Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

«Κούρεμα» βλέπει η Deutsche Bank παρά την εγχώρια δυστοκίαΑναπόφευκτο θεωρεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους έως το τέλος του έτους η Deutsche Bank, όπως γράφει η γερμανική λαϊκή εφημερίδα Bild. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που -κατά την Bild- στηρίζεται σε εσωτερικό απόρρητο έγγραφο της Deutsche Bank, το κούρεμα του χρέους πρέπει να είναι της τάξεως των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Το κούρεμα χρέους για την Αθήνα θα έρθει και θα είναι ακριβό», αναφέρει η Bild σε μεταμεσονύκτια δημοσίευση στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις αναλυτών της Deutsche Bank, που η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της.
Το έγγραφο της γερμανικής τράπεζας, όπως γράφει η Bild, αναφέρει ότι «βάσει εσωτερικών υπολογισμών της τράπεζας, οι οικονομολόγοι της DB εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους». Το ποσό αυτό επιμερίζεται σε περίπου 700 ευρώ για κάθε κάτοικο της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο της τράπεζας, αναφέρει το δημοσίευμα της Bild.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιταχύνει την εφαρμογή των «συμφωνημένων» προαπαιτούμενων σχεδιάζοντας σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικές συσκέψεις για την οριστικοποίηση του νέου εφαρμοστικού νόμου και την αποτύπωση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση.
Με ορατό όμως πλέον το ενδεχόμενο να υπάρξει χρονοκαθυστέρηση, κάνει και το ταμειακό της «κουμάντο» για να διασφαλίσει τις πληρωμές των μισθών, των συντάξεων και των δόσεων προς το ΔΝΤ του Δεκεμβρίου χωρίς την έλευση των δόσεων που έχουν θεωρητικά προβλεφθεί για φέτος από την σύμβαση με τον ESM (σ.σ 2 συν 1 δισ. ευρώ υπόλοιπο του Αυγούστου και 5,7 δισ. ευρώ επιπλέον μετά την πρώτη αξιολόγηση).
Τις ασφυκτικές προθεσμίες που δημιουργεί η χρονοκαθυστέρηση στα προαπαιτούμενα, αλλά και τις «κόκκινες γραμμές» των θεσμών αποτύπωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα που συνεχίζεται σήμερα.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου