχίας των δανειστών το είχαμε επισημάνει εγκαίρως από το Newsbomb.gr. Παρόλα αυτά οι κυβερνώντες αρνούνται να δουν κατάματα την αλήθεια και εξακολουθούν ακόμα και τώρα να ελπίζουν ότι οι δανειστές θα δείξουν κάποια στιγμή επιείκεια. Μάταια.
Η κρυφή ατζέντα του Σόιμπλε είναι σε εξέλιξη και δεν μπορεί κανείς πλέον να την ανακόψει, όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει σε άρθρο της η κυρία Κατερίνα Αλεξανδράτου – Χατζηθεοδώρου, συγγραφέας και εκπαιδευτικός.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο και θα καταλάβετε που οδηγούμαστε:
Της Κατερίνας Αλεξανδράτου-Χατζηθεοδώρου*
Είναι μια πρόσφατη στιχομυθία μεταξύ του κ. Βαρουφάκη και του “κυρίου” Σόιμπλε. “Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμοστεί, θα αποτύχει” του επισημαίνει ο Βαρουφάκης. Και ο Σόιμπλε απαντάει: “Γι’ αυτό σχεδιάστηκε, για να αποτύχει”. Αυτή η απάντηση υποδηλώνει ότι υπάρχει ένας κρυφός σχεδιασμός, μια “κρυφή ατζέντα” εκ μέρους της Γερμανίας, την οποία η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης όχι μόνον γνωρίζει, αλλά και την έχει αποδεχτεί. Όλη η τακτική που ακολουθεί καθιστά ολοφάνερο το γεγονός αυτό. Στις 13.7.2015, ο οιονεί πρωθυπουργός της Ελλάδος αποδέχτηκε και υπέγραψε ένα βαρύτατο πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας, το Τρίτο Μνημόνιο.
Όλοι όσοι το συναποφάσισαν γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα αυτό “δεν βγαίνει”, δηλαδή δε θα μπορέσει να εφαρμοστεί. Τότε ποια η σκοπιμότητά του και ποιο το επόμενο βήμα -η κρυφή ατζέντα – που έχουν σχεδιάσει για μας, χωρίς εμάς.
Στόχος η μεγάλη, γρήγορη Αρπαχτή
Το Τρίτο Μνημόνιο σχεδιάστηκε για να αποτελέσει, στην πρώτη του φάση η οποία και θα εκτελεστεί τάχιστα, τη μεγάλη γρήγορη Αρπαχτή:
Επί της κοινής μας περιουσίας, που δημιουργήθηκε από το περίσσευμα του κόπου και του μόχθου των πατεράδων μας ­λιμάνια, αεροδρόμια, φιλέτα γης, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια, τα πάντα!
Επί μισθών, συντάξεων, άμεσων και έμμεσων (Φ.Π.Α.) φόρων
Επί της τρύπιας πλέον τσέπης τού Έλληνα πολίτη για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ελληνικές Τράπεζες! Και, κάτι πιο τραγικό για τον μεροκαματιάρη Έλληνα που κατάφερε να έχει ένα μικρό τραπεζικό κομπόδεμα, ίσως μια αρπαχτή σ’ αυτό το κομπόδεμα κατά 20­30­40%, όπου τους κάτσει. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτελεί μια γιγαντιαία κλοπή με τη βούλα του Νόμου, όπως εξ’ άλλου όλες οι άλλες “κλοπές” με θύματα εμάς, μέχρι τώρα.
Επί των δημοσίων αγαθών και παροχών (πρώτα περικοπές και μετά ιδιωτικοποίηση) που το λεγόμενο “Κράτος” προσφέρει στους πολίτες του, λόγω των φόρων που εισπράττει: υγείας, παιδείας, πολιτισμού, άμυνας, πρόνοιας για πολίτες με ιδιαίτερες ανάγκες κ.α.
Όπως με περίσσευμα κυνισμού δήλωσε πριν λίγες μέρες η “κυρία” Μέρκελ, σχεδιάζουν αρπαχτή του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος ­από τα πετρέλαια ως τα σπάνια στοιχεία όπως το όσμιο. Επί πλέον σχεδιάζουν διχοτόμηση του Αιγαίου, απώλεια της Θράκης και ποιος ξέρει τι άλλο. Τελευταίος απροκάλυπτος εκβιασμός, γι’ αυτό και ο πλέον κυνικός: αν θέλετε ελάφρυνση του χρέους, κρατήστε στην Ελλάδα όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Έτσι είναι… όποιος έμαθε να “σκύβει” για να σηκώσει από κατάχαμα “ένα Ευρώ”, (το γυαλιστερό καθρεφτάκι, χωρίς κανένα αντίκρυσμα σε χρυσό, που αύριο ίσως ραγίσει έως διαλύσεως), πουλώντας το άγιο χώμα της πατρίδας του, οι επικυρίαρχοι τον λιώνουν χωρίς κανένα δισταγμό ή έλεος.
Μετάβαση στη “δραχμή”, σχεδιασμένη σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα
Αφού προχωρήσει για ένα εύλογο διάστημα η μεγάλη Αρπαχτή, τότε το Ευρω­διευθυντήριο με τα εδώ συνεταιράκια του θα εμφανίσουν το επόμενο τελειωτικό χτύπημα κατά της Ελλάδος: τη μετάβαση σε δραχμή (ή όπως αλλιώς ονομάσουν αυτό το δήθεν “εθνικό νόμισμα”), υπό το καθεστώς της απόλυτης επικυριαρχίας τους επί της πατρίδος μας.
Ακροθιγώς αναφέρω, επειδή το θέμα είναι πολύ μεγάλο και πολύ σοβαρό, ότι σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε την υποχρέωση να αποπληρώνουμε (ες αεί!) ένα μη βιώσιμο, απεχθές, παράνομο και ψευδές χρέος (παρά την τυχόν προσχηματική μείωση των δόσεων ­αλλά αύξηση του χρόνου αποπληρωμής του!) σε ένα ακριβό νόμισμα, το Ευρώ. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορεί ένα άλλο “ευτελές” νόμισμα, ίσως σε πλαστική μορφή, με συνοδευτικούς Νόμους και αρχική υποτίμηση έναντι του Ευρώ που οι επικυρίαρχοι θα έχουν αποφασίσει, κατά τα συμφέροντα τους.
Ακυρώνεται έτσι η στάση πληρωμών του χρέους, ώστε οι δανειστές να υποχρεωθούν να το ελαχιστοποιήσουν. Ακυρώνεται η ελπιδοφόρα Σεισάχθεια, ­ο μηδενισμός των χρεών όλων των Ελλήνων. Ακυρώνεται η ανάπτυξη των παραγωγικών δομών της Ελλάδος σύμφωνα με εθνικό σχεδιασμό και προς όφελος όλου του λαού της. Ακυρώνεται το πέρασμα των Τραπεζών σε Δημόσιο έλεγχο. Όλα αυτά είναι επιβεβλημένο να συμβούν, αν μεταβούμε σε δικό μας νόμισμα με δική μας Εθνική πρωτοβουλία, όπως μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα, ώστε η πατρίδα μας να ευημερήσει και όχι να δυστυχήσει ακόμα περισσότερο.
Η λογική στην οποία βασίζεται το συμπέρασμα περί κρυφού σχεδιασμού είναι η “κοινή” και απλή. Το τρίτο μνημόνιο, εφ’ όσον δεν βγαίνει, θα χρειαστεί να ακολουθηθεί από ένα τέταρτο. Και δε θα υπάρχει κόμμα, ούτε καν ο συνασπισμός όλων των κομμάτων της τωρινής Βουλής, που θα μπορεί να φέρει ένα τέταρτο μνημόνιο, χωρίς να εξεγερθούν οι Έλληνες. Εκεί συνεπώς τα πράγματα κολλάνε. Ακριβώς τότε, θα έρθουν οι επικυρίαρχοι δήθεν ως σωτήρες, αλλά στην πραγματικότητα ως άλλοι Δαναοί, να μας φέρουν “δώρο” το εθνικό νόμισμα, ώστε να ανακουφιστούν οι Έλληνες, τουλάχιστον στις στοιχειώδεις εσωτερικές ανάγκες τους και οι επικυρίαρχοι να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη λεηλασία της Ελλάδος.
Η λυσσαλέα -τότε- προπαγάνδα
Επί πλέον η λυσσαλέα προπαγάνδα των επικυρίαρχων θα κραυγάζει προς όσους θέλαμε εθνικό νόμισμα: “Σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσατε…Έγινε αυτό που θέλατε, συνεπώς δεν έχετε κανένα λόγο να αντιτίθεστε…” Και άντε να πείσουμε τότε -αργά πια- το λαό ότι δεν είμαστε ελέφαντες, αλλά είμαστε εκείνοι που γνωρίζαμε -αλλά δεν είχαμε την πρό-νοια και τον κατάλληλο “λόγο” να πείσουμε έγκαιρα όλους τους συμπολίτες μας- ότι για να πετύχει το εθνικό νόμισμα πρέπει να σχεδιαστεί και να συνοδευτεί από πολλές άλλες αποφάσεις. Τέτοιες, που μόνον γνήσιοι Έλληνες, οι οποίοι αγαπούν την πατρίδα τους και το λαό της, μπορούν να πάρουν και όχι “κατακτητές” ανθέλληνες και ντόπιοι προδότες.
Και “εκεί που μας χρωστάνε θα μας πάρουνε και το βόδι”, αν δεν αφ-υπνιστούμε άμεσα όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί σχηματισμοί που αντιπαλεύουμε το Σύστημα και όλος ο ελληνικός λαός. Διαφορετικά θα τρέχουμε ασθμαίνοντας -ως συνήθως- να νικήσουμε τις εξελίξεις, αφού έχουν συμβεί. Και χωρίς καθόλου να τις έχουμε προβλέψει, ώστε να προετοιμαστούμε για νικηφόρο πόλεμο.
Έλληνες, όλοι στον αγώνα με το όπλο της γνώσης “παρά πόδας”
Ας μη μας πιάσουν, λοιπόν, στον ύπνο και κατά την τελευταία, αποφασιστική επιδρομή που ετοιμάζουν εναντίον του παρόντος μας και του μέλλοντος πολλών γενεών Ελλήνων, συνεπώς εναντίον της ύπαρξής μας ως Έθνους Ελλήνων. Και ποια είναι η καλύτερη προετοιμασία για ένα νικηφόρο πόλεμο; Είναι η πλήρης και βαθιά (προ)γνώση όλων των πιθανών εκδοχών της επίθεσης και η μετάδοσή της στο λαό, ώστε να αναπτύξει πνεύμα έγκαιρης και τελεσφόρου αντίστασης.
Πού είναι το συμφέρον μας να πάμε και πού θέλουν να μας οδηγήσουν -και ήδη μας οδηγούν- προς το συμφέρον τους. Αυτά τα δύο πρέπει συνεχώς να αντιπαρατίθενται, πλήρως στοιχειοθετημένα, από τους γνώστες. Χωρίς ψηφοθηρικές επιδιώξεις, επειδή σε αυτήν την περίπτωση ο πολίτης δυσπιστεί -πάντα δυσπιστούσε, αλλά τώρα η δυσπιστία χτύπησε κόκκινο- κι ας του λέγονται οι πιο μεγάλες αλήθειες. Μόνον έτσι ο λαός, όλοι εμείς, θα αναπτύξουμε αγωνιστικό και ενωτικό Πνεύμα, που τόσο μας λείπουν!
Έχω πειστεί πως, αν πρόκειται να διασωθεί η Ελλάδα, θα διασωθεί από τον ίδιο το λαό της και όχι από κόμματα. Σε λίγο θα τα μεταβάλλει όλα σε ξέφτια και “αποκόμματα”. Μέλλον θα έχουν μόνο όσοι πολιτικοί σχηματισμοί το κατανοήσουν αυτό και δράσουν “υπό” τον λαό, μην επιχειρώντας ούτε να ψηφοθηρήσουν ούτε, πολύ περισσότερο, να τον ποδηγετήσουν σύμφωνα με τα “ψιλά γράμματα” της ιδεολογία τους. Οι τελευταίες εκλογές έδειξαν ότι η εποχή των κομμάτων τείνει προς τη δύση της, με τελευταία αναλαμπή τον ΣΥΡΙΖΑ -και το 20 % που κατάφερε να ξεγελάσει επί του συνόλου των Ελλήνων.
Εμπρός, όλοι οι αληθινοί Έλληνες “μια γροθιά”, όλοι “Ένα Μέτωπο”, να σώσουμε την πατρίδα μας. Και θα βρούμε τον τρόπο!
 Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου