Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Το απλήρωτο αγροτικό πετρέλαιο πρόσθετης υψηλής φορολογίας



Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι αγρότες για τη σοβαρή πολύμηνη καθυστέρηση αναφορικά με την επιστροφή του αγροτικού πετρελαίου, την ώρα που έχουν ήδη αποφασιστεί αλλαγές για τη φορολογική επιβάρυνση στους παραγωγούς, ενώ και το τελευταίο διάστημα δεν γίνεται καμία νύξη από τους αρμόδιους για την πληρωμή των δικαιούχων.

Να σηµειωθεί ότι εκκρεµούν περίπου 30 εκατ. ευρώ από την τελευταία δόση του 2013, άλλα 108 εκατ. ευρώ για το 2014 και ένα αντίστοιχο ποσό (108 εκατ. ευρώ) και για το 2015.
Μάλιστα, έχει ήδη εκδοθεί σχετική εγκύκλιος της Γενικής Γραµµατείας, με την οποία επιβεβαιώνεται η κατάργηση της εν λόγω επιδότησης προς τους αγρότες, μιλώντας ταυτόχρονα για «κανονική» πληρωµή των παραγωγών για το 2014, «σπάζοντας» όµως στα δύο εκείνο που αντιστοιχεί στο 2015. 
Πιο συγκεκριµένα, η «λογική» της πληρωµής είχε ως εξής:
-H επιστροφή  του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο ύψους 108 εκατ. ευρώ για το 2014 την οποία οι αγρότες δεν έχουν ακόµα λάβει θα δοθεί -εκτός απροόπτου- κανονικά φέτος. Σηµειωτέον ότι το ποσό είναι ήδη µειωµένο κατά 30% σε σχέση µε τα προηγούµενα χρόνια µε βάση το προηγούµενο µνηµόνιο.

 -Η επιστροφή φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2015, µε ποσό αντίστοιχο µε τα 108 εκατ. ευρώ του 2014, σχεδιάζεται να δοθεί σε δύο δόσεις: το 50% (κάπου 54 εκατ. ευρώ) το 2016 και άλλα τόσα το 2017. 
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου