Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Πιστοί στο ραντεβού τους οι "Αγανακτισμένοι"



            Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν και το βράδυ του Σαββάτου στο Σύνταγμα, δίνοντας για τέταρτη ημέρα το «παρών» στο κάλεσμα του κινήματος των «Αγανακτισμένων» για καθημερινές συγκεντρώσεις κατά των μέτρων λιτότητας.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή πολιτών και στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη -στον Λευκό Πύργο- και την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Πλάνα από τη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος (χωρίς ήχο)


Ο Μίκης στέλνει μήνυμα στους "Αγανακτισμένους"

Ανοιχτή επιστολή προς τους "Αγανακτισμένους" πολίτες, που βρίσκονται στις πλατείες της χώρας έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα. Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.

Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον άμεσο δημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των δημόσιων επιχειρήσεων, που άρχισαν από χτες διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, υπερασπιζόμενοι το κράτος μας, που χρειάζεται απελπιστικά, όχι την κατεδάφιση που προγραμματίζει το ΔΝΤ, αλλά τη ριζική του βελτίωση και μεταρρύθμιση.

Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ υπερασπίζονται τη δική μας περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, που επιχειρούν τώρα να λεηλατήσουν οι ξένες τράπεζες, μέσω μιας κυβέρνησης-μαριονέτας τους στην Αθήνα.

Ο παραδειγματικά ειρηνικός χαρακτήρας των διαδηλώσεων απέδειξε ότι όταν η αστυνομία και οι προβοκάτορες δεν έχουν πάρει εντολή να επέμβουν, δεν ανοίγει μύτη. Καλούμε τους Έλληνες αστυνομικούς να μη δεχτούν να γίνουν τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων που θα θελήσουν ασφαλώς, σε κάποια στιγμή, να ματοκυλίσουν τους νέους μας και τους εργαζόμενους.

Η θέση τους, το καθήκον τους και το συμφέρον τους είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού, της ειρηνικής του διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, είναι στο πλευρό της Ελλάδας και όχι στων ξένων δυνάμεων που υπαγορεύουν στη σημερινή κυβέρνηση την πολιτική της.

'Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημονίου, και οι πέτρες ακόμα ομολογούν την αποτυχία του. Μετά από αυτή την εμπειρία δεν δικαιολογείται πλέον καμιά αυταπάτη. Ο δρόμος που πήρε και συνεχίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπό την καθοδήγηση των ξένων τραπεζών και υπηρεσιών, της Goldman Sachs και των Ευρωπαίων υπαλλήλων της, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν τώρα.

Κάθε μέρα που περνάει οι πράξεις τους ομολογούν πόσο επικίνδυνοι είναι για τη χώρα. Διερωτώμεθα γιατί ο Εισαγγελέας δεν έχει επέμβει ακόμα εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, για τις νέες δηλώσεις του περί επικείμενης χρεοκοπίας και άδειων ταμείων. Γιατί δεν έχει επέμβει για τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ του Προέδρου του ΣΕΒ και της Επιτρόπου.

Γιατί δεν έχει επέμβει για τη μαζική τρομοκρατία, με την οποία, μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση, σε συνεργασία και καθ' υπαγόρευση της τρόικας, επιχειρεί ακόμα μια φορά να εκβιάσει τον ελληνικό λαό. Με τους Τιτανικούς, με τις εντατικές, με όλα αυτά που βγαίνουν και λένε για να τρομάξουν τους ΄Ελληνες, κατάφεραν να εξευτελίσουν τη χώρα διεθνώς και να την οδηγήσουν πραγματικά στο χείλος της χρεοκοπίας.

Αν ένας διευθυντής επιχείρησης μιλούσε για την επιχείρησή του με τον τρόπο που ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του μιλάνε για την Ελλάδα, θα σάπιζε τώρα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής καταδικασμένος για βαριά απιστία.

Απευθυνόμαστε και στους λαούς της Ευρώπης. Ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αγώνας για την Ελλάδα, είναι αγώνας για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική Ευρώπη. Μην πιστεύετε τις κυβερνήσεις σας, που λένε ότι τάχα εσείς βοηθάτε την Ελλάδα με τα λεφτά σας.

Μην πιστεύετε τα χονδροειδή, εξωφρενικά ψέματα των βρώμικων εφημερίδων, που θέλουν να σας πείσουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε δήθεν γιατί οι ΄Ελληνες είναι τεμπέληδες, όταν δουλεύουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους! Την κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι, την προκάλεσε και τη χρησιμοποιεί το μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί στις υπηρεσίες του.

Τις μεγάλες τράπεζες και μόνο αυτές βοηθάνε τα προγράμματα τους, δήθεν σωτηρίας, αυτές ακριβώς που επέβαλαν μέσω των πολιτικών και των κυβερνήσεων που έχουν εξαγοράσει, το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε στη σημερινή κρίση. Δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση από τη ριζική αναδιάρθρωση του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης.

Δεν μπορεί οι τράπεζες και οι κάτοχοι χρήματος, που προκάλεσαν την κρίση, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τις ζημιές που επέφεραν! Δεν μπορεί οι τραπεζίτες να είναι το μοναδικό ασφαλές επάγγελμα στον κόσμο!

Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από την αντικατάσταση του σημερινού οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης, που είναι φτιαγμένο για να δημιουργεί χρέος, με επιστροφή σε μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης και της ανάπτυξης, και τον προστατευτισμό, με δραστικό επανέλεγχο του Χρήματος.

‘Η τα Κράτη μας θα κυριαρχήσουν στις αγορές, ή αυτές θα τα καταπιούν, και μαζί τους η Δημοκρατία και όλα τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα, όταν ο Σόλων διέγραψε τα χρέη των φτωχών στους πλούσιους. Ας μην επιτρέψουμε τώρα στις Τράπεζες να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή Δημοκρατία, για να αποσπάσουν τα μυθώδη ποσά που οι ίδιες δημιούργησαν ως χρέος. Πως μπορεί να προτείνεται, για να διοικήσει την Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, ένας άνθρωπος της Goldman Sachs... Τι είδους κυβερνήσεις, τι είδους πολιτικούς έχουμε στην Ευρώπη;

Δεν σας ζητάμε να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για λόγους αλληλεγγύης, ούτε γιατί στα δικά μας χώματα γεννήθηκε ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, ο Περικλής και ο Πρωταγόρας, οι ιδέες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ευρώπης. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση γιατί υπομείναμε, ως χώρα, μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ευρώπη αγωνιζόμενοι για να μην επικρατήσει στην ήπειρό μας ο φασισμός.

Σας ζητάμε να το κάνετε για το δικό σας συμφέρον. Αν αφήσετε τώρα την ελληνική, την ιρλανδική, την πορτογαλική, την ισπανική κοινωνία να καταστραφούν, στο βωμό του Χρέους και των Τραπεζών, θα έρθει σύντομα η δική σας σειρά. Δεν θα ευημερήσετε εν μέσω ευρωπαϊκών κοινωνικών ερειπίων. Εμείς αργήσαμε, αλλά ξυπνήσαμε. Ξυπνήστε κι εσείς.

Ας φτιάξουμε μαζί μια νέα Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας, της ευημερίας, της ειρήνης, αντάξια της ιστορίας, των αγώνων, του πνεύματός της. Αντισταθείτε στον ολοκληρωτισμό των αγορών, που απειλεί να διαλύσει την Ευρώπη κάνοντάς την Τρίτο Κόσμο, να βάλει τον ένα ευρωπαϊκό λαό εναντίον του άλλου, να καταστρέψει την ήπειρό μας, ξανακάνοντας επίκαιρο τον φασισμό».



Χθες, οι «Αγανακτισμένοι» παρά τη βροχή κατέκλυσαν την πλατεία, όπου για μία ακόμη φορά κυριάρχησαν τα πανό στα ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά.

Εκεί βρέθηκε και ένα ζευγάρι νεόνυμφων που λίγο νωρίτερα είχε χορέψει τον χορό του Ησαϊα και ξεκίνησε τον μήνα του μέλιτος από την πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook, εκείνος είναι Έλληνας και η κοπέλα Γερμανίδα. Επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους αμέσως μετά τον γάμο και πέρασαν μέσα από το πλήθος των "Αγανακτισμένων" που τους αποθέωσε! Όπως αναγράφει το σχετικό σχόλιο, το ζευγάρι θυμήθηκε να υπογράψει και κατά του μνημονίου.



Το Facebook, και η σελίδα των «Αγανακτισμένων», κατακλύζεται από μηνύματα πολιτών όλων των ηλικιών που δηλώνουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις.



Την αγωνία τους για ένα καλύτερο μέλλον εκφράζουν οι νέοι και μέσα από την σελίδα «Ευρωπαϊκή Επανάσταση» που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο και καλεί όλους τους Ευρωπαίους σε μαζικές κινητοποιήσεις την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.



Στο μήνυμα που έχει αναρτηθεί για το αυριανό κάλεσμα οι νέοι της Ευρώπης αναφέρουν «Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας... Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα».


Μοναδες Αμφιβιων Καταδρομων Ε.Σ.....



Τρόμος για έκρηξη... μεγατόνων στο ευρώ!



Σύρονται οι κυβερνήσεις σε διάσωση της Ελλάδας, υπό την απειλή κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος - Τι κρύβει το άγνωστο δράμα της γαλλο-βελγικής τράπεζας DEXIA και πώς οδηγεί σε νέο διπλό δάνειο δεκάδων δισ. στην Αθήνα - Γιατί ήταν «κούφιες» οι απειλές περί μη καταβολής της 5ης δόσης, χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή - «Όπλο» για την κυβέρνηση η... μη συναίνεση!
Έντρομοι παρακολουθούν οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί το δράμα του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης, που βρίσκεται πλέον σε ελάχιστη απόσταση από μια έκρηξη πολλών μεγατόνων με άγνωστη έκβαση. Υπό το βάρος αυτής αφόρητης πίεσης, ακόμη και οι «σκληρές» κυβερνήσεις του Βορρά είναι πλέον υποχρεωμένες με κάθε τρόπο να διασώσουν με ένα ακόμη δάνειο πολλών δεκάδων δισ. την Ελλάδα, καθώς τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων 24ωρων απέδειξαν ότι ήταν «κούφιες» και στερούμενες οποιουδήποτε νοήματος οι προειδοποιήσεις για δήθεν εμπλοκή στην εκταμίευση της πέμπτης δόσης, χρεοκοπία της χώρας και επιστροφή στη δραχμή!
Η αλήθεια που αποκαλύπτεται σε όσους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα είναι εξαιρετικά οδυνηρή για την ΕΚΤ και τις κυβερνήσεις-θεματοφύλακες της ευρωζώνης, που χειρίσθηκαν εντελώς εσφαλμένα τις τύχες της ευρωζώνης από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Μια νέα Lehman «αναδύεται» στην... γαλλογερμανική καρδιά του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, απειλώντας να τινάξει στον αέρα το οικονομικό σύστημα της ευρωζώνης, την ώρα μάλιστα που οι μπουρδολογίες Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτικών περί απειλούμενης κατάρρευσης της Ελλάδας και επιστροφής στη δραχμή κλονίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταθετών και απειλούν ευθέως με μια πρωτοφανή κρίση ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αν δεν διαψευσθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα οι ανοησίες που οι ίδιοι οι πολιτικοί άφησαν να δημιουργήσουν πανικό στους καταθέτες.
Από τα μέσα αυτής της εβδομάδας το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης «μύριζε μπαρούτι», τουλάχιστον σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή:
n  Η γαλλο-βελγική τράπεζα Dexia, ήδη προβληματική και υπό διάσωση από τις κυβερνήσεις Γαλλίας και Βελγίου μετά την κρίση του φθινοπώρου 2008, που παρόλα αυτά εξακολουθεί να έχει ενεργητικό σχεδόν τριπλάσιο του βελγικού ΑΕΠ, έγινε ορατό ότι βρίσκεται στο «κόκκινο», χωρίς να είναι εντελώς σαφής η προέλευση των προβλημάτων της. Το μόνο που ήταν γνωστό και κίνησε πολλές υποψίες στις αγορές ήταν ότι η Dexiaείναι εκτεθειμένη σε μεγάλο βαθμό και στα ελληνικά ομόλογα, με τοποθετήσεις ονομαστικής αξίας 3,7 δισ. ευρώ, υπερδιπλάσιες αυτών που διατηρεί, για παράδειγμα, η Deutsche Bank.
n  Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι ο κορυφαίος επενδυτικός οίκος BlackRock και η βρετανικήBarclays έσπευσαν να εξαργυρώσουν πρόωρα ομόλογα της DEXIA αξίας σχεδόν 3 δισ. ευρώ, ανοίγοντας μια τεράστια «τρύπα» στη ρευστότητα της τράπεζας, που σύμφωνα με πληροφορίες καλύφθηκε από την ΕΚΤ. Όλοι στη διατραπεζική αγορά της Ευρώπης προσπαθούσαν έκτοτε να κατανοήσουν τι ήταν αυτό που γνώριζαν παραπάνω από τους υπόλοιπους οι δύο οίκοι, που έσπευσαν να αποσυρθούν από τη χρηματοδότηση της DEXIA. Οι φόβοι για την Ελλάδα και την DEXIA, πάντως, προκαλούσαν ήδη μια προληπτική, μαζική έξοδο κεφαλαίων από το ευρώ προς την Ελβετία, με το ελβετικό φράγκο να καταρρίπτει ιστορικό ρεκόρ στην ισοτιμία του με το ευρώ.
n  Χθες, η εικόνα με το δράμα της DEXIA, που από πολλούς αποκαλείται ήδη «εκκολαπτόμενηLehman» της ευρωζώνης, άρχισε να ξεκαθαρίζει. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της τράπεζας ανεστάλη προσωρινά κατόπιν δικού της αιτήματος και ανακοινώθηκε ότι η τράπεζα υπέστη ζημιά ύψους 3,6 δισ. ευρώ από το «τοξικές» τοποθετήσεις σε προϊόντα που συνδέονται με την αμερικανική αγορά ακινήτων και ρευστοποιήσεις ομολόγων πριν τη λήξη τους. Οι ζημιές αυτές μειώνουν το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας από το 13,4% στο 11% μέσα σε μια νύχτα! Επιπλέον, όμως, η DEXIA«κάθεται πάνω» σε μια εν δυνάμει «τοξική» βόμβα τοποθετήσεων στην Ελλάδα, που σε οποιοδήποτε «πιστωτικό γεγονός» θα εξανεμίσει τα κεφάλαιά της σε τέτοιο βαθμό, που θα απαιτηθεί να ξεφύγει το πρόβλημα από το πεδίο της ΕΚΤ και να περάσει στις κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Βελγίου. Αυτές θα κληθούν να «πληρώσουν το μάρμαρο» της νέας διάσωσης της DEXIA, κάτι που θα προκαλέσει πολιτικές θύελλες, καθώς η κοινή γνώμη αντιδρά έντονα σε κάθε νέα επιβάρυνση για διάσωση τραπεζών που ανέλαβαν αλόγιστα κινδύνους.
Το παράλληλο ελληνικό δράμα
Παράλληλα με αυτές τις δραματικές εξελίξεις στην «καρδιά» του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το ελληνικό δράμα, που φωτίζεται πλέον από μια νέα οπτική γωνία, μετά την αποκάλυψη του κινδύνου κατάρρευσης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. «Η Ελλάδα στέκεται σήμερα ανάμεσα στη διάσωση και την κατάρρευση των ευρωπαϊκών τραπεζών: αν κάτι δεν πάει καλά τις επόμενες ημέρες και αφεθεί να χρεοκοπήσει η χώρα, οι ζημιές που θα προκαλέσει αυτό το γεγονός στην DEXIA θα είναι αρκετές για να δημιουργήσουν ένα ανεξέλεγκτο ντόμινο», εκτιμούν καλά ενημερωμένοι παράγοντες της αγοράς.


Οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας, που συνεδρίαζαν για ώρες υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια, κατέληξαν στο αναμενόμενο αποτέλεσμα: η κυβέρνηση δεν έχει τη συναίνεση του πολιτικού συστήματος και θα πρέπει να εφαρμόσει μόνη, με τη στήριξη μόνο των δικών της βουλευτών, το νέο μνημόνιο. Το πρόγραμμα νέας σκληρής φορολογικής επιδρομής, συρρίκνωσης του Δημοσίου και μαζικών αποκρατικοποιήσεων δεν είναι δυνατό, όπως άλλωστε αναμενόταν, να εγκριθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση, που παραμένει προσηλωμένη στο αίτημά της για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ενώ ούτε συζήτηση θα μπορούσε να γίνει για ανοχή από τα κόμματα της Αριστεράς. Έτσι, μόνο τα μικρά κόμματα του Γ. Καρατζαφέρη και της Ντ. Μπακογιάννη εμφανίζονται έτοιμα να προσφέρουν υπό όρους πολιτική στήριξη.
Όλα αυτά θα είχαν σημασία, αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ήταν σε θέση να κρατήσουν μέχρι τέλους τη σκληρή στάση τους προς την Ελλάδα και, ενδεχομένως, να πραγματοποιήσουν την απειλή για αναστολή εκταμίευσης της πέμπτης δόσης του δανείου, κάτι που θα οδηγούσε τη χώρα σε χρεοκοπία μέσα στον Ιούλιο, όπως έχει τονίσει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Όμως, υπό το πρίσμα των δραματικών εξελίξεων στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, τέτοιες απειλές και προειδοποιήσεις δεν έχουν θέση στην πολιτική ακόμη και των πιο σκληρών κυβερνήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην εβδομάδα, προφανώς αφού είχε πάρει τα... μαντάτα για τη δραματική θέση της DEXIA, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχρεωθεί η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση χρέους οποιασδήποτε μορφής.
Ακόμη πιο διάπλατα άνοιξε το δρόμο για τη συνέχιση χρηματοδότησης της Ελλάδας χθες ο «σκληρός» Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης, Νουτ Βέλινγκ, τονίζοντας ότι η χώρα μας θα πάρει την πέμπτη δόση. Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προωθούν στο παρασκήνιο με όλες τις δυνάμεις τους την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση που άφησε κενή ο Ντομινίκ Στρος Καν στο ΔΝΤ. Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών είναι σχεδόν εξίσου απόλυτη στη θέση της, ότι δεν πρέπει να επιτραπεί οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, με τον Γάλλο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ (προφανώς και οι δύο γνωρίζουν καλά τι επιπτώσεις θα είχε στο «σάπιο» τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης μια κατάρρευση της Ελλάδας πριν το 2013...).
Σε αυτό το πολιτικό κλίμα, η κυβέρνηση εκτιμάται ότι δεν θα έχει δυσκολία να κλείσει μια συμφωνία για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, ακόμη και αν οι προτάσεις της για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα («νέο μνημόνιο») και τις ιδιωτικοποιήσεις δεν έχουν πείσει 100% τους «σκληρούς» της τρόικας. Η Ευρώπη δεν έχει πλέον το παραμικρό περιθώριο να πάει κάτι στραβά με την Ελλάδα, καθώς μάλιστα η ανασφάλεια που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες στους Έλληνες καταθέτες από τις ανεύθυνες, «τρομολαγνικές» δηλώσεις πολιτικών, έχει εκκινήσει και πάλι μια άλλη αντίστροφη μέτρηση, που παρακολουθεί με αγωνία το τραπεζικό «ιερατείο» της Φραγκφούρτης: ο ρυθμός εξόδου καταθετών από το ελληνικό σύστημα έχει επιταχυνθεί επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες και αν δεν διαψευσθούν το συντομότερο τα σενάρια χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή η ΕΚΤ θα έχει να διαχειρισθεί, εκτός από το δράμα της DEXIA, μια κρίση ρευστότητας ιρλανδικού τύπου στις ελληνικές τράπεζες.
Έτσι, το αν θα υπάρξει συναίνεση στην Ελλάδα, ή αν η χώρα θα δεσμευθεί για ένα σοβαρό ή λιγότερο σοβαρό πρόγραμμα σταθεροποίησης, αποτελούν πλέον ερωτήματα δευτερεύουσας σημασίας για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις του Βορρά, που θα σπεύσουν τις επόμενες ημέρες να κλείσουν το ελληνικό «μέτωπο», με νέες δεσμεύσεις για χρηματοδότηση της χώρας, ώστε να αποφύγει μια καταστροφική για τις ευρωπαϊκές τράπεζες χρεοκοπία. Ένα δάνειο προς τους «τεμπέληδες» Έλληνες αναμφίβολα θα έχει πολιτικό κόστος για την Άνγκελα Μέρκελ, για παράδειγμα, αλλά πολύ μεγαλύτερο θα ήταν το πολιτικό κόστος, αν οι ισχυρές κυβερνήσεις του Βορρά καλούνταν σήμερα να στηρίξουν με νέα κεφάλαια από τους φορολογούμενους τους κερδοσκόπους του τραπεζικού συστήματος, που είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής στη βόρεια Ευρώπη από και από τους «τεμπέληδες» του Νότου.
Όσο για το αν είναι επιζήμια για τη χώρα η μη εξασφάλιση της συναίνεσης, αποδεικνύεται πλέον ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που υποστήριζαν οι θιασώτες των συναινετικών λύσεων: για τον πρωθυπουργό θα αποτελέσει σοβαρό διπλωματικό πλεονέκτημα η αποδοκιμασία της αντιπολίτευσης στην πολιτική του νέου μνημονίου, καθώς με αυτό το «χαρτί» θα μπορεί να ισχυρισθεί έναντι των Ευρωπαίων ηγετών ότι έχει ελάχιστα περιθώρια να προσφέρει περισσότερες δεσμεύσεις για το νέο δάνειο. Έτσι, θα είναι και πιο εύκολο να αποκρουσθούν οι πιέσεις για εθνικά ταπεινωτικές λύσεις, όπως η προτεινόμενη από πολλές κυβερνήσεις του Βορρά εκχώρηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων σε ανεξάρτητο οργανισμό, που θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τρόικας.
 Θέμα ημερών το διπλό δάνειο
Έτσι, θέμα ημερών είναι πλέον το «κλείδωμα» μιας συμφωνίας για διπλό νέο δάνειο στην Ελλάδα, που θα αποτρέψει τη χρεοκοπία τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2013. Αυτό που προσπαθούν εναγωνίως να πετύχουν οι κυβερνήσεις του Βορρά, ώστε να έχουν ένα ελάχιστο πολιτικό επιχείρημα για να δικαιολογήσουν στο εσωτερικό των χωρών τους τα νέα δάνεια στην Ελλάδα, είναι να υπάρξει κάποιας μορφής εμπλοκή και πιστωτών από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε το νέο δάνειο να είναι διπλό και μοιρασμένο ισορροπημένα μεταξύ κυβερνήσεων και ιδιωτικών πιστωτικών ιδρυμάτων και επενδυτικών οίκων.
Ήδη έχει ανατεθεί σε στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη, που «έστησαν» και τη λεγόμενη «Πρωτοβουλία της Βιέννης», με την οποία δεσμεύθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες να συνεχίσουν να στηρίζουν τις θυγατρικές τους στην Ανατολική Ευρώπη, να εξασφαλίσουν δεσμεύσεις από ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες ότι θα δεχθούν τουλάχιστον για την κρίσιμη διετία 2012-2013 να αγοράσουν νέα ομόλογα από την Ελλάδα σε αντικατάσταση ομολόγων που θα λήγουν.
Ουσιαστικά, στόχος είναι από το συνολικό «πακέτο» των 60 δισ. ευρώ τουλάχιστον, που θα χρειασθεί η Ελλάδα για να αποφύγει τη χρεοκοπία μέχρι να λειτουργήσει ο μόνιμος Μηχανισμός Σταθερότητας, να προσφέρουν τα μισά οι ιδιώτες πιστωτές. Οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να πουν το «ναι» για το σκέλος που τους αναλογεί, βάζοντας στο τραπέζι περί τα 15 δισ. ευρώ, ενώ το ίδιο θα κάνουν και αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, που θέλουν να προστατέψουν τα χαρτοφυλάκια ομολόγων άλλων χωρών της περιφέρειας της ευρωζώνης από τον κίνδυνο μετάδοσης του «ελληνικού ιού» σε άλλες αγορές.

Απίστευτο. Επίσημα και δια νόμου γινόμαστε δούλοι!


Απίστευτο, απίστευτο, απίστευτο. Επίσημα και με νόμο γινόμαστε υπόδουλοι.

Θυμάστε τι μας έλεγε ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ότι θα κάνει αμέσως νόμο και θα το βάλει και στο Σύνταγμα ότι απαγορεύεται να πωληθεί η δημόσια περιουσία;

Άπιστοι Θωμάδες, που δεν πιστεύατε τον πρωθυπουργό!!!

Ε, ναι λοιπόν. Το είπε και το έκανε ο άνθρωπος.

Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία νόμου για να υλοποιήσει την υπόσχεση του πρωθυπουργού.

Όμως η τροπολογία που κατατέθηκε λέει τα ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που είχε υποσχεθεί ο κ. Παπανδρέου. Όχι μόνο θα πωληθεί η δημόσια περιουσία, αλλά δια νόμου πλέον…. το τίμημα που θα εισπράττεται κάθε φορά, δεν θα πηγαίνει στα ταμεία του κράτους, αλλά απευθείας στις τσέπες των τοκογλύφων.

Ναι καλά διαβάσατε.

Με νόμο πλέον (να δούμε και ποιοι θα τον ψηφίσουν) το ελληνικό κράτος αυτοακυρώνεται και εκχωρεί απευθείας το τίμημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στους τοκογλύφους για την εξόφληση των χρεών.

Δηλαδή ακόμα και αν υπάρχει θανάσιμη ανάγκη εθνικής άμυνας ή διατροφής τμημάτων του λαού, όλα αυτά θα εγκαταλειφθούν, προκειμένου να πάρουν πρώτοι τα χρήματά τους οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι.

Ποια Εθνική Κυριαρχία κ.λ.π;. Εδώ φίλοι μας γινόμαστε πλέον και επίσημα με νόμο δούλοι εμείς και τα παιδιά μας.

Τι να πούμε. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν αυτή την κυβέρνηση.

Ένα μόνο θα πούμε. Ότι ποτέ και πουθενά στον κόσμο δεν υπήρξε τέτοια ρύθμιση, ούτε στους δούλους της φωτογραφίας.

Είναι πλέον γεγονός ότι κάπου μας πάνε και πρέπει να το σταματήσουμε τώρα.

Πιστεύει άραγε κανείς αφελής ακόμα ότι αυτό το καθεστώς θα μας βγάλει από την κρίση;

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Μ'αρέσει που...


Μ'αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά γαμιέται στα γέλια.¨Ασε που έδιωξε και κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους

Μ'αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον,γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό.¨Ασε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.

Μ'αρεσει που ακρίβηνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη ,και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια,κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική.Ασε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον κινέζο.

Μ'αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον.

Μ'αρέσει που οι σερβιτόροι άρχισαν να λένε πάλι ευχαριστώ όσα λίγα και να είναι τα τιπς και αν τους δώσουν.

Επιπλέον για τις γκόμενες ,είσαι σίγουρος πια 100% ότι δε σε θέλει για τα λεφτά σου.

Μ'αρέσει που ο κουλουρτζής έξω από τα μπουζούκια έχει πιο πολύ δουλειά από τη λουλουδού μέσα στα μπουζουκια.

Μ'αρέσει ο καφές που κερδίζω στο τάβλι με φιλαράκια αποτελεί το 2%του μισθού μου που σημαίνει ότι σε 50 παρτίδες έχω βγάλει ένα μισθό.

Μ'αρέσει που θα κόψουν τα επιδόματα.Δεν άντεχα να περιμένω σε ουρές όρθιος.

Μ'αρέσει που το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο, γιατί σε όλους μας έλειπε λίγο πολύ η περιπέτεια στη ζωή μας.

Μ'αρέσει που μπορώ να έχω κατάθλιψη ελεύθερα.Παλιά μου τα είχαν πρήξει όλοι'Τι σου λείπει ρε μαλάκα?Τη δουλειά σου την έχεις,το αμαξάκι σου,τι άλλο θες?'

Μ'αρέσει που στο σούπερ μάρκετ σπάνια περιμένεις πια τον μπροστά να χτυπήσει 2 καρότσια ψώνια,και αν πέσεις σε τέτοιον,του λες να σε καλέσει και σένα στο πάρτυ.

Μ'αρέσει που βλέπω αυτούς που αποταμιεύαν τόσα χρόνια ,να χάνουν τα λεφτά τους,γιατί νιώθω καλύτερα που εγώ τα χάλαγα πάντα μέχρι τελευταίο ευρώ και τώρα από 'σπάταλος' έγινα 'προνοητικός'γιατί τουλάχιστον πρόλαβα και τα χάρηκα.

Μ'αρέσει που γίνονται πιο πολλοί πολιτικοί γάμοι, γιατί σε αυτούς τουλάχιστον δε χρεώνουν για τους πολυέλαιους.

Μ'αρέσει που την έχουν δει ξαφνικά όλοι οικολόγοι, και καλά ότι κάνουν οικονομία γιατί προστατεύουν το περιβάλλον.

Μ'αρέσει που λένε ότι θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή, γιατί επιτέλους θα ξοδέψω τις δραχμές που είχα φυλάξει για ενθύμιο και μου έσπαγαν τα νεύρα όταν δεν είχα μία και υπολόγιζα ότι αντιστοιχούν σε 60-70 ευρώ αλλά δεν τις άλλαζε πια η τράπεζα.

Μ'αρέσει που αν πω ότι δουλέυω 2 φορές τη βδομάδα με κοιτούν με συμπάθεια και μου λένε κουράγιο, ενώ πιο παλιά σκεφτόντουσαν 'Ρε τον τεμπέλη'..

Μ'αρέσει που θα έχω και γω μία ιστορία πόνου και δυστυχίας να λέω στις επόμενες γενιές για το παρελθόν της χώρας,όπως εμείς ακούγαμε για χούντα και 2ο παγκόσμιο.Αλλιώς θα με πέρναγαν για πολύ φλώρο..

Μας εφαρμόζουν το Δόγμα του Σοκ


Τρόμος από άκρη σε άκρη για ένα αύριο που μπορεί να έχει μέχρι και ανθρώπους να λιμοκτονούν στους δρόμους της Αθήνας, όπως στα χρόνια της γερμανικής κατοχής.
Παπακωνσταντίνου, Δαμανάκη, Τρισέ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός, ο Μπαρόζο, ο Γιούνκερ – όλος ο θίασος επί σκηνής έχει βγάλει μπροστά μας το μαύρο και τη θανατίλα για μια χώρα [ου πτωχεύει και καταρρέει.
Πλήρης εφαρμογή του Δόγματος του Σοκ, όπως αυτό περιγράφεται στο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν (που έχει γίνει παγκόσμιο μπεστ σέλερ στην εποχή μας) και λέει αυτό που ακριβώς εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα:
«Τρομάξτε όσο πιο πολύ μπορείτε το λαό, υποβάλλετέ τον σ’ ένα σοκ, ώστε να τον αδρανοποιήσετε από τον φόβο του και να περάσετε έτσι ανενόχλητοι ό,τι θέλετε όσο δύσκολο κι οδυνηρό για τον κόσμο, που όμως εν θα μπορεί να αντιδράσει μουδιασμένος από το σοκ που θα του έχετε επιβάλλει».
Σοφή συνταγή εξ ου και οι τελευταίες κραυγές για άρνηση ΔΝΤ και Κομισιόν να μας δώσουν την 5η δόση του δανείου, οπότε τον Ιούλιο δεν θα έχουμε να φάμε, καθώς θα υπάρξει στάση πληρωμών και συντάξεων.
Εκτός κι αν είμαστε υπάκουα παιδιά και εφαρμόσουμε αγόγγυστα τα σκληρά τους μέτρα. Επειδή όμως, δεν είμαστε λωτοφάγοι, ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η τρομακτική απειλή δεν έχει αντίκρισμα γιατί δεν συμφέρει ΔΝΤ και Κομισιόν για τον εξής πολύ απλό λόγο: εάν δεν έχει λεφτά η Ελλάδα να ζήσει και να πληρώσει τα δάνειά της, ολόκληρο το σύστημα του ευρώ καταρρέει, η τοξικότητα της ελληνικής οικονομίας αυτομάτως μεταβιβάζεται στις οικονομίες χωρών που δανείζουν την Ελλάδα και άρα δεν έχουν κανένα λόγο να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε.
Η δόση του δανείου λοιπόν, θα δοθεί και το Δόγμα του Σοκ δεν πρέπει να μας μετατρέπει σ’ ένα λαό τρομαγμένων και άβουλων όντων.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ


ΑΓΑΠΗΤΟΙ  ΦΙΛΟΙ

ΕΠΕΙΔΗ  ΘΕΩΡΟΥΜΕ  ΟΤΙ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ  ΔΕΝ  ΕΧΟΜΕ  ΠΛΗΡΗ  ΕΠΙΓΝΩΣΗ  ΤΩΝ  ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ  ΤΗΣ  ΑΤΙΜΩΤΙΚΗΣ  ΚΑΙ  ΚΑΚΟΦΗΜΗΣ  ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ  ΣΥΜΒΑΣΗΣ,  ΠΟΥ  Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ (; ; ;) "" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ""  
ΥΠΕΓΡΑΨΕ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ  ΜΑΣ,  ΠΑΡΑΘΕΤΟΜΕ  ΤΟ  ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ  ΑΓΓΛΙΚΟ  ΚΕΙΜΕΝΟ  ΚΑΙ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ  ΤΟΥ,  ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΑΘΟΜΕ  ΣΕ  ΠΟΙΟΥ  ΒΑΘΜΟΥ ΞΕΦΤΙΛΑ  ΑΚΡΙΒΩΣ  "" ΦΙΛΟΙ, ΕΤΑΙΡΟΙ, ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ "",  ΜΑΣ  ΥΠΕΒΑΛΑΝ,  ΜΕ  ΤΟ  ΑΖΗΜΙΩΤΟ  ΦΥΣΙΚΑ ! ! !   ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ  ΟΤΙ  Η  ΕΘΝΙΚΗ  ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ  ΑΠΑΞΙΩΣΗ  ΤΗΣ  ΕΘΝΙΚΗΣ  ΜΑΣ  ΥΠΟΛΗΨΗΣ,  ΕΙΝΑΙ  ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ  ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΟΠΟΙΟΥ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ  ΚΟΣΤΟΥΣ !   

<< The  Borrower  hereby  irrevocably  and  unconditionally  waives  all  immunity  to  which  it  is  or  may  become entitled,  in  respect of  itself  or  its  assets,  from  legal  proceedings  in  relation  to  this  Agreement,  including, without  limitation,  immunity  from  suit,  judgement  or  other  order,  from  attachment,  arrest  or  injunction prior  to  judgement,  and  from  execution  and  enforcement  against  its  assets  to  the extent  not  prohibited  by   mandatory  law. 
Ο  ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ  (ΕΜΕΙΣ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ)  ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ  ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ  ΚΑΙ  ΑΝΕΥ  ΟΡΩΝ  ΑΠΟ  ΚΑΘΕ  ΑΣΥΛΙΑ ΤΗΝ  ΟΠΟΙΑΝ  ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ  ή  ΜΠΟΡΕΙ  ΣΤΟ  ΜΕΛΛΟΝ  ΝΑ  ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ,  ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΕΑΥΤΟ  ΤΟΥ  ή  ΜΕ  ΤΑ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ  ΤΟΥ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ,  ΑΠΟ  ΝΟΜΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ  ΣΧΕΤΙΚΕΣ  Μ'  ΑΥΤΗ  ΤΗΝ  ΣΥΜΦΩΝΙΑ,  
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ,  ΧΩΡΙΣ  ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ  ΟΡΙΑ,  ΑΣΥΛΙΑ  ΑΠΟ  ΑΓΩΓΕΣ,  ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  
ή  ΑΛΛΕΣ  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ,  ΑΠΟ  ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ,  ΑΠΟ  ΑΣΚΗΣΗ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ  ΜΕΤΡΩΝ  ή  ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΚΑ  ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ  ΠΡΟ  ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗΣ,  ΚΑΙ  ΑΠΟ  ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΚΑΙ  ΕΠΙΒΟΛΗ  ΜΕΤΡΩΝ  ΚΑΤΑ  ΤΩΝ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ  ΤΟΥ  ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ  ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ  ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ  ΔΙΚΑΙΟ ! ! >>

ΜΕ  ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ  ΤΟΥ  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΑΘΗΝΩΝ,  "" Η  ΔΑΝΕΙΑΚΗ  ΣΥΜΒΑΣΗ,  ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΕ  ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ,  το δικαίωμα στους συγκεκριμένους δανειστές μας σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν, να 
προβούν σε αναγκαστική εκτέλεση εις βάρος της δημόσιας περιουσίας, αδιακρίτως αν πρόκειται για στοιχεία
της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (όπως η Ακρόπολη), μέσα αναγκαία για την εθνική μας άμυνα (όπως τα οπλικά μας συστήματα), δημόσια κτήρια (όπως η Βουλή), κοινόχρηστοι χώροι (πλατείες, δρόμοι), σε αντίθεση δηλαδή με ό,τι συμβαίνει με τους λοιπούς δανειστές και τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες. Με άλλα λόγια όσα ίσχυαν ως προς το ακατάσχετο της δημόσιας περιουσίαςανατρέπονται και δη υπέρ των αλλοδαπών δανειστών, χωρίς κανέναν περιορισμό. ""
  Οι ανόητοι δεν αντελήφθησαν το αυτονόητο ότι: 
1/ Ο Ελληνικός λαός απέρριψε το διεφθαρμένο, ξενόδουλο, αντιλαϊκό και κλεπτοκρατικό πολιτικό σύστημα.
2/ Δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα της Ελληνικής περιουσίας 
3/ Είπε ΟΧΙ σ’ αυτούς που παρέδωσαν-αντί πινακίου φακής-την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Θα καθίσουν στο εδώλιο και θα λογοδοτήσουν. Και αυτό το εννοεί , δεν είναι σχήμα λόγουΗ λαϊκή ΝΕΜΕΣΙΣ προελαύνει
4/  Είπε ΟΧΙ στην κομματοκρατία , στην Ασυλία και στις πελατειακές σχέσεις.
5/Έδωσε ηχηρό μήνυμα στην Ε.Ε: « Φθάνει πιά: δεν μας φοβίζουν οι εκβιασμοί σας». «Η επάνοδο στην Δραχμή δεν είναι απειλή για μας, αλλά για εσάς, διότι θα σημάνει την διάλυση της Ευρώπης» Εμπρός λοιπόν αν σας κοτάει!
6/Έδωσε μήνυμα στους τραπεζίτες-τοκογλύφους , κερδοσκόπους των Χρηματιστηρίων και των «Οίκων Αξιολόγησης» της  συμφοράς ότι :«Δεν χρωστάμε τίποτα. Τα δάνεια τα έχουν εισπράξει οι  δανειστές στο πολλαπλάσιο»
7/ Έδωσε μήνυμα στα ελεγχόμενα,  και ανθελληνικά ΜΜΕ  ότι  ο  λαός έχει το δικό του επαναστατικό μέσο, το Διαδίκτυο 
8/ Έδωσε μήνυμα  στον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι δεν έχει  δικαίωμα όταν η κυβέρνηση  βρίσκεται σε κραυγαλέα αναντιστοιχία προς τη λαϊκή βάση , να σιωπά, να καλύπτει τις ανομίες και την παραβίαση του Συντάγματος. 
      Είναι συνυπεύθυνος…

ΦΙΛΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΙΑ  2010
ΑΝΤ.  ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
  

Γλιτώσαμε (;) "Βαριοπούλα Νο2" αλλά στην Αθήνα ... "μαύρα μεσάνυχτα"!


Kάτι πολύ σοβαρό – σε έρευνες για πραξικόπημα και σχέδιο επίθεσης στην Ελλάδα, στιλ «Βαριοπούλας» αναφέρεται ο τουρκικός Τύπος - αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή στο Αιγαίο, όπως όλα δείχνουν την περασμένη Δευτέρα το βράδυ. Όταν αιφνιδιαστικά ακυρώθηκαν από τουρκικής πλευράς οι τελικές φάσεις των δύο ασκήσεων «Εfes 2011» και «Denizkurdu-2011» τη νυχτα της Δευτέρα, αλλά και η απόβαση την Τρίτη το πρωί (την ίδια ώρα τις διεξαγωγής των ασκήσεων) του ηγέτη του κεντροδεξιού «Δημοκρατικού Κόμματος», Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, ήταν σαφές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Πριν λίγες ώρες πριν αλέκτωρ φωνήσαι, πέντε εν ενεργεία στρατηγοί και ένας συνταγματάρχης κλήθηκαν να καταθέσουν από την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης. Το εκπληκτικό: Και οι έξι οι οποίοι καταθέτουν σήμερα ως ύποπτοι, συμμετείχαν στον σχεδιασμό και την εκτέλεση των δύο ασκήσεων  «Εfes 2011» και «Denizkurdu-2011», και οι τρεις από αυτούς είναι φίλοι τοτυ Κεμάλ Ζεϊμπέκ!

Ενώ στην Ελλάδα οι ... αρμόδιοι κυριολεκτικά αιφνιδιάστηκαν απόλυτα σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο (και εν συνεχεία προσπάθησαν με ανόητες διαρροές στο Τύπο να υποβαθμίσουν το γεγονός ότι είχαν «μαύρα μεσάνυχτα» για τις τουρκικές κινήσεις και έμαθαν τις εξελίξεις από το ... ΑΠΕ) στην Τουρκία παιζόταν ένα δράμα που θα μπορούσε για άλλη μια φορά να οδηγήσει σε ανάφλεξη.

Η Χουριέτ μιλάει, για «ακύρωση το τελευταίο λεπτό δύο στρατιωτικών ασκήσεων-κλειδιά» - «The last-minute cancellation of two key military drills».

Πολλά θυμίζουν την ελληνική "μη αντίδραση" και απόλυτη άγνοια της επιχειρησιακής κατάστασης του 1996 και του 2003.

Αργά την Τετάρτη το βράδυ ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Işık Koşaner κλήθηκε εσπευσμένα στο προεδρικό μέγαρο σε σύσκεψη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Α.Γκιούλ σε μία νυχτερινή συζήτηση από αυτές που δεν συνηθίζονται και την Πέμπτη συναντήθηκε με τον Ρ.Τ.Ερντογάν.

Το πιο εντυπωσιακό απ’όλα είναι ότι όταν ερωτήθηκε «Τι συμβαίνει, τελικά;» ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Cemil Çiçek απάντησε «αν έχετε κάποια ερώτηση καλύτερα να την απευθύνετε στον αρχηγό του Επιτελείου» (“If you have a question, you better pose it to the Chief of General Staff,”).

Όλα δείχνουν ότι είχαμε απόπειρα εφαρμογής μιας νέας «Βαριοπούλας» και μιας νέας «Suga» στο Αιγαίο. Και βέβαια από την Τουρκία μπορεί κανείς ανά πάσα στιγμή, παρά τις ουτοπικές ιδεοληψίες κάποιων Ελλήνων πολιτικών – να τα περιμένει όλα. Το εξοργιστικό είνα ότι στην Αθήνα κοιμόνουσαν ύπνο βαθύ! Πεπεισμένοι ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να μας απειλήσει γιατί το λέει ο Ρ.Τ. Ερντογάν!

Το εντυπωσιακό είναι ότι και το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι, την περασμένη εβδομάδα πολιτική και στρατιωτική ηγεσία το αγνούσαν ή στην καλύτερη γι’αυτούς περίπτωση, δεν το είχαν αξιολογήσει σωστά. Απλά το υποβάθμιζαν (όταν το έμαθαν) και αυτό θέλοντας να δικαιολογήσουν την άγνοιά τους! Αλλά εμείς αναμέναμε η «Βαριοπούλα» να έχει γίνει μάθημα σε στρατιωτική και πολιτική ηγεσία όταν από τύχη η χώρα δεν υπέστη βαιρά ήττα και να μην περιμένουν να μάθουν από ειδησεογραφικά πρακτορεία τις εξελίξεις.

Όπως έμαθαν από την τουρκική τηλεόραση το 1996 την κατάληψη της δυτικής Ίμια. Νομίζαμε ότι τα παθήματα έχουν γίνει μαθήματα. Αλλά φαίνεται ότι η γενική διάλυση έχει προχωρήσει επικίνδυνα βαθιά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.

Η επίλεκτη 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία εν δράσει με πραγματικά πυρά (βίντεο)


Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω!!!!!!!!!! ( Video)


Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Κρίση από το πουθενά: Πήγαιναν για "θερμό" επεισόδιο στο Αιγαίο




 «Θερμό» επεισόδιο και πιθανόν μείζονος έκτασης επιθετική επιχείρηση φαίνεται ότι αποτράπηκε την τελευταία στιγμή στο Αιγαίο, ίσως και με την επέμβαση τρίτης χώρας.
Οι πληροφορίες για στημένο θερμό επεισόδιο από την πλευρά των κεμαλικών παραμονές εκλογών στην Τουρκία προκειμένου να αλλάξει ο εσωτερικός πολιτικός συσχετισμός, δείχνει να ήταν η αιτία που ματαιώθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τέσσερις ώρες πριν από την έναρξή τους οι δύο μεγάλες ασκήσεις εκ των οποίων η μία αποβατική: Η τελευταία φάση της Deniz Gordu και η EFES 2011. Για την αποβατική άσκηση, την EFES 2011 οι Τούρκοι είχαν συγκεντρώσει για πρώτη φορά τόσο μεγάλες αποβατικές δυνάμεις και κυρίως δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων.
Η ματαίωση των ασκήσεων, ενώ όλες οι δυνάμεις βρίσκονταν στα σημεία συγκέντρωσης και ήδη 3 ομάδες της ∆ιεύθυνσης Ειδικών ∆υνάμεων του τουρκικού ΓΕΕΘΑ (Bordo Bereli) και τμήματα βατραχανθρώπων SAS και SAT είχαν προωθηθεί σε προκεχωρημένα αεροδρόμια για να πραγματοποιήσουν νυκτερινές ρίψεις στην ζώνη επιχειρήσεων (πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακλήθηκαν ενώ είχαν ξεκινήσει για τους στόχους!), είναι κάτι το πρωτοφανές για τα τουρκικά δεδομένα και σπάνιο γενικώς.
Οι πληροφορίες που έχουν συλλέψει οι ελληνικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι «Κάτι έχει συμβεί σε σχέση με τα σενάρια της άσκησης και με την «απόβαση» ποου ετοιμάζει σήμερα σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι (σ.σ.: στις 11.00 το πρωί είχαν προγραμματίσει να αρχίσουν τη εκδήλωση στα τουρκικά παράλια) το κεντροδεξιό «Δημοκρατικό Κόμμα» και ο ηγέτης του Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ».
Χθες το απόγευμα οι ελληνικές υπηρεσίες εντόπισαν αυξημένη δραστηριότητα στις στρατιωτικές επικοινωνίες στα τουρκικά παράλια που εν μέρει δικαιολογούντο από τις ασκήσεις. Από ελληνικής πλευράς υπήρχε ετοιμότητα, αλλά όχι υψηλή, δεομένου ότι δεν είχε αξιολογηθεί η άσκηση με σχέση με την πρόκληση του Ζεϊμπέκ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά έχει αιφνιδιαστεί από τις εξελίξεις σε σημείο που το Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών να συζητά την ματαίωση της άσκησης ΙΩΝΑΣ 2011 προκειμένου να μην σηκωθεί το "θερμόμετρο" και δοθούν οι αφορμές στην άλλη πλευρά να προβεί σε "θερμές" κινήσεις. Από το ΓΕΕΘΑ διαψεύδεται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο: "Η ΙΩΝΑΣ 2011 θα γίνει κανονικά" δηλώθηκε στο defencenet.gr από ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ.
Σήμερα σε όλο τον τουρκικό τύπο επικρατεί αμηχανία για την ακύρωση των ασκήσεων και κανείς δν μπορεί να εξηγήσει τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής.
Στην άσκηση EFES-201i θα συμμετείχαν περί τις 8.000 στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων:
• 2 μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού, 1 επιλαρχία αρμάτων, 3 μοίρες πυροβολικού, 2 τάγματα πεζοναυτών, 3 ομάδες της ∆ιεύθυνσης Ειδικών ∆υνάμεων του τουρκικού ΓΕΕΘΑ (Bordo Bereli), τμήματα βατραχανθρώπων SAS και SAT και 1 τάγμα καταδρομών
• Πολεμικά πλοία (φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια), 47 αποβατικά σκάφη, 45 ελαστικές λέμβοι και σκάφη της διοίκησης ασφαλείας ακτών.
• 46 πολεμικά αεροσκάφη (F-16 και F-4), 4 μεταγωγικά αεροσκάφη, 1 αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, 33 μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα, καθώς επίσης και μη επανδρωμένα αεροσκάφη tουρκικής κατασκευής mini UAV’s.
Video:  http://www.youtube.com/watch?v=R02q1k7U_ss&feature=player_embedded

Πηγή : http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=20297&Itemid=139

Ξέσκισαν οι "τίγρεις" της Π.Α. στη "NATO Tiger Meet 2011"


Σάρωσαν σε όλες τις αποστολές αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους πάλι τα ελληνικά μαχητικά (αυτή την φορά ήταν η σειρά της επίλεκτης 335Μ) σε μια από τις πλέον απαιτητικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ την "ΝΑΤΟ Tiger Meet 2011", η οποία διεξήχθη στη Γαλλία το διάστημα από 9 έως 20 Μαΐου και στην οποία συμμετέχουν και κράτη εκτός ΝΑΤΟ. Με αυτές τις επιδόσεις είναι απορίας άξιον που κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου σκέπτονται ακόμα "θερμά" επεισόδια...

Τα στελέχη της 335Μ πέτυχαν κορυφαίες επιδόσεις και άφησαν τους πάντες άφωνους με τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις βολές αέρος-αέρος (95% επιτυχία), ενώ στις αποστολές κρούσης στόχων εδάφους έπληξαν με απόλυτη επιτυχία όλους τους στόχους προσέβαλαν με απόλυτη επιτυχία και ακρίβεια τους στόχους τους.

Η άσκηση είναι ετήσια και εφέτος διεξήχθη στην Αεροπορική Βάση Cambrai/Epinoy στη Γαλλία. Η 335Μ έλαβε μέρος με τρία αεροσκάφη F-16 Blk52+ Advanced.

Εκτελέστηκαν ασκήσεις εναέριας μάχης (DBFM, 2Vs2, 4Vs2, 4Vs4, 2+2Vs4, HVAA Attack) και αποστολές μικτών σχηματισμών Air Interdiction, Offensive Counter Air, Slow Mover Protection/Attack, HVAA Attack, TST, DEAD, CAS, Personnel Rescue και CSAR.

Η “Tiger Meet” αποτελεί άσκηση-θεσμό, τακτικού επιπέδου στην οποία συμμετέχουν Πολεμικές Μοίρες αεροσκαφών με έμβλημα την Τίγρη και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη. Έγινε πρώτη φορά το 1961 και φέτος εορτάστηκαν τα 50 χρόνια του θεσμού.

 Οι άλλες Αεροπορικές δυνάμεις που συμμετείχαν ήταν από: την Αυστρία με 3 Saab-105, την Ελβετία με 5 F-18S, την Τσεχία με 4 Jas 39C και 2 Mi-24, τη Γαλλία με 4 Mirage 2000C, 4 Mirage 2000-5 και 3 Ελικόπτερα, τη Γερμανία με 4 Tornado ECR, 6 Tornado IDS και 1 Learjet Ηλεκτρονικού Πολέμου, την Πολωνία με 5 F-16 Blk52+, την Ιταλία με 2 AB-212, την Πορτογαλία με 5 F-16 AM, την Ισπανία με 3 Mirage F-1 και 3 EF-18AM, τη Σλοβακία με 2 Mig-29 και την Τουρκία με 3 F-16 Blk50. Tην άσκηση υποστήριζαν από άλλες βάσεις 2 KC-135, 1 E-3F και 1 C-160.

Οι Έλληνες «Los Indignados»



                  

           
«Δεν κοιμόμαστε. Τι ώρα είναι; Ώρα να φεύγουν» έγραψαν στο τεράστιο πανό με τα χρώματα της Ισπανικής σημαίας οι Έλληνες «αγανακτισμένοι» για να στείλουν το «παγκόσμιο μήνυμα» της εγρήγορσης.
  

«Δεν φωνάζουμε για να μας ακούσουν οι πολιτικοί μας, φωνάζουμε για να μας ακούσουν οι πιστωτές μας στην Ευρώπη και την Αμερική» λέει ο Αλέξης 33 χρονών, άνεργος εδώ και δύο χρόνια, ο οποίος εκνευρίστηκε επειδή άκουσε στην τηλεόραση ότι υπήρξε πανό στην Μαδρίτη που ζητούσε από τους Έλληνες να ξυπνήσουν και φωνάξουν.



«ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ» ήταν η απάντηση των χιλιάδων «αγανακτισμένων» σ' ένα άλλο πανό μπροστά στους αστυνομικούς των ΜΑΤ που ομολογούσαν χαμηλοφώνως προς τους διαδηλωτές: «Ήρεμα ρε παιδιά, αν είχαμε ρεπό από την υπηρεσία και εμείς δίπλα σας θα βρισκόμασταν».
  

Η χθεσινή συγκέντρωση δεν είχε κομματικά πανό, δεν είχε χρώμα, δεν είχε παλμό. Είχε, όμως, πάθος και αποτελούσε πραγματικό μωσαϊκό κοινωνικών ομάδων. Μπορούσες να δεις ανθρώπους των άκρων που κάτω από «κανονικές συνθήκες» θα βρίσκονταν μόνο ως αντίπαλοι στον ίδιο δρόμο και είχε μόνο ένα χρώμα. Αυτό της Ελληνικής σημαίας!
  

«Είναι η πρώτη διαδήλωση που νιώθω ως Έλληνας ανάμεσα σε Έλληνες» περιέγραφε ο Σπύρος από την Ελευσίνα, ο οποίος τραγουδούσε μαζί με το πλήθος για την «λευτεριά».

«Παλεύουμε για το αδύνατο για να γλιτώσουμε το αδιανόητο» συμπληρώνει και όταν τον ζητήσαμε να συστηθεί με το επίθετο του απάντησε: «Εσύ γράψε Σπύρος από την Ελευσίνα, 35 χρονών και δύο χρόνια άνεργος».



«Ο γιος μου είναι τριών χρονών και εγώ είμαι άνεργος εδώ και έναν χρόνο» λέει ο Αντώνης από τον Βύρωνα που αποφάσισε να κάνει οικογένεια στα 29 του και παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο, όχι γιατί δεν πιστεύει αλλά γιατί την εποχή που παντρεύτηκε έβγαζε 850 ευρώ, πλήρωνε ενοίκιο 600 ευρώ και οι πάγιες υποχρεώσεις του ξεπερνούσαν τα 500 ευρώ τον μήνα. «Δεν θέλω να καεί η Βουλή, όπως φωνάζουν τα παλικάρια εδώ δίπλα μου, γιατί ξέρω ότι πρώτον θα σωθούν οι βουλευτές και δεύτερον με τα δικά μου λεφτά -που δεν έχω- θα την ξανακτίσουν» τονίζει εμφατικά. «Τι ψηφίζεις;» τον ρωτάμε με ανομολόγητο θράσος: «Καταγράφομαι στην ομάδα και ΞΕΡΩ και ΑΠΑΝΤΩ» δηλώνει και συμπληρώνει: «Θα ψηφίσω το κόμμα που δεν θα έχει κανένα λαμόγιο στις τάξεις του και θα αποδείξει ότι δεν ευθύνεται για την κατάντια της Ελλάδας».
  

«Δύσκολο» πετάγεται ο Μάριος, φοιτητής της Ιατρικής Αθηνών: «Η Εθνική κατάντια έχει αίτιο στις συμπεριφορές που ανέχθηκαν οι προηγούμενες γενιές» καταγγέλλει και συμπληρώνει: «Δεν ξέρω αν υπάρχει σχολή στο Πανεπιστήμιο που να μην πάσχει από την οικογενειοκρατία. Διάβασα σε μια εφημερίδα για το σόι στην σχολή μου αλλά τίποτα άλλο δεν έγινε από τότε. Σε ποια Ελλάδα ζούμε; Στην δική τους ή στην δική μας; Αυτό θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες» επισημαίνει.



Τελικά οι Έλληνες "Λος Ιντιγνάδος" δεν έχουν καμία σχέση με το «κανονικό». Στην Ελλάδα «κανονική» θεωρείται μία πορεία που έχει κομματικό χρώμα, επεισόδια από τους «μπαχαλάκηδες» και πολύ ξύλο από την αστυνομία.


Σε αυτήν την πορεία κανείς δεν έφερε κομματικά διακριτικά, κανείς δεν τόλμησε να φορέσει κουκούλα και κανείς δεν χτύπησε διαδηλωτές κρατώντας τα γκλοπ ανάποδα. Αυτή η συγκέντρωση δεν ήταν «κανονική». Ίσως γι’ αυτό όλοι οι διαδηλωτές, με τους οποίους μιλήσαμε την θεωρούν: «μια πρώτη αχτίδα αισιοδοξίας». "VENCEREMOS" Ίβηρες φώναζαν οι διαδηλωτές. «Έφθασε η ώρα. Ήρθε η στιγμή , οι Έλληνες ξυπνήσανε αδέλφια Ισπανοί...»

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Οι «Αγανακτισμένοι» πάνε πλατεία - Σε ποια σημεία δίνουν ραντεβού


                       

            Στην πλατεία Συντάγματος και σε αρκετές ακόμη πόλεις της Ελλάδας θα συγκεντρωθούν οι "Αγανακτισμένοι" Έλληνες. Πρόκειται για την αυθόρμητη συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών σε πλατείες της χώρας, στα πρότυπα των Ισπανών "Αγανακτισμένων", που αντιδρούν στην οικονομική κρίση.

Πού δίνουν ραντεβού οι "Αγανακτισμένοι"

Σε περισσότερες από 30 πόλεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται μετά τις 18.00 οι «Αγανακτισμένοι» της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο facebook, ενδεικτικά, τα σημεία όπου θα γίνουν οι ειρηνικές συγκεντρώσεις είναι:

Αθήνα πλατεία Συντάγματος, Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο, Πάτρα πλ. Γεωργίου, Βόλος παραλία Βόλου, έξω από το συγκρότημα «Παπαστράτος», Ηράκλειο πλατεία Ελευθερίας, Λάρισα κεντρική πλατεία, Κοζάνη κεντρική πλατεία, πλατεία Νίκης, Ρολόι, Kέρκυρα πλατεία Δημαρχείου, Γιάννενα κεντρική πλατεία, απέναντι από την τ. Νομαρχία, Χίος πλατεία Βουνακίου, Πρέβεζα στο Ρολόι, Σητεία πλατεία Σητείας, άγαλμα Αγνώστου Στρατιώτη, Σάμος πλατεία Καρλοβασίου, Κεφαλλονιά κεντρική πλατεία Αργοστολίου, Γαργαλιάνοι στην πλατεία του χωριού, Καρδίτσα κεντρική πλατεία, Ιεράπετρα έξω από το Δημαρχείο, Ρόδος πλατεία Κύπρου, Λαμία πλατεία Πάρκου, Λευκάδα κεντρική πλατεία, Κομοτηνή πλατεία Κομοτηνής, Σέρρες πλατεία Ελευθερίας, Χαλκίδα πλατεία Αγ. Νικολάου, Ξάνθη κεντρική πλατεία στο ρολόι, Χανιά πλατεία Αγοράς, Πύργος κεντρική πλατεία, Ναύπλιο πλατεία 3 Ναυάρχων-Δημαρχείο, Καστοριά πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, Σύρος Ερμούπολη, Πτολεμαΐδα κεντρική πλατεία, Καβάλα πλατεία Ελευθερίας, Φλώρινα κεντρική πλατεία στον πεζόδρομο, Έδεσσα πλατεία Ελευθερίας, Άρτα πλατεία Αγίου Δημητρίου, Άνδρος Σταυροπεδα, Κόρινθος Περιβολάκια, Ζάκυνθος πλατεία Αγίου Μάρκου.

Το ελληνικό κίνημα οργανώθηκε μέσω του ίντερνετ και σε περίπτωση που όλοι όσοι δήλωσαν ενδιαφέρον, συγκεντρωθούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, στo Λευκό Πύργο, στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, τότε αυτές θα μετατραπούν σε Puerta del Sol της Μαδρίτης, όπου διαδηλώνουν αυτές τις ημέρες οι Ισπανοί.

Το έναυσμα για τη διαδικτυακή οργάνωση των Ελλήνων έδωσαν οι Ισπανοί και το σύνθημά τους: «Μην φωνάζετε, θα ξυπνήσετε τους Έλληνες».

Έτσι, δημιουργήθηκε μία πρώτη ομάδα στο Facebook που καλούσε σε ειρηνική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και μία δεύτερη στον Λευκό Πύργο.

Το απόγευμα, χθες, όμως, την ώρα που 7.000 άτομα είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, η αθηναϊκή ομάδα των "Αγανακτισμένων" εξαφανίστηκε από το Facebook.

Το μήνυμα που εμφανίστηκε είναι «η εκδήλωση ακυρώθηκε» και αμέσως στο διαδίκτυο ξεκίνησε μια φημολογία σχετικά με την τύχη των Ελλήνων "Αγανακτισμένων".

Μετά από λίγα λεπτά, όμως, δημιουργήθηκε μία νέα ομάδα. Σήμερα το πρωί η αθηναϊκή ομάδα είχε πάνω από 20.000 φίλους.

Στα μηνύματα τους τα μέλη και φίλοι της ομάδας καλούν τους πολίτες στο Σύνταγμα, σε μια ειρηνική συγκέντρωση χωρίς πλακάτ και κομματικές «ταμπέλες».

Έχουν ποντάρει 30 δισ. ευρώ στην πτώχευση της χώρας...







ImageΝέο επεισόδιο μεταξύ αυτών που χάνουν από την αναδιάρθρωση-πτώχευση της χώρας και αυτών που κερδίζουν (περίπου 30 δισ. ευρώ) από αυτή και μάλιστα με βολές από το "βαρύ πυροβολικό": Αποφασιστική ... διαγραφή των χρεών της Ελλάδας, ένα είδος πτώχευσης "με ...βαμβάκι", προτείνουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους σήμερα, στο οποίο χαρακτηρίζουν «δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη» την ελληνική κυβέρνηση.
Ο αρθρογράφος των Financial Times καταλήγει σημειώνοντας πως μία αποφασιστική διαγραφή χρεών της Ελλάδας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως «αντιπυρική ζώνη», εάν συνοδευτεί από ένα σκληρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και από σαφείς επεξηγήσεις στις αγορές ότι η Ελλάδα είναι μία «ειδική περίπτωση».Οι Financial Times αποδίδουν την άρνηση του Ζαν Κλοντ Τρισέ στα προβλήματα ρευστότητας που θα δημιουργηθούν για την ΕΚΤ από ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς η Κεντρική Τράπεζα θα κληθεί να αντιμετωπίσει διαγραφές 35%-70%  που υπολογίζονται στα 40-50 δισ. ευρώ.
Δηλαδή πως ότι και να προσπαθούσε να κάνει το ΔΝΤ και η τρόϊκα σε αυτή την χώρα, ποτέ δεν θα κατάφερνε να αποπληρώσει το χρέος της! Αυτό βέβεια είναι μία μορφή πτώχευσης που θα έφερνε στα ταμεία όσων έχουν στοιχηματίσει υπερ της πτώχευσης της χώρας με ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) το ποσό των 30 δισ. ευρώ, περίπου. Τόσα είναι τα στοιχήματα υπέρ της πτώχευσης της χώρας στην οποία έχει καταγγείλει ότι εμπλέκονται κυβερνητικοί αξιωματούχοι και πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος.
Η εφημερίδα απορρίπτει την επιχειρηματολογία του κ. Τρισέ ότι εάν καταρρεύσει η Ελλάδα, τότε θα ακολουθήσουν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και θα είναι ακόμη πιο δύσκολη η προάσπιση της Ισπανίας. Όπως τονίζει «υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα για την αντίθετη άποψη», όπως ότι οι «ανόητοι πιστωτές» θα πρέπει να πληρώσουν, όπως και ότι «υφίστανται σαφείς διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα, με την δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη κυβέρνησή της και τον υποαναπτυγμένο κλάδο εξαγωγών και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπως η Ισπανία».

«Μία τέτοια κίνηση πιθανότατα θα δημιουργούσε μικρότερο κίνδυνο μετάδοσης από ότι μια σειρά πακέτων στήριξης που αποτελούν προσωρινή λύση μετά από μία αδέξια κρατική κατάρρευση. Δεν είναι αργά για να συμφωνήσει η ΕΚΤ ότι την φωτιά την πολεμάς με φωτιά», σημειώνει το άρθρο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr